Μέθοδος STOPCOR. Η φιλοσοφία του STOPCOR βασίστηκε στη δυνατότητα εφαρµογής ενος θυσιαζόµενου ανοδίου αλλά µε τη µέθοδο της επιβαλλόµενης τάσεως.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μέθοδος STOPCOR. Η φιλοσοφία του STOPCOR βασίστηκε στη δυνατότητα εφαρµογής ενος θυσιαζόµενου ανοδίου αλλά µε τη µέθοδο της επιβαλλόµενης τάσεως."

Transcript

1

2 Η αυτόνοµη συσκευή STOPCOR µε ανόδιο µαγνησίου παρέχει καθοδική προστασία σε οποιαδήποτε µεταλλική επιφάνεια έχει προδιάθεση να παρουσιάσει διάβρωση εξ'αιτίας της ηλεκτρόλυσης. Η φιλοσοφία του STOPCOR βασίστηκε στη δυνατότητα εφαρµογής ενος θυσιαζόµενου ανοδίου αλλά µε τη µέθοδο της επιβαλλόµενης τάσεως. Μέθοδος STOPCOR Κατά τη µέθοδο της καθοδικής προστασίας µε το STOPCOR επιβάλλουµε ρεύµα το οποίο προέρχεται απο το θυσιαζόµενο ανόδιο φορτίζοντας αρνητικά την εγκατάσταση που θέλουµε να προστατεύσουµε. Με τον τρόπο αυτό ενώ πριν η εγκατάσταση ήταν άνοδος γαλβανικού στοιχείου (αρνητικός οξειδωτικός πόλος) γίνεται κάθοδος ηλεκτρολυτικού κελιού (αρνητικός αναγωγικός πόλος). Αυτό σηµαίνει οτι η εγκατάσταση εξακολουθεί να είναι αρνητικά φορτισµένη όπως και πριν την εφαρµογή της προστασίας αλλα η δράση αντιστρέφεται και έχει προδιάθεση να πάθει αναγωγή και όχι οξείδωση. Το STOPCOR αντικαθιστά όλες τις προηγούµενες µεθόδους προστασίας και έχει τα παρακάτω πλεονεκτήµατα: 1. Τοποθετείται εύκολα, εξωτερικά, χωρίς να έρχεται σε επαφή µε το νερό. Κατά συνέπεια δεν το ρυπαίνει,δε δηµιουργεί υπολλείµατα που φράζουν τις εγκαταστάσεις και καταστρέφουν τους κυκλοφορητές και τα εξαρτήµατα των δικτύων. εν δηµιουργούνται αλλοιώσεις των υγρών που κυκλοφορούν µέσα στις εγκαταστάσεις. Προστατεύει σωληνώσεις όπου κυκλοφορεί πόσιµο νερό. 2. εν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να τοποθετηθεί, δεν απαιτείται αποσφράγιση λεβήτων, καζανιών,δεξαµενών ή άλλου δικτύου µε τα γνωστα προβλήµατα των στεγανοποιήσεων. 3. 'Εχει άριστα αποτελέσµατα διότι η τάση που επιβάλλεται είναι απόλυτα συνεχής και σταθερή επειδή λαµβάνεται µε φυσικό τρόπο απο το µαγνήσιο. 4. 'Εχει µεγαλύτερη εµβέλεια,διότι προστατεύει επιβάλλοντας τάση στην εγκατάσταση. 5. Μπορεί να ελεγχθεί η καλή λειτουργία του µε ένα απλό πολύµετρο. 6. Είναι οικονοµικό. 7. Είναι ανακυκλώσιµο και απόλυτα ασφαλές προς το περιβάλλον. Το STOPCOR δεν επηρεάζεται απο καιρικές συνθήκες ούτε επηρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο οτιδήποτε βρίσκεται κοντά του. Κάθε συσκευή έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 ετών ανάλογα µε την κάθε περίπτωση. Με την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήµατος απαιτείται αντικατάσταση. Το STOPCOR είναι ένα πιστοποιηµένο ελληνικό προιόν κατά ISO 9001: 2008 κατοχυρωµένο στον Ο.Β.Ι µε αριθµό πατέντας ιανέµεται µε µεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε Συνεταιρισµούς Υδραυλικών και καταστήµατα ειδών ψύξης - θέρµανσης σε περισσότερες από 100 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα.

3 Oδηγίες εγκατάστασης STOPCOR Η αυτόνοµη συσκευή STOPCOR έχει δύο σηµεία σύνδεσης: Το ενσωµατωµένο καλώδιο στο επάνω µέρος Τον ακροδέκτη - βίδα στο πλάι 1. Επιλέγουµε το σηµείο τοποθέτησης στην εγκατάσταση, το οποίο πρέπει να είναι µεταλλικό και το καθαρίζουµε για να γίνει καλα η επαφή. 2. Συνδέουµε το καλώδιο που βρίσκεται στο επάνω µέρος της συσκευής, στη σωλήνωση µε ένα σφικτήρα. 3. Με ένα τρυπάνι κάνουµε µια τρύπα στο έδαφος και τοποθετούµε το µεταλλικό ούπα. 4. Συνδέουµε το δεύτερο καλώδιο από τον ακροδέκτη στο ούπα και κάνουµε γείωση. Προσοχή! εν χρησιµοποιούµε ποτε την ηλεκτρική γείωση της ΕΗ. Έλεγχος STOPCOR Συνίσταται να γίνεται έλεγχος της συσκευής 1 µε 2 φορές το χρόνο. Βήµα 1. Αποσυνδέουµε το καλώδιο που βρίσκεται πάνω στη σωλήνωση έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η τάση. Βήµα 2. Με ένα πολύµετρο µετράµε την τάση του STOPCOR τοποθετώντας το ένα άκρο του οργάνου στο καλώδιο που βρίσκεται στο επάνω µέρος της συσκευής και το δεύτερο άκρο στη βίδα στο πλάι. εν χρειάζεται να αποσυνδέσουµε τη γείωση. Αν η ένδειξη είναι απο 1 Volt και πάνω σηµαίνει οτι η συσκευή λειτουργεί κανονικά. Αν η ένδειξη είναι κάτω απο 1 Volt η συσκευή χρειάζεται αντικατάσταση. Ωστόσο µπορούµε να ενισχύσουµε την τάση της συσκευής, διατηρώντας την υγρασία της, προσθέτωντας λίγο νερο. Σηµείωση: Εαν παρατηρηθεί οτι το ούπα στο έδαφος έχει καταστραφεί η κοπεί απο την οξείδωση, το αντικαθιστούµε.

4 Τι είναι η ηλεκτρόλυση; Η ηλεκτρόλυση είναι ένα φυσικό φαινόµενο, που προκαλεί ηλεκτροχηµική διάβρωση στις µεταλλικές επιφάνειες. ηµιουργείται από την ροή ιόντων από αρνητικά φορτισµένα µέταλλα προς θετικά φορτισµένα µέταλλα όταν αυτά βρίσκονται συνδεδεµένα στο ίδιο περιβάλλον. Κατα συνέπεια, εµφανίζεται µεταξύ των µετάλλων µια διαφορά δυναµικού, η οποία έχει τη µορφή ηλεκτρικής τάσης. Η τάση αυτή είναι ανάλογη µε την ροή των ιόντων και όσο µεγαλύτερη γίνεται τόσο µεγαλύτερο είναι το φαινόµενο της ηλεκτρόλυσης. Το φυσικό αυτό φαινόµενο εκδηλώνεται σε µεταλλικές κατασκευές, γέφυρες, δεξαµενές, υδραυλικές εγκαταστάσεις, µηχανήµατα, κινητήρες κλπ. Καθοδική προστασία Καθοδική προστασία είναι η µέθοδος αποφυγής της ηλεκτρόλυσης. Πραγµατοποιείται µέσω θυσιαζοµένης είτε εµβαπτιζοµένης ανόδου, µε την οποία διάφορα δραστικά µέταλλα τοποθετούνται στο ίδιο περιβάλλον ηλεκτρολυτικού κελιού όπου υπάρχει το φαινόµενο της ηλεκτρόλυσης. Τα κυριότερα δραστικά µέταλλα, που αποκαλούνται ανόδια, είναι ο ψευδάργυρος, το αλουµίνιο και το µαγνήσιο. Τα ανόδια θυσιάζονται αποβάλλοντας την µάζα τους σε µορφή ιόντων, τα οποία µεταφέρονται προς τη λιγότερο δραστική µεταλλική µάζα που είναι οι διάφορες κατασκευές. Η µέθοδος αυτή εφαρµόζεται στη ναυτιλία, όπου τοποθετείται µάζα ψευδαργύρου ή αλουµινίου στις πλευρές του πλοίου και σε σηµεία που βρέχονται συνεχώς από νερό.

5 Στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και στους ηλιακούς θερµοσίφωνες ήταν σύνηθες να τοποθετούνται ράβδοι µαγνησίου εντός των σωληνώσεων και των boilers όπου κυκλοφορεί νερό. Αυτή η µέθοδος έχει πολλά µειονεκτήµατα: Απαιτεί πολλαπλά σηµεία τοποθέτησης λόγω της µικρής εµβέλειας καθοδικής προστασίας που αποδίδει. Αφήνει κατάλοιπα υλών της θυσιαζόµενης ανόδου, τα οποία διαχέονται στις σωληνώσεις προκαλώντας µεγάλα προβλήµατα στα παρεµβαλλόµενα εξαρτήµατα. Τα κατάλοιπα ρυπαίνουν το νερό γι'αυτό και δεν µπορει να εφαρµοστεί σε σωληνώσεις πόσιµου νερού. Η ένταση της απόδοσης της καθοδικής προστασίας δεν είναι όµοια καθ όλη τη διάρκειά τους αλλά φθίνουσα λόγω της προοδευτικής µείωσης της µάζας. Ο εµβαπτισµός δεν µπορεί να εφαρµοσθεί σε πολλές εγκαταστάσεις µε αποτέλεσµα να µένουν απροστάτευτες. Μια άλλη µέθοδος προστασίας είναι η επιβαλλοµένη τάση (impress current), µε την οποία επιβάλλεται µία ηλεκτρική τάση στα µέταλλα που υπόκεινται στην ηλεκτρόλυση, µε τροφοδοσία από εξωτερική πηγή ενέργειας. Η µέθοδος επιβολής τάσεως (impress current) είναι αποδοτικότερη σε σχέση µε την προηγούµενη αλλά προϋποθέτει δικτυακή εγκατάσταση, κατόπιν προηγουµένης ηλεκτροχηµικής µελέτης. Απαιτεί εγκατάσταση από εξειδικευµένους τεχνίτες, ενώ έχει πολύ υψηλό κόστος, πράγµα που την καθιστά απαγορευτική για µικρές και µεσαίες εγκαταστάσεις και επιβάλλεται συνεχή επιτήρηση από ειδικά καταρτισµένο επιτηρητή. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΤΑΣΕΩΣ ΚΡΑΜΑΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ HIGH POTENTIAL Aluminium 0,05 max Zinc 0,3 max Copper 0,02 Silicon 0,05 max Manganese 0,5-1,5 Iron 0,03 max Nickel 0,002 max Magnesium Reminder Others (each) 0,03 max Solution potential 1,7V Output capacity amp hrs/per kg 1230 Τεχνικά χαρακτηριστικά STOPCOR Η σειρά των ανοδίων STOPCOR χαρακτηρίζεται από την µέθοδο παραγωγής και επιβολής ηλεκτρικής τάσεως, µέσω θυσιαζόµενης ανόδου µαγνησίου. Κατά αυτόν τον τρόπο σχηµατίζεται ηλεκτρολυτικό δίπολο µε φύλλο χαλκού, σε κοινό περιβάλλον, που µπορεί να αποδώσει τάση περίπου 1,5 volt και πυκνότητα ρεύµατος περίπου 10 ma. Τα ανόδια λειτουργούν σαν αυτόνοµες συσκευές παραγωγής ρεύµατος σταθερής τάσεως και εντάσεως Με αυτό τον τρόπο επιβάλλεται σταθερή ηλεκτρική τάση και ένταση συνεχούς ρεύµατος, µε αρνητικό πρόσηµο. Οι µεταλλικές επιφάνειες καθίστανται ηλεκτραρνητικές µε αποτέλεσµα να αποτρέπεται η ηλεκτρόλυση. Η διαφορετικότητα των εγκαταστάσεων και γενικά των κατασκευών ως προς το µέγεθος, τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής, µας οδήγησαν στην κατασκευή διαφόρων τύπων ανοδίων, που µπορούν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε ανάγκες. Οι τύποι των ανοδίων που κυκλοφορούν είναι Α1 - Α3 - Α5 - A7 - A9 και χρησιµοποιηθούν τυποποιηµένα για ένα µεγάλο µέρος κατασκευών. µπορούν να

6 STOPCOR PLUS Απο τις συνεχείς έρευνες για την αναγκαιότητα των διαφόρων εγκαταστάσεων, διαπιστώθηκε ζήτηση συσκευών µε µεγαλύτερη ισχύ. Ανταποκρινόµενοι στην ανάγκη της αγοράς,εξελίξαµε τη συσκευή µε νέα µέθοδο η οποία την καθιστά πιο αποδοτική σε ένταση, ώστε να καλύπτει και τις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις. Το νέο προϊόν είναι το STOPCOR PLUS, µια συσκευή µε τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαµε µέχρι σήµερα όµως µε µεγαλύτερη ένταση ρεύµατος. Το STOPCOR PLUS παράγεται στα ίδια µε τα υπάρχοντα µεγέθη της απλής συσκευής, ωστόσο καλύπτει µεγαλύτερες επιφάνειες. STOPCOR SOLAR Η αυτόνοµη συσκευή STOPCOR SOLAR αποτελεί ένα πρωτοποριακό προιόν που παρέχει 2 ετή προστασία απο την ηλεκτρόλυση στους ηλιακούς θερµοσίφωνες. Είναι η µόνη συσκευή STOPCOR που διαθέτει ανταλλακτικό. Οδηγίες τοποθέτησης Το STOPCOR SOLAR αποτελείται απο τη συσκευή και τη βάση της. Η συσκευή έχει δύο ρευµατολήπτες για τοποθέτηση στη βάση. Η βάση του SOLAR, που στο πίσω µέρος της έχει δύο καλώδια (κόκκινο - κίτρινο), στερεώνεται στη βάση του ηλιακού. Το κόκκινο καλώδιο προσαρµόζεται σε ένα µεταλλικό σηµείο αγώγιµο µε τον ηλιακό, επάνω στον σωλήνα εισαγωγής ή εξαγωγής του νερού. Το κίτρινο καλώδιο προσαρµόζεται στο ηλεκτρόδιο γειώσεως (τάπα) η οποία τοποθετείται σε ταυ που παρεµβάλλεται στην είσοδο ή έξοδο του νερού. Έλεγχος STOPCOR SOLAR Ρυθµίζουµε το πολύµετρο στην ένδειξη συνεχούς ρεύµατος και στη διαβάθµιση µέχρι 2 Volt Τοποθετούµε το ένα άκρο του οργάνου στην αριστερή βίδα και το άλλο στη δεξιά. Το αποτέλεσµα της ένδειξης πρέπει να είναι από 1 Volt και πάνω. Αν είναι κάτω από 1 Volt το αντικαθιστούµε µε το ανταλλακτικό. Η βάση δεν χρειάζεται αντικατάσταση. STOPCOR BOAT Για την εφαρµογή της µεθόδου STOPCOR στην ναυτιλία υπάρχει η δυνατότητα εφαρµογής προστασίας µε τις συσκευές τύπου STOPCOR BOAT. Μπορούµε να προστατεύσουµε όλα τα µεταλλικά µέρη των πλοίων όπως µηχανολογικές εγκαταστάσεις αλλά και εξωτερικά την γάστρα κοινώς βρεχάµενα. Η µέθοδος και η τεχνολογία είναι ακριβώς ίδια µε την εφαρµογή στις συσκευές stopcor που προορίζονται για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, µε µόνη διαφορά τον τρόπο γείωσης τους. Η ιδιαιτερότητα των πλοίων να βρίσκονται µέσα στο νερό µας δίνει την δυνατότητα να οδηγήσουµε την γείωση στο νερό µε πάρα πολύ καλά αποτελέσµατα. Η γείωση συνδέεται είτε στην εξωτερική γείωση του πλοίου είτε σε ηλεκτρόδια που κατασκευάζουµε και προσαρµόζουµε σε σωλήνα που διαρρέεται µε θαλασσινό νερό, ή και εφαρµόζοντας σε τάπα µε σπείρωµα η οποία επικοινωνεί µε το σύστηµα ψύξεως της µηχανής στο µπλοκ ή στα ψυγεία της µηχανής. Η έκταση των επιφανειών που θέλουµε να προστατεύσουµε µας προσδιορίζει και τον αριθµό και µέγεθος των συσκευών που θα εγκαταστήσουµε.

7 STOPCOR LIQUID To STOPCOR LIQUID είναι µέθοδος καθοδικής προστασίας µε "υγρό ψευδάργυρο", κατάλληλη για κλειστά κυκλώµατα ψύξης - θέρµανσης: Κεντρικές θερµάνσεις Ψυκτικές εγκαταστάσεις Ηλιακά θερµοσίφωνα Μηχανές εσωτερικής καύσεως Σε αναλογία 30% κατά βάρος εµπεριέχει ψευδάργυρο σε χλωριούχο µορφή ο οποίος κυκλοφορεί συγχρόνως µε το υγρό ψύξεως ή θερµάνσεως, προσφέροντας θυσιαζόµενη µάζα, άµεσα στις διαµορφούµενες διαφορές γαλβανικού στοιχείου εντός των εγκαταστάσεων. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εξουδετέρωση των ηλεκτρολυτικών φαινοµένων, τα οποία δηµιουργούν τις ηλεκτροχηµικές φθορές στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σε κλειστά κυκλώµατα υγρών η µικρότερη αναλογία που απαιτείται είναι 2,5% του υγρού περιεχοµένου και διαρκεί 2 έτη. Για τις µηχανές εσωτερικής καύσεως κάθε είδους η ποσότητα που απαιτείται είναι 2,5γρ ανά ίππο. Η διάρκεια προστασίας είναι 1 έτος. Αν προστεθεί µεγαλύτερη ποσότητα δε βλάπτει, αντιθέτως παρατείνει την προστασία. Πίνακας επιλογής συσκευών STOPCOR Τύπος συσκευής STOPCOR A 1 A 3 A 5 A 7 PLUS A 9 PLUS SOLAR BOAT Έκταση δικτύου σε m 2 κτιριακής εγκατάστασης Ηλιακά Απαιτείται µελέτη Ηλιακός θερµοσίφωνας Mηχανή Σκάφους Θερµίδες καυστήρα Ηλιακά Απαιτείται µελέτη - -

8

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Εγκατάσταση, συντήρηση & οδηγίες χρήσης ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ... 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Εγκατάσταση, συντήρηση & οδηγίες χρήσης ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ... 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων

Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων Ενεργητικά ηλιακά συστήματα με την εμπειρία της ALTEREN Α.Ε. Οδηγός εφαρμογής ενεργητικών ηλιακών συστημάτων 1 ΓΕΝΙΚΑ Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Οι πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΨΥΞΗΣ ΜΗΝΑΣ ΙΑΤΡΙ ΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ MSc Τοµέας Ορθολογικής Χρήσης Ενέργειας ΙΟΥΛΙΟΣ 1996 19ο χλµ Λεωφ. Μαραθώνα 190 09 Πικέρµι Τηλ. 6039900 Fax. 6039905

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες Εγκατάσταση, συντήρηση & οδηγίες χρήσης ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ... 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ στο μάθημα ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ («ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ») Σταύρος Καμινάρης Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Επίκουρος

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμογές Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών»

«Εφαρμογές Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Εφαρμογές Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών» ΔΕΝΔΡΑΛΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ (Α.Μ.: 26878 ) Επιβλέπων: Δρ. Σταύρος Καμινάρης, Επίκουρος

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Λέβητας πετρελαίου-αερίου Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύµατος και υδρογόνου από τη φωτοκαταλυτική οξείδωση οργανικών ενώσεων σε µια φωτοηλεκτροχηµική κυψελίδα. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

ΘΕΜΑ: «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ TEI ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ (Ψύξης, Κλιµατισµού και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας) ρ. ΜαρίαΚ. Κούκου Μιχάλης Μέντζος Χρήστος Ζιούτης Νίκος Τάχος Prof. Μ. Gr. Vrachopoulos

Διαβάστε περισσότερα

Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch

Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch Καλωσορίσατε στη Bosch. Για πάνω από εκατό χρόνια το όνοµα της Bosch αντιπροσωπεύει την κορυφαία τεχνολογία και

Διαβάστε περισσότερα

θθθθθ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ Σχολικό Έτος :2012-2013 ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ: Α2 Μάθημα: Τεχνολογία

θθθθθ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ Σχολικό Έτος :2012-2013 ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ: Α2 Μάθημα: Τεχνολογία θθθθθ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΡΕΝΤΗ Σχολικό Έτος :2012-2013 ΤΑΞΗ-ΤΜΗΜΑ: Α2 Μάθημα: Τεχνολογία ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ Του μαθητή Αντώνη Μαμάκου ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Ηλιακός θερμοσίφωνας Καθηγητής: ΗΡ. ΝΤΟΥΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΕΛΟΤ HD 384 Έκδοση 2η HELLENIC STANDARD. Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις 2004-03-04 ICS: 29.020 91.140.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΕΛΟΤ HD 384 Έκδοση 2η HELLENIC STANDARD. Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις 2004-03-04 ICS: 29.020 91.140. 2004-03-04 ICS: 29.020 91.140.50 ΕΛΟΤ HD 384 Έκδοση 2η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ HELLENIC STANDARD Απαιτήσεις για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις Requirements for electrical installations Κλάση τιµολόγησης: 25 ΕΛΟΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΞΕΙ ΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ (Cu 2 O)

ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΞΕΙ ΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ (Cu 2 O) ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΕΜΗΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:> ΑΝΤΩΝΙΑ ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΙΕΓΚΙ ΜΠΛΕΝΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ MIG/MAG ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΥΡΟ-ΑΣΑΦΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΥΡΟ-ΑΣΑΦΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΥΡΟ-ΑΣΑΦΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ Εκπόνηση Πατεράκης Νικόλαος ΑΜ:2003010006

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας βιομάζας-ξύλου. Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3

Λέβητας βιομάζας-ξύλου. Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3 Λέβητας βιομάζας-ξύλου Bioplex HL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.3 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Υ ΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ INVERTER

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Υ ΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ INVERTER Σελίδα 1 από 39 7 ο χλµ. Ε.Ο. Άρτας Αγρινίου 47040 Άρτα Τηλ.: 26810 70988, 66120 & 66018 Fax: 26810 65935 www.uplift.gr e-mail: info@uplift.gr ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Υ ΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ INVERTER ΕΚ ΟΣΗ :

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!

Ο ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!! Ο ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!! Ο απόλυτος ρυθμιστής ρεύματος! Το μοναδικό με εσωτερική οθόνη Και δυνατότητα ρυθμίσεων εντός οχήματος Μετέτρεψε το αυτοκίνητο σου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ. «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορµένιο: Τµήµα Αρδάνιο - Μάνδρα (80.1.1-80.2.3)» 86.100.000 ευρώ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ. «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορµένιο: Τµήµα Αρδάνιο - Μάνδρα (80.1.1-80.2.3)» 86.100.000 ευρώ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο - Ορµένιο: Τµήµα Αρδάνιο - Μάνδρα (80.1.1-80.2.3)» 86.100.000 ευρώ εκέµβριος 2010 K:\A8011-8023\cons\tefxi\MAPS.doc 8011-8023/4904/B10 Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μελέτης και Υλοποίησης Φωτοβολταϊκών Έργων

Οδηγός Μελέτης και Υλοποίησης Φωτοβολταϊκών Έργων Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας Οδηγός Μελέτης και Υλοποίησης Φωτοβολταϊκών Έργων (Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ όπως εγκρίθηκε με την απόφαση Α159/Σ9/11.04.2011 της Διοικούσας Επιτροπής) Μέλη Ομάδας Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Τι γνώµη έχετε για την παγκόσµια ενεργειακή κρίση & πώς νοµίζετε ότι θα αντιµετωπισθεί το πρόβληµα αυτό στην Ελλάδα;

Τι γνώµη έχετε για την παγκόσµια ενεργειακή κρίση & πώς νοµίζετε ότι θα αντιµετωπισθεί το πρόβληµα αυτό στην Ελλάδα; Τι γνώµη έχετε για την παγκόσµια ενεργειακή κρίση & πώς νοµίζετε ότι θα αντιµετωπισθεί το πρόβληµα αυτό στην Ελλάδα; Κατ αρχήν το πρόβληµα της ενέργειας είναι διεθνές, µεγάλο και θα συνεχίσει να υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Είδος μελέτης: Πτυχιακή εργασία ΟΝ/ΜΟ: Χατζηπαύλου Μιχάλης 34379 ΙΔ Αποστολίδης Αθανάσιος 33933 ΙΕ Αθήνα, Αιγάλεω 2012 1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Γ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΨΕ3 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ PRIMUS

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ PRIMUS ΜΑΚΕ ΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΕΒΗΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ PRIMUS ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του παρόντος εγχειριδίου πριν την εγκατάσταση. H ΜΑΒΙΛ ΑΒΕΕ έχει το δικαίωµα

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. Eλληνικά. Portugues.

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. Eλληνικά. Portugues. English FVXG25K2V1B FVXG35K2V1B FVXG50K2V1B 00_CV_3P276869-1A.indd 1 Тürkçe MODELS Pyccкий Portugues Eλληνικά Italiano Español Nederlands Français OPERATION MANUAL Deutsch DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER 8/8/2012

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX 1. Σηµαντικές Προειδοποιήσεις MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μετά την αφαίρεση της συσκευασίας να γίνεται πάντα έλεγχος για την πληρότητα της παράδοσης, ενώ σε περίπτωση ελαττωµάτων,

Διαβάστε περισσότερα