ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης Τηλέφωνο: & κινητό: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης Τηλέφωνο: & κινητό: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ"

Transcript

1 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης Τηλέφωνο: & κινητό: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φρανκφούρτη, ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), Πρέβεζα Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Δ` Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Επιμελητηρίου της Πρέβεζας. Με την συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τις εγγραφές των συνέδρων και τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Γιώργου Μήτση με θέμα «Μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκλήσια και εικονίσματα της Άνω Δερόπολης» ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών στο Ξενοδοχείο Margarona Royal στην Πρέβεζα. Στο Συνέδριο έλαβαν μέρος 120 σύνεδροι απο τις Ομοσπονδίες των αποδήμων Ηπειρωτών της Αμερικής, της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Ωκεανίας της Ελληνικής Κοινότητας του Καϊρου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωποι κομμάτων, της Κυβέρνησης, της Εκκλησίας μας, του Επιμελητηρίου Πρέβεζας,του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Φιλανθρωπικών Υδρημάτων, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από Δήμους της Ηπείρου, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

2 Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος στο 4 ο Συνέδριο του Π.Σ.Η.Ε. στην Πρέβεζα. Δεξιά του ο Περιφεριάρχεις κ. Καχριμάνης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολήτης Νικοπόλεως Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και αριστερά απεικονίζεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. Η Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. «Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του Δ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. Το αντάμωμα εδώ, στην όμορφη Πρέβεζα, από κάθε γωνιά του Πλανήτη, επισφραγίζει περίτρανα την, διαχρονικώς αποδεδειγμένη, τεράστια αγάπη σας για την Ήπειρο, η οποία προσέφερε στο Έθνος μας, αφενός, σπουδαίους πολεμιστές σε όλους, ανεξαιρέτως, τους υπέρ Ελευθερίας αγώνες των Ελλήνων και, αφετέρου, τους μεγαλύτερους Εθνικούς Ευεργέτες μας. Στην Ήπειρο, η οποία έλκει την ονομασία της από το επίθετο «άπειρος», την δωρική προφορά της λέξης «ήπειρος» - όπως την αποκαλούσαν οι απέναντι γείτονές της Κερκυραίοι, αφού την θεωρούσαν μεγάλης έκτασης ξηρά- είναι

3 πράγματι άπειρη η αγάπη των ανθρώπων για τον τόπο τους και ως εκ τούτου άπειρη και η διάθεση προσφοράς τους στην οικονομική και πολιτισμική ευημερία του. Δεν υπήρξε, επομένως, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα δύο από τα τρία μέλη της Φιλικής Εταιρείας, που προετοίμασαν το έδαφος για την Εθνεγερσία του 1821, υπήρξαν Ηπειρώτες. Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Σκουφάς καταγόταν από την Άρτα, ενώ ο Αθανάσιος Τσακάλωφ από τα Ιωάννινα. Είχε προηγηθεί, επίσης, η τεράστια προσφορά των Ηπειρωτών Ευεργετών κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας. Τότε που, όχι μόνον στήριξαν οικονομικά τους αδύναμους συμπατριώτες τους με κάθε τρόπο, αλλά φρόντισαν και για την καλλιέργεια των γραμμάτων και των τεχνών στον τόπο τους, χρηματοδοτώντας, ανάμεσα σε άλλα, και την έκδοση σημαντικού αριθμού βιβλίων που απηχούσαν τις ιδέες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Τα βιβλία αυτά τα διέθεσαν στην Ελλάδα με σκοπό την αναγέννηση του Ελληνισμού, με την μεταλαμπάδευση των ιδεών και των επιστημονικών κατακτήσεων του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού. Τα ονόματα του Επιφανίου, των Μαρουτσών, του Καπλάνη, των Ζωσιμάδων, του Γκιούμα, οι οποίοι υπήρξαν ιδρυτές σχολείων στα Ιωάννινα ή δάσκαλοι σ αυτά, είναι, αναμφίλεκτα, ονόματα πρωτοπόρων στην ανάπτυξη του φαινομένου του Ελληνικού Διαφωτισμού. Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες έδρασαν τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα. Οι περιοχές του εξωτερικού που έζησαν ήταν, ως γνωστόν, αρχικά η Βενετία και άλλες ενετοκρατούμενες πόλεις, ενώ, στην συνέχεια, η Μολδοβλαχία, η Νότια Ρωσία, η Κωνσταντινούπολη, η Μικρά Ασία και η Αίγυπτος. Με το πέρας της Επανάστασης κατά των Τούρκων και την δημιουργία του νέου Ελληνικού Κράτους, το 1830, η Ήπειρος δεν περιήλθε σ αυτό. Παραταύτα, ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε η συμβολή των Ηπειρωτών Ευεργετών στην εδραίωση αλλά και ενίσχυση της λειτουργίας βασικών θεσμών του νεοσύστατου τότε Κράτους μας, όπως προκύπτει, για παράδειγμα, από το γεγονός ότι ο Γεώργιος Σταύρου υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος διευθυντής της Εθνικής Χρηματιστικής Τράπεζας, ήτοι του πρώτου χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος του Κράτους μας. Επίσης, πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας, στην διάρκεια της συνταγματικής μοναρχίας, υπήρξε ο Ηπειρώτης Ιωάννης Κωλέττης, με καταγωγή από το Συρράκο. Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες υπήρξαν πολλοί, με κορυφαίους τους Ζωσιμάδες, τον Γεώργιο Γεννάδιο, τον Γεώργιο Αβέρωφ, τους Ευαγγέλη και Κωνσταντίνο Ζάππα, τον Ζώη Καπλάνη, τους Γεώργιο και Σίμο Σίνα, τον Μιχαήλ Τοσίτσα, τον Ιωάννη Δομπόλη, τον Χρηστάκη Ζωγράφο, τον Μάνθο Ριζάρη, τον

4 Ιωάννη Μάγκα, τον Γεώργιο Χατζηκώστα, τον Γεώργιο Σταύρου, τον Απόστολο Αρσάκη, κ.α. Ο στολισμός των Αθηνών με θαυμαστά οικοδομήματα, αντάξια της πρωτεύουσας του νέου Ελληνικού Κράτους, η χρηματοδότηση της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και η στήριξη όλων των δομών και θεσμών του Ελληνικού Κράτους - της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της άμυνας, των δημόσιων έργων αλλά και του αθλητισμού φέρουν την σφραγίδα των Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών. Καθώς η πόλη των Αθηνών οφείλει την δημιουργία του Καλλιμάρμαρου Σταδίου στον Γεώργιο Αβέρωφ, την ίδρυση της Ακαδημίας και του Αστεροσκοπείου στους αδελφούς Γεώργιο και Σίμο Σίνα, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στους Γεώργιο Αβέρωφ, Μιχαήλ Τοσίτσα και Νικόλαο Στουρνάρα, του Ωδείου Αθηνών και του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ελένη Τοσίτσα, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Ιωάννη Δομπόλη, του Ζαππείου στον Κωνσταντίνο Ζάππα, της Ριζαρείου Σχολής στον Μάνθο Ριζάρη, του Αρσακείου Παρθεναγωγείου στον Απόστολο Αρσάκη, κ.λπ., μπορούμε ευλόγως να υποστηρίξουμε ότι οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες «εκάλλυναν» με τις εμβληματικές, κυριολεκτικώς, δωρεές τους την Πρωτεύουσά μας. Σπανίως, όμως, τονίζεται ότι η ευεργετική προσφορά τους δεν αφορούσε μόνον και πάντοτε την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά, παραλλήλως, και τις χώρες στις οποίες έζησαν και μεγαλούργησαν οι Ηπειρώτες Ευεργέτες. Ως ελάχιστα παραδείγματα θα ήταν δυνατόν ν αναφερθούν το ότι οι Ζωσιμάδες διέθεσαν μεγάλα ποσά σε πνευματικά και άλλα ιδρύματα της Ρωσίας, όπως το Πανεπιστήμιο, η Ιατροχειρουργική Ακαδημία αλλά και το Ορφανοτροφείο της Μόσχας, ενώ ο Σίμων Σίνας προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην Ρωσία και την Αυστρία. Επίσης, ο γιός του, Γεώργιος, όσο ζούσε στην Αυστρία, κατασκεύασε κατά μήκος όλης της αυτοκρατορίας των Αψβούργων τον Σιδηρόδρομο του Νότου, καθώς και δίκτυο πλωτών διωρύγων στους ποταμούς Δούναβη και Τίσσα, ιδρύοντας την πρώτη «Ατμοπλοϊκή Εταιρεία Δουνάβεως». Δώρισε ακόμη την πρώτη γέφυρα που ενώνει την Βούδα και την Πέστη, δημιουργώντας την Βουδαπέστη. Ο υιός του Γεωργίου, Σίμων, ομώνυμος του παππού του, ανήγειρε στην Βουδαπέστη νοσοκομεία, βρεφοκομεία και πτωχοκομεία. Επίσης χρηματοδότησε το παγκοσμίου φήμης Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, την Ακαδημία και την Εμπορική Σχολή της Βιέννης. Απόδειξη των όσων προαναφέρθηκαν αποτελεί το γεγονός ότι, αρκετοί από τους δικούς μας Εθνικούς Ευεργέτες, θεωρούνται, ταυτοχρόνως, και Εθνικοί Ευεργέτες των χωρών στις οποίες έζησαν.

5 Μετά την αναδρομή αυτή στην τεράστια προσφορά, τόσο από οικονομική όσο και από πολιτισμική άποψη, των προγόνων σας στο ν αποκτήσει, όχι μόνον η Ήπειρος, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα σημαντικό μέρος της σύγχρονης φυσιογνωμίας της, επιτρέψατέ μου να τονίσω ότι η Πολιτεία έχει χρέος ν ανοίξει νέες προοπτικές για την περαιτέρω πολύπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου. Ευτυχώς, χάρη σε σημαντικά τεχνικά έργα που έγιναν σ αυτήν, και ιδίως χάρη στην Εγνατία Οδό, αλλά και στις μελέτες που γίνονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη των ορεινών και γεωγραφικώς απομονωμένων περιοχών της, σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Ηπείρου και πολλούς Δήμους της με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, διαμορφώνονται σταδιακά οι προϋποθέσεις για μια σταθερή και εντυπωσιακή ανάπτυξη της Ηπείρου τόσο στο εγγύς, όσο και στο απώτερο μέλλον. Διότι, πράγματι, η Ήπειρος, όπως και ολόκληρη η Χώρα, έχει ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης, τώρα μάλιστα που η Ελλάδα ανήκει, με την πολύτιμη συμβολή όλων σχεδόν των Δημοκρατικών Πολιτικών μας Δυνάμεων, σταθερά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, μάλιστα, στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, της οποίας κα κάθε είδους δικαιώματα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά στην γείτονα Αλβανία, όπως, άλλωστε, αρμόζει σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς κράτους δικαίου. Διότι μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα έχει πάντοτε στραμμένο, με μητρική αγάπη, το βλέμμα της στους Ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει ότι, όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ οφείλω να επισημάνω με έμφαση ότι η προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, η οποία συντελείται από πλευράς αρχών της Αλβανίας ιδίως μέσα από την παντελώς αυθαίρετη κατεδάφιση κτιρίων που ανήκουν σε Ομοεθνείς μας, κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Με τις παραπάνω σκέψεις, σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του τόσο σημαντικού Συνεδρίου σας, τα συμπεράσματα των οποίων, είμαι βέβαιος, θ αποτελέσουν πολύτιμη αφετηρία έγκυρης πληροφόρησης και περαιτέρω γόνιμου διαλόγου για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες σ όλο τον κόσμο».

6 Στη συνέχεια ο κύριος Παυλόπουλος βράβευσε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη για την προσφορά του στις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα, την κ. Νατάσα Μπέγκα Πρόεδρο του ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, για την πολυετή προσφορά της στο φιλανθρωπικό της έργο και τον κ. Κωνσταντίνο Καράλη Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ για την συμβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο. Τα βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. "Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος απευθύνει χαιρετισμό προς τους σύνεδρους. Δεξιά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου. Από αριστερά ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ. "

7 Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, αλλά και το επιμελητήριο Πρέβεζας και τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Γιαμά, ενώ ζήτησε τη δυναμική συμμετοχή των Ηπειρωτών στο συνέδριο, του οποίου στόχοι είναι η προώθηση του Τουρισμού της Ηπείρου, οι συνεργασίες και η δημιουργία δικτύου για την προβολή του Πολιτισμού και της Τέχνης. Στην ομιλία του ο κ. Δήμου μεταξή άλλων είπε: <<Θα θέλαμε απο αυτό το βήμα να τονίσουμε, ότι εμείς είμαστε εδώ, να βάλουµε και εµείς το λιθαράκι µας στην προώθηση του τουρισμού, της καινοτομίας και εξωστρέφειας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και το σημαντικό θέμα της αυτοοργάνωσης της ομογένειας η οποία πρέπει πάνω απ όλα να ασχοληθεί με τα δικά της επίσης πολύ σοβαρά θέματα. Είναι πολύ συγκεκριμένα και έχουν να κάνουν με την ταυτότητα, Τι εστί έλληνας, με την ελληνική γλώσσα, με τη θρησκεία και την συνείδηση. Οι δομές που υπάρχουν σήμερα με τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, Σωματεία, Αδελφότητας όλα αυτά, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, που όλοι μας βιώνουμε: ότι ολοένα και λιγότεροι ομογενείς ασχολούνται με τα κοινά. Δεν έρχεται νέο αίμα, από πίσω. Που σημαίνει πως εάν συνεχίσει έτσι, υπάρχει ένα όριο τέλους. Προς αυτήν την κατεύθυνση χαιρετίζουμε κάθε

8 προσπάθεια, η οποία οδηγεί στην ανατροφοδότηση των ηπειρωτικών σωματείων και οργανώσεων με νέο αίμα για να εμπλουτιστούν με νέες ιδέες, δυναμικότητα και νέες τεχνολογίες. Με τον ρόλο του ΠΣΗΕ ώς κορυφαίου τριτοβάθμιου όργανου των Ηπειρωτών του Εξωτερικού, αποτελώντας το γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο προς την Ελληνική Πολιτεία θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνέργειες μεταξύ του μητροπολιτικού κέντρου και της ομογένειας θα πρέπει να διευρυνθουν οι δυνατότητες της, όπως του εκλέγειν (και δεν λέγω εκλέγεσθαι) απο τον τόπο κατοικίας μας, της υπάρξης μιας ίσας φορολογικής μεταχείρισης και η εγκατάσταση των ΚΕΠ αποδήμου ελληνισμού. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω, ότι μόνο ενωμένοι, αλλά με στρατηγική, η οποία να εμπεριέχει όλα τα στοιχεία ενος ορθολογικού και αειφόρου σχεδίου ένταξης των φορέων του εσωτερικού και της ομογένειας, θα μπορέσουμε να ατονισουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Με αυτά, κυρύσω την έναρξη των εργασιών. Σας ευχαριστώ>>. (Ο Χρυσόστομος Δήμου επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού για τρίτη φορά. Είναι επίσης ο επίτιμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της οποίας ηγήθηκε για έξι χρόνια. Οικονομολόγος, ορμώμενος από την Γερμανία, ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ από το Είναι Πρόεδρος εταιρειών Πολυεθνικού Ομίλου επιχειρήσεων στις περιφέρειες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ανώτατο στέλεχος με διεθνή σταδιοδρομία σε Γερμανία, Αγγλία, Δανία, Ελβετία και ΗΠΑ, και πτυχιούχος Διοίκησης & Πολιτικών Επιστημών, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Ευρωπαϊκή Οικονομία (MA) και Επιχειρησιακή Έρευνα (PgD). Κατέχει επίσης Διπλώματα Ηγεσίας από το Harvard, το MIT και το Columbia).

9 Στη φωτογραφία κάτω, ο κ. Δήμου στο βήμα, δεξιά η κυρία με το άσπρο πουκάμισο όρθια, είναι η υπεύθυνη διοργάνωσης του συνεδρίου κ. Ελευθερία Bασσιώτη,η οποία φρόντισε ώστε η διεξαγωγή του συνεδρίου να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και βραβεύθηκε απο το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

10 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Τέρενς Κουϊκ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Ηπειρώτες έχουν ένα Παγκόσμιο Συμβούλιο κυρίως αυτοχρηματοδοτούμενο που το οργάνωσαν και το εξέλεξαν μόνοι χωρίς την ανάμειξη της Ελλάδας και των κυβερνήσεών της μέσα από αυτοργανωμένα συμβούλια που έχουν εκλέξει σε κράτη και Ηπείρους. Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κουίκ επισήμανε πως την κορυφή της Παγκόσμιας Ηπειρωτικής Διασποράς απαρτίζουν νέοι και επιτυχημένοι άνθρωποι όπως ο σημερινός Πρόεδρός της, Χρυσόστομος Δήμου. Είναι το «νέο αίμα» που προωθούν, χωρίς εγωισμούς, χωρίς να είναι γαντζωμένοι σε καρέκλες οι Ηπειρώτες της προηγούμενης ομογενειακής γενιάς, πατριώτες με ωριμότητα και σοφία, υπογράμμισε ο Υφυπουργός. Τον χαιρετισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου μετέφερε, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Μπάρκας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους οδικούς άξονες που πλέον βγάζουν την Ήπειρο από την απομόνωση. Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη μετέφερε ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με την κοινή προσπάθεια όλων θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Ήπειρο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου καλωσόρισε εκ μέρους της Περιφέρειας τους συνέδρους και τους επίσημους προσκεκλημένους, μίλησε για την ενότητα «Υπηρετώντας την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου» και ανέπτυξε τους λόγους που μπορεί να επισκεφθεί κανείς την Ήπειρο και ανέλυσε την στρατηγική πολιτική της Περιφέρειας Ηπείρου για την Ήπειρο των τεσσάρων εποχών. Ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος παρουσίασε την «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» σημειώνοντας

11 χαρακτηριστικά πως χτίζουμε συνέργειες ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γιαμάς μίλησε για την επιχειρηματικότητα στην Πρέβεζα. Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Δόσης μίλησε για τη δύναμη της ενότητας και της συνεργασίας, ανέλυσε τις διαχρονικές προσπάθειες της αποδημικής οργάνωσης για να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου. Για την επιχειρηματικότητα αναφέρθηκαν ο κ. Ντίνος Παπαπολύζος Διευθύνων Σύμβουλος TREK Development A.E., «The zero billion Business for Greece» για το πως μπορεί να επενδύσει κανείς τα επόμενα χρόνια κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο. «Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαπολύζος ανέφερε ότι με βάση την οικονομική θεωρία, το ελατήριο της ανάπτυξης ενδεχομένως δίνει επενδυτικές ευκαιρίες σ ένα συγκεκριμένο φάσμα κλάδων της οικονομίας, όμως η βασική παράμετρος είναι ο «χρονισμός» της αναμενόμενης ανάπτυξης. Έχοντας ως καλή πρακτική ένα ιδιαίτερα καινοτόμο επενδυτικό έργο, μοναδικό για την Ελλάδα, που υλοποιείται τώρα στην Ήπειρο και μοχλεύει πόρους και διεθνή κεφάλαια, προσδιορίζουμε τον τρόπο και το είδος των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα σήμερα. Σίγουρα, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, η τοπική/περιφερειακή διάσταση της δραστηριοποίησης και οι καθετοποιημένοι επενδυτικοί άξονες είναι οι βασικοί παράμετροι επιτυχούς επένδυσης» Για τις προοπτικές του Ελληνικού τουρισμού μίλησε ο κ. Υψηλάντης Τζούρος διαχειριστής της Ependysis Business Consultants και αναφέρθηκε στο πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πλήρεις δυνατότητες του αποκομίζουμε τα μέγιστα δυνατά έσοδα από τον τουρισμό και ποιο πρέπει να είναι το μείγμα στρατηγικής για να αυξηθεί το εισόδημα των άμεσα κι έμμεσα εμπλεκομένων. Ο κ. Τζούρος τόνισε επίσης γιατί η τουριστική δαπάνη είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για την επιχειρηματικότητα και σε ποιες μορφές επιχειρήσεων πρέπει να επενδύσουμε στο παρόν και το μέλλον δίνοντας έμφαση στις συνεργασίες σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Τον συντονισμό της συνεδρίας «Εξωστρέφεια Οργάνωση» έκανε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά. Το Σάββατο 29/7 έγινε ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών, εισηγήσεις Προέδρων Ομοσπονδιών καθώς παρουσίαση και ψήφιση πορισμάτων επιτροπών και έγκριση από το Συνέδριο. Τα ψηφίσματα θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα

12 Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι ενώ μεταξύ άλλων τις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίων Γιώργος Καψάλης, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γεώργιος Δόσης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Γκόλας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από δήμος της Ηπείρου. Τέλος, εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού το οποίο έχει ως ακολούθως: Πρόεδρος, Χρυσόστομος Δήμου, Αντιπρόεδρος, Ελευθέριος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας, Σπύρος Κωσταδήμας, Ειδικός Γραμματέας, Χρυσούλα Ζηκοπούλου Ταμίας, Ηλίας Γαλανός, Βοηθός Ταμία, Εύα (Ευανθία) Καντλή, Εκπρόσωπος Τύπου & Επικοινωνίας, Θεοφάνης Καλυβιώτης και μέλη, Νικόλαος Γκατζογιάννης, Δήμητρα Πέτσα, Κωνσταντίνος Μάντζιος, Βασίλειος Αγγέλης, Δημήτρης Βάρνας, Λεωνίδας Παππάς. Αναπληρωματικά Μέλη: οι Θωμάς Γκίνης και Γεώργιος Καλλίδης. «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου όπως αναδείχθηκε απο τις εκλογές στις ».

13 Ακολουθούν φωτογραφίες απο το Δ Τακτικό Συνέδριο του Π. Σ. Η. E. Στιγμιότυπο απο την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στο Συνέδριο του Π.Σ.Η.E. στην Πρέβεζα Στην φωτογραφία κάτω, απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μαζί με τους επίσημους φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου και της κυβέρνησης όπως ο κ. Κουίκ, ο κ. Καχριμάνης ο κ. Γιαμάς και ο Πρόεδρος του Π. Σ. Η. E. Κ. Χρυσόστομο Δήμου. (φωτό:απο την ιστοσελίδα ).

14 Στη φωτό κάτω, απεικονίζεται ο επίτιμος Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ του Παγκ. Συμβ. Ηπειρωτών Eξωτερικού κύριος Νίκος Γκατζογιάνης Σημειώνουμε ότι η προσφορά του κυρίου Γκατζογιάννη στα Ηπειρωτικά Κοινά, είναι σημαντικότατη και πολυτιμότατη.(φωτό, Θωμάς Γκίνης) Εδώ ο κ. Γκατζογιάννης συνομιλεί με τον κ. Παυλόπουλο δεξιά ο κ. Γιάννης Γιαμάς και αριστερά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

15 Ο κύριος Παυλόπουλος εισέρχεται χαμογελαστός στην αίθουσα, όπου όλοι οι παριστάμενοι όρθιοι, τον ανέμεναν για να ακούσουν της σπουδαία ομιλία του. Δεξιά, είναι ο περιφερειακός σύμβουλος, Πρέβεζας, Περικλής Βασιλάκης. Άποψη απο την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου.

16 Άποψη απο το συνέδριο στις Στην πρώτη σειρά απεικονίζονται μεταξύ άλλων οι κ.κ. Δόσης, Μπαΐλης, Κουίκ, Γιαννάκης, Μπάρκας, η κ. Πέτσα, ο κ. Kαψάλης και ο κ. Λόλος. Σύνεδροι και φορείς στην αίθουσα του Ξενοδοχείου.

17 Κάτω, άποψη απο την αίθουσα του συνεδρίου, σε πρώτο πλάνο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Παυλόπουλος με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κύριο Καχριμάνη.

18 Κάτω, απεικονίζεται ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως Πρέβεζας κ. Χρυσόστομος και ο Πρόεδρος του Π. Σ. Η. Ε. κ. Χρυσόστομος Δήμου.

19 Στιγμιότυπο κατά την ώρα της ομιλίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. Η καθηγήτρια κ. Eλευθερία Βασσιώτη και ο κ. Χρυσόστομος Δήμου παρακολουθούν με προσοχή. Κάτω στη φωτό,το νέο Δ. Σ. πλαισιωμένο με σύνεδρους απο την Αμερική.

20 Άποψη απο το συνέδριο, κάτω δεξιά καθιστός απεικονίζεται ο κ. Ελευθέριος Δημητρίου, Αντιπρόεδρος του Π.Σ.Η.Ε.και Μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

21 Στη φωτό κάτω, στελέχη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού μετά το πέρας του Συνεδρίου, εκτιμούν το θετικότατο αποτέλεσμα, και δρομολογούν τις επόμενες κινήσεις τους. Από δεξιά όπως κοιτάζετε, απεικονίζεται ο κ. Θεοφάνης Καλυβιώτης, Υπεύθυνος Τύπου του Π.Σ. Η.Ε, η κ. Δήμητρα Πέτσα, Μέλος του Π. Σ. Η. Ε και Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Eυρώπης, ο κ. Χρυσόστομος Δήμου, όπου ομόφωνα επανεξελέγη Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο κ. Σπύρος Κωσταδήμας, Γενικός Γραμματέας του Π. Σ. Η. Εξωτερικού και πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.E. και ο κ. Θωμάς Γκίνης, Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, και αναπληρωματικό Μέλος του Π.Σ.Η.Ε (Φωτό:Θωμάς Γκίνης).

22 Άποψη απο την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου όπου οι Ηπειρώτες παρακολουθούν με προσοχή την ομιλία του Προέδρου τους.

23 Στιγμιότυπο απο την είσοδο στο Ξενοδοχείο Μαργαρώνα Royal του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. (Φωτογραφία: EUROKINISSI ) Στη φωτό η Υπεύθυνη του τμήματος διοργάνωσης κ. Ελευθερία Βασσιώτη βοηθά τον κ. Πρόεδρο στην απονομή των βραβείων.

24 Άποψη απο το συνέδριο, δεξιά η κυρία Βασσιώτη, με τον υπολογιστή αφοσιωμένη στο έργο της. Στη φωτό ο Ιεροδιάκονος π. Αρσένιος Νυδριώτης. στο συνέδριο, οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως Πρεβέζης.

25 Η παρουσίαση της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βικτώριας Φερεντίνου με θέμα «Η Ήπειρος των τεχνών από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στιγμιότυπο απο το 4 ο τακτικό συνέδριο του Π. Σ. Η. E.

26 Ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας στο βήμα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση. Δεξιά ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον περιφερειακό σύμβουλο Πρέβεζας, κ. Περικλή Βασιλάκη και τον κ. Χρυσόστομο Δήμου.

27 Δεξιά μεταξύ άλλων απεικονίζονται οι κ. κ. Γιαμάς, Κωσταδήμας και Γιώγιακας. Από αριστερά απεικονίζονται: Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λόλος, η Πρόεδρος της Παν. Ομοσπ. Ευρώπης κ. Δήμητρα Πέτσα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Γενικός Γραμματέας του Π. Σ. Η. E. κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς, και η υπεύθυνη οργάνωσης του συνεδρίου, καθηγήτρια κ. Ελευθερία Βασσιώτη.

28 Απο δεξιά μεριά, ο κ. Γιαμάς, ο κ. Κωσταδήμας και πίσω τους ο Πρόεδρος του Σωματίου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος. Ένα ακόμη στιγμιότυπο απο την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στο 4 ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

29 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκ. Συμβ. Ηπειρ. Εξωτερικού. Η καθηγήτρια κ. Βασσιώτη προλογίζει την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

30 Οι κ. Αντ. Φούσας Νικ. Γκατζογιάννης και ΤάκηςΠαππάς σε ένα αναμνηστικό ενσταντανέ στο χώρο του συνεδρίου. Άποψη απο την κατάμεστη αίθουσα για το δείπνο.

31 Ο δεύτερος δεξιά κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, και με άσπρο κουστούμι ο πολιτευτής Πρέβεζας κ. Γεώργιος Τρυφωνίδης. Άποψη απο το δείπνο στο συνέδριο

32 Η διευθύντρια του ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κ. Νατάσσα Μπέγκα με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη του Π.Σ. Η. E. στην Πρέβεζα. Η κ. Μπέγκα παραλαμβάνει απο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά της στο φιλανθρωπικό της έργο στο οποίο έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή.

33 Άποψη απο το τραπέζι των επισήμων στο συνέδριο. Ο κ. Σπύρος Χριστοδούλου, πίσω με το μπλέ ριγέ πουκάμισο επίτιμος Πρόεδρος του Ηπερ. Συλλόγου Μπίλεφελντ Γερμανίας.

34 Κάτω απο δεξιά, ο Γεν. Γραμματέας της Παν.Ομ.Ευρώπης και αναπληρωματικό Μέλος του Π.Σ.Η.E. κ. Θωμάς Γκίνης και ο κ. Απόστολος Τσιρογιάννης, Περιφερειάρχης Νοτίου Γερμανίας της Παν. Ομ. Eυρώπης ο οποίος εξελέγη και στην Εξελεγκτική Επιτροπή του Π.Σ.Η.E. (Φωτό: Ιφιγένεια Τσίγκου).

35 Κάτω ο απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος να συνομιλεί με τον Γεν. Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Θωμά Γκίνη. (Φωτό: Ιφιγένεια Τσίγκου)

36 Μια ακόμη άποψη απο την αίθουσα του συνεδρίου, όπου το προσωπικού του Ξενοδοχείου, εξυπηρέτησε άψογα τους συμμετέχοντες.φωτό:

37 Κάτω, ο Πρόεδρος κ. Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνει χαιρετισμό στους σύνεδρους. Δεξιά, Χρυσόστομος Δήμου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, αριστερά ο κ. Τέρενς Κουίκ, και ο κ. Ελ. Δημητρίου. (Φωτό:

38 Εδώ στη φωτογραφία κάτω απεικονίζονται σύνεδροι απο Ηπειρώτικους Συλλόγους της Ευρώπης, απο αριστερά ο κ. Θωμάς Γκίνης, ο κ. Φώτης Βασιλείου, ο κ. Σπύρος Χριστοδούλου, ο κ. Απ. Τσιρογιάννης, ο κ. Λεωνίδας. Παππάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Πρέβεζας, κ. Περικλής Βασιλάκης. (Φωτό: Θωμάς Γκίνης)

39 Κάτω απο δεξιά ο κ. Δονάτος Τσίγκος, ο κ. Θωμάς Γκίνης, και ο κ. Δημήτριος Κολιός. Ο κ. Κολιός, εξελέγη στην επιτροπή εργασίας του Προεδρείου, με αντικείμενο το θέμα ψήφου των Αποδήμων της Διασποράς..(Φωτό: Ιφιγένεια Τσίγκου)

40 Ο νεαρός κ. Απόστολος Τσιρογιάννης ο οποίος εξελέγη Μέλος της Eξελεγκτικής Επιτροπής στο Π. Σ. Η. E. και παράλληλα είναι Περιφερειάρχης Νοτίου Γερμανίας, της Παν.Ομοσπονδίας Eυρώπης.(Φωτό: Ιφιγένεια Τσίγκου)

41 Κάτω, απο δεξιά ο κ. Απόστολος Τσιρογιάννης, ο κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Δήμαρχος Άρτας κ.χρήστος Τσιρογιάννης, ο κ. Σπύρος Κωσταδήμας, και εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Άρτας.(φωτό: Απόστολος Τσιρογιάννης).

42 Ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου στο βήμα. (φωτό: Απόστολος Τσιρογιάννης) Άποψη απο το συνέδριο στην Πρέβεζα και Στο μέσο της φωτογραφίας, μεταξύ άλλων απεικονίζονται ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, κ.χρυσόστομος Δήμου και ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Δόσης.(φωτό απο το

43 Κάτω στη φωτό, η κυρία Ιφιγένεια Τσίγκου με τον σύζυγο της Δονάτο, και δεξιά της κάποια φίλη της όπου συμμετείχαν στο συνέδριο. Να σημειώσουμε ότι η κυρία Τσίγκου, προσφέρει πάρα πολλά στα Ηπειρωτικά Κοινά, μέσα απο τον Ηπειρώτικο Σύλλογο στο Αμβούργο όπου δραστηριοποιείται. (φωτό απο )

44 Κάτω, η καθηγήτρια κ. Ελευθερία Bασσιώτη ενημερώνει το Σώμα του συνεδρίου για το πρόγραμμα. Όπως προαναφέραμε, η κ. Bασσιώτη, ήταν η υπεύθυνη διοργάνωσης του συνεδρίου και βραβεύθηκε για την άρτια διοργάνωση, απο τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, κ. Χρυσόστομο Δήμου. (φωτό απο )

45 Μια ακόμη πανοραμική άποψη απο το συνέδριο. Στο μέσο, πρώτο τραπέζι απεικονίζεται η κ. Νατάσσα Μπέγκα, διευθύντρια του Ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, η οποία βραβεύθηκε απο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για το σπουδαίο φιλανθρωπικό της έργο που επί δεκαετίες τώρα προσφέρει στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. (φωτό απο ) Στη φωτό κάτω, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος βραβεύει την κ. Νατάσσα Μπέγκα για την πολύχρονη προσφορά της στο φιλανθρωπικό της έργο. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

46 Άποψη απο το συνέδριο, από αριστερά απεικονίζονται τοπικοί πολιτευτές, όπως ο κ. Παππάς,ο κ. Μπαΐλης ο κ. Κουίκ, ο κ. Στέργιος Γιαννάκης ο κ. Μπάρκας κ.a., δεξιά απεικονίζεται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος βραβεύθηκε απο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

47 Στη φωτό κάτω, η στγμή της βράβευσης του Πρύτανη του Πανεπιστιμίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλη απο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

48 Κάτω ο δεύτερος απο αριστερά, μεταξύ άλλων απεικονίζεται ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Δόσης, ο δήμαρχος της Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης και ο βουλευτής κ. Στέργιος Γιαννάκης. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

49 Άποψη απο την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου. Στην πρώτη σειρά μπροστά, απεικονίζονται, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Γιαμάς, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης, ο π. Αρσένιος Νυδριώτης ο κ. Αντώνης Φούσας κ.α. Πίσω δεξιά απικονίζεται η κ.δήμητρα Πέτσα (με το μαύρο φόρεμα), Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

50 Άποψη απο την δοξολογία του συνεδρίου απο τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως Πρεβέζης κ.χρυσόστομο (φωτό απο την ιστοσελίδα

51 Στη φωτό κάτω, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος βραβεύει τον κ. Κωνσταντίνο Καράλη Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΕ για την συμβολή του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ήπειρο. (φωτό απο την ιστοσελίδα Ο κ. Καράλης κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της οικογενειακής εταιρείας του, στην οικονομική ανάπτυξη που δημιουργεί η εταιρεία στην περιοχή και τις άριστες σχέσεις των συνεργατών κτηνοτρόφων καθώς και την παρουσία των βραβευμένων προϊόντων σε 33 χώρες του εξωτερικού.τέλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο Πρέβεζας για την τιμή να τον βραβεύσουν. Κάτω, η τιμητική πλακέτα με την οποία βραβεύθηκε η εταιρία Καράλης.

52 Στη φωτό κάτω, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης συζητά με τον κ. Χρυσόστομο Δήμου, και ο ζωγράφος κ. Γεώργιος Μήτσης παρακολουθεί με ενδιαφέρον. (φωτό απο την ιστοσελίδα ) Ο μεγάλος καλλιτέχνης στα έργα τέχνης κ. Γεώργιος Μήτσης, μας παρουσίασε μια θαυμάσια έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα πέτρινα Μοναστήρια, τις Εκκλησίες, εξωκλήσια,γεφύρια, παλιά αρχοντικά της Βορείου Ηπείρου, και εικονίσματα της Άνω Δερόπολης. Στους πανέμορφους πίνακες του κ. Μήτση, θαυμάσαμε την καταπληκτική αρχιτεκτονική των Μαστόρων της Βορείου Ηπείρου με πελεκητή άσπρη πέτρα, (πραγματικά κομψοτεχνήματα). Ένα απο τα θαυμάσια έργα του κ. Μήτση προσφέρτηκε δώρο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. Όπως είναι γνωστό, ο Γεώργος Μήτσης τιμήθηκε το 2014 από την Ακαδημία Αθηνών, ως καλλιτέχνης, με έργο μεγάλης ιστορικής αξίας. Τον καλλιτέχνη προλόγισε ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος Βησσαρίων Βακάρος.

53 Απο τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής με έργα του Γιώργου Μήτσης, τον οποίο προλόγισε ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος και μαθητής του καλλιτέχνη π. Βησσαρίων Βακάρος.

54 Στη φωτό κάτω, απεικονίζεται ο μεγάλος καλλιτέχνης κ. Γεώργιος Μήτσης και ο Γενικός Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Θωμάς Γκίνης. (φωτογραφία απο το αρχείο μας).

55 Άποψη απο το δείπνο στην αίθουσα, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στο τραπέζι αριστερά, απεικονίζονται οι σύνεδροι (με την πλάτη γυρισμένη) απο τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Λουντβιγκσχάφεν οι Θ. Γκίνης, Απ. Τσιρογιάννης και Δημ. Κολιός, απο τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Αμβούργου, η Ιφιγένεια Τσίγκου με τον σύζηγο της Δονάτο και συμπατριώτες μας ομογενείς απο την Αυστραλία. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

56 Μια ακόμη άποψη απο την αίθουσα στο δείπνο. Τονίζουμε ότι εκτός απο τους συμπατριώτες μας της Ελλάδας, συμμετείχαν Ηπειρώτες απο όλα τα σημεία της υφηλίου, με δικά τους έξοδα. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

57 Κάτω, σε πρώτο πλάνο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, και ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λόλος, δεξιά με την καφέ γραβάτα, ο ταμίας του Π.Σ.Η.E. κ. Ηλίας Γαλανός. Πίσω δεξιά, με το μαύρο μπλουζάκι, διακρίνεται ένα απο τα παλαιότερα Μέλη του Π.Σ.Η.E. και της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Αθανάσιος Νάσικας, ο οποίος δεν ξαναέβαλε υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

58 Μια αναμνηστική φωτογραφία, όπου εκ μέρους του Δήμου του, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης βραβεύει τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομο Δήμου με τιμητική πλακέτα. Πίσω διακρίνεται το προεδρείο του συνεδρίου αποτελούμενο απο την δημοσιογράφο κ. Αθηνά Παππά, τον κ. Ελευθέριο Δημητρίου, τον κ. Κωνσταντίνο Μάντζιο, τον κ... και η διοργανώτρια κ. Ελευθερία Bασσιώτη. (φωτό απο την ιστοσελίδα )

59 Π. Σ. Η. Ε. Το προεδρείο του συνεδρίου στην Πρέβεζα 2017 (φωτό απο την ιστοσελίδα )

60 Μια ακόμη αναμνηστική φωτογραφία απο την βράβευση του κ. Χρυσόστομου Δήμου, απο τον Δήμο Πρέβεζας στο συνέδριο. Την τιμητική Πλακέτα την απένειμε ο δήμαρχος της πόλης κ. Χρήστος Μπαΐλης. (φωτό απο την ιστοσελίδα ) Οι Ηπειρώτικοι Σύλλογοι της Ευρώπης που συμμετείχαν στο Δ` Τακτικό Συνέδριο του Π.Σ.Η.E διά των εκπροσώπων τους ήταν οι εξής. 01) Αμβούργο: Ηπειρώτικος Σύλλογος Αμβούργου. 02) Aννόβερο: «ΠΙΝΔΟΣ» Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννόβερου & Περιχώρων.

61 03) Άγιοι Σαράντα: Δημοκρατκή Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια». 04) Βέλγιο: Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου. 05) Βερολίνο: Ηπειρώτικος Σύλλογος Βερολίνου. 06) Βούππερταλ): Ηπειρώτικος Σύλλογος Βούππερταλ & Περιχώρων. 07) Γκίτερσλοχ): Ηπειρώτικος Σύλλογος Γκίτερσλοχ & Περιχώρων e.v 08) Κολωνία: Ηπειρώτικος Σύλλογος Κολωνίας & Περχώρων. 09) Λουντβιγκσχάφεν: Ηπειρώτικος Σύλλογος Λουντβιγκσχάφεν, Μάνχαιμ & Περιχώρων 10) Λευκωσία: Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών. 11) Μόναχο: Ελληνική Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου. 12) Μπίελεφελντ: Ηπειρώτικος Σύλλογος Μπίελεφελντ). 13) Νταχάου: Ηπειρωτική Κοινότητα Νταχάου-Κάρλσφελντ & Περιχώρων. 14) Νυρεμβέργη: Σύλλογος Ηπειρωτών Νυρεμβέργης & Περιχώρων "ΔΩΔΩΝΗ". 15) Φρανκφούρτη: Ηπειρώτικος Σύλλογος Φρανκφούρτης & Περιχώρων. 16) Στοχκόμη: Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοχκόλμης. 17) Λευκωσία: Παγκύπριος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών. Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, ευχαριστεί θερμά τους Προέδρους των προαναφερόμενων Συλλόγων για την κινητοποίηση και την ενημέρωση προς τα Μέλη τους, καθώς και τους σύνεδρους που τίμησαν με την παρουσία τους, την ομολογουμένως απο όλα τα ΜΜΕ μεγαλειώδη επιτυχία του Δ` Τακτικού Συνεδρίου των Απανταχού Ηπειρωτών της Ομογένειας, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά την υπέρμετρη αγάπη τους για την Ήπειρο. Παράλληλα, οι Ηπειρώτες της διασποράς, με την παρουσία τους έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα προς τις Διοικήσεις τους, και περιμένουν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις και οι στόχοι που προέκυψαν απο όλους τους παράγοντες, (Πολιτειακούς και Θεσμικούς), ώστε όλοι μαζί να βελτιώσουμε προς το καλύτερο την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ήπειρο και να παραδώσουμε ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο μέλλον στα Ηπειρωτικά Νιάτα! Εκτιμώντας τις ομιλίες όλων όσων τοποθετήθηκαν στο συνέδριο, βγαίνουν κάποια απλά συμπεράσματα στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας. Το σημαντικότερο είναι ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, σε αυτό το συνέδριο, κατάφερε και συσπείρωσε όλους τους Ηπειρώτες της

62 Ομογένειας, και αυτό το είδαμε απο την συμμετοχή Ηπειρωτών απο όλες τις Χώρες της Διασποράς, και φυσικά η σημαντικότατη παρουσία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όπου όλοι μαζί ταυτίστηκαν, και με πατριωτισμό μέσα απο τις τοποθετήσεις τους, τόνισαν ότι όλοι μαζί θα αγωνισθούν για την προβολή της Ηπείρου σε όλα τα επίπεδα, όπως α) την προώθηση των Ηπειρωτικών προϊόντων, β) την προβολή των Αρχαιολογικών χώρων, γ) των έργων υποδομής στην Ήπειρο, δ) την προστασία του περιβάλλοντος, ε) την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των μαγευτικών ακρογιαλιών μας και αρκετά άλλα θέματα. Ο Ανώτατος Άρχων της Χώρας μας, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις παρακαταθήκες που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, με τις οποίες <<...είναι στολισμένα πολλά δημόσια έργα στην Χώρα μας αλλά και αλλού>>..., εννοώντας ότι πρωτίστως εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας, σε συνδυασμό φυσικά με τις υπηρεσίες της Χώρας μας. Τελειώνοντας, ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, τα οποία με διάφορες δημοσιεύσεις τους πρόβαλαν ευρέος το 4 ο Παγκόσιμο Συνέδριο των Ηπειρωτών του Εξωτερικού. Ευχαριστούμε επίσης τις κάτωθι ιστοσελίδες οι οποίες μας επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουμε τις φωτογραφίες τους, τις οποίες έβγαλαν και πρόβαλαν για το συνέδριο μας prevezabest@gmail.com, Με εκτίμηση, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης. Επιμέλεια και παρουσίαση: ο Γενικός Γραμματέας & Υπεύθυνος Τύπου, Θωμάς Γκίνης.

63

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - PRESS OFFICE. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιωάννινα,

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - PRESS OFFICE. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιωάννινα, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - PRESS OFFICE ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ιωάννινα, 31.07.2017 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ο Τακτικού Συνέδριου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΚΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΚΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΚΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, Ιωάννινα 27-7- 2018. (Συνερδίαση του Παγκ.Συμβ. Ηπειρ. Εξωτερκού.) Σημαντικότατη ήταν η συμμετοχή των συνέδρων στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αρχαιρεσίες στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Erste Vorsitzende: Dimitra Petsa - Am Hohlacker 36c - 60435 Frankfurt am Main Mob: +49(o)1634665111 - E-Mail: Petsa.dimitra@t-online.de - Web: http://www.panepirotiki.eu ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δημήτριος Ντόκος - Quellenhofweg 12, 33617 - Bielefeld Κινητό: 00491796855163 email: doco@mail.de ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Ενημέρωση: ΘΕΜΑ: «Δ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού»

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Ενημέρωση: ΘΕΜΑ: «Δ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού» ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, - 60435 - Frankfurt am Main Germany Mob: + 49(o)1634665111 - email: Petsa.dimitra(at)t-online.de email: Proedros-panepirotikis-eu http://www.panepirotiki.eu

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικές Δραστηριότητες των Ηπειρωτικών Συλλόγων Ευρώπης:

Πολιτιστικές Δραστηριότητες των Ηπειρωτικών Συλλόγων Ευρώπης: ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de Τηλέφωνο: 067848520 & κινητό: 01758822229 Φρανκφούρτη. Απρίλης-2018 Πολιτιστικές Δραστηριότητες των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης Τηλέφωνο: & κινητό:

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης   Τηλέφωνο: & κινητό: ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de Τηλέφωνο: 067848520 & κινητό: 01758822229 Φρανκφούρτη: 19-06-2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πολιτιστική Εκδήλωση για την

Διαβάστε περισσότερα

Ευρεία Συνεδρείαση της Ηπειρώτικης Ομογένειας της Ευρώπης και της Νεολαίας της, Düsseldorf

Ευρεία Συνεδρείαση της Ηπειρώτικης Ομογένειας της Ευρώπης και της Νεολαίας της, Düsseldorf ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δημήτριος Ντόκος Quellenhofweg 12, 33617 Bielefeld Κινητό: 00491796855163 email: doko@mail.de ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Τακτική Γενική Συνέλευση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Μπίλεφελντ, εκλογές για την ανάδειξη Νέας Διοίκησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Τακτική Γενική Συνέλευση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Μπίλεφελντ, εκλογές για την ανάδειξη Νέας Διοίκησης. Ηπειρώτικος Σύλλογος & Περιχώρων Έτος Ιδρύσεως 1978 Walter-Rathenaustraße 70 33602- Γραφείο Τύπου Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Κουτσοκέρης 5 Μαΐου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Τακτική Γενική Συνέλευση του Ηπειρώτικου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόεδρος: Δημήτριος Ντόκος Quellenhofweg 12, Bielefeld Κινητό:

Πρόεδρος: Δημήτριος Ντόκος Quellenhofweg 12, Bielefeld Κινητό: Πρόεδρος: Δημήτριος Ντόκος Quellenhofweg 12, 33617 Bielefeld Κινητό: 00491796855163 email: doko@mail.de ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de Τηλέφωνο: 067848520

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Δελτίο Τύπου

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Δελτίο Τύπου Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de Τηλέφωνο: 067848520 & κινητό: 01758822229 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Δελτίο Τύπου Φρανκφούρτη 29-06-2018 Ημερήσιο Πανηγύρι του Ηπειρώτικου Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πολιτιστική εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πολιτιστική εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Φρανκφούρτης ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, - 60435 - Frankfurt am Main Germany Mob: + 49(o)1634665111 - email: petsa.dimitra@t-online.de ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας & Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

networking innovation culture 24-27 Ιουλίου 2014 entrepreneurship Ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa - Ιωάννινα

networking innovation culture 24-27 Ιουλίου 2014 entrepreneurship Ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa - Ιωάννινα networking entrepreneurship innovation culture 24-27 Ιουλίου 2014 Ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa - Ιωάννινα Γ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 3rd International Convention

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1 ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 12.5 Ο ελληνισμός της διασποράς 12.5 Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ Ελληνισμός της διασποράς είναι το σύνολο των ατόμων που Βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» Dr. Ηλίας Γαλανός Δημοτικός Σύμβουλος Φραγκφούρτης Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Αξιότιμοι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 5η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΒΛΑΧΙΚΗΣ ΑΜΦΙΚΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) Με πλούσιες κι ελπιδοφόρες εμπειρίες από τις επαφές με την Ομογένεια και από την ομογενειακή ζωή επέστρεψε η ελληνική αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, - 60435 - Frankfurt am Main Germany Mob: + 49(o)1634665111 - email: Petsa.dimitra(at)t-online.de email: Proedros-panepirotikis-eu http://www.panepirotiki.eu

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή του συλλόγου μας στο φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων. «Hellenic Youth in Action».

Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή του συλλόγου μας στο φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων. «Hellenic Youth in Action». Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή του συλλόγου μας στο φόρουμ των απανταχού νέων Ελλήνων. «Hellenic Youth in Action». Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νεολαίας μας, Σταματία

Διαβάστε περισσότερα

Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος

Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Θεσμοί Εκπαίδευσης του Οικουμενικού Ελληνισμού: «Τα ιστορικά σχολεία» Μπούντα Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Στην κατηγορία των ιστορικών σχολείων συγκαταλέγονται όλα εκείνα τα εκπαιδευτήρια τα οποία έχουν διανύσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πολιτιστική Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πολιτιστική Εκδήλωση του Ηπειρώτικου Συλλόγου Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων, Πρόεδρος: Δημήτριος Ντόκος Quellenhofweg 12, 33617 Bielefeld Κινητό: 00491796855163 email: doko@mail.de ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Γενικός Γραμματέας: Θωμάς Γκίνης email: thomas-ginis@t-online.de Τηλέφωνο: 067848520

Διαβάστε περισσότερα

ΣHMEIA ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣHMEIA ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣHMEIA ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Αθήνα, 9.10.2017 Κυρίες και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, - 60435 - Frankfurt am Main Germany Mob: + 49(o)1634665111 - email: Petsa.dimitra(at)t-online.de email: Proedros-panepirotikis-eu http://www.panepirotiki.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΜΗΜΑ Α2 ΟΜΑΔΑ Δ ΜΙΣΤΗΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΠΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΗ ΕΥΗ ΜΑΤΑΝΟΒΙΤΣ ΖΩΗ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Εκπαιδευτικός: Μακρυγιάννη Νικολέτα ΠΕ02 Υπήρξε επιχειρηματίας, τραπεζίτης και

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ηπειρώτικος Σύλλογος του Μπίλεφελντ, γιόρτασε την επετειακή εκδήλωση του για τα "40 χρόνια ζωής και δράσης" απο την ίδρυση του.

Ο Ηπειρώτικος Σύλλογος του Μπίλεφελντ, γιόρτασε την επετειακή εκδήλωση του για τα 40 χρόνια ζωής και δράσης απο την ίδρυση του. Ο Ηπειρώτικος Σύλλογος του Μπίλεφελντ, γιόρτασε την επετειακή εκδήλωση του για τα "40 χρόνια ζωής και δράσης" απο την ίδρυση του. Με μεγάλη λαμπρότητα γιόρτασαν οι Ηπειρώτες της πόλης του Bielefeld τα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» Food & Life, Μόναχο

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ. Έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» Food & Life, Μόναχο ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, - 60435 - Frankfurt am Main Germany Mob: + 49(o)1634665111 - email: Petsa.dimitra(at)t-online.de email: Proedros-panepirotikis-eu http://www.panepirotiki.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 14 (115 21) τηλ , fax

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 14 (115 21) τηλ , fax ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 14 (115 21) τηλ. 210-72.72.204, fax 210-72.72.210 Σ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΩΣ 1 8 2 1 2 0

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία της Μαρίας Θ. Αντωνιάδου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ στα σημερινά εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας»

Η ομιλία της Μαρίας Θ. Αντωνιάδου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ στα σημερινά εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» Ημερομηνία Ανάρτησης: 02/12/2018 Η ομιλία της Μαρίας Θ. Αντωνιάδου Προέδρου της ΕΣΗΕΑ στα σημερινά εγκαίνια της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας» ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ιερισσός, 05/04/2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Διεξαγωγή διημερίδας στον Δήμο Αριστοτέλη «Νέες ευκαιρίες και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για την Χαλκιδική» Με επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. 24/5/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. Παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 18.11.2014 Αρ. Πρωτ.: 828

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 18.11.2014 Αρ. Πρωτ.: 828 Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου, Τ.Θ. 222, 28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Τηλ. & Fax: 26710 29258, Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr, Ιστοσελίδα: www.foreasainou.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αργοστόλι, 18.11.2014

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Γενική Συνέλευση. Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου

Τακτική Γενική Συνέλευση. Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου. Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Δεκεμβρίου 2014 Τακτική Γενική Συνέλευση Του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου της 16 ης Δεκεμβρίου 2014 Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου Στην διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016 Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 10:00 12:00 Διαπίστευση Εγγραφή Συνέδρων 12:00 13:30 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

"ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ PRESS OFFICE

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ PRESS OFFICE ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1976 Πρόεδρος: Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, - 60435 - Frankfurt am Main Germany Mob: + 49(o)1634665111 - email: Petsa.dimitra(at)t-online.de email: Proedros-panepirotikis-eu http://www.panepirotiki.eu

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας

Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας 15 Ιουλίου 2019 Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ

Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία. Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank. Στην εκδήλωση. Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Ομιλία κ. Φωκίωνα Καραβία Διευθύνοντος Συμβούλου Eurobank Στην εκδήλωση Κλειστή Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ Electra Metropolis Hotel Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 1 Αγαπητά μέλη και διοίκηση του ΣΕΤΕ, Αισθάνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θέλω κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική

Διαβάστε περισσότερα

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ---------------------------------------------------- Αθήνα, 26 Ιουνίου 1 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

Επωνυμία: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ

Επωνυμία: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Επωνυμία: Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Διακριτικός Τίτλος: ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ Νομική Μορφή: Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Έτος σύστασης: 1988 Έδρα: Η έδρα της Εταιρίας βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του 19/02/2019 Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του / Ομογένεια Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η τσιπουροβραδιά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Αν Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Αν Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ Ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - HNS NEWSLETTER 06.2015 Iούνιος 2015 - τ 02 Ενημερωτικό Δελτίο ΝΝ της ΕΝΕ - τεύχος 2 μήνυμα - ευχαριστίες Το 2ο τεύχος του Ενημερωτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» 1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» Τίτλος: «Η ΔΕΗ κινητήρια δύναμη της Ηλεκτροκίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ Δημάρχου

Διαβάστε περισσότερα

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο με το σύμβολο του εορτασμού των 180 χρόνων του ΕΜΠ

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Ε.Μ.Π. στο Μέτσοβο με το σύμβολο του εορτασμού των 180 χρόνων του ΕΜΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή 23/6/2017, πραγματοποιήθηκε στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.), στο Μέτσοβο, εκδήλωση εορτασμού για τα 180 χρόνια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ιερισσός, 13/02/2017 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Λαμπρή Αρχή του αναπτυξιακού «Έτους Αριστοτέλη» 2017 με τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης του Δήμου Σέστρορετσκ Αγίας Πετρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή Παρουσίαση του της ταινίας του Νίκος Καζαnτζακησ τεταρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 Θέατρο παλλασ Λευκωσια ώρα 7.30 μ.μ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη Παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για την αφαλάτωση στην Ι.Μ. Ιεραπύτνης

Ημερίδα για την αφαλάτωση στην Ι.Μ. Ιεραπύτνης 10/10/2018 Ημερίδα για την αφαλάτωση στην Ι.Μ. Ιεραπύτνης Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Ιεραπύτνης και Σητείας / Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στην κατάμεστη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Κατά το συνέδριο «Πάτρα Tech 07» που πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 8 εκεµβρίου στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» της Πάτρας, µε θέµα «Έρευνα Τεχνολογία Καινοτοµία», συµµετείχε και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία εναρκτήριας ομιλίας

Σημεία εναρκτήριας ομιλίας Σημεία εναρκτήριας ομιλίας 2 ο Διεθνές Συνέδριο για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να κηρύξω την έναρξη του 2 ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Ηράκλειο, 20/11/2014 Αρ. Πρωτ.: 53 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραμμα Συνεδρίου «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» Επιτυχημένες πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Ιταλία και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

«Δώδεκα χρόνια μετά» Αφιερωμένη στην 3 η Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Δώδεκα χρόνια μετά» Αφιερωμένη στην 3 η Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΙΑΣ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η σε Ημερίδα με θέμα: «Παραπληγ ίία κα ιι Αποκατάσταση» «Δώδεκα χρόνια μετά» Αφιερωμένη στην 3 η Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

23o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

23o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών 23o Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών Τον σπόρο του συνεργατισμού στο Νομό Δωδεκανήσου κατάφερε να «σπείρει» η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με την ολοκλήρωση των εργασιών του 23 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος :43

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος :43 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Συμποσίου Ιστορίας Λαογραφίας- Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών της ΠΟΠΣΒ με θέμα ««ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ του ΣΤΡΥΜΟΝΑ». Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στο χωριό Λάμποβοστην Βόρεια Ήπειρο το 1800

Γεννήθηκε στο χωριό Λάμποβοστην Βόρεια Ήπειρο το 1800 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ Ευάγγελος Ζάππας Ο Ευάγγελος Ζάππας (1800 1865) ήταν ένας Έλληνας αγωνιστής του 1821, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και εθνικός ευεργέτης. Πρωτοστάτησε και έπαιξε κύριο ρόλο στην

Διαβάστε περισσότερα

Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο

Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο Κατερίνη, 21Δεκεμβρίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Μεσόγειος ενώνει Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμπλέει με το Μαρόκο Εθιμοτυπική επίσκεψη με σκοπό την προώθηση της επιλογής του Μαρόκου ως τιμώμενης χώρας του 44 ου Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα

Υποψήφιοι Βορείου Τομέα Αθηνών

Υποψήφιοι Βορείου Τομέα Αθηνών Υποψήφιοι Βορείου Τομέα 2 Βορείου Τομέα Πτυχιούχος τμήματος sportwissenschaft (αθλητική επιστήμη), πανεπιστήμιο BOCHUM (Γερμανία) με ειδίκευση στίβος- κολύμβηση Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδίκευση ενόργανη

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ PRESIDENT OF THE HELLENIC PARLIAMENT TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κέρκυρα, 16.12.2014 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Κέρκυρα, μία επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Έναρξη Προγράμματος Roots

Δελτίο Τύπου Έναρξη Προγράμματος Roots Δελτίο Τύπου Έναρξη Προγράμματος Roots 5 Δεκεμβρίου 2018 Το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Έγκωμης...Πρώτα η Έγκωμη Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ 1. Κασινίδης Κωστάκης (Ντίνος) Γεννήθηκε το 1958 στον Πεδουλά.

Διαβάστε περισσότερα

«Πρωινός Λόγος», φύλλο 8 ης Ιουλίου Του Βαγγέλη Σαµαρά

«Πρωινός Λόγος», φύλλο 8 ης Ιουλίου Του Βαγγέλη Σαµαρά «Πρωινός Λόγος», φύλλο 8 ης Ιουλίου 2008 Του Βαγγέλη Σαµαρά vagsamar@yahoo.gr Ανταµώθηκαν µε τον Τρανό Χορό -Με µεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασµένη Κυριακή οι εκδηλώσεις του 25 ου Πανελλήνιου Ανταµώµατος

Διαβάστε περισσότερα

Η Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Ουκρανία

Η Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Ουκρανία Η Διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Ουκρανία ΞΕΝΙΑ ΑΡΤΑΜΟΝΟΒΑ Κυριακάτικο Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας του Χαρκόβου (Ουκρανία) Οι κοινωνικές αναταραχές του 20 ου αιώνα επηρέασαν και τις ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Α) Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σ.Ε.Ο και Ξ.Ε.Ε- Η Ελλάδα μετά την κρίσηανασυνθέτοντας-το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Α) Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σ.Ε.Ο και Ξ.Ε.Ε- Η Ελλάδα μετά την κρίσηανασυνθέτοντας-το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α) Πρωτόκολλο Συνεργασίας Σ.Ε.Ο και Ξ.Ε.Ε- Η Ελλάδα μετά την κρίσηανασυνθέτοντας-το εθνικό μας προϊόν Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή Σεβασμιώτατε, Κυρία Βουλευτής, ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΗΣ» ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Αγάπης, Αλληλεγγύης και Ελπίδας απο τους Ηπειρώτες της Γερμανίας προς το ΕΛΕΠΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Προσφορά Αγάπης, Αλληλεγγύης και Ελπίδας απο τους Ηπειρώτες της Γερμανίας προς το ΕΛΕΠΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Προσφορά Αγάπης, Αλληλεγγύης και Ελπίδας απο τους Ηπειρώτες της Γερμανίας προς το ΕΛΕΠΑΠ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Μια σπουδαία φιλανθρωπική εκδήλωση διοργάνωσαν οι συμπατριώτες μας στο Λουντβιγκσχάφεν της Γερμανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου συνέδριο με θέμα «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο»

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

Λαγκαδά: Εγκαίνια Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (φώτο)

Λαγκαδά: Εγκαίνια Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (φώτο) 02/03/2019 Λαγκαδά: Εγκαίνια Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (φώτο) Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Μέσα σε κλίμα χαράς σε ένα χώρο πλημυρισμένο από παιδικές φωνές χαμόγελα, πραγματοποιήθηκε υπό Σεβασμιωτά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2008-2009 Με βάση την εξαετή πλέον εμπειρία του δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς του Δικτύου, όπως καταγράφονται στον

Διαβάστε περισσότερα

28 χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο «Περικλής Δημητρίου»

28 χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο «Περικλής Δημητρίου» 28 χρόνια ζωής κλείνει φέτος ο «Περικλής Δημητρίου» Η εκδήλωση βράβευσης των αθλητών και εθελοντών του για το 2014 ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩ χρόνια ζωής κλείνει φέτος το Σωματείο δρομέων «Περικλής Δημητρίου». Μια πολύχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ευχαρίστως. συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, στο Κωνσταντίνειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ευχαρίστως. συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, στο Κωνσταντίνειο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ευχαρίστως ανακοινώνει ότι, την 7 η Απριλίου 2017, διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης Φθιώτιδας, Ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής

Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής Η σχέση και η αλληλεπίδραση της ΚΔΒΚ με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής ημήτριος Μαυροματίδης, Πρόεδρος ιοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/Τ Μ Παρασκευή Χριστοπούλου, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τ Μ Forum

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάζω με Υποτροφία

Σπουδάζω με Υποτροφία Σπουδάζω με Υποτροφία Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης πρόσκληση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου-Λυκείου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ»

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΤΑ» Αθήνα, 11 Ιουλίου 2016 Αμφιθέατρο ΕΚΔΔΑ Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2016 08:30-9.00 Προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Θέρμη, 29/11/2013 120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως γιόρτασε τα 120 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

100 ΜΕΡΕΣ ΣΑΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ) WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE) 1. ΔΡΑΣΕΙΣ Ψήφος του Απόδημου. Προεδρικό Διάταγμα.

100 ΜΕΡΕΣ ΣΑΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ) WORLD COUNCIL OF HELLENES ABROAD (SAE) 1. ΔΡΑΣΕΙΣ Ψήφος του Απόδημου. Προεδρικό Διάταγμα. 100 ΜΕΡΕΣ ΣΑΕ Μετά το πέρας των τριών πρώτων μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προεδρείου του ΣΑΕ, αναφέρεται συνοπτικά η πρόοδος που σημειώθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τον Απόδημο

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ DORIC SOCIETY Έτος Ιδρύσεως 1906

ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ DORIC SOCIETY Έτος Ιδρύσεως 1906 ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ DORIC SOCIETY Έτος Ιδρύσεως 1906 Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου, 11634 Παγκράτι, ΤΗΛ. / FAX: 210-7513646 - Α.Φ.Μ 090179169 Επίσημοι συνομιλητές ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2015 Το φετινό

Διαβάστε περισσότερα

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας,

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, 1 Μακαριώτατε, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Σεβαστοί πατέρες Κύριοι βουλευτές Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, Κύριοι σύμβουλοι, αγαπητοί συνεργάτες,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29-30 Νοεμβρίου 2016 5o ΑΡΑΒΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ (5th Arab-Hellenic Economic Forum) 3 η Συνεδρία: Επενδυτικές Ευκαιρίες στα

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού. στην εκδήλωση. Σχεδιάζοντας ξανά την Ευρωπαϊκή μας Πορεία» Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Χαιρετισμός Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού. στην εκδήλωση. Σχεδιάζοντας ξανά την Ευρωπαϊκή μας Πορεία» Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαιρετισμός Ελπίδας Κεραυνού Παπαηλιού στην εκδήλωση «Οι Σχέσεις Κύπρου Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Μετάβαση. Σχεδιάζοντας ξανά την Ευρωπαϊκή μας Πορεία» Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2012 Κτήριο Υπηρεσίας Έρευνας Εξοχότατε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω

ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω ένα καλύτερο µέλλον Δικαιούµαι µία παιδεία, εφόδιο ζωής Ψάχνω για δουλειά µε βάση το βιογραφικό µου και όχι τις γνωριµίες Επιθυµώ ευκαιρίες, στήριξη και υγιή ανταγωνισµό

Διαβάστε περισσότερα