ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ"

Transcript

1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1. Το Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων, εκδίδεται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και είναι το επίσημο έντυπο που τεκμηριώνει και κατοχυρώνει την εγκυρότητα της αναπαραγωγής των μη καθαρόαιμων ίππων στην Κύπρο. 2. Οι βασικές αρχές του Μητρώου Μη Καθαρόαιμων Ίππων είναι: α. Οι Κανονισμοί ιπποπαραγωγής, β. Ο Ιπποδρομιακός Κώδικας, γ. Οι αποφάσεις των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου, δ. Η πιστή τήρηση των οδηγιών της Διεθνούς Επιτροπής Stud Book (ISBC). 3. Η διαχείριση του παρόντος Μητρώου πρέπει να γίνεται με τις ίδιες προδιαγραφές όπως και στο Κυπριακό Stud Book και να συμμορφώνεται με το Άρθρο 13 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιπποπαραγωγής, Ιπποδρομιών και Ιπποδρομιακών Στοιχημάτων. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1. Περιοχές ιπποπαραγωγής Το Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων καλύπτει γεωγραφικά την παραγωγή του μη καθαρόαιμου ίππου στην Κύπρο. 2. Στόχος εκτροφής Ο σκοπός του εν λόγω Μητρώου είναι να διασφαλίζει ότι όλα τα σχετικά στοιχεία κάθε ίππου που προορίζεται να λάβει μέρος σε ιπποδρομίες είναι γνωστά και καταχωρημένα. 3. Μέθοδοι ιπποπαραγωγής Διασταύρωση επιτρέπεται μόνο με καθαρόαιμο επιβήτορα. Μια διασταύρωση ή ζευγάρωμα στο οποίο ο επιβήτορας ανήκει στην κατηγορία του καθαρόαιμου ίππου. Επιδόσεις. Θα πρέπει να υιοθετούνται τα ακόλουθα κριτήρια κατά την αξιολόγηση των επιδόσεων: o o Γενικά, ο χώρος μέσα στον οποίο θα πρέπει να παρατηρούνται οι επιδόσεις είναι η γραμμή η οποία εμφανίζει το μειονέκτημα του Μη-Καθαρόαιμου ή «την πρόσμειξη». Αυτή είναι η γραμμή θηλεογονίας. Στη μη καθαρή γραμμή θα πρέπει είτε: - Ένας ίππος, ο οποίος μέσω των επιδόσεων του, έχει αποδείξει ότι ήταν πέραν του μέσου όρου για τη φυλή του ή - Μια σειρά ίππων κατ ακολουθία που έχουν επιδείξει επιδόσεις ως νικητές. Γενικώς, οι επιδόσεις που αναφέρονται πιο πάνω θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστο μέσα στις τρεις πρώτες γενιές του πώλου. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις μιας τοκάδας ή ενός επιβήτορα, δύναται να ληφθούν υπόψη και οι επιδόσεις άλλων απογόνων τους. Επιδόσεις σημαίνει νίκες ή ενδεχομένως πλασέ.

2 4. Προαγωγή και καταχώρηση στο Κυπριακό Βιβλίο Γενεαλογίας Καθαρόαιμου Ίππου Ένας ίππος μπορεί να προαχθεί από το Αρχείο Μη Καθαρόαιμων Ίππων και να εγγραφεί στο Κυπριακό Stud Book όταν πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α. Αν αποδειχθεί ότι έχουν προηγηθεί οκτώ συνεχείς διαδοχικές διασταυρώσεις με καθαρόαιμους συμπεριλαμβανόμενης της διασταύρωσης από την οποία προήλθε ο ίδιος. β. Αν οι πρόγονοι του ίππου έχουν να επιδείξουν επιδόσεις ανάλογες των καθαρόαιμων (σε μικτές ιπποδρομίες ή σε ιπποδρομίες που είναι ανοικτές για καθαρόαιμους) πράγμα που θα αποτελεί εγγύηση για την εξομοίωση του πώλου αυτού με τους καθαρόαιμους. γ. Η προαγωγή αυτή εγκρίνεται με την ομόφωνη γνώμη της Διεθνούς Επιτροπής Stud Book. ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥ ΙΠΠΟΥ Για τον σκοπό των παρόντων Κανονισμών, Μη Καθαρόαιμος ίππος, είναι ο γηγενής ίππος, γνωστός ως Κυπριακής εκτροφής του οποίου η σύλληψη, η κυοφορία και η γέννηση πρέπει να έχουν λάβει χώρα στην Κύπρο. A. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Για να καταχωρηθεί ένας ίππος στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων θα πρέπει να πληρούνται τα πιο κάτω: 1. Ιδιότητα Επιβήτορα και Τοκάδας 1.1 Να αποδεικνύεται ότι είναι προϊόν επίβασης μεταξύ ενός καθαρόαιμου επιβήτορα, καταχωρημένου σε ένα εγκεκριμένο Βιβλίο Γενεαλογίας Καθαρόαιμων Ίππων και μιας φοράδας η οποία να είναι καταχωρημένη στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων που τηρεί η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. 2. Επίβαση για παραγωγή κατάλληλου πώλου 2.1 Ο πώλος πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του ζευγαρώματος ενός επιβήτορα με μια τοκάδα που αποτελεί την επίβαση μιας τοκάδας από ένα επιβήτορα με την εισαγωγή του πέους και την έγχυση σπέρματος στο γεννητικό σύστημα της. Ως ενισχυτική υποστήριξη της φυσικής επίβασης, ένα μέρος του σπέρματος που έχει παράξει ο επιβήτορας κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ζευγαρώματος μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα στο αναπαραγωγικό σύστημα της τοκάδας που δέχτηκε την επίβαση. 3. Κύηση για παραγωγή κατάλληλου πώλου 3.1 Η φυσική κυοφορία να λάβει χώρα στο σώμα της τοκάδας και ο τοκετός είναι από το σώμα της ίδιας τοκάδας στην οποία έχει συλληφθεί ο πώλος. Οποιοσδήποτε πώλος που προκύπτει ή παράγεται από τις διαδικασίες της τεχνητής γονιμοποίησης, της μεταφοράς εμβρύου ή εμφύτευσης εμβρύου, της κλωνοποίησης ή άλλης μορφής γενετικής επέμβασης που δεν καθορίζεται στο παρόν έντυπο δεν θα θεωρείται κατάλληλος για να εγγραφεί στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων.

3 4. Καταγραφή της επίβασης και του αποτελέσματος 4.1 Οι ιδιοκτήτες των επιβητόρων ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους, πρέπει να συμπληρώνουν τις λεπτομέρειες της επίβασης στο επίσημο πιστοποιητικό ή σε ηλεκτρονικό σύστημα που να παρέχεται ή να εγκρίνεται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου που πιστοποιεί τον ίππο, και να περιλαμβάνει: το όνομα του επιβήτορα, το όνομα της τοκάδας, την πρώτη και την τελευταία ημερομηνία επίβασης και μία υπογραμμένη δήλωση ότι η επίβαση ήταν φυσική και ότι δεν ενέπλεκε διαδικασίες τεχνητής γονιμοποίησης, μεταφοράς ή εμφύτευσης εμβρύου, κλωνοποίησης ή άλλη μορφή γενετικής επέμβασης (βλέπε 3.1) και η ταυτότητα της τοκάδας έχει επαληθευτεί από το διαβατήριό της πριν την επίβαση. 4.2 Οι ιδιοκτήτες των τοκάδων ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους, πρέπει να συμπληρώνουν τις λεπτομέρειες του πώλου μόλις θα γεννηθεί, στην δήλωση ζώντος πώλου ή σε ηλεκτρονικό σύστημα που να παρέχεται ή να εγκρίνεται από τη Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου που πιστοποιεί τον ίππο, και να περιλαμβάνει: το όνομα του επιβήτορα, το όνομα της τοκάδας, την ακριβή ημερομηνία γέννησης του πώλου, το χρώμα του πώλου, το φύλο του πώλου, το όνομα του Ιπποπαραγωγού του πώλου, που κατά την ώρα του τοκετού είναι ο ιδιοκτήτης της τοκάδας, μια δήλωση υπογραμμένη από τον ιδιοκτήτη της τοκάδας ή εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ότι ο πώλος δεν είναι αποτέλεσμα τεχνητής γονιμοποίησης, μεταφοράς εμβρύου ή εμφύτευσης εμβρύου, κλωνοποίησης ή άλλης μορφής γενετικής επέμβασης (βλέπε 3.1). 5. Ταυτότητα και Περιγραφή 5.1 Η περιγραφή ενός πώλου πρέπει να καταγράφεται από εγκεκριμένο κτηνίατρο της Αρχής στο πιστοποιητικό εγγραφής πώλου ή σε ηλεκτρονικό σύστημα που να παρέχεται ή να εγκρίνεται από τη Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου που πιστοποιεί τον ίππο, και να περιλαμβάνει: το όνομα του επιβήτορα, το όνομα της τοκάδας, την ακριβή ημερομηνία γέννησης του πώλου, το χρώμα του πώλου, το φύλο του πώλου, το όνομα του Ιπποπαραγωγού (βλέπε 4.2.6), μία λεπτομερή περιγραφή μόνιμων, ή επίκτητων ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του πώλου που να περιλαμβάνει όλα τα λευκά σημεία στα πόδια, στο πρόσωπο, κορυφές τριχώματος, ουλές, τατουάζ, μαρκαρίσματα και αριθμό microchip, αν υπάρχουν, και τα οποία πρέπει να αποδεικνύονται με έγχρωμες φωτογραφίες ή επιθεώρηση.

4 6. Γονικός έλεγχος 6.1 Η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου που πιστοποιεί τον ίππο, πρέπει να απαιτεί περαιτέρω αποδείξεις αναφορικά με τον γονικό έλεγχο που να βασίζονται σε γενετικούς παράγοντες που βρίσκονται στο αίμα, τρίχωμα και/ή άλλο βιολογικό δείγμα και να πιστοποιεί: ότι τη γενετική τυποποίηση αναλαμβάνει ένα χημείο, αποδεχτό από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου για το σκοπό αυτό, ότι το χημείο είναι θεσμικό μέλος του ISAG και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Επιτροπής Stud Book σε συγκριτικές δοκιμές, ότι όλα τα αποτελέσματα και λεπτομέρειες είναι εμπιστευτικά, ότι η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου διεξάγει ελέγχους γενετικής τυποποίησης και γονικού ελέγχου πριν την εγγραφή όλων των ίππων, που αιτούνται καταχώρηση στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων. Β. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ Τροποποίηση του κληρονομικού γονιδιώματος ενός ίππου καταχωρημένου στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων (ή για τον οποίο έγινε αίτηση για καταχώρηση στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων), κατά τη διάρκεια της σύλληψης, κύησης ή κατά τη μετέπειτα ύπαρξή του, θα έχει ως αποτέλεσμα τον μόνιμο αποκλεισμό της εγγραφής του στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ Το Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων, κατά τη έννοια των Κανονισμών περί αναπαραγωγής ίππων, διατηρείται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. Το Μητρώο είναι το δεσμευτικό αρχείο για τον προσδιορισμό των εγγεγραμμένων ίππων καθώς και την τεκμηρίωση της γενεαλογίας τους. 1. Το Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων αποτελείται από: 1.1 τις τοκάδες και τα προϊόντα τους, 1.2 τις τοκάδες υπό τον πατέρα τους, 1.3 τον κατάλογο των επιβητόρων με τα προϊόντα τους, 1.4 τον κατάλογο των επιβητόρων, 1.5 τον κατάλογο εξαχθέντων ίππων. Όλοι οι πώλοι καταχωρούνται στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων κατά το έτος παραγωγής τους. Το έτος παραγωγής αρχίζει την 1 η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεως. 2. Εγγραφή επιβητόρων στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων Ένας επιβήτορας μπορεί να εγγραφεί στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων κατόπιν αίτησης του Ιπποπαραγωγού και: 2.1 πρέπει να είναι Καθαρόαιμος, 2.2 ο επιβήτορας να συμμορφώνεται με τους όρους και προυποθέσεις για εγγραφή στο Κυπριακό Βιβλίο Γενεαλογίας (Κυπριακό Stud Book), σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιπποπαραγωγής, Ιπποδρομιών και Ιπποδρομιακών Στοιχημάτων,

5 2.3 να έχει τον απαιτούμενο γονότυπο και να μην υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την καταγωγή του, καθώς επίσης και το πιστοποιητικό του DNA, 2.4 αν πρόκειται για εισαγόμενο επιβήτορα (ή εισαγόμενο κήλωνα ίππο, ή εισαγόμενο ιπποδρομιακό ίππο που προτίθεται να γίνει επιβήτορας) το πιστοποιητικό εξαγωγής πρέπει να παραλαμβάνεται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. 3. Εγγραφή τοκάδων στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων Μία τοκάδα μπορεί να εγγραφεί στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων κατόπιν αίτησης του Ιπποπαραγωγού και: 3.1 ο ιπποπαραγωγός να παρουσιάζει, μέσα στα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια, τη δήλωση αποστολής φοράδας για αναπαραγωγή, 3.2 η τοκάδα να συμμορφώνεται με τους όρους και προϋποθέσεις για εγγραφή της στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων, 3.3 να έχει τον απαιτούμενο γονότυπο και να μην υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την καταγωγή της, καθώς επίσης και το πιστοποιητικό του DNA. Είναι ευθύνη του ιπποπαραγωγού/ιδιοκτήτη (ή των αντιπροσώπων τους) να κοινοποιούν προς την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου την πρόθεση τους να χρησιμοποιήσουν επιβήτορες ή φοράδες για αναπαραγωγή ούτως ώστε να καταχωρηθούν σωστά στο Μητρώο. Για κάθε επιβήτορα ή φοράδα που εγγράφεται ως ίππος αναπαραγωγής, θα πρέπει να καταχωρείται το όνομα και η διεύθυνση του ιδιοκτήτη του στην Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. Αυτή η προϋπόθεση είναι αναγκαία για σκοπούς διαχείρισης και μόνο του Μητρώου Μη Καθαρόαιμων Ίππων. Πρέπει να τονίσουμε ότι η καταχώρηση του ιδιοκτήτη του ίππου σ αυτό το βιβλίο δεν συνεπάγεται τη νόμιμη εγγραφή του τίτλου ιδιοκτησίας του ίππου και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΠΠΩΝ Ο έλεγχος της ταυτότητας ενός ίππου είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες για τη διεξαγωγή ιπποδρομιών, αναπαραγωγής και διαχείρισης της υγείας. Είναι άκρως απαραίτητο όπως ο έλεγχος αυτός γίνεται κατά την πρώτη δημόσια συμμετοχή ενός ίππου σε ιπποδρομία, καθώς και για σκοπούς επίδειξης ή πώλησης. Ο έλεγχος της ταυτότητας πρέπει επίσης να γίνεται σε κάθε στάδιο που έχει σχέση με την αναπαραγωγή όπως επιβάσεις, εγγραφή πώλου, κλπ. Συστήνεται τέλος να γίνεται και πριν από τις δημοπρασίες. 1. Διαβατήριο 1.1 Η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου που πιστοποιεί τον ίππο, που είναι η μόνη Αρχή που επιτρέπεται να εκδώσει το πρωτότυπο διαβατήριο ή οποιοδήποτε μεταγενέστερο/α αντίγραφο/α, πρέπει να εκδίδει ένα διαβατήριο που να πιστοποιεί: την αυθεντικότητα της γενεαλογίας, την ηλικία, το φύλο και το χρώμα, τα διακριτικά χαρακτηριστικά, τις φωτογραφίες (αν υπάρχουν) ή άλλα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίηση του ίππου συμπεριλαμβανομένων όλων των μόνιμων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών όπως λευκά σημεία στα πόδια ή στο πρόσωπο, κορυφές τριχώματος και όπου είναι δυνατό να περιλαμβάνουν και άλλα χαρακτηριστικά αναγνώρισης όπως μαρκαρίσματα, τατουάζ, ουλές και microchip ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές,

6 1.1.3 τον γονικό έλεγχο του ίππου που βασίζεται στην τυποποίηση των γενετικών παραγόντων που βρίσκονται στο αίμα, στο τρίχωμα, ή/και σε άλλα βιολογικά δείγματα, τον Ιπποπαραγωγό, τον τόμο και τον αριθμό της σελίδας του Μητρώου Μη Καθαρόαιμων Ίππων όπου είναι καταγραμμένος, ή τον τόμο όπου ο ίππος θα καταγραφεί στο μέλλον, ή αν η καταχώρηση στο βιβλίο αυτό είναι ηλεκτρονική την ηλεκτρονική διεύθυνση για την πρόσβαση στο σχετικό Αρχείο, επιπρόσθετες σελίδες για εμβολιασμούς και διοικητικές θεωρήσεις. 1.2 Το έγγραφο πρέπει να τυπώνεται στην κύρια γλώσσα της εκδίδουσας Αρχής. Είναι απαραίτητο οι κύριες πληροφορίες που ισχύουν στο έγγραφο να μεταφράζονται και στα Αγγλικά. 1.3 Το έγγραφο θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύει τον ίππο και θα πρέπει να ενημερώνεται μόνο από την εκδίδουσα Αρχή ή με την σαφή άδειά της. 1.4 Η απώλεια του εγγράφου θα πρέπει να γνωστοποιείται στην εκδίδουσα Αρχή που είναι και η μόνη εξουσιοδοτημένη Αρχή έκδοσης πιστών αντιγράφων. 1.5 Το έγγραφο ενός νεκρού ίππου θα πρέπει να επιστρέφεται στην Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. 2. Ίπποι ασαφές φύλου 2.1 Για σκοπούς του άρθρου αυτού «Διφορούμενο φύλο» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την κατάσταση όπου τα εξωτερικά εμφανή γεννητικά χαρακτηριστικά ενός ίππου, διαψεύδονται από τα γενετικά εσωτερικά γεννητικά όργανα. 2.2 Όταν η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου αποδεδειγμένα βρίσκει ασάφεια στο φύλο ενός ίππου, πρέπει: - να ενημερώσει την Αρμόδια Αρχή διεξαγωγής των Ιπποδρομιών, - να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να επιστρέψει το διαβατήριο του ίππου, - να τροποποιήσει, κατάλληλα το διαβατήριο του ίππου ώστε να υποδεικνύει την ασάφεια του φύλου. 2.3 Όταν η Αρχή Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, στοιχειοθετημένα βρίσκει ασάφεια στο φύλο ενός ίππου, εντός της δικαιοδοσίας της, πρέπει: - να ενημερώσει την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου η οποία βάση των πληροφοριών που θα παραλάβει, όσον αφορά την ασάφεια για το φύλο ενός ίππου, μπορεί να επιβάλει απαγορεύσεις που θεωρεί κατάλληλες για τη συμμετοχή του σε ιπποδρομίες ή σε καθορισμένες ιπποδρομίες. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΠΠΩΝ (Racing / Breeding) General Notification of Movement Αυτό ισχύει μόνο όταν ένας ίππος οποιασδήποτε ηλικίας, εκτός των πώλων που συνοδεύονται από την μητέρα τους, αφήνει την Κύπρο για περίοδο λιγότερη των εννέα μηνών και θα επιστρέψει πίσω εντός αυτής της περιόδου και ο λόγος του ταξιδίου δεν είναι η συμμετοχή σε ιπποδρομίες, ούτε η αναπαραγωγή. Σε τέτοια περίπτωση, για κάθε ταξίδι, η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου πριν την αναχώρηση του ίππου θα παρέχει με ηλεκτρονικά μέσα στην αντίστοιχη Αρχή της χώρας προορισμού ένα αντίγραφο και στον αιτητή θα εκδίδει ένα General Notification of Movement. Με την επιστροφή του ίππου στη χώρα καταγωγής του, η Αρμόδια Αρχή από όπου επιστρέφει ο

7 ίππος θα εκδώσει στον αιτητή ένα GNM και θα παρέχει ηλεκτρονικά ένα αντίγραφο στην Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. Το GNM είναι έγκυρο για μια χώρα προορισμού μόνο. Οποιαδήποτε μεταγενέστερη διεθνής μετακίνηση του ίππου, πέρα από αυτή που καλύπτεται από το GNM, απαιτεί την έκδοση Πιστοποιητικού Εξαγωγής από την ίδια Αρχή που εξέδωσε το GNM και η αποστολή του στη χώρα που θα μετακινηθεί σε επόμενο στάδιο ο ίππος. ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ I. Για την ονομασία ενός ίππου συμπληρώνεται ειδικό έντυπο (δήλωση ονόματος). Η δήλωση αυτή περιλαμβάνει το χρώμα, το γένος και την ημερομηνία γέννησης καθώς επίσης και το όνομα του πατέρα και της μητέρας του πώλου. (Η τήρηση των οδηγιών που αναφέρονται στο έντυπο είναι υποχρεωτική). Μια τέτοια αίτηση υπογεγραμμένη από τον ιδιοκτήτη του ίππου θα γίνεται αποδεκτή για εξέταση μόνο αν ο πώλος αυτός έχει καταχωρηθεί στο Κυπριακό Stud Book ή στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων. Η αίτηση ονόματος πρέπει να συνοδεύεται από α) το διαβατήριο του πώλου που έχει εκδοθεί από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και β) μια πρόσφατη σχηματική και περιγραφική ταξινόμηση του ίππου (certificate of age and markings) υπογεγραμμένη από κτηνίατρο. Η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου δεν θα προχωρεί στην εξέταση μιας τέτοιας αίτησης όταν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ίππου (σχηματικά και περιγραφικά) δε συνάδουν με αυτά που έχουν καταγραφεί πρωταρχικά και φυλάσσονται στα γραφεία της και η ταυτότητα του ίππου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με εξέταση DNA. Η χορήγηση ονόματος βασίζεται στην διαθεσιμότητα των ονομάτων που προτείνονται και στην συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς περί χορηγήσεως ονομάτων οι οποίοι αναφέρονται πιο κάτω. ΙΙ. Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιπποδρομιακών Αρχών τηρεί και δημοσιεύει ένα Διεθνή κατάλογο προστατευόμενων ονομάτων. Ο κατάλογος περιέχει τα ονόματα συγκεκριμένων ίππων η φήμη των οποίων βασίζεται στις επιδόσεις τους στις ιπποδρομίες ή στην ιπποπαραγωγή. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ονόματα όταν αυτά εμφανίζονται στο Διεθνή κατάλογο προστατευόμενων ονομάτων. Ο κατάλογος περιέχει περίπου 3,000 ονόματα. ΙΙΙ. Αναφορικά με ονόματα που εγγράφονται και δεν προστατεύονται, παρατίθενται τα ακόλουθα κριτήρια ως κατευθυντήρια γραμμή τα οποία αποτελούν και τη βάση στην οποία στηρίζεται η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου για τον καθορισμό μιας χρονικής περιόδου κατά την οποία δεν θα επαναχρησιμοποιηθούν τα εγγεγραμμένα ονόματα: α. για τους επιβήτορες, 15 χρόνια μετά το θάνατο τους ή 15 χρόνια μετά το τελευταίο καταγραμμένο έτος στο οποίο έχουν υπηρετήσει φοράδες ή στην ηλικία των 35 ετών (όποιο είναι πιο νωρίτερο), β. στην περίπτωση τοκάδων αναπαραγωγής, 10 χρόνια μετά το θάνατο τους ή 10 χρόνια μετά το τελευταίο καταγραμμένο έτος στο οποίο έχουν υπηρετηθεί ή έχουν γεννήσει έναν πώλο ή στην ηλικία των 25 ετών (όποιο είναι πιο νωρίτερο), γ. στην περίπτωση όλων των άλλων ίππων, 5 χρόνια μετά το θάνατο τους ή στην ηλικία των 20 ετών (όποιο είναι πιο νωρίτερο). Εξαίρεση μπορεί να γίνει όταν το όνομα ενός ίππου που δηλωθεί νεκρό και δεν έχει ποτέ διαγωνισθεί, μπορεί να ζητηθεί ξανά από τον ίδιο αιτητή (ιδιοκτήτη).

8 ΙV. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ονόματα τα οποία έχουν ήδη εγγραφεί και δημοσιευτεί στο Ιπποδρομιακό Ημερολόγιο, ούτε: 1. όταν προφέρονται το ίδιο ή με παρόμοιο τρόπο με ένα όνομα που βρίσκεται στο Διεθνή κατάλογο προστατευόμενων ονομάτων ή με ένα όνομα το οποίο είναι εγγεγραμμένο για έναν ίππο του οποίου το έτος γέννησης ευρίσκεται μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα των δέκα ετών με εκείνο του εν λόγω ίππου, 2. όταν έχουν περισσότερους από δεκαοκτώ χαρακτήρες, περιλαμβανομένων σημάτων ή διαστημάτων, 3. όταν είναι το όνομα ενός δημοσίου προσώπου, χωρίς την άδεια του δημοσίου προσώπου ή της οικογένειας του, ή ονόματα εμπορικής σπουδαιότητας χωρίς την κατάλληλη άδεια, 4. όταν ακολουθούνται από αριθμούς, 5. όταν αποτελούνται εξ ολοκλήρου ή περιλαμβάνουν αρχικά, αριθμούς, ενωτικά σημεία, τελείες, κόμματα, σημεία, θαυμαστικά, εισαγωγικά, πλάγια δεξιά ή αριστερή γραμμή, άνω και κάτω τελεία και άνω τελεία, 6. όταν υπονοούν ή έχουν αισχρό, άσεμνο, ή προσβλητικό νόημα, ονόματα τα οποία θεωρούνται ως κακόγουστα ή ονόματα που δύνανται να είναι προσβλητικά προς θρησκευτικές, πολιτικές ή εθνικές ομάδες, 7. όταν αρχίζουν με ένα σημείο που δεν είναι γράμμα, 8. όταν έχει ήδη εγγραφεί για ένα αδελφό/ή και γονέα του εν λόγω ίππου. 9. όταν ανήκει σε όνομα διακεκριμένης εταιρείας, προϊόντος ή εμπορικό όνομα χωρίς την γραπτή άδεια της Εταιρείας ή του Σώματος που σχετίζεται με το συγκεκριμένο όνομα (τέτοια έγκριση ίσως δεν χρειάζεται όταν η Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου είναι ικανοποιημένη ότι το εν λόγω όνομα έχει εναλλακτική κοινή χρήση). 10. όταν κατά τη γνώμη της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στη διεξαγωγή των ιπποδρομιών ή του στοιχήματος. 11. όταν πρόκειται για ονόματα ίππων με διακεκριμένη πορεία στην ιπποπαραγωγή ή στον ιππόδρομο. V. Τηρουμένων των πιο πάνω προϋποθέσεων που αφορούν την έγκριση ενός ονόματος (δήλωση ονόματος που θα συνοδεύεται από το διαβατήριο του πώλου και μια πρόσφατη σχηματική και περιγραφική ταξινόμηση του ίππου για επαλήθευση της ταυτότητας του) και νοουμένου ότι αυτό το όνομα είναι διαθέσιμο σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζονται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό δεν έχει κρατηθεί σύμφωνα με την επιμέρους διαδικασία VI που περιγράφεται πιο κάτω, η Αρχή θα εγκρίνει τη δήλωση ονόματος και το όνομα θα εγγράφεται και θα είναι το όνομα του ίππου βάσει αυτών των διαδικασιών και κανονισμών από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης του στο Ιπποδρομιακό Ημερολόγιο, εκτός εάν έχουν υποβληθεί λανθασμένα στοιχεία αναφορικά με οποιεσδήποτε από τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, τότε η εγγραφή θα καθίσταται αμέσως άκυρη. Ονοματοδότηση VI. Όταν ένα όνομα είναι διαθέσιμο προς εγγραφή μπορεί να κρατηθεί για ένα συγκεκριμένο πώλο κατόπιν αίτησης που υποβάλλεται γραπτώς προς την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου. Ένα τέτοιο όνομα το οποίο δημοσιεύεται στον κατάλογο ονομάτων μπορεί να εγγραφεί μεταγενέστερα και θα είναι το όνομα του ίππου νοουμένου ότι ο αιτητής υποβάλει στην Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου α) το διαβατήριο που η Αρχή έχει εκδόσει για εκείνο τον πώλο και β) μια πρόσφατη σχηματική και περιγραφική ταξινόμηση υπογεγραμμένη από κτηνίατρο. Διευκρινίζεται ότι κανένα όνομα που κρατείται, δεν αποτελεί αναγνώριση της ταυτότητας ενός ίππου για τους σκοπούς των παρόντων διαδικασιών και κανονισμών.

9 Αλλαγή ονόματος VII. Ένα όνομα ίππου που έχει καταχωρηθεί από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και έχει δημοσιευτεί στο Ιπποδρομιακό Ημερολόγιο μπορεί να αλλάξει μόνο όταν: η Αρχή αποφασίσει να διορθώσει ένα γραμματικά λανθασμένο όνομα. υποβληθεί αίτηση για καταχώρηση νέου ονόματος και εγκριθεί από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου βάση των παρόντων κανονισμών. Η αίτηση για καταχώρηση νέου ονόματος σε ένα ίππο υποβάλλεται στην Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου με τον ίδιο τρόπο που υποβάλλεται και η αίτηση για εγγραφή ενός ονόματος και πρέπει να συνοδεύεται από α) το διαβατήριο του ίππου που έχει εκδοθεί από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου μετά την πρώτη ταξινόμηση του και β) μια πρόσφατη σχηματική και περιγραφική ταξινόμηση του ίππου (certificate of age and markings) υπογεγραμμένη από κτηνίατρο. Σημειώνεται ότι για να επιτευχθεί η αλλαγή του ονόματος απαιτείται όπως ο ίππος επαναταξινομηθεί και το νέο του όνομα θα εγγράφεται και θα είναι το όνομα του ίππου βάσει αυτών των διαδικασιών και κανονισμών από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης του στο Ιπποδρομιακό Ημερολόγιο. Απαγορεύεται η αλλαγή ονόματος αν: ο ίππος λάβει μέρος σε ιπποδρομίες ο ίππος έχει εγγραφεί είτε ως τοκάδα αναπαραγωγής είτε ως επιβήτορας στο Κυπριακό Stud Book ή στο Μητρώο Μη Καθαρόαιμων ίππων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1. Το Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων, εκδίδεται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και είναι το επίσημο έντυπο που τεκμηριώνει και κατοχυρώνει την εγκυρότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ STUD BOOK

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ STUD BOOK ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ STUD BOOK ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1. Το Βιβλίο Γενεαλογίας του Καθαρόαιμου Αγγλικού Ίππου (Κυπριακό Stud Book), εκδίδεται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και είναι το επίσημο έντυπο που τεκμηριώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ STUD BOOK

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ STUD BOOK ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ STUD BOOK ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1. Το Βιβλίο Γενεαλογίας του Καθαρόαιμου Αγγλικού Ίππου (Κυπριακό Stud Book), εκδίδεται από την Ιπποδρομιακή Αρχή Κύπρου και είναι το επίσημο έντυπο που τεκμηριώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ 2017 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ 2017 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ 2017 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΤΟΣ 2017 THE CYPRUS STUD BOOK SEVENTH VOLUME THIRD SUPPLEMENT

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ 2018 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ 2018 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ 2018 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΤΟΣ 2018 THE CYPRUS STUD BOOK SEVENTH VOLUME FOURTH SUPPLEMENT

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒ ΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ STUD BOOK

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒ ΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒ ΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ 2015 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ 2015 THE CYPRUS STUD BOOK SEVENTH VOLUME FIRST SUPPLEMENT

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακό Stud Book. Οδηγίες των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου

Κυπριακό Stud Book. Οδηγίες των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου Κυπριακό Stud Book Οδηγίες των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου Οργανισμός Διαχειριστές των υποθέσεων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου είναι επτά Έφοροι οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων. Οδηγίες των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου

Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων. Οδηγίες των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου Μητρώο Μη Καθαρόαιμων Ίππων Οδηγίες των Εφόρων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου Οργανισμός Διαχειριστές των υποθέσεων της Ιπποδρομιακής Αρχής Κύπρου είναι επτά Έφοροι οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒ ΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ 2016 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK

ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒ ΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ 2016 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ STUD BOOK ΤΟΜΟΣ ΕΒ ΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ 2016 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ 2016 THE CYPRUS STUD BOOK SEVENTH VOLUME SECOND SUPPLEMENT

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Thoroughbred Stud Book

Cyprus Thoroughbred Stud Book Cyprus Thoroughbred Stud Book Volume 6 Cyprus Thoroughbred Stud Book Volume 6 Published by the Cyprus Turf Club P O Box 22035, 1516 Nicosia, Cyprus Tel: +357 22 765255 Fax: +357 22 765259 Email: turf@cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Thoroughbred Stud Book

Cyprus Thoroughbred Stud Book Cyprus Thoroughbred Stud Book Volume 6 Cyprus Thoroughbred Stud Book Volume 6 Published by the Cyprus Turf Club P O Box 22035, 1516 Nicosia, Cyprus Tel: +357 22 765255 Fax: +357 22 765259 Email: turf@cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΤΕΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

ΜΙΚΤΕΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 1. Ιανουάριος ή Φεβρουάριος ΜΙΚΤΕΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 Κλάση 1 η. Μικτή Ιπποδρομία για Καθαρόαιμους ίππους 4 ετών και άνω, κήλωνες, εκτομίες και φορβάδες που γεννήθηκαν στην Κύπρο και Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΟΜΟΣ VII ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ 2017 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΟΜΟΣ VII ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ ΕΤΟΣ 2017 THE NON-THOROUGHBRED REGISTER VOLUME VII THIRD SUPPLEMENT YEAR 2017

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 1990L0427 EL 03.09.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Ιουνίου 1990 σχετικά με τους όρους ζωοτεχνικού και γενεαλογικού

Διαβάστε περισσότερα

OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΚΑ 1. Ιδιοκτήτης Κάβαλιερ προς αναπαραγωγή θεωρείται εκείνος

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1553 Κ.Δ.Π. 338/2000 Αρ. 3451, Αριθμός 338 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 319 ΤΟΥ 1987 ΚΑΙ 3(1) ΤΟΥ 1993)

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1553 Κ.Δ.Π. 338/2000 Αρ. 3451, Αριθμός 338 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 319 ΤΟΥ 1987 ΚΑΙ 3(1) ΤΟΥ 1993) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1553 Κ.Δ.Π. 338/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 338 Ο ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 319 ΤΟΥ 1987 ΚΑΙ 3(1) ΤΟΥ 1993) Διάταγμα σύμφωνα με το άρθρο 4(1) Ο Υπουργός Γεωργίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ι.2. Ι.4. I 7. Ι.9. Περιφέρεια Κωδικός καταγωγής Μεταφορέας. Σιδηροδρομικό βαγόνι

Ι.2. Ι.4. I 7. Ι.9. Περιφέρεια Κωδικός καταγωγής Μεταφορέας. Σιδηροδρομικό βαγόνι 1.1. Αποστολέας Ι.2. Αριθμός αναφοράς του πιστοποιητικού Ι.2..α. Τοπικός αριθμός αναφοράς Ι.3. Αρμόδια κεντρική αρχή V Ι.5. Παραλήπτης S 8 1 1 Ι.8. Χώρα καταγωγής Κωδικός ISO 1.12. Τόπος καταγωγής Εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΣΧΗ ΙΠΠΟ ΡΟΜΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΠΠΟ ΡΟΜΙΩΝ (Εγκριµένο από την Ιπποδροµιακή Αρχή Κύπρου) 1 1 η Ιπποδροµιακή Συνάντηση Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου, 2016 1. Μικτή Ιπποδροµία για Καθαρόαιµους ίππους 4 ετών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 139(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΝΟΜΟ Η Βουλή των αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4629, Ν. 168(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4629, Ν. 168(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4629, 1.12.2017 Ν. 168(Ι)/2017 Ν. 168(Ι)/2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 4) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

:; "ΪΩ^ΤΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 7

:; ΪΩ^ΤΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 7 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4577 Κ.Δ.Π. 508/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 Αριθμός 508 Οι περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ), αριθ. 760/2000 Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση

Διαβάστε περισσότερα

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003)

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, 5.3.2004 491 Κ.Δ.Π. 130/2004 Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 8 Χορήγηση άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ L 207/58 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/1143 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Αυγούστου 2018 για την τροποποίηση των αποφάσεων 92/260/ΕΟΚ και 93/197/ΕΟΚ όσον αφορά την ιογενή αρτηρίτιδα των ιπποειδών [κοινοποιηθείσα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΟΜΟΣ VII ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ 2015 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΟΜΟΣ VII ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΤΗΕ NON-THOROUGHBRED REGISTER VOLUME VII FIRST SUPPLEMENT YEAR 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 39/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4757 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 99 Αριθμός 39 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΟΜΟΣ VII ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ 2016 ΤΜΗΜΑ STUD BOOK ΜΗΤΡΩΟ ΜΗ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΙΠΠΩΝ ΤΟΜΟΣ VII ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ 2016 THE NON-THOROUGHBRED REGISTER VOLUME VII SECOND SUPPLEMENT YEAR

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Ταχεία διαδικασία χορήγησης Άδειας Μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν στην Κύπρο

Ταχεία διαδικασία χορήγησης Άδειας Μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν στην Κύπρο Ταχεία διαδικασία χορήγησης Άδειας Μετανάστευσης σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν στην Κύπρο Απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών - 7 Μαΐου 2013 www.bakertillyklitou.com Αναθεώρηση κριτηρίων που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use

Use of this document is subject to the agreed Terms and Conditions and it is protected by digitally embedded signatures against unauthorized use Ε.Ε. ΠΑρ. Ι(Ι) Αρ. 3849, 30.4.2004 Ν. 98 (Ι)/2004 Ο περί ηµοτικών και Κοινοτικών Εκλογών (Υπήκοοι Άλλων Κρατών Μελών) Νόµος του 2004 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Δ.Σ. Κατευθυντήριες Γραμμές σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: (Α) «Τρίτα Πρόσωπα» (Β) Τήρηση Αρχείου (Γ) Παρακολούθηση Λογαριασμών και Συναλλαγών (Δ) Εσωτερική Αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Non-Thoroughbred Register

Cyprus Non-Thoroughbred Register Cyprus Non-Thoroughbred Register Volume VI Cyprus Non-Thoroughbred Register Volume VI Published by the Cyprus Turf Club P O Box 22035, 1516 Nicosia, Cyprus Tel: +357 22 765255 Fax: +357 22 765259 Email:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 507/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3853 της 30ής ΑΠΡΙΑΙΟΥ 2004 ΔΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 507 Οι περί της Εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Ιπποδρομίες ενισχυμένων επάθλων (30/8/ /12/2016)

Ιπποδρομίες ενισχυμένων επάθλων (30/8/ /12/2016) Η εταιρία ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ ανακοινώνει τις κατηγορίες ενισχυμένων επάθλων που θα ισχύσουν για το χρονικό διάστημα από 30/8/2016 έως και 31/12/2016 και αφορούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες ίππων 2, 3 και 4

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3496, 4/5/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3496, 4/5/2001 Ο περί Βελτίωσης των Ζώων Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 86(Ι) του 2001 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υπόδειγμα υγειονομικού πιστοποιητικού των ζώων για τις εισαγωγές στην Ένωση σκύλων, γατών ή ικτιδών Ι.6. Όνομα 1.17.

Υπόδειγμα υγειονομικού πιστοποιητικού των ζώων για τις εισαγωγές στην Ένωση σκύλων, γατών ή ικτιδών Ι.6. Όνομα 1.17. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Στο παράρτημα, το μέρος 1 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «ΜΕΡΟΣ 1 Υπόδειγμα υγειονομικού των ζώων για τις εισαγωγές στην Ένωση σκύλων, γατών ή ικτιδών ΧΩΡΑ: Κτηνιατρικό πιστοποιητικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων Μέρος Ι - Κατηγορίες Εθνικών Ομάδων 1. Για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3702, 28/3/2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3702, 28/3/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2002 Για σκοπούς τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου αναφορικά με τον έλεγχο της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εφαρμογής για ανήλικους ποδοσφαιριστές

Οδηγός εφαρμογής για ανήλικους ποδοσφαιριστές δηγός εφαρμογής για ανήλικους στές Άρθρο 19 παρ 2 α) του Κανονισμού «ι γονείς του μετακόμισαν για λόγους που δεν συνδέονται με το 1. Διεθνής μετακίνηση και των δύο βιολογικών γονέων του στ ής ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2010 ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ AΠ Ο Φ Α Σ Η 02/2010 ΔΥΝΑΜΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου για Τρίτο Παιδί Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 8(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 31(1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3927 Κ.Δ.Π. 472/2004

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4210, 26/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4210, 26/6/2009 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2009 --------------------- Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - Επίσημη Εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 159/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3250 της 26ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1998 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 159 Οι περί Μηχανών Παιγνιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού I.3. Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα L 109. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Μη νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 26 Απριλίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα L 109. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Μη νομοθετικές πράξεις. 60ό έτος 26 Απριλίου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 109 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 60ό έτος 26 Απριλίου 2017 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2017/716 της

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2011-2012

Θέμα: Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2011-2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.11.11.2.10, 7.10.06 Aρ. Τηλ.: 22800723 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: dde@moec.gov.cy 17 Δεκεμβρίου 2010 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

2. Το άρθρο 5 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: Με την αντικατάσταση του εδαφίου (2) αυτού, με το ακόλουθο νέο εδάφιο:

2. Το άρθρο 5 του βασικού νόμου τροποποιείται ως ακολούθως: Με την αντικατάσταση του εδαφίου (2) αυτού, με το ακόλουθο νέο εδάφιο: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4573, 29.7.2016 1047 Ν. 92(Ι)/2016 Ο περί της Εφαρμογής της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΑΠΟ ΘΕΜΑ : Αλλαγή τρόπου πληρωμής τόκων και κεφαλαίου όλων των κατόχων ΚΟΧΑ και Γραμματίων Δημοσίου ΗΜΕΡ. : ΑΡ. ΕΓΚ. :

ΠΡΟΣ : ΑΠΟ ΘΕΜΑ : Αλλαγή τρόπου πληρωμής τόκων και κεφαλαίου όλων των κατόχων ΚΟΧΑ και Γραμματίων Δημοσίου ΗΜΕΡ. : ΑΡ. ΕΓΚ. : ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Αλλαγή τρόπου πληρωμής τόκων και κεφαλαίου όλων των κατόχων ΚΟΧΑ και Γραμματίων Δημοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά 2008 2009

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά 2008 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.11.11.2.8 Aρ. Τηλ.: 22800661 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: 10 Δεκεμβρίου 2007 Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων Θέμα: Εγγραφές μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3940, 31/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 1. Ο παρών Κανονισμός συμπληρώνει τον Κανονισμό Πιστοποίησης της QMSCERT και αφορά τις επιχειρήσεις ζωικής παραγωγής και τις μελισσοκομικές επιχειρήσεις. 2. Οι Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 352. 83(Ι) του 1999 143(Ι) του 2002 64(Ι) του 2007. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.11.11.2.10 Aρ. Τηλ.: 22800723 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: dde@moec.gov.cy 17 Δεκεμβρίου 2009 Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3807, 6/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εκλογική περιφέρεια ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σχέδιο Παροχής Κρατικών Χορηγιών για την Εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/ (I)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 54(Ι) του 1996 4(Ι) του 2000 122(Ι) του 2000 40(Ι) του 2001 151(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Διαδικασίες Κεντρικού Αποθετηρίου Μητρώου ΗΜΕΡ. : 8 Μαΐου 2015 ΑΡ. ΕΓΚ. : 06-2015,

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2013/519/ΕΕ)

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2013/519/ΕΕ) L 281/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 23.10.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Οκτωβρίου 2013 για τον καθορισμό καταλόγου τρίτων χωρών και εδαφών από τις οποίες επιτρέπονται οι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 13.1.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 8/17 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με τη θέσπιση των βασικών παραμέτρων για τα μητρώα αδειών μηχανοδηγού και τα μητρώα συμπληρωματικών

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2016 (OR. en) 9386/16 ENV 358 ENT 95 MI 373 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 10 Μαΐου 2016 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994)

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 307 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 69 ΤΟΥ 1985 ΚΑΙ 44(1) ΤΟΥ 1994) E.E. Παρ. HI (I) Αρ. 2885,10.6.94 309 Κ.Δ.Π. 136/94 Αριθμός 136 Οι περί Ασυρμάτου Τηλεγραφίας (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1994 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 6 του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΚΑΠ)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΚΑΠ) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (ΚΑΠ) Νοµικό Πρόσωπο Επωνυµία Εταιρείας: Άτοµο Επικοινωνίας: Αριθµός Τηλεφώνου: Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Αριθµός Κινητού: Αριθµός Εγγραφής: Αριθµός ΦΠΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3849, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ (ΑΡ.2) ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.2.2016 L 32/143 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2016/166 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Φεβρουαρίου 2016 για τον καθορισμό ειδικών όρων που εφαρμόζονται στις εισαγωγές τροφίμων που περιέχουν ή αποτελούνται από φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνα, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2983/ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνα, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2983/ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αθήνα, 20. 08. 2018 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2983/113184 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ & ΕΝ ΟΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης για. Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης για. Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.9.2016 COM(2016) 491 final ANNEXES 1 to 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης για Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση ενωσιακού συστήματος για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 5/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2473 της 26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 5 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΤΕΓΩΝ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1991 ΚΑΙ 1994

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4281, 21/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΤΕΓΩΝ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1991 ΚΑΙ 1994 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΤΕΓΩΝ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1991 ΚΑΙ 1994 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 222 του 1991 64(Ι) του 1994. 1. Ο παρών Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 43(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4503 Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015 387 Ο περί Μετονομασίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Νόμος του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Ε.Ε. Παρ. HI(I) 2602 Κ.Δ.Π. 375/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 375 Οι περί Φόρων Κατανάλωσης (Φορολογικές Ατέλειες που Εφαρμόζονται στις Προσωρινές Εισαγωγές Ορισμένων Μεταφορικών Μέσων που Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Non-Thoroughbred Register

Cyprus Non-Thoroughbred Register Cyprus Non-Thoroughbred Register Volume VI Cyprus Non-Thoroughbred Register Volume VI Published by the Cyprus Turf Club P O Box 22035, 1516 Nicosia, Cyprus Tel: +357 22 765255 Fax: +357 22 765259 Email:

Διαβάστε περισσότερα

υποδείγματος. Πίνακας, Τύπος ΒΣΥ1. 17 (Ι)του

υποδείγματος. Πίνακας, Τύπος ΒΣΥ1. 17 (Ι)του Ε.Ε. Παρ. III(I) 5597 Κ.Δ.Π. 873/2003 Αρ. 3778, 5.12.2003 Αριθμός 873 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2003 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 14 (7)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ Κ.Ο.Ε.Κ 2015 Άρθρο 1 Με τον παρόντα κανονισμό καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγραφής και μετεγγραφής στα αθλήματα της Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Καταδύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο -

Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο - 41 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 8(Ι)/2017 Αρ. 4589, 17.2.2017 Ο περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας (Δωρεά, Προμήθεια, Έλεγχος, Επεξεργασία, Συντήρηση, Αποθήκευση και Διανομή) Ανθρώπινων Ιστών, Κυττάρων και Παράγωγων

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/13

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/13 7.9.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/13 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 792/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Αυγούστου 2012 σχετικά με τη θέσπιση κανόνων σχεδιασμού των αδειών, πιστοποιητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.4.2017 C(2017) 2234 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10.4.2017 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. I, Αρ. 2284,

E.E., Παρ. I, Αρ. 2284, E.E., Παρ. I, Αρ. 2284, 24.12.87 1661 Ν. 314/87 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001 Ο περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 148(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000)

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. Παρ. III(I) 2896 Κ.Α.Π. 427/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 427 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2000 (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Γνωστοποίηση με βάση το Άρθρο 13Α(1) Χορήγηση άδειας φορολογικού

Διαβάστε περισσότερα

0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισυοί υε Βάση το όοθοο 52 (3)

0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανονισυοί υε Βάση το όοθοο 52 (3) E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) 861 Κ.ΔJI. 221/91 Αρ. 2619,19.7.91 Αριθμός 221 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Ενστάσεις) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 52(3) του περί

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 3207, 19.12.97 Ν. 100(Ι)/97 Ο περί Προστασίας της Μητρότητας Νόµος του 19 97 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο 52 του Συντάγµατος.

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2008/47/ΕΚ) (4) Η έγκριση αυτή μπορεί να χορηγηθεί προς τρίτη χώρα μόνο

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2008/47/ΕΚ) (4) Η έγκριση αυτή μπορεί να χορηγηθεί προς τρίτη χώρα μόνο L 11/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.1.2008 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Δεκεμβρίου 2007 για την έγκριση ελέγχων πριν από την εξαγωγή που εκτελούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 428 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000)

Αριθμός 428 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. αρ. III(I) 2904 Κ.Δ.. 428/2004 Αρ. 3849, 30.4.2004 Αριθμός 428 Ο ΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 95(1) ΤΟΥ 2000) Γνωστοποίηση με βάση το Άρθρο 13Α(1) Έγκριση σύστασης και λειτουργίας των

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 155(I)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣTO ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ YELLOW IN FASHION ΤΗΣ ΜΤΝ ΣΤΟ FACEBOOK

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣTO ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ YELLOW IN FASHION ΤΗΣ ΜΤΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣTO ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ YELLOW IN FASHION ΤΗΣ ΜΤΝ ΣΤΟ FACEBOOK 1. Αντικείμενο του Διαγωνισμού. Η MTN Cyprus Ltd (περαιτέρω ο «Διοργανωτής») προκηρύσσει διαγωνισμό με τίτλο «MTN MADWALK INVITATIONS»

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ. Δ. Σ. Αθήνα, 31/01/2014 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 12246 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ. Δ. Σ. Αθήνα, 31/01/2014 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 12246 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & Γ. Δ. Σ. Αθήνα, 31/01/2014 ΑΡΜΟΔΙΑ Δ/ΝΣΗ: ΑΜΕΣΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 12246 ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακα Διανομής ΑΔΑ.: ΚΟΙΝ: Ως Πίνακα Διανομής ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα