Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων"

Transcript

1 Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Στέλλα Πέτρου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Τμήμα ΕΠΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΡΙΤΙΚΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ-ΔΡΑΣΕ Σκοπός Σεμιναρίου Η καλλιέργεια απαραίτητων δεξιοτήτων (π.χ. κριτική σκέψη, επίλυση προβλήματος, συνεργασία, ευελιξία, επικοινωνία, φαντασία) στους φοιτητές. Στόχοι Σεμιναρίου Οι φοιτητές να ενημερωθούν για τη σημασία των επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων καθώς και δεξιοτήτων σκέψης. Οι φοιτητές να αποκτήσουν επικοινωνιακές, συνεργατικές και δεξιότητες σκέψης μέσω της συμμετοχής τους σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Περίληψη Μέρος Α Θα υλοποιηθούν εισαγωγικές δραστηριότητες για να γνωριστούν οι συμμετέχοντες και να δημιουργήσουν ομάδες (3-5 μέλη) με τις οποίες θα συνεργαστούν στο Μέρος Γ του σεμιναρίου. Μέρος Β Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση για τις δεξιότητες που είναι σημαντικό να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες προκειμένου να βελτιώσουν την ακαδημαϊκή τους επίδοση και την ποιότητα ζωής τους γενικότερα. Μέρος Γ Ακολούθως, θα διεξαχθούν δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα εργαστούν ομαδικά. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν σε ένα παιγνίδι στα πλαίσια του οποίου θα τους δοθούν «αποστολές» (π.χ. γρίφοι, προβλήματα), τις οποίες θα κληθούν να φέρουν εις πέρας για να μπορέσουν να αποκρυπτογραφήσουν τον τελικό γρίφο. Μέσω του παιγνιδιού επιδιώκεται να καλλιεργηθούν δεξιότητες, στις οποίες θα γίνει αναφορά στο Μέρος Α του σεμιναρίου και ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους καλλιέργειας αυτών των δεξιοτήτων, μιας και θα αντιμετωπίσουν «αποστολές» που για να τις φέρουν εις πέρας θα χρειαστεί να συνεργαστούν, να σκεφτούν κριτικά, να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους, κλπ. Σεμινάριο Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης (τα 3 μαθήματα της Βιβλιοθήκης είναι αλληλένδετα και θα ήταν καλό να παρακολουθήσετε όλη τη σειρά) Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που παρέχει η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου στους χρήστες της, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των χρηστών της, καθώς και ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης για εντοπισμό τεκμηρίων. Θα παρουσιαστούν επίσης υπηρεσίες ηλεκτρονικής Πληροφόρησης (ηλεκτρονικά περιοδικά, ηλεκτρονικά βιβλία, βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων κ.α.)

2 Αντρέας Αθανασιάδης Ειδικός Επιστήμονας Κέντρο Γλωσσών ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Με την επέκταση της διαθεσιμότητας του διαδικτύου σε διάφορες συσκευές (tablet, κινητά, laptops κτλ), σε πολλές περιπτώσεις το υλικό του μαθήματος αλλά και η αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και εκπαιδευτικών γίνεται με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας (πχ Blackboard). Ως αποτέλεσμα, πάρα πολλά προγράμματα έχουν αναπτυχθεί και προσφέρονται δωρεάν για χρήση από τους φοιτητές. Υπάρχει μια πληθώρα από διαθέσιμες διαδικτυακές εκπαιδευτικές πλατφόρμες και ψηφιακά εργαλεία όπως, ενδεικτικά, τα Wikispaces, Google Drive, Coursera, FutureLearn, WordPress, InstaGrok, εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης όπως Wolphram Alpha, εναλλακτικά προγράμματα παρουσιάσεων (Prezi, Powtoons κτλ), έλεγχο λογοκλοπής και βελτίωση γραπτών (Small SEO Tools), και πολλά άλλα που προσφέρονται για φύλαξη, αλλαγή, πρόσβαση σε έγγραφα, παρουσιάσεις, έρευνα και άλλες λειτουργίες προς διευκόλυνση της μάθησης, δημιουργώντας έτσι ένα ψηφιακό περιβάλλον για την τάξη ή για το χώρο εργασίας σε μεταγενέστερο στάδιο μετά τις σπουδές. Το μάθημα αυτό, μέσω της παρουσίασης μερικών από των πιο πάνω προγραμμάτων και εργαλείων, αλλά και μέσω πρακτικής εξάσκησης, έχει ως σκοπό: Να παρουσιάσει στους φοιτητές τα ψηφιακά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να ελέγξουν τη δουλειά τους για λογοκλοπή, να καταλήγουν πιο εύκολα και γρήγορα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, να δίνουν τις πηγές τους αυτόματα, να εμπλουτίζουν τις παρουσιάσεις τους χρησιμοποιώντας νέα προγράμματα, προσθέτοντας animation και χάρτες κτλ. Να παρουσιάσει τα πιο δημοφιλή προγράμματα ψηφιακής τάξης και εκπαιδευτικής τεχνολογίας σήμερα Να παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ψηφιακή τεχνολογία για διεκπεραίωση των εργασιών τους διαδικτυακά. Να βοηθήσει στη σωστή διαχείριση του μεγάλου όγκου πληροφοριών στα πλαίσια ενός μαθήματος ή μιας παρουσίασης/σεμιναρίου, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του φοιτητή στην τάξη ή στο χώρο εργασίας Να παρέχει πρακτική εξάσκηση στα πλαίσια του μαθήματος, με τη δημιουργία και χρήση των ψηφιακών εργαλείων με χρήση οποιουδήποτε από τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν στην τάξη. Το μάθημα θα είναι χωρισμένο σε 4 μέρη, διάρκειας 50 λεπτών το καθένα με τα ανάλογα διαλείμματα (10 ) ανά ώρα, ως εξής: 1 ο Μέρος: Εισαγωγή, γενικές πληροφορίες για το ψηφιακό περιβάλλον, πιθανές χρήσεις τεχνολογίας στην Εκπαίδευση (πραγματικά παραδείγματα), οφέλη ψηφιακών εργαλείων, ψηφιακή έρευνα και λογοκλοπή (Plagiarism Checker, Viber, SEO Tools). 2 ο Μέρος: Σύγχρονες κατευθύνσεις ψηφιακής τεχνολογίας (παρουσίαση Virtual Reality, Augmented Reality, Digital Classroom, Coursera, FutureLearn, κτλ). 3 ο Μέρος: Παρουσίαση και εξειδίκευση των πιο δημοφιλών ψηφιακών προγραμμάτων (Ενδεικτικά: Wikispaces, Google Drive, Small SEO Tools, InstaGrok, Wolphram Alpha, Citation Machine, κτλ) 4 ο Μέρος: Πρακτική εξάσκηση σε ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα που έχουν παρουσιαστεί εκ μέρους των φοιτητών.

3 Δημήτρης Κυριάκου Ειδικός Επιστήμονας Τμήμα ΗΜΜΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ(Technical Documents) ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (με τη χρήση LaTeX) Στόχος Μαθήματος: Διδασκαλία συγγραφής τεχνικών κειμένων στις σωστές προδιαγραφές δημοσίευσης σε συνέδρια, με το λογισμικό LaTeX. Θέματα Μαθήματος: Χαρακτηριστικά και δομή τεχνικών κειμένων Εκμάθηση λογισμικού LaTeX Ρεαλιστικά παραδείγματα συγγραφής τεχνικών κειμένων για δημοσίευση σε συνέδρια. Προδιαγραφές δημοσίευσης σε συνέδρια, όπως αυτά της IEEE και ACM Συνεισφορά στους Φοιτητές: Το μάθημα αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές να ετοιμάζουν τεχνικά κείμενα (technical documents and reports) στις σωστές προδιαγραφές για δημοσίευση σε επίσημα συνέδρια, όπως IEEE και ACM, με χρησιμοποίηση του λογισμικού LaTeX. Χαράλαμπος Παναγόπουλος Καθηγητής Τμήμα ΦΥΣ MATHEMATICA ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Εισαγωγή στο λογισμικό Mathematica. Στόχος: Εξοικείωση των φοιτητών με εφαρμογές της Mathematica, όπως: Αριθμητικές και αλγεβρικές πράξεις Επίλυση αλγεβρικών εξισώσεων Παράγωγοι και ολοκληρώματα Επίλυση διαφορικών εξισώσεων Πράξεις με πίνακες, ιδιοδιανύσματα Στατιστική ανάλυση Γραφήματα (3-d, density plots, ιστογράμματα, κλπ.) Οι πρώτες ώρες του μαθήματος θα καλύπτουν την ίδια ύλη για όλους τους συμμετέχοντες, ενώ στο δεύτερο ήμισυ θα διαφοροποιούνται τα παραδείγματα και οι εφαρμογές για κάθε συμμετέχοντα, ανάλογα με το υπόβαθρο και τις ανάγκες του. Το μάθημα απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές Θετικών, Πολυτεχνειακών και Οικονομικών κατευθύνσεων, με σκοπό οι φοιτητές να μπορούν εύκολα να χειρίζονται προβλήματα μαθηματικής φύσεως που ανακύπτουν στα μαθήματά τους. Πέτρος Δημητρίου Ειδικός Επιστήμονας Τμήμα ΚΠΕ ΕΡΕΥΝΑ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Το μάθημα "Έρευνα, συγγραφή μελετών και διαχείριση χρόνου" απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές όλων των ετών και τμημάτων/σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου και αποσκοπεί στην καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών για τις σπουδές τους, αλλά και τη μετέπειτα πορεία τους. Στο εν λόγω μάθημα έχω αποφασίσει να καλύψω τις θεματικές ενότητες:

4 1) διεξαγωγή έρευνας, 2) συγγραφή μελετών/ σύνταξη κειμένου 3) και διαχείριση χρόνου Με αυτό τον τρόπο προτίθεμαι σε ένα μάθημα των έξι ωρών να βοηθήσω τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζουν την εκπόνηση μελετών/εργασιών, πως θα διεξαγάγουν την έρευνα τους ούτως ώστε οι μελέτες/εργασίες τους να φτάνουν σε ένα ικανοποιητικό ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά και να αποκτήσουν την ικανότητα/δεξιότητα της διαχείρισης του χρόνου τους, ούτως ώστε οι μελέτες και εργασίες τους να είναι έτοιμες και να υποβάλλονται εντός του προκαθορισμένου από τους καθηγητές τους χρόνου. Σε ότι αφορά την διεξαγωγή έρευνας, σκοπός μου είναι να επικεντρωθώ σε βιβλιογραφική, ποιοτική και ποσοτική έρευνα. Σε ότι αφορά την βιβλιογραφική έρευνα θα εξηγήσω στους φοιτητές τον τρόπο με τον οποίο ο φοιτητής θα πρέπει να διαχειρίζεται τις βάσεις δεδομένων (ιστοσελίδα βιβλιοθήκης, εξεύρεση ορθών βιβλίων και ακαδημαϊκών περιοδικών για έρευνα). Σε ότι αφορά την ποιοτική έρευνα θα ασχοληθώ περισσότερο με τον τρόπο τον οποίο ο φοιτητής μπορεί να διεξαγάγει μια συνέντευξη βάθους, είτε ατομική είτε ομαδική. Τέλος σε ότι αφορά την ποσοτική έρευνα θα ασχοληθώ περισσότερο με τη δημιουργία του ερωτηματολογίου, μια διαδικασία η οποία θεωρείται ως η πιο σημαντική ως προς την διεξαγωγή ποσοτικής έρευνας. Σε ότι αφορά την συγγραφή μελετών/ σύνταξη κειμένου, σκοπός μου είναι να υποδείξω στους φοιτητές τα μέρη από τα οποία αποτελείται μια μελέτη (εισαγωγή, κυρίως μέρος, επίλογος, βιβλιογραφία), αλλά και τον ορθό τρόπο με τον οποίο δίδονται οι παραπομπές και υποσημειώσεις κατά τη συγγραφή μίας μελέτης. Για να επιτευχθούν τα όσα αναφέρω θα πρέπει να μου παραχωρηθεί ολόκληρο το εξάωρο το οποίο αιτούμαι. Βάσος Βασιλείου Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα ΕΠΛ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ «Έχεις ολόκληρη τη μέρα μπροστά σου. Η εργασία που πρέπει να κάνεις έχει ημερομηνία παράδοσης σε δύο μέρες, αλλά θα περάσεις τη σημερινή μέρα δουλεύοντας πάνω της. Όλα θα πάνε καλά. Κάθεσαι στο γραφείο σου, καθαρίζεις το χώρο σου, φέρνεις μπροστά σου τα βιβλία σου, συγυρίζεις κάποιες σημειώσεις, σηκώνεσαι για να φέρεις κάτι να πίνεις, κάνεις ένα τηλεφώνημα, διαβάζεις ξανά την εκφώνηση, παίρνεις κάποιες σημειώσεις, πας για μεσημεριανό, στέλλεις ένα , φτιάχνεις καφέ, στέλλεις ένα sms, δημιουργείς το εξώφυλλο της άσκησης προσθέτοντας μια ενδιαφέρουσα εικόνα την οποία βρήκες μέσω αναζήτησης στο διαδίκτυο, ξεκινάς να διαβάσεις το σχετικό κεφάλαιο ξανά, και ξαφνικά η μέρα έχει σχεδόν τελειώσει και εσύ έχεις εκείνη τη συνάντηση απόψε και δεν έχεις καν αρχίσει την εργασία. Αλλά διάβαζες(;) όλη μέρα! Σίγουρα χρειάζεται να μάθεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου καλύτερα. Στόχοι του μαθήματος είναι, πρώτα, να αναγνωρίσουν οι φοιτητές τα λάθη που ίσως κάνουν στη διαχείριση του χρόνου τους και τι αυτό τους κοστίζει, όσο αφορά τη δυνατότητα τους να μάθουν σωστά, και ακόλουθα να μάθουν βασικές τεχνικές διαχείρισης χρόνου. Στα πλαίσια του μαθήματος θα πραγματοποιηθούν πρακτικές ασκήσεις για σωστή ανάθεση χρόνου σε εργασίες και για χρονοπρογραμματισμό.

5 Γιώργος Ολυμπίου Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Τμήμα ΕΠΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ O σημαντικός ρόλος της κατάλληλης επικοινωνίας τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο καθιστά απόλυτη ανάγκη την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας για οποιοδήποτε άτομο φοιτά σε ακαδημαϊκό ίδρυμα και δυνητικά αποτελεί επικείμενο μέλος προσωπικού σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης ενός θέματος είτε σε επίπεδο εργασίας προς αξιολόγηση (ακαδημαϊκής υποχρέωσης) είτε σε επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλες/ους φοιτητές/τριες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στο πλαίσιο των προτεινόμενων μαθημάτων για ανάπτυξη των δεξιοτήτων παρουσίασης και επικοινωνίας, οι βασικοί σκοποί που τίθενται είναι: Η απαρίθμηση και διαχείριση των βασικών παραμέτρων μιας επιτυχημένης παρουσίασης σε επίπεδο: α) δομής, β) περιεχομένου με βάση το ακροατήριο, γ) μορφοποίησης, δ)λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας και ε)διαχείρισης χρόνου, στ)διαχείρισης ερωταπαντήσεων και ζ)προφίλ παρουσίας. Η δόμηση και η αποδόμηση ενός μηνύματος, σκοπού ή επιχειρήματος ώστε να δύναται να μεταφερθεί σε συνεργάτες/τιδες, συμφοιτητές/τριες, συναδέλφους ή σε συγκεκριμένο ακροατήριο, με αντικειμενικό και ολοκληρωμένο τρόπο. Η ανάπτυξη τεχνικών μη λεκτικής επικοινωνίας για την προώθηση της κατάλληλης επικοινωνίας. Η αναγνώριση των μη λεκτικών μηνυμάτων και η διεξαγωγή των απαραίτητων ενεργειών για την αντιμετώπιση ή τη διαχείριση ενός ζητήματος σε ακαδημαϊκό η επαγγελματικό επίπεδο. Η προσπάθεια πρόκλησης του ενδιαφέροντος του κοινού (είτε σε παρουσίαση είτε σε επικοινωνία), με τρόπο που θα γίνεται κατανοητός ο σκοπός της παρουσίασης ή της επικοινωνίας. Η προσεκτική ακρόαση και κωδικοποίηση των απόψεων του ακροατηρίου ή των ατόμων με τα οποία διεξάγεται η επικοινωνία. Σεμινάριο Βιβλιοθήκης: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (τα 3 μαθήματα της Βιβλιοθήκης είναι αλληλένδετα και θα ήταν καλό να παρακολουθήσετε όλη τη σειρά) Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τεχνικές και στρατηγικές αναζήτησης σε βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων και καταλόγους βιβλιοθηκών μέσω της χρήσης λογικών τελεστών αναζήτησης. Οι λογικοί τελεστές Boolean χρησιμοποιούνται σε μηχανές αναζήτησης, τόσο του Παγκόσμιου Ιστού όσο και των βιβλιοθηκών, προκειμένου να γίνει συνδυασμός δυο ή περισσοτέρων όρων ή φράσεων αναζήτησης. Οι τελεστές χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, ώστε τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατό πιο σχετικά. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει από προηγουμένως και

6 το σεμινάριο «Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης, αναζήτηση σε Ηλεκτρονικές Πηγές Πληροφόρησης και Κατάλογος Βιβλιοθήκης», χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικά προαπαιτούμενο. Στέφανη Παντελίδου Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Τμήμα ΨΥΧ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ SPSS Νικόλας Διέτης Επίκουρος Καθηγητής Ιατρική Σχολή ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φοιτητών στην συγγραφή μιας επιστημονικής δημοσίευσης, είναι απαραίτητο συστατικό για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους ως απόφοιτοι στην αγορά εργασίας. Στόχος του εργαστηρίου αυτού είναι να διεγείρει το ενδιαφέρον και το κίνητρο των συμμετεχόντων φοιτητών στο να κάνουν τα πρώτα τους βήματα για την δημοσίευση μιας εργασίας, μιας μελέτης ή μιας ανασκόπησης, στο θέμα που τους ενδιαφέρει, από μηδενική βάση. Για τους συμμετέχοντες, το εργαστήριο αυτό: θα υπογραμμίσει τα πλεονεκτήματα που παρέχει μια ποιοτική επιστημονική δημοσίευση ως προς την ανέλιξη & εξέλιξη ενός φοιτητή. θα αναλύσει τα τρία βήματα που απαιτούνται για μια επιστημονική δημοσίευση, από την αρχή μέχρι το τέλος και θα περιγράψει την χρήση κατάλληλων εργαλείων.

7 θα παροτρύνει την εφαρμογή των πληροφοριών του εργαστηρίου μέσω άσκησης σχεδιασμού μιας δημοσίευσης. Το εργαστήριο θα χωριστεί με την εξής δομή: 1 η ώρα: - Από μια επιστημονική ιδέα σε μια δημοσίευση - Τα τρία βασικά βήματα για μια δημοσίευση: Σχεδιασμός Προετοιμασία Εκτέλεση - Οι διάφοροι τύποι & μορφές δημοσίευσης: πως επιλέγεις την κατάλληλη; - Βοηθητικά εργαλεία στην συγγραφή μιας δημοσίευσης - Η επιλογή του περιοδικού όπου θα δημοσιεύσεις & οδηγίες προς συγγραφείς - H διαδικασία αναθεώρησης από κριτές: ευκαιρία βελτίωσης! 2 η ώρα - Προετοιμασία πρακτικής άσκησης: επεξήγηση - Άσκηση: συμπλήρωση κατάλληλου ερωτηματολογίου από κάθε συμμετέχοντα που οδηγεί σε απαντήσεις προς τον σχεδιασμό μιας δημοσίευσης στο θέμα που επέλεξε - Συζήτηση, peer-review, ανατροφοδότηση & προτάσεις βελτίωσης Μιχάλης Κολοσσιάτης Επισκέπτης Λέκτορας Τμήμα ΜΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ R Η R είναι μια γλώσσα προγραμματισμού η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για κωδικοποίηση σε προβλήματα μαθηματικών και στη στατιστικής. Η δημοτικότητα και η χρήση της γλώσσας αυτής έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, για δύο κύριους λόγους: είναι δωρεάν και υπάρχουν πολλά πακέτα τα οποία είναι επίσης διαθέσιμα για κοινή χρήση δωρεάν. Τα πακέτα αυτά περιέχουν δεδομένα και προγράμματα για πολλά κύρια, αλλά και πιο εξειδικευμένα, μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα. Λόγω των πιο πάνω, το πρόγραμμα αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή για φοιτητές και ερευνητές οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάτι απλό για την ανάλυση κάποιων δεδομένων, αλλά από την άλλη, θέλουν να μπορούν να κάνουν και κάτι πιο σύνθετο από αυτά τα οποία παρέχουν τα τυποποιημένα μαθηματικά και στατιστικά προγράμματα (π.χ. η SPSS). Στο μάθημα αυτό θα επιχειρήσουμε μια εισαγωγή στην R, αλλά και στο πως βρίσκουμε και χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα πακέτα, καθώς και μια πρώτη επαφή στον προγραμματισμό μέσω R. Κάποια θέματα τα οποία θα καλυφθούν είναι: Χρήση της R για απλούς υπολογισμούς Δημιουργία αντικειμένων, διανυσμάτων, πινάκων και λιστών και σχετικές εντολές αυτών Εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων και αποτελεσμάτων Εύρεση, εγκατάσταση και χρήση πακέτων Απλός προγραμματισμός στην R. Λογικές συναρτήσεις. Επαναληπτικές διαδικασίες (for, while, if). Δημιουργία συναρτήσεων και απλών προγραμμάτων Δημιουργία τυχαίων αριθμών και απλές στατιστικές διαδικασίες στην R Γραφικές συναρτήσεις και επεξεργασία γραφημάτων στην R.

8 Άννα Ξυνιστέρη Ειδικός Επιστήμονας Τμήμα ΔΕΔΔ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ Γενική περιγραφή Το εργαστήριο έχει ως γενικό στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, σε θέματα επικοινωνίας που σχετίζονται με παρουσιάσεις μπροστά από κοινό. Στόχοι σεμιναρίου Οι στόχοι αυτού του σεμιναρίου είναι: 1. Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ετοιμάζουν και παρουσιάζουν ορθά παρουσιάσεις, στα πλαίσια των πτυχίων τους, αλλά και στη μετέπειτα καριέρα τους, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού τους 2. Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τις γνώσεις που απαιτούνται για να πείθουν μέσα από τις παρουσιάσεις τους. 3. Να εντοπιστούν οι συμπεριφορές που υποβοηθούν μια αποτελεσματική παρουσίαση και να μπουν σε χρήση Σε ποιους απευθύνεται: Σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς) οι οποίοι μέσα στα πλαίσια των μαθημάτων τους χρειάζεται να κάνουν παρουσιάσεις των εργασιών τους. Πρόγραμμα Μαθήματος Εισαγωγή o Κανόνες + διαδικαστικά o Στόχοι του προγράμματος o Πρόγραμμα σεμιναρίου Παρουσιάσεις 2 λεπτών από κάποιους συμμετέχοντες Σχόλια και αξιολόγησης από εκπαιδευτή και υπόλοιπη ομάδα Προετοιμασία παρουσίασης o Δομή o Σχεδιασμός o Εξοπλισμός o Διαχείριση άγχους Επικοινωνία μοντέλο επικοινωνίας Λεκτική επικοινωνία - Η ομιλία o Έναρξη ομιλίας o Παύσεις o Χιούμορ o Δράμα o Τόνος της φωνής o Χρήση αποδεικτικών στοιχείων o Τέλος-κλείσιμο Μη λεκτική επικοινωνία o Γλώσσα και στάση του σώματος o Οπτική επαφή o Ντύσιμο Οπτικά βοηθήματα o Είδη οπτικών βοηθημάτων Διαφάνειες Ηλεκτρονικός υπολογιστής Flipcharts

9 Μικρόφωνα Διαφάνεια projectors Βίντεο-τηλεόραση Λέιζερ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Διαχείριση χρόνου Διαχείριση ερωτήσεων o Χειρισμός ερωτήσεων Δύσκολες ερωτήσεις Καλές απαντήσεις-κακές απαντήσεις Ψυχολογία του κοινού Μετά την παρουσίαση Παρουσιάσεις 3 λεπτών από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες Ειρήνη Κυριάκου Ειδικός Επιστήμονας Τμήμα ΚΦΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Διδακτικοί στόχοι 1. Μελέτη των διάφορων ακαδημαϊκών πλαισίων χρήσης του ελληνικού λόγου μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα (δοκίμια, εργασίες, κριτικές επιστημονικών συγγραμμάτων, αναλυτικές απαντήσεις σε εξετάσεις, περιλήψεις κτλ.) 2. Μελέτη της δόμησης του λόγου σε σχέση με τις πραγματολογικές συνθήκες της παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, εξέταση της σημασίας του πραγματολογικού σκοπού κοινό, στόχος κειμένου, προκαθορισμένα όρια, ύφος που καθορίζει την παραγωγή και την ανάπτυξη του λόγου. 3. Σημασία της επιλογής του λεξιλογίου και της χρήσης της απαραίτητης ορολογίας. 4. Διδασκαλία τεχνικών συγγραφής με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην παραγωγή γραπτού λόγου: δοκίμια, εργασίες, ομιλίες, αναλυτικές απαντήσεις σε εξετάσεις, περιλήψεις. Πιο συγκεκριμένα θα διδαχθούν διάφορες τεχνικές δόμησης του λόγου (πλάνα - διάφορα είδη ανάλογα με το θέμα) με ιδιαίτερη έμφαση στην εισαγωγή του θέματος και στον επίλογο. Επιπλέον θα συζητηθούν διάφορα τεχνικά θέματα όπως ο χωρισμός παραγράφων, η δομή της παραγράφου (εισαγωγή παραγράφου/θεματική πρόταση ανάπτυξη - πρόταση κατακλείδα), η σημασία της ξεκάθαρης μετάβασης στα διάφορα μέρη του λόγου, οι τρόποι ανάπτυξης επιχειρημάτων και η καταλυτική χρήση των συνδέσμων στην οργάνωση του λόγου. Σεμινάριο Βιβλιοθήκης: ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ (τα 3 μαθήματα της Βιβλιοθήκης είναι αλληλένδετα και θα ήταν καλό να παρακολουθήσετε όλη τη σειρά) Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το εργαλείο RefWorks. Το Refworks είναι ένα εργαλείο οργάνωσης και διαχείρισης βιβλιογραφίας και βιβλιογραφικών αναφορών. Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής βάσης δεδομένων, εισάγοντας βιβλιογραφικές αναφορές απευθείας είτε από δικτυακές βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων, είτε από κατάλληλα ηλεκτρονικά αρχεία κειμένου, είτε πληκτρολογώντας τα βιβλιογραφικά στοιχεία. Επίσης παρέχει την δυνατότητα μορφοποίησης των αναφορών αυτών (MLA, APA, Chicago Manual of Style, Turabian, κ.α.) και χρήσης τους για την δημιουργία βιβλιογραφιών σε επιστημονικά συγγράμματα, άρθρα, εργασίες κλπ. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει από προηγουμένως και το σεμινάριο «Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης, αναζήτηση

10 σε Ηλεκτρονικές Πηγές Πληροφόρησης και Κατάλογος Βιβλιοθήκης», χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικά προαπαιτούμενο. Κωνσταντίνος Τσουρής Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Κέντρο Γλωσσών ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ Η εκπόνηση διατριβής (πτυχιακή έρευνα, διδακτορική διατριβή) αποτελεί τόσο ένα επίπονο όσο και ιδιόμορφο στάδιο το οποίο χρίζει λεπτομερούς προετοιμασίας και θεώρησης ποικίλων παραμέτρων. Το μάθημα αυτό απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές που πρόκειται να συγγράψουν ή ήδη βρίσκονται στη διαδικασία εκπόνησης πτυχιακής, μεταπτυχιακής ή διδακτορικής διατριβής. Μέσα από ανταλλαγή εμπειριών, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα σχετικά ζητήματα που τους απασχολούν ενώ παρέχεται σχετική βιβλιογραφία. Το μάθημα χωρίζεται σε 3 μέρη. Μέρος Ι: Προετοιμασία για έρευνα Ποιος ο σκοπός της συγγραφής; Επιλογή θέματος Ετοιμασία χρονοδιαγράμματος Τύποι έρευνας (ποσοτική, ποιοτική, περιπτωσιολογική, εμπειρική κ.α.) Βασικοί κανόνες συγγραφής Ο ρόλος του επιβλέποντα καθηγητή Μέρος ΙΙ: Στάδια εκπόνησης Δομή έρευνας/διατριβής Χειρισμός βιβλιογραφίας Λογοκλοπή και άλλα ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας Έλεγχος ποιότητας της συγγραφής και επιμέλεια κειμένου Μέρος ΙΙΙ: Η επόμενη μέρα Μπροστά στην επιτροπή κρίσης Δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις Ορίζοντες και ευκαιρίες Αλέξης Κυριάκου Στέλιος Βραχίμης Ειδικοί Επιστήμονες Τμήμα ΗΜΜΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ MATLAB Στο παρόν σεμινάριο θα προσφέρει μια ταχύρρυθμη εισαγωγή στην Matlab, ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο μαθηματικό λογισμικό πακέτο που χρησιμοποιείται σε πανεπιστημιακά μαθήματα αλλά και ερευνητικές και άλλες εφαρμογές με επιστημονικούς υπολογισμούς. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των φοιτητών με το περιβάλλον της Matlab. Το σεμινάριο θα τους βοηθήσει παράλληλα να αναπτύξουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν και να χρησιμοποιούν από μόνοι τους πιο προηγμένες λειτουργίες του εν λόγω λογισμικού. Στο παρόν σεμινάριο θα παρουσιαστούν μέσα από διαφάνειες και παραδείγματα στη MATLAB, τα εξής θέματα: Εισαγωγή στο περιβάλλον του MATLAB Περιήγηση στον Matlab editor Προγράμματα μικροεντολών

11 Βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες του λογισμικού Τύποι και δημιουργία μεταβλητών Διατάξεις πινάκων Βασικές πράξεις Τελεστές διατάξεων Ενσωματωμένες συναρτήσεις Πρόσβαση στα δεδομένα, ανάλυση και απεικόνιση Δημιουργία γραφικών παραστάσεων Αλλαγή και διαμόρφωση γραφικών παραστάσεων Ειδικευμένες συναρτήσεις απεικόνισης Ανάπτυξη αλγορίθμων και προγραμματισμός Συναρτήσεις και υπερφόρτωση συναρτήσεων If/else, for loop, while loop Διανυσματοποίηση Μεθοδολογία εύρεσης σφαλμάτων (Αποσφαλμάτωση) Εξαγωγή αποτελεσμάτων Παρουσίαση προηγμένων λειτουργιών Επεξεργασία εικόνας Simulink Ανάπτυξη ολοκληρωμένων εφαρμογών με γραφικό περιβάλλον χρήστη Δημοφιλείς βιβλιοθήκες Στο σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην πρακτική εξάσκηση μέσα από στοχευμένα παραδείγματα για κάθε μια από τις πιο πάνω ενότητες. Γι αυτό το λόγο στο σεμινάριο θα υπάρχουν δύο διδάσκοντες οι οποίοι ταυτόχρονα θα παραδίδουν το σεμινάριο και θα επιβλέπουν/βοηθούν προσωπικά τους φοιτητές στο προγραμματιστικό κομμάτι. Η αποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής έχει αποδειχθεί μέσω παρόμοιων σεμιναρίων που παρέδωσαν οι διδάσκοντες σε σειρά σεμιναρίων του IEEE.

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Πέτρος Κωμοδρόμος Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα ΠΜΜΠ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ MATLAB Το μάθημα αυτό προσφέρει μια ταχύρυθμη εισαγωγή στο μαθηματικό εργαλείο Matlab, με στόχο την

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάριο Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης (τα 3 μαθήματα της Βιβλιοθήκης είναι αλληλένδετα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Κωνσταντίνος Τσουρής Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόσωπο Κέντρο Γλωσσών ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΩΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ Οι δεξιότητες προφορικών παρουσιάσεων αποτελούν χρήσιμο εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάρια Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάριο Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης (τα 3 μαθήματα της Βιβλιοθήκης είναι αλληλένδετα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομες Περιγραφές Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Χειμερινό Εξάμηνο

Σύντομες Περιγραφές Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Χειμερινό Εξάμηνο Σύντομες Περιγραφές Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Χειμερινό Εξάμηνο 2018-19 Νικόλας Διέτης Επίκουρος Καθηγητής Ιατρική Σχολή ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάρια Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης (τα 3 σεμινάρια της Βιβλιοθήκης είναι αλληλένδετα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάρια Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάρια Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάρια Βιβλιοθήκης: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ SPSS Το μάθημα θα αφιερωθεί στην πρακτική εξάσκηση στο λογισμικό ανάλυσης δεδομένων SPSS. Θα καλύψει θέματα όπως (1) η καταχώρηση και επεξεργασία δεδομένων,

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Κωνσταντίνος Τσουρής Ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόσωπο Κέντρο Γλωσσών ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΦΩΡΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ Οι δεξιότητες προφορικών παρουσιάσεων αποτελούν χρήσιμο εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0145 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 4ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Εργαστήριο Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Χειμερινό Εξάμηνο Σύντομες Περιγραφές Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Συμπεριλαμβάνονται τα 3 σεμινάρια της Βιβλιοθήκης.

Χειμερινό Εξάμηνο Σύντομες Περιγραφές Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Συμπεριλαμβάνονται τα 3 σεμινάρια της Βιβλιοθήκης. Χειμερινό Εξάμηνο 2013 14 Σύντομες Περιγραφές Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Συμπεριλαμβάνονται τα 3 σεμινάρια της Βιβλιοθήκης. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MAPLE Η MAPLE είναι ένα σύγχρονο, διαδραστικό (interactive)

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων

Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σύντομη Περιγραφή Ταχύρρυθμων Μαθημάτων Σεμινάρια Βιβλιοθήκης: 1. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης και κατάλογος Βιβλιοθήκης Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Σ.Τ.ΕΦ. Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2201203 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Β ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0175 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0175 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0175 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Επιστημονικός Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση

Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση Εισαγωγικό Μήνυμα Καλωσορίσατε στο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Δημόσια Διοίκηση. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μαθήματος Μεθοδολογία Έρευνας

Οδηγός Μαθήματος Μεθοδολογία Έρευνας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» Οδηγός Μαθήματος Μεθοδολογία Έρευνας Δρ. Στριμπάκος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Συνέχιση και Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας (ΨΧ126) Οι βασικές λειτουργίες της ακαδημαϊκής γραφής και οι απαιτούμενες δεξιότητες

Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας (ΨΧ126) Οι βασικές λειτουργίες της ακαδημαϊκής γραφής και οι απαιτούμενες δεξιότητες Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας (ΨΧ126) Οι βασικές λειτουργίες της ακαδημαϊκής γραφής και οι απαιτούμενες δεξιότητες Σκοπός του μαθήματος Να προετοιμάσει τις φοιτήτριες/τους φοιτητές για το εγχείρημα της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟ: Δ / Ακ. Έτος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟ: Δ / Ακ. Έτος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. Προγραμματισμός Μαθήματα 1-3: Εισαγωγή στην εκπαιδευτική έρευνα. Επίπεδα έρευνας, δεοντολογία εκπαιδευτικής έρευνας. Ερευνητικές διαδικασίες: Ερευνητικά πλαίσια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΝAOME1372 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 10 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ ΟΥΣΑ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:. Σας παρακαλούμε, απαντώντας στα δύο ερωτηματολόγια που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51040101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟ3019 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Στόχοι του Προγράμματος Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στη θεωρία και στην εφαρμογή των ψυχολογικών και κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τεχνολογίες Κοινωνικής Δικτύωσης στην Εκπαίδευση Ομάδα: Αριστερίδου Δανάη Ελένη (08) Ευαγγελόπουλος Νίκος (670)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Νομική

Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Νομική Διδακτορικό Πρόγραμμα στη Νομική Γενικές Πληροφορίες Οι υποψήφιοι για το Διδακτορικό πρόγραμμα στη Νομική θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Νομική από αναγνωρισμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανταγωνιστικών Προτάσεων για Ευρωπαϊκά Επιδοτούμενα Έργα Διοργάνωση: Τι περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2o

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2o ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1202004 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2o ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

"Ανακαλύπτοντας την ένατη τέχνη...τα κόμικς!"

Ανακαλύπτοντας την ένατη τέχνη...τα κόμικς! ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:2015-2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6o ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: "Ανακαλύπτοντας την ένατη τέχνη...τα κόμικς!" ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ανακαλύψτε νέες επιχειρήσεις Ent-teach Κεφάλαιο 2 Αναγνώριση ευκαιριών Περιγραφή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα στοχεύει να βοηθήσει τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ονοματεπώνυμο Γεώργιος Γαϊτάνος Μάθημα Μεθοδολογία έρευνας και συγγραφής επιστημονικής μελέτης Κωδικός 1799 Περίοδος Διδασκαλίας Χειμερινό Εξάμηνο Α. Γενική περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.ΔΙ.Π. 1 ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πανεπιστήμιο Σχολή Τμήμα: Τομέας: Όνομα και τίτλος διδάσκοντος: Επιστημονική ειδίκευση Τίτλοι και κωδικοί διδασκόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ 0157 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανταγωνιστικών Προτάσεων για Ευρωπαϊκά Επιδοτούµενα Έργα Διοργάνωση: Τι περιλαµβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας ΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Φυσικός, M.Ed. Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας Ομιλία με θέμα: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Εκδήλωση αριστούχων μαθητών: Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκό Έτος 2013-14. ΠΜΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 6 η

Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκό Έτος 2013-14. ΠΜΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 6 η Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκό Έτος 2013-14 ΠΜΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 6 η Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εργασία στο Μαθήμα Σχεδίαση Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0176 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9.

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0176 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9. ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0176 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 9 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ανάλυση Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1207002 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικές δραστηριότητες μοντελοποίησης με χρήση ανοικτών υπολογιστικών περιβαλλόντων

Παιδαγωγικές δραστηριότητες μοντελοποίησης με χρήση ανοικτών υπολογιστικών περιβαλλόντων Παιδαγωγικές δραστηριότητες μοντελοποίησης με χρήση ανοικτών υπολογιστικών περιβαλλόντων Βασίλης Κόμης, Επίκουρος Καθηγητής Ερευνητική Ομάδα «ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικό

Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικό ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD560 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ψηφιακά Συστήματα ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε περίπτωση που οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Πολυτεχνική Σχολή ΤΜΗΜΑ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0125 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Προσομοίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ Εντατικό Σεμινάριο 15 ωρών 4-6/5/2018 1 H πληθώρα των επιστημονικών δημοσιεύσεων και ερευνών καθιστά επιτακτική την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΜΗΜ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΜΗΜΑ Ι ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ενδέχεται να γίνονται αλλαγές / τροποποιήσεις στα παρακάτω από τη διδάσκουσα.

Κάθε νέα ακαδημαϊκή χρονιά, ενδέχεται να γίνονται αλλαγές / τροποποιήσεις στα παρακάτω από τη διδάσκουσα. Τίτλος μαθήματος: Μεθοδολογία Έρευνας Κωδικός μαθήματος: ΒΠ0800 (3Ω/Υ) Διδάσκουσα: Ελευθερία Τσέλιου Ηλεκτρονική διεύθυνση για επικοινωνία: tseliou@uth.gr Είδος Μαθήματος: Υποχρεωτικό Εξάμηνο σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 Συλλογή βιβλιογραφικών δεδομένων και Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΔΑΣΚΩΝ/ ΟΥΣΑ: ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:. Σας παρακαλούμε, απαντώντας στα δύο ερωτηματολόγια που ακολουθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική έρευνας. Στρατηγική έρευνας. Η ερευνητική διαδικασία στη βιβλιοθήκη αρχίζει από τη στιγμή που χρειάζεται

Στρατηγική έρευνας. Στρατηγική έρευνας. Η ερευνητική διαδικασία στη βιβλιοθήκη αρχίζει από τη στιγμή που χρειάζεται Η ερευνητική διαδικασία στη βιβλιοθήκη αρχίζει από τη στιγμή που χρειάζεται Στρατηγική έρευνας κάποιος να λύσει ένα πρόβλημα, να κάνει μια εργασία για την εκπλήρωση κάποιου μαθήματος, να συγγράψει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάρκεια: Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: 50 ώρες (4 εβδομάδες)

Συνολική διάρκεια: Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: 50 ώρες (4 εβδομάδες) Αρ. Πρωτ.: 14/26-02-2018 Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Καρφή 52, Τ.Κ. 41334, Λάρισα Τηλ.: 6932078466-6972038117 Fax: 211 800 1167 E-mail: info@eepek.gr URl: www.eepek.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Τι είναι το PeLe; Το PeLe είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ομότιμης συνεργατικής μάθησης και

Διαβάστε περισσότερα

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως)

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) Master s Degree www.unic.ac.cy Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) «Σε αυτό το ταξίδι για την ανακάλυψη της γνώσης μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η οργάνωση και το φιλικό κλίμα του Πανεπιστημίου.»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Λ. Αναστασίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννη Ισαβέλλα Ζωγοπούλου Άννα Κουκάκης Γιώργος Σταθάκη Αρετιάννα

ΟΜΑΔΑ Λ. Αναστασίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννη Ισαβέλλα Ζωγοπούλου Άννα Κουκάκης Γιώργος Σταθάκη Αρετιάννα ΟΜΑΔΑ Λ Αναστασίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννη Ισαβέλλα Ζωγοπούλου Άννα Κουκάκης Γιώργος Σταθάκη Αρετιάννα ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Τι είναι η βιοπληροφορική; Αποκαλείται ο επιστημονικός κλάδος ο οποίος προέκυψε από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2720 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Έβδομο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους του Σταύρου Κοκκαλίδη Μαθηματικού Διευθυντή του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Ρόδου-Εκπαιδευτή Στα προγράμματα Β Επιπέδου στις ΤΠΕ Ορισμός της έννοιας του σεναρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικές Τηλεκπαιδεύσεις

Επιμορφωτικές Τηλεκπαιδεύσεις Επιμορφωτικές Τηλεκπαιδεύσεις Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) Προεπισκόπηση Παρουσίασης Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-τάξη) Εισαγωγή Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτορική Διατριβή

Διδακτορική Διατριβή Διδακτορική Διατριβή Ένας μοναχικός δρόμος με διεξόδους; Τόνια Αράχωβα, Υποψήφια Διδάκτωρ, tonia@idkaramanlis.gr Γκέλη Μανούσου, Υποψήφια Διδάκτωρ manousou@eap.gr Τόνια Χαρτοφύλακα, Υποψήφια Διδάκτωρ tonia@eap.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 10 η ( ) Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 10 η ( ) Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 10 η (2018 19) Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Email: aapostolakis@staff.teicrete.gr E-class μαθήματος: https://eclass.teicrete.gr/courses/dsh208 Διάρθρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2520

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2520 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2520 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Πέμπτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Αντικειμενοστρεφής Προγραμματισμός ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ. ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακές

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ. ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακές ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Κοινωνιολογίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακές ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 616 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 5 ο Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση και ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Κινητές Επικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51030101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας 215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας Το Τμήμα ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στην επιστήμη και τεχνολογία των υπολογιστών και τη μελέτη των εφαρμογών τους. Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1980 (ως

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία ερευνητικής εργασίας

Μεθοδολογία ερευνητικής εργασίας Μεθοδολογία ερευνητικής εργασίας Σύντομος οδηγός επιβίωσης Μεθοδολογία Ερευνητικής Εργασίας: Γ. Τράπαλης & Ά. Μητρέλης 1 Τι είναι Έρευνα: η παραγωγή πρωτότυπων αποτελεσμάτων μέσω της συστηματικής, ορθολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Αναζητήσεις στο Διαδίκτυο

Αναζητήσεις στο Διαδίκτυο Αναζητήσεις στο Διαδίκτυο Πλεονεκτήματα από τη χρήση του Διαδικτύου για την αναζήτηση πληροφοριών Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών (που περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος από media). Οι μαθητές καθίστανται «ερευνητές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προσπάθειά του για αμεσότερη επαφή και ουσιαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Παρουσίασης

Περιεχόμενα Παρουσίασης 1 Περιεχόμενα Παρουσίασης Σπουδές και εκπαίδευση Ποιοί είμαστε Τι προσφέρουμε: Προγράμματα σπουδών Προπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικά δικαιώματα Μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα Διδακτορικές σπουδές Μεταδιδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών

Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Αναμόρφωση και Υλοποίηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών Επιστημονικός υπεύθυνος: Κ. Χριστοδουλίδης Αναπληρωτής Καθηγητής, ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ (cchrist@central.ntua.gr)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2670

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2670 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2670 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση

Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση Δρ. Καπρέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Παραδόσεις 4. Βάσεις Δεδομένων Ι

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Παραδόσεις 4. Βάσεις Δεδομένων Ι ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Ειδικής Υποδομής Υποχρεωτικά ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ GD2630 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Βάσεις Δεδομένων ΙΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών 3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τα συνοπτικά περιγράμματα των μαθημάτων που διδάσκονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, είτε αυτά προσφέρονται από το τμήμα που είναι

Διαβάστε περισσότερα

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών 5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών συντελεστές Σπυρίδων Δουκάκης sdoukakis@rhodes.aegean.gr ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Μοσκοφόγλου-

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Κοινωνικών Επιστημών ΤΜΗΜΑ Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ201 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΤΥ 303 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 o ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ Ι ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ Τσάνταλη Καλλιόπη, calliopetsantali@yahoo.gr Νικολιδάκης Συμεών, simosnikoli@yahoo.gr o oo Εισαγωγή Στην παρούσα εργασία επιχειρείται μια προσέγγιση της διδακτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας & Διοίκησης, Αγγλίας PAGE 1 OF 6 Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας και Διοίκησης (Institute of Leadership and Management) Ηνωμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ Π ΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ Π ΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ Π ΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ Π ΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ Υ Κ Λ Ο Υ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Κ Α Ι Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ω Ν Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Κατερίνα Κεδράκα Επικ. Καθηγήτρια ΔΠΘ Τι είναι μια μικροδιδασκαλία; Μια μικροδιδασκαλία είναι μια μικρογραφία μαθήματος, μια ενδεικτική διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

Το µάθηµα Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Το µάθηµα Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Τµήµα Αρχειονοµίας Βιβλιοθηκονοµίας Ιόνιο Πανεπιστήµιο Το µάθηµα Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Σαράντος Καπιδάκης Επικοινωνία Σαράντος Καπιδάκης Εργαστήριο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής ηµοσίευσης sarantos@ionio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙΝΩΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» (INOV) Ζ ΚΥΚΛΟΣ To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή ερευνητικής πρότασης

Συγγραφή ερευνητικής πρότασης Συγγραφή ερευνητικής πρότασης 1 o o o o Η ερευνητική πρόταση είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα της έρευνας. Η διατύπωσή της θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, περιεκτική και βασισμένη στην ανασκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Παραδόσεις 4. Μαθήματα Γενικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Παραδόσεις 4. Μαθήματα Γενικής Υποδομής Υποχρεωτικά. Δεν υφίστανται απαιτήσεις. Ελληνική/Αγγλική ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ DP1021 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Πρώτο ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Μαθηματικά ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0102 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0102 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕ0102 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Προπτυχιακό NKΔΙ0301 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 6 ο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα