ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

2 Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «Athens Health Forum 2016», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.). Με την έναρξη του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση εφ όλης της ύλης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, του Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και General Manager της ΑbbVie Pharmaceuticals S.A., κ. Πασχάλη Αποστολίδη και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) και Αντιπροέδρου της ELPEN A.E. κ. Θεόδωρου Ελ. Τρύφωνα. Το συνέδριο στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης του προγράμματος, σημαντικών συμμετοχών, ουσιαστικού και διαδραστικού διαλόγου, όσο και από πλευράς διάχυσης των συμπερασμάτων που εξήχθησαν και κατ επέκταση της δημοσιότητας που έλαβε από τα ΜΜΕ. Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences

3 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ, MANAGING PARTNER, PALLADIAN CONFERENCES

4 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

5 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Συντονιστής Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), General Manager ΑbbVie Pharmaceuticals S.A. Θεόδωρος Ελ. Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), Αντιπρόεδρος - ELPEN Α.Ε.

6 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, επισήμανε τη σπουδαιότητα της πολιτικής υγείας για τη χώρα μας και σημείωσε τη μεγάλη δυσκολία για την υλοποίηση σχεδίου για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας. Υποστήριξε ότι περάσαμε από το στάδιο της πλήρους ασυδοσίας στο σύστημα Υγείας, στην ισοπέδωσή του και σε συνθήκες στέρησης. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Προσπαθούμε να βρούμε μία νέα ισορροπία σε νέες συνθήκες» και παράλληλα σημείωσε την ασυμμετρία αναγκών και πόρων, από την οποία μπορούμε να ξεφύγουμε μόνο με σχέδιο, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στις οριζόντιες περικοπές. Αναφερόμενος στην πολιτική του φαρμάκου επισήμανε ότι το Υπουργείο επιδιώκει ένα συστηματικό θεσμικό διάλογο και σημείωσε ότι αν και υπήρξε μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν αντιμετωπίστηκαν διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η διείσδυση των γενοσήμων και το θέμα της υποκατάστασης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μείωση των τιμών των φαρμάκων έχει φέρει αύξηση του όγκου της συνταγογράφησης, ο οποίος αγγίζει τα 6 εκατομμύρια συνταγές το μήνα. Διευκρίνισε δε, ότι η μείωση του clawback είναι υποχρέωση που απορρέει από το μνημόνιο. Έθεσε επίσης ως σημαντικό θέμα τον έλεγχο ζήτησης φαρμάκων και τον έλεγχο της χώρας προέλευσής τους.

7 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ανδρέας Ξανθός, Υπουργός Υγείας Αναφορικά με τη δημόσια περίθαλψη επισήμανε ότι το Υπουργείο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν και έχει πραγματοποιήσει παρέμβαση τομή για τους ανασφάλιστους. «Είναι σημαντικό ένα σταθεροποιημένο και βιώσιμο σύστημα υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει. «Ο προϋπολογισμός για την υγεία είναι οριακός, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες» και συνεχίζοντας ανέφερε «η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής. Έχουμε εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς». Απαντώντας στον κ. Αποστολίδη, υπογράμμισε ότι η αποπληρωμή των χρεών των εταιρειών θα αποτελέσει σημαντική ένεση ρευστότητας, ενώ όπως είπε «στόχος μας είναι να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις αρχές του 2017».

8 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), General Manager ΑbbVie Pharmaceuticals S.A. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και General Manager της ΑbbVie Pharmaceuticals S.A., κ. Πασχάλης Αποστολίδης, τόνισε ότι το φάρμακο δεν είναι μόνο εμπορικό, αλλά και κοινωνικό αγαθό και διευκρίνισε ότι το 50% των Ελλήνων έχει αγοράσει φάρμακο που έχει αποζημιωθεί από την κοινωνική ασφάλιση. Όπως σημείωσε το φάρμακο είναι ο δεύτερος εξαγωγικός πυλώνας μετά το πετρέλαιο και έχει και άλλες δυνατότητες ανάπτυξης, αν δοθούν επιπλέον κίνητρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε «ο ΣΦΕΕ είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε προτάσεις που θα εξορθολογήσουν την αγορά του φαρμάκου». Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι έχει αποπληρωθεί το σύνολο των χρεών του 2015 σε όλες τις εταιρείες μέλη του Σ.Φ.Ε.Ε.

9 ΣΥΖΗΤΗΣΗ Θεόδωρος Ελ. Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), Αντιπρόεδρος - ELPEN Α.Ε. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) και Αντιπρόεδρος της ELPEN A.E. κ. Θεόδωρος Ελ. Τρύφων, υποστήριξε ότι επιβάλλεται να σταματήσει η υπερσυνταγογράφηση, ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία κλειστού προϋπολογισμού ανά κατηγορία φαρμάκων. Παράλληλα, ζήτησε να προχωρήσουν διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και υπογράμμισε την σπουδαιότητα της διατήρησης της ίδιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, καθώς όπως εξήγησε θα συνεχιστεί η κανονικότητα και η προσπάθεια ισορροπίας του Φαρμακευτικού Συστήματος.

10 Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Συμβουλος Janssen, Johnson & Johnson O Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen, Johnson & Johnson κ. Μάκης Παπαταξιάρχης, υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας δεν έχει βιώσιμα χαρακτηριστικά, αφού ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες υγείας βρίσκεται στο 7%, ενώ στη χώρα μας είναι 5%. Η Ελλάδα είναι η μόνη αγορά με τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τον κ. Παπαταξιάρχη, το κόστος λειτουργίας των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία κατά 24%, λόγω των οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων που επιβάλλει η πολιτεία στη φαρμακοβιομηχανία. Λόγω της απότομης πτώσης της φαρμακευτικής δαπάνης, χάθηκαν θέσεις εργασίας, καθώς και μισό δις φόροι κι εισφορές. Πρότεινε την αναδιάρθρωση του φαρμακευτικού προϋπολογισμού, τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την κανονικότητα στις πληρωμές. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, πρότεινε να αποζημιώνονται μόνο οι αποτελεσματικές θεραπείες κι αναφέρθηκε στη φαρμακευτική καινοτομία που χάρη σε αυτή, το προσδόκιμο ζωής έχει φτάσει τα 76 χρόνια. Η αύξηση αυτού του προσδόκιμου οφείλεται κατά 73% στα καινοτόμα φάρμακα.

11 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΥΓΕΙΑ S.O.S - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΡΟΥΣ Συντονιστής Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Μιχάλης Π. Βλασταράκος, Πρόεδρος Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) Τάκης Γεωργακόπουλος, Αντιπρόεδρος Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Γιάννης Κυριόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Τομέας Οικονομικών Υγείας - Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

12 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΥΓΕΙΑ S.O.S - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΡΟΥΣ Βασίλης Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Ιατρικού Αθηνών Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, τόνισε πως ο εξορθολογισμός των πόρων βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, αφού υπάρχουν πολλές τρύπες χωρίς να υπάρχει ρευστότητα. Ο δημόσιος κι ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί, αν και ο δεύτερος απορροφά ακόμα και στις μέρες μας ένα μεγάλο βάρος του δημοσίου.

13 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΥΓΕΙΑ S.O.S - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΡΟΥΣ Μιχάλης Π. Βλασταράκος Πρόεδρος Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Μιχάλης Π. Βλασταράκος, υπογράμμισε πως υπάρχουν μεγάλες παθογένειες σε ολόκληρο το σύστημα υγείας το οποίο είναι αποδιοργανωμένο με τα ελλείμματα στα δημόσια νοσοκομεία να αποτελούν το κύριο πρόβλημα.

14 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΥΓΕΙΑ S.O.S - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΡΟΥΣ Τάκης Γεωργακόπουλος Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, τόνισε την ανάγκη για νέες δομές στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα, ενώ υπογράμμισε πως οι ιατροί γέρασαν μαζί με το σύστημα.

15 ΕΝΟΤΗΤΑ I ΥΓΕΙΑ S.O.S - ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΡΟΥΣ Γιάννης Κυριόπουλος Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Τομέας Οικονομικών Υγείας - Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Υγείας του Τομέα Οικονομικών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι η ένταση της κρίσης είναι αρκετά μεγάλη αφού η μεταβολή του ΑΕΠ και της ανεργίας εντείνουν τα προβλήματα. Η χώρα έχει από τις μικρότερες κρατικές δαπάνες για την υγεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πρότεινε μέτρα πολιτικής για τη χρηματοδότηση της υγείας, όπως την εισαγωγή ειδικού κοινωνικού ΦΠΑ, τον επανυπολογισμό εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις και την ειδική φορολόγηση προϊόντων με αποδεδειγμένη αρνητική επίδραση στην υγεία.

16 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Συντονιστής Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Χριστίνα Παπανικολάου, MD, Βιοπαθολόγος, Πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας & Διασυνοριακής Περίθαλψης Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών ΠΙΣ Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), Πρόεδρος - Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Πρόεδρος Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) Αναστάσιος Τάγαρης, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.)

17 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Χριστίνα Παπανικολάου MD, Βιοπαθολόγος, Πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας & Διασυνοριακής Περίθαλψης Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών ΠΙΣ Η MD, Βιοπαθολόγος και Πρόεδρος του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας & Διασυνοριακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών ΠΙΣ κ. Χριστίνα Παπανικολάου, υποστήριξε πως η ηλεκτρονική υγεία είναι ένα καινοτόμο σύστημα, το οποίο λειτουργεί ως μοχλός μεταρρυθμίσεων. Η χώρα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη και την καλύτερη χρήση εφαρμογών κι εργαλείων για την υγεία, όπως το e-health. Ο αναπτυξιακός ρόλος της ηλεκτρονικής υγείας είναι σημαντικός, αφού θα μπορεί να προωθήσει την ανεξάρτητη και υγιή γήρανση, να βελτιώσει την κατ οίκον φροντίδα και να μειώσει τη μακροχρόνια νοσηλεία.

18 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), Πρόεδρος - Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), Πρόεδρος Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται σε όλα τα επίπεδα για τη βελτίωση του συστήματος υγείας. Δεν δαπανώνται μεγάλα ποσά για την υγεία του κάθε πολίτη, ενώ αναφέρθηκε στα νοσοκομεία στα οποία υπάρχει μεγάλη διαφθορά και τόνισε τη σημασία εύρεσης τρόπων για παραγωγή πλούτου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως οι πολιτικές ηγεσίες φταίνε για τη μίζερη κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας.

19 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Αναστάσιος Τάγαρης Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) Ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) κ. Αναστάσιος Τάγαρης, υποστήριξε ότι δεν έχουν δομηθεί σωστά αρκετά πράγματα αναφορικά με τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, όπως είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς και η ολοκληρωμένη πλατφόρμα e-health. Με την πλήρη λειτουργία των συγκεκριμένων εφαρμογών θα υπάρχει ο έλεγχος και η διαφάνεια που λείπει αρκετά χρόνια από το σύστημα υγείας.

20 Ευστράτιος Ζαφείρης, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευστράτιο Ζαφείρη, η κυβέρνηση έχει καταγράψει όλους τους κλάδους της οικονομίας οι οποίοι έχουν περιθώρια ανάπτυξης. Ως χώρα, όπως δήλωσε, έχουμε αυξημένη επιχειρηματικότητα και το κράτος χαράζει πολιτική και ο ιδιωτικός τομέας βοηθάει σε αυτό με νέες επενδύσεις. Είναι αναγκαία η ανάπτυξη των ερευνητικών τμημάτων από τις επιχειρήσεις, καθώς και η ανάπτυξη των υποδομών τους.

21 Συντονιστής ΕΝΟΤΗΤΑ IΙI Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δημοσιογράφος Ομιλητές Στέλιος Αγαπητός, Διοικητικό Μέλος Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Ελευθέριος Θηραίος, MD, MSc, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ Κέντρο Υγείας Βάρης, Γενικός Γραμματέας Ιατρική Εταιρεία Αθηνών Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής Πρύτανη Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ιωάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων Ιωάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

22 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙI Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ Στέλιος Αγαπητός, Διοικητικό Μέλος Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» Από τη μεριά του, το Διοικητικό Μέλος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» κ. Στέλιος Αγαπητός, αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει γίνει στον Υπουργό για διεύρυνση των κριτηρίων που δίνονται τα φάρμακα. Τα συγκεκριμένα κριτήρια προέρχονται από την ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα και με αυτό τον τρόπο θα καταστήσει το σύστημα υγείας πιο βιώσιμο.

23 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙI Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ Ελευθέριος Θηραίος, MD, MSc, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ Κέντρο Υγείας Βάρης, Γενικός Γραμματέας Ιατρική Εταιρεία Αθηνών Ο MD, MSc, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ του Κέντρου Υγείας Βάρης και Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών κ. Ελευθέριος Θηραίος, υποστήριξε πως υπάρχει οικονομική πίεση που περιορίζει τους διαθέσιμους πόρους. Δεν υπήρχε ποτέ μία σωστή πολιτική για το φάρμακο, αλλά τα τελευταία χρόνια η καινοτομία βοηθάει στην ανάπτυξη μίας νέας πολιτικής.

24 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙI Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής Πρύτανη Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας & Αναπληρωτής του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κυριάκος Σουλιώτης, αναφέρθηκε στην ανύπαρκτη πολιτική υγείας και στην αύξηση της πολιτικής δαπάνης. Υπάρχουν εκτεταμένες ανισότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς ένας στους τέσσερις δηλώνει πως η πρόσβαση στα φάρμακα έχει γίνει πιο δυσχερής. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Σουλιώτης υπογράμμισε πως είναι μεγάλη ανάγκη να εντάξουμε στον εθνικό σχεδιασμό τον ιδιωτικό τομέα. πολιτικής.

25 ΕΝΟΤΗΤΑ IΙI Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ Ιωάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελεγκτικής Διεθνών Προτύπων, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ελεγκτικής των Διεθνών Προτύπων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων κ. Ιωάννη Φίλο, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα έλεγχος στις οικονομικές υπηρεσίες κάθε νοσοκομείου και να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα. Είναι σοβαρό ζήτημα ότι μόνο ένας στους πέντε εμπιστεύονται τα γενόσημα κι έτσι πρέπει να πραγματοποιηθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα συγκεκριμένα φάρμακα.

26 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Στο συνέδριο παρέστησαν πολιτικά, κυβερνητικά διευθυντικά και ανώτατα στελέχη, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκά στελέχη, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου και δημοσιογράφοι.

27 TO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η παρουσία εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, μαζί με τα φλέγοντα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου είχαν ως αποτέλεσμα την σε βάθος κάλυψη του συνεδρίου από τα ΜΜΕ, με συνολικά 162 δημοσιεύματα, και συγκεκριμένα 5 έντυπα δημοσιεύματα και 157 δημοσιεύματα διαδικτύου.

28 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Free Sunday

29 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Health Daily Health Daily

30 ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Ευρωοικονομία Κυριακάτικη Δημοκρατία_Ειδική Έκδοση

31 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ aftodioikisi.gr

32 aitoloakarnanianews.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ alphatv.gr amna.gr

33 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ astratv.gr athina984.gr avgi.gr

34 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ banksnews.gr bankwars.gr bankwars.gr

35 blog.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ blog.gr capital.gr blog.gr

36 cretalive.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ dikaiologitika.gr dikaiologitika.gr

37 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ docmed.gr eefam.gr economywatch.gr

38 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ efsyn.gr EMEA.gr

39 enikonomia.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ enikonomia.gr ersanews.gr

40 eumedline.eu ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ eumedline.eu euro2day.gr

41 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ evrytanika.gr farmakeutikoskosmos.gr finance.in.gr

42 fmvoice.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ globalsustain.org gnorizo.gr

43 health.in.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ healthday.gr healthinvest.gr

44 healthmag.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ healthmag.gr healthview.gr healthview.gr

45 healthview.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ healthview.gr iatrikanea.gr iatronet.gr healthview.gr

46 iatronet.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ iatronet.gr iatronet.gr

47 iatronet.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ iatropedia.gr iatropedia.gr

48 ictplus.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ imerisia.gr in2life.gr

49 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ insurancedaily.gr insurancedaily.gr insurancedaily.gr

50 kerdos.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ koinoniki.gr kontranews.gr

51 kontranews.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ left.gr life2day.gr

52 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ life2day.gr life2day.gr life2day.gr

53 livester.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ matrix24.gr medicalpress.gr masternews.gr

54 medlabgr.blogspot.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ mikrometoxos.gr mikrometoxos.gr medlabgr.blogspot.gr

55 multi-news.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ multi-news.gr multi-news.gr multi-news.gr multi-news.gr multi-news.gr multi-news.gr

56 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ mynews.gr mywaypress.gr mynews.gr mynews.gr mynews.gr

57 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ nea-epoxi.gr nea-epoxi.gr neasamos.gr

58 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ neasamos.gr newpost.gr newpost.gr

59 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ newpost.gr news.in.gr news.makedonias.gr

60 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ news.makedonias.gr news.makedonias.gr news.makedonias.gr

61 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ news247.gr news4.gr newsbeast.gr

62 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ newsbomb.gr newscast.gr newscast.gr

63 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ newsnowgr.com newsnowgr.com

64 newsnowgr.com ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ newsnowgr.com newsnowgr.com

65 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ omega.alphatv.gr onmed.gr

66 onmed.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ palmosnews.com palo.gr

67 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ palo.gr palo.gr palo.gr palo.gr palo.gr

68 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ palo.gr palo.gr palo.gr palo.gr

69 parapolitika.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ patient.gr patient.gr

70 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ peiraiko-kyma.gr pharmacytoday.gr pharmacytoday.gr

71 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ pharmacytoday.gr pharmateam.blogspot.gr politicsonline.gr

72 praktoreio-ygeias.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ praktoreio-ygeias.gr press724.gr

73 real.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ reporter.gr reporter.gr

74 rethemnosnews.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ sofokleous10.gr sofokleous10.gr

75 sofokleousin.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ sports.in.gr statesmen.gr

76 stogiatro.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ top7news.gr tovima.gr

77 tromaktiko.org ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ tromaktiko.org tsantiri.gr

78 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ virus.com.gr voria.gr

79 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ygeiaonline.gr zougla.gr

80 Το «Athens Health Forum 2016», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

81

82

83

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND ΑΤΗΕΝS HEALTH FORUM 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Σ.Φ.Ε.Ε (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) και της Π.Ε.Φ. (Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

REBUILDING HEALTH IN GREECE 24.06 AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ 24.06 2014 Συνεδριακό Κέντρο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ REBUILDING HEALTH IN GREECE AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το Athens Health Forum, που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Π.Ε.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

https://www.insurancedaily.gr/athens-health-forum-anaptyxi-tis-ilektronikis-diakyv...

https://www.insurancedaily.gr/athens-health-forum-anaptyxi-tis-ilektronikis-diakyv... http://www.insurancedaily.gr/ Publication date: 14/11/2016 10:18 Alexa ranking (Greece): 4476 https://www.insurancedaily.gr/athens-health-forum-anaptyxi-tis-ilektronikis-diakyv... Athens Health Forum:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «3 RD ATHENS LAW FORUM ON TAXATION», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του Οικονομικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS DIABETES FORUM-Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ, του Σ.Φ.Ε.Ε και της Π.Ε.Φ., στέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Στο 2 ND FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE 2015 που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), του Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου Ν. J.V. Athens Plaza. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το ATHENS HEALTH FORUM 2016 το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στο N.J.V. Athens Plaza. Στο συνέδριο, το συντονισμό του

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «3 RD FOOD FOR SUCCESS CONFERENCE», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 από την Palladian, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, σε συνεργασία με το FnB Daily και

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza

www.palladianconferences.gr Τετάρτη 20 Μαΐου Ν. J.V. Athens Plaza 20 Μαΐου Ν. J.V. 2015 2nd ATHENS HEALTH FORUM Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2nd ATHENS HEALTH FORUM. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2015, στo ξενοδοχείο. Την επιμέλεια του συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS LAW FORUM ON TAXATION που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ και του OEE, στέφθηκε με επιτυχία τόσο από πλευράς παρουσίασης και διάρθρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «CORPORATE LAWYERS FORUM», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 από την Palladian Conferences, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, σε συνεργασία με την

Διαβάστε περισσότερα

και φαρμακευτική πολιτική Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN

και φαρμακευτική πολιτική Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και φαρμακευτική πολιτική Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN Φαρμακευτική αγορά : Τρέχον περιβάλλον Πολύ χαμηλός κλειστός

Διαβάστε περισσότερα

SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY

SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY Theodoros Tryfon President, Panhellenic Union of Pharmaceutical Industries MAY 14 2015 Vice president ELPEN Τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. το μέλλον του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, την προοπτική των φαρμακευτικών

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. το μέλλον του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, την προοπτική των φαρμακευτικών ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ H PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το ATHENS HEALTH FORUM 2014: Rebuilding Health in Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 2. Ο ΙΟΣ ΤΟΥ Δ ΝΕΙΛΟΥ

Περιεχόμενα 2. Ο ΙΟΣ ΤΟΥ Δ ΝΕΙΛΟΥ Περιεχόμενα 1. 2O ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ... ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 31/08/2018 σελ.7 2. Ο ΙΟΣ ΤΟΥ Δ ΝΕΙΛΟΥ ΕΣΤΙΑ 31/08/2018 σελ.4 3. ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ο aσθενης στο προσκηνιο. 16 Φεβρουαρίου 2016. ν. j.v. a t h e n s p l a z a

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ο aσθενης στο προσκηνιο. 16 Φεβρουαρίου 2016. ν. j.v. a t h e n s p l a z a ν. j.v. a t h e n s p l a z a Η PALLADIAN CONFERENCES διοργανώνει το 2ο Συνέδριο για τα Χρόνια Αναπνευστικα Νοσήματα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα ετήσιο θεσμό συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι εφικτή;

Πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι εφικτή; Πλήρης φαρμακευτική περίθαλψη μέσα σε χαμηλό προϋπολογισμό. Είναι εφικτή; Θ. Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρµακοβιοµηχανίας Αντιπρόεδρος Οµίλου ΕΛΠΕΝ Δηµόσια φαρµακευτική δαπάνη στην Ελλάδα 2000-2018

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, υπό την αιγίδα του Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM - Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «2nd CITY CONNECT FORUM & EXHIBITION», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, στο Ξενοδοχείο Wyndham από το Δ.Ε.Π.ΑΝ. (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη)

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα;

Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα; Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα; Τα προβλήματα και οι μέθοδοι διαχείρισης της φαρμακευτικής πολιτικής Μ. Ολλανδέζος Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 24 Μαΐου 2017 Η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) διοργανώνει το 2 ND ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το 2 ND ATHENS LAW FORUM ON TAXATION πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/11, στο ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου

www.palladianconferences.gr διαβήτης & διατροφή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 Αίγλη Ζαππείου διαβήτης & διατροφή Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το ATHENS DIABETES FORUM, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου, ενημέρωσης και πολιτικών για το ζήτημα

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1

Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1 Pharma & Health Conference 2013- Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας 1 Pharma & Health Conference 2013 Καινοτομία στην Υγεία - Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας Η Ethos Media

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Γιάννης Μπασκόζος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. Γιάννης Μπασκόζος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Γιάννης Μπασκόζος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας Μακροοικονομικοί Δείκτες Πτώση ΑΕΠ κατά 25% Αύξηση ανεργίας 26%

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 28/02/2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π. οικ.: 16194 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Τις πολιτικές υγείας για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, το ρόλο της ισορροπημένης διατροφής, καθώς και την προσαρμογή των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ATHENS DIABETES FORUM

2 ο ATHENS DIABETES FORUM 2 ο ATHENS DIABETES FORUM Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει το 2 ο ATHENS DIABETES FORUM Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή, με στόχο τη δημιουργία ενός ετήσιου θεσμού συνάντησης, διαλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το «LAW FORUM ON DATA PROTECTION & PRIVACY», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 από την Palladian, στο N.J.V Athens Plaza, υπό την αιγίδα του υπό

Διαβάστε περισσότερα

35o. Αθήνα 11 Μαΐου 2009

35o. Αθήνα 11 Μαΐου 2009 35o Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Αθήνα 11 Μαΐου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας στους 4 Έλληνες πολίτες πληρώνει από την τσέπη του για υπηρεσίες υγείας ενώ, συνολικά, η δαπάνη των νοικοκυριών για υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Οργανωτικής Πρωτοβουλίας

Ομάδα Οργανωτικής Πρωτοβουλίας Ομάδα Οργανωτικής Πρωτοβουλίας Θεόδωρος Βοντετσιάνος Πνευμονολόγος, Διευθυντής ehealth Unit Νοσοκομείου Σωτηρία, Συντονιστής Ελληνικού Δικτύου EIP on AHA Λευτέρης Θηραίος Γενικός Ιατρός, Γενικός Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο μεγαλύτερος Επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας χρονική συγκυρία την πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου

Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου Μνημόνια και πολιτικές φαρμάκου Πρόταση για μια άλλη πολιτική φαρμάκου Παρέμβαση Γιάννη Μπασκόζου στο 1 ο Συνέδριο της ΠΕΦ Στην Ελλάδα τα 4 τελευταία χρόνια, με επίκληση της ανάγκης αποπληρωμής του δημόσιου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΡΕΑ ΞΑΝΘΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

HEPACTION: Έκκληση για άμεση πρόσβαση των ασθενών με Ηπατίτιδα C στις νέες αποτελεσματικές θεραπείες. Αποδελτίωση Δελτίου Τύπου

HEPACTION: Έκκληση για άμεση πρόσβαση των ασθενών με Ηπατίτιδα C στις νέες αποτελεσματικές θεραπείες. Αποδελτίωση Δελτίου Τύπου HEPACTION: Έκκληση για άμεση πρόσβαση των ασθενών με Ηπατίτιδα C στις νέες αποτελεσματικές θεραπείες Αποδελτίωση Δελτίου Τύπου 13 Δεκεμβρίου 2016 Αποδελτίωση Δελτίου Τύπου:HEPACTION: Έκκληση για άμεση

Διαβάστε περισσότερα

Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων

Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων Η Συµβολή του Κλάδου Υγείας στη ιεύρυνση των Αναπτυξιακών Προοπτικών της Χώρας Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας Αντιπρόεδρος Ομίλου ΕΛΠΕΝ Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία Εξαγωγές

Διαβάστε περισσότερα

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου 1 Τρέχουσα Κατάσταση Έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αδυναμία διάθεσης σημαντικών φαρμάκων από Νοσοκομεία, Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά Φαρμακεία Συσσώρευση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιστολή φαρμακοβιομηχανίας προς την Κυβέρνηση

Θέμα: Επιστολή φαρμακοβιομηχανίας προς την Κυβέρνηση Προς τους Αξιότιμους κ.κ.: Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος Γιάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Ευκλείδη Τσακαλώτο, Υπουργό Οικονομικών Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 2 ΜΑΙΟΣ/ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

TEYXOΣ 2 ΜΑΙΟΣ/ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 TEYXOΣ 2 ΜΑΙΟΣ/ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Τρίτη 31 Μαΐου: Έκδοση ΦΕΚ ορισμού μελών του Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημοσιεύεται στο υπ αριθμόν 274 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση του υφυπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, O Σύνδεσμος HELLENIC FACILITY MANAGEMENT ASSOCIATION (HFMA), που εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, διοργάνωσε με

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Διοργάνωση 27.03-29.03.2015. Ξενοδοχείο Μοντάνα. Καρπενήσι

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Διοργάνωση 27.03-29.03.2015. Ξενοδοχείο Μοντάνα. Καρπενήσι 2o Συνέδριο Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος 27.03-29.03.2015 Ξενοδοχείο Μοντάνα Καρπενήσι Διοργάνωση Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Χαιρετισμός προέδρου Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

δις. Εξωνοσοκοµειακή απάνη -45% - 2,5δις ???

δις. Εξωνοσοκοµειακή απάνη -45% - 2,5δις ??? 25 Σεπτεµβρίου 2012 1. Claw Back, Rebates: απάνη ΕΟΠΥΥ 2. Χρέη PSI - Συµψηφισµοί 3. Ανατιµολόγηση Σεπτεµβρίου Νέα φάρµακα 4. Σύστηµα Αποζηµίωσης (Ασφαλιστική τιµή & Brand name) 5. Σύµφωνο Σταθερότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, AΘΗΝΑ ΩΡΑ:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, AΘΗΝΑ ΩΡΑ: O IAΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ πρωταγωνιστής στις εξελίξεις ημεριδα ι.σ.α. Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Παρόν και Μέλλον για τον ασφαλισμένο και τον Λειτουργό υγείας ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL, AΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

«Υγεία 2014-2020» Απολογισμός έργων ΕΣΠΑ- Σχεδιασμός για τη νέα Προγραμματική Περίοδο. Αθήνα, 05-11-2014

«Υγεία 2014-2020» Απολογισμός έργων ΕΣΠΑ- Σχεδιασμός για τη νέα Προγραμματική Περίοδο. Αθήνα, 05-11-2014 «Υγεία 2014-2020» Απολογισμός έργων ΕΣΠΑ- Σχεδιασμός για τη νέα Προγραμματική Περίοδο Ο Τομέας Υγείας στο ΕΣΠΑ 2007-13 Αρχικός Σχεδιασμός (2007), προϋπολογισμός: 1,22 δις Προϋπολογισμός 2014: 720,276 εκ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Σκέψης Πολιτική Υγείας Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science

Ομάδα Σκέψης Πολιτική Υγείας Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science Ομάδα Σκέψης Πολιτική Υγείας Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων London School of Economics and Political Science «Τι συμβαίνει με την υγεία στην Ελλάδα σήμερα; Μια προσέγγιση της πολιτικής για την υγεία, από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε το 18o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ HEALTHWORLD

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε το 18o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ HEALTHWORLD ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε το 18o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ HEALTHWORLD Αθήνα 21 Ιουνίου 2019 Με µεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου Ετήσιου Συνέδριου HealthWorld, το οποίο διοργάνωσε το το Ελληνο-Αµερικανικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΕΧΒ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΕΧΒ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΕΧΒ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση Δ.Σ. Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακοβιομηχανία: Η γενικότερη συμβολή της, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ

Φαρμακοβιομηχανία: Η γενικότερη συμβολή της, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ Φαρμακοβιομηχανία: Η γενικότερη συμβολή της, ο Κώδικας Δεοντολογίας και οι πρωτοβουλίες του ΣΦΕΕ Στόχοι ΣΦΕΕ 1 Για την Υγεία Για την Ανάπτυξη 2 Βελτίωση της Ποιότητας Υγείας / Ζωής Πρόληψη Νοσημάτων και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Η συλλογή δεδομένων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, τα σύγχρονα εργαλεία Digital Marketing και οι προβληματισμοί για τη λήψη της συγκατάθεσης και οι ηλεκτρονικές

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ:

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: το κοστος για τους ασθενεις και το δημοσιο συστημα υγειας 18 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

27.03-29.03.2015. Ξενοδοχείο Μοντάνα. Συνέδριο Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος. Καρπενήσι

27.03-29.03.2015. Ξενοδοχείο Μοντάνα. Συνέδριο Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος. Καρπενήσι 2o Συνέδριο Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος 27.03-29.03.2015 Ξενοδοχείο Μοντάνα Καρπενήσι Διοργάνωση Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Κ.Ε.) Υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

2 η Συνεδρία: «Η δαπάνη υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης»

2 η Συνεδρία: «Η δαπάνη υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» 2 η Συνεδρία: «Η δαπάνη υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης» "Αλήθειες και ψεύδη για τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα" Βασίλης Γ. Πενταφράγκας Φαρμακοποιός 1 1 Στόχοι των Συστημάτων Υγείας Εξασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

14182/16 ΔΛ/μκ 1 DGG 1A

14182/16 ΔΛ/μκ 1 DGG 1A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 14182/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες ECOFIN 1017 BUDGET 37

Διαβάστε περισσότερα

Η θέση του ΣΦΕΕ στα Οικονομικά Υγείας. Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ 30 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη

Η θέση του ΣΦΕΕ στα Οικονομικά Υγείας. Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ 30 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη Η θέση του ΣΦΕΕ στα Οικονομικά Υγείας Μιχάλης Χειμώνας Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ 30 Οκτωβρίου 2015 Θεσσαλονίκη Η Κρίση στην Ελλάδα Οικονομία/Κοινωνία Μείωση του ΑΕΠ Αύξηση της ανεργίας από 9.6% το 2009 σε

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί, Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences

Αγαπητοί, Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing Partner, Palladian Conferences ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Αγαπητοί, Το CITY CONNECT: FORUM & EXHIBITION πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ στο Μαρούσι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma Το ΕΣΥ πρέπει να αναγεννηθεί όχιαπλάνααλλάξει Οι αλλαγές των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Σταϊκούρας Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χρήστος Σταϊκούρας Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11.06.2018 Ομιλία στο 17 ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Υγεία στη Μετά-Μνημόνιο Εποχή» Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Κανονιστικής Πράξης για τις Τιμές Αποζημίωσης

Σχέδιο Κανονιστικής Πράξης για τις Τιμές Αποζημίωσης Σχέδιο Κανονιστικής Πράξης για τις Τιμές Αποζημίωσης Τρόπος ορισμού των τιμών αναφοράς που αποτελούν ασφαλιστικές τιμές αποζημίωσης για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας. Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας. Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Ταυτότητα της μελέτης Στοιχεία της μελέτης Γραφείο της McKinsey

Διαβάστε περισσότερα

7 ο Pharma & Health Conference

7 ο Pharma & Health Conference 7 ο Pharma & Health Conference Τίτλος συνεδρίου: «Μεταρρυθµίσεις στην Υγεία: H Ελλάδα µπορεί;» Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ethos Media, το virus.com.gr και το περιοδικό Pharma & Health Business.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Σ Υ Γ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Ο Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Σ Υ Γ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Ο Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 09 / 05 / 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π.οικ. 34948 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη Εργασιών. Ανάγκη αλλά και Πρόκληση η αξιολόγηση της τεχνολογίας Υγείας

Περίληψη Εργασιών. Ανάγκη αλλά και Πρόκληση η αξιολόγηση της τεχνολογίας Υγείας Περίληψη Εργασιών Ανάγκη αλλά και Πρόκληση η αξιολόγηση της τεχνολογίας Υγείας Αθήνα 29.03.2018.Την ανάγκη υιοθέτησης, ενός ρεαλιστικού μοντέλου αξιολόγησης που θα στηρίζεται σε έναν ανεξάρτητο φορέα,

Διαβάστε περισσότερα

Healthworld Εισήγηση Γ. Μαυρωτά για φαρμακευτική πολιτική. H σχέση μου με τον φαρμακευτικό κλάδο πάει πολύ πίσω

Healthworld Εισήγηση Γ. Μαυρωτά για φαρμακευτική πολιτική. H σχέση μου με τον φαρμακευτικό κλάδο πάει πολύ πίσω Healthworld 04.10.2017 - Εισήγηση Γ. Μαυρωτά για φαρμακευτική πολιτική H σχέση μου με τον φαρμακευτικό κλάδο πάει πολύ πίσω Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η διπλωματική μου εργασία ως φοιτητής στη Σχολή των

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίση Website: pharma.ethosevents.eu

Pharma & Health Conference Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίση Website: pharma.ethosevents.eu 1 Pharma & Health Conference 2014 Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης Η Ethos Media S.A. και το περιοδικό Pharma & Health Business διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, το Pharma

Διαβάστε περισσότερα

The industrial sector in Greece: the next day Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και Ανάπτυξη

The industrial sector in Greece: the next day Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και Ανάπτυξη The industrial sector in Greece: the next day Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία και Ανάπτυξη Θεόδωρος Τρύφων Αντιπρόεδρος ομίλου ELPEN Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Παγκόσμια Φαρμακευτική Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Health Innovation Conference 11 Mαϊου 2017 Divani Caravel

Health Innovation Conference 11 Mαϊου 2017 Divani Caravel Health Innovation Conference 11 Mαϊου 2017 Divani Caravel Αλματώδης πρόοδος έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε όλους τους τομείς της ιατρικής περίθαλψης. Νέες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά. Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά. Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Ταυτότητα της μελέτης Στοιχεία τηςμελέτης Γραφείο της McKinsey

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece Κ. ΦΡΟΥΖΗΣ: Κυρίες και κύριοι, κύριοι Υπουργοί, καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, γιατί έχουν κάνει το συνέδριο αυτό θεσμό για την ανταλλαγή απόψεων,

Διαβάστε περισσότερα

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας «Η Πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας» Η Πρόληψη και η Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του

Διαβάστε περισσότερα

7th Pharma & Health Conference

7th Pharma & Health Conference 7th Pharma & Health Conference Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία: η Ελλάδα μπορεί; Η αποτίμηση του Μνημονίου καθώς και η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην υγεία θα τεθούν για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

7th Pharma & Health Conference

7th Pharma & Health Conference 7th Pharma & Health Conference Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία: η Ελλάδα μπορεί; Η αποτίμηση του Μνημονίου καθώς και η διεθνής εμπειρία από την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην υγεία θα τεθούν για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Ορισμός και συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Ηλεκτρονικής Υγείας (Ε.Σ.Δ.Η.Υ.)». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: «Ορισμός και συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Ηλεκτρονικής Υγείας (Ε.Σ.Δ.Η.Υ.)». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17, 101 87

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

Προσβασιμότητα και η οπτική των φαρμακευτικών εταιρειών στα στοιχεία της e-συνταγογράφησης

Προσβασιμότητα και η οπτική των φαρμακευτικών εταιρειών στα στοιχεία της e-συνταγογράφησης Προσβασιμότητα και η οπτική των φαρμακευτικών εταιρειών στα στοιχεία της e-συνταγογράφησης Πασχάλης Αποστολίδης Πρόεδρος ΣΦΕΕ Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2015 ehea;th Forum 2015, Divani Caravel Hotel E- συνταγογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

2 nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία»

2 nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία» 1 2 nd MedTech Conference: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Υγεία» 20 Oκτωβρίου 2016 Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Η ιατρική τεχνολογία παίζει κυρίαρχο ρόλο τόσο στη διατήρηση και βελτίωση της

Διαβάστε περισσότερα

Pharma & Health Conference 2014: «Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης»

Pharma & Health Conference 2014: «Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» Pharma & Health Conference 2014: «Οικονομική Ανάπτυξη και Υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» ehealth:τάσεις, προοπτικές, προκλήσεις, για την ανάπτυξη λύσεων ηλεκτρονικής υγείας στην Ελλάδα Χριστίνα Παπανικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

http://www.zoomnews.gr/ Publication date: 03/10/2017 11:05 Alexa ranking (Greece): 9950 http://www.zoomnews.gr/parousiasi-tis-idikis-ekdosis-tou-isa-iatriko-egkolpio-protr... Παρουσίαση της ειδικής έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18/08/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π. οικ.: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18/08/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π. οικ.: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18/08/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ A1β/Γ.Π. οικ.: 63019 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Σχετ.62958 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 4. ΣΑΦΑΡΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Περιεχόμενα 4. ΣΑΦΑΡΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Περιεχόμενα 1. 2Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 01/08/2018 σελ.11 2. ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΖΗΤΑ Ο... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 01/08/2018 σελ.22 3. ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ν. J.V. ATHENS PLAZA

Ν. J.V. ATHENS PLAZA WWW.PALLADIANCONFERENCES.GR UNDER THE AUSPICES OF CONTRIBUTORS SUPPORTERS COMMUNICATION SPONSORS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 09.00-09.30 Προσέλευση & Εγγραφές 09.30-10.00 Καλωσόρισμα: Γρηγόρης Λεωνίδης, Managing

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Open Health Alliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) αποτελεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα Υγείας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και βασικό άξονα δράσης το συμφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Επιστημονικής ημερίδας - Forum. «Εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τη θεωρία στη πράξη»

Πρόγραμμα. Επιστημονικής ημερίδας - Forum. «Εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τη θεωρία στη πράξη» Πρόγραμμα Επιστημονικής ημερίδας - Forum «Εφαρμογή του θεσμού του Οικογενειακού Ιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τη θεωρία στη πράξη» Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 ΠΑΤΡΑ - Αμφιθέατρο «Σωκράτης»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μια ενημερωτική ημερίδα για τους στόχους, τη χρησιμότητα και τον ρόλο του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ MSc,PhD, Διευθύντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής Υγείας Φαρμακευτική πολιτική: Η φαρμακευτική πολιτική ορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

The contribution of the Greek pharmaceutical industry: any achievements?

The contribution of the Greek pharmaceutical industry: any achievements? EUROPE S HEALTHCARE SYSTEM: SETTING ITS BEARINGS SIGNIFICANT SYNERGIES AND PARTNERSHIPS FOR GREECE The contribution of the Greek pharmaceutical industry: any achievements? Theodore Tryfon President, Panhellenic

Διαβάστε περισσότερα

Healthcare Policy in Greece:

Healthcare Policy in Greece: JUNE 20-21, 2019 18th ANNUAL CONFERENCE ATHENAEUM INTERCONTINENTAL HOTEL HealthWorld Healthcare Policy in Greece: From Noise to Signal Under the Auspices of MINISTRY OF HEALTH ORGANIZER American-Hellenic

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 3. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 5. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Περιεχόμενα 2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 3. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 5. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Περιεχόμενα 1. ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ... 2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 3. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 4. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΙΣΑ ΣΤΟ ΣΤΕ 5. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου

Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου Παρουσίαση Γενικού Γραμματέα Υ.Υ.Κ.Α. Τελικός Απολογισμός έτους 2011 ESY.net και στόχων MoU - Μεσοπρόθεσμου 24/2/2012 1. Λειτουργικά Στοιχεία ESY.net 2011 2. Οικονομικά Στοιχεία ESY.net 2011 3. Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα