Code Quality Assurance. Η εκτίμηση βασίζεται πάντα σε δύο ειδών κριτήρια. Στα αντικειμενικά και στα ειδικά.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Code Quality Assurance. Η εκτίμηση βασίζεται πάντα σε δύο ειδών κριτήρια. Στα αντικειμενικά και στα ειδικά."

Transcript

1 Code Quality Assurance > MANAGEMENT 1. Εκτίμηση Κοστολόγηση Η εκτίμηση βασίζεται πάντα σε δύο ειδών κριτήρια. Στα αντικειμενικά και στα ειδικά. a. Αντικειμενικά είναι τα κριτήρια εκείνα που πρέπει να καλυφθούν τεχνικά και διαχειριστικά από την εκκίνηση εώς τη παράδοση του έργου. Πχ. Ένα δύσκολο slider με πολλές λειτουργίες b. Ειδικά θεωρούνται τα κριτήρια που είναι μοναδικά ανά πελάτη/έργο και πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν καθώς επειρεάζουν και αυτά στο χρόνο και τρόπο υλοποίησης. Πχ. Στο έργο υπάρχει συμμετοχη πολλών ατόμων από διαφορετικές εταιρίες για κρίσιμης σημασίας πράγματα. Συνυπολογισμός καθυστερήσεων. 2. Έγκριση Στην έγκριση, λαμβάνονται υπ όψιν όλοι οι παράμετροι της εκτίμησης και της κοστολόγησης για το έργο και λαμβάνεται η τελική απόφαση για την έναρξη ή μή του έργου. Πιαθνοί λόγοι για μή έναρξη έργου είναι a. Μεγάλο χρονικό διάστημα υλοποίησης λόγω αντικειμενικής τεχνικής περιπλοκότητας σε συνάρτηση με χαμηλότερη κοστολόγηση. b. Αντικειμενικές δυσκολίες τεχνικής φύσης που υπερβαίνουν το κανονικό για τον αριθμό ατόμων ή την εξειδίκευση τους σε σχέση με τις απαιτήσεις του έργου. c. Μή έγκριση για άλλους διαφορετικούς λόγους από τους παραπάνω, βάσει απόφασης του ceo. 3. Προτεραιότητα Δρομολόγηση a. Προτεραιότητα Ο συντονισμός της εκτέλεσης εργασιών που αφορούν στα έργα βρίσκεται στο CEO. Συνεπώς από αυτό προκύπτει και η προτεραιότητα ολοκλήρωσης των

2 έργων. b. Η δρομολήγηση, αφορά στην οριοθέτηση χρονικών σημείων στα οποία εκκινούμε ή παύουμε ένα έργο. Γενικά, η διαχείριση αυτή του χρόνου που αφιερώνουμε σε κάθε έργο γίνεται από εμάς, εκτός από περιπτώσεις που μας ζητείται να καλύψουμε έκτακτα το χρόνο μας με την ολοκλήρωση μίας εργασίας σε ένα έργο για άλλους λόγους, όπου και πρέπει να γίνεται επαναπροσαρμογή του προγράμματος μας βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να κρίνουμε πώς θα γίνει αυτή η αναπροσαρμογή του χρόνου για τα έργα κάνουμε συζήτηση με το CEO ώστε να μας κατευθύνει σε αυτό. > WEB DEVELOPMENT a. Θέματα Κώδικα i. Δεν γράφουμε πράγματα καρφί, δηλαδή δε δηλώνουμε τίποτα από τα παρακάτω στην απόλυτη μορφή τους ii. iii. iv. Server paths (πχ /var/www/ μέσα στο κώδικα μας!) Server environment variables (δε ξέρουμε ότι έχουν οριστεί σε άλλο μηχάνημα!) Ειδική προσοχή στα configurations! v. Γενικά, καλό είναι να κάνουμε προσπάθεια να βάζουμε ΟΛΑ τα configurations σε ένα κοινόχρηστο και κοινά προσβάσιμο αρχείο (ini κατά προτίμηση) από όλες τις εφαρμογές του φακέλου που εργαζόμαστε (πχ site root /site/conf.ini) vi. vii. viii. Το δυνατόν λιγότερος κώδικας για το δυνατόν περισσότερη λειτουργικότητα Δέν χρειάζομαι ποτέ μία μεγάλη library για να υποστηρίξω μία απλή λειτουργία. Προσεκτική ανάλυση και παρατήρηση του υπάρχοντος κώδικα όταν θέλουμε να προσθέσουμε λειτουργικότητα σε μία υπάρχουσα δομή/αλγόριθμο. Εξέταση όλων εκείνων των στοιχείων που μπορεί να φανούν χρήσιμα.

3 ix. Χρειάζομαι πραγματικά όλο το κώδικα που έχω? Μήπως υπάρχει κώδικας που απλώς υπάρχει και είναι ουσιαστικά άχρηστος? x. Υπάρχουν μεταβλητές που δε χρησιμοποιούνται? xi. xii. xiii. xiv. xv. xvi. Υπάρχουν αντικείμενα (arrays, objects κλπ) που δεν περιέχουν δεδομένα σε καμία περίπτωση και άρα δε χρησιμοποιούνται? Υπάρχουν συναρτήσεις οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πάνω από μία φορά ή είναι σίγουρο ότι δε θα χρησιμοποιηθούν πάνω από μία φορά? Μπορούν να δηλωθούν ώς μεταβλητές. Μήπως χρησιμοποιώ πολλά for, foreach, while? Εμφολεύω πάντα το κώδικα που θα χρησιμοποιήσω ξανά για να μήν επαναλαμβάνομαι. Εμφολεύω πάντα τη λογική μίας επέκτασης λειτουργίας λογισμικού (module, plugin, extension) σε επαναχρησιμοποιήσιμη μορφή για το συγκεκριμένο λογισμικό και τη συγκεκριμένη έκδοση του επάνω στην την οποία αναπτύσσω κώδικα τη στιγμή εκείνη, με σημείωση αυτών των πληροφοριών σε κάποιο σχόλιο ή ιδανικά στη καλύτερα εμφανή θέση που μπορώ να βρώ (ως πρός το σύνολο του λογισμικού) Δεν εφευρίσκω το τροχό κάθε φορά που θέλω να γράψω ένα κώδικα. Ψάχνω πάντα να βρώ επαναχρησιμοποιούμενο κώδικα που θα τον φέρω στα μέτρα της δικής μου ζητούμενης λειτουργικότητας και θα το κάνω μέρος της δικής μου λογικής. Για να γίνει αυτό σωστά, θα πρέπει να εκκινήσω σωστά τη διαδικασία αναζήτησης και να γνωρίζω με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια τα εξής 1. Τη λογική εκτέλεσης του προγράμματος στο σύνολο 2. Τη λογική εκτέλεσης της συνάρτησης/αλγόριθμου που θα τοποθετήσω ή θα τροποποιήσω τη λογική, 3. Την ακριβή τροποποίηση που πρόκειται να εφαρμώσω 4. Το ακριβές αντίκτυπο της τροποποίησης μου, όχι μόνο να για υποστηρίξω τη νέα λειτουργία αλλά και στο σύνολο της ρουτίνας που περιέχετε αλλά και του συνόλου του λογισμικού. b. Διαχείριση πόρων και βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης Κατά την ανάπτυξη εφαρμογών (για το διαδίκτυο) εκτός από τη παραπάνω προσέγκιση που αφορά καθ ολοκληρία στο κώδικα, θα πρέπει να γίνονται και μία σειρά από άλλες ενέργειες που αφορούν στη διαχείριση διαφόρων πόρων.

4 Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει μία τουλάχιστον καλή γνώση επάνω σε θέματα δομής λογισμικού. i. Ελέγχουμε πάντα να μή περιλαμβάνουμε εξωτερικούς πόρους μεταφερόμενους κυρίως με http καθώς επιβαρύνουμε σημαντικά το συνολικό χρόνο φόρτωσης της σελίδας και βάζουμε πιθανότητες να προκύψουν προβλήματα στη συμπεριφορά της σελίδας. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι 1. Χρήση CDN για λήψη libraries (jacascript, css libraries όπως jquery) 2. Χρήση εξωτερικού συνδέσμου για λήψη γραμματοσειράς (πχ Google font) ii. iii. iv. Ελέγχω πόση μνήμη, δίσκο και δίκτυο χρησιμοποιεί μία εφαρμογή κατά την εκτέλεση της γενικά και ειδικά μετά από δικές μου παρεμβάσεις. Χρησιμοποιώ όλα τα διαθέσιμα και μή μέσα για τη παρατήρηση της συμπεριφοράς ενός λογισμικού. Όπως πχ 1. Debug σε επίπεδο server (x debug στο ubuntu για php Μέσω netbeans) 2. Network panel σε επίπεδο client (κίνηση δικτύου, ποιά αρχεία καθυστερούν και γιατί.) a. TTBT > είναι πολύ σημαντικός δείκτης καθώς μας δείχνει πόση ώρα κάνει ο server να επεξεργαστεί ένα αίτημα. Υποδηλώνει προβλήματα και καθυστερήσεις στο κώδικα μας κατά κύριο λόγο. b. Content Download > είναι ο χρόνος που χρειάστηκε για να κατέβει το περιεχόμενο του request από το διακομιστή στο client. Υποδηλώνει προβλήματα μεγάλου μεγέθους, μεγάλου latency range (θέμα δηλαδή server ή client cache) 3. Εργαλεία καταγραφής σφαλμάτων υπηρεσιών μηχανήματος (apache2, php κλπ) η εφαρμογής η δικά μας. Παράδειγμα, a. Apache2 access log για network requests tracking b. Apache2 error log για τα σφάλματα που αναφέρει ο handler της PHP στο επίπεδο που έχουμε ορίσει πχ errors, warnings, notices, info. c. Opencart (συνήθως system/storage/logs/error.txt στη v ) και αντίστοιχο access log στον ίδιο φάκελο. 4. Άλλα εργαλεία, παράδειγμα a. Υπηρεσίες παρατήρησης (πχ new relic) b. Υπηρεσίες αυτοματοποίησης (deploy.io) Γνωρίζω σε βάθος το τρόπο που είναι δομημένο ένα λογισμικό. Για να εκτελέσω οποιαδήποτε απλή ή πιο σύνθετη παρέμβαση σε ένα κώδικα, προαπαιτούμενο είναι η γνώση του τρόπου που το λογισμικό αυτό εκτελείται, να γνωρίσω δηλαδή το κύκλο ζωής (ροή) του προγράμματος.

5 Μόνο έτσι, μπορώ να παρεμβαίνω πάντα σωστά και στοχευμένα για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει ή την βέλτιστη ανάπτυξη της οποιαδήποτε επιπλέον λειτουργίας. Οι διαδεδομένοι και πλέον εμπλεκόμενοι τρόποι δόμησης εφαρμογής (design patterns) που περιέχονται και στα λογισμικά διαδικτύου είναι 1. MVC (MODEL VIEW CONTROLLER) 2. STRATEGY 3. SINGLETON v. Προσοχή στη διαχείριση έργου κατά τη μετάβαση σε παραγωγικό περιβάλλον 1. Δεν αφήνουμε configurations που είναι σχετικά με το Local περιβάλλον 2. Δεν αφήνουμε dev σχολιασμούς ειδικά αν κάνουν expose ευαίσθητες πτυχές της υλοποίησης. 3. Αφήνουμε σχόλια που αφορούν στο τί είναι αυτό που έχουμε γράψει και κυρίως τους περιγραφείς της γλώσσας. Πχ, αναπτύσουμε μία συνάρτηση. Μπορούμε να αναφέρουμε a. Ότι είναι πχ Protected b. Ότι έχει 2 ορίσματα, το τύπο δεδομένων των ορισμάτων, αν απαιτούν δεδομένα ή αρχικοποιούνται μόνα τους στη τιμή x. c. Ότι είναι Στατική (δυναμική από ορισμό) αφορά τη php. 4. Κάνουμε προσεκτικό έλεγχο σε όλα τα σημεία της εφαρμογής που παράγουν ή περιέχουν συνδέσμους. a. Στους εξωτερικούς συνδέσμους, ελέγχουμε αν χρειάζεται να ανοίγουν εκτός ή εντός εφαρμογής. b. Στους εσωτερικούς συνδέσμους, ελέγχουμε να είναι generic populated ώστε σε περίπτωση μετάβασης σε νέο domain name να μπορεί η εφαρμογή να τρέχει κανονικά. c. Ποτέ δε δηλώνουμε ή htts:// καθώς μπορεί να αλλάξει. Το δηλώνουμε συνήθως globally ώς ρύθμιση της εφαρμογής μας. c. Τεχνικές Λεπτομέρειες i. H html5 και το DOM είναι οι βασικοί πυλώνες γύρω από τους οποίους αναπτύσουμε κώδικα για το web. ii. Τα παρακάτω πρέπει να απαντώνται πρίν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της εκτίμησης ενός έργου 1. Θα βασίζεται σε μία ή σε περισσότερες γλώσσες? Αφορά το χρόνο παράδοσης και όχι μετέπειτα. a. Με διαχείριση των λεκτικών από γραφικό περιβάλλον b. Με διαχείριση των λεκτικών από αρχεία γλώσσας 2. Περιοχές με εξαιρετικά μεγάλη συχνότητα επαναχρησιμότητας περιέχονται σε διαφορετικά αρχεία και γίνονται include. Πχ. Header και footer αρχεία σε ένα template.

6 3. Γενικά, κάθε στοιχείο της HTML5 που φέρει ειδικό χαρακτήρα όπως πχ ένα menu, μία λίστα, ένα quotation, θα πρέπει να συντάσσονται με τον αντίστοιχο ειδικό και ενδεδειγμένο τρόπο όπου είναι δυνατό. Πχ, μενού πλοήγησης, <nav> αντί για <div id= nav > Πχ, περιοχή footer, <footer> αντί για <section class= footer > 4. Όλα τα javascript είναι καλό να τοποθετούνται στο τέλος ακριβώς πρίν κλείσει το body tag, εκτός αν το script που χρησιμοποιούμε ορίζει κάτι διαφορετικό. Πχ, facebook script ορίζει να μπεί javascript στο head tag. 5. Όλα τα css αρχεία είναι καλό να τοποθετούνται στο head και πρίν αυτό κλείσει. Γενικά, είναι καλή πρακτική όλα τα css να συνδιάζονται σε ένα μεγάλο αρχείο, το ίδιο ισχύει και για τη javascript. Αυτή η πρακτική είναι καλό να εφαρμόζεται όταν ένα site βγαίνει στη παραγωγή. 6. Δε φορτώνουμε ποτέ 2 ή παραπάνω εκδόσεις ίδιες ή διαφορετικές από το ίδιο library. Μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες. 7. Φορτώνουμε πάντα τη javascript με τρόπο τέτοιο ώστε να εκτελεστεί σωστά. Πχ. Κάνουμε λήψη του jquery_mobile πρίν φορτώσουμε το jquery. Η προτεραιότητα είναι το jquery και συνεπώς θα έχουμε πρόβλημα αν το φορτώσουμε δεύτερο. > TROUBLESHOOTING 1. Τα προβλήματα έχουν σημαντικότητα. a. Κλίμακα σημαντικότητας 1. Ένα/παραπάνω από ένα site δεν λειτουργεί. Εξαιρετικής σημασίας, θα πρέπει να αντιμετοπίζεται άμεσα. 2. Σημαντικό πρόβλημα με αποστολή/λήψη και γενικά mail server. 3. Δεσμευτική καταληκτική ημ/νία για παράδοση έργου. b. Λογική επίλυσης προβλημάτων i. Όταν έρχεται ένα νέο πρόβλημα θα πρέπει να ακολουθούμε τη νοοτροπία και την πεποίθηση ότι μπορούμε να το λύσουμε και ότι δεν έχουμε άλλη πηγή βοήθειας. ii. Θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση του προβλήματος, ώστε να οριστεί ένα χρονικό όριο επίλυσης. iii. Μόλις το χρονικό όριο για την επίλυση ενός προβλήματος έχει ξεπεραστεί, θα πρέπει το πρόβλημα να κοινοποιηθεί σε επιπλέον άτομα της εταιρίας που κατέχουν σχετική γνώση και μπορούν να συνδράμουν προς την επίλυση του.

7 iv. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μή επιλύσιμο λόγω τρίτων αιτιών όπως πχ έλειψη πρόσβασης σε κάποια υποδομή ή μή διαθεσιμότητα μίας άλλης εταιρίας, τότε θα πρέπει να εξηγούνται οι λόγοι αυτοί και να γίνεται και αντίστοιχη ενημέρωση προς κάθε εμπλεκόμενο.

XAMPP Apache MySQL PHP javascript xampp

XAMPP Apache MySQL PHP javascript xampp XAMPP Το xampp είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να κάνουμε εγκατάσταση τον Apache, τη MySQL και την PHP. Apache. Ο Apache είναι ένας Web Server. Είναι δηλαδή πρόγραμμα το οποίο τρέχει μόνιμα

Διαβάστε περισσότερα

TEC410 Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Δ εξάμηνο)

TEC410 Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Δ εξάμηνο) TEC410 Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Δ εξάμηνο) Διδάσκων: Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος Επιστημονικός συνεργάτης Εργαστηρίου: Στέλλα Λάμπουρα Εαρινό εξάμηνο Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Βασικές Έννοιες Διαδικτύου Wordpress & Κοινωνικά Δίκτυα (Part 1) Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης 1 Περιεχόμενα Γενικές Έννοιες Διαδικτύου Η αρχιτεκτονική του Web Συστήματα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Βιβλιοθήκη. Θανάσης Φώτης Προγραμματιστής Εφαρμογών

Φορολογική Βιβλιοθήκη. Θανάσης Φώτης Προγραμματιστής Εφαρμογών Φορολογική Βιβλιοθήκη Θανάσης Φώτης Προγραμματιστής Εφαρμογών Το έργο Η φορολογική βιβλιοθήκη πρόκειται για ένα έργο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τον επαγγελματία λογιστή και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 3 ο : Βασικές Έννοιες για δυναμικές ιστοσελίδες

Μέρος 3 ο : Βασικές Έννοιες για δυναμικές ιστοσελίδες Μέρος 3 ο : Βασικές Έννοιες για δυναμικές ιστοσελίδες Εισαγωγή-Σκοπός. Τρόποι δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων. Dynamic Web Pages. Dynamic Web Page Development Using Dreamweaver. Τρόποι δημιουργίας δυναμικών

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ «Βασικά Θέματα Προγραμματισμού στην Ανάπτυξη Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών» (Part 1) Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης 1 Λίγα Λόγια για το Σχολείο Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πρόλογος... xiii

Περιεχόμενα. Πρόλογος... xiii Περιεχόμενα Πρόλογος... xiii Κεφάλαιο 1 ο Εισαγωγή στις τεχνολογίες Διαδικτύου... 1 1.1 Σύντομη ιστορία του Διαδικτύου... 3 1.2 Σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω Παρόχου (ISP)... 6 1.3 Μοντέλα Επικοινωνίας...

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικές Ιστοσελίδες Εισαγωγή στην Javascript για προγραμματισμό στην πλευρά του client

Δυναμικές Ιστοσελίδες Εισαγωγή στην Javascript για προγραμματισμό στην πλευρά του client ΕΣΔ 516 Τεχνολογίες Διαδικτύου Δυναμικές Ιστοσελίδες Εισαγωγή στην Javascript για προγραμματισμό στην πλευρά του client Περιεχόμενα Περιεχόμενα Javascript και HTML Βασική σύνταξη Μεταβλητές Τελεστές Συναρτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή Τι είναι ένα CMS CMS ή Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System) ονομάζουμε ένα λογισμικό που μας βοηθά να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε έναν ιστότοπο δημόσιας ή περιορισμένης πρόσβασης.

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Διαδικτύου Ασκήσεις Εργαστηρίου

Προγραμματισμός Διαδικτύου Ασκήσεις Εργαστηρίου Προγραμματισμός Διαδικτύου Ασκήσεις Εργαστηρίου Ενότητα: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Νο 01 Δρ. Μηνάς Δασυγένης mdasyg@ieee.org Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Π5.3: Έντυπο και ψηφιακό υλικό (Web site) προβολής των δράσεων έργου

Παραδοτέο Π5.3: Έντυπο και ψηφιακό υλικό (Web site) προβολής των δράσεων έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Έννοιες Διαδικτύου, Wordpress και BuddyPress

Βασικές Έννοιες Διαδικτύου, Wordpress και BuddyPress ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Βασικές Έννοιες Διαδικτύου, Wordpress και BuddyPress Σταύρος Καουκάκης Χάρης Παπαγιαννάκης Ευτύχης Βαβουράκης 1 Περιεχόμενα Γενικές Έννοιες Διαδικτύου Η αρχιτεκτονική του Web Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

MultiBoot Οδηγός χρήσης

MultiBoot Οδηγός χρήσης MultiBoot Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Φτάσαμε σιγά σιγά στο τέλος του βιβλίου. Αντί για κάποιον επίλογο σκέφτηκα να συλλέξω κάποια πράγματα που θα ήθελα να πω σε κάποιον ο οποίος αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Σεμινάριο joomla! 3 Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Ξεκινώντας:Τι είναι τα CMS Η Joomla είναι λογισμικό κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός για το Web

Προγραμματισμός για το Web Πίνακας Περιεχομένων iii Προγραμματισμός για το Web Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Randy Connolly Mount Royal University, Calgary Ricardo Hoar Mount Royal University, Calgary Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Παράδοσης: 4/4/2013

Ημερομηνία Παράδοσης: 4/4/2013 Δράση 9.14 / Υπηρεσία εντοπισμού λογοκλοπής Κυρίως Παραδοτέο / Σχεδιασμός και ανάπτυξη λογισμικού (λογοκλοπής) και βάσης δεδομένων (αποθετηρίου) Επιμέρους Παραδοτέο 9.14.1.4 / Πληροφοριακό σύστημα υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ADVANCED σχεδιασμός ιστοσελίδας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ADVANCED σχεδιασμός ιστοσελίδας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ADVANCED σχεδιασμός ιστοσελίδας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ADVANCED Οι Advanced θεματικές ενότητες είναι είναι κατάλληλες για άτομα που επιθυμούν να συνεχίσουν σπουδές στο χώρο της

Διαβάστε περισσότερα

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης. Γενικές Ρυθμίσεις Στην ενότητα αυτή θα περιγράψουμε τις λειτουργίες των Γενικών Ρυθμίσεων. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις του Guru CMS. Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Γενικές Ρυθμίσεις" από την κύρια

Διαβάστε περισσότερα

Unity Editor #04 Κεντρικό Μενού: Edit, Unity Preferences

Unity Editor #04 Κεντρικό Μενού: Edit, Unity Preferences Unity Editor #04 Κεντρικό Μενού: Edit, Unity Preferences Γεια σου. Σε αυτό το μάθημα θα μιλήσουμε για τις δυνατότητες που μας δίνει η Unity να την κάνουμε να λειτουργεί όπως θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Ι: Εγκατάσταση και ιαμόρφωση των MySQL, Apache και PHP

Μέρος Ι: Εγκατάσταση και ιαμόρφωση των MySQL, Apache και PHP Εισαγωγή... 1 Σε Ποιους Απευθύνεται το Βιβλίο... 1 Η Οργάνωση του Βιβλίου... 2 Ο Πηγαίος Κώδικας του Βιβλίου... 3 Συμβάσεις που Χρησιμοποιούνται σε Αυτό το Βιβλίο... 3 Μέρος Ι: Εγκατάσταση και ιαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

JOOMLA CMS ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ (PART I)

JOOMLA CMS ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ (PART I) JOOMLA CMS ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ (PART I) Δημήτρης Μακρής Advanced Topics in Telecoms 1 Ο ΒΗΜΑ: ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ JOOMLA 1 Ο ΒΗΜΑ: ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ JOOMLA 1 Ο ΒΗΜΑ: ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ JOOMLA 2 Ο ΒΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων)

Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων) Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων) Τι είναι το Wordpress: To Wordpress είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα (open source) λογισμικό (εφαρμογή), με το οποίο μπορεί κάποιος να δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win POS Sync Merge Replication

PRISMA Win POS Sync Merge Replication ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθμίσεων Συγχρονισμού PRISMA Win POS Sync Merge Replication Η διαδικασία του συγχρονισμού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το Back Office. Βασική προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί ο

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Τι είναι ένα CMS Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου - (Content Management System) Οργάνωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση πληροφορίας Δημιουργία της υποδομής πάνω στην οποία

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5.1 Εισαγωγή Το πρακτικό κομμάτι της πτυχιακής μας εργασίας αφορά την δημιουργία μιας λειτουργικής ιστοσελίδας με την χρήση της πλατφόρμας του Weebly, που αποτελεί μια σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικές Ιστοσελίδες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Δυναμικές Ιστοσελίδες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Δυναμικές Ιστοσελίδες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Δρ. Χρήστος Όροβας Τεχνικός Υπεύθυνος 1 Διαδικασία «Φόρτωσης» μιας Ιστοσελίδας Internet Explorer, Mozilla, Chrome, κτλ HTTP Server ΠΣΔ Αίτημα για επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ICOP - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET-WEBSOLUTIONS ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

ICOP - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET-WEBSOLUTIONS ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ Θρασυμάχου 14, Αθήνα - 6ος όροφος Τηλέφωνο: 210 2139880 Fax: 210 2139916 E-mail: sales@icop.gr www.icop.gr ICOP - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET-WEBSOLUTIONS ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ Ημερομηνία: E-mail:.. Εταιρεία:..

Διαβάστε περισσότερα

A J A X AJAX Γιάννης Αρβανιτάκης

A J A X AJAX Γιάννης Αρβανιτάκης A J A X AJAX Γιάννης Αρβανιτάκης 04/07/08 AJAX Στην πράξη 2 Autocomplete AJAX Στην πράξη 3 Webmail (google, yahoo) AJAX Στην πράξη 4 Flickr AJAX Στην πράξη 5 Google Docs AJAX Στην πράξη 6 Google maps http://maps.google.com/

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α

Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Η/Υ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΙΚΤΥΩΝ Εργ. Τεχνολογίας Λογισμικού & Υπηρεσιών S 2 ELab Π Τ Υ Χ Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Τμήμα Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ & ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ INTERNET INFORMATION SERVER (IIS) ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (WEB SERVICES) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:Μπάρδα Μαρία ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσιαντής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ- ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ- ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ- ΑΣΚΗΣΕΙΣ Κατηγορίες ασκήσεων στα απόλυτα ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Εξισώσεις που περιέχουν απόλυτο μιας παράστασης και όχι παράταση του x έξω από το απόλυτο. α) Λύνουμε ως προς το απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην PHP. ΕΣΔ 516 Τεχνολογίες Διαδικτύου. Περιεχόμενα. Περιεχόμενα. ΕΣ 516: Τεχνολογίες ιαδικτύου. ΕΣ 516: Τεχνολογίες ιαδικτύου

Εισαγωγή στην PHP. ΕΣΔ 516 Τεχνολογίες Διαδικτύου. Περιεχόμενα. Περιεχόμενα. ΕΣ 516: Τεχνολογίες ιαδικτύου. ΕΣ 516: Τεχνολογίες ιαδικτύου ΕΣΔ 516 Τεχνολογίες Διαδικτύου Εισαγωγή στην PHP Περιεχόμενα Περιεχόμενα PHP και HTML Βασική σύνταξη Μεταβλητές Τελεστές Συναρτήσεις Παράδειγματα 1 Βιβλιογραφία Ενότητας Βιβλιογραφία [Lane 2004]: Chapter

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ( accounts)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ( accounts) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ (email accounts) (v. 0.7 : 14/05/2015) Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε την Simple S&A Solutions για την παροχή υπηρεσιών Internet.

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός διαδικτυακών εφαρμογών με PHP

Προγραμματισμός διαδικτυακών εφαρμογών με PHP ΕΣΔ516: Τεχνολογίες Διαδικτύου Προγραμματισμός διαδικτυακών εφαρμογών με PHP Ερωτήματα μέσω Περιεχόμενα Περιεχόμενα Λογισμικό για εφαρμογές Web Η τριεπίπεδη αρχιτεκτονική (3-tier architecture) Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση του WordPress... 11 Ελάχιστες απαιτήσεις... 11 Easy PHP... 12 Εγκατάσταση Easy PHP... 12 Βήματα εγκατάστασης EasyPHP με εικόνες... 13 Το EasyPHP στα Ελληνικά... 17 Κατέβασμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Θεωρητική Προσέγγιση...15

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Θεωρητική Προσέγγιση...15 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος του συγγραφέα...11 Πρόλογος του καθηγητή Γεωργίου Δουκίδη...13 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Θεωρητική Προσέγγιση...15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...17 Ορισμός της έννοιας της επιχείρησης και οι μορφές

Διαβάστε περισσότερα

Απειροστικός Λογισμός Ι, χειμερινό εξάμηνο Λύσεις τέταρτου φυλλαδίου ασκήσεων. ( n(n+1) e 1 (

Απειροστικός Λογισμός Ι, χειμερινό εξάμηνο Λύσεις τέταρτου φυλλαδίου ασκήσεων. ( n(n+1) e 1 ( . Αποδείξτε ότι: Απειροστικός Λογισμός Ι, χειμερινό εξάμηνο 08-9. Λύσεις τέταρτου φυλλαδίου ασκήσεων. +) 7 +) +), 5 +7 5 5, +log ) 7 log 4, +, ++ + + ) +4+4 + +4, + si +, +) +), + [ ], + + 0, + +, ) +,,

Διαβάστε περισσότερα

ICOP - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET-WEBSOLUTIONS ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ(760) Εταιρεία:.. Προς:. Tηλ.:.. Πωλητής:

ICOP - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET-WEBSOLUTIONS ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ(760) Εταιρεία:.. Προς:. Tηλ.:.. Πωλητής: Θρασυμάχου 14, Αθήνα - 6ος όροφος Τηλέφωνο: 210 2139880 Fax: 210 2139916 E-mail: sales@icop.gr www.icop.gr ICOP - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET-WEBSOLUTIONS ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ(760) Ημερομηνία:.. E-mail: Εταιρεία:..

Διαβάστε περισσότερα

Η επιλογή γλώσσας (π.χ. ελληνικά) διεπαφής του συστήματος, βρίσκεται στο υποσέλιδο του ιστότοπου

Η επιλογή γλώσσας (π.χ. ελληνικά) διεπαφής του συστήματος, βρίσκεται στο υποσέλιδο του ιστότοπου Wordpress.com Περιεχόμενα Wordpress... 1 Ρύθμιση γλώσσας... 1 Δημιουργία λογαριασμού και σύνδεση... 2 Δημιουργία νέου ιστότοπου... 2 Πλατφόρμα διαχείρισης... 5 Αναγνώστης... 5 Πλατφόρμα ιστοτόπου... 5

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο #10 (Ε10) 1

Εργαστήριο #10 (Ε10) 1 Εργαστήριο #10 Από τα προηγούμενα εργαστήρια......θα χρειαστείτε ορισμένες από τις οδηγίες μορφοποίησης CSS (ανατρέξτε στις εκφωνήσεις του 8 ου και 9 ου εργαστηρίου).! Οδηγίες Στη δυναμική δημιουργία ιστοσελίδων

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογές WebGIS Open Source

Εφαρµογές WebGIS Open Source Εφαρµογές WebGIS Open Source Πάνος Βουδούρης Περιεχόµενα Βασικές Έννοιες Open Source Γιατί; Πως; WebGIS Αρχιτεκτονική Παραδείγµατα εφαρµογών GeoServer GeoMajas MapServer + OpenLayers MapServer + SLMapviewer

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Σαμωνάκης. 1 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ «Βασικά Θέματα Προγραμματισμού στην Ανάπτυξη Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών» (Part 4 - PHP)

Γιάννης Σαμωνάκης. 1 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ «Βασικά Θέματα Προγραμματισμού στην Ανάπτυξη Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών» (Part 4 - PHP) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ «Βασικά Θέματα Προγραμματισμού στην Ανάπτυξη Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών» (Part 4 - PHP) Γιάννης Σαμωνάκης 1 Περιεχόμενα Τι είναι η PHP Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

TEC610 Δυναμικές Εφαρμογές Διαδικτύου (ΣΤ εξάμηνο)

TEC610 Δυναμικές Εφαρμογές Διαδικτύου (ΣΤ εξάμηνο) TEC610 (ΣΤ εξάμηνο) Διδάσκων: Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος Εαρινό εξάμηνο Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ. Συγκομιδή και δεικτοδότηση ιστοσελίδων

ΑΣΚΗΣΗ. Συγκομιδή και δεικτοδότηση ιστοσελίδων Γλωσσική Τεχνολογία Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011 ΑΣΚΗΣΗ Συγκομιδή και δεικτοδότηση ιστοσελίδων Σκοπός της άσκησης είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συγκομιδής και δεικτοδότησης ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΜΕΡΟΣ 1. Πρόλογος... xiii. 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 23

Περιεχόμενα ΜΕΡΟΣ 1. Πρόλογος... xiii. 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 23 Περιεχόμενα Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel...3 1.1 Τι νέο υπάρχει στο Excel 2016...4 1.1.1 Νέες λειτουργίες του Excel 2016...4 1.2 Διάφοροι τρόποι εκκίνησης του Excel...6 1.3 Εξοικείωση

Διαβάστε περισσότερα

Ατομική Διπλωματική Εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Ατομική Διπλωματική Εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Ατομική Διπλωματική Εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Αφροδίτη Χρίστου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Μάιος 2012

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Διοίκησης Επιχειρησιακών Διαδικασιών

Τεχνολογία Διοίκησης Επιχειρησιακών Διαδικασιών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τεχνολογία Διοίκησης Επιχειρησιακών Διαδικασιών Οδηγός Εργαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξάμηνο: 2014Β Διδάσκουσα: Ηλεκτρονική Τάξη: Κανελλοπούλου Χριστίνα_ΠΕ19 Πληροφορικής Περιεχόμενα 1.Τι είναι η Php; 2.Πως γίνετε η γραφή

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System)

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System) Τι είναι ένα CMS Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System) Λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται για την οργάνωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση πληροφορίας Χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ. Δημιουργία Ευρετηρίων Συλλογής Κειμένων

ΑΣΚΗΣΗ. Δημιουργία Ευρετηρίων Συλλογής Κειμένων Γλωσσική Τεχνολογία Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012 Ημερομηνία Παράδοσης: Στην εξέταση του μαθήματος ΑΣΚΗΣΗ Δημιουργία Ευρετηρίων Συλλογής Κειμένων Σκοπός της άσκησης είναι η υλοποίηση ενός συστήματος επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι IEK ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΟΦΟΡΙΚΗΣ Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι Διδάσκουσα: Κανελλοπούλου Χριστίνα ΠΕ19 Πληροφορικής Εργαλεία και τεχνικές από την πλευρά του πελάτη Java Applet

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εκκαθάρισης spam

Οδηγός εκκαθάρισης spam Οδηγός εκκαθάρισης spam e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗ10 Κεφάλαιο 2. ΠΛΗ10 Εισαγωγή στην Πληροφορική: Τόμος Α Κεφάλαιο: 2 2.1: Bασική Δομή του Υπολογιστή

ΠΛΗ10 Κεφάλαιο 2. ΠΛΗ10 Εισαγωγή στην Πληροφορική: Τόμος Α Κεφάλαιο: 2 2.1: Bασική Δομή του Υπολογιστή Εισαγωγή στην Πληροφορική: Τόμος Α Κεφάλαιο: 2 2.1: Bασική Δομή του Υπολογιστή Στόχοι Μαθήματος: Να γνωρίσετε τις βασικές λειτουργίες ενός Η/Υ. Να γνωρίσετε τις έννοιες δεδομένα, πληροφορία, επεξεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο, Εκπαιδευτικοί Διαδικτυακή Παρουσία με χρήση CMS. Α. Χατζηπαπαδόπουλος Φ. Δεληγιάννης 1 ο ΕΚ Αθηνών

Σχολείο, Εκπαιδευτικοί Διαδικτυακή Παρουσία με χρήση CMS. Α. Χατζηπαπαδόπουλος Φ. Δεληγιάννης 1 ο ΕΚ Αθηνών Σχολείο, Εκπαιδευτικοί Διαδικτυακή Παρουσία με χρήση 1 CMS Α. Χατζηπαπαδόπουλος Φ. Δεληγιάννης 1 ο ΕΚ Αθηνών Σεμινάριο Στελεχών Διοίκησης Σχ. Μονάδων Α Αθήνας στις Νέες Τεχνολογίες 14/3/2018 2 Παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ10: Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης IΙ Εργαστήριο # 2

ΔΕ10: Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης IΙ Εργαστήριο # 2 ΔΕ10: Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης IΙ Εργαστήριο # 2 Dreamweaver 1/7 Εισαγωγή Το Dreamweaver είναι ένας HTML editor που αναπτύχθηκε από την Macromedia. Είναι WYSIWYG (What You See Is What You Get),

Διαβάστε περισσότερα

<a href="http://www.somepage.com/somepage.html">μετάβαση στο κείμενο</a>.

<a href=http://www.somepage.com/somepage.html>μετάβαση στο κείμενο</a>. HTML Τα αρχεία της HTML έχουν ετικέτες (tags) που ορίζουν τη δομή και τη μορφοποίηση των ιστοσελίδων. Οι περισσότερες HTML ετικέτες τις συναντούμε ως ζεύγη τα οποία ενεργούν στα περιεχόμενα μεταξύ των

Διαβάστε περισσότερα

Γραπτή εξέταση. Γαβαλάς Δαμιανός dgavalas@aegean.gr. Δικτυακά Πολυμέσα ΙΙ Διάλεξη #12 η : Επανάληψη, προετοιμασία για τις γραπτές εξετάσεις

Γραπτή εξέταση. Γαβαλάς Δαμιανός dgavalas@aegean.gr. Δικτυακά Πολυμέσα ΙΙ Διάλεξη #12 η : Επανάληψη, προετοιμασία για τις γραπτές εξετάσεις Δικτυακά Πολυμέσα ΙΙ Διάλεξη #12 η : Επανάληψη, προετοιμασία για τις γραπτές εξετάσεις Γαβαλάς Δαμιανός dgavalas@aegean.gr Γραπτή εξέταση H διάρκεια της εξέτασης θα είναι 2 ώρες και 15 Θα απαντήσετε σε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Βάσης Δεδομένων για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΤΕΙ-Θ

Εφαρμογή Βάσης Δεδομένων για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΤΕΙ-Θ Εφαρμογή Βάσης Δεδομένων για την Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΑΤΕΙ-Θ Επιβλέπων καθηγητής Δημήτρης Αχιλ. Δέρβος Πτυχιακή εργασία του Πετράκη-Πυρετζίδη Στέφανου Σκοπός Δημιουργία βάσης δεδομένων Ανάπτυξη διαδικτυακής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROL PANEL RACKSPACE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROL PANEL RACKSPACE ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROL PANEL RACKSPACE Περιεχόμενα 1 Γενικά...2 2 Πρόσβαση στο Control Panel...2 3 Εμφάνιση Λίστας Domains...2 3.1 Καρτέλα General Settings...3 3.2 Καρτέλα Permissions...5 3.3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΗ ΤΓΚΟΜΙΔΗ ΑΜΠΕΛΟΤΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ. Αρχείο Βοήθειας

ΔΗΛΩΗ ΤΓΚΟΜΙΔΗ ΑΜΠΕΛΟΤΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ. Αρχείο Βοήθειας ΔΗΛΩΗ ΤΓΚΟΜΙΔΗ ΑΜΠΕΛΟΤΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΣΩΝ Αρχείο Βοήθειας 1. Επεξήγηση Εικονιδίων και Λειτουργιών Διαμόρφωση. Πατώντας το εικονίδιο μεταβάλλουμε τα στοιχεία της επιλεγμένης εγγραφής. Διαγραφή. Πατώντας το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Περιεχόμενα Εισαγωγή...2 Βασικές έννοιες και συντομογραφίες...2 Βασικά έγγραφα και συντομογραφίες...2 Στόχοι και Λειτουργίες του Διαδικτυακού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 21

Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel Βασικές λειτουργίες του Excel... 21 Πρόλογος... xiii ΜΕΡΟΣ 1 1 Εισαγωγή στο Excel...3 1.1 Τι νέο υπάρχει στο Excel 2016...4 1.1.1 Νέες λειτουργίες του Excel 2016...4 1.2 Διάφοροι τρόποι εκκίνησης του Excel...6 1.3 Εξοικείωση με το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

, α/α: 1. Εξόδου» Παιδείας

, α/α: 1. Εξόδου» Παιδείας ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΑΝΟΙΚΤΑΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»», ΚΩΔΙΚΟΣ MIS: 3746644 ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ»,, α/α:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΧΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΧΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΧΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Γεώργιος Παπαϊωάννου (2017-18) gepap@aueb.gr Περιγραφή: Τι είναι οι βιβλιοθήκες Δημιουργία βιβλιοθηκών Σύνδεση βιβλιοθηκών Τελευταία ενημέρωση: Οκτώβριος 2017 2 Compilation

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Σε ποιους απευθύνεται αυτό το βιβλίο... vi Διάρθρωση του βιβλίου... vi

ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Σε ποιους απευθύνεται αυτό το βιβλίο... vi Διάρθρωση του βιβλίου... vi Πίνακας Περιεχομένων ΠΡΟΛΟΓΟΣ V Σε ποιους απευθύνεται αυτό το βιβλίο... vi Διάρθρωση του βιβλίου... vi 1η Ενότητα: Κινητός ιστός... vii 2η Ενότητα: Κινητές εφαρμογές στην πλατφόρμα Android... vii 3η Ενότητα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απαντήσεις πολλαπλής επιλογής µόνο πάνω στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απαντήσεις πολλαπλής επιλογής µόνο πάνω στο ΦΥΛΛΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΕΙ Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών Προγραμματιστικές Εφαρμογές στο Διαδίκτυο (Θ) Τελική Εξέταση Διδάσκων: Δ. Κοτζίνος Όνοµα: Α.Μ. : Εξάµηνο : Αίθουσα Έδωσα Project

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομες εισαγωγικές σημειώσεις για την. Matlab

Σύντομες εισαγωγικές σημειώσεις για την. Matlab Σύντομες εισαγωγικές σημειώσεις για την Matlab Δήλωση Μεταβλητών Για να εισάγει κανείς δεδομένα στη Matlab υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ο πιο απλός είναι στη γραμμή εντολών να εισάγουμε αυτό που θέλουμε και

Διαβάστε περισσότερα

hel-col@otenet.gr Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19 MSc) Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης kparask@hellenic-college.

hel-col@otenet.gr Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19 MSc) Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης kparask@hellenic-college. Χρήση της Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογής Google Maps για τη δημιουργία διαδραστικού χάρτη με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ στη Θεσσαλονίκη Εμμανουήλ Τσάμης 1, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

server : Ο υπολογιστής του καθηγητή που θέλουμε να ελέγχει τους υπόλοιπους του εργαστηρίου client : Οι υπολογιστές των μαθητών

server : Ο υπολογιστής του καθηγητή που θέλουμε να ελέγχει τους υπόλοιπους του εργαστηρίου client : Οι υπολογιστές των μαθητών Εγκατάσταση italc Οδηγίες εγκατάστασης italcc σε τοπικό δίκτυο με Windows 7. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ισχύει και για windows 8 ή 10 ακόμα και για XP. Υπάρχουν οδηγίες και εδώ αλλά για περιβάλλον windows

Διαβάστε περισσότερα

HTML Εργαστήριο 5. Δομή εγγράφου

HTML Εργαστήριο 5. Δομή εγγράφου Ετικέτα HTML 5 HTML Εργαστήριο 5. Δομή εγγράφου 1. Αρχικά, θα πρέπει να ορίσετε ότι η σελίδα που ακολουθεί είναι τύπου html 5. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί προσθέτοντας στην δομή που ήδη γνωρίζετε και πριν

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Αντώνιος Καραγεώργος Ευανθία Τσιλιχρήστου. Μάθημα 5 ο Τεχνολογίες Διαδικτύου: HTML I

Πληροφορική Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Αντώνιος Καραγεώργος Ευανθία Τσιλιχρήστου. Μάθημα 5 ο Τεχνολογίες Διαδικτύου: HTML I Πληροφορική Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Αντώνιος Καραγεώργος Ευανθία Τσιλιχρήστου Μάθημα 5 ο Τεχνολογίες Διαδικτύου: HTML I Διαδικτυακή Εφαρμογή (1/2) Ως διαδικτυακή εφαρμογή μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία και έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή στο ΓΕΜΗ

Στοιχεία και έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή στο ΓΕΜΗ Στοιχεία και έγγραφα που απαιτούνται για την εγγραφή στο ΓΕΜΗ Σύμφωνα με την αριθμ. Κ1-941 οικ./27.4.12 και την Κ1-1484/12.6.2012 του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας πρέπει να γίνει εγγραφή των

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι IEK ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΟΦΟΡΙΚΗΣ Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι Διδάσκουσα: Κανελλοπούλου Χριστίνα ΠΕ19 Πληροφορικής 4 φάσεις διαδικτυακών εφαρμογών 1.Εφαρμογές στατικής πληροφόρησης

Διαβάστε περισσότερα

PROXY SERVER. Άριστη πύλη διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του Internet.

PROXY SERVER. Άριστη πύλη διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του Internet. PROXY SERVER Άριστη πύλη διαχωρισμού μεταξύ του εσωτερικού δικτύου και του Internet. Αποτελεσματικό εργαλείο για την απόκρυψη των εσωτερικών λεπτομερειών και διευθύνσεων IP του δικτύου. Αυξάνει τη συνολική

Διαβάστε περισσότερα

Λογισμικό Διαχείρισης Καλλιέργειας. Εγχειρίδιο Χρήσης

Λογισμικό Διαχείρισης Καλλιέργειας. Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικό Διαχείρισης Καλλιέργειας Εγχειρίδιο Χρήσης Περιεχόμενα 1. Περιγραφή Έργου... 3 2. Απαιτήσεις Συστήματος... 4 2.1 Υποστηριζόμενα Λειτουργικά Συστήματα... 4 2.2 Ανάλυση Οθόνης... 4 3. Εγκατάσταση...

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Προγραμματισμού Διαδικτύου ~ PHP ~

Θέματα Προγραμματισμού Διαδικτύου ~ PHP ~ Θέματα Προγραμματισμού Διαδικτύου ~ PHP ~ Στελιος Σφακιανάκης Εαρινό 2019 Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 1 Server-side programming

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 1από ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή εργασία Δικτυακή Εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων υπηρεσίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 2από Κατάλογος περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 Σχετιζόμενα πρόσωπα...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός των Ελληνικών Microsoft WINDOWS 7

Οδηγός των Ελληνικών Microsoft WINDOWS 7 Οδηγός των Ελληνικών Microsoft WINDOWS 7 Chris Fehily Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας Ζωοδόχου Πηγής 70-74 - Τηλ.: 210 3630219 106 81 Αθήνα, 2010 www.mgiurdas.gr Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Διαδικτύου. Server Side Scripting I PHP

Τεχνολογίες Διαδικτύου. Server Side Scripting I PHP Τεχνολογίες Διαδικτύου Server Side Scripting I PHP Εισαγωγή PHP PHP:Hypertext Preprocessor Mηχανή που συνοδεύει web servers όπως ο IIS και ο Apache Η PHP είναι γλώσσα προγραμματισμού για web εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Αναπτυξιακός Νόµος - Επενδυτικός Νόµος 3299/2004

Νέος Αναπτυξιακός Νόµος - Επενδυτικός Νόµος 3299/2004 Νέος Αναπτυξιακός Νόµος - Επενδυτικός Νόµος 3299/2004 Business Unit: CON No of Pages: 10 Authors: AR Use: External Info Date: 17/09/2007 Τηλ.: 210 6545340, Fax: 210 6545342 email: info@abele.gr - www.abele.gr

Διαβάστε περισσότερα

HTML5, CSS και JavaScript

HTML5, CSS και JavaScript Μάθετε HTML5, CSS και JavaScript Όλα σε Ένα 2 Η ΕΚ ΟΣΗ Julie C. Meloni Απόδοση: Γιάννης Β. Σαμαράς Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Ε.Μ.Π. M.Sc. Computer Science Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας Ζωοδόχου Πηγής 70-74 - Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΔΙΚΑ «Βασικά Θέματα Προγραμματισμού στην Ανάπτυξη Δυναμικών Διαδικτυακών Εφαρμογών» (Part 1) Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης 1 Λίγα Λόγια για το Σχολείο Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας

Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας Πριν ξεκινήσετε την δημιουργία ιστοσελίδας πρέπει να κάνετε μια ρύθμιση στον υπολογιστή, στον οποίο θα εργαστείτε. Με την ρύθμιση αυτή, επιτρέπεται στον φυλλομετρητή σας

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress

Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress ΚΟΤΣΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Επιβλέπων καθηγητής Σφέτσος Παναγιώτης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο ή

Διαβάστε περισσότερα

Java & Java EE 3o Μέρος: Διασφάλιση ασφάλειας σε εφαρμογές Java Enterprise Edition. Κακαρόντζας Γεώργιος

Java & Java EE 3o Μέρος: Διασφάλιση ασφάλειας σε εφαρμογές Java Enterprise Edition. Κακαρόντζας Γεώργιος Java & Java EE 3o Μέρος: Διασφάλιση ασφάλειας σε εφαρμογές Java Enterprise Edition Κακαρόντζας Γεώργιος Μεθοδολογία Θα υλοποιήσουμε την λεγόμενη πιστοποίηση μέσω φόρμας στοιχείων εισόδου (form-based authentication)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΧΩΡΟΙ Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... ... 2 Nα δημιουργήσω/ενεργοποιήσω την προσωπική μου ιστοσελίδα... 2 Να προβάλω τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... 3 Να επεξεργαστώ τις λεπτομέρειες του προφίλ μου... 5 Να προσθέσω, επεξεργαστώ, να διαγράψω

Διαβάστε περισσότερα

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2

ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 ZTrade Quick Start User Manual Version 2.2 1. Εισαγωγή Το κείμενο αυτό περιγράφει τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής ZΤrade για την παρακολούθηση των αγορών και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Για

Διαβάστε περισσότερα

TEC410 Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Δ εξάμηνο)

TEC410 Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Δ εξάμηνο) TEC410 Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Δ εξάμηνο) Διδάσκων: Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος Επιστημονικός συνεργάτης Εργαστηρίου: Στέλλα Λάμπουρα Εαρινό εξάμηνο Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Designed by TP-Link Hellas Ltd. Professional Business Unit Επιμέλεια: Βαλάντης Οικονομόπουλος 1 Περιεχόμενα 1.1 Προσδιορισμός της Τοπολογίας του Δικτύου...2 1.2 Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/1238 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2019/1238 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 198/1 L I ( (EE) 2019/1238 20 2019 (PEPP) ( ), 114,,, ( 1 ), ( 2 ), : (1),.. (2),., 25, :. (3),,.,,,. ( 1 ) C 81 2.3.2018,. 139. ( 2 ) 4 2019 ( ) 14 2019. EL L 198/2 25.7.2019 (4).,,. H,, ( ). (5) 2015,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: Εργαλεία Ανάπτυξης εφαρμογών internet.

ΜΑΘΗΜΑ: Εργαλεία Ανάπτυξης εφαρμογών internet. ΜΑΘΗΜΑ: Εργαλεία Ανάπτυξης εφαρμογών internet. ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: ΕΙΔΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Μικτό Γενικός σκοπός είναι να αποκτήσει ο καταρτιζόμενος τις αναγκαίες γνώσεις σχετικά με εργαλεία και τις τεχνικές για

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Παραδοτέο: Αναφορά Συντήρησης και Λειτουργίας της Εφαρμογής Συντήρηση Διαδικτυακής Πύλης και Εφαρμογών Πίνακας Περιεχομένων 1 Εργασίες συντήρησης της διαδικτυακής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στις ΤΠΕ ΙΙ Γιάννης Βρέλλης ΠΤΔΕ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. World Wide Web. Παγκόσμιος Ιστός

Εισαγωγή στις ΤΠΕ ΙΙ Γιάννης Βρέλλης ΠΤΔΕ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. World Wide Web. Παγκόσμιος Ιστός Εισαγωγή στις ΤΠΕ ΙΙ Γιάννης Βρέλλης ΠΤΔΕ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων World Wide Web Παγκόσμιος Ιστός Internet - WWW Internet: παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που βασίζεται στο πρωτόκολο επικοινωνίας TCP/IP και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός σωστής επικοιωνίας για υλοποίηση project site eshop

Οδηγός σωστής επικοιωνίας για υλοποίηση project site eshop Οδηγός σωστής επικοιωνίας για υλοποίηση project site eshop «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο «ΟΡΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο «ΟΡΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ» ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ & ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΕΠΑΛ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο «ΟΡΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ» Επιμέλεια : Παλαιολόγου Παύλος Μαθηματικός ΚΕΦΑΛΑΙΟ ο : ΟΡΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ Α ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΩΡΙΑΣ Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; δυναμικό περιεχόμενο

Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; δυναμικό περιεχόμενο Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; Παρά την μεγάλη εξάπλωση του διαδικτύου και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ιστοσελίδων, πολλές εταιρείες ή χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα