Rachel Renée Russell, 2010 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Rachel Renée Russell, 2010 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011"

Transcript

1

2 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DORK DIARIES 2 tales from A NOt-SO-POPUlAR PARtY GIRl Áðü ôéò Åêäüóåéò Aladdin, Νέα Υόρκη 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 2 Ιστορίες από ένα όχι και τόσο δημοφιλές πάρτι γκερλ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Rachel Renée Russell ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Λυδία Κολυδά ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Χρυσούλα Τσιρούκη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ελένη Σταυροπούλου EÊÔÕÐÙÓÇ ÂÉÂËÉÏÄÅÓÉÁ: CPI books Rachel Renée Russell, 2010 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011 Ðñþôç Ýêäïóç: Απρίλιος 2011 ÉSBN Ôõðþèçêå óå áñôß åëåýèåñï çìéêþí ïõóéþí, προερχόμενο αποκλειστικά και μόνο από δάση που καλλιεργούνται για την παραγωγή χαρτιού. To ðáñüí Ýñãï ðíåõìáôéêþò éäéïêôçóßáò ðñïóôáôåýåôáé êáôü ôéò äéáôüîåéò ôïõ Åëëçíéêïý Íüìïõ (Í. 2121/1993 üðùò Ý åé ôñïðïðïéçèåß êáé éó ýåé óþìåñá) êáé ôéò äéåèíåßò óõìâüóåéò ðåñß ðíåõìáôéêþò éäéïêôçóßáò. Áðáãïñåýåôáé áðïëýôùò ç Üíåõ ãñáðôþò αäåίáò ôïõ åêäüôç êáôü ïðïéïνäþðïôå ôñüðï Þ ìýóï áíôéãñáöþ, öùôïáíáôýðùóç êáé åí ãýíåé áíáðáñáãùãþ, åêìßóèùóç Þ äáíåéóìüò, ìåôüöñáóç, äéáóêåõþ, áíáìåôüäïóç óôï êïéíü óå ïðïéáäþðïôå ìïñöþ (çëåêôñïíéêþ, ìç áíéêþ Þ Üëëç) êáé ç åí ãýíåé åêìåôüëëåõóç ôïõ óõíüëïõ Þ ìýñïõò ôïõ Ýñãïõ. ÅÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å. PSICHOGIOS PUBLICATIONS S.A. äñá: ÔáôïÀïõ 121 Head office: 121, Tatoiou Str Ìåôáìüñöùóç Metamorfossi, Greece Âéâëéïðùëåßï: Ìáõñïìé Üëç 1 Bookstore: 1, Mavromichali Str ÁèÞíá Áthens, Greece Ôçë.: Tel.: Telefax: Telefax:

3 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΛΥΔΙΑ ΚΟΛΥΔΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚ ΟΣΗ

4 Η ΡΕ ΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ είναι δικηγόρος αλλά προτιμά να γράφει νεανικά βιβλία αντί για δικογραφίες. (Βασικά, επειδή τα βιβλία έχουν πολύ περισσότερη πλάκα και οι πιτζάμες και οι παντόφλες με λαγουδάκια δεν επιτρέπονται στο δικαστήριο.) Κατάφερε να μεγαλώσει δύο κόρες και να βγει νικήτρια. Στα χόμπι της συγκαταλέγονται η καλλιέργεια μοβ λουλουδιών και η δημιουργία παντελώς άχρηστων χειροτεχνιών, όπως, για παράδειγμα, η κατασκευή ενός φούρνου μικροκυμάτων με ξυλάκια παγωτού, κόλλα και γκλίτερ. Η Ρέιτσελ μένει στη βόρεια Βιρτζίνια με ένα κακομαθημένο γιόρκι που την τρομοκρατεί καθημερινά, σκαρφαλώνοντας πάνω στο γραφείο του υπολογιστή της και πετώντας της γούνινα ζωάκια όταν γράφει. Και ναι, η Ρέιτσελ πιστεύει ότι είναι εντελώς ξενέρωτη. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩ- ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ.

5 Στη μητέρα μου, Ντόρις, που στέκεται ΠΑΝΤΑ δίπλα μου

6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Δεν το πιστεύω αυτό που μου συμβαίνει! Είμαι στις γυναικείες τουαλέτες και έχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ! Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να τη βγάλω καθαρή στο γυμνάσιο. Μόλις έγινα εντελώς ΡΟΜΠΑ μπροστά στον κρυφό έρωτα της ζωής μου. ΠΑΛΙ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχω ξεμείνει με το ντουλαπάκι ακριβώς δίπλα στης Μακένζι Χόλιστερ! Που, μια και το φερε η κουβέντα, είναι το πιο δημοφιλές κορίτσι στο Γυμνάσιο Γουέστσεστερ και εντελώς ΣΝΟΜΠ. Ακόμα και ο χαρακτηρισμός «βρομοκόριτσο» είναι πολύ λίγος για εκείνη. Είναι ένας ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ με βερνίκι νυχιών που στραφταλίζει, φιρμάτο τζιν και πλατφόρμες Skechers. Αλλά για κάποιο λόγο, όλοι τη ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ.

7 ΕΔΩ, ΜΑΚΕΝΖΙ! Εγώ και τα παιδιά σού ετοιμάσαμε μεσημεριανό και σου κρατήσαμε θέση! ΠΑΤ ΠΑΤ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΚΑΛΕ ΜΟΥ! Θα ήθελα πολύ να κάτσω στο τραπέζι με τα φυτά αλλά ακόμη δε μ έχουν ΡΑΝΤΙΣΕΙ. Σόρι! Εγώ και η Μακένζι ΔΕΝ κολλάμε καθόλου. Φαντάζομαι πως φταίει το γεγονός ότι ΜΕ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ! Με θάβει συνέχεια πίσω από την πλάτη μου και λέει φρικτά πράγματα για μένα.

8 Όπως ότι δεν έχω καμία απολύτως αίσθηση της μόδας και ότι η μασκότ του σχολείου μας, ο Λάρι ο Σαύρας, φοράει ωραιότερα ρούχα από μένα. Που μπορεί να είναι και αλήθεια. Αλλά ΕΝΤΑΞΕΙ! Μου τη ΣΠΑΕΙ όταν αυτό το κορίτσι βγάζει τα άπλυτά μου ΣΤΗ ΦΟΡΑ. Σήμερα το πρωί ήταν ακόμα πιο μοχθηρή απ ό,τι συνήθως. ΕΛΕΟΣ, ΝΙΚΙ! Μπορείς, σε παρακαλώ, να γράψεις κάπου αλλού αυτό το ημερολόγιο; Το τρισάθλιο πράσινο πουκάμισό σου κάνει αντίθεση με τη γεύση του καινούριου μου λιπ γκλος και μου προκαλεί ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ! ;! ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΤ ΦΩΤΟΓΡΑΦ ΜΧ + ΜΡ ΕΓΩ

9 ΔΕΝ το πίστευα ότι μου είπε αυτό το πράγμα! Δηλαδή, πώς γίνεται ένα ΧΡΩΜΑ να κάνει αντίθεση με μια ΓΕΥΣΗ; Μου λέτε; Είναι δύο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά χμ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Τότε πήρα ανάποδες και φώναξα: «Συγγνώμη, Μακένζι! Αλλά τώρα ΠΗΖΩ. Μπορώ να σε ΑΓΝΟΗΣΩ κάποια άλλη στιγμή;» Αυτό όμως το είπα μόνο από μέσα μου, οπότε δεν το άκουσε κανένας άλλος εκτός από μένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό το ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ο ετήσιος χορός του Γυμνασίου Γουέστσεστερ για το Χάλοουιν είναι σε τρεις εβδομάδες! Είναι το μεγαλύτερο γεγονός του φθινοπώρου και όλοι έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για το ποιος θα πάει με ποιον. Θα ΠΕΘΑΙΝΑ αν ο κρυφός έρωτας της ζωής μου, ο ΜΠΡΑΝΤΟΝ, μου ζητούσε να πάμε μαζί!

10 Χθες, μάλιστα, ζήτησε από ΜΕΝΑ να συνεργαστούμε στο εργαστήριο της βιολογίας! Ενθουσιάστηκα ΤΟΣΟ πολύ, που άρχισα να χοροπηδάω όπως ο Σνούπι όταν κάνει το «χαρούμενο χορό» του. Λα, λα, λα! ΕΙΜΑΙ Λα, λα, λα! ΤΟΣΟ Λα, λα, λα! ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ! Και σήμερα είχα την υποψία ότι ο Μπράντον θα μου ζητούσε να πάμε στο χορό του Χάλοουιν. Η μέρα στο σχολείο μού φάνηκε σαν ΑΙΩΝΑΣ. Μέχρι να φτάσω στην τάξη της βιολογίας, είχα γίνει κουρέλι. Ξαφνικά, μια πολύ ανησυχητική ερώτηση έσκασε μέσα στο κεφάλι μου και άρχισα να φρικάρω:

11 Κι αν ο Μπράντον με έβλεπε μόνο ως συνεργάτιδά του στο εργαστήριο και τίποτα παραπάνω; Τότε το έβαλα σκοπό να τον εντυπωσιάσω με τη γοητεία, το πνεύμα και την εξυπνάδα μου. Του χαμογέλασα πλατιά και στρώθηκα αμέσως στη δουλειά. Δηλαδή, άρχισα να ζωγραφίζω αυτά τα τοσοδούλικα χνουδωτά πραγματάκια που έβλεπα κάτω από το μικροσκόπιο. Εργαστήριο Βιολογίας 3 11 Οκτ. Παρατηρήσεις από το Μικροσκόπιο Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τον Μπράντον να με καρφώνει μ ένα επίμονο αλλά πολύ απορημένο ύφος στο πρόσωπό του.

12 Έκανε μπαμ ότι ήθελε να μου μιλήσει για κάτι ΣΟΥΠΕΡ σοβαρό! Ε Νίκι, μπορώ να σου κάνω μια πολύ σημαντική ερώτηση που, ξέρεις, πιθανόν να επηρεάσει το άμεσο μέλλον μας; ΝΑΙ, ΜΠΡΑΝΤΟΝ;! ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΡΩΤΑ ΜΕ! Μήπως πρέπει να βάλουμε αυτό το πράγμα στην πρίζα;

13 Αυτά τα πραγματάκια στο μικροσκόπιο ΗΤΑΝ όντως απλά ΧΝΟΥΔΙΑ! Ο-ΜΙ-ΤΖΙ! ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ! Τότε κατάλαβα αμέσως ότι είχα κάψει κάθε πιθανότητα να με καλέσει ο Μπράντον στο χορό. Τα καλά νέα όμως ήταν ότι είχα κάνει μια εκπληκτική επιστημονική ανακάλυψη γύρω από τη βιογενετική της εξυπνάδας μου, που τη διατύπωσα με μια εφαρμόσιμη εξίσωση. ΤΟ IQ ΜΟΥ <_ Μετά, τα πράγματα έγιναν ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Ήμουν στις γυναικείες τουαλέτες όταν άκουσα τη Μακένζι να κοκορεύεται στις φίλες της ότι ήταν σχεδόν,% σίγουρη πως θα πήγαινε στο χορό με τον Μπράντον και ότι θα ντύνονταν Έντουαρντ και Μπέλα από το Λυκόφως. Βρόμικη αθλητική κάλτσα

14 Χαλάστηκα ΠΟΛΥ αλλά δεν ξαφνιάστηκα καθόλου. Εννοώ, ΓΙΑΤΙ να ζητήσει ο Μπράντον από μια εντελώς ΞΕΝΕΡΩΤΗ σαν και ΜΕΝΑ όταν μπορεί να πάει με ένα κορίτσι των ΔΗ.ΘΕ.Ν. (Δημοφιλείς, Θεοί & Ντίβες) όπως η Μακένζι; Έχει και συνέχεια, όμως! Φεύγοντας, η Μακέζι χασκογέλασε και είπε ότι θα αγόραζε ένα καινούριο λιπ γκλος ΕΙΔΙΚΑ για τον Μπράντον. Ήξερα τι σήμαινε ΑΥΤΟ. Ήμουν ΤΟΣΟ απογοητευμένη και θυμωμένη με τον εαυτό μου. Περίμενα να αδειάσει η τουαλέτα και μετά πάτησα τις ΦΩΝΕΣ με την ησυχία μου. ;! ;! ΕΓΩ

15 Πράγμα που, για κάποιο περίεργο λόγο, με κάνει πάντα να νιώθω πολύ καλύτερα. Το γυμνάσιο μπορεί να είναι μια πολύ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ εμπειρία, λέμε! Αυτό που πρέπει να θυμάστε, όμως, είναι: να διατηρείτε πάντα την ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ σας και να προσπαθείτε να χειρίζεστε τα προσωπικά σας προβλήματα με ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ και ΩΡΙΜΟ τρόπο. ΕΓΩ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΥΡΛΙΑΧΤΩΝ! ;! ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ;! ;!

16 ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Σήμερα ήταν ΜΑΚΡΑΝ η ΠΙΟ απίθανη μέρα! Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι κέρδισα την πρώτη θέση και το χρηματικό βραβείο των δολαρίων στο διαγωνισμό αβανγκάρντ τέχνης! Την περασμένη εβδομάδα, και χωρίς καν να μου το πουν, η Κλόι, η Ζόι και ο Μπράντον υπέβαλαν στο διαγωνισμό κάποιες φωτογραφίες των τατουάζ που είχα ζωγραφίσει για τα παιδιά του σχολείου. Έτσι, τα έχασα εντελώς όταν ανακάλυψα ότι είχα κερδίσει! Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα έσκιζα τη Μακένζι και τα τρομερά σχέδια μόδας της! Το πόσο τσαντίστηκε, δε λέγεται! Ειδικά αφού περηφανευόταν σε όλους ότι θα κέρδιζε εκείνη. Ανυπομονώ να τσεπώσω όλα αυτά τα λεφτουδάκια. Αρχικά, έλεγα να τα χρησιμοποιήσω για να αγοράσω ένα κινητό. Αλλά αποφάσισα ότι θα ήταν πιο φρόνιμο να τα βάλω στην άκρη για τα καλοκαιρινά μαθήματα τέχνης στην κατασκήνωση.

17 Θα επενδύσω στο όνειρό μου να γίνω καλλιτέχνιδα. Έτσι, θα μπορώ να περνάω όλη τη μέρα αραχτή στο κρεβάτι με τις αγαπημένες μου πιτζάμες, θα ζωγραφίζω στο μπλοκ μου και θα πληρώνομαι κιόλας γι αυτό. ΚΑΛΟΟΟ! ΑΧ, ΟΧΙ! Θ ΑΡΓΗΣΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ! ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ! ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΪ ΚΑΙ TV! ΤΣΙΠΣ ΣΟ

18 Από την άλλη, βέβαια, θα ήταν κουλ αν χρησιμοποιούσα τα χρήματα για να αναβαθμίσω το πολύ βαρετό ντουλαπάκι μου. Αν πρόσθετα λίγη έξτρα λάμψη, θα εξασφάλιζα σίγουρα μια θέση στην κλίκα των ΔΗ.ΘΕ.Ν. ipod με ηχεία ΕΓΩ, μοστράροντας το απίθανο ντουλαπάκι μου! ΜΗΧΑΝΗΜΑ ATM έγχρωμη τηλεόραση + οθόνη υπολογιστή σε μία συσκευή Βίντεο/DVD προσωπικό ATM Ένιγουεϊ. Σήμερα, είχε έρθει σχεδόν όλο το σχολείο στη δεξίωση για τους νικητές των βραβείων αβανγκάρντ τέχνης.

19 Έπαθα πλάκα όταν η Μακένζι ήρθε και μ αγκάλιασε σφιχτά. Νομίζω ότι το έκανε μόνο και μόνο για να κερδίσει τις εντυπώσεις, γιατί αυτό που μου είπε δεν ήταν και πολύ στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας. «Νίκι! Συγχαρητήρια που κέρδισες την πρώτη θέση, κουκλίτσα μου! Αν ήξερα ότι οι κριτές του διαγωνισμού τέχνης ήθελαν σαβούρες αταλαντοσύνης, θα είχα κορνιζάρει τους λεκέδες εμετού του κανίς μου και θα τους είχα πλασάρει για αφηρημένη τέχνη». Ο-ΜΙ-ΤΖΙ! Δεν το πίστευα ότι μου είπε κατάμουτρα αυτό το πράγμα. Θα μπορούσε απλώς να γράψει «ΕΧΩ ΨΟΦΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΛΙΑ!» με μαύρο μαρκαδόρο στο μέτωπό της. Αυτό ίσως να μην έβγαζε ΤΟΣΟ μάτι. Εγώ είπα κάτι του τύπου: «Ευχαριστώ, Μακένζι. Κάνεις σαν ΜΩΡΟ. Κάτσε να κλάψεις τη μοίρα σου λοιπόν και ΧΩΝΕΨΕ ΤΟ!»

20 Αυτό όμως το είπα μόνο από μέσα μου, οπότε δεν το άκουσε κανένας άλλος εκτός από μένα. Κυρίως επειδή κατά βάθος είμαι καλός άνθρωπος και αντιπαθώ την αρνητική ενέργεια. Δεν είχε να κάνει με το ότι με είχε τρομάξει λίγο ή κάτι τέτοιο, καμία σχέση. Η Κλόι και η Ζόι κάθονταν δίπλα μου την ώρα του φαγητού. Κλασικά, κάναμε σαν χαζά και μας έπιαναν ξαφνικά κρίσεις γέλιου. Όταν ήρθε ο Μπράντον να με βγάλει φωτογραφία για τη σχολική εφημερίδα και την επετηρίδα, κόντεψα να ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΩ! Πρότεινε να πάμε στο αίθριο, στην άλλη πλευρά της αίθουσας, όπου ο φωτισμός ήταν καλύτερος. Στην αρχή χάρηκα που η Κλόι και η Ζόι ήθελαν να έρθουν μαζί, γιατί ήμουν κατα-αγχωμένη. Αλλά όση ώρα έβγαζε φωτογραφίες ο Μπράντον, εκείνες στέκονταν ακριβώς από πίσω του και μου έστελναν φιλιά κάνοντας τις ερωτευμένες.

21 ΤΖΙΖΑΣ! Ήταν ΤΟΣΟ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ!!! ΖΟΪ ΚΛΟΪ Είχα θυμώσει τόσο πολύ, που ήθελα να τις αρπάξω και τις δυο από το λαιμό και να τις ζουλήξω μέχρι να εκραγούν τα μικρά τους κεφαλάκια.

22 Αντί γι αυτό, όμως, απλώς έσφιξα τα δόντια και ευχήθηκα να μην πάρει χαμπάρι ο Μπράντον τις βλακείες που έκαναν πίσω από την πλάτη του. Η Κλόι και η Ζόι είναι πολύ καλές και γλυκές φίλες, αλλά μερικές φορές νιώθω περισσότερο σαν μπέιμπι σίτερ παρά σαν ΚΟΛΛΗΤΗ τους. Ευτυχώς, όταν άκουσαν ότι σερβιριζόταν το επιδόρπιο, έτρεξαν πίσω στη δεξίωση για να γουρουνιάσουν λίγο ακόμα.

23 Πράγμα που σήμαινε ότι ο Μπράντον και εγώ ήμαστε ολομόναχοι! Μόνο που ήταν κάπως άβολα και λίγο αμήχανα, γιατί, αντί να μιλάμε, απλώς κοιτάζαμε ο ένας τον άλλον και μετά το πάτωμα, και μετά ο ένας τον άλλον, και μετά το πάτωμα, και μετά ο ένας τον άλλον, και μετά το πάτωμα. Και αυτό συνεχίστηκε για κανέναν ΑΙΩΝΑ! Μετά, έδιωξε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη φράντζα του μέσα από τα μάτια του και μου χαμογέλασε κάπως ντροπαλά. «Σου το είχα πει ότι θα κέρδιζες. Συγχαρητήρια!» Τον κοίταξα στα μάτια και η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει τόσο δυνατά, που τα δάχτυλα των ποδιών μου είχαν αρχίσει στην κυριολεξία να πάλλονται. Πώς είναι όταν στέκεσαι δίπλα σ ένα αυτοκίνητο που παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι αλλά με τα παράθυρα κλειστά; Και δεν μπορείς ν ακούσεις καλά τη μελωδία, αλλά βαθιά μέσα σου, η ψυχή σου νιώθει τις δονήσεις από το μπάσο που κάνει Μπουπ-μπουπ! Μπουπ-μπουπ!

24 Ένιωθα το στομάχι μου να ανακατεύεται, λες και δεχόμουν επίθεση από ένα τεράστιο σμήνος πολύ άγριων αλλά ταυτόχρονα εύθραυστων πεταλούδων. Αμέσως συνειδητοποίησα ότι το ΣΤΛΠ (Σύνδρομο Τρενακίου του Λούνα Παρκ) μου είχε υποτροπιάσει. Έσφιξα τα δόντια και μάζεψα κάθε γραμμάριο δύναμης σε όλο μου το κορμί για να συγκρατηθώ και να μην ουρλιάξω από χαρά: ΓΟΥΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!! Αντί γι αυτό, όμως, ξεφούρνισα κάτι πολύ, πολύ χειρότερο. «Ευχαριστώ, Μπράντον. Ε δοκίμασες αυτές τις τέλειες φτερούγες κοτόπουλου με μπάρμπεκιου σος;

25 Είναι πολύ νόστιμες, ξέρεις!» «Άκουσα καλά; Είπες φτερούγες κοτόπουλου;!» «Ναι, καλά άκουσες. Είναι στο μπροστινό τραπέζι, ακριβώς δίπλα στο ποντς. Έχει και με μέλι και με πικάντικη σάλτσα. Αλλά οι αγαπημένες μου είναι με μπάρμπεκιου σος. Αυτές σου προτείνω». «Ε για να πω την αλήθεια, όχι! Δεν τις έχω δοκιμάσει». «Λοιπόν, θα έπρεπε» «Κοίτα ε θέλω να σε ρωτήσω κάτι» «Για τις φτερούγες;» Ο Μπράντον είχε σοβαρέψει πολύ. «Όχι. Για να πω την αλήθεια, ήθελα να μάθω αν εσύ» Κρατούσα την ανάσα μου γεμάτη αγωνία και κρεμόμουν από κάθε του λέξη. «εννοώ, θα ήταν φοβερό αν θα»

26 «ΜΠΡΑΝΤΟΝ! Εδώ είσαι! Ο-ΜΙ-ΤΖΙ! Επιτέλους σε έψαχνα παντού!» Η Μακένζι μπούκαρε μέσα στην αίθουσα και όρμησε κατευθείαν στον Μπράντον σαν τερματοφύλακας που προσπαθεί να μπλοκάρει μια χαμένη μπαλιά. «Ως επίσημος φωτογράφος του σχολείου, πρέπει να με βγάλεις οπωσδήποτε μια φωτογραφία με τα ΕΙΜΑΙ-Νο- σχέδια μόδας μου. Είναι έτοιμοι να κατεβάσουν τους πίνακές μου!» Έμεινε εκεί να χαμογελάει στον Μπράντον με ΓΟΥΡΛΩΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ και να στριφογυρίζει τα μαλλιά της γύρω από το δάχτυλό της. Που ήταν ολοφάνερα μια ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ προσπάθεια να τον ΥΠΝΩΤΙΣΕΙ και να υπηρετήσει το ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ σχέδιό της. «Μπράντον, σε παρακαλώ, κάνε γρήγορα! Πριν είναι πολύ αργά!» νιαούρισε χωρίς να πάρει ανάσα και μετά με αγριοκοίταξε γεμάτη αηδία, σαν να ήμουν κανένα πελώριο σπυράκι που πετάχτηκε ξαφνικά πάνω στη μύτη της ή κάτι τέτοιο.

27 Ο Μπράντον έπαιξε με τις κόρες των ματιών του, αναστέναξε και μου έριξε ένα πολύ χαζοβιόλικο αλλά χαριτωμένο χαμόγελο. «Λοιπόν τα λέμε αργότερα, Νίκι. Οκέι;» «Εντάξει. Θα τα πούμε». Καθώς γύριζα στη δεξίωση για τα βραβεία, ένιωθα μια μεγάλη ζαλάδα και μια μικρή ναυτία. Αλλά με την ΚΑΛΗ έννοια! Τώρα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, με έτρωγε εντελώς η περιέργεια. Ο Μπράντον ήταν έτοιμος να με ρωτήσει κάτι πολύ σημαντικό, όταν η Μακένζι είχε το θράσος να τον διακόψει με τόση αγένεια. Πράγμα που σημαίνει ότι έμεινα με την προφανή απορία να με βασανίζει: ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΟΥΦΟ;!

28 Φτερούγες κοτόπουλου;! ΔΕΝ το πίστευα ότι με είχε πιάσει τέτοια λογοδιάρροια για τις πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου. Τυχαίο που δε με κάλεσε στο χορό; Δε νομίζω. Τουλάχιστον η φωτογραφία μου βγήκε μια χαρά. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΝΙΚΙ ΜΑΞΟΥΕΛ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ο ΒΡΑΒΕΙΟ Ο Μπράντον είναι ΑΠΑΙΧΤΟΣ φωτογράφος!

29

Rachel Renée Russell, 2011 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011

Rachel Renée Russell, 2011 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DORK DIARIES 3 tales from A NOt-SO-tAlENtED pop StAR Áðü ôéò Åêäüóåéò Aladdin, Νέα Υόρκη 2011 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 3 Ιστορίες από μια όχι και τόσο ταλαντούχα

Διαβάστε περισσότερα

Rachel Renée Russell, 2012 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012

Rachel Renée Russell, 2012 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DORK DIARIES 4 TALES FROM A NOT-SO-GRACEFUL ICE PRINCESS Áðü ôéò Åêäüóåéò Aladdin, Νέα Υόρκη 2012 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 4 Ιστορίες από μια όχι και τόσο κομψή Πριγκίπισσα

Διαβάστε περισσότερα

Rachel Renée Russell, 2012 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2013

Rachel Renée Russell, 2012 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2013 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DORK DIARIES 5 TALES FROM A NOT-SO-SMART MISS KNOW-IT-ALL Áðü ôéò Åêäüóåéò Aladdin, Νέα Υόρκη 2012 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 5 Ιστορίες από μια όχι και τόσο έξυπνη

Διαβάστε περισσότερα

Rachel Renée Russell, 2011 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012

Rachel Renée Russell, 2011 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DORK DIARIES 3 ½ HOW TO DORK YOUR DIARY Áðü ôéò Åêäüóåéò Simon & Schuster, Λονδίνο 2011 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης 3½ Φτιάξε το δικό σου ξενέρωτο ημερολόγιο ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ:

Διαβάστε περισσότερα

EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2011 ÉSBN 978-960-496-007-1

EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2011. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2011 ÉSBN 978-960-496-007-1 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DIARY OF A WIMPY KID: THE UGLY TRUTH Áðü ôéò Åêäüóåéò Harry N. Abrams Inc., Νέα Υόρκη 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 5: Η σκληρή αλήθεια ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Jeff Kinney ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ:

Διαβάστε περισσότερα

Çilary McKay, 2006. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2009

Çilary McKay, 2006. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2009 ÔÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: CADDY EVER AFTER Aðü ôéò Åêäüóåéò Hodder Children s Books, Λονδίνο 2006 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Κάντι, γλυκιά για πάντα ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Hilary McKay ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Ντίνα Καρύδη ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ:

Διαβάστε περισσότερα

ËÝíá ÌáíôÜ, 2010. Ðñþôç Ýêäïóç: ÌÜéïò 2010, 50.000 áíôßôõðá ÉSBN 978-960-453-715-0

ËÝíá ÌáíôÜ, 2010. Ðñþôç Ýêäïóç: ÌÜéïò 2010, 50.000 áíôßôõðá ÉSBN 978-960-453-715-0 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το τελευταίο τσιγάρο ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: ËÝíá ÌáíôÜ ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: ííá ÌáñÜíôç ÓÕÍÈÅÓÇ ÅÎÙÖÕËËÏÕ: Κατερίνα ηµοπούλου ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ ΤΙΤΛΟΥ: Γιώργος Παζάλος ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ

Διαβάστε περισσότερα

Από τις Εκδόσεις Penguin Books, Λονδίνο 2009

Από τις Εκδόσεις Penguin Books, Λονδίνο 2009 9 TÉÔËÏÓ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: DEAR HOUND Από τις Εκδόσεις Penguin Books, Λονδίνο 2009 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Αγαπηµένο µου σκυλάκι ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Jill Murphy ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Jill Murphy ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ÅÐÉÌÅËÅÉÁ

Διαβάστε περισσότερα

Anthony Horowitz, 1983, 2005. Ðñþôç Ýêäïóç: ÌÜéïò 2008 ÉSBN 978-960-453-346-6

Anthony Horowitz, 1983, 2005. Ðñþôç Ýêäïóç: ÌÜéïò 2008 ÉSBN 978-960-453-346-6 ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: RAVEN S GATE Aðü ôéò Åêäüóåéò Walker Books, Ëïíäßíï 2005 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Η Πύλη του Γερακιού ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Anthony Horowitz ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Φωτεινή Μοσχή ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζα ρη, 2010. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2010, 20.000 αντίτυπα

Ρένα Ρώσση-Ζα ρη, 2010. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2010, 20.000 αντίτυπα TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Αγαπώ θα πει χάνοµαι ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Κατερίνα Λελούδη ΣΥΝΘΕΣΗ ÅÎÙÖÕËËÏΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ραλλού Ρουχωτά EÊÔÕÐÙÓÇ:

Διαβάστε περισσότερα

PAC-MAN & NAMCO BANDAI Games Inc. Courtesy of NAMCO BANDAI Games America Inc. Ðñþôç Ýêäïóç: Νοέμβριος 2011 ÉSBN 978-960-496-422-2

PAC-MAN & NAMCO BANDAI Games Inc. Courtesy of NAMCO BANDAI Games America Inc. Ðñþôç Ýêäïóç: Νοέμβριος 2011 ÉSBN 978-960-496-422-2 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DIARY OF A WIMPY KID: CABIN FEVER Áðü ôéò Åêäüóåéò Harry N. Abrams Inc., Νέα Υόρκη 2011 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 6: Μέρες πανικού ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Jeff Kinney ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ:

Διαβάστε περισσότερα

Loewe Verlag GmbH, Βindlach 2006. Ðñþôç Ýêäïóç: Σεπτέµβριος 2008 ÉSBN 978-960-453-438-8

Loewe Verlag GmbH, Βindlach 2006. Ðñþôç Ýêäïóç: Σεπτέµβριος 2008 ÉSBN 978-960-453-438-8 ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: VERBOTENE WELT Aðü ôéò Åêäüóåéò Loewe, Γερµανία 2006 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Απαγορευµένος Κόσµος ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Isabel Abedi ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Στέλλα Kουνδουράκη ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ

Διαβάστε περισσότερα

Daniel Weiss Associates, Inc & Lisa Smith, 1991 All rights reserved. Εικόνας εξωφύλλου: Chad Michael Ward, 2008

Daniel Weiss Associates, Inc & Lisa Smith, 1991 All rights reserved. Εικόνας εξωφύλλου: Chad Michael Ward, 2008 TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: THE VAMPIRE DIARIES 1 THE AWAKENING Από τις Εκδόσεις HarperCollins, Νέα Υόρκη 2007 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: VAMPIRE DIARIES 1 Το ξύπνημα ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: L. J. Smith ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Ευηνέλλα Αλεξοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Μουρίκη, 2010. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2010, 2.500 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-727-3

Κατερίνα Μουρίκη, 2010. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2010, 2.500 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-727-3 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Περιπέτεια στη Σκουπιδανία ÓÕÃÃÑÁÖÅΑÓ: Κατερίνα Μουρίκη ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Πέγκυ Φούρκα ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου EÊÔÕÐÙÓÇ: Σταµάτιος

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία εµίρη, 2009. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2009, 3.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-582-8

Γεωργία εµίρη, 2009. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2009, 3.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-582-8 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ζητείται επειγόντως γαµπρός ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Γεωργία εµίρη ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Χρυσούλα Τσιρούκη ÓÕÍÈÅÓÇ ÅÎÙÖÕËËÏÕ: Ηλίας Μασούρης ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: ÅëÝíç Óôáõñïðïýëïõ EÊÔÕÐÙÓÇ:

Διαβάστε περισσότερα

Ðñþôç Ýêäïóç: Σεπτέμβριος 2008, 2.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-489-0

Ðñþôç Ýêäïóç: Σεπτέμβριος 2008, 2.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-489-0 ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ TIΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE ENGLISH ROSES GOOD-BYE, GRACE? TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μικρές και Τριανταφυλλένιες Αντίο, Γκρέις; ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Madonna EIKONOΓΡΑΦΗΣΗ: Jeffrey Fulvimari ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ρένα

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λεµπέσης, 2012. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2012, 2.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-496-646-2

Γιώργος Λεµπέσης, 2012. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάρτιος 2012, 2.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-496-646-2 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Θ αυγό ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Γιώργος Λεµπέσης ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Φραγκίσκος-Χρήστος Ράλλης ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ:

Διαβάστε περισσότερα

Lola Communications, 2011. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2011, 2.500 αντίτυπα ÉSBN 978-960-496-178-8

Lola Communications, 2011. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιούνιος 2011, 2.500 αντίτυπα ÉSBN 978-960-496-178-8 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: BEFORE I GO TO SLEEP Από τις Εκδόσεις Doubleday, Λονδίνο 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Αµνησία ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Steve Watson ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιώργος Μπαρουξής ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Σεβαστιάδου

Διαβάστε περισσότερα

Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2011, 20.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-496-438-3

Ðñþôç Ýêäïóç: Οκτώβριος 2011, 20.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-496-438-3 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Ο λύκος της µοναξιάς ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Χρυσηίδα ηµουλίδου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Μαρία Μπανούση ÓÕÍÈÅÓÇ ÅÎÙÖÕËËÏÕ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου EÊÔÕÐÙÓÇ

Διαβάστε περισσότερα

του σέλινου Στα πράσα! Ιωάννα Μπουλντούµη, 2011 Ðñþôç Ýêäïóç: Φεβρουάριος 2011 ÉSBN 978-960-453-871-3

του σέλινου Στα πράσα! Ιωάννα Μπουλντούµη, 2011 Ðñþôç Ýêäïóç: Φεβρουάριος 2011 ÉSBN 978-960-453-871-3 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Οι περιπέτειες του επιθεωρητή Σέλοκ του σέλινου Στα πράσα! ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Ιωάννα Μπουλντούµη ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Ευδοξία Μπινοπούλου ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ: Χρήστος ήµος ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ:

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο αυτό ανήκει στη:

Το ημερολόγιο αυτό ανήκει στη: Το ημερολόγιο αυτό ανήκει στη: ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ & ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΟΙΒΗ! (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΖΕΤΕ! L) ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: DORK DIARIES 8 TALES FROM

Διαβάστε περισσότερα

Anthony Horowitz, 2004. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2010 ÉSBN 978-960-453-790-7

Anthony Horowitz, 2004. Ðñþôç Ýêäïóç: Μάιος 2010 ÉSBN 978-960-453-790-7 ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ TIÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: SCORPIA Aðü ôéò Åêäüóåéò Walker Books, Ëïíäßíï 2004 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το Δάγκωμα του Σκορπιού ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Anthony Horowitz ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Ρένια Τουρκολιά-Κυδωνιέως ÅÐÉÌÅËÅÉÁ

Διαβάστε περισσότερα

Rose Cooper, 2012 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Rose Cooper, 2012 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2013

Rose Cooper, 2012 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Rose Cooper, 2012 EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2013 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: SECRETS FROM THE SLEEPING BAG Áðü ôéò Åêäüóåéò Delacorte Press, Νέα Υόρκη 2012 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Μυστικά από την κατασκήνωση ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Rose Cooper ÌÅÔÁÖÑÁÓÇ: Κασσιανή Μπουλούκου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ

Διαβάστε περισσότερα

Χρυσηίδα ηµουλίδου, 2010 / EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., 2010

Χρυσηίδα ηµουλίδου, 2010 / EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Μερσέντες Χιλ ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Χρυσηίδα ηµουλίδου ÅÐÉÌÅËÅÉÁ ÄÉÏÑÈÙÓÇ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Μαρία Μπανούση ÓÕÍÈÅÓÇ ÅÎÙÖÕËËÏÕ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Ραλλού Ρουχωτά EÊÔÕÐÙÓÇ: Σταµάτιος

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: info@psichogios.gr e-mail: info@psichogios.gr

e-mail: info@psichogios.gr e-mail: info@psichogios.gr ΣΕΙΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: REINVENTARSE Aπό τις Εκδόσεις Plataforma, Βαρκελώνη 2010 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Βρες ξανά τον εαυτό σου ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Mario Alonso Puig ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Θεοδώρα αρβίρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χρυσηίδα Δημουλίδου, 2009 εικόνας εξωφύλλου: visualphotos.com εκδοσεισ ΨυΧογιοσ α.ε., αθήνα 2009. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2009, 40.

Χρυσηίδα Δημουλίδου, 2009 εικόνας εξωφύλλου: visualphotos.com εκδοσεισ ΨυΧογιοσ α.ε., αθήνα 2009. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2009, 40. τιτλοσ βιβλιου: Το σταυροδρόμι των ψυχών συγγραφεασ: Χρυσηίδα Δημουλίδου ΘεΩρΗσΗ ΚειΜεΝου: Χρυσούλα τσιρούκη συνθεση EΞΩφυλλου: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗλεΚτροΝιΚΗ σελιδοποιηση: Μερσίνα λαδοπούλου εκτυπωση:

Διαβάστε περισσότερα

Μπίλλι Ρόζεν Μάκης Τσίτας, 2009. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιανουάριος 2009, 2.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-505-7

Μπίλλι Ρόζεν Μάκης Τσίτας, 2009. Ðñþôç Ýêäïóç: Ιανουάριος 2009, 2.000 αντίτυπα ÉSBN 978-960-453-505-7 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Μη φεύγεις ÓÕÃÃÑÁÖÅIÓ: Μπίλλι Ρόζεν Μάκης Τσίτας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ÊÅÉÌÅÍÏÕ: Άννα Μαράντη ÅÉÊÏÍÏÃÑÁÖÇÓÇ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Ελίζα Βαβούρη ÇËÅÊÔÑÏÍÉÊÇ ÓÅËÉÄÏÐÏÉÇÓÇ: Μερσίνα Λαδοπούλου EÊÔÕÐÙÓÇ: Σταµάτιος

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Θεοδοσίου και Ιφιγένεια Τσίτση, Α1 Γυμνάσιο Ύψωνα, 2012-2013 Διδάσκουσα: Αθηνά Χατζηγιάννη

Μαρία Θεοδοσίου και Ιφιγένεια Τσίτση, Α1 Γυμνάσιο Ύψωνα, 2012-2013 Διδάσκουσα: Αθηνά Χατζηγιάννη Μαρία Θεοδοσίου και Ιφιγένεια Τσίτση, Α1 Γυμνάσιο Ύψωνα, 2012-2013 Διδάσκουσα: Αθηνά Χατζηγιάννη Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της συγγραφέως, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012. Ðñþôç Ýêäïóç: Νοέμβριος 2012 ÉSBN 978-618-01-0013-6

EÊÄÏÓÅÉÓ ØÕ ÏÃÉÏÓ Á.Å., ÁèÞíá 2012. Ðñþôç Ýêäïóç: Νοέμβριος 2012 ÉSBN 978-618-01-0013-6 TÉÔËÏÓ ÐÑÙÔÏÔÕÐÏÕ: DIARY OF A WIMPY KID: THE THIRD WHEEL Áðü ôéò Åêäüóåéò Harry N. Abrams Inc., Νέα Υόρκη 2012 TÉÔËÏÓ ÂÉÂËÉÏÕ: Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα 7: Στους δύο τρίτος δε χωρεί ÓÕÃÃÑÁÖÅÁÓ: Jeff

Διαβάστε περισσότερα