ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 370 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις, Κυβερνητικές ή μη-κυβερνητικές, με παρεμφερείς στόχους και αξίες. Οι συνεργασίες και τα δίκτυά μας με ευρωπαϊκούς καθώς και διεθνείς Οργανισμούς έχουν απώτερο σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και πληροφοριών προς όφελος των παιδιών ανά την Ευρώπη αλλά και ανά ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (ΜCE), «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς με στόχο την εξάλειψη της σεξουαλικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης των παιδιών αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανισθεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Τα τελευταία δύο έτη, έχοντας γίνει ισότιμα και ενεργά μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children ICMEC) και έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, κατόπιν δικής μας πρότασης, αποφασίστηκε η δημιουργία Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μας ανατέθηκε η λειτουργία του, η οποία εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2010 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το νέο Κέντρο (SEEC) θα ενώσει τις φωνές των παιδιών θυμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα αποτελέσει κομβικό σημείο επαφής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμα, ο οργανισμός μας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (ICMEC), συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη, συμπεριλαμβανομένων και του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (U.S. based National Centre for Missing & Exploited Children- NCMEC), για την εξεύρεση λύσεων και την εφαρμογή προγραμμάτων παγκοσμίως με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων εξαφάνισης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διεθνούς δράσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνεργασίας, αποτελεί η προώθηση και επεξεργασία των στοιχείων των εξαφανισμένων παιδιών στη διεθνή ιστοσελίδα της οποίας αποτελούμε μέλη. Επιπλέον, βαρύνουσας σημασίας είναι η εκπροσώπηση του οργανισμού μας και στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών καθώς είμαστε συνεργαζόμενος φορέας στο Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε (DPI) ενώ αποτελούμε ΜΚΟ με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ΕCOSOC). Τέλος, «Το Xαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης (CHI), που απαριθμεί μέλη σε 120 χώρες, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Παιδιά του Δρόμου (ΕFSC).

2 371 Ίδρυση Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC), μια πρωτοβουλία του Χαμόγελου, Οκτώβριος 2010 Ιστορικό Παιδιά με έδρα την Ελλάδα. Στις 10 Οκτωβρίου του 2007, το International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC), σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού, οργάνωσαν το πρώτο Αμερικανοβαλκανικό Φόρουμ για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά στην Αθήνα. Σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης αποτέλεσε η δέσμευση τόσο του Υπουργείο Εσωτερικών όσο και του Διεθνούς Κέντρου να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία του οργανισμού μας για την δημιουργία του Βαλκανικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα Εκμετάλλευσης Τρία χρόνια μετά, η υλοποίηση του οράματος μας για την ίδρυση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά είναι πλέον πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας - και αναγνώριση του έργου του οργανισμού μας - ότι το Κέντρο θα λειτουργήσει με έδρα την Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και υπό τον συντονισμό του Χαμόγελου του Παιδιού. Οι βασικοί στόχοι του Κέντρου 1. Η πρόληψη των φαινομένων της εξαφάνισης, της αρπαγής/απαγωγής, της εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης ανηλίκων. 2. Η άμεση και ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών. 3. Ο συντονισμός διακρατικών προσπαθειών για τον εντοπισμό ανηλίκου που αγνοείται και έχει κριθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι έχει μετακινηθεί από ένα κράτος σε άλλο. 4. Η παροχή στήριξης σε ανήλικους - θύματα και στις οικογένειές τους. 5. Η εξεύρεση λύσεων και η εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Το Κέντρο θα αναλαμβάνει σε συνεργασία με τους αντίστοιχους οργανισμούς/φορείς στα γειτονικά Βαλκανικά κράτη: 1. Επαφή με τα ΜΜΕ για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης παιδιού.

3 2. Συντονισμό για την ενεργοποίηση του European Child Alert Automated System Παροχή εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που θα συλλέγει μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά , η οποία έχει εκχωρηθεί στον οργανισμό μας, πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση και θα τις προωθεί άμεσα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές (Europol, Interpol). 4. Συνεργασία με αρμόδιες αρχές με σκοπό τον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών. 5. Παροχή ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής στα παιδιά μετά τον εντοπισμό τους καθώς και στην οικογένεια τους. 6. Προώθηση και επεξεργασία των στοιχείων των εξαφανισμένων παιδιών στο διεθνές site Προς αυτή την κατεύθυνση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει διοργανώσει τα τελευταία έτη σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο (ICMEC) και την Interpol τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθυνόμενα σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εισαγγελικούς λειτουργούς καθώς και φορείς βαλκανικών χωρών για την εξαφάνιση, παράνομη διακίνηση, εκμετάλλευση ανηλίκων καθώς και για τον χειρισμό εγκλημάτων κατά των παιδιών μέσω της τεχνολογίας. Στόχος των εκπαιδεύσεων ήταν η λήψη τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και νέων μεθόδων από τους συμμετέχοντες, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται με αποτελεσματικότητα και επιτυχία στην αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Το Κέντρο Νοτιανατολικής Ευρώπης θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους επιστήμονες, Νομικούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι ήδη εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα με ιδιαίτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα Εγκαίνια Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (11-12/10/2010) Τα Εγκαίνια του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά πραγματοποιήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου, 2010, στην Αθήνα και στις 12 Οκτωβρίου, 2010, στην Θεσσαλονίκη. Τα εγκαίνια στην Αθήνα τέλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για το έργο τους αναφορικά με την προστασία των παιδιών ο κ. Jim Cannavino, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC), η κ. Delphine Moralis, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Missing Children Europe, ο κ. Δανιήλ Εσδράς επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Μετανάστευση στην Ελλάδα, ο κ. Alain Remue, Επιθεωρητής του Τμήματος Εξαφανίσεων της Ομοσπονδιακής Βελγικής Αστυνομίας και πρόεδρος της ειδικής μονάδας της Interpol για τα εξαφανισμένα παιδιά και ο κ. Εnric Panloup, ανώτερο στέλεχος & εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης στα Ηνωμένα Έθνη, υπεύθυνος για την καταπολέμηση του trafficking στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

4 373 Παρουσίαση του Αmber Alert Hellas και του προγράμματος ECAAS σε διεθνείς συναντήσεις National Amber Alert Symposium, Phoenix, Arizona Νοέμβριος 2010 Το ετήσιο Συνέδριο Amber Alert πραγματοποιήθηκε στο Phoenix της Αριζόνας από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου Στο συνέδριο συμμετείχαν Αστυνομικές Αρχές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ελβετία, την Ολλανδία, εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, εκπρόσωποι από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και γονείς παιδιών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» συμμετείχε ως μέλος του ICMEC και του MCE αλλά και ως φορέας που ενεργοποιεί το AMBER ALERT στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιτυχημένη λειτουργία του συστήματος στην Ελλάδα. Iδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ECAAS (European Child Alert Automated System) τονίζοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση όχι μόνο του Ελληνικού AMBER ALERT αλλά και κάθε Child Alert System. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στη σπουδαιότητα τόσο της καλής συνεργασίας όλων των φορέων που συνεργάζονται για την ενεργοποίηση του AMBER ALERT όσο και των αποτελεσμάτων της ενεργοποίησης του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης του κόσμου ώστε να κινητοποιούνται άμεσα μόλις ενεργοποιείται το σύστημα και να συνδράμουν στην αναζήτηση του παιδιού δίνοντας πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές. Άλλο ένα θέμα στο οποίο έγινε αναφορά από τους ομιλητές είναι η σημασία της αξιολόγησης του AMBER ALERT με σκοπό τη βελτίωση του. Παράλληλα τονίστηκε η σπουδαιότητα της τακτικής εκπαίδευσης και της ανανέωσης του σχεδιασμού τους ιδίως στις περιπτώσεις όπου δεν ενεργοποιείται συχνά. Τέλος, εκτενής αναφορά έγινε στην χρήση των social media (facebook, twitter) στην ενεργοποίηση του AMBER ALERT και στα οφέλη λόγω της ταχύτητας διάδοσης των μηνυμάτων. Συμμετοχή και παρουσίαση των δράσεων του οργανισμού μας στο συνέδριο Vulnerable children on the run, a European Challenge, Βρυξέλλες, Νοέμβριος 2010 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά («Missing Children Europe»), έδωσε δυναμικό παρών στο συνέδριο Vulnerable children on the run, a European Challenge,συμμετέχοντας στις εργασίες του και παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του, μαζί με τους υπόλοιπους 23 οργανισμούς-μέλη του MCE, που δραστηριοποιούνται συνολικά σε 16 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελβετία. Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά («Missing Children Europe») και τον Βελγικό Οργανισμό για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά «Child Focus», ενώ φιλοξενήθηκε από την Βασίλισσα Paola του Βελγίου στο Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών.

5 374 Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν εισηγήσεις αναφορικά με τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται τα παιδιά που έχουν φύγει από το σπίτι τους (runaway children) και τρόποι για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα εξαφάνισης και κακοποίησης ανηλίκων καθώς και εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών αρχών. Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων και ειδικών συστάσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της, αναφορικά με την ενδυνάμωση της νομοθεσίας, τη συμβολή των φορέων κοινωνικής πρόνοιας στις δράσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου των εξαφανίσεων και της κακοποίησης ανηλίκων, καθώς και τους τρόπους καλύτερης πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του Κοινού σχετικά με τα ζητήματα αυτά και την πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Το ειδικό stand παρουσίασης του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, όπου παρουσιάστηκαν το έργο και οι δράσεις του κατά την διάρκεια του συνεδρίου Vulnerable children on the run: a European Challenge.

6 375 Άποψη του Palace Gallery στο Βασιλικό Παλάτι των Βρυξελλών, που φιλοξένησε τα ειδικά stands παρουσίασης των οργανισμών-μελών του Οργανισμού Missing Children Europe στη διάρκεια του συνεδρίου. Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις εξαφανίσεις ανηλίκων Διαμόρφωση του Επίσημου Πρακτικού Oδηγού για hotline οperators, σε συνεργασία με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Missing Children Europe. Η Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή είναι αποτέλεσμα της σχετικής απόφασης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ενεργοποίησή της στη χώρα μας καθιστά την Ελλάδα το δεύτερο κράτος μέλος που την έχει θέσει σε λειτουργία. Στην Ευρώπη σήμερα όπου δεν υπάρχουν σύνορα η συντονισμένη αντιμετώπιση και ο χειρισμός των περιστατικών φυγών, αρπαγών, εξαφανίσεων, απαγωγών παιδιών αποτελεί μονόδρομο. Η Γραμμή έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα "εργαλεία" για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σε έκθεση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17/11/2010 απηύθυνε ύστατη έκκληση προς 14 κράτη μέλη της ΕΕ για τη θέση σε λειτουργία όσο το δυνατόν συντομότερα της ευρωπαϊκής εμβέλειας τηλεφωνικής γραμμής παροχής βοήθειας για τα εξαφανισμένα παιδιά Στην έκθεση της, η Επιτροπή καταγράφει την κατάσταση που ισχύει εν προκειμένω στα κράτη μέλη, προτείνει κοινές για ολόκληρη την ΕΕ ελάχιστες απαιτήσεις ποιότητας για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και παρέχει στα κράτη μέλη μια τελευταία ευκαιρία για να θέσουν σε λειτουργία την εν λόγω τηλεφωνική γραμμή παροχής βοήθειας, πριν από την ενδεχόμενη θέσπιση νομοθετικών μέτρων. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης οδηγίας, Το Χαμόγελο του Παιδιού συμμετείχε στην διαμόρφωση του Επίσημου Πρακτικού Οδηγού για hotline operators, μια ομαδική προσπάθεια των μελών του MCE που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Missing Children Europe στο τέλος του Ο συγκεκριμένος οδηγός αξιοποιεί τις βέλτιστες πρακτικές με βάση την πείρα των χωρών-μελών στις οποίες η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί ήδη και παρουσιάζει ένα σύνολο κοινών ελάχιστων προτύπων που να διασφαλίζουν υψηλής στάθμης εξυπηρέτηση σε ολόκληρη την ΕΕ, έτσι

7 376 ώστε γονείς και παιδιά να λαμβάνουν την ίδια συνδρομή ασχέτως του τόπου στον οποίον βρίσκονται. Πολύ σημαντική πρόκειται να είναι η συνεισφορά του οδηγού στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασία φορέων με παροχή αντίστοιχων κατευθυντήριων γραμμών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα φαινόμενο που δεν γνωρίζει σύνορα. Παρουσίαση της Τεχνολογικής Υποδομής (Technology Advantage) του Oργανισμού στα πλαίσια της Διεθνούς Διάσκεψης CHI International Consultation 2010 (Child Helpline International - Διεθνές Δίκτυο Τηλεφωνικών Γραμμών για την Προστασία των Παιδιών), Μαδρίτη, Οκτώβριος 2010 Στα πλαίσια της Διεθνούς Διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε Οκτωβρίου και φιλοξενήθηκε στην Μαδρίτη από τον οργανισμό Fundación ANAR, με την συμμετοχή φορέων από 119 διαφορετικές χώρες, ο κύριος Γιαννόπουλος δέχτηκε πρόσκληση από τους διοργανωτές του να παρουσιάσει την τεχνολογική υποδομή του οργανισμού. Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει ευρεία χρήση της τεχνολογίας στην εφαρμογή όλων των δράσεων του ενώ έχει βραβευτεί διεθνώς στα πλαίσια του Global Awards στην Kuala Lumpur της Μαλαισίας, με το Chairman s Award του Witsa, ως ο οργανισμός που κάνει την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας προς όφελος των παιδιών. Στην Διάσκεψη της Μαδρίτης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τηλεφωνικών γραμμών για την προστασία παιδιών καθώς και τις νέες τάσεις στην τεχνολογία και την χρήση της. Ένα από τα highlights της διάσκεψης ήταν η διοργάνωση Youth Forum με την συμμετοχή 96 φοιτητών ηλικίας χρονών όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την προοπτική των παιδιών αλλά και να απολαύσουν δημιουργικά projects σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν. Tριήμερο Ελληνογαλλικό Συνέδριο, Μαΐου, 2010, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Θέμα: Aνταλλαγή Πληροφοριών και υιοθέτηση πρακτικών για την καταγραφή και καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης παιδιών και γυναικών». Το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Αποστολή Ελλάδος και με την υποστήριξη, αφενός του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και αφετέρου του Εθνικού Συντονιστικού Μηχανισμού για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τριήμερο Ελληνογαλλικό συνέδριο, στις 25, 26 & 27 Μαΐου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με θέμα «Ανταλλαγή πληροφοριών και υιοθέτηση πρακτικών για την καταγραφή και καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης παιδιών και γυναικών». Στόχος, η ανταλλαγή απόψεων και η εφαρμογή αποτελεσματικότερων μεθόδων από εμπειρογνώμονες διαφορετικών επιστημονικών κλάδων και υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα καταπολέμησης του φαινομένου της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, ιδίως γυναικών και παιδιών. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή εκπροσώπων Υπουργείων και ΜΚΟ. Από πλευράς Γαλλίας, συμμετείχε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών (Γενική Διεύθυνση- Αντιπροσωπεία για τα Θύματα Εμπορίας), του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Τμήμα Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος) καθώς και ο Εθνικός Συντονιστής του

8 377 Δικτύου για την Υποδοχή και Προστασία των θυμάτων εμπορίας. Από πλευράς Ελλάδος, συμμετείχε εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Επικεφαλής του Τμήματος Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος του Εισαγγελικού σώματος, και τέλος εκπρόσωποι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην παροχή αρωγής στα θύματα εμπορίας.

9 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ 378 Το Τμήμα Προγραμμάτων και Έργων του Συλλόγου έχει σαν αντικείμενο την αναζήτηση, διεκδίκηση και αξιοποίηση διαθέσιμων άμεσων χρηματοδοτικών πόρων μέσω εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων και τη διοικητική υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων. Έργα του πεδίου του Τμήματος θεωρούνται οι χρηματοδοτούμενες δράσεις είτε αφορούν σε δημιουργία υποδομών είτε σε υλοποίηση επιχειρησιακών / λειτουργικών σχεδιασμών για την εξυπηρέτηση των στόχων του Συλλόγου. ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ «Πανελλήνιο Κέντρου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Φαινομένων Κακοποίησης -Παραμέλησης - Εκμετάλλευσης - Παράνομης Διακίνησης και Εξαφάνισης Ανηλίκων». Το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού του Τμήματος κατά το 2010 απορροφήθηκε από την προσπάθεια υποστήριξης του έργου δημιουργίας του «Πανελλήνιου Κέντρου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Φαινομένων Κακοποίησης -Παραμέλησης - Εκμετάλλευσης - Παράνομης Διακίνησης και Εξαφάνισης Ανηλίκων». Το έργο αποτελούσε μια κεντρική πρωτοβουλία του Συλλόγου καθώς προέβλεπε τη δημιουργία τριών Κέντρων Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης (ΚΑΚΕ) και ενός Σπιτιού Βραχυχρόνιας Φιλοξενίας συνολικού ύψους Η πρόταση είχε υποβληθεί στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), ενός σχήματος συνεργασίας της Ελλάδας και της Νορβηγίας και το έργο είχε εγκριθεί ήδη από το Παρ όλα αυτά σημειώθηκε τεράστια καθυστέρηση από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών για την επίσημη ενεργοποίηση των διοικητικών διαδικασιών υλοποίησης που έφθασε τους 11 μήνες. Κατά το διάστημα αυτό αναδείχθηκαν τόσο η αφοσίωση του Συλλόγου στους στόχους του, που οδήγησε στην κατασκευή του ΚΑΚΕ Θεσσαλονίκης με δικούς του αποκλειστικά πόρους ενάντια την αδράνεια των κρατικών, αλλά και οι ελλείψεις σε εμπειρία και διοικητική τεχνογνωσία υλοποίησης αντίστοιχων έργων, που οδήγησαν στην περιπλοκή του προγράμματος υλοποίησης και την προοπτική ματαίωσης της χρηματοδότησης. Κατά την τελευταία φάση καταβλήθηκαν έντονες προσπάθειες θεραπείας των προβλημάτων που είχαν ανακύψει και αντιστροφής του κλίματος. Ο στόχος αυτός, αν και επιτεύχθηκε ως προς την Ελληνική πλευρά, δεν έγινε δυνατό να αποδώσει αντίστοιχα και ως προς τη Νορβηγική. Στη συνέχεια έγινε κατανοητή η καθοριστική σημασία που έχουν οι ενέργειες διεκδίκησης για την επίτευξη παρόμοιων στόχων. Το τελικό αποτέλεσμα της μακρόχρονης αυτής διαδικασίας είναι ότι το Χαμόγελο κατέχει πλέον ένα πλήρως μελετημένο και ώριμο για υλοποίηση έργο για την χρηματοδότηση του οποίου ήδη εξελίσσει οργανωμένες προσπάθειες. European Child Alert Automated System (ECAAS) To 2010 αποτέλεσε τη χρονιά υλοποίησης μίας σημαντικότατης πρωτοβουλίας του Χαμόγελου του Παιδιού, που αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός ευρωπαϊκού τεχνολογικού εργαλείου για την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών και συντονισμού της απαραίτητης, κατά περίπτωση, διακρατικής συνεργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει τέσσερις βασικές παραμέτρους της γενικής δραστηριότητας του Συλλόγου στο κρίσιμο πεδίο της εξαφάνισης παιδιών: Οι πλούσιες εμπειρίες από τη λειτουργία του Greek Amber Alert και των γραμμών 1056 και

10 379 Η άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές και υποστηρικτικούς φορείς που έχει δημιουργηθεί με τις επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Η σημαντικότατη διεθνής δικτύωση του Συλλόγου Οι διακεκριμένες και διεθνώς αναγνωρισμένες δεξιότητες του Χαμόγελου του Παιδιού στην ενσωμάτωση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Με δεδομένο αυτό το υπόβαθρο ο Σύλλογος είχε υποβάλλει το 2009 σχετική πρόταση στο Κοινοτικό Πρόγραμμα Child Abduction Alert της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (D.G. Justice) για τη δημιουργία του European Child Alert Automated System (ECAAS). Το έργο συνίσταται στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου τεχνολογικού εργαλείου με αντικείμενο την άμεση ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού και την ακαριαία μεταβίβαση σχετικών πληροφοριών και μηνυμάτων στο ευρύτερο δυνατό φάσμα αποδεκτών στα περιστατικά εξαφάνισης παιδιών. Το ECAAS συνδέει και απευθύνεται στο σύνολο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και πλήθος υποστηρικτικών φορέων (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σημεία δημόσια πληροφόρησης κλπ) με στόχο την ενεργοποίηση των εθνικών κρατικών υπηρεσιών την άμεση πληροφόρηση του κοινού και την πανευρωπαϊκή διακρατική συνεργασία για τη συντονισμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων. Το έργο υλοποιήθηκε το 2010 από το Χαμόγελο του Παιδιού ως Project Leader σε συνεργασία με την Ελληνική, Κυπριακή και Πορτογαλική Αστυνομία με εταίρους σχετικούς ΜΚΟ από την Ιταλία (SOS Il Telephono Azzuro) και την Πορτογαλία (Instituto de Apoio di Crianca). Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν διακρατική έρευνα, δύο συναντήσεις, στη Λισσαβόνα και τη Ρώμη αντίστοιχα, συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους του έργου καθώς και pilot tests του συστήματος σε τρείς χώρες. Το έργο ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και τα αποτελέσματα του προγραμματίζεται να παρουσιαστούν τον ερχόμενο Μάρτιο σε ειδική μεγάλη εκδήλωση στις Βρυξέλλες σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλους διεθνείς φορείς. Για πρώτη φορά μια πρωτοβουλία του Χαμόγελου του Παιδιού γίνεται αντικείμενο διεθνούς εκδήλωσης εκτός των ορίων της χώρας μας. E- Antibullying Campaign

11 380 Το Απρίλιο του 2010 ο Σύλλογος κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης του έργου Europe s Antibullying Campaign από το Πρόγραμμα DAPΗNE III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο συνίσταται στην ανάπτυξης μίας μεγάλης καμπάνιας πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις συνθήκες και περιστατικά εκφοβισμού στο σχολικό, οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό, φυσικό ή ηλεκτρονικό, περιβάλλον. Η καμπάνια θα έχει διάρκεια δύο ετών και θα πραγματοποιηθεί, υπό την ηγεσία του Χαμόγελου του Παιδιού, σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες από την ακόλουθη ομάδα συνεργαζόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. ΕΛΛΑΔΑ «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ΙΤΑΛΙΑ «Telefono Azurro» ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ «Instituto de Apoio à Criança» ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ «Nadja Centre Foundation» ΛΕΤΟΝΙΑ «Children and Youth Trust Phone» ΕΣΘΟΝΙΑ «Estonian Mental Health Society» Το Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η αρχική έγκριση της κατατεθειμένης πρότασης και ο Σύλλογος οργανώνει την υλοποίηση του έργου σε αναμονή της τελικής απόφασης χρηματοδότησης. Οι επιλεγμένες χώρες εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Χαμόγελου φια μία αποφασιστική παρουσία στο τόξο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Operating Grants Οι διαδικασίες χρηματοδότησης Ευρωπαϊκής Ένωσης προς Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς αναπτύσσονται σε δύο βασικούς άξονες: τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων και τη χρηματοδότηση πάγιων λειτουργικών δαπανών φορέων. Ο δεύτερος άξονας αναφέρεται σε φορείς αναγνωρισμένης διεθνούς εμβέλειας με σταθερή λειτουργία και αναπτυγμένη οργανωτική δομή με αποτελέσματα που αποδεδειγμένα ανταποκρίνονται στους πάγιους στόχους και πολιτικές των αρμόδιων διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Χαμόγελο του Παιδιού, κεφαλαιοποιώντας την μακρόχρονη και αξιοσημείωτη πορεία του που το έχει αναδείξει σε Μη Κυβερνητικό Οργανισμό με μοναδικά χαρακτηριστικά ανάμεσα σε όσους δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο της προστασίας των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο ή σε κάθε μορφής κρίση, υπέβαλλε για πρώτη φορά πρόταση χρηματοδότησης στον δεύτερο αυτό άξονα προς την Διεύθυνση Ποινικής Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρόταση αποτελεί μία τολμηρή πρωτοβουλία καθώς η επιλογή θα γίνει μεταξύ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οργανώσεων, κατά κανόνα ομοσπονδιακού χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη παρόμοια πρόταση που κατατίθεται από την πλευρά της Ελλάδας. Με την πρωτοβουλία αυτή, πέρα από την επιδιωκόμενη οικονομική ενίσχυση, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει ο Σύλλογος στις αναγκαίες περιπτώσεις κρατικών παρεμβάσεων προστασίας παιδιών θυμάτων βίας ή εκμετάλλευσης προωθώντας τη κοινωνική ενεργοποίηση και τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Στην περίπτωση αποδοχής της πρότασης θα ενισχυθούν οι διεθνείς δράσεις του Χαμόγελου και θα καλυφθεί τμήμα των σχετικών λειτουργικών δαπανών του Συλλόγου.

12 UN DEMOCRACY FUND 381 Οι δράσεις αιχμής του Συλλόγου για την αντιμετώπιση φαινομένων παιδικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης, παράνομης διακίνησης ή εξαφανίσεων καθώς και το συμπληρωματικό φάσμα των δραστηριοτήτων ενημέρωσης και πρόληψης συνιστούν σθεναρή και έμπρακτη έκφραση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών. Η σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί εξειδίκευση της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνιστά το πλαίσιο αρχών το οποίο θέτει η ανθρωπότητα για τη θέση των παιδιών στη ζωή και την κοινωνία. Οι δημοκρατικοί θεσμοί, με τη μορφή που αυτοί παίρνουν σε κάθε σημείο της υδρογείου ή με την ένταση που απουσιάζουν σε δοκιμαζόμενες χώρες, δεν είναι άλλο παρά οι εγγυητικές δομές για τη διασφάλιση της εφαρμογής των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όσον αφορά στο πεδίο ανάπτυξης των δράσεων του Συλλόγου. Το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ισχυρά συνδεδεμένο με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών καθώς αποτελεί διατηρεί από το 2008 Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC) και είναι Συνεργαζόμενος Φορέας της Διεύθυνσης Δημόσιας Πληροφόρησης (DPI) του Οργανισμού. Στα πλαίσια αυτά τον Δεκέμβριο του 2010 υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης στο United Nations Democracy Fund για την ενίσχυση της ανάπτυξης του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC). Το προτεινόμενο έργο, με τίτλο «Project 13» 13 Countries for Article 13, εστιάζει στο δικαίωμα της πληροφόρησης, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 13 της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ως ακρογωνιαίου λίθου για τη διασφάλιση του συνόλου των δικαιωμάτων των παιδιών. Στόχος η δημιουργία θεσμών υποστήριξης και διάδοσης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την άμεση και ενεργό συμμετοχή των ίδιων των παιδιών, της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο πεδίο και των αρμόδιων κρατικών αρχών. Το έργο προγραμματίζεται να αναπτυχθεί σε μια μεγάλη γεωγραφική κλίμακα που καλύπτει το σύνολο του Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε 13 τουλάχιστον χώρες της περιοχής με στόχο να αντιμετωπιστούν οι συνθήκες που οδηγούν μεγάλα τμήματα του παιδικού πληθυσμού σε κρίση ή άμεσο κίνδυνο. Η περιοχή, στην οποία η Ελλάδα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις τόσο από το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό ρεύμα όσο και από τις γεωπολιτικές συνθήκες του ευρύτερου γεωγραφικού περιβάλλοντος. Τα παιδιά είναι η πλέον ευαίσθητη ομάδα, γεγονός που αποδεικνύεται από σχετικές έρευνες που αναφέρουν ότι μέχρι το 45% των εξαφανίσεων των παράνομα εισερχόμενων παιδιών συντελούνται κατά το πρώτο 48ωρο της εισόδου τους, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επίσημης καταγραφής. Η εμπειρία, η τεχνογνωσία και ο επιχειρησιακός μηχανισμός του Χαμόγελου αποτελούν τις βάσεις ενός εξαγώγιμου μοντέλου κοινωνικής ενεργοποίησης και υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αποφασιστικής σημασίας εργαλείο για την υλοποίηση του έργου αποτελεί το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC) που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Χαμόγελου του Παιδιού σε συνεργασία με το International Centre of Missing and Exploited Children (ICMEC). Το SEEC προγραμματίζεται να λειτουργήσει ως θεσμικός βραχίονας της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή στο πεδίο της κοινωνικής αλληλεγγύης και όργανο συντονισμένης διεθνούς δράσης.

13 Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ 382 Και για το 2010 οι εκδηλώσεις του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν πολλές. Αρκετές από αυτές διοργανώθηκαν από τον ίδιο τον οργανισμό, οι περισσότερες όμως αποτέλεσαν πρωτοβουλία φορέων, ιδιωτών και απλών ανθρώπων, οι οποίοι, μέσα από τις ενέργειες αυτές, στήριξαν ουσιαστικά το έργο μας αλλά προσέφεραν και διασκέδαση και όμορφες στιγμές στα παιδιά μας! Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2010: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Η καινούργια χρονιά ξεκίνησε, όπως και κάθε χρόνο, με την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας. Σε κάθε χώρο του οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή αγαπημένων μας ανθρώπων, οι οποίοι έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν τον Σύλλογό μας και τις δράσεις του, πραγματοποιήθηκε και από μία μικρή γιορτή για να έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μία νέα χρονιά γεμάτη δράση και επιτυχίες και για να έχουν όλο και περισσότερα παιδιά έναν λόγο να χαμογελούν! 30-31/01/2010: Πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση όλων των εργαζομένων στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Λουτράκι Στο Club Hotel Casino Loutraki πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανελλαδική συνάντηση όλων των εργαζομένων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης και της ενίσχυσης των δράσεων του Οργανισμού. Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν σημαντικά και καθοριστικά για την προσπάθεια του οργανισμού να ανταπεξέλθει στις καθημερινές πιέσεις που αντιμετωπίζει και να συνεχίζει τον αδιάκοπο και καθημερινό αγώνα του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αφορούν στα παιδιά και στην ποιοτική κάλυψη των αναγκών τους. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της συνάντησης, ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η ημέρα έκλεισε με μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους: στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου τα παιδιά από το Σπίτι της Κορίνθου ξεδίπλωσαν το θεατρικό τους ταλέντο, με την παράσταση «Τα δώρα του Άι-Βασίλη», όπου καταχειροκροτήθηκαν, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους και χαρίζοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους -ένα μήνυμα που συνεχίζει να εμπνέει όλους τους εργαζόμενους στο Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και όλους εκείνους που στέκονται δίπλα του!

14 383 Μάρτιος /03/2010: Πραγματοποίηση συνάντησης εθελοντών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε την τιμή να υποδεχτεί τους εθελοντές του, σε μια γιορτή αφιερωμένη σε εκείνους, που αποτελούν αφοσιωμένους και πολύτιμους συνοδοιπόρους στο έργο του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ledra Marriot», και είχε ως σκοπό τη γνωριμία μεταξύ των ανθρώπων που στηρίζουν τις δράσεις του οργανισμού, αλλά ως αφορμή γι αυτόν να τους ευχαριστήσει, αποδεικνύοντας πως χάρη και στη δική τους αμέριστη στήριξη και αγάπη, το όραμα του μικρού ιδρυτή του, του Ανδρέα, έγινε πραγματικότητα. Εθελοντές που γνώρισαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πρώτα του βήματα, αλλά και Εθελοντές που εντάχθηκαν αργότερα στη μεγάλη αυτή οικογένεια, αντάλλαξαν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει μέσω της πολύτιμης συνεισφοράς τους όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και εθελοντές, χάρηκαν με την ευκαιρία που τους δόθηκε να ανακαλύψουν πόσο σπουδαίοι και ανιδιοτελείς άνθρωποι στηρίζουν καθημερινά το έργο του Οργανισμού, δίνοντας μικρές μάχες για την ευημερία των παιδιών /03/2010: Πασχαλινό bazaar στο ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα Η αίθουσα του Αττικό Μετρό στο Σύνταγμα ντύθηκε και φέτος στα πασχαλινά, φιλοξενώντας bazaar με πασχαλινές κατασκευές των παιδιών από τα 9 Σπίτια μας, των εθελοντών και των χορηγών μας που διατέθηκαν προς πώληση, αποτελώντας όμορφα και πολύτιμα δώρα για συγγενείς, φίλους και βαφτιστήρια, και ενισχύοντας οικονομικά τις προσπάθειές μας για τα παιδιά. Παράλληλα, το πασχαλινό bazaar μας έδωσε για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να υποδεχτούμε τους φίλους μας και να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις μας, αλλά και για τα προβλήματα μου αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εν όψει της γιορτής του Πάσχα, bazaars διοργανώθηκαν όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου υπάρχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

15 384 Μάιος 2010: Ανοιξιάτικο bazaar στο ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα 15-21/05/2010: Στην αίθουσα του Αττικό Μετρό στο Σύνταγμα ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά ανοιξιάτικο bazaar με ποικιλία ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών ειδών (μπλουζάκια, καπέλα, λευκά είδη, κα) και πανέμορφες κατασκευές παιδιών και εθελοντών! Εκεί υποδέχτηκε τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα είδη μας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς επίσης και να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα δράσεων του οργανισμού, με στόχο ακόμη περισσότερα χαμόγελα παιδιών σε ολόκληρη την Ελλάδα!

16 17/05/2010: 17 η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας & Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για τα Παιδιά Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για τα Παιδιά και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, αλλά και στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας του με το CHI (Child Helpline International), ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε στην Αίθουσα Συνεδρίων και Εκθέσεων του Ζαππείου το Ευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων (ECAAS). Παράλληλα, ο οργανισμός βράβευσε τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας και πληροφορικής, που χάρη στην τεχνογνωσία τους και στο εξειδικευμένο προσωπικό τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην ενίσχυση του έργου του. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διαθέτοντας τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και τις σχετικές τεχνολογικές υπηρεσίες, κατάφερε και πέτυχε την υλοποίηση πολλών πρότυπων για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δράσεων, όπως: - Η Εθνική Tηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων Amber Alert HELLAS - Το Ευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων (European Child Alert Automated System - ECAAS) - πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ 385

17 386 25/05/2010: 25 η Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Και αυτή τη χρονιά, στις 25 Μαΐου, ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος, όπου με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Ολλανδικής Πρεσβείας, του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γαλλικής Πρεσβείας: Ανακοινώθηκαν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων σε Ελλάδα και εξωτερικό από την Ελληνική Αστυνομία και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Παρουσιάστηκε το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Εξαφάνιση, Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών (SEEC). Έγιναν τοποθετήσεις από γονείς που ακόμη αναζητούν τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα σε 8 κράτη παγκοσμίως, οργανισμοί και αστυνομικές αρχές ένωσαν τις φωνές τους με κοινό σύνθημα: «Βοηθήστε να επιστρέψουν τα παιδιά σπίτι τους». Τα 8 αυτά κράτη συγκροτούν με άλλα 9 το Global Missing Children's Network, το οποίο έχει την έδρα στην Washington των ΗΠΑ και δρα υπό το συντονισμό του Ιnternational Centre for Missing & Exploited Children (ICMEC), μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Παράλληλα τονίστηκε η σημασία λειτουργίας του ΑΜΒΕR ALERT HELLAS και της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και στα υπόλοιπα κράτη μέλη. Συνολικά οι παραπάνω ενέργειες συντονίζονται από το Missing Children Europe (MCE), μέλος του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μετά τη Συνέντευξη Τύπου, στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε -ομοίως με τα υπόλοιπα συμμετέχοντα κράτη- απελευθέρωση λευκών και γαλάζιων μπαλονιών με τις φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών από όλο τον κόσμο. Αποσπάσματα από την εκδήλωση στην Ελλάδα εντάχθηκαν σε video που προβλήθηκε διεθνώς.

18 387 Ιούνιος /06/2010: Συμμετοχή στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στην οποία συμμετείχε για 9η συνεχή χρονιά και ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση 'Legambiente' και σε αυτή λαμβάνουν μέρος διάφοροι φορείς (σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία κ.ά.) από ολόκληρη τη Μεσόγειο, αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά. Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ταυτόχρονος καθαρισμός σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας: στη Χαλκίδα, στη Βόρεια Κυνουρία, στην Κυλλήνη και στην Κέρκυρα. Περισσότεροι από 400 μαθητές, φορείς, εταιρείες και εθελοντές ένωσαν τις δυνάμεις τους, για όμορφες και καθαρές παραλίες. Η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον. Η όλη δράση έκλεισε με τρόπο μοναδικό μιας και όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν «Μια όμορφη & καθαρή παραλία» σε μουσαμάδες μήκους 10 μέτρων, οι οποίοι θα παραμείνουν στις παραλίες για να θυμίζουν σε όλους πόσο σημαντικό είναι να διατηρούνται καθαρές!

19 388 Οκτώβριος /10/2010: Εγκαίνια του «Κέντρου Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών» στο Ίλιον Ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος εγκαινίασαν το «Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών», που λειτουργεί σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, ο οποίος παραχωρήθηκε για τη χρήση αυτή από τον Δήμο Ιλίου. Στον χώρο αυτό, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι) προσφέρει τις υπηρεσίες του επί εικοσιτετραώρου βάσεως, σε συνεργασία με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056, με φιλικότητα, διακριτικότητα και με οδηγό την εμπειρία των δεκαπέντε χρόνων του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, το «Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών» ανέλαβε: - Tη λήψη ανώνυμων και επώνυμων καταγγελιών για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο - Τις επιτόπιες παρεμβάσεις με οχήματα του οργανισμού σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο - Τον χειρισμό υποθέσεων για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί ή απαχθεί - Τη Συμβουλευτική Υποστήριξη παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών - Τη Δημιουργική Απασχόληση παιδιών - Τις ενημερώσεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας - Τη Στήριξη παιδιών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης - Τη Στήριξη παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας

20 389 - Την μεταφορά παιδιών με προβλήματα υγείας με τα οχήματα υγείας του Οργανισμού 8/10/2010: Εγκαίνια του νέου Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας στα Καλύβια Αγρινίου Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος εγκαινίασαν το νέο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού στην περιοχή Καλύβια του Δήμου Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και η παράδοση ενός αυτοκινήτου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του σπιτιού, προσφορά της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας. Το «Σπίτι» παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και αποτελεί καταφύγιο για κάθε παιδί που πέφτει θύμα κακοποίησης ή βιώνει την εγκατάλειψη και αδιαφορία της οικογένειας του. Μέσα σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο παρέχεται φιλοξενία, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Πρόκειται για το δέκατο κατά σειρά «Σπίτι» του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ TA EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ TA EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2010 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ TA EΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΑ Το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Eξαφανισμένα και Yπό Eκμετάλλευση Παιδιά (SEEC)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (Κ.Α.Κ.Ε.) «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Το Πανελλήνιο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης είναι το συντονιστικό και επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από την πολυετή παρουσία του στην καθημερινότητα των παιδιών, έχει αναπτύξει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ

ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΥ ΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙ Ι ΘΥΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ Ο 10ΧΡΟΝΟΣ Ι ΡΥΤΗΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΡΑΜΑ - ΑΞΙΕΣ Αποστολή Πανελλαδικά 365 ηµέρες το χρόνο 24 ώρες την ηµέρα ίπλα

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση. για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα. στον τομέα εξαφάνισης παιδιών

Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση. για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα. στον τομέα εξαφάνισης παιδιών Σημαντική πανευρωπαϊκή διάκριση και επιβράβευση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα στον τομέα εξαφάνισης παιδιών Με τη μέγιστη βαθμολογία (100%) ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η πιστοποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 6.1 Εισαγωγή Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2012 (1/1/2012 31/12/2012) ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE)

Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) Αναφορά Δέσμευσης (Communication on Engagement - COE) του QualityNet Foundation (QNF) στο Οικονομικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact - UNGC) Περίοδος Αναφοράς: 2010-2015 Χώρα Αναφοράς: Ελλάδα Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2013

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2013 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 2013 Κατά το διάστημα από 1/1/2013 έως και 31/12/2013 ο Οργανισμός δέχτηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», εκατόν εξήντα (160) αιτήματα για την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ιανουαριος 2015 Κωνσταντίνα Μοσχοτά Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ανεξάρτητη, µη κυβερνητική, µη κερδοσκοπική οργάνωση. Όραµά µας η καταπολέµηση κάθε µορφής κακοποίησης εις βάρος των γυναικών. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Στην Ελλάδα της κρίσης Αύξηση της ανάγκης υποστήριξης των «αδύναμων κρίκων» Η ελληνική οικογένεια «δοκιμάζεται» καθημερινά Τα δικαιώματα των

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), με πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας

Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Συνέδριο εκπαιδευτικών Αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Τοποθέτηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος Φεβρουάριος Μάρτιος 2017 Χαρά Ταπανίδου,

Διαβάστε περισσότερα

Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www.omnibus.gr Ετήσιος Απολογισμός 2014

Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www.omnibus.gr Ετήσιος Απολογισμός 2014 Α σ τ ι κ ή Μ η Κ ε ρ δ ο σ κ ο π ι κ ή Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ή Ε τ α ι ρ ε ί α O M N I B U S www..omniibus..gr Ετήσιος Απολογισμός 2014 Περιεχόμενα Απολογισμός Πεπραγμένων: - Αντί προλόγου - «Η χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 «Πολιτικές και δράσεις της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» Έλλη Μπούκη Στέλεχος Μονάδας Β'

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2016 COM(2016) 419 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του προγράμματος «Pericles 2020»

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 9.3.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την έκθεση για την υλοποίηση, τα αποτελέσματα και τη συνολική αξιολόγηση του Eυρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ- 31.3.2014 Κε Γενικέ Γραμματέα, Κε Ειδικέ Γραμματέα, Διακεκριμένοι καλεσμένοι μας, Κυρίες και Κύριοι, H σημερινή εκδήλωση αφορά στην επίσημη έναρξη της Πανελλαδικής

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008

Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008 Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008 Τ.Θ. 22113, 1517 Λευκωσία, Τηλ. + 357 22878181, Φαξ. +357 22773039 Ιστοσελίδα: www.kisa.org.cy, Ηλ. Ταχ.: kisa@cytanet.com.cy 1 Για την επίτευξη

Διαβάστε περισσότερα

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ)

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Διεύθυνση: Γληνού και Νάξου 14, Αγία Βαρβάρα Τ.Κ. 12351 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ)

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Γ. Μαθητές. Θέµα : 19 η Νοεµβρίου-Ηµέρα Εκκίνησης της εκστρατείας ενηµέρωσης και εξασφάλισης πρακτικών λύσεων για τα παιδιάθύµατα

Προς. Γ. Μαθητές. Θέµα : 19 η Νοεµβρίου-Ηµέρα Εκκίνησης της εκστρατείας ενηµέρωσης και εξασφάλισης πρακτικών λύσεων για τα παιδιάθύµατα Προς Α. Σύλλογο ιδασκόντων Β. Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων Γ. Μαθητές Αριθµ.πρωτ. 64991 Αθήνα 17 Νοεµβρίου 2004 Πληρ. Τάνια Περιµένη τηλ. 2104256040 Θέµα : 19 η Νοεµβρίου-Ηµέρα Εκκίνησης της εκστρατείας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγική Ομιλία Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α. στο Workshop «Ολοκληρωμένη Προσέγγιση του Εγκλήματος της Εμπορίας Ανθρώπων: Αναγνώριση, Πρόληψη, Αντιμετώπιση»

Εισαγωγική Ομιλία Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α. στο Workshop «Ολοκληρωμένη Προσέγγιση του Εγκλήματος της Εμπορίας Ανθρώπων: Αναγνώριση, Πρόληψη, Αντιμετώπιση» Εισαγωγική Ομιλία Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α. στο Workshop «Ολοκληρωμένη Προσέγγιση του Εγκλήματος της Εμπορίας Ανθρώπων: Αναγνώριση, Πρόληψη, Αντιμετώπιση» Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 Κυρίες και κύριοι καλημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Με FAX & E-MAIL Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Α.Π. 23680

Με FAX & E-MAIL Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Α.Π. 23680 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) είναι επιστημονικός, ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας με σκοπό τη διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η Ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής, στις 24 Απριλίου 2013,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά Ο μικρός μας ιδρυτής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα Πύργος Χαλκίδα Τρίπολη Αίγιο Αγρίνιο Φοίνικας Καλαμαριάς

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στη Δια Βίου Μάθηση των εκπαιδευτικών

Η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στη Δια Βίου Μάθηση των εκπαιδευτικών Η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στη Δια Βίου Μάθηση των εκπαιδευτικών Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση που απηύθυναν στην Περ/κή Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Ιούνιος 2015 Το περιβάλλον του έργου Το τετραετές έργο με τίτλο «Ετήσιες Εκθέσεις για την Πρόοδο της Εφαρμογής των Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EAC/S20/2019. Ο αθλητισμός ως μέσο για την ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EAC/S20/2019. Ο αθλητισμός ως μέσο για την ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ EAC/S20/2019 Ο αθλητισμός ως μέσο για την ενσωμάτωση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει στόχο την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ III: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για διακρατικές δράσεις

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΔΑΦΝΗ III: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για διακρατικές δράσεις Ελληνική ΕΠΕΙΓΟΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 30/10/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΦΑΞ & E-MAIL Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 Ομιλία του Γενικού Διευθυντή, Υπουργείο Εσωτερικών Δρος. Λάζαρου Σ. Σαββίδη στο Ετήσιο Συνέδριο κατά της Εμπορίας Γυναικών με Σκοπό τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2014-2019 (Α ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ) Αξιότιμοι συνάδελφοι, Οι Δήμοι, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Μεταξύ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ και ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Στην Αθήνα σήμερα 29 Απριλίου 2013 τα εξής συμβαλλόμενα μέρη: Αφενός, η Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις

Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Γνώση, Τεχνολογία και Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις Εμπειρίες από τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο διεθνές Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων Βασίλης Ακύλας Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Σύμπραξη επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΚΟΠΟΣ και ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ και ΔΡΑΣΕΙΣ > Η εμπειρία της Πάτρας ΕΡΓΟ και ΔΡΑΣΕΙΣ > Η εμπειρία της Θεσσαλονίκης ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.10.2016 C(2016) 6265 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για το κοινό πλαίσιο παρακολούθησης και αξιολόγησης που προβλέπεται

Διαβάστε περισσότερα

«Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

«Υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» Εθνικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Ρομά και μη Ρομά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον Εθελοντισμό και τις Ηγετικές Ικανότητες Ενημερωτικό υλικό προγράμματος ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Social Business Excellence Awards 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διαγωνισμός Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 Μάθετε περισσότερα για το θεσμό των βραβείων και δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο www.social-business-awards.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.10.2015 COM(2015) 507 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του προγράμματος Pericles για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Γωνία Απελλή και Παύλου Νιρβάνα, 5 ος Όροφος, 1496 Λευκωσία Τηλ. : 22 873200 Φαξ : 22 872365 E-mail: childcom@ccr.gov.cy ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας B. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία (DEP) και πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Aνάπτυξη υποστηρικτικών δομών για LGBTQI /ΛΟΑΤΚI φοιτητές/τριες

Aνάπτυξη υποστηρικτικών δομών για LGBTQI /ΛΟΑΤΚI φοιτητές/τριες ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α Πράξη «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών» - Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» Ίδρυμα ΑΠΘ Πρόσωπο Επικοινωνίας Ονοματεπώνυμο Δήμητρα Κογκίδου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ. Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ. Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΤΤ Η Καινοτομία στο Ευρυζωνικό διαδίκτυο Ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών Bασικό συνθετικό στοιχείο και παράλληλα ζητούμενο για τη Δημοκρατία αποτελεί η εμπεδωμένη σχέση, η επικοινωνία και

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα, πολλές όψεις» Συνέδριο ΓΓΙΦ-ΥΠΕΣ Αθήνα 25/11/2014 Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υπηρεσιών προς πολίτες και φορείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016. Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016. Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2016 Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διαφανής Αποτελεσματική Υπεύθυνη Διακυβέρνηση Ζήτημα πρωτεύουσας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει!

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» γιορτάζει τα 10 α γενέθλια της με 10 εκδηλώσεις και πλήθος παράλληλων δράσεων μέσα στο 2013. Μεγαλώνει και διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αναπηρία, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών), τα οποία υπάγονται στα αντίστοιχα Επαρχιακά Γραφεία.

Αναπηρία, Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών), τα οποία υπάγονται στα αντίστοιχα Επαρχιακά Γραφεία. Κοινωνική Ευημερία Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ως ο κατεξοχήν δημόσιος φορέας στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, έχουν ως αποστολή την παροχή υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Έφη Δαρείου Εκπαιδευτικός, Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Ειδίκευση

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή τεχνικής υποστήριξης στα μέλη των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), παροχή κατάρτισης στους εμπλεκόμενους σε αυτά σχετικά με τη λειτουργία

Παροχή τεχνικής υποστήριξης στα μέλη των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), παροχή κατάρτισης στους εμπλεκόμενους σε αυτά σχετικά με τη λειτουργία Παροχή τεχνικής υποστήριξης στα μέλη των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), παροχή κατάρτισης στους εμπλεκόμενους σε αυτά σχετικά με τη λειτουργία των Συμβουλίων αυτών και διευκόλυνση της δικτύωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κωνσταντίνος Αργυρός, Δημοτικός Σύμβουλος Rivalta Τορίνο, Ιταλία Ελευθέριος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη 24.2.2014 Προς -Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη κ. Ευάγγελο Λαμπάκη -Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητές- Ομιλητές: Αθανασόπουλος Αθανάσιος Ειδικός Συνεργάτης Π.Ο.ΑΣ.Υ Ρήγας Νικόλαος Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ

Εισηγητές- Ομιλητές: Αθανασόπουλος Αθανάσιος Ειδικός Συνεργάτης Π.Ο.ΑΣ.Υ Ρήγας Νικόλαος Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ Προς: Τη Βουλή των Ελλήνων Εισηγητές- Ομιλητές: Αθανασόπουλος Αθανάσιος Ειδικός Συνεργάτης Π.Ο.ΑΣ.Υ Ρήγας Νικόλαος Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ Υποεπιτροπή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης

Διαβάστε περισσότερα

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις.

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. 1 Το MICE παρουσιάζει σχετικά μικρό βαθµό εποχικότητας % 2010 Ιαν 2 Φεβ Μαρ 5

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ. κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» 1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ κ. ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: To Πρόγραμμα Green emotion» Τίτλος: «Η ΔΕΗ κινητήρια δύναμη της Ηλεκτροκίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ 2016-2017 Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η προώθηση της δικτύωσης αποτελούν βασικά μέσα για την επίτευξη των

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΙΔΡΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΙΔΡΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΙΔΡΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: H πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020» διοργανώνεται από το QualityNet Foundation, H πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020» διοργανώνεται από το QualityNet Foundation,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η αποστολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διαμορφούμενη μέσα στο πλαίσιο του Ν. 4485/17, o οποίος είναι ο πιο πρόσφατος νόμος όπου καθορίζεται η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία

Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε. για την διετία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 49 (ΤΕΕ/ΤΚΜ), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ e-mail: info@sdatmbe.gr www.sdatmbe.gr Κατευθυντήριες γραμμές Προγραμματισμού Δράσης του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, διανύει τον έβδομο χρόνο από την ίδρυσή του το 2008. Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε πολλούς τομείς και

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. πρωτ : Δ27 / Γ. Π. οικ /515 ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Ανηλίκων.

Αριθ. πρωτ : Δ27 / Γ. Π. οικ /515 ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Ανηλίκων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ TMHMA Β Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17: 10187 Πληροφορίες : Μ. Σταθοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Βασίλης Δάγλας Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ 5 η Ημερίδα «Βήματα Ασθενών» Ινστιτούτο Παστέρ Ποια είναι η Φαιναρέτη Η Αστική μη Κερδοσκοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛ , FAX Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛ , FAX Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ. 213.131.3636, 213.131.3605 FAX. 210.3389197 Αθήνα 28 Μαΐου 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΟΑΕΔ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στην Ελλάδα, ως κύριος φορέας υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιότητα & Πληροφόρηση

Δημοσιότητα & Πληροφόρηση Πρόγραμμα GR02: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εσωτερικών & Θαλασσίων Υδάτων Δημοσιότητα & Πληροφόρηση Δήμητρα Κουμπάρου, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑ (πρώην Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.) Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.9.2014 COM(2014) 550 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Σχετικά με την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του προγράμματος Pericles για

Διαβάστε περισσότερα

ένα σύμφωνο για την εξάλειψη

ένα σύμφωνο για την εξάλειψη Πόλεις και περιφέρειες: ένα σύμφωνο για την εξάλειψη της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών Υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας. Δεδομένης της έκτασης

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλα Συνεργασίας

Πρωτόκολλα Συνεργασίας Πρωτόκολλα Συνεργασίας της ΔΑΣΤΑ του ΤΕΙ Αθήνας Η ΔΑΣΤΑ και οι Δοµές του ΤΕΙ Αθήνας για την αποτελεσµατικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την αγορά εργασίας έχουν συνάψει συνεργασίες µε διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους Το φαινόμενο της φτώχειας παραμένει κυρίαρχο στις σύγχρονες κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα για τη Συμμετοχή της Κύπρου. Στο Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ το Πρόγραμμα Πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία. της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αποτελέσματα για τη Συμμετοχή της Κύπρου. Στο Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ το Πρόγραμμα Πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αποτελέσματα για τη Συμμετοχή της Κύπρου Στο Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 το Πρόγραμμα Πλαίσιο για Έρευνα και Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 Εισαγωγή H παρούσα Έκθεση αφορά στην αποτύπωση της συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα