Επεξηγηματική σημείωση σχετικά με τη συντονισμένη μεθοδολογία ΚΔΜ για την ΠΥΔ NAE Έκδοση: Ιανουάριος 2018

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επεξηγηματική σημείωση σχετικά με τη συντονισμένη μεθοδολογία ΚΔΜ για την ΠΥΔ NAE Έκδοση: Ιανουάριος 2018"

Transcript

1 Επεξηγηματική σημείωση σχετικά με τη συντονισμένη μεθοδολογία ΚΔΜ για την ΠΥΔ NAE Έκδοση: Ιανουάριος 2018

2 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Μεθοδολογία συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ Εισροές Όρια επιχειρησιακής ασφάλειας, απρόβλεπτα συμβάντα και περιορισμοί κατανομής Περιθώριο αξιοπιστίας (ΠΑ) Βασικό σενάριο - Ατομικό μοντέλο δικτύου (ΒΣ-ΑΜΔ) Κλείδα μετατόπισης φορτίου παραγωγής (ΚΜΦΠ) Διορθωτικό μέτρο (ΔΜ) Προσέγγιση υπολογισμού δυναμικότητας Επιλογή ΚΣΔΑΠ Συντονισμός διορθωτικών μέτρων Συντονισμένη προσέγγιση ΚΔΜ Διαδικασία συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ Δημιουργία κοινού μοντέλου δικτύου (ΚΜΔ) Ατομικό μοντέλο δικτύου (ΑΜΔ) Αντικατάσταση ΑΜΔ για τη δημιουργία ΚΜΔ Κοινά μοντέλα δικτύου Έλεγχος ποιότητας Περιφερειακός υπολογισμός διαζωνικής δυναμικότητας Διαδικασία υπολογισμού δυναμικότητας Υπολογισμός ΣΙΜ Επικύρωση τάσης Τελική επικύρωση Διαδικασίες εφεδρείας και επαναφοράς Διαδικασία εφεδρείας και αντικατάστασης Τιμές ΚΔΜ επαναφοράς Διαφάνεια Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής ΜΥΔ Προϋποθέσεις Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής ΜΥΔ... 21

3 1. Εισαγωγή Το παρόν τεχνικό έγγραφο καθορίζει τις βασικές αρχές σχετικά με την κοινή μεθοδολογία υπολογισμού της δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας (ΑΕΗ) και το χρονικό πλαίσιο ενδοημερήσιας αγοράς (ΕΗΑ) (εφεξής ΜΥΔ ΑΕΗ και ΕΗΑ στην περιφέρεια ΝΑΕ) που εφαρμόζονται στην περιφέρεια Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΝΑΕ). Περιλαμβάνει περιγραφή τόσο της μεθοδολογίας όσο και της διαδικασίας υπολογισμού σύμφωνα με την κατευθυντήρια γραμμή για την κατανομή της δυναμικότητας και τη διαχείριση της συμφόρησης (εφεξής «ΚΔΔΣ»). Οι συμμετέχοντες ΔΣΜ για τους υπολογισμούς είναι ο ΑΔΜΗΕ (ΕΛ), ο ESO EAD (ΒΟ) και ο Transelectrica (ΡΟ) και εξετάζονται τα ακόλουθα σύνορα: Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας. 2. Μεθοδολογία συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ 2.1. Εισροές Προκειμένου ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας (ΦΣΥΔ) να μπορεί να εκτελεί τις σχετικές διαδικασίες υπολογισμού δυναμικότητας (ΥΔ), κάθε ΔΣΜ για την περιφέρεια ΝΑΕ παρέχει τα σχετικά εισερχόμενα δεδομένα που ακολουθούν: όρια επιχειρησιακής ασφάλειας, απρόβλεπτα συμβάντα και περιορισμοί κατανομής περιθώρια αξιοπιστίας βασικό σενάριο ατομικά μοντέλα δικτύου κλείδες μετατόπισης παραγωγής διορθωτικά μέτρα. Σε αυτό το κεφάλαιο, περιγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω Όρια επιχειρησιακής ασφάλειας, απρόβλεπτα συμβάντα και περιορισμοί κατανομής Κρίσιμα στοιχεία δικτύου και απρόβλεπτα συμβάντα Ένα κρίσιμο στοιχείο δικτύου (ΚΣΔ) είναι ένα στοιχείο δικτύου είτε εντός μιας ζώνης προσφοράς είτε μεταξύ ζωνών προσφοράς, το οποίο επηρεάζεται από διασυνοριακές συναλλαγές στην περιφέρεια ΝΑΕ και παρακολουθείται κατά τη διαδικασία ΥΔ υπό ορισμένες επιχειρησιακές προϋποθέσεις. Ως «ΚΣΔΑΠ» (κρίσιμο στοιχείο δικτύου και απρόβλεπτα συμβάντα) νοείται ένα ΚΣΔ, το οποίο περιορίζει την ποσότητα της ανταλλασσόµενης ισχύος και ενδεχομένως σχετίζεται με κάποιο απρόβλεπτο συμβάν. Κάθε ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ προσδιορίζει τα ΚΣΔΑΠ με βάση συμφωνηθέντες κανόνες που περιγράφονται παρακάτω. Τα ΚΣΔΑΠ ορίζονται από: ένα ΚΣΔ: μια γραμμή ή έναν μετασχηματιστή που έχει επηρεαστεί σημαντικά από τις διασυνοριακές ανταλλαγές μια «επιχειρησιακή κατάσταση»: βασικό σενάριο (Ν) ή σενάρια απρόβλεπτων συμβάντων (Ν- 1, Ν-2, βλάβες ζυγού, αναλόγως των πολιτικών κινδύνου των ΔΣΜ).

4 «Απρόβλεπτο συμβάν»: η διακοπή ενός επιμέρους ή διαφόρων στοιχείων του δικτύου. Μια προγραμματισμένη διακοπή δεν αποτελεί απρόβλεπτο συμβάν. Απρόβλεπτο συμβάν μπορεί να αποτελεί μια διακοπή: σε αγωγό, ζεύξη DC ή μετασχηματιστή (συμπεριλαμβανομένου ολισθητή φάσης) μονάδα παραγωγής κατανεμημένη παραγωγή ενός σχετικού μεγέθους, όπως ενός ομαδοποιημένου αιολικού πάρκου, μονάδας συμπαραγωγής κλπ. (σημαντικό) φορτίο εγκατάσταση αντιστάθμισης υψηλής τάσης ένα σύνολο των ανωτέρω αναφερόμενων απρόβλεπτων συμβάντων Μέγιστη ροή και ρεύμα σε κρίσιμο στοιχείο δικτύου Η μέγιστη επιτρεπόμενη μόνιμη τιμή ρεύματος/ισχύος είναι το μέγιστο όριο φόρτισης που μπορεί να υποστηρίζεται σε μια γραμμή μεταφοράς, ένα καλώδιο ή έναν μετασχηματιστή για απεριόριστη χρονική διάρκεια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης του εξοπλισμού και προσδιορίζεται από κάθε ΔΣΜ σύμφωνα με την πολιτική επιχειρησιακής ασφάλειας που εφαρμόζει. Το όριο προσωρινής ποσότητας ρεύματος/ισχύος είναι το μέγιστο όριο φόρτισης που μπορεί να υποστηρίζεται για περιορισμένη χρονική διάρκεια χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης του εξοπλισμού (π.χ. το 120% του μόνιμου φυσικού ορίου είναι αποδεκτό για διάστημα 20 λεπτών). Κάθε επιμέρους ΔΣΜ είναι υπεύθυνος να αποφασίσει, σύμφωνα με την πολιτική επιχειρησιακής ασφάλειας που εφαρμόζει, αν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσωρινό όριο. Επειδή τα θερμικά όρια και οι προστατευτικές ρυθμίσεις μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, για κάθε εποχή του έτους υπολογίζονται και ορίζονται διαφορετικές τιμές. Οι τιμές αυτές μπορούν, επίσης, να προσαρμόζονται από τον σχετικό ΔΣΜ, σε περίπτωση πρόγνωσης μεγάλης απόκλισης ενός συγκεκριμένου καιρικού φαινομένου από τις εποχικές τιμές. Το μέγιστο αποδεκτό όριο δεν μειώνεται από οποιοδήποτε περιθώριο ασφάλειας, καθώς όλες οι αβεβαιότητες στους υπολογισμούς δυναμικότητας καλύπτονται από περιθώριο αξιοπιστίας Μέγιστη/ελάχιστη τάση σε έναν κόμβο δικτύου Εάν η τάση σε έναν κόμβο επηρεάζεται σημαντικά από τις διασυνοριακές ανταλλαγές, η τάση του εν λόγω στοιχείου παρακολουθείται κατά τη διαδικασία ΥΔ. Κάθε ΔΣΜ προσδιορίζει τα όρια τάσης για κάθε κόμβο του συστήματος μεταφοράς του και/ή τη μέγιστη αποδεκτή απόκλιση Περιορισμοί κατανομής Πέραν των ορίων ροής ενεργού ισχύος στα ΚΣΔ, ενδέχεται να είναι απαραίτητοι και άλλοι συγκεκριμένοι περιορισμοί για τη διατήρηση του συστήματος μεταφοράς εντός ορίων επιχειρησιακής ασφάλειας. Δεδομένου ότι οι εν λόγω συγκεκριμένοι περιορισμοί δεν μπορούν να μετατραπούν αποτελεσματικά σε μέγιστες ροές σε επιμέρους ΚΣΔ, εκφράζονται ως περιορισμοί κατανομής.

5 Περιθώριο αξιοπιστίας (ΠΑ) Δήλωση αποποίησης ευθυνών: Δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μεθοδολογίας υπολογισμού της αξιοπιστίας εντός της περιφέρειας υπολογισμού δυναμικότητας ΝΑΕ. Ο υπολογισμός που παρουσιάζεται παρακάτω αποτελεί την τρέχουσα κατάσταση της προβλεπόμενης μεθοδολογίας, αλλά μπορεί να μην αποτυπώνει την τελική εφαρμογή της. Η μεθοδολογία για τον ΥΔ βασίζεται σε μοντέλα πρόγνωσης του συστήματος μεταφοράς. Οι εισροές δημιουργούνται δύο ημέρες πριν από την ημέρα παράδοσης βασιζόμενες στη βέλτιστη διαθέσιμη πρόγνωση. Για τον λόγο αυτό, στα αποτελέσματα μπορεί να διαπιστώνονται ανακρίβειες και αβεβαιότητες. Στόχος του περιθωρίου αξιοπιστίας είναι να παρέχεται κάλυψη για τις ανακρίβειες και τις αβεβαιότητες που οφείλονται σε σφάλματα πρόγνωσης αυτού του είδους Η ακούσια απόκλιση (ΑΑ) Για λόγους που σχετίζονται με τον έλεγχο, προκύπτουν αποκλίσεις μεταξύ των προγραμματισμένων τιμών και των πραγματικών τιμών κατά την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ γειτονικών περιοχών ελέγχου. Αυτό υποδηλώνει ότι, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, η ανταλλαγή μεταξύ δύο περιοχών ελέγχου μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερη από την προγραμματισμένη ανταλλαγή, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού Οι αβεβαιότητες (ΑΒ) Η μεθοδολογία συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ βασίζεται σε διάφορες εισροές παρεχόμενες από τους ΔΣΜ. Αυτές βασίζονται στις βέλτιστες διαθέσιμες προγνώσεις κατά τον χρόνο υπολογισμού της δυναμικότητας όσον αφορά τις ΑΠΕ, την κατανάλωση, τα σχέδια παραγωγής ή τα διαθέσιμα στοιχεία δικτύου και ενδεχομένως να διαφέρουν από την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο Τρέχουσα μεθοδολογία στόχος Το περιθώριο αξιοπιστίας (ΠΑ) μπορεί να μοντελοποιηθεί ως συνάρτηση κατανομής πιθανοτήτων που λαμβάνει υπόψη: - την ακούσια απόκλιση στα βόρεια ελληνικά σύνορα και τις διασυνδέσεις Βουλγαρίας-Ρουμανίας - αβεβαιότητες της πρόγνωσης μεταξύ των μελετών υπολογισμού του D-2 και του πραγματικού χρόνου. Η συνάρτηση κατανομής πιθανοτήτων ΠΑ μπορεί να ληφθεί αντίστοιχα προς τις ανωτέρω περιγραφόμενες παραμέτρους σε σχέση με μεταβλητές για κάθε περίπτωση. Οι λαμβανόμενες τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα σύνορα Προσωρινές τιμές που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν Χώρες νότια της Ρουμανίας (Βουλγαρία και Σερβία) - Ρουμανία Το ΠΑ υπολογίζεται ως η μέγιστη από τις δύο παρακάτω τιμές: Η τιμή ΑΑ ορίζεται με σταθερή τιμή 200 MW. Η τιμή AB ορίζεται ίση με το 20% της ΣΙΜ στα νότια σύνορα. Αυτά τα κατώτατα όρια εξηγούνται από τις ιδιαιτερότητας των διασυνδέσεων στη νότια Ρουμανία: - Τα συνηθέστερα περιοριστικά ΚΣΔΑΠ είναι απρόβλεπτα συμβάντα μετά το N-1 ή το N-2 και, για αυτό τον λόγο, το μέρος της ΑΑ είναι αρκετά χαμηλό.

6 - Η τεράστια ποσότητα παραγωγής ΑΠΕ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καθιστά την πρόγνωση ευαίσθητη σε αλλαγές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υψηλή τιμή του κατώτατου ορίου ΑΒ. Χώρες βόρεια της Ελλάδας - Ελλάδα Το ΠΑ υπολογίζεται ως η μέγιστη από τις δύο παρακάτω τιμές: Η τιμή ΑΑ ορίζεται με σταθερή τιμή 500 MW. Η τιμή AB ορίζεται ίση με το 10% της ΣΙΜ σε όλα τα βόρεια σύνορα. Αυτά τα κατώτατα όρια εξηγούνται από τις ιδιαιτερότητας των διασυνδέσεων στη βόρεια Ελλάδα. - Υπάρχουν επαναλαμβανόμενα ΚΣΔΑΠ σε γειτονικά δίκτυα στη βόρεια Ελλάδα που συνδέονται με τις ροές στα βόρεια ελληνικά σύνορα. - Δεν υπάρχει σημαντική παραγωγή ΑΠΕ στα βόρεια ελληνικά σύνορα η οποία να επηρεάζει τις ροές στις διασυνδέσεις. Σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας Το ΠΑ για αυτά τα σύνορα υπολογίζεται ως η μέγιστη από τις τρεις παρακάτω τιμές: ποσοστό του συνολικού ΠΑ που εφαρμόζεται για το σύνολο των βόρειων ελληνικών συνόρων η τιμή ΑΑ ορίζεται με σταθερή τιμή 100 MW η τιμή AB ορίζεται ίση με το 10% της ΣΙΜ στα εν λόγω σύνορα. Αυτά τα κατώτατα όρια εξηγούνται από τις ιδιαιτερότητας των διασυνδέσεων Βουλγαρίας - Ελλάδας. - Υπάρχουν επαναλαμβανόμενα ΚΣΔΑΠ σε γειτονικά δίκτυα στη νότια Βουλγαρία που συνδέονται με τις ροές στα νότια βουλγαρικά σύνορα. - Δεν υπάρχει σημαντική παραγωγή ΑΠΕ στα νότια βουλγαρικά σύνορα η οποία να επηρεάζει τις ροές στις διασυνδέσεις. Σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας Σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας Το ΠΑ για αυτά τα σύνορα υπολογίζεται ως η μέγιστη από τις τρεις παρακάτω τιμές: ποσοστό του συνολικού ΠΑ που εφαρμόζεται για το σύνολο των νότιων ρουμανικών συνόρων η τιμή ΑΑ ορίζεται με σταθερή τιμή 200 MW η τιμή AB ορίζεται ίση με το 20% της ΣΙΜ στα εν λόγω σύνορα. Αυτά τα κατώτατα όρια εξηγούνται από τις ιδιαιτερότητες των διασυνδέσεων Βουλγαρίας-Ρουμανίας: - Διάφορα επαναλαμβανόμενα περιοριστικά ΚΣΔΑΠ στην κατάσταση Ν στα σύνορα μπορούν να εξηγήσουν μια υψηλότερη τιμή ΑΑ. - Η τεράστια ποσότητα παραγωγής ΑΠΕ στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καθιστά την πρόγνωση ευαίσθητη σε αλλαγές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υψηλή τιμή του κατώτατου ορίου ΑΒ. Η μεταβατική περίοδος για τις προσωρινές τιμές ΠΑ έχει διάρκεια 1 έτους από την έναρξη της δοκιμής της μεθοδολογίας.

7 Βασικό σενάριο - Ατομικό μοντέλο δικτύου (ΒΣ-ΑΜΔ) Προετοιμασία ΒΣ-ΑΜΔ Ως βάση του ατομικού μοντέλου δικτύου (ΑΜΔ), υιοθετούμενη στη διαδικασία ΥΔ, χρησιμεύει ένα σενάριο το οποίο θεωρείται αντιπροσωπευτικό των αναμενόμενων συνθηκών σε σχέση με την υπό αξιολόγηση αγοραία χρονική μονάδα. Τα σενάρια περιέχουν διαρθρωτικά στοιχεία, τοπολογία και πρόγνωση (για τη λήψη αυτού που ονομάζεται «Βασικό σενάριο - Ατομικό μοντέλο δικτύου») σχετικά με τα εξής: Τοπολογία δικτύου: η διακοπή λειτουργίας των στοιχείων του δικτύου προσαρμόζεται στα εγκεκριμένα σχέδια διακοπών Συνθήκες φορτίου: εφαρμόζεται η πλέον πρόσφατα επικαιροποιημένη πρόγνωση φορτίου Φύλλο συμβατικής παραγωγής: o o για τη διαδικασία ΥΔ D-1 (χρονικό πλαίσιο επόμενης ημέρας), υιοθετείται η βέλτιστη διαθέσιμη πρόγνωση για τη διαδικασία ΥΔ ID (ενδοημερήσιο χρονικό πλαίσιο), υιοθετούνται τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα της αγοράς Τροφοδοσία παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: υιοθετούνται οι βέλτιστες διαθέσιμες προγνώσεις Καθαρές θέσεις και αρχικές διασυνοριακές ανταλλαγές, σύμφωνα με την προσέγγιση που περιγράφεται στην παράγραφο που ακολουθεί. Το ΒΣ-ΑΜΔ που καταρτίζεται από τους ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα συγχωνευθεί εν συνεχεία σε ένα κοινό μοντέλο δικτύου από τον φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας Συντονισμός καθαρών θέσεων και αρχικών διασυνοριακών ανταλλαγών Χρονικό πλαίσιο επόμενης ημέρας Η πρόγνωση των καθαρών θέσεων δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία παράδοσης στην ΠΥΔ ΝΑΕ βασίζεται σε μια κοινή διαδικασία που θεσπίστηκε στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΣΜ-ηλ/ENTSO-E), την Ευθυγράμμιση Κοινού Μοντέλου Δικτύου (ΕΚΜΔ). Η εν λόγω κεντρικά διαχειριζόμενη διαδικασία διασφαλίζει την ισορροπία του δικτύου των μοντέλων που χρησιμοποιούνται για τον ΥΔ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η διαδικασία περιγράφεται στη Μεθοδολογία Ευθυγράμμισης Κοινού Μοντέλου Δικτύου (ΜΕΚΜΔ), η οποία εγκρίθηκε από όλους τους ΔΣΜ στο ΕΔΔΣΜ-ηλ (ENTSO-E). Η κύρια φιλοσοφία της ΜΕΚΜΔ παρουσιάζεται στο Σχήμα 1 παρακάτω:

8 Σχήμα 1: Κύρια φιλοσοφία της ΜΕΚΜΔ Τα εισερχόμενα δεδομένα της ΜΕΚΜΔ δημιουργούνται κατά τη φάση προεπεξεργασίας, η οποία βασίζεται στη βέλτιστη διαθέσιμη πρόγνωση όσον αφορά τη συμπεριφορά της αγοράς και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Τα δεδομένα προεπεξεργασίας (ΔΠΕ) της ΕΚΜΔ βασίζονται σε μια συντονισμένη, σε ατομικό ή περιφερειακό επίπεδο, πρόγνωση. Βασικά, από τη συντονισμένη προσέγγιση προκύπτει ένας καλύτερος δείκτης για την τελική καθαρή θέση σε σχέση με μια επιμέρους πρόγνωση. Για τον λόγο αυτό, οι ΔΣΜ στην ΠΥΔ ΝΑΕ συμφώνησαν να καταρτίσουν τα δεδομένα προεπεξεργασίας με συντονισμένο τρόπο. Η κύρια ιδέα πίσω από τη συντονισμένη προσέγγιση συνίσταται στη χρήση στατιστικών δεδομένων, όπως επίσης και γραμμικών σχέσεων μεταξύ των προβλεπόμενων καθαρών θέσεων και των μεταβλητών εισροών. Τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν τα χαρακτηριστικά της αγοράς και τις συνθήκες του δικτύου για τον δεδομένο χρονικό ορίζοντα. Ο συντονισμός των συντελεστών του γραμμικού μοντέλου θα γίνεται από τα αρχειοθετημένα δεδομένα. Από τη διαδικασία προκύπτει η «ισορροπημένη καθαρή θέση» (ΙΚΘ) για κάθε περιοχή ελέγχου και αγοραία χρονική μονάδα. Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα εκδώσουν την καθαρή θέση της περιοχής ελέγχου τους ως αποτέλεσμα της διαδικασίας ΕΚΜΔ, βάσει της οποίας μπορούν να καθοριστούν οι καθαρές θέσεις σε κάθε σχετικό σύνορο και να χρησιμοποιηθούν στα σχετικά μοντέλα ΑΜΔ. Ενδοημερήσιο χρονικό πλαίσιο Η καθαρή θέση της εκάστοτε ζώνης προσφοράς της περιφέρειας ΝΑΕ και οι διασυνοριακές ανταλλαγές σε κάθε σύνορο καθορίζονται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα αποτελέσματα της αγοράς Κλείδα μετατόπισης φορτίου παραγωγής (ΚΜΦΠ) Οι ΚΜΦΠ είναι απαραίτητες, έτσι ώστε οποιαδήποτε μεταβολή στην ισορροπία μίας ζώνης προσφοράς να μετατρέπεται σε αλλαγή των εγχύσεων στους κόμβους της συγκεκριμένης ζώνης προσφοράς. Οι ΚΜΦΠ αναλύονται βάσει των προγνωστικών πληροφοριών σχετικά με τις μονάδες και, αν είναι απαραίτητο, τα φορτία παραγωγής. Το αρχείο ΚΜΦΠ προσδιορίζεται για κάθε:

9 περιοχή ελέγχου: Η ΚΜΦΠ υπολογίζεται για κάθε σχετικό κόμβο δικτύου της ίδιας περιοχής ελέγχου και χρονικό διάστημα: Η ΚΜΦΠ αφορά αποκλειστικά την επιμέρους αγοραία χρονική μονάδα, με στόχο τη μοντελοποίηση των διαφορών μεταξύ των διαφορετικών συνθηκών του συστήματος. Προς αποφυγή των νεοσχηματισμένων, μη ρεαλιστικών συμφορήσεων που προκαλούνται από τη διαδικασία μετατόπισης της παραγωγής, οι ΔΣΜ θα πρέπει να είναι σε θέση να καθορίζουν την κλείδα μετατόπισης παραγωγής (ΚΜΠ) και, αν είναι απαραίτητο, την κλείδα μετατόπισης φορτίου (ΚΜΦ): Μετατόπιση παραγωγής: Η ΚΜΠ είναι ένας κατάλογος, στον οποίο προσδιορίζονται οι μονάδες παραγωγής που συμβάλλουν στη μετατόπιση. Μετατόπιση φορτίου: Η ΚΜΦ είναι ένας κατάλογος, στον οποίο προσδιορίζονται τα φορτία που συμβάλλουν στη μετατόπιση, προκειμένου να λαμβάνεται υπόψη η συνεισφορά των μονάδων παραγωγής που συνδέονται σε επίπεδα χαμηλότερης τάσης. Σε περίπτωση προσδιορισμού της ΚΜΠ και της ΚΜΦ, δίνεται επίσης ένας συντελεστής συμμετοχής: G(a) Συντελεστής συμμετοχής για τους κόμβους παραγωγής L(a) Συντελεστής συμμετοχής για τους κόμβους φορτίου Το άθροισμα των G(a) και L(a) για κάθε περιοχή πρέπει να ισούται με 1 (δηλαδή 100%). Για την εφαρμογή της μεθοδολογίας, οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ δύνανται να καθορίσουν: α) κλείδες μετατόπισης παραγωγής αναλογικές προς την εναπομένουσα διαθέσιμη δυναμικότητα παραγωγής β) κλείδες μετατόπισης παραγωγής αναλογικές της πραγματικής παραγωγής στο κοινό μοντέλο δικτύου (ΚΜΔ) το διάστημα D-2 για κάθε αγοραία χρονική μονάδα γ) κλείδες μετατόπισης παραγωγής με σταθερές τιμές με βάση το ΚΜΔ στο διάστημα D-2 για κάθε κατάσταση ωρών αιχμής και εκτός ωρών αιχμής δ) κλείδες μετατόπισης παραγωγής με βάση συντελεστές συμμετοχής ε) κλείδες μετατόπισης παραγωγής με βάση κατάλογο αξιολογικής κατάστασης Διορθωτικό μέτρο (ΔΜ) Κατά τη διάρκεια του συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ, οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα λάβουν υπόψη διορθωτικά μέτρα (ΔΜ), τα οποία αφορούν οποιοδήποτε μέτρο εφαρμόζεται εγκαίρως από έναν ΔΣΜ προκειμένου να τηρηθούν οι αρχές ασφάλειας κατά τις μέγιστες επιτρεπόμενες διασυνοριακές ανταλλαγές του συστήματος μεταφοράς ισχύος όσον αφορά τις ροές ισχύος και τους περιορισμούς τάσης. Ο γενικός σκοπός εφαρμογής των ΔΜ είναι η διατήρηση του συστήματος μεταφοράς εντός των ορίων επιχειρησιακής ασφάλειας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ΥΔ, όταν επιτυγχάνονται οι μέγιστες ανταλλαγές ισχύος. Η εφαρμογή κατάλληλων ΔΜ στο πλαίσιο του υπολογισμού δυναμικότητας μπορεί να επιτρέψει αύξηση των τιμών ΚΔΜ που απελευθερώνονται στις αγορές με επακόλουθα οφέλη για το σύστημα. Τα ΔΜ μπορούν να ταξινομηθούν στις εξής δύο κατηγορίες: Προληπτικά διορθωτικά μέτρα (ΠΔΜ) είναι αυτά που εφαρμόζονται για την πρόβλεψη αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την

10 αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπαγόμενων περιορισμών από τη στιγμή που θα προκύψουν. Θεραπευτικά διορθωτικά μέτρα (ΘΔΜ) χαρακτηρίζονται αυτά που απαιτούνται για την ταχεία αντιμετώπιση και ανακούφιση των περιορισμών. Εφαρμόζονται με χρονική καθυστέρηση για πλήρη αποτελεσματικότητα και συμβατότητα με την προσωρινή επιτρεπόμενη φόρτωση μεταφοράς. Εφαρμόζονται μετά την εμφάνιση των απρόβλεπτων συμβάντων. Οι πιθανοί τύποι ΔΜ που λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία ΥΔ είναι οι εξής: Αλλαγή της θέσης λήψης ενός μετασχηματιστή μετατόπισης φάσης (ΜΜΦ) Τοπολογικό μέτρο: άνοιγμα ή κλείσιμο μίας/ενός ή περισσότερων γραμμών, καλωδίων, μετασχηματιστών, συζευκτών ζυγού ή εναλλαγή ενός ή περισσοτέρων στοιχείων του δικτύου από τον έναν ζυγό στον άλλο Αλλαγή της τάσης σε έναν κόμβο με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της άεργου αντίστασης ή των πυκνωτών. Όλα τα άμεσα διορθωτικά μέτρα που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό της ΚΔΜ πρέπει να είναι συντονισμένα σύμφωνα με το άρθρο 25 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1222 (ΚΔΔΣ). Πριν από κάθε διαδικασία υπολογισμού, οι ΔΣΜ ενός συνόρου της ζώνης προσφοράς συμφωνούν στον κατάλογο των διορθωτικών μέτρων που μπορούν να χρησιμοποιούν από κοινού στον υπολογισμό δυναμικότητας. Αυτό σημαίνει ότι ένα διορθωτικό μέτρο κοινής εφαρμογής ενός ΔΣΜ χρησιμοποιείται για την επίλυση ενός απρόβλεπτου συμβάντος στο δίκτυο ενός άλλου ΔΣΜ. Η θέση των εν λόγω διορθωτικών μέτρων σε ισχύ είναι δυνατή μόνο κατόπιν προηγούμενης συναίνεσης του γειτονικού ΔΣΜ, επειδή η ενεργοποίησή τους έχει σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή ελέγχου του Προσέγγιση υπολογισμού δυναμικότητας Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα χρησιμοποιούν μια συντονισμένη προσέγγιση ΚΔΜ για τον προσδιορισμό της διασυνοριακής δυναμικότητας για κάθε σύνορο της ΠΥΔ ΝΑΕ Επιλογή ΚΣΔΑΠ Η παρακάτω προσέγγιση θα χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό των ΚΣΔΑΠ που θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό δυναμικότητας. Πρώτα, κάθε ΔΣΜ θα καθορίσει έναν κατάλογο ΚΣΔ και απρόβλεπτων συμβάντων που πρέπει να παρακολουθούνται κατά τη διαδικασία συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ με βάση τις ανάγκες και την επιχειρησιακή πείρα κάθε ΔΣΜ. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα παραχθεί μια αρχική ομάδα ΚΣΔ και απρόβλεπτων συμβάντων που μπορεί να επικαιροποιείται περιοδικά (π.χ. μετά τη θέση σε λειτουργία νέων στοιχείων δικτύου). Η εν λόγω επιλογή αποτελεί ευθύνη κάθε ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ. Με βάση τον κατάλογο ΚΣΔΑΠ που θα καθοριστεί από τον ΔΣΜ, οι ΔΣΜ θα διενεργήσουν μελέτη ευαισθησίας για ένα σύνολο σεναρίων προκειμένου να προσδιοριστούν τα ΚΣΔΑΠ που έχουν διασυνοριακή σημασία. Η ευαισθησία ενός στοιχείου θα προσδιοριστεί από το ποσό πρόσθετης μετάδοσης που θα διέλθει από αυτό το σημείο όταν οι διασυνοριακές ανταλλαγές αυξηθούν κατά 100 MW, για διάφορες αρχικές τιμές διασυνοριακών ανταλλαγών. Παρόμοια ανάλυση θα μπορούσε να

11 διενεργηθεί (αν θεωρείται απαραίτητο) για να προσδιοριστούν οι κόμβοι το επίπεδο τάσης των οποίων επηρεάζεται σημαντικά από διασυνοριακές ανταλλαγές. Ονομάζουμε Χ% τον συντελεστή ευαισθησίας που θα εφαρμοστεί. Όλα τα ΚΣΔΑΠ/οι κόμβοι με ευαισθησία ίση ή μεγαλύτερη αυτού του κατώτατου ορίου θα παρακολουθούνται κατά τον υπολογισμό δυναμικότητας. Οι ΔΣΜ θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν πρόσθετα ΚΣΔΑΠ που μπορεί να είναι ευαίσθητα σε διασυνοριακές ανταλλαγές. Κάθε ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ παρακολουθεί τα κρίσιμα στοιχεία δικτύου και απρόβλεπτα συμβάντα προκειμένου να αξιολογεί τη συνάφεια του κατώτατου ορίου διαχρονικά. Εάν από τα εξεταζόμενα σενάρια προκύψουν πραγματικοί χρονικοί περιορισμοί λόγω διασυνοριακών ανταλλαγών, οι ΔΣΜ έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν νέα ΚΣΔΑΠ που θεωρούν σημαντικά. Αυτά τα πρόσθετα ΚΣΔΑΠ πρέπει να πληρούν την απαίτηση ευαισθησίας που καθορίστηκε παραπάνω Συντονισμός διορθωτικών μέτρων Όσον αφορά τα διορθωτικά μέτρα, οι ΔΣΜ μπορούν να προεπιλέξουν διορθωτικά μέτρα που θα βοηθήσουν να βρεθούν οι βέλτιστοι συνδυασμοί (ιδίως όταν είναι απαραίτητο ένα περίπλοκο σύνολο διορθωτικών μέτρων για την επίλυση κάποιων συγκεκριμένων περιορισμών) και να μειωθεί ο χρόνος για την επίτευξη συντονισμού των διορθωτικών μέτρων. Ο συντονισμός διορθωτικών μέτρων μπορεί να αφορά πολλά διαφορετικά μέτρα, όπως, άνευ περιορισμού, τα εξής: τροποποίηση της λήψης των μετασχηματιστών μετατόπισης φάσης (ΜΜΦ) τοπολογικά διορθωτικά μέτρα ρύθμιση τάσης Συντονισμένη προσέγγιση ΚΔΜ Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα χρησιμοποιούν μια συντονισμένη προσέγγιση ΚΔΜ για τον προσδιορισμό της διασυνοριακής δυναμικότητας για κάθε σύνορο της ΠΥΔ ΝΑΕ. Κατά τις διαδικασίες υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης μέρας και ενδοημερήσιας δυναμικότητας, η συνολική ικανότητα μεταφοράς (ΣΙΜ) για τα νότια ρουμανικά σύνορα, τα σύνορα ΒΟ-ΡΟ, τα βόρεια ελληνικά σύνορα και τα σύνορα ΒΟ-ΡΟ εκτιμάται και στις δυο κατευθύνσεις των συνόρων: χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο ροής φορτίου εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) με σκοπό την αξιολόγηση της ασφάλειας του δικτύου όσον αφορά τα σχετικά ΚΣΔΑΠ και λαμβάνοντας υπόψη τα επωφελή αποτελέσματα των συντονισμένων διορθωτικών μέτρων βάσει: o συγχωνευμένων κοινών μοντέλων δικτύων μεθεπόμενης ημέρας (συγχωνευμένα μοντέλα D2CF) για τη διαδικασία υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης ημέρας

12 o συγχωνευμένων κοινών μοντέλων δικτύων επόμενης ημέρας ή ενδοημερήσιων κοινών μοντέλων δικτύων (συγχωνευμένα μοντέλα DACF ή IDCF) για τη διαδικασία υπολογισμού ενδοημερήσιας δυναμικότητας εφαρμόζοντας τροποποιήσεις των ανταλλαγών διασυνοριακής ζώνης σύμφωνα με τα αρχεία ΚΜΦΠ. Δήλωση αποποίησης ευθυνών: Για την έναρξη της διαδικασίας, μια ημέρα χωρίζεται σε δύο περιόδους για τον υπολογισμό της ημερήσιας δυναμικότητας (ώρες βάσει ώρας Κεντρικής Ευρώπης): αιχμής: από τις 7:00 έως τις 23:00 εκτός αιχμής: από τις 00:00 έως τις 7:00 και από τις 23:00 έως τις 24:00. Για κάθε περίοδο, χρησιμοποιείται μια χρονοσφραγίδα η οποία εκπροσωπεί ολόκληρη την περίοδο: για την περίοδο αιχμής 10:30 και για την περίοδο εκτός ωρών αιχμής 03:30. Επιδιωκόμενη λύση είναι να αυξηθεί ο αριθμός των χρονοσφραγίδων σε έως Διαδικασία συντονισμένου υπολογισμού ΚΔΜ 3.1. Δημιουργία κοινού μοντέλου δικτύου (ΚΜΔ) Ατομικό μοντέλο δικτύου (ΑΜΔ) Όλοι οι ΔΣΜ αναπτύσσουν σενάρια για κάθε αγοραία χρονική μονάδα και συγκροτούν το ΑΜΔ. Αυτό σημαίνει ότι οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ δημιουργούν: ωριαία ΑΜΔ για κάθε ημέρα παράδοσης (D) στο χρονικό διάστημα D-2. Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται στη διαδικασία ΥΔ επόμενης ημέρας για τη δημιουργία των κοινών μοντέλων δικτύου D-2 ωριαία ΑΜΔ για κάθε ημέρα παράδοσης (D) στο χρονικό διάστημα D-1. Τα μοντέλα αυτά χρησιμοποιούνται στη διαδικασία υπολογισμού ενδοημερήσιας δυναμικότητας για τη δημιουργία των κοινών μοντέλων δικτύου D-1. Αυτά τα ΑΜΔ περιλαμβάνουν όλα τα σχετικά δεδομένα που περιγράφονται στην παράγραφο Η λεπτομερής δομή ενός μοντέλου, όπως επίσης και το περιεχόμενό του, περιγράφονται στη μεθοδολογία κοινού μοντέλου δικτύου (ΜΚΜΔ), η οποία είναι κοινή για ολόκληρη την περιοχή του ΕΔΔΣΜ-ηλ (ENTSO-E) Αντικατάσταση ΑΜΔ για τη δημιουργία ΚΜΔ Εάν ένας ΔΣΜ δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι το ΑΜΔ D2CF του θα είναι διαθέσιμο βάσει μιας δεδομένης αγοραίας χρονικής μονάδας έως την προθεσμία ή σε περίπτωση που το ΑΜΔ D2CF του απορρίπτεται λόγω ελλιπούς ή ανεπαρκούς ποιότητας εξαιτίας μη έγκυρων δεδομένων και δεν είναι δυνατή η αντικατάστασή του με δεδομένα επαρκούς ποιότητας μέχρι την προθεσμία, ο πράκτορας συγχώνευσης θα εφαρμόσει όλα τα μεθοδολογικά και διαδικαστικά βήματα για την αντικατάσταση του ΑΜΔ, όπως προβλέπεται στην ΜΚΜΔ (μεθοδολογία κοινού μοντέλου δικτύου).

13 Κοινά μοντέλα δικτύου Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ παρέχουν στον φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας ΝΑΕ ένα ΑΜΔ για κάθε αγοραία χρονική μονάδα. Τα επιμέρους ΑΜΔ των ΔΣΜ συγχωνεύονται για τη συγκρότηση ενός ΚΜΔ σύμφωνα με τη ΜΚΜΔ. Η διαδικασία δημιουργίας του ΚΜΔ εκτελείται από τον φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας και συνίσταται στις ακόλουθες υπηρεσίες: Έλεγχος της συνοχής των ΑΜΔ (παρακολούθηση ποιότητας) Συγχώνευση των ΑΜΔ D-2 και δημιουργία ενός ΚΜΔ ανά αγοραία χρονική μονάδα Διάθεση του ΚΜΔ που προκύπτει σε όλους τους ΔΣΜ. Η διαδικασία συγχώνευσης είναι τυποποιημένη σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως περιγράφεται στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Λειτουργίας Συγχώνευσης (ΕΛΣ). Αποτελώντας μέρος της διαδικασίας αυτής, ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας ελέγχει την ποιότητα των δεδομένων και απαιτεί, εάν είναι απαραίτητο, την ενεργοποίηση εφεδρικών (υποκατάστατων) διαδικασιών. Η διαδικασία συγχώνευσης μπορεί να εκτελείται χρησιμοποιώντας κοινά για το ΕΔΔΣΜ-ηλ (ENTSO-E) εργαλεία και μεθόδους Έλεγχος ποιότητας Ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας παρέχει ανατροφοδότηση στους ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ όσον αφορά την ορθότητα των αρχείων εισροών που παρέχουν για να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία ΥΔ. Ο εν λόγω έλεγχος αφορά τα αρχεία εισροών που ακολουθούν: ΑΜΔ που παρέχονται από τον ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ ΚΜΦΠ που παρέχονται από τον ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ ΚΜΔ (προκύπτει από τη συγχώνευση των αρχείων ΑΜΔ) Ο έλεγχος ποιότητας πρέπει να πραγματοποιείται σε κάθε αρχείο που παρέχεται από ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ και στο αρχείο του συγχωνευμένου ΚΜΔ. Η βέλτιστη λύση σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία είναι ο ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ που μεταφορτώνει αρχεία να λαμβάνει ανατροφοδότηση αμέσως μόλις αυτά μεταφορτωθούν σε ένα κοινό σύστημα και ο έλεγχος ποιότητας να ξεκινά άμεσα. Έλεγχοι ποιότητας μπορούν να διενεργούνται χρησιμοποιώντας κοινά για το ΕΔΔΣΜ-ηλ (ENTSO-E) εργαλεία και μεθόδους Περιφερειακός υπολογισμός διαζωνικής δυναμικότητας Διαδικασία υπολογισμού δυναμικότητας Για κάθε σχετική αγοραία χρονική μονάδα, οι διαδικασίες υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης ημέρας και ενδοημερήσιας δυναμικότητας που σχεδιάζονται στην ΠΥΔ ΝΑΕ, αναπαρίστανται στα σχήματα 2 και 3 αντίστοιχα. Τα μπλε πλαίσια αντιστοιχούν στα προβλεπόμενα καθήκοντα των ΔΣΜ. Τα πράσινα αντιστοιχούν στα προβλεπόμενα καθήκοντα του φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας. Επί του παρόντος στην ΠΥΔ ΝΑΕ, οι ΔΣΜ αποστέλλουν τη δυναμικότητα στην αγορά.

14 Στη μεθοδολογία ΚΔΔΣ αναφέρεται ότι υπεύθυνος είναι ο ΦΣΥΔ. Για να περιοριστεί η πολυπλοκότητα της διαδικασίας, οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα συνεχίσουν αρχικά να εκτελούν αυτή την ενέργεια για λογαριασμό του ΦΣΥΔ. Σχήμα 2: Διαδικασία υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης ημέρας ΣΚΔΜ Σχήμα 3: Διαδικασία υπολογισμού ενδοημερήσιας δυναμικότητας ΣΚΔΜ Υπολογισμός ΣΙΜ Ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας προσδιορίζει τη συνολική ικανότητα μεταφοράς (ΣΙΜ) που είναι διαθέσιμη στα νότια ρουμανικά σύνορα, τα σύνορα ΡΟ-ΒΟ (ποσοστό της ΣΙΜ στα σύνορα χωρών νότια της Ρουμανίας - Ρουμανίας), στο σύνολο των βόρειων ελληνικών συνόρων και στα σύνορα ΒΟ-ΕΛ (ποσοστό της ΣΙΜ στα βόρεια ελληνικά σύνορα). Ο υπολογισμός της ΣΙΜ βασίζεται στα εξής: στον αλγόριθμο ροής φορτίου εναλλασσόμενου ρεύματος (AC), λαμβάνοντας υπόψη το όριο

15 άεργου ισχύος στο αρχείο συγχωνευμένου ΚΜΔ σε τροποποιήσεις των ανταλλαγών που πρέπει να υλοποιούνται σύμφωνα με το αρχείο συγχωνευμένου ΚΜΠ στην τήρηση της ασφάλειας δικτύου για τα ΚΣΔΑΠ μέσω παροχής διορθωτικών μέτρων. Αυτός ο υπολογισμός εκτελείται ξεχωριστά για κάθε σχετική αγοραία χρονική μονάδα, σύνορο ή κατεύθυνση, ξεκινώντας από το οικείο ΚΜΔ. Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό της ΣΙΜ από τη ζώνη προσφοράς Α στη ζώνη προσφοράς Β, ξεκινώντας από το οικείο ΚΜΔ, η ροή από το Α έως το Β αυξάνεται ή μειώνεται βαθμιαία μέχρι να ανιχνευθεί μια μη ασφαλής ή ασφαλής κατάσταση ΣΙΜ. Η ΣΙΜ στα σύνορα ΒΟ-ΕΛ αποτελεί ποσοστό της συνολικής τιμής ΣΙΜ (ΣΙΜ ΒΟ-ΕΛ =k*σιμ ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΡΕΙΑ ) που υπολογίζεται για το σύνολο των βόρειων ελληνικών διασυνδέσεων, όπου k είναι συντελεστής διαχωρισμού. Ο ανωτέρω συντελεστής διαχωρισμού παρέχεται στον ΦΣΥΔ από τους σχετικούς ΔΣΜ. Για την αξιολόγηση της ΣΙΜ στις βόρειες ελληνικές διασυνδέσεις, το ελληνικό σύστημα θεωρείται η μία ζώνη προσφοράς και τα γειτονικά συστήματα βόρεια της Ελλάδας (συστήματα Αλβανίας, ΠΓΔΜ, Βουλγαρίας και Τουρκίας) θεωρούνται η άλλη ζώνη προσφοράς. Ο ίδιος συντελεστής διαχωρισμού χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της ΚΔΜ στα σύνορα ΒΟ-ΕΛ σε σχέση με την ΚΔΜ για το άθροισμα των βόρειων ελληνικών συνόρων (ΚΔΜ ΒΟ-ΕΛ =k*κδμ ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΡΕΙΑ ), καθώς και για τον προσδιορισμό του περιθωρίου αξιοπιστίας μεταφοράς (ΠΑΜ) στα σύνορα ΒΟ-ΕΛ σε σχέση με τo ΠΑΜ για το άθροισμα των βόρειων ελληνικών συνόρων (ΠΑΜ ΒΟ-ΕΛ =k*παμ ΣΥΝΟΛΟ ΒΟΡΕΙΑ ). Μπορεί να χρησιμοποιείται διαφορετικός συντελεστής διαχωρισμού για εισαγωγές και για εξαγωγές. Η ΣΙΜ στα σύνορα ΡΟ-ΒΟ αποτελεί ποσοστό της συνολικής τιμής ΣΙΜ που υπολογίζεται για τις διασυνδέσεις στη νότια Ρουμανία. Για την αξιολόγηση της ΣΙΜ στις διασυνδέσεις νότιας Ρουμανίας - Ρουμανίας, το ρουμανικό σύστημα θεωρείται η μία ζώνη προσφοράς και τα συστήματα νότια της Ρουμανίας (συστήματα Σερβίας και Ρουμανίας) θεωρούνται η άλλη ζώνη προσφοράς. Αντίστοιχα με τον υπολογισμό της ΣΙΜ, οι τιμές ΚΔΜ για τα σύνορα ΡΟ-ΒΟ αποτελούν ποσοστό των τιμών ΚΔΜ για τα σύνορα χωρών νότια της Ρουμανίας (Βουλγαρία και Σερβία) - Ρουμανίας. Το ποσοστό παρέχεται στον ΦΣΥΔ από τους σχετικούς ΔΣΜ. Η δευτερεύουσα διαδικασία υπολογισμού της ΣΙΜ περιγράφεται στο σχήμα 4.

16 Σχήμα 4: Δευτερεύουσα διαδικασία υπολογισμού της ΣΙΜ 1. Το δίκτυο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ΣΙΜ της περιφέρειας ΝΑΕ και σε κάθε κατεύθυνση είναι το συγχωνευμένο ΚΜΔ. 2. Το βήμα αυτό αποσκοπεί στον προσδιορισμό ενός συνδυασμού διορθωτικών μέτρων, μέσω του οποίου να είναι εγγυημένη η τήρηση των περιορισμών ασφάλειας και η μεγιστοποίηση της διασυνοριακής δυναμικότητας που αναφέρεται ως εισροές στην παράγραφο Ένας τέτοιου είδους συνδυασμός μπορεί να μην υπάρξει. Σε αυτή την περίπτωση, το επίπεδο της ΣΙΜ θεωρείται μη ασφαλές, ειδάλλως θεωρείται ασφαλές. 3. Εναπόκειται στον φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας να επιλέξει την πιο κατάλληλη μέθοδο προσδιορισμού του βήματος κάθε βρόχου. 4. Για κάθε βήμα, το ΚΜΔ τροποποιείται προκειμένου να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη ΣΙΜ μέσω της μεθόδου μετατόπισης ΚΜΦΠ, όπως περιγράφεται στο σχήμα 5. μετατόπιση της παραγωγής προς τα επάνω σε όλες τις ζώνες προσφοράς με θετική ευαισθησία στη ροή από το A έως το B και μετατόπιση της παραγωγής προς τα κάτω σε όλες τις ζώνες προσφοράς με αρνητική

17 ευαισθησία στη ροή από το A έως το B Σχήμα 5: Βηματική αύξηση της ροής από το A έως το B 5. Εφόσον δεν διαπιστώνονται ασφαλείς (καμία παραβίαση του ορίου επιχειρησιακής ασφάλειας των σχετικών ΚΣΔΑΠ) και μη ασφαλείς καταστάσεις, εκτελείται επανάληψη εκ νέου. Μόλις διαπιστωθούν τουλάχιστον μία ασφαλής και μία μη ασφαλής κατάσταση, εάν η διαφορά ανάμεσα στη «μέγιστη ασφαλή ΣΙΜ» και την «ελάχιστη μη ασφαλή ΣΙΜ» είναι μεγαλύτερη από το Βήμα όριο, εξετάζεται ένα νέο επίπεδο ΣΙΜ. (Το νέο επίπεδο ΣΙΜ θα πρέπει να τοποθετείται ανάμεσα στο μέγιστο ασφαλές επίπεδο ΣΙΜ και το ελάχιστο μη ασφαλές επίπεδο ΣΙΜ). Εάν η διαφορά ανάμεσα στο «μέγιστο ασφαλές επίπεδο ΣΙΜ» και το «ελάχιστο μη ασφαλές επίπεδο ΣΙΜ» είναι μικρότερη από ή ίση με το Βήμα όριο, ο υπολογισμός ολοκληρώνεται. 6. Για τη μέγιστη τιμή ΣΙΜ, διασφαλίζεται η ασφάλεια του δικτύου και χρησιμοποιούνται διορθωτικά μέτρα για τη μεγιστοποίηση της διαζωνικής δυναμικότητας. 7. Μπορεί να προσδιοριστούν περιορισμοί κατανομής αντίστοιχοι των λειτουργικών περιορισμών που υπάρχουν στην περιφέρεια υπολογισμού δυναμικότητας ΝΑΕ, οι οποίοι ενδέχεται να μην επιτρέψουν στο σύστημα μεταφοράς να παραμείνει εντός συμφωνηθέντων ορίων ασφάλειας Επικύρωση τάσης Προσωρινή εφαρμογή: Ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας πρέπει, επίσης, να επαληθεύσει ότι μετά από μια ομάδα απρόβλεπτων συμβάντων, το επίπεδο της τάσης σε κάποια επιλεγμένα στοιχεία του δικτύου βρίσκεται εντός του εύρους ασφάλειας βάσει των επιχειρησιακών κανόνων του ΔΣΜ.

18 1. Εάν αυτό συμβαίνει, η τιμή ΣΙΜ που προκύπτει από τη διαδικασία που περιγράφεται στο προηγούμενο κεφάλαιο, επιβεβαιώνεται. 2. Σε αντίθετη περίπτωση, ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας μπορεί κατόπιν να εφαρμόσει μια λίστα συγκεκριμένων διορθωτικών μέτρων που καθορίζονται από τους ΔΣΜ, όπως τοπολογικές ενέργειες και ενεργοποίηση αντίδρασης(-εων), πυκνωτή(-ών). Εάν ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας δεν μπορέσει να διασφαλίσει τη διατήρηση του συστήματος εντός των ορίων επιχειρησιακής ασφάλειας υπό το συγκεκριμένο επίπεδο ανταλλαγής, εφαρμόζεται βηματική προσέγγιση προς τα πίσω με στόχο τον προσδιορισμό της μέγιστης διασυνοριακής ανταλλαγής που είναι συμβατή με τα εύρη ασφάλειας τάσης. Τελική εφαρμογή: Οι ροές ισχύος και τα επίπεδα τάσης θα αξιολογούνται εντός της ίδιας αλληλουχίας της διαδικασίας υπολογισμού δυναμικότητας Τελική επικύρωση Μόλις ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας υπολογίσει την ΣΙΜ, παρέχει στους οικείους ΔΣΜ τις τιμές αυτές. Έτσι, κάθε ΔΣΜ έχει την ευκαιρία να επικυρώνει την τιμή ΣΙΜ που υπολογίζεται κεντρικά ή να μειώνει την τιμή σε περίπτωση που στον υπολογισμό που πραγματοποιήθηκε κεντρικά δεν συνυπολογίστηκε κάποιος συγκεκριμένος περιορισμός. Τέτοιου είδους περιορισμοί δεν δύναται να παρακολουθούνται από τη διαδικασία υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης ημέρας ή ενδοημερήσιας δυναμικότητας ή άλλες κεντρικοποιημένες διαδικασίες. Τέτοιοι περιορισμοί ενδεχομένως να είναι, άνευ περιορισμού, μια μη προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας που συμβαίνει μετά την λήξη της προθεσμίας επικαιροποίησης των εισροών ή μια υπερφόρτωση που δεν κατέστη δυνατό να παρατηρηθεί από το ΚΜΔ. Ο ΔΣΜ που απαιτεί μείωση της δυναμικότητας καλείται να αιτιολογήσει το σχετικό αίτημα, να γνωστοποιήσει την τοποθεσία του και την τιμή της επιθυμητής μείωσης σε MW σύμφωνα με το άρθρο 26 παράγραφος 5 του κανονισμού ΚΔΔΣ. Σε περίπτωση που και οι δύο ΔΣΜ στο σύνορο μιας ζώνης προσφοράς ζητήσουν μείωση της δυναμικότητας στο κοινό τους σύνορο, ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας θα επιλέξει την ελάχιστη τιμή που δίνεται από τους ΔΣΜ. Η αιτιολογία που σχετίζεται με την εν λόγω τιμή, θα είναι αυτή που θα λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις αναφορές που πρέπει να καταρτιστούν βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Για κάθε σύνορο, κατεύθυνση και μονάδα χρόνου, ως τελική διαθέσιμη δυναμικότητα για την αγορά επόμενης ημέρας και την ενδοημερήσια αγορά θα ορίζεται η διαφορά μεταξύ της υπολογισμένης τιμής ΚΔΜ και της ήδη προγραμματισμένης/κατανεμημένης ροής στα προηγούμενα χρονικά πλαίσια αγοράς. Εάν η διαφορά αυτή είναι αρνητική, η δυναμικότητα που θα διατεθεί στην αγορά θα είναι μηδενική.

19 3.4. Διαδικασίες εφεδρείας και επαναφοράς Διαδικασία εφεδρείας και αντικατάστασης Για όλες τις εισροές που σχετίζονται με τον υπολογισμό δυναμικότητας, πρέπει να καθοριστεί η τυπική διαδικασία εφεδρικής επικοινωνίας μεταξύ των ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ και του φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας. Όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες εισροές για ένα από τα μέρη στον χρόνο που αναμένεται, οι διαδικασίες εφεδρείας εφαρμόζονται μέχρι τη λήξη μιας κρίσιμης προθεσμίας, έτσι ώστε να αποκτηθούν οι σχετιζόμενες εισροές και να συνεχιστεί η αρχική διαδικασία. Εάν η κρίσιμη προθεσμία λήξει χωρίς να παρασχεθούν εγκαίρως οι εισροές στο σχετικό μέρος, τότε εφαρμόζονται διαδικασίες επαναφοράς, δηλαδή οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ και ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες εισροές για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σε αυτές, για παράδειγμα, περιλαμβάνονται, εισροές από την προηγούμενη ημέρα, επειδή οι καταστάσεις δικτύου είναι συνήθως σταθερές από την μία ημέρα στην άλλη και θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ΥΔ Τιμές ΚΔΜ επαναφοράς Εάν οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ και ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μια διαδικασία ΥΔ εντός του συμφωνηθέντος χρόνου πραγματοποίησης του υπολογισμού, χρησιμοποιείται ο τελευταίος συντονισμένος υπολογισμός διασυνοριακής δυναμικότητας που πραγματοποιήθηκε εντός του μακροπρόθεσμου χρονικού πλαισίου ως δεδομένο εισροής για επικύρωση. Ο φορέας συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας χρησιμοποιεί την εν λόγω δυναμικότητα ως εισροή για τη διαδικασία επικύρωσης. Οι ΔΣΜ έχουν, έτσι, τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις τιμές αυτές ακολουθώντας τους κανόνες της συγκεκριμένης διαδικασίας. 4. Διαφάνεια Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ: εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο κανονισμός αριθ. 543/2013 σχετικά με τη διαφάνεια δημοσιεύουν σε ημερήσια βάση, τιμές ΚΔΜ που υπολογίζονται στη διαδικασία υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης ημέρας δημοσιεύουν σε ημερήσια βάση, τιμές ΚΔΜ που υπολογίζονται στη διαδικασία υπολογισμού ενδοημερήσιας δυναμικότητας. Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ παρέχουν στις αρμόδιες ΕΡΑ ετήσια έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα της διαδικασίας υπολογισμού δυναμικότητας επόμενης ημέρας: Διασυνοριακές δυναμικότητες που διατέθηκαν στην αγορά κατά τη διάρκεια του

20 προηγούμενου έτους Εφαρμοζόμενα περιθώρια αξιοπιστίας Περιοριστικά ΚΣΔΑΠ. Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ παρέχουν στις αρμόδιες ΕΡΑ ετήσια έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα της διαδικασίας υπολογισμού ενδοημερήσιας δυναμικότητας: Διασυνοριακές δυναμικότητες που διατέθηκαν στην αγορά κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους Εφαρμοζόμενα περιθώρια αξιοπιστίας Περιοριστικά ΚΣΔΑΠ. Τα περιοριστικά ΚΣΔΑΠ παρέχονται στις ΕΡΑ της περιφέρειας ΝΑΕ εφόσον ζητηθούν. Οι ΔΣΜ της περιφέρειας ΝΑΕ θα συμμετέχουν στην αναλυτική επεξεργασία της διετούς έκθεσης του ΕΔΔΣΜ-ηλ (ENTSO-E) σχετικά με τον υπολογισμό και την κατανομή δυναμικότητας, η οποία θα παρέχεται ανά διετία και θα επικαιροποιείται κατόπιν αιτήματος από τις σχετικές αρχές, σύμφωνα με το άρθρο 31 της κατευθυντήριας γραμμής ΚΔΔΣ. Για την περιφέρεια ΝΑΕ, η έκθεση θα περιέχει την προσέγγιση υπολογισμού της δυναμικότητας που χρησιμοποιήθηκε, στατιστικούς δείκτες όσον αφορά τα περιθώρια αξιοπιστίας, στατιστικούς δείκτες της διαζωνικής δυναμικότητας, ποιοτικούς δείκτες όσον αφορά τις πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό της δυναμικότητας και, κατά περίπτωση, τα προτεινόμενα μέτρα για τη βελτίωση του υπολογισμού της δυναμικότητας. Ο Οργανισμός αποφασίζει όσον αφορά τη δημοσίευση ολόκληρης της έκθεσης ή μέρους αυτής. 5. Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής ΜΥΔ Το άρθρο 9 παράγραφος 9 του κανονισμού ΚΔΔΣ προβλέπει ότι: «Η πρόταση σχετικά με όρους και προϋποθέσεις ή μεθοδολογίες περιλαμβάνει προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους και περιγραφή των αναμενόμενων επιπτώσεών τους στους στόχους του παρόντος κανονισμού». Η προθεσμία εφαρμογής μιας εναρμονισμένης ΜΥΔ εντός μιας περιφέρειας υπολογισμού δυναμικότητας καθορίζεται στο άρθρο 21 παράγραφος 4: «Όλοι οι ΔΣΜ, σε κάθε περιοχή υπολογισμού δυναμικότητας χρησιμοποιούν, στο μέτρο του δυνατού, εναρμονισμένες εισροές υπολογισμού δυναμικότητας. Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, όλες οι περιφέρειες θα χρησιμοποιούν μια εναρμονισμένη μεθοδολογία υπολογισμού δυναμικότητας, η οποία συγκεκριμένα θα εξασφαλίζει μια εναρμονισμένη μεθοδολογία υπολογισμού δυναμικότητας για την προσέγγιση με βάση τη ροή και την προσέγγιση με βάση τη συντονισμένη καθαρή δυναμικότητα μεταφοράς». Στην ενότητα που ακολουθεί, περιγράφεται το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της μεθοδολογίας υπολογισμού δυναμικότητας της περιφέρειας ΝΑΕ.

21 5.1. Προϋποθέσεις Όταν ο νέος υπολογισμός δυναμικότητας δημοσιοποιηθεί, ο υπολογισμός θα εκτελείται από τον φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας βάσει των εισροών που παρέχονται από τους ΔΣΜ και, τέλος, θα επικυρώνεται από τους ΔΣΜ. Δύο καίρια στοιχεία της διαδικασίας αυτής είναι το κοινό μοντέλο δικτύου (ΚΜΔ) και το εργαλείο βιομηχανοποιημένου υπολογισμού δυναμικότητας. Το ΚΜΔ συγκροτείται μέσω συντονισμένου έργου όλων των ΔΣΜ της ΕΕ, και το εργαλείο βιομηχανοποιημένου υπολογισμού δυναμικότητας αναπτύσσεται από τον φορέα συντονισμένου υπολογισμού δυναμικότητας. Και τα δύο υλοποιούνται πριν από τη δημοσίευση της ΜΥΔ Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής ΜΥΔ Υποβολή Σχήμα 6: Χρονοδιάγραμμα Βασικές ημερομηνίες: - 17 Ιανουαρίου 2018: Υποβολή της μεθοδολογίας για έγκριση - 2ο εξάμηνο 2018: Έγκριση της μεθοδολογίας από τις ΕΡΑ της περιφέρειας ΝΑΕ - 1ο εξάμηνο 2019: Έναρξη παράλληλα με εσωτερική διαβούλευση - 2ο εξάμηνο 2019: Έναρξη υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας Ύπαρξη παράλληλα με δημόσια διαβούλευση - 1 Ιανουαρίου 2020: Τήρηση των δημοσιοποιημένων κριτηρίων υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας - 1ο εξάμηνο 2020: Έναρξη υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο ενδοημερήσιας αγοράς με παράλληλη εκτέλεση - 1 Ιουλίου 2020: Τήρηση των δημοσιοποιημένων κριτηρίων υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο ενδοημερήσιας αγοράς

Εκτιμώντας τα ακόλουθα

Εκτιμώντας τα ακόλουθα Πρόταση των ΔΣΜ της περιφέρειας υπολογισμού δυναμικότητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για κοινή μεθοδολογία υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας και ενδοημερήσιας αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Επεξηγηματική σημείωση σχετικά με τη συντονισμένη μεθοδολογία ΚΔΜ για την ΠΥΔ ΕΛ/ΙΤ Έγγραφο διαβούλευσης

Επεξηγηματική σημείωση σχετικά με τη συντονισμένη μεθοδολογία ΚΔΜ για την ΠΥΔ ΕΛ/ΙΤ Έγγραφο διαβούλευσης Επεξηγηματική σημείωση σχετικά με τη συντονισμένη μεθοδολογία ΚΔΜ για την ΠΥΔ ΕΛ/ΙΤ Έκδοση 1.0 Ημερομηνία 13-09-2017 Κατάσταση Προσχέδιο Τελικό Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Μεθοδολογία συντονισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση των ΔΣΜ Ελλάδας-Ιταλίας για κοινή μεθοδολογία υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας και ενδοημερήσιας

Πρόταση των ΔΣΜ Ελλάδας-Ιταλίας για κοινή μεθοδολογία υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας και ενδοημερήσιας Πρόταση των ΔΣΜ Ελλάδας-Ιταλίας για κοινή μεθοδολογία υπολογισμού δυναμικότητας για το χρονικό πλαίσιο αγοράς επόμενης ημέρας και ενδοημερήσιας αγοράς σύμφωνα με το άρθρο 21 του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1222

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση όλων των ΔΣΜ για την ενιαία μεθοδολογία τιμολόγησης. ενδοημερήσιας διαζωνικής δυναμικότητας σύμφωνα με το άρθρο 55

Πρόταση όλων των ΔΣΜ για την ενιαία μεθοδολογία τιμολόγησης. ενδοημερήσιας διαζωνικής δυναμικότητας σύμφωνα με το άρθρο 55 Πρόταση όλων των ΔΣΜ για την ενιαία μεθοδολογία τιμολόγησης ενδοημερήσιας διαζωνικής δυναμικότητας σύμφωνα με το άρθρο 55 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 2015/1222 της Επιτροπής, της 24ης Ιουλίου 2015, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Εκτιμώντας τα ακόλουθα

Εκτιμώντας τα ακόλουθα Πρόταση όλων των ΔΣΜ για μια μεθοδολογία για την αξιολόγηση της σημασίας των πάγιων στοιχείων όσον αφορά τον συντονισμό των διακοπών σύμφωνα με το άρθρο 84 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1485 της Επιτροπής της

Διαβάστε περισσότερα

27 Οκτωβρίου Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

27 Οκτωβρίου Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πρόταση όλων των ΔΣΜ για την καταληκτική ώρα παγίωσης δυναμικότητας επόμενης ημέρας (DAFD) σύμφωνα με το άρθρο 69 του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Εκτιμώντας τα ακόλουθα... 3 Άρθρο 1 Αντικείμενο και πεδίο εφαρμογής... 4 Άρθρο 2 Ορισμοί και ερμηνεία... 4 Άρθρο 3 Πρόσθετεςιδιότητες των

Περιεχόμενα Εκτιμώντας τα ακόλουθα... 3 Άρθρο 1 Αντικείμενο και πεδίο εφαρμογής... 4 Άρθρο 2 Ορισμοί και ερμηνεία... 4 Άρθρο 3 Πρόσθετεςιδιότητες των Πρόταση όλων των ΔΣΜ της CE για τις πρόσθετες ιδιότητες των ΕΔΣ σύμφωνα με το άρθρο 154 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1485 της Επιτροπής της 2ας Αυγούστου 2017 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 2 Μαρτίου Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ημερομηνία: 2 Μαρτίου Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Πρόταση όλων των ΔΣΜ της Ηπειρωτικής Ευρώπης (CE) και της Σκανδιναβίας για τις παραδοχές και τη μεθοδολογία ανάλυσης κόστους/οφέλους

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 259/42 KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1719 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριας γραμμής για τη μελλοντική κατανομή δυναμικότητας (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για

Διαβάστε περισσότερα

13 Μαΐου ENTSO-E aisbl Avenue de Cortenbergh Brussels Belgium Tel Fax www. entsoe.

13 Μαΐου ENTSO-E aisbl Avenue de Cortenbergh Brussels Belgium Tel Fax www. entsoe. Πρόταση όλων των ΣΜ για µια µεθοδολογία παροχής δεδοµένων παραγωγής και φορτίου σύµφωνα µε το άρθρο 16 του κανονισµού (ΕΕ) 2015/1222 της Επιτροπής, της 24ης Ιουλίου 2015, σχετικά µε τον καθορισµό κατευθυντήριων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 250/5

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 250/5 24.9.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 250/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 838/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Σεπτεμβρίου 2010 περί καθορισμού κατευθυντηρίων γραμμών για τον μηχανισμό αντιστάθμισης μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

27/02/2018. Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

27/02/2018. Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Πρόταση όλων των ΔΣΜ για τις βασικές οργανωτικές απαιτήσεις, καθήκοντα και αρμοδιότητες (στο εξής «ΒΟΑΚΑ») που σχετίζονται με την

Διαβάστε περισσότερα

27 Μαΐου Ευρωπαϊκό ίκτυο ιαχειριστών Συστηµάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

27 Μαΐου Ευρωπαϊκό ίκτυο ιαχειριστών Συστηµάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ευρωπαϊκό ίκτυο ιαχειριστών Συστηµάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Πρόταση όλων των ΣΜ για µια µεθοδολογία κοινού µοντέλου δικτύου σύµφωνα µε το άρθρο 17 του κανονισµού (ΕΕ) 2015/1222 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια ιαβούλευση επί των συντελεστών απωλειών εγχύσεως του Ελληνικού Συστήµατος Μεταφοράς

ηµόσια ιαβούλευση επί των συντελεστών απωλειών εγχύσεως του Ελληνικού Συστήµατος Μεταφοράς ηµόσια ιαβούλευση επί των συντελεστών απωλειών εγχύσεως του Ελληνικού Συστήµατος Μεταφοράς ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - Επί της Μελέτης 1. Προκαθορισµένα επίπεδα φόρτισης Σύµφωνα µε το Άρθρο 50 - Μελέτη προσδιορισµού

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιαγράμματα Διαδικασιών

Χρονοδιαγράμματα Διαδικασιών Χρονοδιαγράμματα Διαδικασιών Στα Χρονοδιαγράμματα Διαδικασιών του παρόντος Παραρτήματος όλες οι ώρες αναφέρονται στη ζώνη Ώρας Ανατολικής Ευρώπης (ΕΕΤ). Β.1. Φυσικός Διακανονισμός Ενεργειακών Χρηματοπιστωτικών

Διαβάστε περισσότερα

01/10/2018. Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

01/10/2018. Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Πρόταση όλων των ΔΣΜ για τις βασικές οργανωτικές απαιτήσεις, καθήκοντα και αρμοδιότητες (στο εξής «ΒΟΑΚΑ») που σχετίζονται με την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 11.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 293/67 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Νοεμβρίου 2010 για την τροποποίηση του κεφαλαίου 3 του παραρτήματος I του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 715/2009 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Συντομογραφίες... Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 Άρθρο 5 Άρθρο 6 Άρθρο 7 Άρθρο 8 Άρθρο 9 Άρθρο 10

Συντομογραφίες... Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 Άρθρο 5 Άρθρο 6 Άρθρο 7 Άρθρο 8 Άρθρο 9 Άρθρο 10 Πρόταση όλων των ΔΣΜ για την περαιτέρω διευκρίνιση και εναρμόνιση της εκκαθάρισης αποκλίσεων, σύμφωνα με το άρθρο 52 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2195 της Επιτροπής της 23ης Νοεμβρίου 2017 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.1.2018 C(2018) 46 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12.1.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 908/2014 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Πρόταση όλων των ΔΣΜ της CE για τους κανόνες προσδιορισμού μεγέθους για τις ΕΔΣ σύμφωνα με το άρθρο 153 παράγραφος 2 του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 76/2007. «ηµοσίευση στοιχείων Συστήµατος Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας» Η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας. Λαµβάνοντας υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 76/2007. «ηµοσίευση στοιχείων Συστήµατος Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας» Η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας. Λαµβάνοντας υπόψη: Πανεπιστηµίου 69 & Αιόλου, 105 64 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 76/2007 «ηµοσίευση στοιχείων Συστήµατος Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας»

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 110/39

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 110/39 1.5.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 110/39 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Απριλίου 2009 για την εναρμόνιση και την τακτική διαβίβαση των πληροφοριών και του ερωτηματολογίου που προβλέπονται

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 15.6.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 163/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 543/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουνίου 2013 σχετικά με την υποβολή και δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

L 320/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 320/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 320/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.11.2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1078/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Νοεμβρίου 2012 σχετικά με κοινή μέθοδο ασφάλειας που πρέπει να εφαρμόζουν σιδηροδρομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3620/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3620/2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3620/2009 Πλειοδοτικός Διαγωνισμός περιόδου Οκτωβρίου 2009 για τον καταμερισμό και την εκχώρηση μηνιαίων δικαιωμάτων πρόσβασης στις διασυνδέσεις της Ελλάδας για εξαγωγές κατά το χρονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ 1. Διαχείριση έργων Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται σημαντική αξιοποίηση της διαχείρισης έργων σαν ένα εργαλείο με το οποίο οι διάφορες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6003/13 ENER 25 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6003/13 ENER 25 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6003/13 ENER 25 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ημερομηνία παραλαβής: 31 Ιανουαρίου 2013 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόταση κανονισμού (COM(2016)0862 C8-0493/ /0377(COD))

Ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόταση κανονισμού (COM(2016)0862 C8-0493/ /0377(COD)) 19.3.2019 A8-0039/ 001-062 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-062 κατάθεση: Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας Έκθεση Flavio Zanonato Ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας A8-0039/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3307/2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3307/2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 3307/2009 Πλειοδοτικός Διαγωνισμός περιόδου Οκτωβρίου 2009 για τον καταμερισμό και την εκχώρηση μηνιαίων δικαιωμάτων πρόσβασης στις διασυνδέσεις της Ελλάδας για εξαγωγές κατά το χρονικό

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚA ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Άρθρο 2...

Πίνακας Περιεχομένων ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚA ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Άρθρο 2... Πίνακας Περιεχομένων ΕΝΟΤΗΤΑ 1... 6 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1... 6 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚA ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... 6 Άρθρο 1... 6 Ενδοημερήσια Αγορά... 6 Άρθρο 2... 6 Σκοπός του Κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Τροποποιητική Έκδοση 4.0.2 (Έκδοση που τροποποιεί την Έκδοση 4.0.0 και 4.0.1) NOEMΒΡΙΟΣ 2017 ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΣΜΚ ΠΡΟΣ ΡΑΕΚ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.11.2017 COM(2017) 660 final 2017/0294 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2009/73/ΕΚ σχετικά με τους κοινούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 404/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 404/2016 Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 404/2016 Έγκριση του Απαιτούμενου Εσόδου για το 2017 του Διαχειριστή του Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2.2.2017 L 28/73 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/179 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Φεβρουαρίου 2017 για τον καθορισμό των διαδικαστικών ρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της ομάδας συνεργασίας, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.7.2018 COM(2018) 538 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ όσον αφορά την ανάπτυξη της ενιαίας σύζευξης επόμενης ημέρας και της ενιαίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο C(2017) 5963 final ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο C(2017) 5963 final ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 11932/17 ADD 1 TRANS 347 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018 Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018 Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ενιαίων κριτηρίων χορήγησης παρεκκλίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση οδηγίας (COM(2017)0660 C8-0394/ /0294(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση οδηγίας (COM(2017)0660 C8-0394/ /0294(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 29.3.2019 A8-0143/ 001-022 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-022 κατάθεση: Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας Έκθεση Jerzy Buzek Κοινοί κανόνες για την εσωτερική αγορά φυσικού αερίου A8-0143/2018 (COM(2017)0660

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΘΡΟ 5.1. Ορισμοί. 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΘΡΟ 5.1. Ορισμοί. 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΝΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΡΘΡΟ 5.1 Ορισμοί 1. Για τους σκοπούς του παρόντος κεφαλαίου, ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: α) οι ορισμοί στο παράρτημα Α της συμφωνίας ΥΦΠ β) οι ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.6.2019 C(2019) 4413 final ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18.6.2019 σχετικά με το προσχέδιο του ενοποιημένου εθνικού σχεδίου της Κύπρου για την ενέργεια και το κλίμα για την

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 197/24 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1222 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Ιουλίου 2015 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών για την κατανομή της δυναμικότητας και τη διαχείριση της συμφόρησης (Κείμενο που παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14: Διαστασιολόγηση αγωγών και έλεγχος πιέσεων δικτύων διανομής

Κεφάλαιο 14: Διαστασιολόγηση αγωγών και έλεγχος πιέσεων δικτύων διανομής Κεφάλαιο 14: Διαστασιολόγηση αγωγών και έλεγχος πιέσεων δικτύων διανομής Έλεγχος λειτουργίας δικτύων διανομής με χρήση μοντέλων υδραυλικής ανάλυσης Βασικό ζητούμενο της υδραυλικής ανάλυσης είναι ο έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2018 Απρίλιος 2017 ΕΣΦΑ Α. Ε. Σελ.1/14

Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2018 Απρίλιος 2017 ΕΣΦΑ Α. Ε. Σελ.1/14 Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2018 Απρίλιος 2017 Σελ.1/14 1. Εισαγωγή Η παρούσα εισήγηση συντάσσεται στο πλαίσιο των διατάξεων της παραγράφου 2.γ του Άρθρου 68 του Νόµου 4001/2011,

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0039/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0039/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0039/2018 26.2.2018 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. προκειμένου να τερματιστεί η κατάσταση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Κροατία

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. προκειμένου να τερματιστεί η κατάσταση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Κροατία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.12.2013 COM(2013) 914 final Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ προκειμένου να τερματιστεί η κατάσταση του υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος στην Κροατία {SWD(2013)

Διαβάστε περισσότερα

6. Διαχείριση Έργου. Έκδοση των φοιτητών

6. Διαχείριση Έργου. Έκδοση των φοιτητών 6. Διαχείριση Έργου Έκδοση των φοιτητών Εισαγωγή 1. Η διαδικασία της Διαχείρισης Έργου 2. Διαχείριση κινδύνων Επανεξέταση Ερωτήσεις Αυτοαξιολόγησης Διαχείριση του έργου είναι να βάζεις σαφείς στόχους,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριας γραμμής για την εξισορρόπηση ηλεκτρικής ενέργειας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριας γραμμής για την εξισορρόπηση ηλεκτρικής ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.11.2017 C(2017) 7774 final ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.11.2017 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριας γραμμής για την εξισορρόπηση ηλεκτρικής ενέργειας (Κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 175/2019 Μεθοδολογία Εκτίμησης του Συντελεστή Μετατροπής της Ποσότητας Μέγιστης Ημερήσιας Κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 14.3.2003 COM(2003) 114 τελικό 2003/0050 (CNS) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά µε τα στατιστικά στοιχεία που χρησιµοποιούνται για την προσαρµογή της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 312/6 28.11.2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/2195 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Νοεμβρίου 2017 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριας γραμμής για την εξισορρόπηση ηλεκτρικής ενέργειας (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Αστικά υδραυλικά έργα

Αστικά υδραυλικά έργα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αστικά υδραυλικά έργα Διαστασιολόγηση αγωγών και έλεγχος πιέσεων δικτύων διανομής Δημήτρης Κουτσογιάννης, Καθηγητής ΕΜΠ Σχολή Πολιτικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D044617/02 - ANNEXES.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - D044617/02 - ANNEXES. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 30 Μαρτίου 2016 (OR. en) 7383/16 ADD 1 ENER 97 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2015 Απρίλιος 2014 ΕΣΦΑ Α. Ε. Σελ.1/14

Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2015 Απρίλιος 2014 ΕΣΦΑ Α. Ε. Σελ.1/14 Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2015 Απρίλιος 2014 Σελ.1/14 1. Εισαγωγή Η παρούσα έκθεση συντάσσεται στο πλαίσιο των διατάξεων της παραγράφου 2.γ του Άρθρου 68 του Νόµου 4001/2011,

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412

PE-CONS 42/16 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) PE-CONS 42/ /0226 (COD) LEX 1679 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 26 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 2013/0226 (COD) LEX 1679 PE-CONS 42/16 STATIS 73 TRANS 381 CODEC 1412 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 25.8.2017 L 220/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1485 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Αυγούστου 2017 σχετικά με τον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών για τη λειτουργία του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.11.2013 COM(2013) 907 final Σύσταση για ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ληφθεί αποτελεσματικά μέτρα από την Πολωνία σε εφαρμογή της σύστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ» 2007-2013 ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2015 COM(2015) 646 final 2015/0296 (CNS) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) 2.12.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 315/51 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 1ης Δεκεμβρίου 2009 για τη θέσπιση του εσωτερικού του κανονισμού (2009/882/ΕΕ) ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΞΕΔΩΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.2.2018 C(2018) 533 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2.2.2018 σχετικά με τη θέσπιση ενιαίων, λεπτομερών προδιαγραφών για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.3.2019 C(2019) 1616 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4.3.2019 για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και IX της οδηγίας 2012/27/ΕΕ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.3.2019 C(2019) 1616 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και IX της οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 3/6 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/6 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Ιανουαρίου 2017 για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής. Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής. Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου Ιουλίου 2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4 στην Έκδοση 4.0.0 των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου 2015 25 Ιουλίου 2015 Τίτλος Περιγραφή Πρόταση Τροποποιήσεων Αρ. 4 στην Έκδοση 4.0.0 των Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.5.2014 L 147/79 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαρτίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων για τη δημιουργία και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών δικτύων αναφοράς και των μελών τους και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.9.2018 C(2018) 6113 final ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26.9.2018 δυνάμει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 994/2010 για το σχέδιο προληπτικής δράσης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Αναθεωρήσεων

ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Αναθεωρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΣΤΑΤ Πολιτική Αναθεωρήσεων ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) υιοθετεί την παρούσα πολιτική αναθεωρήσεων η οποία καθορίζει τυποποιημένους

Διαβάστε περισσότερα

III ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

III ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ C 374/2 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4.12.2012 III (Προπαρασκευαστικές πράξεις) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 6ης Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2017 Απρίλιος 2016 ΕΣΦΑ Α. Ε. Σελ.1/14

Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2017 Απρίλιος 2016 ΕΣΦΑ Α. Ε. Σελ.1/14 Ετήσιος Σχεδιασµός Εξισορρόπησης Φορτίου για το Έτος 2017 Απρίλιος 2016 Σελ.1/14 1. Εισαγωγή Η παρούσα εισήγηση συντάσσεται στο πλαίσιο των διατάξεων της παραγράφου 2.γ του Άρθρου 68 του Νόµου 4001/2011,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.3.2019 C(2019) 2530 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28.3.2019 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2016/2251 που συμπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013" ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013" ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΡΓΩΝ Τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής έργων θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Φεβρουαρίου 2014 (OR. en) 2013/0449 (COD) LEX 1448 PE-CONS 9/1/14 REV 1 EF 12 ECOFIN 34 CONSOM 11

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Στρασβούργο, 26 Φεβρουαρίου 2014 (OR. en) 2013/0449 (COD) LEX 1448 PE-CONS 9/1/14 REV 1 EF 12 ECOFIN 34 CONSOM 11 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 26 Φεβρουαρίου 2014 (OR. en) 2013/0449 (COD) LEX 1448 PE-CONS 9/1/14 REV 1 EF 12 ECOFIN 34 CONSOM 11 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών 4.12.2018 A8-0359/ 001-018 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-018 κατάθεση: Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών Έκθεση Marlene Mizzi A8-0359/2018 Συμπλήρωση της νομοθεσίας περί εγκρίσεως τύπου της ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΕΛΣΣ)

Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΕΛΣΣ) ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA EΛΛΗΝΙΚΗ ΣTATIΣTIKH ΑΡΧΗ Κανονισμός Στατιστικών Υποχρεώσεων των φορέων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΕΛΣΣ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2011 Κανονισμός Στατιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 14.5.2014 L 139/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 492/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 528/2012 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη 13/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Λιθουανίας. για

Γνώμη 13/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Λιθουανίας. για Γνώμη 13/2018 σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Λιθουανίας για τις πράξεις επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΙΡΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ενημέρωση για το σχετικό Νομοθετικό Πλαίσιο - Ενημέρωση για τη δομή και το περιεχόμενο του Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΩ ΙΚΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΩ ΙΚΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ 28-2-2005 Προτάσεις της ΡΑΕ επιτυγχάνουν αποδεκτό Σχέδιο Κωδίκων χωρίς συµβιβασµούς στην Κοινωνική τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2018 C(2018) 9118 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.12.2018 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2016/2251 που συμπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Motor Challenge

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Motor Challenge ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών Προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Απαιτούμενη Διαχείριση Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Motor Challenge Ενότητα Συστημάτων Αντλιών 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων ENOTHTA I... 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Αγορά Επόμενης Ημέρας...

Πίνακας Περιεχομένων ENOTHTA I... 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Αγορά Επόμενης Ημέρας... Πίνακας Περιεχομένων ENOTHTA I... 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1... 5 ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ... 5... 5 Αγορά Επόμενης Ημέρας... 5... 5 Σκοπός Κώδικα Αγοράς Επόμενης Ημέρας... 5 ENOTHTA

Διαβάστε περισσότερα

Θεματολογία Παρουσίασης

Θεματολογία Παρουσίασης Κανονισμός (ΕΕ) 2016/631 [RfG] για τη θέσπιση κώδικα δικτύου όσον αφορά τις απαιτήσεις για τη σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών με το δίκτυο Ρυθμιστικές Πτυχές Δρ. Γεώργιος Λοΐζος Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 62/4 5.3.2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/318 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 22ας Φεβρουαρίου 2018 που τροποποιεί τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1011/2012 σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία για τις διακρατήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη 11/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Ιρλανδίας. για

Γνώμη 11/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Ιρλανδίας. για Γνώμη 11/2018 σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Ιρλανδίας για τις πράξεις επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Εγγυημένη ισχύς Αιολικής Ενέργειας (Capacity credit) & Περικοπές Αιολικής Ενέργειας

Εγγυημένη ισχύς Αιολικής Ενέργειας (Capacity credit) & Περικοπές Αιολικής Ενέργειας ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ AIOΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Διδάσκων: Δρ. Κάραλης Γεώργιος Εγγυημένη ισχύς Αιολικής Ενέργειας (Capacity

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Μαρτίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0406 (CNS) 7118/17 LIMITE PUBLIC FISC 61 ECOFIN 187 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 213/2006

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 213/2006 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 213/2006 Καθορισµός τεχνικών και λοιπών στοιχείων που δηµοσιοποιούνται για κάθε Μη ιασυνδεδεµένο Νησί µε βάση τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του νόµου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΡ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥΛΛΙΚΚΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΡΙΤΗ, 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Φίλε

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 93/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 93/3 7.4.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 93/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 278/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Απριλίου 2009 περί εφαρμογής της οδηγίας 2005/32/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα περιθωρίου ασφάλειας που λαμβάνουν κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι για την αντιμετώπιση της φιλοκυκλικότητας σύμφωνα με τον κανονισμό EMIR 15/04/2019 ESMA70-151-1496

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη 6/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Εσθονίας. για

Γνώμη 6/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Εσθονίας. για Γνώμη 6/2018 σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Εσθονίας για τις πράξεις επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.7.2013 COM(2013) 521 final 2013/0247 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 C(2017) 3522 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31.5.2017 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επενδυτικός κίνδυνος

Επενδυτικός κίνδυνος Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση Πρόγραμμα ια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ: Σύγχρονες Εξελίξεις στις Θαλάσσιες Κατασκευές Α.Π.Θ. Πολυτεχνείο Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 2 (powerworld): ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 8 ΖΥΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΡΟΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ.

ΑΣΚΗΣΗ 2 (powerworld): ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 8 ΖΥΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΡΟΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ. ΑΣΚΗΣΗ 2 (powerworld): ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 8 ΖΥΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΡΟΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ. 2.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΣΚΗΣΗΣ Η παρούσα εργαστηριακή άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

HERON Η επόμενη ημέρα της εφαρμογής των νέων Κανονισμών της Ενοποιημένης Αγοράς (Target Model)

HERON Η επόμενη ημέρα της εφαρμογής των νέων Κανονισμών της Ενοποιημένης Αγοράς (Target Model) HERON Η επόμενη ημέρα της εφαρμογής των νέων Κανονισμών της Ενοποιημένης Αγοράς (Target Model) Μελίζα Ασημακοπούλου, Διευθύντρια Ρυθμιστικών Θεμάτων 23o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας 2018, Aθήνα, 22-23/11

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη 7/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Ελλάδας. για

Γνώμη 7/2018. σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Ελλάδας. για Γνώμη 7/2018 σχετικά με το σχέδιο καταλόγου της αρμόδιας εποπτικής αρχής της Ελλάδας για τις πράξεις επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης που υπέβαλε η Πορτογαλία

Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης που υπέβαλε η Πορτογαλία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.11.2016 COM(2016) 900 final 2016/0358 (NLE) Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης που υπέβαλε η Πορτογαλία EL EL 2016/0358 (NLE)

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τροποποίηση Άρθρου 57. Άρθρο 57 Έκδοση Εντολών Κατανομής

Α. Τροποποίηση Άρθρου 57. Άρθρο 57 Έκδοση Εντολών Κατανομής Προτεινόμενες Τροποποιήσεις του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σχετικά με την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου Α. Τροποποίηση Άρθρου 57 Άρθρο 57 Έκδοση Εντολών

Διαβάστε περισσότερα

Case 08: Επιλογή Διαφημιστικών Μέσων Ι ΣΕΝΑΡΙΟ (1)

Case 08: Επιλογή Διαφημιστικών Μέσων Ι ΣΕΝΑΡΙΟ (1) Case 08: Επιλογή Διαφημιστικών Μέσων Ι ΣΕΝΑΡΙΟ (1) Το πρόβλημα της επιλογής των μέσων διαφήμισης (??) το αντιμετωπίζουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι διαφημιστικές εταιρείες στην προσπάθειά τους ν' αναπτύξουν

Διαβάστε περισσότερα