Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll."

Transcript

1

2 Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll.

3

4 Τα είδη της METAL Η Heavy metal H Glam metal H Power metal H Stoner metal H Death metal H Black metal H Thrash metal

5 Αμερικάνικο ροκ μουσικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από τους Λάρς Ούλριχ (ντράμερ) και Τζέιμς Χέτφιλντ (φωνητικά, κιθάρα)

6 Σήμερα, οι Metallica αποτελούνται από τους Ούλριχ και Χέτφιλντ, τον Κερκ Χάμμετ (κιθάρα) και τον Ρόμπερτ Τουρχίγιο(μπάσο).Με πωλήσεις 57 εκατομμυρίων άλμπουμ στις ΗΠΑ και 40 εκατομμύρια άλμπουμ εκτός αυτών, έχουν πουλήσει περισσότερα από 92 εκατομμύρια άλμπουμ, παγκοσμίως.

7 Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στην ιστορία, ενώ γενικά κατατάσσεται έβδομο, με βάση τις πωλήσεις, στην ως τώρα αμερικανική μουσική ιστορία. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έπειτα, το συγκρότημα απευθύνθηκε σε ένα πιο ευρύ κοινό, αλλάζοντας τη μουσική του νοοτροπία, στρεφόμενο προς πιο hard rock ήχους.

8 Συγχώνευση των συγκροτημάτων "Hollywood Rose" με αρχηγό τον Αξλ Ρόουζ και "L.A. Guns με αρχηγό τον Τρέισι Γκανς. Μέλη: Αξλ Ρόουζ (φωνητικά), Ίζυ Στράντλιν, Slash(κιθάρα), Νταφ ΜακΚάγκαν (μπάσο) και Στίβεν Άντλερ (ντραμς).

9 Έπαιζαν σε διάφορα μπαρ, ώστε να καταφέρουν να βρουν τον ήχο που τους ταίριαζε. Μέχρι το 1986 είχαν γράψει 14 κομμάτια, υπογράφοντας, παράλληλα, συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία "Geffren Records". To 2012, τιμήθηκαν με την είσοδό τους στο Rock and Roll Hall of Fame.

10 Αμερικανικό hard rock συγκρότημα από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι. Κάποια από τα πιο γνωστά τους τραγούδια είναι τα You Give Love a Bad Name, Livin' On a Prayer, It's My Life, Have a Nice Day, Always

11 Έχουν πουλήσει πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους. Οι Μπον Τζόβι δημιουργήθηκαν στις 14 Μαρτίου το 1983 από τους Τζον Φράνσις Μποντζιόβι, Ντέιβιντ Μπράιαν, Αλεκ Τζον Σατς, Τίκο Τόρρες και Ντέιβ Σάμπο ο οποίος πολύ γρήγορα εγκατέλειψε το γκρουπ και αντικαταστάθηκε από τον Ρίτσι Σαμπόρα

12 Heavy metal μουσικό συγκρότημα από την Αγγλία. Είναι από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του είδους και ειδικά του New Wave of British Heavy Metal. Με πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια.

13 ποτέ δεν είχαν στήριξη από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή τον ευρύτερο μουσικό τύπο. Κομμάτια όπως το "The Trooper", "The Number of the Beast", "Fear of the Dark", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name" και "Seventh Son Of a Seventh Son" αποτελούν ιστορικές στιγμές όχι μόνο για το heavy metal, αλλά και γενικά για την ροκ σκηνή.

14 Βρετανικό ροκ συγκρότημα από το Σέριλντ της Αγγλίας. Αποτελείται από τους Αλεξ Τερνερ, Τζειμι Κουικ, Νικ Ο Μαλλει και Ματ Χελντορς.

15 Ο πρώτος τους δίσκος whatever people say I am, that s I am not είναι ο γρηγορότερος σε πωλήσεις, ξεπερνώντας το δίσκο definetely maybe

16 Βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ μουσικής που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο.Αποτελείται από τους Κρις Μαρτιν, Τζόνι Μπάκλαντ, Γκάι Μπέριμαν και Γούιλ Τσάμπιον.

17 Οι Linkin Park είναι αμερικανικό ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια. Είναι το δεύτερο εμπορικότερο συγκρότημα nu metal σε πωλήσεις (18 εκατομμύρια στην Αμερική) με πρώτο τους Kid Rock (με 22 εκατομμύρια πωλήσεις). Έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από δίσκους, και έχουν κερδίσει δύο Βραβεία Γκράμι.

18 Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Τσέστερ Μπένινγκτον (βασικός τραγουδιστής) Μάικ Σίνοντα (πιάνο) Τζο Χαν (Πικάπ) Μπραντ Ντέλσον (μπάσο) Ρομπ Μπούρντον (τύμπανα) Ντέιβ Φάρελ (μπάσο) Μαρκ Οβακέφιλντ (φωνητικά) Γνωστά τραγούδια: Numb In the End What I ve Done

19 Οι Evanescence είναι nu metal συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1995 από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Amy Lee και τον πρώην κιθαρίστα Ben Moody στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας στις ΗΠΑ. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 2003 το πρώτο του άλμπουμ, το Fallen, το οποίο πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. και περισσότερα από 17 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το Fallen απέσπασε επίσης 2 βραβεία Grammy. Το 2006, μετά την αποχώρηση του Moody, κυκλοφόρησε το δεύτερό τους άλμπουμ, με τίτλο The Open Door το οποίο πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

20 Γνωστά τραγούδια: Bring Me to Life My Immortal Lithium Going Under Everybody s Fool Μέλη του συγκροτήματος: Έιμι Λι (τραγουδίστρια) Μπεν Μούντι (πρώην κιθαρίστας) Τζεν Μαρτζιύρα (κιθάρα) Ουίλ Χαντ (τύμπανα) Τρόι Μκλάουορν (κιθάρα) Τιμ Μσκορντ (μπάσο)

21 Οι Motörhead ήταν heavy metal συγκρότημα από την Αγγλία. Υπήρξαν ένας από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως, για σαράντα χρόνια μέχρι την διάλυση τους το 2015 μετά τον θάνατο του μοναδικού εναπομείναντος ιδρυτικός μέλους, Lemmy.

22 Οι Motörhead ξεκίνησαν την καριέρα τους το Μία από τις πρώτες αναφορές για το συγκρότημα ήταν στα τέλη εκείνης της χρονιάς, όταν ένας κριτικός τους χαρακτήρισε ως την "χειρότερη μπάντα του κόσμου"! Ο Ίαν Κίλμιστερ ή "Lemmy" (φωνητικά, μπάσο), αμέσως μετά την εκδίωξη του από το συγκρότημα των Hawkwind αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα με την ονομασία "Bastards". Προσέλαβε τον πρώην κιθαρίστα των Pink Fairies, Λάρι Γουόλις και τον ντράμερ Λούκας Φοξ και αφού ο μάνατζερ του τον έπεισε να αλλάξει την ονομασία του συγκροτήματος σε "Motörhead", ξεκίνησε κάποιες ηχογραφήσεις στα "Rockfield Studios" στη Βόρεια Ουαλία.

23 Οι Opeth είναι σουηδικό heavy metal συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε στην Στοκχόλμη το Κατά την πρώτη περίοδο της καριέρας τους αποτέλεσαν μέρος του σουηδικού death metal κινήματος συνδυάζοντας progressive στοιχεία, όπου και γνώρισαν επιτυχία με το άλμπουμ Blackwater Park. Στις μεταγενέστερες κυκλοφορίες τους, έχουν εντρυφήσει σε progressive rock μονοπάτια, αποβάλλοντας σταδιακά τα ακραία στοιχεία από τον ήχο τους. Ο τραγουδιστής Ντάβιντ Ισμπέργκ σχημάτισε τους Opeth, δίνοντας τους αυτή την ονομασία από την φανταστική φοινικική πόλη Opeth (μτφ.η πόλη του Φεγγαριού), από το μυθιστόρημα "Το Πουλί του Ήλιου" του Γουίλμπουρ Σμιθ.

24 Οι Black Sabbath ήταν βρετανικό heavy metal συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1968 στο Μπέρμιγχαμ από τον τραγουδιστή Όζι Όσμπορν, τον κιθαρίστα Τόνι Αϊόμι, τον μπασίστα Γκίζερ Μπάτλερ και το ντράμερ Μπιλ Γουόρντ. Μετά το 1979, η σύνθεση του σχήματος υπέστη πολυάριθμες αλλαγές, με μοναδικό σταθερό μέλος τον Αϊόμι. Μαζί με τους Deep Purple και τους Led Zeppelin είναι τα τρία συγκροτήματα που αποτέλεσαν τους δημιουργούς του heavy metal μουσικού ιδιώματος, ενώ θεωρούνται το πρώτο συγκρότημα του είδους. Κατά το παρελθόν έχουν περάσει από τη σύνθεση τους σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Ρόνι Τζέιμς Ντίο, ο Ίαν Γκίλαν, ο Κόζι Πάουελ, ο Γκλεν Χιουζ, ο Μπομπ Ντέισλι, ο Βίνι Άπις και άλλοι.

25 Γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία κατά την δεκαετία του '70 και τις αρχές της δεκαετίας του '80, με την αρχική σύνθεση να επανενώνεται το 1997, κυκλοφορώντας τον ζωντανά ηχογραφημένο δίσκο "Reunion". Παρ' όλα αυτά, δεν ηχογράφησαν νέο υλικό μέχρι το 2013, όταν η τριάδα Όσμπορν / Αϊόμι / Μπάτλερ με τον Μπραντ Γουίλκ στα τύμπανα, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "13", ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή του αμερικάνικου Billboard. Το περιοδικό "Rolling Stone" τους κατέταξε στην 85η θέση της λίστας με τους εκατό σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, ενώ εντάχθηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το Έχουν πουλήσει περισσότερους από εβδομήντα εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

26 Οι Black Sabbath ήταν το συγρότημα το οποίο ξεκίνησε το είδος της μέταλ μουσικής με τους έντονους στίχους και τη σκληρή μελωδία τους. Η μέταλ μουσική για εκείνη την εποχή ήταν πολύ ακραία και μέχρι και σήμερα είναι αρκετά περιθωριοποιημένη.

27 Αναστασία Καπετανάκη Ασπασία Γρέτου Δήμητρα Δήλερη Κυριακή Κωνσταντοπούλου Γιώργος Αναστασάκης Γιώργος Μαχαίρας Νίκος Παξινός Αντώνης Μπουρτζινάκος Τζένη Καρόζα Μαριαγγέλα Κουφονικόλα Ηλιάνα Στέλιος Καμπάνης Νηρέας Αλπανίδης Θάνος Αμβράζης Νάσος Μάμαλης Φίλιππος Σύρμας Βασίλης Περιμένης Υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Γαλανοπούλου Αντώνης Φρουδάκης Λευτέρης Χειμωνίδης

28 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ Η ιστορία της Ροκ μουσικής Η Rock μουσική είναι κατά βάση είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε από την ανάμιξη πολλών λαών και κουλτούρων

Διαβάστε περισσότερα

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal ΔΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την heavy metal μουσική γιατί ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής

Διαβάστε περισσότερα

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η rock μουσική είναι ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που ξεκίνησε ως rock n roll στην Αμερική τη δεκαετία του 50 και εξελίχθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών και ρευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. Όταν οι Αφρικανοί ήρθαν στην Αµερική τον 19ο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης.

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης. ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης Άγγελος Βάντζος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Μουζάκη Το ροκ εντ ρολ είναι είδος μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60.

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Γ' ΤΜΗΜΑ 3 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Φλεγομενεσ ροδεσ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : 2013-2014 Have fun ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια!

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια! Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συμβαίνει τακτικά και στην μουσική Στο εξωτερικό πολλά από αυτά τασυγκροτήματα (μπάντες, duos, trios κοκ) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό και έτσι κατορθώνουν να σημειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Η ποπ και η χορευτική μουσική του 1970 στο απόγειό τους Η ροκ και οι παραλλαγές της βρίσκονται στην κορυφή των charts Η αστική μουσική των προηγούμενων δεκαετιών

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Δημιουργία Τραγουδιού Στίχοι Σύνθεση-Ερμηνεία Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Τι είναι Τραγούδι; Το τραγούδι είναι μια σύντομη μουσική σύνθεση για ανθρώπινη φωνή (συνήθως συνοδευόμενη από μουσικά όργανα), η

Διαβάστε περισσότερα

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com E. meteoramusicfestival@gmail.com F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com METEORA MUSIC FESTIVAL Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει στις 16 και 17 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Ο Τετράμηνο 2012 Περίληψη Ψυχεδελικό Ροκ Garage rock

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας ακούν και

Διαβάστε περισσότερα

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β'

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β' {begin_newsvisualizer id="1" parameters="closer: false, sticky: true, glue: 'before'"} {news id="1" content=" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ/ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΙΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΤΑΜΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ZORBA

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ευθυμάκη Ιωάννα Καράμπαλης Λευτέρης Λυκουριώτης Γενναίος Μπακούνη

Διαβάστε περισσότερα

Το ROCK είναι ένα είδος μουσικής που έχει αγαπηθεί και εκφράζει πολλούς ανθρώπους!!!

Το ROCK είναι ένα είδος μουσικής που έχει αγαπηθεί και εκφράζει πολλούς ανθρώπους!!! ROCK Αλλάζει μορφές, αλλά η φύση του παραμένει η ίδια. Το Ροκ είναι ένας γρίφος. Όπως και να το ονομάσεις, ουσιαστικά προσπαθείς να βάλεις μια ταμπέλα στον απρόβλεπτο τρόπο ζωής της νεολαίας. Ροκ είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Το scratch διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτοιμων ενσωματωμένων ηχητικών clips τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και θα σας βάλουν σε πειρασμό να πειραματιστείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι

Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι 2013-2014 επιβλέπων καθηγητής: Kωνσταντίνος Ιορδάνογλου Project Α Λυκείου 2013 2014 Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80 1 Καπατασίδου Ι., Καραμανίδης Ν, Κόιου Α., Κουντζόγλου Α., Μακρής Β., Μαντόπουλος Α. 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80

H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80 H ιστορία της Ροκ μουσικής την περίοδο 70-80 Συγγραφείς: Νίκος Γκίτσιος, Αλέξανδρος Αγγελίδης, Μάνος Βαφειάδης, Ιωάννης Δεβετζόγλου Επόπτες Καθηγητές: Ζούλας Δημήτριος, Βουζίκη Τζένη Σχολείο: 2 ο ΓΕΛ Θες/νίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ CREATIVE INDUSTRIES PRESENTATION AU7M5 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, εμφανίζονται κάποια συγκροτήματα που με τον ήχο τους δημιουργούν ένα παρακλάδι της ροκ που παίρνει το

Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, εμφανίζονται κάποια συγκροτήματα που με τον ήχο τους δημιουργούν ένα παρακλάδι της ροκ που παίρνει το Η ιστορία της Heavy Metal Η ομάδα μας : Δημήτρης Κότσιαλος Α2 Ελένη Τσιλίκα Α6 Καθηγητής μαθήματος : Επαμεινώνδας Τσακίρης Τμήμα :EEA3 Σχολικό έτος : 2013 2014 2014 Το Heavy Metal Στο τέλος της δεκαετίας

Διαβάστε περισσότερα

ZORBA THE FREAK 1985, EMI Η ΜΙΑ. [πλευρά Α']

ZORBA THE FREAK 1985, EMI Η ΜΙΑ. [πλευρά Α'] {begin_newsvisualizer id="1" parameters="closer: false, sticky: true, glue: 'before'"} {news id="1" content=" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ/ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΙΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΤΑΜΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΦΛΟΥ ΕΝ ΛΕΥΚΩ THE

Διαβάστε περισσότερα

Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Διαβάστε περισσότερα

zwww. Heavy metal διαλέγετε red metal, green metal, yellow metal, black and white metal, αναλόγως µε το ποια οµάδα υποστηρίζετε.

zwww. Heavy metal διαλέγετε red metal, green metal, yellow metal, black and white metal, αναλόγως µε το ποια οµάδα υποστηρίζετε. zwww. METAL MUSIC 1 5 / 1 0/ 2 00 8 Τόµος 1, τεύχος 1 Heavy metal Το Heavy metal (πολλές φορές αναφέρεται ως metal) είναι είδος Ροκ µουσικής που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τις αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα Στις αφρικανικές κοινωνίες, χώροι μουσικών δραστηριοτήτων είναι η πλατεία του χωριού, ο δρόμος, οι αυλές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» FAB FIVE PIANOS Μέλη της ομάδας: Ζαπαντιώτης Μάριος Καλομενίδου Ερασμία Καρδή Μαρία Λαζανά Γεωργία Τάγαρη Αγαθή Ερευνητικά ερωτήματα:

Διαβάστε περισσότερα

«SOCRATES DRANK THE CONIUM»

«SOCRATES DRANK THE CONIUM» «SOCRATES DRANK THE CONIUM» Αντώνης Τουρκογιώργης ( Μπάσο-Τραγούδι ) Γιάννης Σπάθας ( Ηλεκτρική Κιθάρα ) Αστέρης Παπασταματάκης ( Keyboards ) Μάκης Γιούλης ( Drums ) Μαρκέλλα Παναγιώτου ( Φωνητικά ) Το

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ψυχολογική δύναμη των ήχων και της μουσικής είναι τεράστια. Οι ήχοι επιδρούν άμεσα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα, τους μυς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η κορυφαία μουσική πρόταση του χειμώνα που καθήλωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης στην πύλη

Διαβάστε περισσότερα

αντιστοιχίζεται με την εντολή περίμενε 0.5 (120/60=2 χτύποι ανά δευτερόλεπτο). Στην

αντιστοιχίζεται με την εντολή περίμενε 0.5 (120/60=2 χτύποι ανά δευτερόλεπτο). Στην Προγραμματίζοντας ήχους Το Scratch μας παρέχει εντολές για να προγραμματίσουμε ήχους, δηλαδή να ζητήσουμε την αναπαραγωγή συγκεκριμένων νοτών από διαφορετικά μουσικά όργανα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ Ροκ συγκροτήματα 1. The Beatles Οι Beatles είναι χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία του ροκ. Σχεδόν θαυματουργά κατέκτησαν

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από

Διαβάστε περισσότερα

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου!

Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! Συµπόσιο ζύθου επί λίθου! 1 o φεστιβάλ µπίρας και φολκλόρ 29 Αυγούστου - 1 Σεπτεµβρίου 2019 Κεντρική πλατεία Γ. Γεννηµατά, Ίλιον Με την υποστήριξη του Κυκεών Folk Beer Festival Με την συµµετοχή του Εµπορικού

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Bonnie Tyler Πραγματικό όνομα: Gaynor Hopkins Γέννηση: 8 Iουνίου 1951 (62 ετών) Σκιούεν, Δυτικό Glamorgan, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Η Rock Μουσική στα 90 s και 00 s. Μια συνοπτική παρουσίαση

Η Rock Μουσική στα 90 s και 00 s. Μια συνοπτική παρουσίαση Η Rock Μουσική στα 90 s και 00 s Μια συνοπτική παρουσίαση Δεκαετία του 90 Οι εικονιζόμενοι (αντίστροφη φορά ρολογιού): Nirvana R. E. M. Alice In Chains Κινήματα Oasis, πρωτοπόροι του κινήματος της Britpop

Διαβάστε περισσότερα

HEAVY METAL HISTORY. Βασίλης Παπαθανασίου Κώστας Στυλιανού Βασίλης Ντοροβάτας

HEAVY METAL HISTORY. Βασίλης Παπαθανασίου Κώστας Στυλιανού Βασίλης Ντοροβάτας HEAVY METAL HISTORY Βασίλης Παπαθανασίου Κώστας Στυλιανού Βασίλης Ντοροβάτας 1970 Η Βρετανία, μητέρα του μεταλ κινήματος, την δεκαετία του 70 έζησε μια εποχή ηθικής επανάστασης και αποχωρισμού της ευγενικής

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ

ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Το hip hop δεν είναι ένας είδος µουσικής ή ένα είδος χορού, αλλάµίακουλτούραπουαποτελείταιαπό 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος)

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

Ένα εξίσου επιτυχημένο τραγούδι τους είναι και το "Dream On" το οποίο γράφτηκε το 1976 από τον Steven Tyler.Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για το

Ένα εξίσου επιτυχημένο τραγούδι τους είναι και το Dream On το οποίο γράφτηκε το 1976 από τον Steven Tyler.Το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για το ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Aerosmith Οι Aerosmith είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα της hard rock που ιδρύθηκε το 1970 από τον τραγουδιστή Steven Tyler και τον κιθαρίστα Joe Perry. Πλαισιώθηκαν από τον μπασίστα

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης)

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) Σάββατο 22/9/18 Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 15.00-16.00 Χρήστος Κοσίδης (βιολί) Jazz βιολί, βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΠΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

ΠΠΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΠΠΓΕΛ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2014-15 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν: Τζιμ Μόρισον Τζον Ντένσμορ Ρέι Μάνζαρεκ Ρόμπι Κρίγκερ Οι The Doors ήταν αμερικανικό

Διαβάστε περισσότερα

Το 2 ο Λύκειο στο Ραδιόφωνο

Το 2 ο Λύκειο στο Ραδιόφωνο 2 ο Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη:A ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Το 2 ο Λύκειο στο Ραδιόφωνο Θέμα ομάδας: Υπεύθυνοι καθηγητές: κ.νείρος, κ.πλευριτάκης Σχολικό έτος: 2011-2012 Ευχαριστίες Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 17 ου ιαγωνισµού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού

Προκήρυξη 17 ου ιαγωνισµού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προκήρυξη 17 ου ιαγωνισµού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Το Τρίτο Πρόγραµµα του Ραδιοφωνικού Ιδρύµατος Κύπρου, έχοντας ως στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της κυπριακής δηµιουργίας στη µουσική

Διαβάστε περισσότερα

To Garage rock της δεκαετίας του 1960.

To Garage rock της δεκαετίας του 1960. To Garage rock της δεκαετίας του 1960. Η Βρετανική Εισβολή (British Invasion) όπως είναι γνωστή στον μουσικό τύπο η επικράτηση του Βρετανικού ροκ σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ο Καναδάς και η Αυστραλία, διέδωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 22 ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ» Το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, έχοντας στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

1ο Φύλλο Εργασίας. της παλέτας Ήχος. Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο;

1ο Φύλλο Εργασίας. της παλέτας Ήχος. Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο; 1ο Φύλλο Εργασίας της παλέτας Ήχος Πώς μπορούμε να εισάγουμε και να αναπαράγουμε έναν ήχο; Για να εισάγουμε ένα ή περισσότερα μουσικά κλιπ σε ένα αντικείμενο, επιλέγουμε από το μεσαίο παράθυρο του Scratch

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία της rock μουσικής

Ιστορία της rock μουσικής Ιστορία της rock μουσικής 1.Ο όρος Rock και η προέλευση της Rock μουσικής Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕΛΥΔΡΟΝ ΠΥΞ-ΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Πριν πολλά χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, ζούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, πού αλλού; στον Όλυμπο. Και ενώ έτρωγαν αδιάκοπα νέκταρ και αμβροσία άρχισαν να πλήττουν

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου 2015-16 Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Μαθητές : Δημήτρης Ανρεάτος Χριστίνα Αυθεντοπούλου Άρτεμις Βαλλιανάτου Ιωάννα Βλάχου Νικόλας Γκάιγκερ Δάφνη Δελαπόρτα Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ''

''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' ''Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗΣ'' 1.Ο όρος Rock και η προέλευση της Rock µουσικής. Ο όρος ροκ στη µουσική, χρησιµοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock n' roll.

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Αποδήμων Κυπρίων Hνωμένου Βασιλείου

Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Αποδήμων Κυπρίων Hνωμένου Βασιλείου Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Αποδήμων Κυπρίων Hνωμένου Βασιλείου Ο Ελληνικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Λονδίνου LGR σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, έχοντας στόχο την ενθάρρυνση

Διαβάστε περισσότερα

George Stavroulakis: Guitar Dimitris Klonis: Drums Michael Evdemon: El. Bass

George Stavroulakis: Guitar Dimitris Klonis: Drums Michael Evdemon: El. Bass George Stavroulakis: Guitar Dimitris Klonis: Drums Michael Evdemon: El. Bass Γιώργος Σταυρουλάκης Κιθάρα Ο Γιώργος Σταυρουλάκης, γνωστός και ως Τράγος, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σε ηλικία 15 ετών ξεκινά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ Η ραπ (rap) είναι κυρίως ένα αφροαμερικανικό μουσικό είδος το οποίο έφεραν με την μετακίνηση τους

Διαβάστε περισσότερα

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο October 6, 2017 Μετά την «αταξία Ντίλαν» τα Νόμπελ Λογοτεχνίας γυρίζουν στην λογοτεχνική «τάξη»/ Ο Καζούο Ισιγκούρο, ο ιαπωνικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ. ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ: Disturbed, Iron Maiden, Rolling Stones Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: «IRON BLADES»

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ. ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ: Disturbed, Iron Maiden, Rolling Stones Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: «IRON BLADES» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΙΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ: Disturbed, Iron Maiden, Rolling Stones Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ: «IRON BLADES» Συμμετέχοντες: Μηλάτος Γιώργος Β2 Ρομπογιαννάκης

Διαβάστε περισσότερα

MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. mazurek & SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR

MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. mazurek & SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR rob 2013 mazurek & MOΥΣΙΚΗ ΣΤΗ ΣTEΓΗ 23 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ SÃO PAULO UNDERGROUND SGT.GR ΣΥΓΓΡΟΥ 107 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 210 900 5 800 SGT.GR MOΥΣΙΚΗ Rob mazurek & SÃo PaULo UNDeRGRoUND Ήχος που δεν ταξινομείται και δεν

Διαβάστε περισσότερα

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδάει επτά τραγούδια στη δισκογραφική αυτή εργασία στην οποία ξεχωρίζου

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδάει επτά τραγούδια στη  δισκογραφική αυτή εργασία στην οποία ξεχωρίζου 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ» Στους μαθητές γίνεται αναφορά για τη ζωή και το έργο του Μ. Χατζηδάκι. www.google.gr/search Ο Δήμος Μούτσης το 1970, ενορχηστρώνει τα τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκρότημα. Η αφίσα του συγκροτήματος και το πρόγραμμα του Μουσικού Βραδυνού, στις

Το συγκρότημα. Η αφίσα του συγκροτήματος και το πρόγραμμα του Μουσικού Βραδυνού, στις Το συγκρότημα Τον Μάρτιο του 1970, πήρα το πτυχίο της Κτηνιατρικής Σχολής (ορκίστηκα στις 28 Μαρτίου). Ταυτόχρονα, έληξε η αναβολή που είχα στον Στρατό και έπρεπε να παρουσιαστώ στην Κόρινθο, στις 20 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδια κιθάρας. Συνοδεία τραγουδιών. Οδηγός Ρυθμών. Επιμέλεια: Ευγένιος Αστέρις. Επικοινωνία : evgeniosasteris@pathfinder.gr

Τετράδια κιθάρας. Συνοδεία τραγουδιών. Οδηγός Ρυθμών. Επιμέλεια: Ευγένιος Αστέρις. Επικοινωνία : evgeniosasteris@pathfinder.gr Τετράδια κιθάρας Συνοδεία τραγουδιών Επιμέλεια: Ευγένιος Αστέρις Επικοινωνία : evgeniosasteris@pathfinder.gr Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010 1 Περιεχόμενα Πρόλογος...3 Χρήση...3 Ευχαριστίες...3 Μέρος Α : Αρπέζ

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: MEDIA / ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΣΩΝ. Τίτλος Συμμετοχής: Λανσάρισμα του FIBRE ONE στην Ελλάδα

Ermis Media. Κατηγορία: MEDIA / ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΜΕΣΩΝ. Τίτλος Συμμετοχής: Λανσάρισμα του FIBRE ONE στην Ελλάδα Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018 Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018 Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Απριλίου Στις Λεύκες της Πάρου Master Classes Συναυλίες Διαγωνισμοί στο όμορφο νησί της Πάρου, στον παραδοσιακό οικισμό των Λευκών κοντά στο

Διαβάστε περισσότερα

Νομπέλ Λογοτεχνίας: Η σημασία της βράβευσης του Καζούο Ισιγκούρο

Νομπέλ Λογοτεχνίας: Η σημασία της βράβευσης του Καζούο Ισιγκούρο O Ισιγκούρο μιλάει στους δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του. Είναι μια αλλαγή αν σκεφτεί κανείς τη σιωπή του Μπομπ Ντίλαν πέρυσι REUTERS/Toby Melville ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Νομπέλ Λογοτεχνίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 21 ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ Το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, έχοντας στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της κυπριακής δημιουργίας στη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη Β2 Τάξη του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Ιανουάριος Ιούνιος 2013 Συντελεστές προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ. . Το 1990 οι υποκατηγορίες της ροκ είναι το γκαντζ ( Nirvana), το µπριτ ποπ και το ανεξάρτητο ροκ.

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ. . Το 1990 οι υποκατηγορίες της ροκ είναι το γκαντζ ( Nirvana), το µπριτ ποπ και το ανεξάρτητο ροκ. Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ Καταγωγή - Χαρακτηριστικά Ηροκµουσικήείναιηεξέλιξη rock n roll. Είναιδηµοφιλήςµουσικήµεέντονορυθµό, χαρακτηριστικήµελωδίαφωνώνκαιταµουσικάόργαναπουτηναποτελούνείναιηηλ εκτρικήκιθάρα, τοµπάσο,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης

Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης Τα χρόνια γοργά περνούν, μα πάντα, εκεί στην γραφική ανηφοριά, στο καπηλειό της χαράς και του καημού, μαζευόμαστε για να ευφρανθούμε με δυο πενιές απτάλικες, με δυο στροφές ασίκικου χορού. Όχι, δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΡΔΙΠ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-16 Η επιτροπή προέβη σε ενδελεχή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ Σε όλες τις δραστηριότητες η πιο μεγάλη έμφαση θα πρέπει να είναι στην απόλαυση της Μουσικής

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΣΤΟΧΟΙ Σε όλες τις δραστηριότητες η πιο μεγάλη έμφαση θα πρέπει να είναι στην απόλαυση της Μουσικής ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΧΟΙ Εξερεύνηση Πειραματισμός με ένα πλατύ φάσμα ηχητικών πηγών. Να γίνονται ατομικές, ομαδικές δραστηριότητες σε ζευγάρια. Να αναπτυχθεί η ακουστική ικανότητα Να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ noodio p. 1 To noodio.fm θέλει να συνεισφέρει στην Ελληνική μουσική σκηνή, δίνοντας την δύναμη στους ίδιους τους ακροατές να ακούσουν, να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα καλύτερα συγκροτήματα και τους μουσικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός»

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός» 6 Μαρτίου 2019 Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός» Πολιτισμός / Μουσική Θάνος Μαντζάνας Στην αναφορά του ονόματος του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του διεθνώς γνωστού ως απλά Vangelis, είναι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

lykeio@aristotelio.edu.gr ekokkinou@gmail.com papachristoumary@hotmail.com

lykeio@aristotelio.edu.gr ekokkinou@gmail.com papachristoumary@hotmail.com ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γούσιος Κωνσταντίνος 1, Γιαμαλή Αναστασία 1, Ζαχαριάδης Αλέξανδρος 1, Κύρου Χρήστος 1, Τσάκλης Δημήτρης 1 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2767/29-05-2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2767/29-05-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2767/29-05-2012 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 18 ου ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΙΟΥ 2009 Το Ραδιοφωνικό Ιδρυµα Κύπρου, έχοντας στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της κυπριακής δηµιουργίας στη

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 19 ου ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΙΟΥ 2010 Το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου, έχοντας στόχο την ενθάρρυνση και προβολή της κυπριακής δημιουργίας στη

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Χορός είναι η ποίηση που δημιουργεί το σώμα, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Αudacity για επεξεργασία ήχου

Χρήση του Αudacity για επεξεργασία ήχου Άδεια Χρήσης Creative Commons, Αναφορά Προέλευσης 3.0 Ελλάδα 2009-2010, Βουρλάκος Μιχαήλ Χρήση του Αudacity για επεξεργασία ήχου Τι είναι η επεξεργασία ήχου θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος; Με απλά λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977

Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977 3 «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΚΑΛΛΗ» Κύπρος 1990 Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977 Το 1990, ο συνθέτης Αδάμος Κατσαντώνης επιστρέφει στη Κύπρο, μετά από 12 χρόνια σπουδών και σκληρής δουλειάς. Αμέσως τον πλησιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014 LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26 18 November 2014 But Weekend I love The song I sing I smile I laugh Greek (thing) Greek(people) Greek (man) αλλά (το) Σαββατοκύριακο αγαπώ (το) τραγούδι τραγουδώ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους

Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους Τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα full electric set από όλη την 23χρονη αδιάκοπη πορεία τους. Ακουστικά μέρη που αναδεικνύουν τον έμφυτο λυρισμό τους μπαίνουν ανάμεσα από τις καταιγιστικές ηλεκτρικές τους διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας. Ανδρέας Μουστούκης, Συνθέτης

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας. Ανδρέας Μουστούκης, Συνθέτης ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2008 ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 14 Φεβρουαρίου: Βάσος Αργυρίδης, Συνθέτης Λοΐζος Λοΐζου, Μαέστρος Χορωδίας 15 Φεβρουαρίου: Βάσος Αργυρίδης, Συνθέτης Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα