ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA"

Transcript

1 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 1 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA του Νικολάου Θ. Παπαδόπουλου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυµο: Παπαδόπουλος Όνοµα: Νικόλαος Όνοµα Πατρός: Θωµάς Ηµεροµηνία Γεννήσεως: 22 Οκτωβρίου 1966 Τόπος Γεννήσεως: άφνη Κοζάνης Οικογενειακή Kατάσταση: Έγγαµος ιεύθυνση (Eργασίας): Εργαστήριο Εντοµολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας Τµήµα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, Οδός Φυτόκου Ν. Ιωνία (Βόλος) (Oικίας): Λιακοπούλου 34 Ν. Αγχίαλος Μαγνησίας Tηλέφωνα: (εργασίας) FAX: Από τον Ιούλιο του 1995 έως τον Ιούλιο του 1996 εκπλήρωσα τις στρατιωτικές µου υποχρεώσεις. 2. ΣΠOY EΣ ΤΟ 1984 αποφοίτησα από το Λύκειο Tσοτυλίου, Κοζάνης. Το 1992 αποφοίτησα από το Τµήµα Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστηµών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. H πτυχιακή µου διατριβή µε τίτλο «Μελέτη της βιοοικολογίας και αντιµετώπιση του Sphaerolecanium prunastri Fonscolombe (Homoptera: Coccidae) στη βόρεια Ελλάδα» εκπονήθηκε

2 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 2 στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του A.Π.Θ. και βαθµολογήθηκε µε άριστα (10). 1998, ολοκλήρωσα τη διδακτορική µου διατριβή µε θέµα «Μελέτη της βιολογίας και οικολογίας της µύγας της Μεσογείου Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) στη βόρεια Ελλάδα» εκπονήθηκε από το 1993 έως το 1998 στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Zωολογίας και Παρασιτολογίας του A. Π. Θ µε επιβλέποντα τον καθηγητή κ. B. Kατσόγιαννο. Στα πλαίσια της διατριβής µου παρακολούθησα και εξετάσθηκα σε 9 µεταπτυχιακά µαθήµατα. στα παρακάτω µαθήµατα που καθορίσθηκαν από τη συµβουλευτική επιτροπή: 1. Βιοµετρία I, βαθµός 8,0 (µεταπτυχιακό) 2. Βιοµετρία II, βαθµός 8,0 (µεταπτυχιακό) 3. Ζωολογία, βαθµός 9,0 (προπτυχιακό) 4. Οικολογία Εντόµων, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) 5. Ανθεκτικότητα των Φυτών στα Έντοµα, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) 6. Ακαρολογία, βαθµός 8,0 (µεταπτυχιακό) 7. Μέθοδοι Καταπολέµησης Εντόµων, βαθµός 9,5 (µεταπτυχιακό) 8. Ειδικά Θέµατα Εντοµολογίας, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) 9. Ηθολογία Εντόµων, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) Έλαβα το διδακτορικό µου δίπλωµα στην Εντοµολογία, µε άριστα, από το Τµήµα Γεωπονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του Από τον Ιούνιο του 2001 έως το 2003 µε εκπαιδευτική άδεια που µου χορηγήθηκε από το A.Π.Θ., εργάσθηκα στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας. Στα πλαίσια της µετεκπαίδευσης µου στο Πανεπιστήµιο Davis της Καλιφόρνιας παρακολούθησα τα µαθήµατα: 1. Longevity (ENT117) (βαθµός Α) 2. Introduction to Evolution (EVE100) (ως ακροατής). 3. Molecular biology of eukaryoric cells (MCM121) (ως ακροατής). 4. Survival Analysis (STA222) στο Τµήµα Στατιστικής του Πανεπιστηµίου Davis (ως ακροατής). Παρακολούθησα περισσότερα από 30 σεµινάρια στο Πανεπιστήµιο Davis της Καλιφορνίας. 3. ΞENEΣ ΓΛΩΣΣEΣ Γνωρίζω πολύ καλά την αγγλική γλώσσα (παραµονή και εργασία για 24 µήνες στις ΗΠΑ, πτυχίο Lower Cambridge).

3 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 3 4. EΠAΓΓEΛMATIKH AΠAΣXOΛHΣH 1. Aπό το 1985 έως το 1995 εργάσθηκα περιοδικά στην εταιρεία «Απεντοµωτική», σε πειράµατα της εταιρείας «Elanco Eλλάς AEBE», που αφορούσαν την καταπολέµηση ακάρεων της µηλιάς και του βαµβακιού, σε πειραµατικά της εταιρείας «Γεωφάρµ» που αφορούσαν την καταπολέµηση των σκωριάσεων του σπαραγγιού, του φουζικλάδιου της µηλιάς και του ρόδινου σκουληκιού του βαµβακιού, σε πειραµατικά της εταιρείας «Ciba Geigy Eλλάς AEBE», που αφορούσαν την καταπολέµηση της καρπόκαψας της µηλιάς. 2. Από το εργάσθηκα ερευνητικά (χωρίς µισθό) στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης σε θέµατα σχετικά µε τη µελέτη της βιοοικολογίας, καταπολέµησης και συστηµατικής κατάταξης των κοκκοειδών εντόµων της Ελλάδος καθώς επίσης και σε θέµατα καταπολέµησης της καρπόκαψας της µηλιάς και φυτοφάγων ακάρεων υπό την καθοδήγηση του ρ. Σ. Παλούκη. 3. Από το 1991 έως το 1998 εργάσθηκα στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του Τµήµατος Γεωπονίας του A.Π.Θ, ως επιστηµονικός συνεργάτης του καθηγητή κ. B. Kατσόγιαννου, στα παρακάτω ερευνητικά προγράµµατα: α) «Bιοοικολογία, καταπολέµηση και µελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή του φυτού-ξενιστή στο έντοµο ευρύτοµο της αµυγδαλιάς», ΓΓET, YBET (ΠAET-89). β) "Environmentally safe integrated systems for the control of the Mediterranean fruit fly Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera, Tephritidae)", Ευρωπαϊκή Ένωση, Agroindustry «Μελέτη ελκυστικών για τη µύγα της Μεσογείου στα πλαίσια της µεθόδου εξαπόλυσης στείρων εντόµων», ιεθνής Οργανισµός Ατοµικής Ενέργειας (I.A.E.A). «Μελέτη της βιοοικολογίας της µύγας της Μεσογείου στη βόρεια Ελλάδα ( )», Πανεπιστήµιο Davis, Kαλιφόρνια, H. Π. A. «Μελέτη της βιοοικολογίας και εφαρµογή σύγχρονων µεθόδων καταπολέµησης της µύγας των κερασιών Rhagoletis cerasi στη βόρεια Ελλάδα ως συµβολή στην ανάπτυξη συστήµατος ολοκληρωµένης καταπολέµησης των εχθρών της κερασιάς», ΓΓET (ΠΕΝΕ -94). «ιαχείµαση της µύγας της Μεσογείου στην περιοχή Θεσσαλονίκης και Χίου», Πανεπιστήµιο Davis, Kαλιφόρνια, H.Π.A. «Ανάπτυξη και αξιολόγηση ελκυστικών για τις µύγες των φρούτων», ιεθνής Οργανισµός Ατοµικής Ενέργειας (I.A.E.A).

4 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 4 «Από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2003 µε εκπαιδευτική άδεια που µου χορηγήθηκε από το A.Π.Θ., εργάσθηκα στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας σε θέµατα σχετικά µε τη δηµογραφία και τη συµπεριφορά εντόµων εργάσθηκα στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας της Γεωπονικής Σχολής του A.Π.Θ, ως Γεωπόνος ΠΕ εργάσθηκα στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του Τµήµατος Γεωπονίας του A.Π.Θ, ως Ειδικό Εργαστηριακό και ιδακτικό Προσωπικό (ΕΕ ΙΠ) , ειδικός µεταπτυχιακός ερευνητής (Post doctorate research assistant) στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας. Συµµετείχα στα παρακάτω ερευνητικά προγράµµατα: 1. «Development of an electronic system to monitor the lifetime behavior in adult medflies» Travel Grant. Φορέας χρηµατοδότησης The University of California Institute for Mexico and the United States (UCMEXUS), Kαλιφόρνια, H.Π.A. 2. «Electronic system for monitoring the lifetime behavior in medflies» Main Grant. Φορέας χρηµατοδότησης UCMEXUS, Kαλιφόρνια, H.Π.A. Είµαι επιστηµονικός υπεύθυνος των ερευνητικών προγραµµάτων: 1. «ηµογραφικές µελέτες άγριων πληθυσµών της µύγας της Μεσογείου» το οποίο χρηµατοδοτείται από το National Institute on Aging των ΗΠΑ και από το Πανεπιστήµιο της Καλιφορνίας Davis. 2. «Εξελικτική ηµογραφία της µύγας της Μεσογείου» το οποίο χρηµατοδοτείται από το National Institute on Aging των ΗΠΑ και από το Πανεπιστήµιο της Καλιφορνίας Davis. 5. EΠIΣTHMONIKA TAΞI IA-METEKΠAI EYΣH 1. Tο Mάϊο του 1990 επισκέφτηκα στην Eλβετία τον Oµοσπονδιακό Σταθµό Γεωργικής Έρευνας του Changins στη Nyon (Station Fédérale de Recherches Agronomiques de Changins, Nyon). 2. Tο Nοέµβριο του 1997 παρακολούθησα στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, σεµινάριο της ιεθνούς Eπιτροπής Aτοµικής Eνέργειας µε τίτλο IAEA/FAO Regional training Course on Area-Wide Control of Fruit Flies in the Mediterranean Region with Special Emphasis on the Sterile Insect Technique. Madeira, Portugal, 3 28 November Tο Nοέµβριο του 1997 επισκέφτηκα την µονάδα παραγωγής στειρωµένων εντόµων στη Μαδέρα της Πορτογαλίας.

5 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 5 4. Το Σεπτέµβριο του 1999 επισκέφτηκα στις Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής, τα Tµήµατα Εντοµολογίας των Πανεπιστηµίων Riverside και Davis στην Καλιφόρνια. 5. Τον Αύγουστο του 2000 επισκέφτηκα στην πόλη Piracicaba της Βραζιλία το Tµήµα Εντοµολογίας της Γεωπονικής Σχολής (Escola Superior de Agricultura, Luiz de Queiroz) του Πανεπιστηµίου του Sao Paulo και το Κέντρο Ατοµικής Ενέργειας Εφαρµοσµένης στη Γεωργίας (Centro de Energia Nuclear na Agricultura). 6. Το Μάιο του 2002 επισκέφτηκα το Τµήµα Εντοµολογίας και Νηµατοδωλογίας του Πανεπιστηµίου του Stellenbosch στην πόλη Stellenbosch της Νότιας Αφρικής. 7. Τον Ιούλιο του 2002 επισκέφτηκα το Ινστιτούτο Αστροφυσικής (Instituto National de Astrofisica) στην πόλη Puebla του Μεξικού στα πλαίσια συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήµατος για την καταγραφή και ανάλυση της συµπεριφοράς της µύγας της Μεσογείου. 8. Τον Ιούλιο και Αύγουστο 2002 εργάστηκα (για έξι εβδοµάδες) στο El Collegio la Frontera Sur στην πόλη Tapachula (Chiapas) του Μεξικού. Το ίδιο διάστηµα επισκέφτηκα τις µονάδες παραγωγής στειρωµένων εντόµων µύγας Μεσογείου, διαφόρων ειδών Anastrepha και τη µονάδα µαζικής παραγωγής παρασιτοειδών Diachasmimorpha longicaudata στην πόλη Metapa (Chiapas). 9. Το Νοέµβριο και εκέµβριο του 2002 εργάστηκα (για τρεις εβδοµάδες) στο Πανεπιστήµιο της Χαβάης και στο United States Department of Agriculture (USDA) σε θέµατα που αφορούσαν την αύξηση της σεξουαλικής ανταγωνιστικότητας αρσενικών της µύγας της Μεσογείου µετά από έκθεση τους σε αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και ginger root oil. Κατά την παραµονή µου στη Χαβάη επισκέφτηκα τα εργαστήρια του USDA, και ARS στις πόλεις Honolulu και Hilo. 10. Τον Οκτώβριο του 2005 επισκέφτηκα τη µονάδα παραγωγής στείρων εντόµων στην περιοχή El Pinio της Γουατεµάλας. 6. ΣYΜMETOXH ΣE ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣYNE PIA ΣEMINAPIA Έχω λάβει µέρος σε 10 ελληνικά και 27 διεθνή συνέδρια. 7. ΣYMETOXH ΣE EΠIΣTHMONIKEΣ ETAIPEIEΣ Είµαι µέλος: 1. του Γεωτεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος από το της Εντοµολογικής Εταιρείας Ελλάδος από το 1992.

6 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 6 8. I AKTIKH EMΠEIPΙA Α. Συµµετείχα στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τµήµατος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης από το 1991 έως και το Συγκεκριµένα: , εργαστηριακές ασκήσεις του µαθήµατος «Εχθροί Αµπελιού και Καρποφόρων ένδρων» , και εργαστηριακές ασκήσεις του µαθήµατος «Εχθροί Καλλωπιστικών Φυτών» συµµετείχα στη θερινή πρακτική εξάσκηση των φοιτητών εργαστηριακές ασκήσεις του µεταπτυχιακού µαθήµατος «Ηθολογία Εντόµων» δίδαξα στους µεταπτυχιακούς φοιτητές του εργαστηρίου Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του ΑΠΘ το σεµινάριο «Ανάλυση και παρουσίαση δεδοµένων σε εντοµολογικά πειράµατα µε τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS». 6. Συµµετείχα στην καθοδήγηση 26 πτυχιακών διατριβών. Β δίδαξα το µάθηµα «Γεωργική Εντοµολογία και Ζωολογία» στο Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης του ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, ως εντεταλµένος επίκουρος καθηγητής σύµφωνα µε τις διατάξεις του νόµου 407/1980, σε συνεργασία µε τη ρα. Σ. ουλουµπάκα. Γ. ίδαξα τα παρακάτω σεµινάρια σε αγρότες: , «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών Εφαρµογή της Πληροφορικής στη Γεωργία» που υλοποίησε η κοινότητα Π. Mυλοτόπου N. Πέλλας µε την συνδροµή και χρηµατοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταµείου (E.K.T) , «Σύγχρονες Θερµοκηπιακές Καλλιέργειες» που υλοποίησε το K.E.K-T.E.I Καβάλας.. Στο Τµήµα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας µετά το διορισµό µου στις και έως σήµερα δίδαξα: , µέρους του Μαθήµατος Εφαρµοσµένη Εντοµολογία , Το µάθηµα Προστασία Αποθηκευµένων Προϊόντων (συνδιδασκαλία µε τον επ. Καθηγητή κ. Νάνο) , Παρουσίαση Βιβλιογραφικών Θεµάτων (συνδιδασκαλία µε τον καθηγητή κ. Κίττα) 4. µέρους του µαθήµατος εισαγωγή στη Γεωπονία (οργανωτής του µαθήµατος επ. καθηγητής Α. Σφουγγάρης). 5. Οικολογίας Εντόµων (µεταπτυχιακό) (συνδιδασκαλία µε τον καθηγητή κ. Τσιτσιπή).

7 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 7 9. EPEYNHTIKH PAΣTHPIOTHTA KAI EPΓO Από το 1988 έως και το 1991, ασχολήθηκα στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης, µε τη µελέτη της βιοοικολογίας, την καταπολέµηση και τη συστηµατική κατάταξη κοκκοειδών, και την καταπολέµηση εντόµων και ακάρεων των καρποφόρων δέντρων και του βαµβακιού. Από το 1991 έως το 2001 στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του A.Π.Θ εργάσθηκα ως συνεργάτης του καθηγητή κ. B. Kατσόγιαννου και η επιστηµονική µου δραστηριότητα αφορούσε µελέτες της βιολογίας, οικολογίας και συµπεριφοράς του ευρυτόµου της αµυγδαλιάς, της µύγας της Μεσογείου και της µύγας των κερασιών (Rhagoletis cerasi). Από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2003 εργάσθηκε ερευνητικά στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας ως συνεργάτης του καθηγητή J. R. Carey σε θέµατα σχετικά µε τη δηµογραφία και τη συµπεριφορά των εντόµων. Από τον Φεβρουάριο του 2004 έως και σήµερα στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας εργάζοµαι σε θέµατα σχετικά µε τη δηµογραφία και συµπεριφορά των εντόµων καθώς και σε θέµατα που αφορούν τη ρύθµιση των ενεργειακών αποθεµάτων σε διάφορα στάδια των εντόµων σε σχέση µε την ηλικία τους. 10. ΣYΓΓPAΦIKO EPΓO A. Πλήρη δηµοσιεύµατα Άρθρα που ηµοσιεύτηκαν µετά από Κρίση 1. Kozar, F., S. Paloukis, and N. Papadopoulos New scale insects (Homoptera: Coccoidea) in the Greek entomofauna. Entomologia Hellenica 9: Papadopoulos, N. T., J. R. Carey, B. I. Katsoyannos, and N. A. Kouloussis Overwintering of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) in northern Greece. Ann. Entomol. Soc. Am. 89: (Impact Factor 0.859). 3. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Response of Ceratitis capitata to citrus chemicals under semi-natural conditions. Entomol. Exp. Appl. 82: (Impact Factor 0.850). 4. Tzanakakis, M. E., N. T. Papadopoulos, B. I. Katsoyannos, G. N. Drakos, and E. Manolakis Premature fruit drop caused by Eurytoma amygdali (Hymenoptera: Eurytomidae) on three almond varieties. J. Econ. Entomol. 90: (Impact Factor 1.311). 5. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and J. R. Carey Temporal changes in the composition of the overwintering larval population of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) in northern Greece. Ann. Entomol. Soc. Am. 91: (Impact Factor 0.859). 6. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis A. P. Economopoulos, and J. R. Carey Effect of adult age, food, and time of day on sexual calling incidence of wild and

8 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 8 mass-reared Ceratitis capitata males. Entomol. Exp. Appl. 89: (Impact Factor 0.850). 7. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, J. Hendrichs, and V. Wornoayporn Comparative response to citrus foliage and citrus fruit odour by wild and mass-reared sterile Mediterranean fruit fly males of a genetic sexing strain. J. Αppl. Entomol. 123: (Impact Factor.388). 8. Katsoyannos, B. I., R. R. Heath, N. T. Papadopoulos, N. D. Epsky, and J. Hendrichs Field evaluation of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) female selective attractants for use in monitoring programs J. Econ. Entomol. 92: (Impact Factor 1.311). 9. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis, R. Heath, and J. Hendrichs Method of assessing the fertility of wild Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) females for use in sterile insect technique programs. J. Econ. Entomol. 92: (Impact Factor 1.311). 10. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, R. R. Heath, J. Hendrichs, and N. A. Kouloussis Evaluation of synthetic food-based attractants for female Mediterranean fruit flies (Dipt., Tephritidae) in McPhail type traps. J. Αppl. Εntomol. 123: (Impact Factor 0.859). 11. Παπαδόπουλος, N. Θ Mελέτη της βιολογίας και οικολογίας της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata στη βόρεια Eλλάδα. ιδακτορική διατριβή. Tµήµα Γεωπονίας, A.Π.Θ., 184 σελ. 12. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and J. R. Carey Spring and early summer phenology and detection of Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) in northern Greece, pp In: K. H Tan (ed.), Area-Wide Control of Fruit Flies and Other Insect Pests. Cabi Publishing, Wallingford Oxon, UK. 13. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and D. Stavridis Evaluation of trap types and food attractants for Rhagoletis cerasi (Diptera: Tephritidae). J. Econ. Entomol. 93: (Impact Factor 1.311). 14. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, J. R. Carey, and N. A. Kouloussis Seasonal and annual occurrence of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) in northern Greece. Ann. Entomol. Soc. Am. 94: (Impact Factor 0.859). 15. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, J. Hendrichs, J. R. Carey, and R. R. Heath Early detection and population monitoring of Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) in mixed fruit orchard in Northern Greece. J. Econ. Entomol. 94: (Impact Factor 1.311).

9 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, and J. Hendrichs Effect of orange peel substances on mating competitiveness of male Ceratitis capitata. Entomol. Exp. Appl. 99: (Impact Factor 0.850). 17. Papadopoulos N. T., J. R. Carey, B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, H. G. Müller and X. Liu Supine behavior predicts time-to-death in male Mediterranean fruit flies. Proceedings: Biological Sciences: (Impact Factor 3.544). 18. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos and J. R. Carey Demographic parameters of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) reared in apples. Ann. Entomol. Soc. Am. 95: (Impact Factor 0.859). 19. Papadopoulos, N. T and B. I. Katsoyannos Field Parasitism of Ceratitis capitata larvae by Aganaspis daci in Chios, Greece, and data on the biology and its rearing in the laboratory. BioContol 48: (Impact Factor 0.691). 20. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos and D, Nestel Spatial and temporal patterns of a Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) adult population in a mixed deciduous fruit orchard in northern Greece. Environmental Entomology 32: (Impact Factor 0.824). 21. Paranhos, B.J.A, J.M.M. Walder, and N. T. Papadopoulos A simple method to study parasitism and field biology of the parasitoid Diachasmimorpha longicaudata (Hymenoptera: Braconidae) on Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae). Biocontol Science and Technology 13: (Impact Factor 0.861). 22. Novoseltsev, V. N., J. R. Carey, J. A. Novoseltseva, N. T. Papadopoulos, S. Blay, and A. I. Yashin Systemic mechanisms of individual reproductive life histories in female medflies. Mechanisms of Ageing and Development 125: (Impact Factor 3.214). 23. Papadopoulos N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, J. R. Carey, H. G. Müller and Y. Zhang High sexual calling rates predict extended life span in male Mediterranean fruit flies. Oecologia 138: (Impact Factor 3.128). 24. Katsoyannos, B. I., and N. T. Papadopoulos, Synthetic female attractants enhance Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) captures by sticky-coated yellow spheres. J. Econ. Entomol. 97: (Impact Factor 1.311). 25. Muller, H. G., J. L. Wang, J. R. Carey, E. P. Caswell-Chen, C. Chen, N. T. Papadopoulos, and F. Yao The marked sample cohort: a demographic window to aging in the wild. Aging Cell 3: (Impact Factor 2.118).

10 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Papadopoulos, N. T Mediterranean fruit fly Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae), pp In John Capinera (editor) Encyclopedia of Entomology, Vol. 2. Kluwer Academic Press. 27. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis, and J. Hendrichs Effect of citrus peel substances on Mediterranean fruit fly male behaviour pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Development of Ceratitis capitata in three apple varieties in the laboratory pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May Nestel, D., B. I. Katsoyannos, E. Lavy, Z. Mendel, A. Nevo, and N. T. Papadopoulos Spatial analysis of medfly populations in heterogeneous landscapes, pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Parasitization of the Mediterranean fruit fly by Aganaspis daci (Hymenoptera: Eucoilidae) in Greece pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May B. Άλλα Πλήρη ηµοσιεύµατα 31. Παλούκης, Σ. Σ, N. Θ. Παπαδόπουλος, και B. Ι. Kατσόγιαννος Παρατηρήσεις πάνω στη βιοοικολογία και καταπολέµηση του Sphaerolecanium prunastri (Fonsc.) (Coccidae) εχθρού των καρποφόρων δένδρων στη Bόρειο Eλλάδα. Πρακτικά Γ Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη 9-11 Οκτωβρίου 1989, σελ. 32. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. Papadopoulos Basic and applied studies on the pheromones of the almond seed wasp, Eurytoma amygdali Enderlein (Hymenoptera, Eurytomidae). In: L.J. McVeigh, D.R. Hall & P.S. Beevor (Eds.) Use of Pheromones and Other Semiochemicals in Integrated Control Proceeding of working group meeting held in Chatham (United Kingdom), May IOBC/WPRS Bulletin OILB/SROP, 16: Σαββοπούλου-Σουλτάνη, M., N. Παπαδόπουλος, F. Kozar, Γ. Σκουλάκης και Ι. Σαρακατσάνης Πρώτη διαπίστωση και εποχική εξέλιξη του Ritsemia pupifera στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου- 3 Nοεµβρίου 1995, σελ.

11 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Kατσόγιαννος, B. I., N. Θ. Παπαδόπουλος, και N. A. Kουλούσης Προσέλκυση της µύγας της Mεσογείου από οσµές καρπών εσπεριδοειδών. Γεωργία-Kτηνοτροφία, 8: Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis Mediterranean fruit fly female attractant studies in support of the sterile insect technique: trapping experiments conducted on the island of Chios, Greece, pp: International Atomic Energy Agency, TECDOC 1099, Vienna Austria. 36. Παπαδόπουλος, N. Θ., και B. I. Kατσόγιαννος Παρακολούθηση του πληθυσµού και καταπολέµηση µε δολωµατικούς ψεκασµούς του Rhagoletis cerasi (Diptera: Tephritidae) στην περιοχή Κοζάνης. Πρακτικά Η' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Χαλκίδα 2-5 Nοεµβρίου 1999, (υπό δηµοσίευση). 37. Κατσόγιαννος, Β. Ι., Ν. Θ. Παπαδόπουλος, και. Σταυρίδης Η µύγα των κερασιών: Παρακολούθηση του πληθυσµού του εντόµου και της προσβολής των κερασιών σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας κατά τα έτη 1996 και 1997 και ένα πείραµα καταπολέµησης µε δολωµατικό ψεκασµό. Γεωργία - Κτηνοτροφία, 2: Παπαδόπουλος, Ν. Θ., Α. Σ. Χλωρίδης, C. Jenser, και Π. Γ. Μυλωνάς Ο θρίπας Taeniothrips inconsequens (Thysanoptera: Thripidae) νέος εχθρός της αχλαδιάς στη βόρεια Ελλάδα. Γεωργία - Κτηνοτροφία, 2: Παπαδόπουλος, Ν. Θ., και Β. Ι. Κατσόγιαννος Παρασιτισµός προνυµφών της µύγας της Μεσογείου από το Aganaspis daci (Hymenoptera: Eucoilidea) στην Χίο και πρώτα στοιχεία της βιολογίας και εκτροφής του παρασιτοειδούς στο εργαστήριο. Πρακτικά Ζ' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Γιάννενα Nοεµβρίου 2001, (υπό δηµοσίευση). 40. Παπαδόπουλος, Ν. Θ., Β. Ι. Κατσόγιαννος, Μ. Χατζηστύλλη, Ν. Kουργιάλας, Ρ. Μουζουροπούλου, Ε. Πασβάντη, L. Krulj και Ε. Μανωλάκης Ανάπτυξη της µύγας της Μεσογείου σε τρεις ποικιλίες µήλων στο εργαστήριο. Πρακτικά Ζ' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Γιάννενα Nοεµβρίου 2001, (υπό δηµοσίευση). 41. Papadopoulos, N. T Las plagas en los cultivos de citricos en Grecia: la mosca del mediterraneo, las practicas de control actuales y las directrices futuras. Phytoma Espana 153: (in Spanish). 42. Papadopoulos, N. T. and B. I. Katsoyannos Research on medfly population ecology in Greece and other Mediterranean Regions. Proceedings 10 th International Citrus Congress, February 2004, Agadir, Morocco. (in press). Εργασίες που έχουν αποσταλεί για δηµοσίευση και δεν έχουν γίνει ακόµα αποδεκτές.

12 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Semenchenko, G. V., A. Yashin, N. T. Papadopoulos, and J. R. Carey Model of heterogeneous Mortality: What do we learn about aging, longevity and Supine Behavior in medflies? Aging Cell (Impact Factor 2.118). 44. Semenchenko, G. V., A. Yashin, N. T. Papadopoulos, and J. R. Carey Supine behavior and stress resistance: how do they influence survival patterns in medflies? Proceedings B Biological Sciences. (Impact Factor 3.544). 45. Nestel, D., N. T. Papadopoulos, P. Liedo, L. Gonzales Ceron, and J. R. Carey Trends in lipid and protein contents during medfly ageing: an harmonic path to death. Archives of Insect Biochemistry and Physiology. (Impact Factor 1.800). 46. Carey, J. R., and N. T. Papadopoulos The medfly as a frailty model: Implications for biodemographic research. Logevity and Frailty, Paris Γ. Ευρείες περιλήψεις ανακοινώσεων σε συνέδρια 1. Kozar, F., Σ. Σ. Παλούκης, και N. Θ. Παπαδόπουλος Νέα είδη κοκκοειδών εντόµων (Homoptera:Coccoidea) για την ελληνική πανίδα. Πρακτικά Πανελληνίου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Bόλος Oκτωβρίου 1991, σελ. 2. Παπαδόπουλος, N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, J. R. Carey και N. A. Kουλούσης ιαχείµαση της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata στη Bόρεια Eλλάδα. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου- 3 Nοεµβρίου 1995, σελ. 3. Kατσόγιαννος, B. I., N. Θ. Παπαδόπουλος, και N. A. Kουλούσης Προσέλκυση των ενηλίκων της µύγας της Mεσογείου από οσµές καρπών εσπεριδοειδών. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου- 3 Nοεµβρίου 1995, σελ.. Περιλήψεις ανακοινώσεων σε συνέδρια και επιστηµονικές συναντήσεις 1. Paloukis, S., N. Papadopoulos, Z. Zartaloudis, and I. Pittara Integrated control of Pseudaulacaspis pentagona scale (Diaspidadae) on peach trees in Greece. Proceedings of XIX International Cong. of Entomology, Beijing, China, 28 June 4 July 1992, 371 p. 2. Παπαδόπουλος, N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, J. Carey, και Π. Xαριζάνης Στοιχεία βιοικολογίας της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρακτικά E' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Aθήνα 8-10 Nοεµβρίου 1993, σελ.

13 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Medfly female attractant studies in support of sterile insect technique: Experiments conducted in Chios, Greece, in Working Material of the 1 st Co-ordinated Research Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of female medfly attractant systems for trapping and sterility assessment. Held in Antigua, Guatemala, May IAEA Vienna, Austria, 26 p. 4. Kατσόγιαννος, B. I., N. A. Kουλούσης και N. Θ. Παπαδόπουλος Aξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας µιας νέας παγίδας και ορισµένων ελκυστικών ουσιών για την παρακολούθηση του πληθυσµού της Mύγας της Mεσογείου. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου 3 Nοεµβρίου 1995, 449 σελ. 5. Tzanakakis, M. E., B. I. Katsoyannos, N. T. Papadopoulos, G. N. Drakos, and E. Manolakis, Premature fruit drop caused by the almond seed wasp Eurytoma amygdali Εnderlein (Hymenoptera: Eurytomidae) to three almond varieties. Proc. 14th International Congress of Entomology, Firenze, Italy, August 1996, 468p. 6. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Development of a system of capturing alive Ceratitis capitata females and assessing their fertility in sterile insect technique programs. Experiments conducted during 1995 and 1996 in Chios, Greece. Working Material of the Second Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of female medfly attractant systems for trapping and sterility assessment. Held in Madeira, Portugal, January IAEA Vienna, Austria, 49 p. 7. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Medfly trapping and related experiments conducted during 1995 and 1996 in Chios, Greece. Working Material of the Second Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of female medfly attractant systems for trapping and sterility assessment. Held in Madeira, Portugal, January IAEA Vienna, Austria, 50 p. 8. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, R. R. Heath, J. Hendrichs, and N. A. Kouloussis Evaluation of synthetic food-based attractants for female Mediterranean fruit flies (Diptera: Tephritidae) in McPhail type traps. Fifth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Penang, Malaysia 1-5 June 1998, 38 p. 9. Kouloussis, N. A., N. T. Papadopoulos, B. I. Katsoyannos, and A. P. Economopoulos Pheromone calling of wild and sterilized mediterranean fruit fly males under semi-natural conditions. Fifth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Penang, Malaysia 1-5 June 1998, 38 p.

14 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Tζανακάκης, M. E., N. Θ. Παπαδόπουλος, B. I. Kατσόγιαννος, Γ. N. ράκος, και E. Mανωλάκης Mέγεθος και είδος ζηµιάς από το Eurytoma amygdali σε τρεις ποικιλίες αµυγδαλιάς. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 51 σελ. 11. Σταυρίδης,., B. I. Kατσόγιαννος, και N. Θ. Παπαδόπουλος Παρακολούθηση πληθυσµών της µύγας των κερασιών Rhagoletis cerasi στη βόρεια Eλλάδα. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 53 σελ. 12. Παπαδόπουλος N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, και J. R. Carey Παρουσία και φαινολογία της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata. στη βόρεια Eλλάδα. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 54 σελ. 13. Kατσόγιαννος, B. I., και N. Θ. Παπαδόπουλος Aξιολόγηση ορισµένων τύπων παγίδων και τριών ελκυστικών για τη µύγα της Mεσογείου Ceratitis capitata. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 209 σελ. 14. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and N. A. Kouloussis Early season detection and population monitoring of Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) using different trapping systems and other methods. Exotic fruit fly research symposium, September 12-14, 1999, Riverside California. 15. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Response of Ceratitis capitata to citrus chemicals under semi-natural conditions. Exotic fruit fly research symposium, September 12-14, 1999, Riverside California, 16. Papadopoulos, N. T., N. A. Kouloussis, J. R. Carey, and B. I. Katsoyannos Biodemography of wild medflies (Diptera: Tephritidae): effect of mating age on survival and fecundity. Third European-American Research Colloquium on: Social and Biological Determinants of Longevity. Rostock, Germany 1-7 August Max Planck Institute for Demographic Research, Rostock, Germany, (in press). 17. Παπαδόπουλος, N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, και N. A. Kουλούσης Παρακολούθηση της έναρξης δραστηριότητας και της πορείας του πληθυσµού της µύγας της Μεσογείου στην περιοχή Θεσσαλονίκης µε τη χρήση δύο τύπων παγίδων και δειγµατοληψίες καρπών. Πρακτικά Η' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Χαλκίδα 2-5 Nοεµβρίου 1999, (υπό δηµοσίευση). 18. Kουλούσης, N. A., Ν. Θ. Παπαδόπουλος και Β. Ι. Κατσόγιαννος Επίδραση της ηλικίας, ώρας της ηµέρας και θερµοκρασίας στην έκλυση σεξουαλικής φεροµόνης από τα αρσενικά της µύγας της Μεσογείου σε συνθήκες υπαίθρου. Πρακτικά Η' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Χαλκίδα 2-5 Nοεµβρίου 1999, (υπό δηµοσίευση).

15 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and N. A. Kouloussis Early detection of Ceratitis capitata in northern Greece using plastic McPhail traps versus Jackson traps. Working Material of the 1st Research Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Sao Paulo, Brazil, 28 August - 1 September IAEA Vienna, Austria, pp. 20. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Development of improved attractants and their interaction into fruit fly SIT management program. Working Material of the 1st Research Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Sao Paulo, Brazil, 28 August - 1 September IAEA Vienna, Austria, pp. 21. Κατσόγιαννος, Β. Ι., Ν. Θ. Παπαδόπουλος, και Ν. Α. Κουλούσης Επίδραση ουσιών του φλοιού καρπών πορτοκαλιάς στη συµπεριφορά των αρσενικών της µύγας της Μεσογείου Ceratitis capitata. Πρακτικά Ζ' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Γιάννενα Nοεµβρίου 2001, (υπό δηµοσίευση). 22. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis, and J. Hendrichs Effect of citrus peel substrances on Mediterranean fruit fly male behavior. Sixth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Stellenbosch, South Africa 6-10 May 2002, 15 p. 23. Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Development of Ceratitis capitata in three apple varieties in the laboratory. Sixth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Stellenbosch, South Africa 6-10 May 2002, 23 p. 24. Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Parasitization of the Mediterranean fruit fly by Aganaspis daci (Hymenoptera: Eucoilidae) in Greece. Sixth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Stellenbosch, South Africa 6-10 May 2002, 23 p. 25. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, M. Stavrinides, and N. A. Kouloussis Comparison of different trapping systems for Ceratitis capitata and Bactrocera oleae: Experiments conducted during 2001 in Chios, Greece. Working Material of the 2 nd Research Coordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Stellenbosch, South Africa 29 April to 3 May IAEA Vienna, Austria, in press. 26. Katsoyannos, B. I., and N. T. Papadopoulos Synthetic female attractant baits enhance considerably attraction of Ceratitis capitata flies by sticky-coated yellow spheres: Experiments conducted during 2000 in Chios, Greece. Working Material of the 2 nd Research Co-ordinated

16 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 16 Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Stellenbosch, South Africa 29 April to 3 May IAEA Vienna, Austria, in press. 27. Παπαδόπουλος, Ν.Θ Κόστος αναπαραγωγής σε αρσενικά της µύγας της Μεσογείου, Ceratitis capitata. 10 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Ηράκλειο Κρήτη, 4 7 Νοεµβρίου Κατσόγιαννος, Β. Ι. & Ν. Τ. Παπαδόπουλος Σύγκριση συστηµάτων παγίδευσης για το δάκο της ελιάς ( ίπτερα: Tephritidae) στη Χίο. 10ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Ηράκλειο Κρήτη, 4 7 Νοεµβρίου Κουλούσης, Ν. Α., Β. Ι. Κατσόγιαννος, Ν. Θ. Παπαδόπουλος, Χ. Σ. Ιωάννου, Ε. Α. Κώττα και Χ. Λύτρας Επίδραση οσµών από χυµούς διαφόρων εσπεριδοειδών στην ωοτοκία της µύγας της Μεσογείου. 10 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Ηράκλειο Κρήτη, 4 7 Νοεµβρίου B. I. Katsoyannos, N. T. Papadopoulos, W. Enkerlin, J. Hendrichs & R.R.Heath Comparison of different attractants for monitoring and control of the olive fruit fly Bactrocera oleae in Greece. 5 th meeting of the working group on fruit flies of the western hemisphere, Ft. Lauderdale, Florida USA, May 2004 Ft. Lauderdale, Florida USA. 31. B.I. Katsoyannos, N.T. Papadopoulos, N.A. Kouloussis, W. Enkerlin, J. Hendrichs & R.R. Heath Towards the development of a lure and kill system against Ceratitis capitata and Bactrocera oleae combining food lures and colored spheres. 5 th meeting of the working group on fruit flies of the western hemisphere, Ft. Lauderdale, Florida USA, May 2004 Ft. Lauderdale, Florida USA. 32. Kouloussis, N. A., B. I. Katsoyannos, N. T. Papadopoulos, C. S. Ioannou and E. A. Kotta Effect of Host Fruit Odors on the Oviposition of Feral Ceratitis capitata in the Laboratory. 5 th meeting of the working group on fruit flies of the western hemisphere, Ft. Lauderdale, Florida USA, May 2004 Ft. Lauderdale, Florida USA. 33. Katsoyannos, B. Ι., N. Τ. Papadopoulos, and N. Α. Kouloussis Comparison of different trapping systems and Bait Stations for Ceratitis capitata and Bactrocera oleae: Experiments conducted in Chios, Greece. 3 rd FAO/IAEA research co-coordinated meeting on Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programs Ft. Lauderdale, Florida USA, May Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Improving Ceratitis capitata male competitiveness in SIT programmes through exposure to citrus peel oils. 1 st RCM

17 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 17 on Improving Sterile Male Performance in Fruit Fly SIT. Antigua, Guatemala, October Ε. ιδακτικά βοηθήµατα 1. Παπαδόπουλος, Ν. Θ Κλείδες προσδιορισµού των κλάσεων των αρθροπόδων και των τάξεων των εντόµων. Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης, ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Ορεστιάδα, 18 σελίδες. 2. Παπαδόπουλος, Ν. Θ Ηλεκτρονικές κλείδες προσδιορισµού των τάξεων των εντόµων. Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης, ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Ορεστιάδα. CD-RΟΜ. ΣΤ. Eκθέσεις επιστηµονικών προγραµµάτων 1. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during summer 1994 in Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 33 pp. 2. Katsoyannos, B. I. and N. T. Papadopoulos Medfly overwintering and biology studies conducted in the area of Thessaloniki, Northern Greece. Annual Report 1994, 77pp. 3. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Environmentally safe integrated system(s) for the control of the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae). Annual Report 1995 of the Research Programme EC - AgroIndustry, 54 pp. 4. Katsoyannos, B. I. and N. T. Papadopoulos Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during summer 1996 in Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 50 pp. 5. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos and N. A. Kouloussis Environmentally safe integrated system(s) for the control of the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae). Annual Report 1996 of the Research Programme EC - AgroIndustry, 17 pp. 6. Katsoyannos, B. I. and N. T. Papadopoulos Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during summer 1997 in Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 39 pp.

18 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Katsoyannos, B. I. N. T. Papadopoulos and N. A. Kouloussis Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during the summer of 1998 in Thsaloniki and Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 40 pp. 8. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos and N. A. Kouloussis Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. First Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 32pp. 9. Katsoyannos, B. I., N. Zountas, and N. T. Papadopoulos Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. 4 th Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 26pp. 10. Katsoyannos, B. I., D. Xydas, and N. T. Papadopoulos. Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. 3 rd Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 36pp. 11. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, C. Ioannou & N. A. Kouloussis Aging in the wild. Annual Report , University of California Davis, Biodemographic Determinats of Life Span, Reseach Program, 10 pp. 12. Katsoyannos, B. I., N. Zountas, and N. T. Papadopoulos Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. 4 th Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 30pp.

Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Εργαστήριο Βιολογικής Καταπολέμησης, Σ. Δέλτα 8 145 61 Κηφισιά Διεύθυνση οικίας

Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Εργαστήριο Βιολογικής Καταπολέμησης, Σ. Δέλτα 8 145 61 Κηφισιά Διεύθυνση οικίας ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Παναγιώτη Γ. Μυλωνά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο Μυλωνάς Όνομα Παναγιώτης Ημερομηνία Γεννήσεως 13 Δεκεμβρίου 1971 Τόπος Γεννήσεως Θεσσαλονίκη Οικογενειακή κατάσταση Έγγαμος, ένα παιδί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Δρ. Εμμανουήλ Ναβροζίδη. Καθηγητή ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Δρ. Εμμανουήλ Ναβροζίδη. Καθηγητή ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. Εμμανουήλ Ναβροζίδη Καθηγητή ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μαρίας Λ. Παππά (Απρίλιος 2011) Παππά Μαρία Ημερομηνία Γέννησης 8 Σεπτεμβρίου 1978

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μαρίας Λ. Παππά (Απρίλιος 2011) Παππά Μαρία Ημερομηνία Γέννησης 8 Σεπτεμβρίου 1978 Επώνυμο Όνομα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μαρίας Λ. Παππά (Απρίλιος 2011) Παππά Μαρία Ημερομηνία Γέννησης 8 Σεπτεμβρίου 1978 Τόπος Καταγωγής Άρτα Παρούσα Ιδιότητα Λέκτορας (υπό διορισμό), Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μαρία Κωνσταντοπούλου

Δρ. Μαρία Κωνσταντοπούλου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Δρ. Μαρία Κωνσταντοπούλου Ερευνήτρια Β ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 2013 1.1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο: Μαρία Α. Κωνσταντοπούλου Ημερομηνία γέννησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ A. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, M.Sc., Ph.D. Επικ.Καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ A. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, M.Sc., Ph.D. Επικ.Καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ A. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, M.Sc., Ph.D. Επικ.Καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας ΤΕΙ Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 1 ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Εργαστήριο Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας Oδός Φυτόκου, 384 46 Νέα Ιωνία Μαγνησίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.Π.Α. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.Π.Α. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.Π.Α. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΑΘΗΝΑ, ΜΑΪΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ I. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. 2 II. ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ-ΣΠΟΥΔΕΣ... 2 III. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1986 1989 1989 1994 1994 1996

1986 1989 1989 1994 1994 1996 ΕΛΙΣΑΒΕΤ Κ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεωπόνος, M E Φυτοπροστασίας ρ Φυτοπαθολογίας Ιολογίας Επικ. Καθηγήτρια του Τµήµατος Επιστήµης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά

Διαβάστε περισσότερα

12 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο

12 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Πρακτικά 12 ου Πανελλήνιου Εντοµολογικού Συνεδρίου, * Λάρνακα, Κύπρος, 13-16 Νοεµβρίου 2007 ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ 12 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΥΠΡΟΣ 13 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Χ. Κοντοδήμας Όνομα πατρός: Χριστόφορος Όνομα μητρός: Βασιλική Ημερομηνία/Τόπος γέννησης: 21 Νοεμβρίου 1971, Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-Η/Υ Αγγλικά, Γερμανικά, Χειρισμός Η/Υ (Excel, Word, PowerPoint, JMP, SPSS, κ.α.).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ-Η/Υ Αγγλικά, Γερμανικά, Χειρισμός Η/Υ (Excel, Word, PowerPoint, JMP, SPSS, κ.α.). ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Χ. Κοντοδήμας Όνομα πατρός: Χριστόφορος, Όνομα μητρός: Βασιλική, Ημερομηνία/Τόπος γέννησης: 21 Νοεμβρίου 1971, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Β.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Β. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Β. ΗΛΙΑ Η Πτυχιούχου Γεωπόνου ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Λέξεις-κλειδιά: Δάκος ελιάς, Παγίδες, Εντομοελκυστικά, φερομόνες, φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Λέξεις-κλειδιά: Δάκος ελιάς, Παγίδες, Εντομοελκυστικά, φερομόνες, φυτοπροστατευτικά προϊόντα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΟΕΛΚΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Bactrocera oleae (Gmelin) (ΔΙΠΤΕΡΑ: Tephritidae) ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Κ. Βαρίκου 1 *,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Η. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ρ. ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Γ.Π.Α.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ρ. ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Γ.Π.Α. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ρ. ΠΕΤΡΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Γ.Π.Α. ΑΘΗΝΑ, 2009 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 4 2. ΣΠΟΥ ΕΣ 4 2.1. Μεταπτυχιακές Σπουδές 4 2.2. Ξένες Γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος

Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος Ταχυδρομική Θυρίδα 51214 145 10 Κηφισιά, Αθήνα E-mail: info@entsoc.gr Ιστοσελίδα: www.entsoc.gr Επιμέλεια Έκδοσης Μαρία Παππά ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Αντώνιος Μιχαηλάκης

Διαβάστε περισσότερα

AREA WIDE CONTROL OF MEDITERRANEAN FRUIT FLY USING THE STERILE INSECT TECHNIQUE (SIT)

AREA WIDE CONTROL OF MEDITERRANEAN FRUIT FLY USING THE STERILE INSECT TECHNIQUE (SIT) J Cleanfruit Seminar / Σεµινάριο Cleanfruit ATHENS - GREECE / ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑ Α Hellenic Foreign Trade Board (HEPO) Marinou Antypa 86-88 / Helioupolis 16346 Ελληνικός Οργανισµός Εξωτερικού Εµπορίου (ΟΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥ ΕΣ, ΤΙΤΛΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥ ΕΣ, ΤΙΤΛΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥ ΕΣ, ΤΙΤΛΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΟΥΣΑ, 2014 Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΠΟΥ ΕΣ Ονοµατεπώνυµο: Θωµάς Ε. Σωτηρόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Δ. ΝΙΚΛΗΣ Αν. καθηγητής ( Συν/χος) Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτ. Μακεδονίας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστου Αθ. Μπάτζιου

Χρήστου Αθ. Μπάτζιου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Χρήστου Αθ. Μπάτζιου Καθηγητή Οικονοµίας Ζωικής Παραγωγής & Εφαρµοσµένης Στατιστικής Τµήµα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστηµών Υγείας, Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2014 Ι. ΣΠΟΥ ΕΣ - ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ: ΟΝΟΜΑ: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ: 2310791340 & 6978333882 ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΤΕΙΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΡΟΓΟΥ Η

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΡΟΓΟΥ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΡΟΓΟΥ Η Προσωπικά στοιχεία Οικογενειακή κατάσταση Ταχυδροµική ιεύθυνση Ε-mail : Έγγαµος µε ένα παιδί : Εργασίας: Ινστιτούτο Φυλλοβόλων ένδρων, Εθνικό Ίδρυµα Αγροτικής Έρευνας,

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό δελτίο Ε.Ε.Ε. Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος

Ενημερωτικό δελτίο Ε.Ε.Ε. Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος Ενημερωτικό Δελτίο Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος Ταχυδρομική Θυρίδα 51214 145 10 Κηφισιά, Αθήνα E-mail: info@entsoc.gr Ιστοσελίδα: www.entsoc.gr Επιμέλεια Έκδοσης Μαρία Παππά Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ MARKETING MANAGEMENT ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟ 2010 Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστηµονικό Έργο. ΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΜΑΡΚΟΣ Επίκουρος Καθηγητής (επί θητεία)

Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστηµονικό Έργο. ΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΜΑΡΚΟΣ Επίκουρος Καθηγητής (επί θητεία) Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστηµονικό Έργο ΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΜΑΡΚΟΣ Επίκουρος Καθηγητής (επί θητεία) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 1. Ατοµικά Στοιχεία ΕΠΩΝΥΜΟ: Μάρκος OΝΟΜΑ: Άγγελος ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: Ιωάννης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Extract of olive fruit fly males (Diptera: Tephritidae) attract virgin females

Extract of olive fruit fly males (Diptera: Tephritidae) attract virgin females ENTOMOLOGIA HELLENICA 19 (2010): 14-20 Extract of olive fruit fly males (Diptera: Tephritidae) attract virgin females V.G. MAVRAGANIS 1*, N.T. PAPADOPOULOS 2 AND N.A. KOULOUSSIS 3 1 National Agricultural

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΣΦΟΥΓΓΑΡΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΣΦΟΥΓΓΑΡΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΣΦΟΥΓΓΑΡΗΣ Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Διαχείρισης Οικοτόπων και Βιοποικιλότητας Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας Τμήμα Γεωπονίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Καθηγήτρια ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Καθηγήτρια ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση εργασίας Καλλιόπη Ραδόγλου του Μιχαήλ Καθηγήτρια Δασικής Οικοφυσιολογίας ΦΕΚ. 1065/12.12.2011τΓ Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΡΑΜΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΡΘΑ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ Γεωπόνος, Ph.D. Καθηγήτρια Τ.Ε.Ι. Καβάλας ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. : thomi-1@otenet.gr, thomidis@cp.teithe.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. : thomi-1@otenet.gr, thomidis@cp.teithe.gr 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυμο : Θωμίδης Όνομα : Θωμάς Τόπος και έτος γεννήσεως : Νάουσα, 23-1-1974 Τηλέφωνο : 6976636616 Οικογενειακή κατάσταση : Άγαμος Διεύθυνση : Ιωάννη Καποδίστρια 4, Πυλαία, 55535

Διαβάστε περισσότερα