ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητρ. Ευσταθίου 28, Θεσσαλονίκη Τηλ.: , Fax: Web:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητρ. Ευσταθίου 28, Θεσσαλονίκη Τηλ.: , Fax: Web:"

Transcript

1 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητρ. Ευσταθίου 28, Θεσσαλονίκη Τηλ.: , Fax: Web:

2 2 Μήνυμα ακαδημαϊκής ομάδας Αγαπητοί συνάδελφοι Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, σας εξασφαλίζει την πλήρη εκμάθηση της βασικής ύλης του βελονισμού, με εύκολο, πρακτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο. Η ακαδημαϊκή ομάδα αποτελείται από Έλληνες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με μεγάλη εμπειρία και βαθύτατη γνώση του ιατρικού βελονισμού. Την ομάδα αυτή, συμπληρώνουν ξένοι διακεκριμένοι εισηγητές, με συνεχή παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Κύριο χαρακτηριστικό των σεμιναρίων είναι, ότι η διδασκαλία στηρίζεται στις σύγχρονες νευροφυσιολογικές και νευροενδοκρινολογικές αρχές που διέπουν τη δράση του βελονισμού. Παράλληλα, ο γιατρός εκπαιδεύεται στις αρχές της ασφαλούς χρήσης των βελονών και ενημερώνεται, με κριτική στάση, για όλες τις μελέτες που δημοσιεύονται στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης θέλουμε να επισημανθεί, ότι έχουμε ήδη πλούσιο ελληνικό εκδοτικό έργο στο οποίο μπορεί να στηριχθεί κανείς. Η ανάγκη για εκπαίδευση στο βελονισμό Επί 18 συναπτά έτη επαγγελματικής συνέπειας και έχοντας εκπαιδεύσει την πλειονότητα των ιατρών - βελονιστών στην Ελλάδα, στα εν λειτουργία τμήματα μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιθυμούμε τη διεύρυνση της ιατρικής πράξης του βελονισμού. Οι ιατροί που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, συνδυάζουν άριστα τη θεωρητική εκπαίδευση με την κλινική εφαρμογή σε πραγματικά περιστατικά. Επίσης παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις και ενημερώσεις στον ιατρικό βελονισμό, μέσω των διεθνών σεμιναρίων που διοργανώνει η εταιρεία μας. Αποφοιτώντας, έχουν εντάξει επιτυχώς τον βελονισμό και τις εξειδικευμένες τεχνικές του, στην ειδικότητα που ήδη εξασκούν. Επίσης τον εφαρμόζουν παράλληλα και σε όλες τις ενδείξεις του, ανεξαρτήτου ειδικότητας. Έτσι ενισχύουν τη θεραπευτική τους "φαρέτρα", βρίσκοντας λύσεις σε πολλά και δυσεπίλυτα ιατρικά προβλήματα. Σας εγγυόμαστε λοιπόν την επιτυχία του εγχειρήματός μας και της επιλογής σας.

3 3 Βασική θεματολογία σεμιναρίων Το διετές πρόγραμμα παρέχει κάλυψη της βασικής ύλης του βελονισμού, με τρόπο απλό, κατανοητό και πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης: - Ιστορική εξέλιξη του βελονισμού. Η θεωρία των Yin / Yang. - Τα σημεία του βελονισμού: Κατάταξη και ονοματολογία. Ανατομική θέση, καθώς και λειτουργικές και ηλεκτροχημικές ιδιότητες. - Η βασική θεωρία της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. - Αιτιοπαθογένεση των νόσων σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. (Π.Κ.Ι.) - Τα συμπαγή και τα κοίλα όργανα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική - Διαγνωστικές μέθοδοι στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί. Αναλυτική διδαχή και των δεκατεσσάρων κύριων μεσημβρινών. - Παραδοσιακές και σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης. (Επίδειξη ηλεκτρονικών συσκευών ανίχνευσης σημείων βελονισμού). - Μεσημβρινοί: κατάταξη, ονοματολογία, φυσιολογία. - Τεχνική του βελονισμού - Πως οργανώνουμε ένα ιατρείο βελονισμού. - Χειρισμός βελόνας. Πρακτική εξάσκηση επί πραγματικών περιστατικών. - Φαρμακοβελονισμός. (Υγρός βελονισμός) - Μοξοθεραπεία. - Παράδοξοι μεσημβρινοί. Πρακτική εξάσκηση επί των σημείων κλειδιών επί πραγματικών περιστατικών. Στρατηγική επιλογή σημείων βελονισμού - Εισαγωγή στα LASER. Σημειακός LASER - Βελονισμός. Περιοχικές θεραπείες. Υπερπαλμικά LASER. (Επίδειξη χρήσης συσκευών Laser και πρακτική εφαρμογή). - Σημειακός Laserβελονισμός, περιοχικά LASER αποκατάστασης. - Οξύς και χρόνιος πόνος. Νευροφυσιολογία και αγωγή του πόνου. - Νευροφυσιολογία και νευροχημεία του βελονισμού. Βελονισμός και παθήσεις του νευρικού συστήματος. - Μυοσκελετικές παθήσεις.

4 4 - Ο ρόλος του βελονισμού στη θεραπεία των επώδυνων συνδρόμων. - Trigger Points κεφαλής, ράχης, άκρων. - Ρευματικές παθήσεις. - Βασικές αρχές Ηλεκτροβελονισμού: Ενδείξεις - Αντενδείξεις. - Επίδειξη ηλεκτρονικών συσκευών ηλεκτροβελονισμού και εκπαίδευση για τη χρηστή λειτουργία τους. Θεραπευτικά πρωτόκολλα σωματοβελονισμού, σε όλο το φάσμα των ενδείξεων του βελονισμού. Βελονισμός των κυριότερων σημείων αυτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: - Χρόνια κεφαλαλγία. Αιτιοπαθογένεια - Διάγνωση - Θεραπευτικά πρωτόκολλα. - Ψυχοσωματικά νοσήματα - Δερματολογικές παθήσεις. Θεραπευτικά πρωτόκολλα. - Παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος. - Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. - Αθλητικές κακώσεις και βελονιστική προσέγγιση - Ο Βελονισμός στη θεραπευτική των παθήσεων των αισθητηρίων οργάνων: - Παθήσεις του ουρογεννητικού συστήματος. - Βελονισμός και έξεις. Παχυσαρκία - Κάπνισμα - Αλκοολισμός. Πρακτική εφαρμογή των πρωτοκόλλων. - Βελονισμός και αισθητική ιατρική. - Εφαρμογές του βελονισμού στην οδοντιατρική. - Ο βελονισμός ως συμπληρωματική θεραπευτική παρέμβαση στην αντιμετώπιση των επιπλοκών από τη χημειοθεραπεία. - Τοπογραφία των σημείων ανά τμήμα σώματος (κεφαλή, αυχένας, ράχη, κοιλία, άνω άκρο, κάτω άκρο). - Ωτοβελονισμός (γαλλικός, κινεζικός). Θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Επίδειξη συσκευών ανίχνευσης σημείων ωτοβελονισμού. - Κινεζικός κρανιοβελονισμός. - Νέος Κρανιοβελονισμός κατά Yamamoto. (YNSA). - Θεματολογία σεμιναρίων - (ξένοι εισηγητές) - Τα σεμινάρια αυτά πραγματοποιούνται με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα. αναφέρουμε μερικούς από τους διακεκριμένους καθηγητές: Dr Mike Cummings: "Εφαρμογή του ηλεκτροβελονισμού στη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων. Θεραπευτικά πρωτόκολλα ηλεκτροβελονισμού σε παθήσεις της εσωτερικής παθολογίας" THOMAS LUNDEBERG: " Νευροφυσιολογία του βελονισμού - Τεχνικές ενίσχυσης του αποτελέσματος του βελονισμού" Dr. Raphael Nogier: " Ωτοϊατρική - Ωτοβελονισμός".

5 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Αλεξανδρής Ιωάννης Ειδικός Παθολόγος Δρ Καρανικιώτης Χαρίσιος Δρ Κωνσταντινίδης Ηλίας Παθολόγος - Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ Δρ Βασιλάκος Δημήτριος Καθηγητής Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντινίδης Ιωάννης Ορθοπαιδικός Παπαγεωργίου Νίκος Νευροχειρουργός Ριζοπούλου Δέσποινα Ειδική Παθολόγος Μαυρομάτης Χρήστος Ειδικός Ρευματολόγος Prof. Lundeberg Thomas Καθηγητής Νευροφυσιολογίας του Πανεπιστημίου Karolinska, Στοκχόλμη, Σουηδία Dr Nogier Raphael Groupe Lyannais d' Etudes Medicales, Λυών, Γαλλία Dr Mike Cummings Ιατρικός διευθυντής και υπεύθυνος εκπαίδευσης, της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού

6 6

7 7 1ο Σεμινάριο Η ιστορική εξέλιξη του βελονισμού. Η θεωρία των Yin / Yang. Εισαγωγή στις μεσημβριακές συνδέσεις οι οποίες αποτελούν τη σπουδαιότερη βασική γνώση για την επιλογή των σημείων σε κάθε θεραπευτικό πρωτόκολλο. Οι πρωτεύοντες μεσημβρινοί του στομάχου και του σπληνός. Πρακτική εξάσκηση των σημαντικότερων σημείων αυτών. Οι πρωτεύοντες μεσημβρινοί του ήπατος και της χοληδόχου κύστεως. Πρακτική εξάσκηση των σημαντικότερων σημείων αυτών.

8 8 2ο Σεμινάριο Η τεχνική του βελονισμού: Θέση του ασθενή απολύμανση του δέρματος έμπαση και χειρισμός της βελόνας επιλογή της κατάλληλης βελόνας. Ανεπιθύμητα συμβάματα στο βελονισμό και αντιμετώπισή τους. Οργάνωση ιατρείου βελονισμού. Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί του Πνεύμονα και του Παχέος Εντέρου. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί της Καρδιάς και του Λεπτού Εντέρου. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών.

9 9 3ο Σεμινάριο Η θεωρία των 5 στοιχείων Ζωτική ενέργεια Αίμα Σωματικά υγρά Οι Μεσημβρινοί: Κατάταξη, ονοματολογία, φυσιολογία. Τα σημεία του βελονισμού: Κατάταξη και ονοματολογία. Ανατομικές, λειτουργικές και ηλεκτροχημικές ιδιότητες. Παραδοσιακές τεχνικές εντοπισμού. Σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης. Χειρισμός της βελόνας. Το φαινόμενο De Qi. Πρακτική εξάσκηση.

10 10 4ο Σεμινάριο Οξύς και χρόνιος πόνος. Νευροφυσιολογία και αγωγή του πόνου. Ο νευροπαθητικός πόνος. Νευροφυσιολογία και νευροχημεία του βελονισμού. Ο ρόλος του βελονισμού στη θεραπεία των επώδυνων συνδρόμων. Διαγνωστικές μέθοδοι στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική: Λήψη ιστορικού, επισκόπηση, ακρόαση, ψηλάφηση. Η διαγνωστική αξία της εξέτασης της γλώσσας και της ψηλάφησης του σφυγμού. Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί της Ουροδόχου Κύστης και του Νεφρού. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών.

11 11 5ο Σεμινάριο Τα extra σημεία του βελονισμού. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα από αυτά. Εισαγωγή Θεραπευτικά πρωτόκολλα σε ψυχοσωματικά νοσήματα και δερματολογικές παθήσεις. Εισαγωγή στο φαρμακοβελονισμό (πού, πότε, πώς).

12 12 6ο Σεμινάριο Αιτιοπαθογένεση των νόσων σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Ο ρόλος α) των ενδογενών και εξωγενών βλαπτικών παραγόντων, β) της διατροφής, της κόπωσης, του άγχους και της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας και γ) των τραυματισμών. Τα κυρίαρχα (cardinal) σημεία του βελονισμού και οι θεραπευτικές τους ενδείξεις. Κλασσικοί συνδυασμοί σημείων βελονισμού. Διαφορική διάγνωση συνδρόμων σύμφωνα με α) τις οκτώ αρχές β)τη θεωρία του Qi και του αίματος, γ) τη θεωρία των μεσημβρινών.

13 13 7ο Σεμινάριο Τα συμπαγή και τα κοίλα όργανα (Zang-Fu) στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Η σχέση αυτών με τα δώδεκα κύρια ζεύγη των μεσημβρινών. Διαφορική διάγνωση των συνδρόμων σύμφωνα με τη θεωρία των Zang Fu. Βασικές αρχές ηλεκτροβελονισμού: Ενδείξεις αντενδείξεις ανεπιθύμητα συμβάματα. Κριτήρια επιλογής και εκπαίδευση στο χειρισμό των συσκευών ηλεκτροβελονισμού. Κινέζικος ωτοβελονισμός. Τοπολογία, ανίχνευση, διέγερση των ωτοβελονιστικών σημείων. Οι παράδοξοι μεσημβρινοί. Πρακτική εφαρμογή από τους ασκούμενους.

14 14 8ο Σεμινάριο Επανάληψη των σπουδαιότερων σημείων βελονισμού. Βελονισμός αυτών και θεραπευτικά πρωτόκολλα κατ απαίτηση των ασκουμένων, ώστε να αποκτηθεί η αναγκαία ευχέρεια εφαρμογής βελονισμού. Εισαγωγή στα LASER. Σημειακός LASER-βελονισμός. Περιοχικές θεραπείες. Ποια είναι τα πρωταγωνιστικά σημεία σωματοβελονισμού που υπεισέρχονται πρώτα στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, ανάλογα με τον ενεργειακό κύκλο στον οποίο ανήκουν; Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση τους; Σύντομη αναφορά μόνο στις βασικές ζώνες της μεθόδου Yamamoto. Εκτενής στο Β' έτος. Απαραίτητος συνδυασμός σημείων σωματοβελονισμού με σημεία ωτοβελονισμού και βασικών ζωνών Yamamoto. Θεραπευτικά πρωτόκολλα σωματοβελονισμού και ωτοβελονισμού. Βελονισμός των κυριοτέρων σημείων αυτών.

15 15 9ο Σεμινάριο Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί του Τριπλού Θερμαστή και του Περικαρδίου. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Οι Παράδοξοι Μεσημβρινοί Du Mai και Ren Mai. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Ιδιαίτερα και ειδικά σημεία βελονισμού: Τα πέντε αρχαία σημεία. Τα σημεία Xi, Yuan, Luo. Τα πρόσθια Mu και τα νωτιαία Shu σημεία. Τα σημεία επιρροής (Hui influential points). Τα σημεία κλειδιά των Παραδόξων Μεσημβρινών (confluent points).

16 16 10ο Σεμινάριο Το μικροσύστημα του πτερυγίου του ωτός. Ανατομία, τοπολογία κατά Nogier, ανίχνευση και διέγερση των ωτοβελονιστικών σημείων. Εξοικείωση των ασκουμένων με τις κυριότερες ομάδες σημείων. Μέθοδοι βελονισμού: Η τεχνική της τόνωσης και της διασποράς. Εισαγωγή στη Μοξοθεραπεία. Πρακτική εξάσκηση. Χρόνια κεφαλαλγία και νευραλγία του τριδύμου: ταξινόμηση, προδιαθεσικοί παράγοντες, αιτιοπαθογένεια και διαγνωστικά κριτήρια. Επιλογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων. * Η ημερομηνία του σεμιναρίου με τον ξένο εισηγητή ανακοινώνεται μετά την οριστικοποίηση του. * Το αναρτηθέν πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, δύναται να μεταβληθεί άνευ προειδοποιήσεως. * Το τελικό πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τους εισηγητές αποστέλλεται στους ιατρούς, μετά την εγγραφή τους.

17 17

18 18 1ο Σεμινάριο Η θεωρία των 5 στοιχείων Ζωτική ενέργεια Αίμα Σωματικά υγρά Οι Μεσημβρινοί: Κατάταξη, ονοματολογία, φυσιολογία. Οξύς και χρόνιος πόνος. Νευροφυσιολογία και αγωγή του πόνου. Ο νευροπαθητικός πόνος. Νευροφυσιολογία και νευροχημεία του βελονισμού. Ο ρόλος του βελονισμού στη θεραπεία των επώδυνων συνδρόμων.

19 19 2ο Σεμινάριο Η ιστορική εξέλιξη του βελονισμού. Η θεωρία των Yin / Yang. Εισαγωγή στις μεσημβριακές συνδέσεις, οι οποίες αποτελούν τη σπουδαιότερη βασική γνώση για την επιλογή των σημείων σε κάθε θεραπευτικό πρωτόκολλο. Αιτιοπαθογένεση των νόσων σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Ο ρόλος α) των ενδογενών και εξωγενών βλαπτικών παραγόντων, β) της διατροφής, της κόπωσης, του άγχους και της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας και γ) των τραυματισμών. Οι πρωτεύοντες μεσημβρινοί του στομάχου και του σπληνός. Πρακτική εξάσκηση των σημαντικότερων σημείων αυτών.

20 20 3ο Σεμινάριο Τα συμπαγή και τα κοίλα όργανα (Zang-Fu) στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Η σχέση αυτών με τα δώδεκα κύρια ζεύγη των μεσημβρινών. Διαφορική διάγνωση των συνδρόμων σύμφωνα με τη θεωρία των Zang Fu. Διαγνωστικές μέθοδοι στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική: Λήψη ιστορικού, επισκόπηση, ακρόαση, ψηλάφηση. Η διαγνωστική αξία της εξέτασης της γλώσσας και της ψηλάφησης του σφυγμού. Τα σημεία του βελονισμού: Κατάταξη και ονοματολογία. Ανατομικές, λειτουργικές και ηλεκτροχημικές ιδιότητες. Παραδοσιακές τεχνικές εντοπισμού. Σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης. Χειρισμός της βελόνας. Το φαινόμενο De Qi. Πρακτική εξάσκηση.

21 21 4ο Σεμινάριο Η τεχνική του βελονισμού: Θέση του ασθενή απολύμανση του δέρματος έμπαση και χειρισμός της βελόνας επιλογή της κατάλληλης βελόνας. Ανεπιθύμητα συμβάματα στο βελονισμό και αντιμετώπισή τους. Οργάνωση ιατρείου βελονισμού. Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί του Πνεύμονα και του Παχέος Εντέρου. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί της Καρδιάς και του Λεπτού Εντέρου. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών.

22 22 5ο Σεμινάριο Διαφορική διάγνωση συνδρόμων σύμφωνα με α) τις οκτώ αρχές β) τη θεωρία του Qi και του αίματος, γ) τη θεωρία των μεσημβρινών. Εμβάθυνση στην ανεύρεση και τη χρήση των σπουδαιότερων σημείων βελονισμού της μέχρι τώρα διδαχής. Οι πρωτεύοντες μεσημβρινοί του ήπατος και της χοληδόχου κύστεως. Πρακτική εξάσκηση των σημαντικότερων σημείων αυτών.

23 23 6ο Σεμινάριο Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί του Τριπλού Θερμαστή και του Περικαρδίου. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Οι Παράδοξοι Μεσημβρινοί Du Mai και Ren Mai. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Ιδιαίτερα και ειδικά σημεία βελονισμού: Τα πέντε αρχαία σημεία. Τα σημεία Xi, Yuan, Luo. Τα πρόσθια Mu και τα νωτιαία Shu σημεία. Τα σημεία επιρροής (Hui influential points). Τα σημεία κλειδιά των Παραδόξων Μεσημβρινών (confluent points).

24 24 7ο Σεμινάριο Το μικροσύστημα του πτερυγίου του ωτός. Ανατομία, τοπολογία κατά Nogier, ανίχνευση και διέγερση των ωτοβελονιστικών σημείων. Εξοικείωση των ασκουμένων με τις κυριότερες ομάδες σημείων. Μέθοδοι βελονισμού: Η τεχνική της τόνωσης και της διασποράς. Εισαγωγή στη Μοξοθεραπεία. Πρακτική εξάσκηση. Χρόνια κεφαλαγία και νευραλγία του τριδύμου: ταξινόμηση, προδιαθεσικοί παράγοντες, αιτιοπαθογένεια και διαγνωστικά κριτήρια. Επιλογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

25 25 8ο Σεμινάριο Οι Πρωτεύοντες Μεσημβρινοί της Ουροδόχου Κύστης και του Νεφρού. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα σημεία αυτών. Κινέζικος ωτοβελονισμός. Τοπολογία, ανίχνευση, διέγερση των ωτοβελονιστικών σημείων. Οι παράδοξοι μεσημβρινοί. Πρακτική εφαρμογή από τους ασκούμενους. Βασικές αρχές ηλεκτροβελονισμού: Ενδείξεις αντενδείξεις ανεπιθύμητα συμβάματα. Κριτήρια επιλογής και εκπαίδευση στο χειρισμό των συσκευών ηλεκτροβελονισμού.

26 26 9ο Σεμινάριο Επανάληψη των σπουδαιότερων σημείων βελονισμού. Βελονισμός αυτών και θεραπευτικά πρωτόκολλα κατ απαίτηση των ασκουμένων, ώστε να αποκτηθεί η αναγκαία ευχέρεια εφαρμογής βελονισμού. Εισαγωγή στα LASER. Σημειακός LASER-βελονισμός. Περιοχικές θεραπείες. Ποια είναι τα πρωταγωνιστικά σημεία σωματοβελονισμού που υπεισέρχονται πρώτα στα θεραπευτικά πρωτόκολλα, ανάλογα με τον ενεργειακό κύκλο στον οποίο ανήκουν; Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση τους; Σύντομη αναφορά μόνο στις βασικές ζώνες της μεθόδου Yamamoto. Εκτενής στο Β' έτος. Απαραίτητος συνδυασμός σημείων σωματοβελονισμού με σημεία ωτοβελονισμού και βασικών ζωνών Yamamoto Θεραπευτικά πρωτόκολλα σωματοβελονισμού και ωτοβελονισμού. Βελονισμός των κυριοτέρων σημείων αυτών.

27 27 10ο Σεμινάριο Τα extra σημεία του βελονισμού. Πρακτική εξάσκηση στα σημαντικότερα από αυτά. Εισαγωγή στο φαρμακοβελονισμό (πού, πότε, πώς). Θεραπευτικά πρωτόκολλα σε ψυχοσωματικά νοσήματα και δερματολογικές παθήσεις. Θεραπευτικά πρωτόκολλα παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος. Πρακτική εξάσκηση. * Η ημερομηνία του σεμιναρίου με τον ξένο εισηγητή ανακοινώνεται μετά την οριστικοποίηση του. * Το αναρτηθέν πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, δύναται να μεταβληθεί άνευ προειδοποιήσεως. * Το τελικό πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τους εισηγητές αποστέλλεται στους ιατρούς, μετά την εγγραφή τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Α' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑ 2013-2014 Πληροφορίες Εγγραφές Πυλαίας 27, 54454 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00. Τηλ.: 2310868117

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητρ. Ευσταθίου 28, Θεσσαλονίκη Τηλ.: , Fax: Web:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητρ. Ευσταθίου 28, Θεσσαλονίκη Τηλ.: , Fax: Web: 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητρ. Ευσταθίου 28, 54454 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310868117, Fax: 2310868126 Web: www.acupuncture.gr E-mail: info@acupuncture.gr 2 Μήνυμα ακαδημαϊκής ομάδας Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Α' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013-2014 Πληροφορίες Εγγραφές Πυλαίας 27, 54454 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00. Τηλ.: 2310868117

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισµού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Α' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 2011-2012

Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισµού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Α' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 2011-2012 Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισµού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Α' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 2011-2012 1ο Σεµινάριο Εισηγητής: Χαρίσιος Καρανικιώτης Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 10.00-14.00: Ζωτική ενέργεια Αίµα - Σωµατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑ 2013-2014 Πληροφορίες Εγγραφές Πυλαίας 27, 54454 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00. Τηλ.: 2310868117

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισµού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισµού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισµού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2011-2012 1ο Σεµινάριο Εισηγητής: Χαρίσιος Καρανικιώτης Σάββατο 24 Σεπτεµβρίου 2011 10.00-14.00: Κλινική εφαρµογή της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013-2014 Πληροφορίες Εγγραφές Πυλαίας 27, 54454 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00. Τηλ.: 2310868117

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδας Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού Ελλάδας

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδας Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού Ελλάδας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ η 20 σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων εκμάθησης ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2019-2021 ΟΡΓΑΝΩΣΗ Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Βελονισμού Ελλάδας Ιατρική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

30 Χρόνια. 29ος. Εκπαιδευτικής Εμπειρίας στο Βελονισμό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ

30 Χρόνια. 29ος. Εκπαιδευτικής Εμπειρίας στο Βελονισμό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ 29ος 2019 2021 ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience 30 Χρόνια Εκπαιδευτικής Εμπειρίας στο Βελονισμό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά από

Διαβάστε περισσότερα

26ος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ

26ος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ 26ος 2016 2018 ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ Το Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού AcuScience είναι ένα πρότυπο κέντρο οργάνωσης και διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

28ος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

28ος ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ 28ος 2018 2020 ΑΘΗΝΑ Αίθουσα AcuScience ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA ΓΙΑ ΙΑΤΡΟYΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙAΤΡΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά από 28 χρόνια (1990 2018) συνεχούς εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ Τι είναι ο Ωτοβελονισμός (Ωτοθεραπεία) Ο Ωτοβελονισμός (Ωτοθεραπεία) είναι μια Ιατρική Μέθοδος που χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre Έναρξη Mαθηµάτων 21 Ιανουαρίου & 9 Φεβρουαρίου 2016 Διετής Εκπαίδευση Κινέζικης και Ανατολικής Ιατρικής Σύνολο ωρών εκπαίδευσης:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φυσικοθεραπευτών στο Βελονισμό

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φυσικοθεραπευτών στο Βελονισμό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Φυσικοθεραπευτών στο Βελονισμό ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007 - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Υ Π Ο Τ Η Ν Α Ι Γ Ι Δ Α της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre Έναρξη Mαθηµάτων 10 Οκτωβρίου 2016 Διετής Εκπαίδευση Κινέζικης και Ανατολικής Ιατρικής Σύνολο ωρών εκπαίδευσης: 360 (τουλάχιστον)

Διαβάστε περισσότερα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre Εισαγωγικό Διαδικτυακό Μάθηµα Διετούς Εκπαίδευσης Κινέζικης Ιατρικής Level-2 & Ολοκληρωµένης Εκπαίδευσης Βελονισµού Δωρεάν Webinar

Διαβάστε περισσότερα

Hardware και Software Complex BIOTEST

Hardware και Software Complex BIOTEST Hardware και Software Complex BIOTEST Υλικό και λογισμικό Complex BIOTEST Το συγκρότημα BIOTEST, παρέχει σε κάθε άτομο τη δυνατότητα να ελέγχει την κατάσταση των ενεργειακών μεσημβρινών και των δυνατοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΩΝ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΩΝ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΚΡΑΝΙΩΝ Σηµαντικό ποσοστό Ελλήνων ταλαιπωρείται σήµερα από χρόνιες κεφαλαλγίες (δηλαδή χρόνιους πονοκεφάλους) και ηµικρανίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΣΙΑΤΣΟΥ 1 ο Έτος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΣΙΑΤΣΟΥ 1 ο Έτος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο Έτος ΘΕΩΡΙΑ Εισαγωγή στην Παραδ. Κινέζικη Ιατρική YIN/YANG Πέντε στοιχεία Zang Fu (το σύστημα των οργάνων, οι λειτουργίες τους) Κατανοώντας τους Μεσημβρινούς και τα Τσούμπο Τα μέρη

Διαβάστε περισσότερα

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία Η πρώτη «σχολή» Φυσικοθεραπείας λειτούργησε στην Αθήνα το 1958, με έδρα το νοσοκομείο «Βασιλεύς Παύλος» η οποία ήταν κάτω από την εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Τμήμα Φυσικοθεραπείας Γνωστικό Αντικείμενο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ-Α) Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα ς Συνοπτικό Πρόγραμμα Σπουδών Εφαρμογή: Σεπτέμβριος 2009 Αύγουστος 2013 (Συμβούλιο Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΣΙΑΤΣΟΥ 1 ο Έτος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΣΙΑΤΣΟΥ 1 ο Έτος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο Έτος ΘΕΩΡΙΑ Εισαγωγή στην Παραδ. Κινέζικη Ιατρική YIN/YANG Πέντε στοιχεία Zang Fu (το σύστημα των οργάνων, οι λειτουργίες τους) Κατανοώντας τους Μεσημβρινούς και τα Τσούμπο Τα μέρη

Διαβάστε περισσότερα

Διετής Διαδικτυακή Εκπαίδευση Νέα Διαδικτυακή Εκπαίδευση Κινέζικης Ιατρικής

Διετής Διαδικτυακή Εκπαίδευση Νέα Διαδικτυακή Εκπαίδευση Κινέζικης Ιατρικής Oriental Medicine Training Centre Τηλ: 210 6440023 www. omcentre.gr Διετής Διαδικτυακή Εκπαίδευση Νέα Διαδικτυακή Εκπαίδευση Κινέζικης Ιατρικής Ενισχύστε τα αποτελέσµατα των θεραπειών σας µε την πρωτοποριακή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Το Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΠEΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... 13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

ΠEΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... 13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΠEΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ Ι. Φυσιολογία και παθοφυσιολογία του πόνου... 15 1. Ορισμός και τύποι του πόνου... 15 1.1. Ο ορισμός του πόνου... 15 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Shiatsu Therapy Diploma. Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu

Advanced Shiatsu Therapy Diploma. Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu Advanced Shiatsu Therapy Advanced Shiatsu Therapy Diploma Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu Τα τελευταία χρόνια οι αυξηµένες απαιτήσεις των επαγγελµατιών του shiatsu, δηµιούργησε

Διαβάστε περισσότερα

22ετής αδιάλειπτη πορεία με άξονα την ολιστική θεώρηση & πράξη. Εξειδίκευση - Επαγγελματική εκπαίδευση. Σουηδική Μάλαξη. Θεραπευτική Μάλαξη & BodyWork

22ετής αδιάλειπτη πορεία με άξονα την ολιστική θεώρηση & πράξη. Εξειδίκευση - Επαγγελματική εκπαίδευση. Σουηδική Μάλαξη. Θεραπευτική Μάλαξη & BodyWork διο δος για τη γνώση της Ολιστικής Αντιμετώπισης της Ψυχικής και Σωματικής Υγείας 22ετής αδιάλειπτη πορεία με άξονα την ολιστική θεώρηση & πράξη Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξειδίκευση - Επαγγελματική εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης () για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: 1 1 2 3 4 Οι άνθρωποι με συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματία του τομέα

Διαβάστε περισσότερα

1 Γ Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie

1 Γ Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie 1 Γ Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ημέρα 1η 09:00 17:00 Ημέρα 2η 09:00 17:00 Ημέρα 3η 09:00 17:00 Χρόνος Κεφάλαιο Θέμα 09:00-10:00 Κεφάλαιο 1 Περιοχές Προβλημάτων 10:00-11:00

Διαβάστε περισσότερα

πρόγραμμα Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς

πρόγραμμα Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς Αμφιθέατρο ΙΑΣΩ Λ. Κηφισίας 37-39, 15123 Μαρούσι, t. 210 6184000, f. 210 6184158 30.11-1.12.2012 πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Η αλματώδης αύξηση της συχνότητας του Σακχαρώδη Διαβήτη δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης οργανωμένων Κέντρων, τα οποία διαθέτουν όλα τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2017 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αμφιθέατρο Ι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέο Κτήριο Ιατρικής, Βιόπολις. Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αμφιθέατρο Ι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέο Κτήριο Ιατρικής, Βιόπολις. Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας Ερευνητική Εταιρεία Ουρογεννητικής Ογκολογίας Θα χορηγηθούν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CNE-CPD) Αμφιθέατρο Ι Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νέο Κτήριο Ιατρικής, Βιόπολις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Shiatsu Therapy Diploma. Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu

Advanced Shiatsu Therapy Diploma. Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu Advanced Shiatsu Therapy Advanced Shiatsu Therapy Diploma Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu Τα τελευταία χρόνια οι αυξηµένες απαιτήσεις των επαγγελµατιών του shiatsu, δηµιούργησε

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής

Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής 20 Μήνυμα Προέδρου Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής (Healing in Greece), με ιδιαίτερη χαρά σας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ και ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - (ΕΠΕΜΥ) 6 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Μυοσκελετικών Παθήσεων - ΕΠΕΜΥ 2014 «Εξελίξεις στις φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις και στα νοσήματα του οστικού μεταβολισμού»

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΘΕΜΑ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΘΕΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 4/9/2017 Φιλίππου Αναστάσιος Επίκ. Καθηγητής, Φυσιολογία της Άσκησης 6/9/2017 Τοκμακίδης Σαββας Ομ. Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 12/9/2018 17/9/2018 Φιλίππου Αναστάσιος Επίκ. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ Τοκμακίδης Σαββας Ομ. Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΤΙΟΥ. Καλύβα Μαρία. Ε νδοδοντική θεραπεία Από την διάγνωση έως την έμφραξη Ε Ν Δ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Ε Σ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΑΡΤΙΟΥ. Καλύβα Μαρία. Ε νδοδοντική θεραπεία Από την διάγνωση έως την έμφραξη Ε Ν Δ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Ε Σ ΧΟΡΗΓΟΙ Ε Ν Δ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Ε Σ Καλύβα Μαρία 5-6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 Ε νδοδοντική θεραπεία Από την διάγνωση έως την έμφραξη ΧΟΡΗΓΟΙ Χρήστος Δανδάκης Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1965. Πτυχίο Οδοντιατρικής το 1991.

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 12/9/2018 Κατερίνα Κοτρώνη Φυσίατρος-Δ/ντρια Κλινικής Αποκατάστασης, Νοσοκομείο «ΚΑΤ» Ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Shiatsu Therapy Diploma. Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu. Εισαγωγικό Διαδικτυακό Μάθηµα

Advanced Shiatsu Therapy Diploma. Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu. Εισαγωγικό Διαδικτυακό Μάθηµα Advanced Shiatsu Therapy Advanced Shiatsu Therapy Diploma Διετής Προχωρηµένη Εκπαίδευση για Επαγγελµατίες Shiatsu Τα τελευταία χρόνια οι αυξηµένες απαιτήσεις των επαγγελµατιών του shiatsu, δηµιούργησε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Professional Skills Seminars ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHYSIOSCIENCE O.E.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Professional Skills Seminars ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHYSIOSCIENCE O.E. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Professional Skills Seminars ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHYSIOSCIENCE O.E. 2 STATE OF THE ART στη μυοσκελετική παθολογία του κάτω άκρου. Σύγχρονες ενδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων ΗΜΕΡΙΔΑ Οστεοπόρωση Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων Σάββατο 23 Μαΐου 2015 Αίθουσα Εκδηλώσεων 6 ου ορόφου, YΓΕΙΑ Οργάνωση: Αλέξανδρος Γεράκης & Παντελής Τριανταφυλλίδης Υπό την αιγίδα των: Επιστημονικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιατρικών Laser - AALZ Greece

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιατρικών Laser - AALZ Greece Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιατρικών Laser - AALZ Greece Δελτίο τύπου Οκτώβριος 2012 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μονοετές Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα Mastership/ Fellowship στα οδοντιατρικά laser, για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ώρα: 14:00-15:30 ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟ ΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2241 2 Απριλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 345 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 9440 Προκήρυξη θέσης καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Δημήτριος Β. Δουγένης. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2013 2014

ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Δημήτριος Β. Δουγένης. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2013 2014 ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Δημήτριος Β. Δουγένης Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2013 2014 ΠΑΤΡΑ, Οκτώβριος 2013 1 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Διευθυντής:

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ΜΚ001: Ορθοπαιδική ΜΚ002: Αθλητιατρική ΜΚ003: Περιγραφική Ανατομική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ (ΚΩΔΙΚΟΣ: ΜΚ001) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ΜΚ001: Ορθοπαιδική ΜΚ002: Αθλητιατρική ΜΚ003: Περιγραφική Ανατομική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ (ΚΩΔΙΚΟΣ: ΜΚ001) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

κλινική εξέταση οδηγός για Barbara Bates, M.D. ISBN 9780960-372-144-4 Δεύτερη έκδοση Χ. Μουτσόπουλου Καθηγητού Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

κλινική εξέταση οδηγός για Barbara Bates, M.D. ISBN 9780960-372-144-4 Δεύτερη έκδοση Χ. Μουτσόπουλου Καθηγητού Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οδηγός για κλινική εξέταση Δεύτερη έκδοση Barbara Bates, M.D. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Χ. Μουτσόπουλου Καθηγητού Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων I. Ανδρουλάκη Καθηγητού Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία του ΕΑΝ στην Πάτρα: σχόλια και εμπειρίες κλινικών ογκολόγων

Η λειτουργία του ΕΑΝ στην Πάτρα: σχόλια και εμπειρίες κλινικών ογκολόγων Η λειτουργία του ΕΑΝ στην Πάτρα: σχόλια και εμπειρίες κλινικών ογκολόγων Θωμάς Μακατσώρης Επίκ. Καθ. Παθολογίας-Ογκολογίας Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών 5-11-2017 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημία Σπονδυλοθεραπείας

Ακαδημία Σπονδυλοθεραπείας Ακαδημία Σπονδυλοθεραπείας Κύκλος Σπουδών 2ου Έτους Πρόγραμμα Σεμιναρίων Ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 Τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές θα ανακοινώνονται στο site μας: spineworks.gr Πληροφορίες : Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

304 Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο)

304 Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) 304 Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) Σκοπός Οι ιατρικές σπουδές στηρίζονται στην εκμάθηση και κατανόηση της ιατρικής επιστήμης και στην πρακτική και κλινική εκπαίδευση. Κύριοι στόχοι των ιατρικών σπουδών είναι:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Β ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Διευθύντρια: Καθηγήτρια Γ. ΓΕΡΟΛΟΥΚΑ-ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

21-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Κωνσταντίνος Σώρος. Ε νδοδοντική θεραπεία Από την διάγνωση έως την έμφραξη Ε Ν Δ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Ε Σ

21-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Κωνσταντίνος Σώρος. Ε νδοδοντική θεραπεία Από την διάγνωση έως την έμφραξη Ε Ν Δ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Ε Σ Ε Ν Δ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Σ Τ Ε Σ Κωνσταντίνος Σώρος 21-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Ε νδοδοντική θεραπεία Από την διάγνωση έως την έμφραξη Χρήστος Δανδάκης Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1965. Πτυχίο Οδοντιατρικής το

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΛΥΓΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ MD MSC ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΛΥΓΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ MD MSC ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ ΛΥΓΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ MD MSC ΕΙΔΙΚΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Αρχαιότερη σύγχρονη μέθοδος θεραπείας Εισαγωγή ειδικών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Επιστημονικό Πρόγραμμα Επιστημονικό Πρόγραμμα Χαιρετισμός Αγαπητές, αγαπητοί Συνάδελφοι Σας καλωσορίζω στο 4ο Σεμινάριο του 4ου Κύκλου Σπουδών της Ελληνικής Ακαδημίας Ογκολογίας με θέμα «Καρκίνος Ουροποιογεννητικού Συστήματος».

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Νικόλαος Στριμπάκος Εμμανουήλ Φανδρίδης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Νικόλαος Στριμπάκος Εμμανουήλ Φανδρίδης ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας-Λαμία, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Αποκατάστασης Ώμου και Αγκώνα (EUSSER) και η Κλινική Χεριού- Άνω Άκρου

Διαβάστε περισσότερα

Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ

Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Η άσκηση σε νοσηλευτικά τμήματα παθολογικής ειδικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Με εκτίμηση, Δημήτριος Βασιλόπουλος Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας

Χαιρετισμός. Με εκτίμηση, Δημήτριος Βασιλόπουλος Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας Χαιρετισμός Aγαπητοί συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε για 2 η συνεχή χρονιά στη μονοθεματική Ημερίδα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις Αγγειίτιδες με τίτλο: «ΑΓΓΕΙΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Αγαπητοί συνάδελφοι, Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνεχίζουν να είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Το ένα τρίτο των καρδιακών θανάτων και πάνω από τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 o ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ` 04-05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΑΤΡΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PATRA PALACE ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ ι ο ρ γ ά ν ω σ η : Ελληνική Εταιρία Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Καρδιακής Αποκατάστασης & Εργομετρικού Ελέγχου. www.cardiorehab.com.cy

Κέντρο Καρδιακής Αποκατάστασης & Εργομετρικού Ελέγχου. www.cardiorehab.com.cy Κέντρο Καρδιακής Αποκατάστασης & Εργομετρικού Ελέγχου www.cardiorehab.com.cy Καλωσορίσατε στο Κέντρο Καρδιακής Αποκατάστασης & Εργομετρικού Ελέγχου Στόχος του κέντρου Το κέντρο Καρδιακής Αποκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ: Μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, με πολυετή εμπειρία συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό και ευέλικτο πολυιατρείο, Ιατρικής Μέριμνας Πρωτοβάθμιας Υγείας, που θα προσφέρει υποδειγματικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο ασθενής πρωταγωνιστής στις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον σακχαρώδ η διαβήτη τύπου 2

Ο ασθενής πρωταγωνιστής στις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον σακχαρώδ η διαβήτη τύπου 2 Ο ασθενής πρωταγωνιστής στις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον σακχαρώδ η διαβήτη τύπου 2 Τα τελευταία χρόνια η ορθή κλινική ιατρική εξασκείτε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, τα αποτελέσματα των ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Κύκλος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Αλγολογία 2015 6 & 7 Φεβρουαρίου 2015

1 ος Κύκλος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Αλγολογία 2015 6 & 7 Φεβρουαρίου 2015 1 ος Κύκλος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Αλγολογία 2015 6 & 7 Φεβρουαρίου 2015 Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» -Αμφιθέατρο Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων 15:30-16:00 Εισαγωγή στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου Πρόσκληση Προέδρου Το Ινστιτούτο Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Έρευνας των Νευρολογικών Νοσημάτων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δε φιλοδοξεί να προσθέσει ένα ακόμη συνέδριο στα πολλά που οργανώνονται από

Διαβάστε περισσότερα

Διετής Διαδικτυακή Εκπαίδευση Νέα Διαδικτυακή Εκπαίδευση Κινέζικης Ιατρικής

Διετής Διαδικτυακή Εκπαίδευση Νέα Διαδικτυακή Εκπαίδευση Κινέζικης Ιατρικής Oriental Medicine Training Centre Τηλ: 210 6440023 www. omcentre.gr Διετής Διαδικτυακή Εκπαίδευση Νέα Διαδικτυακή Εκπαίδευση Κινέζικης Ιατρικής Ενισχύστε τα αποτελέσµατα των θεραπειών σας µε την πρωτοποριακή

Διαβάστε περισσότερα

Φυσιολογία της Άσκησης Εισαγωγή. Παναγιώτης Κανέλλος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD Υπότροφος ΤΕΙ Κρήτης

Φυσιολογία της Άσκησης Εισαγωγή. Παναγιώτης Κανέλλος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD Υπότροφος ΤΕΙ Κρήτης Φυσιολογία της Άσκησης Εισαγωγή 1 Παναγιώτης Κανέλλος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, PhD Υπότροφος ΤΕΙ Κρήτης 2019 2 Δομή μαθήματος-ενότητες Μυϊκό -Δομή και λειτουργία ΚΝΣ-Νευρομυϊκός έλεγχος Επίδραση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ STATE OF THE ART στη μυοσκελετική παθολογία της Οσφυϊκής Μοίρας, της Πυέλου και των Ιερολαγονίων αρθρώσεων. Σύγχρονες ενδείξεις και εφαρμογές στην κλινική πράξη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα Έχει κάνει τις ακόλουθες παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο του Λαϊκού Νοσοκομείου:

Βιογραφικό σημείωμα Έχει κάνει τις ακόλουθες παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο του Λαϊκού Νοσοκομείου: Η ιατρός Μαρία Μπαλογιάννη γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1977. Έλαβε το απολυτήριο λυκείου με «Άριστα» από το τρίτο Λύκειο Καρδίτσης το 1995 και το ίδιο έτος εισήχθη μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων στην Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σάββατο 2 Απριλίου 2016 Συνεχιζόμενο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ορθοπαιδική Ημερίδα Ορθοπαιδικής Αποκατάστασης Σάββατο 2 Απριλίου 2016 Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ν. Σουκάκος Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αύγουστος 2017 Δανούρδης Μ. Αναστάσιος

Αθήνα, Αύγουστος 2017 Δανούρδης Μ. Αναστάσιος Πρόλογος Από την αρχή της κτηνιατρικής σταδιοδρομίας μου ενδιαφέρθηκα να ανακαλύψω τον υπέροχο κόσμο της νευρολογίας, διότι θεώρησα ότι ήταν η μοναδική ειδικότητα της κτηνιατρικής, που αντιμετωπιζόταν

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι 1 Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι Σας προσκαλώ στην 5η Διημερίδα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής που θα γίνει στο Ολυμπιακό Μουσείο στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2013. Η Γαστρεντερολογική Κλινική λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Οργανικό ρολόι και κιρκάδιος ρυθμός πως μας επηρεάζει

Οργανικό ρολόι και κιρκάδιος ρυθμός πως μας επηρεάζει Οργανικό ρολόι και κιρκάδιος ρυθμός πως μας επηρεάζει Οργανικό ρολόι Τα 12 όργανα στον οργανισμό του ανθρώπου κατέχουν 2 ώρες τη μέρα σύμφωνα με τη σχετική θεωρία του ρολογιού. Οι ώρες αιχμής για κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 4/9/2017 Δημοπούλου Ιωάννα Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή, Διεπιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας. Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας. Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος Α ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας: Ράπτης Αθανάσιος Ταμίας: Λιάτης Σταύρος Μέλη: Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφική Ανατοµική ΙI. Χειµερινού Εξαµήνου. Εαρινού Εξαµήνου

Περιγραφική Ανατοµική ΙI. Χειµερινού Εξαµήνου. Εαρινού Εξαµήνου Περιγραφική Ανατοµική Περιγραφή / Περιεχόµενο Μαθήµατος Μαθησιακοί Στόχοι Χειµερινού Εξαµήνου Περιγραφική Ανατοµική ΙI (Μυοσκελετικό Άσκηση στο Πτώµα & Νευροανατοµία) Εαρινού Εξαµήνου Ανατοµία Περιγραφική

Διαβάστε περισσότερα

1 Α Εκπαιδευτική Σειρά 2019 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie

1 Α Εκπαιδευτική Σειρά 2019 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie 1 Α Εκπαιδευτική Σειρά 2019 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ημέρα 1η 09:00 17:00 Ημέρα 2η 09:00 17:00 Ημέρα 3η 09:00 17:00 Ημέρα 4η 09:00 14:00 Χρόνος Ενότητα Θέμα 09:00-10:00 Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 11-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Ζάππειο Μέγαρο ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 10:00-11:30 1 η ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πατούλης Γεώργιος, Ορθοπαιδικός. Πρόεδρος ΙΣΑ - ΚΕΔΕ Γεωργάλα Σοφία, Καθηγήτρια Δερματολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση

Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση Δρ. Καπρέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9687 15 Νοεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 1352 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 26462 Προκήρυξη θέσης Δ.Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Σταύρος Ι. Παππάς

Χαιρετισμός. Σταύρος Ι. Παππάς Χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα, να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, στην 3 η Επιστημονική Εκδήλωση του Ινστιτούτου Μελέτης, Έρευνας και Εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. poep.gr. Σεμινάριο Διάρκεια Κόστος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. poep.gr. Σεμινάριο Διάρκεια Κόστος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ info@ Σεμινάριο Διάρκεια Κόστος o Κλασικό Σουηδικό Μασάζ 12 Ώρες 285 o Αθλητικό Μασάζ 12 Ώρες 285 o Αναλγητικό Μασάζ 12 Ώρες 285 o Λεμφική Μάλαξη 16 Ώρες 320 o Λεμφική Παροχέτευση για

Διαβάστε περισσότερα

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α.

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. 2 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2018 11.00-12.00 Ενδιαφέροντα Καρδιο-Ογκολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ Από το σημείο στη διάγνωση

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ Από το σημείο στη διάγνωση ΒΙΡΓΙΛΙΟΥ Σ. ΜΠΕΝΑΚΗ Επ. Καθηγητή Ακτινολογίας ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ Από το σημείο στη διάγνωση Έκδοση αναθεωρημένη ISBN 960-90471-0-6 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης Κατεύθυνση: Χειρουργική των Ζώων Συντροφιάς Ακαδηµαϊκό έτος 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Πορταριά, 14-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Πορταριά, 14-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Πορταριά, 14-16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών είναι η τελική επιδίωξη των λειτουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Trigger Points: Mια τεχνική που αφοπλίζει τον πόνο

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Trigger Points: Mια τεχνική που αφοπλίζει τον πόνο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Trigger Points: Mια τεχνική που αφοπλίζει τον πόνο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ.(ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ/ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ/ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ) ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΕΒΕ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΕΒΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΕΒΕ Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται τα βιβλία που έχουν γραφεί από τακτικά μέλη της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας και απευθύνονται στους συνάδελφους απεικονιστές. Τα βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ. Μακρυλάκης Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση - Γραμματεία

Οργάνωση - Γραμματεία Οργάνωση - Γραμματεία Μαραθωνομάχων 26, 151 24 Μαρούσι Τηλ.: 210 6827405, 210 6839690-91, Fax: 210 6827409 E-mail: mbriki@tmg.gr, Web site: www.tmg.gr Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι εξελίξεις στον

Διαβάστε περισσότερα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα

TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα ! TCM Level 2 Ύλη & Πρόγραμμα Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre Έναρξη Mαθηµάτων Οκτώβριος 2019 Διετής Εκπαίδευση Κινέζικης και Ανατολικής Ιατρικής Σύνολο ωρών εκπαίδευσης: 390 Σύνολο ωρών διαδικτυακών

Διαβάστε περισσότερα

Β Ανακοίνωση Απριλίου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Portaria Hotel, Πήλιο

Β Ανακοίνωση Απριλίου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Portaria Hotel, Πήλιο 1 η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΊΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΕΛΛΆΔΟΣ & Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ρευματολογίας, Δερματολογίας, Νευρολογίας και Γαστρεντερολογίας

Διαβάστε περισσότερα