Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας"

Transcript

1 Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε γάτας

2 Η Φιλοσοφία μας: Αυθεντική εκ φύσεως Στις μέρες μας τα κατοικίδια αποτελούν μέλη της οικογένειας. Γι αυτό και δίνεται πλέον μεγάλη προσοχή τόσο στην διατροφή τους όσο και γενικότερα στην κατάσταση της υγείας τους. Στις κοινωνίες δε των δυτικών χωρών, τα κατοικίδια κατέχουν πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο, δικαιολογώντας ακόμη περισσότερο την σημαντική επίδραση που έχουν στις ζωές μας. Προκειμένου λοιπόν να μπορούμε να ανταποκριθούμε πάντοτε επιτυχώς στις ανάγκες της κάθε γάτας, αλλά και να σεβόμαστε την φύση της, η Biomill έθεσε σαν αρχή της και κατάφερε να την τηρήσει έως σήμερα το να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας τόσο για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, όσο και για το τελικό προϊόν που προσφέρει, την τροφή δηλαδή του κατοικίδιου σας. Αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας, ήταν η Biomill να πιστοποιηθεί με το ISO 9001, πιστοποίηση ποιότητας από το 1994 (διεθνής δείκτης ποιότητας για την διαδικασία Παρασκευής) και με το ISO από το 1997 (Διεθνές Περιβαλλοντικό Μέτρο). Το 2001, η Biomill βραβεύτηκε με το πρώτο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό HACCP/BRC (Hazard Analysis Critical Control Points) στις τροφές, σύμφωνα με τους κανόνες του BRC (British Retail Consortium) και το οποίο εγγυάται τον έλεγχο και την διασφάλιση της ποιότητας υγιεινής των πρώτων υλών όλων των προϊόντων Biomill. Όχι GMO (Γενετικώς Μεταλλαγμένους Οργανισμούς) Όχι Συντηρητικά Όχι Τεχνητές Χρωστικές Έλεγχος Πρώτων Υλών Φυσικά συστατικά Το κρέας που περιέχεται στα προϊόντα Biomill είναι επίσης κατάλληλο και για ανθρώπινη κατανάλωση. Όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος υπόκεινται σε ελέγχους της Κρατικής Ελβετικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ενώ τα σιτηρά που χρησιμοποιούμε είναι εγγυημένα απαλλαγμένα από GMO (Γενετικώς Μεταλλαγμένους Οργανισμούς). Είναι γεγονός, ότι η καλή διατροφή θεωρείται όλο και περισσότερο ως σημαντικός παράγοντας πρόληψης ασθενειών: Μπορεί να εμποδίσει ή να αναβάλλει συγκεκριμένες ασθένειες του μεταβολισμού, καθώς και ασθένειες που οφείλονται στην γήρανση. Χάρις στην ιδανική ανάμιξη των συστατικών της τροφής, τα προϊόντα Biomill είναι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην διατροφή και συμβάλλουν έτσι στην αύξηση των απαιτήσεων για μια ποιοτική, χωρίς προβλήματα ζωή της γάτας, ενώ συγχρόνως μας χαρίζουν, μια ιδιαίτερη ασφάλεια ότι η γάτα μας τρέφεται με το καλύτερο δυνατό. Υιοθετόντας το ρητό «είμαστε ότι τρώμε» και θεωρώντας ότι ισχύει στις γάτες όσο και στον άνθρωπο, η Biomill έχει θέσει αυτό το ρητό ως κύρια αρχή της και σαν οδηγό σε όλες τις έρευνες και τις εξελίξεις που πραγματοποιεί.

3 Η Διατροφή της Γάτας Αντίθετα με τον άνθρωπο (έως ένα βαθμό) και με τον σκύλο, που και οι δυο είναι παμφάγα, οι γάτες είναι αυστηρώς σαρκοφάγες. Έχουν πάντοτε το χάρισμα να κυνηγούν και δεν πρέπει ποτέ να αλλάζουν την διατροφή τους, την οποία στη φύση επιλέγουν πάντα αυτές. Ακόμα και όταν ο σχετικά νέος τους ρόλος, ως φίλος των ανθρώπων έχει μόλις αλλάξει τις διατροφικές τους συνήθειες μέρος των παραπάνω δεν παύει να ισχύει. Οι γάτες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενέργεια, τρώνε ενστικτωδώς. Η έρευνα στην διατροφή της γάτας έχει προχωρήσει πολύ: είτε λόγω της οξύτητας των ούρων, είτε της περιεκτικότητας της τροφής σε πρωτεΐνη, είτε παραγόντων που την κάνουν πιο γευστική, η σειρά ξηρών τροφών της Biomill ωφελεί τις γάτες προσφέροντάς τους μια πλήρη, ασφαλή, γευστική και ισορροπημένη διατροφή. ΟΙΣΟΦΑΓΟΣ Μεταφέρει την τροφή από το στόμα στο στόμαχο ΛΕΠΤΟ ΕΝΤΕΡΟ Ενζυματική πέψη πρωτεϊνών, λιπιδίων και υδατανθράκων (συμπεριλαμβανομένου του αμύλου) ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ Απορρόφηση του νερού και των ηλεκτρολυτών Η Super Premium σειρά προϊόντων Biomill για γάτες είναι ιδανικά ισορροπημένη να καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες της γάτας σας, έχοντας βέβαια πάντα στην διάθεση τους καθαρό και φρέσκο πόσιμο νερό. Δεν υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να τους χορηγούμε υγρή τροφή (κονσέρβα). Τα προϊόντα Biomill για γάτες περιέχουν περίπου 60% προϊόντα κρέατος (συμπεριλαμβανομένης της περιεκτικότητας σε νερό), παρόμοιο ποσοστό με αυτό της φυσικής βοράς της γάτας. Όταν γίνεται αλλαγή στην διατροφή τους από νωπή τροφή (κονσέρβα) σε ξηρά τροφή, συστήνεται να παρατηρούμε την μεταβατική αυτή φάση των τεσσάρων με πέντε ημερών, στην οποία αναμιγνύονται δυο διαφορετικοί τύποι τροφών. Με αυτό τον τρόπο η γάτα σας συνηθίζει σταδιακά να πίνει περισσότερο νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία της. Θυμηθείτε: Όταν μια γάτα δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός από κονσέρβα πίνει πολύ λίγο νερό. ΣΤΟΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΑΣΗΣΗ ΤΡΟΦΗΣ Σάλιο -99% νερό -1% Βλέννα Δόντια -Κατάλληλα για διατροφή σαρκοφάγου ΣΤΟΜΑΧΟΣ Όργανο για προσωρινή αποθήκευση τροφής, ελέγχει την ταχύτητα της ροής και ανάμιξης της προσληφθείσας τροφής με τα πεπτικά υγρά διαμέσου της μυικής δραστηριότητας ΑΠΕΥΘΥΣΜΕΝΟ Άπεπτα υπολείμματα, νερό, ανόργανα στοιχεία, βακτήρια ΕΚΚΕΝΩΣΗ Ελέγχεται εκούσια, μπορεί να διαταραχθεί από φυσιολογικές ή κλινικές αλλαγές.

4 Οι Διατροφικές Ανάγκες της γάτας Πεπτικότητα Η γάτα δεν μπορεί να πέψει όλες τις τροφές που καταναλώνει ημερησίως. Ο βαθμός αφομοίωσης της τροφής από το σώμα ονομάζεται Αξία Πεπτικότητας. Αυτή δείχνει την αξία της προσληφθείσας και πεπτής τροφής από το ζώο. Η σειρά προϊόντων Biomill έχει ιδιαίτερα υψηλή αξία πεπτικότητας: Το ποσό των υπολειμμάτων που αποβάλλονται διατηρείται πολύ χαμηλό, με αποτέλεσμα την μείωση της απώλειας του νερού και της βελτίωσης της ποιότητας της κένωσης. Οι Διαιτητικές Κυτταρίνες είναι απαραίτητες για το πεπτικό σύστημα της γάτας, ώστε να λειτουργεί σωστά και να ρυθμίζει το διάστημα της μετάβασης της τροφής διαμέσου του εντερικού σωλήνα. Το VIOGERM είναι ένα λειτουργικό διατροφικό συμπλήρωμα βασισμένο στην ψυχρή συμπίεση του λαδιού των σπερμάτων του σιταριού και περιέχει μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών: Ολισακχαρίδια για υγιή πέψη, Βιταμίνη Ε ως φυσικό αντιοξειδωτικό, απαραίτητα λιπαρά οξέα για υγιές τρίχωμα και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Έλεγχος ph Προστατεύοντας το ουροποιητικό σύστημα της γάτας, διασφαλίζουμε την υγεία της και την μέγιστη διάρκεια ζωής της. Προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα όπως δημιουργία πέτρας στα νεφρά, η οποία φράζει τον ουροποιητικό σωλήνα, πρέπει να διατηρούμε την φυσιολογική οξύτητα των ούρων που είναι περίπου στο ph 6-6,5. Για τον λόγο αυτό, η διατροφή της γάτας θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία συγκρατούν το ph των ούρων πολύ χαμηλό, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα διαμέσου της υψηλής αναλογίας ζωικών πρωτεϊνών. Υπερβολική χρήση Φωσφόρου και Μαγνησίου στην διατροφή θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται, αφού αυτά τα ανόργανα στοιχεία είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες για την δημιουργία πέτρας στα νεφρά της γάτας. Ταυρίνη Παρόλο που οι γάτες έχουν μεγάλη ανάγκη σε ταυρίνη, δεν μπορούν να συνθέσουν επαρκείς ποσότητες. Αυτό το απαραίτητο αμινοξύ βρίσκεται κυρίως σε ζωικές πρωτεΐνες, το οποίο εξηγεί και την εξάρτηση της γάτας από τα προϊόντα κρέατος. Η εξάρτηση από ταυρίνη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως ασθένεια των ματιών, αναπαραγωγικά προβλήματα ή καρδυομυοπάθειες (ασθένεια της καρδιάς). Πρωτεΐνες Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλα μόρια που αποτελούνται από εκατοντάδες μικρές μονάδες, που καλούνται αμινοξέα. Για την γάτα σας αυτά είναι απαραίτητα για την ζωή της: Οι πρωτεΐνες εφοδιάζουν με απαραίτητα αμινοξέα τον οργανισμό, ο οποίος δεν μπορεί να τα παράγει από μόνος του. Συμβάλλουν στην σύνθεση και άλλων πρωτεϊνών, όπως τα πεπτικά ένζυμα και τα αντισώματα, και βοηθούν στην ανάπλαση όλων των ιστών. Η σειρά προϊόντων Biomill έχει αναπτυχθεί ειδικά ώστε να ανταποκρίνεται σ αυτές τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και να εξασφαλίζει μια μακροχρόνια και υγιή ζωή για την γάτα σας. Ανεξαιρέτως όλα τα προϊόντα περιέχουν τα απαραίτητα προαναφερθέντα προστατευτικά συστατικά, ώστε να μας εξασφαλίζουν μια ιδανική και υγιή, διατροφική φροντίδα, αυτή δηλαδή που αξίζει η γάτα μας.

5 Τα προϊόντα BiOMill Πλήρης Σειρά Ξηράς Τροφής Υψηλής ποιότητας για όλες τις γάτες, από γατάκια έως ηλικιωμένες, οποιασδήποτε φυλής και δραστηριότητας. ΚΙΤΤΕΝ Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης η νεαρή γάτα χρειάζεται συμπυκνωμένη πολύ εύπεπτη και εύγευστη τροφή. Νωρίτερα, από τις 3 με 4 εβδομάδες ζωής, θα πρέπει σταδιακά τα γατάκια να εξοικειώνονται με την ταΐστρα τους ώστε να αρχίζει η διαδικασία του απογαλακτισμού. Η εμφάνιση των δοντιών δείχνει ότι το γάλα της μητέρας μπορεί να χορηγείται συγχρόνως με το Biomill Kitten έως να πάψει να ταΐζει τα μικρά της. Για να συνηθίσουν τα μικρά ευκολότερα την στερεά τροφή, τις πρώτες ημέρες η ταΐστρα τους θα πρέπει να διαβρέχεται με λίγο νερό ή γάλα. Σ αυτό το στάδιο τα γατάκια πρέπει να έχουν μόνιμη πρόσβαση στο φαγητό τους αφού τους αρέσει να τρώνε μικρές ποσότητες αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Αντίθετα από τους σκύλους, οι γάτες συνήθως ρυθμίζουν την κατανάλωση τροφής μόνες τους και σπανίως τρώνε παραπάνω από ότι χρειάζονται. Η Biomill Kitten είναι εμπλουτισμένη με IMMUNO+ και έτσι ενδυναμώνει τις φυσικές άμυνες του σώματος των νεαρών γατιών κατά την φάση της ανάπτυξής τους, ενώ συγχρόνως αυξάνει την αντίδραση στον εμβολιασμό. Στους δέκα μήνες η γάτα θεωρείται ότι έφτασε στην ενηλικίωση. Ολοκληρώνεται έτσι η φάση της ανάπτυξής της. Τότε συνιστάται η αλλαγή της διατροφής της επιλέγοντας ένα προϊόν κατάλληλο για ενήλικες γάτες. CHICKEN Ιδανική τροφή για γάτες από 10 μηνών και άνω με ιδιαίτερη προτίμηση στα πουλερικά ή για ποικιλία στο μενού τους. Αυτό το προϊόν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της γάτας σε ζωικές πρωτεΐνες. Η σύνθεση της, προωθεί ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα. Η Biomill Chicken μπορεί να δίνεται μακροπρόθεσμα και αποκλειστικά στην γάτα σας, καθώς αποτελεί μια πλήρης και ισορροπημένη τροφή. SALMON Εναλλακτική τροφή για ενήλικες γάτες από 10 μηνών και άνω με ιδιαίτερη προτίμηση στον σολομό ή για ποικιλία στο μενού τους. Αυτό το προϊόν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της γάτας σε ζωικές πρωτεΐνες. Η σύνθεση της, προωθεί ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα. Η Biomill Salmon μπορεί να δίνεται μακροπρόθεσμα και αποκλειστικά στην γάτα σας, καθώς αποτελεί μια πλήρης και ισορροπημένη τροφή.

6 HOMECAT Τροφή για γάτες που ζούν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Αυτές οι γάτες έχουν την τάση να περιποιούνται τον εαυτό τους αρκετά, με συνέπεια συχνά να δημιουργείται τριχοπύλημα. Επιπλέον, συγκεκριμένη έλλειψη δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους. Η Biomill Homecat είναι μια πλήρης τροφή με χαμηλή σύνθεση θερμίδων, και ιδιαίτερα πλούσια σε διαιτητικές κυτταρίνες, η οποία δημιουργήθηκε για να διευκολύνει στην αποβολή του τριχοπυλήματος, ενώ είναι ιδανική στο να διατηρεί τις γάτες με καθιστική ζωή, υγιείς. Το υψηλό ποσοστό αρνιού που περιέχει την καθιστά μια ελκυστική εναλλακτική τροφή αντί της Biomill Chicken ή Salmon. LIGHT Η ιδανική και εύγευστη τροφή για υπέρβαρες γάτες ή γι αυτές που έχουν τάση στην παχυσαρκία. Η ισορροπημένη σύνθεση της ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες της γάτας σας και την διατηρεί υγιή. Το 38% της περιεκτικότητας των πρωτεϊνών εμποδίζουν την ατροφία των μυών, η οποία εμφανίζεται συχνά ως αποτέλεσμα διατροφής για ελάττωση βάρους. Η προσθήκη της L-Καρνιτίνης και η χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών επιτρέπει στην γάτα να αξιοποιεί καλύτερα τα αποθέματα λιπαρών που βρίσκονται στον οργανισμό της, ως πηγή ενέργειας για να ξαναποκτήσει το ιδανικό της βάρος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες επίσης αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας κατά την πέψη και την αφομοίωση, προωθώντας το κάψιμο των επιπλέον ανεπιθύμητων θερμίδων. SELECTIVE Μερικές γάτες, ανεξάρτητα από την φυλή τους, μπορεί να είναι ιδιότροπες και επιλεκτικές σχετικά με την τροφή τους. Βασισμένη σε μια ιδιαιτέρως γευστική συνταγή, η Biomill Selective ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στις απαιτήσεις αυτού του είδους γάτας. Με πολύ υψηλό ποσοστό λιπαρών και την προσθήκη εκχυλίσματος Ginseng, η Biomill Selective θα διεγείρει την όρεξη της γάτας σας και θα αυξήσει την ζωτικότητά της. Η χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο την καθιστά πολύ εύπεπτη, μειώνει την συχνότητα των κενώσεων και ελαχιστοποιεί το κίνδυνο δυσπεψίας. SENIOR Όταν η γάτα μεγαλώσει πολύ, το πεπτικό της σύστημα δείχνει σημάδια γήρανσης και μειώνεται η ικανότητα πέψης. Η γάτα συχνά δυσκολεύεται να ευχαριστηθεί την τροφή με αποτέλεσμα να τρώει λιγότερο, πράγμα που οδηγεί στην απώλεια βάρους. Για να αποφύγουμε ατροφία των μυών, σε μια υγιή γάτα ακόμα και στην ηλικία πάνω των 8 ετών ο οργανισμός της πρέπει να συνεχίζει να απορροφά επαρκής πρωτεΐνες: Με πεπτικότητα πρωτεϊνών 27%, η Biomill cat Senior την εφοδιάζει αρκετά. Για να αναπληρώσουμε την μείωση της σωματικής δραστηριότητας των ηλικιωμένων γατών, η τροφή περιέχει ελαφρώς λιγότερα λιπαρά (13%) από τα προϊόντα Chicken και Salmon (15%). Η προσθήκη Ginseng αυξάνει την ζωτικότητα και διεγείρει την όρεξη της. Με το συμπλήρωμα της τροφής ARTHRO+, η Biomill Cat Senior υποστηρίζει την ανάπλαση του χόνδρου των αρθρώσεων και καθυστερεί την εμφάνιση της αρθρίτιδας. Χάρη στο IMMUNO+ το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας ενδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις που προέρχονται λόγω ηλικίας, κυρίως σε οργανικές φυσικές άμυνες.

7 Συμπληρώματα Απαραίτητων Θρεπτικών Συστατικών από την Super Premium σειρά τροφών για γάτες Biomill. Μειώνεται η οσμή των κοπράνων λόγω των εκχυλισμάτων Yucca. Όχι GMO (Γενετικώς Μεταλλαγμένους Οργανισμούς) Όχι Συντηρητικά Όχι Τεχνητές Χρωστικές Έλεγχος Πρώτων Υλών Φυσικά συστατικά Εμπλουτισμένη σε σπέρματα σιταριού (VIOGERM), τα οποία εφοδιάζουν με ολιγοσακχαρίδια για ιδανική πέψη, με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα για στιλπνό τρίχωμα, και Βιταμίνη Ε για ενδυνάμωση του αμυντικού συστήματος. Διατήρηση της φυσικής οξύτητας των ούρων (ph 6-6.5) ώστε να προστατευτεί το ουροποιητικό σύστημα της γάτας σας. Εμπλουτισμένη με L-Καρνιτίνη για να διεγείρει το κάψιμο των Θερμίδων στον οργανισμό. Περιέχει ARTHRO+, ένα διαιτητικό συμπλήρωμα το οποίο περιέχει γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη για να ευνοείται η ανανέωση των χόνδρων των αρθρώσεων και να μειώνεται ο κίνδυνος για οστεοαρθρίτιδα. Πλούσια σε ισορροπημένα απαραίτητα λιπαρά οξέα, Ωμέγα 6 και Ωμέγα 3 για υγιές δέρμα και μειωμένο κίνδυνο σε αλλεργίες. Πλούσια σε σολομό, πολύ εύπεπτη για γάτες που αγαπούν το ψάρι. Εμπλουτισμένη με αδιάλυτες κυτταρίνες για να επιταχύνεται ο χρόνος κίνησης διαμέσου του εντερικού συστήματος και έτσι να μειώνεται η λήψη θερμίδων Περιέχει IMMUNO+, ένα διαιτητικό συμπλήρωμα που περιέχει Βιταμίνη C και E, Σελήνιο καθώς επίσης και Βήτα Καροτίνη για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Γευστική συνταγή ώστε να ικανοποιεί ακόμα και τις πιο απαιτητικές γάτες. Πλούσια σε προϊόντα κρέατος πουλερικών, πολύ εύπεπτη για γάτες που αγαπούν τα πουλερικά. Συνταγή χαμηλή σε θερμίδες ώστε να αποφεύγετε η αύξηση βάρους (45 % λιγότερο Λίπος από τις BiOMill Chicken & Salmon) Το μέγεθος και το σχήμα αυτών των κροκετών καθιστά την τροφή ιδανική για γατάκια. Πλούσια σε εκχυλίσματα Ginseng για να αυξάνει την ζωτικότητα της γάτας σας και να διεγείρει την όρεξη της. Πλούσια σε αρνί και ρύζι ευκολόπεπτη και πολύ εύγευστη Περιέχει βότανα για τη διέγερση της λειτουργίας του συκωτιού, του πάγκρεας και της όρεξης. Εμπλουτισμένη με Κυτταρίνες για να επιτρέπεται η καλύτερη κίνηση τριχοπυλήματος.

8 Λεπτομερής Ανάλυση Προϊόν Παράμετροι ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ KITTEN 520 CHICKEN 521 SALMON 522 HOMECAT 524 SELECTIVE 526 Υγρασία % Πρωτεΐνες % Λιπαρές Ουσίες % Τέφρα (ανόργανα στοιχεία) % , Υδατάνθρακές % , ,3 43 Κυτταρίνη % ,7 3 Ολική Διαιτητική Κυτταρίνη % 4 4, ,2 7 6 Μεταβολιστέα Ενέργεια kcal/kg LIGHT 525 SENIOR 523 Βιταμίνη Α UI Βιταμίνη D3 UI Βιταμίνη E mg Βιταμίνη C mg Βιταμίνη B1 mg Βιταμίνη B2 mg Βιταμίνη B3 mg Νικοτινικό Οξύ mg Βιταμίνη B6 mg Βιταμίνη B12 mcg Βιοτίνη mg 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 Φυλλικό Οξύ mg Χολίνη mg Βήτα Καροτίνη mg 1, ,5 Ταυρίνη mg L-καρνιτίνη mg Εκχυλίσματα Ginseng mg Λιπαρά Οξέα (Ωμέγα 6) % 3,5 2,2 2,4 2,2 3,5 1,6 2,3 Λιπαρά Οξέα (Ωμέγα 3) % 0,5 0,4 0,4 0,4 0,7 0,4 0,5 Ασβέστιο % 1, ,9 1 1,1 1 Φώσφορος % 0,8 0,7 0,7 0,6 0,7 0,8 0,7 Κάλλιο % 0,6 0,6 0,6 0,5 0,5 0,5 0,6 Νάτριο % 0,5 0,4 0,4 0,3 0,4 0,4 0,4 Μαγνήσιο % 0,09 0,09 0,09 0,09 0,09 0,09 0,09 Θειικός Σίδηρος mg Θειικός Χαλκός mg Μαγγάνιο mg Ψευδάργυρος mg Ιώδιο mg Σελήνιο mcg

9 Απλή και ξεκάθαρη άποψη Ημερήσιες ποσότητες που ταιριάζουν στο βάρος της γάτας. Συνιστώμενες ημερήσιες μερίδες ανάλογα το σωματικό βάρος Όνομα Προϊόντος Ηλικία Γάτας Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος: Ι.Γ.Λεωτσάκος & ΣΙΑ Ο.Ε Λ. Κατσώνη 51 & Δημοσθένους, , Καλλιθέα - Αθήνα Τηλ.: , , Fax:

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου

Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου Το τέλεια ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σκύλου Η Φιλοσοφία μας: Αυθεντική εκ φύσεως Στις μέρες μας τα κατοικίδια αποτελούν μέλη της οικογένειας. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου

Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο. Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Διατρέφοντας τους Σκύλους με τον Σωστό Τρόπο Το εκτενές πρόγραμμα διατροφής Meradog για την υγιή ζωή του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Μακροζωία του σκύλου Ο οδηγός αυτός περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ. Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ. Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ Φυσική Ολοκληρωμένη Διατροφή, για όλα τα στάδια ζωής του σκύλου. «Η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι κάθε σκύλος σε όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Λ. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής Τ.Κ.: 19 100 Τηλ.: 22960-81640 Φαξ: 22960-27499 e-mail: info@ktiniatriki.gr PRODUCER: VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Σχολικό έτος: 2013-2014 Υπεύθυνος καθηγητής: Μανασής Βασίλης ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Βασιλείου Ευηάννα

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ : ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Υγιεινός τρόπος ζωής. Στάσεις και απόψεις των προπτυχιακών νοσηλευτών». Σπουδάστριες : Κασωτάκη Καλλιόπη Χαρκουτσάκη Ευαγγελία Εισηγήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2ο ΓΕΛ ΥΜΗΤΤΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α4 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΘΕΜΑ «ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ, ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΡΩΩ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-2013/1Ο ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ο Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «Οι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου» ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΠΛΙΓΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Επιβλέπων καηγητής: Παχούμη Δέσποινα ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνειες Παραδόσεων Χημείας Τροφίμων 2014-15. Ιωάννης Ρούσσης

Διαφάνειες Παραδόσεων Χημείας Τροφίμων 2014-15. Ιωάννης Ρούσσης Διαφάνειες Παραδόσεων Χημείας Τροφίμων 2014-15 Ενότητα Α Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων, Εισαγωγή στη Διατροφή Ενότητα Β Συστατικά των Τροφίμων Ενότητα Γ Χημεία των διαφόρων Τροφίμων Ενότητα Δ Εισαγωγή στην

Διαβάστε περισσότερα

Στη Χημεία Τροφίμων με την ευρεία θεώρηση περιλαμβάνονται η Ανάλυση Τροφίμων, η Βιοχημεία Τροφίμων και η Φυσικοχημεία Τροφίμων.

Στη Χημεία Τροφίμων με την ευρεία θεώρηση περιλαμβάνονται η Ανάλυση Τροφίμων, η Βιοχημεία Τροφίμων και η Φυσικοχημεία Τροφίμων. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Στοιχεία παραδόσεων Τα παρόντα είναι στοιχεία παραδόσεων για το μάθημα Χημεία Τροφίμων, 2013-14. Δεν συνιστούν σημειώσεις, αλλά απλά είναι αποτέλεσμα πρώτης επεξεργασίας. Αφορούν την ύλη της πρώτης

Διαβάστε περισσότερα

Η φιλοσοφία μας είναι απλή

Η φιλοσοφία μας είναι απλή Περιεχόμενα Διατροφολογία 7 Διατροφικές Συμβουλές 8 Ποιος είσαι; 11 Διάλεξε το σωστό προϊόν 13 Διατροφικά προϊόντα 14 Αύξηση απόδοσης 18 Έλεγχος βάρους 22 Βιταμίνες και μέταλλα 24 Ειδικά προϊόντα 30 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή. Τα πάντα που πρέπει να ξέρεις για την σωστή σου διατροφή! Fitnet The fitness network 1

Διατροφή. Τα πάντα που πρέπει να ξέρεις για την σωστή σου διατροφή! Fitnet The fitness network 1 Διατροφή Τα πάντα που πρέπει να ξέρεις για την σωστή σου διατροφή! Fitnet The fitness network 1 2 Fitnet The fitness network 1. Διατροφή Η διατροφή αποτελεί μοναδικό παράγοντα για την ανάπτυξη του σώματος,

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ

2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 2. ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Για να διατηρηθεί η ζωή, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι δομές και οι λειτουργίες της, χρειάζεται ενέργεια. Ο άνθρωπος εξασφαλίζει την απαραίτητη γι' αυτόν ενέργεια με τη διάσπαση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΑΝΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Dr ΚΑΤΑΠΟΤΗ ΖΗΝΟΒΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΙΟΣ 2010 ΔΥΣΘΡΕΨΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΚΣΑΜΗΝΙΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΙΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ιωάννης Ρούσσης Καθηγητής ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2014 1 ΥΛΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Το μάθημα ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ Παράγοντες που καθορίζουν το βάρος του βρέφους κατά τη γέννηση βάρος της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Φοιτήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΛΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΡΕΥΝΑ)

ΒΟΛΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΡΕΥΝΑ) ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΟΛΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΥΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΡΕΥΝΑ) ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου Πρόληψη της εφηβικής παχυσαρκίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε απασχολεί η εμφάνισή σου; Στην εφηβεία, ο οργανισμός αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό και οι ανάγκες για τροφή είναι αυξημένες. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ»

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ» ΚΑΛΗ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 1. Περιεχόμενα 1. Περιεχόμενα 2 2. Εισαγωγή 3 3. Οι συνέπιες της κακής διατροφής 4 4. Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

2014 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

2014 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2014 ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 1 [ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ] ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. της ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ ΤΖΙΡΒΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. της ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ ΤΖΙΡΒΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ της ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ ΤΖΙΡΒΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :Π. ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ, Μ.Sc ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2009 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου.

ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου. 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: βιωματικές δράσεις ΘΕΜΑ: Διατροφικές συνήθειες των μαθητών της α γυμνασίου, το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Προστατεύω τον εαυτό μου. ΜΑΘΗΤΕΣ:1 η ομάδα. Περγάμαλης Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ Σ.Ε.Υ.Π ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θ Ε Μ Α «ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η σημασία της διατροφής κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης

Η σημασία της διατροφής κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης Η σημασία της διατροφής κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης Η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή υγεία της μητέρας και του νεογνού που πρόκειται να γεννήσει. Αν η δίαιτα που ακολουθείται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΣΧΟΛΗ : Σ. Ε. Υ. Π. ΤΜΗΜΑ : ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΑΓΚΡΙΘΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΚΑΛΙΡΡΟΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΕΛΕΝΗ A. Πρόλογος σελ. 1 B.

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή είναι η επιστήμη της τροφής που σχετίζεται με την υγεία. Ο σύγχρονος κλάδος της επιστήμης της διατροφής αναπτύχθηκε

Διατροφή είναι η επιστήμη της τροφής που σχετίζεται με την υγεία. Ο σύγχρονος κλάδος της επιστήμης της διατροφής αναπτύχθηκε Διατροφή είναι η επιστήμη της τροφής που σχετίζεται με την υγεία. Ο σύγχρονος κλάδος της επιστήμης της διατροφής αναπτύχθηκε από ενδιαφέρον για τη μελέτη των κλινικών νόσων που προκαλούνται από μια συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τα ιχνοστοιχεία στην διατροφή Σπουδαστές: Τσαπτσάκα Αποστολία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ Ο.Ε. Λ. Αλεποχωρίου & Ανωνύμου Μέγαρα Αττικής Τ.Κ.: 19 100 Τηλ.: 22960-81640 Φαξ: 22960-27499 e-mail: info@ktiniatriki.gr PRODUCER: VAFO PRAHA s.r.o. Chrášťany

Διαβάστε περισσότερα