ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Γεωργία ΚΟΥΒΕΛΑ-PIQUET Δικηγόρος Παρισίων και Αθηνών «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Γεωργία ΚΟΥΒΕΛΑ-PIQUET Δικηγόρος Παρισίων και Αθηνών «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ»"

Transcript

1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Γεωργία ΚΟΥΒΕΛΑ-PIQUET Δικηγόρος Παρισίων και Αθηνών «ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ» Ο κύριος άξονας του θέματος είναι το υφιστάμενο Θεσμικό Πλαίσιο στην Γαλλία για τους τομείς των Μελετών και των Κατασκευών Δημοσίων Έργων. 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ : Στη Γαλλία, οι συμβάσεις δημοσίων έργων υπόκεινται στους κανόνες που περιλαμβάνονται στον Κώδικα δημοσίων συμβάσεων. Πρόκειται για έναν αυτόνομο τομέα δικαίου ο οποίος βασίζεται στις αρχές της ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες συμβάσεις, στην ίση μεταχείριση των υποψηφίων και στις διαφανείς διαδικασίες. Οι αρχές αυτές εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της δημόσιας τάξης και την ορθή χρήση των δημόσιων πόρων. Για να γίνει ένα Δημόσιο Έργο Υποδομής (Π,Χ, δρόμος, λιμάνι γέφυρα, αποχέτευση, ύδρευση κλπ), ποιος αποφασίζει την σκοπιμότητα αναγκαιότητα του έργου ; Ο γαλλικός νόμος περί δημοσίων έργων της 12ης Ιουλίου 1985, αναφέρει ότι ο κύριος του έργου είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση για την ανάθεση και την εκτέλεση του έργου. Πριν από την ανάληψη μελετών για το έργο, ο κύριος του έργου πρέπει να ελέγξει αν έχει τις αρμόδιες υπηρεσίες για να τηρηθούν οι νομιμες διαδικασίες για την επιτευξη του έργου.

2 Σε αντίθεση με το ελληνικό σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων όπου η σκοπιμότητα αποτελεί έννοια ασαφή και απροσδιόριστη 1, ο προσδιορισμός των αναγκών και ο ακριβής καθορισμός των απαιτήσεων στην Γαλλία ορίζονται από το άρθρο 5 του Γαλλικού Κώδικα Δημοσίων Έργων το οποίο προβλέπει : «Η φύση και η έκταση των αναγκών καθορίζεται με ακρίβεια πριν από οποιαδήποτε διαδικασία διαγωνισμού και ανακοίνωσης υποβολής προσφορών ή διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι συμβάσεις ή συμφωνίεςπλαίσιο που έχουν συναφθεί από την δημόσια αρχή έχουν αποκλειστικό σκοπό την κάλυψη αυτών των αναγκών. Η αναθέτουσα αρχή καθορίζει το βαθμό στον οποίο οι ανάγκες αξιολογούνται. Αυτή η επιλογή δεν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την εξαίρεση των συμβάσεων από τους κανόνες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο αυτού του κώδικα.». Έτσι για ένα δεδομένο δημόσιο έργο, ο εκ των προτέρων εντοπισμός των αναγκών εμπίπτει στην αρμοδιότητα του «υπεύθυνου για τη σύμβαση», δηλαδή στις τοπικές αρχές, και στις περισσότερες περιπτώσεις, στο τοπικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι ανάγκες προσδιορίζονται με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, και οι απαιτήσεις προσδιορίζονται με βάση τα περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά κριτήρια. Έχουν, για παράδειγμα, θεωρηθεί παραβιάσεις του ορισμού των αναγκών : η υποτίμηση των ποσοτήτων της σύμβασης, η αναφορά σε προηγούμενες ανάγκες αλλά κάτω από άλλες περιστάσεις, η δυνατότητα των υποψηφίων να παρέχουν " συμπληρωματικές υπηρεσίες " που δεν αναλύονται. Εάν δεν μπορούν να καθοριστούν οι ανάγκες ή τα μέσα που τις ικανοποιούν ή σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με την έκταση της ανάγκης υπάρχουν λύσεις, ο Κώδικας ΔΕ προβλέπει, στην περίπτωση αυτή, τη δυνατότητα χρησιμοποίησης συμφωνιώνπλαίσιο ή εντολές αγοράς, τα οποία καθορίζουν τις ανάγκες που προκύπτουν. Σύμφωνα με το άρθρο35-i (2), η δημόσια αρχή μπορεί να προβεί σε προκήρυξη ενός διαγωνισμού με ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών, βάσει μερικών προδιαγραφών ή μερικώς συγκεκριμένου σχεδίου. Στην περίπτωση που η αναθέτουσα αρχή είναι σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια τα μέσα για την κάλυψη των αναγκών της πρέπει να τις προσδιοριστεί με παραπομπή στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου οι οποίες περιγράφουν τα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος, ή την υπηρεσία. 1 Εννοια νομικά απροσδιόριστη, υποκειμενικά προσδιορίζεται από την εκάστοτε πίεση που ασκείται σε πολιτικούς ή Δημοτικούς άρχοντες, που με τη σειρά τους, σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσουν και να επιλέξουν, πιέζουν και αυτοί την κεντρική εξουσία. Αυτή η άτυπη διαδικασία σημαίνει ότι ισχύει η αρχή της άναρχης πλειοψηφίας, χωρίς την απαραίτητη γνώση και προπαιδεία, που για την ανάπτυξη δεν είναι η προσήκουσα διαδικασία.

3 Όμως οι τεχνικές προδιαγραφές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν την ισότητα των υποψηφίων. Επίσης το δικαία των δημοσίων έργων απαγορεύει να απαιτείται ένας συγκεκριμένος τρόπος παραγωγής. Ένα Υπουργείο, μια τοπική αρχή ή μια δημόσια υπηρεσία δύναται να αποφασίσει ότι οι ανάγκες τους θα πρέπει να καθορίζονται σε επίπεδο τμημάτων ή υπηρεσιών. Για το κράτος πολλές διοικητικές αρχές που ενεργούν για λογαριασμό του μπορεί να είναι αναθέτουσες Αρχές (κοινοβουλευτικές ομάδες, ανεξάρτητες διοικητικές αρχές, υπουργεία, δικαστήρια... ). Για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του κράτους, θα είναι ο νομάρχης ο οποίος έχει την εξουσία να συνάψει δημόσιο έργο, να καθορίσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του έργου. Για τις τοπικές αρχές, είναι η ευθύνη της τοπικής εκτελεστικής διοίκησης να καθορίσει το επίπεδο στο οποίο εκτιμώνται οι ανάγκες. Εντός της ίδιας κοινότητας, ο προσδιορισμός των αναγκών μπορεί να γίνει σε επίπεδο του κεντρικού προϋπολογισμού, ή των συμπληρωματικών προϋπολογισμών ή των αυτόνομων προϋπολογισμών, ανάλογα με το αν ή όχι οι φορείς έχουν νομική ικανότητα(κέντρο ή ταμείο κοινωνικής δράσης σχολεία, γηροκομεία, για παράδειγμα). Η τοπική εκτελεστική εξουσία είναι λοιπόν ο " υπεύθυνος σύμβασης " για λογαριασμό του δημόσιου φορέα. Ως εκ τούτου, θέτει σε εφαρμογή τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων έργων, τις υπογράφει, και εξασφαλίζει την εκτέλεσή τους.

4 Η Επιτροπή Προσφορών και Διαγωνισμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης αναθέτει το δημόσιο έργο στον ανάδοχο για λογαριασμό της τοπικής αρχής. Η Επιτροπή Προσφορών και Διαγωνισμού είναι μια επιτροπή που αποτελείται από μέλη με δικαίωμα ψήφου, που προέρχονται από την διαβουλευτική συνέλευση της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει τους ακόλουθους ρόλους: Εξετάζει τις αιτήσεις και προσφορές, Εξαλείφει των απαράδεκτων προσφορών Επιλέγει την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά και την ανάθεση της σύμβασης για τα δημόσια έργα η αξία των οποίων είναι χαμηλότερη από τα κατώτατα όρια για την υποχρεωτική διαδικασία διαγωνισμού (συμβάσεις που είναι προσαρμοσμένες στην προβλεπόμενη διαδικασία του άρθρου 28 του ΚΔΕ). έχει την εξουσία να κηρύξει την διαδικασία απρόσφορη η ανεπιτυχής. Δίνει τη γνώμη της υπέρ της δέσμευσης του Κράτους κατόπιν διαπραγματεύσεων με το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία σύναψης σύμβασης.

5 Ποιος αποφασίζει για την εκτίμηση του έργου / χρηματοδότηση; Οι αναθέτουσες αρχές. Οι αμοιβές των υπηρεσιών αντικείμενο της σύμβασης είναι είτε οι τιμές μονάδας που ισχύουν για τις ποσότητες που πράγματι παραδόθηκαν είτε οι σταθερές τιμές που εφαρμόζονται στο σύνολο ή σε μέρος της αγοράς, ανεξάρτητα από τις ποσότητες που παραδόθηκαν (άρθρο 17). Η χρηματοδότηση των δημοσίων συμβάσεων έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο στόχος του κυρίου του έργου είναι να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της χρηματοδότησης του δημόσιου έργου. Οι διαδοχικές τροποποιήσεις του Γαλλικού Κώδικα δημόσιων έργων καθορίζουν τους όρους πληρωμής των προκαταβολών, τις τμηματικές πληρωμές και την πληρωμή του υπολοίπου, καθώς και τις προθεσμίες πληρωμών, που στην περίπτωση καθυστέρησηςεγκαθιστά δικαίωμα καταβολής τόκων υπερημερίας προς όφελος του αναδόχου. Μια διοικητική δαπάνη εκτελείται σε 4 φάσεις : Για τις τρεις πρώτες, η δέσμευση, η εκκαθάριση και την εντολή πληρωμής είναι διοικητικές πράξεις. Η τέταρτη φάση η οποία αντιστοιχεί στις πληρωμές είναι καθαρά λογιστική. Ο Κώδικας ΔΕ προβλέπει τρεις τύπους χρηματοδότησης : - Προκαταβολές (άρθρο 87) Συνιστούν παρέκκλιση από του γενικού κανόνα της πληρωμής μετά από την παρεχόμενη υπηρεσία. Οι προκαταβολές διευκολύνουν την εκτέλεση των συμβάσεων βάσει της αρχής της ισότιμης πρόσβασης στα δημόσια έργα μεταξύ των εταιρειών που έχουν επαρκή οικονομική επιφάνεια για να ξεκινήσουν την εκτέλεση των υπηρεσιών και εκείνες που δεν έχουν. (Αρχή της Ισονομίας προς τους ασθενέστερους συμμετέχοντες). Μια προκαταβολή καταβάλλεται στον ανάδοχο, όταν το ποσό της σύμβασης είναι μεγαλύτερο από ευρώ + ΦΠΑ και που ο χρόνος εκτέλεσης ξεπερνάει τους 2 μήνες. Το ποσό της προκαταβολής : 5 % μετά ΦΠΑ του συνολικού ποσού της σύμβασης ή των τμηματικών εκτελέσεων του έργου εάν η διάρκειά της είναι μικρότερη ή ίση των δώδεκα μηνών. Η σύμβαση δημόσιου έργου δεν μπορεί να προβλέπει ότι ο ποσό της προκαταβολής μπορεί είναι ανάλογο της ρήτρας διακύμανσης των τιμών.

6 Η σύμβαση δημόσιου έργου μπορεί να προβλέπει ότι η προκαταβολή που θα καταβάλλεται στον ανάδοχο θα υπερβαίνει το 5%. Σε κάθε περίπτωση, η προκαταβολή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30%. Εξαίρεση : η προκαταβολή μπορεί να αυξηθεί σε ένα μέγιστο 60%, υπό τον όρο ότι ο ανάδοχος παρουσιάζει τραπεζική εγγύηση πρώτης ζήτησης. Οι τιμές και οι όροι της πληρωμής της προκαταβολής θα πρέπει να καθορίζεται από την σύμβαση δημόσιου έργου. Δεν μπορούν να τροποποιηθούν εκ των υστέρων. - Οι Τμηματικές Καταβολές (που σέβονται την αρχή της παρεχόμενης υπηρεσίας) (άρθρο 91) Τα εργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα την έναρξη της εκτέλεσης της σύμβασης δίνουν δικαίωμα τμηματικής καταβολής. Το ποσό της τμηματικής καταβολής δεν μπορεί να υπερβαίνει την αξία των υπηρεσιών που την αφορά. - Η τελική Καταβολή και τα Υπόλοιπα. (άρθρο 92) Tελική μερική πληρωμή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τα μέρη μετά την πληρωμή, ιδίως κατά την κατάρτιση του ισοζυγίου. Σε περίπτωση ολικής ή μερικής καταγγελίας της σύμβασης, τα μέρη μπορούν να συμφωνήσουν, χωρίς να περιμένουν την τελική εκκαθάριση του υπολοίπου, το ποσό των οφειλών και των απαιτήσεων, με ή χωρίς αποζημίωση, που έχουν αποδεχθεί σε προσωρινή βάση. Εάν το υπόλοιπο είναι πιστωτικό για τον ανάδοχο, η αναθέτουσα αρχή θα του καταβάλλει το 80 % του ποσού. Αν είναι μια πίστωση προς την αναθέτουσα Αρχή, ισχύει το αντίστροφο. Ο χρόνος μπορεί να χορηγείται στον κάτοχο να πληρώσει το χρέος του, σε αυτή την περίπτωση, ο ανάδοχος πρέπει να παρέχει τις προβλεπόμενες εγγυήσεις.

7 Ποιοςκάνειτημελέτη / τοσχεδιασμό ; Ένα έργο είναι συνήθως σχεδιασμένο από έναν εργολήπτη (αρχιτέκτονα, μηχανικό), για λογαριασμό του κυρίου του έργου, στη προκειμένη περίπτωση για την Αναθέτουσα Αρχή. Ο Γαλλικός Κώδικας Δημοσίων Έργων ορίζει τα δημόσια έργα κατασκευής ως τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τους εργολήπτες με αντικείμενο είτε την εκτέλεση, είτε συγχρόνως τη μελέτη και την εκτέλεση των έργων ή οικοδομικών εργασιών ή εργασιών πολιτικού μηχανικού που πληρούν τις απαιτήσεις που καθορίζονται από την αναθέτουσα αρχή, η οποία έχει τη διαχείριση του έργου. Ενα έργο είναι το αποτέλεσμα ενός συνόλου εργασιών που εξυπηρετούν μια οικονομική ή τεχνική λειτουργία (Art 1 IIIducodedesmarchéspublics) Ο κύριος ανάδοχος ή εργολήπτης όταν υπάρχει είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό της δομής του έργου και την εποπτεία της εκτέλεσης του από τις επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί βάσει διαγωνισμού πχ μέχρι την παράδοση του έργου 2. Ο εργολήπτης είναι το πρόσωπο που ορίζεται από την αναθέτουσα αρχή για να σχεδιάσει την κατασκευή ή να προσδιορίσει τις εργασίες ανακαίνισης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που επιβάλλετε του κύριου του έργου, να προετοιμάσει τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις, να κατευθύνει την εκτέλεση του έργου, να προτείνει τις πλήρωνες και την παράδοση της κατασκευής. Είναι αυτός που εκτελεί το λειτουργικό πρόγραμμα που καθορίζεται από τον κύριου του έργου. Τα βασικά καθήκοντα του εργολήπτη είναι τα εξής: η εκπόνηση του προ σχεδίου της μελέτης, οι μελέτες έργου, η υποστήριξη για την ανάθεση των συμβάσεων κατασκευής έργων, η έγκριση των μελετών εκτέλεσης έργου, η διεύθυνση της εκτέλεσης των συμβάσεων έργων κατασκευής, 2 βλ. διάταγμα αριθ της 29ης Νοεμβρίου 1993, σχετικά με τις αναθέσεις διαχείρισης σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου

8 η συνδρομή προς την αναθέτουσα αρχή κατά τη διάρκεια της παράδοσης των εργασιών. Μόλις εγκριθεί το σχέδιο μελέτης από τον κύριου του έργου, ο εργολήπτης ανάδοχος είναι υπεύθυνος για την ορθή διεξαγωγή των εργασιών και παίζει συμβουλευτικό ρόλο στην επιλογή των εταιρειών που θα εκτελέσουν τις εργασίες.

9 2. H ΣΥΝΑΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ : Η Επιτροπή Προσφορών και Διαγωνισμού των τοπικών αρχών και η Εξεταστική Επιτροπή του Διαγωνισμού Η Επιτροπή Προσφορών και Διαγωνισμού του κράτους είχε διοικητικό και συμβουλευτικό ρόλο. Από την έναρξη ισχύος του διατάγματος αριθ της 19ης Δεκεμβρίου 2008, δεν υπάρχει πλέον Επιτροπή Προσφορών και διαγωνισμού του κράτους. Επιτροπές Προσφορών : Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Η επιτροπή διαγωνισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μια επιτροπή που αποτελείται από μέλη με δικαίωμα ψήφου, που προέρχονται από την διαβουλευτική συνέλευση. Έχει τους ακόλουθους ρόλους: Εξετάζει τις αιτήσεις και την υποβολή προσφορών, εξαλείφει τις μη αποδεκτές προσφορές, επιλέγει την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά και την ανάθεση της σύμβασης, έχει την εξουσία να κηρύξει τον διαγωνισμό ανεπιτυχή. θα πρέπει να δώσει τη γνώμη υπέρ της δέσμευσης κατόπιν διαπραγματεύσεων με τον υπεύθυνο για τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων. Ωστόσο, η Επιτροπή εμπλέκεται αναγκαστικά στο τέλος της διαδικασίας, εκτός εξαιρέσεων. - Για τις τοπικές αρχές και τοπικούς δημόσιους οργανισμούς, με εξαίρεση τις δημόσιες κοινωνικές ή ιατρικές εγκαταστάσεις ιδρύονται μία ή περισσότερες μόνιμες επιτροπές διαγωνισμού. Αλλά και μια ειδική επιτροπή μπορεί να συσταθεί για την ανάθεση μιας συγκεκριμένης σύμβασης. Οι επιτροπές διαγωνισμού αποτελούνται από τα ακόλουθα μέλη: 1 Όταν πρόκειται για Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης ή ο εκπρόσωπός του και πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέγονται από τους συναδέλφους τους 2 Όταν πρόκειται για ένα Νομό, ο Νομάρχης ή ο εκπρόσωπός του και πέντε μέλη του Συμβουλίου που εκλέγονται από τους συναδέλφους τους

10 3 Όταν πρόκειται για μία Κοινότητα άνω των 3500 κατοίκων, ο δήμαρχος ή ο εκπρόσωπός του, ο πρόεδρος και πέντε μέλη του Συμβουλίου που εκλέγονται από τους συναδέλφους τους, 4 Όταν πρόκειται για μία Κοινότητα κάνω των 3500 κατοίκων, ο δήμαρχος ή ο εκπρόσωπός του, ο πρόεδρος και τρία μέλη του Συμβουλίου που εκλέγονται από τους συναδέλφους τους. Μπορούν να συμμετέχουν με συμβουλευτική ιδιότητα, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής διαγωνισμού: 1 Ένα ή περισσότερα μέλη της τεχνικής υπηρεσίας της αναθέτουσας αρχής ή άλλης αρχής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του έργου ή να εκτελέσει την παρακολούθηση της συμμόρφωσης, όταν οι κανονισμοί απαιτούν τη βοήθεια των υπηρεσιών αυτών, ή εάν η σύμβαση για το έργο επιχορηγείται από το κράτος 2 Τα πρόσωπα που διορίζονται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την εξειδίκευσή τους στην υπόθεση που αποτελεί το αντικείμενο της διαβούλευσης. (Πχ ορκωτός λογιστής, εκπρόσωπος της αρμόδιας Επιτροπής για τον ανταγωνισμό).

11 Η Εξεταστική Επιτροπή Η εξεταστική επιτροπή αποτελείται αποκλειστικά από ανεξάρτητα πρόσωπα σε σχέση με τους διαγωνιζομένους. Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής μπορεί επίσης να διορίσει ως μέλη της επιτροπής προσωπικότητες που πιστεύει ότι η συμμετοχή τους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε σχέση με το αντικείμενο του διαγωνισμού, αλλά ο αριθμός των ατόμων αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε. Επιπλέον, όταν απαιτούνται ιδιαίτερα επαγγελματικά προσόντα από τους υποψηφίους που συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό, τουλάχιστον το ένα τρίτο των μελών της εξεταστικής επιτροπής πρέπει να έχει αυτό το προσόν. Τα μέλη της διορίζονται από τον πρόεδρο της επιτροπής.

12 3. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ : Όταν αξιολογούνται οι ανάγκες, ο Γαλλικός Κώδικας των δημοσίων έργων καθορίζει ανάλογα με την αξία της σύμβασης την κατάλληλη διαδικασία: απλή διαδικασία, προσαρμοσμένη ή επίσημη. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί να αποφασίσει ότι η σύμβαση θα ανατεθεί χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ή διαγωνισμό σε συγκεκριμένες καταστάσεις (επείγον... ) ή προδήλως περιττή εν μέρει λόγω της αγοράς ή το χαμηλό επίπεδο του ανταγωνισμού στον κλάδο. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί επίσης να αποφασίσει ότι η σύμβαση θα ανατεθεί χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ή τον ανταγωνισμό, εάν η εκτιμώμενη ποσότητα είναι μικρότερη από ευρώ πριν ΦΠΑ. Όταν κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, μεριμνα να εξασφαλίσει μια σχετική απάντηση στην ανάγκη να κάνουν καλή χρήση του δημοσίου χρήματος. Όταν αξιολογούνται οι ανάγκες, οι αναθέτουσα αρχή ελέγχει εάν οι ανάγκες ξεπερνούν το όριο που ενεργοποιεί την εφαρμογή μίας τυποποιημένης επίσημης διαδικασίας. Α.Τυπικές διαδικασίεςκαικατώτατο όρια(άρθρο 26) : Οι αναθέτουσες αρχές συνάπτουν τις συμβάσεις τους και τις συμφωνίες -πλαίσιο βάσει των παρακάτω τυπικών διαδικασιών : 1. Ανοικτή ή περιορισμένη πρόσκληση υποβολής προσφορών 3 : Η διαδικασία υποβολής προσφοράς είναι η διαδικασία με την οποία η αναθέτουσα αρχή επιλέγει τον ανάδοχο, χωρίς διαπραγμάτευση, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων. Η διαδικασία υποβολής προσφοράς μπορεί να είναι ανοικτή ή κλειστή. Η διαδικασία υποβολής προσφοράς είναι ανοιχτή όταν οποιοσδήποτε οικονομικός φορέας μπορεί να υποβάλει προσφορά. Ο διαδικασία υποβολής προσφοράς είναι περιορισμένη μόνο όταν μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους υποψήφιοι οι οποίοι έχουν εγκριθεί μετά επιλογή. 2. H διαδικασία Διαπραγμάτευσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 35 3 Ορισμός στο άρθρο 33 του Κώδικα Δημοσίων Εργων

13 3. H διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 36 : Η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου είναι μια διαδικασία με την οποία η αναθέτουσα αρχή διεξάγει διάλογο με τους υποψηφίους που έγιναν δεκτοί να συμμετάσχουν, προκειμένου να καθορίσουν ή να αναπτύξουν μία ή περισσότερες λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες βάση των οποίων οι συμμετέχοντες στο διάλογο θα κληθούν να υποβάλουν προσφορά. Η χρήση της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου είναι δυνατή, όταν μια δημόσια σύμβαση θεωρείται ότι είναι πολύπλοκη, δηλαδή, όταν πληρείται τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1 Η αναθέτουσα αρχή δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να καθορίσει εκ των προτέρων τα τεχνικά μέσα που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της. 2 Η αναθέτουσα αρχή δεν είναι αντικειμενικά σε θέση να προσδιορίσει τη νομική ή χρηματοοικονομική στρατηγική του έργου. 4. Η διαδικασία του διαγωνισμού όπως ορίζεται στο άρθρο 38 : 5. Η διαδικασία του Δυναμικού συστήματος αγορών, όπως ορίζεται στο άρθρο 78. Η διαδικασία δυναμικού συστήματος αγορών είναι μια πλήρης ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων για τις προμήθειες και γενικές υπηρεσίες, με την οποία η αναθέτουσα αρχή, σε ανταγωνιστική βάση, συνάπτει μία ή περισσότερες συμβάσεις με έναν από επιλεγμένους υποψήφιους βάσει μιας ενδεικτικής προσφοράς. Το δυναμικό σύστημα αγορών προβλέπεται για μια μέγιστη περίοδο τεσσάρων ετών, εκτός από εξαιρετικές και δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις. Για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό σύστημα αγορών, η αναθέτουσα αρχή ακολουθεί όλες τις φάσεις της ανοικτής πρόσκλησης υποβολής προσφορών. Έτσι η αναθέτουσα αρχή εκδίδει ανακοίνωση των δημόσιων διαγωνισμών δηλώνοντας ότι είναι μια δυναμική αγορά και αναφέρει τα κριτήρια που πρέπει να εφαρμόζονται για την επιλογή. Το σύστημα είναι ανοικτό καθ 'όλη τη διάρκειά της διαδικασίας σε όλους τους οικονομικούς φορείς που πληρούν τα κριτήρια επιλογής και έχουν υποβάλει ενδεικτική προσφορά, σύμφωνα με τα έγγραφα της διαβούλευσης και άλλα δικαιολογητικά έγγραφα. Ενδεικτικές προσφορές μπορούν να βελτιώνονται εφόσον εξακολουθούν να συμμορφώνονται με τα έγγραφα της διαβούλευσης.

14 Η αναθέτουσα αρχή αξιολογεί τις αιτήσεις και τις ενδεικτικές προσφορές εντός μέγιστης προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την ημερομηνία της παρουσίασης. Η αναθέτουσα αρχή ενημερώνει αμέσως τους υποψήφιους στην εισαγωγής τους στο δυναμικό σύστημα αγορών ή την απόρριψη της ενδεικτική προσφορά τους. Β. Προσαρμοσμένες απλές διαδικασίες του άρθρου 28 Όταν η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι κατώτερη από τα όρια που απαιτούνται για την τήρηση των προαναφερθέντων τυπικών διαδικασιών που ορίζονται στο άρθρο 26, οι συμβάσεις προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων διαπραγματεύονται ελεύθερα από την αναθέτουσα αρχή σύμφωνα με τη φύση και τα χαρακτηριστικά της ανάγκης της για την κάλυψη του αριθμού ή τοποθεσία των οικονομικών φορέων μπορούν να ανταποκριθούν και οι συνθήκες της αγοράς. Οι Συμβάσεις και συμφωνίες-πλαίσιο μπορούν να συνάπτονται σύμφωνα με την προσαρμοσμένη διαδικασία, υπό τους όρους που καθορίζονται στο άρθρο 28, όταν η εκτιμώμενη ανάγκη είναι μικρότερη από τα ακόλουθα κατώτατα όρια : ΦΠΑ για τις συμβάσεις κατασκευής δημοσίων έργων. Για τον καθορισμό της οριστικής σύμβασης, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να εμπνευστεί από τις τυποποιημένες διαδικασίες, χωρίς η σύμβαση να υπόκεινται στην συνέχεια στους επίσημους κανόνες της τυποποιημένης διαδικασίας. Ωστόσο, εάν η αναθέτουσα αρχή αναφέρεται ρητά σε μία από αυτές τις τυπικές διαδικασίες, θα ρέπει να την εφαρμόζει πλέον στο σύνολό της. Όποια και αν είναι η επιλογή της, η αναθέτουσα αρχή δεν θα μπορέσει να απαιτήσει από τους υποψηφίους περισσότερες πληροφορίες ή έγγραφα, όπως προβλέπεται από τις τυποποιημένες διαδικασίες των άρθρων 45, 46 και 48. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί να αποφασίσει ότι η σύμβαση θα ανατεθεί χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ή ανταγωνισμό λόγω του αντικείμενου της σύμβασης ή του χαμηλού ποσού του έργου ή της ελλείψεως ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο τομέα. Τέλος, όταν η εκτιμώμενη αξία των συμβάσεων και των συμφωνιών -πλαίσιο εργασίας είναι ίσο ή μεγαλύτερο από , η αναθέτουσα αρχή δεν μπορεί να χρησιμοποιεί παρα μόνο τον διαγωνισμό εκτός των ειδικών περιπτώσεων που προβλέπονται στα άρθρα 35 έως 38. Μεταξύ και , η αναθέτουσα αρχή πρέπει να κάνει μια δημόσια ανακοίνωση της πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών στην ΕπίσημοΔελτίο Δημοσίεσης για τις δημόσιες συμβάσεις(boamp) ήσε μια εφημερίδα η οποία έχειτην άδεια να δημοσιεύσει νομικές ανακοινώσεις(jal), που βρίσκεται στην εδρα της αναθέτουσας αρχής.

15 Πέρα από αυτά τα όρια, η αναθέτουσα αρχή πρέπει να δημοσιεύει την ανακοίνωση στην Επίσημη Εφημερίδα ΒΟΑΜΡ και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης(ΕΕΕΕ). Συμβάσεις έργων: μεταξύ και , η αναθέτουσα αρχή έχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της κατάλληλης διαδικασίας, την προσφοράς, τη διαδικασία με διαπραγμάτευση ή του ανταγωνιστικού διαλόγου. Πέρα από 5 εκατ., η διαδικασία της προσφοράς είναι η επίσημη διαδικασία που επιβάλλεται.

16 Ο τρόπος υπολογισμού της εκτιμώμενης αξίας των δημόσιων συμβάσεων, των συμφωνιών-πλαίσιο και των δυναμικών συστημάτων αγορών (Article 27) Όταν μια κατασκευή μπορεί να γίνει σε ξεχωριστά τμήματα, λαμβάνεται υπόψη η συνολική εκτιμώμενη συνολική αξία αυτών των τμημάτων. Οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να αποφασίσουν να εφαρμόσουν μια κοινή διαδικασία διαγωνισμού για όλα τα τμήματα κατασκευής ή μια διαδικασία διαγωνισμού για κάθε τμήμα κατασκευής. Όποια και εάν είναι η επιλογή της αναθέτουσας αρχής, όταν η συνολική αξία των τμημάτων είναι ίση ή υπερβαίνει τα όρια της τυπικής διαδικασίας που ορίζεται στοάρθρο26, η διαδικασία για την εφαρμογή της θα είναι βάσει των τυπικών διαδικασιών. Εάν η αναθέτουσα αρχή προβλέπει bonus, τα λαμβάνει υπόψη της στον υπολογισμό ης εκτιμώμενης αξίας του έργου. Για τις συμφωνίες-πλαίσιο και τα δυναμικά συστήματα αγορών, η αξία που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη είναι η μέγιστη εκτιμώμενη αξία του συνόλου των συμβάσεων που προβλέπονται για τη συνολική διάρκεια της συμφωνίας-πλαίσιο ή του δυναμικού συστήματος αγορών.

17 ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ. Υπάρχει η Εθνική Ομοσπονδία Δημοσίων Έργων (FNTP). Είναι μια επαγγελματική οργάνωση αφιερωμένη στην ανάπτυξη του επαγγέλματος και καθοδηγείται από κοινές αξίες. Συγκεντρώνει 8600εταιρείες ΔημοσίωνΈργων. FNTP περιλαμβάνει 20περιφερειακές ομοσπονδίες και σωματεία18 ειδικοτήτων. Στο Μητρώο της Εθνικής Ομοσπονδίας Δημοσίων Έργων εγγράφονται οι εταιρείες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις : 1. τους ανθρώπινους πόρους της εταιρείας (διοίκηση, μόνιμο προσωπικό με τα προσόντα και τις αρμοδιότητες τους) 2. τους υλικούς πόρους (ιδιόκτητο ακίνητο γραφείων αποθήκες κτλ, μίσθωση). 3. την πιστοποίηση υλοποίησης δημοσίων έργων με την προσκόμιση τριών πιστοποιητικών εργασιών των 5 τελευταίων ετών εκ των οποίων ένα πρόσφατο έργο μάξιμουμ 3 ετών στους τομείς που καλύπτονται από την αίτηση για τις συνήθεις δραστηριότητες και ένα ή δύο πιστοποιητικά των εργασιών ( εκ των οποίων το ένα κάτω από 3 έτη) για δραστηριότητες επιτήρησης. - Υποβολή προσφορών. - Εξέταση των αιτήσεων και προσφορών - Επιλογή των υποψηφίων. - Σύναψη των συμβάσεων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ Ι ) 3.Ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ Ι ) 3.Ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΒΙΒΛΙΟ Ι ) 1.Ανοικτός Διαγωνισμός 2.Κλειστός διαγωνισμός 3.Ανταγωνιστική διαδικασία με διαπραγμάτευση Κοινές για σύναψη συμβάσεων Κάτω των ορίων και

Διαβάστε περισσότερα

Προθεσμία παραλαβής προσφορών Ανοικτoύ ( άνω των ορίων )

Προθεσμία παραλαβής προσφορών Ανοικτoύ ( άνω των ορίων ) Προθεσμία παραλαβής προσφορών Ανοικτoύ ( άνω των ορίων ) διαγωνισμού Στις ανοικτές διαδικασίες, η ελάχιστη προθεσμία παραλαβής των προσφορών ανέρχεται σε τριάντα πέντε (35) ημέρες από την ημερομηνία αποστολής

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων 2015/S 025-041824. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων 2015/S 025-041824. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:41824-2015:text:el:html Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων 2015/S 025-041824 Προκήρυξη σύμβασης Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.1 Σκοπός του Κανονισμού... 3 1.2 Ορισμοί... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΟΡΓΑΝΑ... 3 2.1 Όργανα...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΕΑΠΕΠ ΝΠΙΔ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΕΑΠΕΠ ΝΠΙΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΕΑΠΕΠ ΝΠΙΔ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ 133/1/28-2-2018) Σελίδα 1 από 7 Περιεχόμενα 1. Αντικείμενο του κανονισμού προμηθειών... 3 2. Έγκριση ετήσιου προγράμματος προμηθειών και υπηρεσιών...

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή I.1) Επωνυμία και διευθύνσεις 1 (παρακαλείστε να προσδιορίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθήνα,30 Οκτωβρίου 2008 Δ/ΝΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΕΝ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθήνα,30 Οκτωβρίου 2008 Δ/ΝΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθήνα,30 Οκτωβρίου 2008 Δ/ΝΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΜΑ: Συνοπτικός ενημερωτικός οδηγός σχετικά με προκηρύξεις διαγωνισμών Δημοσίων Συμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

1. Η παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 (Α 147), αντικαθίσταται ως εξής:

1. Η παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 (Α 147), αντικαθίσταται ως εξής: Άρθρο 107 N.4497/17 (Α 171) Τροποποιήσεις του ν. 4412/2016 (Α 147) 1. Η παρ. 5 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 (Α 147), αντικαθίσταται «5. Η αθέτηση της υποχρέωσης της παραγράφου 2 συνιστά σοβαρό επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία αποστολής για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ε.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ

Ημερομηνία αποστολής για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ε.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Χανιά: 09-09-2009 Αρ. Πρωτ.: 8596 ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ (Περιγράφεται αναλυτικά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α') ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ L 200/140 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1303/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Δεκεμβρίου 2013, περί καθορισμού κοινών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. προσκαλεί

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. προσκαλεί ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Πρυτανεία Ταχ. Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο Τ.Κ.: 74100 Πληροφορίες: Κ. Καρνιαβούρα Τηλέφωνο: 2831077940 e-mail: karniaboyra@admin.uoc.gr Ρέθυμνο 02

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:51264-2015:text:el:html

Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:51264-2015:text:el:html 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:51264-2015:text:el:html Ελλάδα-Ηράκλειο: Εξωτερική αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ05/102013

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ05/102013 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ05/102013 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 162.433,69 ΕΥΡΩ (ΑΝΕΥ ΦΠΑ) 1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 11/12/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 11/12/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια 11/12/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Τμήμα Προμηθειών Πληρ. Αναστασία Μιζαντζίδου Τηλ. 2331350616 Προς : Δημοτικό Συμβούλιο ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΑΡΘΡΑ ΝΟΜΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Άρθρο 2 παρ. 2 Βεβαίωση από την Αρχή Ελέγχου της Παραγωγής Έργων (Α.Ε.Π.Ε.) Η απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτων φορέας Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας Οδηγία 2014/25/ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πάτρα: Υπηρεσίες ειδικών οδικών μεταφορών επιβατών 2015/S 031-051728. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

Ελλάδα-Πάτρα: Υπηρεσίες ειδικών οδικών μεταφορών επιβατών 2015/S 031-051728. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:51728-2015:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Υπηρεσίες ειδικών οδικών μεταφορών επιβατών 2015/S 031-051728 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1

ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ( ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΕΒΔΟΜΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2009-2014) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ 1 ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Ν. 4412/2016 (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Ν. 4412/2016 (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Ν. 4412/2016 (ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ) -Εισηγητής: Κωτσοβίνος Βασίλειος - Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός - Νομικός - MSc Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες εκπόνησης τεχνικών μελετών 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες εκπόνησης τεχνικών μελετών 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:321458-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες εκπόνησης τεχνικών μελετών 2014/S 182-321458 Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπολογισμός: ,00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Προϋπολογισμός: ,00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Συκιές 29/09/2017 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 3243 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Σ. Σαράφη & Ι. Μιχαήλ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 351/40 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1219/2012 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Δεκεμβρίου 2012 που αφορά τη θέσπιση μεταβατικών ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή Γνωστοποίηση συναφθείσας σύμβασης Αποτελέσματα της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή Κοινωνικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες δημόσιες συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γεράσιμος Θεοδόσης «Συμφωνίες πλαίσιο και διοικητικές συμβάσεις»

Γεράσιμος Θεοδόσης «Συμφωνίες πλαίσιο και διοικητικές συμβάσεις» Γεράσιμος Θεοδόσης «Συμφωνίες πλαίσιο και διοικητικές συμβάσεις» Α) Σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 5 του Νόμου 4281/ 2014: «Συμφωνία - πλαίσιο» είναι μία συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ μίας ή περισσοτέρων

Διαβάστε περισσότερα

46 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

46 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 24.11.2016 1 Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 51015/25.11.2016 46 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ 1. Έκδοση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου. ΕΛ. ΣΥΝ. Τμήμα VI Απόφαση 936/15 κ.α. Αν η Τεχνική Υπηρεσία αδυνατεί

Διαβάστε περισσότερα

VΙ. Γνωμοδοτικά όργανα Επιτροπές

VΙ. Γνωμοδοτικά όργανα Επιτροπές VΙ. Γνωμοδοτικά όργανα Επιτροπές 1. Νομοθετικό καθεστώς Τα θέματα των οργάνων διενέργειας διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων ρυθμίζονται στο άρθρο 221 του Ν.4412/2016. Επίσης, για τη συγκρότηση και

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Βόλος: Εξοπλισμός απεικόνισης ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής χρήσης 2018/S Προκήρυξη σύμβασης.

Ελλάδα-Βόλος: Εξοπλισμός απεικόνισης ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής χρήσης 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. 1 / 5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:63982-2018:text:el:html Ελλάδα-Βόλος: Εξοπλισμός απεικόνισης ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής χρήσης 2018/S

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:3420/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:3420/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:3420/27.01.2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 4 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26.01.2017 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ»

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ06/102012 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 11.378,00

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ν. 4412/2016 ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Τυποποίηση Διαδικασιών. v.1.2

«ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ν. 4412/2016 ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Τυποποίηση Διαδικασιών. v.1.2 Τυποποίηση Διαδικασιών «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Ν. 4412/2016 v.1.2 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ έως 20.000 άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Οδηγός Ενεργειών 1) Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

«Συμφωνία πλαίσιο» και ενός ή περισσοτέρων οικονομικών φορέων

«Συμφωνία πλαίσιο» και ενός ή περισσοτέρων οικονομικών φορέων «Συμφωνία πλαίσιο» (άρθρα 2 παρ. 1 εδ. 10 και 39) Eίναι συμφωνία που συνάπτεται μεταξύ μίας ή περισσοτέρων αναθετουσών αρχών/αναθετόντων φορέων και ενός ή περισσοτέρων οικονομικών φορέων, η οποία αποσκοπεί

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης.

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:321659-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σπάρτη 21/07/2017 ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σπάρτη 21/07/2017 ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σπάρτη 21/07/2017 ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 19601 ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Ο Δήμαρχος Σπάρτης προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Περιβαλλοντικών Έργων στην Ελλάδα

Παραγωγή Περιβαλλοντικών Έργων στην Ελλάδα Παραγωγή Περιβαλλοντικών Έργων στην Ελλάδα Κριτήρια Καταλληλότητας Εταιρειών για την Παραγωγή Περιβαλλοντικών Έργων στη χώρα. Κών/νος Κρεμαλής Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. ΠΑΣΕΠΠΕ 1

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτων φορέας Κοινωνικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες υπηρεσίες κοινής

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Σέρρες: Υπηρεσίες φυτοκομίας 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Σέρρες: Υπηρεσίες φυτοκομίας 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:238419-2017:text:el:html Ελλάδα-Σέρρες: Υπηρεσίες φυτοκομίας 2017/S 118-238419 Προκήρυξη σύμβασης Υπηρεσίες Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α Πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στις γνωστοποιήσεις δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης σε «προφίλ αγοραστή» διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1

11917/1/12 REV 1 IKS+ROD+GA/ag,alf DG C1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Οκτωβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2010/0197 (COD) 11917/1/12 REV 1 WTO 244 FDI 20 CODEC 1777 PARLNAT 324 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:154845-2010:text:el:html GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτων φορέας Γνωστοποίηση συναφθείσας σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πάτρα: Υπηρεσίες ειδικών οδικών μεταφορών επιβατών 2015/S 031-052302. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Πάτρα: Υπηρεσίες ειδικών οδικών μεταφορών επιβατών 2015/S 031-052302. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:52302-2015:text:el:html Ελλάδα-Πάτρα: Υπηρεσίες ειδικών οδικών μεταφορών επιβατών 2015/S 031-052302 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ Ι: Αναθέτουσα Αρχή Ι.1) Επωνυμία, διεύθυνση και σημείο επαφής Οργανισμός : ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Υπ όψη: Βασιλική Βιλλιώτη Ταχυδρομική Διεύθυνση: Κων. Καραμανλή 1 Τ.Κ:18900 Πόλη:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει του Νόμου 112(Ι)/2004 Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ασκώντας τις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Κεφάλαια:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ Αριθ.Πρωτ:921 Αθήνα, 11 Ιουλίου 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θεσσαλονίκη: Γαλακτοκομικά προϊόντα 2013/S 155-270221. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

Ελλάδα-Θεσσαλονίκη: Γαλακτοκομικά προϊόντα 2013/S 155-270221. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1/9 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:270221-2013:text:el:html Ελλάδα-Θεσσαλονίκη: Γαλακτοκομικά προϊόντα 2013/S 155-270221 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΔΑ: ΒΕΑΛ46ΨΖΣ4-ΥΒ4 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80 Αθήνα. +30 210 772 1348, +30 210 772 4181 e-mail: ereyna@central.ntua.gr

Διαβάστε περισσότερα

GR-Αθήνα: Πακέτα λογισμικού δικτύωσης 2010/S 207-316127 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Προμήθειες

GR-Αθήνα: Πακέτα λογισμικού δικτύωσης 2010/S 207-316127 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Προμήθειες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:316127-2010:text:el:html GR-Αθήνα: Πακέτα λογισμικού δικτύωσης 2010/S 207-316127 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ)

Διαβάστε περισσότερα

Άννα Παπαπαναγιώτου Χαρίκλεια Ζάχου

Άννα Παπαπαναγιώτου Χαρίκλεια Ζάχου Προσέγγιση του ν. 4412/2016 υπό το πρίσμα των σημαντικότερων αλλαγών που εισήγαγε προσαρμόζοντας την κοινοτική οδηγία 2014/24/ΕΕ. Άννα Παπαπαναγιώτου Χαρίκλεια Ζάχου Γιατί μια νέα νομοθεσία για τις δημόσιες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άγιος Στέφανος 13/12/2017. ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο για την κ. Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άγιος Στέφανος 13/12/2017. ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο για την κ. Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άγιος Στέφανος 13/12/2017 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αριθ. Πρωτ:41963/15-12-17 Δ/ΝΣΗ OIKONOMIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Λ. Λ. Μαραθώνος 29 & ΑΘ. Διάκου 145 65 Άγιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ.ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ.ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ.ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣ: Ηρακλείου ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΑΔΡΑΝΗ-ΥΛΙΚΑΚΟΝΙΑΜΑΤΩΝ)-(ΠΑΚΙΔΙΩΝ-

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2.2.2017 L 28/73 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/179 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Φεβρουαρίου 2017 για τον καθορισμό των διαδικαστικών ρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της ομάδας συνεργασίας, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Λάρισα: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς αποχετεύσεων 2017/S Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Ελλάδα-Λάρισα: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς αποχετεύσεων 2017/S Προκήρυξη σύμβασης υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. 1 / 5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:313378-2017:text:el:html Ελλάδα-: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς αποχετεύσεων 2017/S 151-313378 Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

O Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών - Οικονομικών Υπηρεσιών Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

O Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών - Οικονομικών Υπηρεσιών Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Σ ε λ ί δ α 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ OΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α.Φ.Μ. : 997708467 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΟΡΕΑ (NUTS) EL613 ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

6. Ημερομηνία αποστολής της γνωστοποίησης δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης στο «προφίλ αγοραστή».

6. Ημερομηνία αποστολής της γνωστοποίησης δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης στο «προφίλ αγοραστή». ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α Πληροφορίες που πρέπει να περιλαμβάνονται στις γνωστοποιήσεις δημοσίευσης προκαταρκτικής προκήρυξης σε «προφίλ αγοραστή» 2.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΔΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΔΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΔΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΟΓΚΟΥ (PTZ) ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΤΗΛΕΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΣΩ GPRS 2G/3G/4G» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ13/122016 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Πύλη Τρικάλων: Πετρέλαιο ντίζελ 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

Ελλάδα-Πύλη Τρικάλων: Πετρέλαιο ντίζελ 2018/S Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1 / 7 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του : udl?uri=:notice:518379-2018:text:el:html Ελλάδα-Πύλη Τρικάλων: Πετρέλαιο ντίζελ 2018/S 226-518379 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες Οδηγία 2004/18/ΕΚ Τμήμα I:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ07/102012

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ07/102012 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ07/102012 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 85.650,30 ΕΥΡΩ (ΑΝΕΥ ΦΠΑ) 1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

<< Προμήθεια δαπέδου γυμναστικής ασφαλείας για τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.

<< Προμήθεια δαπέδου γυμναστικής ασφαλείας για τις ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

18PROC

18PROC 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:143373-2018:text:el:html Ελλάδα-Γαλάτσι: Κατασκευαστικές εργασίες για αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης 2018/S

Διαβάστε περισσότερα

: Μ. Ανδρόνικου 6 : : : Κυριακόπουλος Φ. : , : :

: Μ. Ανδρόνικου 6 : : : Κυριακόπουλος Φ. : , : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ταχ.Δ/νση Ταχ. Θυρίδα Ταχ.Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Κύθνος, 08 / 11 / 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Λειτουργία του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και του σταθμού μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών

Διαβάστε περισσότερα

Κράτη μέλη - Σύμβαση παροχής υπηρεσιών - Προκήρυξη σύμβασης - Ανοικτή διαδικασία. GR-Αθήνα: Υπηρεσίες διαχείρισης κατασκευαστικών έργων

Κράτη μέλη - Σύμβαση παροχής υπηρεσιών - Προκήρυξη σύμβασης - Ανοικτή διαδικασία. GR-Αθήνα: Υπηρεσίες διαχείρισης κατασκευαστικών έργων 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:91497-2011:text:el:html GR-Αθήνα: Υπηρεσίες διαχείρισης κατασκευαστικών έργων 2011/S 56-091497 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

GR- Αθήνα: Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού

GR- Αθήνα: Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ GR- Αθήνα: Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για το έργο: «Παροχή Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ 1.1. Σύνταξη και καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών. άρθρο 54 7 Ν.4412/16 1.2 Πρωτογενές αίτημα. Ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Νομοθεσία και Ευρωκώδικες στα Τεχνικά Έργα

Τεχνική Νομοθεσία και Ευρωκώδικες στα Τεχνικά Έργα Τεχνική Νομοθεσία και Ευρωκώδικες στα Τεχνικά Έργα Άνθιμος Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Δρ. Πολιτικός Mηχανικός, EurIng Τμήμα Μηχανικών και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. Εισαγωγική Κατεύθυνση: Μηχανικών Γεωτεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ /ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ 1.1. Σύνταξη και καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών 1. άρθρο 54 7 Ν.4412/16 1.2 Πρωτογενές αίτημα. Ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ενδεικτικός προϋπολογισμός- Επιμέτρηση εργασιών:

Α.Ενδεικτικός προϋπολογισμός- Επιμέτρηση εργασιών: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝAΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Tμήμα Προμηθειών Ταχ. Δ/νση: Δήμητρος & Χατζηδάκη 41 Πληροφορίες: Γεωργιάδης Βασίλης Τηλ. 2105537 236 Fax: 2105537 268 Email:prom@elefsina.gr

Διαβάστε περισσότερα

GR-Ιωάννινα: Καύσιμα 2011/S 227-368487. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

GR-Ιωάννινα: Καύσιμα 2011/S 227-368487. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:368487-2011:text:el:html GR-Ιωάννινα: Καύσιμα 2011/S 227-368487 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες Οδηγία 2004/18/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ Επίσημη επωνυμία:

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Φαρμακευτικά προϊόντα 2013/S 134-231904. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες

Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Φαρμακευτικά προϊόντα 2013/S 134-231904. Προκήρυξη σύμβασης. Προμήθειες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:231904-2013:text:el:html Ελλάδα-Αμπελόκηποι: Φαρμακευτικά προϊόντα 2013/S 134-231904 Προκήρυξη σύμβασης Προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

10-12 Λεύκωνος Πόλη: Λευκωσία Ταχ. κώδικας: Φαξ:

10-12 Λεύκωνος Πόλη: Λευκωσία Ταχ. κώδικας: Φαξ: 1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ Επίσημη επωνυμία:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΔΕΟΔ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΔΕΟΔ Θεσσαλονίκη, 20 Ιουλίου 2015 Αρ. Πρωτ. 19588 Έχοντας υπόψη: ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΔΕΟΔ 1. τις διατάξεις του Ν.717/1977 (ΦΕΚ Α 297/06.10.1977) «Περί ιδρύσεως Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός

Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός Τροποποιήσεις Τροποποίηση Ημερομηνία Σχόλια 1.0 01-12-10 1.1 24-03-11 1.2 01-09-16 Σελίδα 1 από 8 1. Σκοπός Σκοπός της διαδικασίας είναι: Να περιγράψει τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. έως άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ. έως άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ έως 20.000 άνευ Φ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Οδηγός Ενεργειών 1) Εγγραφή εξειδικευμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό εξόδων 1. 2) Τεχνική περιγραφή, ενδεικτικός

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC Δ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail Ελληνική 16PROC005323502 2016-11-01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 501 31 Γεωργιάδου Μαρία 24613-50344

Διαβάστε περισσότερα

Φαξ:

Φαξ: 1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ Επίσημη επωνυμία:

Διαβάστε περισσότερα

1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1/ 6 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ - EL ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ Επίσημη επωνυμία:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA 5.1.2. ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σχετικά με το STOA ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 MAΪΟΥ 2009 Το Προεδρείο, - έχοντας υπόψη το άρθρο 23, παράγραφος 2 του Κανονισμού 1, - έχοντας υπόψη την απόφασή

Διαβάστε περισσότερα

[άρθρου 79 παρ. 4 ν. 4412/2016 (Α 147)] για διαδικασίες σύναψης δημόσιας σύμβασης κάτω των ορίων των οδηγιών

[άρθρου 79 παρ. 4 ν. 4412/2016 (Α 147)] για διαδικασίες σύναψης δημόσιας σύμβασης κάτω των ορίων των οδηγιών ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (TEΥΔ) [άρθρου 79 παρ. 4 ν. 4412/2016 (Α 147)] για διαδικασίες σύναψης δημόσιας σύμβασης κάτω των ορίων των οδηγιών Μέρος Ι: Πληροφορίες σχετικά με την αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

1. Ορκωμοσία. Α. Υπόχρεοι σε ορκωμοσία. -ο δήμαρχος, -οι δημοτικοί σύμβουλοι. -οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και

1. Ορκωμοσία. Α. Υπόχρεοι σε ορκωμοσία. -ο δήμαρχος, -οι δημοτικοί σύμβουλοι. -οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και Α. ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 1. Ορκωμοσία Α. Υπόχρεοι σε ορκωμοσία -ο δήμαρχος, -οι δημοτικοί σύμβουλοι -οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και -οι τοπικοί εκπρόσωποι κοινοτήτων 1. Ορκωμοσία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού. Συνολικής Προϋπολογιζόμενης Πίστωσης 7.750,23 με ΦΠΑ

Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού. Συνολικής Προϋπολογιζόμενης Πίστωσης 7.750,23 με ΦΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Ουρανία Ζιάκα Τηλ. 213 2086657, φαξ 213 2086757 Prom5@kat-hosp.gr Κηφισιά, 04-04-2018 Αριθ.Πρωτ.:4969/16-04-18

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΗΜΑΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ Έκδοση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου [ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ] ΕΛ. ΣΥΝ. Τμήμα VI Απόφαση 936/15 κ.α. Επισήμανση : Από 19/7/2018,ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α.Π: 24058/27-06-2014 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18 ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Πανεπιστημίου 254, Κτίριο Β Ταχ.Κώδικας : 26110 Πληροφορίες : Κ.Παπαγιάννη Τηλέφωνο : 2613 613411 Fax: 2610490163

Ταχ.Δ/νση : Πανεπιστημίου 254, Κτίριο Β Ταχ.Κώδικας : 26110 Πληροφορίες : Κ.Παπαγιάννη Τηλέφωνο : 2613 613411 Fax: 2610490163 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πάτρα, 10-9-2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝ. Δ/NΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 238888/5836 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ.Δ/νση : Πανεπιστημίου 254, Κτίριο Β Ταχ.Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού 2017/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1 / 6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:69761-2017:text:el:html Ελλάδα-Αθήνα: Υπηρεσίες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού 2017/S 038-069761 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ με αριθμό 403/ Το Νόμο 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (Α 114/ )

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ με αριθμό 403/ Το Νόμο 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (Α 114/ ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 1/12/2016 Μελίνας Μερκούρη 11 213 00 Κρανίδι Τηλ. Γραφ. Δημάρχου: 2754.360.0028 e-mail : kranidi1@otenet.gr, karanikolasous@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

GR-Θεσσαλονίκη: Γεωλογικές, γεωφυσικές και άλλες επιστημονικές υπηρεσίες ερευνών 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

GR-Θεσσαλονίκη: Γεωλογικές, γεωφυσικές και άλλες επιστημονικές υπηρεσίες ερευνών 2012/S Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:80483-2012:text:el:html GR-Θεσσαλονίκη: Γεωλογικές, γεωφυσικές και άλλες επιστημονικές υπηρεσίες ερευνών 2012/S

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ & ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ερμού 28 κ Κ. Πλειώνη Λαύριο - 195 00 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Συνοπτικός τίτλος. 22 του 1985 68 του 1987 190 του 1989 8 του 1992 22(Ι) του 1992 140(Ι) του 1999 140(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ν.1418/84 & Π.Δ.609/85 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ορισμός δημοσίου έργου Εμπλεκόμενοι δημοσίων έργων Στάδια κατασκευής δημοσίων έργων Χρόνος ζωής δημοσίων έργων

Διαβάστε περισσότερα

CY-Λευκωσία: Κοινοβουλευτικά κτίρια και κτίρια δημοσίων συνελεύσεων 2009/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα

CY-Λευκωσία: Κοινοβουλευτικά κτίρια και κτίρια δημοσίων συνελεύσεων 2009/S ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα 1/6 CY-Λευκωσία: Κοινοβουλευτικά κτίρια και κτίρια δημοσίων συνελεύσεων 2009/S 41-059465 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) Έργα ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ(Α) ΕΠΑΦΗΣ: Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αθήνα, 12/ 10 /2017. A.Π. ΚΒ/ΦΠ000/ΠΡ1/οικ. 4778

ΘΕΜΑ: Αθήνα, 12/ 10 /2017. A.Π. ΚΒ/ΦΠ000/ΠΡ1/οικ. 4778 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Ε.Υ.Δ.Ε. Κ.Σ.Σ.Υ. (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ) ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2

Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσημη επωνυμία: Αριθμός ταυτοποίησης: 2 Συμπλήρωμα της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πληροφορίες και ηλεκτρονικά έντυπα: http://simap.ted.europa.eu Τμήμα I: Αναθέτουσα αρχή Προκαταρκτική προκήρυξη Οδηγία 2014/24/ΕΕ Η παρούσα προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κατ άρθρο διάρθρωση Καταστατικού Ισχύουσα μορφή Αριθμός άρθρου Κατ άρθρο διάρθρωση Καταστατικού Νέα Μορφή (προς έγκριση από τακτική ΓΣ 24.06.2019) Επεξήγηση Μεταβολής Σύσταση Επωνυμία 1 Σύσταση Επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα