ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 άρθρο 17)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 άρθρο 17)"

Transcript

1 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 άρθρο 17) (Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104, παράγραφος 7 του εσωτερικού κανονισμού του Κοινοβουλίου) NT\ doc PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 II. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΗΜ) Αναθεώρηση των εσωτερικών ρυθμίσεων σχετικά με την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα Τεχνική προσαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Στοιχείων Αναφοράς (RER) Η χρήση του RER Το φάσμα των διαθέσιμων εγγράφων Οι νέες λειτουργίες και η έρευνα ικανοποίησης Ευαίσθητα έγγραφα...7 III. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ...7 IV. 1. Συνολικός όγκος Κατηγορίες αιτούντων και γεωγραφική κατανομή τους...7 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ποσοστό θετικών απαντήσεων Αριθμός και λόγοι αρνήσεων...8 V. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ...9 VI. 1. Καταγγελίες υποβληθείσες στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Δικαστικές προσφυγές Εκδοθείσες αποφάσεις Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σχετικά με τα άλλα θεσμικά όργανα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Το «μητρώο διαφάνειας» Διοργανική συνεργασία...12 VII. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) Αριθ. 1049/ VIII. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ...15 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 2/22 NT\ doc

3 I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ετήσια έκθεση 2011 σχετικά με την πρόσβαση στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποβάλλεται κατ εφαρμογήν του άρθρου 17, παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ής Μαΐου 2001 σχετικά με την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής 1 και σύμφωνα με το άρθρο 104, παράγραφος 7 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές πτυχές της πρόσβασης του κοινού στα έγγραφα του Κοινοβουλίου κατά το έτος αναφοράς και, ειδικότερα, σχετικά με το δημόσιο μητρώο εγγράφων καθώς και με τις διάφορες προσαρμογές των διοικητικών διατάξεων και τις τεχνικές προσαρμογές που έγιναν εντός του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των διατάξεων του Κανονισμού. Παραθέτει επίσης τη νέα νομολογία επί του θέματος. Οι πίνακες του παραρτήματος περιέχουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επεξεργασία των αιτήσεων πρόσβασης και την αναζήτηση πληροφοριών στην ιστοθέση του Κοινοβουλίου. II. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (ΗΜ) 1. Αναθεώρηση των εσωτερικών ρυθμίσεων σχετικά με την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα Η απόφαση του Προεδρείου της 28ης Νοεμβρίου 2001, με την οποία καθορίζονται οι εσωτερικές ρυθμίσεις που διέπουν την πρόσβαση στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατ εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001, αναθεωρήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Προεδρείο στις 22 Ιουνίου Εκτός από την επίσημη ενημέρωση των αναφορών και των παραπομπών στα νέα κείμενα αναφοράς (Συνθήκη της Λισσαβόνας, τελευταία έκδοση του κανονισμού του Κοινοβουλίου), οι νέες ρυθμίσεις διευκρινίζουν την έκταση του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001, ειδικότερα όσον αφορά την επεξεργασία, δυνάμει των πλέον κατάλληλων νομικών βάσεων, των διαφόρων αιτήσεων πρόσβασης σε έγγραφα, μεταξύ άλλων, των υπαλλήλων και των βουλευτών, καθώς και τα αιτήματα ενημέρωσης. Εν συνεχεία, θα συνταχθεί οδηγός προς τις υπηρεσίες που εμπλέκονται άμεσα στην επεξεργασία των αιτήσεων πρόσβασης στα έγγραφα. Όσον αφορά τις αιτήσεις πρόσβασης στα ευαίσθητα έγγραφα, καθιερώθηκε ένας νέος διαχωρισμός αρμοδιοτήτων, προκειμένου να γίνεται διάκριση μεταξύ της αρχικής αίτησης και της επιβεβαιωτικής αίτησης. Επί του παρόντος, αρμόδιος για την πρώτη περίπτωση είναι ο αντιπρόεδρος και για τη δεύτερη το Προεδρείο. Η απόφαση υπογραμμίζει επίσης ότι οι τεχνικές προσαρμογές του ΗΜ καθοδηγούνται από την εμπειρία και από την εξέλιξη της ιστοθέσης του Κοινοβουλίου. 1 ΕΕ L 145, , σελ ΕΕ C 216, , σ. 19. NT\ doc 3/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

4 2. Τεχνική προσαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Στοιχείων Αναφοράς (RER) Στο πλαίσιο μιας προενεργητικής πολιτικής διαφάνειας, όπως συνιστά ο Διαμεσολαβητής και ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ιστοθέση για την πρόσβαση στα έγγραφα βελτιώνεται συνεχώς ώστε να διευκολύνει ολοένα περισσότερο την άμεση πρόσβαση στα έγγραφα του Κοινοβουλίου εκμεταλλευόμενη κατά το δυνατόν από τις νέες τεχνολογίες. Στις 27 Ιανουαρίου 2011, χάρη στην έναρξη λειτουργίας της νέας ενδιάμεσης επιφάνειας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Εγγράφων (RER), που προβλέπεται από το άρθρο 11 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001, κατέστη δυνατή η παρουσίαση ενός πιο εργονομικού προϊόντος που διευκολύνει την έρευνα. Το νέο RER προσφέρει τη δυνατότητα πλοήγησης σε άτομα με προβλήματα όρασης. Επιπλέον, η αρχική σελίδα παρουσιάζει ένα τμήμα «τα τελευταία νέα» που παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερώνονται για ό,τι νεότερο συνέβη Η χρήση του RER Το 2011 το ποσοστό των ημερήσιων χρηστών (μεταξύ του συνολικού αριθμού χρηστών) του RER έφθασε το 18,87%, ενώ το 2009 ήταν μόλις 4,55%. Η εβδομαδιαία χρήση ανήλθε από 10% σε 15,09% κατά το Οι στατιστικές 3 για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2011 δείχνουν επισκέψεις, ήτοι επισκέψεις μηνιαίως κατά μέσον όρο και ανάγνωση 14 σελίδων ανά επίσκεψη. Ο συνολικός αριθμός των εγγράφων που διαβάσθηκαν είναι , εκ των οποίων το 91% αφορά τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Σε ποσοστά, οι πιο ζητούμενες κατηγορίες εγγράφων είναι οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (61%) οι κοινοβουλευτικές εκθέσεις (7%) τα κείμενα που εγκρίθηκαν (7%) και τα πρακτικά (ολομέλεια, όργανα, κοινοβουλευτικές επιτροπές) (7%). Οι κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, άμεσο μέσον κοινοβουλευτικού ελέγχου έναντι της Επιτροπής και του Συμβουλίου, παρουσιάζουν, συνεπώς, μείζον ενδιαφέρον για τους χρήστες, που είναι πλέον σε θέση να συμβουλεύονται τα κείμενα των ερωτήσεων και των απαντήσεων απευθείας και με μεγάλη άνεση. Παράλληλα, η τάση σταθεροποίησης των αιτήσεων πρόσβασης που αφορούν δημόσια έγγραφα εν γένει και έγγραφα σχετικά με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα ιδιαίτερα, επιβεβαιώνεται. Τούτο αναμφίβολα εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την βελτίωση των λειτουργιών έρευνας της νέας διασύνδεσης RER, για την οποία έγινε λόγος ανωτέρω στην έκθεση αυτή, καθώς και από τη διάθεση αυξανόμενου αριθμού εγγράφων (νέες οικογένειες). 3 Δεδομένου ότι η νέα διασύνδεση άρχισε να λειτουργεί στις , όλες οι στατιστικές επίσκεψης της ιστοθέσης που περιλαμβάνει η παρούσα έκθεση αφορούν την περίοδο από 1ης Φεβρουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 4/22 NT\ doc

5 2.2.Το φάσμα των διαθέσιμων εγγράφων Στις 31 Δεκεμβρίου 2011, η βάση δεδομένων «RER» περιείχε αναφορές (που αντιστοιχούν σε έγγραφα, όλες οι γλώσσες μαζί) πράγματι, κάθε αναφορά που εγγράφεται στο μητρώο περιλαμβάνει όλες τις γλωσσικές εκδοχές του συγκεκριμένου εγγράφου). Τα λήμματα έχουν αυξηθεί κατά (άνω του 14%) σε σχέση με το προηγούμενο έτος Το 90% των εγγράφων είναι άμεσα προσπελάσιμο με τηλεφόρτωση από το Διαδίκτυο κατ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 12 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001. Το φάσμα των διαθέσιμων εγγράφων εξελίσσεται εκ παραλλήλου με τις αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου. Τα κείμενα που εγκρίθηκαν στην ολομέλεια (τελική έκδοση) δημοσιεύονται πλέον αυτόματα και όχι πια με την παρέμβαση χειριστή δημοσιεύονται όλες οι γλωσσικές εκδόσεις των οριστικών πρακτικών της ολομέλειας καθώς και 21 γλωσσικές εκδόσεις (αντί των 2 παλαιότερα) των κειμένων των ερωτήσεων για την Ώρα των ερωτήσεων (άρθρο 116 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου). Τα ενημερωτικά σημειώματα που συντάσσει η ειδική μονάδα της Βιβλιοθήκης του Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών εργασιών είναι πλέον προσπελάσιμα στο κοινό μέσω του RER. Οι μελέτες που διεξάγουν τα διάφορα θεματικά διαμερίσματα της ΓΔ Εσωτερικών Πολιτικών και της ΓΔ Εξωτερικών Πολιτικών άρχισαν να δημοσιεύονται από το Κατόπιν της θέσης σε ισχύ της Συνθήκης της Λισαβόνας, ας σημειωθεί η δημιουργία μιας νέας στήλης «Δημοσιονομικές διαδικασίες» που συγκεντρώνει όλα τα έγγραφα που υπάγονται στη διαδικασία αυτή για ένα συγκεκριμένο έτος Οι νέες λειτουργίες και η έρευνα ικανοποίησης 2011 Τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης των χρηστών, που διεξήχθη το 2009, απεκάλυψαν ότι οι χρήστες επιθυμούσαν την διευκόλυνση της έρευνας στη διασύνδεση του RER, του οποίου τη λειτουργία έκριναν πολύ πολύπλοκη και τις δυνατότητες περιορισμένες (έρευνα με λέξεις κλειδιά μόνο στους τίτλους, χωρίς δυνατότητα φιλτραρίσματος). Επίσης, έκριναν ως ελάχιστα πρακτική την έλλειψη δυνατότητας διαλογής των παρουσιαζόμενων αποτελεσμάτων και επέκριναν το γεγονός ότι ορισμένα έγγραφα ήταν σε κλειστή μορφή (για την αποκωδικοποίηση των οποίων απαιτείται ειδικό λογισμικό). Για την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών προστέθηκαν νέες λειτουργίες στη νέα διασύνδεση του RER που καθιστούν την έρευνα πιο ευχερή και φιλική. Μεταξύ αυτών υπογραμμίζουμε: τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα σχετικά με μια νομοθετική διαδικασία έγγραφα, εισάγοντας τη διοργανική αναφορά της διαδικασίας τη διάθεση για κάθε έγγραφο ενός τεκμηριωτικού δελτίου που περιέχει κάθε σχετική πληροφορία, ειδικότερα τα στοιχεία αναφοράς και τις σχέσεις με άλλα έγγραφα που ανήκουν στην αυτή διαδικασία η προχωρημένη έρευνα με λέξεις κλειδιά είναι δυνατή τόσο στον τίτλο όσο και στο κείμενο των εγγράφων NT\ doc 5/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

6 την πρόταση μιας σχετικής κατάστασης λέξεων από τον τρίτο πληκτρολογούμενο χαρακτήρα (προγνωστική δακτυλογράφηση/αυτόματη συμπλήρωση) το φιλτράρισμα της έρευνας με τα αποτελέσματα βάσει του συντάκτη, της νομοθετικής περιόδου, του έτους, της αρχής, των διαθέσιμων γλωσσών («όψεις») τη διαλογή της κατάστασης των αποτελεσμάτων ανά ημερομηνία ή στοιχεία αναφοράς των εγγράφων και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων με ένδειξη των γλωσσών στις οποίες τα έγγραφα είναι διαθέσιμα την παρουσίαση των διαφόρων γλωσσικών εκδόσεων που είναι διαθέσιμες, σε περίπτωση που το έγγραφο δεν υπάρχει στην γλώσσα έρευνας του χρήστη τη δυνατότητα σημείωσης μέσω του ηλεκτρονικού εντύπου μιας δεύτερης γλωσσικής επιλογής για το ζητούμενο έγγραφο τη δυνατότητα για τον χρήστη να χρησιμοποιεί ένα ενιαίο προφίλ για την εγγραφή του ως συνδρομητή ώστε να του αποστέλλονται αυτομάτως διάφορες κατηγορίες εγγράφων. Τα αποτελέσματα της έρευνας ικανοποίησης που διεξήχθη το 2011 δείχνουν ότι η εισαγωγή της διασύνδεσης και των νέων λειτουργιών είχε θετικό αντίκτυπο στις συνήθειες έρευνας των χρηστών. Όντως, πριν τη θέση σε λειτουργία της νέας διασύνδεσης, το 60% περίπου των χρηστών προτιμούσε την έρευνα ανά τύπο εγγράφου, το 20% περίπου την απλοποιημένη έρευνα και μόλις το 3% χρησιμοποιούσε την προχωρημένη έρευνα. Το 2011, με τις νέες λειτουργίες έρευνας, η τάση αντιστράφηκε και το ποσοστό χρησιμοποίησης της προχωρημένης έρευνας ανήλθε σε 60% (βλέπε σημείο 9. Γ του παραρτήματος). Παρατηρείται επίσης ότι το 60% περίπου των χρηστών χρησιμοποιούν πάντοτε τις «όψεις» για να φιλτράρουν την έρευνά τους. Οι πιο χρησιμοποιούμενες όψεις είναι η γλώσσα (47%), ακολουθούμενη από το έτος (13%) και τον συντάκτη (12%) των ζητούμενων εγγράφων. Οι σχέσεις-στοιχεία αναφοράς που επισυνάπτονται σε ένα έγγραφο ή σε μια διαδικασία γνώρισαν επίσης μεγάλη επιτυχία, εφόσον τις χρησιμοποιεί το 33% των πλοηγών. Όσον αφορά την καταλληλότητα των επιτυγχανόμενων αποτελεσμάτων, το 77% των συμμετεχόντων δηλώνουν ικανοποιημένοι, έναντι του 23% των δυσαρεστημένων. Τα παράπονα σχετικά με τη μορφή των εγγράφων εξαφανίσθηκαν σχεδόν, παρόλον ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια αιτήματα σχετικά με χρησιμοποίηση της μορφής "xml". Τελικά, σε σχέση με την ποιότητα της νέας διασύνδεσης, το 55,62% των γνωμών είναι θετικές, 33,17% αρνητικές και 11,22% δεν έχουν γνώμη. Αλλά το πιο ενθαρρυντικό είναι η απάντηση που δόθηκε στην ερώτηση σχετικά με τον ρόλο του RER ως εργαλείου διαφάνειας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: το 49,07% απάντησε «ναι», το 26,71% «όχι» και το 24,22% «δεν έχω γνώμη» (έναντι 35,80%, 38,27% και 25,93% αντίστοιχα το 2009). PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 6/22 NT\ doc

7 Πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ότι η δημοσίευση κοινοβουλευτικών ερωτήσεων με τις απαντήσεις τους σε ένα και μόνο έγγραφο παραμένει επαναλαμβανόμενο αίτημα των χρηστών καθώς και η δυνατότητα εγγραφής συνδρομής σε μια ροή RSS. Οι εργασίες για ανταπόκριση στις προσδοκίες αυτές είναι υπό εξέλιξη. Σύντομα, οι ερωτήσεις και απαντήσεις θα δημοσιεύονται σε ένα μόνο έγγραφο. 3. Ευαίσθητα έγγραφα Το άρθρο 9 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 προβλέπει ειδικές διαδικασίες επεξεργασίας για τα «ευαίσθητα έγγραφα 4». Δυνάμει της παραγράφου 3 του εν λόγω άρθρου, τα ευαίσθητα έγγραφα καταχωρίζονται στο μητρώο μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη του συντάκτη τους. Το άρθρο 17 παράγραφος 1 του ιδίου κανονισμού ορίζει ότι η ετήσια έκθεση πρέπει να αναφέρει τον αριθμό των μη εγγεγραμμένων στο μητρώο ευαίσθητων εγγράφων. Το 2010 κανένα ευαίσθητο έγγραφο κατά την έννοια του άρθρου 9 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001, δεν καταχωρήθηκε στο μητρώο. III. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1. Συνολικός όγκος 5 Ο συνολικός αριθμός αιτήσεων πρόσβασης κατά το διαρρεύσαν έτος ήταν 1.161, αριθμός κατά τι υψηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1.139). Ο αριθμός των αιτήσεων όσον αφορά έγγραφα μη δημοσιοποιημένα κατά το παρελθόν (αρχικές αιτήσεις με τη στενή σημασία του όρου, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001) ανήλθε συνολικά σε 289 (268 κατά το 2010) δηλαδή αύξηση κατά 25% του συνολικού αριθμού αιτήσεων που εξετάσθηκαν και που επιβεβαιώνει την ανοδική τάση που παρατηρήθηκε κατά τα τελευταία έτη. Οι επιβεβαιωτικές αιτήσεις (άρθρο 7.2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001) μετά από μια αρχική άρνηση χορήγησης πρόσβασης ήταν κατά το 2011 τέσσερις. 2. Κατηγορίες αιτούντων και γεωγραφική κατανομή τους 6 Όσον αφορά τις κοινωνικοεπαγγελματικές κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι αιτούντες, το μεγαλύτερο ποσοστό των αιτήσεων εξακολουθεί να προέρχεται από πανεπιστημιακούς κύκλους. Αντιπροσωπεύουν το 47% περίπου των αιτήσεων, ποσοστό κατά τι υψηλότερο αυτού του προηγούμενου έτους. 4 "Ευαίσθητα έγγραφα είναι τα έγγραφα που προέρχονται από τα θεσμικά όργανα ή τους οργανισμούς που ιδρύουν, από τα κράτη μέλη, τις τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς, τα οποία διαβαθμίζονται ως "TRÈS SECRET/TOP SECRET", "SECRET" ή "CONFIDENTI" σύμφωνα με τους κανόνες των σχετικών οργάνων οι οποίοι προστατεύουν βασικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ενός ή περισσοτέρων κρατών μελών της στους τομείς που προβλέπονται στο άρθρο 4 παράγραφος 1 στοιχείο α), και κυρίως στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας, της άμυνας και των στρατιωτικών υποθέσεων" (άρθρο 9, παράγραφος 1) 5 Βλέπε σημεία 1, 2, 3 και 4 του παραρτήματος. 6 Βλέπε σημεία 5, 6 και 7 του παραρτήματος. NT\ doc 7/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

8 Όσον αφορά την κατανομή των αιτήσεων ανάλογα με την γεωγραφική προέλευση (κράτη μέλη της Ένωσης), τα στοιχεία για το 2011 είναι λίγο πολύ παρόμοια με εκείνα των προηγούμενων ετών. Όντως, το 20% περίπου των αιτήσεων προήλθαν από πρόσωπα ή οργανισμούς που εδρεύουν στο Βέλγιο ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (12,5%), η Γερμανία (11,7%), η Ισπανία (9,8 %) και η Γαλλία (8,5 %). Οι αιτήσεις από τρίτες χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,8 % του συνόλου. Η γλώσσα στην οποία ως επί το πλείστον είχαν συνταχθεί οι αιτήσεις παραμένει η αγγλική (48,8 %), ακολουθούμενη από τη γαλλική (14%), τη γερμανική (9,5 %) και την ισπανική (8,5 %). Τούτο επιβεβαιώνει την τάση που παρατηρήθηκε κατά τα πρόσφατα έτη σημαντικής αύξησης των αγγλικών ως γλώσσας επικοινωνίας. Όσον αφορά τους τομείς ενδιαφέροντος, οι στατιστικές σχετικά με τις αιτήσεις πρόσβασης σε μη δημόσια έγγραφα δείχνουν ότι οι κατηγορίες εγγράφων που ζητούνται περισσότερο έχουν σχέση με την αλληλογραφία, τα έγγραφα «επιτροπολογίας» και τα εσωτερικά διοικητικά έγγραφα (έγγραφα του Προεδρείου του ΕΚ, εκθέσεις δημοσιονομικού ελέγχου και νομικές γνωμοδοτήσεις). IV. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 7 1. Ποσοστό θετικών απαντήσεων Το ποσοστό των θετικών απαντήσεων επί 289 αιτήσεων πρόσβασης σε έγγραφα μη δημοσιοποιημένα κατά το παρελθόν ήταν 88,5% (256 σε απόλυτους αριθμούς). Σε 19 περιπτώσεις (6,5 %) επετράπη μερική πρόσβαση. Όπως αναφέρθηκε ήδη, οι επιβεβαιωτικές αιτήσεις ήταν 4. Σε μία εκ των περιπτώσεων, το Κοινοβούλιο, δίδοντας συνέχεια σε επιβεβαιωτική αίτηση, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει δύο έγγραφα που είχαν αποτελέσει αντικείμενο μερικής πρόσβασης στην αρχική αίτηση. Επρόκειτο για τις εκθέσεις του εσωτερικού ελεγκτή του Κοινοβουλίου. Στις άλλες τρεις περιπτώσεις, επιβεβαιώθηκε η αρχική μερική πρόσβαση. Οι δύο αιτήσεις αφορούσαν έγγραφα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας ACTA (Εμπορική συμφωνία για την καταπολέμηση της παραποίησης), εκ των οποίων μία γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας και 23 έγγραφα της Επιτροπής. 2. Αριθμός και λόγοι αρνήσεων Οι αρνήσεις χορήγησης πρόσβασης λόγω εξαίρεσης, κατά το άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001, ήταν 33 (έναντι 24 κατά το 2010), εκ των οποίων 19 περιπτώσεις μερικής άρνησης, όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη παράγραφο. Κυριότερος λόγος άρνησης ήταν η εξαίρεση σε σχέση με προστασία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων (34,5%, συγκεκριμένα φάκελοι επιτροπολογίας), που προβλέπεται από το άρθρο 4, παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001, ακολουθούμενη από την εξαίρεση για λόγους δημόσιου συμφέροντος όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις, άρθρο 4, παρ. 1 α) 3η περίπτωση (25,4%) και για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ακεραιότητας του ατόμου, άρθρο 4, παρ. 1 β) (16.3%). 7 Βλέπε σημείο 8 του παραρτήματος. PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 8/22 NT\ doc

9 Κατά το έτος 2011 έγινε επίκληση της εξαίρεσης σε σχέση με την προστασία των διεθνών σχέσεων σε σημαντικό σχετικά αριθμό περιπτώσεων, λόγω του ότι διάφορες αιτήσεις αφορούσαν πρόσβαση στα έγγραφα που περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την διαπραγματευτική θέση διαφόρων μερών στο πλαίσιο της σύναψης της συμφωνίας ACTA για την οποία γίνεται λόγος ανωτέρω. Έστω και αν είχαν λήξει οι διαπραγματεύσεις του κειμένου της συμφωνίας, η διαδικασία υπογραφής και επικύρωσης συνεχίζεται. Το Κοινοβούλιο είναι της άποψης ότι στο στάδιο αυτό της διαδικασίας η δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τις θέσεις των διαφόρων μερών (της γνώμης της Νομικής Υπηρεσίας του οργάνου μας συμπεριλαμβανομένης) θα μπορούσε να είναι επιζήμια για την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας κύρωσης σε διεθνές πλαίσιο. Σύμφωνα με το άρθρο 218 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την έγκριση της συμφωνίας πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του Κοινοβουλίου. Όντως, η Συνθήκη της Λισαβόνας προσδίδει νέες αρμοδιότητες στο Κοινοβούλιο στον τομέα των διεθνών σχέσεων. V. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ 1. Καταγγελίες υποβληθείσες στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή 8 Το 2011 άρχισε η εξέταση νέας καταγγελίας (2393/2011/RA) σχετικά με την άρνηση κοινοποίησης εγγράφων στην κατοχή του Κοινοβουλίου. Η καταγγελία υπεβλήθη κατόπιν μερικής άρνησης πρόσβασης σε έγγραφα που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις της προαναφερθείσας συμφωνίας ACTA. 2. Δικαστικές προσφυγές Ουδεμία προσφυγή ασκήθηκε το 2011 κατά απόφασης του Κοινοβουλίου κατ εφαρμογήν του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/ Εκδοθείσες αποφάσεις 3.1. Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κατά την περίοδο αναφοράς το Δικαστήριο εξέδωσε δύο αποφάσεις που αφορούσαν αποφάσεις που είχε λάβει το Κοινοβούλιο. Οι δύο αυτές αποφάσεις είναι οι πρώτες στον τομέα της πρόσβασης στα έγγραφα οι οποίες αφορούν άμεσα το όργανο: Απόφαση της 7ης Ιουνίου 2011 στην υπόθεση T-471/08, Ciarán Toland/Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Απόφαση της 23ης Νοεμβρίου 2001 στην υπόθεση T-82/09, Gert-Jan Dennekamp/Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στην πρώτη περίπτωση, που αφορούσε άρνηση πρόσβασης στην έκθεση εσωτερικού ελέγχου (αριθ. 6/02 της 9ης Ιανουαρίου 2008, με τίτλο Λογιστικός Έλεγχος της Αποζημίωσης Κοινοβουλευτικής Επικούρησης) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι 8 Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις καταγγελίες βλέπε NT\ doc 9/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

10 αποφάσεις του Κοινοβουλίου κατ εφαρμογήν του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 ακυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο ως αστήρικτες. Πρέπει να σημειωθεί ότι, όταν υπεβλήθη η αίτηση αυτή, εξεταζόταν ένα νέο καθεστώς αποζημίωσης κοινοβουλευτικής επικούρησης, το οποίο θεσπίσθηκε μόλις στην αρχή της τρέχουσας βουλευτικής περιόδου, τον Ιούλιο του Στη δεύτερη απόφαση σχετικά με την πρόσβαση σε έγγραφα που δείχνουν ποια μέλη του Κοινοβουλίου υπάγονται στο επικουρικό σύστημα συνταξιοδοτήσεως, οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου κατ εφαρμογήν του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 επικυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο. Το Πρωτοδικείο ακολούθησε τη νομολογία του Δικαστηρίου στην απόφαση της 29ης Ιουνίου 2010 (υπόθεση C-28/08 P, Ευρωπαϊκή Επιτροπή / The Bavarian Lager 10 ) σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της πρόσβασης του κοινού στα έγγραφα. Ιδιαίτερα, υπογραμμίσθηκε ότι τα στοιχεία προσωπικού χαρακτήρα δεν δημοσιοποιούνται παρά μόνον εφόσον ο αιτών αποδείξει την ανάγκη διαβίβασής τους και εφόσον κριθεί ότι δεν υφίστανται λόγοι να υποτεθεί ότι η διαβίβαση αυτή μπορεί να θίξει τα νόμιμα συμφέροντα του υποκειμένου των δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 45/2001 σχετικά με την προστασία των ατόμων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα όργανα Σχετικά με τα άλλα θεσμικά όργανα Όσον αφορά τα άλλα όργανα, κατά την περίοδο αναφοράς εκδόθηκαν οκτώ αποφάσεις σε σχέση με την πρόσβαση στα όργανα (δεν παρατίθενται τα διατακτικά και τα συμπεράσματα του Γενικού Εισαγγελέα): στην υπόθεση T-362/08, IFAW International Tierschutz-Fonds ggmbh / Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απόφαση της 13ης Ιανουαρίου 2011, σχετικά με την εξαίρεση σε σχέση με την οικονομική πολιτική ενός κράτους μέλους, στην υπόθεση T-233/09, Access Info Europe / Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απόφαση της 22ας Μαρτίου 2011, σχετικά με την εξαίρεση που αφορά την προστασία της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση και η απόφαση μπορεί να έχει αντίκτυπο στις εργασίες του Συμβουλίου, στην υπόθεση T-250/08, Edward William Batchelor / Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απόφαση της 24ης Μαΐου 2011, που αφορά την εξαίρεση για λόγους προστασίας της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων και την εξαίρεση λόγω προστασίας των στόχων των δραστηριοτήτων επιθεώρησης, έρευνας και ελέγχου, στις κοινές αποφάσεις T-109/05, T-444/05, Navigazione Libera del Golfo Rrl(NLG)/ Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απόφαση της 24 Μαΐου 2011, σχετικά με την προστασία εμπορικών συμφερόντων τρίτου, στην υπόθεση T-161/04, Gregorio Valero Jordana / Επιτροπή, απόφαση της 7ης Ιουλίου 2011, σχετικά με την εξαίρεση λόγω προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της 9 Για περαιτέρω πληροφορίες, βλέπε σημείωμα του Γενικού Γραμματέα της 21ης Ιουνίου 2011 [D(2011)31574] προς το Προεδρείο κατόπιν της απόφασης. Μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου, αποφασίσθηκε να δημοσιοποιηθεί η έκθεση ελέγχου. 10 Βλέπε ετήσια έκθεση 2010, σελίδα 7 "in fine" PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 10/22 NT\ doc

11 ακεραιότητας του ατόμου και την εξαίρεση σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στην υπόθεση T-29/08, Liga para Protecção da Natureza (LPN) / Επιτροπή, απόφαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2011, που αφορά την εξαίρεση για λόγους προστασίας των δραστηριοτήτων επιθεώρησης, έρευνας και ελέγχου, στην υπόθεση T-436/09, Julien Dufour / Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2011, σχετικά με την προετοιμασία των εκθέσεων σχετικά με την πρόληψη και την κινητικότητα του προσωπικού, στην υπόθεση T-437/08, CDC Hydrogene Peroxide Cartel / Επιτροπή, απόφαση της 15ης Δεκεμβρίου 2011, που αφορά την εξαίρεση σχετικά με την προστασία των εμπορικών συμφερόντων και την εξαίρεση σχετικά με την προστασία των δραστηριοτήτων επιθεώρησης, έρευνας και ελέγχου. Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες προσφυγές και αποφάσεις, ο αναγνώστης παραπέμπεται στις ετήσιες εκθέσεις της Επιτροπής 11 και του Συμβουλίου 12 (άμεσα ενδιαφερόμενα μέρη στις υποθέσεις), καθώς και την ιστοσελίδα του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. 13 VI. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 1. Το «μητρώο διαφάνειας» Με βάση τις εργασίες μιας ομάδας εργασίας και την έκθεση της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων 14, της 23ης Ιουνίου 2011, το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή υπέγραψαν την Διοργανική Συμφωνία για την καθιέρωση ενός μητρώου διαφάνειας για οργανώσεις και αυτοαπασχολούμενα άτομα που συμμετέχουν στη διαμόρφωση και εφαρμογή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει έναν κώδικα δεοντολογίας που ορίζει τις σχέσεις με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον οποίο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο δεσμεύονται να τηρούν. Ο στόχος του νέου κοινού μητρώου διαφάνειας είναι διττός: να προσφέρει ένα σύστημα «ενιαίας θυρίδας» για την εγγραφή οργανώσεων που βρίσκονται σε τακτικό διάλογο με τα όργανα και να δημοσιοποιούνται οι πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην εκπροσώπηση συμφερόντων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Συνεπώς, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ενημερώνονται, μπορούν να έχουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο των εκπροσώπων συμφερόντων οι οποίοι συμμετέχουν στις συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή των πολιτικών της Ένωσης. Το μητρώο διαφάνειας διατίθεται επιγραμμικώς από τις 23 Ιουνίου Όπως προβλέπεται στο άρθρο 21 της Διοργανικής Συμφωνίας 15 για τη λειτουργία του συστήματος, οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 11ης Μαΐου 2001 σχετικά με τη σύναψη διοργανικής συμφωνίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με κοινό μητρώο διαφάνειας (P7_TA(2011)0222). ΕΕ L 191, , σ NT\ doc 11/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

12 συγκρότησαν μια κοινή επιχειρησιακή δομή, την «κοινή γραμματεία του μητρώου διαφάνειας». Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της είναι η εφαρμογή μέτρων που θα συμβάλουν στην ποιότητα του περιεχομένου του μητρώου και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη χρησιμότητα του μητρώου αυτού. 2. Διοργανική συνεργασία Το 2011 οι διοικητικές υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 στα τρία όργανα, είχαν τακτική επικοινωνία επί νομικών και διαχειριστικών ζητημάτων σχετικών με την εφαρμογή του κανονισμού. Προβλέπεται συνεννόηση σχετικά με τις δυνατές ερμηνείες της νομολογίας στον τομέα αυτό - στο μέτρο του δυνατού - επίσης για το προσεχές έτος. Όντως, το άρθρο 15, παράγραφος 1 του κανονισμού, προβλέπει ότι «τα θεσμικά όργανα αναπτύσσουν καλές διοικητικές πρακτικές για να διευκολύνουν την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης που ο παρών κανονισμός εγγυάται». Η προβλεπόμενη στην παράγραφο 2 του αυτού άρθρου διοργανική επιτροπή δεν συνεδρίασε σε πολιτικό επίπεδο το Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα οργανώσει την προσεχή συνεδρίαση της διοργανικής επιτροπής. VII. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) Αριθ. 1049/2001 Στις 21 Μαρτίου 2011 η Επιτροπή υπέβαλε νέα πρόταση με σκοπό την προσαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 στις απαιτήσεις διαφάνειας της Συνθήκης της Λισαβόνας. Όντως, η Επιτροπή είχε υποβάλει ήδη από το 2008 πρόταση ενημέρωσης του κανονισμού αυτού αλλά οι συζητήσεις ουδέποτε κατέληξαν λόγω διαφωνίας μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων επί της ουσίας του θέματος. Η νέα αυτή πρόταση του 2011 αποσκοπεί απλώς στην διεύρυνση του θεσμικού πεδίου προσαρμογής του κανονισμού στο σύνολο των θεσμικών οργάνων, οργάνων και οργανισμών της ΕΕ, με ορισμένους περιορισμούς όσον αφορά τις μη διοικητικές λειτουργίες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Κοινοβούλιο, με βάση την έκθεση (A7-0426/2001) του βουλευτή Michael Cashman 16 της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ενέκρινε σε ολομέλεια, τον Δεκέμβριο του 2011, την έκθεση (P7-TA(2011)0580) 17 που πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο λήψης θέσεως εκ μέρους του Συμβουλίου 18. Η έκθεση αυτή συνιστά την συγχώνευση των δύο προτάσεων της Επιτροπής, αυτής του 2008 και αυτής του Οι Δανοί, προτού αναλάβουν την Προεδρία του Συμβουλίου, το 2012, έδωσαν δείγματα ότι ήθελαν να συζητήσουν ορισμένα προκαθορισμένα θέματα, όπως η νομοθετική διαφάνεια, ο ορισμός ενός εγγράφου, η καθιέρωση «υπευθύνων ενημέρωσης» στις Κατά τη σύνταξη της ανά χείρας έκθεσης, η επίσημη θέση του Συμβουλίου δεν είχε ακόμα διακοινωθεί στο Κοινοβούλιο. PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 12/22 NT\ doc

13 VIII. υπηρεσίες των θεσμικών οργάνων, τα έγγραφα των κρατών μελών και την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Επί του παρόντος το ηλεκτρονικό μητρώο περιέχει αναφορές (που αντιστοιχούν σε έγγραφα, εάν ληφθούν υπόψη όλες οι γλώσσες μαζί) το 90% των εγγράφων είναι απευθείας προσπελάσιμο από το Διαδίκτυο. Συνολικά υποβλήθηκαν μέσω της ιστοθέσης του Μητρώου αιτήσεις πρόσβασης σε έγγραφα. Η τάση σταθεροποίησης του αριθμού των υποβληθεισών αιτήσεων επιβεβαιώνεται, λόγω κυρίως της βελτίωσης των εργαλείων έρευνας της νέας διασύνδεσης RER, καθώς και στη διάθεση στο Διαδίκτυο αυξανόμενου αριθμού εγγράφων (νέες οικογένειες), που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν άμεση πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα. Ως προς την κατανομή ανά κοινωνικοεπαγγελματική κατηγορία, το 47% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν προέρχονται από ακαδημαϊκούς κύκλους, κυρίως πανεπιστημιακούς ερευνητές. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα στη σύνταξη των αιτήσεων ήταν η αγγλική ακολουθούμενη από τη γαλλική, τη γερμανική και την ισπανική. 289 από τα ζητηθέντα έγγραφα (το 25% του συνόλου), δεν είχαν δημοσιοποιηθεί κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης, ποσοστό που συνιστά αύξηση κατά 8 % σε σχέση με το Το ποσοστό θετικών απαντήσεων για την κατηγορία αυτή ήταν 88%. Πλήρης πρόσβαση χορηγήθηκε σε 256 περιπτώσεις και μερική σε 19. Όπως και κατά το προηγούμενο έτος, οι κύριες κατηγορίες αιτήσεων πρόσβασης σε μη δημοσιοποιημένα έγγραφα αφορούσαν κυρίως τα έγγραφα επιτροπολογίας, την αλληλογραφία καθώς και εσωτερικά διοικητικά έγγραφα. 33 αιτήσεις αποτέλεσαν αντικείμενο άρνησης πρόσβασης, ολικής ή μερικής. Ο πιο συχνός λόγος άρνησης (34,5%) ήταν η εξαίρεση για λόγους προστασίας της διαδικασίας λήψης αποφάσεων (άρθρο 4 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001). Ακολουθεί η προστασία του δημόσιου συμφέροντος όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις (24,4%) και η προστασία της ιδιωτικής ζωής προσωπικά δεδομένα (άρθρο 4, παράγραφος 1 β), που αντιπροσωπεύει το 16,3 % των περιπτώσεων άρνησης. Υπήρξαν 4 επιβεβαιωτικές αιτήσεις μετά από μια αρχική άρνηση (άρθρο 7, παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001). Κατά το 2011 ο Διαμεσολαβητής άρχισε τη διερεύνηση νέας καταγγελίας (2393/2011/RA) σχετικά με άρνηση κοινοποίησης εγγράφων του Κοινοβουλίου. Κατά την περίοδο αναφοράς, το Δικαστήριο εξέδωσε δύο αποφάσεις που αφορούσαν αποφάσεις του θεσμικού μας οργάνου: Απόφαση της 7ης Ιουνίου 2011 στην υπόθεση T-471/08, Ciarán Toland/Κοινοβούλιο, Απόφαση της 23ης Νοεμβρίου 2001 στην υπόθεση T-82/09, Gert-Jan Dennekamp/ Κοινοβούλιο. NT\ doc 13/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

14 Στην πρώτη περίπτωση σχετικά με έκθεση εσωτερικού ελέγχου του Κοινοβουλίου, οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου κατ εφαρμογήν του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 ακυρώθηκαν από το Πρωτοδικείο. Στη δεύτερη απόφαση, ωστόσο, σχετικά με την πρόσβαση σε έγγραφα που δείχνουν ποια μέλη του Κοινοβουλίου υπάγονται στο επικουρικό σύστημα συνταξιοδοτήσεως, οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου κατ εφαρμογήν του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 επιβεβαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο. PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 14/22 NT\ doc

15 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Στατιστικές σχετικά με ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ και με την αναζήτηση πληροφοριών στο ηλεκτρονικό μητρώο (η κατάσταση στις 31/12/2011) 1. ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ Μερική πρόσβαση παρεσχέθη σε 4 περιπτώσεις και πλήρης πρόσβαση σε 1 περίπτωση. Πλήρης πρόσβαση παρεσχέθη σε 1 περίπτωση. NT\ doc 15/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

16 5. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΓΛΩΣΣΑ BG 0,48% 1,93 % 1,08% ES 7,38% 6,59 % 8,46% CS 0,40% 0,81 % 0,31% DA 0,48% 0,61 % 0,77% DE 20,95% 10,74 % 9,54% ET 0,10 % 0,56% 0,20 % 0,46% EN 37,06% 45,69 % 48,77% FR 18,89% 23,81 % 14,00% IT 4,60% 3,44 % 5,38% LV 0,10 % LT 0,08% 0,10 % 0,31% HU 0,40% 0,81 % 0,62% MT 0,00 % NL 3,25% 2,63 % 3,08% PL 1,35% 0,71 % 3,54% PT 1,11% 0,71 % 1,23% RO 0,95% 0,41 % 1,54% SK 0,56% - 0,15% SL - 0,15% FI 0,24% 0,10 % 0,15% SV 1,27% 0,51 % 0,46% ΑΛΛΕΣ - PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 16/22 NT\ doc

17 6. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ Χώρα ΒΕΛΓΙΟ 15,16% 20,57 % 19,08% ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 0,56% 2,03 % 1,23% ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 0,63% 1,42 % 1,08% ΔΑΝΙΑ 0,95% 1,62 % 1,38 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 20,40% 12,46 % 11,69% ΕΣΘΟΝΙΑ 0,16% 0,10 % 0,31% ΕΛΛΑΔΑ 0,48% 1,01 % 0,46% ΙΣΠΑΝΙΑ 7,14% 4,46 % 9,85% ΓΑΛΛΙΑ 11,51% 14,08 % 8,46% ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1,27% 1,32 % 1,08% ΙΤΑΛΙΑ 5,32% 4,86 % 7,38% ΚΥΠΡΟΣ 0,16% 0,10 % ΛΕΤΟΝΙΑ 0,16% - 0,15% ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 0,16% 0,20 % 0,31% ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 4,44% 5,67 % 0,92% ΟΥΓΓΑΡΙΑ 0,56% 0,91 % 0,92% ΜΑΛΤΑ 0,32% 0,30 % ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ 3,41% 4,96 % 5,54% ΑΥΣΤΡΙΑ 1,59% 1,62 % 1,69% ΠΟΛΩΝΙΑ 1,83% 1,01 % 3,38% ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,87% 0,51 % 1,23% ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1,27% 0,71 % 1,54% ΣΛΟΒΕΝΙΑ 0,08% - 0,15% ΣΛΟΒΑΚΙΑ 0,56% 0,10 % 0,31% ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 0,24% 0,20 % 0,62% ΣΟΥΗΔΙΑ 1,75% 1,93 % 1,38% ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 8,73% 6,48 % 12,15% ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΧΩΡΕΣ 0,32% 0,30 % 0,92% ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ 9,92% 10,94 % 6,77% ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ 0,08% 0,10 % NT\ doc 17/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

18 7. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ Επαγγελματική κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (βλ. λεπτομερή πίνακα κατωτέρω) 21,75% 20,47% 10,36% ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 3,35% 7,12% 5,84% ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 13,11% 15,93% 9,60% ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Πανεπιστημιακή έρευνα 41,36% 38,47% 45,39% ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ Βιβλιοθήκες 1,42% 2,33% 1,69% ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΡΧΕΣ (εκτός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ) 13,62% 8,81% 1,13% ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΒΟΗΘΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 1,52% 1,55% 2,07% ΑΛΛΟΙ (Συνταξιούχοι, άνεργοι, κ.λπ.) 3,86% 5,31% 23,16% PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 18/22 NT\ doc

19 8. ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΤ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1049/2001 Άρνηση ΑΡΘΡΟ 4.1α) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ (Διεθνείς σχέσεις) ΑΡΘΡΟ 4.1β) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 5,26% 12,5% 25,4% 26,31% 25% 16,3% 2,63% 8,3% 3,6% ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 10,52% 12,5% 14,5% ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 15,78% 4,0% 5,4% ΑΡΘΡΟ 4.3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 39,47% 37,5% 34,5% 2 Συνολικός αριθμός αρνήσεων: 39 - Μερική πρόσβαση: 6 περιπτώσεις σε αρχικό στάδιο 3 Συνολικός αριθμός αρνήσεων: 24 - Μερική πρόσβαση: 8 περιπτώσεις σε αρχικό στάδιο 4 Συνολικός αριθμός αρνήσεων: 33 - Μερική πρόσβαση: 19 περιπτώσεις σε αρχικό στάδιο NT\ doc 19/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

20 9. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ Α. Έγγραφα που περιλαμβάνονται στο μητρώο Σύνολο εγγράφων Αναφορές Φάκελοι Δεκέμβριος Δεκέμβριος Δεκέμβριος Δεκέμβριος Β. Στατιστικές για την αναζήτηση πληροφοριών στην ιστοθέση «Πρόσβαση στα έγγραφα» στο Europarl 2011 Σύνολο Μηνιαία Αποτελέσματα Ερωτήματα Επισκέψεις Αποτελέσματα: αριθμός σελίδων στις οποίες αναζητήθηκαν πληροφορίες Επισκέψεις: αριθμός αναζητήσεων PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 20/22 NT\ doc

21 Γ. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κριτήρια αναζήτησης Τύπος αναζήτησης 38% 5% 57% Προηγμένη έρευνα Απλή έρευνα Αναζήτηση ανά τύπο εγγράφου Χρήση των «όψεων» 10% 8% 13% 12% 10% 47% Έτοσ Γλώσσα Κοινοβουλευτική περίοδος Συντάκτης Αρχή Τύπος εγγράφου NT\ doc 21/22 PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ.

22 Έγγραφα σχετικά με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα για την οποία έγινε συχνότερα αναζήτηση Most consulted parliamentary activity related documents 2% 4% 4% 7% 8% Parliamentary questions Reports Adopted texts Minutes 7% 7% 61% Opinions Motions for resolutions Agendas Others PE /ΠΡΟΕΔΡ./Παρ. 22/22 NT\ doc

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11.5.2016 L 121/11 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/699 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαΐου 2016 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2016, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.7.2014 COM(2014) 448 final 2014/0207 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1340/2008 του Συμβουλίου, της 8ης Δεκεμβρίου 2008,

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2002L0004 EL 01.01.2007 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2002/4/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιανουαρίου 2002 περί της εγγραφής σε μητρώα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.8.2016 COM(2016) 533 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με την εφαρμογή το 2015 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 για την πρόσβαση του κοινού στα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.7.2015 L 176/29 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1089 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Ιουλίου 2015 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2015, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.8.2015 COM(2015) 391 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με την εφαρμογή το 2014 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 για την πρόσβαση του κοινού στα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 24.9.2014 L 280/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 994/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Μαΐου 2014 για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και VIIIγ του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.10.2014 COM(2014) 619 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με την εφαρμογή κατά το έτος 2013 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 για την πρόσβαση του

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 4.10.2014 L 290/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1044/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Οκτωβρίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2014, δημοσιονομικών ανώτατων

Διαβάστε περισσότερα

9475/10 ΑΙ/μκρ 1 DG C 1 A LIMITE EL

9475/10 ΑΙ/μκρ 1 DG C 1 A LIMITE EL ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2010 (20.05) (OR. en) 9475/10 COMPET 150 SOC 321 JUSTCIV 91 MI 136 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : το Συμβούλιο Θέμα : Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

9308/16 ΜΑΚ,ΘΛ/γομ/ΘΛ 1 DG F 2C

9308/16 ΜΑΚ,ΘΛ/γομ/ΘΛ 1 DG F 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9308/16 INF 86 API 59 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 8942/16 Θέμα: Ομάδα «Ενημέρωση» Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.12.2014 COM(2014) 730 final ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 6/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ Τμήμα III Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 27.4.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 115/27 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Απριλίου 2012 σχετικά με τη δεύτερη δέσμη κοινών στόχων ασφαλείας για το σιδηροδρομικό σύστημα [κοινοποιηθείσα

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 31.1.2018 A8-0007/1 1 Παράγραφος 7 7. υπογραμμίζει ότι με τις έδρες που θα εκκενωθούν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολυνθεί η υιοθέτηση μιας νέας κατανομής των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 22.7.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 189/19 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουλίου 2010 σχετικά με τους κοινούς στόχους ασφάλειας που αναφέρονται στο άρθρο 7 της οδηγίας 2004/49/ΕΚ του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2011/431/EE) (8) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι L 188/50 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.7.2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Ιουλίου 2011 περί χρηματοδοτικής συμμετοχής της Ένωσης στα προγράμματα των κρατών μελών για τον έλεγχο,

Διαβάστε περισσότερα

7903/17 ΠΧΚ/γομ 1 DG F2B

7903/17 ΠΧΚ/γομ 1 DG F2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Μαΐου 2017 (OR. en) 7903/17 INF 60 API 47 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Ομάδα «Ενημέρωση» αριθ. προηγ. εγγρ.: 7709/1/17 REV 1 Θέμα: Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73 26.9.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 254/73 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 889/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Σεπτεμβρίου 2009 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 73/2009 του Συμβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

7917/19 ΔΠ/μκρ 1 COMM 2C

7917/19 ΔΠ/μκρ 1 COMM 2C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαΐου 2019 (OR. en) 7917/19 INF 76 API 32 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 7916/19 Θέμα: Ομάδα «Ενημέρωση» Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν δείχνουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την κοινή γεωργική πολιτική (ΚΓΠ), και συγκεκριμένα: τη γεωργική βιομηχανία

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11432/16 LIMITE PUBLIC POLGEN 92 JUR 361 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος

Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος IP/10/1454 Βρυξέλλες, 29 Οκτωβρίου 2010 Γάλα: τρία κράτη µέλη πρέπει να καταβάλουν εισφορές ύψους 19 εκατ. ευρώ για υπέρβαση των ποσοστώσεων γάλακτος Η ανία, οι Κάτω Χώρες και η Κύπρος ήταν τα µόνα κράτη

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 15/09/2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 Τακτικό Ευρωβαρόμετρο (EB 69) - Άνοιξη 2008 Πρώτα ανεπεξέργαστα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική

Διαβάστε περισσότερα

10671/16 ΔΠ/νικ 1 DPG

10671/16 ΔΠ/νικ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10671/16 CO EUR-PREP 30 POLGEN 71 AG 11 ECOFIN 657 UEM 260 SOC 436 COMPET 398 ENV 455 EDUC 247 RECH 242 ENER 265 JAI 621 EMPL 289 ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

(2010/711/ΕΕ) (11) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι

(2010/711/ΕΕ) (11) Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδοτική συμμετοχή, οι 25.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 309/7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Νοεμβρίου 2010 περί συμπληρωματικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης από την Ένωση το 2010 στις δαπάνες που πραγματοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Ιουνίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Ιουνίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Ιουνίου 2015 (OR. en) 10235/15 CO EUR-PREP 33 POLGEN 103 AG 24 ECOFIN 544 UEM 265 SOC 426 COMPET 317 ENV 432 EDUC 217 RECH 201 ENER 263 JAI 500 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Δημοσιονομικές πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Δημοσιονομικές πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.6.2018 COM(2018) 475 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δημοσιονομικές πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΑ): προβλέψεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς

Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Η Κοινή Γεωργική Πολιτική σε αριθμούς Οι πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζουν τα βασικά στατιστικά δεδομένα σε πολλούς τομείς σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) και, συγκεκριμένα: τη γεωργική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση "MARKT"

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση MARKT ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση "MARKT" Εισαγωγή Αρχική παρατήρηση: Το παρακάτω έγγραφο συντάχθηκε από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) 18855/2/11 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) PI 194 OC 106

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) 18855/2/11 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) PI 194 OC 106 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) 18855/2/11 REV 2 PI 194 OC 106 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2004 (OR. en) 14811/04 EUROPOL 54 JAI 459

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2004 (OR. en) 14811/04 EUROPOL 54 JAI 459 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2004 (OR. en) 14811/04 EUROPOL 54 JAI 459 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα : Πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, του Βασιλείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και σημαντικές εθνικές τάσεις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και σημαντικές εθνικές τάσεις Γενική Διεύθυνση Επικοινωνία Διεύθυνση Γ Σχέσεις με τους πολίτες ΜΟΝΑΔΑ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 2009 27/05/2009 Προεκλογική έρευνα Πρώτο κύμα Πρώτα αποτελέσματα:

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 13 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 13007/16 LIMITE PUBLIC JAI 812 DAPIX 162 CRIMORG 117 ENFOPOL 329 ENFOCUSTOM 149 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.9.2013 COM(2013) 655 final ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ αριθ. 6 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ EL EL ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Μαρτίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Μαρτίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 16 Μαρτίου 2015 (OR. en) 5063/15 ADD 1 STATIS 24 COMPET 123 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το

Διαβάστε περισσότερα

consilium EL Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με την πρόσβαση στα έγγραφα 2011 consilium

consilium EL Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με την πρόσβαση στα έγγραφα 2011 consilium consilium Rue de la Loi/Wetstraat 175 1048 Bruxelles/Brussel BELGIQUE/BELGIË Tel. +32 22816111 consilium EL ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ QC-AF-12-001-EL-C ISSN 1830-3994 Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας

Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Πανευρωπαϊκή έρευνα γνώμης σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας Αποτελέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ελλάδα - Μάιος 2013 Αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα σε 31 συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Χρηματοoικονομικές πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Χρηματοoικονομικές πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.6.2015 COM(2015) 295 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Χρηματοoικονομικές πληροφορίες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης EL EL 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το 11 ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Διαχείριση της προσφυγικής

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 8 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 8 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.10.2015 COM(2015) 545 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 8 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015 ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ EL EL Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 22.7.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 216/19 IV (Πληροφορίες) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με την πρόσβαση στα έγγραφα

Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με την πρόσβαση στα έγγραφα ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΔΣΤ ISSN 1830-3994 Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με την πρόσβαση στα έγγραφα - 2008 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 Ετήσια έκθεση του Συμβουλίου σχετικά με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 2009 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ------ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΤΥΠΟ 2009 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ------ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΚΔΟΣΗ: 28 Νοεμβρίου 2008 (σελίδα 1) ΕΝΤΥΠΟ 2009 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ------ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (+ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ) 1 (σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 13660/16 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: CULT 101 AELE 77 EEE 41 CODEC 1506

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01.06.2004-30.09.2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 1 (1.4) BE - Βέλγιο 4 (5.8) DE

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες έγγραφο σχετικά με το ανωτέρω θέμα όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΔΕΥ στις 20 Ιουλίου 2015.

Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες έγγραφο σχετικά με το ανωτέρω θέμα όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΔΕΥ στις 20 Ιουλίου 2015. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιουλίου 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 10830/2/15

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 545 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 545 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Οκτωβρίου 2015 (OR. en) 13159/15 FIN 699 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για το Γενικό Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο

ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο ιαβούλευση των ενδιαφεροµένων κατά τη χάραξη πολιτικής για τις µικρές επιχειρήσεις σε εθνικό/περιφερειακό επίπεδο 01/06/2004-30/09/2004 Μέρος Ι Στοιχεία Χώρα AT - Αυστρία 9 (4.5) BE - Βέλγιο 13 (6.5) DE

Διαβάστε περισσότερα

9743/15 ΓΒ/σα/ΠΜ 1 DPG

9743/15 ΓΒ/σα/ΠΜ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 15 Ιουνίου 2015 (OR. en) 9743/15 CO EUR-PREP 27 POLGEN 92 AG 19 ECOFIN 466 UEM 220 SOC 411 COMPET 300 ENV 396 EDUC 208 RECH 191 ENER 241 JAI 435 EMPL 267 ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 73/20 15.3.2019 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/410 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Νοεμβρίου 2018 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τις λεπτομέρειες και τη δομή των πληροφοριών που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ](2013) XXX draft ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ Εφαρμογή του άρθρου 260 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επικαιροποίηση των στοιχείων που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του 2014

Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του 2014 P7_TA(2013)0082 Σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του 2014 Ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13ης Μαρτίου 2013 σχετικά µε τη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 2 του γενικού προϋπολογισμού για το 2016: Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.10.2016 COM(2016) 660 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 Εκτέλεση της απόφασης 2014/335/ΕΕ για τους ίδιους πόρους μετά την

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2014 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) 14333/14 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 13884/14 Θέμα: CDR 109 INST 511 AG 17 Πρόταση απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιούλιο 2012 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιούλιο 2012 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17) - Στοιχεία της Eurostat ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2012 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2012 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17) - Στοιχεία της Eurostat ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) και της Ευρωζώνης (17)

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του προϋπολογισμού

Έλεγχος του προϋπολογισμού Έλεγχος του προϋπολογισμού Ο έλεγχος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού πραγματοποιείται σε κάθε θεσμικό όργανο της ΕΕ και σε επίπεδο κρατών μελών. Σημαντικό έργο ελέγχου πραγματοποιούν, σε διάφορα επίπεδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 άρθρο 17)

ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 άρθρο 17) ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ (Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 άρθρο 17) ( υνάµει των διατάξεων του άρθρου 104 παράγραφος 7 του Κανονισµού του Κοινοβουλίου) NT\862177.doc

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.3.2014 COM(2014) 196 ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Απαντήσεις από τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των συστάσεων της Επιτροπήςσχετικά με τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

1 Business Europe (2014), Future of Social Europe. Challenges and the Way Ahead Lapeyre J. (2015),

1 Business Europe (2014), Future of Social Europe. Challenges and the Way Ahead Lapeyre J. (2015), Κοινωνικός διάλογος και συμμετοχή των εργαζομένων Ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί συστατικό στοιχείο για το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και για τη σωστή λειτουργία της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ονομάζεται το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέγεται

Διαβάστε περισσότερα

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1 C 310/382 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.12.2004 34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 Από τα στοιχεία της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πανεπιστημιακός Χάρτης Erasmus Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020 3 βασικές δράσεις (Key Actions) KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα των Aτόμων ΚΑ2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 3.11.2010 EL Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 297 A/1 V (Γνωστοποιήσεις) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ EPSO/AST/105-106-107-108/10

Διαβάστε περισσότερα

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2011 (OR. en) 5538/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση ενισχυμένης

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία της Επίσκεψης Μελέτης ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ STUDY VISITS ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στοιχεία της Επίσκεψης Μελέτης ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ STUDY VISITS ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Οκτώβριο Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Οκτώβριο Πηγή Eurostat - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.9.2016 COM(2016) 618 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Έκθεση για να διευκολυνθεί ο υπολογισμός της καταλογισθείσας ποσότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, και έκθεση προκειμένου να

Διαβάστε περισσότερα

(4) Πρέπει επίσης να προσαρμοστούν τα ανώτατα όρια που. (5) Πρέπει να καθοριστούν, όσον αφορά το 2006, τα δημοσιονομικά

(4) Πρέπει επίσης να προσαρμοστούν τα ανώτατα όρια που. (5) Πρέπει να καθοριστούν, όσον αφορά το 2006, τα δημοσιονομικά 29.7.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 208/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1156/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουλίου 2006 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2006, δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 8.11.2007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2007 Επισυνάπτεται προς τα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο 2014 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 - FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Ιανουάριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (18) - Στοιχεία της Eurostat

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.10.2014 COM(2014) 619 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικά με την εφαρμογή κατά το έτος 2013 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1049/2001 για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ της 25ης Μαρτίου 2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.11.2013 COM(2013) 771 final 2013/0379 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την αναπροσαρμογή, από την 1η Ιουλίου 2013, των διορθωτικών συντελεστών που εφαρμόζονται

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα L 52. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα L 52. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 52 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 60ό έτος 28 Φεβρουαρίου 2017 Περιεχόμενα I Νομοθετικές πράξεις Οριστική έκδοση (ΕΕ, Ευρατόμ) 2017/303 του διορθωτικού

Διαβάστε περισσότερα

13060/17 ADD 1 1 DPG

13060/17 ADD 1 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 13060/17 ADD 1 PV/CONS 52 ECOFIN 806 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Θέμα: 3563η σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Οικονομικές και Δημοσιονομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2011 (04.03) (OR. en) 6524/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ. : 6520/11 PI

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα διαλόγου για νέους

Προγράμματα διαλόγου για νέους Προγράμματα διαλόγου για νέους Ποιος είναι ο στόχος αυτής της δράσης; Η δράση αυτή προωθεί την ενεργό συμμετοχή των νέων στον δημοκρατικό βίο και ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από ζητήματα και προτεραιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία) Εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 30 Ιουλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία)

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον συμμετέχοντα στη διαβούλευση

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τον συμμετέχοντα στη διαβούλευση Δημόσια διαβούλευση για την αξιολόγηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της καταλληλότητας και της αποδοτικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μέσος αριθμός ξένων γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή

Μέσος αριθμός ξένων γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή γλωσσών που κατέχονται ανά μαθητή Αυστρία 1998 0 0 1999 1.1 1.7 2000 1.1 1.7 2001 0 0 2002 1.1 1.7 2003 0 0 2004 0 0 Βέλγιο 1998 0 0 1999 0 0 2000 1.2 2.2 2001 1.3 2.2 2002 1.3 2.2 2003 1.2 2.2 2004 1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (17) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) Eurostat - Β τρίμηνο 2012 -

ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης (17) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27) Eurostat - Β τρίμηνο 2012 - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εργατικό κόστος ανά ώρα εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2015 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (19) - Στοιχεία της Eurostat

ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο 2015 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (19) - Στοιχεία της Eurostat ΠΕΤΡΑΚΗ 8 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.170 - FAX: 210.32.59.169 ΘΕΜΑ: Δείκτης Ανεργίας για το μήνα Νοέμβριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (28) και της Ευρωζώνης (19) - Στοιχεία της Eurostat Ο

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Έκδοση από τη Eurostat του Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, για το μήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Α τρίμηνο Δ τρίμηνο 2013

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Α τρίμηνο Δ τρίμηνο 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 28/3/2014 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πληροφορίες: Δ/νση Στατιστικών Πληθυσμού και Αγοράς Εργασίας Τμήμα Μισθωτής Εργασίας Σ. Μπακαλίδου: τηλ: 213 135 2175

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Ιουλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Ιουλίου 206 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 206/026 (NLE) 8523/6 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: JAI 34 USA 23 DATAPROTECT 43 REX 334 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ FAX ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ FAX ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210.32.59.197 - FAX 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Έκδοση από τη Eurostat του Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, για τον μήνα Ιούλιο, στις χώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιούλιος 2016, για την προώθηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I. ΕΕ L 200 της , σ. 1. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1191 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 6ης Ιούλιος 2016, για την προώθηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Ιούλιο 2011.

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Ιούλιο 2011. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210.32.59.197 - FAX 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής,

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ) 3. Σύνοδος του Συμβουλίου (Γενικές Υποθέσεις) στις 18 Ιουλίου 2019: Ημερήσια διάταξη

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ) 3. Σύνοδος του Συμβουλίου (Γενικές Υποθέσεις) στις 18 Ιουλίου 2019: Ημερήσια διάταξη Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 1 Ιουλίου 2019 (OR. en) 10824/19 OJ CRP2 25 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (2ο Τμήμα) Κτίριο Europa, Βρυξέλλες 3 και 4 Ιουλίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ /ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ-ΟΛΜΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ /ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ-ΟΛΜΕ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ - ΟΛΜΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011-2012 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2011 (13.12) (OR. en) 18475/11 Διοργανικός φάκελος : 2009/0157 (COD) JUSTCIV 356 CODEC 2397 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)?

Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)? MEMO/11/406 Βρυξέλλες, 16 Ιουνίου 2011 Υγεία: Προετοιµασία για τις διακοπές ταξιδεύετε πάντα µε την Ευρωπαϊκή Κάρτα σας Ασφάλισης Ασθένειας (EΚΑA)? Στις διακοπές να περιµένετε το απροσδόκητο. Σχεδιάζετε

Διαβάστε περισσότερα