2 o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Θέμα. «Το Τεχνικό Μέρος του Ραδιοφωνικού Πομπού»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2 o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Θέμα. «Το Τεχνικό Μέρος του Ραδιοφωνικού Πομπού»"

Transcript

1 2 o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης Τάξη Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα «Το Τεχνικό Μέρος του Ραδιοφωνικού Πομπού» Σχολικό Έτος :

2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους καθηγητές μας: κ. Γιώργο Πλευριτάκη και κ. Αντώνη Νείρο που μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε την εργασία μας. Το κ. Φραγκούλη Μελιδώνη που μας έδωσε πληροφορίες για τη λειτουργία του ραδιοφώνου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Νικόλαο Τάκα που μας μίλησε για την συνδεσμολογία του ραδιοφώνου.

3 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η ομάδα μας ήταν υπεύθυνη για τη κατασκευή του ραδιόφωνου. Αποτελούνταν από 3 μαθητές και είχε αναλάβει το έργο να κατασκευάσουμε και να πούμε πως λειτουργεί το ραδιόφωνο καθώς και τους διάφορους τρόπου που μπορεί να λειτουργήσει.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο στόχος της ομάδας δεν ήταν εύκολα αντιληπτός από την αρχή σε όλους. Χρειαστήκαμε χρόνο για να καταλάβουμε για το που ακριβώς πρέπει να επικεντρωθούμε. Τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να συλλέξουμε πληροφορίες για το πως λειτουργεί το ραδιόφωνο και να κατασκευάσουμε ένα δικό μας ραδιόφωνο. Ενθουσιαστήκαμε πολύ και είχαμε διάθεση για να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τον στόχο μας πιο γρήγορα. Παρόλο που κάποια μέλη της ομάδας δεν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία.

5 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Συλλέξαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο για το πως λειτουργεί το ραδιόφωνο και τελικά καταφέραμε να βρούμε τα παρακάτω: FM ή ΑΜ; 1. καταρχήν διάλεξε ΑΜ γιατί στα fm δεν θα βρείς εύκολα χώρο 2. Θα σου πρότεινα να κάνεις μόνος σου κάποια κατασκευή γιατί τα παραπάνω μηχανήματα μπορεί μεν να είναι καλά αλλά είναι πολύ ακριβά Μην ψάχνεις ακριβούς μίκτες... κάτι υποτυπώδες των 30Ευρώ σε συνδυασμό με το pc είναι αρκετό 4. Μην ασχοληθείς με smart kit 5. Νομίζω 40βάτ είναι υπεραρκετά ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΟΜΠΩΝ 15W/25W/40W πομπό FM πακέτο Μια ολοκληρωμένη συσκευή all inclusive πακέτο σας παίρνει ON AIR σε λίγα λεπτά! Τώρα και με 25W και 40W επιλογή αναβάθμισης! Αυτό το πακέτο βασίζεται σε CYBER MAX FM + μας 15W/25W σε ικρίωμα FM πομπός σειρά για απαιτητικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, που λειτουργούν σε ολόκληρη τη ζώνη ΙΙ, 87,5 έως 108 MHz. Αυτό είναι ένα μικρό, αλλά καλά δομημένο και αξιόπιστο πακέτο, με υψηλή ποιότητα πομπό (DSP stereo και

6 Επιλογές RDS), κεραία, καλώδιο τροφοδοσίας, βύσματα και ομοαξονικό καλώδιο. Αυτό το πακέτο μπορεί επίσης να τροφοδοτείται από μια μπαταρία αυτοκινήτου (15V 13.8V), η οποία μπορεί να σώσει ζωές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ένα τέλειο πομπό backup για ένα μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό, το κύριο πομπό για μια μικρή κοινότητα ραδιόφωνο, το ραδιόφωνο ή μια εκκλησία διεγέρτη για μεγαλύτερο 500W, 1KW, 2KW ή ακόμα και 250kW FM ενισχυτή. Επίσης, πολύ κατάλληλα για τις φορητές ή improvized εγκαταστάσεις και μικρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αφρική και σε άλλες απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, διαφήμιση (στέγαση, καταστήματα), ειδικές περιπτώσεις, το αυτοκίνητο σε κινηματογραφική διανομή ασύρματο ήχο, μετάφραση, ο τουρισμός.... Προστατεύεται με Temp και την προστασία των ΣΑΧ. Η καλύτερη αξία για τα χρήματά σας. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Εξαιρετική ποιότητα ήχου (ειδικά το μοντέλο DSP) Αρκετή δύναμη για μέχρι 15 χιλιόμετρα της σειράς ή περισσότερο με καλή κεραία και τοποθεσία (15W) Πλήρως φορητό και μπορεί να τρέξει από την μπαταρία του αυτοκινήτου ή μπαταρία. Περιλαμβάνει τα πάντα, ακόμα και ομοαξονικό καλώδιο κεραίας. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑ Δεν είναι ποτέ εύκολο να προβλέψουμε φάσμα. Μπορείτε να περιμένετε από ένα χιλιόμετρο σε 15 χιλιόμετρα. Περισσότερα σε πολύ καλές συνθήκες. Αυτό εξαρτάται πολύ από τη διαμόρφωση εδάφους, τον τύπο της κεραίας και ειδικά τη θέση της κεραίας, ομοαξονικού καλωδίου και την ποιότητα και το μήκος της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών των δεκτών. Ελέγξτε τον παρακάτω πίνακα για να πάρετε μια γενική ιδέα.

7 Τι συμπεριλαμβάνεται; CyberMax 15W FM πομπός FM (μοντέλο E *) ή 25W ή 40W μοντέλο (MPX). Μπορείτε να προσθέσετε DSP stereo κωδικοποίηση για στερεοφωνική λειτουργία! Παροχή ρεύματος για τον πομπό Μια κεραία με ομοαξονικό καλώδιο και κατάλληλες συνδέσεις * Αυτή είναι η βασική μονάδα μονο μας, φροντίστε να προσθέσετε στερεοφωνικό αναβάθμιση DSP ή RDS δυνατότητα αναβάθμισης κατά την αγορά παρακάτω για να πάρετε στερεοφωνικό και RDS, θα εγκαταστήσουμε αυτές τις επιλογές για σας Σημείωση: Αυτό το πακέτο με τα πλοία τέσσερις προαιρετικές κεραίες: Ένα πακέτο: κεραία με τον κομήτη του Belden 10m H155 ομοαξονικού καλωδίου και όλες οι συνδέσεις Πακέτο Β: PCS0205 υψηλής απολαβής log περιοδικό για τη μέγιστη σειρά, με 10 μέτρα Belden H155 ομοαξονικού καλωδίου και όλες οι συνδέσεις Πακέτο Γ: GP κεραία με 10 μέτρα Belden H155 ομοαξονικού καλωδίου και όλες οι συνδέσεις Πακέτο Δ: 3/4 κύμα εξολοθρευτής κεραία (500W) με 10 μέτρα Belden H155 ομοαξονικού καλωδίου και όλες οι συνδέσεις Πακέτο όνομα Ακτινοβολία Απόσταση Ο τύπος της κεραίας Πακετο Α Παγκατευθυντική 1km-10km 5/8 κεραία Comet Πακέτο Β κατεύθυνσης 2km-30km PCS 0205 ημερολόγιο περιοδική κεραία Πακέτο Γ Παγκατευθυντική 1km-8km 500W GP κεραία Πακέτο Δ Παγκατευθυντική 1km-15km 3/4 κύμα εξολοθρευτής κεραία

8 Ποιες είναι αυτές οι επιλογές αναβάθμισης; DSP κωδικοποιητή Στερεοφωνικό? Προσθέτει επαγγελματικό στερεοφωνικό κωδικοποιητή βαθμού DSP με XLR εισόδους μονάδα σας αποκτά πλήρη δυνατότητα στερεοφωνικό, έχουμε εγκαταστήσει αυτά για εσάς. DSP κωδικοποιητή RDS? Προσθέτει επαγγελματικό βαθμό DSP κωδικοποιητή RDS μονάδα σας κέρδη δυνατότητα RDS, έχουμε εγκαταστήσει αυτά για εσάς 25W επιλογή αναβάθμισης Με την επιλογή αυτή χρησιμοποιούμε 25W διεγέρτη, αντί της έκδοσης 15W. Μπορείτε να αγοράσετε μόνο αυτό με την αρχική μονάδα, όχι αργότερα. 40W επιλογή αναβάθμισης Με την επιλογή αυτή χρησιμοποιούμε 40W διεγέρτη, αντί της έκδοσης 15W. Μπορείτε να αγοράσετε μόνο αυτό με την αρχική μονάδα, όχι αργότερα. Αντικατάσταση 15W, 25W ή 40W τελικό τρανζίστορ RF? Κρατήσει ένα απόθεμα για σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την απλοποίηση εξυπηρέτηση Σας συνιστούμε να ελέγχετε FM τμήμα μας Ενισχυτές καθώς και για 50W 3000W ενισχυτή επιλογές μας ΤΙ ΕΙΝΑΙ Το πακέτο επέκτασης ETHERNET; Εξωτερικό κουτί του, που σας επιτρέπει να συνδεθείτε CyberMaxMicro + άμεσα να σας το σπίτι Ethernet. Είναι από ό, τι είναι δυνατόν για να ελέγξει όλες τις παραμέτρους αυτής της συσκευής μέσω Ethernet. Αυτό περιλαμβάνει συνεχή ροή ήχου ψηφιακά από τον υπολογιστή σας. Η συσκευασία περιέχει Ethernet μονάδα επέκτασης, το ρεύμα και όλα τα καλώδια.

9 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WiFi πακέτο επέκτασης ETHERNET; Εξωτερικό κουτί του, που σας επιτρέπει να συνδεθείτε CyberMaxMicro + άμεσα να σας το σπίτι Ethernet ασύρματα. Είναι από ό, τι είναι δυνατόν για να ελέγξει όλες τις παραμέτρους αυτής της συσκευής μέσω Ethernet. Αυτό περιλαμβάνει συνεχή ροή ήχου ψηφιακά από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε τώρα να τοποθετήσετε πομπό σας μέχρι 1 χιλιόμετρο μακριά από το στούντιό σας (PC) και ροή ήχου και εντολές για να με κατευθυντική κεραία WLAN. Η συσκευασία περιέχει WiFi μονάδα επέκτασης, το ρεύμα, όλα τα καλώδια και 2 κατεύθυνσης υψηλού κέρδους κεραίες WLAN με 5m του ομοαξονικού καλωδίου. Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ΩΣ AUDIO SOURCE; PC σας. Απλά συνδέστε το καλώδιο ήχου στην κάρτα ήχου σας. CD player, MP3 player ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα αναπαραγωγής μουσικής Για την ανάμειξη του σκάφους με μικρόφωνο και άλλα εργαλεία ήχου Τι άλλο θα χρειαστώ και δεν περιελήφθη; Απαιτεί καλώδιο, το οποίο μπορεί να αγοραστεί στη χώρα σας (η κάθε χώρα έχει διαφορετικό βύσμα και δεν κάνουμε όλα). Αυτό είναι τυπικό καλώδιο που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας, για παράδειγμα και η τιμή του είναι συνήθως γύρω στο 1 $ ΗΠΑ ή λιγότερο. Μπορείτε να το πάρετε σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, όπως Radio Shack, Circuit City, οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλπ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ως πηγή ήχου και να εκτελέσετε κάποιο είδος ήχου λογισμικού προγραμματισμού, όπως Jazler, Raduga ή το Winamp. Winamp plugins όπως Rocksteady υπάρχουν και μπορούν να κάνουν τον ήχο σας, ακόμη καλύτερα.

10

11 Ραδιόφωνο ΑΜ με ένα τρανζίστορ Μία πολύ απλή κατασκευή ενός ραδιοφώνου audion με δυνατότητα λήψης μακρών-μεσαίων και βραχέων κυμάτων. Σύμφωνα με την συνδεσμολογία audion, χρησιμοποιούμε ένα και μόνο τρανζίστορ για αποδιαμόρφωση και ενίσχυση ταυτόχρονα. Με ένα ζευγάρι ακουστικών 32Ω συνδεδεμένα εν σειρά και τα δύο για να παρουσιάζουν αντίσταση 64Ω μπορούμε και ακούμε τους επιλεγμένους σταθμούς,ενώ η κεραία του δέκτη αποτελείται από ένα κομμάτι σύρματος 2m. To πηνίο αποτελείται από 50 σπείρες τυλιγμένες γύρω από ένα φερρίτη ραδιοφώνου am διαμέτρου 10mm και μήκους 100mm,ενώ η μεσαία λήψη λαμβάνεται από το 1/5 της ολικής περιέλιξης του πηνίου. Εναλλακτικά σε τούμπο πλαστικό σωλήνα 1 1/2 ίντσας, τυλίγετε 65 σπείρες χάλκινου σύρματος με μεσαίες λήψεις στην 6η,στην 18η και στην 30η σπείρα (Βλ.σχήμα). Ο μεταβλητός πυκνωτής τότε γίνεται 365pf. Η κεραία σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι ένα μακρύ σύρμα για τα μεσαία με πολύ καλή γείωση! HALLICRAFTERS Μετατροπείς Η ζώνη FM εκπομπή μεταφέρθηκε αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από την αρχική θέση του, ακριβώς κάτω από 50 MC με την παρούσα μπάντα Mc. HALLICRAFTERS ήταν μία εταιρεία να προσφέρει την παραλαβή μετατροπείς για εκείνους που είχαν τα παλιά ραδιόφωνα FM. Οι προσφορές περιλαμβάνονται σε ένα σωλήνα μετατροπέα που χωράει μέσα σε μια κονσόλα και αντλεί δύναμη από την υποδοχή ήχου σωλήνα εξόδου (μέσω αντάπτορα). Αυτό το μικρό μετατροπέα συζητείται στην Ιούνη του 1945 το θέμα των ραδιοφωνικών ειδήσεων. Το άρθρο περιλαμβάνει μια σχηματική του μετατροπέα. Ωστόσο, τουλάχιστον ένας συγγραφέας δείχνει ότι αυτό το ραδιόφωνο δεν είχε ποτέ κατασκευαστεί (Ηλικία Ραδιόφωνο Ιανουάριος 2004).

12 3 ενισχυτές για διαμόρφωση πομπών 15W 300W 590W Όπως όλοι ξέρουμε ο πομπός θέλει και έναν ενισχυτή για να διαμορφώσει. Βάζω έναν ενισχυτή 15w που έχει παίξει πολύ στους πομπούς O ενισχυτής έχει 2 εισόδους η 1 είναι για μικρόφωνο ευαισθησίας 200mv (1MΩ) και είναι για ομιλία και η 2 είναι για ότι πηγή έχουμε (μουσική) Οι είσοδοι ρυθμίζονται το μικρόφωνο με το P1, την δεύτερη είσοδο με το Ρ2 και το Ρ3 ρυθμίζει τον τόνο της φωνής. Η βαθμίδα ισχύος είναι push pull με 2 λυχνίες 6V6 Οι λυχνίες αυτές φορτίζονται από το πρωτεύον του μετ/στη εξόδου με σύνθετο αντίσταση 8ΚΩ. Στο δευτερεύον το τύλιγμα ισχύος περιλαμβάνει, το πηνίο ανάδρασης που έχει 30 σπείρες από σύρμα 0,3mm, το τύλιγμα 4 8Ω. Ο ενισχυτής αυτός διαμορφώνει πομπούς έως 30w. Στην περίπτωση αυτή ο μετ/στης εξόδου του ενισχυτή διαμορφωτή έχει λόγο μετ/στου 1/1 η το δευτερεύον αυτού των 8Ω συνδέεται με το δευτερεύον των 8Ω αλλού μετ/στη εξόδου, όμοιου με τον προηγούμενο και το πρωτεύον του δευτέρου χρησιμοποιείται στο κύκλωμα ανόδου της λυχνίας του πομπού. 35W για διαμόρφωση πομπών Ενισχυτής 35 W Με αυτόν τον ενισχυτή έκανα τις πρώτες εκπομπές στα μεσαία πιστεύω ότι τότε ήταν το νούμερο 1 Δεν είναι άλλος από τον DUPLEX 35W

13 Ο ενισχυτής των 35W είναι καλής ποιότητας.. Έχει δύο εισόδους μια για μικρόφωνο ευαισθησίας 4mV (500ΚΩ) και μια είσοδο για πικ απ ή μαγνητοφώνου ή μείκτη ευαισθησίας 200mV (1 ΜΩ), δηλαδή η πρώτη είσοδος προορίζεται για ομιλία και η δεύτερη για τη μουσική. Οι είσοδοι αυτές ρυθμίζονται με τα ποτενσιόμετρα Ρι (το μικρόφωνο) και Ρ2 (το πικάπ). Το ποτενσιόμετρο Ρ3 ρυθμίζει τον τόνο της φωνής. Παρατηρώντας το κύκλωμα του ενισχυτή των 35W βλέπουμε ότι χρησιμοποιεί αρνητική ανάδραση, ανατροφοδοτώντας με αντιστροφή φάσεως, ένα μέρος της τάσης εξόδου στην είσοδο του ενισχυτή ακουστικής συχνότητας. Η βαθμίδα ισχύος push pull είναι εφοδιασμένη με δύο λυχνίες ΕL 34. Οι λυχνίες αυτές φορτίζονται από το πρωτεύον του μετασχηματιστή εξόδου με σύνθετο αντίσταση 8ΚΩ. Στο δευτερεύον το τύλιγμα ισχύος περιλαμβάνει, το πηνίο ανάδρασης που έχει περίπου 30 σπείρες από σύρμα 0,3mm, το τύλιγμα 4 ή 8Ω για το μεγάφωνο και ακόμα μπορεί να περιλαμβάνει και τύλιγμα υψηλής σύνθετης αντίστασης 1, Ω για τις γραμμές μεγάλου μήκους και τα μεγάφωνα που λειτουργούν με τάση 100V. Ο ενισχυτής αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής: Ο ενισχυτής των 35W για έναν πομπό 50 70W. Στην περίπτωση αυτή ο μετασχηματιστή εξόδου του ενισχυτή διαμορφωτή έχει λόγο μετ Ιστού 1: 1 ή το δευτερεύον αυτού των 8Ω συνδέεται με το δευτερεύον των 8Ω ενός άλλου μετασχηματιστή εξόδου, όμοιου με τον προηγούμενο και το πρωτεύον του δευτέρου χρησιμοποιείται στο κύκλωμα ανόδου της λυχνίας εξόδου του πομπού. Κατά την κατασκευή τους να χρησιμοποιείται για τις συνδέσεις σύρμα σκληρό 0,6+O,8mm με μόνωση. Τα σύρματα στα πλέγματα να έχουν μικρό μήκος και να είναι απομακρυσμένα από κάθε άλλο όργανο ή σύνδεση που θα μπορούσε να δημιουργήσει χωρητικότητα. Για την ελάττωση του βόμβου στην έξοδο που προέρχεται από τα νήματα (τάση θέρμανσης εναλ/μένη) πρέπει να χρησιμοποιούνται μονωμένοι αγωγοί στριφτοί, ώστε τα παράσιτα πεδία των 50ΗΖ να εξουδετερώνονται. Οποίος θέλει να τον κατασκευάσει προσοχή στις τάσεις

14 Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να φτιάξουμε δικό μας ραδιόφωνο αλλά λόγο έλλειψης χρόνου δεν καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε.

15 ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περάσαμε πολλά. Δεν ήταν εύκολο να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Πολλές φορές απογοητευτήκαμε και θυμώσαμε γιατί δεν βρίσκαμε αυτά που θέλαμε και άλλες πάλι χαρήκαμε πολύ. Η συλλογή πληροφοριών, η ταξινόμηση και η παρουσίαση ήταν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για εμάς.

16 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Ολοκληρώνοντας το project νιώσαμε μεγάλη χαρά και ευτυχία, επειδή μάθαμε καινούρια πράγματα που δεν ξέραμε. Μάθαμε πολλά και χρήσιμα πράγματα για το πως λειτουργεί το ραδιόφωνο που λογικά θα μας χρησιμεύσουν στην μετέπειτα ζωή μας. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: WIKIPEDIA, Google

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ. " Σαρηγιαννίδου Αφροδίτη

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ.  Σαρηγιαννίδου Αφροδίτη ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΟΜΠΟΣ FM ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ PLL

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΟΜΠΟΣ FM ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ PLL ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΟΜΠΟΣ FM ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ PLL 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελ. 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2 2. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.. 3 3. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Τµήµα του Ποµπού. 9 4. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ: Τµήµα του PLL (σύνθεση συχνότητας).

Διαβάστε περισσότερα

Ο διεγέρτης λαμπτήρων ως μία πειραματική και εκπαιδευτική διάταξη του Κ.Γ.Ν 1

Ο διεγέρτης λαμπτήρων ως μία πειραματική και εκπαιδευτική διάταξη του Κ.Γ.Ν 1 Ο διεγέρτης λαμπτήρων ως μία πειραματική και εκπαιδευτική διάταξη του Κ.Γ.Ν 1 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΕΓΕΡΤΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (min - max): ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΡΕΥΜΑ (Max): ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ελληνικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! Οι δορυφορικοί δέκτες της Ferguson υποστηρίζουν εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (HDDs) και φορητές μνήμες (pendrives). Σε όλες τις περιπτώσεις, η σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

SV QRP. Τεύχος 4ον. Φιλοξενία στήν Ιστοσελίδα τού aegeandxgroup.gr/sv-qrp/

SV QRP. Τεύχος 4ον. Φιλοξενία στήν Ιστοσελίδα τού aegeandxgroup.gr/sv-qrp/ Μηνιαίο Εργαστηριακό Περιοδικό επί Ραδιοερασιτεχνικών Θεμάτων Χαμηλής Ισχύος SV QRP Τεύχος 4ον. Μήν Ιούνιος έτους Δισχιλιοστού Δεκάτου Πέμπτου Περιεχόμενα SV4ILY Βόρειο Σέλας σελίς (sv1ku) 2 Κατευθυνόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός ενισχυτής 35 Watt με λυχνίες

Τελικός ενισχυτής 35 Watt με λυχνίες Κυκλώματα Ήχου 112 Τελικός ενισχυτής 35 Watt με λυχνίες Μια απλή σχεδίαση Από τον Bob Stuurman Ο ενισχυτής με λυχνίες που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι μια κλασική σχεδίαση push-pull και χρησιμοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση Εφαρµογών Υπολογιστικού Συστήµατος σε Αυτοκίνητο» «Carputer - Implementation of PC based applications in a car»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση Εφαρµογών Υπολογιστικού Συστήµατος σε Αυτοκίνητο» «Carputer - Implementation of PC based applications in a car» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Υλοποίηση Εφαρµογών Υπολογιστικού Συστήµατος σε Αυτοκίνητο» «Carputer - Implementation of PC based applications

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Λ. Μπισδούνης, Καθηγητής Χ. Κωνσταντέλλος-Κοντογούρης, Εργαστηριακός Συνεργάτης Α. Κατσαϊτης, Τεχνικός Εργαστηρίων Πάτρα 2015 ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός ρυθμιστής ταχύτητας

Ηλεκτρονικός ρυθμιστής ταχύτητας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Ηλεκτρονικός ρυθμιστής ταχύτητας ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Πασχαλέρης Βασίλειος ΦΟΙΤΗΤΕΣ Γεωργίου Θεόδωρος Κατσιρντή Άννα ΣΕΡΡΕΣ 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. 52E 102mini 102E 103 202E 203 150Combo 152Combo 250Combo 252Combo. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. 52E 102mini 102E 103 202E 203 150Combo 152Combo 250Combo 252Combo. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 52E 102mini 102E 103 202E 203 150Combo 152Combo 250Combo 252Combo Ελληνικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! Οι δορυφορικοί δέκτες της Ferguson υποστηρίζουν εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (HDDs) και φορητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΙΤΛΟΣ: Ενισχυτής τάξης AD ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Παναγάκου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ανορθωτικές διατάξεις - Τροφοδοτικά

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ανορθωτικές διατάξεις - Τροφοδοτικά ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ανορθωτικές διατάξεις - Τροφοδοτικά Γενικά Σήμερα η ηλεκτρική ενέργεια συνήθως για λόγους πρακτικούς και οικονομικούς προσφέρετε από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.) με τη μορφή εναλλασσόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στη Μουσική ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στη Μουσική ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στη Μουσική ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΜΑΡΤΙΝΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΥΡΤΩ ΘΑΜΠΕΤ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜΠΟΣ FM ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Τ.Ε.Ι.Θ) Σ.Τ.Ε.Φ.- ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ : ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΟΜΠΟΣ FM ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Τ.Ε.Ι.Θ) Σ.Τ.Ε.Φ.- ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ : ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Τ.Ε.Ι.Θ) Σ.Τ.Ε.Φ.- ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΜΠΟΣ FM ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ : ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΤΖΗΓΚΑΙ ΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟ- ΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

XENYX 1002FX/1202FX. Περιληπτικό Εγχειρίδιο. Premium 10/12-Input 2-Bus Mixers with XENYX Mic Preamps, British EQs and 24-Bit Multi-FX Processor

XENYX 1002FX/1202FX. Περιληπτικό Εγχειρίδιο. Premium 10/12-Input 2-Bus Mixers with XENYX Mic Preamps, British EQs and 24-Bit Multi-FX Processor Περιληπτικό Εγχειρίδιο XENYX 1002FX/1202FX Premium 10/12-Input 2-Bus Mixers with XENYX Mic Preamps, British EQs and 24-Bit Multi-FX Processor 2 XENYX 1002FX/1202FX Περιληπτικό Εγχειρίδιο Περιεχομενα Σας

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης Ζωντανής Μετάδοσης Οπτικοακουστικών Δεδομένων

Ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης Ζωντανής Μετάδοσης Οπτικοακουστικών Δεδομένων ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Ανάπτυξη Δικτυακής Πύλης Ζωντανής Μετάδοσης Οπτικοακουστικών Δεδομένων Φοιτήτρια: Καλλιόπη Σφυρή

Διαβάστε περισσότερα

Περιληπτικό Εγχειρίδιο 1202 /1002. Premium 12/10-Input 2-Bus Mixers with XENYX Mic Preamps, British EQs and Multi-FX Processor

Περιληπτικό Εγχειρίδιο 1202 /1002. Premium 12/10-Input 2-Bus Mixers with XENYX Mic Preamps, British EQs and Multi-FX Processor Περιληπτικό Εγχειρίδιο 1202 /1002 Premium 12/10-Input 2-Bus Mixers with XENYX Mic Preamps, British EQs and Multi-FX Processor 2 XENYX 1202FX/1002FX Περιληπτικό Εγχειρίδιο Περιεχομενα Σας ευχαριστούμε...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - INTERFACES

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - INTERFACES ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ - INTERFACES ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΩΝΟΣ ΛΑΜΙΑ 2011 Προλογικό σημείωμα Οι

Διαβάστε περισσότερα

LUXURY LED BICYCLE Brighten your beam and banish burnt-out bulb blues

LUXURY LED BICYCLE Brighten your beam and banish burnt-out bulb blues ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ LUXURY LED BICYCLE Brighten your beam and banish burnt-out bulb blues Εισηγητές: 1) Νικαλαϊδης Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Τμήμα Ηλεκτρολογίας. Θέμα: Μελέτη συχνοτικής απόκρισης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Τμήμα Ηλεκτρολογίας. Θέμα: Μελέτη συχνοτικής απόκρισης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Τμήμα Ηλεκτρολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Μελέτη συχνοτικής απόκρισης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Μαστοράκης Ιωάννης Τσιμπίσης Σωτήρης Υπεύθυνος : Μαγκαφάς Λυκούργος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ^III. 1«Ε:Ιί^Κ«'Ιΐ1Η ΙίΑ'Ι

ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ^III. 1«Ε:Ιί^Κ«'Ιΐ1Η ΙίΑ'Ι ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ^III 1«Ε:Ιί^Κ«'Ιΐ1Η ΙίΑ'Ι ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ - ΜΑΡΙΑ ΚΑΑΑΙΤΖΗ ΜΑΙΑ - ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΤΣΑΧΑΚΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοσυχνότητες και Εφαρμογές της Τεχνολογίας BLUETOOTH

Ραδιοσυχνότητες και Εφαρμογές της Τεχνολογίας BLUETOOTH ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Εισαγωγή στην ερευνητική μεθοδολογία ΑΜ0702 (ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ) ΟΠΡΟΓΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Στάση φοιτητών Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης για την χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ: Μπαγάκη

Διαβάστε περισσότερα

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ real οnline ΕΚΔΟΣΗ #1 KYΡΙΑΚΗ 27.9.2009 Ασφάλεια στο ίντερνετ Τρόποι, προφυλάξεις, κατευθύνσεις και μυστικά για τις ψηφιακές αναζητήσεις στον Κυβερνοχώρο Σύνδεση στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Η/Υ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γ. Σ.

ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Η/Υ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γ. Σ. ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Η/Υ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Γ. Σ. ΛΙΟ ΑΚΗΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ: ΦΟΥΣΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΝΙΑ, ΜΑΙΟΣ 2006 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

XL1600/XL2400/XL3200 XENYX. Περιληπτικό Εγχειρίδιο A50-77230-22001

XL1600/XL2400/XL3200 XENYX. Περιληπτικό Εγχειρίδιο A50-77230-22001 XL1600/XL2400/XL3200 XENYX Περιληπτικό Εγχειρίδιο A50-77230-22001 Σημαντικεσ οδηγιεσ ασφαλειασ * Το σύμβολο αυτό σας προειδοποιεί, όπου εμφανίζεται, για την ύπαρξη μη μονωμένων ρευματοφόρων καλωδίων επικίνδυνης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. «Κατασκευή και µελέτη εφέ τύπου distortion»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. «Κατασκευή και µελέτη εφέ τύπου distortion» ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Κατασκευή και µελέτη εφέ τύπου distortion» Σπουδαστής: Βλαχόπουλος ηµήτριος (Α.Μ. ) 745 Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Διπλωματική Εργασία

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Διπλωματική Εργασία ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Διπλωματική Εργασία Θέμα: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διάταξης Ενίσχυσης Ακουστικών Σημάτων Υψηλής Απόδοσης και Πιστότητας. Ίνεγλης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα