ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ"

Transcript

1 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ (Α) Στοιχεία Αστικού Δικαίου 1. Ο αποστολέας Α συμφωνεί τηλεφωνικώς με τον μεταφορέα Β τη μεταφορά εμπορευμάτων (τηλεοράσεις) βάρους 10 τόνων από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη έναντι του κομίστρου που καταβάλλει συνήθως ο αποστολέας στο συγκεκριμένο μεταφορέα για ίδιο φορτίο. Η φόρτωση θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου και η παράδοση αυθημερόν γιατί πρόκειται για φορτίο μεγάλης αξίας και ο αποστολέας δεν έχει εμπιστοσύνη στην ασφάλεια της αποθήκης του μεταφορέα. α) Είναι έγκυρη η σύμβαση μεταφοράς που καταρτίζεται τηλεφωνικώς (προφορικά). Αιτιολογείστε το ναι ή το όχι; β) Ποια στοιχεία πρέπει να περιλαμβάνει μια έγκυρη σύμβαση μεταφοράς για να είναι πλήρης (να μην επιδέχεται αμφισβήτηση). : α) Ναι. Η σύμβαση μεταφοράς είναι άτυπη σύμβαση εκ του νόμου και μπορεί να καταρτίζεται προφορικώς ή εγγράφως. β) Η έγκυρη σύμβαση μεταφοράς πρέπει να περιλαμβάνει: - πρόταση του αποστολέα προς το μεταφορέα - είδος, βάρος και ιδιότητες του φορτίου - τόπος και χρόνος μεταφοράς - κόμιστρο - αποδοχή της πρότασης του αποστολέα από το μεταφορέα α) σύνολο (7) βαθμοί: Ναι (3 βαθμοί), άτυπη σύμβαση (1 βαθμός), προφορικώς ή εγγράφως (3 βαθμοί). β) σύνολο (13) βαθμοί: πρόταση (3 βαθμοί), είδος κλπ (2 βαθμοί), τόπος - χρόνος (2 βαθμοί), κόμιστρο (3 βαθμοί), αποδοχή (3 βαθμοί). 2. Ο Μεταφορέας Α συμφωνεί με τον αποστολέα Β τη μεταφορά εμπορευμάτων 10 τόνων από Αθήνα σε Λάρισα την πρώτη Δευτέρα του μηνός Οκτωβρίου έναντι του συνηθισμένου κομίστρου. Tα εμπορεύματα αποτελούν σύνηθες φορτίο. Στο ταξίδι, μέρος του φορτίου αποσπάται, από το χώρο φόρτωσης, πέφτει στο δρόμο και καταστρέφεται. Ο αποστολέας Β προσφεύγει στο Δικαστήριο και ζητάει αποζημίωση. Ο μεταφορέας ισχυρίζεται στο δικαστήριο ότι η φόρτωση και στερέωση του φορτίου ήταν πρόχειρη και έγινε με αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα. Δεν έχει όμως να επιδείξει καμία γραπτή απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό. (επιφύλαξη ή ανάληψη ευθύνης από αποστολέα) α) Ευσταθεί ο ισχυρισμός του μεταφορέα; β) Αιτιολογείστε την απάντησή σας. : α) Δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του μεταφορέα και μάλιστα χωρίς αποδείξεις. β) Ο οδηγός και μόνο (μεταφορέας ή υπάλληλος) έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την ασφάλιση (στερέωση) του φορτίου σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ακόμη είναι ο μόνος που επιβάλλεται να υπολογίζει κάθε φορά αν οι χειρισμοί του στην οδήγηση μπορούν να επηρεάσουν τη σταθερότητα του φορτίου. α) σύνολο (5) βαθμοί β) σύνολο (15) βαθμοί: ο οδηγός υπεύθυνος (5 βαθμοί), ασφάλιση φορτίου (5 βαθμοί), ασφάλιση φορτίου (5 βαθμοί), χειρισμοί στην οδήγηση (5 βαθμοί).

2 3. Μεταφορέας αναλαμβάνει τη μετακόμιση οικοσκευής από Ν. Σμύρνη σε Μαρούσι έχοντας συμφωνήσει σύμβαση μεταφοράς πραγμάτων. Η μετακόμιση γίνεται, ο ιδιοκτήτης παραλαμβάνει κανονικά την οικοσκευή του και πληρώνει το συμφωνημένο κόμιστρο για το οποίο παίρνει απόδειξη εξόφλησης από το μεταφορέα. Ένα μήνα μετά, επικαλείται φθορές σε ορισμένα έπιπλα και σκεύη και ζητάει αποζημίωση από τα δικαστήρια. α) Τι πρέπει να επικαλεσθεί ο μεταφορέας για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ζημιά; β) Ποια έγγραφα στοιχεία θα παρουσιάσει στο δικαστήριο; α) Ο μεταφορέας θα επικαλεστεί ότι η μεταφορά έγινε κανονικά και με κάθε επιμέλεια σύμφωνα με τη σύμβαση μεταφοράς. β) Το έγγραφο που θα προσκομίσει στο δικαστήριο είναι: - Δελτίο αποστολής ή απόδειξη παραλαβής οικοσκευής χωρίς επιφύλαξη του παραλήπτη. - Απόδειξη πληρωμής κομίστρου με υπογραφή του παραλήπτη. α) σύνολο (10) βαθμοί: η μεταφορά σύμφωνα με τη σύμβαση (5 βαθμοί), επιμέλεια (5) βαθμοί. β) σύνολο (10) βαθμοί: δελτίο αποστολής (5 βαθμοί), απόδειξη πληρωμής (5 βαθμοί). (Β) Στοιχεία Δικαίου 4. Ανάμεσα στους Α, Β και Γ υπάρχει ομόρρυθμη εταιρεία. Στο καταστατικό της εταιρείας περιέχεται μεταξύ άλλων και ο ακόλουθος όρος: η επωνυμία θα είναι "Α και Σία". Η επωνυμία αυτή, ωστόσο, εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκε στην περίληψη του καταστατικού, που δημοσιεύτηκε στο Πρωτοδικείο της έδρας της εταιρείας. α. Είναι νόμιμη η σύσταση της εταιρείας; β. Ποια μπορεί να είναι η επωνυμία της εταιρείας; α. Η σύσταση της εταιρείας είναι νόμιμη, παρά το γεγονός ότι η επωνυμία της εταιρείας ("Α και Σία") δεν συμπεριλήφθηκε στην περίληψη του καταστατικού, που έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο. Επωνυμία που δεν έχει δημοσιευθεί για τους τρίτους είναι σαν να μην έχει ορισθεί. β. Στην περίπτωση αυτή, οι τρίτοι που δεν γνωρίζουν την επωνυμία της εταιρείας (πράγμα σπάνιο), μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία χρησιμοποιώντας ως επωνυμία της τα ονόματα όλων των εταίρων. Το σημαντικό εν προκειμένω είναι να μην υπάρχουν αμφιβολίες για την ταυτότητα της εταιρείας. Και τέτοιες αμφιβολίες δεν γεννώνται, όταν χρησιμοποιούνται τα ονόματα όλων των εταίρων. α: Νόμιμη σύσταση της εταιρείας (3), συνέπεια που έχει η μη δημοσίευση της επωνυμίας έναντι τρίτων (7). β: Χρησιμοποίηση όλων των ονομάτων των εταίρων ως εταιρική επωνυμία (10). 5. Το Διοικητικό Συμβούλιο Ανώνυμης Εταιρείας συγκαλεί γενική συνέλευση με θέμα τη λύση της εταιρείας. Στη γενική συνέλευση προσήλθαν δύο μέτοχοι, που εκπροσωπούν μαζί πενήντα

3 ένα στα εκατό του κεφαλαίου που έχει καταβληθεί. α. Μπορεί να λειτουργήσει η γενική συνέλευση; β. Ποια γενική συνέλευση είναι αρμόδια για τη λύση της εταιρείας; α. Η γενική συνέλευση δεν μπορεί να λειτουργήσει και πρέπει να ματαιωθεί, αφού οι μέτοχοι που προσήλθαν στη γενική συνέλευση εκπροσωπούν μόλις το πενήντα ένα στα εκατό του καταβεβλημένου κεφαλαίου. β. Αρμόδια για τη λύση της εταιρείας είναι η εξαιρετική γενική συνέλευση, η οποία βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι παρόντες μέτοχοι, που εκπροσωπούν τα δύο τρίτα του καταβλημένου κεφαλαίου. α: αδυναμία λειτουργίας της γενικής συνέλευσης (2), αιτιολογία (4) β: εξαιρετική γενική συνέλευση (6), απαρτία 2/3 του καταβλημένου κεφαλαίου (8). 6. Ο Α έχει κηρυχθεί σε πτώχευση (α.ν. 635/1937). Μετά από λίγα χρόνια, ο Α σχεδιάζει να ασκήσει νέα επαγγελματική δραστηριότητα, παρότι δεν έχει αποκατασταθεί. Υποβάλλει λοιπόν αίτηση στο Επιμελητήριο, για να πάρει άδεια εμπορικού αντιπροσώπου εισαγωγής και εξαγωγής. α. Μπορεί ο Α να ασκήσει το επάγγελμα του εμπορικού αντιπροσώπου εισαγωγής και εξαγωγής; β. Θα χορηγήσει την άδεια η αρμόδια αρχή; α. Ο Α δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του εμπορικού αντιπροσώπου εισαγωγής και εξαγωγής. Ο έμπορος που πτωχεύει στερείται του δικαιώματος να ασκεί εμπορία. Το δικαίωμα αυτό το επανακτά, μόλις αποκατασταθεί. β. Η απαγόρευση άσκησης εμπορίας δεν απευθύνεται μόνο στον έμπορο που πτώχευσε, αλλά και στην αρμόδια για την έκδοση της άδειας αρχή. Συνεπώς, η αρμόδια αρχή οφείλει να απορρίψει την αίτηση του Α. α: Ο Α δεν μπορεί να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα (2), στέρηση του δικαιώματος άσκησης εμπορίας από τον πτωχό (6), επανάκτηση δικαιώματος (6) β: Ισχύς της απαγόρευσης και έναντι της αρμόδιας για την έκδοση της άδειας αρχής (4), απόρριψη της αίτησης του Α (2). (Γ) Στοιχεία Κοινωνικής Νομοθεσίας 7. Από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που συμφωνείται μεταξύ του εργοδότη (μεταφορέα) και του οδηγού (εργαζομένου) προκύπτουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τους δύο. Μπορείτε να απαριθμήσετε τις υποχρεώσεις του εργαζομένου; α. Παροχή εργασίας αυτοπροσώπως, στο τόπο, χρόνο και είδος εργασίας που συμφωνήθηκε. β. Υποχρέωση επιμέλειας. Ο εργαζόμενος ευθύνεται για ζημιά που προκάλεσε στον εργοδότη από δόλο ή αμέλεια.

4 γ. Υποχρέωση συμμόρφωσης με τις εντολές του εργοδότη εφόσον αυτές αφορούν την εργασία και δεν είναι παράνομες και ανήθικες. δ. Υποχρέωση πίστης και εχεμύθειας δηλ. να φροντίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης και να μη μεταφέρει σε τρίτους τα επαγγελματικά μυστικά του εργοδότη. α. (7) βαθμοί: παροχή εργασίας (3 βαθμοί), αυτοπροσώπως (1 βαθμός), τόπος (1 βαθμός), χρόνος (1 βαθμός), είδος εργασίας (1 βαθμός). β. (4) βαθμοί: υποχρέωση επιμέλειας (2 βαθμοί), λοιπά (2 βαθμοί). γ. (5) βαθμοί: υποχρέωση συμμόρφωσης (3 βαθμοί), αφορούν εργασία (1 βαθμός), παράνομες ανήθικες (1 βαθμός). δ. (4) βαθμοί: υποχρέωση πίστης και εχεμύθειας (3 βαθμοί), επεξηγήσεις (1 βαθμός). 8. Από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που συμφωνείται μεταξύ του εργοδότη (μεταφορέα) και του οδηγού (εργαζομένου) προκύπτουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τους δυο. Μπορείτε να απαριθμήσετε τις υποχρεώσεις του εργοδότη; α. Καταβολή των αποδοχών που συμφωνήθηκαν ή προβλέπονται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας β. Υποχρέωση πρόνοιας που περιλαμβάνει: - την κοινωνική ασφάλιση του εργαζομένου - την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας - την ίση μεταχείριση κλπ. γ. Χορήγηση των κανονικών αδειών, τήρηση των ωρών απασχόλησης δ. Υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητας του εργαζομένου α. (6) βαθμοί β. σύνολο (5) βαθμοί: υποχρέωση πρόνοιας (2 βαθμοί), κοινωνική ασφάλιση (1 βαθμός), υγιεινή και ασφάλεια (1 βαθμός), ίση μεταχείριση (1 βαθμός). γ. (5) βαθμοί δ. (4) βαθμοί 9. Οδηγός ΦΔΧ εργάζεται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στην εταιρεία ΑΛΦΑ Α.Ε.. Εργάζεται ήδη 10 χρόνια όταν η εργοδότρια εταιρεία τον απολύει ξαφνικά χωρίς να τον ειδοποιήσει και χωρίς να του πληρώσει τη νόμιμη αποζημίωση. α) Τι δικαιώματα έχει ο οδηγός σ' αυτή την περίπτωση β) Πως πρέπει να τα διεκδικήσει; α. Δικαιούται έγγραφη καταγγελία της σύμβασης εργασίας καθώς και αποζημίωση. β. Μπορεί να προσφύγει στην Επιθεώρηση εργασίας, και να ζητήσει τη μεσολάβηση της με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών. Επίσης δικαιούται να κάνει αγωγή στο Δικαστήριο για άκυρη απόλυση (έγινε χωρίς έγγραφο και χωρίς την προβλεπόμενη αποζημίωση). Η αγωγή αυτή πρέπει να γίνει μέσα σε προθεσμία 3 μηνών από την ημέρα της απόλυσης. Σημεία Αξιολόγησης: α. (10) βαθμοί: έγγραφη καταγγελία (5 βαθμοί), αποζημίωση (5 βαθμοί) β.(10) βαθμοί: επιθεώρηση (3 βαθμοί), δικαστήριο (3 βαθμοί), προθεσμία (4 βαθμοί)

5 10. Στη μεταφορική εταιρεία "ΦΑΕΘΩΝ ΕΠΕ" εργάζονται 12 οδηγοί που είναι μέλη του Σωματείου Οδηγών Νομού Αττικής. Πέντε (5) από τους οδηγούς αυτούς διεκδικούν αυξήσεις από την επιχείρηση που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ισχύει για τους οδηγούς ΦΔΧ αυτοκινήτων. Η εταιρεία αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Αυτοί κάνουν 48ωρη απεργία. α. Είναι νόμιμη ή όχι η απεργία τους και γιατί; β. Αν όχι τι συνέπειες έχουν; α. Η απεργία τους είναι παράνομη γιατί δεν κηρύχθηκε από τη Συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία ανήκουν. β. Η απουσία τους από την εργασία αποτελεί αντισυμβατική συμπεριφορά και θεωρείται ως μονομερής αποχώρηση από την εργασία χωρίς αποζημίωση. α. (10) βαθμοί: παράνομη (5 βαθμοί), δεν κηρύχθηκε από συνδικαλιστική οργάνωση (5 βαθμοί) β. (10) βαθμοί: αντισυμβατική συμπεριφορά (5 βαθμοί), μονομερής αποχώρηση (5 βαθμοί). (Δ) Στοιχεία Φορολογικού Δικαίου 11. Ο Α.Β. που είναι οδικός μεταφορέας, υποβάλει δήλωση ΦΠΑ την 30η Μαΐου για το α τρίμηνο του έτους ποσού 1000,00 δεδομένου ότι από 1ης Μαρτίου έως και 22ης Μαΐου βρισκόταν συνεχώς στο εξωτερικό σε επαγγελματικά ταξίδια. Ο οικονομικός έφορος της Δ.Ο.Υ. όπου υπεβλήθη η δήλωση επιβάλει πρόστιμο 300,00. Μπορεί ο Α.Β. να ζητήσει απαλοιφή του προστίμου με αιτιολογία την απουσία του; Αν όχι, ποια ήταν η προθεσμία απόδοσης του Φ.Π.Α.; Είναι σωστό το ποσό προστίμου; α. Η αιτιολογία της απουσίας δεν γίνεται δεκτή. β. Ο Α.Β. έπρεπε να είχε αποδώσει τον ΦΠΑ του α τριμήνου έως και την 20η Απριλίου. γ. (1)Το πρόστιμο που έπρεπε να του επιβληθεί είναι της τάξεως των 30,00 (2)(1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης) α: 7βαθμοί, β:7βαθμοί, γ:(1) 5βαθμοί, (2)1βαθμός 12. Ο Α.Β. αγοράζει φορτηγό Δ.Χ. (όχημα με την άδειά του) από τον Γ.Δ. την 25η Οκτωβρίου (ημέρα μεταβίβασης). Από την Δ.Ο.Υ. όπου ανήκει το αυτοκίνητο ζητούν από τον Α.Β. να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για το δ τρίμηνο του έτους και τον ΦΠΑ της αξίας του τιμολογίου που εξεδόθη καθώς και το ειδικό τέλος μεταβίβασης. Ο Α.Β. αρνείται. Πράττει σωστά ή όχι και γιατί; Να ληφθεί υπόψη ότι ο Γ.Δ. έχει καταβάλει τέλη κυκλοφορίας τρέχοντος έτους. Α. Ο Α.Β. σωστά αρνείται να καταβάλει τα ποσά που του ζητά η Δ.Ο.Υ. γιατί: 1. (α)τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται σε ετήσια βάση (όχι τριμηνιαία) (β)και ως προκαταβαλλόμενα είχαν πληρωθεί από τον Γ.Δ. 2. (α)επί της αξίας του τιμολογίου πώλησης Δ.Χ. αυτοκινήτων (με την άδειά τους) δεν υπολογίζεται ΦΠΑ, αλλά χαρτόσημο (β)που βαρύνει τον αγοραστή.

6 3. Το ειδικό τέλος μεταβίβασης βαρύνει τον πωλητή και βεβαιώνεται στο όνομά του από την Δ.Ο.Υ. Αξιολόγηση: Α:2βαθμοί, 1.α:3βαθμοί,1.β:3βαθμοί, 3.α:4βαθμοί,3.β:2βαθμοί 2.α:4βαθμοί, 2.β:2βαθμοί, (Ε) Εμπορική Και Χρηματοοικονομική Διαχείριση Της Επιχείρησης 13. Ο Ε.Ζ. εμφανίζεται την 15/11/2006 στην Εθνική Τράπεζα και ζητά να εισπράξει το αντίτιμο μιας επιταγής Τράπεζας Πειραιώς αξίας 1785,00 που έχει στα χέρια του με ημερομηνία έκδοσης 30/12/2006 και εκδότη τον Α.Β. σε διαταγή Γ.Δ. ο οποίος την έχει οπισθογραφήσει μεταβιβάζοντάς την στον Ε.Ζ. Είναι νόμιμη η κατοχή της επιταγής από τον Ε.Ζ.; Αν ναι μπορεί να την εισπράξει από το κατάστημα που απευθύνθηκε δεδομένου ότι η ημερομηνία έκδοσής της είναι μεταγενέστερη; Α. Ο Ε.Ζ. καλώς κατέχει την επιταγή αφού του έχει μεταβιβαστεί με οπισθογράφηση από τον Γ.Δ., σε διαταγή του οποίου την είχε εκδώσει ο Α.Β. Β.1. Ο Ε.Ζ. μπορεί να εισπράξει την επιταγή με την εμφάνισή της ανεξάρτητα αν η ημερομηνία έκδοσής της είναι μεταγενέστερη. Β.2. Ο Ε.Ζ. για να μπορέσει να εισπράξει την επιταγή πρέπει να απευθυνθεί σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που είναι και η τράπεζα που χορήγησε το φύλο επιταγής στον εκδότη Α.Β.. Αξιολόγηση: Α. 8βαθμοί, Β.1. 6βαθμοί, Β.2. 6βαθμοί 14. O A.B. οδικός μεταφορέας συμβάλλεται με την ΧΨ Leasing από την οποία μισθώνει με τριετή σύμβαση με δόσεις καταβλητέες ανά μήνα, όχημα το οποίο ταξινομεί και εκδίδει άδεια κυκλοφορίας ΔΧ με βάση το δικαίωμα που είχε από το προηγούμενο όχημα που κατείχε. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι το μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί είναι υψηλό και ο Α.Β. δεν μπορεί να το πληρώσει. Τι δυνατότητες υπάρχουν για τον Α.Β. ώστε να απεμπλακεί από την δεινή θέση που βρίσκεται; Απαντηση Α. (1)Ο Α.Β. μπορεί να ζητήσει αλλαγή της σύμβασής του από τριετή σε τετραετή ή πενταετή, ώστε να μειωθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης, (2)με την προϋπόθεση ότι έχει την δυνατότητα να καταβάλει το μίσθωμα που αναλογεί. Β. (1)Εφόσον δεν έχει τέτοια δυνατότητα μπορεί να παραιτηθεί από την σύμβαση, (2)οπότε χάνει όσα μισθώματα έχει καταβάλει. Γ. (1)Μπορεί να προτείνει να διαδεχθεί την σύμβαση άλλος μισθωτής (2) με τον οποίο μπορεί να έλθει πιθανόν σε συμφωνία ώστε να εισπράξει απ αυτόν μέρος ή όλα τα μισθώματα που έως τώρα κατέβαλε. Δ. (1)Τα παραπάνω μπορεί να γίνουν με σύμφωνη γνώμη της ΧΨ Leasing, (2) η οποία διατηρεί το δικαίωμα όταν ο μισθωτής δεν καταβάλει μισθώματα να καταγγείλει την σύμβαση και να αφαιρέσει το μίσθιο. Αξιολόγηση: Α: (1):3βαθμοί,(2):2βαθμοί - Β: (1):3βαθμοί,(2):2βαθμοί Γ:(1):3βαθμοί,(2):2βαθμοί - Δ: (1):3βαθμοί,(2):2βαθμοί (ΣΤ) Πρόσβαση Στην Αγορά

7 15. Οι Α και Β θέλουν να συστήσουν μαζί εταιρία οδικής μεταφοράς χημικών υγρών με φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) προκειμένου να διενεργούν μεταφορές για λογαριασμό τρίτων, χωρίς όμως να διακινδυνεύσουν την προσωπική τους περιουσία. α. Ποια θα πρέπει να είναι η νομική μορφή της εταιρίας μεταξύ των ΟΕ και ΕΠΕ και γιατί; β. Ποια η κατηγορία των φορτηγών δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) που πρέπει να τεθούν σε κυκλοφορία για το συγκεκριμένο είδος μεταφοράς; Μπορούν με αυτά τα φορτηγά αυτοκίνητα να εκτελούνται εθνικές και διεθνείς μεταφορές; γ. Ποιο ειδικό πιστοποιητικό απαιτείται για τον οδηγό και το όχημα για τη μεταφορά του συγκεκριμένου είδος; α. Η νομική μορφή της εταιρίας θα πρέπει να είναι ΕΠΕ ώστε οι εταίροι να μην διακινδυνεύσουν την προσωπική τους περιουσία. Στην ΕΠΕ για τις εταιρικές υποχρεώσεις ευθύνεται μόνο η εταιρία με την περιουσία της ενώ στην ΟΕ οι εταίροι ευθύνονται με ολόκληρη την περιουσία τους και αλληλεγγύως μεταξύ τους (απεριόριστα και "εις ολόκληρον"). β. Η κατηγορία των ΦΔΧ της εταιρίας πρέπει να είναι βυτιοφόρα "χημικών υγρών". Με την κατηγορία αυτή φορτηγών δημόσιας χρήσης μπορούν να εκτελούνται εθνικές και διεθνείς μεταφορές. Γ. Απαιτείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής κατάρτισης ADR για τον οδηγό και Πιστοποιητικό ADR του οχήματος. α: 12 βαθμοί (6 επιλογή, 6 αιτιολόγηση), β: 4 βαθμοί γ: 4 βαθμοί 16. Επιχείρηση οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων για λογαριασμό τρίτων λειτουργεί υπό μορφή E.Π.Ε. Ο ένας εταίρος ο οποίος είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας αποχωρεί από την εταιρία. α. Ποια η προθεσμία στην οποία η εταιρία θα πρέπει να βρει νέο κάτοχο Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας(ΠΕΕ) και ποιες οι επιπτώσεις σε περίπτωση μη ανεύρεσης; β. Απαιτείται τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας μετά την αποχώρηση του εταίρου; γ. Είναι δυνατή η εταιρική λειτουργία (π.χ. σύνταξη ισολογισμού) κατά τη διάρκεια της προσωρινής λειτουργίας χωρίς κάτοχο Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας; Τεκμηριώστε την απάντησή σας. α. Η εταιρία πρέπει να βρει κάτοχο Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας σε προθεσμία ενός έτους από την αποχώρηση, η οποία μπορεί να παραταθεί για 6 μήνες με απόφαση του οικείου νομάρχη. Σε περίπτωση μη ανεύρεσης κατόχου ΠΕΕ, οι άδειες κυκλοφορίας των φορτηγών δημόσιας χρήσης ανακαλούνται. β. Απαιτείται τροποποίηση του καταστατικού. γ. Είναι δυνατή η εταιρική λειτουργία της γιατί ο κάτοχος του ΠΕΕ διευθύνει τις μεταφορικές δραστηριότητες της εταιρίας και δεν είναι απαραίτητα ο διαχειριστής της εταιρίας. α:10 βαθμοί (6 προθεσμία, 4 επιπτώσεις) β:2 βαθμοί, γ:8 (2 απάντηση, 6 τεκμηρίωση απάντησης)

8 17. Μεταφορέας οδικών εμπορευματικών μεταφορών αποκτά φορτηγό αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing). Κατά τη διάρκεια ταξιδιού, πριν λήξει η σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης το αυτοκίνητο καταστρέφεται ολοσχερώς από πυρκαγιά. α. Η σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης λύεται ή εξακολουθεί; β. Σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβεί ο μεταφορέας και με ποια έγγραφα προκειμένου να ενεργοποιήσει το δικαίωμα κυκλοφορίας φορτηγού δημόσιας χρήσης αυτοκινήτου; α. Η σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης εξακολουθεί και μετά την καταστροφή του μισθίου (φορτηγού). β. Ο μεταφορέας πρέπει να ζητήσει την αντικατάσταση του οχήματος προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά της αντικατάστασης και α) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να βεβαιώνει το γεγονός της ολοσχερούς καταστροφής καθώς και αν καταστράφηκαν μαζί το όχημα, η άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες και το βιβλιάριο μεταβολών β) βεβαίωση αρμόδιας κρατικής αρχής (ελληνικής ή ξένης) ή Ασφαλιστικής Εταιρίας ότι το όχημα καταστράφηκε σε ατύχημα με τρόπο που είναι αδύνατη η προσκόμιση έστω και του αποτυπώματος του αριθμού πλαισίου. α: 10 βαθμοί β: Αίτημα αντικατάστασης 6 βαθμοί, βεβαίωση αρμόδιας αρχής 4 βαθμοί 18. Οδικός μεταφορέας διενεργεί εθνική μεταφορά με φορτηγό αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης κοινού φόρτου διεθνών μεταφορών. Κατά τη μεταφορά Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου επιβάλει πρόστιμο και αφαιρεί τα στοιχεία κυκλοφορίας για δύο μήνες. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι κακώς επιβλήθηκε η αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας. α. Είναι νόμιμη η μεταφορά αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3446/2006; β. Αν ναι, τι κυρώσεις επιφέρει; γ. Περιγράψτε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο μεταφορέας προκειμένου να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του μετά την έκδοση της καταλογιστικής πράξης. α. Σύμφωνα με ν. 3446/2006 προβλέπονται κυρώσεις σε περίπτωση διενέργειας εθνικών μεταφορών με ΦΔΧ κατηγορίας διεθνών μεταφορών. β. Ειδικότερα προβλέπεται πρόστιμο 1500 ευρώ στον ιδιοκτήτη ή μισθωτή του φορτηγού αυτοκινήτου. γ. Ο μεταφορέας μπορεί να υποβάλει τις αντιρρήσεις του εντός τριών ημερών από την έκδοση της καταλογιστικής πράξης ενώπιον του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΑ όπου διαπιστώθηκε η παράβαση. Αξιολόγηση: α:4 βαθμοί β:4 βαθμοί γ: 12 βαθμοί 19. Δύο αδέρφια αποκτούν λόγω κληρονομιάς μεταφορική επιχείρηση οδικής μεταφοράς ευπαθών προϊόντων. α. Μπορούν να συνεχίσουν τις μεταφορικές δραστηριότητες της επιχείρησης αν κανένας από τους δύο δεν διαθέτει Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Επάρκειας; Αν ναι, αναφέρεται τον τρόπο και την προθεσμία μέσα στην οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να αποκτήσει η επιχείρηση άδεια οδικού μεταφορέα.

9 β. Οι κληρονόμοι επιθυμούν να αλλάξουν το είδος μεταφορικού έργου και να διενεργούν μεταφορές υγρών καυσίμων αντικαθιστώντας τα οχήματά τους με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων. Έχουν τη δυνατότητα αυτή; Τεκμηριώστε την απάντησή σας. α. Οι κληρονόμοι μπορούν να συνεχίσουν τις μεταφορικές δραστηριότητες της επιχείρησης προσωρινά χωρίς άδεια οδικού μεταφορέα για διάστημα ενός έτους από την ημερομηνία αποδοχής της κληρονομιάς με απόφαση του αρμόδιου νομάρχη. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για ένα ακόμα εξάμηνο. Επίσης, μπορούν να ορίσουν άλλο άτομο που θα διευθύνει μόνιμα και πραγματικά τις μεταφορικές δραστηριότητες της επιχείρησης, ο οποίος θα είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας, προκειμένου η επιχείρηση να αποκτήσει άδεια άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα. β. Η μετατροπή των ΦΔΧ αυτοκινήτων σε βυτιοφόρα υγρών καυσίμων - θερμής ασφάλτου δεν είναι δυνατή γιατί υπάρχει περιορισμός στην μετατροπή οποιασδήποτε κατηγορίας ΦΔΧ στην κατηγορία "υγρών καυσίμων - θερμής ασφάλτου". α. 12: ορισμός άλλου προσώπου (4) προσωρινή λειτουργία (4) μέγιστη διάρκεια προσωρινής λειτουργίας (4). β. απάντηση (4), τεκμηρίωση (4). (Ζ) Τεχνικά Πρότυπα Και Εκμετάλευση 20. Κατά τη διάρκεια δρομολογίου και συγκεκριμένα την μμ ο αναλογικός ταχογράφος διαξονικού φορτηγού με οδηγό τον Α έπαθε ζημιά στο δρόμο. Ο Α αποφασίζει να τον επισκευάσει αμέσως. Το εγκεκριμένο συνεργείο επισκευής του ταχογράφου από εκεί που βρίσκεται το φορτηγό απέχει μιάμιση ώρα δρόμο ενώ το συνεργείο χρειάζεται μία ώρα για να επισκευάσει τον ταχογράφο. α. Σε τι ενέργειες ακριβώς πρέπει να προβεί ο Α αναφορικά με την βλάβη του ταχογράφου; Περιγράψτε αναλυτικά την διαδικασία β. Κατά την επισκευή ο τεχνίτης αφαιρεί τον ταχογράφο από το όχημα τον επισκευάζει και τον επανατοποθετεί. Τι πρέπει να προσέξει ο Α αναφορικά με ενέργειες - διαδικασία που πρέπει να προβεί ο τεχνίτης του συνεργείου πέραν της επισκευής του ταχογράφου; α1.πρέπει να μεταβεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, α2.εκεί να δηλώσει την βλάβη και να εφοδιαστεί σχετική βεβαίωση. α3. Πρέπει να σημειώσει στην πίσω πλευρά του αναλογικού δίσκου του ταχογράφου στο διάγραμμα που βρίσκεται στο πάνω μέρος του. α4.συγκεκριμένα από μέχρι μαυρίζει τα "κουτάκια" της οδήγησης, από μέχρι μαυρίζει "τα κουτάκια" του συνεργείου. β1.ο τεχνίτης θα πρέπει να τοποθετήσει νέες σφραγίδες με τον κωδικό του σε όλα εκείνα τα σημεία που αποσφράγισε για να κάνει την επισκευή. β2. Στη συνέχεια πρέπει να εκδοθεί νέα βεβαίωση ταχογράφου που ο Α πρέπει να φέρει μαζί του (αντικαθιστώντας την παλιά) α1. Μετάβαση Αστυνομία (4) α2. Βεβαίωση αστυνομίας (2),

10 α3. Ανάγκη σημείωσης στο πίσω μέρος (4) α4. Ακριβής περιγραφή της διαδικασίας (2) β1. Νέες σφραγίδες (4), β2. έκδοση νέας βεβαίωσης (4) 21. Το φορτηγό του Α "περνάει" ΚΤΕΟ δέκα ημερολογιακές ημέρες μετά από την ημερομηνία που αναγράφεται στο προηγούμενο ΔΤΕ. Το όχημα έχει κάρτα ελέγχου καυσαερίων (ΚΕΚ) που εκδόθηκε μόλις ένα μήνα πριν. Στο ΚΤΕΟ του "σημειώνουν" αρκετές ελλείψεις, μεταξύ των οποίων και υπερβολικές εκπομπές καυσαερίων. α. Επειδή το φορτηγό καθυστέρησε να ελεγχθεί, θα έχει καμιά "ποινή" από το ΚΤΕΟ και αν ναι ποια και για ποιο λόγο η ποινή ανέρχεται σε ποίο το ύψος; β. Τι θα συμβεί με την ΚΕΚ του φορτηγού; συνεχίζει να ισχύει; αν ναι για πόσο καιρό; Αν όχι o A τι πρέπει να κάνει πότε και πού ; γ. Πρέπει το φορτηγό να επανελεγχθεί από το ΚΤΕΟ και αν ναι πότε ; δ. Ο Α πρέπει σε αυτό το διάστημα να προβεί σε κάποια ενέργεια ; επιτρέπεται να εκτελεί δρομολόγια αυτό το φορτηγό; α. Εφόσον το φορτηγό προσκομίστηκε για έλεγχο με καθυστέρηση μικρότερη των 15 ημερών τότε καταβάλει συνολικά μιάμιση φορά το προβλεπόμενο για τον αρχικό έλεγχο ειδικό τέλος (δηλαδή προσαυξημένο 50%) β.h KEK ακυρώνεται από το ΚΤΕΟ, επειδή ευρέθησαν υπερβολικά καυσαέρια και ο Α πρέπει εντός δέκα ημερών να επισκευάσει το φορτηγό ώστε οι εκπομπές να μην υπερβαίνουν τα όρια, και να εφοδιαστεί με νέα ΚΕΚ από κάποιο εξουσιοδοτημένο από το ΥΜΕ (για την έκδοση ΚΕΚ) συνεργείο. γ. Το φορτηγό πρέπει να επανελεγχθεί στο ΚΤΕΟ εντός 20 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία διενέργεια του αρχικού ελέγχου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Α πρέπει να φροντίσει για την "επισκευή" του φορτηγού προς διόρθωση των σοβαρών ελλείψεων και δ. Επιτρέπεται αυτό το χρονικό διάστημα ( των 20 ημερών) να εκτελεί δρομολόγια διασφαλίζοντας βέβαια την οδική ασφάλεια του φορτηγού. ς α. α1. Σωστό ειδικό τέλος (2), α2. Σωστή αιτιολόγηση (4) ς β. β1. Ακύρωση ΚΕΚ (2), β2. Χρονικό διάστημα (4), β3. Εξουσ. Συνεργείο έκδοσης (2) ς γ. γ1. 20 μέρες επανελέγχου (2), γ2. επισκευή λεωφορείου (2), ς δ. δ1. επιτρέπεται η κυκλοφορία (2) 22. Βυτιοφόρο όχημα Δ.Χ που μεταφέρει λίτρα κηροζίνης, κινείται στον οδικό άξονα Βόλου-Θεσσαλονίκης. Αστυνομικό όχημα το πλησιάζει και οι επιβαίνοντες αστυνομικοί δίνουν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Α. Πώς πρέπει να αντιδράσει ο οδηγός; Β. Τι δικαιολογητικά πρέπει να επιδειχθούν αναφορικά με το όχημα και τον οδηγό;

11 Α. Το φορτηγό θα πρέπει να σταματήσει για έλεγχο μόνο σε πάρκινγκ, και όχι σε οποιοδήποτε σημείο του δρόμου. Β. Ο οδηγός θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με τα εξής έγγραφα: * Πιστοποιητικό ADR οχήματος εν ισχύ * Πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης ADR για τον οδηγό, εν ισχύ * Έγγραφο μεταφοράς ADR * Δελτίο αντιμετώπισης ατυχήματος * Άδεια κυκλοφορίας οχήματος * Επαγγελματική άδεια οδήγησης * Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) * Κάρτα ελέγχου καυσαερίων οχήματος (ΚΕΚ) Αξιολόγηση: Α: 12 βαθμοί Β: 8 βαθμοί (η κάθε επιμέρους απάντηση 1 βαθμός π.χ. Πιστοποιητικό ADR οχήματος εν ισχύ 1 βαθμός κ.τ.λ) 23. Ο ιδιοκτήτης Α τριαξονικού φορτηγού εθνικών μεταφορών με ABS που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1995 θέλει να προσθέσει άξονα στο φορτηγό του, για να μεταφέρει περισσότερο φορτίο. α. Επιτρέπεται η διασκευή και με τι όρους ; β. Σε ποια υπηρεσία πρέπει να απευθυνθεί ; γ. Ποια διαδικασία πρέπει ακολουθήσει ο Α προκειμένου να "νομιμοποιηθεί" η διασκευή της πρόσθεσης άξονα ; δ. Τι βασικές απαιτήσεις πρέπει να έχει ο άξονας που θα προστεθεί ; ε. Υφίστανται επιπλέον απαιτήσεις για τον άξονα επειδή το όχημα διαθέτει ABS α. Το όχημα επειδή έχει παρέλθει δεκαετία από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου προτού προβεί στην διασκευή. β. Υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τη σχετική μελέτη στην Υπηρεσία Μεταφορών που έχει εκδώσει την άδεια κυκλοφορίας του φορτηγού. γ. Η Υπηρεσία Μεταφορών εγκρίνει την μελέτη και τη διαβιβάζει στο οικείο ΚΤΕΟ προκειμένου να ελεγχθεί το αυτοκίνητο και η διασκευή σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Το ΚΤΕΟ διαβιβάζει σχετική έκθεση με τα αποτελέσματα του ελέγχου και εφόσον η διασκευή είναι σύμφωνα με την μελέτη. Στη συνέχεια η Υπηρεσία Μεταφορών εκδίδει νέα άδεια που αναφέρει πλέον το όχημα ως τετραξονικό. δ. Ο άξονας πρέπει να είναι καινούργιος και αμεταχείριστος και ε. Ο νέος άξονας πρέπει να συνεργάζεται με το σύστημα ABS που διαθέτει το φορτηγό ς α. α1. Ανάγκη για ισχύον Δελτίο Τεχνικού ελέγχου (4). α2. Αιτιολογία δεκαετίας (2) ς β. β1. Υποβολή μελέτης στην ΥΜ (4), ς γ. γ1. διαβίβαση στο ΚΤΕΟ (2) γ2. έλεγχος στο ΚΤΕΟ (2), γ3. έκδοση νέας άδειας από ΥΜ (2) ς δ. δ1. Αξονας καινούργιος (2),

12 ς ε. ε1. συνεργασία με ABS (2) (Η) Οδική Ασφάλεια 24. Σε ορισμένες περιπτώσεις φορτηγά οχήματα φορτώνονται με φορτίο, που πολλές φορές ξεπερνά κατά πολύ το μέγιστο επιτρεπόμενο μικτό βάρος του οχήματος. Η Τροχαία Λαμίας σταματά για έλεγχο 3 φορτηγά και διαπιστώνει ότι: Α. Το πρώτο φορτηγό (διαξονικό) ήταν υπερφορτωμένο κατά 5% Β. Το δεύτερο φορτηγό (τριαξονικό) ήταν υπερφορτωμένο κατά 10% Γ. Το τρίτο φορτηγό (τετραξονικό) ξεπερνούσε σε υπερφόρτωση το 20% α. Ποιες ποινές επιβάλλονται κατά περίπτωση; β. Ποιος πληρώνει τα πρόστιμα; Α. Στην πρώτη περίπτωση (διαξονικό) το πρόστιμο είναι 30 ευρώ. Στην δεύτερη περίπτωση (τριαξονικό) το πρόστιμο είναι 60 ευρώ και στην τρίτη περίπτωση (τετραξονικό) το πρόστιμο είναι ευρώ και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 4 μήνες. Β. Το πρόστιμο στις περιπτώσεις Α και Β πληρώνουν ο ιδιοκτήτης ή ο μισθωτής του οχήματος ενώ στην περίπτωση Γ και ο οδηγός και ο υπεύθυνος φόρτωσης. Αξιολόγηση: α: 15 βαθμοί (5 βαθμοί η κάθε υποπερίπτωση) β: 5 βαθμοί

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΜΑ 1 Ο Οι Α και Β θέλουν να συστήσουν μαζί εταιρία οδικής μεταφοράς χημικών υγρών με φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) προκειμένου να διενεργούν μεταφορές για λογαριασμό τρίτων, χωρίς όμως να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΘΕΜΑ 1 Ο Από τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που συμφωνείται μεταξύ του εργοδότη (μεταφορέα) και του οδηγού (εργαζομένου) προκύπτουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τους δυο. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

α) σύνολο (12 βαθμοί): δεν υπάρχει ευθύνη (10 βαθμοί), η γυναίκα δεν ενεργεί για λογαριασμό του (2 βαθμοί) β) (8 βαθμοί)

α) σύνολο (12 βαθμοί): δεν υπάρχει ευθύνη (10 βαθμοί), η γυναίκα δεν ενεργεί για λογαριασμό του (2 βαθμοί) β) (8 βαθμοί) ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ (Α) Στοιχεία Αστικού Δικαίου 1. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας ΑΒ τηλεφωνεί στο σπίτι του ιδιοκτήτη τουριστικού λεωφορείου (πούλμαν) για να ζητήσει μεταφορά 40 επιβατών σε συνέδριο που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Γενική Διεύθυνση Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β-66272/6175/24-12-2001 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του ΠΔ 346/2001 «περί προσβάσεως στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων και επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παραβάσεις κατά την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων και οι προβλεπόμενες γι` αυτές διοικητικές κυρώσεις είναι οι εξής:

1. Οι παραβάσεις κατά την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων και οι προβλεπόμενες γι` αυτές διοικητικές κυρώσεις είναι οι εξής: Αρθρο 4 Ν. 3446/2006 «Αρχές ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων-ρυθμίσεις για τις επιβατικές μεταφορές κλπ «Παραβάσεις κατά την κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων - Κυρώσεις 1. Οι παραβάσεις κατά την κυκλοφορία των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών. Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: Β4/55881/5940/5-12-2011 ΘΕΜΑ : Εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1071/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στο σήμερα, την.., μεταξύ των κάτωθι συμβαλλομένων : A)... του., ο οποίος ενεργεί στο παρόν, ως νόμιμος εκπρόσωπος, για

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις του ν. 3887/2010 1. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3887/2010 (Α 174) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι µεταφορικές

Τροποποιήσεις του ν. 3887/2010 1. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3887/2010 (Α 174) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι µεταφορικές Τροποποιήσεις του ν. 3887/2010 1. Το τέταρτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2 του ν. 3887/2010 (Α «Οι µεταφορικές επιχειρήσεις που έχουν άδεια να διεξάγουν διεθνείς οδικές εµπορευµατικές µεταφορές έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Απεριόριστος ο αριθμός των βυτιοφόρων για τα πρατήρια

Απεριόριστος ο αριθμός των βυτιοφόρων για τα πρατήρια Απεριόριστος ο αριθμός των βυτιοφόρων για τα πρατήρια ΑΡΙΘ.: Α8/48012/5053/12 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΕΚ: 3052Β Μέγεθος κειμένου: 64 KB Αριθμ. A8/48012/5053/12

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 1. Το άρθρο 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κυρώθηκε με το ν. 2696/1999 (Α 57), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ΑΡΘΡΟ 94

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 4. Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ ( Ε. Π. Ε. )

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 4. Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ ( Ε. Π. Ε. ) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 4. Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ ( Ε. Π. Ε. ) ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Ε.Π.Ε αποτελεί μια ενδιάμεση μορφή εταιρίας μεταξύ προσωπικής και κεφαλαιουχικής. Στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3404, 27/4/2000 Ο περί περί Εμπόρων Μηχανοκίνητων Οχημάτων (Επίδειξη και Δοκιμή) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε εγγράφονται υποχρεωτικά στα Μητρώα ασφαλισμένων αυτού.

Όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε εγγράφονται υποχρεωτικά στα Μητρώα ασφαλισμένων αυτού. Όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε εγγράφονται υποχρεωτικά στα Μητρώα ασφαλισμένων αυτού. Η εγγραφή ενεργείται είτε με αίτηση από τον ίδιο τον ασφαλισμένο ή τρίτο πρόσωπο εξουσιοδοτημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΕΜΑ 1 Ο Ο Γ.Κ. μεταφορέας από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρει εμπορεύματα από την Καβάλα στη FYROM. Έξω από την πόλη των Σκοπίων ακινητοποιείται το φορτηγό του, λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων και καθυστερεί κατά

Διαβάστε περισσότερα

2) Τροποποίηση : Αποχώρηση εταίρου 4890/ Πρωτοδικείο Αθηνών 3) Τροποποίηση : Διαφοροποίηση ποσοστών εταίρων 8839/ Πρωτοδικείο

2) Τροποποίηση : Αποχώρηση εταίρου 4890/ Πρωτοδικείο Αθηνών 3) Τροποποίηση : Διαφοροποίηση ποσοστών εταίρων 8839/ Πρωτοδικείο ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Στην Αθήνα σήμερα την 17/06/2016 οι υπογράφοντες : α) Ευάγγελος Σταμούλης του Δημητρίου, χημικός, κάτοικος Ν. Ηρακλείου Αττικής, οδός Αγίας Λαύρας. αρ. 26,

Διαβάστε περισσότερα

42096/5050/13 (ΦΕΚ 2269 Β/12-9-2013):

42096/5050/13 (ΦΕΚ 2269 Β/12-9-2013): Αριθμ. οικ. 42096/5050/13 (ΦΕΚ 2269 Β/12-9-2013): Τροποποίηση της αριθμ. οικ.18586/698/2000 «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο καθίσταται δυνατή η χρησιμοποίηση υγραερίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του

Αριθμ. οικ / Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του Αριθμ. οικ. 125494/25.9.2009 Απόσυρση οχημάτων - Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης»

Διαβάστε περισσότερα

O Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχοντας υπόψη την υπ αριθ. 210/2011 απόφαση του Δ.Σ.

O Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης έχοντας υπόψη την υπ αριθ. 210/2011 απόφαση του Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αργυρούπολη 14/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 25408 ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Το παρόν ιδιωτικό συμφωνητικό (στο εξής το «Ιδιωτικό Συμφωνητικό»), καταρτίστηκε και συμφωνήθηκε, στο Μαρούσι Αττικής, την..2017, μεταξύ των παρακάτω: A) Της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άδελε, 17 / 3 / 2017 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Αριθ. Πρωτ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΑΠΟΘΗΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άδελε, 17 / 3 / 2017 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Αριθ. Πρωτ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άδελε, 17 / 3 / 2017 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Αριθ. Πρωτ. 6121 /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΑΠΟΘΗΚΗΣ Πληροφορίες: Μαρία Κουκάκη Τηλ : 2831341013 e-mail:koukaki@rethymno.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3937, 23/12/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 9 του 1982 84 του 1984 224 του 1989 134 του 1991 148 του 1991 62(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Στην Αθήνα σήμερα την 03/01/2017 οι υπογράφοντες : α) Αικατερίνη Διατσέντου του Αλεξάνδρου, χημικός, κάτοικος Ν. Ηρακλείου Αττικής, οδός Πεντέλης αρ. 23, με

Διαβάστε περισσότερα

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 51

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 51 -- 645 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 51 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Ιουνίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1069830/442/0015 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1173 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: 12η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1. Ορισμός εμπορικής πράξης (σελ.77) 2. Αντικειμενικό, υποκειμενικό, μικτό και σύστημα οργανωμένης επιχείρησης.(σελ.77-79) 3. Πρωτότυπα(φύσει) εμπορικές πράξεις του χερσαίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3551, 30/11/2001 Ο περί της Επαγγελματικής Άδειας Οδηγού (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 148(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Αρμόδια Υπηρεσία. Γενικά

Αρμόδια Υπηρεσία. Γενικά - Αρμόδια Υπηρεσία - Γενικά - Συχνότητα Τεχνικού Ελέγχου - Διαδικασία - Διάρκεια εκδόσεως Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) - Διάρκεια ισχύος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) χωρίς ελλείψεις ή με δευτερεύουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 20 του μηνός Μαρτίου, του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.,

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 20 του μηνός Μαρτίου, του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Διεύθυνση Οικον. Υπηρεσιών Τμήμα Προμηθειών Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα 136 73 Αχαρνές Τηλ.: 2132072469 Fax: 2132072369 Βαθμός Προτ.: «Κοινός» Χρόνος διατ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Διεύθυνση: Τσόχα 24, Αμπελόκηποι 11521 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνα : 210 8707743

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΔΕ: Από ευρώ το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα

ΑΑΔΕ: Από ευρώ το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΑΔΕ: Από 100-250 ευρώ το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ: Η Ανεξάρτητη Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Ε.Π.Ε αποτελεί μια ενδιάμεση μορφή εταιρίας μεταξύ προσωπικής και κεφαλαιουχικής. Στην Ελλάδα αυτός ο τύπος εταιρίας εμφανίστηκε το 1955 και θεσμοθετήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση Κατανόησης Λογιστικών Γεγονότων

Άσκηση Κατανόησης Λογιστικών Γεγονότων Επιστημών Λογιστική Ι Ασκήσεις φροντιστηριακών μαθημάτων 1 1 Άσκηση Κατανόησης Λογιστικών Γεγονότων 2 1 Επιστημών Προσδιορίστε ποια από τα παρακάτω γεγονότα αποτελούν λογιστικά γεγονότα: 1) Εξόφληση υποχρέωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α. : : Μεταφορά συσκευασιών από εργολάβο κατόπιν ανάθεσης ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αρ.Πρωτ. 6381/

Κ.Α. : : Μεταφορά συσκευασιών από εργολάβο κατόπιν ανάθεσης ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αρ.Πρωτ. 6381/ Κ.Α. : 20-6277.001: Μεταφορά γυάλινων ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Αρ.Πρωτ. 6381/29-03-2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η μεταφορά των δημοτικών αποβλήτων γυάλινων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ434691Ω3-ΣΝΣ. Εγκύκλιος: 35. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α

ΑΔΑ: ΒΛ434691Ω3-ΣΝΣ. Εγκύκλιος: 35. ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α Αθήνα, 18/07/2013 Αρ. πρωτ.:διασφ/φ3/85/1151870 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 4062

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 4062 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Δ/ΝΣΗ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 4062

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ,

ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ Email: insolvency@drcor.mcit.gov.cy Website: www.mcit.gov.cy/drcor www.cyprusbarassociation.org

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΑΔΑ: ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙ0Β7Λ1-ΕΣ3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΟΥ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Π 108/01.02.2017 (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017-18 Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ Μαρούσι, Δεκέμβριος 2006 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ Ι. Πρόλογος Η παρούσα δημόσια διαβούλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ»

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ» ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ» Στην πόλη της Νάξου σήμερα 18/09/2017 μεταξύ των συμβαλλομένων : 1. ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ με αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο της Σύμβασης 1. Αντικείμενο της σύμβασης είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η θαλάσσια μεταφορά των υλικών της που αναφέρονται στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΦΜ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΦΜ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΦΜ 800523009 ΑΡ. ΓΕΜΗ 127249004000 Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, την 21

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών. Άρθρο 1 Σκοπός. Άρθρο 2 Ορισμοί

Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών. Άρθρο 1 Σκοπός. Άρθρο 2 Ορισμοί Σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. Οικ. Β-10868/764/2003 (Β 265) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του Ν.2963/2001)

Κ.Υ.Α. Οικ. Β-10868/764/2003 (Β 265) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του Ν.2963/2001) Κ.Υ.Α. Οικ. Β-10868/764/2003 (Β 265) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 12 του Ν.2963/2001) «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, δικαιολογητικών, διαδικασίας κ.λπ. για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Η αριθμ. ΠΟΛ. 1037/22-2-2011 Εγκύκλιος της Υπηρεσίας μας.

ΣΧΕΤ.: Η αριθμ. ΠΟΛ. 1037/22-2-2011 Εγκύκλιος της Υπηρεσίας μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ.Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ.Κωδ. : 10672 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΑ ΠΡΟΣ: - ΚΟΙΝ/ΣΗ:

ΑΝΑΡΤΑ ΠΡΟΣ: - ΚΟΙΝ/ΣΗ: ΑΝΑΡΤΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα, 24 6 2015 Αριθμ. Πρωτ. : 68293 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΓΟΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΕΜΗ Τμήμα Θεσμικών Ρυθμίσεων & ΓΕΜΗ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Κάνιγγος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (σύμφωνα με την ΥΙΒ/8577/83 και την Υ1γ/Γ.Π./οικ. 96967/2012, Υγειονομική Διάταξη) και την ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Ο Δ Ε Ι Γ Μ Α 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ Υπηρεσία Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. Επώνυµο Πατέρα: Μητέρας: Α.Φ.Μ.: Αριθ. Βιβλιαρίου Υγείας:*

Υ Π Ο Δ Ε Ι Γ Μ Α 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ Υπηρεσία Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. Επώνυµο Πατέρα: Μητέρας: Α.Φ.Μ.: Αριθ. Βιβλιαρίου Υγείας:* Υ Π Ο Δ Ε Ι Γ Μ Α 1 Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Η Δ Η Λ Ω Σ Η (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ: Επισυνάπτονται τα ακόλουθα παραρτήματα, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ: Επισυνάπτονται τα ακόλουθα παραρτήματα, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ: Επισυνάπτονται τα ακόλουθα παραρτήματα, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5 Τ 210 9281600

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 6907 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Υπόδειγμα 1 ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41612

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41612 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔAΠΜ 41612 ΕΡΓΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ, ΦΟΡΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Εμπορικής, Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς με την επωνυμία ΔΕΤΕΚ Α.Ε. έχοντας υπόψη:

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Εμπορικής, Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς με την επωνυμία ΔΕΤΕΚ Α.Ε. έχοντας υπόψη: ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΚ:55110-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Τηλ:2310454453 Fax:2310 454485 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Καλαμαριά 25/01/2017 Aριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

Τέλη Χαρτοσήμου Βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αντίγραφα κ.τ.λ.

Τέλη Χαρτοσήμου Βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αντίγραφα κ.τ.λ. Τέλη Χαρτοσήμου 2011 1. Βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αντίγραφα κ.τ.λ. Οι βεβαιώσεις, τα πιστοποιητικά καθώς και τα αντίγραφα και αποσπάσματα εγγράφων, τόσο αυτά που εκδίδονται από την υπηρεσία όσο και αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης

Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης Προϋποθέσεις Ίδρυσης Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3190/1955, η εταιρεία περιορισμένης ευθύνης είναι εμπορική, έστω και αν ο σκοπός αυτής δεν είναι εμπορική επιχείρηση, ωστόσο απαγορεύεται η άσκηση ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 8 / 4 /2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 8 / 4 /2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 8 / 4 /2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Aριθ. Πρωτ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 16722 / 2100 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Α.Φ.Μ.

ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Α.Φ.Μ. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» ΜΕ Α.Φ.Μ. 997651606 Δ.Ο.Υ. Α ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Ε.3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Ε.3. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Στο ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» ( Α 265) επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: 1. α. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 73, η περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 34 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310/ 296.509. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14.10.2010.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 34 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310/ 296.509. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14.10.2010. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 34 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΗΛ: 2310/ 296.509. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14.10.2010. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ν ο 5411/10. ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ EΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση : Εθελοντών Πολεμιστών 1 Τηλ- φαξ: 2242022044 Κως:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ προσώπων που θέτουν σε προσωρινή ακινησία το ιδιόκτητο Φ.Δ.Χ. ή Ε.Δ.Χ. όχημά τους

ΘΕΜΑ: Εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ προσώπων που θέτουν σε προσωρινή ακινησία το ιδιόκτητο Φ.Δ.Χ. ή Ε.Δ.Χ. όχημά τους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Οργανισμός Ασφάλισης ΟΑΕΕ Ελευθέρων Επαγγελματιών ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΕΣΟΔΩΝ TMHMAΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 5 η. Νικόλαος Καρανάσιος

Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 5 η. Νικόλαος Καρανάσιος Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 5 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσωπικές Εταιρίες Προσωπικές Εταιρίες Ο.Ε., Ε.Ε., Κατά μετοχάς Ε.Ε. Ομόρρυθμη Εταιρία Υπάρχει, από την ώρα που τα μέλη υπογράφουν το καταστατικό.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιωτικό Συμφωνητικό Τροποποίησης Ομόρρυθμης Εταιρίας και Κωδικοποίηση Καταστατικού

Ιδιωτικό Συμφωνητικό Τροποποίησης Ομόρρυθμης Εταιρίας και Κωδικοποίηση Καταστατικού 1 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Τροποποίησης Ομόρρυθμης Εταιρίας και Κωδικοποίηση Καταστατικού Στο Χαϊδάρι Αττικής σήμερα την 1 η Απριλίου του έτους 2017 οι πιο κάτω συμβαλλόμενοι: 1) Ειρήνη Μωυσόγλου του Συμεών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «CETA ALMA & ΣΙΑ Ε.Ε» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «CETA ALMA & ΣΙΑ Ε.Ε» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «CETA ALMA & ΣΙΑ Ε.Ε» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Στην Ιεράπετρα σήμερα 6 Μαρτίου 2017, οι υπογράφοντες: 1) Ceta (=Τσέτα/επων.) Alma (=Άλμα/όνομα)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 67813 29 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4856 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Οικ.93543/4756 Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπουργικής απόφασης ΦΑ 1/59683/3936/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Αθήνα, Αρ. Πρωτ. ΔΝΣγ/oικ /ΦΝ 393

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Αθήνα, Αρ. Πρωτ. ΔΝΣγ/oικ /ΦΝ 393 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΛΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗΣ Τμήμα : γ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πεζά, 26 /11/ 2013 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: 27997 ΔΗΜΟΣ «ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ» Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ταχ. Δ/νση: 701 00 Πεζά Τηλ: 2813401148 Fax: 2810

Διαβάστε περισσότερα

2) Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου περί συγκροτήσεως σε σώμα, αλλαγής Διεύθυνσης. Μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την ημερομηνία συνεδρίασης του Δ.Σ.

2) Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου περί συγκροτήσεως σε σώμα, αλλαγής Διεύθυνσης. Μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την ημερομηνία συνεδρίασης του Δ.Σ. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ - ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 1) Πρακτικά Γενικών Συνελεύσεων. Μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την ημερομηνία συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. 2) Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου περί συγκροτήσεως

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ 1179/17.11.2016 ΠΟΛ 1179/17.11.2016 Φορολογικά θέματα ΚΤΕΛ ΑΕ των περιπτώσεων α και β της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν.2963/2001 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 1400cc, diesel

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑ 1400cc, diesel Σελίδα 1 από 5 1. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 1.1 Οι προσφορές πρέπει να είναι πλήρεις και να περιλαμβάνουν όλα τα τυπικά και τεχνικά στοιχεία που απαιτεί η διακήρυξη, και η συνημμένη Τεχνική Προδιαγραφή. 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.) ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Όροι Ενοικίασης Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων (Ι.Τ.Θ.) Ο Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών με βάση τον Περί Ταχυδρομείων (Εγκατάσταση Ιδιωτικών Ταχυδρομικών Θυρίδων)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου

ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Αθήνα, 18/11/2011 ΠΡΟΣ Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο των Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιθέα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ

Καλλιθέα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 27-05 -2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Αριθμός απόφασης: 1987 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος Α 148/

Τεύχος Α 148/ T 8221 Άρθρο 71 Η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 61 παρ. 2 του Ν. 4313/2014 (Α 261), όπως ισχύει, προθεσμία για την υποβολή δήλωσης των κεραιοσυστημάτων των ραδιοφωνικών σταθμών, καθώς και η

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 115/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27.4.2012 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 363/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με τους

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ/ΣΗ:- - - -

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ/ΣΗ:- - - - Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΑΕ & ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΜΗΜΑ Α & Γ Tαχ. Δ/νση: Πλ. Κάνιγγος Τ.Κ.: 101 81 Πληροφορίες : Α. ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ : Ε. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Τηλέφωνο : 213 15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 12/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 12/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΡ. 12/2017 ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ 1. Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ (Α) Στοιχεία Αστικού Δικαίου 1. Σύμβαση είναι: A. Συμφωνία, έγγραφη ή προφορική, μεταξύ δύο τουλάχιστον προσώπων από την οποία προκύπτουν δικαιώματα και υποχρεώσεις για τα συμβαλλόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Κεφάλαιο Ευρώ. Στ.. [τόπος], σήμερα. [ημερομηνία] οι εδώ συμβαλλόμενοι: 1... 2.. 3... κ.λπ. συμφώνησαν να συστήσουν ομόρρυθμη εταιρεία, της οποίας θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1075/ Συμπλήρωση των διατάξεων της με αριθμ /8478/Α0014/ΠΟΛ. 1262/ απόφασής μας

ΠΟΛ.1075/ Συμπλήρωση των διατάξεων της με αριθμ /8478/Α0014/ΠΟΛ. 1262/ απόφασής μας ΠΟΛ.1075/13.3.1995 Συμπλήρωση των διατάξεων της με αριθμ. 1103551/8478/Α0014/ΠΟΛ. 1262/2.8.93 απόφασής μας Αρ. Πρωτ.: 1017949/693/165/0014 Αθήνα 13 Μαρτίου 1995 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 2, του μηνός Οκτωβρίου, του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 2, του μηνός Οκτωβρίου, του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτ.: «Κοινός» Χρόνος διατ. του εγγράφου στο αρχείο: «Διηνεκές»

Διαβάστε περισσότερα

Αντιεμπλοκής κατά την Πέδηση Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 71/13 ΜΕΛΕΤΗ

Αντιεμπλοκής κατά την Πέδηση Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 71/13 ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ (ABS) ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14.400,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 17.712,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3.

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα ιδιωτών. Για την ενημέρωση των ιδιωτών πελατών μας ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα.

Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα ιδιωτών. Για την ενημέρωση των ιδιωτών πελατών μας ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα. Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας», (ΦΕΚ: Α 65/28.6.2015, Α 66/30.6.2015, Β 1302/30.6.15, Β 1380/3.7.2015, Β 1391/6.7.2015, Β 1420/8.7.2015, Β 1458/10.7.2015, Β 1460/13.7.2015,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ» 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ «ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ» 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ταχ. Δ/ νση : Υπατίας 5, 105 57 ΑΘΗΝΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Σε συνέχεια ερωτημάτων που προέκυψαν σχετικά με την ερμηνεία και την εφαρμογή του Ν 3651/2008 (ΦΕΚ Α 44) «Οδική Βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ Σήμερα, την././.., (ημερομηνία υπογραφής) στ.. (τόπο υπογραφής), οι υπογράφοντες το παρόν συμφωνητικό, αφενός ο.., κάτοικος, οδός., με ΑΦΜ. Δ.Ο.Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΓΝΙΟ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

ΠΑΙΓΝΙΟ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ Σύμβαση Προσχώρησης Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ ΑΕ, δυνάμει του Ν.4183/2013 (Κύρωση της από 30.07.2013 Σύμβασης Παραχώρησης), έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Ανακοινώνει ότι :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Ανακοινώνει ότι : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΜΗΤΡΩΟΥ / Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. Δ.νση: Ακαδημίας 18 Τ.Κ.: 10671 Πληροφορίες: ΜΑΝΩΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Τηλέφωνο: 2103680700 Fax: 2103614726 E-mail: manolias@acsmi.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Διευκόλυνση διαδικασίας μεταβολών ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου και αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων των εκμεταλλευτών ΤΑΞΙ.

ΘΕΜΑ : Διευκόλυνση διαδικασίας μεταβολών ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρου και αντιμετώπιση πρακτικών θεμάτων των εκμεταλλευτών ΤΑΞΙ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ Γ -Β Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. 2) Υπεύθυνη δήλωση του προσφέροντα για τις ομάδες των οχημάτων που επιθυμεί να καταθέσει προσφορά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. 2) Υπεύθυνη δήλωση του προσφέροντα για τις ομάδες των οχημάτων που επιθυμεί να καταθέσει προσφορά. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ) ΔΗΜΟΥ ΚΩ Διεύθυνση : Εθελοντών Πολεμιστών 1 Τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ Αριθ L 401/28 Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 30 12 89 ΕΚΤΕΛΕΣΉΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ 1ΉN ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 04 του μηνός Μαρτίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 04 του μηνός Μαρτίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 04/03/2015 Αριθ. πρωτ.: 13839 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ.

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ. 9.1 Γενικά. Είναι γεγονός ότι όλες οι ρυθμίσεις του Κ.Ο.Κ. αφορούν άμεσα στον κάθε οδηγό και πολύ περισσότερο στον επαγγελματία οδηγό. Άρα

Διαβάστε περισσότερα

16SYMV

16SYMV INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2016.10.21 12:53:57 EEST Reason: ΑΔΑ: 63ΩΨΩΨ8-Σ3Ξ Location: ΔΗΜΟΣ Athens ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προεδρικό ιάταγµα 456/1984 «Αστικός Κώδικας και Εισαγωγικός του Νόµος» (ΦΕΚ Α' 164/17-24.10.1984) ΕΚΑΤΟ ΟΓ ΟΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προεδρικό ιάταγµα 456/1984 «Αστικός Κώδικας και Εισαγωγικός του Νόµος» (ΦΕΚ Α' 164/17-24.10.1984) ΕΚΑΤΟ ΟΓ ΟΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Προεδρικό ιάταγµα 456/1984 «Αστικός Κώδικας και Εισαγωγικός του Νόµος» (ΦΕΚ Α' 164/17-24.10.1984) ΕΚΑΤΟ ΟΓ ΟΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Άρθρο 648 Έννοια Με τη σύµβαση εργασίας ο εργαζόµενος έχει υποχρέωση

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Εξετάσεων Τελικής Εξεταστικής ΔΕΟ 10 Ακαδ. Έτος

Θέματα Εξετάσεων Τελικής Εξεταστικής ΔΕΟ 10 Ακαδ. Έτος Θέματα Εξετάσεων Τελικής Εξεταστικής ΔΕΟ 10 Ακαδ. Έτος 2013-2014 Υπάρχουν τέσσερα (4) θέματα και κάθε θέμα έχει δύο (2) ερωτήσεις. Θα πρέπει να απαντηθεί μία (1) ερώτηση από κάθε θέμα Όλα τα θέματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1179/2016. Φορολογικά θέματα ΚΤΕΛ ΑΕ των περιπτώσεων α και β της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν.2963/2001. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΛ 1179/2016. Φορολογικά θέματα ΚΤΕΛ ΑΕ των περιπτώσεων α και β της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν.2963/2001. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016 ΠΟΛ 1179/2016 Φορολογικά θέματα ΚΤΕΛ ΑΕ των περιπτώσεων α και β της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν.2963/2001. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.1179 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Ε. Υ.Α. Ν. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Δ. Ε. Υ.Α. Ν. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Δ. Ε. Υ.Α. Ν. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 35.000,00 ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟ 2018 Σελίδα: 1 από 6 Άρθρο 1ο. : Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά Θέματα. Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ)

Εργασιακά Θέματα. Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) Εργασιακά Θέματα Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ) Μάϊος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Επιχείρηση Προσωρινής Απασχόλησης Συνοπτική παρουσίαση... 3 2. Γενικά... 5 3. Νόμιμος Τρόπος Σύστασης Ε.Π.Α.... 5 4.

Διαβάστε περισσότερα