ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

2 Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «LAW FORUM ON DATA PROTECTION & PRIVACY», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ) και του (ISC)² Hellenic Chapter. Η πρόληψη και η ασφάλεια του όγκου δεδομένων των επιχειρήσεων, ο νέος κανονισμός των προσωπικών δεδομένων (EU Data Protection Regulation 2018), καθώς και οι επιπτώσεις του στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Το συνέδριο στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης του προγράμματος, σημαντικών συμμετοχών, ουσιαστικού και διαδραστικού διαλόγου, όσο και από πλευράς διάχυσης των συμπερασμάτων που εξήχθησαν. Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences

3 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ, MANAGING PARTNER, PALLADIAN CONFERENCES

4 ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

5 Γρηγόρης Πελεκάνος, Συντονιστής Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Senior Partner της «Μπάλλας, Πελεκάνος και Συνεργάτες, Αστική Επαγγελματική Δικηγορική Εταιρεία» ο Συντονιστής Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Senior Partner της «Μπάλλας, Πελεκάνος και Συνεργάτες, Αστική Επαγγελματική Δικηγορική Εταιρεία», κ. Γρηγόρης Πελεκάνος, τόνισε την προσπάθεια που γίνεται από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη προστασία του διαδικτύου. Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, ο αυξημένος έλεγχος των αρχών στα δεδομένα των πολιτών έρχεται σε σύγκρουση με την ελευθερία τους.

6 Ευάγγελος Τσεκρέκος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης (ΣΕΚΑΣΕ) και Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης (ΣΕΚΑΣΕ) και Υπεύθυνος Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Ευάγγελος Τσεκρέκος, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται επιτακτικές οι ανάγκες της ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας στο διαδίκτυο. Έτσι, ο ΣΕΚΑΣΕ φιλοδοξεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον τομέα της διαβούλευσης και της πρακτικής εφαρμογής του κοινοτικού κι εθνικού νομικού πλαισίου, αξιοποιώντας την εμπειρία των μελών του, ώστε να συμβάλουν στην αποτελεσματική εφαρμογή του εκάστοτε νομικού πλαισίου.

7 Κώστας Παπαδάτος, Πρόεδρος της (ISC)2 Hellenic Chapter Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της (ISC)2 Hellenic Chapter, κ. Κώστας Παπαδάτος, τόνισε πως πολλές νέες τεχνολογίες παραβιάζουν την ιδιωτικότητα, η οποία προστατεύεται από την ευαίσθητη χρήση προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει ανάγκη για ασφάλεια καθώς χωρίς αυτή, όπως σημείωσε, η ιδιωτικότητα δε μπορεί να υφίσταται.

8 ΕΝΟΤΗΤΑ I Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ Συντονιστής Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Παναγιώτης Αναστασάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της PRIORITY Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, Legal Auditor της Hellenic Data Protection Authority Δρ. Μαριλένα Φατσέα, MCIPR Business Consultant της Fidel & Fortis Limited UK

9 ΕΝΟΤΗΤΑ I Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ Παναγιώτης Αναστασάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της PRIORITY Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRIORITY, κ. Παναγιώτης Αναστασάκης ανέλυσε γιατί ο GRPD διαφέρει σημαντικά από τις άλλες κανονιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και παρουσίασε τα συστατικά για την ολοκληρωμένη προσέγγιση στο νέο θεσμικό πλαίσιο μέσα από το Gap Analysis, την ανάπτυξη του Compliance Plan και τo σχεδιασμό ενός Privacy Management System.

10 ΕΝΟΤΗΤΑ I Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, Legal Auditor της Hellenic Data Protection Authority Ο Legal Auditor της Hellenic Data Protection Authority, κ. Δημήτρης Ζωγραφόπουλος, υπογράμμισε ότι την υφιστάμενη αυστηρή προσέγγιση όσον αφορά στις κυρώσεις που θα υποστεί μία επιχείρηση σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (EU Data Protection Regulation 2018). Σημείωσε ότι υπάρχει προσπάθεια να βρεθεί ο πιο αποδοτικός τρόπος επιβολής προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Παράλληλα, πρότεινε την υποχρεωτική ασφάλιση για τους υπεύθυνους ασφαλείας δεδομένων των εταιρειών, η οποία θα καλύπτει και αστική ευθύνη, ως λύση για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στις ενδεχόμενες κυρώσεις που μπορεί να τις επιβληθούν.

11 ΕΝΟΤΗΤΑ I Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ Δρ. Μαριλένα Φατσέα, MCIPR Business Consultant της Fidel & Fortis Limited UK Η MCIPR Business Consultant της Fidel & Fortis Limited UK, Δρ. Μαριλένα Φατσέα, σημείωσε τη μεγάλη παραγωγή δεδομένων, καθώς το 2020 αυτή θα είναι 44 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Πρόσθεσε δε ότι η πειρατεία δεδομένων (hacking) έχει μεγάλο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέροντας ότι το κυβερνο-έγκλημα (cybercrime) αποτελεί το 20% του παγκόσμιου internet. Η κ. Φατσέα επισήμανε τους σημαντικότερους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, όπως είναι οι κυβερνοεπιθέσεις, η παραβίαση δεδομένων, η διακοπή παροχής υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και οι τρομοκρατικές ενέργειες. Τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια εθνική στρατηγική για κυβερνο-ασφάλεια (cybersecurity), ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις είναι να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του νέου Ευρωπαϊκού νόμου για τα προσωπικά δεδομένα (EU Data Protection Regulation 2018).

12 ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ LL.M. ACIARB, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΥΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο Δικηγόρος της LL.M. ACIArb, της εταιρείας Στυλόπουλος & Συνεργάτες και του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, κ. Επαμεινώνδας Στυλόπουλος, αναφέρθηκε στις νέες ανάγκες που δημιουργούνται με το νέο κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς ορισμένοι οργανισμοί, λόγω μεγέθους, ή λόγω φύσης δραστηριοτήτων, θα πρέπει να ορίζουν Υπεύθυνους Προστασίας Δεδομένων(ΥΠΔ), ο οποίος μπορεί να είναι υπάλληλος του οργανισμού ή εξωτερικός συνεργάτης.

13 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ MICROSOFT ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΥΠΡΟΥ & ΜΑΛΤΑΣ Η Διευθύντρια Νομικών & Εταιρικών Υποθέσεων της Microsoft Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, κ. Αντιγόνη Παπανικολάου, υπογράμμισε πως η κοινωνία βρίσκεται στο κατώφλι μίας τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, αφού οι αλλαγές που γίνονται στον τομέα της τεχνολογίας είναι σημαντικές. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης νέων τεχνολογιών είναι πολλά, αν και υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες, όπως οι τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων και η μεγαλύτερη ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να «χακάρει» τη χρήση των πιστωτικών καρτών από ότι στο παρελθόν. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ. Παπανικολάου τόνισε ότι χρειάζονται πολιτικές που να προστατεύουν τους πολίτες από τις κυβερνο-επιθέσεις που δέχονται σε καθημερινή βάση.

14 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ DATA PROTECTION ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ CLOUD SECURITY & THE CLOUD: ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Συντονιστής Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Τάκης Κακούρης, Partner της εταιρείας «Ζέπος & Γιαννόπουλος Δικηγορική Εταιρεία» Σταύρος Καραγκιούλογλου, Dipl.-Ing και Διευθύνων Σύμβουλος της UNITED-TELECOM A.E. Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line S.A.

15 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ DATA PROTECTION ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ CLOUD SECURITY & THE CLOUD: ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Τάκης Κακούρης, Partner της εταιρείας «Ζέπος & Γιαννόπουλος Δικηγορική Εταιρεία» Στην ομιλία του, ο Partner της εταιρείας «Ζέπος & Γιαννόπουλος Δικηγορική Εταιρεία», κ. Τάκης Κακούρης, αναφέρθηκε στο Υπολογιστικό Νέφος (cloud), το οποίο αποθηκεύει, επεξεργάζεται και κάνει χρήση δεδομένων σε απομακρυσμένους υπολογιστές που είναι προσβάσιμοι μέσω διαδικτύου. Ο κ. Κακούρης παρουσίασε τα οφέλη από τη χρήση Cloud όπως είναι η απεριόριστη υπολογιστική ισχύς, το χαμηλό κόστος, η αποδοτικότητα καθώς και οι νέες ευκαιρίες και αγορές που δημιουργούνται κυρίως για τις μικρές και απομακρυσμένες περιοχές.

16 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ DATA PROTECTION ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ CLOUD SECURITY & THE CLOUD: ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Σταύρος Καραγκιούλογλου, Dipl.-Ing και Διευθύνων Σύμβουλος της UNITED-TELECOM A.E. Ο Dipl.-Ing και Διευθύνων Σύμβουλος της UNITED- TELECOM A.E., κ. Σταύρος Καραγκιούλογλου, τόνισε πως οι εφαρμογές cloud είναι πολλές και η πληροφορική δε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, αφού ο όγκος των εφαρμογών είναι αρκετά μεγάλος, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι κάθε επιχείρηση χρησιμοποιεί περίπου 800 εφαρμογές cloud.

17 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ DATA PROTECTION ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ CLOUD SECURITY & THE CLOUD: ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line S.A. O CEO της Office Line S.A., κ. Παναγιώτης Κουρής, παρουσίασε τις cloud λύσεις που παρέχει η εταιρεία, αναλύοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματά τους σε επίπεδο ασφάλειας, διατήρησης δεδομένων, άμεσης ανάκτησής τους, ευελιξίας και επεκτασιμότητας, ενώ παρουσίασε σχετικά case studies.

18 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙΙ EU CYBER SECURITY POLICY ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Συντονιστής Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος, Δικηγόρος M.L.E., LL.M. και Associate της εταιρείας Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε. Μιχάλης Μωραΐτης, CIO της Νικ. Ι. Θεοχαράκης A.E. - NISSAN Greece, Board Member της The Euro CIO Association και Founding Member της Hellenic CIO Association

19 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙΙ EU CYBER SECURITY POLICY ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος, Δικηγόρος M.L.E., LL.M. και Associate της εταιρείας Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε. Ο Δικηγόρος της M.L.E., της LL.M. και Associate της εταιρείας Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε., κ. Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος, υπογράμμισε ότι εκατομμύρια παραβάσεις ασφαλείας που πραγματοποιούνται καθημερινά, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Yahoo και το LinkedIn. Οι κανόνες ασφαλείας πρέπει να είναι αυστηροί για όλους, ώστε να αποτρέπουν κάθε είδους παράβαση από hackers.

20 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙΙ EU CYBER SECURITY POLICY ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Μιχάλης Μωραΐτης, CIO της Νικ. Ι. Θεοχαράκης A.E. - NISSAN Greece, Board Member της The Euro CIO Association και Founding Member της Hellenic CIO Association Ο CIO της Νικ. Ι. Θεοχαράκης A.E. Board Member της NISSAN Greece, Board Member της The Euro CIO Association και Founding Member της Hellenic CIO Association, κ. Μιχάλης Μωραΐτης, τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει πολιτική για το θέμα της ασφάλειας του διαδικτύου, ενώ οι επιθέσεις είναι δραματικές και καταστροφικές για τις εταιρείες. Σημείωσε δε το γεγονός πως οι ελληνικές εταιρείες θα ασφαλίσουν τα δεδομένα τους αφού πρώτα έχουν ήδη δεχθεί επίθεση από hackers.

21 DR. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ - ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» Ο Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας «Πιστιόλης - Τριαντάφυλλος & Συνεργάτες», Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος, ανέφερε τους λόγους που επέβαλαν την υιοθέτηση Κανονισμού αντί Οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα και σημείωσε πως είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίζεται η συνεκτική και ομοιόμορφη εφαρμογή των κανόνων αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι δε επιβαλλόμενες κυρώσεις να είναι ισοδύναμες σε όλα τα κράτη μέλη. Προσέθεσε ότι σε περίπτωση παραβίασης των διατάξεων του Κανονισμού, κάθε εποπτική αρχή οφείλει να μεριμνά ώστε η επιβολή διοικητικών προστίμων να είναι για κάθε μεμονωμένη περίπτωση αποτελεσματική, αναλογική και αποτρεπτική. Στo πλαίσιο αυτό, η αναμενόμενη προώθηση της συνεκτικής επιβολής διοικητικών προστίμων στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να οδηγήσει σε αυστηροποίηση των επιβαλλομένων κυρώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα ιδιαίτερα υψηλά, σε σχέση με τα ισχύοντα, ανώτατα όρια διοικητικών προστίμων που θεσπίζονται με τον Κανονισμό. Σε κάθε περίπτωση, ωφελημένες θα είναι οι εταιρίες που θα σταματήσουν να αντιμετωπίζουν την υποχρέωση αποτελεσματικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων ως βάρος και θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να είναι σε θέση να την αναδείξουν ως ένα από τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα.

22 ΕΝΟΤΗΤΑ IV ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA BREACH) Συντονιστής Αντώνης Παπαγιαννίδης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος, Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας «Πιστιόλης - Τριαντάφυλλος & Συνεργάτες» Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, Information Security Sales Manager στη Δ/νση Πωλήσεων ICT Εταιρικών Πελατών Σταθερής & Κινητής του Ομίλου Εταιρειών OTE Γεώργιος Τσινός, Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής

23 ΕΝΟΤΗΤΑ IV ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA BREACH) Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, Information Security Sales Manager στη Δ/νση Πωλήσεων ICT Εταιρικών Πελατών Σταθερής & Κινητής του Ομίλου Εταιρειών OTE Ο Information Security Sales Manager στη Δ/νση Πωλήσεων ICT Εταιρικών Πελατών Σταθερής & Κινητής του Ομίλου Εταιρειών OTE, κ. Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, τόνισε ότι ο ρόλος της ασφάλειας σε μία επιχείρηση είναι πολύ σημαντικός, καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξή της. Γι αυτό, τα τελευταία 15 χρόνια, στον χώρο των υπολογιστών, πραγματοποιούνται μεγάλες επενδύσεις για την ασφάλεια των δεδομένων.

24 ΕΝΟΤΗΤΑ IV ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA BREACH) Γεώργιος Τσινός, Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ασφάλειας Πληροφορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Γεώργιο Τσινό, ο μέσος όρος παραμονής ενός hacker εντός των συστημάτων μιας εταιρείας, μέχρι να γίνει αντιληπτός, είναι πάνω από διακόσιες μέρες. Ενώ παρουσίασε μία καινούρια υπηρεσία που χρησιμοποιείται στην Εθνική Ασφαλιστική, την Διαβαθμισμένη Πληροφορία ( Data Classification Project), με την οποία η εταιρεία στοχεύει στην προληπτική θωράκιση της Εμπιστευτικότητας, προστατεύοντας τη διαρροή της διαβαθμισμένης πληροφορίας, ενώ σημείωσε πως θα εφαρμοστεί σε όλα τα περιφερειακά δεδομένα της εταιρείας, με βάση την κρισιμότητα και την ευαισθησία τους (Δημόσια, Εσωτερικά, Εμπιστευτικά, Απόρρητα).

25 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η παρουσία εκπροσώπων των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, μαζί με τα φλέγοντα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου είχαν ως αποτέλεσμα την κάλυψη του συνεδρίου από τα ΜΜΕ.

26 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Από το σύνολο των δημοσιευμάτων, το 88%βρέθηκαν στο διαδίκτυο και το 12% σε έντυπη μορφή.

27 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Net Fax Ασφαλιστικό Marketing

28 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ bankwars.gr gr.pcmag.com

29 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ictplus.gr ictplus.gr

30 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ insurancedaily.gr insuranceworld.gr

31 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ insuranceworld.gr mikrometoxos.gr

32 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ nea-epoxi.gr neasamos.gr newpost.gr

33 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ securityreport.gr sofokleousin.gr

34 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ tromaktiko.org

35

36

37

38

Παρασκευή Ν.J.V. Athens Plaza

Παρασκευή Ν.J.V. Athens Plaza Παρασκευή 17.02.17 www.palladianconferences.gr Η PALLADIAN διοργανώνει το Law Forum on Data Protection & Privacy, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Ξενοδοχείο N.J.V. Athens

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), του Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS LAW FORUM ON TAXATION που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ και του OEE, στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης

Διαβάστε περισσότερα

The DPO Academy Profile

The DPO Academy Profile The DPO Academy Profile 1 Περιεχόμενα Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Η αγορά των Data Protection Officers Ο Ρόλος του Data Protection Officer Η ιδέα - Καινοτομία Σε ποιους απευθύνεται Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Η συλλογή δεδομένων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, τα σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing και οι προβληματισμοί για τη λήψη της συγκατάθεσης και οι ηλεκτρονικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «CORPORATE LAWYERS FORUM», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 από την Palladian Conferences, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, σε συνεργασία με την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το 2 ND ATHENS LAW FORUM ON TAXATION πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/11, στο ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

LAW FORUM GDPR DATA BREACH. Γιώργος Τσινός Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφορίας (CISO)

LAW FORUM GDPR DATA BREACH. Γιώργος Τσινός Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφορίας (CISO) LAW FORUM GDPR DATA BREACH Γιώργος Τσινός Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφορίας (CISO) 23/2/2017 1 Have you been pwned? PWNED: Ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως στο Διαδίκτυο και υποδηλώνει την κυριαρχία ή ταπείνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ν.J.V. ATHENS PLAZA

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ν.J.V. ATHENS PLAZA ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.02.17 Ν.J.V. ATHENS PLAZA WWW.PALLADIANCONFERENCES.GR UNDER THE AUSPICES OF SPONSORS CONTRIBUTORS PitoliS - TriantafylloS Pistiolis - Triantafyllos & Associates SUPPORTER TRUSTED CLOUD PARTNER

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

Law Forum on Data Protection and Privacy Athens,

Law Forum on Data Protection and Privacy Athens, Law Forum on Data Protection and Privacy Athens,17. 2.2017 Από τα gigabytes στα zetabytes. Παραγωγή δεδομένων 2020: 44 φορές > 2009 Ατομικές οντότητες Παραγωγή: 70% του ψηφιακού σύμπαντος Επιχειρηματικές

Διαβάστε περισσότερα

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 24.06 2014 Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ REBUILDING HEALTH IN GREECE AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το Athens Health Forum, που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Π.Ε.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

EU Cyber Security Policy Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας και ασφάλειας δεδομένων στα επόμενα χρόνια Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος

EU Cyber Security Policy Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας και ασφάλειας δεδομένων στα επόμενα χρόνια Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος EU Cyber Security Policy Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας και ασφάλειας δεδομένων στα επόμενα χρόνια Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος Δικηγόρος M.L.E., LL.M. Senior Associate, Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS DIABETES FORUM-Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ, του Σ.Φ.Ε.Ε και της Π.Ε.Φ., στέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE

3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 3 Rd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences, σε συνεργασία με το FnB Daily, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25

Διαβάστε περισσότερα

2ND 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ N.J.V ATHENS PLAZA WW W.PALLADIANC ONFERENCES.GR

2ND 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ N.J.V ATHENS PLAZA WW W.PALLADIANC ONFERENCES.GR 2ND 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 WW W.PALLADIANC ONFERENCES.GR Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το Συνέδριο «2nd CORPORATE LAWYERS FORUM Preventing risk and crisis», ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, υπό την αιγίδα του Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Η μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο δικηγορικό επάγγελμα είναι επιτακτική αφού βελτιώνει την παραγωγικότητα και αυξάνει το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «2nd CITY CONNECT FORUM & EXHIBITION», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Wyndham από το Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουνίου 2016 Σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACC Europe) Η PALLADIAN CONFERENCES σε συνεργασία με την Association of Corporate Counsel Europe (ACC Europe) και υπό την αιγίδα του Δικηγορικού

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary.

Tετάρτη. Company Background. Marketing Plan. Competitor Analysis. financial planning. Mission Statement. Opportunities. Business Summary. Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου διαβήτης & διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης και πολιτικών για το ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Η διευθέτηση νομικών ζητημάτων μέσω της διαμεσολάβησης, η διαχείριση ρίσκου σε μεγάλες συμβάσεις, η επίλυση διαφορών από την οπτική γωνία του έμμισθου δικηγόρου,

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «3 RD ATHENS LAW FORUM ON TAXATION», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Οικονομικού

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ο aσθενης στο προσκηνιο. 16 Φεβρουαρίου 2016. ν. j.v. a t h e n s p l a z a

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ο aσθενης στο προσκηνιο. 16 Φεβρουαρίου 2016. ν. j.v. a t h e n s p l a z a ν. j.v. a t h e n s p l a z a Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2ο Συνέδριο για τα Χρόνια Αναπνευστικα Νοσήματα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ετήσιο θεσμό συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, O Σύνδεσμος HELLENIC FACILITY MANAGEMENT ASSOCIATION (HFMA), που εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, διοργάνωσε με

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Σύγχρονων Επιχειρηματικών Κινδύνων GDPR & Cyber Risks

Ασφάλιση Σύγχρονων Επιχειρηματικών Κινδύνων GDPR & Cyber Risks 2nd LAW FORUM on DATA PROTECTION & PRIVACY N.J.V. Athens Plaza, 9 Φεβρουαρίου 2018 Ασφάλιση Σύγχρονων Επιχειρηματικών Κινδύνων GDPR & Cyber Risks Γιώργος Κουτίνας Μηχανικός ΕΜΠ & ΕNSPM Εμπειρογνώμων Ασφαλίσεων

Διαβάστε περισσότερα

GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance

GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance από το 1995 ανάλυση και βελτίωση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο Ποιοι είμαστε διεθνή πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

LEGAL INSIGHT Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR

LEGAL INSIGHT Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR LEGAL INSIGHT Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR Γιώργος Πανταζής ΜΔΕ Σε λιγότερο από 60 ημέρες, ο

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ATHENS DIABETES FORUM

2 ο ATHENS DIABETES FORUM 2 ο ATHENS DIABETES FORUM Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το 2 ο ATHENS DIABETES FORUM Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer)

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ύλης (40 ώρες) Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Περιστατικών Παραβίασης Ιδιωτικότητας & Απώλειας Ιατρικών δεδομένων Νίκος Γεωργόπουλος, MBA, CyRM Cyber Risks Advisor

Ασφάλιση Περιστατικών Παραβίασης Ιδιωτικότητας & Απώλειας Ιατρικών δεδομένων Νίκος Γεωργόπουλος, MBA, CyRM Cyber Risks Advisor Ασφάλιση Περιστατικών Παραβίασης Ιδιωτικότητας & Απώλειας Ιατρικών δεδομένων Νίκος Γεωργόπουλος, MBA, CyRM Cyber Risks Advisor 1 Περιεχόμενα Cromar Coverholder at Lloyds Ιατρικά δεδομένα Κυβερνοεπιθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ. Data Protection Officer - DPO Executive. (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων)

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ. Data Protection Officer - DPO Executive. (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ Data Protection Officer - DPO Executive (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) DPO Executive (Data Protection Officer Executive Training Program) Στις 27 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Δίκτυο Επαγγελματιών Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων Infocom Security Cyprus, 14 Μαίου 2019

Πανελλήνιο Δίκτυο Επαγγελματιών Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων   Infocom Security Cyprus, 14 Μαίου 2019 Πανελλήνιο Δίκτυο Επαγγελματιών Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων www.dponetwork.gr Infocom Security Cyprus, 14 Μαίου 2019 Ένας χρόνος εφαρμογής GDPR στην Κύπρο / Ρόλος του DPO Κυπριακός εφαρμοστικός νόμος

Διαβάστε περισσότερα

έργα GDPR Alpha Υποστηρικτικών Εργασιών

έργα GDPR Alpha Υποστηρικτικών Εργασιών πρωτοπόρος εταιρεία συμβούλων οργάνωσης και ΙΤ από το 1995 βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο διεθνή πρότυπα, π.χ. ISO και βέλτιστες πρακτικές εξειδίκευση στη διακυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Κανονιστικές Απαιτήσεις & Νομικές Συνέπειες Παραβιάσεων Γενικού Κανονισμού. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος

Κανονιστικές Απαιτήσεις & Νομικές Συνέπειες Παραβιάσεων Γενικού Κανονισμού. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Κανονιστικές Απαιτήσεις & Νομικές Συνέπειες Παραβιάσεων Γενικού Κανονισμού Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Προοίμιο Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [ ] η οδηγία δεν κατόρθωσε να αποτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

Cloud Computing και Νομικά Ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τάκης Κακούρης, Partner, Ζέπος & Γιαννόπουλος

Cloud Computing και Νομικά Ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τάκης Κακούρης, Partner, Ζέπος & Γιαννόπουλος Cloud Computing και Νομικά Ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τάκης Κακούρης, Partner, Ζέπος & Γιαννόπουλος Τι είναι το Υπολογιστικό Νέφος Αποθήκευση/επεξεργασία/ χρήση δεδομένων σε απομακρυσμένους

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 24 Μαΐου 2017 Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) διοργανώνει το 2 ND ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανόνες του ανταγωνισμού

Πρακτικός Οδηγός για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανόνες του ανταγωνισμού Ειδική ενημερωτική εκδήλωση Το ευ ανταγωνίζεσθαι στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων Πρακτικός Οδηγός ΣΕΒ για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανόνες του ανταγωνισμού Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 Πρακτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας Παρουσίαση Ράσση Κωνσταντία Senior Consultant Εισαγωγή (1/2) Ο Νέος Κανονισμός: 16 Απριλίου 2016 ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το ATHENS HEALTH FORUM 2016 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο N.J.V. Athens Plaza. Στο συνέδριο, το συντονισμό του

Διαβάστε περισσότερα

Παραβιάσεων Γενικού Κανονισμού. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος

Παραβιάσεων Γενικού Κανονισμού. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Κανονιστικές Απαιτήσεις & Νομικές Συνέπειες Παραβιάσεων Γενικού Κανονισμού Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Προοίμιο Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Διαπιστώσεις [ ] η οδηγία δεν κατόρθωσε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλείο διαχείρισης κινδύνου

Εργαλείο διαχείρισης κινδύνου Cyber Insurance: Εργαλείο διαχείρισης κινδύνου Παραβιάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων και διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών συμβαίνουν καθημερινά και οι εταιρείες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «3 RD FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 από την Palladian, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, σε συνεργασία με το FnB Daily και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. το μέλλον του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, την προοπτική των φαρμακευτικών

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. το μέλλον του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, την προοπτική των φαρμακευτικών ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το ATHENS HEALTH FORUM 2014: Rebuilding Health in Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Χρήσιμα συμπεράσματα για τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα εξήχθησαν, στο συνέδριο «ΑΤΗΕNS WOMEN FORUM», που πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία PRIORITY & INTERAMERICAN:

Συνεργασία PRIORITY & INTERAMERICAN: Συνεργασία PRIORITY & INTERAMERICAN: GDPR, από τη θεωρία στην πράξη Δ. Στασινόπουλος PRIORITY, IT Governance Dep. Director 22Φεβρουάριου 2019 Σ.Μολίνου INTERAMERICAN, Information Security & Data Protection

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ:

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: το κοστος για τους ασθενεις και το δημοσιο συστημα υγειας 18 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

25/5/2018 αυξημένα πρόστιμα υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO) Ποιούς αφορά φορείς του δημοσίου τομέα υπηρεσίες Υγείας ΝΠΔΔ ιδιωτικές εταιρίες

25/5/2018 αυξημένα πρόστιμα υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO) Ποιούς αφορά φορείς του δημοσίου τομέα υπηρεσίες Υγείας ΝΠΔΔ ιδιωτικές εταιρίες Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (Κανονισμός 2016/679) πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή την 25/5/2018. Με τον νέο Κανονισμό, ρυθμίζεται η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

(EE) 679/ "Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: Απαιτήσεις, Ρόλος & Εφαρμογή"

(EE) 679/ Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: Απαιτήσεις, Ρόλος & Εφαρμογή 1 (EE) 679/2016 - "Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων: Απαιτήσεις, Ρόλος & Εφαρμογή" Ιωάννης Β. Ψαρράς Διαπιστευμένος Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων 22 Φεβρουαρίου 2018 2 Επισκόπηση Καν. (EE) 679/2016 & Ορισμοί.

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Tετάρτη 8 Ιουλίου 2015 Company Background Marketing Plan Competitor Analysis financial planning Mission Statement Opportunities

ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Tετάρτη 8 Ιουλίου 2015 Company Background Marketing Plan Competitor Analysis financial planning Mission Statement Opportunities Business Summary Opportunities 2012 2015 tion Company Background Marketing Plan Tετάρτη 2 nd FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE η Palladian Conferences σε συνεργασία με το www.foodbusiness.gr διοργανώνουν το

Διαβάστε περισσότερα

GDPR Symposium. General Data Protection Regulation POST EVENT REPORT. 16 Νοεμβρίου 2017 // Hilton Athens. Time is running out! Are you GDPR ready?

GDPR Symposium. General Data Protection Regulation POST EVENT REPORT. 16 Νοεμβρίου 2017 // Hilton Athens. Time is running out! Are you GDPR ready? GDPR Symposium General Data Protection Regulation Time is running out! Are you GDPR ready? 16 Νοεμβρίου 2017 // Hilton Athens POST EVENT REPORT Εισαγωγή GDPR Συμπόσιο: Περισσότερα από 270 στελέχη παρακολούθησαν

Διαβάστε περισσότερα

Cyber Insurance ως Εργαλείο Διαχείρισης Κινδύνου

Cyber Insurance ως Εργαλείο Διαχείρισης Κινδύνου Cyber Insurance ως Εργαλείο Διαχείρισης Κινδύνου Περιεχόμενα 1. Εταιρίες που έχουν υποστεί Κυβερνοεπιθέσεις 2. Cyber Insurance 3. Τι προσφέρουν τα προϊόντα Cyber Insurance σε περιπτώσεις αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

Cyber Risk Insurance. Κωνσταντέλος Τάσος Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών. Front Line S.A. Insurance Brokers

Cyber Risk Insurance. Κωνσταντέλος Τάσος Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών. Front Line S.A. Insurance Brokers Cyber Risk Insurance Κωνσταντέλος Τάσος Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Front Line S.A. Insurance Brokers Ηλεκτρονικοί & Διαδικτυακοί Κίνδυνοι Κλοπή προσωπικών στοιχείων Κακόβουλη ενέργεια από Hackers Προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «Athens Health Forum 2016», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Ημερίδα για τα Προσωπικά Δεδομένα στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων 14 Μαΐου 2018 Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Παπαναστασίου Παντελής Οικονομολόγος, Εσωτερικός Ελεγκτής,

Διαβάστε περισσότερα

9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις

9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία Μια νέα πραγματικότητα Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο -----------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Βούλγαρης Financial Lines & Casualty Manager. CyberEdge

Κώστας Βούλγαρης Financial Lines & Casualty Manager. CyberEdge Κώστας Βούλγαρης Financial Lines & Casualty Manager CyberEdge Δήλωση αποποίησης ευθύνης & πνευματικής ιδιοκτησίας Η Παρουσίαση αυτή ετοιμάστηκε από την AIG και προορίζεται αποκλειστικά για σκοπούς ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ H ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN CONFERENCES συνδιοργανώνουν το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

018 Απειλές στον κυβερνοχώρο: Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων

018 Απειλές στον κυβερνοχώρο: Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων Απειλές στον κυβερνοχώρο Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων δύνων Εταιρικά αγαθά - πιθανοί στόχοι κυβερνο-επιθέσεων φιακή οχή Οικονομικοί παράγοντες: Χρήματα Πατέντες - πνευματική ιδιοκτησία Συμβόλαια Εταιρικά

Διαβάστε περισσότερα

DPO. Data Protection Officer. Διεξαγωγή Εξειδικευμένου Σεμιναρίου. με πιστοποίηση. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων.

DPO. Data Protection Officer. Διεξαγωγή Εξειδικευμένου Σεμιναρίου. με πιστοποίηση. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων. Διεξαγωγή Εξειδικευμένου Σεμιναρίου με πιστοποίηση Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων Data Protection Officer Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 1 ΤΚ: 54630 Τηλ:2310-510870 email: info@acta.edu.gr Αθήνα: Βασ. Σοφίας 48

Διαβάστε περισσότερα

FMDAYS2017-INNOVATION & TRENDS IN FACILITY MANAGEMENT

FMDAYS2017-INNOVATION & TRENDS IN FACILITY MANAGEMENT FMDAYS2017-INNOVATION & TRENDS IN FACILITY MANAGEMENT O Σύνδεσμος Facility Management (HFMA), που εκπροσωπεί τις Ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων (Hellenic FACILITY MANAGEMENT

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Συμμόρφωσης στις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR)

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Συμμόρφωσης στις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Συμμόρφωσης στις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) Εξειδικευμένη Κατάρτιση GDPR Το GDPR (General Data Protection Regulation) είναι ο νέος Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

Cyber Claim Anatomy: Τι ακολουθεί ένα περιστατικό παραβίασης ασφάλειας. Κώστας Βούλγαρης Financial Lines & Casualty Manager

Cyber Claim Anatomy: Τι ακολουθεί ένα περιστατικό παραβίασης ασφάλειας. Κώστας Βούλγαρης Financial Lines & Casualty Manager Cyber Claim Anatomy: Τι ακολουθεί ένα περιστατικό παραβίασης ασφάλειας Κώστας Βούλγαρης Financial Lines & Casualty Manager Ρήτρα Αποποίησης Ευθύνης Η Παρουσίαση αυτή ετοιμάστηκε από την AIG και προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Οι παράγοντες κλειδιά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, η αποτελεσματικότητα, η ευθύνη και η διαφάνεια της εταιρικής διακυβέρνησης, οι ευκαιρίες επενδύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή Ν.J.V. Athens Plaza

Παρασκευή Ν.J.V. Athens Plaza Η PALLADIAN διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το ATHENS LAW FORUM ΟΝ ΤΑΧΑΤΙΟΝ. Το συνέδριο, που θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016,

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση. Υπό την αιγίδα των. Μεγάλοι Χορηγοί

Διοργάνωση. Υπό την αιγίδα των. Μεγάλοι Χορηγοί Διοργάνωση Υπό την αιγίδα των Μεγάλοι Χορηγοί Από: Χρήστο Κουτρουμανίδη CK AGENCY - Sports Management & Marketing Τηλ.: 2510 232075, κιν.: 6944 764015 Γιώργο Αναγνωστόπουλο ACADEMIES GROUP - Academies

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr

Αμφιθέατρο της. Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. www.palladianconferences.gr Athens Women Forum 2015 η palladian communications specialists διοργανώνει το athens women forum 2015, με σκοπό τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου και διαβούλευσης, με επίκεντρο τη

Διαβάστε περισσότερα

Ready Business Secure Business

Ready Business Secure Business Ready Business Secure Business Κωνσταντίνος Δ. Πανάγος Διευθυντής Εταιρικής Ασφάλειας Διακινδύνευσης Και Συμμόρφωσης Vodafone ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ Απρίλιος 2016 Τι θα συζητήσουμε σήμερα Vodafone : Λίγα λόγια,

Διαβάστε περισσότερα

FORUM & EXHIBITION ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS

FORUM & EXHIBITION ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS ΠΕΜΠΤΗ 4 MAΪΟΥ 2017 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ WYNDHAM GRAND ATHENS F O R U M & E X H I B I T I O N 4 M A ΪΟΥ 2 017 Το ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN συνδιοργανώνουν το 2nd CITY CONNECT:, το

Διαβάστε περισσότερα

GDPR ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

GDPR ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΠΔ / GDPR Αποτελεί τον Κανονισμό της (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου 2016 για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Β. Σοφίας 15

Ταχ. Δ/νση : Β. Σοφίας 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αθήνα,01 Ιουνίου 2017 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ.: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΔ/Φ.06.Α/17870 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο Στελεχών Πωλήσεων NN Hellas 2018: I m possible. Start your impossible

Συνέδριο Στελεχών Πωλήσεων NN Hellas 2018: I m possible. Start your impossible Αθήνα, 24 Απριλίου 2018 Συνέδριο Στελεχών Πωλήσεων NN Hellas 2018: I m possible. Start your impossible H NN Hellas διοργάνωσε το Συνέδριο βραβεύσεων, απολογισμού και προϋπολογισμού των Στελεχών Πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ H ΔΕΠΑΝ, το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη και η PALLADIAN CONFERENCES συνδιοργανώνουν το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Οδηγός. Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Συνοπτικός Οδηγός. Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Συνοπτικός Οδηγός 1 Το Μάιο 2018 ξεκινά η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων. Εάν ο κανονισμός σας επηρεάζει, θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Ο ρόλος του έμμισθου δικηγόρου σε σχέση με θέματα Κανονιστικής Συμμόρφωσης, η Επιχειρηματική Ηθική ως μέσο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, καθώς και η εμπορική

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) 25 Μαΐου, 2018 Στις 25 Μαΐου 2018, τίθεται σε ισχύ ο νέος γενικός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων, ευρύτερα γνωστός ως GDPR (General

Διαβάστε περισσότερα

ISMS κατά ISO Δεκέμβριος 2016

ISMS κατά ISO Δεκέμβριος 2016 ISMS κατά ISO 27001 Δεκέμβριος 2016 E-mail: info@motive.com.gr, Web: www.motive.com.gr ISO 27001:2013 Το ISO 27001:2013 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο το οποίο προσδιορίζει τις προδιαγραφές για

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679 Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 «για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2810.24.00.24 1 www.dpstudies.gr «Υποστήριξη οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων που διαχειρίζονται, τηρούν και επεξεργάζονται δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

GDPR Από τη Θεωρία στην Πράξη Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Παπαχριστοφής (MSc, MBA)

GDPR Από τη Θεωρία στην Πράξη Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Παπαχριστοφής (MSc, MBA) GDPR Από τη Θεωρία στην Πράξη Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Παπαχριστοφής (MSc, MBA) Certified DPO (TUV Austria) InterLei, Educational ICT Consultant/Instructor Security Expert 1 Θεωρητικά είναι δυο.

Διαβάστε περισσότερα

Προκλήσεις από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος

Προκλήσεις από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Προκλήσεις από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Dr. Θεμιστοκλής Κ. Γιαννακόπουλος Προοίμιο Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Διαπιστώσεις [ ] η οδηγία δεν κατόρθωσε

Διαβάστε περισσότερα

CyberEdge ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

CyberEdge ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1. 2. 3. 4. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 5. Όνοµα Ασφαλιζόµενου: ιεύθυνση: Έτος ίδρυσης : ΑΦΜ: ΟΥ.: Τηλέφωνο: Ηλεκτρονική Σελίδα: Συνολικές αµοιβές και ποσοστιαία κατανοµή τους ανά γεωγραφική περιοχή: Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

3 rd Hellenic Innovation Forum

3 rd Hellenic Innovation Forum 1 3 rd Hellenic Innovation Forum «Όταν η έρευνα συναντά τις επιχειρήσεις» 20 Ιουνίου 2019 Divani Caravel Με την ελληνική οικονομία να έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η έμφαση έχει αρχίσει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Data Protection Officer (DPO)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Data Protection Officer (DPO) ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Data Protection Officer (DPO) 1 η ημέρα Εισαγωγή Εισαγωγή Βασικές Ανάγκες & Αιτίες Πως φτάσαμε ως εδώ; Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Βασικοί όροι, Λειτουργία, κα) Κανονιστικές

Διαβάστε περισσότερα

23 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2018»

23 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2018» 23 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2018» Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 Εναρκτήρια Συνεδρία Εισαγωγικά Σχόλια από τον κ. Κωστή Σταμπολή, Εκτελεστικό Δ/ντή, ΙΕΝΕ Εισαγωγικά Σχόλια από τον Καθηγ.

Διαβάστε περισσότερα

www.itsecuritypro.gr Μάρτιος - Απρίλιος 2015 Τεύχος 40 Τιμή 5

www.itsecuritypro.gr Μάρτιος - Απρίλιος 2015 Τεύχος 40 Τιμή 5 www.itsecuritypro.gr Μάρτιος - Απρίλιος 2015 Τεύχος 40 Τιμή 5 GRC Η αποτελεσματική υλοποίηση της διεργασίας Cyber Insurance ως εργαλείο Διαχείρισης Κινδύνου Internet of Everything for Defense ΟΤΕ Information

Διαβάστε περισσότερα

e-business innovation forum

e-business innovation forum e-business innovation forum Αθήνα 22-23 Νοεμβρίου 2010 Συνεδριακή Αίθουσα Γ. Κοντογεώργης της ΕΕΔΕ Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 61, 11144, Κ. Πατήσια υνέδριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο & Internet Το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PALLADIAN CONFERENCES

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ PALLADIAN CONFERENCES ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το CONFERENCE,το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 01 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace στο Μαρούσι. Στο CONFERENCE θα συζητηθούν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Symantec: Ανέτοιμες οι επιχειρήσεις ως προς το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων

Symantec: Ανέτοιμες οι επιχειρήσεις ως προς το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων Symantec: Ανέτοιμες οι επιχειρήσεις ως προς το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων Η έλλειψη κατανόησης των καταναλωτικών σχετικά με τις κανονιστικές ρυθμίσεις, σε συνάρτηση με το χαμηλό

Διαβάστε περισσότερα

Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης www.hrseries.gr

Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης www.hrseries.gr www.hrseries.gr Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ διοργανώνει σε συνεργασία με την PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS το Workshop HR MEETS LAW Λύσεις την περίοδο της κρίσης. To 6ωρο Workshop θα δώσει στους συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

Καθιστώντας τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα Ready Business

Καθιστώντας τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα Ready Business Καθιστώντας τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα Ready Business Βαγγέλης Γκορίλας Enterprise Solutions Manager Vodafone Ελλάδας Οι επιχειρήσεις χρειάζονται να επιτύχουν σήμερα και να προετοιμαστούν για το αύριο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Περιστατικών Παραβίασης Δεδομένων & Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance. Νίκος Γεωργόπουλος, cyrm, MBA Cyber Risks Advisor

Διαχείριση Περιστατικών Παραβίασης Δεδομένων & Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance. Νίκος Γεωργόπουλος, cyrm, MBA Cyber Risks Advisor Διαχείριση Περιστατικών Παραβίασης Δεδομένων & Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance Νίκος Γεωργόπουλος, cyrm, MBA Cyber Risks Advisor 1 Cromar Coverholder at Lloyd's Η Cromar είναι Ανταποκριτής (Coverholder)

Διαβάστε περισσότερα

Beazley Global Breach Solution. Beazley Global Breach Solution 1

Beazley Global Breach Solution. Beazley Global Breach Solution 1 1 Beazley Facts & Figures Ιδρύθηκε το 1986 απο τους Andrew Beazley & Nicholas Furlonge Είναι εισηγµένη στο London Stock Exchange από το Νοέµβριο 2002 (Beazley (BEZ.L) Απασχολεί 847 εργαζόµενους σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις. 9 Μαίου 2018 Χαρίτων Μαρινάκης Δικηγόρος Ρεθύμνης

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις. 9 Μαίου 2018 Χαρίτων Μαρινάκης Δικηγόρος Ρεθύμνης ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις 9 Μαίου 2018 Χαρίτων Μαρινάκης Δικηγόρος Ρεθύμνης General Data Protection Regulation Κανονισμός για την Προστασία των φυσικών προσώπων έναντι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2011: Ασφάλιση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2011: Ασφάλιση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ; Στιγμιότυπα με τους Συνέδρους ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2011: Ασφάλιση: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ή ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ; Υπο την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου κ. Γιαννάκη Ομήρου Θεσμό αποτελεί πλέον η διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα