ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ"

Transcript

1 Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής ημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Στρατηγικός Συνεργάτης Σ.Π.Κ. Λευκωσία, 8 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 2015/0582 Αρ. Φακ.: 260 ΠΡΟΣ: Μέλη Γενικής Εφορείας, Επαρχιακούς Εφόρους, Εφόρους Επαρχιακών Εφορειών, Αρχηγούς Συστημάτων, Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Τμημάτων. ΘΕΜΑ: 57ο Τζάμπορη των Αιθέρων - 18ο Τζάμπορη στο ιαδίκτυο 57ο Jamboree-On-The-Air - 18ο Jamboree-On-The-Internet Αδελφοί μου, Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω τις πληροφορίες για τη μεγαλύτερη ετήσια δραστηριότητα της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) στο διαδίκτυο, το γνωστό σε όλους μας J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Internet. Φέτος, η δράση ξεκινά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 23:59 (ώρα Κύπρου) της Κυριακής, 18 Οκτωβρίου Τι είναι το J.O.T.A. και J.O.T.I. Το J.O.T.A. (Τζάμπορη των Αιθέρων - Jamboree-On-The-Air) - J.O.T.I. (Τζάμπορη στο ιαδίκτυο - Jamboree-On-The- Internet) είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρους περισσότεροι από Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς και μέσω εφαρμογών ιαδικτύου (Internet), κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκυρίακο του Οκτωβρίου. Το J.O.T.A. - J.O.T.I. είναι μια παγκόσμια δράση, είναι ένα πραγματικό Τζάμπορη, κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Προσκοπικής Συναδέλφωσης. 2015_0582 (Σελ. 1) Τ.Θ , 1301 Λευκωσία Τ.: Φ.:

2 Τα Τμήματα ή άτομα που θα πάρουν μέρος μπορούν να λειτουργήσουν για όσες ώρες θέλουν αρχίζοντας από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και τελειώνοντας στις 23:59 (ώρα Κύπρου) της Κυριακής, 18 Οκτωβρίου Πληροφορίες στο ιαδίκτυο Περισσότερες πληροφορίες καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο μπορείτε να βρείτε στο ιαδίκτυο και στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης στην διεύθυνση Οι διαθέσιμες δραστηριότητες στα πλαίσια του φετινού J.O.T.A. - J.O.T.I. είναι οι πιο κάτω: ραστηριότητες (www.jotajoti.info/activities/). Μια σειρά από παιχνίδια που με την ανάλογη προετοιμασία μπορείτε να παίξετε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου του JOTA-JOTI. Προκλήσεις (www.jotajoti.info/jota-joti-challenges/). 17 προκλήσεις ώστε τα Τμήματά σας να ανακαλύψουν πολλά μυστικά επικοινωνίας. JamPuz (www.jotajoti.info/jampuz/). Το καθιερωμένο πλέον παιχνίδι και από το WOSM, εγγράψτε έγκαιρα το Τμήμα σας ώστε να λάβετε το μοναδικό σας JID. JOTI.tv (www.joti.tv/). Μια ψηφιακή πυρά όπου μαζεύονται φίλοι από όλο τον κόσμο. Ακολουθείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα επίσημα κανάλια του WOSM για το J.O.T.A. - J.O.T.I. και ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις: Στο Facebook: Στο Twitter: https://twitter.com/jotajoti Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε: Προετοιμάστε τη συμμετοχή σας, την προσωπική σας, του Τμήματός σας ή της Ενωμοτίας σας. Το πρώτο και βασικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο J.O.T.Α.-J.O.T.I. μέσω της ιστοσελίδας Μπορείτε να εγγραφείτε είτε ως Τμήματα είτε ως άτομα. Συμμετοχή στο J.O.T.A. Επισκεφτείτε ένα ραδιοερασιτεχνικό σταθμό με το Τμήμα, το Σύστημα ή την Εφορεία σας ή συνεργαστείτε με έναν αδειούχο ραδιοερασιτέχνη να εγκαταστήσει το σταθμό του στην Προσκοπική σας Εστία, ή όπου αλλού επιλέξετε Καλέστε CQ JAMBOREE ή απαντήστε σε Προσκοπικές κλήσεις που ζητούν επικοινωνία Όλοι οι σταθμοί πρέπει να ακολουθούν πιστά τους κανονισμούς που αφορούν στη λειτουργία τους Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιεσδήποτε συχνότητες της Υπηρεσίας Ερασιτέχνη και Ερασιτέχνη μέσω ορυφόρου. Συνιστάται οι σταθμοί να χρησιμοποιούν τις συμφωνημένες Παγκόσμιες Προσκοπικές Συχνότητες, στις οποίες πραγματοποιούνται κλήσεις μεταξύ των σταθμών και ξεκινούν οι μεταξύ τους επαφές, ή τις κοντινές συχνότητες, ώστε να είναι εύκολη η ανεύρεση και επικοινωνία 2015_0582 (Σελ. 2)

3 Παγκόσμιες Προσκοπικές Συχνότητες: BAND SSB (phone) CW (Morse) 80 m khz khz 40 m khz khz 20 m khz khz khz khz 15 m khz khz 10 m khz khz Συμμετοχή στο J.O.T.I. Αν διαθέτετε ευρυζωνική σύνδεση στην Εστία σας, χρησιμοποιήστε ένα modem-router για να φτιάξετε το δικό σας τοπικό δίκτυο υπολογιστών, ή επισκεφτείτε ένα Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Χρησιμοποιήστε τις υπάρχουσες συνδέσεις ιαδικτύου σε κάποιο από τα σπίτια των μελών του τμήματός σας. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για Ενωμοτίες ή Ομίλους Εργασίας ή Ομάδες ράσης να δραστηριοποιηθούν στα σπίτια των μελών τους. Οι δημοφιλέστεροι τρόποι συμμετοχής είναι μέσω των καταχωρημένων Προσκοπικών σελίδων στο διαδίκτυο, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( ) και του IRC (Internet Relay Chat) JAMPUZ: Το μεγάλο παιχνίδι του JOTA/JOTI Για το φετινό J.O.T.Α.-J.O.T.I. διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά το πρωτότυπο παιχνίδι JAMPUZ που θα παίζεται καθ όλη τη διάρκεια του διημέρου. Κάθε Τμήμα πρέπει να εγγραφεί για τη δράση μέσω της σελίδας Με την εγγραφή λαμβάνει ένα ειδικό κωδικό με τίτλο JOTA-JOTI ID ή απλά JID και μια κάρτα bingo. Στις επαφές με άλλα τμήματα από όλο τον κόσμο ζητάτε από αυτά το δικό τους κωδικό JID. Στις σελίδες του εγγράφετε κάθε νέο κωδικό JID που βρίσκετε. Συλλέγοντας τους κωδικούς συμπληρώνετε κάρτες και Bingo!!! Ανάλογα με τους κωδικούς που συλλέγετε ανεβαίνετε επίπεδο στο παιχνίδι, κερδίζετε αναμνηστικά συμμετοχής και βοηθάτε τη συνολική παρουσία του Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο παγκόσμιο παιχνίδι!!! Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα όπου θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το παιχνίδι και την κάρτα Bingo. 2015_0582 (Σελ. 3)

4 Η Παγκόσμια Πρόκληση: Ένα νέο μεγάλο παιχνίδι Η Ομάδα Εργασίας JOTA-JOTI Vision 2015 διοργανώνει για ακόμα μια φορά, ένα νέο παγκόσμιο παιχνίδι για Συστήματα στο πλαίσιο του JOTA-JOTI με τίτλο Παγκόσμια Πρόκληση (The Global Challenge). Για τη συμμετοχή σας θα χρειαστείτε, εκτός από την εγγραφή σας, πολύ κέφι, σύνδεση στο internet και τουλάχιστον μια φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης video. Περισσότερες πληροφορίες θα βρίσκετε στις ιστοσελίδες ScoutCafe Θέλεις να συναντήσεις ένα Πρόσκοπο; Κάποιον στην τύχη που να μιλά τη γλώσσα σου και να είναι στην ηλικία σου; εν είσαι βέβαιος πως μπορείς να τον βρεις; Καλώς ήρθες λοιπόν στο Scout Cafe. Το Scout Cafe θα σε συστήσει σε ένα Πρόσκοπο με αυτά τα χαρακτηριστικά και θα μπορείτε να μιλήσετε μαζί μέσω web κάμερας στην σελίδα Global Torch Challenge Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο φέτος διοργανώνει δική του δράση μέσω διαδικτύου και αιθέρων με τίτλο Global Torch Challenge. Για τη συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι είναι απαραίτητη η εγγραφή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της σελίδας Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε αναρτημένες στη σελίδα Να μην ξεχάσετε! Με το τέλος της δράσης όλα τα Τμήματα, Συστήματα, ή Επαρχιακές Εφορείες, παρακαλούνται να στείλουν την συνημμένη Αναφορά Συμμετοχής τους στο JOTA - JOTI στην Γενική Εφορεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή απ ευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συντονιστή Βαθμοφόρου για την διεξαγωγή του JOTA και JOTI στην Κύπρο, Νίκου Α. Μαννούρη, το αργότερο μέχρι την 22η Νοεμβρίου 2015, έτσι ώστε να συνταχθεί η Αναφορά Συμμετοχής του Σώματος που θα σταλεί στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο για να συμπεριληφθεί στον Παγκόσμιο Απολογισμό του 58ου JOTA - 19ου JOTI Θα ήταν χρήσιμο, αν μαζί με την αναφορά σας, στέλνατε και έγχρωμες φωτογραφίες (κατά προτίμηση σε ψηφιακή μορφή), αποκόμματα από εφημερίδες κλπ από τη συμμετοχή σας στο 58ο JOTA - 19ο JOTI, για να χρησιμοποιηθούν στην έκδοση του ετήσιου Παγκόσμιου Απολογισμού της δράσης. Για να γνωρίσετε και να επικοινωνήσετε με Προσκόπους και Οδηγούς απ όλο τον κόσμο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και αφού κάνετε εγγραφή στο αρχείο του Παγκόσμιου Γραφείου για το JOTA-JOTI μπορείτε να αναζητήσετε και να έρθετε σε επικοινωνία κατά την διάρκεια της παγκόσμιας αυτής δραστηριότητας μέσω chat, ανταλλάσοντας , αποστέλλοντας ηλεκτρονικές κάρτες συμμετοχής στο JOTI, παίζοντας το παιχνίδι JamPuz αλλά και διατηρώντας επικοινωνία και μετά από την λήξη του JOTA-JOTI. 2015_0582 (Σελ. 4)

5 Το φωνητικό Αλφάβητο A Alpha H Hotel O Oscar V Victor B Bravo I India P Papa W Whisky C Charlie J Juliet Q Quebec X X-Ray D Delta K Kilo R Romeo Y Yankee E Echo L Lima S Sierra Z Zulu F Foxtrot M Mike T Tango G Golf N November U Uniform Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο IRC Οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν εδώ και χρόνια ενεργά στο JOTI μέσω Internet Relay Chat. Από την υπηρεσία αυτή δίνεται η δυνατότητα συνομιλίας με άλλους Προσκόπους, τόσο από την Ελλάδα, την Κύπρο όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Και φέτος, το δίκτυο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αποκλειστικά το Scoutlink, το διεθνές Προσκοπικό δίκτυο. Μπορείτε να συνδεθείτε στο ScoutLink από τους servers chat.eu.scoutlink.net και chat.scoutlink.net. Πριν συνδεθείτε σε αυτούς, εγγραφείτε στο ώστε να έχετε κατοχυρωμένο το δικό σας όνομα για τη διάρκεια της δράσης. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες του ΣΕΠ στη διεύθυνση και στο Μερικές Ιδέες που μπορούν να εμπλουτίσουν τη συμμετοχή σας στο JOTA - JOTI Πριν από τη δράση Μάθετε πληροφορίες για την περιοχή στην οποία βρίσκετε το Σύστημα σας, έτσι ώστε να ενημερώσετε αυτούς που θα μιλήσετε. Ετοιμάστε ένα σύντομο μήνυμα που να συμπεριλαμβάνει το όνομα του Τμήματος, την διεύθυνση, πληροφορίες για τον τόπο, ένα σχέδιο ή σήμα ή φωτογραφία, περιγραφή των πιθανών δραστηριοτήτων που προετοιμάσατε με την ευκαιρία του JOTI, βρείτε την θέση της Εστίας σας στο Google Earth και σημειώστε τις συντεταγμένες, κλπ. Έχετε πρόχειρα μερικές φωτογραφίες σας από πρόσφατες δράσεις των Τμημάτων σας για ανταλλαγή. Προσοχή: επειδή τα μεγάλα αρχεία αργούν να μεταφερθούν στον αποδέκτη, καλό είναι να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου της φωτογραφίας. Κατά την διάρκεια της δράσης Πάρτε ένα παγκόσμιο χάρτη και μάθετε από τους Προσκόπους με τους οποίους συνομιλείτε την χώρα τους, μπορείτε να τοποθετείτε στον χάρτη μια πινέζα ή καρφίτσα στην χώρα τους. Στο τέλος του JOTI θα ξέρετε τις χώρες από τις οποίες έχετε έρθει σε επικοινωνία κατά την διάρκεια του JOTI. Ζητήστε το «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» σε όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες. Ζητήστε πληροφορίες για τις δικές τους δράσεις, τοπικά έθιμα, αξιοθέατα, κλίμα, κλπ. Προσκαλέστε φίλους, γονείς και άλλους συγγενείς σας να συμμετάσχουν και αυτοί στο JOTA- JOTI. 2015_0582 (Σελ. 5)

6 Μετά από τη δράση Ανταλλάξετε ή αλληλογραφήστε με αυτούς που ήρθατε σε επικοινωνία. Ανταλλάξετε σήματα, κάρτες, πληροφορίες, κλπ. Φτιάξτε ημερολόγιο της δράσης με φωτογραφίες, τις κάρτες που θα λάβετε, κλπ. ιατηρήστε την επικοινωνία που δημιουργήσατε. Είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να μείνει από μια τέτοια δράση. Περισσότερες Πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες ή για να προμηθευτείτε τα επισυναπτόμενα έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή, επικοινωνήστε με τον συντονιστή Βαθμοφόρο του JOTI Νίκο Α. Μαννούρη, ή στείλτε e- mail στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Το JOTA - JOTI είμαι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επικοινωνήσετε με προσκόπους και οδηγούς από πολλές χώρες. Να ανταλλάξετε ιδέες, να μάθετε σχετικά με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα και να αποκτήσετε νέους φίλους. Πιστεύω ότι και το φετινό JOTA - JOTI θα δώσει σε όσους συμμετάσχουν τη μεγάλη εμπειρία να είσαι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης και θα συμβάλει στην παγκόσμια κατανόηση και αλληλοσεβασμό. Η Cytanet, ο στρατηγικός συνεργάτης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, στηρίζει και την εκδήλωση του J.O.T.A./J.O.T.I. προσφέροντας μας εκπαιδεύσεις για την Ασφάλεια στο ιαδίκτυο, δώρα, αφίσες ή/και πανό. Επιπρόσθετα, η Cytanet στηρίζει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου με την παροχή δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο όλων των Προσκοπικών Συστημάτων, Επαρχιακών Εφορειών και της Κεντρικής ιοίκησης του Σώματος. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προετοιμασία και συμμετοχή σας σ αυτή τη μεγάλη Παγκόσμια Προσκοπική ράση. Με Προσκοπικούς Χαιρετισμούς, Μάριος Χρίστου Γενικός Έφορος Κοιν.: - Σώμα Κυπρίων Οδηγών 2015_0582 (Σελ. 6)

7 JAMBOREE ON THE AIR & JAMBOREE ON THE INTERNET ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Να σταλεί στην Γενική Εφορεία για τον Νίκο Μαννούρη, υπεύθυνο του JOTI, ή στο πριν από τις 22 Νοεμβρίου 2015 Επαρχιακή Εφορεία : Σύστημα : Ταχυδρομική ιεύθυνση : Παρακαλούμε την Αναφορά σας να συνοδεύουν όποια από τα παρακάτω διαθέτετε (σημειώστε στο τετράγωνο όταν το αντίστοιχο περιεχόμενο συνοδεύει την Αναφορά σας). Φωτογραφίες Σχέδια ή Γελοιογραφίες ισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή με επιπλέον κείμενα Αποκόμματα εφημερίδων Οποιεσδήποτε άλλες ιδέες, ή υποδείξεις (χρησιμοποιείστε άλλο χαρτί) Αριθμός συμμετεχόντων στο JOTA-JOTI: JOTA: Λυκόπουλα: Πρόσκοποι: Ανιχνευτές: Βαθμοφόροι: JOTI: Λυκόπουλα: Πρόσκοποι: Ανιχνευτές: Βαθμοφόροι: Σχόλια - Σημειώσεις - Εισηγήσεις: 2015_0582 (Σελ. 7)

8 Βάλτε στο αντίστοιχο τετράγωνο της χώρας από την οποία είχατε συνομιλία με Προσκόπους: Algeria Dominica Lesotho Romania Angola Dominican Rep. Liberia Russian Fed. Argentina Ecuador Libya Rwanda Armenia Egypt Liechtenstein San Marino Australia El Salvador Lithuania Saudi Arabia Austria Estonia Luxembourg Senegal Azerbaijan Ethiopia Macedonia FYR Seychelles Bahamas Fiji Madagascar Sierra Leone Bahrain Finland Malaysia Singapore Bangladesh France Maldives Slovakia Barbados Gabon Malta Slovenia Belarus Gambia Mauritania South Africa Belgium Georgia Mauritius Spain Belize Germany Mexico Sri Lanka Bhutan Ghana Moldavia St. Lucia Bolivia Greece Monaco St. Vincent Bosnia & Herzegovina Grenada Mongolia Sudan Botswana Guatemala Morocco Surinam Brazil Guyana Mozambique Swaziland Brunei Haiti Namibia Sweden Brunei Darussalam Honduras Nepal Switzerland Bulgaria Hong Kong Neth. Antilles Tajikistan Burkina Faso Hungary Netherlands Tanzania Burundi Iceland New Zealand Thailand Cameroon India Nicaragua Togo Canada Indonesia Niger Trinidad & Tobago Cape Verde Ireland Nigeria Tunisia Central African Rep. Israel Norway Turkey Chad Italy Oman U. Arab Emirates Chile Ivory Coast Pakistan Uganda China Republic Jamaica Palestinian Auth United Kingdom Colombia Japan Panama United States Comoros Jordan Papua N Guinea Uruguay Congo Kenya Paraguay Venezuela Costa Rica Kiribati Peru World Bureau, HB5OS Croatia Korea Philippines Yemen Cyprus Kuwait Poland Yugoslavia Czech Republic Latvia Portugal Zambia Denmark Lebanon Quatar Zimbabwe 2015_0582 (Σελ. 8)

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 87. 56ο Τζάµπορη των Αιθέρων 17o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο 56 th Jamboree-On-The-Air - 17 th Jamboree-On-The-Internet

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 87. 56ο Τζάµπορη των Αιθέρων 17o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο 56 th Jamboree-On-The-Air - 17 th Jamboree-On-The-Internet ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 27 Σεπτεµβρίου 2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 87 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: - Εφορεία ιεθνών Σχέσεων - Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων - Εφορεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93. 57ο Τζάµπορη των Αιθέρων 18o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο (57 th Jamboree-On-The-Air - 18 th Jamboree-On-The-Internet)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93. 57ο Τζάµπορη των Αιθέρων 18o Τζάµπορη στο ιαδίκτυο (57 th Jamboree-On-The-Air - 18 th Jamboree-On-The-Internet) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: - Εφορεία ιεθνών Σχέσεων - Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων - Εφορεία Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 99

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 99 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 99 Αθήνα, 20 Σεπτεµβρίου 2012 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ : Εφορεία ιεθνών Σχέσεων Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Εφορεία Πληροφορικής Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 112

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 112 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡEIA Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 112 Αθήνα, 14 Σεπτεµβρίου 2011 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ : Εφορεία ιεθνών Σχέσεων Εφορεία Ειδικότητας Αεροπροσκόπων Εφορεία Πληροφορικής Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ IBLCE 2015 Παρακαλούµε να διαβάσετε το «Συµπληρωµατικό έγγραφο αίτησης»

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ IBLCE 2015 Παρακαλούµε να διαβάσετε το «Συµπληρωµατικό έγγραφο αίτησης» ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ IBLCE 2015 Παρακαλούµε να διαβάσετε το «Συµπληρωµατικό έγγραφο αίτησης» 1. Ατοµικά στοιχεία ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΩΝΥΜΟ Ηλεκτρονική διεύθυνση (οικίας) Ηλεκτρονική διεύθυνση (εργασίας)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 2 «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ»

ΔΡΑΣΗ 2 «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» ΔΡΑΣΗ 2 «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ» ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 Στο πλαίσιο της υπογραφής των Συμβάσεων Επιχορήγησης, του Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» 2007

Διαβάστε περισσότερα

Ο διεθνής οργανισµός IBLCE χρησιµοποιεί τα αγγλικά της Μ. Βρετανίας στις δηµοσιεύσεις του

Ο διεθνής οργανισµός IBLCE χρησιµοποιεί τα αγγλικά της Μ. Βρετανίας στις δηµοσιεύσεις του Οδηγός επαναπιστοποίησης Για άτοµα που επαναπιστοποιoύνται ως διεθνώς πιστοποιηµένοι σύµβουλοι γαλουχίας IBCLC - International Board Certified Lactation Consultant Ο διεθνής οργανισµός IBLCE χρησιµοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

8ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στο Ιντερνετ (J.O.T.I.)

8ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στο Ιντερνετ (J.O.T.I.) 47ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στους Αιθέρες (J.O.T.A.) 8ο Παγκόσµιο Τζάµπορη στο Ιντερνετ (J.O.T.I.) Αγαπητοί συνεργάτες, Το παρακάτω κείµενο, περιέχει σηµαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία της δράσης µας

Διαβάστε περισσότερα

4 Στοιχειωµένη -581 886 2000 5 Καταβόθρα Πελετών -493 500 2000. 6 Τάφκος στα

4 Στοιχειωµένη -581 886 2000 5 Καταβόθρα Πελετών -493 500 2000. 6 Τάφκος στα Τα µεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας σε σχέση µε τα σπήλαια παγκοσµίως 2004 Κ. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΕΛΑΣ) Εισαγωγή Στην χώρα µας έχει καταγραφεί πολύ µεγάλος αριθµός σπηλαίων µε πολυποίκιλο ενδιαφέρον π.χ. γεωλογικό,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί του Βραβείου Worked All Zones

Κανονισμοί του Βραβείου Worked All Zones Κανονισμοί του Βραβείου Worked All Zones Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή Το CQ WAZ και όλες οι εκδοχές του χορηγούνται σε κάθε αδειούχο ραδιοερασιτέχνη που παρουσιάζει απόδειξη της επαφής του και με τις 40 CQ ζώνες.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΣΕ ΥΡΟΝΟΚΑΡΣΑ ΔΝΣΑΞΖ ΥΩΡΩΝ Δ ΣΗΜΟΛΟΓΗΑΚΔ ΕΩΝΔ

ΟΣΕ ΥΡΟΝΟΚΑΡΣΑ ΔΝΣΑΞΖ ΥΩΡΩΝ Δ ΣΗΜΟΛΟΓΗΑΚΔ ΕΩΝΔ ΟΣΕ ΥΡΟΝΟΚΑΡΣΑ Ζ ΟΣΔ ΥΡΟΝΟΚΑΡΣΑ θπθινθνξεί ζηηο νλνκαζηηθέο αμίεο ησλ 6,00 13,00 θαη 25,00 κε δηαζέζηκν ρξόλν νκηιίαο 6,36 15,50 θαη 30,50 αληίζηνηρα. Ζ ρξέσζε ησλ θιήζεσλ γίλεηαη σο αθνινύζσο : Αζηικέρ

Διαβάστε περισσότερα

(Ισχύει από 12/09/2013)

(Ισχύει από 12/09/2013) Αριθµός Σύµβασης Κωδικός Πελάτη 100531-00-109703 (Ισχύει από 12/09/2013) " Σ Υ Μ Β Α Σ Η " Για την αποστολή Ταχυδροµικών αντικειµένων στο εσωτερικό µε την Υπηρεσία ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ. (για τους Τοµείς Υγειονοµικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Τέλος σύνδεσης ή εξωτερικής µεταφοράς τηλεφωνικής γραµµής PSTN:... 3 Τέλος σύνδεσης τηλεφωνικής γραµµής PSTN που επιστρέφει από άλλο δίκτυο (επιστροφή βρόχου µε διατήρηση αριθµού)

Διαβάστε περισσότερα

1 παικόο ρξέσζεο ή 0,038 αλά 14,70 δεπη.

1 παικόο ρξέσζεο ή 0,038 αλά 14,70 δεπη. 1. ΣΗΛΕΚΑΡΣΑ Ζ ΣΖΛΔΚΑΡΣΑ θπθινθνξεί ζηηο νλνκαζηηθέο αμίεο ησλ 4,00 θαη 10,00 κε δηαζέζηκν ρξόλν νκηιίαο ζηα 4,00 θαη 11,00 αληίζηνηρα. ηηο αλσηέξσ ηηκέο ζπκπεξηιακβάλεηαη ΦΠΑ 23%. Ζ αμία ελόο (1) παικνύ

Διαβάστε περισσότερα

Η αδικία της δικαιοσύνης

Η αδικία της δικαιοσύνης Η αδικία της δικαιοσύνης Ηλίας Παπαϊωάννου 1 Κολλέγιο Ντάρτμουθ (Dartmouth), Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (Harvard) και Κέντρο Έρευνας Οικονομικής Πολιτικής (CEPR) Μάρτιος 2011 Περίληψη Ένα βασικό στοιχείο που

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Εγγραφής Μέλους Application for Candidate Membership

Αίτηση Εγγραφής Μέλους Application for Candidate Membership Applicants Copy Αίτηση Εγγραφής Μέλους Application for Candidate Membership TO PROVIDE DEVELOPMENT OPPORTUNITIES THAT EMPOWER YOUNG PEOPLE TO CREATE A POSSITIVE CHANGE Αγαπητά μέλη και φίλοι, Αν επιθυμείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΕΤΡΑΜΗΝΙΑΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ & ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΕΑΣ - «Τ Ε Υ Χ Ο Σ 11 2012 ΜΑΙΟΣ -ΙΟΥΝΙΟΣ -ΙΟΥΛΙΟΣ -ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Η λίµνη Plitvice στην Κροατία Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Αφιερώνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Εμβόλιο κίτρινου πυρετού

Εμβόλιο κίτρινου πυρετού Εμβόλιο κίτρινου πυρετού Χώρα Συνιστάται Απαιτείται Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan) Αϊτή (Haiti) Αίγυπτος (Egypt) Αιθιοπία (Ethiopia) Ακτή Ελεφαντοστού (Côte d'ivoire/ivory Coast) Αλβανία (Albania) Αλγερία (Algeria)

Διαβάστε περισσότερα

Καμινάδες & Απορροφητήρες 2014

Καμινάδες & Απορροφητήρες 2014 Καμινάδες & Απορροφητρες 2014 www.teka.com NORWAY η δυναμικ πολυεθνικ, με εξειδίκευση στις εντοιχιζόμενες ηλεκτρικές συσκευές FAROE ISLANDS SWEDEN FINLAND ICELAND ESTONIA DENMARK LATVIA RUSSIA IRELAND

Διαβάστε περισσότερα

recommended by ΕΑΣ ΛΕΣΧΗ

recommended by ΕΑΣ ΛΕΣΧΗ ΣΟ ΤΗ ΡΧ D RL FM GR ΕΑΣ ΙΔ ΛΕΣΧΗ recommended by OUP WO MARKETING PLAN 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το Πρώτο Σχέδιο Μάρκετινγκ Eισαγωγή Γνώρισε την FM GROUP Δικτυακό μάρκετινγκ Οι χρυσοί κανόνες των πωλήσεων Γιατί αξίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΡΙ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «φέτα», ως γνωστόν δεν αναγνωρίζεται σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Αυστραλία.

ΤΥΡΙ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «φέτα», ως γνωστόν δεν αναγνωρίζεται σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Αυστραλία. ΤΥΡΙ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «φέτα», ως γνωστόν δεν αναγνωρίζεται σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Αυστραλία. Σχετική απόφαση του Οργάνου Επίλυσης Διαφορών του ΠΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Αθήνα 2014 Copyright 2014 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Πτολεμαίων 1, 116 35 Αθήνα www.sep.org.gr Φωτογραφίες : Φωτογραφικό Αρχείο Σ.Ε.Π. Δημιουργικό : Σ. Πολυζώης Επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Εμβόλια ταξιδιωτών ανά χώρα προορισμού

Εμβόλια ταξιδιωτών ανά χώρα προορισμού ταξιδιωτών ανά χώρα προορισμού ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΚΕΕΛΠΝΟ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 000 www.keelpno.gr Συγγραφή Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

Εφορείες Υποστήριξης Έργου Γενικής Εφορείας

Εφορείες Υποστήριξης Έργου Γενικής Εφορείας _2 Εφορείες Υποστήριξης Έργου Γενικής Εφορείας ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ εφορείες υποστήριξης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ έργου γ.ε. εφορεία διοίκησης Η Εφορεία Διοίκησης με την ομάδα εργασίας της συνέχισε το έργο της διαχείρισης των

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Ζωνών της UPS - EE και ιεθνείς Προορισµοί UPS Tariff Zone Chart - EU and International Destinations

Πίνακας Ζωνών της UPS - EE και ιεθνείς Προορισµοί UPS Tariff Zone Chart - EU and International Destinations Πίνακας Ζωνών της UPS - EE και ιεθνείς Προορισµοί UPS Tariff Zone Chart - EU and International Destinations Για πελάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα -Ισχύει από 31 εκεµβρίου 2012 For customers located in

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώ-Μεσογειακή Έκθεση Εµπορίου και Συνεργασιών

Ευρώ-Μεσογειακή Έκθεση Εµπορίου και Συνεργασιών Ευρώ-Μεσογειακή Έκθεση Εµπορίου και Συνεργασιών PREVIEW 1-31 Μαΐου 2010 LIVE INTERACTIVE 1-30 Ιουνίου 2010 ICELAND IRELAND UNITED KINGDOM FRANCE BELGIUM DENMARK NETHERLANDS GERMANY SWITZERLAND CZECH CH

Διαβάστε περισσότερα

Your Payments While You Are Outside The United States. Οι πληρωμές σας όταν είστε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών

Your Payments While You Are Outside The United States. Οι πληρωμές σας όταν είστε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Your Payments While You Are Outside The United States Οι πληρωμές σας όταν είστε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών Contacting Social Security Visit our website Our website, www.socialsecurity.gov, is a valuable

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός. Εγχειρίδιο καλής πρακτικής

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός. Εγχειρίδιο καλής πρακτικής Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης & Προσκοπισμός Εγχειρίδιο καλής πρακτικής ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να φέρει πιο κοντά παλιούς και εν ενεργεία Προσκόπους, νέους και μεγαλύτερους, από την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Exams. Focus on. Τεύχος 3 Οκτώβριος 2013

Exams. Focus on. Τεύχος 3 Οκτώβριος 2013 Exams Focus on Τεύχος 3 Οκτώβριος 2013 Στοιχεία επικοινωνίας Examinations Department 36 Battersea Square London SW11 3RA United Kingdom τηλ: +44 (0)20 7326 8000 φαξ: +44 (0)20 7924 3129 email: exams@rad.org.uk

Διαβάστε περισσότερα