Προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο σημερινό κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο σημερινό κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών."

Transcript

1 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι που μας τιμάτε με την παρουσία σας, Προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο σημερινό κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Θερμές ευχαριστίες οφείλω να εκφράσω προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. για τη συνεργασία και τη συμβολή τους, αλλά όλα τα μέλη του συλλόγου για την παρουσία τους στο πολύπλευρο και δύσκολο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος επιστημονικός και συνδικαλιστικός ιατρικός φορέας στη χώρα μας. Ο απολογισμός των πεπραγμένων του πρώτου έτους της θητείας μας, δε συνιστά μια συνήθη εκδήλωση προβολής έργου, αλλά αναγκαιότητα και επιβεβλημένο καθήκον απέναντι στα μέλη μας και την Ελληνική Κοινωνία Η επιστήμη μας έχει στόχο τον Άνθρωπο, ως ασθενή, ως πολίτη και ενίοτε ως συνάδελφο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ιατρικό Λειτούργημα είναι Ανθρωποκεντρικό και Ανθρωπιστικό. Απόψε, όλοι μαζί, σε αυτήν εδώ την αίθουσα κάνουμε τον απολογισμό μας για να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα των δράσεών μας, για να προσδιορίσουμε το παρόν και να σχεδιάσουμε ΜΑΖΙ το μέλλον. Σε μία Ευρώπη που κλυδωνίζεται, σε μία Ελλάδα που σήμερα περνά από δύσκολες ατραπούς, προσπαθούμε καθημερινά αποτρέψουμε τη μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε ανθρωπιστική, που μοιραία θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη. Σε ένα πολιτικό σύστημα που αναζητά βηματισμό εξόδου από την κρίση, αλλά αδυνατεί να βρει ένα όριο συνεννόησης σε Εθνικό Επίπεδο, θέσαμε τις κόκκινες γραμμές για τον καθορισμό μιας στρατηγικής που θα εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες το δικαίωμα της στοιχειώδους πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα διασφαλίζει σε όλους τους γιατρούς τη δυνατότητα επιβίωσης από την άσκηση της Ιατρικής. Το χρόνο που πέρασε καταγράψαμε πραγματικά ορόσημα δράσεων που αποτέλεσαν σταθμούς για τον Ιατρικό κόσμο όπως η μεγάλη μας διεκδίκηση για τις άδειες

2 ασκήσεως επαγγέλματος που αποδόθηκαν πλέον από τις νομαρχίες στους Ιατρικούς Συλλόγους. Δηλώσαμε την αναγκαιότητα σωστής διαχείριση των πόρων και του εξορθολογισμό στο χώρο της Υγείας τονίσαμε επανειλημμένα ότι αν θέλουμε να μειώσουμε την Φαρμακευτική και Υγειονομική Δαπάνη, πρέπει να ξεκινήσουμε από την πρόληψη διότι η προαγωγή της Υγείας κοστίζει λιγότερο από τη θεραπεία της Ασθένειας Διαχρονικοί μας στόχοι ήταν η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατρού, οι ουσιαστικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί στις δαπάνες Υγείας και η ισότιμη προσβασιμότητα όλων των λειτουργών υγείας στον ενιαίο φορέα ασφάλισης μέσα από συλλογικές συμβάσεις Διεκδικήσαμε το αναφαίρετο και αυταπόδεικτο σε πανευρωπαικό επίπεδο δικαίωμα της συνταγογραφίας του θεράποντα ιατρού για τον ασθενή του. Στο χάος των αλληλοαναιρουμενων υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, δώσαμε μάχη για να αρθεί το "νομοθέτημα" του Νοεμβρίου 2011 που απέκλειε χιλιάδες γιατρούς από το δικαίωμα να επιλέξουν θεραπεία και τις εργαστηριακές εξετάσεις για τους ασθενείς τους. Κάναμε ειδική παρέμβαση στη Διαρκη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκδόσαμε ψήφισμα με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς. Μετά από μακροχρόνιο αγώνα, στις 5 Ιανουαρίου 2012 εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, με την οποία κατοχυρώθηκε το δικαίωμα συνταγογράφησης από όλους τους γιατρούς είτε είναι συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ είτε όχι.

3 Αντιδράσαμε σφοδρά στην εκχώρηση της ασκησης της Ιατρικής στα μεγάλα συμφέροντα των επιχειρηματιών Υγείας που προβλέπει ο Ν 3919, μέσα από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Ενημερώσαμε Λειτουργούς και Χρήστες υγείας για την επικινδυνότητα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας διαγνωστικών κέντρων και σουπερ μαρκετ υγείας χωρίς τον καθοδηγητικό ρόλο του θεράποντος γιατρού. Προσφύγαμε στο ΣτΕ και ζητήσαμε ακύρωση των σχετικών διατάξεων του Ν 3919, όχι μόνο γιατί τα σουπρ μαρκετ Υγείας έχουν το λειτουργό Υγείας στο παρασκήνιο, αλλά γιατί αυτή η πολιτική θα αποβεί σε βάθος χρόνου επιζήμια και για τους ασθενείς και για την Κρατική Υγειονομική Δαπάνη Δυστυχώς δικαιωθήκαμε: σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον ΕΟΠΥΥ, τον τελευταίο χρόνο υπήρξε διπλασιασμός στις παρακλινικές εξετάσεις των ασφαλισμένων. Τα συμπεράσματα δικά σας. 'Ηδη πολύ πριν την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, είχαμε προειδοποιήσει για την προχειρότητα με την οποία στήθηκε όλο το εγχείρημα χωρίς χρηματοοικονομική μελέτη και καθορισμένο λειτουργικό πλαίσιο. Συμβάσεις με φαξ χωρίς συμβαλλομένους και ενημέρωση με sms και ένα Υπουργείο Εργασίας να εξαγγέλει άλλα από το Υπ Yγείας, με αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους Διοργανώσαμε ημερίδα, στην οποία πάροχοι και χρήστες υγείας κατέθεσαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού. Συγκεντρώσαμε τους ελευθεροεπαγγελματίες μέλη μας και τους ενημερώσαμε για την αναγκαιότητα των συλλογικών συμβάσεων απέναντι σε έναν ενιαίο Οργανισμό Παροχής υγείας.

4 Προειδοποιήσαμε για την αναγκαιότητα χρηματοροής και ελέγχου σε όλα τα επίπεδα και προτείναμε τη συγκρότηση Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ με Παρόχους και Χρήστες υγειας....'εναν ενιαίο κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ που καταργεί το δικαίωμα του γιατρού να ασκήσει την ιατρική του αν δεν είναι συμβεβλημένος,...έναν κανονισμό που εκχωρεί τις παρακλινικές εξετάσεις στα διαγνωστικά κέντρα και αφήνει απέξω τα μικρά εργαστήρια...έναν κανονισμό που καταστρατηγεί τη νομοθετημένη ισότητα των ιατρικών υπογραφών στα πιστοποιητικά και τις γνωματεύσεις...τον καταγγείλαμε ως παράνομο και προσφύγαμε στο ΣτΕ για την ακύρωσή του Στους δύο μήνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, διεξήχθη από τον ΙΣΑ έρευνα σε γιατρούς και ασφαλισμένους που κατέδειξε απογοητευτικά την ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών που δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους μέσα στον οργανισμό Και όλα αυτά σε έναν ΕΟΠΥΥ που καθυστερεί να αποπληρώσει τα 6,4 ευρώ της ιατρικής επίσκεψης στους γιατρούς του, όταν σημερα ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει και την τηλεφωνική κλήση για τα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ 3 και 5 ευρώ. Αγαπητοί συνάδελφοι, φαίνεται τελικά ότι το πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ δεν εστιάζεται στο αν θα πληρωθούν κάποιες ιατρικές επισκέψεις ενός ή δύο μηνών σε κάποιο σημείο της χώρας, αλλά αν η χρηματοροή του Οργανισμού μπορεί να στηρίξει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, τη Φαρμακευτική Δαπάνη και τη Νοσοκομειακή και Ιδιωτική Υγεία. Αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει διατυπώσει την άποψη ότι ο πολίτης με ευρώ ετήσιο εισόδημα δε μπορεί να πληρώνει 25%συμμετοχή στο φάρμακο και 15%συμμετοχή στις εξετάσεις του, σε αντίθεση με κάποιον που το εισόδημά του είναι ή ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα αγγίξει τα 2.5 δις ευρώ στο τέλος του χρόνου.

5 Θα πρέπει λοιπόν να συζητηθεί από κοινού με όλους τους αρμόδιους φορείς και να θεσμοθετηθεί άμεσα ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ΕΟΠΥΥ, προτού φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζονται και οι ασφαλισμένοι όπως οι ανασφάλιστοι και οι μακροχρόνια άνεργοι πολίτες, μέσα από τα Κοινωνικά Ιατρεία που πολλαπλασιάζονται, μέρα με την ημέρα, σε όλη τη χώρα. Πάγια θέση του ΙΣΑ αποτελεί ότι κανένα φάρμακο δε μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή και ότι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής είναι ευθύνη, επιστημονικά και δεοντολογικά, μόνο του γιατρού. Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, λυσιτελή αντιμετώπιση με αυστηρό νομικό πλαίσιο και κυρώσεις στην αυτοθεραπεία, που συνοδεύεται από χορήγηση φαρμάκων στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, χρόνια τώρα, υπάρχουν πολλά και καλά ελληνικά φάρμακα. Αυτά που έχουν την πιστοποίηση της Ελληνικής Φαρμακοποιίας. Και αυτά ΠΡΕΠΕΙ να στηρίξουμε. Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ αυτών των ασφαλών και επώνυμων γενοσήμων που παράγονται από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Το κίνητρο στη συνταγογράφηση για τον κάθε γιατρό είναι και πρέπει να είναι - ΕΝΑ: το ποιο φάρμακο ταιριάζει σε ποιο ασθενή: το λεγόμενο Θεραπευτικό Παράθυρο του κάθε σκευάσματος μέσα στον οργανισμό του κάθε αρρώστου. Το Ποιο Σκεύασμα ρυθμίζει καλύτερα τον κάθε ασθενή αφορά τη λεγόμενη ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ του φαρμάκου και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ Γι αυτό, είτε μιλούμε για παλαιά και φθηνά φάρμακα είτε για καινούρια και ακριβά, ο γιατρός και μόνο ο γιατρός έχει την αποκλειστική ευθύνη ποιο σκεύασμα θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε ασθενή κατά περίσταση. Έτσι λοιπόν απέναντι στις νομοθετικές ρυθμίσεις του εφαρμοστικού Νόμου καλέσαμε τους γιατρούς μας

6 να παρακολουθούν το θεραπευτικό αποτέλεσμα των χρησιμοποιούμενων γενοσήμων και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειές τους, ώστε να διασφαλίζουν την υγεία των ασθενών τους και να συμπληρώνουν ΑΜΕΣΑ την κίτρινη κάρτα και να την αποστέλλουν στον ΕΟΦ, με κοινοποίηση στον ΙΣΑ. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΕΟΦ ξεκινήσαμε Εκστρατεία Φαρμακοεπαγρύπνησης και ενημερώσαμε τα μέλη μας για την ευκολότερη συμπλήρωση και αποστολή της κίντρινης Κάρτας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει αποδείξει μέσα από τις δράσεις αλλά και την εθελοντική προσφορά των ιατρών - μελών του, ότι στηρίζει στην πράξη και με όλες του τις δυνάμεις τη λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Πατρίδας μας. Όμως δεν είναι δίκαιο, να διαχειρίζονται κάποιοι τα χρήματα του Ελληνικού Λαού για την Υγεία, χωρίς να πληρώνουν τους παρόχους Υγείας. Δεν είναι δίκαιο να εισπράττουν κανονικά και κάθε μήνα το μισθό τους οι διορισμένοι στη διοίκηση των δομών υγείας, όπως ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, αλλά οι γιατροί να περιμένουν 4 και 5 μήνες για να πληρωθούν τις εφημερίες που εργάστηκαν, ή έως και δύο χρόνια για να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στα ασφαλιστικά ταμεία. Προσφύγαμε στα αρμόδια υπουργεία αρκετές φορές και εκθεσαμε στους αρμόδιους υπουργούς την αναγκαιότητα συνέπειας του κράτους να αποπληρώσει τους γιατρούς για τα δεδουλευμένα 3 χρόνων από τα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ. Ζητήσαμε συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου προς τους γιατρούς με τις οφειλές των φορολογούμενων γιατρών προς το Κράτος. Καταγγείλαμε το απαράδεκτο και παράδοξο να κόβει απόδειξη και να φορολογείται ο λειτουργός Υγειας για χρήματα που δεν έχει πάρει ποτέ!!! Παράλληλα, κάναμε δημόσια παρέμβαση για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των Νοσοκομειακών Γιατρών και των Ειδικευομένων που στελεχώνουν τα δημόσια νοσοκομεία

7 Προτείναμε να πληρώνονται ΟΛΟΙ στο ίδιο χρονικό διάστημα για τα δεδουλευμένα τους, είτε έχουν διοικητικές θέσεις στο χώρο της υγείας, είτε είναι πάροχοι υγείας ή φαρμάκου ή άλλων υγειονομικών υπηρεσιών. Πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς για να τους εκθέσουμε τα καίρια ζητήματα του χώρου της Υγείας και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την επίλυση τους Καταγγείλαμε τη ρίψη χημικών ουσιών σε ειρηνικές διαδηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων πολιτών και ζητήσαμε την παρέμβαση εισαγγελέα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας Κάναμε παρεμβάσεις για λήψη σειράς μέτρων που σχετίζονται με τη Διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας σε ομάδες υψηλής λοιμικότητας σε μεταδοτικά νοσήματα (π.χ. φυματίωση, ελονοσία, ηπατίτιδες, aids) σε Παράνομους μετανάστες, σε Ομάδες παράνομου traffiking, στους Κρατουμένους των Φυλακών αλλά και του Νοσοκομείου Κορυδαλλού. Τονίσαμε την αναγκαιότητα και τη σημαντικότητα της πρόληψης τόσο πρωτογενώς μέσα από εμβολιασμούς και μέτρα προστασίας όσο και δευτερογενώς μέσα από την έγκαιρη διάγνωση θανατηφόρων ασθενειών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έθεσε στις πρωταρχικές του προτεραιότητες το Νέο Γιατρό - σε όλα τα επιπεδα: Συγκροτήσαμε Συντονιστική επιτροπή Νέων γιατρών και Ειδικευομένων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων γιατρών.

8 Εκδόσαμε ψήφισμα ενάντια στο Σχέδιο Νόμου για την «Ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών και Ιατρικών Ειδικοτήτων» που προωθουσε το Υ.Υ.Κ.Α. για την καθιέρωση Πανελλαδικών εξετάσεων, στην έναρξη ειδικότητας. Καταλάβαμε το αμφιθέατρο του ΥΥΚΑ με αίτημα να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση Παρόλο το "σεισμικό" κούρεμα των αποθεματικών του Συλλόγου για το οποίο βέβαια προσφύγαμε στη δικαιοσύνη, από τις πρώτες μας αποφάσεις μας στο νέο Δ.Σ. ήταν η στήριξη και η ανακούφιση των νέων συναδέλφων που σήμερα πλήττονται εργασιακά όσο ποτέ άλλωτε: Μειώσαμε την ετήσια Συνδρομή στον Ι.Σ.Α. κατά 50% στους νέους γιατρούς έως και 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και αντιστοίχως κατά 25% στους συναδέλφους από τον 6ο ως τον 10ο χρονο. Και αν δει κανείς τις εισφορές των μελών του συλλόγου, θα καταλάβει ότι στις συνδρομές των νέων γιατρών, αφαιρέσαμε ολόκληρο το ποσό από το ποσοστό που αναλογεί τον ΙΣΑ, ενώ τα ποσά συνδρομής στους λοιπούς φορείς, παραμένουν στο ακέραιο. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη προβήκαμε οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Βερολίνου σε ένα καινοτόμο πλαίσιο συνεργασίας μιας αδελφοποίησης για να ανταλλάξουμε απόψεις και να ανοίξουμε το δρόμο της Ευρώπης για τα μέλη μας. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε με το Υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας τις επαγγελματικές προοπτικές που μπορούν να έχουν οι γιατροί μας στη γερμανία και αποφασίσουμε να τους βοηθήσουμε από κοινου συστηματικά μέσα από ένα καθορισμενο συντονιστικό πλαίσιο, αν και εφόσον επιλεξουν τη μετεκπαίδετυση ή την εργασία στη γερμανία. Θεωρούμε αναγκαίο το συντονισμό των Ιατρικών Συλλόγων των πρωτευουσών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ως ευρισκόμενων δίπλα στα κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν την υγεία σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων που θα διασφαλίζει ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας για τον ευρωπαίο πολίτη και αξιοπρέπεια σε όλα τα επίπεδα για τον ευρωπαίο γιατρό. Απότερος στόχος είναι η συμμαχία με χιλιάδες υγειονομικούς επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί «Χάρτα Υγείας του Ευρωπαίου Πολίτη», που θα εισηγείται αλλά και θα διεκδικεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών

9 χωρών την εξασφάλιση της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ισότιμα για όλα τα μέλη της Ευρώπης, ανεξάρτητα, εάν έκαστη χώρα βρίσκεται ή όχι σε οικονομική κρίση. Με στόχευση την καλύτερη εκπαίδευση κάθε νέου γιατρού της Αθήνας, το ακαδημαικό έτος ξεκινάμε μέσα από μια ισχυρή συμμαχία - η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την προσωπική καθοδήγηση του Προέδρου κου Δημόπουλου και ο Ιατρικός Συλλογος: ΔΩΡΕΑΝ μοριοδοτούμενα μετεκπαιδευτικά μαθήματα για τους νέους γιατρούς με και χωρίς τίτλο ειδικότητας μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών Η σημασία των μετεκπαιδευτικών αυτών μαθημάτων κρίνεται ύψιστη, διότι μέσα από αυτά ο νέος γιατρός θα ενημερώνεται για τα νεότερα δεδομένα, την έγκυρη διάγνωση και τη δευτερογενή πρόληψη, τη διαγνωστική και διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση των νοσημάτων, τις διαγνωστικές και θεραπευτικές κατευθυντήριες οδηγίες σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης που άπτονται πολλών ειδικοτήτων. Καίριας σημασίας για κάθε γιατρό, και ιδιαίτερα για αυτόν που ασκεί κλινική ιατρική αποτελούν και τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην εξειδικευμένη επείγουσα ιατρική φροντίδα, ανάλογα με την ειδικότητά του. Ο ΙΣΑ είναι ένας σύλλογος ανοιχτός στην κοινωνία που αγκαλιάζει όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα από τον κλάδο που ανήκουν και από την ιδεολογική διαφοροποίηση που έχουν. Δημιουργήσαμε μία καινούρια διαδικτυακή πύλη με στόχο τη μετάδοση πληροφορίας με έγκριτο και έγκυρο τρόπο μέσα από την τεχνογνωσία και το επιστημονικό υπόβαθρο των μελών του συλλόγου μας. Στόχο έχουμε να μετουσιώσουμε τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα σε μια ηλεκτρονική συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση νέων γιατρών που θέλουν να μάθουν και παλαιότερων που θέλουν να τα ξαναθυμηθούν...

10 Έτσι λοιπόν, μέσα από την καινούρια μας ιστοσελίδα, ξεκινάει τον Οκτώβριο η επιστημονική WEB TV που θα μεταδίδει live το έργο και τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα διαδραστικά με πλούσιο οπτικοακουστικό περιεχόμενο Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το ξεκινήσαμε την 1η Φεβρουαρίου σε μια ισχυρή συμμαχία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των ανασφάλιστων, άστεγων και παραμελημένων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Από την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου την 1 η Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, έχουν εξεταστεί ανασφάλιστοι πολίτες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική του αγωγή από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Επίσης περισσότεροι από ασθενείς ανασφάλιστοι, που εξετάστηκαν από άλλους συναδέλφους δημόσιων ή ιδιωτικών ιδρυμάτων και μας προσκόμισαν συνταγή, έλαβαν τα φάρμακα της συνταγής που είχαμε από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο ΔΩΡΕΑΝ. Έλληνες πολίτες που πλήρωναν χρόνια τις εισφορές τους και τώρα λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία και προς τον ΟΑΕΕ αποτελούν το 74% των ασθενών που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής Σε όλους τους ασθενείς που παρακολουθούν οι γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούνται από άλλους συναδέλφους και λαμβάνουν χρόνιες αγωγές, έχει καταστεί επανειλημμένα σαφές ότι προκειμένου να λάβουν φάρμακα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο, υποχρεούνται να εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους ειδήμονες θεράποντες ιατρούς, προκειμένου να ρυθμίζονται οι θεραπευτικές τους αγωγές με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για την κάθε ασθένεια. Επίσης, μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών εργαστηριακών συναδέλφων, εξασφαλίσαμε ΔΩΡΕΑΝ τη δυνατότητα εργαστηριακών εξετάσεων σε όσους ασθενείς μας είχαν επείγοντα και απειλητικά για τη ζωή τους προβλήματα που

11 έπρεπε να διερευνηθούν και να διαγνωσθούν, καθώς σε ασθενείς που έχρηζαν εργαστηριακού ελέγχου για τη ρύθμιση της φαρμακευτικής τους αγωγής Έγκυοι που γενούν στο δρόμο, καρκινοπαθείς που περιμένουν ανεγχείρητοι χωρίς φαρμακα να πεθανουν......σε περισσότερους από 100 ασθενείς με όγκο αντιμετωπίσιμο χειρουργικά στο παχύ έντερο, στο μαστό, στην ουροδόχο κύστη, στον προστάτη, στον πνεύμονα βρεθήκαμε σε αδιέξοδο όταν είπαμε «πρέπει να χειρουργηθείτε» και λάβαμε την απάντηση «δεν έχω χρήματα» Αυτούς τους ασθενείς, εν έτι 2012, τους περιμένουμε λοιπόν να πεθάνουν από τον καρκίνο που θα προχωρήσει να γίνει ανεγχείρητος και να καταλήξει τον ασθενή στο θάνατο Απέναντι σε αυτό το θέαμα της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς μέλη του στην εθελοντική συμμετοχή για δωρεάν ιατρική παροχή χειρουργικών ή άλλων ιατρικών υπηρεσιών, προκειμένου να σωθούν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που τώρα απλά φεύγουν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής περιμένοντας το θάνατο. Ταυτόχρονα, κάναμε έκκληση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς όλα τα νοσοκομεία να αναλάβουν τα έξοδα των χειρουργικών αυτών επεμβάσεων και της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Πρώτοι ανταποκρίθηκαν η Ογκολογική Μονάδα της Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής του ΕΚΠΑ, στο ΣΩΤΗΡΙΑ, η διοίκηση του ΓΝΑ ΕΛΠΙΣ και του ΓΝΑ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, η Μονάδα Ανακούφισης πόνου στο ΓΝΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ και ένα δίκτυο χειρουργών εθελοντών διευτεροβάθμιας περίθαλψης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά φάρμακα σε 25 δήμους της Αττικής συγκετρώσαμε στη δράση Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία που συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τον οποιο και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε για την προσπάθεια αυτή και λύσαμε το αδιέξοδο σε εκατοντάδες ασθενείς που πρέπει να

12 πληρώσουν αυτά τα ζωτικής σημασίας φάρμακα ή ακόμη και να μη τα βρίσκουν στο ελληνικό εμπόριο. Χορηγήσαμε όσα από αυτά είχαμε σε ασθενείς ανασφάλιστους και ασφαλισμένους που ήταν οικονομικά εξαθλιωμένοι ασθενείς που θα έμεναν ακάλυπτοι σε χρόνιες ασθένειες που η έλλειψη θεραπείας σημαίνει υποτροπή και θάνατο π.χ. καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα, τελική νεφρική ανεπάρκεια, μεταβολικά νοσήματα, χρόνιες ηπατίτιδες κ.α. εκ των οποίων το 74% ήταν Έλληνες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήσαμε με το Φιλανθρωοικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ΙΑΑ ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας, από το νοτιότερο ως το βορειότερο άκρο μιας ξεχασμένης Ελλάδας, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρικής και κοινωνικής στήριξης στους ακρίτες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Στόχος του Οδοιπορικού Υγείας ήταν η στήριξη των κατοίκων παραμεθόριων περιοχών, η διανομή φαρμακευτικού υλικού και αναλωσίμων μέσα από τις κοινωνικές Υπηρεσίες των τοπικών κοινωνιών και τα Αγροτικά Ιατρεία και η παράλληλη καταγραφή των προβλημάτων και των υγειονομικών αναγκών των κατά τόπους περιοχών. Στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, στο ακριτικό Καστελόριζο εγκαινιάσαμε στις 18 Αυγούστου 2012 το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Μεγίστης. Στόχος της ίδρυσης Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής είναι ο εφοδιασμός των κατοίκων του Καστελόριζου σε φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμα, η καταγραφή των υγειονομικών τους ελλείψεων και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας με έμψυχο ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Επόμενος στόχος είναι η ίδρυση παραρτήματος και στο βορειοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, στον ορεινό Κυπρίνο της Ορεστιάδας.

13 Τώρα, ξεκινάμε με 34 εθελοντές παιδιάτρους του ΙΣΑ Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά γονέων ανασφάλιστων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση Η δράση υλοποιείται σε 7 εμβολιαστικούς σταθμούς στα Παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ιδρύσαμε με τη συνεργασία των Δημάρχων Ίλιου κου Ζενέτου, του Δημάρχου Ηλιούπολης κου Βαλασσόπουλου, του Δημάρχου Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης κου Πανά και του Δημάρχου Νέου Ηρακλείου κου Βαλασσόπουλου, καθώς επίσης και στα δύο Κοινωνικά Ιατρεία του Περιστερίου, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Περιστερίου κ Χρυσόστομου και του Δημάρχου Περιστερίου κου Παχατουρίδη. Κυρίες και Κύριοι, Κλείνοντας τον απολογισμό του Ι.Σ.Α. για τη χρονιά που κύλισε, θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο να επαναλάβουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι θέσεις μας αποτελούν το βασικό οδικό χάρτη των αγώνων και δράσεών μας, που θα συνεχιστούν με επιμονή και σθένος, όσο η Επίσημη Πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί τους στυλοβάτες του Συστήματος Υγείας, Έλληνες γιατρούς και Υγειονομικούς, καθώς και τους δοκιμαζόμενους Χρήστες Υγείας. Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας, βρίσκεται στα όρια μετακύλισης της οικονομικής κρίσης σε ανθρωπιστική, με συνέπεια να απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν χωρίς φάρμακα, συνωστίζονται σε ουρές και λίστες και εξαναγκάζονται να πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, από τις λεηλατημένες τσέπες τους. Έχουμε πολλά να ενώσουμε. Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε Ενισχύουμε τις κοινωνικές μας δράσεις.

14 Η Συμμαχία μας με την Εκκλησία της Ελλάδος μας δίνει δύναμη για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το κοινωνικό μας έργο. Αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτό. Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό κοινωνικό και επιστημονικό μέτωπο, μέσα από τη συνεργασία μας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και το τεχνικό Επιμελητήριο, και τώρα μέσα από το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας που συγκροτούμε, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ - Πάροχοι και Χρηστες Υγείας, ανοίγουμε ορίζοντες σε νέες ατραπούς με στόχο πάντα τη διασφάλιση της ζωής και της υγείας του πολίτη, αλλά και την αξιοπρέπεια του λειτουργού υγείας. Η συγκρότηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ι.Σ.Α. και συμμετέχουν σε αυτό και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας αλλά και κοινωνικοί φορείς από το χώρο της εργασίας και της οικονομίας, υπηρετεί έναν στόχο, τη στήριξη και βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας της Πατρίδας μας, προς όφελος των ασφαλισμένων. Όλοι μαζί, πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., πάροχοι και χρήστες υγείας οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη που θα εξασφαλίσει την πρόσβαση κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας ποιότητας και στην κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς γνωρίζουμε ποιο είναι το καθήκον μας. Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών Στόχος και στόχευσή μας ήταν, είναι και θα είναι, πάντα ο Άνθρωπος Σας ευχαριστώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μεγάλος κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τη χρήση των γενόσημων φαρμάκων Καταγγέλλεται ότι κυκλοφορούν χωρίς επαρκείς ελέγχους και μελέτες και έχουν προκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είναι εθνικό έργο ευρέως διαδεδομένο, με διείσδυση > 98%

Το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης είναι εθνικό έργο ευρέως διαδεδομένο, με διείσδυση > 98% Δρ. Αναστάσιος Τάγαρης Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Αρχική υλοποίηση από την ΗΔΙΚΑ, που αφορούσε στην καταχώρηση των ιατρικών επισκέψεων και την

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! Τα νέα δεδομένα στην υγεία Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ευρώπη (41%). Πάνω από 2 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ο οποίος θέτει υπόψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα παρακάτω: Λόγω των κοινωνικών και εργασιακών

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος. Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως. Ελευθεροεπαγγελματιών. Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος ΕΟΠΥΥ και συνεργασία με ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς. Το νέο τοπίο των συμβάσεων. Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων- ΠΕΣΠΑ

Παρουσίαση Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων- ΠΕΣΠΑ Παρουσίαση Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων- ΠΕΣΠΑ Η ΠΕΣΠΑ είναι ο μόνος φορέας, ΜΚΟ που εκπροσωπεί στη χώρα μας συλλόγους ασθενών σπανίων παθήσεων αλλά και μεμονωμένους ασθενείς. Ιδρύθηκε το 2003 με

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011 2011-01-11 12:28:57 Αυστηρό έλεγχο από κλιμάκια της τρόικας ανά τρίμηνο και εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ (πάνω από 1,25 δισεκατομμύριο ευρώ), προβλέπει για το 2011 το αναθεωρημένο μνημόνιο στον τομέα της

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά της κάρτας υγείας EY Club ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Προσφορά της κάρτας υγείας EY Club ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Προσφορά της κάρτας υγείας EY Club ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2013, κατέβαλε 58,1 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 193.500 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ Το αίτημα για ένα καθολικό γενικό σχέδιο υγείας το οποίο να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ όλο τον πληθυσμό αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης: α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας

Διαβάστε περισσότερα

11η Συνάντηση Forum: Καρπενήσι Πάρις Μποσκόπουλος

11η Συνάντηση Forum: Καρπενήσι Πάρις Μποσκόπουλος Η κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού στη φαρμακευτική περίθαλψη 11η Συνάντηση Forum: Καρπενήσι 16.05.2014 Πάρις Μποσκόπουλος 1 ΠΗΓΕΣ Σχέδιο ΚΥΑ για «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2013, κατέβαλε 58,1 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 193.500 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Η επίθεση, που οργανώνεται από την κυβέρνηση για την υγεία θίγει από τη μία τους υγειονομικούς και από την άλλη τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ στα Ακριτικά Νησιά της Ελλάδας - Α Φάση ΣΥΜΗ ΧΑΛΚΗ ΝΙΣΥΡΟΣ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Οδοιπορικό Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ στα Ακριτικά Νησιά της Ελλάδας - Α Φάση ΣΥΜΗ ΧΑΛΚΗ ΝΙΣΥΡΟΣ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Οδοιπορικό Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ στα Ακριτικά Νησιά της Ελλάδας - Α Φάση ΣΥΜΗ ΧΑΛΚΗ ΝΙΣΥΡΟΣ - ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Ξεκινώντας Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας για να στηρίξουν τους ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ o ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 6298/1934 o Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! H INTERAMERICAN, το 2016, κατέβαλε 57,9 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις ατομικών ασφαλίσεων υγείας, σε 212.927 περιπτώσεις Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

Με απόφαση του Δ/Σ το πρόγραμμα δύναται να δοθεί εκτός των συναδέλφων σε γονείς τέκνα & αδέλφια (άνεργα, χωρίς ταμείο & ισχύουν ίδιες παροχές).

Με απόφαση του Δ/Σ το πρόγραμμα δύναται να δοθεί εκτός των συναδέλφων σε γονείς τέκνα & αδέλφια (άνεργα, χωρίς ταμείο & ισχύουν ίδιες παροχές). ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νοσηλεία-Διαγνωστικές εξετάσεις «Family Plus» - «Ότι καλύτερο» Παροχές-Εξετάσεις 1) Απεριόριστες προγραμματισμένες ΙΑΤΡΙΚΕΣ επισκέψεις πανελλαδικά (άνω των 5.000 ιατρών όλων των ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή 1 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ Ενημερωτικό Δελτίο Παρασκευή 11.11.2011 ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ι.Σ Αθήνα 6.11.2011 ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ Ρόδος 11.11.2011 Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ο.Ι.Κ.Α.)

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ο.Ι.Κ.Α.) ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (Ο.Ι.Κ.Α.) ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Γ ΠΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρατεταµένη και πολύπλευρη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου I. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ. Το βασικότερο εύρημα της έρευνας, αποτελεί η δυσαρέσκεια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ.

Δελτίο Τύπου I. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΝΩΜΗΣ. Το βασικότερο εύρημα της έρευνας, αποτελεί η δυσαρέσκεια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8846852, Fax. 210 8846853 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr Δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Το φαρμακείο στην εποχή του internet Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Χαρακτηριστικά της εποχής μας Χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι: η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας η ευρεία

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες,

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, διέπεται από τις αρχές του προτύπου Beveridge. «το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο.

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Μετά από προτροπές πολλών μας μελών για δημιουργία προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μας, είχε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI Ο ρόλος του φαρμακείου στην διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής φαρμάκου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πολυδιάστατος.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία)

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από φυσιολογικά αίτια ή ατύχημα καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό των: 10.000 (έως 40 ετών), 5.000 (41-50 ετών) και

Διαβάστε περισσότερα

Αρμόδιες υπηρεσίες, τεχνικές και μέσα υλοποίησης παρεμβάσεων του Σχεδίου Δράσης

Αρμόδιες υπηρεσίες, τεχνικές και μέσα υλοποίησης παρεμβάσεων του Σχεδίου Δράσης Αρμόδιες υπηρεσίες, τεχνικές και μέσα υλοποίησης παρεμβάσεων του Σχεδίου Δράσης Α. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Α.1. ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης

Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης Φαρμακευτικές Δαπάνες Φαρμακευτικές Δαπάνες Οι φαρμακευτικές δαπάνες, καθώς και οι συνολικές δαπάνες υγείας, παρουσίασαν μια

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος

Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Από το 2005, η Οργάνωση μας σε συνεργασία με την Alpha Ασφαλιστική, προσφέρει την ευκαιρία στα μέλη της να συμμετέχουν σε ομαδικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ 1 Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Κυρίες και κύριοι, 26/06/2014 Ο νέος χάρτης στην Πρωτοβάθμια Υγεία είναι η μεγάλη πρόκληση αλλά και η μεγάλη ευκαιρία για να πραγματοποιήσουμε ουσιαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. 24/5/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης: Αδελφοποίηση με στόχο τον Άνθρωπο. Παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μια ενημερωτική ημερίδα για τους στόχους, τη χρησιμότητα και τον ρόλο του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014. ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ Πληροφορίες ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014. ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ Πληροφορίες ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΔΑ: ΒΙΕΒΘ-86Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & αρ. πρωτ.: Υ1/Γ.Π. οικ.15906 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ένταξη των κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ».

ΘΕΜΑ : «Ένταξη των κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ». Αθήνα 14.11.2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Δ/ΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ. : 151

Διαβάστε περισσότερα

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου 1 Τρέχουσα Κατάσταση Έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αδυναμία διάθεσης σημαντικών φαρμάκων από Νοσοκομεία, Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά Φαρμακεία Συσσώρευση

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας!

Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας! Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Υγείας Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας! Νοσοκομειακή Περίθαλψη Το πρόγραμμα σας εξασφαλίζει πλήρη Νοσοκομειακή Περίθαλψη σε περίπτωση Ατυχήματος ή Ασθένειας καλύπτοντας

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097 e -mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 121/2008. Άρθρο 1 - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 121/2008. Άρθρο 1 - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 121/2008 Άρθρο 1 - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟΣ Καθορίζονται ενιαία για τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και όλους τους φορείς και κλάδους ασθένειας αρμοδιότητας Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014. ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ Πληροφορίες ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014. ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ Πληροφορίες ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & αρ. πρωτ.: Υ1/Γ.Π. οικ.15906 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Β - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η προσέγγιση του θέματος της

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Σταϊκούρας Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Σταϊκούρας Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11.06.2018 Ομιλία στο 17 ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Υγεία στη Μετά-Μνημόνιο Εποχή» Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Το Συνεταιριστικό Μοντέλο και ο ρόλος των Εργαστηριακών Ιατρών στο Σύστημα Υγείας

Το Συνεταιριστικό Μοντέλο και ο ρόλος των Εργαστηριακών Ιατρών στο Σύστημα Υγείας Το Συνεταιριστικό Μοντέλο και ο ρόλος των Εργαστηριακών Ιατρών στο Σύστημα Υγείας Δρ. Μακρίδης Παναγιώτης Ιατρός Βιοπαθολόγος, Πρόεδρος ΔΣ Medisyn Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2017 Το Συνεταιριστικό Μοντέλο Εργαστηριακών

Διαβάστε περισσότερα

Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ Πρόεδρος ΠΦΣ

Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ Πρόεδρος ΠΦΣ Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς ως μέρος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ Πρόεδρος ΠΦΣ Το Κοινοτικό Φαρμακείο ως μέρος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η συνεισφορά του Κοινοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. 2 Περιεχόμενα... 2 Περιεχόμενα... 3 ΚΑΛΥΨΕΙΣ... 4 ΠΡΟΣΒΑΣΗ... 4 Ώρες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτικό πλαίσιο και χρηματοδοτική ροή: contradictio in terminis

Οργανωτικό πλαίσιο και χρηματοδοτική ροή: contradictio in terminis Η υπέρβαση της κρίσης στον ΕΟΠΥΥ: ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ασφάλισης και της περίθαλψης Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH, MSc, PhD, Αναστάσης Σκρουμπέλος BSc, MSc Τομέας Οικονομικών της Υγείας Εθνική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ασθενής πριν αποφασίσει τη συμμετοχή του;

Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ασθενής πριν αποφασίσει τη συμμετοχή του; Τι χρειάζεται να γνωρίζει ο ασθενής πριν αποφασίσει τη συμμετοχή του; Χ. Χριστοδούλου Παθολόγος- Ογκολόγος Δ/ντής Β' Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Metropolitan Ηθική αναγκαιότητα κλινικών μελετών Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Κυρίες και κύριοι Ο σύλλογος Ευ ζω με τον καρκίνο ιδρύθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, πριν δέκα χρόνια, με σκοπό τη στήριξη ασθενών και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 1. Με βάση διαφορετικές πλευρές της υγείας σας σήµερα, όπως τις περιγράψατε προηγουµένως, πού θα τοποθετούσατε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΗΦΥ μετά την αναδιαμόρφωσή του. Ελπίδα Φωτιάδου Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών

Ο ΑΗΦΥ μετά την αναδιαμόρφωσή του. Ελπίδα Φωτιάδου Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών Ο ΑΗΦΥ μετά την αναδιαμόρφωσή του Ελπίδα Φωτιάδου Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών Διεύθυνση Λειτουργίας & Υποστήριξης Εφαρμογών ΑΗΦΥ - Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας Σύμφωνα με άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Επιμέλεια Γιάνης Κυριόπουλος, Δημήτρης Ζάβρας, Ελευθερία Καραμπλή, Βασιλική Τσιάντου

Επιστημονική Επιμέλεια Γιάνης Κυριόπουλος, Δημήτρης Ζάβρας, Ελευθερία Καραμπλή, Βασιλική Τσιάντου Επιστημονική Επιμέλεια Γιάνης Κυριόπουλος, Δημήτρης Ζάβρας, Ελευθερία Καραμπλή, Βασιλική Τσιάντου Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικός Κίνδυνος η Υγειονομική Εγκατάλειψη των Απομακρυσμένων Περιοχών: Το Καστελλόριζο εδώ κι ένα χρόνο χωρίς εξειδικευμένο γιατρό

Εθνικός Κίνδυνος η Υγειονομική Εγκατάλειψη των Απομακρυσμένων Περιοχών: Το Καστελλόριζο εδώ κι ένα χρόνο χωρίς εξειδικευμένο γιατρό Εθνικός Κίνδυνος η Υγειονομική Εγκατάλειψη των Απομακρυσμένων Περιοχών: Το Καστελλόριζο εδώ κι ένα χρόνο χωρίς εξειδικευμένο γιατρό ιατρεία φαντάσματα στα νησιά με πανάκριβα μηχανήματα κλειδωμένα σε αποθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Οι φαρμακοποιοί στην πρωτοβάθμια φροντίδα

Οι φαρμακοποιοί στην πρωτοβάθμια φροντίδα Οι φαρμακοποιοί στην πρωτοβάθμια φροντίδα Λευτέρης Μαρίνος MSc Φαρμακοποιός ΜSc Φαρμακογνωσία βιοδραστικών προϊόντων Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη Κυριάκος Σουλιώτης Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Φωτεινή Γιαλαµά Υποψήφια Διδάκτωρ,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Μπιρλιράκης Βασίλειος

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Μπιρλιράκης Βασίλειος ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Μπιρλιράκης Βασίλειος Πτυχίο Φαρμακευτικής MSc - Φαρμακευτική Φροντίδα & Φαρμακοθεραπεία ΜΒΑ - Ειδίκευση στις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Να αναδειχθεί η κοινωνική ανάγκη για το

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ. Προς τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. Βόλος, 31/10/2017 κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο Αρ.Πρωτ.: 001342 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Π.Ι.Σ. Κύριε πρόεδρε, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) στο Δ.Σ. της 30 ης Οκτωβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Ελληνική 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ.Αποφ.82/2011 Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟ-ΟΜΟΕΙΔΗ (Biosimilars) ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ».

ΒΙΟ-ΟΜΟΕΙΔΗ (Biosimilars) ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ». Αθήνα, 14 Μαΐου 2015 ΒΙΟ-ΟΜΟΕΙΔΗ (Biosimilars) ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ». ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα φάρμακα μετά από ένα χρονικό διάστημα 10-15 ετών χάνουν την «πατέντα» τους, δηλαδή η δραστική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που δόθηκε στις 7/9/2011 στα γραφεία του Συλλόγου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που δόθηκε στις 7/9/2011 στα γραφεία του Συλλόγου ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που δόθηκε στις 7/9/2011 στα γραφεία του Συλλόγου ΕΟΠΥΥ Άνοιγμα της ΠΦΥ σε επιχειρηματικά συμφέροντα Συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, Κλινικών

Διαβάστε περισσότερα

Στην ασφάλιση υγείας, τώρα, η επιλογή είναι απλή!

Στην ασφάλιση υγείας, τώρα, η επιλογή είναι απλή! Στην ασφάλιση υγείας, τώρα, η επιλογή είναι απλή! Η 1η direct ασφάλιση Ασφάλιση υγείας απλή, προσιτή και εγγυημένη! Η Anytime, η 1η direct ασφάλιση στη χώρα μας, από την INTERAMERICAN, φροντίζει τώρα και

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος

Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος Γ. Τ. Μαμπλέκος Καρδιολόγος Γεν. Αρχίατρος ε.α. Αντιπρόεδρος Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποσπασματικά νομοθετήματα μέχρι το 1983 : παρακαταθήκη

Διαβάστε περισσότερα

«Οι προσωπικές ανάγκες των ασθενών» ΓΕΩΡΓΑ ΘΑΛΕΙΑ Πρόεδρος Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ»

«Οι προσωπικές ανάγκες των ασθενών» ΓΕΩΡΓΑ ΘΑΛΕΙΑ Πρόεδρος Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» «Οι προσωπικές ανάγκες των ασθενών» ΓΕΩΡΓΑ ΘΑΛΕΙΑ Πρόεδρος Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» «Το δύσκολο δεν είναι να κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια, αλλά να κοιτάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>.

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΑΜΟΣ 10/09/2018 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΑΠ:16 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ: Κοινοβουλευτική ομάδα 1.ΣΥΡΙΖΑ 2.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3.ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 4.ΚΚΕ 5.ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 6.ΠΟΤΑΜΙ

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ Ενημερωτικό Σημείωμα

Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ Ενημερωτικό Σημείωμα Μιχάλης Τιμοσίδης Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ Ενημερωτικό Σημείωμα 7.7.2011 Αγαπητοί συνάδελφοι, Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΥ η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ 1

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ 1 1 Περιεχόμενα: 1) Πρόλογος...3 2) Τι είναι εθισμός στα φάρμακα...4 3) Κατηγορίες φαρμάκων και τρόπος επίδρασης στον άνθρωπο...5 4) Επιπτώσεις των φαρμάκων 6 4.1) Στο άτομο 6 4.2) Στην κοινωνία..7 4.3)

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνιες Ασθένειες. Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων

Χρόνιες Ασθένειες. Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων Χρόνιες Ασθένειες Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων Χρόνιες Ασθένειες Όπως συμβαίνει με κάθε ετησίως ανανεούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έτσι και το ασφαλιστήριο υγείας είναι σχεδιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται:

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ: 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ. 210 6871719

Διαβάστε περισσότερα

ΓεΣΥ - Μετρώντας Αντίστροφα

ΓεΣΥ - Μετρώντας Αντίστροφα ΓεΣΥ - Μετρώντας Αντίστροφα Δημοσιογραφική Διάσκεψη 26-6-2018 Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της παρουσίασης ανήκει αποκλειστικά στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ 1. Ποιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας καλύπτονται από το ΓεΣΥ; Από 01/06/2019: Φροντίδα υγείας από προσωπικούς ιατρούς Φροντίδα υγείας από ειδικούς ιατρούς

Διαβάστε περισσότερα

1 η Φάση Ιούνιος 2019

1 η Φάση Ιούνιος 2019 340 Μέρες πριν την εφαρμογή του ΓεΣΥ 1 η Φάση Ιούνιος 2019 Εξωνοσοκομειακή φροντίδα υγείας o o o o Προσωπικοί Ιατροί για ενήλικες και παιδιά Ειδικοί Ιατροί Φαρμακεία και φάρμακα Εργαστήρια 8 Κομβικά σημεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ)

ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ) ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ) Στο πλαίσιο του Γ Κ.Π.Σ. (Προγραμματική περίοδος 2000-2006) 1. «Κατάρτιση Νοσηλευτών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Ευελιξία Συνθέστε το δικό σας Medical Safety Εστιάστε στα σημεία που θέτει ως προτεραιότητα ο υποψήφιος ασφαλισμένος. 2 3 Βασικά Κριτήρια Επιλογής 1. Ανώτατο Όριο Ετήσιων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικό: 1.Τα Γ55/863/ και Γ55/864/ έγγραφα με τίτλο: «Διανομή συνταγολογίων σε ιατρούς ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ»

Σχετικό: 1.Τα Γ55/863/ και Γ55/864/ έγγραφα με τίτλο: «Διανομή συνταγολογίων σε ιατρούς ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ» Διευκρινίσεις που αφορούν στη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους, στην έκδοση συνταγών Ε.Ο.Π. Σχετικό: 1.Τα Γ55/863/30.09.2011 και Γ55/864/30.09.2011 έγγραφα με τίτλο: «Διανομή συνταγολογίων σε ιατρούς ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ»

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια!

ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! Το ομαδικό σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα μέλη της Π.Ο.Ε.Δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική δομή Κεντρική Δομή Υπάλληλοι των ΚΕΠ υγείας Πάροχοι & Διαγνωστικά Δήμοι Υποχρεώσεις Δήμων Διάθεση χώρου και εξοπλισμού Διαμόρφωση χώρου & τοποθέτηση λογοτύπων Διάθεση υφισταμένου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής:

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ 'ΥΓΕΙΑ' στη χώρα μας. Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: 1. Θεσμοθετείται υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ως ξεχωριστό υπουργείο, αυτοδύναμο και ανεξάρτητο,

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Θέμα: «Ένταξη του κλάδου ασθενείας ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ». Σχετικό: 1.Νόμος υπ αρίθμ. 4052 /2012 άρθρο 13 παρ.17 (ΦΕΚ 41/Α/1-3- 2012).

Προς: Θέμα: «Ένταξη του κλάδου ασθενείας ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ». Σχετικό: 1.Νόμος υπ αρίθμ. 4052 /2012 άρθρο 13 παρ.17 (ΦΕΚ 41/Α/1-3- 2012). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr Αθήνα, 30 Απριλίου 2012 Αρ. Πρωτ.: 20589 Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 1. Το όφελος των πολιτών από τις υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία είναι εγγυημένο από το Σύνταγμα της Τουρκικής Δημοκρατίας. 2. Η γενική ασφάλιση υγείας στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ... Τα προβλήματα στη διάρκεια της μακρόχρονης νοσηλείας και παρακολούθησης : Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για την κατάρρευση του Τ.Υ.Δ.Ε. (Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχίας) Κοινοβουλευτική Ομάδα Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές της επαρχίας είναι οι πρώτοι από τους επαγγελματίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη» Προσερχόμενοι στο νοσοκομείο να έχετε πάντοτε μαζί σας το ΑΜΚΑ σας και το βιβλιάριο υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Σιοπ ötis εξετάσεΐ5 διαβήιη από παθολόγοι

Σιοπ ötis εξετάσεΐ5 διαβήιη από παθολόγοι Περιεχόμενα 1. ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ 2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΣΑ 3. ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟ ΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ 4. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ... ΤΑ ΝΕΑ 03/07/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Σύμφωνα με την «ιατρική προσέγγιση» η αναπηρία σχετίζεται με την απώλεια, τη βλάβη ή την απόκλιση

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Ηλεκτρονική Υγεία. Ενότητα: Μηχανοργάνωση Νοσοκομείου

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Ηλεκτρονική Υγεία. Ενότητα: Μηχανοργάνωση Νοσοκομείου Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονική Υγεία Ενότητα: Μηχανοργάνωση Νοσοκομείου Αν. καθηγητής Αγγελίδης Παντελής e-mail: paggelidis@uowm.gr Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ)

Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) Το σύνολο του περιεχομένου αυτής της παρουσίασης ανήκει αποκλειστικά στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση,

Διαβάστε περισσότερα