«Sustainable Management of Resilient Bee Populations» «Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Sustainable Management of Resilient Bee Populations» «Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών»"

Transcript

1 EC FP7-KBBE Project «Sustainable Management of Resilient Bee Populations» «Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών» Ν. Γ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μ. ΜΠΟΥΓΑ και Λ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

2 Ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για 4 χρόνια, με τη συμμετοχή 16 φορέων (Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ινστιτούτων. και Εταιρειών) προερχομένων από 11 χώρες της Ευρώπης, ξεκίνησε την 1 η Νοεμβρίου Από την Ελλάδα συμμετέχει το Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιστοσελίδα:

3 Οι Φορείς που συμμετέχουν.

4 Η ομάδα του προγράμματος αποτελείται από επιστήμονες. διαφόρων ειδικοτήτων με Συντονιστή το Institute for Bee Research Hohen Neuendorf (LIB), το οποίο βρίσκεται κοντά στο Βερολίνο - Γερμανία..

5 Εφαρμόζονται οι πλέον καινοτόμοι μέθοδοι με στόχο να αντιμετωπιστούν: 1. τα παθογόνα παράσιτα στις μέλισσες 2. η μείωση της βιοποικιλότητας των μελισσών που έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες. Εντοπίζονται οι μηχανισμοί αντίστασης και το αντίστοιχο γενετικό υπόβαθρο των μελισσών στο Varroa και τους ιούς, ιδιαίτερα εκείνον της παραμόρφωσης των πτερύγων (DWV), χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες διαθέσιμες γενετικές και μοριακές μεθόδους...

6 . Αναπτύσσονται στρατηγικές για την ενίσχυση και προστασία των πολύτιμων χαρακτηριστικών στους ανθεκτικούς ντόπιους πληθυσμούς μελισσών ικανοποιώντας τις ανάγκες των μελισσοκόμων. Θα αναλυθούν δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Αναφοράς σχετικά με τις ασθένειες των μελισσών ώστε να παρθούν μέτρα πρόληψης για να αποφευχθούν νέες ασθένειες στο μέλλον..

7

8 Η κεντρική ομάδα που εμπλέκεται στο «SMARTBEES» από το Γ.Π.Α. αποτελείται από: Τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Εμμανουήλ (Επιστημονικός Υπεύθυνος). Την Δρ. Μαρία Μπουγά, συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, υπεύθυνη για το Μοριακό Τμήμα Την κ. Λετίσια Παπουτσή Msc, Υποψήφια διδάκτωρ στο πλαίσιο του «SMARTBEES» Συνεργάτες: Δρ. Φανή Χατζήνα, Δρ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, κ. Αικατερίνη Καρατάσου (ΟΜΣΕ)..

9 Η ομάδα του ΓΠΑ εμπλέκεται σε δραστηριότητες του «SMARTBEES» που αφορούν τη Βιοποικιλότητα και τη Γεωργική Εφαρμογή: Συλλογή και γενετική ανάλυση δειγμάτων A. mellifera στην νοτιοανατολική Ευρώπη Δειγματοληψίες «άγριων» μελισσών σε απομακρυσμένες περιοχές,. όπως βουνά και μικρά απομονωμένα νησιά Σύσταση τοπικά προσαρμοσμένων γεωργικών στρατηγικών στον τομέα της μελισσοκομίας Συμβολή στη δημιουργία ερωτηματολόγιου για τους μελισσοκόμους με σκοπό τη διερεύνηση, μεταξύ άλλων, των προτιμήσεων τους για ντόπιες ή μη φυλές και εμπλοκή στην ανάλυση και την ερμηνεία των απαντήσεων Συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων που αφορούν τις ήδη υπάρχουσες περιοχές διατήρησης μελισσών στην Ευρώπη.

10 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Νοέμβριος 2014 Συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση της ομάδας: Institute for Bee Research Hohen Neuendorf-Γερμανία.

11 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Μεταφράσεις στα Ελληνικά για την ιστοσελίδα του προγράμματος και πρωτοκόλλων «Ελέγχων επιδόσεων» για τους Έλληνες μελισσοκόμους.

12 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Συμμετοχή στη διαμόρφωση και μετάφραση στα Ελληνικά του ερωτηματολογίου για τους μελισσοκόμους, το οποίο καλύπτει 9 θεματικές ενότητες και είναι με τη μορφή πολλαπλών επιλογών και απαιτεί περίπου 15 λεπτά για τη συμπλήρωσή του. Η σχετική ενημέρωση έγινε μέσω του «Μελισσοκομικού Βήματος», της ιστοσελίδας της ΟΜΣΕ, των Κ.Μ. και ήδη βρίσκεται σε μελισσοκομικά blogs. Σας καλούμε όλους να το συμπληρώσετε γιατί η συμβολή σας είναι απαραίτητη στη διαμόρφωση πρακτικών χρήσιμων για τη μελισσοκομία

13 SmartBeesQuestionnaire EL Undersökningsperiod: > Antal svar: 54 Svarsfrekvens: 5400% (54/1)

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Σχετικό άρθρο στο «Μελισσοκομικό Βήμα»

25 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Φεβρουάριος 2015, Μπολόνια, Ιταλία Συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση του «COLOSS» για το Μικρό Σκαθάρι της Κυψέλης.

26 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Ιούνιος 2015, Ι.Γ.Ε., Κηφισιά. Εκπαίδευση μελισσοκόμων για τους «Ελέγχους επιδόσεων» από τον συνάδελφο Dr. Aleksandar Uzunov, Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen Bieneninstitut, Kirchhain της Γερμανίας, σε συνεργασία με τη Δρ. Φανή Χατζήνα. Επίσης, οργανώθηκε μία αντίστοιχη εκπαίδευση από τη Δρ. Φανή Χατζήνα στη Β. Ελλάδα.

27 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Άρθρο στο Ενημερωτικό Δελτίο της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος.

28 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Η δειγματοληψία μελισσών είναι σε εξέλιξη. Συγγραφή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου και πρωτοκόλλου δειγματοληψίας για τους μελισσοκόμους.

29 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Διδακτορική Διατριβή σε εξέλιξη: κ. Λετίσια Παπουτσή Msc «UPMC» «Μοριακή διερεύνηση ανθεκτικότητας στο Varroa τοπικών ποικιλιών του A. mellifera»..μεταξύ των άλλων αναλύσεων, γίνεται ανάλυση γονιδιακών τμημάτων του μιτοχονδριακού DNA με τη μέθοδο του προσδιορισμού νουκλεοτιδικής αλληλουχίας (sequencing) και σύγκριση με τα δεδομένα παλαιότερων δειγμάτων του A. mellifera από όλη την Ελλάδα και από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

30

31 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Σεπτέμβριος 2015, Γ.Π.Α. Συνάντηση της ομάδας εργασίας του προγράμματος για τη Βιοποικιλότητα.

32 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Οκτώβριος Γραπτή ανακοίνωση (πόστερ) στο 16 ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο, Ηράκλειο Κρήτη.

33 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Οκτώβριος 2015 Συνέδριο «COLOSS» Lucovica Σλοβενία.

34 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Νοέμβριος 2015 Συνέδριο «SUPER B» COST Action FA1307 Μάλτα.

35 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Νοέμβριος 2015 Μάλτα Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων της Μάλτας και συνάντηση στο Πανεπιστήμιο με συναδέλφους.

36 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Νοέμβριος 2015 Συμβολή στην ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φορέων που έχουν δημιουργήσει περιοχές διατήρησης ντόπιων πληθυσμών μελισσών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

37 Οι δράσεις μας, έως τώρα, ως εταίρος στο «SMARTBEES» Δεκέμβριος 2015 Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen Bieneninstitut, Kirchhain, Γερμανία Συμμετοχή σε σεμινάριο σχετικό με τους «Ελέγχους επιδόσεων».

38 Σας καλούμε να συμβάλλετε ενεργά, με την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, την αποστολή δειγμάτων, καθώς και με τη συμμετοχή σας σε τρέχουσες και άμεσες μελλοντικές δραστηριότητες. Η παρούσα ομιλία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ομάδας Γ.Π.Α. Ευχαριστούμε πολύ!

Πρωτόκολλο ελέγχου επιδόσεων Ένας οδηγός για τους Ευρωπαίους παραγωγούς μελισσών

Πρωτόκολλο ελέγχου επιδόσεων Ένας οδηγός για τους Ευρωπαίους παραγωγούς μελισσών SMARTBEES / FP7 KBBE.2013.1.3 02 / WP6 Αειφόρος Διαχείριση Ανθεκτικών Πληθυσμών Μελισσών Sustainable Management of Resilient Bee Populations www.smartbees-fp7.eu Πρωτόκολλο ελέγχου επιδόσεων Ένας οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ. Παρασκευή 4 εκεµβρίου 2015 Αίθουσα Β

5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ. Παρασκευή 4 εκεµβρίου 2015 Αίθουσα Β 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ Πρόγραµµα Παρασκευή 4 εκεµβρίου 2015 Αίθουσα Β 16:00-17:00 Προσέλευση Εγγραφές 17:00-19:00 Στρογγυλή Τράπεζα µε θέµα «Εξαγωγές µελιού» Συντονίστρια Κατερίνα Καρατάσου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2013_0307 Μυτιλήνη, 18 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2013_0307 Μυτιλήνη, 18 Ιανουαρίου 2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: ΕΛΕ_2013_0307 Μυτιλήνη, 18 Ιανουαρίου 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με Ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση

Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με Ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση Ντόπιοι Πληθυσμοί Μελισσών και Γενετική Βελτίωση. Με Ποιον Τρόπο και σε Ποια Κατεύθυνση 2007-2017 Δρ. Φανή Χατζήνα- Βιολόγος- Τακτική Ερευνήτρια 1/ 13 Ruttner (1988) A.m. carnica A.m. cecropia A.m. macedonica

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιτήρησης των Απωλειών στις Αποικίες των Μελισσών

Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιτήρησης των Απωλειών στις Αποικίες των Μελισσών Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιτήρησης των Απωλειών στις Αποικίες των Μελισσών Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ανατολικής Αττικής Εισηγήτρια: Ειρήνη Τσάλου Κτηνίατρος Τα τελευταία χρόνια απασχολεί

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλαβή έντομα και ωφέλιμα αρθρόποδα στους ελαιώνες της Τριφυλίας την περίοδο 2012-2013

Επιβλαβή έντομα και ωφέλιμα αρθρόποδα στους ελαιώνες της Τριφυλίας την περίοδο 2012-2013 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΑ ΑΓΡΟ- ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ Χρονική Διάρκεια: Οκτώβριος 2010 Ιούνιος 2014 Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης 29 Αυγούστου 2016 Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Περιεχόμενο της

Διαβάστε περισσότερα

Διαφύλαξη της γεωργικής μας κληρονομιάς

Διαφύλαξη της γεωργικής μας κληρονομιάς Διαφύλαξη της γεωργικής μας κληρονομιάς Αλκίνοος Νικολαΐδης, Διευθυντής Αξία των τοπικών ποικιλιών Οι τοπικές ποικιλίες καλλιεργούμενων ειδών είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας εξελικτικής διαδικασίας και επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Εκθεσιακό κέντρο Αγιάς Χανίων Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο

Εκθεσιακό κέντρο Αγιάς Χανίων Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο Έκθεση Μελισσοκομικών Εκθεσιακό κέντρο Αγιάς Χανίων Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο Αναδεικνύουμε το Κρητικό Μέλι 3ήμερη Έκθεση Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο 3ήμερες Εκδηλώσεις-Παρουσιάσεις Εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου της Αθήνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου της Αθήνας. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με το Ολοκληρωμένο Κέντρο Έρευνας Καρκίνου της Αθήνας. Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 επισκέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόδρομα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία

Πρόδρομα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ Πρόδρομα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία Μάρκα Ανδριανή Ιατρός,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΕΔ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ:ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017

ΟΑΕΔ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ:ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ KATA MHNA ΕΤΟΥΣ 2017 1 Α. ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] 2 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] ΕΤΟΥΣ 2017 ΘΡΑΚΗ 52.742

Διαβάστε περισσότερα

LIVORG. Σχεδιασμός και δοκιμή νέων πλαισίων ΕΕΚ για τη μεταφορά και την αναγνώριση δεξιοτήτων στη Ευρωπαϊκή βιολογική κτηνοτροφία

LIVORG. Σχεδιασμός και δοκιμή νέων πλαισίων ΕΕΚ για τη μεταφορά και την αναγνώριση δεξιοτήτων στη Ευρωπαϊκή βιολογική κτηνοτροφία Ενημερωτικό Δελτίο No. 1 LIVORG Σχεδιασμός και δοκιμή νέων πλαισίων ΕΕΚ για τη μεταφορά και την αναγνώριση δεξιοτήτων στη Ευρωπαϊκή βιολογική κτηνοτροφία Περίοδος προγράμματος: 01.12.2013-30.11.2015 Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης

Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης 15-09-09 Προσωπικά στοιχεία Επώνυμο Φραγκούλης Όνομα Εμμανουήλ Επαγγελματική Διεύθυνση Τομ. Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας Πανεπιστημιούπολις Κουπόνια 157 01 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4: Βιολογική Κτηνοτροφία

Ενότητα 4: Βιολογική Κτηνοτροφία Ενότητα 4: Βιολογική Κτηνοτροφία Διάλεξη 4.4: : Βασικές Αρχές Βιολογικής Μελισσοκομίας Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://infolab.aua.gr Δομή παρουσίασης Εισαγωγή Καταγωγή μελισσών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα MED ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το Πρόγραμμα AGROCHEPACK

Πρόγραμμα MED ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Το Πρόγραμμα AGROCHEPACK Πρόγραμμα MED Σχεδιασμός ενός κοινού σχήματος διαχείρισης αποβλήτων πλαστικών συσκευασιών των αγροχημικών για την προστασία των φυσικών πόρων σε συνέργεια με τη αξιοποίηση των αγροτικών πλαστικών ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας στη νήσο Λέσβο στα πλαίσια του έργου ΘΑΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Π. Μπάλιος Ημερομηνία γέννησης: 16/6/1975 Τόπος γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.368.9458 E-mail: dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280)

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280) «Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» Παραδοτέο Π1.17 Συγγραφή επιστημονικής εργασίας για την παρουσία και διακύμανση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280)

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια (MIS 365280) «Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια» Παραδοτέο Π1.1 Έκθεση ερευνητικού έργου Υπεύθυνος φορέας: Πανεπιστήμιο Λάρισα,

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας. Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής Γεωπόνος Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΓΕ

Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας. Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής Γεωπόνος Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΓΕ Η Συμβολή της Εκπαίδευσης στην Ανάπτυξη της Ελληνικής Μελισσοκομίας Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής Γεωπόνος Προϊστάμενος Δ/νσης ΙΓΕ Εκπαιδευτικό σύστημα Συνεχιζόμενη κατάρτιση ΑΕΙ ΤΕΙ ΚΕΚ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΚ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

6, 7, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ. το µεγάλο ετήσιο ραντεβού της µελισσοκοµίας. Υπό την αιγίδα

6, 7, 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ. το µεγάλο ετήσιο ραντεβού της µελισσοκοµίας. Υπό την αιγίδα το µεγάλο ετήσιο ραντεβού της µελισσοκοµίας Υπό την αιγίδα Η φετινή αποτελεί για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί την ενδέκατη διοργάνωση. Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε δειλά και

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Περισσότεροι από 30 ξένοι και έλληνες ειδικοί σε θέματα μελισσοκομίας στη Σύρο στο Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας στις 9 Οκτωβρίου

Δελτίο Τύπου. Περισσότεροι από 30 ξένοι και έλληνες ειδικοί σε θέματα μελισσοκομίας στη Σύρο στο Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας στις 9 Οκτωβρίου Δελτίο Τύπου Ερμούπολη, 22 Σεπτεμβρίου, 2014 Τμήμα Επικοινωνίας & Κατάρτισης Απόλλωνος & Λαδοπούλου Τ. Κ. 84100, Ερμούπολη (Σύρος) +30 22810 82346 +30 22810 86555 estamiri@cycladescc.gr www.e-kyklades.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΤΟΥΣ 2010 1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ [ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ] ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ [ΜΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Φροντίδα ζωής (προστατέψτε τη σοδιά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. Φροντίδα ζωής (προστατέψτε τη σοδιά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Φροντίδα ζωής (προστατέψτε τη σοδιά σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας) Ενηµερωτικό δελτίο 9 Σεπτέµβριος 2007 - Φεβρουάριος 2008 Το πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017

6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017 To Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργάνωσε το 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ E-school by Agronomist.gr 2 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 3 Μελισσοκομία Ι Η μελισσοκομία αποτελεί κλάδο της

Διαβάστε περισσότερα

SmartFarmer. Ενημερωτικό Δελτίο 7. Εργαστήρι Εκπαιδευτών SmartFarmer. Σκοπός του Εργαστηρίου. Περιεχόμενα

SmartFarmer. Ενημερωτικό Δελτίο 7. Εργαστήρι Εκπαιδευτών SmartFarmer. Σκοπός του Εργαστηρίου. Περιεχόμενα LLP LdV TOI project SMARTFARMER (2013-1-CY1-LE005-03114) Έκδοση 7, Οκτώβριος 2015 SmartFarmer Βελτίωση δεξιοτήτων για έξυπνες καλλιέργειες ως ένα καινοτόμο εργαλείο αγροτικής και οικονομικής ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

«Το Έργο SURF Nature: Εισαγωγή και παρουσίαση των δράσεων του έργου»

«Το Έργο SURF Nature: Εισαγωγή και παρουσίαση των δράσεων του έργου» Training Session Ευκαιρίες χρηµατοδότησης για έργα σχετικά µε την προστασία του περιβάλλοντος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στην Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα Πρέβεζα, 8 9 Οκτωβρίου 2012 «Το Έργο

Διαβάστε περισσότερα

LIFE PISA: τοποθέτηση πειραματικών φερομονικών συσκευών #1

LIFE PISA: τοποθέτηση πειραματικών φερομονικών συσκευών #1 Página 1 de 6 Country Switcher GR / EN GR ENG Logo Αρχικη Ι.Γ.Ε. Σχετικά Κληροδοτημα Ιφ.Συγγρου Ιστορια κτηματος Συγγρου Ιφ. Συγγρου Αρχαιολογια Χαιρετισμος Προεδρου Ιδρυση - Σκοπος Διοικητικο Συμβουλιο

Διαβάστε περισσότερα

Σαγρή Χ.Ευθυμία. Department of Biochemistry and Biotechnology University of Thessaly

Σαγρή Χ.Ευθυμία. Department of Biochemistry and Biotechnology University of Thessaly Department of Biochemistry and Biotechnology University of Thessaly Laboratory of Molecular Biology and Genomics ΤΡΑΝΣΚΡΙΠΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ446914Γ-ΧΡΖ. Βαθμός Ασφαλείας. Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων. Μεγ.

ΑΔΑ: ΒΙΞ446914Γ-ΧΡΖ. Βαθμός Ασφαλείας. Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων. Μεγ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων Μεγ.

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας!

10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού. της μελισσοκομίας! το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της μελισσοκομίας! 10 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Η φετινή χρονιά για το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί την δέκατη διοργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση του Μαθήματος ανά τρίμηνο στην Α και Β τάξη Γυμνασίου (Διαθεματική προσέγγιση)

Οργάνωση του Μαθήματος ανά τρίμηνο στην Α και Β τάξη Γυμνασίου (Διαθεματική προσέγγιση) Οργάνωση του Μαθήματος ανά τρίμηνο στην Α και Β τάξη Γυμνασίου (Διαθεματική προσέγγιση) Ελευθέριος Σπ. Χονδρογιάννης Εκπ/κός Κλ.ΠΕ17.04/ΠΕ04.01 στο 2 ο Γυμνάσιο Αχαρνών Διευθυντής ΓΕΛ Άνοιξης M.Sc. Ε.Α.Π,

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Νικόλας Παπανικολάου Υπεύθυνος παρακολούθησης: Δρ. Αντρέας Ντούλης

Δρ. Νικόλας Παπανικολάου Υπεύθυνος παρακολούθησης: Δρ. Αντρέας Ντούλης Δρ. Νικόλας Παπανικολάου Υπεύθυνος παρακολούθησης: Δρ. Αντρέας Ντούλης Κίνητρο έργου Στο πεδίο της αγροτικής έρευνας στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ποσότητα δεδομένων (μοριακών, μορφολογικών, αγρονομικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

www.floodresilience.eu

www.floodresilience.eu www.floodresilience.eu Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος MSc Κοτοπούλου Ηλέκτρα, μέλος επιστημονικής ομάδας SMARTeST Στοιχεία έργου Πρόσκληση υποβολής προτάσεων: Οκτώβριος 2008. Θεματική ενότητα 6: Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχετικά με το έργο TRACE. 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης. 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία

1. Σχετικά με το έργο TRACE. 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης. 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία 1. Σχετικά με το έργο TRACE 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία 4. Εκπαιδευτικές επισκέψεις, εργαστήρια, σεμινάρια 1 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ TRACE Με το

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας Πάτρα 18-11-2014 Αριθμ. Πρωτ. 54276. Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων

Βαθμός Ασφαλείας Πάτρα 18-11-2014 Αριθμ. Πρωτ. 54276. Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων Μεγ.

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον τομέα των ενεργειακών εφαρμογών

Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον τομέα των ενεργειακών εφαρμογών Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον τομέα των ενεργειακών εφαρμογών Άλκηστις Σταθοπούλου Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

[ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ]

[ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ] [ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ] Στυλιανή Χωριανοπούλου, Λέκτορας ΓΠΑ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Συνεργάτης:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ημέρα Παρασκευή Ώρες 09.00-15.00 Τηλέφωνο επικοινωνίας 2732 360570 & 27320 360536 Διεύθυνση Δημαρχείο Μονεμβασίας - 23052 Μολάοι Μάρτιος 2015 - Συνάντηση Εργασίας Απρίλιος

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. 3. του ν. 4310/14 (ΦΕΚ 258/ ) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις»

Α Π Ο Φ Α Σ Η. 3. του ν. 4310/14 (ΦΕΚ 258/ ) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Μεσογείων 14-18 115 10 Αθήνα Μεσογείων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 9 ου Συνέδριου Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018 Αίθουσα Β - Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Χορηγός

Πρόγραμμα 9 ου Συνέδριου Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018 Αίθουσα Β - Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Χορηγός 10 χρόνια Φεστιβάλ Μελιού Πρόγραμμα 9 ου Συνέδριου Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας 8 & 9 Δεκεμβρίου 2018 Αίθουσα Β - Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Χορηγός ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αθήνα, 11-08-2014 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ.: 1479/102463 Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Τμήμα Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ EΡΓΟ MMWD ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΤΟ EΡΓΟ MMWD ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - MMWD Εργαλεία Πολιτικής για το στρατηγικό σχεδιασμό των περιφερειών και των πόλεων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ΤΟ EΡΓΟ MMWD ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Γεράσιμος

Διαβάστε περισσότερα

Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S.

Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S. 1 Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S. Μεσογείων 12, 11527 Αθήνα, Ελλάδα, Τηλ: 00302107474420 info@athensimplant.gr www.athensimplant.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση της Αυθεντικότητας και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγρο-διατροφικού τομέα

Αναγνώριση της Αυθεντικότητας και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγρο-διατροφικού τομέα ΑΓΡΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Αναγνώριση της Αυθεντικότητας και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγρο-διατροφικού τομέα Δρ Δημήτρης Τσάλτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Γεωπονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας & Υδατοκαλλιεργειών Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ΗΜΕΡΙΔΑ Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 "Μέθοδοι και πλαίσια λήψης αποφάσεων για μια πολιτική με άξονα τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2012 Το πρώτο έτος δράσεων στο πλαίσιο του έργου «ΘΑΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλαβή έντομα και ωφέλιμα αρθρόποδα στους ελαιώνες των Πεζών Ηρακλείου & του Μεραμβέλλου Λασιθίου την περίοδο

Επιβλαβή έντομα και ωφέλιμα αρθρόποδα στους ελαιώνες των Πεζών Ηρακλείου & του Μεραμβέλλου Λασιθίου την περίοδο ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΘΟΔΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΑ ΑΓΡΟ- ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ Χρονική Διάρκεια: Οκτώβριος 2010 Ιούνιος 2014 Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 12-3-2009 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Αρ. Πρωτ.: 282408 Ταχ. Δ/νση : Βερανζέρου 46 Ταχ. Κώδ. : 10176 Προς:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ. Πρωτ.: 3156/123194. ΠΡΟΣ: όπως Π.. ΚΟΙΝ: όπως Π.. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Αριθµ. Πρωτ.: 3156/123194. ΠΡΟΣ: όπως Π.. ΚΟΙΝ: όπως Π.. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΙ ΩΝ ΤΜΗΜΑ Α1

Διαβάστε περισσότερα

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04-05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (Ιουλ. 2012) ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (http://www.greece-cyprus.eu)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

AgroStrat LIFE ENV/GR/951. κελυφωτών φυστικιών. Διοργανώσεις Επικοινωνία

AgroStrat LIFE ENV/GR/951. κελυφωτών φυστικιών. Διοργανώσεις Επικοινωνία 6 ο Ενημερωτικό Δελτίο Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2015 AgroStrat Αειφόρες στρατηγικές για τη βελτίωση σοβαρά υποβαθµισµένων αγροτικών περιοχών: Το παράδειγµα της καλλιέργειας του κελυφωτού φυστικιού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Η αντιμετώπιση της μύγας της Μεσογείου με ένα καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον ελκυστικό με τη χρήση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης δια επιβλαβείς οργανισμούς. Μ. Κιούση, Ε. Μπεμπέλου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Μελισσοκοµία-προωθούµενη επαγγελµατική δραστηριότητα µε εξαγωγικό ορίζοντα 30 Οκτωβρίου 2013 Άξονες στρατηγικής για την ανάπτυξη της µελισσοκοµίας Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc. ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 25/05/2018 Αρ. πρωτ. 441 Θέμα: 201805KRII_MScGP // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλίας Τζηρίτης Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς

Ηλίας Τζηρίτης Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς «Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζει με το μέλλον του τόπου σου» Εκστρατεία πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές σε Αχαΐα και Κεφαλονιά Ηλίας Τζηρίτης Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού στο σχολείο: η περίπτωση των ΝΑΠ

Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού στο σχολείο: η περίπτωση των ΝΑΠ Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού στο σχολείο: η περίπτωση των ΝΑΠ Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Συνέδριο Διευθυντών Δημοτικής Εκπαίδευσης 15 Μαΐου 2012 ΔΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α 1 46 40 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Α.Μ.Α.Ε. 30634/62/Β/94/006 ΑΡΙΘΜ. ΓΕΜΗ 8080704000 ΑΦΜ 09441084 ΔΟΥ ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έχοντας υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία.

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. 4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το 2009 ξεκίνησε με τις εξαιρετικά προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δράσεις Πληροφόρησης και Επικοινωνίας 2017-2018 (Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010

1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010 1 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Λεμεσός, Κύπρος, 18 Μαΐου 2010 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Η Ευρωπαϊκή Ένωση Οι υποχρεώσεις - Νόμοι Τα δικαιώματα - Χρηματοδότηση Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Θεματική κατανομή Συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνίας» ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ «Εργαστήρι Δημιουργικού Λόγου και

Επικοινωνίας» ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ «Εργαστήρι Δημιουργικού Λόγου και ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ «Εργαστήρι Δημιουργικού Λόγου και Επικοινωνίας» ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) είναι επιστημονικός, ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας με σκοπό τη διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Μελισσοκομικό Πρόγραμμα για το έτος 2018

Μελισσοκομικό Πρόγραμμα για το έτος 2018 Μελισσοκομικό Πρόγραμμα 2017-2019 για το έτος 2018 Το συγχρηματοδοτούμενο ποσό που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έτος 2018 ανήλθε στις 200.000 Ευρώ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου με

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ 4/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΙΑΣ

ΛΕΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ 4/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΙΑΣ ΛΕΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ 4/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΙΑΣ ΒΗΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Αποφασίζεται το θέμα σε συνεργασία με τους μαθητές. Ενημερώνεται ο διευθυντής του σχολείου, ο

Διαβάστε περισσότερα

ICT 2014 / Η ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 Πρόγραμμα Information & Communication Technologies ΑΘΗΝΑ

ICT 2014 / Η ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 Πρόγραμμα Information & Communication Technologies ΑΘΗΝΑ ICT 2014 / Η ελληνική συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 Πρόγραμμα Information & Communication Technologies ΑΘΗΝΑ 25 06 2015 Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα ICT Δρ Ηρακλής Αγιοβλασίτης agiovlasitis@ekt.gr

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας

Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας Μάρτιος 2012 1 Στόχος του διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας Να κινητοποιήσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις, να ενθαρρύνουμε την έρευνα και την καινοτομία και τη διασύνδεση της με την επιχειρηματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά συνάντησης εργασίας

Πρακτικά συνάντησης εργασίας Ειδικό πρόγραμμα ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία, ενίσχυση της επιτήρησης στην ελληνική επικράτεια. Ειδικό Πρόγραμμα Ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία Ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία, 03-02-2017 Α.Π.: 184 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, εκδηλώνει ενδιαφέρον για σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων ERB Ασφαλιστική Τμήμα ς B Εξάμηνο 2018 Εισαγωγικό Σημείωμα Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων & ς Αγαπητοί συνεργάτες, Ο Οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας θα προσπαθήσει να σας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ. με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ. με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον «HYDROFLIES: Ορθολογική Διαχείριση Βιοτικών και Αβιοτικών Παραμέτρων σε Υδροπονική

Διαβάστε περισσότερα

3ο Ενημερωτικό Δελτίο του έργου EU-WATER Διακρατική ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων στη γεωργία http://www.eu-water.eu Αειφορική Αγροτική Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Το πρόγραμμα EU.WATER

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοδρομία 2014. Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης 30-11-2014. Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σταδιοδρομία 2014. Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης 30-11-2014. Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Επάγγελμα: Γενετιστής - Μοριακός Βιολόγος Σταδιοδρομία 2014 Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου 30-11-2014 20 Νοεμβρίου, 2010 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Χρηματοδοτούμενων Ερευνητικών Έργων 1η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/Τριών

Περιγραφή Χρηματοδοτούμενων Ερευνητικών Έργων 1η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/Τριών Περιγραφή Χρηματοδοτούμενων Ερευνητικών Έργων 1η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/Τριών Τίτλος Ερευνητικού Έργου «Οι πρωτεΐνες της υπεροικογένειας της Geminin

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζουμε στην Ημερίδα της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ) με θέμα «Βιοπληροφορική και Ογκολογία: από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη».

Σας καλωσορίζουμε στην Ημερίδα της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ) με θέμα «Βιοπληροφορική και Ογκολογία: από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη». Πρόσκληση Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι, Σας καλωσορίζουμε στην Ημερίδα της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ) με θέμα «Βιοπληροφορική και Ογκολογία: από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη». Ο συνδυασμός

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Συνεδρίαση 144 η /25.07.2019 Αρ. Θέματος: 24 Θέμα: Αποδοχή του πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης των προτάσεων της αριθμ. 1821/26874/07.06.2019 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

Προσωρινά Αποτελέσματα Επιλογής Συνεργατών για τη θέση με κωδικό ΝΕΟΒΙΟΠΡΟ/1

Προσωρινά Αποτελέσματα Επιλογής Συνεργατών για τη θέση με κωδικό ΝΕΟΒΙΟΠΡΟ/1 Αρ.πρωτ. 411 Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2018 Προσωρινά Αποτελέσματα Επιλογής Συνεργατών για τη θέση με κωδικό ΝΕΟΒΙΟΠΡΟ/1 στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου έργου «Προσδιορισμός νέων προγνωστικών βιοδεικτών για

Διαβάστε περισσότερα

Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν

Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν Κύκλοι Μαθημάτων ίδρυση Κέντρου Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Η Τομέα αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College. Στόχος του Κέντρου είναι η ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων 2 x 4 ώρες Μέτρηση και Βελτίωση Ενδυνάμωσης Ορισμός της Ενδυνάμωσης: Η ενδυνάμωση είναι η διαδικασία της αύξησης της ικανότητας των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Στρατηγική για τα Δάση/ Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας

Εθνική Στρατηγική για τα Δάση/ Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας Εθνική Στρατηγική για τα Δάση/ Σχέδιο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας Κωδικοποιημένη συνεισφορά συμμετεχόντων στην πρώτη Συνάντηση Διαβούλευσης Αθήνα, 10/05/2018 Περιεχόμενα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαμάη 3, 104 40 Αθήνα. Τηλ- Fax. 210 8228795 E-mail:schools@medsos.gr www.medsos.gr www.climateactions.gr

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαμάη 3, 104 40 Αθήνα. Τηλ- Fax. 210 8228795 E-mail:schools@medsos.gr www.medsos.gr www.climateactions.gr Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Μαμάη 3, 104 40 Αθήνα. Τηλ- Fax. 210 8228795 E-mail:schools@medsos.gr www.medsos.gr www.climateactions.gr Εισαγωγή Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί στις μέρες μας ένα αδιαμφισβήτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 5 (ΘΟΣΣ 5) ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 5 (ΘΟΣΣ 5) ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 5 (ΘΟΣΣ 5) ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Αργυρώ Ζέρβα, ΥΠΕΚΑ/Ειδική Γραμματεία Δασών Σοφία Πουρνάρα, Διαχειριστική Αρχή ΥΠΑΑΤ 1η Συνάντηση ομάδας ΘΟΣΣ 5, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο

Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Δρώμενα από τη συμμετοχή στην Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία» 16-18 Απριλίου 2010. Πρακτικά της συνάντησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας πρέπει να ανταποκρίνεται στην εξαγωγή επιστημόνων Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων ικανών να μελετούν, να αντιμετωπίζουν και να προτείνουν

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Δικτύωσης & Δημοσιότητας ΕΥΔ ΠΑΑ. Ιούνιος Δεκέμβριος 2018

Δράσεις Δικτύωσης & Δημοσιότητας ΕΥΔ ΠΑΑ. Ιούνιος Δεκέμβριος 2018 Δράσεις Δικτύωσης & Δημοσιότητας ΕΥΔ ΠΑΑ Ιούνιος Δεκέμβριος 2018 Μαρία-Χριστίνα ΜΑΚΡΑΝΔΡΕΟΥ Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας 6 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΑΑ 2014-2020 Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ)

Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ) Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας OBservatory of INNovation & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ) Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΟΒΙΝΝΕ) Συμμετέχοντες φορείς: Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ WATERMICRO WORKSHOP

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ WATERMICRO WORKSHOP Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ» Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Σ.Δ.Υ.) ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (Κ.Ε.Δ.Υ.) ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη» LIFE14 GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2) Δεκέμβριος 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN Έκθεση SciFUN για τη συλλογή Βέλτιστων Πρακτικών για να γίνει η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών διασκεδαστική (Παραδοτέο 2)

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης»

«Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης» Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης» Δρ Χριστίνα Μπέστα Γενική Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα

Ριζοσπαστών Βουλευτών 7, Κέρκυρα, τηλ.: Fax: , e mail: Αρ.Πρωτ. : 2281

Ριζοσπαστών Βουλευτών 7, Κέρκυρα, τηλ.: Fax: , e mail: Αρ.Πρωτ. : 2281 Ριζοσπαστών Βουλευτών 7, 49100 Κέρκυρα, τηλ.: 2661087603 6 Fax: 2661087641, e mail: rc@ionio.gr Γραμματεία Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας Ημ/νία : 29/08/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ Μονάδα Πληρ. : Μονάδα Προγραμματισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Υποψήφιοι Διδάκτορες. Μαρία Ρεκλείτη Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Νοσηλευτικής Μέλος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Υποψήφιοι Διδάκτορες. Μαρία Ρεκλείτη Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Νοσηλευτικής Μέλος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Υποψήφιοι Διδάκτορες Μαρία Ρεκλείτη Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Νοσηλευτικής Μέλος ΜΟ.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Η έρευνα, σε επίπεδο διδακτορικής διατριβής συνιστά αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 10 η Συνάντηση Εθνικών Αγροτικών Δικτύων ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ημερομηνία 20-21 Μαρτίου 2018 Τόπος Διοργανωτές Συμμετέχοντες Neuhardenberg - Γερμανία Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το

Διαβάστε περισσότερα