Μέσα στους Α.Α. Κατανοώντας την Αδελφότητα και τις Αντιπροσωπείες Υπηρεσιών.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μέσα στους Α.Α. Κατανοώντας την Αδελφότητα και τις Αντιπροσωπείες Υπηρεσιών."

Transcript

1 Μέσα στους Α.Α. Κατανοώντας την Αδελφότητα και τις Αντιπροσωπείες Υπηρεσιών.

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ Α.Α. Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι είναι μια αδελφότητα ανδρών και γυναικών που μοιράζονται την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα τους για να βρουν λύση στο κοινό τους πρόβλημα και να βοηθήσουν άλλους αλκοολικούς να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό.η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι η επιθυμία να σταματήσει να πίνει. Δεν υπάρχουν συνδρομές ή εισφορές για να γίνει κάποιος μέλος των Α.Α. Αυτοσυντηρούμαστε με τις δικές μας συνεισφορές. Οι Α.Α. δεν συνδέονται με καμία αίρεση, θρησκευτικό δόγμα, πολιτική οργάνωση, οργανισμό ή ίδρυμα, δεν εμπλέκονται σε καμία δημόσια διαμάχη και δεν υποστηρίζουν ούτε αντιτίθενται σε κανένα σκοπό. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να παραμείνουμε νηφάλιοι και να βοηθήσουμε άλλους αλκοολικούς να επιτύχουν νηφαλιότητα. Πνευματική ιδιοκτησία από το «Grapevine», ανατύπωση με έγκριση Reproduced with permission of Alcoholics Anonymous World Services, Inc. Translated from English, and created with permission of Alcoholics Anonymous World Services, Inc. (A.A.W.S.). Copyright in the English language version of this work is also owned by A.A.W.S., New York, N.Y. All rights reserved. No part of this work may be duplicated in any form in any language without the written permission of A.A.W.S. Material from the A.A. Grapevine is copyrighted by the A.A. Grapevine, Inc., reprinted by permission of the publisher. First Printing: 1998 English U.S.A. Μεταφρασμένο από τα Αγγλικά με την άδεια του Alcoholics Anonymous World Services, Inc (Α.Α.W.S.). Η έκδοση αυτής της εργασίας στην Αγγλική γλώσσα είναι επίσης πνευματική ιδιοκτησία του A.A.W.S. New York, N.Y. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιαδήποτε γλώσσα αυτής της μετάφρασης χωρίς τη γραπτή άδεια του Α.A.W.S. Τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού που προέρχεται από το A.A. Grapevine ανήκουν στην Grapevine, Inc. και έχουν αναπαραχθεί με την άδεια του εκδότη. Πρώτη Έκδοση: 2013 στην Ελληνική γλώσσα, Ελλάδα. Alcoholics Anonymous και A.A. είναι εγγεγραμμένα σήματα κατατεθέντα των Παγκοσμίων Υπηρεσιών των Α.Α.

3 ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ Α.Α. Κατανοώντας την Αδελφότητα και τις Αντιπροσωπείες Υπηρεσιών. Μέσα στους Α.Α. Από την ίδρυση της το 1935, η Αδελφότητα των Α.Α. έχει αυξηθεί από δύο μέλη στα Tώρα λειτουργούν πάνω από ομάδες με μέλη σε 150 χώρες. Καθώς μεγαλώνουν οι Α.Α. αυξάνεται και η ανάγκη για υπηρεσίες όπως: η ανάγκη να προστατέψουμε τις ήδη δοκιμασμένες αρχές των Α.Α., η ανάγκη να διαχειριζόμαστε τις έρευνες από όλο τον κόσμο μέσω ενός κεντρικού σημείου, η ανάγκη για επεξηγηματική και ερμηνευτική βιβλιογραφία, η ανάγκη πανκινηματικά για αντιπροσώπευση σε θέματα δημοσίων σχέσεων και η ανάγκη για άτομα καταρτισμένα να χειριστούν το χρηματικό κεφάλαιο των υπηρεσιών. Ας δούμε τώρα πώς αντιμετωπίζουν οι Α.Α. όλες αυτές τις ανάγκες σήμερα. Υπηρεσία και το μέλος των Α.Α. Η Υπηρεσία είναι η Τρίτη μας Κληρονομιά. Ανάρρωση και Ενότητα είναι η Πρώτη και η Δεύτερη. Η υπηρεσία στους άλλους και στην Αδελφότητα μάς υπενθυμίζει ότι οφείλουμε τη νηφαλιότητά μας στη δουλειά των προγενέστερων μελών και ότι η συνεχής νηφαλιότητα μας μπορεί να εξαρτάται από τις εκατοντάδες χιλιάδες ατόμων που ακόμα έχουν ανάγκη να μάθουν για τους Α.Α. Η συμμετοχή τους μπορεί κάλλιστα να είναι κομμάτι του μέλλοντος. Αυτό το έντυπο μιλάει για τις υπηρεσίες στους Α.Α. και για τη δομή τους. 1. Επιτροπή Γενικών Υπηρεσιών (οι επίτροποι) Αυτή η επιτροπή, παραδοσιακά αποτελούμενη τόσο από μη αλκοολικούς όσο και από μέλη των Α.Α., ήταν η πρώτη πανκινηματική υπηρεσιακή μονάδα μέσα στους Α.Α. Είναι υπεύθυνη για την προστασία των παραδόσεων και του χρηματικού κεφαλαίου υπηρεσιών των Α.Α. Επιβλέπει τις μονάδες υπηρεσιών σε λειτουργία, το Γραφείο Γενικών Υπηρεσιών, τις Διεθνείς Υπηρεσίες των Α.Α. (A.A. World Services, Inc;) και το Α.Α. Grapevine, Inc.

4 2. Γραφείο Γενικών Υπηρεσιών (ΓΓΥ) ή General Service Office G.S.O. Το ΓΓΥ στη Νέα Υόρκη υπηρετεί ως το κέντρο δραστηριοτήτων των ΑΑ υπό την καθοδήγηση του A.A. World Services, της Επιτροπής Γενικών Υπηρεσιών και του Συμβουλίου Γενικών Υπηρεσιών (General Service Conference) σε ΗΠΑ και Καναδά. Στο ΓΓΥ περίπου 83 μέλη -Α.Α. και μη- εμπλέκονται στη βοήθεια ομάδων με προβλήματα, στην ενασχόληση με το ευρύ κοινό, στη δημοσίευση εντύπων, στη διατήρηση επαφής με περισσότερες από ομάδες που λειτουργούν μέσα σε ιδρύματα και στη βοήθεια ομάδων στο εξωτερικό. Εδώ επίσης είναι το κέντρο της -ζωτικής σημασίας- έκδοσης και διανομής των βασικών βιβλίων και εντύπων ανάρρωσης και υπηρεσιών τα οποία ανέρχονται συνολικά κοντά στα κομμάτια ετησίως. 3. Α.Α. Grapevine, Inc. (περιοδικό Α.Α.) Το Α.Α. Grapevine, Inc., ένα ξεχωριστό σωματείο με δική του επιτροπή τελεί υπό την επίβλεψη των επιτρόπων. Το προσωπικό σύνταξης και επιχειρήσεων του Grapevine είναι υπεύθυνο για τη μηνιαία δημοσίευση του περιοδικού τσέπης που μεταφέρει το μήνυμα των ΑΑ σε περισσότερα από μέλη παγκοσμίως. 4. Συνέδριο Γενικών Υπηρεσιών (General Service Conference) Το Συνέδριο Γενικών Υπηρεσιών είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των ομάδων Α.Α. και του Γραφείου Γενικών Υπηρεσιών. Περίπου 132 μέλη του Συνεδρίου -αντιπρόσωποι περιοχών, επιμελητές, διευθυντές, επιτελεία του ΓΓΥ και του Grapevine- συναντιούνται ετησίως και δραστηριοποιούνται σε θέματα του Συνεδρίου όλο τον χρόνο. Παρέχει βήμα για μοίρασμα της εμπειρίας των Α.Α. και αποκαλύπτει στην Αδελφότητα τη συνείδηση των ομάδων. 5. Πως ΕΣΥ παίρνεις μέρος σε παγκόσμια υπηρεσία Όταν απαντάς σε κάλεσμα για Δωδέκατο Βήμα στον τόπο σου παίρνεις μέρος σε παγκόσμια υπηρεσία. Όταν συνεισφέρεις για τη στήριξη του ΓΓΥ, όταν χρησιμοποιείς βιβλιογραφία Α.Α. ή καταλόγους Α.Α. παίρνεις μέρος στην παγκόσμια υπηρεσία επίσης. Μπορείς να συμμετάσχεις ακόμα πιο άμεσα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες υπηρεσιών της ομάδας στη περιοχή σου. Ακολουθεί η βασική δομή υπηρεσιών Α.Α.

5 6. Η Ομάδα σου είναι η βασική μονάδα Η τοπική ομάδα είναι η βασική μονάδα της παγκόσμιας υπηρεσίας Α.Α. Οι ανάγκες, οι συμπεριφορές και η στήριξη των ομάδων καθορίζουν το είδος και το μέγεθος των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει το ΓΓΥ. 7. Ο Αντιπρόσωπος Γενικών Υπηρεσιών (ΑΓΥ) αντιπροσωπεύει την Ομάδα σου Η ομάδα σου ψηφίζει έναν αντιπρόσωπο γενικών υπηρεσιών για να την αντιπροσωπεύει εντός της δομής υπηρεσιών των Α.Α. 8. Συνελεύσεις ψηφίζουν αντιπροσώπους και Επιτροπές Σε κάθε περιοχή Α.Α. στις ΗΠΑ και στον Καναδά γίνεται συνέλευση περιοχής για να αναδειχθεί με ψηφοφορία ο αντιπρόσωπος, ο αναπληρωματικός αντιπρόσωπος και τα μέλη της επιτροπής που θα υπηρετήσουν για δύο χρόνια. 9. Τοπικές και Περιφερειακές Επιτροπές και συναντήσεις. Συναντήσεις επιτροπών της περιοχής και περιφερειακές συναντήσεις για τους ΑΓΥ και τα μέλη της επιτροπής περιφέρειας γίνονται μηνιαίως ή ανά τρίμηνο για να συζητηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών και για να γίνει αναφορά για τις παγκόσμιες υπηρεσίες. (Το όνομα και η διεύθυνση του αντιπροσώπου της περιοχής σου βρίσκεται στον αντίστοιχο κατάλογο των Α.Α.) 10. Οι αντιπρόσωποι υπηρετούν ως διαρκής σύνδεσμος μεταξύ των περιοχών και του ΓΓΥ και της ΕΓΥ. Δίνοντας αναφορά στη περιοχή τους για τις δραστηριότητες του ΓΓΥ και της ΕΓΥ. Εκφράζοντας τη γνώμη της περιοχής τους στο ΓΓΥ και στους επιτρόπους. Αναπτύσσοντας τοπική στήριξη για τις παγκόσμιες υπηρεσίες. Η δουλειά των αντιπροσώπων δεν ξεκινάει και τελειώνει με την παρουσία τους στην ετήσια συγκέντρωση του Συνεδρίου. Πρέπει να είναι ενεργοί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε μεγάλο ποσοστό, η υψηλή κατανόηση των παγκόσμιων υπηρεσιών των Α.Α. σε ολόκληρη την Αδελφότητα οφείλεται στις ακούραστες προσπάθειες των πιστών αντιπροσώπων. (Οι αντιπρόσωποι περιοχών βρίσκονται στους καταλόγους επίσης.)

6 11. Συνεδριάσεις του Συνεδρίου Γενικών Υπηρεσιών Τα μέλη του Συνεδρίου συναντούνται ετησίως για έξι μέρες. Εξετάζουν τις αναφορές για τις δραστηριότητες του ΓΓΥ, της Επιτροπής Γενικών Υπηρεσιών και των αναγκών των υπηρεσιών όλου του κόσμου. Επίσης εξετάζουν τις σημαντικές τάσεις και εξελίξεις στους Α.Α. Κάθε μέλος του Συνεδρίου ενθαρρύνεται να φερθεί ως αντιπρόσωπος των Α.Α. και όχι απλά ως μιας περιοχής. 12. Παγκόσμια υπηρεσία ΑΑ και χρήματα. Το πρόγραμμα της παγκόσμιας υπηρεσίας της Αδελφότητας συντηρείται από εθελοντικές συνεισφορές των ομάδων, χρήματα που αντλούνται από εκδόσεις και από ατομικές συνεισφορές των μελών. Καμία ατομική συνεισφορά δεν μπορεί να ξεπερνάει τα $ ετησίως. Η συμμετοχή στους Α.Α. δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από την οικονομική στήριξη του κινήματος. (Οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα καλούνται να συνεισφέρουν σύμφωνα με το πλάνο « », δηλαδή 50% στο ίντεργκρουπ ή στο κεντρικό γραφείο, 30% στο ΓΓΥ και από 10% στις επιτροπές περιοχής και περιφέρειας. Επίσης, μια ποσόστωση για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ίντεργκρουπ είναι το , δηλαδή 40% στην περιφέρεια σας και από 30% στο ΓΓΥ και στη περιοχή σας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο φυλλάδιο «Αυτοσυντήρηση: Όπου Χρήματα και Πνευματικότητα Αναμιγνύονται». Όλοι οι λογαριασμοί ελέγχονται από εγκεκριμένους λογιστές και λεπτομερείς εκκαθαρίσεις των λογαριασμών που καλύπτουν τα οικονομικά της Αδελφότητας δημοσιοποιούνται ετησίως. Μέλη της Επιτροπής Γενικών Υπηρεσιών Η ΕΓΥ των Α.Α. αποτελείται από Α.Α. και μη επιτρόπους, σε αναλογία 2 προς 1. Δεκατέσσερα αλκοολικά και επτά μη αλκοολικά μέλη υπηρετούν στη επιτροπή των Α.Α. Από την πλευρά των ΑΑ υπάρχουν οκτώ περιφερειακοί επίτροποι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τέσσερις επίτροποι των γενικών υπηρεσιών (δύο από την ΑΑWS Board και δύο από το Grapevine Board) και δύο γενικοί επίτροποι ένας από τις ΗΠΑ και ένας από τον Καναδά. Υπάρχουν και επτά μη αλκοολικοί που υπηρετούν μαζί με τα μέλη Α.Α. στην επιτροπή, συνεισφέροντας τις ειδικές τους ικανότητες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς που περιλαμβάνουν οικονομικές, ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

7

8 Είμαι υπεύθυνος/η Είμαι Όταν υπεύθυνος/η κάποιος, κάπου ζητάει βοήθεια, θέλω το χέρι των Α.Α. να Όταν βρίσκεται κάποιος, εκεί και κάπου γι αυτό: ζητάει Είμαι βοήθεια, υπεύθυνος. θέλω το χέρι των Α.Α. να βρίσκεται εκεί και γι αυτό: Είμαι υπεύθυνος. Διακήρυξη εότητας Αυτό οφείλουμε στο μέλλον των Α.Α.: Να βάζουμε πρώτο το κοινό καλό. Να κρατάμε ενωμένη την αδελφότητά μας. Από την ενότητα των Α.Α. εξαρτάται Διακήρυξη η ζωή ενότητας μας και η ζωή εκείνων που θα Αυτό έρθουν. οφείλουμε στο μέλλον των Α.Α.: Να βάζουμε πρώτο το κοινό καλό. Να κρατάμε ενωμένη την αδελφότητά μας. Από την ενότητα των Α.Α. εξαρτάται η ζωή μας και η ζωή εκείνων που θα έρθουν. AA υπηρεσίες υπηρεσίες εγκρίθηκε από τo Ελληνικό Κεντρικό Γραφείο των Α.Α. εγκρίθηκε από τo Ελληνικό Κεντρικό Γραφείο των Α.Α. GREE P- 18 εκτυπώθηκε στην Ελλάδα GREE P- 18 εκτυπώθηκε στην Ελλάδα

Η Ιστορία της Ανάρρωσης Πολλών Χιλιάδων Ανδρών και Γυναικών από τον Αλκοολισµό ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚ ΟΣΗ

Η Ιστορία της Ανάρρωσης Πολλών Χιλιάδων Ανδρών και Γυναικών από τον Αλκοολισµό ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚ ΟΣΗ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ Η Ιστορία της Ανάρρωσης Πολλών Χιλιάδων Ανδρών και Γυναικών από τον Αλκοολισµό ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚ ΟΣΗ ALCOHOLICS ANONYMOUS WORLD SERVICES, INC. NEW YORK CITY 2010 ALCOHOLICS ANONYMOUS 2004

Διαβάστε περισσότερα

Καταλαβαίνοντας την Ανωνυμία «Η ανωνυμία είναι το πνευματικό θεμέλιο όλων των Παραδόσεών μας, πάντα θυμίζοντάς μας να θέτουμε τις αρχές πάνω από τις

Καταλαβαίνοντας την Ανωνυμία «Η ανωνυμία είναι το πνευματικό θεμέλιο όλων των Παραδόσεών μας, πάντα θυμίζοντάς μας να θέτουμε τις αρχές πάνω από τις Καταλαβαίνοντας την Ανωνυμία «Η ανωνυμία είναι το πνευματικό θεμέλιο όλων των Παραδόσεών μας, πάντα θυμίζοντάς μας να θέτουμε τις αρχές πάνω από τις προσωπικότητες». ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ Α.Α. Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ #5006 ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Το 1971 κάποιοι γονείς από την Νότια Καλιφόρνια, θορυβηµένοι από τη χρήση ναρκωτικών που έκαναν τα παιδιά τους στην εφηβεία, άρχισαν

Διαβάστε περισσότερα

WWW.Greek Trading. Club

WWW.Greek Trading. Club Trading Level (TL) Σημαντικές πληροφορίες για το Trading Το Trading εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο και δεν είναι για όλους. Ο συγγραφέας και ο εκδότης δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τις ενέργειες του αναγνώστη.

Διαβάστε περισσότερα

Copyright is owned by the Author of the thesis. Permission is given for a copy to be downloaded by an individual for the purpose of research and

Copyright is owned by the Author of the thesis. Permission is given for a copy to be downloaded by an individual for the purpose of research and Copyright is owned by the Author of the thesis. Permission is given for a copy to be downloaded by an individual for the purpose of research and private study only. The thesis may not be reproduced elsewhere

Διαβάστε περισσότερα

Κλινικοί Εκπαιδευτές: σύντομη περιγραφή ρόλου, κριτήρια επιλογής & πρόγραμμα εκπαίδευσης

Κλινικοί Εκπαιδευτές: σύντομη περιγραφή ρόλου, κριτήρια επιλογής & πρόγραμμα εκπαίδευσης σύντομη περιγραφή ρόλου, κριτήρια επιλογής & πρόγραμμα εκπαίδευσης 1 Σεπτέμβριος 2012 2012 4 η ΥΠΕ. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται αναδημοσίευση της έκδοσης σε οποιαδήποτε μορφή, ολόκληρης

Διαβάστε περισσότερα

ο αεροσολσ σλοω χλιµατιχ ωαρµινγ? Ηαλτινγ τηε σπρεαδ οφ ΑΙ Σ. Χαν παρτιχλε πηψσιχσ χοµε βαχκ?

ο αεροσολσ σλοω χλιµατιχ ωαρµινγ? Ηαλτινγ τηε σπρεαδ οφ ΑΙ Σ. Χαν παρτιχλε πηψσιχσ χοµε βαχκ? ΦΕΒΡΥΑΡΨ 1994 3.95 ο αεροσολσ σλοω χλιµατιχ ωαρµινγ? Ηαλτινγ τηε σπρεαδ οφ ΑΙ Σ. Χαν παρτιχλε πηψσιχσ χοµε βαχκ? ιγιταλ φοργερψ χαν χρεατε πηοτογραπηιχ εϖιδενχε φορ εϖεντσ τηατ νεϖερ ηαππενεδ. Φεβρυαρψ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ 1: Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ 2: Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή Συνάντησης Συνείδησης Ομάδας ΑΥ

Κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή Συνάντησης Συνείδησης Ομάδας ΑΥ Κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή Συνάντησης Συνείδησης Ομάδας ΑΥ Όπως, περιγράφεται στο «Εγχειρίδιο για μέλη, Ομάδες και Σώματα Υπηρεσίας των ΑΥ», πολλές ομάδες κάνουν συναντήσεις για να προσδιορίσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟ: JANNE TORISEVA ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: MAREC FRITZINGER ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ. εν έκανε καλό ύπνο εδώ και πολλές εβδομάδες και δεν είχε τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Audrey Grant's Better Bridge. Οδηγός ασκάλου. Audrey Grant

Audrey Grant's Better Bridge. Οδηγός ασκάλου. Audrey Grant Audrey Grant's Better Bridge Οδηγός ασκάλου by Audrey Grant ALL RIGHTS RESERVED No part of this book may be reproduced in any form without permission in writing from the publisher. Copyright 2007 Better

Διαβάστε περισσότερα

8 Τρόποι με τους οποίους το 3D Printing αλλάζει ριζικά τη Βιομηχανική Παραγωγή

8 Τρόποι με τους οποίους το 3D Printing αλλάζει ριζικά τη Βιομηχανική Παραγωγή 8 Τρόποι με τους οποίους το 3D Printing αλλάζει ριζικά τη Βιομηχανική Παραγωγή Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες του τομέα ΙΤ, έχουν τοποθετηθεί, συχνά με αντικρουόμενες απόψεις,

Διαβάστε περισσότερα

Athex Composite Share Price Index

Athex Composite Share Price Index v.1.1 Athex Composite Share Price Index Greek Trading Club 78252 USA. Λάβετε υπόψη ότι όλες οι παρατηρήσεις, σχόλια και διαθέσιμες πληροφορίες είναι για ενημερωτικούς σκοπούς ΔΕΝ πρέπει να εκλαμβάνεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Όπως επισημαίνεται στο φυλλάδιο In

Διαβάστε περισσότερα

This is an electronic reprint of the original article. This reprint may differ from the original in pagination and typographic detail.

This is an electronic reprint of the original article. This reprint may differ from the original in pagination and typographic detail. This is an electronic reprint of the original article. This reprint may differ from the original in pagination and typographic detail. Author(s): Chasandra, Mary; Tsiaousi, Louisa; Zisi, Vasiliki; Karatzaferi,

Διαβάστε περισσότερα

KEPKYPA Â Î Û Â È KEPKYPA

KEPKYPA Â Î Û Â È KEPKYPA KEPKYPA Â Î Û Â È KEPKYPA ISBN: 978-960-9490-06-1 Copyright: Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ Α.Ε. Economia PUBLISHING 1η έκδοση, Νοέµβριος 2010 Ελεύθερη έµµετρη απόδοση: ηµήτρης Β. Χρυσοβιτσιώτης Εικονογράφηση: Ειρήνη

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/04 Paper 4 Writing For Examination from 2015 SPECIMEN PAPER Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματική Ηγετική Ικανότητα & Παροχή Κινήτρων. Soft Skills Training for Women in Construction

Αποτελεσματική Ηγετική Ικανότητα & Παροχή Κινήτρων. Soft Skills Training for Women in Construction Αποτελεσματική Ηγετική Ικανότητα & Παροχή Κινήτρων Soft Skills Training for Women in Construction Στόχοι Μαθήματος Οι μύθοι & τα γεγονότα γύρω από την Ηγετική ικανότητα Διοίκηση vs Ηγεσία (είναι διαφορετικά;)

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *8175930111* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2017 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

retailer tools ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ

retailer tools ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ First-rate retailer tools ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ Περιεχόμενα: σελ. 6-9 Ξέρεις ότι. Απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων ποτών σε άτομα κάτω των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους

Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Οδηγίες Εγγραφής στις Εξετάσεις για Ανεξάρτητους Υποψηφίους Ιανουάριος 2017 Έκδοση 4.1 Απρίλιος 2018 Έκδοση 04.2 PeopleCert Certifying Professionals E-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author.

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. 2012, Γεράσιμος Χρ. Σιάσος / Gerasimos Siasos, All rights reserved. Στοιχεία επικοινωνίας συγγραφέα / Author

Διαβάστε περισσότερα

2 Προετοιμαςία & χοριγθςθ IV υγρϊν. Όροι Χρήςησ

2 Προετοιμαςία & χοριγθςθ IV υγρϊν. Όροι Χρήςησ Προετοιμασία & χορήγηση IV υγρών 4θ Υγειιονομιικι Περιιφζρειια Μακεδονίίασ Θράκθσ 2 Προετοιμαςία & χοριγθςθ IV υγρϊν Όροι Χρήςησ Το πρωτόκολλο νοςθλευτικισ πρακτικισ, που ακολουκεί, αναπτφχκθκε από κλινικοφσ

Διαβάστε περισσότερα

Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools

Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools SOCRATES-COMENIUS Action Project 226573-CP-1-2005-1-CY-COMENIUS-C21 Διδακτικό Σενάριο 6 Συγγραφική Ομάδα: Universidad

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3148288373* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2016 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 Αλκοολικοί Ανώνυμοι : «Το αλκοόλ δεν κάνει εξαιρέσεις»

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 Αλκοολικοί Ανώνυμοι : «Το αλκοόλ δεν κάνει εξαιρέσεις» Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 Αλκοολικοί Ανώνυμοι : «Το αλκοόλ δεν κάνει εξαιρέσεις» Τη στιγμή που το αλκοόλ αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, υπάρχει ένας πυρήνας, μια ομάδα που κρατά έμπρακτα την

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ #6005 ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη σας συγκέντρωση των Ανώνυμων Οικογενειών! Δείξατε ότι έχετε πολύ θάρρος και ότι στα αλήθεια νοιάζεστε με το να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ CRIS (CURRENT RESEARCH INFORMATION SYSTEMS) ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ CRIS (CURRENT RESEARCH INFORMATION SYSTEMS) ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ CRIS (CURRENT RESEARCH INFORMATION SYSTEMS) ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ 1 Περιεχόμενα ΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ... 3 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ;

ΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ; π. ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ; Ποιητική Συλλογή ΑΚΑΚΙΑ 2011 Copyright Fr Pavlos Grigoriou 2011 Published in England by Akakia Publications, 2011 AKAKIA Publications St Peters

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 2 Αποκατάσταση και Ανθεκτικότητα

Μάθημα 2 Αποκατάσταση και Ανθεκτικότητα Ενότητες 2.3A και 2.3B Co-funded by the European Union Μάθημα 2 Αποκατάσταση και Ανθεκτικότητα Ενότητα 2.3A Γίνομαι Καθαρός: Ξεπερνώντας τον Εθισμό χωρίς Θεραπεία Ενότητα 2.3B Η Αποκατάσταση του Κεφαλαίου

Διαβάστε περισσότερα

2 Διενζργεια Διενζργεια υψθλοφ εκκενωτικοφ υποκλυςμοφ. Όροι Χρήςησ

2 Διενζργεια Διενζργεια υψθλοφ εκκενωτικοφ υποκλυςμοφ. Όροι Χρήςησ Διενϋργεια Υψηλού Εκκενωτικού Υποκλυςμού 4η Υγειιονομιικό Περιιφϋρειια Μακεδονύύασ Θρϊκησ 2 Διενζργεια Διενζργεια υψθλοφ εκκενωτικοφ υποκλυςμοφ Όροι Χρήςησ Το πρωτόκολλο νοςθλευτικισ πρακτικισ, που ακολουκεί,

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *1880009435* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2018 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Για χρήση σε Αυστρία, Κύπρο, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Ηνωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Η Χρήση της Τεχνολογίας στη Φυσική Αγωγή

Η Χρήση της Τεχνολογίας στη Φυσική Αγωγή Η Χρήση της Τεχνολογίας στη Φυσική Αγωγή Bonnie S. Mohnsen, Ph.D. Consultant/C.E.O. Επιμέλεια: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου

Διαβάστε περισσότερα

Συστήνοντας τις ομάδες «Νικοτίνη ανώνυμοι»

Συστήνοντας τις ομάδες «Νικοτίνη ανώνυμοι» Η συγκεκριμένη βιβλιογραφία είναι η μετάφραση της εγκεκριμένης βιβλιογραφίας της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Νικοτίνης Ανωνύμων και δεν είναι ακόμη εγκεκριμένη από το Συνέδριο. Η μεταφράστρια είναι μέλος της

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρηση Χρόνου. Soft Skills Training for Women in Construction

Διαχείρηση Χρόνου. Soft Skills Training for Women in Construction Διαχείρηση Χρόνου Soft Skills Training for Women in Construction Στόχοι Μαθήματος Η έννοια του χρόνου και οι κοινές παρανοήσεις Η σχέση με τον εαυτό σας, τους στόχους σας και τη διαχείρισή του χρόνου σας

Διαβάστε περισσότερα

Ελίζ Πάρσλι. For Magnolia s aunties. Για τις θείες της Μερσίνας. Hachette Book Group, 2017 / Εκδοσεισ Ψυχογιοσ, 2018

Ελίζ Πάρσλι. For Magnolia s aunties. Για τις θείες της Μερσίνας. Hachette Book Group, 2017 / Εκδοσεισ Ψυχογιοσ, 2018 Για τις θείες της Μερσίνας Ελίζ Πάρσλι For Magnolia s aunties About This Book The illustrations for this book were digitally drawn in Adobe Photoshop and then painted in Corel Painter using a Monoprice

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7 - Διαχείριση των χρηµάτων

Ενότητα 7 - Διαχείριση των χρηµάτων 2O16-1-DEO2-KA2O2-003277 Ενότητα 7 - Διαχείριση των χρηµάτων Υποενότητα 3 Χρηματοοικονομικός σχεδιασμός και προβλέψεις This project has been funded with support from the European Commission. This publication

Διαβάστε περισσότερα

449 K^JI. 134/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1965 ΕΩΣ 1989

449 K^JI. 134/95 ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1965 ΕΩΣ 1989 E.E. Παρ. ffl(i) Αρ. 2974,12.5.95 449 K^JI. 134/95 Αριθμός 134 Οι περί Συμβουλίου Αμπελουργικών Προϊόντων (Ταμείο Ιατρικής Περίθαλψης) Κανονισμοί του 1995, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 1048 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Aρ. Πρωτ.: 1048 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Aρ. Πρωτ.: 1048, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Προς: όλα τα Λύκεια των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΆΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΈΣ ΑΞΊΕΣ

Erasmus+ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΆΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΈΣ ΑΞΊΕΣ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΡΟΆΓΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΈΣ ΑΞΊΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ! > Εάν είστε εκπαιδευτικός ή κοινωνικός/-ή λειτουργός και επιθυμείτε να διοργανώσετε μια εκδήλωση με ένα πρόσωπο-πρότυπο στην κοινότητά σας >

Διαβάστε περισσότερα

Τα περιεχόμενα αυτής της έκδοσης αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη και δεν μπορούν να αναπαραχθούν (ακόμη και τμηματικά) χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του. Εχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο για Μαθητές Σχετικά με την Επιχειρηματικότητα

Ερωτηματολόγιο για Μαθητές Σχετικά με την Επιχειρηματικότητα Ερωτηματολόγιο για Μαθητές Σχετικά με την Επιχειρηματικότητα. *Obrigatório 1. 1. Ηλικία: * 15 16 17 18 19 + 2. 2. Σχολική τάξη: * 1η επαγγελματικού λυκείου 2η επαγγελματικού λυκείου 3η επαγγελματικού λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

Gilbert Delahaye. Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Gilbert Delahaye. Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Gilbert Delahaye Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Gilbert Delahaye Ιστορίες με τη Λιλίκα Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ -3 Μετάφραση: Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Προς: όλα τα Λύκεια της Αττικής Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) στην 25 η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ε.Κ.Ν.Ε. για την επιλογή της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

Πνεσμαηικά Γικαιώμαηα 2006 Ίδρσμα ECDL (ECDL Foundation - www.ecdl.org)

Πνεσμαηικά Γικαιώμαηα 2006 Ίδρσμα ECDL (ECDL Foundation - www.ecdl.org) Έθδνζε 1.5 PEOPLECERT Hellas A.E - Φορέας Πιζηοποίηζης Ανθρώπινοσ Γσναμικού Κνξαή 3, 105 64 Αζήλα, Τει.: 210 372 9100, Fax: 210 372 9101, e-mail: info@peoplecert.org, www.peoplecert.org Πνεσμαηικά Γικαιώμαηα

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση Erasmus + Στρατηγικές Συμπράξεις για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2017-1-RO01-KA202-037308 Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Gilbert Delahaye. Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Gilbert Delahaye. Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Gilbert Delahaye Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Gilbert Delahaye Ιστορίες με τη Λιλίκα Εικονογράφηση Marcel Marlier ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΙΛΙΚΑ Μετάφραση: Γ. Τσουκαλάς

Διαβάστε περισσότερα

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Λεπτομερής αναφορά των απαιτούμενων από τη Cyta υπηρεσιών γίνεται στις Προδιαγραφές, στον Όρο 2 του Μέρους ΙΙ.

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Λεπτομερής αναφορά των απαιτούμενων από τη Cyta υπηρεσιών γίνεται στις Προδιαγραφές, στον Όρο 2 του Μέρους ΙΙ. Αρ. Διαγωνισμού: AT.28/2018 Θέμα: ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ Cyta ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Η Cyta προτίθεται να μισθώσει τις Υπηρεσίες Ιατρού Εργασίας με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

The Nottingham eprints service makes this work by researchers of the University of Nottingham available open access under the following conditions.

The Nottingham eprints service makes this work by researchers of the University of Nottingham available open access under the following conditions. Luevorasirikul, Kanokrat (2007) Body image and weight management: young people, internet advertisements and pharmacists. PhD thesis, University of Nottingham. Access from the University of Nottingham repository:

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός οδηγός για τους φοιτητές ενός Α.Ε.Ι.

Ηλεκτρονικός οδηγός για τους φοιτητές ενός Α.Ε.Ι. Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. Ηλεκτρονικός οδηγός για τους φοιτητές ενός Α.Ε.Ι. Πτυχιιακή Εργασίία Φοιτητής: Δημήτριος Παπαοικονόμου ΑΜ: 36712

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων

Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και άλλα Συναφή Θέματα Νόμου του 2017 (Ν.104(Ι)/2017) Ενημέρωση για Οργανώσεις Μέλη Σπύρος Πολυβίου / Lily Cannon 24 Απριλίου 2018, Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 31ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Αρ της 31ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 13/86 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 13 Αρ. 2110 της 31ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Συμβουλίου Αμπελουργικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), στοιχείων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Δ/ΝΣΗ: ΜΗΤΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΜΗΤΡΩΟΥ / Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. Πληροφορίες: ΣΧΙΖΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ Τηλέφωνο: 2103382428 Fax: 2103616464 E mail: sshiza@acci.gr Αθήνα,27/07/2017 Αριθ.Πρωτ.:847258

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή Οι άδειες χρήσης Δικαιώματα Κύριες άδειες χρήσης Δευτερεύουσες άδειες Η διαδικασία

1. Εισαγωγή Οι άδειες χρήσης Δικαιώματα Κύριες άδειες χρήσης Δευτερεύουσες άδειες Η διαδικασία 1. Εισαγωγή...4 2. Οι άδειες χρήσης....5 2.1. Δικαιώματα...5 2.2. Κύριες άδειες χρήσης...6 2.3. Δευτερεύουσες άδειες...7 3. Η διαδικασία...8 4. Συνοψίζοντας...9 5. Αναφορές, σχετικοί συνδέσμοι....10 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. Εδώ παραθέτουμε τι προτείνει η Παγκόσμια Υπηρεσία σχετικά με τα θέματα γύρω από τις συναντήσεις και τον συντονισμό:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. Εδώ παραθέτουμε τι προτείνει η Παγκόσμια Υπηρεσία σχετικά με τα θέματα γύρω από τις συναντήσεις και τον συντονισμό: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Οι συναντήσεις είναι ένα από τα βασικά εργαλεία του προγράμματος ανάρρωσης των 12 βημάτων. Μας δίνουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε το κοινό μας πρόβλημα και κυρίως να επιβεβαιώσουμε την λύση

Διαβάστε περισσότερα

«Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών »

«Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών » Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016 Συμμετοχή της Δ τάξης του Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF με τίτλο «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2015-2016»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 3 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Μέτρο (β)

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 3 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Μέτρο (β) Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2016 ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 3 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Μέτρο (β) Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ως Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος του

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση της εθνικής έκθεσης για την

Συνοπτική παρουσίαση της εθνικής έκθεσης για την CooP Συνοπτική παρουσίαση της εθνικής έκθεσης για την Ελλάδα αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και Οργανισμών Νεολαίας/ Οργανισμών με δράσεις για Νέους STUDY Η παρούσα μελέτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ Έκδοση : 3.0-21/02/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΣΚΟΠΟΣ & ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 1 2 ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ... 2 3 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ... 2 4 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδησεογραφικές Ψηφιακές Πηγές και Διεθνείς Ειδησεογραφικοί Οργανισμοί

Ειδησεογραφικές Ψηφιακές Πηγές και Διεθνείς Ειδησεογραφικοί Οργανισμοί ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ειδησεογραφικές Ψηφιακές Πηγές και Διεθνείς Ειδησεογραφικοί Οργανισμοί Ενότητα 6: Πηγές, Εξελίξεις, Πλαίσιο Παναγιώτου Νικόλαος, Επίκουρος

Διαβάστε περισσότερα

Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools

Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools SOCRATES-COMENIUS Action Project 226573-CP-1-2005-1-CY-COMENIUS-C21 Διδακτικό Σενάριο 7 Συγγραφική Ομάδα: Cyprus College,

Διαβάστε περισσότερα

The Grenoble Cluster of Minalogic: France's most competitive pole?

The Grenoble Cluster of Minalogic: France's most competitive pole? The Grenoble Cluster of Minalogic: France's most competitive pole? Case Study This case ws written by Stina Gunputrar, Celia Ley, Robin Caillaud, Eric Lupeng, Chen Zhouya, Divyang Ranka, Max Imbert under

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ 1 Περιεχόμενα ΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ... 3 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ... 3 Α. Πολιτική περιεχομένου... 4 Β. Πολιτική Πρόσβασης...

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *6301456813* GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *4358398658* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2015 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα και συλλογική ενδυνάμωση

Δίκτυα και συλλογική ενδυνάμωση Δίκτυα και συλλογική ενδυνάμωση Εργαλείο 23: Το προσωπικό μου Δίκτυο ΣΤΟΧΟΙ Να αξιολογήσετε τις συνέπειες της απομόνωσης και της αίσθησης που δημιουργείται από την απώλεια της κοινωνικής υποστήριξης. Να

Διαβάστε περισσότερα

Το χάσμα των φύλων στην Wikipedia και στην Τεχνολογία

Το χάσμα των φύλων στην Wikipedia και στην Τεχνολογία Το χάσμα των φύλων στην Wikipedia και στην Τεχνολογία Μάριος Μαγιολαδίτης Wikimedia Community User Group Greece Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας 13.02.2017 Ιστορικά Στοιχεία Έτος Ίδρυσης: 2001 Καταχωρήσεις:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ H αντίληψή μας για τον εθελοντισμό Τι προσφέρουν οι εθελοντές Δούναι και λαβείν Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *2517291414* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2013 1 hour 30 minutes

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Greek Rights and Responsibilities Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Περιεχόμενα Η Περίθαλψη της Υγείας σας Τα Δικαιώματα & οι Υποχρεώσεις σας...3 Πρόσβαση Έχετε το δικαίωμα σε υγειονομική

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση. Οδηγός Αγοράς. metaphrasis

Μετάφραση. Οδηγός Αγοράς. metaphrasis Μετάφραση Οδηγός Αγοράς metaphrasis Ποιος βρίσκεται πίσω από το metaphrasis: Κυριακή Παπακωνσταντίνου Ήδη από τη φοίτηση στο Τμήμα της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών, τις σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

Point-of-Sale λογισμικού για τη φιλοξενία. www.posnet.nl. Τροφοδοσία & Διανομή. Καφέ. Εστιατόρια. Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Υπηρεσίες Υγείας

Point-of-Sale λογισμικού για τη φιλοξενία. www.posnet.nl. Τροφοδοσία & Διανομή. Καφέ. Εστιατόρια. Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Υπηρεσίες Υγείας Point-of-Sale λογισμικού για τη φιλοξενία Εστιατόρια Κινέζικα Εστιατόρια Τροφοδοσία & Διανομή www.posnet.nl Καφέ Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Υπηρεσίες Υγείας is a registered trademark by Benelux. All text

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους»

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Δείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων, μεταγραμμένο σε «Κείμενο για όλους»*. Στη μορφή αυτή, ο κανονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 366/2018 Αρ. 5128, Αριθμός 366

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 366/2018 Αρ. 5128, Αριθμός 366 2113 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 366/2018 Αρ. 5128, 18.12.2018 366 Οι περί Ομορρύθμων και Ετερορρύθμων Συνεταιρισμών και Εμπορικών Επωνυμιών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2018, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος...

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος... Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο «Οι λαοί και τα έθνοι του κόσμου εισέρχονται σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών. Οι πόροι του κόσμου ελαττώνονται. Οι πληθυσμοί αυξάνονται. Και καθώς

Διαβάστε περισσότερα

εμείς μιλάμε μόνο αγγλικά ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

εμείς μιλάμε μόνο αγγλικά ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ εμείς μιλάμε μόνο αγγλικά ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Μικρά groups σε κάθε τάξη (5 άτομα κατά Μ.Ο.). Τα τμήματα είναι ολιγομελή, με μαθητές ίδιας ηλικίας και ίδιου επιπέδου γνώσεων. Διδασκαλία του μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ SPSS 6 η Έκδοση Γιώργος Βαγενάς Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΤΖΙΟΛΑ Αποκλειστικότητα για την ελληνική γλώσσα: ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Οικονομικής Διαχείρισης και Ελέγχου Λευκωσία Σεπτέμβριος 2011 Περιεχόμενα: 1. Προσκοπικά Συστήματα και Εφορείες 2 2. Γενική Εφορεία.. 5 3. Οικονομικός Έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα

Pilloras, Panagiotis. Neapolis University. þÿ À¹ÃÄ ¼Î½, ±½µÀ¹ÃÄ ¼¹ µ À»¹Â Æ Å

Pilloras, Panagiotis. Neapolis University. þÿ À¹ÃÄ ¼Î½, ±½µÀ¹ÃÄ ¼¹ µ À»¹Â Æ Å Neapolis University HEPHAESTUS Repository School of Law and Social Sciences http://hephaestus.nup.ac.cy Master Degree Thesis 2015 þÿ ± µã¼¹º ÌÁ³±½± Ä Â ÅÁÉÀ± Pilloras, Panagiotis þÿ Á̳Á±¼¼± ¹µ ½  º±¹

Διαβάστε περισσότερα

Ενισχύοντας το ρόλο των γυναικών στη Βικιπαίδεια

Ενισχύοντας το ρόλο των γυναικών στη Βικιπαίδεια Ενισχύοντας το ρόλο των γυναικών στη Βικιπαίδεια Μάριος Μαγιολαδίτης Wikimedia Community User Group Greece Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας 10.07.2017 Ιστορικά Στοιχεία Έτος Ίδρυσης: 2001

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo

Το Πρόγραμμα. World Academic Expo Organized by: Το Πρόγραμμα Το World Academic Expo (WAVE) αποτελεί έ να παγκόσμιο επιστημονικό και εκθεσιακό συνέδριο που απευθύνεται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων και των επιστημονικών πεδίων. Ο στόχος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: Αθήνα, 30-04 - 2013 Α.Π. OIK 2 / 45042 /0025 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: 25 η Κίνησης Κεφαλαίων,

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» Ετήσιο Πρόγραμμα Βιωματικής Εκπαίδευσης

«ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» Ετήσιο Πρόγραμμα Βιωματικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» Ετήσιο Πρόγραμμα Βιωματικής Εκπαίδευσης Σκοπός: Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση ειδικών στην εφαρμογή του θεραπευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Το σχολείο για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΥΠΕΡΦΑΓΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΥΠΕΡΦΑΓΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΥΠΕΡΦΑΓΩΝ Αυτές οι οδηγίες έχουν αναπτυχθεί μέσα από την εμπειρία μελών των Α.Υ. και του Συμβουλίου των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Προσωπικές Πληροφορίες Οικογενειακή κατάσταση : Άγαμη Ημερομηνία γέννησης : 23/05/1985 Τόπος γέννησης : Αθήνα Διεύθυνση : Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης. Προοίμιο

Όροι Χρήσης. Προοίμιο Όροι Χρήσης Προοίμιο Η Mondelez Europe Services GmbH και η Mondelez Ελλάς ΑΕ, συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου εταιρειών Mondelēz International Inc. είναι κάτοχοι και χειριστές της παρούσας ιστοσελίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2278, 11.12.87 1185 Κ.Δ.Π. 311/87 Αριθμός 311 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου με βάση το άρθρο 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου Κεφάλαιο 68, και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools

Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools Enhancing the Teaching and Learning of Early Statistical Reasoning in European Schools SOCRATES-COMENIUS Action Project 226573-CP-1-2005-1-CY-COMENIUS-C21 Διδακτικό Σενάριο 9 Συγγραφική Ομάδα: Universidad

Διαβάστε περισσότερα

Ζωή ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ Οικονομολόγος (ΜΑ Econ)-Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ζωή ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ Οικονομολόγος (ΜΑ Econ)-Σύμβουλος Επιχειρήσεων Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ/Λ «Από την Επιχειρηματική Ιδέα στην Επιχειρηματική Ευκαιρία» 28 Νοεμβρίου 2012 Οικονομολόγος (ΜΑ Econ)-Σύμβουλος Επιχειρήσεων Η επιχειρηματικότητα δεν έχει

Διαβάστε περισσότερα

2004 Microsoft Corporation. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR

2004 Microsoft Corporation. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS OR ISV Royalty Πρόγραµµα Content created by 3 Leaf Solutions 1 ISV Royalty Licensing Program Απευθύνεται σε:: Independent Software Vendors (ISVs) εταιρίες ανάπτυξης προϊόντων λογισµικού οι οποίες ενδιαφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση των εμπειριών και των πρακτικών στη Δανία. Niels Rosendal Jensen και Dirk Michel-Schertges

Παρουσίαση των εμπειριών και των πρακτικών στη Δανία. Niels Rosendal Jensen και Dirk Michel-Schertges Παρουσίαση των εμπειριών και των πρακτικών στη Δανία Niels Rosendal Jensen και Dirk Michel-Schertges Περιεχόμενα: Αναγνώριση της προγενέστερης μάθησης ή των πραγματικών ικανοτήτων Προϋποθέσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα