Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας"

Transcript

1

2 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή. Στη σημερινή εποχή, υπάρχει μια ιλιγγιώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς. Βασικός μοχλός εξέλιξης κάθε επιστημονικού, τεχνικού κλάδου είναι η πληροφορική.

3 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Νέες συσκευές εμφανίζονται κάθε μέρα. Πέρα από τους παραδοσιακούς υπολογιστές και τους φορητούς, έχουν εμφανιστεί τα notebooks, τα tablets, τα iphones, τα ipads, τα smartphones, και πολλά άλλα.

4 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Χάρη στην τεράστια εξάπλωση του Internet, και την μεγάλη βελτίωση στις ταχύτητες του, σήμερα όλες αυτές οι συσκευές επικοινωνούν μεταξύ τους με μεγάλη ευκολία. Και ακόμα, οι χρήστες ανταλλάσουν άνετα κάθε είδους υλικό σε ψηφιακή μορφή: έγγραφα, εικόνες, μουσική, videos.

5 Η εποχή της Ψηφιακής Τεχνολογίας Επίσης έχουν αναπτυχθεί πολλές νέες υπηρεσίες όπως: ψηφιακά σχολεία, κοινωνικά δίκτυα, wikis, forums, blogs και πολλά ακόμα.

6 Τα παιδιά του σήμερα αντιμετωπίζουν την πρόκληση να είναι η πρώτη πραγματική ψηφιακή γενιά. Μια γενιά η οποία φαίνεται ότι έχει τα πάντα στις άκρες των δακτύλων της. Ο πλούτος των παιγνιδιών, των εικόνων, των video και των βιβλίων που μπορούν να έχουν στα χέρια τους με πολύ μικρή προσπάθεια, είναι κάτι που οι προηγούμενες γενιές θα μπορούσανε μόνο να ονειρευτούν.

7 Τα παιδιά του σήμερα Όλα αυτά, Χρησιμοποιώντας τη φράση της εταιρείας Apple, just work. Δηλαδή απλά δουλεύουν.

8 Τα παιδιά του σήμερα Μόνο που όλα αυτά τα πράγματα δεν δουλεύουν τόσο απλά από μόνα τους. Κάποιοι χρειάζονται να κατασκευάσουν τις εφαρμογές, τα παιγνίδια και όλα αυτά τα οποία τα σημερινά παιδιά καταναλώνουν συνεχώς.

9 Τα παιδιά του σήμερα Η ανησυχία που επιβεβαιώνεται διαρκώς είναι ότι πολύ λίγα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για την ανάπτυξη του επόμενου Facebook

10 Τα παιδιά του σήμερα..ή τoυ επόμενου Google

11 Τα παιδιά του σήμερα ή του επόμενου ΥοuTube

12 Τα παιδιά του σήμερα ή ακόμα του Raspberry Pi, του υπολογιστή των 35$!

13 Τα παιδιά του σήμερα Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, οι νέοι άνθρωποι να καταλαβαίνουν πως κατασκευάζεται η ψηφιακή τεχνολογία.

14 Τα παιδιά του σήμερα και να αποκτούν τη γνώση να την κάνουν δική τους.

15 Τα παιδιά του σήμερα Σε πολλές χώρες, τα προγράμματα σπουδών έχουν αλλάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Στην Αγγλία, το Υπουργείο Παιδείας κατάργησε το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών της πληροφορικής, εισάγοντας την εκμάθηση του προγραμματισμού σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου!

16 Τα παιδιά του σήμερα Το νέο μάθημα λέγεται: Computing! Δηλαδή Προγραμματισμός!

17 Τα παιδιά του σήμερα Διδάσκεται σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού

18 Τα παιδιά του σήμερα και του Γυμνασίου!

19 Τα παιδιά του σήμερα Για το μάθημα αυτό δημιουργείται κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και δασκάλους!

20 Μεγάλη Εκστρατεία Αμέσως, πολλοί οργανισμοί και δράσεις, όπως το Computing at School, Σπεύδουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

21 Μεγάλη Εκστρατεία Παράλληλα, ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών και εκπαίδευσης καθηγητών με στόχο να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής που να μην γνωρίζει προγραμματισμό και διαχείριση κώδικα. Η εκστρατεία ονομάζεται Νext Generation Skills, δηλαδή οι γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει η νέα γενιά!

22 Μεγάλη Εκστρατεία Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπεται ότι στην Αγγλία μέχρι το 2015 θα χρειαστούνε άνθρωποι με γνώσεις προγραμματισμού! μ

23 Μεγάλη Εκστρατεία Σήμερα μια νέα εκστρατεία διεξάγεται με στόχο να κινητοποιήσουν τη νέα γενιά των ψηφιακών δημιουργών! Λέγεται Make Things do Stuff! Στόχος, να μετατρέψουν τα παιδιά από καταναλωτές σε δημιουργούς!

24 Μεγάλη Εκστρατεία Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οργανισμός code.org, διεξάγει μια τεράστια εκστρατεία για να ενημερώσει παιδιά και γονείς με σύνθημα: «Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει προγραμματισμό»

25 Μεγάλη Εκστρατεία Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει είναι συντριπτικά. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν θέσεις προγραμματιστών στην αγορά εργασίας!!

26 Μεγάλη Εκστρατεία Η κίνηση υποστηρίζεται από κορυφαίους της αγοράς πληροφορικής, από πολιτικούς και από πολλές άλλες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος Bill Clinton και ο ιδρυτής της Μicrosoft Bill Gates!

27 Ηour of Code To οργανισμοί στις Η.Π.Α ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εκτοξεύσουν το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στην Ιστορία: Hour Of Code ( Η ώρα του κώδικα)!.

28 Ηour of Code Αρχικός Στόχος : μαθητές στις Η.Π.Α να κάνουν μια ώρα κώδικα!.

29 Ηour of Code Η εκστρατεία υποστηρίζεται απ όλες τις μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής: Microsoft, Facebook, Google καθώς και από πολλές προσωπικότητες!

30 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

31 Ηour of Code Δραστηριότητες για αρχαρίους!

32 Ηour of Code Δραστηριότητες για να μάθετε JavaScript μια από τις πιο περιζήτητες γλώσσες προγραμματισμού!

33 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού ακόμα και για σχολεία χωρίς υπολογιστές ή χωρίς internet!

34 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε συσκευή!

35 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για άλλες γλώσσες προγραμματισμού!

36 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για γλώσσες υψηλού επιπέδου!

37 Ηour of Code Κατασκευάζονται ειδικές δραστηριότητες προγραμματισμού για κάθε ηλικία και για κάθε επίπεδο.

38 Ηour of Code Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά: Σε 7 μέρες μρς15 εκατομμύρια μαθητές σε 170 χώρες κάνανε μια ώρα κώδικα!

39 Ηour of Code Κανείς δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο γρήγορα τους 15 εκατομμύρια χρήστες!

40 Ηour of Code 1 στους 5 μαθητές στις Η.Π.Α έκανε μια ώρα κώδικα!

41 Ηour of Code Η συμμετοχή των κοριτσιών στα μαθήματα ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό στα τελευταία 70 χρόνια!

42 Ηour of Code Οι μαθητές γράφουν γραμμές κώδικα, ενώ τα Windows «τρέχουν» σε γραμμές κώδικα.

43 Ηour of Code Πολύ σύντομα η εκστρατεία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο!

44 Ηour of Code Τελικό αποτέλεσμα: μαθητές σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει την Ώρα του Κώδικα σε 252 χώρες στον κόσμο!

45 Ηour of Code Τον Δεκέμβρη του 2014 ξεκινά η νέα εκστρατεία Hour of Code.

46 Ηour of Code Στόχος των οργανωτών είναι ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν να ξεπεράσει τα μαθητές!

47 Ηour of Code Την καμπάνια υποστηρίζουν μεγάλες προσωπικότητες από κάθε χώρο, όπως ο Πρόεδρος Ομπάμα! «Μην παίζεις απλά στο κινητό σου, Προγραμμάτισέ το!»

48 Ηour of Code Ο Ιδρυτής του Facebook, Μark ZucKerberg! «Σε δεκαπέντε χρόνια θα διδάσκουμε Προγραμματισμό ακριβώς όπως την Ανάγνωση και τη Γραφή και θα αναρωτιόμαστε Γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα!»!

49 Ηour of Code Πάρα πολλές Προσωπικότητες της Πληροφορικής και του Αθλητισμού!

50 CodeWeek Στην Ευρώπη ξεκινά από το 2013 η εκστρατεία CodeWeek. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι θέσεις εργασίας για ανθρώπους που γνωρίζουν προγραμματισμό θα φτάσουν το 2020 το !

51 CodeWeek 2014 Η ίδια εκστρατεία οργανώνεται τον Οκτώβριο του 2014.

52 CodeWeek 2014 Οι εταιρείες που στηρίζονται στην τεχνολογία, δεν βρίσκουν ανθρώπους που να γνωρίζουν προγραμματισμό!

53 CodeWeek 2014 Οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη!

54 CodeWeek 2014 Σε 32 χώρες της Ευρώπης, ο στόχος είναι ένας:

55 CodeWeek η διάδοση της γνώσης του προγραμματισμού!

56 Εργαλεία Προγραμματισμού Πολλοί διεθνείς οργανισμοί όπως ο Mozilla και η Google χρηματοδοτούνε προγράμματα που έχουν σαν στόχο να ενθαρρύνουν τη νέα γενιά στη δημιουργία και όχι στην κατανάλωση της τεχνολογίας. Μεγάλα Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά ιδρύματα όπως το M.I.T κατασκευάζουν εργαλεία για την εκμάθηση του προγραμματισμού, τα οποία μάλιστα είναι δωρεάν στον καθένα. Τέτοια είναι: το Scratch

57 Εργαλεία Προγραμματισμού Το App Inventor!

58 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Greenfoot!

59 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Alice!

60 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Ruby for Rails!

61 Εργαλεία Προγραμματισμού Το TynKer!

62 Εργαλεία Προγραμματισμού Το Hopscotch!

63 Εργαλεία Προγραμματισμού Και πολλά Ακόμη!

64 Οι γνώσεις του Προγραμματισμού Στον 21 αιώνα οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι απανταχού παρούσες. Πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από το smart phone που έχουμε στην τσέπη μας. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αγγίζουν κάθε πλευρά της ζωής των επιχειρήσεων συμπεριλαμβάνοντας την οικονομία, την ιατρική υψηλού επιπέδου, την μηχανική, τις κατασκευές, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Κάθε μέρα ένα σωρό φυσικά αντικείμενα από αυτοκίνητα μέχρι ψυγεία μεταμορφώνονται σε ψηφιακές συσκευές. Είναι πλέον σίγουρο, ότι η απόκτηση τέτοιων δεξιοτήτων θα παρέχει στα παιδιά προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά ευεργετήματα, και θα θεωρούνται θεμελιώδεις γνώσεις για κάποιον που θα θέλει να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας.

65 Οι γνώσεις του Προγραμματισμού «Η γνώση του προγραμματισμού είναι σχεδόν τόσο σημαντική όσο και η γνώση της ανατομίας στην ιατρική έρευνα» Larry Corey - Πρόεδρος στο Ερευνητικό Κέντρο κατά του καρκίνου Fred Hutchinson.

66 Τα παιδιά του σήμερα Υπάρχει ακόμη μια τεράστια ζήτηση από παιδιά που θέλουν να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους και θέλουν να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες. Σύμφωνα με την έρευνα του Mozilla YouGov, τα ¾ των νέων παιδιών θέλουν να μάθουν πώς να δημιουργούν εφαρμογές, παιγνίδια, web sites και μόνο το 3% των παιδιών έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να επιτύχουν κάτι τέτοιο.

67 Τα παιδιά του σήμερα Η ψηφιακή αυτή ανεπάρκεια οφείλεται στο γεγονός ότι για πολλά χρόνια τα σχολικά προγράμματα και όλη η εκπαίδευση της πληροφορικής ασχολούνται μόνο με την επεξεργασία κειμένου και τα λογιστικά φύλλα και καθόλου με τον προγραμματισμό.

68 Τα παιδιά του σήμερα Μέσα από τη διαδικασία κατασκευής μιας εφαρμογής, ενός παιγνιδιού, μιας προσομοίωσης ενός κινούμενου robot, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τη λογική του προγραμματισμού, των αλγορίθμων και των βάσεων δεδομένων. Θα μάθουν επίσης να εργάζονται σε ομάδες, θα μάθουν να μοιράζονται, θα αποκτήσουν τεχνικές επίλυσης και σχεδιασμού προβλημάτων.

69 Ο στόχος μας Βασικός μας στόχος είναι να δώσουμε στους μαθητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη του κώδικα, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση και επαγγελματική εξέλιξη στην σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

70 Πως σχεδιάσαμε προγράμματα μας Σχεδιάσαμε τα προγράμματα εκπαίδευσης των μαθητών με βάση: Τις ανάγκες της ψηφιακής εποχής που είναι: νέες υπηρεσίες, και νέες εφαρμογές σε υπολογιστές και άλλες συσκευές!

71 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας : Είναι η εξέλιξη των γλωσσών αλλά και των εργαλείων προγραμματισμού, που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι: η C++, η Java, η HTML 5, η JavaScript, το JQuery και άλλες. Με αυτές τις γλώσσες γράφονται σήμερα εφαρμογές για όλες τις συσκευές!

72 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Eίναι, η Διεθνής Διδακτική Εμπειρία στην Εκπαίδευση της Πληροφορικής!

73 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Είναι, οι τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνολογία της Εκπαίδευσης της Πληροφορικής!

74 Οι βασικοί άξονες στα προγράμματα μας Είναι, οι γενικότερες μαθησιακές ανάγκες των μαθητών. «Κάθε μαθητής σ αυτή τη χώρα πρέπει να μάθει Προγραμματισμό, Γιατί ο Προγραμματισμός σε μαθαίνει πώς να σκέφτεσαι»

75 Ποια είναι τα Eπίπεδα Σπουδών; Υπάρχουν 4 επίπεδα Σπουδών: Εlementary, Intermediate, Higher και Αdvanced.

76 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν, Προγραμματισμό Εφαρμογών με το Scratch.

77 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Προγραμματισμό Εφαρμογών για tablets και Smartphones με το App Inventor.

78 Επίπεδο Σπουδών: Elementary Δημιουργία και επεξεργασία γραφικών με το Gimp.

79 Eπίπεδο Σπουδών: Elementary Tα παιδιά αποκτούν Βασικές Γνώσεις στην Html που είναι η γλώσσα για τη Δημιουργία Ιστοσελίδων.

80 Eπίπεδο Σπουδών: Intermediate Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν, Ανάπτυξη Εφαρμογών για smartphones και tablets και διανυσματικά γραφικά!

81 Eπίπεδα Σπουδών: Intermediate Τα παιδιά αποκτούν τις πρώτες γνώσεις στη γλώσσα προγραμματισμού C++.

82 Eπίπεδο Σπουδών: Intermediate Δημιουργία Ιστοσελίδων με Προχωρημένη Ηtml και Επεξεργασία Ήχου!

83 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Στο επίπεδο αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν Επεξεργασία Video.

84 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Δημιουργία, επεξεργασία και διαχείριση τρισδιάστατων γραφικών!

85 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμό Διαδραστικών Τρισδιάστατων γραφικών σε Java με το Alice!

86 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Java με το Greenfoot!

87 Eπίπεδο Σπουδών: Higher Προγραμματισμός με γλώσσα C++

88 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Στο επίπεδο αυτό τα παιδιά μαθαίνουν Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Java με την πλατφόρμα Eclipse!

89 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Προγραμματισμό Εφαρμογών σε γλώσσα Html 5 με το Web Designer.

90 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Προγραμματισμός εφαρμογών σε JavaScript με την πλατφόρμα Phaser!

91 Eπίπεδο Σπουδών: Advanced Δημιουργία ειδικών εφέ σε ιστοσελίδες με το JQuery.

92 Συνεχής Αναβάθμιση Τα προγράμματα σπουδών μας αναβαθμίζονται κάθε χρόνο και ενσωματώνουν συνεχώς τις τελευταίες τεχνολογικές και εκπαιδευτικές εξελίξεις, έτσι ώστε να σας προσφέρουμε τα καλύτερα εφόδια για το σύγχρονο παγκόσμιο επαγγελματικό περιβάλλον.

93 Βασικός μας στόχος: Ο Προγραμματισμός! Σε όλα τα επίπεδα δίνεται βάση στην ανάπτυξη και προγραμματισμό εφαρμογών. Το σπουδαιότερο μέρος, στοχεύει στη γνώση του προγραμματισμού, τη δημιουργία και τη διαχείριση του κώδικα. Στο τέλος των σπουδών οι μαθητές έχουν εμπειρία στις σημαντικότερες γλώσσες προγραμματισμού: C++ και Java και έχουν ήδη αναπτύξει πολλά προγράμματα και εφαρμογές. Πρόκειται για τις δύο από τις σημαντικότατες γλώσσες προγραμματισμού σήμερα, στις οποίες γράφονται προγράμματα και εφαρμογές για όλες τις συσκευές που λειτουργούν με Windows, Os, Android Linux και άλλα λειτουργικά συστήματα. Παράλληλα θα μάθουν την κατασκευή ιστοσελίδων, δυκτιακών τόπων και εφαρμογών (web development), πράγμα πολύ σημαντικό σήμερα, αφού ότι δημιουργείται πρέπει να προβάλλεται και να λειτουργεί στο internet.

94 Επιπλέον Γνώσεις! Aκόμη τα παιδιά μαθαίνουν πολύ καλά να διαχειρίζονται, να επεξεργάζονται αλλά και να παράγουν κάθε είδος πολυμεσικού, αντικειμένου: graphics, animation, ήχο, video. Πρόκειται για έναν ολόκληρο νέο κόσμο για δημιουργία και εξερεύνηση! Οτιδήποτε μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σήμερα στον υπολογιστή απαιτεί τουλάχιστον στοιχειώδεις γνώσεις γραφικών και επεξεργασίας φωτογραφίας.τα προγράμματα, οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές χρειάζονται τα δικά τους γραφικά.

95 Οργάνωση Σπουδών Παρέχουμε υψηλών προδιαγραφών οργάνωση σπουδών ώστε να εφοδιάζουμε και να υποστηρίζουμε τη μάθηση με όλα τις τεχνολογικές εξελίξεις στην εκπαίδευση. Διαρκής Τεχνική Υποστήριξη σε γονείς και μαθητές για την εγκατάσταση και σωστή χρήση συσκευών, εκπαιδευτικού υλικού, προγραμμάτων και υπηρεσιών. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και ενημέρωση των μαθητών με , για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει ψηφιακό σχολείο. Εκεί βρίσκεται όλο το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, οι εργασίες, οι δραστηριότητες και οι πηγές πληροφοριών και υλικών. Με το ψηφιακό σχολείο οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούνε με τον καθηγητή τους καθημερινά για απορίες, πληροφορίες και υποστήριξη.

96 On-Line Mαθήματα Λειτουργεί ειδική πλατφόρμα τήλε -εκπαίδευσης (e-learning), ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα και μαθητές σε απομακρυσμένα μέρη, ή μαθητές με δυσκολία μετακίνησης.

97 On-Line Mαθήματα Το μάθημα γίνεται ζωντανά με έμπειρους καθηγητές στην τήλε εκπαίδευση, χάρις στην νέα εξέλιξη της τεχνολογίας virtual classroom (εικονική τάξη).

98 On-Line Mαθήματα Οι μαθητές παρακολουθούν το μάθημα, έχουν οπτική και ηχητική επαφή με τον καθηγητή και μπορούνε να ρωτάνε και να εργάζονται όπως σε μια συνηθισμένη τάξη.

99 On-Line Mαθήματα Κάθε μάθημα καταγράφεται σε video, το οποίο ο μαθητής μπορεί να το παρακολουθήσει μετά το τέλος του μαθήματος όσες φορές θέλει.

100 Οργάνωση On-Line Mαθήματα Σπουδών Επίσης υπάρχει δυνατότητα οn-line επικοινωνίας των μαθητών με τον καθηγητή τους για επίλυση αποριών και τεχνικών προβλημάτων.

101 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών Στους μαθητές ανατίθεται ένα project κάθε εβδομάδα

102 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών.. το οποίο πρέπει να κατασκευάσουν,

103 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών να το ανεβάσουν

104 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών.. ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη σχολή

105 Οργάνωση Σπουδών Εργασίες Μαθητών ολοκληρωμένο!

106 Οργάνωση Σπουδών Oι μαθητές πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν και ένα μεγαλύτερο project στο τέλος της περιόδου. Οι εργασίες των μαθητών αναρτώνται στο site της σχολής και είναι διαθέσιμες στους γονείς. Οι εργασίες παραδίδονται στους μαθητές στο τέλος της περιόδου. Η ενημέρωση των γονέων γίνεται τακτικά σε μηνιαία βάση, ενώ μπορούν να επικοινωνούνε καθημερινά με τους υπεύθυνους καθηγητές και ηλεκτρονικά.

107 Οργάνωση Σπουδών Εκδηλώσεις Ημερίδες Διοργανώνονται τακτικά εκδηλώσεις και ημερίδες, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην πληροφορική και την εκπαίδευση.

108 Η μεγάλη προσφορά των Smart-Labs!

109 Code Team Η ομάδα προγραμματισμού Code Team, έχει στόχο την προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Προγραμματισμού. Τα μαθήματα αυτά είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους μαθητές μας!

110 Code Team Διαγωνισμοί Προγραμματισμού υπάρχουν πάρα πολλοί ενώ καθημερινά εμφανίζονται νέοι! Ο πιο γνωστός είναι το Code Jam που διοργανώνει η Google.

111 Code Team Το Code Jam είναι ένας διεθνής διαγωνισμός προγραμματισμού που διοργανώνει η Google κάθε χρόνο. Στο διαγωνισμό παίρνουν μέρος μρςμαθητές από13 17 χρονών. Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε το 2003 με στόχο να βρίσκει η εταιρεία ταλαντούχους νεαρούς προγραμματιστές!

112 Code Team Κάθε χρόνο συμμετέχουν πάρα πολλοί μαθητές απ όλο τον κόσμο!

113 Code Team Στο διαγωνισμό του 2014 η συμμετοχή ξεπέρασε τους μαθητές απ όλο τον κόσμο!

114 Code Team H τελική φάση του διαγωνισμού γίνεται στο Los Angeles.

115 Code Team Οι 25 φιναλίστ θα διαγωνιστούν για τις 3 πρώτες θέσεις!

116 Code Team Νικητής μετά από πολύωρη σκληρή μάχη αναδεικνύεται ο Gennady Korotkevich από τη Λευκορωσία. Η πρώτη θέση συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο

117 Code Team Χρηματικά ποσά δίνονται και στους υπόλοιπους νικητές. Η συμμετοχή στη τελική φάση, αρκεί για να πάρει κάποιος το εισητήριο πρόσληψης σε πολλές εταιρείες!

118 Code Team

119 Code Team Στον διαγωνισμό Top Coder συμμετέχουν άνθρωποι από 200 χώρες! Στο site γίνονται διαγωνισμοί σε γλώσσες C++ και Java και αποτελεί πλατφόρμα Πρόσληψης προγραμματιστών!

120 Code Team

121 Code Team

122 Code Team

123 Code Team

124 Code Team Τα Puzzles του Facebook για προγραμματιστές είναι ένας διαγωνισμός που οδηγεί σε πρόσληψη στο Facebook!

125 Code Team Στο FaceBook προσκαλούμε υποψηφίους να στείλουν λύσεις σε προβλήματα Προγραμματισμού που παρουσιάζονται στη σελίδα προσλήψεων. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε προγραμματιστές να ξεχωρίσουν, ανεξάρτητα από το βιογραφικό τους ή το επίπεδο σπουδών τους.

126 Code Team Τα Puzzles του Facebook για προγραμματιστές Συνήθως λαμβάνουμε γύρω στις 1000 απαντήσεις το μήνα απ όλο τον κόσμο. Τα προβλήματα είναι δύσκολα και οι σωστές απαντήσεις είναι περίπου 10%, Αλλά οι καλύτεροι προσκαλούνται σε συνέντευξη για πρόσληψη! Ένα 5 με 10% των προγραμματιστών μας προσλαμβάνεται στο Facebook με αυτή Τη διαδικασία. δ

127 Code Team

128 Code Team

129 Code - In Οι μαθητές με πολύ καλές γνώσεις στον προγραμματισμό έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, όπως το Code-ΙΝ της Google!

130 Code - In Το Code-ΙΝ της Google είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός κώδικα για νέους από χρονών.

131 Code - In Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές από πολλές χώρες!

132 Summer Of Code To Summer of Code της Google!

133 Οργάνωση Σπουδών Το Summer of Code της Google είναι μια ευκαιρία για νέους πάνω από 18 να δουλέψουν ως προγραμματιστές το καλοκαίρι στην Google! Γεγονός πάρα πολύ σημαντικό στο βιογραφικό τους, αποτελεί εισητήριο πρόσληψης για όλες τις εταιρείες!

134 Eκπαιδευτική Ρομποτική Με τα μαθήματα ρομποτικής οι μαθητές μας μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής, όπως είναι η Παγκόσμια Ρομποτική Ολυμπιάδα (WRO)!

135 Υλικοτεχνική Υποδομή Τα προγράμματά μας ολοκληρώνονται σε υπερσύγχρονα εργαστήρια εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

136 Υλικοτεχνική Υποδομή Δια δραστικό πίνακα αφής Smart Board για την καλύτερη παρουσίαση και παρακολούθηση η του μαθήματος.

137 Υλικοτεχνική Υποδομή Υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας οργανωμένοι σε τοπικό δίκτυο με την υψηλότερη ταχύτητα πρόσβασης στο Internet. To εργαστήριο μας είναι εφοδιασμένο με κάθε συσκευή που είναι απαραίτητη για τα αντίστοιχα αντικείμενα.

138 Εκπαιδευτικό Προσωπικό Διδάσκουν καθηγητές με πολύχρονη εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία στην Πληροφορική. Το εκπαιδευτικό μας επιτελείο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, ενημερώνεται και ερευνά ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς το εκπαιδευτικό υλικό και η παρεχόμενη γνώση με κάθε νέα τεχνολογία. Οι καθηγητές μας επιμορφώνονται διαρκώς παρακολουθώντας εξειδικευμένα σεμινάρια από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης.

139 Στο site μας θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, παρουσιάσεις καθώς και αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών για κάθε επίπεδο.

140 Βρείτε μας στο Facebook! Για να έχετε άμεση ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και προσφορές!

141 Η μεγάλη προσφορά των Smart-Labs!

142

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING.

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Σ Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Εφαρμοσμένης Πληροφορικής &Πολυμέσων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 7. Οι Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 7. Οι Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 7. Οι Νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ:

ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Τ.Ε.Ι ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων!

editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων! editorial «Χάθηκε» η Βαλκανιάδα πληροφορικής νέων, ελλείψει χρημάτων! Το δεύτερο τρίμηνο σημαδεύτηκε από την ματαίωση της 3ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής Νέων 2009, που είχε προγραμματιστεί να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Τ.Θ. 20537 1678 Λευκωσία ΚΥΠΡΟΣ Τηλ.: +357-22892700 Τηλεμ: +357-22892701

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΟΡΑΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΣΗ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ Δείτε τί κρύβεί το εξώφύλλο & κατεβαστε εκδοσείσ τού ΠανεΠίστήμίού στο κίνήτο σασ Κατεβάστε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών παιγχνιδιών και των πολυμέσων για εκπαιδευτικούς σκοπούς Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή 2011-ES1-LEO05-35968

Εγχειρίδιο για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών παιγχνιδιών και των πολυμέσων για εκπαιδευτικούς σκοπούς Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή 2011-ES1-LEO05-35968 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ PAGE 1 Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ... 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1 1. Γνώση στην ψηφιακή εποχή : Εισαγωγή... 3 Χαρακτηριστικά και οφέλη... 3 Εξατομίκευση... 6 Κίνητρο... 7 Υπευθυνότητα... 7 Διαδραστικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΛΛΑ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Albert Einstein Κατεβάστε εκδόσεις του Πανεπιστήμιου στο κινητό σας Κατεβάστε την εφαρμογή του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η Σχολή Ο συνδυασμός της θεωρίας της Διοικητικής επιστήμης με

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική-Ομορφιά. Παιδαγωγικά. Ναυτιλιακά Toυριστικά Υγεία. Moυσικές Σπουδές. Οικονομία - Διοικηση. Πληροφορική. Κοινωνικές.

Αισθητική-Ομορφιά. Παιδαγωγικά. Ναυτιλιακά Toυριστικά Υγεία. Moυσικές Σπουδές. Οικονομία - Διοικηση. Πληροφορική. Κοινωνικές. Οικονομία - Διοικηση Ναυτιλιακά Toυριστικά Υγεία Πληροφορική Παιδαγωγικά Κοινωνικές Moυσικές Σπουδές Αισθητική-Ομορφιά Υπηρεσίες ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ AΘΗΝΑ: Βερανζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Π.Μ.Σ. Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων Κατεύθυνση : Δικτυοκεντρικά Συστήματα ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Περιβάλλοντα Οπτικοποίησης Σχέσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο.) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο.) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο.) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ 2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 659 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ; ΕΠΟΜΕΝΩΣ Κοντακίδης Γιάννης Μαθηματικός Υπεύθυνος Προγράμματος Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης Γραφείο για την

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ χρήσης υπολογιστών και διαδικτύου για ενήλικες

ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ χρήσης υπολογιστών και διαδικτύου για ενήλικες ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ χρήσης υπολογιστών και διαδικτύου για ενήλικες Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα We Share Δράση Grundtvig www.weshareproject.eu ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Ο στόχος του Ευρωπαϊκού Έργου We Share είναι να ασχοληθεί

Διαβάστε περισσότερα

6. Πληροφορική και Κοινωνία

6. Πληροφορική και Κοινωνία 6. Πληροφορική και Κοινωνία 6.1. Εισαγωγή Στο παρόν κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια να οριστεί, να καταγραφεί και να οριοθετηθεί, ο ρόλος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην Ελληνική κοινωνία του

Διαβάστε περισσότερα

ATLEC. Υποστηρικτική Τεχνολογία Μάθησης μέσω Ενιαίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

ATLEC. Υποστηρικτική Τεχνολογία Μάθησης μέσω Ενιαίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος ATLEC Υποστηρικτική Τεχνολογία Μάθησης μέσω Ενιαίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Προφίλ εργασίας του ICT-AT εκπαιδευτή Ivan TRAINA, Department of Education Studies - University of Bologna Evert-Jan HOOGERWERF,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ «ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕ» ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΝΤΡΙ ΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Μελέτη για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Π3.1.2. Ανάπτυξη μεθοδολογίας για τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας με τη δημιουργική αξιοποίηση της επιστήμης και των εργαλείων ΤΠΕ Μελέτη για την αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Η διαφήμιση στο διαδίκτυο. Η αποτελεσματικότητα και η δυναμική της απέναντι στα άλλα μέσα διαφήμισης στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σχετικά με το Εγχειρίδιο CALL... 3. Διαδικτυακά μαθήματα για εκπαιδευτικούς... 5. Τύποι υλικού/δραστηριοτήτων σχετικές με το call...

Περιεχόμενα. Σχετικά με το Εγχειρίδιο CALL... 3. Διαδικτυακά μαθήματα για εκπαιδευτικούς... 5. Τύποι υλικού/δραστηριοτήτων σχετικές με το call... Εγχειρίδιο CALL Το POOLS 2 έχει επιχορηγηθεί με την υποστήριξη της ευρωπαϊκής επιτροπής. Αυτή η δημοσίευση αντικατοπτρίζει τις απόψεις του συγγραφέα μόνο, και η επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή Χαιρετισμός 6-7 Σημαντικοί Σταθμοί στην ιστορία του Ιδρύματος 8-11 Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας 12 Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

"Άνοιγμα της Εκπαίδευσης" στην Ευρώπη με ψηφιακές τεχνολογίες και ανοικτό περιεχόμενο

Άνοιγμα της Εκπαίδευσης στην Ευρώπη με ψηφιακές τεχνολογίες και ανοικτό περιεχόμενο "Άνοιγμα της Εκπαίδευσης" στην Ευρώπη με ψηφιακές τεχνολογίες και ανοικτό περιεχόμενο Η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων (Open Educational Resources, OER)

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Θέµα. To ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα

Ειδικό Θέµα. To ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα Ειδικό Θέµα To ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα 1. Σύντομη ιστορική αναδρομή Η ιστορία του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκινάει στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την ίδρυση του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διδακτικής της Τεχνολογίας & Ψηφιακών Συστημάτων» Κατεύθυνση: Ηλεκτρονική Μάθηση Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση:

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτική Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης µε το Moodle

Πιλοτική Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης µε το Moodle 4 ο ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ 1 Πιλοτική Εφαρµογή Τηλεκπαίδευσης µε το Moodle Τζιµόπουλος Νίκος Εκπαιδευτικός.Ε. ntzimop@sch.gr Γιαλαµά Αγγελική Εκπαιδευτικός.Ε. agialam@sch.gr Αργυρός Μανώλης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας. «Το ψηφιακό χάσμα» υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Ημαθίας

2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας. «Το ψηφιακό χάσμα» υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Ημαθίας 2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας ΠΡΑΚΤΙΚΑ «Το ψηφιακό χάσμα» Δοδοντσή Μαριλένα 1, Δοδοντσή Ιωάννα 2, Δοδοντσής Μιλτιάδης 3 1 Νηπιαγωγός, αποφ. ΜΙΘΕ ΠΤΠΑ Παν. Δυτ. Μακεδονίας, 2 εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET»

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ T.E.I. OF EPIRUS SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATION, INFORMATICS AND MANAGEMENT ΘΕΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα