Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας"

Transcript

1

2 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή. Στη σημερινή εποχή, υπάρχει μια ιλιγγιώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Βασικός μοχλός εξέλιξης κάθε επιστημονικού, τεχνικού κλάδου είναι η πληροφορική.

3 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Νέες συσκευές εμφανίζονται κάθε μέρα. Πέρα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές και τους φορητούς, έχουν εμφανιστεί τα notebooks, τα tablets, τα iphones, τα ipads, τα smartphones, και πολλά άλλα.

4 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Χάρη στην τεράστια εξάπλωση του Internet, και την μεγάλη βελτίωση στις ταχύτητες του, σήμερα όλες αυτές οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους με μεγάλη ευκολία. Και ακόμα, οι χρήστες ανταλλάσουν άνετα κάθε είδους υλικό σε ψηφιακή μορφή: έγγραφα, εικόνες, μουσική, videos.

5 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Επίσης έχουν αναπτυχθεί πολλές νέες υπηρεσίες όπως: ψηφιακά σχολεία, κοινωνικά δίκτυα, wikis, forums, blogs και πολλά ακόμα.

6 Τα παιδιά του σήμερα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να είναι η πρώτη πραγματική ψηφιακή γενιά. Μια γενιά η οποία φαίνεται ότι έχει τα πάντα στις άκρες των δακτύλων της. Ο πλούτος των παιγνιδιών, των εικόνων, των video και των βιβλίων που μπορούν να έχουν στα χέρια τους με πολύ μικρή προσπάθεια, είναι κάτι που οι προηγούμενες γενιές θα μπορούσανε μόνο να ονειρευτούν.

7 Τα παιδιά του σήμερα Όλα αυτά, Χρησιμοποιώντας τη φράση της εταιρείας Apple, just work. Δηλαδή απλά δουλεύουν.

8 Τα παιδιά του σήμερα Μόνο που όλα αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν τόσο απλά από μόνα τους. Κάποιοι χρειάζονται να κατασκευάσουν τις εφαρμογές, τα παιγνίδια και όλα αυτά τα οποία τα σημερινά παιδιά καταναλώνουν συνεχώς.

9 Τα παιδιά του σήμερα Η ανησυχία που επιβεβαιώνεται διαρκώς είναι ότι πολύ λίγα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για την ανάπτυξη του επόμενου Facebook

10 Τα παιδιά του σήμερα..ή τoυ επόμενου Google

11 Τα παιδιά του σήμερα ή του επόμενου ΥοuTube

12 Τα παιδιά του σήμερα ή ακόμα του Raspberry Pi, του υπολογιστή των 35$!

13 Τα παιδιά του σήμερα Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, οι νέοι άνθρωποι να καταλαβαίνουν πως κατασκευάζεται η ψηφιακή τεχνολογία.

14 Τα παιδιά του σήμερα και να αποκτούν τη γνώση να την κάνουν δική τους.

15 Τα παιδιά του σήμερα Σε πολλές χώρες, τα προγράμματα σπουδών έχουν αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Στην Αγγλία, το Υπουργείο Παιδείας κατάργησε το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών της πληροφορικής, εισάγοντας την εκμάθηση του προγραμματισμού σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου!

16 Τα παιδιά του σήμερα Το νέο μάθημα λέγεται: Computing! Δηλαδή Προγραμματισμός!

17 Τα παιδιά του σήμερα Διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού

18 Τα παιδιά του σήμερα και του Γυμνασίου!

19 Τα παιδιά του σήμερα Για το μάθημα αυτό δημιουργείται κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και δασκάλους!

20 Μεγάλη Εκστρατεία Αμέσως, πολλοί οργανισμοί και δράσεις, όπως το Computing at School, Σπεύδουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

21 Μεγάλη Εκστρατεία Παράλληλα, ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών και εκπαίδευσης καθηγητών με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής που να μην γνωρίζει προγραμματισμό και διαχείριση κώδικα. Η εκστρατεία ονομάζεται Νext Generation Skills, δηλαδή οι γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει η νέα γενιά!

22 Μεγάλη Εκστρατεία Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπεται ότι στην Αγγλία μέχρι το 2015 θα χρειαστούνε άνθρωποι με γνώσεις προγραμματισμού! μ

23 Μεγάλη Εκστρατεία Σήμερα μια νέα εκστρατεία διεξάγεται με στόχο να κινητοποιήσουν τη νέα γενιά των ψηφιακών δημιουργών! Λέγεται Make Things do Stuff! Στόχος, να μετατρέψουν τα παιδιά από καταναλωτές σε δημιουργούς!

24 Μεγάλη Εκστρατεία Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οργανισμός code.org, διεξάγει μια τεράστια εκστρατεία για να ενημερώσει παιδιά και γονείς με σύνθημα: «Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει προγραμματισμό»

25 Μεγάλη Εκστρατεία Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει είναι συντριπτικά. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν θέσεις προγραμματιστών στην αγορά εργασίας!!

26 Μεγάλη Εκστρατεία Η κίνηση υποστηρίζεται από κορυφαίους της αγοράς πληροφορικής, από πολιτικούς και από πολλές άλλες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Bill Clinton και ο ιδρυτής της Μicrosoft Bill Gates!

27 Ηour of Code To οργανισμοί στις Η.Π.Α ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκτοξεύσουν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στην Ιστορία: Hour Of Code ( Η ώρα του κώδικα)!.

28 Ηour of Code Αρχικός Στόχος : μαθητές στις Η.Π.Α να κάνουν μια ώρα κώδικα!.

29 Ηour of Code Η εκστρατεία υποστηρίζεται απ όλες τις μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής: Microsoft, Facebook, Google καθώς και από πολλές προσωπικότητες!

30 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

31 Ηour of Code Δραστηριότητες για αρχαρίους!

32 Ηour of Code Δραστηριότητες για να μάθετε JavaScript μια από τις πιο περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού!

33 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού ακόμα και για σχολεία χωρίς υπολογιστές ή χωρίς internet!

34 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε συσκευή!

35 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για άλλες γλώσσες προγραμματισμού!

36 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για γλώσσες υψηλού επιπέδου!

37 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

38 Ηour of Code Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: Σε 7 μέρες μρς15 εκατομμύρια μαθητές σε 170 χώρες κάνανε μια ώρα κώδικα!

39 Ηour of Code Κανείς δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο γρήγορα τους 15 εκατομμύρια χρήστες!

40 Ηour of Code 1 στους 5 μαθητές στις Η.Π.Α έκανε μια ώρα κώδικα!

41 Ηour of Code Η συμμετοχή των κοριτσιών στα μαθήματα ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό στα τελευταία 70 χρόνια!

42 Ηour of Code Οι μαθητές γράφουν γραμμές κώδικα, ενώ τα Windows «τρέχουν» σε γραμμές κώδικα.

43 Ηour of Code Πολύ σύντομα η εκστρατεία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο!

44 Ηour of Code Τελικό αποτέλεσμα: μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει την Ώρα του Κώδικα σε 252 χώρες στον κόσμο!

45 Ηour of Code Τον Δεκέμβρη του 2014 ξεκινά η νέα εκστρατεία Hour of Code.

46 Ηour of Code Στόχος των οργανωτών είναι ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν να ξεπεράσει τα μαθητές!

47 Ηour of Code Την καμπάνια υποστηρίζουν μεγάλες προσωπικότητες από κάθε χώρο, όπως ο Πρόεδρος Ομπάμα! «Μην παίζεις απλά στο κινητό σου, Προγραμμάτισέ το!»

48 Ηour of Code Ο Ιδρυτής του Facebook, Μark ZucKerberg! «Σε δεκαπέντε χρόνια θα διδάσκουμε Προγραμματισμό ακριβώς όπως την Ανάγνωση και τη Γραφή και θα αναρωτιόμαστε Γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα!»!

49 Ηour of Code Πάρα πολλές Προσωπικότητες της Πληροφορικής και του Αθλητισμού!

50 CodeWeek Στην Ευρώπη ξεκινά από το 2013 η εκστρατεία CodeWeek. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι θέσεις εργασίας για ανθρώπους που γνωρίζουν προγραμματισμό θα φτάσουν το 2020 το !

51 CodeWeek 2014 Η ίδια εκστρατεία οργανώνεται τον Οκτώβριο του 2014.

52 CodeWeek 2014 Οι εταιρείες που στηρίζονται στην τεχνολογία, δεν βρίσκουν ανθρώπους που να γνωρίζουν προγραμματισμό!

53 CodeWeek 2014 Οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη!

54 CodeWeek 2014 Σε 32 χώρες της Ευρώπης, ο στόχος είναι ένας:

55 CodeWeek η διάδοση της γνώσης του προγραμματισμού!

56 Εργαλεία Προγραμματισμού Πολλοί διεθνείς οργανισμοί όπως ο Mozilla και η Google χρηματοδοτούνε προγράμματα που έχουν σαν στόχο να ενθαρρύνουν τη νέα γενιά στη δημιουργία και όχι στην κατανάλωση της τεχνολογίας. Μεγάλα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά ιδρύματα όπως το M.I.T κατασκευάζουν εργαλεία για την εκμάθηση του προγραμματισμού, τα οποία μάλιστα είναι δωρεάν στον καθένα. Τέτοια είναι: το Scratch

57 Εργαλεία Προγραμματισμού Το App Inventor!

58 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Greenfoot!

59 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Alice!

60 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Ruby for Rails!

61 Εργαλεία Προγραμματισμού Το TynKer!

62 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Hopscotch!

63 Εργαλεία Προγραμματισμού Και πολλά Ακόμη!

64 Οι γνώσεις του Προγραμματισμού Στον 21 αιώνα οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι απανταχού παρούσες. Πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από το smart phone που έχουμε στην τσέπη μας. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αγγίζουν κάθε πλευρά της ζωής των επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνοντας την οικονομία, την ιατρική υψηλού επιπέδου, την μηχανική, τις κατασκευές, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Κάθε μέρα ένα σωρό φυσικά αντικείμενα από αυτοκίνητα μέχρι ψυγεία μεταμορφώνονται σε ψηφιακές συσκευές. Είναι πλέον σίγουρο, ότι η απόκτηση τέτοιων δεξιοτήτων θα παρέχει στα παιδιά προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά ευεργετήματα, και θα θεωρούνται θεμελιώδεις γνώσεις για κάποιον που θα θέλει να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας.

65 Οι γνώσεις του Προγραμματισμού «Η γνώση του προγραμματισμού είναι σχεδόν τόσο σημαντική όσο και η γνώση της ανατομίας στην ιατρική έρευνα» Larry Corey - Πρόεδρος στο Ερευνητικό Κέντρο κατά του καρκίνου Fred Hutchinson.

66 Τα παιδιά του σήμερα Υπάρχει ακόμη μια τεράστια ζήτηση από παιδιά που θέλουν να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους και θέλουν να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες. Σύμφωνα με την έρευνα του Mozilla YouGov, τα ¾ των νέων παιδιών θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εφαρμογές, παιγνίδια, web sites και μόνο το 3% των παιδιών έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να επιτύχουν κάτι τέτοιο.

67 Τα παιδιά του σήμερα Η ψηφιακή αυτή ανεπάρκεια οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλά χρόνια τα σχολικά προγράμματα και όλη η εκπαίδευση της πληροφορικής ασχολούνται μόνο με την επεξεργασία κειμένου και τα λογιστικά φύλλα και καθόλου με τον προγραμματισμό.

68 Τα παιδιά του σήμερα Μέσα από τη διαδικασία κατασκευής μιας εφαρμογής, ενός παιγνιδιού, μιας προσομοίωσης ενός κινούμενου robot, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τη λογική του προγραμματισμού, των αλγορίθμων και των βάσεων δεδομένων. Θα μάθουν επίσης να εργάζονται σε ομάδες, θα μάθουν να μοιράζονται, θα αποκτήσουν τεχνικές επίλυσης και σχεδιασμού προβλημάτων.

69 Ο στόχος μας Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε στους μαθητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη του κώδικα, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση και επαγγελματική εξέλιξη στην σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

70 Πως σχεδιάσαμε προγράμματα μας Σχεδιάσαμε τα προγράμματα εκπαίδευσης των μαθητών με βάση: Τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής που είναι: νέες υπηρεσίες, και νέες εφαρμογές σε υπολογιστές και άλλες συσκευές!

71 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας : Είναι η εξέλιξη των γλωσσών αλλά και των εργαλείων προγραμματισμού, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι: η C++, η Java, η HTML 5, η JavaScript, το JQuery και άλλες. Με αυτές τις γλώσσες γράφονται σήμερα εφαρμογές για όλες τις συσκευές!

72 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Eίναι, η Διεθνής Διδακτική Εμπειρία στην Εκπαίδευση της Πληροφορικής!

73 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Είναι, οι τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνολογία της Εκπαίδευσης της Πληροφορικής!

74 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Είναι, οι γενικότερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. «Κάθε μαθητής σ αυτή τη χώρα πρέπει να μάθει Προγραμματισμό, Γιατί ο Προγραμματισμός σε μαθαίνει πώς να σκέφτεσαι»

75 Ποια είναι τα Eπίπεδα Σπουδών; Υπάρχουν 4 επίπεδα Σπουδών: Εlementary, Intermediate, Higher και Αdvanced.

76 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν, Προγραμματισμό Εφαρμογών με το Scratch.

77 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Προγραμματισμό Εφαρμογών για tablets και Smartphones με το App Inventor.

78 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Δημιουργία και επεξεργασία γραφικών με το Gimp.

79 Eπίπεδο Σπουδών: Elementary Tα παιδιά αποκτούν Βασικές Γνώσεις στην Html που είναι η γλώσσα για τη Δημιουργία Ιστοσελίδων.

80 Eπίπεδο Σπουδών: Intermediate Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν, Ανάπτυξη Εφαρμογών για smartphones και tablets και διανυσματικά γραφικά!

81 Eπίπεδα Σπουδών: Intermediate Τα παιδιά αποκτούν τις πρώτες γνώσεις στη γλώσσα προγραμματισμού C++.

82 Eπίπεδο Σπουδών: Intermediate Δημιουργία Ιστοσελίδων με Προχωρημένη Ηtml και Επεξεργασία Ήχου!

83 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Στο επίπεδο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν Επεξεργασία Video.

84 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Δημιουργία, επεξεργασία και διαχείριση τρισδιάστατων γραφικών!

85 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμό Διαδραστικών Τρισδιάστατων γραφικών σε Java με το Alice!

86 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Java με το Greenfoot!

87 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμός με γλώσσα C++

88 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Java με την πλατφόρμα Eclipse!

89 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Html 5 με το Web Designer.

90 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Προγραμματισμός εφαρμογών σε JavaScript με την πλατφόρμα Phaser!

91 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Δημιουργία ειδικών εφέ σε ιστοσελίδες με το JQuery.

92 Συνεχής Αναβάθμιση Τα προγράμματα σπουδών μας αναβαθμίζονται κάθε χρόνο και ενσωματώνουν συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογικές και εκπαιδευτικές εξελίξεις, έτσι ώστε να σας προσφέρουμε τα καλύτερα εφόδια για το σύγχρονο παγκόσμιο επαγγελματικό περιβάλλον.

93 Βασικός μας στόχος: Ο Προγραμματισμός! Σε όλα τα επίπεδα δίνεται βάση στην ανάπτυξη και προγραμματισμό εφαρμογών. Το σπουδαιότερο μέρος, στοχεύει στη γνώση του προγραμματισμού, τη δημιουργία και τη διαχείριση του κώδικα. Στο τέλος των σπουδών οι μαθητές έχουν εμπειρία στις σημαντικότερες γλώσσες προγραμματισμού: C++ και Java και έχουν ήδη αναπτύξει πολλά προγράμματα και εφαρμογές. Πρόκειται για τις δύο από τις σημαντικότατες γλώσσες προγραμματισμού σήμερα, στις οποίες γράφονται προγράμματα και εφαρμογές για όλες τις συσκευές που λειτουργούν με Windows, Os, Android Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα. Παράλληλα θα μάθουν την κατασκευή ιστοσελίδων, δυκτιακών τόπων και εφαρμογών (web development), πράγμα πολύ σημαντικό σήμερα, αφού ότι δημιουργείται πρέπει να προβάλλεται και να λειτουργεί στο internet.

94 Επιπλέον Γνώσεις! Aκόμη τα παιδιά μαθαίνουν πολύ καλά να διαχειρίζονται, να επεξεργάζονται αλλά και να παράγουν κάθε είδος πολυμεσικού, αντικειμένου: graphics, animation, ήχο, video. Πρόκειται για έναν ολόκληρο νέο κόσμο για δημιουργία και εξερεύνηση! Οτιδήποτε μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σήμερα στον υπολογιστή απαιτεί τουλάχιστον στοιχειώδεις γνώσεις γραφικών και επεξεργασίας φωτογραφίας.τα προγράμματα, οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές χρειάζονται τα δικά τους γραφικά.

95 Οργάνωση Σπουδών Παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών οργάνωση σπουδών ώστε να εφοδιάζουμε και να υποστηρίζουμε τη μάθηση με όλα τις τεχνολογικές εξελίξεις στην εκπαίδευση. Διαρκής Τεχνική Υποστήριξη σε γονείς και μαθητές για την εγκατάσταση και σωστή χρήση συσκευών, εκπαιδευτικού υλικού, προγραμμάτων και υπηρεσιών. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση των μαθητών με , για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει ψηφιακό σχολείο. Εκεί βρίσκεται όλο το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, οι εργασίες, οι δραστηριότητες και οι πηγές πληροφοριών και υλικών. Με το ψηφιακό σχολείο οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούνε με τον καθηγητή τους καθημερινά για απορίες, πληροφορίες και υποστήριξη.

96 On-Line Mαθήματα Λειτουργεί ειδική πλατφόρμα τήλε -εκπαίδευσης (e-learning), ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα και μαθητές σε απομακρυσμένα μέρη, ή μαθητές με δυσκολία μετακίνησης.

97 On-Line Mαθήματα Το μάθημα γίνεται ζωντανά με έμπειρους καθηγητές στην τήλε εκπαίδευση, χάρις στην νέα εξέλιξη της τεχνολογίας virtual classroom (εικονική τάξη).

98 On-Line Mαθήματα Οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα, έχουν οπτική και ηχητική επαφή με τον καθηγητή και μπορούνε να ρωτάνε και να εργάζονται όπως σε μια συνηθισμένη τάξη.

99 On-Line Mαθήματα Κάθε μάθημα καταγράφεται σε video, το οποίο ο μαθητής μπορεί να το παρακολουθήσει μετά το τέλος του μαθήματος όσες φορές θέλει.

100 Οργάνωση On-Line Mαθήματα Σπουδών Επίσης υπάρχει δυνατότητα οn-line επικοινωνίας των μαθητών με τον καθηγητή τους για επίλυση αποριών και τεχνικών προβλημάτων.

101 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών Στους μαθητές ανατίθεται ένα project κάθε εβδομάδα

102 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών.. το οποίο πρέπει να κατασκευάσουν,

103 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών να το ανεβάσουν

104 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών.. ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη σχολή

105 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών ολοκληρωμένο!

106 Οργάνωση Σπουδών Oι μαθητές πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν και ένα μεγαλύτερο project στο τέλος της περιόδου. Οι εργασίες των μαθητών αναρτώνται στο site της σχολής και είναι διαθέσιμες στους γονείς. Οι εργασίες παραδίδονται στους μαθητές στο τέλος της περιόδου. Η ενημέρωση των γονέων γίνεται τακτικά σε μηνιαία βάση, ενώ μπορούν να επικοινωνούνε καθημερινά με τους υπεύθυνους καθηγητές και ηλεκτρονικά.

107 Οργάνωση Σπουδών Εκδηλώσεις Ημερίδες Διοργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις και ημερίδες, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην πληροφορική και την εκπαίδευση.

108 Η μεγάλη προσφορά των Smart-Labs!

109 Code Team Η ομάδα προγραμματισμού Code Team, έχει στόχο την προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Προγραμματισμού. Τα μαθήματα αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους μαθητές μας!

110 Code Team Διαγωνισμοί Προγραμματισμού υπάρχουν πάρα πολλοί ενώ καθημερινά εμφανίζονται νέοι! Ο πιο γνωστός είναι το Code Jam που διοργανώνει η Google.

111 Code Team Το Code Jam είναι ένας διεθνής διαγωνισμός προγραμματισμού που διοργανώνει η Google κάθε χρόνο. Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος μρςμαθητές από13 17 χρονών. Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε το 2003 με στόχο να βρίσκει η εταιρεία ταλαντούχους νεαρούς προγραμματιστές!

112 Code Team Κάθε χρόνο συμμετέχουν πάρα πολλοί μαθητές απ όλο τον κόσμο!

113 Code Team Στο διαγωνισμό του 2014 η συμμετοχή ξεπέρασε τους μαθητές απ όλο τον κόσμο!

114 Code Team H τελική φάση του διαγωνισμού γίνεται στο Los Angeles.

115 Code Team Οι 25 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για τις 3 πρώτες θέσεις!

116 Code Team Νικητής μετά από πολύωρη σκληρή μάχη αναδεικνύεται ο Gennady Korotkevich από τη Λευκορωσία. Η πρώτη θέση συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο

117 Code Team Χρηματικά ποσά δίνονται και στους υπόλοιπους νικητές. Η συμμετοχή στη τελική φάση, αρκεί για να πάρει κάποιος το εισητήριο πρόσληψης σε πολλές εταιρείες!

118 Code Team

119 Code Team Στον διαγωνισμό Top Coder συμμετέχουν άνθρωποι από 200 χώρες! Στο site γίνονται διαγωνισμοί σε γλώσσες C++ και Java και αποτελεί πλατφόρμα Πρόσληψης προγραμματιστών!

120 Code Team

121 Code Team

122 Code Team

123 Code Team

124 Code Team Τα Puzzles του Facebook για προγραμματιστές είναι ένας διαγωνισμός που οδηγεί σε πρόσληψη στο Facebook!

125 Code Team Στο FaceBook προσκαλούμε υποψηφίους να στείλουν λύσεις σε προβλήματα Προγραμματισμού που παρουσιάζονται στη σελίδα προσλήψεων. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε προγραμματιστές να ξεχωρίσουν, ανεξάρτητα από το βιογραφικό τους ή το επίπεδο σπουδών τους.

126 Code Team Τα Puzzles του Facebook για προγραμματιστές Συνήθως λαμβάνουμε γύρω στις 1000 απαντήσεις το μήνα απ όλο τον κόσμο. Τα προβλήματα είναι δύσκολα και οι σωστές απαντήσεις είναι περίπου 10%, Αλλά οι καλύτεροι προσκαλούνται σε συνέντευξη για πρόσληψη! Ένα 5 με 10% των προγραμματιστών μας προσλαμβάνεται στο Facebook με αυτή Τη διαδικασία. δ

127 Code Team

128 Code Team

129 Code - In Οι μαθητές με πολύ καλές γνώσεις στον προγραμματισμό έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, όπως το Code-ΙΝ της Google!

130 Code - In Το Code-ΙΝ της Google είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός κώδικα για νέους από χρονών.

131 Code - In Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές από πολλές χώρες!

132 Summer Of Code To Summer of Code της Google!

133 Οργάνωση Σπουδών Το Summer of Code της Google είναι μια ευκαιρία για νέους πάνω από 18 να δουλέψουν ως προγραμματιστές το καλοκαίρι στην Google! Γεγονός πάρα πολύ σημαντικό στο βιογραφικό τους, αποτελεί εισητήριο πρόσληψης για όλες τις εταιρείες!

134 Eκπαιδευτική Ρομποτική Με τα μαθήματα ρομποτικής οι μαθητές μας μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής, όπως είναι η Παγκόσμια Ρομποτική Ολυμπιάδα (WRO)!

135 Υλικοτεχνική Υποδομή Τα προγράμματά μας ολοκληρώνονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

136 Υλικοτεχνική Υποδομή Δια δραστικό πίνακα αφής Smart Board για την καλύτερη παρουσίαση και παρακολούθηση η του μαθήματος.

137 Υλικοτεχνική Υποδομή Υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας οργανωμένοι σε τοπικό δίκτυο με την υψηλότερη ταχύτητα πρόσβασης στο Internet. To εργαστήριο μας είναι εφοδιασμένο με κάθε συσκευή που είναι απαραίτητη για τα αντίστοιχα αντικείμενα.

138 Εκπαιδευτικό Προσωπικό Διδάσκουν καθηγητές με πολύχρονη εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία στην Πληροφορική. Το εκπαιδευτικό μας επιτελείο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, ενημερώνεται και ερευνά ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς το εκπαιδευτικό υλικό και η παρεχόμενη γνώση με κάθε νέα τεχνολογία. Οι καθηγητές μας επιμορφώνονται διαρκώς παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης.

139 Στο site μας θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, παρουσιάσεις καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών για κάθε επίπεδο.

140 Βρείτε μας στο Facebook! Για να έχετε άμεση ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και προσφορές!

141 Η μεγάλη προσφορά των Smart-Labs!

142

Διαδραστικός Πίνακας στο Δημοτικό Παγώνδας Σάμου - Ευφυής Εκπαίδευση Παρασκευή, 08 Μάιος :18

Διαδραστικός Πίνακας στο Δημοτικό Παγώνδας Σάμου - Ευφυής Εκπαίδευση Παρασκευή, 08 Μάιος :18 Στο νομό Σάμου βρίσκεται το Σχολείο Παγώνδας, ένα 6-θέσιο δημόσιο σχολείο με μεγάλη παράδοση στην αξιοποίηση των τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Το σχολείο διαθέτει, σήμερα, ένα καλά εξοπλισμένο εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική Γυμνασίου. Δρ. Κοτίνη Ισαβέλλα Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας

Πληροφορική Γυμνασίου. Δρ. Κοτίνη Ισαβέλλα Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας Πληροφορική Γυμνασίου Δρ. Κοτίνη Ισαβέλλα Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας Εκπαιδευτικό υλικό Ο εκπαιδευτικός μπορεί να σχεδιάσει τις δικές του δραστηριότητες, να αξιοποιήσει αξιόλογο

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Δελησταύρου. Fulbright Education Network Greece «Αξιοποιώντας την αφήγηση στη Διδασκαλία» 20/5/2017 YouthLab, Ξάνθη

Κωνσταντίνος Δελησταύρου. Fulbright Education Network Greece «Αξιοποιώντας την αφήγηση στη Διδασκαλία» 20/5/2017 YouthLab, Ξάνθη Κωνσταντίνος Δελησταύρου Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, MSc Fulbright Education Network Greece «Αξιοποιώντας την αφήγηση στη Διδασκαλία» 20/5/2017 YouthLab, Ξάνθη Ψηφιακή αφήγηση Σχετικά νέα μορφή τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ-Ε)

Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ-Ε) Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΤΠΕ-Ε) Τεχνολογίες Μάθησης Learning Technologies 2015 Τι είναι; Πρόκειται για διεπιστημονική Κατεύθυνση σπουδών που εστιάζει στις Τεχνολογίες Μάθησης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.com Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού Στηρίζει τους μαθητές στην αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. 20 χρόνια Χαμόγελα! Αυτό θα πει επιτυχία! Τόσα Χρόνια! Τόση Δημιουργικότητα! Τόση Προσπάθεια! Τόσοι Μαθητές! Τόσα Πτυχία!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. 20 χρόνια Χαμόγελα! Αυτό θα πει επιτυχία! Τόσα Χρόνια! Τόση Δημιουργικότητα! Τόση Προσπάθεια! Τόσοι Μαθητές! Τόσα Πτυχία! ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Κ ΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΝΤΖΥ ΣΑΓΚΡΙΩΤΗ 20 χρόνια Χαμόγελα! Τόσα Χρόνια! Τόση Δημιουργικότητα! Τόση Προσπάθεια! Τόσοι Μαθητές! Τόσα Πτυχία! Αυτό θα πει επιτυχία! 20 χρόνια συσσωρευμένης πείρας

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακά Σχολεία. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Πληροφορικής από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (2006) Διδακτική Εμπειρία στον Προγραμματισμό και την Πληροφορική

Ψηφιακά Σχολεία. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Πληροφορικής από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (2006) Διδακτική Εμπειρία στον Προγραμματισμό και την Πληροφορική Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Αστροναυτών 3 Πόλη: Τύρναβος ΤΚ: 40100 Σταθερό: 24920-25629 Κινητό: 6955 66 07 74 e-mail: papazoglou.a.d@gmail.com Ημερομηνία Γέννησης: 19/9/1961 Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Διδασκαλίας 9/10/2017

Οργάνωση Διδασκαλίας 9/10/2017 Οργάνωση Διδασκαλίας 9/10/2017 Σχεδιασμός Μάθησης (Learning Design) Σε ποιον; Τι; Με ποιο τρόπο; Σχεδιασμός Μάθησης Γενικά Υπάρχουσα Γνώση Μεθοδολογία Περιεχόμενο Παράδοση (Delivery) Επιθυμητή Γνώση Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία για τον εξοπλισμό των σχολείων όλων των βαθμίδων. Με εξοπλισμό STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής

Εκστρατεία για τον εξοπλισμό των σχολείων όλων των βαθμίδων. Με εξοπλισμό STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής Εκστρατεία για τον εξοπλισμό των σχολείων όλων των βαθμίδων Με εξοπλισμό STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής H προσέγγισή μας 1. Δημιουργούμε κίνητρα & ευκαιρίες ώστε τα σχολεία να αποκτήσουν τον απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 1 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

1 ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 1 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 1 ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ 1 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ Η πληροφορική και οι εξειδικεύσεις της, διαδραματίζουν κορυφαίο ρόλο στις εξελίξεις της τεχνολογίας. η αγορά της πληροφορικής,παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η θέση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής Επιμέλεια κειμένου: Δ.Σ. ΠΕΚαΠ κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης των μελών της Ένωσης από 20/07/2010. Τελική έκδοση κειμένου:

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία Ανθρώπου- Υπολογιστή Σχεδίαση Αλληλεπίδρασης Ενότητα: 8 η

Επικοινωνία Ανθρώπου- Υπολογιστή Σχεδίαση Αλληλεπίδρασης Ενότητα: 8 η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Επικοινωνία Ανθρώπου- Υπολογιστή Σχεδίαση Αλληλεπίδρασης Ενότητα: 8 η Δ.Πολίτης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E - Learning Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες E - learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Τ Η Ν Υ Π Ο Σ Τ Η Ρ Ι Ξ Η Τ Ω Ν :

Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Τ Η Ν Υ Π Ο Σ Τ Η Ρ Ι Ξ Η Τ Ω Ν : ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Τ Η Ν Υ Π Ο Σ Τ Η Ρ Ι Ξ Η Τ Ω Ν : P R O J E C T N O : 2 0 1 5-1 - P T 0 1 - K A 2 0 1-012921 W W W. J U N I O R C O D E A C A D E M Y. E U 2 Π Ρ

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2011) Οι ΤΠΕ ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στην Ειδική Αγωγή. Αθήνα

Τσικολάτας Α. (2011) Οι ΤΠΕ ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στην Ειδική Αγωγή. Αθήνα Οι ΤΠΕ ως Εκπαιδευτικό Εργαλείο στην Ειδική Αγωγή Τσικολάτας Αλέξανδρος Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΕΕΕΚ Παμμακαρίστου, tsikoman@hotmail.com Περίληψη Στην παρούσα εργασία γίνεται διαπραγμάτευση του ρόλου των

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας.

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας. Αγαπητέ(ή) κύριε/κυρία: Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας. Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών 1 (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Scratch. για γυμνάσιο

Scratch. για γυμνάσιο Scratch για γυμνάσιο Ομάδα Κ Ζαμπούνης Φίλιππος Νικολοπούλου Λουίζα Ντιρογιάννη Μαγδαληνή Παπαγεωργὶου Μαριλένα Σιδηρόπουλος Δημήτριος Φακριάδης Πασχάλης Tι είναι το scratch? Tο scratch είναι μια γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.

Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε. Πράξη: «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική της Πληροφορικής

Διδακτική της Πληροφορικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Γυμνάσιο Σταύρος Δημητριάδης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Tynker: Γρήγορος οδηγός για εκπαιδευτικούς

Tynker: Γρήγορος οδηγός για εκπαιδευτικούς Τεχνολογική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτών της ΕΕΚ. Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι για την κατάρτιση εκπαιδευτών ΕΕΚ στο σχεδιασμό και τη χρήση εκπαιδευτικών μεθοδολογιών μεσώ κινητών συσκευών (m-learning) Tynker:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ROBOTICS4ALL» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Συμμετοχή... 3 3. Τομείς & Θέματα... 3 4. Είδη Κατασκευών... 3 5. Παρουσιάσεις...

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευση. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευση. E-learning. Οδηγός Σπουδών Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευση E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης,

Διαβάστε περισσότερα

To project στην εκπαίδευση

To project στην εκπαίδευση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) To project στην εκπαίδευση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης,

Διαβάστε περισσότερα

Τι ακριβώς είναι η Java η C++, η PASCAL και η PYTHON;

Τι ακριβώς είναι η Java η C++, η PASCAL και η PYTHON; ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΚΟΥΝΑΒΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕ19.03 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Μονάδας & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού

Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Μονάδας & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Πρόγραμμα E ξ A ποστάσεως E κπαίδευσης ( E learning ) Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαιδευτικής Μονάδας & Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Οδηγός Σπουδών Σο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Προκήρυξη θέσεων υποτροφιών για το πρόγραμμα Global Citizen της AIESEC στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Η AIESEC σε συνεργασία με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) ανοίγει συγκεκριμένες

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

CIM Marketing Qualifications

CIM Marketing Qualifications CIM Marketing Qualifications CERTIFICATE IN PROFESSIONAL MARKETING - LEVEL 4 Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS BETTER BUSINESS πιστεύουµε ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (STATE OF THE ART) ΤΟΥ ENTELIS ΕΚΔΟΣΗ EΥΚΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (STATE OF THE ART) ΤΟΥ ENTELIS ΕΚΔΟΣΗ EΥΚΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (STATE OF THE ART) ΤΟΥ ENTELIS ΕΚΔΟΣΗ EΥΚΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Εισαγωγή Η έρευνα στην Ευρώπη δείχνει ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες όλων των ηλικιών έχουν προσωπική εμπειρία με την τεχνολογία.

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή)

Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή) Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή) Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει σωστά Πληροφορική (πληροφορικός εναλφαβητισμός) Πληροφορική: Θεωρητική, πειραματική και τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των ΗΥ

Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των ΗΥ Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των ΗΥ 2.3.1.1. Παπαγιάννη Νάσια Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ 1 περιλαμβάνει: Η έννοια του προγράμματος Επίλυση προβλήματος 1. Ακριβή προσδιορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012

Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012 Τεχνολογία στην Εκπαίδευση Εισαγωγή Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 24/9/2012 Μάθηση Γενικότερος όρος από την «εκπαίδευση» Την εκπαίδευση την αντιλαμβανόμαστε σαν διαδικασία μέσα στην τάξη «Μάθηση» παντού και συνεχώς

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων)

Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων) Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων) Τι είναι το Wordpress: To Wordpress είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα (open source) λογισμικό (εφαρμογή), με το οποίο μπορεί κάποιος να δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ)

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τι είναι οι Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

AN IMPLEMENTATION OF THE CLOUD BASED SCHOOL

AN IMPLEMENTATION OF THE CLOUD BASED SCHOOL AN IMPLEMENTATION OF THE CLOUD BASED SCHOOL V.S. Belesiotis K. Alexopoulos Selected article for the European Journal of Engineering Research and Science Τεχνολογικές Προκλήσεις στην Εκπαίδευση Γρήγοροι

Διαβάστε περισσότερα

One Laptop Per Child

One Laptop Per Child One Laptop Per Child Παρουσίαση του μαθητικού υπολογιστή Αν. Καθηγητής Τσινάκος Αύγουστος, Προϊστάμενος, Τμ. Βιομηχανικής Πληροφορικής TEI Kαβάλας tsinakos@teikav.edu.gr Γιατί μας αφορά ή όλη προσπάθεια?

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση; A) Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες Η

Διαβάστε περισσότερα

Στα τελευταία είκοσι χρόνια δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς η Τεχνολογία Πολυμέσων.

Στα τελευταία είκοσι χρόνια δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς η Τεχνολογία Πολυμέσων. Εισαγωγή Στα τελευταία είκοσι χρόνια δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς η Τεχνολογία Πολυμέσων. Η Digital Academy αποτελεί εταιρεία τεχνοβλαστό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και

Διαβάστε περισσότερα

«Η Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β επιπέδου: η περίπτωση του κλάδου ΠΕ19/20»

«Η Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β επιπέδου: η περίπτωση του κλάδου ΠΕ19/20» «Η Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β επιπέδου: η περίπτωση του κλάδου ΠΕ19/20» Βασίλης Κόμης, Καθηγητής Τομέας Επιμόρφωσης και Κατάρτισης, ΙΤΥΕ «Διόφαντος» http://www.cti.gr/ http://b-epipedo2.cti.gr/ Ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

«Λογισμικές εφαρμογές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Τομέα Οχημάτων»

«Λογισμικές εφαρμογές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Τομέα Οχημάτων» «Λογισμικές εφαρμογές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Τομέα Οχημάτων» Ευστράτιος Ντουμανάκης Τεχνολόγος Οχημάτων, Εκπαιδευτικός, 12 ο Επαγγελματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης entoum@sch.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. Περιβάλλοντα Ανάπτυξης Εφαρμογών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Περιβάλλοντα Ανάπτυξης Εφαρμογών. Α Γενικού Λυκείου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6. Περιβάλλοντα Ανάπτυξης Εφαρμογών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 Περιβάλλοντα Ανάπτυξης Εφαρμογών. Α Γενικού Λυκείου 49 Διδακτικές ενότητες 6.1 Γλώσσες και εργαλεία προγραμματισμού 6.2 Σύγχρονα προγραμματιστικά περιβάλλοντα Διδακτικοί στόχοι Σκοπός του κεφαλαίου είναι οι μαθητές να κατανοήσουν την ανάγκη ύπαρξης τόσο

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες

Η διάρκεια πραγματοποίησης της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής ήταν 2 διδακτικές ώρες ΣΧΟΛΕΙΟ Η εκπαιδευτική πρακτική αφορούσε τη διδασκαλία των μεταβλητών στον προγραμματισμό και εφαρμόστηκε σε μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Πληροφορικής στα πλαίσια του μαθήματος του Δομημένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.ΚΙΟΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Διεύθυνση: Περιφερειακή Οδός και Ελευθερίου Βενιζέλου, Άρτα. Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.ΚΙΟΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Διεύθυνση: Περιφερειακή Οδός και Ελευθερίου Βενιζέλου, Άρτα. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ.ΚΙΟΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Διεύθυνση: Περιφερειακή Οδός και Ελευθερίου Βενιζέλου, Άρτα Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Σταθερό τηλέφωνο: 2681028520 Κινητό: 6979235075 E-mail: Eya.kioysh@gmail.com ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μικτή επιμόρφωση εκπαιδευτικών με την υποστήριξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Μαθημάτων Μάθησης (ΟΣΔΜΜ) MOODLE - LAMS

Μικτή επιμόρφωση εκπαιδευτικών με την υποστήριξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Μαθημάτων Μάθησης (ΟΣΔΜΜ) MOODLE - LAMS Μικτή επιμόρφωση εκπαιδευτικών με την υποστήριξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Μαθημάτων Μάθησης (ΟΣΔΜΜ) MOODLE - LAMS Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης Δρ. Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Δ/ντής ΠΕΚ Πάτρας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα Σεµινάρια του Εργαστηρίου Προηγµένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρµογών Κινητών Συσκευών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα Σεµινάρια του Εργαστηρίου Προηγµένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρµογών Κινητών Συσκευών ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα Σεµινάρια του Εργαστηρίου Προηγµένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρµογών Κινητών Συσκευών Προθεσµίες δηλώσεων συµµετοχής 7 και 28 Ιανουαρίου 2018 Με το πέρας των

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Δεξιότητες Συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς επαγγελματίες και γονείς

Δεξιότητες Συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς επαγγελματίες και γονείς Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Δεξιότητες Συμβουλευτικής για εκπαιδευτικούς επαγγελματίες και γονείς Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Adventure Coding Class

Microsoft Adventure Coding Class EDUCATION BUSINESS AWARDS 2016 Microsoft Adventure Coding Class ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Χτίζουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας Ο δρόμος για την απόκτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπ/κού προγράμματος Ρομποτική για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/NΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του The Mall Athens, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να:

Στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του The Mall Athens, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να: Στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του The Mall Athens, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να: Δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους σε πραγματικές πίστες, χρησιμοποιώντας μικρά οχήματα μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ασθενών και Οργάνωση Πελατολογίου

Διαχείριση Ασθενών και Οργάνωση Πελατολογίου Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Διαχείριση Ασθενών και Οργάνωση Πελατολογίου E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση των Νέων Τεχνολογιών στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α.

Χρήση των Νέων Τεχνολογιών στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. Χρήση των Νέων Τεχνολογιών στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. Η ελεύθερη πτώση του Felix Baumgartner από ύψος 39.000 μέτρων, για πάνω από 5 min, ξεπερνώντας

Διαβάστε περισσότερα

19 & 20 Μαΐου 2018, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Βασίλειος Σ. Βερύκιος

19 & 20 Μαΐου 2018, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Βασίλειος Σ. Βερύκιος , Βασίλειος Σ. Βερύκιος Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας Διευθυντής Εργαστηρίου Αναλυτικής & Ανωνυμοποίησης Μεγάλων Δεδομένων Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 4 η Βιομηχανική Επανάσταση Η

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου Ο ρόλος της εκπαίδευσης

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου Ο ρόλος της εκπαίδευσης Διαφάνεια 1 Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου Ο ρόλος της εκπαίδευσης Δρ. Ναλμπάντη Θεοδώρα Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης Σελ. 1 από 50 Διαφάνεια 2 Τα παιδιά σήμερα. Κινητό Κονσόλα παιχνιδιού Ποντίκι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για το Μάθημα

Ενημέρωση για το Μάθημα Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα - Ακαδημία CISCO Β και Γ Λυκείου Ακαδημία Δικτύων CISCO Δίκτυα και Ηλεκτρονικοί CCNA3: Switching Basics Υπολογιστές and Μέχρι το 1993 Προσωπικοί υπολογιστές Απομονωμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 16/10/17 ΣΚΟΠΟΣ Οραματιζόμαστε ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές να μπορέσουν να καταστούν σωστοί "ψηφιακοί" πολίτες. Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι η ασφαλής πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Μάιος 2012 Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ιστολογίου. Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Εργασία - Project. Δημιουργός: ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ

Ανάπτυξη ιστολογίου. Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Εργασία - Project. Δημιουργός: ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ Ανάπτυξη ιστολογίου Υποδειγματικό Σενάριο Γνωστικό αντικείμενο: Ερευνητική Εργασία - Project Δημιουργός: ΦΩΤΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ένας ψηφιακός κατάλογος για την Κοινωνία της Πληροφορίας. ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 1 Β Βαθμίδας

Ένας ψηφιακός κατάλογος για την Κοινωνία της Πληροφορίας. ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 1 Β Βαθμίδας Ένας ψηφιακός κατάλογος για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής 1 Β Βαθμίδας Ο υπολογιστής στους αθλητικούς αγώνες Οι αθλητικοί αγώνες απαιτούν άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση τόσο αυτών που

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αλλαγής και Ηγεσία

Διαχείριση Αλλαγής και Ηγεσία Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Διαχείριση Αλλαγής και Ηγεσία E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών

5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών 5.34 Αξιοποίηση κοινοτήτων μάθησης στο πλαίσιο προγράμματος προπτυχιακής εκπαίδευσης εν δυνάμει εκπαιδευτικών συντελεστές Σπυρίδων Δουκάκης sdoukakis@rhodes.aegean.gr ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Μοσκοφόγλου-

Διαβάστε περισσότερα

International Computer Technology

International Computer Technology International Computer Technology Το International Computer Technology είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστή και γνώσεων Πληροφορικής σε εισαγωγικό, βασικό

Διαβάστε περισσότερα

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση

Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) Πιλοτική Εφαρμογή, στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2,3 -Οριζόντια Πράξη» Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για τις ΤΠΕ στην υποχρεωτική εκπαίδευση Αθανάσιος Τζιμογιάννης Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

Προεπισκόπηση Παρουσίασης Διαδραστικοί Πίνακες

Προεπισκόπηση Παρουσίασης Διαδραστικοί Πίνακες Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δράση Α8 Πρακτική εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Η έννοια της μεταβλητής και της λίστας με την βοήθεια του λογισμικού Scratch

Η έννοια της μεταβλητής και της λίστας με την βοήθεια του λογισμικού Scratch Η έννοια της μεταβλητής και της λίστας με την βοήθεια του λογισμικού Scratch Επαρκές Σενάριο Γνωστικό αντικείμενο: Πληροφορική Δημιουργός: Ουρανία Καλαντζή ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική χρήση εφαρμογών γραφείου. Χατζηφωτεινού Κατερίνα ΠΕ19 Επιμορφώτρια Β Επιπέδου

Εκπαιδευτική χρήση εφαρμογών γραφείου. Χατζηφωτεινού Κατερίνα ΠΕ19 Επιμορφώτρια Β Επιπέδου Εκπαιδευτική χρήση εφαρμογών γραφείου Χατζηφωτεινού Κατερίνα ΠΕ19 Επιμορφώτρια Β Επιπέδου Διδακτικές Ιδέες για Επεξεργασία Κειμένου Παρακολούθηση αλλαγών (μια τεχνική που διευκολύνει τη συνεργατική συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την

Διαβάστε περισσότερα

CMI Management Courses

CMI Management Courses CMI Management Courses CERTIFICATE & DIPLOMA IN MANAGEMENT & LEADERSHIP - LEVEL 5 Chartered Mangement Institute Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS

Διαβάστε περισσότερα

Π. Π Θ. Ο Η / Η Υ / Υ

Π. Π Θ. Ο Η / Η Υ / Υ Εκπαιδευτικά Λογισμικά για την Αξιοποίηση του ιαδραστικού Πίνακα στη Σχολική Τάξη Εκπαιδευτικά Λογισμικά για την Αξιοποίηση του ιαδραστικού Πίνακα στη Σχολική Τάξη - Τι είναι και που χρησιμοποιείτε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΔΕΠΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ Η φιλοσοφία μας για την εκπαίδευση και το σχολείο του παρόντος, έχει ως βασικό της άξονα ένα σχολείο: που εφαρμόζει στην «πράξη» τη μαθητοκεντρική διδασκαλία και την ολιστική προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

Εξωσχολικά προγράμματα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με τον STEM Education

Εξωσχολικά προγράμματα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με τον STEM Education Εξωσχολικά προγράμματα STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κολλέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με τον STEM Education ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Λιλιπούτειοι Μηχανικοί Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

web mobile multimedia ανάπτυξη εφαρμογών

web mobile multimedia ανάπτυξη εφαρμογών ανάπτυξη εφαρμογών web mobile multimedia 1 η εταιρία ιστορικό Η διάδρασις ιδρύθηκε το 2006, στην Αθήνα, από το Γιάννη Λαδά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Η/Υ και Πέτρο Βασιλόπουλο, Οικονομολόγο με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Θέμα: «Σχεδιάζεται κατάργηση της Επιμόρφωσης Β Επιπέδου στις Τ.Π.Ε.;»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Θέμα: «Σχεδιάζεται κατάργηση της Επιμόρφωσης Β Επιπέδου στις Τ.Π.Ε.;» Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014 ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ΚΟΙΝ.: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. Εκπαιδευτικά Δίκτυα Ενημέρωσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 6/4/2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DP STUDIES Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την ανταγωνιστική

Διαβάστε περισσότερα

Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Απασχολησιμότητα Ανεργία & Ψηφιακές δεξιότητες Προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας Α. Βύρων Νικολαΐδης Πρόεδρος Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Πληροφορικής(CEPIS) To Όραμα Δημιουργώντας 500.000

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Ανησυχείς για το µέλλον;

Ανησυχείς για το µέλλον; Ανησυχείς για το µέλλον; Η έκθεση Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται είναι μία διαδραστική εκπαιδευτική έκθεση σχεδιασμένη από το Mουσείο Eπιστημών του Λονδίνου(Science Museum). Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes Ορισμός ιστοσελίδας Ιστοσελίδα (αγγλικά: web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου. Τα είδη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για μια νέα στρατηγική για την ένταξη των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Νίκος Τζιμόπουλος(ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων) Τάκης Αγγελόπουλος (ΥΠΠΕΘ)

Πρόταση για μια νέα στρατηγική για την ένταξη των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Νίκος Τζιμόπουλος(ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων) Τάκης Αγγελόπουλος (ΥΠΠΕΘ) Πρόταση για μια νέα στρατηγική για την ένταξη των ΤΠΕ στην εκπαίδευση Νίκος Τζιμόπουλος(ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων) Τάκης Αγγελόπουλος (ΥΠΠΕΘ) Προτάσεις της «Ομάδας Εργασίας Ανοιχτού Λογισμικού Περιεχομένου και

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Διευθύνσεις Δ.Ε. της Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι. χώρας Ιστοσελίδα: ΚΟΙΝ:

Διευθύνσεις Δ.Ε. της Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι. χώρας Ιστοσελίδα:  ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση Αλέξης Χαραλαμπίδης Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα Ενότητα Ιανουαρίου 2015

Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση Αλέξης Χαραλαμπίδης Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα Ενότητα Ιανουαρίου 2015 Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων στην εκπαίδευση Αλέξης Χαραλαμπίδης 90279 Γραφικές Τέχνες / Πολυμέσα Ενότητα 61 18 Ιανουαρίου 2015 Web 2.0 Ενσωμάτωση στις εφαρμογές του παγκόσμιου ιστού (www) στοιχείων:

Διαβάστε περισσότερα

"Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. "Οι ερωτήσεις που ακολουθούν αφορούν την πρόσθετη διδασκαλία που παρακολουθείς αυτό το σχολικό έτος, στα σχολικά μαθήματα ή σε άλλα μαθήματα. Η διδασκαλία αυτή μπορεί να γίνεται στο σχολείο ή κάπου αλλού,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας

Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Ενότητα 2: Ενθάρρυνση προς ηλικιωμένους για μάθηση της τεχνολογίας Καθορίζοντας το Πλαίσιο Ο πληθυσμός των ηλικιωμένων (οι δημογραφικές αλλαγές)) Η οικονομική κρίση που επηρέασε την Ευρώπη και η προσπάθειά

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχής επιμόρφωση χωρίς φραγμούς

Συνεχής επιμόρφωση χωρίς φραγμούς Συνεχής επιμόρφωση χωρίς φραγμούς Ζούμε στην περίοδο όπου η διαρκής επιμόρφωση έχει γίνει απαραίτητη. Τόσο οι προσωπικές όσο και οι επαγγελματικές ανάγκες για γνώσεις και επαγγελματικά εφόδια, σε συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ

Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ Η Δράση της Ψηφιακής Εμπιστοσύνης και το Σημερινό Σχολείο ΑΡ. ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΙΤΥΕ Το περιβάλλον Διαδίκτυο Ψηφιακό οικοσύστημα Σχολείο Εκπαιδευτικοί Γονείς. Η ανάγκη Τα παιδιά χρειάζονται ποιοτικό ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α τάξη Ημερήσιου και Εσπερινού ΓΕΛ για το σχολ.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α τάξη Ημερήσιου και Εσπερινού ΓΕΛ για το σχολ. ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α τάξη Ημερήσιου και Εσπερινού ΓΕΛ για το σχολ. έτος 2016 2017 Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Πώς διδάσκεται το μάθημα στην πράξη Στέλλα Μαρκάκη, Εκπαιδευτικός ΠΕ 1812 Το μάθημα της Τεχνολογίας Αναγκαιότητα Το μάθημα της Τεχνολογίας, ως το κύριο μέσο εκπαίδευσης των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1 1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μεταμορφώνεται ΤΑΞΗ ΣΤ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Μια διδακτική ώρα(45 λεπτά) ΕΜΠΛΕΚΩΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

βιβλία! Έξυπνη διδασκαλία!

βιβλία! Έξυπνη διδασκαλία! Έξυπν@ βιβλία! Έξυπνη διδασκαλία! Τα ψηφιακά μας προϊόντα: έξυπν@ σαν εσάς! Απλές και εύχρηστες ψηφιακές λύσεις για καθηγητές και μαθητές Augmented Reality online ή offline; ψηφιακά προϊόντα για Η/Υ, προβολικούς

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης.

Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Επιστηµονικός και Πολιτιστικός Οργανισµός των Ηνωµένων Εθνών. Πρόγραµµα Ηνωµένων Σχολείων για την Προώθηση της Παγκόσµιας Εκπαίδευσης. Έκθεση για την Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Ναό του Επίκουρου Απόλλωνα

Διαβάστε περισσότερα

Στελεχώνου ε το σή ερα το τώρα και το αύριο!

Στελεχώνου ε το σή ερα το τώρα και το αύριο! DTP Designer Εκπαιδευτικός & Εξεταστικός όμιλος FACEtoFACE Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό & Εξεταστικό Κέντρο Αθήνας Από το Υπουργείο Παιδείας Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό & Εξεταστικό Κέντρο Δάφνης Από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣ) «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος Εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο: δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων Ξεκίνησε ως ένα μικρό κλειστό στρατιωτικό δίκτυο, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.

Διαδίκτυο: δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων Ξεκίνησε ως ένα μικρό κλειστό στρατιωτικό δίκτυο, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Διαδίκτυο: δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων Ξεκίνησε ως ένα μικρό κλειστό στρατιωτικό δίκτυο, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Το 1966 αρχίζει ο σχεδιασμός του ARPANET, του πρώτου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κιουτσιούκη Δήμητρα, 485 Τελική δραστηριότητα Φάση 1 :Ατομική μελέτη 1. Πώς θα περιγράφατε το ρόλο της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική καινοτομία; Οι Web

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα