Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας"

Transcript

1

2 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή. Στη σημερινή εποχή, υπάρχει μια ιλιγγιώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Βασικός μοχλός εξέλιξης κάθε επιστημονικού, τεχνικού κλάδου είναι η πληροφορική.

3 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Νέες συσκευές εμφανίζονται κάθε μέρα. Πέρα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές και τους φορητούς, έχουν εμφανιστεί τα notebooks, τα tablets, τα iphones, τα ipads, τα smartphones, και πολλά άλλα.

4 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Χάρη στην τεράστια εξάπλωση του Internet, και την μεγάλη βελτίωση στις ταχύτητες του, σήμερα όλες αυτές οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους με μεγάλη ευκολία. Και ακόμα, οι χρήστες ανταλλάσουν άνετα κάθε είδους υλικό σε ψηφιακή μορφή: έγγραφα, εικόνες, μουσική, videos.

5 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Επίσης έχουν αναπτυχθεί πολλές νέες υπηρεσίες όπως: ψηφιακά σχολεία, κοινωνικά δίκτυα, wikis, forums, blogs και πολλά ακόμα.

6 Τα παιδιά του σήμερα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να είναι η πρώτη πραγματική ψηφιακή γενιά. Μια γενιά η οποία φαίνεται ότι έχει τα πάντα στις άκρες των δακτύλων της. Ο πλούτος των παιγνιδιών, των εικόνων, των video και των βιβλίων που μπορούν να έχουν στα χέρια τους με πολύ μικρή προσπάθεια, είναι κάτι που οι προηγούμενες γενιές θα μπορούσανε μόνο να ονειρευτούν.

7 Τα παιδιά του σήμερα Όλα αυτά, Χρησιμοποιώντας τη φράση της εταιρείας Apple, just work. Δηλαδή απλά δουλεύουν.

8 Τα παιδιά του σήμερα Μόνο που όλα αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν τόσο απλά από μόνα τους. Κάποιοι χρειάζονται να κατασκευάσουν τις εφαρμογές, τα παιγνίδια και όλα αυτά τα οποία τα σημερινά παιδιά καταναλώνουν συνεχώς.

9 Τα παιδιά του σήμερα Η ανησυχία που επιβεβαιώνεται διαρκώς είναι ότι πολύ λίγα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για την ανάπτυξη του επόμενου Facebook

10 Τα παιδιά του σήμερα..ή τoυ επόμενου Google

11 Τα παιδιά του σήμερα ή του επόμενου ΥοuTube

12 Τα παιδιά του σήμερα ή ακόμα του Raspberry Pi, του υπολογιστή των 35$!

13 Τα παιδιά του σήμερα Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, οι νέοι άνθρωποι να καταλαβαίνουν πως κατασκευάζεται η ψηφιακή τεχνολογία.

14 Τα παιδιά του σήμερα και να αποκτούν τη γνώση να την κάνουν δική τους.

15 Τα παιδιά του σήμερα Σε πολλές χώρες, τα προγράμματα σπουδών έχουν αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Στην Αγγλία, το Υπουργείο Παιδείας κατάργησε το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών της πληροφορικής, εισάγοντας την εκμάθηση του προγραμματισμού σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου!

16 Τα παιδιά του σήμερα Το νέο μάθημα λέγεται: Computing! Δηλαδή Προγραμματισμός!

17 Τα παιδιά του σήμερα Διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού

18 Τα παιδιά του σήμερα και του Γυμνασίου!

19 Τα παιδιά του σήμερα Για το μάθημα αυτό δημιουργείται κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και δασκάλους!

20 Μεγάλη Εκστρατεία Αμέσως, πολλοί οργανισμοί και δράσεις, όπως το Computing at School, Σπεύδουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

21 Μεγάλη Εκστρατεία Παράλληλα, ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών και εκπαίδευσης καθηγητών με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής που να μην γνωρίζει προγραμματισμό και διαχείριση κώδικα. Η εκστρατεία ονομάζεται Νext Generation Skills, δηλαδή οι γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει η νέα γενιά!

22 Μεγάλη Εκστρατεία Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπεται ότι στην Αγγλία μέχρι το 2015 θα χρειαστούνε άνθρωποι με γνώσεις προγραμματισμού! μ

23 Μεγάλη Εκστρατεία Σήμερα μια νέα εκστρατεία διεξάγεται με στόχο να κινητοποιήσουν τη νέα γενιά των ψηφιακών δημιουργών! Λέγεται Make Things do Stuff! Στόχος, να μετατρέψουν τα παιδιά από καταναλωτές σε δημιουργούς!

24 Μεγάλη Εκστρατεία Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οργανισμός code.org, διεξάγει μια τεράστια εκστρατεία για να ενημερώσει παιδιά και γονείς με σύνθημα: «Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει προγραμματισμό»

25 Μεγάλη Εκστρατεία Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει είναι συντριπτικά. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν θέσεις προγραμματιστών στην αγορά εργασίας!!

26 Μεγάλη Εκστρατεία Η κίνηση υποστηρίζεται από κορυφαίους της αγοράς πληροφορικής, από πολιτικούς και από πολλές άλλες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Bill Clinton και ο ιδρυτής της Μicrosoft Bill Gates!

27 Ηour of Code To οργανισμοί στις Η.Π.Α ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκτοξεύσουν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στην Ιστορία: Hour Of Code ( Η ώρα του κώδικα)!.

28 Ηour of Code Αρχικός Στόχος : μαθητές στις Η.Π.Α να κάνουν μια ώρα κώδικα!.

29 Ηour of Code Η εκστρατεία υποστηρίζεται απ όλες τις μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής: Microsoft, Facebook, Google καθώς και από πολλές προσωπικότητες!

30 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

31 Ηour of Code Δραστηριότητες για αρχαρίους!

32 Ηour of Code Δραστηριότητες για να μάθετε JavaScript μια από τις πιο περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού!

33 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού ακόμα και για σχολεία χωρίς υπολογιστές ή χωρίς internet!

34 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε συσκευή!

35 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για άλλες γλώσσες προγραμματισμού!

36 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για γλώσσες υψηλού επιπέδου!

37 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

38 Ηour of Code Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: Σε 7 μέρες μρς15 εκατομμύρια μαθητές σε 170 χώρες κάνανε μια ώρα κώδικα!

39 Ηour of Code Κανείς δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο γρήγορα τους 15 εκατομμύρια χρήστες!

40 Ηour of Code 1 στους 5 μαθητές στις Η.Π.Α έκανε μια ώρα κώδικα!

41 Ηour of Code Η συμμετοχή των κοριτσιών στα μαθήματα ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό στα τελευταία 70 χρόνια!

42 Ηour of Code Οι μαθητές γράφουν γραμμές κώδικα, ενώ τα Windows «τρέχουν» σε γραμμές κώδικα.

43 Ηour of Code Πολύ σύντομα η εκστρατεία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο!

44 Ηour of Code Τελικό αποτέλεσμα: μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει την Ώρα του Κώδικα σε 252 χώρες στον κόσμο!

45 Ηour of Code Τον Δεκέμβρη του 2014 ξεκινά η νέα εκστρατεία Hour of Code.

46 Ηour of Code Στόχος των οργανωτών είναι ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν να ξεπεράσει τα μαθητές!

47 Ηour of Code Την καμπάνια υποστηρίζουν μεγάλες προσωπικότητες από κάθε χώρο, όπως ο Πρόεδρος Ομπάμα! «Μην παίζεις απλά στο κινητό σου, Προγραμμάτισέ το!»

48 Ηour of Code Ο Ιδρυτής του Facebook, Μark ZucKerberg! «Σε δεκαπέντε χρόνια θα διδάσκουμε Προγραμματισμό ακριβώς όπως την Ανάγνωση και τη Γραφή και θα αναρωτιόμαστε Γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα!»!

49 Ηour of Code Πάρα πολλές Προσωπικότητες της Πληροφορικής και του Αθλητισμού!

50 CodeWeek Στην Ευρώπη ξεκινά από το 2013 η εκστρατεία CodeWeek. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι θέσεις εργασίας για ανθρώπους που γνωρίζουν προγραμματισμό θα φτάσουν το 2020 το !

51 CodeWeek 2014 Η ίδια εκστρατεία οργανώνεται τον Οκτώβριο του 2014.

52 CodeWeek 2014 Οι εταιρείες που στηρίζονται στην τεχνολογία, δεν βρίσκουν ανθρώπους που να γνωρίζουν προγραμματισμό!

53 CodeWeek 2014 Οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη!

54 CodeWeek 2014 Σε 32 χώρες της Ευρώπης, ο στόχος είναι ένας:

55 CodeWeek η διάδοση της γνώσης του προγραμματισμού!

56 Εργαλεία Προγραμματισμού Πολλοί διεθνείς οργανισμοί όπως ο Mozilla και η Google χρηματοδοτούνε προγράμματα που έχουν σαν στόχο να ενθαρρύνουν τη νέα γενιά στη δημιουργία και όχι στην κατανάλωση της τεχνολογίας. Μεγάλα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά ιδρύματα όπως το M.I.T κατασκευάζουν εργαλεία για την εκμάθηση του προγραμματισμού, τα οποία μάλιστα είναι δωρεάν στον καθένα. Τέτοια είναι: το Scratch

57 Εργαλεία Προγραμματισμού Το App Inventor!

58 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Greenfoot!

59 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Alice!

60 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Ruby for Rails!

61 Εργαλεία Προγραμματισμού Το TynKer!

62 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Hopscotch!

63 Εργαλεία Προγραμματισμού Και πολλά Ακόμη!

64 Οι γνώσεις του Προγραμματισμού Στον 21 αιώνα οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι απανταχού παρούσες. Πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από το smart phone που έχουμε στην τσέπη μας. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αγγίζουν κάθε πλευρά της ζωής των επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνοντας την οικονομία, την ιατρική υψηλού επιπέδου, την μηχανική, τις κατασκευές, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Κάθε μέρα ένα σωρό φυσικά αντικείμενα από αυτοκίνητα μέχρι ψυγεία μεταμορφώνονται σε ψηφιακές συσκευές. Είναι πλέον σίγουρο, ότι η απόκτηση τέτοιων δεξιοτήτων θα παρέχει στα παιδιά προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά ευεργετήματα, και θα θεωρούνται θεμελιώδεις γνώσεις για κάποιον που θα θέλει να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας.

65 Οι γνώσεις του Προγραμματισμού «Η γνώση του προγραμματισμού είναι σχεδόν τόσο σημαντική όσο και η γνώση της ανατομίας στην ιατρική έρευνα» Larry Corey - Πρόεδρος στο Ερευνητικό Κέντρο κατά του καρκίνου Fred Hutchinson.

66 Τα παιδιά του σήμερα Υπάρχει ακόμη μια τεράστια ζήτηση από παιδιά που θέλουν να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους και θέλουν να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες. Σύμφωνα με την έρευνα του Mozilla YouGov, τα ¾ των νέων παιδιών θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εφαρμογές, παιγνίδια, web sites και μόνο το 3% των παιδιών έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να επιτύχουν κάτι τέτοιο.

67 Τα παιδιά του σήμερα Η ψηφιακή αυτή ανεπάρκεια οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλά χρόνια τα σχολικά προγράμματα και όλη η εκπαίδευση της πληροφορικής ασχολούνται μόνο με την επεξεργασία κειμένου και τα λογιστικά φύλλα και καθόλου με τον προγραμματισμό.

68 Τα παιδιά του σήμερα Μέσα από τη διαδικασία κατασκευής μιας εφαρμογής, ενός παιγνιδιού, μιας προσομοίωσης ενός κινούμενου robot, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τη λογική του προγραμματισμού, των αλγορίθμων και των βάσεων δεδομένων. Θα μάθουν επίσης να εργάζονται σε ομάδες, θα μάθουν να μοιράζονται, θα αποκτήσουν τεχνικές επίλυσης και σχεδιασμού προβλημάτων.

69 Ο στόχος μας Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε στους μαθητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη του κώδικα, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση και επαγγελματική εξέλιξη στην σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

70 Πως σχεδιάσαμε προγράμματα μας Σχεδιάσαμε τα προγράμματα εκπαίδευσης των μαθητών με βάση: Τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής που είναι: νέες υπηρεσίες, και νέες εφαρμογές σε υπολογιστές και άλλες συσκευές!

71 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας : Είναι η εξέλιξη των γλωσσών αλλά και των εργαλείων προγραμματισμού, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι: η C++, η Java, η HTML 5, η JavaScript, το JQuery και άλλες. Με αυτές τις γλώσσες γράφονται σήμερα εφαρμογές για όλες τις συσκευές!

72 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Eίναι, η Διεθνής Διδακτική Εμπειρία στην Εκπαίδευση της Πληροφορικής!

73 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Είναι, οι τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνολογία της Εκπαίδευσης της Πληροφορικής!

74 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Είναι, οι γενικότερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. «Κάθε μαθητής σ αυτή τη χώρα πρέπει να μάθει Προγραμματισμό, Γιατί ο Προγραμματισμός σε μαθαίνει πώς να σκέφτεσαι»

75 Ποια είναι τα Eπίπεδα Σπουδών; Υπάρχουν 4 επίπεδα Σπουδών: Εlementary, Intermediate, Higher και Αdvanced.

76 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν, Προγραμματισμό Εφαρμογών με το Scratch.

77 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Προγραμματισμό Εφαρμογών για tablets και Smartphones με το App Inventor.

78 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Δημιουργία και επεξεργασία γραφικών με το Gimp.

79 Eπίπεδο Σπουδών: Elementary Tα παιδιά αποκτούν Βασικές Γνώσεις στην Html που είναι η γλώσσα για τη Δημιουργία Ιστοσελίδων.

80 Eπίπεδο Σπουδών: Intermediate Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν, Ανάπτυξη Εφαρμογών για smartphones και tablets και διανυσματικά γραφικά!

81 Eπίπεδα Σπουδών: Intermediate Τα παιδιά αποκτούν τις πρώτες γνώσεις στη γλώσσα προγραμματισμού C++.

82 Eπίπεδο Σπουδών: Intermediate Δημιουργία Ιστοσελίδων με Προχωρημένη Ηtml και Επεξεργασία Ήχου!

83 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Στο επίπεδο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν Επεξεργασία Video.

84 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Δημιουργία, επεξεργασία και διαχείριση τρισδιάστατων γραφικών!

85 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμό Διαδραστικών Τρισδιάστατων γραφικών σε Java με το Alice!

86 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Java με το Greenfoot!

87 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμός με γλώσσα C++

88 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Java με την πλατφόρμα Eclipse!

89 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Html 5 με το Web Designer.

90 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Προγραμματισμός εφαρμογών σε JavaScript με την πλατφόρμα Phaser!

91 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Δημιουργία ειδικών εφέ σε ιστοσελίδες με το JQuery.

92 Συνεχής Αναβάθμιση Τα προγράμματα σπουδών μας αναβαθμίζονται κάθε χρόνο και ενσωματώνουν συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογικές και εκπαιδευτικές εξελίξεις, έτσι ώστε να σας προσφέρουμε τα καλύτερα εφόδια για το σύγχρονο παγκόσμιο επαγγελματικό περιβάλλον.

93 Βασικός μας στόχος: Ο Προγραμματισμός! Σε όλα τα επίπεδα δίνεται βάση στην ανάπτυξη και προγραμματισμό εφαρμογών. Το σπουδαιότερο μέρος, στοχεύει στη γνώση του προγραμματισμού, τη δημιουργία και τη διαχείριση του κώδικα. Στο τέλος των σπουδών οι μαθητές έχουν εμπειρία στις σημαντικότερες γλώσσες προγραμματισμού: C++ και Java και έχουν ήδη αναπτύξει πολλά προγράμματα και εφαρμογές. Πρόκειται για τις δύο από τις σημαντικότατες γλώσσες προγραμματισμού σήμερα, στις οποίες γράφονται προγράμματα και εφαρμογές για όλες τις συσκευές που λειτουργούν με Windows, Os, Android Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα. Παράλληλα θα μάθουν την κατασκευή ιστοσελίδων, δυκτιακών τόπων και εφαρμογών (web development), πράγμα πολύ σημαντικό σήμερα, αφού ότι δημιουργείται πρέπει να προβάλλεται και να λειτουργεί στο internet.

94 Επιπλέον Γνώσεις! Aκόμη τα παιδιά μαθαίνουν πολύ καλά να διαχειρίζονται, να επεξεργάζονται αλλά και να παράγουν κάθε είδος πολυμεσικού, αντικειμένου: graphics, animation, ήχο, video. Πρόκειται για έναν ολόκληρο νέο κόσμο για δημιουργία και εξερεύνηση! Οτιδήποτε μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σήμερα στον υπολογιστή απαιτεί τουλάχιστον στοιχειώδεις γνώσεις γραφικών και επεξεργασίας φωτογραφίας.τα προγράμματα, οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές χρειάζονται τα δικά τους γραφικά.

95 Οργάνωση Σπουδών Παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών οργάνωση σπουδών ώστε να εφοδιάζουμε και να υποστηρίζουμε τη μάθηση με όλα τις τεχνολογικές εξελίξεις στην εκπαίδευση. Διαρκής Τεχνική Υποστήριξη σε γονείς και μαθητές για την εγκατάσταση και σωστή χρήση συσκευών, εκπαιδευτικού υλικού, προγραμμάτων και υπηρεσιών. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση των μαθητών με , για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει ψηφιακό σχολείο. Εκεί βρίσκεται όλο το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, οι εργασίες, οι δραστηριότητες και οι πηγές πληροφοριών και υλικών. Με το ψηφιακό σχολείο οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούνε με τον καθηγητή τους καθημερινά για απορίες, πληροφορίες και υποστήριξη.

96 On-Line Mαθήματα Λειτουργεί ειδική πλατφόρμα τήλε -εκπαίδευσης (e-learning), ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα και μαθητές σε απομακρυσμένα μέρη, ή μαθητές με δυσκολία μετακίνησης.

97 On-Line Mαθήματα Το μάθημα γίνεται ζωντανά με έμπειρους καθηγητές στην τήλε εκπαίδευση, χάρις στην νέα εξέλιξη της τεχνολογίας virtual classroom (εικονική τάξη).

98 On-Line Mαθήματα Οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα, έχουν οπτική και ηχητική επαφή με τον καθηγητή και μπορούνε να ρωτάνε και να εργάζονται όπως σε μια συνηθισμένη τάξη.

99 On-Line Mαθήματα Κάθε μάθημα καταγράφεται σε video, το οποίο ο μαθητής μπορεί να το παρακολουθήσει μετά το τέλος του μαθήματος όσες φορές θέλει.

100 Οργάνωση On-Line Mαθήματα Σπουδών Επίσης υπάρχει δυνατότητα οn-line επικοινωνίας των μαθητών με τον καθηγητή τους για επίλυση αποριών και τεχνικών προβλημάτων.

101 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών Στους μαθητές ανατίθεται ένα project κάθε εβδομάδα

102 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών.. το οποίο πρέπει να κατασκευάσουν,

103 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών να το ανεβάσουν

104 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών.. ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη σχολή

105 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών ολοκληρωμένο!

106 Οργάνωση Σπουδών Oι μαθητές πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν και ένα μεγαλύτερο project στο τέλος της περιόδου. Οι εργασίες των μαθητών αναρτώνται στο site της σχολής και είναι διαθέσιμες στους γονείς. Οι εργασίες παραδίδονται στους μαθητές στο τέλος της περιόδου. Η ενημέρωση των γονέων γίνεται τακτικά σε μηνιαία βάση, ενώ μπορούν να επικοινωνούνε καθημερινά με τους υπεύθυνους καθηγητές και ηλεκτρονικά.

107 Οργάνωση Σπουδών Εκδηλώσεις Ημερίδες Διοργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις και ημερίδες, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην πληροφορική και την εκπαίδευση.

108 Η μεγάλη προσφορά των Smart-Labs!

109 Code Team Η ομάδα προγραμματισμού Code Team, έχει στόχο την προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Προγραμματισμού. Τα μαθήματα αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους μαθητές μας!

110 Code Team Διαγωνισμοί Προγραμματισμού υπάρχουν πάρα πολλοί ενώ καθημερινά εμφανίζονται νέοι! Ο πιο γνωστός είναι το Code Jam που διοργανώνει η Google.

111 Code Team Το Code Jam είναι ένας διεθνής διαγωνισμός προγραμματισμού που διοργανώνει η Google κάθε χρόνο. Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος μρςμαθητές από13 17 χρονών. Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε το 2003 με στόχο να βρίσκει η εταιρεία ταλαντούχους νεαρούς προγραμματιστές!

112 Code Team Κάθε χρόνο συμμετέχουν πάρα πολλοί μαθητές απ όλο τον κόσμο!

113 Code Team Στο διαγωνισμό του 2014 η συμμετοχή ξεπέρασε τους μαθητές απ όλο τον κόσμο!

114 Code Team H τελική φάση του διαγωνισμού γίνεται στο Los Angeles.

115 Code Team Οι 25 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για τις 3 πρώτες θέσεις!

116 Code Team Νικητής μετά από πολύωρη σκληρή μάχη αναδεικνύεται ο Gennady Korotkevich από τη Λευκορωσία. Η πρώτη θέση συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο

117 Code Team Χρηματικά ποσά δίνονται και στους υπόλοιπους νικητές. Η συμμετοχή στη τελική φάση, αρκεί για να πάρει κάποιος το εισητήριο πρόσληψης σε πολλές εταιρείες!

118 Code Team

119 Code Team Στον διαγωνισμό Top Coder συμμετέχουν άνθρωποι από 200 χώρες! Στο site γίνονται διαγωνισμοί σε γλώσσες C++ και Java και αποτελεί πλατφόρμα Πρόσληψης προγραμματιστών!

120 Code Team

121 Code Team

122 Code Team

123 Code Team

124 Code Team Τα Puzzles του Facebook για προγραμματιστές είναι ένας διαγωνισμός που οδηγεί σε πρόσληψη στο Facebook!

125 Code Team Στο FaceBook προσκαλούμε υποψηφίους να στείλουν λύσεις σε προβλήματα Προγραμματισμού που παρουσιάζονται στη σελίδα προσλήψεων. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε προγραμματιστές να ξεχωρίσουν, ανεξάρτητα από το βιογραφικό τους ή το επίπεδο σπουδών τους.

126 Code Team Τα Puzzles του Facebook για προγραμματιστές Συνήθως λαμβάνουμε γύρω στις 1000 απαντήσεις το μήνα απ όλο τον κόσμο. Τα προβλήματα είναι δύσκολα και οι σωστές απαντήσεις είναι περίπου 10%, Αλλά οι καλύτεροι προσκαλούνται σε συνέντευξη για πρόσληψη! Ένα 5 με 10% των προγραμματιστών μας προσλαμβάνεται στο Facebook με αυτή Τη διαδικασία. δ

127 Code Team

128 Code Team

129 Code - In Οι μαθητές με πολύ καλές γνώσεις στον προγραμματισμό έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, όπως το Code-ΙΝ της Google!

130 Code - In Το Code-ΙΝ της Google είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός κώδικα για νέους από χρονών.

131 Code - In Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές από πολλές χώρες!

132 Summer Of Code To Summer of Code της Google!

133 Οργάνωση Σπουδών Το Summer of Code της Google είναι μια ευκαιρία για νέους πάνω από 18 να δουλέψουν ως προγραμματιστές το καλοκαίρι στην Google! Γεγονός πάρα πολύ σημαντικό στο βιογραφικό τους, αποτελεί εισητήριο πρόσληψης για όλες τις εταιρείες!

134 Eκπαιδευτική Ρομποτική Με τα μαθήματα ρομποτικής οι μαθητές μας μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής, όπως είναι η Παγκόσμια Ρομποτική Ολυμπιάδα (WRO)!

135 Υλικοτεχνική Υποδομή Τα προγράμματά μας ολοκληρώνονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

136 Υλικοτεχνική Υποδομή Δια δραστικό πίνακα αφής Smart Board για την καλύτερη παρουσίαση και παρακολούθηση η του μαθήματος.

137 Υλικοτεχνική Υποδομή Υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας οργανωμένοι σε τοπικό δίκτυο με την υψηλότερη ταχύτητα πρόσβασης στο Internet. To εργαστήριο μας είναι εφοδιασμένο με κάθε συσκευή που είναι απαραίτητη για τα αντίστοιχα αντικείμενα.

138 Εκπαιδευτικό Προσωπικό Διδάσκουν καθηγητές με πολύχρονη εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία στην Πληροφορική. Το εκπαιδευτικό μας επιτελείο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, ενημερώνεται και ερευνά ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς το εκπαιδευτικό υλικό και η παρεχόμενη γνώση με κάθε νέα τεχνολογία. Οι καθηγητές μας επιμορφώνονται διαρκώς παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης.

139 Στο site μας θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, παρουσιάσεις καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών για κάθε επίπεδο.

140 Βρείτε μας στο Facebook! Για να έχετε άμεση ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και προσφορές!

141 Η μεγάλη προσφορά των Smart-Labs!

142

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.com Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού Στηρίζει τους μαθητές στην αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ-Ε)

Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ-Ε) Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ-Ε) Τεχνολογίες Μάθησης Learning Technologies 2015 Τι είναι; Πρόκειται για διεπιστημονική Κατεύθυνση σπουδών που εστιάζει στις Τεχνολογίες Μάθησης

Διαβάστε περισσότερα

Scratch. για γυμνάσιο

Scratch. για γυμνάσιο Scratch για γυμνάσιο Ομάδα Κ Ζαμπούνης Φίλιππος Νικολοπούλου Λουίζα Ντιρογιάννη Μαγδαληνή Παπαγεωργὶου Μαριλένα Σιδηρόπουλος Δημήτριος Φακριάδης Πασχάλης Tι είναι το scratch? Tο scratch είναι μια γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής

Διδακτική της Πληροφορικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Γυμνάσιο Σταύρος Δημητριάδης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012

Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012 Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012 Μάθηση Γενικότερος όρος από την «εκπαίδευση» Την εκπαίδευση την αντιλαμβανόμαστε σαν διαδικασία μέσα στην τάξη «Μάθηση» παντού και συνεχώς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Θέμα: «Σχεδιάζεται κατάργηση της Επιμόρφωσης Β Επιπέδου στις Τ.Π.Ε.;»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Θέμα: «Σχεδιάζεται κατάργηση της Επιμόρφωσης Β Επιπέδου στις Τ.Π.Ε.;» Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ΚΟΙΝ.: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. Εκπαιδευτικά Δίκτυα Ενημέρωσης:

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες ΣΧΟΛΕΙΟ Η εκπαιδευτική πρακτική αφορούσε τη διδασκαλία των μεταβλητών στον προγραμματισμό και εφαρμόστηκε σε μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Πληροφορικής στα πλαίσια του μαθήματος του Δομημένου

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση του Scratch στο πλαίσιο εκπόνησης ομαδικών εργασιών στο μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Γυμνασίου

Αξιοποίηση του Scratch στο πλαίσιο εκπόνησης ομαδικών εργασιών στο μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Γυμνασίου Αξιοποίηση του Scratch στο πλαίσιο εκπόνησης ομαδικών εργασιών στο μάθημα της Πληροφορικής της Γ' Γυμνασίου Ελισάβετ Μαυρουδή 3ο Γυμνάσιο Ρόδου Εργαστηριακή Συνεδρία - Εφαρμογές του SCRATCH στη διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

One Laptop Per Child

One Laptop Per Child One Laptop Per Child Παρουσίαση του μαθητικού υπολογιστή Αν. Καθηγητής Τσινάκος Αύγουστος, Προϊστάμενος, Τμ. Βιομηχανικής Πληροφορικής TEI Kαβάλας tsinakos@teikav.edu.gr Γιατί μας αφορά ή όλη προσπάθεια?

Διαβάστε περισσότερα

2.1 Εισαγωγή στο Scratch

2.1 Εισαγωγή στο Scratch 2.1 Εισαγωγή στο Scratch Στο μάθημα αυτό: θα γνωρίσετε τι είναι προγραμματισμός και τι γλώσσα προγραμματισμού θα έρθετε σε μία πρώτη επαφή με το Scratch και θα δείτε έργα που έχουν υλοποιηθεί με αυτό θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχής επιμόρφωση χωρίς φραγμούς

Συνεχής επιμόρφωση χωρίς φραγμούς Συνεχής επιμόρφωση χωρίς φραγμούς Ζούμε στην περίοδο όπου η διαρκής επιμόρφωση έχει γίνει απαραίτητη. Τόσο οι προσωπικές όσο και οι επαγγελματικές ανάγκες για γνώσεις και επαγγελματικά εφόδια, σε συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 6/4/2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DP STUDIES Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την ανταγωνιστική

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Η AIESEC σε συνεργασία με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) ανοίγει συγκεκριμένες

Διαβάστε περισσότερα

Web 1.0, Web 2.0, Σύγχρονη Μάθηση από Απόσταση

Web 1.0, Web 2.0, Σύγχρονη Μάθηση από Απόσταση Τεχνολογίες Πρόσβασης στη Μάθηση Web 1.0, Web 2.0, Σύγχρονη Μάθηση από Απόσταση Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 8/11/2012 Μέχρι Στιγμής Αναφερθήκαμε σε Σχεδιασμό μαθησιακής διαδικασίας Μαθησιακά πλάνα Νέες μεθοδολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου sepchiou@gmail.com

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου sepchiou@gmail.com Χίος, 21/1/2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου sepchiou@gmail.com Προτάσεις για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του τομέα Πληροφορικής του νέου Τεχνολογικού Λυκείου Αντωνόγλου Δ., Βασιλάκης Β., Καραμανής

Διαβάστε περισσότερα

«Λογισμικές εφαρμογές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Τομέα Οχημάτων»

«Λογισμικές εφαρμογές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Τομέα Οχημάτων» «Λογισμικές εφαρμογές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Τομέα Οχημάτων» Ευστράτιος Ντουμανάκης Τεχνολόγος Οχημάτων, Εκπαιδευτικός, 12 ο Επαγγελματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης entoum@sch.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Εργασία 1 η Ενεργή παρακολούθηση του Διεθνούς Συνεδρίου SCinTE

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση; A) Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες Η

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 -Οριζόντια Πράξη» Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση Αθανάσιος Τζιμογιάννης Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

Στέλιος Ξυνόγαλος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής stelios@uom.edu.gr

Στέλιος Ξυνόγαλος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής stelios@uom.edu.gr Στέλιος Ξυνόγαλος Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής stelios@uom.edu.gr Digital natives Οι σπουδαστές του 21 ου αιώνα - Digital natives Οι σπουδαστές του 21 ου αιώνα έχουν αλλάξει ριζικά

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984 Εισαγωγικό σημείωμα Τα Φροντιστήρια Πανελλαδικών Εξετάσεων ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκαν το 1984 από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και εδρεύουν στα Βόρεια προάστια επί της οδού Θέμιδος 1 στην πλατεία του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Αγγελική Καραματσούκη karamaag@gmail.com Πράσινες Ιδέες 22/10/2014 Γνωριμία 2 Αγγελική Καραματσούκη Πτυχίο Νοσηλευτικής, Πτυχίο Πληροφορικής Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

"Το λογισμικόgreenfoot ως εκπαιδευτικό εργαλείο"

Το λογισμικόgreenfoot ως εκπαιδευτικό εργαλείο "Το λογισμικόgreenfoot ως εκπαιδευτικό εργαλείο" Κωνσταντίνος Δελησταύρου Ευγενία Παπαδοπούλου ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης Ημερίδα Καλές Πρακτικές στη διδασκαλία της Πληροφορικής Κιλκίς 26/6/2014 Τι είναι το Greenfoot

Διαβάστε περισσότερα

Ε Υ Ρ Ω Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η Α. Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Ε Υ Ρ Ω Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Κ Η Α. Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ κ α λ ο κ α ι ρ ι ν ά τ μ ή μ α τ α μουσικής τεχνολογίας & πολυμέσων δημιουργίας ιστοσελίδων Apple - Windows & Office 2 ώ ρ ε ς δ ω ρ ε ά ν σ ε μ ι ν

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η υπηρεσία PNA s Webinars;

Τι είναι η υπηρεσία PNA s Webinars; PNA s Webinars 1 2 Τι είναι η υπηρεσία PNA s Webinars; Τα PNA s Webinars, είναι υπηρεσία που προσφέρει η PNA στις εταιρίες που επιθυμούν να διοργανώσουν ηλεκτρονικά σεμινάρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη

Ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Αχιλλέας Καμέας Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο & Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη 2 1 Mobile devices / tablets 3 Μικρές, φορητές συσκευές

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ

Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ Ομάδα Γ Βότσης Ευστάθιος Γιαζιτσής Παντελής Σπαής Αλέξανδρος Τάτσης Γεώργιος Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχάριοι προγραμματιστές Εισαγωγή Προβλήματα Δυσκολίες Διδακτικό

Διαβάστε περισσότερα

Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Α. Βύρων Νικολαΐδης Πρόεδρος Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Πληροφορικής(CEPIS) To Όραμα Δημιουργώντας 500.000

Διαβάστε περισσότερα

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr

Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Κωσταντινουπόλεως 34, Καλλιθέα, Ρέθυμνο τ. 28310 58503 Kέντρο Δια Βίου Μάθησης Πληροφορικής Τουρισμού & Συναφών Ειδικότητων. www.f1school.gr f1school@otenet.gr Σύγχρονες Επαγγελματικές Εγκαταστάσεις Αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

www.genadios.edu.gr Λεωφ. Καλαμακίου 104Β, Άλιμος ΤΚ 174 55 Τ. 210 9828888 210 9829888 210 9830888 F. 210 9850342 Ε. info@genadios.edu.

www.genadios.edu.gr Λεωφ. Καλαμακίου 104Β, Άλιμος ΤΚ 174 55 Τ. 210 9828888 210 9829888 210 9830888 F. 210 9850342 Ε. info@genadios.edu. Αγαπητοί γονείς Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ταυτότητα της ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ και το αξιόλογο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί.

Διαβάστε περισσότερα

Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ

Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ Το περιβάλλον Διαδίκτυο Ψηφιακό οικοσύστημα Σχολείο Εκπαιδευτικοί Γονείς. Η ανάγκη Τα παιδιά χρειάζονται ποιοτικό ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up»

«Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up» «Η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε μία χώρα start up» Σπύρος Ιγνατιάδης Γ. Διευθυντής Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος Ο ΣΕΠΒΕ ιστορικό Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1994. Έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Συμπληρωματικό κείμενο στη θέση του Δ.Σ. της ΠΕΚαΠ για την Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τελική έκδοση κειμένου: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Λ. Αναστασίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννη Ισαβέλλα Ζωγοπούλου Άννα Κουκάκης Γιώργος Σταθάκη Αρετιάννα

ΟΜΑΔΑ Λ. Αναστασίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννη Ισαβέλλα Ζωγοπούλου Άννα Κουκάκης Γιώργος Σταθάκη Αρετιάννα ΟΜΑΔΑ Λ Αναστασίου Κωνσταντίνος Δεληγιάννη Ισαβέλλα Ζωγοπούλου Άννα Κουκάκης Γιώργος Σταθάκη Αρετιάννα ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Τι είναι η βιοπληροφορική; Αποκαλείται ο επιστημονικός κλάδος ο οποίος προέκυψε από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2009-2010 ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για το Μάθημα

Ενημέρωση για το Μάθημα Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα - Ακαδημία CISCO Β και Γ Λυκείου Ακαδημία Δικτύων CISCO Δίκτυα και Ηλεκτρονικοί CCNA3: Switching Basics Υπολογιστές and Μέχρι το 1993 Προσωπικοί υπολογιστές Απομονωμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας με το MIT Αρρ Inventor. 1 η Εργασία

Ξεκινώντας με το MIT Αρρ Inventor. 1 η Εργασία Ξεκινώντας με το MIT Αρρ Inventor 1 η Εργασία Απαιτήσεις 1. Σύνδεση στο Διαδίκτυο (διότι οι εφαρμογές δημιουργούνται online) 2. Εγκατεστημένος ο Browser Google Chrome 3. Υπαρκτός λογαριασμός Gmail 4. Κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 10-2011 ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο προσανατολισμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Μάιος 2012 Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την

Διαβάστε περισσότερα

25 ευρώ συνολικά και για τα τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια µουσικής τεχνολογίας

25 ευρώ συνολικά και για τα τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια µουσικής τεχνολογίας Το Δηµοτικό Ωδείο Θέρµης σε συνεργασία µε τo σύνολο Idée Fixe και την Dr. Elainie Lillios του Κρατικού Πανεπιστηµίου Bowling Green ( Οhio) της Αµερικής διοργανώνουν σειρά εργαστηρίων µε άξονα τη µουσική

Διαβάστε περισσότερα

Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119

Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119 Επιβλέπων: Καθ. Ι. Ψαρομηλινγκος - Φοιτήτρια: Ελένη Στάμου Α.Μ.2119 Εισαγωγή στα MOOCs, ορισμός, πως ξεκίνησαν Λόγος ύπαρξης τους, ΗΠΑ, Ευρώπη Διαφοροποιήσεις, xmoocs vs cmoocs και σύγκριση με τα παραδοσιακά

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Ικανοτήτων και Ηγεσία

Ανάπτυξη Ικανοτήτων και Ηγεσία Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Ανάπτυξη Ικανοτήτων και Ηγεσία Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται

Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται Κύκλος Εκπαίδευσης «Συστήματα Ηλεκτρονικής Μάθησης & Ηλεκτρονική Αξιολόγηση» Ηλεκτρονική Μάθηση & Συστήματα που τη διαχειρίζονται Κατερίνα Γεωργούλη ΤΕΙ Αθήνας Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Εξέλιξη των Τεχνολογιών και Υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση. Oμάδα Ά

Εξέλιξη των Τεχνολογιών και Υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση. Oμάδα Ά Εξέλιξη των Τεχνολογιών και Υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση Oμάδα Ά Εισαγωγή Η ολοένα και αυξανόμενη πρόοδος στις τεχνολογίες και υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού Web, διευκολύνει

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect 23 Ιουλίου 2009 Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Ψηφιακή υποστήριξη για διερώτηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Ω1ΕΕ469ΗΕΒ-34Π ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΤΕΡΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Πρόλογος...7 Πρόλογος Επιμελητή...9 Εισαγωγή Τεχνολογίες για την ανάπτυξη ικανοτήτων...23 Σκοπός του βιβλίου...24 Eνα μοντέλο για την παιδαγωγική χρήση των εργαλείων με γνωστικό δυναμικό...26

Διαβάστε περισσότερα

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το κινητό τηλέφωνο. Θάνος Ψαρράς. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το κινητό τηλέφωνο Θάνος Ψαρράς Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Η παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία

Πολιτική ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ Εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής 1 η Σεπτέμβρη 2010 Πολιτική ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία Έργο του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό περιβάλλον. Ορισμοί της Τεχνολογίας. Σχέση Τεχνολογίας και Επιστήμης. Επιπτώσεις της Τεχνολογίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογικό περιβάλλον. Ορισμοί της Τεχνολογίας. Σχέση Τεχνολογίας και Επιστήμης. Επιπτώσεις της Τεχνολογίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ορισμοί της Τεχνολογίας Τεχνολογικό περιβάλλον ΕΙΣΑΓΩΓΗ στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Σχέση Τεχνολογίας και Επιστήμης Επιπτώσεις της Τεχνολογίας Ορισμός σχολικού βιβλίου για την Τεχνολογία Με την ευρεία έννοια του όρου

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και Εργασίας

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και Εργασίας Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και Εργασίας Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αγγελική Γριβοπούλου, ΤΕ01.13-ΠΕ20 ΣΧΟΛΕΙΟ 1 ο Ε.Κ. Μεσολογγίου Μεσολόγγι, 14/07/2015 1. Συνοπτική περιγραφή της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης Οι υπηρεσίες και ο ρόλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη δομούμενη Κοινωνία της Γνώσης Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης.

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Έκθεση για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ναό του Επίκουρου Απόλλωνα

Διαβάστε περισσότερα

ired electronics Εταιρικό προφίλ www.ired.gr

ired electronics Εταιρικό προφίλ www.ired.gr ired electronics Εταιρικό προφίλ www.ired.gr Η εταιρεία μας Η εταιρεία ired electronics δραστηριοποιείται στο χώρο της επισκευής κινητών τηλεφώνων - smartphones και ηλεκτρονικών υπολογιστών από το 2010.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/NΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr

Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr Πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως Οδηγός Χρήστη www.schoolessons.gr Σύντομη Περιγραφή Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως της δίνει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εμπλουτίζοντας τα σχολικά βιβλία στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου»: φιλοσοφία και στόχοι του έργου

Εμπλουτίζοντας τα σχολικά βιβλία στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου»: φιλοσοφία και στόχοι του έργου ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ 15-9-2015 Εμπλουτίζοντας τα σχολικά βιβλία στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου»: φιλοσοφία και στόχοι του έργου Αργυρώ Πρόσκολλη Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Σας απασχολεί το Φ.Π.Α.;

Σας απασχολεί το Φ.Π.Α.; Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευση Εκπαίδευση Γραφιστικές Εφαρμογές Κατασκευή Ιστοσελίδων Σας απασχολεί το Φ.Π.Α.; ανησυχείτε για τη νέα σεζόν... Φ.Π.Α. Η διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των ελλήνων και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 1 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 15 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Νίκος Τζιμόπουλος Υπεύθυνος ΠΛΗΝΕΤ Ν. Κυκλάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. E-learning. Οδηγός Σπουδών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. E-learning. Οδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Site: http://www.sofokleousin.gr/ Publication date: 31/10/2013 09:45. Alexa ranking (Greece): 669 Alexa ranking (Cyprus): 0 Alexa ranking (UK): 0

Site: http://www.sofokleousin.gr/ Publication date: 31/10/2013 09:45. Alexa ranking (Greece): 669 Alexa ranking (Cyprus): 0 Alexa ranking (UK): 0 Site: http://www.sofokleousin.gr/ Publication date: 31/10/2013 09:45 Alexa ranking (Greece): 669 Alexa ranking (Cyprus): 0 Alexa ranking (UK): 0 http://www.sofokleousin.gr/archives/145943.html Εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης ως προς τις συνέπειες στη διδασκαλία και το μιντιακό γραμματισμό

Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης ως προς τις συνέπειες στη διδασκαλία και το μιντιακό γραμματισμό Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο Προσκήνιο 1 Οι φορητοί υπολογιστές στην εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης ως προς τις συνέπειες στη διδασκαλία και το μιντιακό γραμματισμό Δημήτρης Σπανός 1 dimitris.spanos@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

What s App? Apps for People! Άρης Παρασκευόπουλος Mobile Data, Handsets & VAS marketing senior manager

What s App? Apps for People! Άρης Παρασκευόπουλος Mobile Data, Handsets & VAS marketing senior manager What s App? Apps for People! Άρης Παρασκευόπουλος Mobile Data, Handsets & VAS marketing senior manager Περιεχόμενα: Apps / Smartphones / Mobile Internet Παγκόσμια αγορά Ελληνική αγορά Στρατηγική WIND To

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΕΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ. Δασκάλα Τμήματος Ένταξης Μαράσλειο Διδασκαλείο ΕΑΕ

ΑΡΕΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ. Δασκάλα Τμήματος Ένταξης Μαράσλειο Διδασκαλείο ΕΑΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΜΠΟΥΡΟΛΙΑ Δασκάλα Τμήματος Ένταξης Μαράσλειο Διδασκαλείο ΕΑΕ Οι αποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί γνωρίζουν: - Τους μαθητές - Το γνωστικό αντικείμενο - Τις θεωρίες μάθησης - Αποτελεσματικές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ώρα του κώδικα (Hour of code)

Η ώρα του κώδικα (Hour of code) Η ώρα του κώδικα (Hour of code) ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ράλια Θωμά, ΠΕ 70 ΣΧΟΛΕΙΟ Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών Σαλαμίνας Σαλαμίνα, 30 Απριλίου 2015 1. Συνοπτική περιγραφή της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

"Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Π.Τ.Δ.Ε ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ".

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Π.Τ.Δ.Ε ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. "Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Π.Τ.Δ.Ε ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ". Σίμος Αναγνωστάκης, Ε.Ε.Δι.Π., sanagn@edc.uoc.gr Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΑΘΑΙΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ Σ Ω Τ Η Ρ Ι Ο Σ Α Γ Γ Ε Λ Ι Κ Η Τ Ε Ρ Ε Ζ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2: Software ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο 14-15 Δεκεμβρίου 2013, Ώρα 15:00-18:00. Από: Έτσι Μαθαίνω Προς: Καθηγητές Επικοινωνία: 211 8009813

Σεμινάριο 14-15 Δεκεμβρίου 2013, Ώρα 15:00-18:00. Από: Έτσι Μαθαίνω Προς: Καθηγητές Επικοινωνία: 211 8009813 Σεμινάριο 14-15 Δεκεμβρίου 2013, Ώρα 15:00-18:00 Από: Προς: Καθηγητές Επικοινωνία: 211 8009813 Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Το Ετσι μαθαίνω και το Greek Lessons OnLine διοργανώνουν από κοινού επιμορφωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης.

Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης. Υλοποιείται σε >30 χώρες και συμμετέχουν >17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Μια ομαδοσυνεργατική προσέγγιση μάθησης. Οι μαθητές ανακαλύπτουν την Φυσική, τις Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα. παρέχουν ένα περιβάλλον πρόσβασης στα τμήματα, μέσω συνδέσεων με οποιονδήποτε τρόπο

Πολυμέσα. παρέχουν ένα περιβάλλον πρόσβασης στα τμήματα, μέσω συνδέσεων με οποιονδήποτε τρόπο Περιεχόμενα Ορισμοί Smartphone-Πολυμέσα Η εξέλιξη Τελευταίας τεχνολογίας Smartphones Χαρακτηριστικά των smartphones Λειτουργικά Συστήματα στα Smartphones Στάδια παραγωγής πολυμεσικής εφαρμογής Κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES Καλλιθέα 26-3-2013 Αρ. πρωτ: 911 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάγκη για πιστοποιημένες δεξιότητες και Το Κόστος της Άγνοιας

Η ανάγκη για πιστοποιημένες δεξιότητες και Το Κόστος της Άγνοιας Η ανάγκη για πιστοποιημένες δεξιότητες και Το Κόστος της Άγνοιας Κωνσταντίνος Κεσεντές Γενικός Διευθυντής ECDL Ελλάς Τάσεις Ζήτηση για στελέχη με πολλά και διαφορετικά προσόντα. Έλλειψη στελεχών με δεξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α Τύπος Εκφώνηση Απαντήσεις Το λογισµικό Άτλαντας CENTENNIA µπορεί να χρησιµοποιηθεί 1. Α) Στην ιστορία. Σωστό το ) Σωστό το Γ)

Α/Α Τύπος Εκφώνηση Απαντήσεις Το λογισµικό Άτλαντας CENTENNIA µπορεί να χρησιµοποιηθεί 1. Α) Στην ιστορία. Σωστό το ) Σωστό το Γ) Α/Α Τύπος Εκφώνηση Απαντήσεις Το λογισµικό Άτλαντας CENTENNIA µπορεί να χρησιµοποιηθεί Α) Στην ιστορία. Α) Β) Γ) ) Απλή Β) Στη µελέτη περιβάλλοντος. Γ) Στις φυσικές επιστήµες. ) Σε όλα τα παραπάνω. Είστε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Android για Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Λεμεσού

Εφαρμογή Android για Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Λεμεσού Εφαρμογή Android για Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Λεμεσού Δωμάτιο: Χρυσή Εποχή της Λεμεσού Όνομα: Αθηνά Χριστοδούλου Το project, αφορά τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής για το δωμάτιο της Χρυσής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΑΞΗ Α «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ» ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ15 2014-15

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΑΞΗ Α «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ» ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ15 2014-15 ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΑΞΗ Α «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ» ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ15 2014-15 Τίτλος παρέμβασης: «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ» (Α 1.1) Χρόνος διάρκεια: 1 διδακτική ώρα. Τάξη: Α Γυμνασίου Γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής

Διδακτική της Πληροφορικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 4: Η Πληροφορική στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γενικό Λύκειο & Επαγγελματική Εκπαίδευση Σταύρος Δημητριάδης Άδειες Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p102609/welcome

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p102609/welcome Σεργιάνι στο χρόνο, σε ένα ταξίδι ιστορίας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, γεμάτο Ελλάδα και Κύπρο! Όχημά μας το γραμματόσημο! Stroll in time, in a journey of history, culture, environment, full of Greece

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακά Mέσα Υπολογιστική Νοημοσύνη www.aiia.csd.auth.gr

Ψηφιακά Mέσα Υπολογιστική Νοημοσύνη www.aiia.csd.auth.gr ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών Ψηφιακά Mέσα Υπολογιστική Νοημοσύνη www.aiia.csd.auth.gr Απρίλιος 2015 Τα αντικείμενα της

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηση σε νέα τεχνολογικά περιβάλλοντα

Μάθηση σε νέα τεχνολογικά περιβάλλοντα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Μάθηση σε νέα τεχνολογικά περιβάλλοντα Ενότητα 2: Εκπαίδευση με ΤΠΕ Βασιλική Μητροπούλου-Μούρκα Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7: Υλοποίηση εφαρμογών σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 7 Καραμαούνας Πολύκαρπος 1

Κεφάλαιο 7: Υλοποίηση εφαρμογών σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 7 Καραμαούνας Πολύκαρπος 1 Κεφάλαιο 7: Υλοποίηση εφαρμογών σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα Καραμαούνας Πολύκαρπος 1 Ανάπτυξη εφαρμογών για φορητές συσκευές: τείνουν να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές και άλλες συσκευές. Τα δημοφιλέστερα

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργικό ή µόνο ασφαλές διαδίκτυο;

ηµιουργικό ή µόνο ασφαλές διαδίκτυο; 2η Εκδήλωση «Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται.» Παρασκευή 18 Σεπτεµβρίου 2015 ηµιουργικό ή µόνο ασφαλές διαδίκτυο; Αλέξανδρος Καπανιάρης Πληροφορικός, Πιστοποιηµένος εκπαιδευτής του προγράµµατος ΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης

Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Οδηγίες για αξιολόγηση στο πλαίσιο ομότιμης συνεργατικής μάθησης Τι είναι το PeLe; Το PeLe είναι ένα διαδικτυακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ομότιμης συνεργατικής μάθησης και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ του μαθήματος HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ του μαθήματος HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ του μαθήματος HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Διδάσκουσα Χ.Ντελοπούλου,hadelop@econ.uoa.gr Το μάθημα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι ένα μ ά θ η μ α δ ε ξ ι ο τ ή τ ω ν a πευθύνεται σ ε ό

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικές αρχές εκπαιδευτικού λογισμικού

Σχεδιαστικές αρχές εκπαιδευτικού λογισμικού Σχεδιαστικές αρχές εκπαιδευτικού λογισμικού Μαρία Καραβελάκη, M.Sc. Αναλύτρια Εκπαιδευτικών Συστημάτων Διευθύνουσα Σύμβουλος, INTE*LEARN Θέματα παρουσίασης.. Γενικά για την εταιρία και την εμπειρία της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4288 /11.08.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4288 /11.08.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4288 /11.08.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού

Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους. του Σταύρου Κοκκαλίδη. Μαθηματικού Τα Διδακτικά Σενάρια και οι Προδιαγραφές τους του Σταύρου Κοκκαλίδη Μαθηματικού Διευθυντή του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Ρόδου-Εκπαιδευτή Στα προγράμματα Β Επιπέδου στις ΤΠΕ Ορισμός της έννοιας του σεναρίου.

Διαβάστε περισσότερα

«Ανοιχτό Λογισμικό και Εκπαιδευτική Διαδικασία Νέοι Τρόποι Διδασκαλίας-Μάθησης»

«Ανοιχτό Λογισμικό και Εκπαιδευτική Διαδικασία Νέοι Τρόποι Διδασκαλίας-Μάθησης» «Ανοιχτό Λογισμικό και Εκπαιδευτική Διαδικασία Νέοι Τρόποι Διδασκαλίας-Μάθησης» Αν. Καθηγητής Τσινάκος Αύγουστος, Τμ. Βιομηχανικής Πληροφορικής TEI Kαβάλας tsinakos@teikav.edu.gr tsinakos@athabascau.ca

Διαβάστε περισσότερα

EDU.20 Μια διαδικτυακή πλατφόρμα, ένα περιβάλλον αυτόνομης και διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης στα Αγγλικά στη Δημοτική εκπαίδευση

EDU.20 Μια διαδικτυακή πλατφόρμα, ένα περιβάλλον αυτόνομης και διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης στα Αγγλικά στη Δημοτική εκπαίδευση EDU.20 Μια διαδικτυακή πλατφόρμα, ένα περιβάλλον αυτόνομης και διαφοροποιημένης διδασκαλίας και μάθησης στα Αγγλικά στη Δημοτική εκπαίδευση Ημερίδα για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση, Λεμεσός 23/2/13

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα