ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2010 ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ Βρισκόμαστε σε περίοδο τραγικής οικονομικής κρίσης. Για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση πρέπει να επενδύσουμε σε έργα υποδομής, τα οποία είναι και έργα ανάπτυξης, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τα δημόσια έργα. «Τα τελευταία πέντε χρόνια οδήγησαν σε διάλυση την χώρα. Ο κανόνας είναι ότι όλα τα έργα πάσχουν», τόνισε ο κ. Ρέππας. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο για την «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» είναι το μεγαλύτερο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2009 είχε απορρόφηση μικρότερη από 2%. Στην πραγματικότητα δηλαδή, ξεκίνησε με τρία χρόνια καθυστέρηση, που οδηγούσε με βεβαιότητα σε απώλεια Κοινοτικών πόρων. Η απορρόφηση του Προγράμματος το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν σχεδόν μηδενική. Έως είχαν δηλωθεί δαπάνες μόλις 60 εκατ. ευρώ. Στις 3/9/2010 οι δαπάνες ήταν 406 εκατ. ευρώ για το ΕΠ-ΕΠ και 157 εκατ. ευρώ για τα έργα Μεταφορών ήτοι 563 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 11% του συνολικού προγράμματος. Μέχρι τέλος του έτους το σύνολο των δαπανών αναμένεται να φτάσει στο 1 δισ. ευρώ ήτοι 20%. Διερευνήσαμε, μέσα από διεξοδικές συναντήσεις με όλες τις Περιφέρειες της χώρας, το επίπεδο της ωριμότητας των προς ένταξη περιφερειακών τους έργων και καθορίσαμε μαζί τους την ιεράρχηση υλοποίησής τους.

2 Μέχρι τέλος του 2010 δημοπρατούνται νέα έργα προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και εντός του 2011 δημοπρατούνται έργα προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ. Ήδη το Υπουργείο μας σχεδιάζει: Εκτεταμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, σε όλη τη χώρα, που θα περιλαμβάνει τη βελτίωση του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οδικού δικτύου σε μήκος πλέον των χλμ. με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόγραμμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Σε σχέση με τις υφιστάμενες 5 συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων: Αφορούσαν σε έργα ανώριμα από τεχνικής άποψης, που σε όλα υπάρχουν καταγγελίες Οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί πριν την εμφάνιση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και πολύ περισσότερο της εθνικής οικονομικής κρίσης Η υλοποίησή τους σήμερα γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης και εν μέρει αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της χώρας από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Μέλημά μας είναι να αντιμετωπίσουμε το ταχύτερο δυνατόν όλα τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, ώστε να υλοποιηθούν τα έργα αυτά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και επιβαρύνσεις για το κοινωνικό σύνολο. Οι καθυστερήσεις από την προηγούμενη Κυβέρνηση δημιουργούν δικαιώματα στους αναδόχους για διεκδικήσεις αποζημιώσεων. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Διερευνούμε εναλλακτικές λύσεις για τις χαράξεις που: έχουν ήδη απορριφθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας, όπως για παράδειγμα η χάραξη της Ιόνιας Οδού στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα ή έχουν αμφισβητηθεί μέσω προσφυγών, π.χ. περιοχή Κλόκοβας της Ιόνιας Οδού, όπου αναζητούνται ήδη εναλλακτικές λύσεις ή συγκρούονται με τις χαράξεις του δικτύου του ΟΣΕ.

3 Επί πλέον αναμένεται η εκδίκαση προσφυγών στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη χάραξη των τμημάτων: - του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας - του ΠΑΘΕ, τμήμα Κόρινθος Πάτρα, περιοχή Βραχναίϊκα, - ενώ οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες αμφισβητούν την καταλληλότητα της χάραξης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας σχεδόν στο σύνολό του, θεωρώντας ότι αυτός στα διάφορα τμήματα του θίγει διαφορετικά οικοσυστήματα, δίνοντας συνεχείς διευκρινίσεις. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ Έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων των μεγάλων έργων καθώς και διαδικασίες βελτιστοποίησης των διατάξεων του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (ΚΑΑΑ). Επειδή η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων καθυστερεί υπερβολικά, το Ελληνικό Δημόσιο αναγκάζεται συχνά να προσφεύγει στη διαδικασία των επιτάξεων για την έγκαιρη εξασφάλιση των αναγκαίων ακινήτων για την εκτέλεση των έργων, με στόχο την εγκατάσταση του Αναδόχου και την έναρξη εργασιών κατασκευής, πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών συντέλεσης των απαλλοτριώσεων. Το Υπουργείο σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία επεξεργάζεται νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να συντμηθούν οι χρόνοι και οι διαδικασίες για τη συντέλεση των απαλλοτριώσεων των μεγάλων έργων. Η Κυβέρνηση επιταχύνει τις απαλλοτριώσεις, αρχικές και συμπληρωματικές, με πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου, εφαρμόζοντας το άρθρο 17 παρ. 4 του Συντάγματος και το άρθρο 7 Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων. Ήδη έχει εφαρμοστεί η διαδικασία αυτή για τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις. Η συνολική πρόοδος παράδοσης των χώρων έχει ως εξής:

4 Ποσοστό Παράδοσης Αυτοκινητόδρομοι χώρων με απαλλοτριώσεις ή επιτάξεις έως 9/09 έως 9/10 1 Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65 62% 81%* ΠΑΘΕ: Ελευσίνα- Κόρινθος Πάτρα 11% 2 Ιόνια Οδός: Πάτρα - Πύργος Τσακώνα 38% 3 Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη 24% 92% Ιόνια Οδός: Αντίρριο - Ιωάννινα, 30% 42% ΠΑΘΕ: Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) Μαλιακός (Σκάρφεια) 4 Σχηματάρι - Χαλκίδα 5 ΠΑΘΕ: Μαλιακός Κλειδί 27% 65% * Δεν περιλαμβάνεται το τμήμα Καλαμπάκα - Εγνατία Η Κυβέρνηση επιταχύνει τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις (συνεργασία ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ με ΥΠΕΚΑ) τόσο για τους ίδιους τους αυτοκινητόδρομους και τις παραλλαγές τους, όσο και για τα βοηθητικά (Λατομεία, δανειοθάλαμοι, αποθεσιοθάλαμοι κ.λπ.) και συνοδά τους έργα (Σταθμοί Διοδίων, Κέντρα Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων κ.λπ.). Επίσης, επιταχύνει τις αρχαιολογικές έρευνες στις περιοχές των έργων. Συντάχθηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΥΠ.ΠΟ.Τ., το οποίο διευκόλυνε τις σχέσεις και τις συνεννοήσεις των υπηρεσιών των υπουργείων Υ.ΜΕ.ΔΙ και ΥΠΠΟΤ και επιτάχυνε τις αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες. Επιταχύνθηκε η κατασκευή και παράδοση των δημοσίων έργων, τα οποία προβλέπονται να ενταχθούν στις συμβάσεις παραχώρησης και τα οποία καρκινοβατούσαν κυρίως λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

5 Όσον αφορά στην πρόοδο του φυσικού αντικειμένου των έργων. Αυτοκινητόδρομοι Ποσοστό Ολοκλήρωσης Τεχνικού Αντικειμένου Έως 9/09 Έως 9/10 4% 1 Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας - Ε65 13% ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ 6% ΠΑΘΕ: Ελευσίνα- Κόρινθος Πάτρα 2 Ιόνια Οδός: Πάτρα - Πύργος Τσακώνα 17% Κόρινθος Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο 27% 3 Σπάρτη 55% Ιόνια Οδός: Αντίρριο - Ιωάννινα, 13% 24% ΠΑΘΕ: Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) Μαλιακός (Σκάρφεια) 4 Σχηματάρι - Χαλκίδα 5 ΠΑΘΕ: Μαλιακός Κλειδί 30% 52% Διόδια Υπάρχει μεγάλη αντίδραση των πολιτών στο να πληρώσουν τα διόδια, έτσι όπως αυτά έχουν οριστεί στις Συμβάσεις Παραχώρησης που η Ν.Δ. διαμόρφωσε. Η αντίδραση αυτή καθημερινά αυξάνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και πάλι απαιτήσεις των παραχωρησιούχων για αποζημιώσεις από το Δημόσιο. Το γεγονός ότι εισπράττονται διόδια σε τμήματα που οι αυτοκινητόδρομοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι είναι αποτέλεσμα του εγκεκριμένου χρηματοοικονομικού σχεδίου των έργων και τα διόδια αυτά έχουν ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση οποιασδήποτε περαιτέρω αποζημίωσης των παραχωρησιούχων. Όμως παράλληλα γίνεται προσπάθεια να βρεθούν πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου του ΠΑΘΕ, κυρίως σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Πιερία, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των περιοχών μέσω αυτών και να μην υποχρεούνται να κάνουν χρήση του αυτοκινητόδρομου για τοπικές μετακινήσεις και να επιβαρύνονται με τα διόδια.

6 AΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ (Μελέτη Κατασκευή) Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή των Δημοσίων Έργων, έχοντας ως στόχο τη βελτίωσή του ώστε να γίνει αυτό πιο διαφανές, δίκαιο, αποτελεσματικό και αποδοτικό. Για την αλλαγή του εν λόγω θεσμικού πλαισίου εφαρμόζεται η ακόλουθη διαδικασία: α. Έγινε πρόσκληση προς όλους τους φορείς αλλά και ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του χώρου καθώς και τους πολίτες να υποβάλλουν προτάσεις σχετικά με την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που παρουσιάζει το υφιστάμενο πλαίσιο για την παραγωγή Δημοσίων Έργων. Οι προτάσεις αυτές αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου κάτω από δύο ενότητες: για την τροποποίηση του νόμου για τις μελέτες (Ν.3316/05) και για την τροποποίηση του πλαισίου για την κατασκευή των έργων (Ν. 3263/04 και ευρύτερα Ν.3669/08). β. Παράλληλα στο Υπουργείο έχουν συσταθεί δύο Επιτροπές (μία για τις μελέτες και μία για τα έργα) αποτελούμενες από εκπροσώπους των Υπηρεσιών και Νομικούς Συμβούλους που έχουν ήδη επεξεργασθεί τις προτάσεις και διαμόρφωσαν Σχέδια Νόμου για τις Μελέτες και τα Έργα. Επί του παρόντος διεξάγεται διαβούλευση για την οριστικοποίηση των τελικών νομοσχεδίων με το ΤΕΕ, τις μελετητικές και εργοληπτικές οργανώσεις. Επίσης έχει προετοιμαστεί Σχέδιο Νόμου για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής με τις ακόλουθες αρμοδιότητες: 1. Έλεγχοι ωριμότητας 2. Εκδίκαση ενστάσεων στο προσυμβατικό στάδιο 3. Συμμετοχή στις επιτροπές παραλαβής έργων 4. Διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων στα έργα 5. Διαχείριση Μητρώου Μελετητών & Γραφείων/ εταιρειών Μελετών χορήγηση Πτυχίων

7 ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Σε σχέση με τον προδικαστικό έλεγχο και ανεξάρτητα από την ισχύουσα μέχρι σήμερα νομοθεσία, το Υπουργείο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΕΕ, προωθεί τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Παραγωγής Έργων, με σκοπό τον προδικαστικό έλεγχο των σημαντικών διοικητικών πράξεων που καθορίζουν την εξέλιξη όλων των μεγάλων έργων, αλλά και τον δειγματοληπτικό έλεγχο των συμβάσεων κατά την εξέλιξή τους. ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Το Σύστημα Επιτελικής Παρακολούθησης των Έργων (Σ.Ε.Π.Ε.) άρχισε να λειτουργεί στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων από τις αρχές του έτους (2010) και αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα στα επιτελικά όργανα του Υπουργείου να παρακολουθούν συνεχώς τις Συμβάσεις Έργων, Μελετών, Προμηθειών και Υπηρεσιών και να παρεμβαίνουν ουσιαστικά στην εξέλιξή τους. Το Σύστημα Επιτελικής Παρακολούθησης των Έργων (Σ.Ε.Π.Ε.), μέσω εγκατεστημένου στο Υπουργείο λογισμικού, συγκεντρώνει πληροφορίες και στοιχεία για το σύνολο των συμβάσεων που εκτελεί το Υπουργείο και παράγει αναφορές και εκθέσεις για χρήση από την Πολιτική Ηγεσία και από τις Υπηρεσίες Φορείς Υλοποίησης των Έργων. Μέσω του Σ.Ε.Π.Ε. επιτυγχάνεται: Η καταγραφή, επεξεργασία και αξιοποίηση των στοιχείων του συνόλου των συμβάσεων του Υπουργείου. Η δημιουργία αναφορών ανά Έργο, Υπηρεσία, Φορέα κλπ. Η έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Η εξαγωγή συμπερασμάτων για τον προγραμματισμό, συντονισμό και παρακολούθηση Μελετών και Έργων. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας Υπηρεσιών και στελεχών. Η διαφάνεια του συστήματος Ανάθεσης και Εκτέλεσης των Έργων. Αυτήν τη στιγμή παρακολουθούνται συμβάσεις συνολικού

8 Προϋπολογισμού 14,35 δισ. ευρώ (εκ των οποίων οι 1046 συμβάσεις συνολικού Προϋπολογισμού 10,4 δισ. ευρώ αφορούν τον Τομέα των Υποδομών, οι 1804 συμβάσεις συνολικού Προϋπολογισμού 3,95 δισ. ευρώ αφορούν τον Τομέα των Μεταφορών και Δικτύων και 1 σύμβαση προϋπολογισμού μόλις 354 χιλ. ευρώ που αφορά την Γεν. Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής). Με την Επιτελική Παρακολούθηση των Έργων υπηρετούνται αφενός μεν η διαφάνεια, αφού τα ουσιώδη στοιχεία της εξέλιξης κάθε έργου αναρτώνται επίσημα στο διαδίκτυο και αφετέρου επιτυγχάνεται η συγκέντρωση αξιόπιστων στοιχείων, με σύγχρονο και επιστημονικό τρόπο, για την παρακολούθηση και τη βελτιωτική παρέμβαση στην εξέλιξη συμβάσεων έργων και υπηρεσιών. Νέα Οδικά Έργα Αττικής Δεν εναρμονίζονταν με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου. Δεν είχαν εκδοθεί περιβαλλοντικοί όροι για το σύνολο του έργου σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ οι περιβαλλοντικοί περιορισμοί που είχαν επιβληθεί, ιδιαίτερα όσον αφορά στο φυσικό περιβάλλον και τον ορεινό όγκο του Υμηττού, αξιολογήθηκαν ως ανεπαρκείς. Κρίθηκε ότι τα τεχνικοοικονομικά στοιχεία του έργου καθώς και τα στοιχεία κυκλοφοριακής ζήτησης έπρεπε να επανεξεταστούν και να σχεδιαστεί ένα έργο που να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των πολιτών, όσο και στις δυνατότητες της Οικονομίας. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, το έργο επαναξιολογείται λαμβανομένου υπόψη και του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Υμηττού που βρίσκεται υπό σύνταξη. Νέο Αεροδρόμιο Καστελλίου Χρειάστηκε να δοθεί παράταση προκειμένου: i. Να διερευνηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου από το Δημόσιο. Εξυπακούεται ότι η Προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε διασφαλίσει τους πόρους για την υλοποίηση του έργου. ii. Να επιλυθούν θέματα λειτουργίας του αεροδρομίου, δεδομένου ότι αυτό είναι σε επαφή με το στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής με συνεργασία ΥΠΑ /ΓΕΑ.

9 iii. Να επιλυθούν τα θέματα προμήθειας τοποθέτησης και λειτουργίας του εξοπλισμού αεροναυτιλίας σε συνεργασία με την ΥΠΑ. Όλα αυτά διευθετήθηκαν και οι δεσμευτικές προσφορές για το έργο αναμένεται να υποβληθούν εντός του έτους. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (Γ1 φάση) Για το έργο «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση» προϋπολογισμού 74,4 εκατ. ευρώ, προετοιμάζεται η δημοπράτηση εντός του ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ Η υλοποίηση του συνολικού έργου μεταφοράς νερού από τον Άνω Ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία από το Υπουργείο Υ.ΜΕ.ΔΙ. έχει σχεδιαστεί να υλοποιηθεί με τα παρακάτω επιμέρους έργα: Αποπεράτωση φράγματος Συκιάς (εργολαβία που βρισκόταν σε εξέλιξη) προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ. Σήραγγα εκτροπής Αχελώου προς τη Θεσσαλία (εργολαβία που περατώθηκε τον Νοέμβριο του 2009 με ολοκλήρωση της διάνοιξης και επένδυση του 1/3 του μήκους της) και τελικής δαπάνης 178 εκατ. ευρώ. Κατασκευή τελικής επένδυσης σήραγγας εκτροπής Αχελώου (έργο που δημοπρατήθηκε αλλά δεν υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση) προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, για τα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχουν δαπανηθεί 350 εκατ. ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και τα έργα της Μεσοχώρας που έχουν κατασκευασθεί από την Δ.Ε.Η. (Φράγμα Μεσοχώρας και Υδροηλεκτρικός Σταθμός Γλύστρας), το δαπανηθέν ποσό υπερβαίνει τα 850 εκατομ. Ευρώ. Με την απόφαση 141/2010 της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ έγινε δεκτή η από 23/10/09 αίτηση που αφορούσε στην αναστολή της εκτέλεσης του έργου για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου. Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συγκρότησε τρεις ομάδες Εμπειρογνωμόνων: για τη Σήραγγα Εκτροπής, για το Φράγμα Συκιάς, για τα Περιβαλλοντικά θέματα.

10 Ήδη η πρώτη και η τρίτη ομάδα Εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους και υπέβαλαν στο ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ τα σχετικά πορίσματα αναφορικά με τη Σήραγγα Εκτροπής. Το Υπουργείο με τις Νομικές του Υπηρεσίες εξετάζει την περίπτωση να υποβάλλει στο ΣτΕ αίτηση μερικής ανάκλησης της υπ αρ. 141/2010 απόφασής του. Οι εργασίες της ομάδας εμπειρογνωμόνων που έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση το Φράγμα Συκιάς καθώς και η Έκθεση για τα περιβαλλοντικά θέματα βρίσκονται σε εξέλιξη και προβλέπεται να κατατεθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ Επεκτείνουμε το Μετρό της Αθήνας στη Γραμμή 3 (Χαιδάρι Πειραιάς) και στοχεύουμε σε έναρξη κατασκευής εντός του Προετοιμάζουμε την νέα γραμμή 4, που θα δώσει μια τεράστια ανάσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, στοχεύοντας στην δημοπράτηση του έργου περί τα τέλη του Aναλυτικότερα: α. Η επέκταση από το Αιγάλεω στο Χαϊδάρι είναι υπό κατασκευή με προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης στις αρχές του επόμενου έτους. β. Η επέκταση Χαϊδάρι Πειραιάς βρίσκεται υπό δημοπράτηση. Έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί το Α Στάδιο του διαγωνισμού και αναμένεται η περαίωση της δικαστικής διαδικασίας, λόγω προσφυγών ορισμένων διαγωνιζομένων στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, προκειμένου να προχωρήσει το Β στάδιο του διαγωνισμού. γ. Η Γραμμή 4 βρίσκεται υπό μελέτη. Έχει βελτιωθεί ο σχεδιασμός του έργου, ώστε ένας κλάδος της γραμμής αυτής να καλύψει πυκνοδομημένες περιοχές στο Παγκράτι και στο Βύρωνα με 3 νέους σταθμούς, ενώ πρόκειται σύντομα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση των υπολειπόμενων μελετών του μεγάλου αυτού έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2,7 δισ. ευρώ. ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Κυβέρνησή μας παρέλαβε το έργο της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης σε πλήρη αποδιοργάνωση, με σοβαρά διοικητικά και τεχνικά προβλήματα και με πολύ χαμηλούς ρυθμούς εργασιών. Είναι χαρακτηριστικό

11 ότι με αναλωμένο το 64% του συμβατικού χρόνου, είχε κατασκευαστεί μόνον το 14,5 % του οικονομικού αντικειμένου του έργου. Αυτήν την περίοδο αξιολογούνται τα ανοικτά συμβατικά θέματα που έχουν ανακύψει μεταξύ της Αττικό Μετρό και του Αναδόχου. Δρομολογείται η αντιμετώπιση των θεμάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, στο πλαίσιο που καθορίζονται από τη σύμβαση, με γνώμονα την υλοποίηση του έργου και κατ επέκταση τη σύντομη παράδοση του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η επανεκκίνηση του έργου με εντατικούς ρυθμούς τόσο σε επίπεδο διάνοιξης σηράγγων, όσο και σε επίπεδο κατασκευής των σταθμών. Σε ό,τι αφορά στις επεκτάσεις του Μετρό προς Καλαμαριά, στοχεύουμε σε έναρξη κατασκευής περί τα τέλη του 2011 και ωριμάζουμε τις μελέτες στη δυτική επέκταση προς Σταυρούπολη / Ευκαρπία. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Για τη Θεσσαλονίκη καταλήξαμε σε ένα προκαταρκτικό σχέδιο υποδομών μεταφορών για το πολεοδομικό συγκρότημα, το οποίο προσφάτως το παρουσιάσαμε εκεί. Το Προκαταρτικό Σχέδιο στο οποίο καταλήξαμε είναι σχέδιο δεκαετίας και υπηρετεί το συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Το Προκαταρτικό Σχέδιο αυτό συζητήθηκε στη Διυπουργική Επιτροπή Μεγάλων Εργων και Υποδομών και υιοθετήθηκε καταρχήν. Πώς όμως θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών της Θεσσαλονίκης; Πρώτος άξονας: Η Εκπόνηση του Συναινετικού Σχεδίου Αναφοράς Εργων Υποδομών Μεταφορών του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, με εξειδίκευση των επιλογών και με αλληλοσυσχέτιση και ιεράρχηση των δράσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή του. Δεύτερος άξονας: Η συγκρότηση κατάλληλων οργανωτικών δομών που θα εξειδικεύσουν το Στρατηγικό Σχέδιο με την εκπόνηση των αναγκαίων εξειδικευμένων μελετών και στη συνέχεια θα προγραμματίζουν, συντονίζουν και θα διαχειρίζονται την εκτέλεση των έργων.

12 Τρίτος άξονας: Η εξασφάλιση των κατάλληλων χρηματοδοτικών πηγών. Η χρηματοδότηση των μελετών και έργων θα βασίζεται σε ένα αξιόπιστο μίγμα δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης. Θα αξιοποιηθούν οι διατιθέμενοι πόροι, τόσο των Τομεακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, όσο και του ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια του ΠΔΕ, όπως επίσης, θα αξιοποιήσουμε τόσο τις δυνατότητες των ΣΔΙΤ, όσο και τις δυνατότητες των Συμβάσεων Παραχώρησης. Δανεισμός από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι μέσα στις βασικές επιλογές των χρηματοδοτικών μας πηγών, όχι μόνον για τα έργα της Θεσσαλονίκης αλλά και για άλλα μεγάλα έργα. Έχουμε δώσει αναλυτικά τον κατ εκτίμηση προϋπολογισμό των έργων του Προκαταρτικού Σχεδίου και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και βρίσκεται ανηρτημένος στο διαδίκτυο. Τα Εργα που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και σε ορίζοντα τετραετίας με πλήρως διασφαλισμένους πόρους. i. Αναβάθμιση των Κόμβων της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής από Κ16 (Κόμβος Λαχαναγοράς) έως Κ5. Ο Κόμβος Κ16 ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ και θα δημοπρατηθεί εντός του Οι υπόλοιπες επεμβάσεις συνίστανται στην ανάγκη ανισοπεδοποίησης των κύριων κινήσεων των έξι βασικών Κόμβων του Δυτικού Τμήματος της Εσωτερικής Περιφερειακής με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ: ii. Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής από Κ5 έως Κ12 (Κόμβος με την ΕΟ Θεσ/νίκης Μουδανιών) και της σύνδεσης της με το αεροδρόμιο iii. Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης Είναι γνωστή η παταγώδης αποτυχία της προηγούμενης Κυβέρνησης στη Σύμβαση παραχώρησης της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση τελικά διαλύθηκε, αφού προηγουμένως το Διαιτητικό Δικαστήριο αποδέχθηκε, ύστερα από προσφυγή του αναδόχου, την καταγγελία της σύμβασης με υπαιτιότητα του Δημοσίου και επιδίκασε στον Παραχωρησιούχο

13 αποζημίωση. Συνολικά ο Παραχωρησιούχος θα αποζημιωθεί με το ποσό των ,59 ευρώ, έναντι των ευρώ που ζητούσε. Το Ελληνικό Δημόσιο θα κατέβαλε εάν κατασκευαζόταν το έργο, χρηματοδοτική συμβολή 90 εκατ. ευρώ. Δεν παγώσαμε εμείς το έργο, ούτε ζημιώσαμε εμείς το κράτος. Αυτό το κατάφερε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις προχειρότητες και τις παραλείψεις της, όταν την ίδια στιγμή ο κ. Σουφλιάς, κομπάζοντας, έλεγε ότι το κολοβό έργο της κας Παπανδρέου το κατέστησε πλήρες και λειτουργικά ικανό να υλοποιηθεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Αντίθετα εμείς προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες και παράλληλα διερευνούμε τη καταλληλότερη λύση της υποθαλάσσιας αρτηρίας, για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Θεσσαλονίκης. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Κατακυρώσαμε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού τον οποίον, οι κύριοι της ΝΔ, είχαν προκηρύξει και αξιολογήσει, και υπογράψαμε τη σχετική σύμβαση κατασκευής, που δεν είχαν υπογράψει, αν και είχαν καταλήξει στο αποτέλεσμα ήδη από τον Μάιο του Βέβαια εκκρεμούν προσφυγές και καταγγελίες τόσο στην ΕΕ όσο και στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα: Το έργο «Επέκταση του Τραμ στον Πειραιά» έχει ενταχθεί στον ΠΕΠ Αττικής με προϋπολογισμό ευρώ και δημοπρατήθηκε στις με Ανοικτό Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό. Η διαγωνιστική διαδικασία έλαβε χώρα στις , οπότε αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης. Δεδομένης της σημαντικής καθυστέρησης που είχε παρατηρηθεί στην προώθηση του θέματος και εκτιμώντας τη σημαντικότητα του έργου, η νέα Διοίκηση της εταιρίας, η οποία ορίστηκε και συγκροτήθηκε στις , εξέτασε και ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού στις , σε χρονικό διάστημα μικρότερο του τριμήνου από τη σύστασή της. Κατά της προαναφερόμενης απόφασης ορισμένοι υποψήφιοι έχουν ασκήσει τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ένδικα μέσα, τα οποία και εκκρεμούν. Επίσης τον Ιούλιο του 2010 υποβλήθηκε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επί της οποίας η ΤΡΑΜ Α.Ε. πρόσφατα έχει απαντήσει.

14 ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΗΣΑΠ) Οι επεκτάσεις του δικτύου του ΗΣΑΠ μπορούν να δοθούν ως παράδειγμα πλήρους ανικανότητας της ΝΔ να διαχειριστεί μεγάλα έργα. Ειδικότερα: Για την επέκταση προς Άγιο Στέφανο είχαν προκηρυχθεί 7 μελέτες εκ των οποίων ανατέθηκαν 2 χωρίς να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Οι υπόλοιπες 5 ακυρώθηκαν λόγω λανθασμένου σχεδιασμού. Οι μελέτες για την επέκταση προς Πειραϊκή διεκόπησαν από τη Ν.Δ. διότι επιλέχθηκε η λύση του τραμ και δημοπρατήθηκε η επέκταση προς Πειραιά. Η μελέτη σκοπιμότητας προς τον Άλιμο διεκόπη το Επομένως για ποιο έργο επεκτάσεων του ΗΣΑΠ επερωτάτε κύριοι της ΝΔ; Είναι προφανές ότι το έργο δεν είναι ώριμο μελετητικά, ούτε υπάρχουν πόροι για την υλοποίησή του. Η ΗΣΑΠ Α.Ε. προκήρυξε τη «Μελέτη σκοπιμότητας, κόστους οφέλους της επέκτασης της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ προς τα Νότια Προάστια», στοχεύοντας να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει κατάλληλα όλα τα αναγκαία στοιχεία για την κατασκευή νέας υπόγειας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, συνολικού μήκους περίπου 9 χλμ., με σκοπό τη σύνδεση της υφιστάμενης γραμμής με τα νότια προάστια της Αθήνας.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Γιώργος Δέδες Γενικός Γραμματέας Υποδομών ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ 01/2015 Ποσοστό εκτέλεσης Έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. (ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ)

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. (ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ) ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ. (ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ) Έτος 1999: Απόφαση για δημοπράτηση των Έργων κατασκευής των Μεγάλων Οδικών Αξόνων με Συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήριος Μπασιούκας Προϊστάμενος της Δ/νσης ΛΣΕΠ Πολτικός Μηχανικός

Σωτήριος Μπασιούκας Προϊστάμενος της Δ/νσης ΛΣΕΠ Πολτικός Μηχανικός «Το Έργο της Διεύθυνσης Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (ΛΣΕΠ) του Υπ. Υ.ΜΕ.ΔΙ μετά την παράδοση σε κυκλοφορία των νέων αυτοκινητοδρόμων» Σωτήριος Μπασιούκας Προϊστάμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, )

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, 21.06.2010) Το πρόγραμμα (κατασκευής και βελτίωσης)

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΠΑ [ΠΟΛ..]

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΠΑ [ΠΟΛ..] ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ι «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΠΑ [ΠΟΛ..] Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΦΜ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΘΗΝΑ 1-8-2007 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

250

250 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 Αριθµ. 302 /12 / 2013 ΕΚΘΕΣΗ Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (άρθρο 75 παρ. 1 του Συντάγµατος)

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Π

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Π ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - 14 Ιουνίου 2017 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ Π.Π. 2014-2020 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013 ΤΙΤΛΟΣ ΕΠ Προσπελασιμότητας 277211 ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ «ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2.274.003.178,92 Αττική 216819 ΝΕΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόσφατη εμπειρία των Έργων Παραχώρησης Η σημασία της επανεκκίνησής τους για την ανάπτυξη της χώρας Γεώργιος Συριανός

Η πρόσφατη εμπειρία των Έργων Παραχώρησης Η σημασία της επανεκκίνησής τους για την ανάπτυξη της χώρας Γεώργιος Συριανός Η πρόσφατη εμπειρία των Έργων Παραχώρησης Η σημασία της επανεκκίνησής τους για την ανάπτυξη της χώρας Γεώργιος Συριανός Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ - Γενικός Διευθυντής ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. Διημερίδα ΤΕΕ Ιούνιος 2013 Έργα Παραχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΠΣ (2009) ΕΠ ΣΑΑΣ + Β Τ.Σ (2015) ΕΣΠΑ ????

Α ΚΠΣ (2009) ΕΠ ΣΑΑΣ + Β Τ.Σ (2015) ΕΣΠΑ ???? ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Εξέλιξη ξη Συγχρηματοδοτούμενων μ Σιδηροδρομικών Έργων Ελένη Α. Γιώτη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ 2000-2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 2006 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2006 2 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

κόμβος στο δίαυλο Ορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά Κόμβος στο δίαυλο Κνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων

κόμβος στο δίαυλο Ορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά Κόμβος στο δίαυλο Κνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων Ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου μέσω Έυβοιας Δύο γέφυρες σύνδεσης Εύβοιας Ηπειρωτικής Ελλάδας. Συμβατική οδός στη Βόρεια Εύβοια με κόμβους πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο, κόμβος στο δίαυλο Ορέων έως το ακρωτήρι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Χαριλάου Τρικούπη 182 Αθήνα 18/72011 101 78 Αθήνα, τηλ. 64 67 912 Αρ. Πρωτ 2746 Προς τη Βουλή των Ελλήνων Δ/νση Κοινοβουλευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2, παρ.1 (γ) του Ν.3614/07 Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, όπως ισχύει,

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2, παρ.1 (γ) του Ν.3614/07 Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, όπως ισχύει, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΠΠ1-ΑΑΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΠΠ1-ΑΑΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ" (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΓΠ1-ΗΛΘ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΓΠ1-ΗΛΘ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ" (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Δ/νση: Καρύστου 5 Τ.Κ.: Αθήνα. Προϊστάμενος Πληροφορίες: Τηλέφωνο: Φαξ:

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ. Δ/νση: Καρύστου 5 Τ.Κ.: Αθήνα. Προϊστάμενος Πληροφορίες: Τηλέφωνο: Φαξ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα, 14-6-2018 Αριθ. Πρωτ: Δ16/ΒΟΑΚ/οικ. 613 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚ/ΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

κόμβοςστοδίαυλοορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά ΚόμβοςστοδίαυλοΚνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων

κόμβοςστοδίαυλοορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά ΚόμβοςστοδίαυλοΚνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων Ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου μέσω Έυβοιας Δύο γέφυρες σύνδεσης Εύβοιας Ηπειρωτικής Ελλάδας. Συμβατική οδός στη Βόρεια Εύβοια με κόμβους πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο, κόμβοςστοδίαυλοορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Παρουσίαση. Φορέων Δημοσίου. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ για Διαγωνισμούς Προμηθειών Υλικών & Υπηρεσιών. Επίκαιρη Ημερίδα. ΑΘΗΝΑ Forum Training Center

Πρακτική Παρουσίαση. Φορέων Δημοσίου. του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ για Διαγωνισμούς Προμηθειών Υλικών & Υπηρεσιών. Επίκαιρη Ημερίδα. ΑΘΗΝΑ Forum Training Center Ειδικό στέλεχος Αρμόδιας Υπηρεσίας με πρακτική & διδακτική εμπειρία σε θέματα που αφορούν την Ορθή Χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. & ΚΗΜΔΗΣ 24 Απριλίου // 10::00-15:00 Επανάληψη 21 Μαΐου // 10::00-15:00 Τρίτη 26

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ)

Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Νέο ΕΣΠΑ Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που υπεβλήθησαν είναι επτά τομεακά και δεκατρία περιφερειακά. Ο προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση έργων ΔΣΑ και στήριξης επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Χρηματοδότηση έργων ΔΣΑ και στήριξης επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ενωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας Χρηματοδότηση έργων ΔΣΑ και στήριξης επιχειρηματικότητας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Συνέδριο ΤΕΕ, 12-14/12/2012: «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» Φώτης Κουρμούσης Περιβαλλοντολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Συριανός. Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ. Συνέδριο ΣΕΓΜ / ΣΕΣΜΑ Νοέμβριος 2013

Γεώργιος Συριανός. Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ. Συνέδριο ΣΕΓΜ / ΣΕΣΜΑ Νοέμβριος 2013 Γεώργιος Συριανός Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ Συνέδριο ΣΕΓΜ / ΣΕΣΜΑ Νοέμβριος 2013 Έργα Παραχώρησης 2008 Έως το 2008 είχε συντελεστεί η Έναρξη Παραχώρησης σε 5 μεγάλα οδικά Έργα: Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Πάτρα- Τσακώνα),

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συγκοινωνιολόγων στην εξέλιξη των Έργων Παραχώρησης

Ο Ρόλος των Συγκοινωνιολόγων στην εξέλιξη των Έργων Παραχώρησης Εσπερίδα ΣΕΣ "Προοπτικές απασχόλησης νέων Συγκοινωνιολόγων" 31 Μαρτίου 2015 Ο Ρόλος των Συγκοινωνιολόγων στην εξέλιξη των Έργων Παραχώρησης Βασίλης Χαλκιάς Διευθύνων Σύμβουλος Αττικές Διαδρομές A.E. Τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Έμφαση στη βελτίωση των Υποδομών

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Έμφαση στη βελτίωση των Υποδομών ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Έμφαση στη βελτίωση των Υποδομών Σέργιος Λαμπρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ 1 Η οδική ασφάλεια αποτελεί μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα της Χώρας μας. Για την συστηματική αντιμετώπισή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΠΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΠΑ 3 η ιάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ΕΠΑΑ, ΕΠΑΛ 2007-2013 2013 Πορεία Υλοποίησης ΕΣΠΑ 14.12.2011 1 Πορεία Υλοποίησης ΕΣΠΑ 2 Πορεία Υλοποίησης ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2007-2013 3 Πορεία Υλοποίησης ΤΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΘΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΘΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΘΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 1.1 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ Αποτελεί νομικό εργαλείο με την χρήση του οποίου είναι εφικτή η αναγκαστική (ακούσια) στέρηση της ιδιοκτησίας για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1. Στις 16 Απριλίου 2007 δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, ο Νόμος 3555/2007 του ΥΠΕΧΩΔΕ, που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για την επιλογή προετοιμασία έργων και δράσεων, σχέση μεταξύ της επιθυμητής δράσης και της κοστολόγησης.

Προτάσεις για την επιλογή προετοιμασία έργων και δράσεων, σχέση μεταξύ της επιθυμητής δράσης και της κοστολόγησης. Προτάσεις για την επιλογή προετοιμασία έργων και δράσεων, σχέση μεταξύ της επιθυμητής δράσης και της κοστολόγησης. Εισηγητής : Μανάλης Χρήστος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Όλα τα μέχρι σήμερα θεσμικά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ Ο εκσυγχρονισµός και η ανάπτυξη των κοινωφελών υποδοµών της χώρας (τόσο των µεταφορικών υποδοµών, όσο και των υποδοµών «ποιότητας ζωής») αποτελεί σηµαντική

Διαβάστε περισσότερα

Οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στην επιτυχή υλοποίηση δράσεων προγραμμάτων και έργων ΔΣΑ

Οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στην επιτυχή υλοποίηση δράσεων προγραμμάτων και έργων ΔΣΑ Ενωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας Οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στην επιτυχή υλοποίηση δράσεων προγραμμάτων και έργων ΔΣΑ Ημερίδα Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ Π. ΑΧΕΛΩΟΥ

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ Π. ΑΧΕΛΩΟΥ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩ ΡΟΥ Π. ΑΧΕΛΩΟΥ (Από την παρουσίαση στα πλαίσια του Athens Energy Forum 2014) Λ. Λαζαρίδης,

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος

Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους ΜΜΕ Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος Ηρακλής Κ. Δρούλιας Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Θεσσαλονίκη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 Παραδόσεις έργων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεκτή ομοφώνως έγινε απόψε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί την επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Καμπάνακι κινδύνου για την κατάσταση στις κατασκευές από Μιτζάλη, Περδικάρη, Σουρέτη

Καμπάνακι κινδύνου για την κατάσταση στις κατασκευές από Μιτζάλη, Περδικάρη, Σουρέτη Καμπάνακι κινδύνου για την κατάσταση στις κατασκευές από Μιτζάλη, Περδικάρη, Σουρέτη Την άποψη του κατασκευαστικού τομέα, των τεχνικών εταιρειών και των φορέων του δημοσίου συζήτησαν εκπρόσωποί τους στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-10 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-10 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διαδικασίες Λειτουργίας ΓΔ-10 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» Έκδοση: 1 η Αναθ: 4 Ημερομηνία Έγκρισης: 20/1/2016 Σελίδα 2 από 9 Έγκριση: Υπεύθυνος Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1 Δημοπρατηθέντα και συμβασιοποιηθέντα νέα δημόσια έργα από 1ης Ιουλίου 2012 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013

Πίνακας 1 Δημοπρατηθέντα και συμβασιοποιηθέντα νέα δημόσια έργα από 1ης Ιουλίου 2012 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013 1 Πίνακας 1 Δημοπρατηθέντα και συμβασιοποιηθέντα νέα δημόσια έργα από 1ης Ιουλίου 2012 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013 Προϋπολογισμός ς Ποσό σύμβασης 1 2 Σύνδεση παραγλαύκιων αρτηριών με το λιμάνι Πατρών (ΣΣΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το με αρ. πρωτ /ΕΥΘΥ647/ Διευκρινιστικό Οδηγό για τη διαδικασία «Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης»

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το με αρ. πρωτ /ΕΥΘΥ647/ Διευκρινιστικό Οδηγό για τη διαδικασία «Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ" (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ)

Διαβάστε περισσότερα

1. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

1. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη 13 2-2009 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΓΨ1-Ο52. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΑΔΑ: ΒΛΓΨ1-Ο52. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» Ταχ. Δ/νση : Κόνιαρη 15 Αθήνα Ταχ. Κώδικας : 114 71 Πληροφορίες: Αθ. Δαλαμάγκας

Διαβάστε περισσότερα

LANGUAGE: ATTIKOMETROLEGALDEPARTMENT NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION:

LANGUAGE: ATTIKOMETROLEGALDEPARTMENT NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: LANGUAGE: EL CATEGORY: ORIG FORM: F05 VERSION: R2.0.9.S03 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ATTIKOMETROLEGALDEPARTMENT NO_DOC_EXT: 2019-057833 SOFTWARE VERSION: 9.10.4 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE:

Διαβάστε περισσότερα

Οι Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε έργα αστικού περιβάλλοντος

Οι Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε έργα αστικού περιβάλλοντος Οι Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε έργα αστικού περιβάλλοντος ΗλίαςΗλίας Πλασκοβίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου ΕλισάβετΕλισάβετ Καραΐσκου, MSc, Υπ. Διδάκτωρ Παντείου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING Σέργιος Λαμπρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ 14 Ιουνίου 2017 Δημόσιες Υποδομές: Τι πρέπει να γίνει Για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη είναι αναγκαίο, όσον

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Εργαλείο ή τροχοπέδη; Γιώργος Ν. Κάζος Πολιτικός Μηχανικός Αντιπρόεδρος ΣΕΓΜ ΤΕΕ, Ιούνιος 2013 1 Βασική Νομοθεσία Ν 3316/2005 «Ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 ΚΕΡΚΥΡΑ 6 3-2008 1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος

Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους ΜΜΕ Χτίζουμε τα σχολεία του μέλλοντος Ηρακλής Κ. Δρούλιας Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2013 Παραδόσεις έργων πριν

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν

Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν Στον τεχνικό κόσμο υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την έλλειψη ικανής γενιάς νέων έργων για να μπορέσει να επιβιώσει. Οι επενδύσεις σε μεγάλα έργα δείχνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σήµερα, στην Αθήνα λειτουργούν 29 Σταθµοί Μετρό και 31 χλµ δικτύου των Γραµµών 2 & 3

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2, παρ.1 (γ) του Ν.3614/07 Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, όπως ισχύει,

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Το προβλεπόμενο στο άρθρο 2, παρ.1 (γ) του Ν.3614/07 Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, όπως ισχύει, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Εθνικού Περιβαλλοντικού Δικτύου Ε.ΠΕ.ΔΙ. (Κ.Υ.Α με αρ / , άρθρο 3, παρ.4)

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Εθνικού Περιβαλλοντικού Δικτύου Ε.ΠΕ.ΔΙ. (Κ.Υ.Α με αρ / , άρθρο 3, παρ.4) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Ευρυτανίας και Ιτέας 2 Ταχ. Κωδ. : 115 23 Αθήνα Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμων, τι ακολουθεί μετά;

Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμων, τι ακολουθεί μετά; Ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμων, τι ακολουθεί μετά; Η ζωή μετά (το Μάρτη του 2017) Γιάννης Μπακογιάννης Δ/νση Προγραμματισμού Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης Ζητήματα - Προκλήσεις Πόσο ποσοστό του κατασκευαστικού

Διαβάστε περισσότερα

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και (α) Αρµοδιότητες Γραφείου Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Τουρισμού και τα Γραφεία του (διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2010 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Π.Ε.ΚΑ. Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων (Κ.Υ.Υ.) Ποιοτική Οργάνωση-Αρμοδιότητες-Δράσεις. περιβάλλοντος

Υ.Π.Ε.ΚΑ. Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων (Κ.Υ.Υ.) Ποιοτική Οργάνωση-Αρμοδιότητες-Δράσεις. περιβάλλοντος Υ.Π.Ε.ΚΑ Ειδική Γραμματεία Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων (Κ.Υ.Υ.) Ποιοτική Οργάνωση-Αρμοδιότητες-Δράσεις κατάσταση υδάτινου περιβάλλοντος ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΔΑΤΩΝ Αρμοδιότητες Συντονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας Συνέδριο " ηµόσια Έργα" 19-21 Απριλίου 2005 ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος.Σ. Αττικό Μετρό ΑΕ Επικ.Καθηγητής, Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΜΦ1-3Θ3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: Β4ΜΦ1-3Θ3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

α/α ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπορεί μια περιοχή να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Στρατηγικής δύο ή περισσότερων Αστικών Αρχών;

α/α ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπορεί μια περιοχή να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Στρατηγικής δύο ή περισσότερων Αστικών Αρχών; 1 Στην περίπτωση στρατηγικής σε περιοχή της Περιφέρειας Αττικής η οποία παρουσιάζει ειδική αναπτυξιακή δυναμική, μπορεί ένας Δήμος να αποτελεί μόνος του την Αστική Αρχή; Μπορεί ένας Δήμος να αποτελεί Αστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Π. Πόλη: Λαμία Ταχ. Διεύθυνση : Υψηλάντη 12 Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ

Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1989 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΙΒΥΛΛΑΣ Γ. ΧΑΪΝΗ Όνομα Χαϊνη Σίβυλλα Εθνικότητα Ελληνική Ημερομηνία Γέννησης 23.11.65 Επάγγελμα Πολ. Μηχανικός Ε.Μ.Π. Διεύθυνση : Αγ. Τριάδος 2 14122 Τηλ. Επικοινωνίας 6937111018 Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Εισαγωγή

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Εισαγωγή ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Εισαγωγή Οι δημόσιες συμβάσεις είναι ένα νομικό και αναπτυξιακό εργαλείο μέσω του οποίου το κράτος αγοράζει από τον ιδιωτικό τομέα αγαθά και υπηρεσίες ή αναθέτει στον ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απάντηση Μ. Χρυσοχοϊδη στο ΤΕΕ Μαγνησίας για τα έργα της Κάρλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απάντηση Μ. Χρυσοχοϊδη στο ΤΕΕ Μαγνησίας για τα έργα της Κάρλας ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/12/2013 ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απάντηση Μ. Χρυσοχοϊδη στο ΤΕΕ Μαγνησίας για τα έργα της Κάρλας Απάντηση στη επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας για τα έργα της Κάρλας απέστελλε ο Υπουργός Υποδομών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3614/2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2007-2013

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3614/2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2007-2013 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3614/2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2007-2013 Οι συγκεντρωτικές διαδικασίες εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ οδήγησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Καρπενήσι 26-09-2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από το Καρπενήσι ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την ένταξη στο ΕΣΠΑ : του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΠΠ1-ΖΦΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΛΠΠ1-ΖΦΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΓΓΔΕ) ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ" (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΕ Θράκης Για την β Φάση του ΣΠΕΜ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΕ Θράκης Για την β Φάση του ΣΠΕΜ ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΕ Θράκης Για την β Φάση του ΣΠΕΜ Το ΤΕΕ Θράκης, στα πλαίσια του ρόλου του ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες διαβούλευσης ιδιαίτερα σε θέματα προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ LIFE-NATURE

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ LIFE-NATURE ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ LIFE-NATURE EΘΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NATURA ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020 Πρωτοβουλία Επιτροπής ΦΥΣΗ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Γεν. Δ/νση Χωρικού Σχεδιασμού Δ/νση Χωροταξικού Σχεδιασμού ΜΕΛΕΤΗ: ΧΡΗΜ/ΤΗΣΗ: Αξιολόγηση και αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Δυο χρόνια «Θησέας»

Δυο χρόνια «Θησέας» 9 ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 27 E N H M Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Δυο χρόνια «Θησέας» 25-26 Δυο χρόνια μετά τις πρώτες προεντάξεις έργων στο Πρόγραμμα «Θησέας», οι στόχοι του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. από την υλοποίησή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.15 Αθήνα, 30/5/2007 Αριθ. Πρωτ. Δ17γ/01/85/ΦΝ 439

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.15 Αθήνα, 30/5/2007 Αριθ. Πρωτ. Δ17γ/01/85/ΦΝ 439 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ Δ/ΣΗΣ & ΠΡΟΓ/ΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΘ/ΚΟΥ ΣΥΝΤ/ΣΜΟΥ & ΚΩΔ/ΣΗΣ ( Δ17) ΤΜΗΜΑ: γ Ταχ. Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 182 Ταχ. Κώδικας: 101 78 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕ/ΙΠ... 3 2. ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕ/ΙΠ... 4 2.1. Μονάδα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Ωρίμανσης...4 2.2. Μονάδα Διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 (ΚΑΨΙΑ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 (ΚΑΨΙΑ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ) ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ 7 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 (ΚΑΨΙΑ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ) 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ. ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΜΕ Ι «ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε65)»

ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε65)» ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Δεκέμβριος 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ.

Τη χάραξη νέας θέσης παραβολής κρουαζιερόπλοιου, ολικού μήκους άνω των 300μ. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στα πλαίσια της από 13/2/2008 Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, είχε χρηματοδοτήσει την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Τροποποίηση Προγραμματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5) ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5) Μελετείστε τις παρακάνω πληροφορίες αναφορικά με την οργάνωση της διαχείρισης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΜΟΔ Α.Ε. / 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΜΟΔ Α.Ε. / 13 Νοεμβρίου 2013 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΟΔ Α.Ε. / 13 Νοεμβρίου 2013 Δομή Παρουσίασης Ρόλος και λειτουργία ΕΑΑΔΗΣΥ Προληπτικός Έλεγχος Νομιμότητας από ΕλΣυν Ηλεκτρονική παρακολούθηση Δημοσίων Συμβάσεων Επιτάχυνση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Θεόδωρος Παπαδόπουλος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. 24 Μαΐου 2017 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 2000-2013 2 Γραμμή 4 Μήκος: 33,5 χλμ Πλήθος Σταθμών: 30 Επέκταση αμαξοστασίου Νέο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ Το Στρατηγικό Οδικό Δίκτυο απαρτίζεται από: Τον Εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Θεσ/νίκη 19-09-2006 Α.Π.: 12575 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓΠΠ κ. ΑΒΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓΠΠ κ. ΑΒΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΟΜΙΛΙΑ ΓΓΠΠ κ. ΑΒΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 Βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση μιας συνεχούς προσπάθειας που ξεκινήσαμε από το 2004 για την προετοιμασία της Περιφέρειάς μας ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ. 16/05/2013 Μ. Αντωνίου

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ. 16/05/2013 Μ. Αντωνίου Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 0 0 16/05/2013 Μ. Αντωνίου Ορισμός To Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του κλάδου Σχηματάρι Χαλκίδα (11 km) του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.

τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του κλάδου Σχηματάρι Χαλκίδα (11 km) του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.X.2007 E(2007) 5097 τελικό Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 508/2007 Ελλάδα Έργο αυτοκινητόδρομος Ιωνία Οδός από Αντίρριο έως Ιωάννινα, αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Αθήνα (Α.Κ. Μεταμόρφωσης)

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ.ΝΣΗ ΑΡΧ/ΚΟΥ & Λ.Τ.Ε. ΤΗΛ.:

Αρ. Πρωτ.: ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ.ΝΣΗ ΑΡΧ/ΚΟΥ & Λ.Τ.Ε. ΤΗΛ.: ! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ.ΝΣΗ ΑΡΧ/ΚΟΥ & Λ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧ/ΚΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Αρµόδιος: Χ. ΜΠΑΜΠΙΡΗ ΤΗΛ.: 2132123010 Πειραιάς Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Παράγοντες Χρηματοδότησης του Έργου. Ημερίδα 26 Σεπτεμβρίου, 2009

Παράγοντες Χρηματοδότησης του Έργου. Ημερίδα 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Παράγοντες Χρηματοδότησης του Έργου Ημερίδα 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Επισκόπηση Το προτεινόμενο έργο διπλής ζεύξης του Μαλιακού κόλπου αποτελεί έργο υποδομής μεγάλης κλίμακας με 3 ουσιαστικά εναλλακτικές λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίας Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων

Υπηρεσίας Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Βουλής των Ελλήνων Πρωτ. ΥΕΕΠ: 661 Αθήνα, 22.10. 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΒΠ1-7ΡΥ. x ΕΠΕΙΓΟΝ x FAX. Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ./ Γ.Γ.Δ.Ε/ Γ.Δ.Υ.Ε. Δ6 Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η Ε Ρ Γ Ω Ν

ΑΔΑ: Β4ΒΠ1-7ΡΥ. x ΕΠΕΙΓΟΝ x FAX. Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ./ Γ.Γ.Δ.Ε/ Γ.Δ.Υ.Ε. Δ6 Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η Ε Ρ Γ Ω Ν x ΕΠΕΙΓΟΝ x FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ./ Γ.Γ.Δ.Ε/ Γ.Δ.Υ.Ε. Δ6 Δ Ι Ε Υ Θ Υ Ν Σ Η Ε Ρ Γ Ω Ν ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τμήμα : Μελετών (B) Ταχ. Δ/νση : Φαναριωτών 9 Ταχ. Κώδικας :114 71, Αθήνα Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης.

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων 2014/S Προκήρυξη σύμβασης. 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:357564-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες μηχανικού σχετιζόμενες με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗ Ιαν-13 Φεβ-13 Μαρ-13 Απρ-13 Μαϊ-13 Ιουν-13 Ιουλ-13 Αυγ-13 Σεπ-13 Οκτ-13 Νοε-13 Δεκ-13 ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ Υλοποίηση της συμφωνίας με την ΕΤΕπ για τις ΜμΕ και συμβασιοποίηση ακόμη 400 εκ. ευρώ από τα 1,44

Διαβάστε περισσότερα

Αξία Συμμετοχής : 325 (3η Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ)

Αξία Συμμετοχής : 325 (3η Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ) Ολοκληρωμένο Σεμινάριο (Διάρκεια: 10 ώρες) Ειδικό στέλεχος αρμόδιας Υπηρεσίας Δημοσίων Συμβάσεων με πολυετή πρακτική & διδακτική εμπειρία 28 & 29 Σεπτ. // 30 Σεπτ. & 01 Οκτ. // 08 & 09 Οκτ. // το Σεμινάριο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΗ31-ΚΕ3. Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

ΑΔΑ: ΒΙΗ31-ΚΕ3. Έχοντας υπόψη τις διατάξεις: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΥΔΕ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΘΕ (ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣ/ΚΗ - ΕΥΖΩΝΟΙ)

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. Λαμία, 28/06/2018 Αρ.πρωτ.(οικ.): /1640

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. Λαμία, 28/06/2018 Αρ.πρωτ.(οικ.): /1640 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Λαμία, 28/06/2018 Αρ.πρωτ.(οικ.): 151751/1640 Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Καλυβίων 2 Ταχ. Κώδικας : 35 132, Λαμία Τηλέφωνο : 22313 52601-602 Αρ.Τηλεομ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τα πρώτα αποτελέσματα και οι προκλήσεις εφαρμογής του

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τα πρώτα αποτελέσματα και οι προκλήσεις εφαρμογής του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 Τα πρώτα αποτελέσματα και οι προκλήσεις εφαρμογής του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΑΑ 2014-2020 Το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Διεύθυνση: Τηλ. / Fax: E-mail: Είδος έργων Τεχνικά έργα και μελέτες Προμήθειες και Υπηρεσίες Έργα με Ίδια Μέσα Χ Χ X Κωδικός: ΕΔΙΑΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013»

Διαβάστε περισσότερα

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών. Κυρίες και Κύριοι, Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρόσκλησή της ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ και να τη συγχαρώ για την πρωτοβουλία της. Ελπίζω με τη σύντομη εισήγησή μου να συμβάλλω και εγώ από την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μαρούσι, ΑΠ.: 837/043 ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μαρούσι, ΑΠ.: 837/043 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 30-11-2017 ΑΠ.: 837/043 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με βάση την Πρόσκληση 073 της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών

Διαβάστε περισσότερα