ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA"

Transcript

1 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 1 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA του Νικολάου Θ. Παπαδόπουλου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυµο: Παπαδόπουλος Όνοµα: Νικόλαος Όνοµα Πατρός: Θωµάς Ηµεροµηνία Γεννήσεως: 22 Οκτωβρίου 1966 Τόπος Γεννήσεως: άφνη Κοζάνης Οικογενειακή Kατάσταση: Έγγαµος ιεύθυνση (Eργασίας): Εργαστήριο Εντοµολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας Τµήµα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, Οδός Φυτόκου Ν. Ιωνία (Βόλος) (Oικίας): Λιακοπούλου 34 Ν. Αγχίαλος Μαγνησίας Tηλέφωνα: (εργασίας) FAX: Από τον Ιούλιο του 1995 έως τον Ιούλιο του 1996 εκπλήρωσα τις στρατιωτικές µου υποχρεώσεις. 2. ΣΠOY EΣ ΤΟ 1984 αποφοίτησα από το Λύκειο Tσοτυλίου, Κοζάνης. Το 1992 αποφοίτησα από το Τµήµα Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστηµών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. H πτυχιακή µου διατριβή µε τίτλο «Μελέτη της βιοοικολογίας και αντιµετώπιση του Sphaerolecanium prunastri Fonscolombe (Homoptera: Coccidae) στη βόρεια Ελλάδα» εκπονήθηκε

2 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 2 στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του A.Π.Θ. και βαθµολογήθηκε µε άριστα (10). 1998, ολοκλήρωσα τη διδακτορική µου διατριβή µε θέµα «Μελέτη της βιολογίας και οικολογίας της µύγας της Μεσογείου Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) στη βόρεια Ελλάδα» εκπονήθηκε από το 1993 έως το 1998 στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Zωολογίας και Παρασιτολογίας του A. Π. Θ µε επιβλέποντα τον καθηγητή κ. B. Kατσόγιαννο. Στα πλαίσια της διατριβής µου παρακολούθησα και εξετάσθηκα σε 9 µεταπτυχιακά µαθήµατα. στα παρακάτω µαθήµατα που καθορίσθηκαν από τη συµβουλευτική επιτροπή: 1. Βιοµετρία I, βαθµός 8,0 (µεταπτυχιακό) 2. Βιοµετρία II, βαθµός 8,0 (µεταπτυχιακό) 3. Ζωολογία, βαθµός 9,0 (προπτυχιακό) 4. Οικολογία Εντόµων, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) 5. Ανθεκτικότητα των Φυτών στα Έντοµα, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) 6. Ακαρολογία, βαθµός 8,0 (µεταπτυχιακό) 7. Μέθοδοι Καταπολέµησης Εντόµων, βαθµός 9,5 (µεταπτυχιακό) 8. Ειδικά Θέµατα Εντοµολογίας, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) 9. Ηθολογία Εντόµων, βαθµός 9,0 (µεταπτυχιακό) Έλαβα το διδακτορικό µου δίπλωµα στην Εντοµολογία, µε άριστα, από το Τµήµα Γεωπονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του Από τον Ιούνιο του 2001 έως το 2003 µε εκπαιδευτική άδεια που µου χορηγήθηκε από το A.Π.Θ., εργάσθηκα στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας. Στα πλαίσια της µετεκπαίδευσης µου στο Πανεπιστήµιο Davis της Καλιφόρνιας παρακολούθησα τα µαθήµατα: 1. Longevity (ENT117) (βαθµός Α) 2. Introduction to Evolution (EVE100) (ως ακροατής). 3. Molecular biology of eukaryoric cells (MCM121) (ως ακροατής). 4. Survival Analysis (STA222) στο Τµήµα Στατιστικής του Πανεπιστηµίου Davis (ως ακροατής). Παρακολούθησα περισσότερα από 30 σεµινάρια στο Πανεπιστήµιο Davis της Καλιφορνίας. 3. ΞENEΣ ΓΛΩΣΣEΣ Γνωρίζω πολύ καλά την αγγλική γλώσσα (παραµονή και εργασία για 24 µήνες στις ΗΠΑ, πτυχίο Lower Cambridge).

3 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 3 4. EΠAΓΓEΛMATIKH AΠAΣXOΛHΣH 1. Aπό το 1985 έως το 1995 εργάσθηκα περιοδικά στην εταιρεία «Απεντοµωτική», σε πειράµατα της εταιρείας «Elanco Eλλάς AEBE», που αφορούσαν την καταπολέµηση ακάρεων της µηλιάς και του βαµβακιού, σε πειραµατικά της εταιρείας «Γεωφάρµ» που αφορούσαν την καταπολέµηση των σκωριάσεων του σπαραγγιού, του φουζικλάδιου της µηλιάς και του ρόδινου σκουληκιού του βαµβακιού, σε πειραµατικά της εταιρείας «Ciba Geigy Eλλάς AEBE», που αφορούσαν την καταπολέµηση της καρπόκαψας της µηλιάς. 2. Από το εργάσθηκα ερευνητικά (χωρίς µισθό) στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης σε θέµατα σχετικά µε τη µελέτη της βιοοικολογίας, καταπολέµησης και συστηµατικής κατάταξης των κοκκοειδών εντόµων της Ελλάδος καθώς επίσης και σε θέµατα καταπολέµησης της καρπόκαψας της µηλιάς και φυτοφάγων ακάρεων υπό την καθοδήγηση του ρ. Σ. Παλούκη. 3. Από το 1991 έως το 1998 εργάσθηκα στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του Τµήµατος Γεωπονίας του A.Π.Θ, ως επιστηµονικός συνεργάτης του καθηγητή κ. B. Kατσόγιαννου, στα παρακάτω ερευνητικά προγράµµατα: α) «Bιοοικολογία, καταπολέµηση και µελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή του φυτού-ξενιστή στο έντοµο ευρύτοµο της αµυγδαλιάς», ΓΓET, YBET (ΠAET-89). β) "Environmentally safe integrated systems for the control of the Mediterranean fruit fly Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera, Tephritidae)", Ευρωπαϊκή Ένωση, Agroindustry «Μελέτη ελκυστικών για τη µύγα της Μεσογείου στα πλαίσια της µεθόδου εξαπόλυσης στείρων εντόµων», ιεθνής Οργανισµός Ατοµικής Ενέργειας (I.A.E.A). «Μελέτη της βιοοικολογίας της µύγας της Μεσογείου στη βόρεια Ελλάδα ( )», Πανεπιστήµιο Davis, Kαλιφόρνια, H. Π. A. «Μελέτη της βιοοικολογίας και εφαρµογή σύγχρονων µεθόδων καταπολέµησης της µύγας των κερασιών Rhagoletis cerasi στη βόρεια Ελλάδα ως συµβολή στην ανάπτυξη συστήµατος ολοκληρωµένης καταπολέµησης των εχθρών της κερασιάς», ΓΓET (ΠΕΝΕ -94). «ιαχείµαση της µύγας της Μεσογείου στην περιοχή Θεσσαλονίκης και Χίου», Πανεπιστήµιο Davis, Kαλιφόρνια, H.Π.A. «Ανάπτυξη και αξιολόγηση ελκυστικών για τις µύγες των φρούτων», ιεθνής Οργανισµός Ατοµικής Ενέργειας (I.A.E.A).

4 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 4 «Από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2003 µε εκπαιδευτική άδεια που µου χορηγήθηκε από το A.Π.Θ., εργάσθηκα στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας σε θέµατα σχετικά µε τη δηµογραφία και τη συµπεριφορά εντόµων εργάσθηκα στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας της Γεωπονικής Σχολής του A.Π.Θ, ως Γεωπόνος ΠΕ εργάσθηκα στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του Τµήµατος Γεωπονίας του A.Π.Θ, ως Ειδικό Εργαστηριακό και ιδακτικό Προσωπικό (ΕΕ ΙΠ) , ειδικός µεταπτυχιακός ερευνητής (Post doctorate research assistant) στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας. Συµµετείχα στα παρακάτω ερευνητικά προγράµµατα: 1. «Development of an electronic system to monitor the lifetime behavior in adult medflies» Travel Grant. Φορέας χρηµατοδότησης The University of California Institute for Mexico and the United States (UCMEXUS), Kαλιφόρνια, H.Π.A. 2. «Electronic system for monitoring the lifetime behavior in medflies» Main Grant. Φορέας χρηµατοδότησης UCMEXUS, Kαλιφόρνια, H.Π.A. Είµαι επιστηµονικός υπεύθυνος των ερευνητικών προγραµµάτων: 1. «ηµογραφικές µελέτες άγριων πληθυσµών της µύγας της Μεσογείου» το οποίο χρηµατοδοτείται από το National Institute on Aging των ΗΠΑ και από το Πανεπιστήµιο της Καλιφορνίας Davis. 2. «Εξελικτική ηµογραφία της µύγας της Μεσογείου» το οποίο χρηµατοδοτείται από το National Institute on Aging των ΗΠΑ και από το Πανεπιστήµιο της Καλιφορνίας Davis. 5. EΠIΣTHMONIKA TAΞI IA-METEKΠAI EYΣH 1. Tο Mάϊο του 1990 επισκέφτηκα στην Eλβετία τον Oµοσπονδιακό Σταθµό Γεωργικής Έρευνας του Changins στη Nyon (Station Fédérale de Recherches Agronomiques de Changins, Nyon). 2. Tο Nοέµβριο του 1997 παρακολούθησα στη Μαδέρα της Πορτογαλίας, σεµινάριο της ιεθνούς Eπιτροπής Aτοµικής Eνέργειας µε τίτλο IAEA/FAO Regional training Course on Area-Wide Control of Fruit Flies in the Mediterranean Region with Special Emphasis on the Sterile Insect Technique. Madeira, Portugal, 3 28 November Tο Nοέµβριο του 1997 επισκέφτηκα την µονάδα παραγωγής στειρωµένων εντόµων στη Μαδέρα της Πορτογαλίας.

5 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 5 4. Το Σεπτέµβριο του 1999 επισκέφτηκα στις Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής, τα Tµήµατα Εντοµολογίας των Πανεπιστηµίων Riverside και Davis στην Καλιφόρνια. 5. Τον Αύγουστο του 2000 επισκέφτηκα στην πόλη Piracicaba της Βραζιλία το Tµήµα Εντοµολογίας της Γεωπονικής Σχολής (Escola Superior de Agricultura, Luiz de Queiroz) του Πανεπιστηµίου του Sao Paulo και το Κέντρο Ατοµικής Ενέργειας Εφαρµοσµένης στη Γεωργίας (Centro de Energia Nuclear na Agricultura). 6. Το Μάιο του 2002 επισκέφτηκα το Τµήµα Εντοµολογίας και Νηµατοδωλογίας του Πανεπιστηµίου του Stellenbosch στην πόλη Stellenbosch της Νότιας Αφρικής. 7. Τον Ιούλιο του 2002 επισκέφτηκα το Ινστιτούτο Αστροφυσικής (Instituto National de Astrofisica) στην πόλη Puebla του Μεξικού στα πλαίσια συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήµατος για την καταγραφή και ανάλυση της συµπεριφοράς της µύγας της Μεσογείου. 8. Τον Ιούλιο και Αύγουστο 2002 εργάστηκα (για έξι εβδοµάδες) στο El Collegio la Frontera Sur στην πόλη Tapachula (Chiapas) του Μεξικού. Το ίδιο διάστηµα επισκέφτηκα τις µονάδες παραγωγής στειρωµένων εντόµων µύγας Μεσογείου, διαφόρων ειδών Anastrepha και τη µονάδα µαζικής παραγωγής παρασιτοειδών Diachasmimorpha longicaudata στην πόλη Metapa (Chiapas). 9. Το Νοέµβριο και εκέµβριο του 2002 εργάστηκα (για τρεις εβδοµάδες) στο Πανεπιστήµιο της Χαβάης και στο United States Department of Agriculture (USDA) σε θέµατα που αφορούσαν την αύξηση της σεξουαλικής ανταγωνιστικότητας αρσενικών της µύγας της Μεσογείου µετά από έκθεση τους σε αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και ginger root oil. Κατά την παραµονή µου στη Χαβάη επισκέφτηκα τα εργαστήρια του USDA, και ARS στις πόλεις Honolulu και Hilo. 10. Τον Οκτώβριο του 2005 επισκέφτηκα τη µονάδα παραγωγής στείρων εντόµων στην περιοχή El Pinio της Γουατεµάλας. 6. ΣYΜMETOXH ΣE ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣYNE PIA ΣEMINAPIA Έχω λάβει µέρος σε 10 ελληνικά και 27 διεθνή συνέδρια. 7. ΣYMETOXH ΣE EΠIΣTHMONIKEΣ ETAIPEIEΣ Είµαι µέλος: 1. του Γεωτεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος από το της Εντοµολογικής Εταιρείας Ελλάδος από το 1992.

6 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 6 8. I AKTIKH EMΠEIPΙA Α. Συµµετείχα στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τµήµατος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης από το 1991 έως και το Συγκεκριµένα: , εργαστηριακές ασκήσεις του µαθήµατος «Εχθροί Αµπελιού και Καρποφόρων ένδρων» , και εργαστηριακές ασκήσεις του µαθήµατος «Εχθροί Καλλωπιστικών Φυτών» συµµετείχα στη θερινή πρακτική εξάσκηση των φοιτητών εργαστηριακές ασκήσεις του µεταπτυχιακού µαθήµατος «Ηθολογία Εντόµων» δίδαξα στους µεταπτυχιακούς φοιτητές του εργαστηρίου Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του ΑΠΘ το σεµινάριο «Ανάλυση και παρουσίαση δεδοµένων σε εντοµολογικά πειράµατα µε τη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS». 6. Συµµετείχα στην καθοδήγηση 26 πτυχιακών διατριβών. Β δίδαξα το µάθηµα «Γεωργική Εντοµολογία και Ζωολογία» στο Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης του ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, ως εντεταλµένος επίκουρος καθηγητής σύµφωνα µε τις διατάξεις του νόµου 407/1980, σε συνεργασία µε τη ρα. Σ. ουλουµπάκα. Γ. ίδαξα τα παρακάτω σεµινάρια σε αγρότες: , «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών Εφαρµογή της Πληροφορικής στη Γεωργία» που υλοποίησε η κοινότητα Π. Mυλοτόπου N. Πέλλας µε την συνδροµή και χρηµατοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταµείου (E.K.T) , «Σύγχρονες Θερµοκηπιακές Καλλιέργειες» που υλοποίησε το K.E.K-T.E.I Καβάλας.. Στο Τµήµα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας µετά το διορισµό µου στις και έως σήµερα δίδαξα: , µέρους του Μαθήµατος Εφαρµοσµένη Εντοµολογία , Το µάθηµα Προστασία Αποθηκευµένων Προϊόντων (συνδιδασκαλία µε τον επ. Καθηγητή κ. Νάνο) , Παρουσίαση Βιβλιογραφικών Θεµάτων (συνδιδασκαλία µε τον καθηγητή κ. Κίττα) 4. µέρους του µαθήµατος εισαγωγή στη Γεωπονία (οργανωτής του µαθήµατος επ. καθηγητής Α. Σφουγγάρης). 5. Οικολογίας Εντόµων (µεταπτυχιακό) (συνδιδασκαλία µε τον καθηγητή κ. Τσιτσιπή).

7 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 7 9. EPEYNHTIKH PAΣTHPIOTHTA KAI EPΓO Από το 1988 έως και το 1991, ασχολήθηκα στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Θεσσαλονίκης, µε τη µελέτη της βιοοικολογίας, την καταπολέµηση και τη συστηµατική κατάταξη κοκκοειδών, και την καταπολέµηση εντόµων και ακάρεων των καρποφόρων δέντρων και του βαµβακιού. Από το 1991 έως το 2001 στο Εργαστήριο Εφαρµοσµένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας του A.Π.Θ εργάσθηκα ως συνεργάτης του καθηγητή κ. B. Kατσόγιαννου και η επιστηµονική µου δραστηριότητα αφορούσε µελέτες της βιολογίας, οικολογίας και συµπεριφοράς του ευρυτόµου της αµυγδαλιάς, της µύγας της Μεσογείου και της µύγας των κερασιών (Rhagoletis cerasi). Από τον Ιούνιο του 2001 έως τον Ιούνιο του 2003 εργάσθηκε ερευνητικά στο Τµήµα Εντοµολογίας του Πανεπιστηµίου Davis της Καλιφόρνιας ως συνεργάτης του καθηγητή J. R. Carey σε θέµατα σχετικά µε τη δηµογραφία και τη συµπεριφορά των εντόµων. Από τον Φεβρουάριο του 2004 έως και σήµερα στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας εργάζοµαι σε θέµατα σχετικά µε τη δηµογραφία και συµπεριφορά των εντόµων καθώς και σε θέµατα που αφορούν τη ρύθµιση των ενεργειακών αποθεµάτων σε διάφορα στάδια των εντόµων σε σχέση µε την ηλικία τους. 10. ΣYΓΓPAΦIKO EPΓO A. Πλήρη δηµοσιεύµατα Άρθρα που ηµοσιεύτηκαν µετά από Κρίση 1. Kozar, F., S. Paloukis, and N. Papadopoulos New scale insects (Homoptera: Coccoidea) in the Greek entomofauna. Entomologia Hellenica 9: Papadopoulos, N. T., J. R. Carey, B. I. Katsoyannos, and N. A. Kouloussis Overwintering of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) in northern Greece. Ann. Entomol. Soc. Am. 89: (Impact Factor 0.859). 3. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Response of Ceratitis capitata to citrus chemicals under semi-natural conditions. Entomol. Exp. Appl. 82: (Impact Factor 0.850). 4. Tzanakakis, M. E., N. T. Papadopoulos, B. I. Katsoyannos, G. N. Drakos, and E. Manolakis Premature fruit drop caused by Eurytoma amygdali (Hymenoptera: Eurytomidae) on three almond varieties. J. Econ. Entomol. 90: (Impact Factor 1.311). 5. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and J. R. Carey Temporal changes in the composition of the overwintering larval population of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) in northern Greece. Ann. Entomol. Soc. Am. 91: (Impact Factor 0.859). 6. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis A. P. Economopoulos, and J. R. Carey Effect of adult age, food, and time of day on sexual calling incidence of wild and

8 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 8 mass-reared Ceratitis capitata males. Entomol. Exp. Appl. 89: (Impact Factor 0.850). 7. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, J. Hendrichs, and V. Wornoayporn Comparative response to citrus foliage and citrus fruit odour by wild and mass-reared sterile Mediterranean fruit fly males of a genetic sexing strain. J. Αppl. Entomol. 123: (Impact Factor.388). 8. Katsoyannos, B. I., R. R. Heath, N. T. Papadopoulos, N. D. Epsky, and J. Hendrichs Field evaluation of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) female selective attractants for use in monitoring programs J. Econ. Entomol. 92: (Impact Factor 1.311). 9. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis, R. Heath, and J. Hendrichs Method of assessing the fertility of wild Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) females for use in sterile insect technique programs. J. Econ. Entomol. 92: (Impact Factor 1.311). 10. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, R. R. Heath, J. Hendrichs, and N. A. Kouloussis Evaluation of synthetic food-based attractants for female Mediterranean fruit flies (Dipt., Tephritidae) in McPhail type traps. J. Αppl. Εntomol. 123: (Impact Factor 0.859). 11. Παπαδόπουλος, N. Θ Mελέτη της βιολογίας και οικολογίας της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata στη βόρεια Eλλάδα. ιδακτορική διατριβή. Tµήµα Γεωπονίας, A.Π.Θ., 184 σελ. 12. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and J. R. Carey Spring and early summer phenology and detection of Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) in northern Greece, pp In: K. H Tan (ed.), Area-Wide Control of Fruit Flies and Other Insect Pests. Cabi Publishing, Wallingford Oxon, UK. 13. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and D. Stavridis Evaluation of trap types and food attractants for Rhagoletis cerasi (Diptera: Tephritidae). J. Econ. Entomol. 93: (Impact Factor 1.311). 14. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, J. R. Carey, and N. A. Kouloussis Seasonal and annual occurrence of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) in northern Greece. Ann. Entomol. Soc. Am. 94: (Impact Factor 0.859). 15. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, J. Hendrichs, J. R. Carey, and R. R. Heath Early detection and population monitoring of Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) in mixed fruit orchard in Northern Greece. J. Econ. Entomol. 94: (Impact Factor 1.311).

9 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, and J. Hendrichs Effect of orange peel substances on mating competitiveness of male Ceratitis capitata. Entomol. Exp. Appl. 99: (Impact Factor 0.850). 17. Papadopoulos N. T., J. R. Carey, B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, H. G. Müller and X. Liu Supine behavior predicts time-to-death in male Mediterranean fruit flies. Proceedings: Biological Sciences: (Impact Factor 3.544). 18. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos and J. R. Carey Demographic parameters of the Mediterranean fruit fly (Diptera: Tephritidae) reared in apples. Ann. Entomol. Soc. Am. 95: (Impact Factor 0.859). 19. Papadopoulos, N. T and B. I. Katsoyannos Field Parasitism of Ceratitis capitata larvae by Aganaspis daci in Chios, Greece, and data on the biology and its rearing in the laboratory. BioContol 48: (Impact Factor 0.691). 20. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos and D, Nestel Spatial and temporal patterns of a Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) adult population in a mixed deciduous fruit orchard in northern Greece. Environmental Entomology 32: (Impact Factor 0.824). 21. Paranhos, B.J.A, J.M.M. Walder, and N. T. Papadopoulos A simple method to study parasitism and field biology of the parasitoid Diachasmimorpha longicaudata (Hymenoptera: Braconidae) on Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae). Biocontol Science and Technology 13: (Impact Factor 0.861). 22. Novoseltsev, V. N., J. R. Carey, J. A. Novoseltseva, N. T. Papadopoulos, S. Blay, and A. I. Yashin Systemic mechanisms of individual reproductive life histories in female medflies. Mechanisms of Ageing and Development 125: (Impact Factor 3.214). 23. Papadopoulos N. T., B. I. Katsoyannos, N. A. Kouloussis, J. R. Carey, H. G. Müller and Y. Zhang High sexual calling rates predict extended life span in male Mediterranean fruit flies. Oecologia 138: (Impact Factor 3.128). 24. Katsoyannos, B. I., and N. T. Papadopoulos, Synthetic female attractants enhance Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) captures by sticky-coated yellow spheres. J. Econ. Entomol. 97: (Impact Factor 1.311). 25. Muller, H. G., J. L. Wang, J. R. Carey, E. P. Caswell-Chen, C. Chen, N. T. Papadopoulos, and F. Yao The marked sample cohort: a demographic window to aging in the wild. Aging Cell 3: (Impact Factor 2.118).

10 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Papadopoulos, N. T Mediterranean fruit fly Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae), pp In John Capinera (editor) Encyclopedia of Entomology, Vol. 2. Kluwer Academic Press. 27. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis, and J. Hendrichs Effect of citrus peel substances on Mediterranean fruit fly male behaviour pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Development of Ceratitis capitata in three apple varieties in the laboratory pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May Nestel, D., B. I. Katsoyannos, E. Lavy, Z. Mendel, A. Nevo, and N. T. Papadopoulos Spatial analysis of medfly populations in heterogeneous landscapes, pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Parasitization of the Mediterranean fruit fly by Aganaspis daci (Hymenoptera: Eucoilidae) in Greece pp In B. Barnes (editor) Proceedings Sixth international symposium on fruit flies of economic importance, Stellenbosch, South Africa, 6-10 May B. Άλλα Πλήρη ηµοσιεύµατα 31. Παλούκης, Σ. Σ, N. Θ. Παπαδόπουλος, και B. Ι. Kατσόγιαννος Παρατηρήσεις πάνω στη βιοοικολογία και καταπολέµηση του Sphaerolecanium prunastri (Fonsc.) (Coccidae) εχθρού των καρποφόρων δένδρων στη Bόρειο Eλλάδα. Πρακτικά Γ Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Θεσσαλονίκη 9-11 Οκτωβρίου 1989, σελ. 32. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. Papadopoulos Basic and applied studies on the pheromones of the almond seed wasp, Eurytoma amygdali Enderlein (Hymenoptera, Eurytomidae). In: L.J. McVeigh, D.R. Hall & P.S. Beevor (Eds.) Use of Pheromones and Other Semiochemicals in Integrated Control Proceeding of working group meeting held in Chatham (United Kingdom), May IOBC/WPRS Bulletin OILB/SROP, 16: Σαββοπούλου-Σουλτάνη, M., N. Παπαδόπουλος, F. Kozar, Γ. Σκουλάκης και Ι. Σαρακατσάνης Πρώτη διαπίστωση και εποχική εξέλιξη του Ritsemia pupifera στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου- 3 Nοεµβρίου 1995, σελ.

11 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Kατσόγιαννος, B. I., N. Θ. Παπαδόπουλος, και N. A. Kουλούσης Προσέλκυση της µύγας της Mεσογείου από οσµές καρπών εσπεριδοειδών. Γεωργία-Kτηνοτροφία, 8: Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis Mediterranean fruit fly female attractant studies in support of the sterile insect technique: trapping experiments conducted on the island of Chios, Greece, pp: International Atomic Energy Agency, TECDOC 1099, Vienna Austria. 36. Παπαδόπουλος, N. Θ., και B. I. Kατσόγιαννος Παρακολούθηση του πληθυσµού και καταπολέµηση µε δολωµατικούς ψεκασµούς του Rhagoletis cerasi (Diptera: Tephritidae) στην περιοχή Κοζάνης. Πρακτικά Η' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Χαλκίδα 2-5 Nοεµβρίου 1999, (υπό δηµοσίευση). 37. Κατσόγιαννος, Β. Ι., Ν. Θ. Παπαδόπουλος, και. Σταυρίδης Η µύγα των κερασιών: Παρακολούθηση του πληθυσµού του εντόµου και της προσβολής των κερασιών σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας κατά τα έτη 1996 και 1997 και ένα πείραµα καταπολέµησης µε δολωµατικό ψεκασµό. Γεωργία - Κτηνοτροφία, 2: Παπαδόπουλος, Ν. Θ., Α. Σ. Χλωρίδης, C. Jenser, και Π. Γ. Μυλωνάς Ο θρίπας Taeniothrips inconsequens (Thysanoptera: Thripidae) νέος εχθρός της αχλαδιάς στη βόρεια Ελλάδα. Γεωργία - Κτηνοτροφία, 2: Παπαδόπουλος, Ν. Θ., και Β. Ι. Κατσόγιαννος Παρασιτισµός προνυµφών της µύγας της Μεσογείου από το Aganaspis daci (Hymenoptera: Eucoilidea) στην Χίο και πρώτα στοιχεία της βιολογίας και εκτροφής του παρασιτοειδούς στο εργαστήριο. Πρακτικά Ζ' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Γιάννενα Nοεµβρίου 2001, (υπό δηµοσίευση). 40. Παπαδόπουλος, Ν. Θ., Β. Ι. Κατσόγιαννος, Μ. Χατζηστύλλη, Ν. Kουργιάλας, Ρ. Μουζουροπούλου, Ε. Πασβάντη, L. Krulj και Ε. Μανωλάκης Ανάπτυξη της µύγας της Μεσογείου σε τρεις ποικιλίες µήλων στο εργαστήριο. Πρακτικά Ζ' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Γιάννενα Nοεµβρίου 2001, (υπό δηµοσίευση). 41. Papadopoulos, N. T Las plagas en los cultivos de citricos en Grecia: la mosca del mediterraneo, las practicas de control actuales y las directrices futuras. Phytoma Espana 153: (in Spanish). 42. Papadopoulos, N. T. and B. I. Katsoyannos Research on medfly population ecology in Greece and other Mediterranean Regions. Proceedings 10 th International Citrus Congress, February 2004, Agadir, Morocco. (in press). Εργασίες που έχουν αποσταλεί για δηµοσίευση και δεν έχουν γίνει ακόµα αποδεκτές.

12 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Semenchenko, G. V., A. Yashin, N. T. Papadopoulos, and J. R. Carey Model of heterogeneous Mortality: What do we learn about aging, longevity and Supine Behavior in medflies? Aging Cell (Impact Factor 2.118). 44. Semenchenko, G. V., A. Yashin, N. T. Papadopoulos, and J. R. Carey Supine behavior and stress resistance: how do they influence survival patterns in medflies? Proceedings B Biological Sciences. (Impact Factor 3.544). 45. Nestel, D., N. T. Papadopoulos, P. Liedo, L. Gonzales Ceron, and J. R. Carey Trends in lipid and protein contents during medfly ageing: an harmonic path to death. Archives of Insect Biochemistry and Physiology. (Impact Factor 1.800). 46. Carey, J. R., and N. T. Papadopoulos The medfly as a frailty model: Implications for biodemographic research. Logevity and Frailty, Paris Γ. Ευρείες περιλήψεις ανακοινώσεων σε συνέδρια 1. Kozar, F., Σ. Σ. Παλούκης, και N. Θ. Παπαδόπουλος Νέα είδη κοκκοειδών εντόµων (Homoptera:Coccoidea) για την ελληνική πανίδα. Πρακτικά Πανελληνίου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Bόλος Oκτωβρίου 1991, σελ. 2. Παπαδόπουλος, N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, J. R. Carey και N. A. Kουλούσης ιαχείµαση της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata στη Bόρεια Eλλάδα. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου- 3 Nοεµβρίου 1995, σελ. 3. Kατσόγιαννος, B. I., N. Θ. Παπαδόπουλος, και N. A. Kουλούσης Προσέλκυση των ενηλίκων της µύγας της Mεσογείου από οσµές καρπών εσπεριδοειδών. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου- 3 Nοεµβρίου 1995, σελ.. Περιλήψεις ανακοινώσεων σε συνέδρια και επιστηµονικές συναντήσεις 1. Paloukis, S., N. Papadopoulos, Z. Zartaloudis, and I. Pittara Integrated control of Pseudaulacaspis pentagona scale (Diaspidadae) on peach trees in Greece. Proceedings of XIX International Cong. of Entomology, Beijing, China, 28 June 4 July 1992, 371 p. 2. Παπαδόπουλος, N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, J. Carey, και Π. Xαριζάνης Στοιχεία βιοικολογίας της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρακτικά E' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Aθήνα 8-10 Nοεµβρίου 1993, σελ.

13 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Medfly female attractant studies in support of sterile insect technique: Experiments conducted in Chios, Greece, in Working Material of the 1 st Co-ordinated Research Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of female medfly attractant systems for trapping and sterility assessment. Held in Antigua, Guatemala, May IAEA Vienna, Austria, 26 p. 4. Kατσόγιαννος, B. I., N. A. Kουλούσης και N. Θ. Παπαδόπουλος Aξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας µιας νέας παγίδας και ορισµένων ελκυστικών ουσιών για την παρακολούθηση του πληθυσµού της Mύγας της Mεσογείου. Πρακτικά ΣT' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Xανιά 31 Oκτωβρίου 3 Nοεµβρίου 1995, 449 σελ. 5. Tzanakakis, M. E., B. I. Katsoyannos, N. T. Papadopoulos, G. N. Drakos, and E. Manolakis, Premature fruit drop caused by the almond seed wasp Eurytoma amygdali Εnderlein (Hymenoptera: Eurytomidae) to three almond varieties. Proc. 14th International Congress of Entomology, Firenze, Italy, August 1996, 468p. 6. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Development of a system of capturing alive Ceratitis capitata females and assessing their fertility in sterile insect technique programs. Experiments conducted during 1995 and 1996 in Chios, Greece. Working Material of the Second Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of female medfly attractant systems for trapping and sterility assessment. Held in Madeira, Portugal, January IAEA Vienna, Austria, 49 p. 7. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Medfly trapping and related experiments conducted during 1995 and 1996 in Chios, Greece. Working Material of the Second Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of female medfly attractant systems for trapping and sterility assessment. Held in Madeira, Portugal, January IAEA Vienna, Austria, 50 p. 8. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, R. R. Heath, J. Hendrichs, and N. A. Kouloussis Evaluation of synthetic food-based attractants for female Mediterranean fruit flies (Diptera: Tephritidae) in McPhail type traps. Fifth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Penang, Malaysia 1-5 June 1998, 38 p. 9. Kouloussis, N. A., N. T. Papadopoulos, B. I. Katsoyannos, and A. P. Economopoulos Pheromone calling of wild and sterilized mediterranean fruit fly males under semi-natural conditions. Fifth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Penang, Malaysia 1-5 June 1998, 38 p.

14 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Tζανακάκης, M. E., N. Θ. Παπαδόπουλος, B. I. Kατσόγιαννος, Γ. N. ράκος, και E. Mανωλάκης Mέγεθος και είδος ζηµιάς από το Eurytoma amygdali σε τρεις ποικιλίες αµυγδαλιάς. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 51 σελ. 11. Σταυρίδης,., B. I. Kατσόγιαννος, και N. Θ. Παπαδόπουλος Παρακολούθηση πληθυσµών της µύγας των κερασιών Rhagoletis cerasi στη βόρεια Eλλάδα. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 53 σελ. 12. Παπαδόπουλος N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, και J. R. Carey Παρουσία και φαινολογία της µύγας της Mεσογείου Ceratitis capitata. στη βόρεια Eλλάδα. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 54 σελ. 13. Kατσόγιαννος, B. I., και N. Θ. Παπαδόπουλος Aξιολόγηση ορισµένων τύπων παγίδων και τριών ελκυστικών για τη µύγα της Mεσογείου Ceratitis capitata. Πρακτικά 7 ου Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Kαβάλα, Oκτωβρίου 1997, 209 σελ. 14. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and N. A. Kouloussis Early season detection and population monitoring of Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) using different trapping systems and other methods. Exotic fruit fly research symposium, September 12-14, 1999, Riverside California. 15. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Response of Ceratitis capitata to citrus chemicals under semi-natural conditions. Exotic fruit fly research symposium, September 12-14, 1999, Riverside California, 16. Papadopoulos, N. T., N. A. Kouloussis, J. R. Carey, and B. I. Katsoyannos Biodemography of wild medflies (Diptera: Tephritidae): effect of mating age on survival and fecundity. Third European-American Research Colloquium on: Social and Biological Determinants of Longevity. Rostock, Germany 1-7 August Max Planck Institute for Demographic Research, Rostock, Germany, (in press). 17. Παπαδόπουλος, N. Θ., B. I. Kατσόγιαννος, και N. A. Kουλούσης Παρακολούθηση της έναρξης δραστηριότητας και της πορείας του πληθυσµού της µύγας της Μεσογείου στην περιοχή Θεσσαλονίκης µε τη χρήση δύο τύπων παγίδων και δειγµατοληψίες καρπών. Πρακτικά Η' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Χαλκίδα 2-5 Nοεµβρίου 1999, (υπό δηµοσίευση). 18. Kουλούσης, N. A., Ν. Θ. Παπαδόπουλος και Β. Ι. Κατσόγιαννος Επίδραση της ηλικίας, ώρας της ηµέρας και θερµοκρασίας στην έκλυση σεξουαλικής φεροµόνης από τα αρσενικά της µύγας της Μεσογείου σε συνθήκες υπαίθρου. Πρακτικά Η' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Χαλκίδα 2-5 Nοεµβρίου 1999, (υπό δηµοσίευση).

15 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, and N. A. Kouloussis Early detection of Ceratitis capitata in northern Greece using plastic McPhail traps versus Jackson traps. Working Material of the 1st Research Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Sao Paulo, Brazil, 28 August - 1 September IAEA Vienna, Austria, pp. 20. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Development of improved attractants and their interaction into fruit fly SIT management program. Working Material of the 1st Research Co-ordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Sao Paulo, Brazil, 28 August - 1 September IAEA Vienna, Austria, pp. 21. Κατσόγιαννος, Β. Ι., Ν. Θ. Παπαδόπουλος, και Ν. Α. Κουλούσης Επίδραση ουσιών του φλοιού καρπών πορτοκαλιάς στη συµπεριφορά των αρσενικών της µύγας της Μεσογείου Ceratitis capitata. Πρακτικά Ζ' Πανελλήνιου Eντοµολογικού Συνεδρίου, Γιάννενα Nοεµβρίου 2001, (υπό δηµοσίευση). 22. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, N. A. Kouloussis, and J. Hendrichs Effect of citrus peel substrances on Mediterranean fruit fly male behavior. Sixth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Stellenbosch, South Africa 6-10 May 2002, 15 p. 23. Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Development of Ceratitis capitata in three apple varieties in the laboratory. Sixth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Stellenbosch, South Africa 6-10 May 2002, 23 p. 24. Papadopoulos, N. T., and B. I. Katsoyannos Parasitization of the Mediterranean fruit fly by Aganaspis daci (Hymenoptera: Eucoilidae) in Greece. Sixth International Symposium on Fruit Flies of Economic Importance. Stellenbosch, South Africa 6-10 May 2002, 23 p. 25. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, M. Stavrinides, and N. A. Kouloussis Comparison of different trapping systems for Ceratitis capitata and Bactrocera oleae: Experiments conducted during 2001 in Chios, Greece. Working Material of the 2 nd Research Coordinated Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Stellenbosch, South Africa 29 April to 3 May IAEA Vienna, Austria, in press. 26. Katsoyannos, B. I., and N. T. Papadopoulos Synthetic female attractant baits enhance considerably attraction of Ceratitis capitata flies by sticky-coated yellow spheres: Experiments conducted during 2000 in Chios, Greece. Working Material of the 2 nd Research Co-ordinated

16 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 16 Meeting within the FAO/IAEA Research Programme Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programmes. Held in Stellenbosch, South Africa 29 April to 3 May IAEA Vienna, Austria, in press. 27. Παπαδόπουλος, Ν.Θ Κόστος αναπαραγωγής σε αρσενικά της µύγας της Μεσογείου, Ceratitis capitata. 10 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Ηράκλειο Κρήτη, 4 7 Νοεµβρίου Κατσόγιαννος, Β. Ι. & Ν. Τ. Παπαδόπουλος Σύγκριση συστηµάτων παγίδευσης για το δάκο της ελιάς ( ίπτερα: Tephritidae) στη Χίο. 10ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Ηράκλειο Κρήτη, 4 7 Νοεµβρίου Κουλούσης, Ν. Α., Β. Ι. Κατσόγιαννος, Ν. Θ. Παπαδόπουλος, Χ. Σ. Ιωάννου, Ε. Α. Κώττα και Χ. Λύτρας Επίδραση οσµών από χυµούς διαφόρων εσπεριδοειδών στην ωοτοκία της µύγας της Μεσογείου. 10 ο Πανελλήνιο Εντοµολογικό Συνέδριο Ηράκλειο Κρήτη, 4 7 Νοεµβρίου B. I. Katsoyannos, N. T. Papadopoulos, W. Enkerlin, J. Hendrichs & R.R.Heath Comparison of different attractants for monitoring and control of the olive fruit fly Bactrocera oleae in Greece. 5 th meeting of the working group on fruit flies of the western hemisphere, Ft. Lauderdale, Florida USA, May 2004 Ft. Lauderdale, Florida USA. 31. B.I. Katsoyannos, N.T. Papadopoulos, N.A. Kouloussis, W. Enkerlin, J. Hendrichs & R.R. Heath Towards the development of a lure and kill system against Ceratitis capitata and Bactrocera oleae combining food lures and colored spheres. 5 th meeting of the working group on fruit flies of the western hemisphere, Ft. Lauderdale, Florida USA, May 2004 Ft. Lauderdale, Florida USA. 32. Kouloussis, N. A., B. I. Katsoyannos, N. T. Papadopoulos, C. S. Ioannou and E. A. Kotta Effect of Host Fruit Odors on the Oviposition of Feral Ceratitis capitata in the Laboratory. 5 th meeting of the working group on fruit flies of the western hemisphere, Ft. Lauderdale, Florida USA, May 2004 Ft. Lauderdale, Florida USA. 33. Katsoyannos, B. Ι., N. Τ. Papadopoulos, and N. Α. Kouloussis Comparison of different trapping systems and Bait Stations for Ceratitis capitata and Bactrocera oleae: Experiments conducted in Chios, Greece. 3 rd FAO/IAEA research co-coordinated meeting on Development of Improved Attractants and their Integration into Fruit Fly SIT Management Programs Ft. Lauderdale, Florida USA, May Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Improving Ceratitis capitata male competitiveness in SIT programmes through exposure to citrus peel oils. 1 st RCM

17 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος 17 on Improving Sterile Male Performance in Fruit Fly SIT. Antigua, Guatemala, October Ε. ιδακτικά βοηθήµατα 1. Παπαδόπουλος, Ν. Θ Κλείδες προσδιορισµού των κλάσεων των αρθροπόδων και των τάξεων των εντόµων. Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης, ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Ορεστιάδα, 18 σελίδες. 2. Παπαδόπουλος, Ν. Θ Ηλεκτρονικές κλείδες προσδιορισµού των τάξεων των εντόµων. Τµήµα Αγροτικής Ανάπτυξης, ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Ορεστιάδα. CD-RΟΜ. ΣΤ. Eκθέσεις επιστηµονικών προγραµµάτων 1. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos, and N. A. Kouloussis Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during summer 1994 in Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 33 pp. 2. Katsoyannos, B. I. and N. T. Papadopoulos Medfly overwintering and biology studies conducted in the area of Thessaloniki, Northern Greece. Annual Report 1994, 77pp. 3. Katsoyannos, B. I., N. A. Kouloussis, and N. T. Papadopoulos Environmentally safe integrated system(s) for the control of the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae). Annual Report 1995 of the Research Programme EC - AgroIndustry, 54 pp. 4. Katsoyannos, B. I. and N. T. Papadopoulos Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during summer 1996 in Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 50 pp. 5. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos and N. A. Kouloussis Environmentally safe integrated system(s) for the control of the Mediterranean fruit fly, Ceratitis capitata (Wiedemann) (Diptera: Tephritidae). Annual Report 1996 of the Research Programme EC - AgroIndustry, 17 pp. 6. Katsoyannos, B. I. and N. T. Papadopoulos Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during summer 1997 in Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 39 pp.

18 Βιογραφικό σηµείωµα N. Παπαδόπουλος Katsoyannos, B. I. N. T. Papadopoulos and N. A. Kouloussis Medfly female attractant studies in support of the Sterile Insect Technique. "Improving the Sterile Insect Technique for medflies by developing female medfly attractants for use with genetic sexing strains". Experiments conducted during the summer of 1998 in Thsaloniki and Chios, Greece. I.A.E.A. Report, 40 pp. 8. Katsoyannos, B. I., N. T. Papadopoulos and N. A. Kouloussis Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. First Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 32pp. 9. Katsoyannos, B. I., N. Zountas, and N. T. Papadopoulos Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. 4 th Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 26pp. 10. Katsoyannos, B. I., D. Xydas, and N. T. Papadopoulos. Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. 3 rd Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 36pp. 11. Papadopoulos, N. T., B. I. Katsoyannos, C. Ioannou & N. A. Kouloussis Aging in the wild. Annual Report , University of California Davis, Biodemographic Determinats of Life Span, Reseach Program, 10 pp. 12. Katsoyannos, B. I., N. Zountas, and N. T. Papadopoulos Development and evaluation of improved fruit fly attractants and bait stations in Greece. 4 th Annual Report , I.A.E.A. Research Programme, 30pp.

Λέξεις-κλειδιά: Δάκος ελιάς, Παγίδες, Εντομοελκυστικά, φερομόνες, φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Λέξεις-κλειδιά: Δάκος ελιάς, Παγίδες, Εντομοελκυστικά, φερομόνες, φυτοπροστατευτικά προϊόντα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΟΕΛΚΥΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Bactrocera oleae (Gmelin) (ΔΙΠΤΕΡΑ: Tephritidae) ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Κ. Βαρίκου 1 *,

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Εργαστήριο Γενικής Εντομολογίας

3 ο Εργαστήριο Γενικής Εντομολογίας 3 ο Εργαστήριο Γενικής Εντομολογίας ΤΥΠΟΙ ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΜΩΝ Καθ. Ν. Παπαδόπουλος Δρ. Κων/νος Ζάρπας Βασικές χρήσεις εντομοπαγίδων Παρακολούθηση πληθυσμών Καταπολέμηση (μαζική παγίδευση)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, Θ. ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ, Π.A. ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ. Χελλαφάρµ ΑΕ, Φλέµιγκ 15, Μαρούσι 15123

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, Θ. ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ, Π.A. ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ. Χελλαφάρµ ΑΕ, Φλέµιγκ 15, Μαρούσι 15123 Καταπολέµηση της µύγας Μεσογείου [Ceratitis capitata (Wiedemann), Diptera, Tephritidae] µε τη µέθοδο της µαζικής παγίδευσης χρησιµοποιώντας εξατµιστήρες Biolure MedFly. ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ, Θ. ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Χριστίνα Α. Παππά Οικονοµολόγος Βοηθός έρευνας Υποψήφια διδάκτωρ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Χριστίνα Α. Παππά Οικονοµολόγος Βοηθός έρευνας Υποψήφια διδάκτωρ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οικονοµολόγος Βοηθός έρευνας Υποψήφια διδάκτωρ Μάιος 2007 Περιεχόµενα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία...1 2. Ακαδηµαϊκές σπουδές...1 3. Ξένες γλώσσες...1 4. Χειρισµός Η/Υ...1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (Bactrocera oleae GMEL.) ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (Bactrocera oleae GMEL.) ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΧΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (Bactrocera oleae GMEL.) ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Εμμανουήλ Ροδανάκης 1 και Ελευθέριος Αλυσσανδράκης 2 1 Τμήμα Φυτικής Παραγωγής,

Διαβάστε περισσότερα

τµήµατος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος της σχολής στο πρόγραµµα παιδαγωγικής κατάρτισης της ανώτατης σχολής

τµήµατος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος της σχολής στο πρόγραµµα παιδαγωγικής κατάρτισης της ανώτατης σχολής ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο : ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΗΣ Όνοµα : ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πατρώνυµο : ΜΙΛΤΙΑ ΗΣ Τόπος Κατοικίας : ΚΟΖΑΝΗ ιεύθυνση : Ν. ΠΟΛΙΤΗ 3 ΘΕΣΗ Εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό στη σχολή τεχνολογικών εφαρµογών,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280)

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280) «Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» Παραδοτέο Π1.17 Συγγραφή επιστημονικής εργασίας για την παρουσία και διακύμανση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Β.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Β. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗ: ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗ Β. ΗΛΙΑ Η Πτυχιούχου Γεωπόνου ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο: ΚΕΣΙ ΗΣ Όνοµα: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Όνοµα πατέρα: Ιωάννης Έτος γεννήσεως: 1961 /νση επικοινωνίας : Τέρµα Κοντοπούλου, Φλώρινα, 53100 Τηλ: 238554646 e-mail: tkesidis@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου Αειφορική διαχείριση και παραγωγή καρπών κερασιάς υψηλής προστιθέμενης αξίας Νάουσα 4-8 Απριλίου 2016

Συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου Αειφορική διαχείριση και παραγωγή καρπών κερασιάς υψηλής προστιθέμενης αξίας Νάουσα 4-8 Απριλίου 2016 Συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου Αειφορική διαχείριση και παραγωγή καρπών κερασιάς υψηλής προστιθέμενης αξίας Νάουσα 4-8 Απριλίου 2016 [ Sustainable production of high-quality cherries for the European

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

2. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Συγκριτική μελέτη της αποτελεσματικότητας δικτύου της παγίδας «ΔΑΚΟ-ΦΑΚΑ» κατά του δάκου της ελιάς (Βactrocera oleae, Diptera: Tephritidae) σε ελιές ποικιλίας Κορωνέικη. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο δάκος της ελιάς (Bactrocera

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.Θ-M.Sc - Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15

Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.Θ-M.Sc - Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15 Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.ΘM.Sc Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.ΘM.Sc

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλ. Φυσικός Πανεπιστημίου Πατρών Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλ. Φυσικός Πανεπιστημίου Πατρών Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλ. Φυσικός Πανεπιστημίου Πατρών Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1.1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο ΠΟΛΙΤΗΣ Όνομα Όνομα πατρός Διεύθυνση Ηλ. διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Γεωργίου Χ. Μαγλαρά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Γεωργίου Χ. Μαγλαρά ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεωργίου Χ. Μαγλαρά 1. Προσωπικά Στοιχεία Ηµεροµηνία γέννησης Τόπος Γεννήσεως Οικογενειακή Κατάσταση ιεύθυνση Τηλ. ιεύθυνση Εργασίας Τηλ. Εργασίας E-mail 2. Επαγγελµατική Εµπειρία 2006

Διαβάστε περισσότερα

(clusters) clusters : clusters : clusters : 4. :

(clusters) clusters : clusters : clusters : 4. : «Προσδιοριστικοί Παράγοντες της Καινοτοµίας. ικτύωση της έρευνας µε την παραγωγή» ρ. Ιωάννης Χατζηκιάν Οκτώβριος 2006 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ Πρόλογος 3 1. Εισαγωγή 4

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πτυχίο Έτος Πεδίο Βαθμός /Τμήμα. Πανεπιστήμιο Κρήτης ιδακτορικό* 2005 2008 Οικονομικά /Οικ. Επιστημών Περιβάλλοντος Άριστα

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πτυχίο Έτος Πεδίο Βαθμός /Τμήμα. Πανεπιστήμιο Κρήτης ιδακτορικό* 2005 2008 Οικονομικά /Οικ. Επιστημών Περιβάλλοντος Άριστα Βιογραφικό Σημείωμα ΗΜΗΤΡΑ ΒΟΥΒΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία τόπος γέννησης Επικοινωνία Οικογενειακή κατάσταση 18 Ιουνίου 1979, Ηράκλειο Κρήτης Τηλέφωνο: 6942403934 E-mail: dimitra@econ.soc.uoc.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σαγρή Χ.Ευθυμία. Department of Biochemistry and Biotechnology University of Thessaly

Σαγρή Χ.Ευθυμία. Department of Biochemistry and Biotechnology University of Thessaly Department of Biochemistry and Biotechnology University of Thessaly Laboratory of Molecular Biology and Genomics ΤΡΑΝΣΚΡΙΠΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ Α) Ελληνικά 1. 1 ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Λοιμώξεων Π.Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», 11-13 Οκτωβρίου 1991 2. 2 ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2014 Reference Period: January - December 2014 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2015 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

Σπανού Άννα Βιογραφικό Σημείωμα

Σπανού Άννα Βιογραφικό Σημείωμα Σπανού Άννα Βιογραφικό Σημείωμα Προσωπικές Πληροφορίες Όνομα Σπανού Άννα Εθνικότητα Ελληνική Ημερομηνία Γέννησης 18.04.1982 Διευθύνσεις Ζηργάνου 41Β τ.κ. 55134, Καλαμαριά-Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα 6973616490

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. (2006-2008) Βαθμός: «Άριστα» (9,25/10)

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. (2006-2008) Βαθμός: «Άριστα» (9,25/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΠΣ MSc- ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τηλέφωνο: 6972314589 / 210-8221676 E-mail: tmaltez@otenet.gr, tasosmalt@yahoo.gr Στρατιωτική θητεία: Ολοκληρωμένη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικές Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης

Ερευνητικές Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης Ερευνητικές Δραστηριότητες του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ιωάννης Ζ. Γήτας Τηλ: +30 2310 992699,

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists

Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Αφίξεις Τουριστών / Arrivals of Tourists Περίοδος Αναφοράς: Ιανουάριος - Νοέµβριος 2016 Reference Period: January - November 2016 Τελευταία Ενηµέρωση: 19/12/2016 Last Update: Σελίδα / Page 2 3 4 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ CLIMATOLOGY

ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ CLIMATOLOGY 10 ο COMECAP 2010, Πρακτικά Συνεδρίου, Πάτρα 10 th COMECAP 2010, Proceedings, Patras, Greece ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ CLIMATOLOGY ΥΧΡΟΥΡΟΝΗΚΖ ΓΗΑΚΤΜΑΝΖ ΣΧΝ ΖΛΔΚΣΡΗΚΧΝ ΔΚΚΔΝΧΔΧΝ ΣΖΝ ΔΛΛΑΓΑ ΓΗΑ ΣΖΝ ΥΡΟΝΗΚΖ ΠΔΡΗΟΓΟ 1998-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ. Σεπτέμβριος 2007 Σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό πεδίο του Τουρισμού

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ. Σεπτέμβριος 2007 Σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό πεδίο του Τουρισμού ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα Πατρός: Γεώργιος Ημερομηνία Γέννησης: 8 Νοεμβρίου 1981 Διεύθυνση Κατοικίας: Σωκράτους 13 Ν. Ηράκλειο Αττικής Προσωρινή Κατοικία: Β Πάροδος Καλαμπόκα 6, Χίος,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κοΐδου Παρασκευή του Ευαγγέλου Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, M. Ed. HOU

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κοΐδου Παρασκευή του Ευαγγέλου Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, M. Ed. HOU ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κοΐδου Παρασκευή του Ευαγγέλου Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, M. Ed. HOU ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοµατεπώνυµο: Κοΐδου Παρασκευή του Ευαγγέλου Ειδικότητα: Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Ιδιότητα:

Διαβάστε περισσότερα

Συμβατικές και ταχείες μέθοδοι ανίχνευσης για έλεγχο μικροβίων σε τρόφιμα και νερό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συμβατικές και ταχείες μέθοδοι ανίχνευσης για έλεγχο μικροβίων σε τρόφιμα και νερό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμβατικές και ταχείες μέθοδοι ανίχνευσης για έλεγχο μικροβίων σε τρόφιμα και νερό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών October 1, 2010 8:30-9:00 πμ Εγγραφή, εισαγωγή October 1-3, 2010 9:00-9:30 πμ Εισαγωγική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Εμμανουήλ Γωνιανάκης Διεύθυνση: Ελευθέρνης 71, Ηράκλειο 71303, Κρήτη Τηλέφωνο: 2811-752327, 6946902781 Υπηκοότητα: Ελληνική Οικογενειακή κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή (Φανή) Κομσέλη 2. Εκπαίδευση: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών 3. Δ/νση εργασίας: ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος 4. Τηλ.: 213.1306.236, -255, -200, -204

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΛΙΠΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΛΙΠΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Εξώφυλλο Το εξώφυλλο θα περιλαμβάνει τα εξής: 1. Το όνομα του Πανεπιστημίου, του Τμήματος και του Τομέα 2. Το όνομα του φοιτητή στη γενική 3. Τις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πατρώνυµο: Ειδικότητα: Ηµερ/νια γενν.: Τόπος κατοικίας: Τόπος γέννησης: Εθνικότητα: Υπηκοότητα: Οικογενειακή κατάσταση:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πατρώνυµο: Ειδικότητα: Ηµερ/νια γενν.: Τόπος κατοικίας: Τόπος γέννησης: Εθνικότητα: Υπηκοότητα: Οικογενειακή κατάσταση: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο: Όνοµα: Πατρώνυµο: Ειδικότητα: Ηµερ/νια γενν.: Τόπος κατοικίας: Τόπος γέννησης: Εθνικότητα: Υπηκοότητα: Οικογενειακή κατάσταση: ΣΠΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΚΑΣ ή ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μοριακής Δυναμικής της διάχυσης αλκανίων και ολιγομερών σε δυαδικά μίγματά τους με πολυαιθυλένιο. Σημειώνεται ότι η

Μοριακής Δυναμικής της διάχυσης αλκανίων και ολιγομερών σε δυαδικά μίγματά τους με πολυαιθυλένιο. Σημειώνεται ότι η ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΔΗΜΗΤΡΑΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1974 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ. με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ. με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον «HYDROFLIES: Ορθολογική Διαχείριση Βιοτικών και Αβιοτικών Παραμέτρων σε Υδροπονική

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΕΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΕΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΛΕΝΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ 1 ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΟ), Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΤΟΡΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΤΟΡΑΚΗ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΤΟΡΑΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: Δετοράκης Ευστάθιος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 26/07/1967 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: Ηράκλειο Κρήτης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Dr Marios Vryonides. Curriculum Vitae I. PERSONAL DETAILS.. 2 II. EDUCATION... 3 III. WORK EXPERIENCE. 4

Dr Marios Vryonides. Curriculum Vitae I. PERSONAL DETAILS.. 2 II. EDUCATION... 3 III. WORK EXPERIENCE. 4 Curriculum Vitae Dr Marios Vryonides I. PERSONAL DETAILS.. 2 II. EDUCATION.... 3 III. WORK EXPERIENCE. 4 IV. PRESENTATIONS IN CONFERENCES AND SEMINARS... 5 V. PUBLICATIONS.... 6-1 - I. PERSONAL DETAILS

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΣΠΥΡΟΥ. 2004 2009 Διδακτορικό σε Υπολογιστική Εμβιομηχανική, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΣΠΥΡΟΥ. 2004 2009 Διδακτορικό σε Υπολογιστική Εμβιομηχανική, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Α. ΣΠΥΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ) Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) Δημητριάδος 95 και Παύλου Μελά 38333 Βόλος

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης url: www.prd.uth.gr

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης url: www.prd.uth.gr ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΛΕΓΑΝΤΗΣ Διεύθυνση εργασίας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, Πεδίον Άρεως, 38334, Βόλος, Ελλάδα Τηλέφωνο εργασίας 0030 24210 74419 Τηλεομοιοτυπία 0030

Διαβάστε περισσότερα

newsletter ISEKI_Food Association ISEKI_Food-4 Ο 4ος κύκλος των επιτυχημένων δράσεων του θεματικού δικτύου ISEKI_Food

newsletter ISEKI_Food Association ISEKI_Food-4 Ο 4ος κύκλος των επιτυχημένων δράσεων του θεματικού δικτύου ISEKI_Food 2012/1 newsletter Έργα του ISEKI_Food Το νέο ISEKI_Food Άλλα σχετ. έργα ISEKI_Food 3 ISEKI_Mundus 2 ISEKI_Food Association Εις μνήμην Γιώργος Καλαντζόπουλος 1936-2011 ISEKI_Food-4 Ο 4ος κύκλος των επιτυχημένων

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση και διαχρονική παρακολούθηση των βοσκόμενων δασικών εκτάσεων στη λεκάνη απορροής του χειμάρρου Μπογδάνα Ν. Θεσσαλονίκης

Ταξινόμηση και διαχρονική παρακολούθηση των βοσκόμενων δασικών εκτάσεων στη λεκάνη απορροής του χειμάρρου Μπογδάνα Ν. Θεσσαλονίκης Ταξινόμηση και διαχρονική παρακολούθηση των βοσκόμενων δασικών εκτάσεων στη λεκάνη απορροής του χειμάρρου Μπογδάνα Ν. Θεσσαλονίκης Α. Αϊναλής 1, Ι. Μελιάδης 2, Π. Πλατής 3 και Κ. Τσιουβάρας 4 1 Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 Αμφιθέατρο Κτηρίου Επιστημών Πολυτεχνείο Κρήτης 10:00-14:00

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 Αμφιθέατρο Κτηρίου Επιστημών Πολυτεχνείο Κρήτης 10:00-14:00 NETWORKING DAY Συνεργασία στην Έρευνα & Επαγγελματικές Προοπτικές Νέων Επιστημόνων Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 Αμφιθέατρο Κτηρίου Επιστημών Πολυτεχνείο Κρήτης 10:00-14:00 Νάνο/Μικροηλεκτρονική και Ενσωματωμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΔΠΗΣΖΜΗΟ ΠΑΣΡΩΝ ΓΗΑΣΜΖΜΑΣΗΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΗΑΚΩΝ ΠΟΤΓΩΝ «ΤΣΖΜΑΣΑ ΔΠΔΞΔΡΓΑΗΑ ΖΜΑΣΩΝ ΚΑΗ ΔΠΗΚΟΗΝΩΝΗΩΝ» ΣΜΖΜΑ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ Ζ/Τ ΚΑΗ ΠΛΖΡΟΦΟΡΗΚΖ

ΠΑΝΔΠΗΣΖΜΗΟ ΠΑΣΡΩΝ ΓΗΑΣΜΖΜΑΣΗΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΗΑΚΩΝ ΠΟΤΓΩΝ «ΤΣΖΜΑΣΑ ΔΠΔΞΔΡΓΑΗΑ ΖΜΑΣΩΝ ΚΑΗ ΔΠΗΚΟΗΝΩΝΗΩΝ» ΣΜΖΜΑ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ Ζ/Τ ΚΑΗ ΠΛΖΡΟΦΟΡΗΚΖ ΠΑΝΔΠΗΣΖΜΗΟ ΠΑΣΡΩΝ ΓΗΑΣΜΖΜΑΣΗΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΗΑΚΩΝ ΠΟΤΓΩΝ «ΤΣΖΜΑΣΑ ΔΠΔΞΔΡΓΑΗΑ ΖΜΑΣΩΝ ΚΑΗ ΔΠΗΚΟΗΝΩΝΗΩΝ» ΣΜΖΜΑ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ Ζ/Τ ΚΑΗ ΠΛΖΡΟΦΟΡΗΚΖ ΣΜΖΜΑ ΖΛΔΚΣΡΟΛΟΓΩΝ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ ΚΑΗ ΣΔΥΝΟΛΟΓΗΑ ΤΠΟΛΟΓΗΣΩΝ ΣΜΖΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος)

274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος) 274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος) Ίδρυση και Φυσιογνωμία του Τμήματος Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ιδρύθηκε το 1984. Η εκπαιδευτική λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΣΑΒΒΑΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 16/1/1977 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 29, 16122, ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σαλαμίνος 39, Άγια Παρασκευή, Τ.Κ. 153 43, Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6976 439249 FAX: 211 8009081

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σαλαμίνος 39, Άγια Παρασκευή, Τ.Κ. 153 43, Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6976 439249 FAX: 211 8009081 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΟΙΚΟΓ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Κολιώνης Γεώργιος 19 / 04 / 1980 (34 ετών) Θεσσαλονίκη Άγαμος ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΟΤΡΟΠΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (Bactrocera oleae GMEL.) ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΧΗΜΕΙΟΤΡΟΠΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (Bactrocera oleae GMEL.) ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΧΗΜΕΙΟΤΡΟΠΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (Bactrocera oleae GMEL.) ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γεώργιος Ζαχαριουδάκης 1 και Ελευθέριος Αλυσσανδράκης 2 1 Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Τ.Ε.Ι. Κρήτης. 2 Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ MSc in Statistics: Applied Stochastic Systems

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ MSc in Statistics: Applied Stochastic Systems ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΥΧΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ MSc in Statistics: Applied Stochastic Systems Διεύθυνση: Θρασύβουλου Τσατσά 21, Τ.Κ. 250 02 Μονοδένδρι ΠΑΤΡΩΝ E-mail : chpapath@otenet.gr Τηλέφωνο.: 2610 671758

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Σπουδών ακαδηµαϊκού έτους

Πρόγραµµα Σπουδών ακαδηµαϊκού έτους Πρόγραµµα Σπουδών ακαδηµαϊκού έτους 201-2016 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Γενική και Ανόργανη Χηµεία Μαθηµατικά 4 Εισαγωγή στην Πληροφορική Γενετική Λειτουργική Ανατοµία Φυτών Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας 4 Εισαγωγή στη Γεωπονία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ελληνική ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ. Ονοµατεπώνυµο ΜΕΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. ιεύθυνση ΚΟΡΑΗ 2Α, 82100, ΧΙΟΣ - ΕΛΛΑ Α

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ελληνική ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ. Ονοµατεπώνυµο ΜΕΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. ιεύθυνση ΚΟΡΑΗ 2Α, 82100, ΧΙΟΣ - ΕΛΛΑ Α ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοµατεπώνυµο ΜΕΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ιεύθυνση ΚΟΡΑΗ 2Α, 82100, ΧΙΟΣ - ΕΛΛΑ Α Τηλέφωνο 2271035042 Τηλεοµοιοτυπία 2271035299 Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο v.mennis@aegean.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2421083930, 6908664695, 6982501266

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2421083930, 6908664695, 6982501266 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα : Λέκκα Στυλιανή Ημερομηνία γέννησης : 24/6/1976 Τόπος γέννησης : Οικογενειακή κατάσταση : Βόλος έγγαμη Τέκνα: 2 Διεύθυνση κατοικίας Αναγνωστοπούλου 30β, Βόλος

Διαβάστε περισσότερα

Ρωξάνη Καραγιάννη Ερευνήτρια Γ Βαθμίδας

Ρωξάνη Καραγιάννη Ερευνήτρια Γ Βαθμίδας Ρωξάνη Καραγιάννη Ερευνήτρια Γ Βαθμίδας Ερευνητική Περιοχή: Οικονομικά της Υγείας Άλλα Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Μικροοικονομική, Εφαρμοσμένη Μικροοικονομική: Παραγωγικότητα, Αποτελεσματικότητα, Οικονομετρία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6944879064 2842024322 E-MAIL : niktrix@hotmail.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΟ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6944879064 2842024322 E-MAIL : niktrix@hotmail. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΧΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 03/02/1976 : ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΑΓΑΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΞΕΡΟΠΗΓΑΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μ. Κορφιατη - Π. Γεωργίου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

Μ. Κορφιατη - Π. Γεωργίου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ Μ. Κορφιατη - Π. Γεωργίου ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ Αξιολόγηση υπηρεσιών: Έρευνα χρηστών της ΒιΒλιοθήκης και Υπηρεσίας Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών Μ. Korfiati - P. Georgiou

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝ ΡΕΑ ΝΙΚ. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΥ. Οικονοµολόγου ΛΑΡΙΣΑ 2012. Βιογραφικό Σηµείωµα : Ανδρέα Αδαµόπουλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝ ΡΕΑ ΝΙΚ. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΥ. Οικονοµολόγου ΛΑΡΙΣΑ 2012. Βιογραφικό Σηµείωµα : Ανδρέα Αδαµόπουλου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝ ΡΕΑ ΝΙΚ. Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΥ Οικονοµολόγου ΛΑΡΙΣΑ 2012 1 1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυµο: Όνοµα: Όνοµα πατρός: Αδαµόπουλος Ανδρέας Νικόλαος Ηµεροµηνία γεννήσεως: 28-10-1979 Οικογενειακή κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α) Προσωπικά στοιχεία Επώνυµο: Γεωργόπουλος Όνοµα: Kων/νος Ηµ/νία Γέννησης: 6-8-1959 Ειδικότητα: Φυσικός Οργανική Θέση: 2 Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων ιεύθυνση: Χρήστου Πάτση 1-45332 - Ιωάννινα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Ονοματεπώνυμο... Κοσσιέρη Ευαγγελία Όνομα πατέρα... Γεώργιος Όνομα μητέρας... Αικατερίνη Τόπος γεννήσεως... Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση... Έγγαμη kjnnnbbvvghgf Διεύθυνση επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES DEPARTMENT OF ECONOMIC & REGIONAL DEVELOPMENT Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

«Sustainable Management of Resilient Bee Populations» «Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών»

«Sustainable Management of Resilient Bee Populations» «Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών» EC FP7-KBBE Project 613960 «Sustainable Management of Resilient Bee Populations» «Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών» Ν. Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μ. ΜΠΟΥΓΑ και Λ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ»

«ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ» «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ : ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ» ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Γενική Διευθύντρια Ε.Α.Ε.Ε. Aθήν α, 12 Νοεμβρίου 2 0 1 3 Pensions sustainability Αναμένει ο Έλληνας επαρκή σύνταξη στα

Διαβάστε περισσότερα

βιογραφικο σημειώμα Προσωπικές πληροφοριες Πόλη ΒΕΡΟΙΑ Τηλέφωνο

βιογραφικο σημειώμα Προσωπικές πληροφοριες Πόλη ΒΕΡΟΙΑ Τηλέφωνο βιογραφικο σημειώμα Γεωπόνος A Προσωπικές πληροφοριες Πόλη ΒΕΡΟΙΑ Τηλέφωνο 1 / 15 2331Ο61720, 6974338357 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Antonistheox@yahoo.gr Εκπαίδευση και καταρτιση O κτώβριος 2011 Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ \ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηράκλειο 07-05-2014 Αριθµ.Πρωτ.:4745 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Υπολογιστικών Τεχνικών στη Γεωργία

Εφαρμογή Υπολογιστικών Τεχνικών στη Γεωργία Ελληνική ημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Εφαρμογή Υπολογιστικών Τεχνικών στη Γεωργία Ενότητα 6 : Συστήματα Λήψης Αποφάσεων στην Γεωργία (2/3) Μελετίου Γεράσιμος 1 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ρωμανίδης. Νικόλαος. Ορεστιάδα Έβρος

Κωνσταντίνος Ρωμανίδης. Νικόλαος. Ορεστιάδα Έβρος BIOΓPAΦIKO ΣHMEIΩMA I. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνος Ρωμανίδης Όνομα πατρός: Νικόλαος Όνομα μητρός: Σουλτάνα Έτος γεννήσεως: 1963 Τόπος γεννήσεως: Ορεστιάδα Έβρος Οικογενειακή κατάσταση:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟ ΟΣ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟ ΟΣ) 1. ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΑΕΙ, φυτικής παραγωγής για διεξαγωγή πειραµάτων αγρού. Εδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας. Απαραίτητα αγγλικά & Η/Υ. Επιθυµητή προυπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. email:, συζητήσιµη 6947/421665 2. ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ιευθυντής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΣΤΑΜΟΥ, Καθηγητής ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

AREA WIDE CONTROL OF MEDITERRANEAN FRUIT FLY USING THE STERILE INSECT TECHNIQUE (SIT)

AREA WIDE CONTROL OF MEDITERRANEAN FRUIT FLY USING THE STERILE INSECT TECHNIQUE (SIT) J Cleanfruit Seminar / Σεµινάριο Cleanfruit ATHENS - GREECE / ΑΘΗΝΑ - ΕΛΛΑ Α Hellenic Foreign Trade Board (HEPO) Marinou Antypa 86-88 / Helioupolis 16346 Ελληνικός Οργανισµός Εξωτερικού Εµπορίου (ΟΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Η. Σάββας Κ. Μπαλτά - Α. Φράγκου ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Τα CD-ROMs στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες: Σήμερα και στο μέλλον

Η. Σάββας Κ. Μπαλτά - Α. Φράγκου ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Τα CD-ROMs στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες: Σήμερα και στο μέλλον Η. Σάββας Κ. Μπαλτά - Α. Φράγκου ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τα CD-ROMs στις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες: Σήμερα και στο μέλλον I. Savvas Κ. Balta - A. Fragkou T.E.I. OF LARISA - UNIV.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟ ΟΣ)

ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟ ΟΣ) 1. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ Υ ΡΟΠΟΝΙΚΗ ΜΟΝΑ Α ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΠΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2102430330-6976560087 Κος ΘΑΝΑΣΗΣ. ΑΠΟ 9:00 ΕΩΣ 14:00 ΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισα 16/09/2016 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3838/4-7-2016 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Δ4.3. Μια Δημοσίευση σε έγκυρο περιοδικό και δυο Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις στα Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων

Δ4.3. Μια Δημοσίευση σε έγκυρο περιοδικό και δυο Ανακοινώσεις Δημοσιεύσεις στα Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ-Υποέργο 07 Επιστροφή του Αρχιμήδη: Συμβολή στην Μελέτη της Υδραυλικής Μηχανικής και Υδροδυναμικής Συμπεριφοράς των Αρχιμήδειων Κοχλιωτών Υδροτροχών για Ανάκτηση του Υδροδυναμικού Φυσικών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ: Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστημίου Πατρών Πρόγραμμα: «Κ. Καραθεοδωρή 2010-2013» Κωδικός έργου: D.160 Επιστημονικός Υπεύθυνος: Μιχαήλ Ντεμούσης Ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Γερωνυμάκη 70, 713 07 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2810-228300, 6974076623

Βιογραφικό Σημείωμα. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Γερωνυμάκη 70, 713 07 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2810-228300, 6974076623 1 Βιογραφικό Σημείωμα ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: Δετοράκης Ευστάθιος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 26/07/1967 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: Ηράκλειο Κρήτης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Γερωνυμάκη 70, 713 07 Ηράκλειο Κρήτης ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2810-228300,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

Πηγές για τα αναλυτικά στοιχεία του ΑΠΘ συνολικά αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής ήταν οι παρακάτω:

Πηγές για τα αναλυτικά στοιχεία του ΑΠΘ συνολικά αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής ήταν οι παρακάτω: Παράρτημα I: Πηγές Δεδομένων και Μεθοδολογικά Εργαλεία 1. Πηγές Δεδομένων 1.1 Πηγές δεδομένων για ΠΣ και ΑΠΘ Πηγές για τα αναλυτικά στοιχεία του ΑΠΘ συνολικά αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής ήταν οι παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS )

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS ) «Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» Παραδοτέο Π1.23β Έκθεση αποτελεσμάτων συστηματικής σύγκρισης παγίδων Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχίο του Τµήµατος ασοπονίας του Τ.Ε.Ι Λαµίας παράρτηµα Καρπενησίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχίο του Τµήµατος ασοπονίας του Τ.Ε.Ι Λαµίας παράρτηµα Καρπενησίου. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ ΟΝΟΜΑ ΣΥΖΥΓΟΥ Κλεισιάρη Σοφία ηµήτριος Ελένη ηµ. Ζαχαρόπουλος ΗΜΕΡΟΜ.\ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 11/02/1968 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

chatzipa@math.uoc.gr http://www.math.uoc.gr/ chatzipa

chatzipa@math.uoc.gr http://www.math.uoc.gr/ chatzipa ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοµατεπώνυµο : ιεύθυνση : Email: Web: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΙ ΗΣ Τµήµα Μαθηµατικών, Λεωφ. Κνωσσού, Ηράκλειο, 71409. chatzipa@math.uoc.gr http://www.math.uoc.gr/ chatzipa Προσωπικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σπουδές

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σπουδές ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. Αλέξανδρος Κουλούρης Βιβλιοθηκονόμος, Ph.D. Διεθνολόγος Πολιτικός επιστήμονας koulouris.a@gmail.com, akoul@teiath.gr http://users.teiath.gr/akoul/ Σπουδές Οκτώβριος 2007 Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΝΟΜΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : ΘΕΜΙΣΤΙΚΛΗΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : ΛΑΜΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : ΑΒΕΡΩΦ 51 ΛΑΜΙΑ ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : ΕΓΓΑΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΑΣΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΑΣΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΣΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ημερομηνία γεννήσεως : 18/4/1961 Οικογενειακή κατάσταση : Έγγαμος Έχω δυο γιούς Σπουδές : Ιατρική Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Μέθοδοι Αντιμετώπισης Εντόμων

Σύγχρονες Μέθοδοι Αντιμετώπισης Εντόμων Σύγχρονες Μέθοδοι Αντιμετώπισης Εντόμων Δημήτριος Σ. Κωβαίος και Νικόλαος Α. Κουλούσης Τμήμα Γεωπονίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης koveos@agro.auth.gr Η Χημική Καταπολέμηση των εντόμων συνθετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. του Κοτσαρίνη Παναγιώτη. Πτυχιούχου Ηλεκτρονικής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. του Κοτσαρίνη Παναγιώτη. Πτυχιούχου Ηλεκτρονικής ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του Κοτσαρίνη Παναγιώτη Πτυχιούχου Ηλεκτρονικής ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΟΤΣΑΡΙΝΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 13 / 4 / 1970 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δολωματικό σύστημα κατά του Δάκου της Ελιάς

Δολωματικό σύστημα κατά του Δάκου της Ελιάς Δολωματικό σύστημα κατά του Δάκου της Ελιάς TM: Trademark of Dow AgroSciences Στην οικογένεια Tephritidae των ίπτερων ανήκουν κάποια από τα ποιο καταστρεπτικά έντοµα παγκοσµίως όπως είναι ο δάκος της ελιάς

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της αισθητικής αξίας δασογεωργικών και γεωργικών συστημάτων

Αξιολόγηση της αισθητικής αξίας δασογεωργικών και γεωργικών συστημάτων Αξιολόγηση της αισθητικής αξίας δασογεωργικών και γεωργικών συστημάτων Α. Σιδηροπούλου 1, M. Βραχνάκης 2, Γ. Φωτιάδης 3 και Δ. Μπούσμπουρας 4 1 Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας, Τ.Θ. 286, Α.Π.Θ., Τ.Κ. 54124,

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία. Ερευνητικά Ενδιαφέροντα. Οικονομική και Πολιτική Ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών (με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές).

Προσωπικά Στοιχεία. Ερευνητικά Ενδιαφέροντα. Οικονομική και Πολιτική Ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών (με έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές). ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά Στοιχεία ΕΠΙΘΕΤΟ: ΤΣΙΩΤΣΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27/5/1981 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΕΦΝΕΡ 10-12, ΤΚ 11636 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2109248841/ ΚΙΝ. 6972478618

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο: Όνομα: Λαφατζής Δημήτριος ΣΠΟΥΔΕΣ 1988-1991: Απόφοιτος από το 2 0 Λύκειο Συκεών 1992-1997: Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του

Διαβάστε περισσότερα

O υπονομευτής της τομάτας. Tuta absoluta. Κωνσταντίνος Β. Σίμογλου. ΔΑΟ & Κ Δράμας, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου

O υπονομευτής της τομάτας. Tuta absoluta. Κωνσταντίνος Β. Σίμογλου. ΔΑΟ & Κ Δράμας, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου O υπονομευτής της τομάτας Tuta absoluta Κωνσταντίνος Β. Σίμογλου ΔΑΟ & Κ Δράμας, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Δράμα, 25-10-2011 O υπονομευτής της τομάτας Tuta absoluta Βιολογικός κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΉΣ ΠΑΤΑΓΟ & αγροτικοί,»** \ar= r; ν;/: AfM$p. Πρωτοκ. «2 TS? Ηρτρομηνιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γεωπόνος. Πληροφορίες: Αθηνά Παυλάτου-Βε Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ E-mail: ave@agro.auth.gr

Ο Γεωπόνος. Πληροφορίες: Αθηνά Παυλάτου-Βε Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ E-mail: ave@agro.auth.gr Ο Γεωπόνος Πληροφορίες: Αθηνά Παυλάτου-Βε Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ E-mail: ave@agro.auth.gr Τι κάνει ο Γεωπόνος Ο Γεωπόνος: Αναλύει τα φαινόμενα της αναπαραγωγής και ανάπτυξης των παραγωγικών φυτών και ζώων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία: Τίτλοι σπουδών:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία: Τίτλοι σπουδών: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Ευάγγελος 2. Επώνυμο: Ματζίρης 3. Ημερομηνία Γέννησης: 21/4/1965 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με πέντε παιδιά Τίτλοι σπουδών: 1. Βασικός τίτλος σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εργασιών. Προγράμματος δοκιμών επίδρασης σκευασμάτων επί εντομολογικών εχθρών

Έκθεση Εργασιών. Προγράμματος δοκιμών επίδρασης σκευασμάτων επί εντομολογικών εχθρών Έκθεση Εργασιών Προγράμματος δοκιμών επίδρασης σκευασμάτων επί εντομολογικών εχθρών Γεωπονικό Πανεπιστήμιο θηνών Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας Επιστ. Υπεύθυνος : Δρ.. Τσαγκαράκης ΘΗΝ 23

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ANNAΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ (PhD, M.Ed) ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ANNAΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ (PhD, M.Ed) ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ANNAΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ (PhD, M.Ed) ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ M.Ed, ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (SPECIAL EDUCATION) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

FruitFlyNet. A Location aware System for Fruit Fly Monitoring and Pest Management Control

FruitFlyNet. A Location aware System for Fruit Fly Monitoring and Pest Management Control FruitFlyNet A Location aware System for Fruit Fly Monitoring and Pest Management Control ΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΕΠΑΦΗ ΧΡΗΣΤΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥ (Bactrocera oleae)

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥ (Bactrocera oleae) ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΣΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥ (Bactrocera oleae) Τµήµα Προστασίας Φυτικής Παραγωγής /νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Καλλιέργεια-Έκταση ΥΦΗΛΙΟΣ 100 εκ. Στρέµµατα

Διαβάστε περισσότερα

(e-mail) http://www.fmenr.duth.gr/index.php?cid=234&st=1. kradoglo@fmenr.duth.gr http://www.fmenr.duth.gr/index.php?cid=247&st=1

(e-mail) http://www.fmenr.duth.gr/index.php?cid=234&st=1. kradoglo@fmenr.duth.gr http://www.fmenr.duth.gr/index.php?cid=247&st=1 ΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΩΝ Για την πλήρωση µίας θέσης µέλους.ε.π. στην βαθµίδα Επίκουρου Καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα