Νέο Chevrolet Cruze: Υψηλή Αισθητική και Ανώτερη Ποιότητα στη Μικροµεσαία Κατηγορία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Νέο Chevrolet Cruze: Υψηλή Αισθητική και Ανώτερη Ποιότητα στη Μικροµεσαία Κατηγορία"

Transcript

1 Νέο Chevrolet Cruze: Υψηλή Αισθητική και Ανώτερη Ποιότητα στη Μικροµεσαία Κατηγορία Το µικροµεσαίο sedan λανσάρει νέα, παγκόσµια σχεδιαστική φιλοσοφία Στυλ 'Τετράθυρου coupé' µε χαµηλωµένο στήσιµο που αποπνέει αίσθηση στιβαρότητας Ανώτερη ποιότητα εφαρµογής/συναρµολόγησης και φινιρίσµατος Αναµένεται υψηλή κατάταξη ασφαλείας σε crash tests Αρµονικό, κοµψό εσωτερικό µε φιλοσοφία διπλού cockpit' Κορυφαία ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες Βενζινοκινητήρες 1,6/1,8-λίτρων µε πλήρως µεταβλητό χρονισµό βαλβίδων 2,0 λίτρων turbo diesel κινητήρας προσφέρει 5,6 L/100km στο µικτό κύκλο Ανάρτηση που ικανοποιεί τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις Το νέο Chevrolet Cruze sedan ανεβάζει τον πήχη της αισθητικής κοµψότητας, της ποιότητας κατασκευής και της πολιτισµένης λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή κατηγορία µικροµεσαίων οχηµάτων. Με µια προβλεπόµενη υψηλής κατάταξη ασφαλείας στα crash tests του EuroNCAP και µε την υποστήριξη µιας νέας γκάµας κινητήρων, το Cruze προαναγγέλλει επίσης µια νέα, παγκόσµια σχεδιαστική φιλοσοφία για τη µάρκα Chevrolet. «Η Chevrolet ανέκαθεν συµβόλιζε την αξία και το Cruze τηρεί αυτή την υπόσχεση όπως ποτέ πριν, δηλώνει ο Wayne Brannon, Αντιπρόεδρος της Chevrolet Europe. «Επαναπροσδιορίζει την αξία µε τη σχεδίαση, την ποιότητα, τα υλικά και το θαυµάσιο στυλ του στο εσωτερικό και το εξωτερικό». «Εξελιγµένο µε γνώµονα τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις σχεδίασης και χαρακτηριστικών του πλαισίου, το Cruze θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Μάρτιο και θα σηµατοδοτήσει το λανσάρισµα µιας σειράς νέων προϊόντων που µοιράζονται τα ίδια σχεδιαστικά και ποιοτικά πρότυπα. Πολύ απλά, η Chevrolet πιστεύει ότι η κυκλοφορία του Cruze εγκαινιάζει νέα σηµεία αναφοράς για τα ανταγωνιστικά προϊόντα της κατηγορίας του. Εξωτερική Σχεδίαση Η πολυεθνική οµάδα σχεδίασης, µε έδρα στην Κορέα και τη συµβολή συναδέρφων από Γερµανία, ΗΠΑ και Αυστραλία ανέλαβε να δηµιουργήσει ένα νέο, µικροµεσαίο sedan τριών όγκων που θα αναζωογονήσει τη µάρκα Chevrolet.

2 - 2 - «Στόχος µας ήταν µια επαναστατική, όχι εξελικτική σχεδίαση», σχολιάζει ο Taewan Kim, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Σχεδίασης GM DAT στην Κορέα.». Μέσα και έξω, η οµάδα δηµιούργησε µια νέα, παγκόσµια σχεδιαστική φιλοσοφία για τη µάρκα Chevrolet, παρουσιάζοντας φρέσκα οπτικά στοιχεία και εκφράζοντας τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας της Chevy µε νέους τρόπους. Μια καµπυλοειδής οροφή, που εκτείνεται από το απότοµα κεκλιµένο παρµπρίζ µέχρι τις λεπτές πίσω κολόνες είναι το χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο του εξωτερικού. Σε συνδυασµό µε ένα σχετικά κοντό πίσω τµήµα λανσάρει ένα τετράθυρο µε εµφάνιση τύπου coupe για πρώτη φορά στη µικροµεσαία κατηγορία. Φαρδύτερο και µακρύτερο από τον προκάτοχό του, το Cruze έχει δυναµικό, χαµηλωµένο στήσιµο, µε τους τροχούς τοποθετηµένους στα εξωτερικά άκρα του αεροδυναµικού αµαξώµατος. Μια χαρακτηριστική, κοίλη πλευρική γραµµή που εκτείνεται κατά µήκος των πλευρών του αυτοκινήτου µέχρι το πορτµπαγκάζ πρόκειται να γίνει το νέο στοιχείο ταυτότητας Chevy. Η αναβαθµισµένη οπτική εµφάνιση ενισχύεται επίσης από ένα καθαρό και απέριττο αµάξωµα από όπου απουσιάζουν διακοσµητικά στοιχεία. Η χαρακτηριστική µάσκα δύο εισαγωγών αέρα φιλοξενεί το έµβληµα του χρυσού παπιγιόν Chevy µε ένα νέο αέρα αυτοπεποίθησης. Αυτή πλαισιώνεται από χαρακτηριστικά κελύφη προβολέων µε λεπτοµέρειες που δηµιουργούν εµφάνιση πολυεδρικού κατόπτρου και εισέρχονται σαν βέλη µέσα στα φτερά. Η καθαρή πίσω σχεδίαση περιλαµβάνει πίσω φανάρια τοποθετηµένα πρόσωπο µε το αµάξωµα, το καθένα µε δύο κυκλικά σχήµατα, απηχώντας το παραδοσιακό σχεδιαστικό στυλ των διπλών φώτων της Chevy. Η αεροδυναµική εµφάνιση υποστηρίζεται από έναν ανταγωνιστικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,31 και µια ποιότητα κατασκευής µε έµφαση στη λεπτοµέρεια, η οποία χαρακτηρίζει πολύ πιο ακριβά προϊόντα. Η άριστη εφαρµογή και το φινίρισµα των πάνελ του αµαξώµατος µε µικρούς αρµούς συντείνουν στην αίσθηση µιας ποιοτικής, χυτής εµφάνισης. «Είναι ένα αυτοκίνητο µε ισχυρό, αναβαθµισµένο χαρακτήρα και έξοχο στήσιµο», προσθέτει ο Taewan Kim. «Πιστεύουµε ότι θα ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του».

3 - 3 - Σχεδίαση και Χαρακτηριστικά Εσωτερικού Αποπνέοντας µια σπορ αλλά φιλόξενη ατµόσφαιρα, η πενταθέσια καµπίνα χαρακτηρίζεται από αρµονικές, ρέουσες γραµµές και τη χρήση σαγρέ επιφανειών και µαλακών υλικών. Όλα αυτά συνθέτουν ένα περιβάλλον υψηλής ποιότητας που υπερβαίνει τα πρότυπα της µικροµεσαίας κατηγορίας. Ανάµεσα στα κορυφαία χαρακτηριστικά του είναι, η άριστη εφαρµογή των πάνελ µε υποδειγµατικά µικρές ανοχές, καθώς και ο πλούσιος χώρος για τα πόδια, το κεφάλι και τους ώµους των πίσω επιβατών, παρά την χαρακτηριστική κεκλιµένη οροφή του Cruze. Το βασικό σχεδιαστικό θέµα του εσωτερικού είναι µια µοντέρνα εκδοχή ενός παραδοσιακού στυλιστικού στοιχείου ταυτότητας της Chevy η διάταξη διπλού cockpit της Corvette, που σχεδιάστηκε για να φέρνει οδηγό και συνοδηγό πιο κοντά σε µία κοινή εµπειρία. Για τα πλαϊνά της κεντρικής κονσόλας προσφέρεται µια γκάµα χρωµατιστών υφασµάτινων ή σαγρέ πλαστικών πάνελ, που ολοκληρώνονται από ασορτί ένθετα στα καθίσµατα και τις επενδύσεις θυρών. Το κεντρικό σηµείο για τη συµµετρία του διπλού cockpit είναι η άψογα ενσωµατωµένη κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί ενδείξεις και χειριστήρια των συστηµάτων ενηµέρωσης/ ψυχαγωγίας και κλιµατισµού. Αυτή είναι τοποθετηµένη σε µια ρηχή γωνία και έχει χυτή, ελεύθερη µορφή, που περιορίζει τις ευθείες γραµµές και την παραδοσιακή αισθητική τύπου κορνίζας των πάνελ. Τρισδιάστατη µαθηµατική µοντελοποίηση χρησιµοποιήθηκε για τη σχεδίαση του βασικού πίνακα οργάνων. Τα αναλογικά όργανα έχουν φωτισµό LED για µια διαυγή, ζωηρή απόχρωση σε λευκό και ice blue. Συγκριτικά µε τα καθίσµατα του προκατόχου του, στο Cruze χρησιµοποιείται µια συρµάτινη δικτυωτή δοµή για ακόµα πιο οµοιόµορφη κατανοµή βάρους, πιο σταθερή γέµιση αφρώδους επένδυσης και πιο µεγάλα µαξιλάρια έδρας και πλάτης, µπροστά και πίσω. Η υφασµάτινη ταπετσαρία φέρει ποιοτικές Γαλλικές ραφές που προσφέρουν άριστη αντοχή και καταργούν την πιθανότητα ξεχειλώµατος µε το πέρασµα των χρόνων. ερµάτινη ταπετσαρία, µε θερµαινόµενα εµπρός καθίσµατα, διατίθεται προαιρετικά στην κορυφαία έκδοση LT.

4 - 4 - Το εύρος ρύθµισης διαµήκους µετατόπισης (εµπρός/πίσω) έχει επεκταθεί κατά περίπου 50 mm, επιτυγχάνοντας τη µεγαλύτερη διαδροµή στην κατηγορία µικροµεσαίων µοντέλων. Το µηχανικά ελεγχόµενο αιρκοντίσιον είναι προαιρετικό για τη βασική έκδοση και στάνταρ για την LS, ενώ διζωνικός, αυτόµατος έλεγχος κλιµατισµού είναι στάνταρ µε την έκδοση LT. Ένα σύστηµα φιλτραρίσµατος σωµατιδίων και οσµών που καθαρίζει τον αέρα που εισέρχεται στην καµπίνα, διατίθεται στάνταρ σε όλη τη γκάµα, όπως και το θερµαινόµενο πίσω παρµπρίζ. Ηχοσύστηµα AM/FM/CD, µε πληροφορίες RDS, ικανότητα αναπαραγωγής ΜΡ3 και δίχρωµη οθόνη γραφικών ενδείξεων διατίθεται στάνταρ τόσο στη βασική όσο και την έκδοση LS. Η έκδοση LT, φέρει επιπλέον ενσωµατωµένο, 6 CD-changer και υποδοχή USB για ένα ipod στην κεντρική κονσόλα. Σύστηµα πλοήγησης βασισµένο σε DVD προσφέρεται για όλες τις εκδόσεις και περιλαµβάνει έγχρωµη οθόνη 7 ιντσών, απεικόνισης χαρτών, πρωτιά στην κατηγορία για τη Chevrolet. οµή και Συστήµατα Ασφαλείας Η δοµή αµαξώµατος του Cruze είναι από τις πιο άκαµπτες στην κατηγορία του, µε στρεπτική ακαµψία 140% µεγαλύτερη από αυτή του προκατόχου του. Αυτή η σφιχτή, ισχυρή δοµή είναι το µυστικό για την καταστολή θορύβων, κραδασµών και τριγµών (NVH) και για διασφάλιση µιας καλής απόδοσης στα crash tests ασφαλείας και βέλτιστων χαρακτηριστικών οδηγικής άνεσης και συµπεριφοράς. Το µοντέλο είναι προϊόν συνεργασίας των µηχανολογικών κέντρων της GM σε Γερµανία, ΗΠΑ, Αυστραλία και Κορέα «Σε βασικούς τοµείς όπως δοµή αµαξώµατος, ανάρτηση, ασφάλεια και ηλεκτρικά συστήµατα, έχουµε εκµεταλλευτεί τις άριστες πρακτικές της GM σε όλο τον κόσµο», σχολιάζει ο Peter Mertens, GM Global Vehicle Line Executive για τα µικροµεσαία αυτοκίνητα. Η βασική δοµή είναι µια αυτοφερόµενη κατασκευή από ατσάλινες δοκούς, πρεσαριστά και τετραγωνικής διατοµής τµήµατα, µε µια συνολική στρεπτική ακαµψία των 17,66 KNm/µοίρα. Περίπου το 65% της δοµής αποτελείται από ατσάλια υψηλής αντοχής (HSS), σχεδόν 50% παραπάνω από του προκατόχου του. Επίσης, περίπου 30% περισσότερες ηλεκτροπόντες χρησιµοποιούνται σε όλη τη δοµή. Αποτελεσµατικές ζώνες απόσβεσης φορτίου παρέχουν µέγιστη προστασία επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης από οποιαδήποτε κατεύθυνση. οκοί πλήρους µήκους και βελτιώσεις στα µαρσπιέ, τις κολόνες Β και Α, µέσω της χρήσης ατσαλιών υψηλής αντοχής και

5 - 5 - µεταβλητού πάχους, όλα συµβάλλουν στην άριστη συµπεριφορά του αυτοκινήτου σε µια σύγκρουση. Οι εµπρός και πίσω ζώνες ελεγχόµενης παραµόρφωσης για την απόσβεση της ενέργειας κρούσης είναι σχεδιασµένες για να παραµορφώνονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσµατικά προκειµένου να διατηρείται η ακεραιότητα της καµπίνας επιβατών, που προστατεύεται από ένα κλωβό ασφαλείας ενισχυµένο µε σωληνωτά στοιχεία, τα οποία πλαισιώνουν τα ανοίγµατα των θυρών και υποστηρίζουν την οροφή. Ο συνδυασµός µιας µονοκόµµατης πλαϊνής δοµής και ατσάλινων δοκών θυρών εξαιρετικά υψηλής αντοχής προσφέρει αποτελεσµατική προστασία από πλευρική σύγκρουση. Σε χαµηλές ταχύτητες µέχρι 4 km/h, οι επιφάνειες των εµπρός και πίσω προφυλακτήρων είναι σχεδιασµένες για να απορροφούν την ενέργεια µικροσυγκρούσεων, συµβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση της ζηµιάς του αµαξώµατος. Εκτός από την ελαχιστοποίηση θορύβων και κραδασµών, µια άκαµπτη δοµή παρεµποδίζει την είσοδο των θορύβων από τον κινητήρα, το δρόµο και τον αέρα µέσα στην καµπίνα. Το Cruze έχει πετύχει βαθµολογίες ακουστικής εσωτερικού και αεροδυναµικών θορύβων, από τις καλύτερες για µικροµεσαίο sedan στην κατηγορία του. Ζώνες ασφαλείας τριών σηµείων υπάρχουν και στα πέντε καθίσµατα. Εµπρόσθιοι αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακοι οροφής τύπου κουρτίνας, πλευρικοί αερόσακοι στα εµπρός καθίσµατα και αποσπώµενα πεντάλ, όλα προσφέρονται στάνταρ. Στα µέτρα της ενεργητικής ασφάλειας περιλαµβάνονται ABS, Traction Control (TCS) και προαιρετικά το Electronic Stability Control (ESC). Κινητήρες Η νέα γκάµα κινητήρων βενζίνης και diesel περιλαµβάνει αλουµινένιους βενζινοκινητήρες 1,6 και 1,8 λίτρων, καθώς και µια µονάδα 2,0 λίτρων turbo diesel µε 16 βαλβίδες. Και οι δύο βενζινοκινητήρες έχουν µεταβλητό χρονισµό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής. Ο κινητήρας 1,6-λίτρων παράγει µέγιστη ισχύ 113 hp/83 kw στις 6400 rpm και µέγιστη ροπή 153 Nm στις rpm. Η έκδοση 1,8-λίτρου προσφέρει ακόµα καλύτερες επιδόσεις, µε 141 hp/104 kw στις rpm και µέγιστη ροπή 176 Nm στις rpm, µε το 85% από τις rpm µέχρι τις 6.300

6 - 6 - rpm. Σε ό,τι αφορά την ειδική ισχύ (ισχύς ανά λίτρο κυβισµού), ο κινητήρας αυτός είναι από τους πλέον αποδοτικούς της αγοράς. Με µηχανικά κιβώτια, οι κινητήρες αυτοί έχουν επιτάχυνση km/h σε 12,5 και 10,0 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα, και κατανάλωση καυσίµου στο µικτό κύκλο 6,7 και 6,8 L/100 km. Ο νέος, 16-βάλβιδος κινητήρας 2,0 turbo diesel, που παράγει 150 hp/110 kw, προσφέρει πρόσθετη ισχύ µε ακόµα µεγαλύτερη οικονοµία. Η εντυπωσιακή κατανάλωση 5,6 L/100 km στο µικτό κύκλο επιτυγχάνει αυτονοµία άνω των 1000 km. Εφοδιάζεται στάνταρ µε φίλτρο σωµατιδίων diesel χωρίς απαιτήσεις συντήρησης. Η σχεδίαση πολλαπλού ψεκασµού common rail περιλαµβάνει υπερσυµπιεστή µεταβλητής γεωµετρίας (VGT). Με πλούσια ροπή 320 Nm από τις rpm, ο κινητήρας αυτός προσφέρει επιτάχυνση km/h σε 10,0 δευτερόλεπτα, ενώ ακόµα πιο εντυπωσιακές είναι οι ρεπρίζ, µε km/h µε πέµπτη σχέση σε 12,5 δευτερόλεπτα. Αργότερα µέσα στη χρονιά θα πλαισιωθεί από µια έκδοση 125 hp/92 kw. Ο κινητήρας 1,6- λίτρων προσφέρεται στάνταρ µε τη βασική και την έκδοση LS, ενώ ο 1,8 είναι στάνταρ για το LT και προαιρετικός για το LS. Και οι δύο συνδυάζονται µε πεντατάχυτο µηχανικό κιβώτιο ή ένα νέο εξατάχυτο αυτόµατο, πρωτιά στην κατηγορία για τη Chevrolet. Ο κινητήρας 2,0 λίτρων turbo diesel, διατίθεται µόνο στην LT και η έκδοση 125 hp/92 kw θα προσφέρεται τόσο για το βασικό µοντέλο όσο και το LS. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται µόνο µε µηχανικό κιβώτιο. Για όλους τους τύπους κινητήρων, το εµπρός υποπλαίσιο που εδράζει τον κινητήρα και το κιβώτιο είναι βιδωµένο µε τέσσερις ελαστικές βάσεις. Αυτή η αποµονωµένη έδραση βοηθά στη µείωση της µετάδοσης κραδασµών του κινητήρα και θορύβων του δρόµου στην καµπίνα. Ανάρτηση, Φρένα, Σύστηµα ιεύθυνσης Τα συστήµατα ανάρτησης, πέδησης και διεύθυνσης του Cruze εξελίχθηκαν µε γνώµονα τους Ευρωπαϊκούς δρόµους ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων χρηστών. Επιτυγχάνοντας µια βέλτιστη ισορροπία µεταξύ ευελιξίας και οδηγικής άνεσης, το Cruze προσφέρει στον οδηγό κορυφαία αίσθηση και πληροφόρηση, ενώ παράλληλα υπόσχεται µια ξεκούραστη και πολιτισµένη οδηγική εµπειρία.

7 - 7 - Συγκριτικά µε τον προκάτοχό του, το Cruze προσφέρει πιο σταθερή συµπεριφορά. Το εµπρός µετατρόχιο είναι αυξηµένο στα mm (αύξηση 64 mm) και το πίσω µετατρόχιο στα m (αύξηση 78 mm), ενώ το µεταξόνιο των mm είναι 85 mm µακρύτερο. Αυτές οι αναλογικά µεγαλύτερες αυξήσεις των µετατροχίων βελτιώνουν το κράτηµα. Η εµπρός ανάρτηση φέρει γόνατα MacPherson, µε αντιστάθµιση πλευρικών φορτίων για µείωση των απωλειών λόγω τριβής ολίσθησης. Το εµπρός υποπλαίσιο προσφέρει µια στιβαρή έδραση των ψαλιδιών. Υδραυλικά σαϊλεντµπλόκ ένα χαρακτηριστικό που συνήθως συναντάµε σε πιο ακριβά οχήµατα χρησιµοποιούνται για καλύτερη αποµόνωση των κραδασµών του οδοστρώµατος και πιο ελεγχόµενη απορρόφηση φορτίων. Πίσω, χρησιµοποιείται µια εξελιγµένη έκδοση ηµιάκαµπτου άξονα. Εκτός του ότι επιτρέπει σταθερό έλεγχο κάµπερ τροχού, αυτό το σύστηµα ανάρτησης ωφελεί τους χώρους και την οικονοµία βάρους που είναι πολύτιµα χαρακτηριστικά για ένα όχηµα της µικροµεσαίας κατηγορίας. Η κεντρική δοκός διπλού τοιχώµατος µε προφίλ σχήµατος U, συνδέεται µε τους υστερούντες συνδέσµους µέσω πατενταρισµένης διαδικασίας συγκόλλησης µαγνητικού τόξου. Αυτή η τεχνολογία παραγωγής επιτρέπει τη µεταβολή του πάχους ανάλογα µε τα βάρη κινητήρα και οχήµατος, ρυθµίζοντας άριστα τα χαρακτηριστικά της ως αντιστρεπτικής δοκού. ισκόφρενα, αεριζόµενα µπροστά και compact πίσω, χρησιµοποιούνται σε όλους τους τροχούς. Ένα σύστηµα Anti-lock Braking System (ABS), Έλεγχος Πρόσφυσης - traction control (TCS) και ηλεκτρονικός κατανεµητής πέδησης - Electronic Brake force Distribution (EBD), που ελέγχει την πίεση πέδησης εµπρός/πίσω, προσφέρονται στάνταρ (EU + 2 χώρες). Το Electronic Stability Control (ESC), επίσης στάνταρ (EU + 2 χώρες), χρησιµοποιεί τις λειτουργίες του ABS και του TCS για οµαλή αντιµετώπιση οριακών οδηγικών καταστάσεων. Είναι επίσης χρήσιµο καθώς βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο στους ελιγµούς αποφυγής εµποδίων σε µια έκτακτη ανάγκη. Η κρεµαγιέρα του συστήµατος διεύθυνσης είναι υδραυλικά υποβοηθούµενη και γρήγορη µε λιγότερες από τρεις στροφές από τέρµα σε τέρµα.

8 - 8 - Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Καλλιόπη Μαρούλη

BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα.

BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα. Page 1 BMW Σειρά 2 Active Tourer. Περιεχόμενα. 1. Νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer: Περίληψη. 2. Φιλοσοφία: Μία συμπαγής λύση απαντά σε θέματα αστικής μετακίνησης. 3. Σχεδίαση: Αναγνωρίσιμη ταυτότητα μάρκας.

Διαβάστε περισσότερα

4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία... 14

4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία... 14 Page 1 BMW i8. Περιεχόμενα. 1. BMW i8. Με μια ματιά.... 2 2. Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος: Φιλοσοφία... 5 3. Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα: Σχεδίαση.... 10 4. Τα καλύτερα δύο κόσμων: Σύστημα κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλα Chevrolet 2006

Μοντέλα Chevrolet 2006 Γενεύη, 27 Φεβρουαρίου 2006 Μοντέλα Chevrolet 2006 Matiz: νέα γενιά του best-seller με προηγμένη εμφάνιση Aveo: ελκυστικό, μικρομεσαίο αυτοκίνητο με τρεις ή πέντε πόρτες Aveo sedan: σύγχρονη και κομψή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΕΟ FORD KUGA. 2. Χαρισματική Σχεδίαση 8 2.1: Ανώτερο Στυλ Εσωτερικού 13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΕΟ FORD KUGA. 2. Χαρισματική Σχεδίαση 8 2.1: Ανώτερο Στυλ Εσωτερικού 13 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΕΟ FORD KUGA ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Το Νέο Ford Kuga Εισαγωγή 3 1. Επισκόπηση Kuga 4 1.1: Ισχυρή Βάση 5 2. Χαρισματική Σχεδίαση 8 2.1: Ανώτερο Στυλ Εσωτερικού 13 3. Περιβάλλον Εσωτερικού του

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο MINI. Περιεχόμενα.

Το Νέο MINI. Περιεχόμενα. page 1 Το Νέο MINI. Περιεχόμενα. Το νέο MINI. Προφίλ.... Απόλυτα νέο, απόλυτα ΜΙΝΙ: Tο νέο MINI.... Τεχνικές προδιαγραφές.... Διαγράμματα Ισχύος και Ροπής... Σημείωση: Τα δεδομένα για τις οδηγικές επιδόσεις,

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

Opel Astra 2007: Νέα Έκδοση του Επιτυχημένου Μοντέλου

Opel Astra 2007: Νέα Έκδοση του Επιτυχημένου Μοντέλου 5 εκεμβρίου, 2006 Παγκόσμια πρεμιέρα στη Μπολόνια Opel Astra 2007: Νέα Έκδοση του Επιτυχημένου Μοντέλου Νέοι κινητήρες: Περισσότερη ισχύς, μικρότερη κατανάλωση Νέο στυλ: Έντονα δυναμική εμφάνιση Νέος εξοπλισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα.

Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα. 1. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). (Περιληπτικά)... 2. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 2 Ka Style 11 Σχεδίαση εξωτερικού Σχεδίαση εσωτερικού Εξατομίκευση οχήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 2 Ka Style 11 Σχεδίαση εξωτερικού Σχεδίαση εσωτερικού Εξατομίκευση οχήματος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ FORD KA PRESS PACK 1 Εισαγωγή και Κύρια Χαρακτηριστικά 2 Περίληψη Εισαγωγή από τον John Fleming Κύρια Χαρακτηριστικά του Νέου Ka Η ιστορία του Ka 2 Ka Style 11 Σχεδίαση εξωτερικού Σχεδίαση

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα: Chevrolet Matiz. Ανανέωση. Κατηγορία: μίνι Στη γκάμα μοντέλου από το: 2005 Πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι σήμερα: 152.

Ταυτότητα: Chevrolet Matiz. Ανανέωση. Κατηγορία: μίνι Στη γκάμα μοντέλου από το: 2005 Πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι σήμερα: 152. Ταυτότητα: Chevrolet Matiz Ανανέωση Κατηγορία: μίνι Στη γκάμα μοντέλου από το: 2005 Πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι σήμερα: 152.700 μονάδες Βασικά δεδομένα Μήκος/πλάτος/ύψος (mm) 3.495/1.495/1.500 Μεταξόνιο

Διαβάστε περισσότερα

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές.

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Σελίδα 1 Η νέα Mercedes-Benz C-Class To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Με την ολοκαίνουργια C-Class ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της Mercedes-Benz και δημιουργούνται νέα πρότυπα στην

Διαβάστε περισσότερα

Yaris. Αποκτήστε μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας.

Yaris. Αποκτήστε μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Yaris Yaris. Αποκτήστε μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. 4.7 TOYOTA TOUCH Toyota Touch Απολαύστε το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 6.1 ", κάμερα οπισθοπορίας, Bluetooth και πλοήγηση πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Corolla. Ο θρύλος συνεχίζεται.

Νέο Corolla. Ο θρύλος συνεχίζεται. Corolla Νέο Corolla. Ο θρύλος συνεχίζεται. Σχεδίαση Με μοντέρνο, υψηλής αισθητικής σχεδιασμό. Κληρονομιά Σύμβολο αξιοπιστίας και ποιότητας από το 1966. Χώροι Κορυφαία ευρυχωρία και λειτουργικότητα στην

Διαβάστε περισσότερα

Verso Ειδικά σχεδιασμένο για εσάς και την οικογένειά σας!

Verso Ειδικά σχεδιασμένο για εσάς και την οικογένειά σας! Verso Verso Ειδικά σχεδιασμένο για εσάς και την οικογένειά σας! Σχεδιασμός Ο νέος δυναμικός σχεδιασμός συναντά τη μέγιστη λειτουργικότητα. Εσωτερικό Συμπαγές στο εξωτερικό, και παράλληλα ευρύχωρο στο εσωτερικό,

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια Ολική 6 εγγύηση

χρόνια Ολική 6 εγγύηση Νέο Avensis Νέο Avensis. Εκλεπτυσμένη σχεδίαση και προηγμένη τεχνολογία Toyota. Σχεδιαστική αρμονία. Οι εκλεπτυσμένες εξωτερικές λεπτομέρειες χαρίζουν στο νέο Avensis μία ξεχωριστή προσωπικότητα γεμάτη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. 17 Ιουλίου 2014. Προσθέτοντας νέα λάμψη σε μια εδραιωμένη φιλοσοφία! Seite 1. To νέο smart fortwo & forfour

Δελτίο Τύπου. 17 Ιουλίου 2014. Προσθέτοντας νέα λάμψη σε μια εδραιωμένη φιλοσοφία! Seite 1. To νέο smart fortwo & forfour Seite 1 To νέο smart fortwo & forfour Δελτίο Τύπου Προσθέτοντας νέα λάμψη σε μια εδραιωμένη φιλοσοφία! 17 Ιουλίου 2014 Η επανάσταση μόλις μπήκε στον επόμενο γύρο - το smart fortwo έχει υποστεί βελτιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα.

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. RAV4 Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. Το RAV4, o δημιουργός της κατηγορίας των SUV, ήταν ανέκαθεν συνώνυμο της αυθεντικής All Wheel Drive ικανότητας, της εξαιρετικής ευελιξίας, αλλά και της

Διαβάστε περισσότερα

79 g/km * Yaris. Απλά ευφυές. μικτός κύκλος Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο της πόλης

79 g/km * Yaris. Απλά ευφυές. μικτός κύκλος Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων από οποιαδήποτε άλλο αυτοκίνητο της πόλης Yaris Yaris. Απλά ευφυές. TOYOTA TOUCH Toyota Touch Απολαύστε το προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 6.1 ", κάμερα οπισθοπορίας, Bluetooth και πλοήγηση πλήρους χάρτη *. * Προαιρετικός εξοπλισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα.

Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. RAV4 Toyota RAV4. Πιστό στο αυθεντικό του πνεύμα. Το RAV4, o δημιουργός της κατηγορίας των SUV, ήταν ανέκαθεν συνώνυμο της αυθεντικής All Wheel Drive ικανότητας, της εξαιρετικής ευελιξίας, αλλά και της

Διαβάστε περισσότερα

Διαχρονικά ασύγκριτο. Άνεση Ταξιδέψτε με άνεση και στυλ, με τεχνολογίες αιχμής στο εσωτερικό και στην πολυμορφικότητα των καθισμάτων.

Διαχρονικά ασύγκριτο. Άνεση Ταξιδέψτε με άνεση και στυλ, με τεχνολογίες αιχμής στο εσωτερικό και στην πολυμορφικότητα των καθισμάτων. Land Cruiser Διαχρονικά ασύγκριτο Το νέο Land Cruiser σας ταξιδεύει από την καρδιά της πόλης στα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια της άγριας φύσης με στυλ, αξιοπιστία και αυθεντική καινοτομία Toyota. Εξήντα και

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3. Vorsprung durch Technik

Audi A3. Vorsprung durch Technik A3 Audi A3 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A3 Τεχνολογία 28 Απόδοση και οικονομία Audi 38 quattro 30 Audi ultra 40 Audi drive select 32 TFSI 42 MMI Multi Media Interface 34 TDI

Διαβάστε περισσότερα

OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra

OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra Σεπτέμβριος 2007 OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra Corsa OPC και Meriva OPC: υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6-λίτρων με 192/180 hp Astra OPC και Zafira OPC: υπερτροφοδοτούμενος

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικότητα Station Wagon Μέσα από Κομψό Στυλ

Πρακτικότητα Station Wagon Μέσα από Κομψό Στυλ 2 Οκτωβρίου, 2008 Opel Insignia Sports Tourer Πρακτικότητα Station Wagon Μέσα από Κομψό Στυλ Τολμηρή εμφάνιση: Η συναρπαστική σχεδίαση Insignia ταιριάζει άριστα στο station wagon Νέοι κινητήρες: 2.0 BiTurbo

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Πρεμιέρα για το νέο Antara και το Πρωτότυπο CorsaVan

Παγκόσμια Πρεμιέρα για το νέο Antara και το Πρωτότυπο CorsaVan 28 Σεπτεμβρίου, 2006 Η Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2006 Παγκόσμια Πρεμιέρα για το νέο Antara και το Πρωτότυπο CorsaVan Νέο Corsa: Συναρπαστικό, μοναδικό και δυναμικό Vectra OPC: Τώρα με 280

Διαβάστε περισσότερα

Οδήγησε τα όνειρά σου 03

Οδήγησε τα όνειρά σου 03 Έκδοση GLX. Ablaze Red Pearl. 02 Οδήγησε τα όνειρά σου 03 Θέλεις να μετακινείσαι γρήγορα, οικονομικά και οικολογικά. Έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο τι κάνεις, αλλά και πώς. Πάντα επιθυμούσες ένα αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hilux. No1 στην Ελλάδα, Νο1 στον κόσμο.

Toyota Hilux. No1 στην Ελλάδα, Νο1 στον κόσμο. Toyota Hilux No1 στην Ελλάδα, Νο1 στον κόσμο. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Γι αυτό ακριβώς και εμείς στην Toyota αναζητούμε συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι κι αν κάνουμε. Και αυτό δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet Εξοπλισμοί Audi A5 Coupé/A5 Cabriolet/S5 Coupé/S5 Cabriolet Θέρμανση καθισμάτων εμπρός 107 Θέρμανση καθισμάτων εμπρός και πίσω 107 Θύρα Bluetooth 112 Κάλυμμα εξωτερικού καθρέπτη 105 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον:

λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον: Η A-Class. λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον: Δεδομένη. Ασυγκράτητ όβει την ανάσα. Επιβιβαστείτε

Διαβάστε περισσότερα