Breed : Border terrier, 1. Luna: Border terrier 2.Ηunting dog Terrier 3.Breed Terrier Name of the owner: Ms M. von Allmen, Zurich (Switzerland)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Breed : Border terrier, 1. Luna: Border terrier 2.Ηunting dog Terrier 3.Breed Terrier Name of the owner: Ms M. von Allmen, Zurich (Switzerland)"

Transcript

1 Breed : Border terrier, 1. Luna: Border terrier 2.Ηunting dog Terrier 3.Breed Terrier Name of the owner: Ms M. von Allmen, Zurich (Switzerland) Πρόβλημα/Περιγραφή: 1.Επικουρικά κατά την διάρκεια της κύησης(luna) 2. Ενδυνάμωση στην κυνηγετική περίοδο (hunting dog Terrier) 3. Για αύξηση και ενίσχυση του τριχώματος υγεία και ζωτικότητα(breed Terrier) Αγωγή Μέτρα (Θεραπεία / Δοσολογία): 1 κουταλάκι του τσαγιού (5 ml) Anima-Strath liquid ημερησίως. Αποτελέσματα/Μεταβολές: 1.To θηλυκό Border terrier γέννησε έξι θαυμάσια δυνατά κουτάβια και ανέκτησε άμεσα δυνάμεις. 2.Το κυνηγετικό Border terrier είχε πολλά επιτυχή ξεφωλιάσματα και apport κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και έχει ανεξάντλητη ενέργεια. 3.Το Border terrier σκυλί εργασίας, στην ηλικία των 13 ετών, έχει ανακτήσει ένα πυκνό και υγιές τρίχωμα σε ολόκληρο το σώμα του και σφύζει από ζωή. Προσωπικό συμπέρασμα (Παρατήρηση): Είναι αναμφισβήτητη η ευεργετική δράση του προϊόντος Anima-Strath, ως δομικού διατροφικού παράγοντα, στην υγεία και ευεξία των σκύλων μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω να συνιστώ ανεπιφύλακτα τo Anima-Strath.

2 Breed :Collie Age :1 Έτους Όνομα: Anja Ιδιοκτήτης: Ms E. Sch.-B., Balgach (Switzerland) Πρόβλημα/Περιγραφή: Πρόληψη προβλημάτων. Αγωγή Μέτρα (Θεραπεία / Δοσολογία): Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας μου με την Anja, το Collie λάμβανε ένα κουταλάκι Anima-Strath (5 ml) καθημερινά από την ηλικία των 9 εβδομάδων και κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξής του. Το νεαρό ζώο πήρε τη δεύτερη θέση σε μια διεθνή έκθεση σκύλων στην κατηγορία των ανήλικων πρόσφατα με το βραβείο του "εξαιρετικού", το οποίο είναι το καλύτερο βραβείο για μια 12χρονη σκύλα. Προσωπικά συμπεράσματα (Παρατήρηση): Μπορώ ανεπιφύλακτα να συστήσω το φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα σε σιρόπι Anima-Strath, στους εκτροφείς για την αναπαραγωγή υγιών και διακεκριμένων ζώων, βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας. Εκτός των άλλων ζωτικών ευεργετικών του δράσεων, κατά τη γνώμη μου, η γυαλάδα και ποιότητα του πέλους του τριχώματος δείχνει και την γενικότερη κατάσταση της υγείας ενός ζώου.

3 Breed: Shiba-Inu Age: 3 Ετών Όνομα: Miku Ιδιοκτήτης: Vic Hsu Country, Town: Taiwan, Kaohsiung Πρόβλημα/Περιγραφή: Τρίχωμα/ ζωτικότητα / επιδόσεις. Υποστηρικτικά στην αποκατάσταση και την ενίσχυση της ποιότητας του μητρικού γάλακτος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά το θηλασμό. Αγωγή Μέτρα (Θεραπεία / Δοσολογία): 2 ~ 3 ml / ημέρα του υγρού Anima-Strath κατά τη διάρκεια της περιόδου εγκυμοσύνης, 4 ~ 6ml / ημέρα κατά τη διάρκεια του θηλασμού των κουταβιών & 2 ~ 3ml / ημέρα μετά τον απογαλακτισμό. Το δοσολογικό σχήμα διατηρήθηκε για 15 εβδομάδες. Αποτελέσματα/Μεταβολές: Μετά την χορήγηση του σιροπιού Anima-Strath, η ανάπτυξη των κουταβιών ήταν πολύ καλή! Εκτός αυτού, η μητέρα ανέκτησε γρήγορα δυνάμεις μετά από τον απογαλακτισμό των κουταβιών. Το τρίχωμα και η ζωτικότητα ήταν εξαιρετικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ακόμη κέρδισε το πρώτο βραβείο για ενήλικα θηλυκά 32 εβδομάδες μετά από την περίοδο εγκυμοσύνης. Προσωπικά συμπεράσματα (Παρατήρηση): Είμαι πρόθυμος να συστήσω το Anima-Strath, για τις σκύλες εγκυμοσύνης, τα κουτάβια και τα show-dogs. Το Anima-Strath μπορεί να παρέχει όλα τα απαραίτητη διατροφικά συστατικά που χρειάζονται τα σκυλιά σε κάθε περίοδο της ζωής τους.

4 Breed Golden retriever Age: Not known Όνομα: Not known Ιδιοκτήτης: Ms J. R., Winterthur (Switzerland) Golden retriever breeder Πρόβλημα/Περιγραφή: Για το τρίχωμα και για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά το θηλασμό. Θεραπεία / Δοσολογία: 1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) σιρόπι Anima-Strath κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων εγκυμοσύνης, ακολουθούμενη χωρίς διακοπή από 1½ κουταλάκια του γλυκού κατά τη διάρκεια της περιόδου θηλασμού - συνολικά 13 εβδομάδες. Αποτελέσματα/Μεταβολές: Τα κουτάβια γεννήθηκαν ζυγίζοντας κατά μέσο όρο 80 γραμμάρια περισσότερο από το κανονικό και το τρίχωμα τους ήταν πολύ πιο πλούσιο και περισσότερο. Ολόκληρη η όψη, η διάθεση,η ενέργεια και η γενική εντύπωση ήταν εξαιρετική. Η μητέρα ανέκτησε γρήγορα από τη γέννα - σε αντίθεση με τις προηγούμενες γέννες. Το τρίχωμα της είναι πιο πλούσιο και έχει ήδη επιστρέψει στο να είναι λαμπερό και πολύ μαλακό. Έκτοτε δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα. Προσωπικά συμπεράσματα (Παρατήρηση): Είμαι ευτυχής με το Anima-Strath και θα χαρούμε να το συστήσουμε και εννοείται ότι θα εξακολουθήσουμε να το χορηγούμε στο μέλλον στις έγκυες και θηλάζουσες σκύλες και στα κουτάβια τους.

5 Breed : English Bulldog Age: 3 ½ Ετών θηλυκό Όνομα: Dancing Snowflake du Joli Vif Ιδιοκτήτης: Karin Dunkelmann, Bulls of Magic Moments Πρόβλημα/Περιγραφή: Πολύ λεπτό και αδύναμο τρίχωμα μετά την γέννα. Λόγω του λευκού της τριχώματος τα μαύρα σημεία του δέρματος, φαινόντουσαν πιο έντονα και αντιαισθητικά. Θεραπεία/ Δοσολογία/Αποτέλεσμα: Μετά τη χορήγηση 5 ml δύο φορές ημερησίως του Anima-Strath Liquid, το τρίχωμα της βελτιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικά. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και παρατηρήσαμε ότι έκανε μια πλήρη αλλαγή του τριχώματος από πίσω προς τα εμπρός. Προσωπικά συμπεράσματα (Παρατήρηση): Τώρα, η αλλαγή έχει ολοκληρωθεί, το τρίχωμα δείχνει πυκνότερο και τα μαύρα σημεία του δέρματος είναι δύσκολα ορατά σήμερα το σκυλί μου είναι έγκυο πάλι και της χορηγώ το διατροφικό συμπλήρωμα Anima-Strath από την αρχή. Αναμένω ότι με αυτόν τον τρόπο, θα επηρεαστεί λιγότερο από την αλλοίωση του τριχώματος και της γενικής κατάστασης που προκαλούνταν από τις ορμονικές αλλαγές. Τώρα διανύει την 6η εβδομάδα της και εξακολουθεί να έχει εξαιρετικό τρίχωμα, ενέργεια και διάθεση.

6 Breed: Siberian husky sled dog Age: Not known Όνομα: Nina Ιδιοκτήτης: Mr I. Sch., Oensingen (Switzerland), sled-dog breeder Περιγραφή / Πρόβλημα: Προβλήματα στο τρίχωμα, με αδιάκοπη τριχόπτωση στην περιοχή της κοιλιάς και στην πλάτη, που φθάνει στα όρια της φαλάκρας. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση παρά τα διάφορα φάρμακα και κατάλληλες ενέσεις. Θεραπεία / Δοσολογία: Ξεκίνησε με κανονική (5 ml) καθημερινή δόση του Anima-Strath υγρού, για μερικούς μήνες. Αποτέλεσμα (επιτυχία /μεταβολή): Μετά από μόλις ένα μήνα, εμφανίσθηκε το νέο τρίχωμα, που συνεχίστηκε μέχρι να αναπτυχθεί ένα φρέσκο, νέο πέλος σε ολόκληρο το σώμα - εξαιρετικά λαμπερό και μαλακό. Σημαντική ήταν επίσης η βελτίωση στη γενική ευεξία όρεξη και διάθεση. Προσωπικό συμπέρασμα (Παρατήρηση): Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας μας, το διατροφικό συμπλήρωμα Anima-Strath, δεν πρέπει να χορηγείται μόνο στα ενήλικα Siberian huskies, αλλά πρέπει κυρίως να χορηγείται και στους νεαρούς σκύλους για πολλές απρόβλεπτες τροφοπενίες και ανάγκες του οργανισμού τους, στην φάση της ανάπτυξης. Μετά την αγωγή με το διατροφικό συμπλήρωμα Anima-Strath, που εφαρμόσαμε σε κάθε ηλικία, διακρίναμε μεγάλες και χαρακτηριστικές μεταβολές βελτίωσης, σε σύγκριση με το παρελθόν. Πριν και μετά τη θεραπεία με το σιρόπι Anima-Strath.

7 Breed: Boxer Age: 10 Ετών Όνομα: Not known Ιδιοκτήτης: Not known (Switzerland) Περιγραφή/Πρόβλημα: Εκτεταμένα εκζέματα,κακή όψη τριχώματος & ατονία. Θεραπεία / Δοσολογία: Ένα κουταλάκι του γλυκού (5 ml) Anima-Strath τρεις (3) φορές την ημέρα για έξι εβδομάδες. Αποτελέσματα-Μεταβολή: Το έκζεμα πλέον έχει εξαφανιστεί και το δέρμα και το τρίχωμα έχουν αναγεννηθεί. Το Boxer είναι πολύ πιο δραστήριο, με άψογη σωματοδομή και η ζωτικότητά του είναι εμφανής. before after

8 Breed: Long-haired dachshund Age: 4 ½ Ετών Όνομα: Not known Ιδιοκτήτης: Not known Περιγραφή/Πρόβλημα: Παράλυση Dachshund Ο σκύλος έπασχε από παράλυση των dachshund (μεσοσπονδύλιος δίσκος) για δύο μήνες καθηλωμένο παρά τη θεραπεία. Τα πόδια και το σώμα ήταν αδύναμα και το ζώο πέρναγε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ξαπλωμένο και εξαντλημένο. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Ένα & μισό κουταλάκι του γλυκού (7,5 ml) Anima-Strath τρεις φορές την ημέρα. Αποτέλεσματα-Μεταβολή: Η βελτίωση άρχισε μετά από μόλις τρεις εβδομάδες - το dachshund περπατούσε ήδη. Το Anima-Strath χορηγήθηκε καθημερινά για τέσσερις μήνες Τώρα το dachshund κινείται κανονικά και μπορεί να τρέξει ή ακόμα και να πηδήξει ξανά χωρίς προβλήματα. Προσωπικό συμπέρασμα (Παρατήρηση): Το Anima-Strath είναι το ιδανικό συμπλήρωμα και τονωτικό για όλα τα ζώα ακόμα και σε βαριές καταστάσεις.

9 Breed: French Bulldog Age: 2 ½ Ετών Όνομα: Not known Ιδιοκτήτης: Ms E. B. Biberstein(Switzerland) Breeder of French bulldogs Περιγραφή / Πρόβλημα: Έλλειψη όρεξης και ατονία. Οι ιατρικές μέθοδοι, αλλαγές τροφής και φάρμακα δεν επέφεραν καμία βελτίωση. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Προτάθηκε στον ιδιοκτήτη του French Bulldog, να δοκιμάσει μια αγωγή με ένα κουταλάκι του γλυκού (5 ml) ημερησίως του διατροφικού συμπληρώματος Anima- Strath. Αποτέλεσμα-Μεταβολή: Ήταν αισθητή και εμφανής η βελτίωση στη γενική κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η όρεξη του σκύλου επέστρεψε και η πρόσληψη τροφής εξακολουθεί να διατηρείται απρόσκοπτα. Πλέον ο σκύλος άρχισε να συνοδεύει ξανά τον "κύριο" του σε περιπάτους. Προσωπικό συμπέρασμα: Το Anima-Strath είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής. Στο "μενού" που δίνεται ή συνιστάται στους υποψήφιους κατόχους κουταβιών, πρέπει απαραιτήτως να συμπεριλαμβάνει και το Anima-Strath.

10 Breed : Dachshund Age : 10 Ετών Όνομα: Not known Ιδιοκτήτης: Mr A. Sch. Rapperswil (Switzerland) Περιγραφή / Πρόβλημα: Παράλυση Dachshund.Μεταξύ των ηλικιών 4 και 6, το dachshund υπέφερε από κρίσεις της παράλυσης των dachshund. Οι ενέσεις κορτιζόνης είχαν μόνο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Το ζώο θα έμενε κατάκοιτο. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Συστάθηκε συμπτωματικά και τυχαία από ένα κτηνοτρόφο, ο οποίος χορηγούσε προληπτικά το Anima-Strath με επιτυχία, τόσο στο dachshund που διατηρούσε, όπως επίσης παράλληλα στις αγελάδες του, για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και επιτυχή εξέλιξη της εγκυμοσύνης, όπως επίσης και στα μοσχάρια τους, για λόγους υγείας και σωστής ανάπτυξης!!!.μετά από συζήτηση με τον κτηνίατρο, με ενθάρρυνε να κάνω δοκιμαστικά την αγωγή με ένα κουταλάκι του γλυκού (5 ml) ημερησίως, αναμεμειγμένο μέσα στην τροφή. Αποτέλεσμα-Μεταβολή: Το dachshund ελάμβανε καθημερινά το Anima-Strath και μετά από 3 μήνες, άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται η κινητικότητα. Τώρα 4 χρόνια μετά η παράλυση έχει πλήρως θεραπευθεί και δεν επανεμφανίστηκε ποτέ ξανά. Προσωπικό συμπέρασμα: Συνιστώ να χορηγείτε χωρίς καμία επιφύλαξη συστηματικά το Anima-Strath. για την πρόληψη της παράλυσης στα dachshund και όχι μόνον γι αυτό αλλά και γενικότερα για την υγεία και ευεξία τους.

11 Ράτσα: Alsatian-Rottweiler cross Age: 9 ετών Όνομα: Ricco Ιδιοκτήτης: Ms R. H., Baden (Switzerland) Περιγραφή / Πρόβλημα: Αρθροπάθεια στα οπίσθια πόδια και στις αρθρώσεις των ισχίων. Μου προτάθηκε μια αγωγή με κορτιζόνη, για την οποία όμως δεν συμφώνησε ο τακτικός θεράπον κτηνίατρος. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Ο τελευταίος,μου συνέστησε να χορηγήσω δοκιμαστικά ενάμιση κουταλάκι του γλυκού (7,5 ml) Anima-Strath καθημερινά. Αποτέλεσμα-Μεταβολή: Μετά από μόλις 5 ημέρες, ο σκύλος μπόρεσε να περπατήσει 200 μ. Ένα μήνα αργότερα πήγαινε περίπατο για 15 λεπτά! Μετά από 2 μήνες θεραπείας με το σιρόπι Anima-Strath, δεν υπάρχει πλέον κανένα περαιτέρω ίχνος μυϊκής αδυναμίας ή κινητικής δυσκολίας. Προσωπικό συμπέρασμα (Παρατήρηση): Η ιδιοκτήτης κ. Η.Η χαρακτηρίζει το σκεύασμα Anima-Strath και την εξέλιξη ότι είναι ένα "θαύμα".

12 Προς Bio-Starth AG. Έχω ένα τετράχρονο Doberman, που είχε προβλήματα αλλεργίας ως κουτάβι και πολλές δυσκολίες με τα τρόφιμα, τα φυτά και πολλά άλλα πράγματα. Μετά από συνεχείς ελέγχους διαπίστωσα ότι έπρεπε να ενισχύσω το ανοσοποιητικό του σύστημα καθώς αυτό θεωρήθηκε ότι είναι η κύρια αιτία αλλεργιών στα σκυλιά. Πρώτη φορά άλλαξα τη διατροφή του και συνέχισα να τον ταΐζω μόνο λαχανικά και κιμά. Αυτό το σχήμα λειτούργησε σχετικά καλά για την τροφική αλλεργία. Ωστόσο χρειάστηκε ακόμα κάποια μορφή συμπληρώματος. Βρήκα το Anima-Strath και συνέχισα να το αγοράζω και να το χορηγώ για πάνω από 4 χρόνια με άριστα αποτελέσματα. Σταμάτησα να δίνω το Anima-Strath πριν από δύο μήνες, για οικονομικούς λόγους (έχασα τη δουλειά μου) αλλά και σκεπτόμενη ότι μετά από τέσσερα χρόνια δεν θα ήταν αναγκαίο επειδή είναι πια τόσο ισχυρός και υγιής όσο ποτέ πριν. Μετά από περίπου έξι εβδομάδες διαπίστωσα για πρώτη φορά ότι το τρίχωμα του ήταν θαμπό, είχε συνεχές φτέρνισμα, πρησμένα μάτια, βύσματα στα αυτιά του και έντονη φαγούρα σαν αντίδραση στα πόδια του, η οποία χειροτέρευε παρά την ιατρική φροντίδα. Αποφάσισα να δώσω ξανά το υγρό Anima-Strath αμέσως. Σε μόλις δύο(2) εβδομάδες, έγινε όπως ήταν και πάλι, υγιής ευτυχισμένος, χωρίς φαγούρα, λαμπερό και στιλπνό δέρμα και τρίχωμα. Δεν έχω τρόπο να σας ευχαριστήσω όσο σας πρέπει. Το σκυλί μου είναι πολύ σημαντικό και η υγεία του για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας. Πιστεύω πραγματικά ότι χωρίς αυτό το υγρό θαύμα, θα μπορούσε να έχει αναπτύξει εκτεταμένη λοίμωξη, δερματοπάθεια ή άλλα χειρότερα προβλήματα υγείας. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ! Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι νομίζω ότι αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις θαυμάσιες ιδιότητές του Anima-Strath και τα πραγματικά αξιοσημείωτα αποτελέσματα του. Φυσικά δεν θα διακόψω σε καμιά περίπτωση πλέον να δίνω το σιρόπι. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία σας για αυτό το υπέροχο και καταπληκτικά ευεργετικό σκεύασμα. Ειλικρινά ευγνώμων, Susan Ann Deakin. 43 Calle Datana,lomados Gran Canaria

13 Carrier pigeon Ράτσα:Αγωνιστικά περιστέρια (Breeding pigeon-racing pigeon). Ιδιοκτήτης: κ. Α. Λ., Λισσαβώνα-Πορτογαλία Εμπειρία με Strath. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία) Δοκίμασα κατά τη διάρκεια της περιόδου ζευγαρώματος τριών εβδομάδων, να χορηγώ μετά από σύσταση κτηνιάτρου,1 ml Strath σε 1 λίτρο νερού μία φορά την ημέρα και στην συνέχεια καθ όλη την περίοδο επώασης των δεκαοκτώ ημερών. Γεννήθηκαν υγιείς νεοσσοί και όλα τα πουλιά είχαν μια γρήγορη και συνολική ανάπτυξη. Ένας χυλός που περιείχε το συμπλήρωμα τροφής Strath χορηγήθηκε στους νεοσσούς κατά τη φάση ανάπτυξης στη διάρκεια τριών εβδομάδων. Αφού τα νεαρά πτηνά είχαν διαχωριστεί από τους γονείς τους, δόθηκε στο καθένα καθημερινά από δύο σταγόνες Strath απευθείας στο ράμφος τους. Μετά από δύο μήνες, ήταν σαφές ότι η εμφάνιση, το πτέρωμα και τα μάτια των πουλιών ήταν πιο λαμπερά και οι ορέξεις τους μεγαλύτερες. Στην περίοδο των αγώνων, μετά την επιτυχή εμφάνισή τους, τα περιστέρια όταν τερμάτισαν ήταν σε άριστη κατάσταση. Επιπλέον φάνηκε ξεκάθαρα ότι αντιδρούσαν με μεγαλύτερο πάθος και αντοχές κατά την διάρκεια του αγώνα. Με την εμπειρία μου με περιστέρια για περισσότερο από είκοσι χρόνια, μπορώ ανεπιφύλακτα να συστήσω το Strath καθώς επίσης και ότι θα πρέπει χορηγείται καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που είχα για το γεγονός ότι βρήκα ένα 100% φυσικό συμπλήρωμα με τα αποτελέσματα και τις ευεργετικές ιδιότητες του Strath συνολικά, στα περιστέρια της εκτροφής μου.

14 Περιστέρια Ιδιοκτήτης: κ. Α. C., Λισσαβώνα (Πορτογαλία) Περιγραφή / Πρόβλημα: Αδυναμία μέχρι ολικής εξάντλησης. Το περιστέρι έπρεπε να στηρίξει τον εαυτό του με τα φτερά του για να διατηρήσει την ισορροπία του και να είναι όρθιο. Το στομάχι του ήταν πολύ φουσκωμένο και είχε μικρή όρεξη. Μέτρα που ελήφθησαν: Για τρεις εβδομάδες χορήγησα 6 σταγόνες σιρόπι Strath απευθείας στο ράμφος τρεις φορές την ημέρα. Αποτέλεσμα και Προσωπικό συμπέρασμα (Παρατήρηση): Η εμφάνιση βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε η ευστάθεια. Μετά από άλλες δύο εβδομάδες, η δόση μειώθηκε σε 4 σταγόνες Strath. Το περιστέρι κέρδισε βάρος και πετούσε και πάλι κανονικά για άλλη μια φορά μετά από 3 μήνες θεραπεία με το Strath. Το περιστέρι έχει πλέον ένα υγιές πτέρωμα, ζωηρή συμπεριφορά και όρεξη. Δεν περίμενα ποτέ ότι το περιστέρι αυτό θα ανέκαμπτε και το θεαματικό αποτέλεσμα είμαι σίγουρος πλέον ότι οφείλεται στο Strath. Στα υπόλοιπα 60 περιστέρια χορηγούνται 1 κουταλάκι Strath που αναμειγνύονται σε 3 λίτρα νερού κάθε δεύτερη ημέρα. Το πτέρωμα είναι μεταξένιο μαλακό και λαμπερό. Τα περιστέρια είναι γεμάτα ζωντάνια και σε άριστη κατάσταση. Η ικανοποίησή μου για την εύρεση ενός φυσικού προϊόντος που καθιστά τέτοια αποτελέσματα εφικτά είναι ανυπολόγιστη.

15 Ωδικά πτηνά Είδος: Canary (Serinus canaria domestica) Ιδιοκτήτης καναρίνων κ. Α. Β., Ζυρίχη (Ελβετία) Περιγραφή / Πρόβλημα: Δύο καναρίνια ήταν σε κακή κατάσταση. Τα νύχια τους ήταν με εκτεταμένη απολέπιση και το σώμα τους γεμάτο ακάρεα. Τα πτηνά δεν είχαν υποπτέρωμα κάτω από τα φτερά τους και στην περιοχή του στέρνου. Το κελάιδισμα είχε διακοπεί. Τα πτηνά και ο κλωβός απολυμάνθηκαν αρκετές φορές. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Strath αναμίχθηκε καθημερινά στο φρέσκο πόσιμο νερό. Αποτέλεσμα (επιτυχία / αλλαγή): Τα καναρίνια ανέκτησαν και πάλι και τώρα είναι ζωηρά με πλούσιο πτέρωμα και κελαηδούν αδιαλείπτως όπως πριν ακόμα και κατά την διάρκεια της πτερόρροιας. Το Strath λειτούργησε θεαματικά, σαν ένα μικρό θαύμα σε αυτά τα μικρά πλάσματα!

16 Είδος: Τσιχλόνια Emberiza Cirlus Περιγραφή / Πρόβλημα: Οι νεοσσοί ανέπτυσσαν μείζονα προβλήματα με κοκκίδια, συνήθως στην ηλικία περίπου δύο εβδομάδων (εντερική κοκκιδίωση). Μετά την επιτυχή έξοδο από τη φωλιά, οι νεοσσοί συνήθως πέθαιναν μέσα σε μια ημέρα. Εμφάνιζαν μικρά, υδατώδη, βυθισμένα μάτια και ληθαργική συμπεριφορά. Προσδόκιμο ζωής περίπου 24 ώρες. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Ημερήσια δόση 0,1 γραμ. Strath σε κοκκώδη μορφή σε πουλιά με βάρος περίπου 20 γραμμάρια Αποτέλεσμα- (Παρατήρηση) Κατά τη διάρκεια της περιόδου εκκόλαψης που τρέφονται με έντομα δεν παίρνουν μαλακή τροφή και είναι ευαίσθητοι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Τα γονικά πτηνά κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τράφηκαν μόνο με φύλλα από άγριο ραδίκι και κόκκους Strath. Οι τροφικοί σπόροι, που εμπλουτίσθηκαν με το Strath, τρώγονται από τα γονικά πτηνά και μεταφέρονται τα ευεργετικά συστατικά του στους νεοσσούς χωρίς προβλήματα. Αποτέλεσμα- (Παρατήρηση): Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν πιο ανεξάρτητα, υγιή και ζωηρά νεαρά πουλιά! Αυτό το πείραμα με το Strath για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, είχε απόλυτη επιτυχία στην καταπολέμηση της θνησιμότητας στα νεαρά πουλιά. Μικρές ποσότητες - εξαιρετικά αποτελέσματα! Το Strath θα πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν από την έναρξη της αναπαραγωγικής περιόδου μέχρι το τέλος του «ξεπετάγματος» των νεοσσών. Πλέον το έχω εντάξει συστηματικά στην καθημερινή διατροφή ανεξαρτήτως ηλικίας.

17 Ψιττακοειδή (Παπαγάλοι) Είδος: Παπαγάλος Macaw Ηλικία: Μωρό Όνομα του ιδιοκτήτη: Pet shop, Αγγλία Περιγραφή / Πρόβλημα: Πτερροφαγία και ψυχογεννής πτερόρροια. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Χορηγήθηκε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι Strath απευθείας και καθημερινά. Ανυπομονούσε πραγματικά να πάρει το σιρόπι. Αποτέλεσματα: Ένα απίστευτο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες! «Το μωρό» είχε επιτέλους πάλι φτερά στην κοιλιά και στα πόδια του, χάρις στο Strath. Προσωπικό συμπέρασμα: Το Strath είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα, με θεαματικά αποτελέσματα στην τόνωση και στην έντονη ανάπτυξη του πτερώματος.

18 Κουνέλια Εκτροφή: Κουνέλια Deilenaar & Mini Lop Περιγραφή / Πρόβλημα Ως κονικλοτρόφος, γνωρίζω τα προβλήματα με τις διάφορες φυλές κουνελιών: Mini Lop, Μαδαγασκάρης και το δίχρωμο "Madagaskarschecke". Με τη φυλή Deilenaar, ειδικότερα, είναι δύσκολο να φθάσουν στο σωστό βάρος καθώς επίσης παρουσιάζουν ένα αδύναμο μυϊκό σύστημα. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία): Έδινα 1 κουταλάκι του γλυκού-(2 g)-του κόκκου Strath ανακατεμένο μαζί με την τροφή καθημερινά. Αποτέλεσμα Παρατήρηση: Σε μια δοκιμή σύγκρισης με και χωρίς το Strath, τα ζώα που δεν το έλαβαν παρουσίαζαν ασθενέστερη ανάπτυξη. Η αγωγή με πρωτεϊνική τροφοδοσία θα είχε αρνητικά οικονομικά και ανασχετικά αποτελέσματα στην υγεία και την αναλογία μυϊκής και λιπώδους σύστασης. Σε όσα έλαβαν την αγωγή με Strath είναι εύρωστα, με σωστή ανάπτυξη, χωρίς προβλήματα υγείας και διατροφής. Η απόδοση γάλακτος είναι επαρκής στις θηλάζουσες μάνες. Τα συγκεκριμένα ήδη χρειάζονται ιδιαίτερη στοργή και είναι χαρακτηριστικό ότι τους άρεσε να γλείφουν το Strath από το κουτάλι.

19 Εκτροφέας Mr A.M. Buchs (Switzerland) Περιγραφή / Πρόβλημα: Τα προβλήματα υγείας αφορούσαν κυρίως το πεπτικό σύστημα.είχαν κακή όρεξη, παρουσίαζαν ρινίτιδες, ήταν απαθή και καχεκτικά με κενό βλέμμα, θαμπό και αραιό τρίχωμα, με προφανείς επιπτώσεις στην πάχυνση και αναπαραγωγή τους. Μέτρα που ελήφθησαν: Δεν υπήρξε καμία βελτίωση παρά τις αλλαγές διατροφής και χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής με αντιβιοτικά Δοκίμασα με μελέτες που έκανε η Galimedica την επίδραση του διατροφικού συμπληρώματος Strath στην υγεία των κουνελιών της εκτροφής μου. Από δώδεκα κουνέλια τοποθετήθηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν οι μάρτυρες και η δεύτερη ήταν με χορήγηση Strath για πέντε εβδομάδες. Κάθε ζώο στη μελέτη από την δεύτερη ομάδα ελάμβανε 1,5 ml σιρόπι Strath στο πόσιμο νερό, κάθε μέρα επί πλέον της κανονικής διατροφής του. Αποτέλεσμα: Μετά από μόλις τρεις εβδομάδες ήδη όλα τα ζώα από την δεύτερη ομάδα με το Strath, δεν είχαν προβλήματα ρινίτιδας, είχαν καλή όρεξη, είχαν ζωτικότητα, το πέλος του τριχώματος ήταν ζωηρό και γυάλιζε, με εμφανή διαφορά στην ανάπτυξη τους. Στα άλλα ζώα της πρώτης ομάδας χωρίς το Strath το πρόβλημα εξακολουθούσε χωρίς απολύτως καμία μεταβολή. Παρατήρηση: Αυτή η μελέτη απέδειξε ότι προβλήματα σε κουνέλια, σχετιζόμενα με το πεπτικό σύστημα, τις ρινίτιδες, την κακή ανάπτυξης και που δεν ανταποκρίνονταν στη θεραπεία με αντιβιοτικά ή με την αλλαγή διατροφής χρησιμοποιώντας απλά το Strath, θεραπεύονται.

20 Γάτες Είδος: οικιακή γάτα Ηλικία:17 ετών Όνομα: Tigerli Ιδιοκτήτης :E. Gasser-Tuddli, Neuallschwil (Ελβετία) Περιγραφή / Πρόβλημα: Το ζώο αρρώστησε περίπου πριν από ένα χρόνο, με άρνηση τροφής. Έχασε βάρος, είχε ατονία, έγινε καχεκτικό με απαθές βλέμμα και θαμπό και αδύνατο τρίχωμα. Μέτρα που ελήφθησαν (Θεραπεία / Δοσολογία) Ο κτηνίατρος έκανε τονωτικές ενέσεις και έδωσε βιταμίνες σε δισκία, αλλά ο Tigerli δεν ήταν ο παλιός εαυτός του όπως ελπίζαμε. Άκουσα για το Anima-Strath του το είπαμε και μας πρότεινε εναλλακτικά να το δοκιμάσουμε, δίνοντας μισό κουταλάκι του γλυκού καθημερινά. Αποτέλεσμα: Μετά από 3 μήνες, ο Tigerli επανήλθε όπως ήταν στο παρελθόν! Είναι στα φυσιολογικά του πλαίσια, με όρεξή, είναι υγιής, το τρίχωμα του λαμπερό και είναι εξαιρετικά ζωηρός. Προσωπικό συμπέρασμα (Παρατήρηση): Το Anima-Strath κάνει θαύματα! Το συνιστούμε θερμά τόσο για μικρά ή μεγάλα ζώα, όχι μόνο θεραπευτικά αλλά κυρίως προληπτικά σε καθημερινή χρήση ως ελιξίριο ζωής και υγείας. Είδος: οικιακή γάτα Όνομα: Zora Ηλικία: Γεννήθηκε τον Μάιο του 2002 και ήταν μαζί μας από ηλικίας 12 εβδομάδων Ιδιοκτήτης : Anna Bernhard,Niederbipp, (Ελβετία) Δίνουμε μόνο ξηρά τροφή. Προσωπική Παρατήρηση: Την ξεκινήσαμε με το Strath σε κόκκους και στην συνέχεια δώσαμε ένα δισκίο Strath την ημέρα μαζί με την ξηρά τροφή. Διαλέγει πάντα πρώτα το δισκίο! Έχει εξαιρετική υγεία όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε επίσης παρατηρήσει πόσο πυκνό και γυαλιστερό τρίχωμα έχει, αρμονική και ισορροπημένη συμπεριφορά και ανάπτυξη, ενέργεια και ευελιξία όπως όταν ήταν μικρή. Η Zora στα 15 της σήμερα, είναι σε εξαιρετική φόρμα για την ηλικία της.

21 Ο κτηνίατρος εκπλήσσεται με την εξαιρετική κατάσταση της υγείας της και την άψογη εμφάνιση της,που την αποδίδει βεβαίως στην συνεχή αγωγή και φροντίδα με το Anima Strath.

Η φροντίδα της γάτας σας

Η φροντίδα της γάτας σας Η φροντίδα της γάτας σας Παρόλο που οι γάτες εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο περίπου 6.000 χρόνια μετά από το σκύλο, σήμερα υπάρχουν παγκοσμίως σχεδόν τόσες κατοικίδιες γάτες όσο και σκύλοι. Σε πολλές χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Για όλες τις περιπλοκές και αντιξοότητες.

Για όλες τις περιπλοκές και αντιξοότητες. Για όλες τις περιπλοκές και αντιξοότητες. Το Tonisity Px είναι το πρώτο ισοτονικό πρωτεϊνούχο ρόφημα για χοίρους. Με γεύση που τα γουρούνια λαχταρούν, το Px παρέχει την ενυδάτωση και την υποστήριξη της

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων? Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και γατιά, συμπεριλαμβανομένων κουταβιών και μικρών ψιψίνων, τραυματίζονται,

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώνοντας την ζωτικότητα των µοσχαριών. Τι µπορούµε να κάνουµε; Gert van Trierum International Dairy Topics Volume 5 Number 6 Denkavit Nederland BV, PO Box 5, 3780 BA Voothuizen, The Nederlands Βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση φύλου στα καναρίνια

Αναγνώριση φύλου στα καναρίνια Αναγνώριση φύλου στα καναρίνια Η διάκριση του φύλου στα καναρίνια αποτελούσε και αποτελεί ένα πάγιο ερώτημα των ερασιτεχνών εκτροφέων καναρινιών. Πόσοι από μας που ερασιτεχνικά και μόνο από αγάπη εκτρέφουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ Αλλεργία και άσθμα; Αν πάσχετε από αυτές τις παθήσεις, θα υποφέρετε για όλη σας τη ζωή ; ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ. Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

Διάρροια του ταξιδιώτη σε ξένες χώρες? Ομοιοπαθητική!!

Διάρροια του ταξιδιώτη σε ξένες χώρες? Ομοιοπαθητική!! Διάρροια του ταξιδιώτη σε ξένες χώρες? Ομοιοπαθητική!! Διάρροια του ταξιδιώτη Η διάρροια του ταξιδιώτη είναι η τυπική διάρροια που σχετίζεται με το πόσιμο νερό σε ξένες περιοχές. Χαρακτηρίζεται από άφθονες

Διαβάστε περισσότερα

Ο σακχαρώδης διαβήτης ( ΣΔ ) είναι το κλινικό σύνδρομο που οφείλεται. είτε σε έλλειψη ινσουλίνης λόγω μείωσης η παύσης παραγωγής (σακχαρώδης

Ο σακχαρώδης διαβήτης ( ΣΔ ) είναι το κλινικό σύνδρομο που οφείλεται. είτε σε έλλειψη ινσουλίνης λόγω μείωσης η παύσης παραγωγής (σακχαρώδης ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ Ο σακχαρώδης διαβήτης ( ΣΔ ) είναι το κλινικό σύνδρομο που οφείλεται είτε σε έλλειψη ινσουλίνης λόγω μείωσης η παύσης παραγωγής (σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 ) είτε

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - Μέγιστος Αριθμός φιλοξενούμενων στο Ίδρυμα/ Οίκο: Παρακαλώ συμπληρώστε τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει ο Οίκος/ Ίδρυμα.

- 1 - Μέγιστος Αριθμός φιλοξενούμενων στο Ίδρυμα/ Οίκο: Παρακαλώ συμπληρώστε τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει ο Οίκος/ Ίδρυμα. - 1 - nutritionday σε μονάδες φροντίδας Επεξηγήσεις και ορισμοί Κωδικός Κέντρου: Παρακαλώ εισάγετε τον ανώνυμο κωδικό που λάβατε από το Συντονιστικό Κέντρο Κωδικός Μονάδας: Παρακαλώ εισάγετε σε όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Η φροντίδα του σκύλου σας

Η φροντίδα του σκύλου σας Η φροντίδα του σκύλου σας Άνθρωποι και σκύλοι ζουν μαζί εδώ και περισσότερο από 10.000 χρόνια. Ο σκύλος υπηρετεί τον άνθρωπο ως σύντροφος, φύλακας, τσοπανόσκυλο ή οδηγός για τυφλούς και ανθρώπους με ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑ?

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΑΠΟ ΑΛΛΑ? Διάταση και στροφή στομάχου ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η διάταση και στροφή στομάχου (ΔΣΣ)είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση η οποία πιο συχνά εμφανίζεται σε μεγαλόσωμα, με βαθύ θώρακα, σκυλιά. Σε πρώιμο

Διαβάστε περισσότερα

Landfleisch με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας

Landfleisch με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας Landfleisch με λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας Παρασκευάζεται μόνο από φρέσκο κρέας-90% κρέας- Super Premium Πλήρης τροφή για ενήλικες σκύλους με βιοτίνη, Ινουλίνη και Ωμέγα 3+6 400g/800g με ολόκληρα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ PEVARYL Kρέμα 1% w/w Νιτρική εκοναζόλη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1 Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για το χρήστη Carbosylane (140+45) mg καψάκια, σκληρά Carbosylane (140+45) mg γαστροανθεκτικά καψάκια, σκληρά Ενεργός άνθρακας & σιμεθικόνη Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Pevison (1% + 0,1%) κρέμα Econazole nitrate + triamcinolone acetonide Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας

Αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας Αντιμετώπιση της Αλλεργικής Ρινίτιδας Τι είναι η Αλλεργική Ρινίτιδα; Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια πάθηση της μύτης που εκδηλώνεται με συμπτώματα μετά την έκθεση του ασθενή σε συγκεκριμένες ουσίες (αλλεργιογόνα).

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση αναπαραγωγής σε βουβαλοτροφικές εκµεταλλεύσεις

Διαχείριση αναπαραγωγής σε βουβαλοτροφικές εκµεταλλεύσεις Διαχείριση αναπαραγωγής σε βουβαλοτροφικές εκµεταλλεύσεις Δρ Αριστοτέλης.Γ.Λυµπερόπουλος Καθηγητής ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Ø Η οικονοµική κατάσταση των βουβαλοτροφικών

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Φ.Ν. Σκοπούλη Καθηγήτρια τον Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών συστηματικός ερυθηματώδης λύκος θεωρείται η κορωνίδα των αυτοάνοσων

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη Διατροφική Ιατρική

Εφαρμοσμένη Διατροφική Ιατρική Εφαρμοσμένη Διατροφική Ιατρική Διατροφικό πρόγραμμα Η σωστή ακολουθία με την οποία ο ειδικός πρέπει να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την κατάστασή τους είναι η εξής: 1. a. b. c. d. Πρώτη επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΕΓΛΙΔΗ Επιβλέπων καθηγητής: Δημήτριος Χατζηπλής Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2014

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΕΓΛΙΔΗ Επιβλέπων καθηγητής: Δημήτριος Χατζηπλής Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2014 ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ, ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΟΡΝΙΘΙΩΝ ΚΡΕΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 6 Το τέλος της εποχής της Γενετικής

Κεφάλαιο 6 Το τέλος της εποχής της Γενετικής 1 Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Κεφάλαιο 6 Το τέλος της εποχής της Γενετικής Υπάρχει ένα δεδομένο στη σύγχρονη ιατρική που λειτουργεί όπως λειτουργούσε στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... 1 Εισαγωγικά σχόλια και επεξηγήσεις... 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... 1 Εισαγωγικά σχόλια και επεξηγήσεις... 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 1 Εισαγωγικά σχόλια και επεξηγήσεις... 3 Μέρος Ι Εισαγωγή 9 1. 1 Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ... 9 1.1.1 Προσδιορισμός του αντικειμενικού θεραπευτικού στόχου...11 1.1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός θηλασμός δίνεται στο μωρό ξένο γάλα χρησιμοποιώντας μπιμπερό. H επιλογή του κατάλληλου γάλακτος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της διατροφής στη διαμόρφωση μέγιστης οστικής μάζας

Ο ρόλος της διατροφής στη διαμόρφωση μέγιστης οστικής μάζας Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης παίζει η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ο ρόλος της διατροφής στη

Διαβάστε περισσότερα

Addressing overtraining through nutrition

Addressing overtraining through nutrition Personal Training Conference Addressing overtraining through nutrition GEORGE BOUGIATIOTIS, BSC (GR) WWW.GRAFTS.GR ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ Σ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ ΧΩΡΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα IV. Επιστημονικά πορίσματα

Παράρτημα IV. Επιστημονικά πορίσματα Παράρτημα IV Επιστημονικά πορίσματα 1 Επιστημονικά πορίσματα Από τη στιγμή χορήγησης της άδειας κυκλοφορίας του Esmya έχουν αναφερθεί τέσσερις περιπτώσεις σοβαρής ηπατικής βλάβης που οδήγησαν σε μεταμόσχευση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στερεών τροφών- θηλασμός μετά τους 6 μήνες ζωής. Ι.Σωματική ανάπτυξη του βρέφους κατά τον πρώτο χρόνο ζωής

Εισαγωγή στερεών τροφών- θηλασμός μετά τους 6 μήνες ζωής. Ι.Σωματική ανάπτυξη του βρέφους κατά τον πρώτο χρόνο ζωής Εισαγωγή στερεών τροφών- θηλασμός μετά τους 6 μήνες ζωής Ι.Σωματική ανάπτυξη του βρέφους κατά τον πρώτο χρόνο ζωής Το μοτίβο σωματικής ανάπτυξης στα βρέφη που θηλάζουν είναι αρκετά διαφορετικό από τα βρέφη

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιδιοκτήτες αυτών των υπέροχων αιλουροειδών τις περισσότερες φορες. αγνοούν κάποιους βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν την διατροφη

Οι ιδιοκτήτες αυτών των υπέροχων αιλουροειδών τις περισσότερες φορες. αγνοούν κάποιους βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν την διατροφη Οι ιδιοκτήτες αυτών των υπέροχων αιλουροειδών τις περισσότερες φορες αγνοούν κάποιους βασικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν την διατροφη των ζώων τους. Δυστυχώς πολλοί λίγοι δίνουμε την πρέπουσα σημασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. Πολύ συχνά τα σφάλματα διατροφής στην περίοδο ανάπτυξης των κουταβιων

ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. Πολύ συχνά τα σφάλματα διατροφής στην περίοδο ανάπτυξης των κουταβιων ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ. Πολύ συχνά τα σφάλματα διατροφής στην περίοδο ανάπτυξης των κουταβιων μεγαλόσωμων φυλών επιφέρουν μόνιμες και μη αναστρέψιμες

Διαβάστε περισσότερα

KALBI VITAL Με προβιοτικό, ανοσοσφαιρίνες, βιταμίνες & γλυκόζη Το ΠΡΩΤO ΒΗΜΑ για την ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Εύγευστη πάστα για ενίσχυση της ζωτικότητας κατά

KALBI VITAL Με προβιοτικό, ανοσοσφαιρίνες, βιταμίνες & γλυκόζη Το ΠΡΩΤO ΒΗΜΑ για την ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Εύγευστη πάστα για ενίσχυση της ζωτικότητας κατά KALBI VITAL Με προβιοτικό, ανοσοσφαιρίνες, βιταμίνες & γλυκόζη Το ΠΡΩΤO ΒΗΜΑ για την ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Εύγευστη πάστα για ενίσχυση της ζωτικότητας κατά τη διάρκεια των κρίσιμων πρώτων εβδομάδων! KALBI VITAL

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. «Τα ζώα της φάρμας» Ναταλία Ραγκούση Νίκος Ταμπούσο Κώστας Μπερντούφης 1 «Πώς από το πρόβατο «φτάνουμε» στο μάλλινο σκούφο;» Κουρεύουν το προβατάκι παίρνουν το τρίχωμα το πλένουν

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Πόσο συχνή είναι; Ο αριθμός των μητέρων που γεννούν με καισαρική έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Περίπου ένα στα τέσσερα μωρά που γεννήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. ΒΕΤΑVΕRΤ 24 mg δισκία. ιϋδροχλωρική Βηταϊστίνη

ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. ΒΕΤΑVΕRΤ 24 mg δισκία. ιϋδροχλωρική Βηταϊστίνη ΦΥΛΛΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΒΕΤΑVΕRΤ 24 mg δισκία ιϋδροχλωρική Βηταϊστίνη ιαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης, προτου αρχίσετε να λαµβάνετε αυτό το φάρµακo. Φυλάξτε αυτό το φύλλο οδηγιών

Διαβάστε περισσότερα

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ

premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ premium dog Food Nutrican ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΕΞΙΑ. ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΞΗΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το κτηνιατρικό επάγγελμα περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος

Το κτηνιατρικό επάγγελμα περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος Το κτηνιατρικό επάγγελμα περιέχει όλες τις ιδιαιτερότητες ενός αληθινά δύσκολου επαγγέλματος (είναι δεύτερη σε βαθμό δυσκολίας πανεπιστημιακή σχολή) και διασφαλίζει την καλή σχέση που θα πρέπει να έχουν

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ»

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» Τα παιδιά της Γ Τάξης στα πλαίσια της ενότητας «ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» πραγματοποίησαν συνέντευξη στον κτηνίατρο Δρ. Αντρέα Πιτζιόλη Αρχικά, τη μαγνητοφώνησαν. Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά και μετέτρεψαν

Διαβάστε περισσότερα

Αποτοξινωτικό Λουτρό Ποδιών

Αποτοξινωτικό Λουτρό Ποδιών IONIC FOOT DETOX Αποτοξινωτικό Λουτρό Ποδιών Η φυσική μέθοδος αυτή αποτελεί σήμερα την απάντηση της επιστήμης στο σύγχρονο αγχώδη και έντονο τρόπο ζωής, το γεμάτο χημικά και ακτινοβολίες περιβάλλον προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist

histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist histogenesis αισθητική προσώπου Dr. Stefanos Goudelas, Dermatologist η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης Dr. Stefanos Goudelas

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/6/2014 ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ:... ΤΑΞΗ: Α Αριθμητικά.. ΧΡΟΝΟΣ: 1.30 ώρα Ολογράφως:...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ESCAPE ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Βασικές απαιτήσεις για τη διατροφή των αθλητών Τα τελευταία χρόνια οι αθλητικές επιδόσεις αυξάνονται αδιάκοπα. Η συνηθισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη CromoHEXAL eye drops Νατριούχος Χρωμογλυκίνη

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη CromoHEXAL eye drops Νατριούχος Χρωμογλυκίνη Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη CromoHEXAL eye drops Νατριούχος Χρωμογλυκίνη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, διότι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1.1 Η γαλακτοζαιμία στον άνθρωπο είναι ασθένεια που οφείλεται σε υποτελές γονίδιο και κληρονομείται με απλό Μεντελικό τρόπο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1.1 Η γαλακτοζαιμία στον άνθρωπο είναι ασθένεια που οφείλεται σε υποτελές γονίδιο και κληρονομείται με απλό Μεντελικό τρόπο. ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1.1 Η γαλακτοζαιμία στον άνθρωπο είναι ασθένεια που οφείλεται σε υποτελές γονίδιο και κληρονομείται με απλό Μεντελικό τρόπο. Μια γυναίκα της οποίας ο πατέρας έπασχε από γαλακτοζαιμία θέλει να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Έκδοχα Βλ. Πλήρη κατάλογο εκδόχων στο κεφάλαιο 6.1

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Έκδοχα Βλ. Πλήρη κατάλογο εκδόχων στο κεφάλαιο 6.1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ INTERCEPTOR Δισκία για σκύλους 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Δραστικό (ά) συστατικό (ά) Milbemycin oxime

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΙΝΤΣΕΡ Ύψος: 41-48cm Βάρος: 11-16kg ιάρκεια ζωής: περίπου 13 χρόνια ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΠΙΝΤΣΕΡ Βάρος αρσενικό: 3Kg µέχρι 5Kg Βάρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΙΝΤΣΕΡ Ύψος: 41-48cm Βάρος: 11-16kg ιάρκεια ζωής: περίπου 13 χρόνια ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΠΙΝΤΣΕΡ Βάρος αρσενικό: 3Kg µέχρι 5Kg Βάρος ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΙΝΤΣΕΡ Το Γερµανικό Πίντσερ είναι ένας µεσαίου µεγέθους σκύλος. Το γερµανικό Pinscher είναι µεγαλύτερο από το Min Pin, αλλά µικρότερο από οτι το Doberman. Τα χρώµατα που µπορούµε

Διαβάστε περισσότερα

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να τον ρωτήσετε εάν θα πρέπει να εξεταστείτε για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να τον ρωτήσετε εάν θα πρέπει να εξεταστείτε για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια Έχετε δυσκολία στην αναπνοή πιο συχνά από άτομα της ηλικίας σας; Βήχετε τις πιο πολλές ημέρες; Όταν βήχετε έχετε βλέννα ή φλέμα; Είστε τουλάχιστον 40 ετών; Είστε νυν ή πρώην καπνιστής; Εάν απαντήσετε ΝΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ.. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015/2016

ΓΥΜΝΑΣΙΟ.. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015/2016 ΓΥΜΝΑΣΙΟ.. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015/2016 ΒΑΘ.:... / 40 ΟΛΟΓΡ.:... ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΥΠΟΓΡ.:... ΤΑΞΗ: Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: dd/mm/yyyy ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΑ (ΒΙΟΛΟΓΙΑ) ΧΡΟΝΟΣ: 1 h 30 min

Διαβάστε περισσότερα

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) Θεοτόκος / Θαύματα της Θεοτόκου 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν????????????????? Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα

Διαβάστε περισσότερα

Protecure και Endosan. Protecure. Endosan

Protecure και Endosan. Protecure. Endosan Υγιεινό Φυσικό Προβιοτικό Protecure Endosan Protecure και Endosan Υγιεινό Φυσικό Προβιοτικό Τα νέα ϖροβιοτικά, Protecure και Endosan, ϖεριέχουν καλλιέργειες µικροοργανισµών γαλακτικού οξέος, είναι φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

Η έναρξη της ανοσίας είναι δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Η έναρξη της ανοσίας είναι δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού. ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ Covexin 10, ενέσιμο εναιώρημα σε πρόβατα και βοοειδή 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φίλιππος είναι έξι ετών και ο σταρ της παρέας. Όταν βλέπει φωτογραφική μηχανή παίρνειτην καλύτερη πόζα του και κοιτάει κατευθείαν στον φακό.

Ο Φίλιππος είναι έξι ετών και ο σταρ της παρέας. Όταν βλέπει φωτογραφική μηχανή παίρνειτην καλύτερη πόζα του και κοιτάει κατευθείαν στον φακό. Η Νάνσυ Κουρέλλου δεν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από μια ανάσα για να αποφασίσει να αφήσει τη ζωή της στην Αθήνα και να μετακομίσει σε μια σκηνή στο δάσος προκειμένου να φροντίσει έξι εγκαταλελειμμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ. Ζαρφτζιάν Μαριλένα Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ. Ζαρφτζιάν Μαριλένα Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Μακεδονίας ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΑΥΛΑΚΩΣΗ Αυλάκωση ονομάζεται η διαίρεση του ζυγωτού Η πρώτη μιτωτική διαίρεση σε 2 κύτταρα γίνεται 30 ώρες μετά τη γονιμοποίηση Ακολουθούν πολλές μιτωτικές διαιρέσεις και 5 7 μέρες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 4 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ HMEΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2016 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΟΟΤΡΟΦΙΑ-ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΘΕΜΑ Α

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Μάϊος (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Μάϊος (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες) (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες) ΜΕΡΟΣ Α (60 Μονάδες) Να απαντήσετε και στις ΔΕΚΑ ερωτήσεις. Η κάθε ερώτηση βαθμολογείται με έξι μονάδες. 1. Μια από τις κύριες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Τρίτη διδακτική πρόταση Κατοικίδια ζώα Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ KANAΡΙΝΙ FIFE FANCY

ΤΟ KANAΡΙΝΙ FIFE FANCY ΤΟ KANAΡΙΝΙ FIFE FANCY Χαρακτηριστικά. Το καναρίνι FIFE FANCY ανήκει στην κατηγορία των καναρινιών εμφάνισης και πιο συγκεκριμένα στην υποκατηγορία των καναρινιών τύπου. Είναι ένα μικρόσωμο φανταχτερό

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του επιλεκτικού ζευγαρώματος

Σκοπός του επιλεκτικού ζευγαρώματος Σκοπός του επιλεκτικού ζευγαρώματος Η διαιώνιση του είδους με καθαρόαιμους και υγιείς απογόνους υψηλής ποιότητας Καθένας έχει όλο το δικαίωμα να διαιωνίζει και να πολλαπλασιάζει ένα είδος αλλά δεν έχει

Διαβάστε περισσότερα

Το συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας.

Το συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας. ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΣΘΜΑ Το συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας. Αν από το τρέξιμο, τη γυμναστική ή άλλη εργασία, δυσκολεύεται η αναπνοή, αυτό λέγεται άσθμα. Αρεταίος Καππαδόκης, 100 μχ Οι γυναίκες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

«Φυσικές» συμβουλές για εύκολο & υγιεινό αδυνάτισμα

«Φυσικές» συμβουλές για εύκολο & υγιεινό αδυνάτισμα Νερό Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας που κάνουμε για απώλεια βάρους, να πίνουμε πολύ νερό, τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα. Το νερό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό γιατί συμμετέχει

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να χρησιμοποιήσετε το Rhinocort Aqua

1. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να χρησιμοποιήσετε το Rhinocort Aqua Φύλλο Οδηγιών Χρήσης : Πληροφορίες για τον ασθενή Rhinocort Aqua ρινικό εκνέφωμα 32 και 64 μικρογραμμάρια/δόση Βουδεσονίδη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φυλλάδιο πριν αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο,

Διαβάστε περισσότερα

Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής.

Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής. Η αποτοξίνωση είναι μια από τις δημοφιλέστερες λέξεις στο χώρο της διατροφής Η ιδέα πίσω από αυτή είναι ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να «καθαρίζουμε τα τοξικά απόβλητα» από το σώμα μας, ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά

Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Κεφάλαιο 1 - Το μυστικό της ιατρικής Σε κάθε θέμα ή επιστήμη υπάρχει πάντα ένα δεδομένο που είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία και προσέγγιση μητέρων για Μητρικό Θηλασμό

Προετοιμασία και προσέγγιση μητέρων για Μητρικό Θηλασμό Προετοιμασία και προσέγγιση μητέρων για Μητρικό Θηλασμό Καλλιόπη Μάλφα Μαία, ελεύθερη επαγγελματίας τ..πρόεδρος ΣΕΜΜ Αθηνών Αντιπρόεδρος Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας Μέλος Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

«Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την στέβια», από την Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινική Διαιτολόγο -Διατροφολόγο και το Balancediet.gr!

«Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την στέβια», από την Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινική Διαιτολόγο -Διατροφολόγο και το Balancediet.gr! «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την στέβια», από την Κρήνη Κωνσταντίνου, Κλινική Διαιτολόγο -Διατροφολόγο και το Balancediet.gr! Η Στέβια είναι ένα φυτό που είναι ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική. Είναι γνωστή

Διαβάστε περισσότερα

kids για το παιδί! IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

kids για το παιδί! IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ για το παιδί! kids www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Στο Ινστιτούτο Ophthalmica λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα Ophthalmica για το παιδί, για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

Scoliosis Spine Laser Center

Scoliosis Spine Laser Center SRS-22r Ερωτηματολόγιο Ασθενούς Όνομα Ασθενούς: Όνομα Επώνυμο Ημ/νία: Ημ. Γέννησης: Ηλικία: + ΜΜ ΗΗ ΕΕ ΜΜ ΗΗ ΕΕ Έτη Μήνες Ιατρικός Φάκελος #: ΟΔΗΓΙΕΣ: Εκτιμούμε προσεκτικά την κατάσταση της μέσης /πλάτης

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού

Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση Εκπαιδευομένων- Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Σεντελέ Αικατερίνη, Εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αξιολόγησα τους μαθητές μου θεωρώντας την αξιολόγηση σαν μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ Covexin 10, ενέσιμο εναιώρημα για πρόβατα και βοοειδή 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κυψέλη - το σπίτι της μέλισσας

Κυψέλη - το σπίτι της μέλισσας Κυψέλη - το σπίτι της μέλισσας Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ του ΣΠΥΡΟΥ ΣΚΑΡΕΑ, Γεωπόνου-Εντομολόγου Όλοι μας έχουμε δει μέλισσες να πετούν από λουλούδι σε λουλούδι. Όλοι μας έχουμε απολαύσει το μέλι,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης µε θέµα «Ένα σπίτι στην πόλη»

Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης µε θέµα «Ένα σπίτι στην πόλη» Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης µε θέµα «Ένα σπίτι στην πόλη» Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης που αφορούν στην επεξεργασία κειµένου Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Ο σκαντζόχοιρος είναι πολύ συνηθισµένο είδος στη χώρα µας.

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Από την σκοπιά του κλινικού γιατρού : Κανόνες ινσουλινοθεραπείας σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.

Από την σκοπιά του κλινικού γιατρού : Κανόνες ινσουλινοθεραπείας σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Από την σκοπιά του κλινικού γιατρού : Κανόνες ινσουλινοθεραπείας σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Ορισμοί- Ερωτήματα Κλινικός γιατρός : Ο γιατρός που βλέπει αρρώστους (δεν βλέπουν όλοι!). Οι περισσότεροι

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Εμβόλιο Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας (MMR)

Εμβόλιο Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας (MMR) Εμβόλιο Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας (MMR) ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Είστε σίγουροι ότι είστε προστατευμένοι από την ιλαρά, την ερυθρά και την παρωτίτιδα; ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ! ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥ! ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ: Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/05/2017

ΤΑΞΗ: Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/05/2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΒΑΘ: / 40 ΟΛΟΓΡ: ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΥΠΟΓΡ: ΤΑΞΗ: Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/05/2017 ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΑ ( ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ / ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε την αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα

Ρίξτε την αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα Ρίξτε την αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα Κοιμάστε αγκαλιά με το πιεσόμετρο και έχετε γεμίσει τον οργανισμό σας με χάπια προκειμένου να κρατήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα; Χαλαρώστε! Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα III. Τροποποιήσεις των σχετικών παραγράφων της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και των φύλλων οδηγιών χρήσης

Παράρτημα III. Τροποποιήσεις των σχετικών παραγράφων της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και των φύλλων οδηγιών χρήσης Παράρτημα III Τροποποιήσεις των σχετικών παραγράφων της περίληψης των χαρακτηριστικών του προϊόντος και των φύλλων οδηγιών χρήσης Σημείωση: Αυτή η Περίληψη των Χαρακτηριστικών του Προϊόντος, η επισήμανση

Διαβάστε περισσότερα

Έργο ΠΛΕΙΑΔΕΣ/ Νηρηίδες, Γ ΚΠΣ 21 ΕΑ.ΙΤΥ / Υπ.Ε.Π.Θ.

Έργο ΠΛΕΙΑΔΕΣ/ Νηρηίδες, Γ ΚΠΣ 21 ΕΑ.ΙΤΥ / Υπ.Ε.Π.Θ. Έργο ΠΛΕΙΑΔΕΣ/ Νηρηίδες, Γ ΚΠΣ 21 Έργο ΠΛΕΙΑΔΕΣ/ Νηρηίδες, Γ ΚΠΣ 22 ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Παρατηρήστε και συγκρίνετε τις παρακάτω εικόνες. Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις τα νερά του ποταμού δεν είναι καθαρά; Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

«Φύλλο εργασίας 2» «Εντοπίζοντας χαρακτηριστικά της διαισθητικής βιολογικής γνώσης των μικρών παιδιών»

«Φύλλο εργασίας 2» «Εντοπίζοντας χαρακτηριστικά της διαισθητικής βιολογικής γνώσης των μικρών παιδιών» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ» Ομάδα εργασίας 1. 2. 3. Ημερομηνία: 15-3-2017 Μάθημα 4: «Η διαισθητική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Πασχαλίνα Καλλέ, M.Ed. Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης ατόμων με οπτική αναπηρία Σταυρένια Κουκουλά,

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον Χρήστη CLARITYNE 10 mg δισκία Λοραταδίνη

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον Χρήστη CLARITYNE 10 mg δισκία Λοραταδίνη Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον Χρήστη CLARITYNE 10 mg δισκία Λοραταδίνη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο, διότι περιλαμβάνει σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Αγόρι 390 (51.25%) 360 (43.11%) 750 Κορίτσι 371 (48.75%) 475 (56.89%) (100%) 835 (100%) 1596

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. Αγόρι 390 (51.25%) 360 (43.11%) 750 Κορίτσι 371 (48.75%) 475 (56.89%) (100%) 835 (100%) 1596 ΙΙ. ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. Α. Γενικά στοιχεία. Όπως φαίνεται παραπάνω, το 4.55% των ερωτηθέντων μαθητών πηγαίνουν στο Γυμνάσιο ενώ 47.48% αυτών φοιτούν στο Λύκειο ( για το 11.97% των μαθητών του δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

Σε τι αναφέρεται αυτή η μελέτη; Γιατί ήταν απαραίτητη αυτή η μελέτη; Ποια φάρμακα μελετήθηκαν; BI

Σε τι αναφέρεται αυτή η μελέτη; Γιατί ήταν απαραίτητη αυτή η μελέτη; Ποια φάρμακα μελετήθηκαν; BI Αυτή είναι μια περίληψη κλινικής μελέτης σε ασθενείς με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, ένας σπάνιος τύπος πνευμονικής νόσου. Έχει συνταχθεί για τον γενικό αναγνώστη και χρησιμοποιεί γλώσσα που είναι εύκολα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Το θέμα της εργασίας μας είναι η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ασχοληθήκαμε με τις διατροφικές συνήθειες των αθλητών από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα. Βρέθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ελένη Αναστασίου, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Κύησης του Α' Ενδοκρινολογικού Τμήματος» του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»

Γράφει: Ελένη Αναστασίου, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Κύησης του Α' Ενδοκρινολογικού Τμήματος» του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Γράφει: Ελένη Αναστασίου, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Κύησης του Α' Ενδοκρινολογικού Τμήματος» του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Παρακάτω θα αναφερθούμε χωριστά στις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση (α) του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ/ΕΚΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΒΑΣΕΩΝ Τα

Διαβάστε περισσότερα

Έκλειψη κυτταρίτιδας και χαλάρωσης!

Έκλειψη κυτταρίτιδας και χαλάρωσης! Έκλειψη κυτταρίτιδας και χαλάρωσης! Δύο προϊόντα. Μέγιστη δράση. Κρέμα Θερμαντικής Δράσης Gel Κρυοθεραπείας Χαμηλή Θερμαντική Δράση Μεσαία Θερμαντική Δράση Υψηλή Θερμαντική Δράση Πολύ Yψηλή Θερμαντική

Διαβάστε περισσότερα

Ανεπαρκεια Του Ανταγωνιστη Του Υποδοχεα Τησ L-1 (DIRA )

Ανεπαρκεια Του Ανταγωνιστη Του Υποδοχεα Τησ L-1 (DIRA ) www.printo.it/pediatric-rheumatology/gr/intro Ανεπαρκεια Του Ανταγωνιστη Του Υποδοχεα Τησ L-1 (DIRA ) Έκδοση από 2016 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DIRA 1.1 Τι είναι; Η ανεπάρκεια του ανταγωνιστή του υποδοχέα της IL-1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. Σ 1307

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. Σ 1307 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. Σ 1307 ΑΙΤΩΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΜΑ Καταναλωτής ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ «Μουρουνέλαιο MOLLER S» ΗΜ/ΝΙΑ & ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Σ / 1285 / 14.02.2018 ΗΜ/ΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η θαυμαστή κοινωνία των μελισσών

Η θαυμαστή κοινωνία των μελισσών Η θαυμαστή κοινωνία των μελισσών Οι Έλληνες ανέκαθεν ήταν στενά δεμένοι με τον κόσμο των μελισσών. Ο πρώτος που ασχολήθηκε επιστημονικά με αυτές 300 χρόνια π.χ., ήταν ο Αριστοτέλης. Την εποχή εκείνη, ο

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Κώστα κουραβανα

Από τον Κώστα κουραβανα Από τον Κώστα κουραβανα Περιεχόμενα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Ορμονικοί-Γονιδιακοί-παράγοντες Επιπτώσεις στην υγεία Θεραπεία-Δίαιτα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Παχυσαρκία είναι κλινική κατάσταση στην

Διαβάστε περισσότερα

Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Ζωοτροφές ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. Λεωφ. Εθνάρχου Βενιζέλου 40, Σούδα 73200, τηλ. 2821081380, fax 2821089898, http://www.mills.gr e-mail: info@mills.gr ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΟ-ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΗ ΒΙΟΠΡΟΒ 14 ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα