Μ. Αντωνοπούλου, Μ. Αραπάκη Ε. Παπαντωνίου, Ε. Τσολακίδου. Γλώσσα Α Δημοτικού. Ανάλυση του σχολικού βιβλίου κατά μάθημα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μ. Αντωνοπούλου, Μ. Αραπάκη Ε. Παπαντωνίου, Ε. Τσολακίδου. Γλώσσα Α Δημοτικού. Ανάλυση του σχολικού βιβλίου κατά μάθημα"

Transcript

1

2

3 Μ. Αντωνοπούλου, Μ. Αραπάκη Ε. Παπαντωνίου, Ε. Τσολακίδου Γλώσσα Α Δημοτικού Ανάλυση του σχολικού βιβλίου κατά μάθημα

4 Θέση υπογραφής δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, εφόσον η υπογραφή προβλέπεται από τη σύμβαση. «Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθε σίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται απολύτως η άνευ γραπτής άδειας του εκδότη κατά οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό, μηχανικό ή άλλο) αντιγραφή, φωτοανατύπωση και εν γένει αναπαραγωγή, εκμίσθωση ή δανεισμός, μετάφραση, διασκευή, αναμετάδοση στο κοινό σε οποιαδήποτε μορφή και η εν γένει εκμετάλλευση του συνόλου ή μέρους του έργου». Εκδόσεις Πατάκη Εκπαίδευση Μαρία Αντωνοπούλου, Μαρίνα Αραπάκη, Εύη Παπαντωνίου, Ελένη Τσολακίδου, Γλώσσα Α Δημοτικού (Ανάλυση του σχολικού βιβλίου κατά μάθημα) Διορθώσεις: Σοφία Κροκίδη Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή, Ζαχαρίας Παπαδόπουλος Υπεύθυνος έκδοσης: Βαγγέλης Μπακλαβάς Σελιδοποίηση: Γιώργος Κτενίδης, Χριστίνα Κωνσταντινίδου Φιλμ μοντάζ: Μαρία Ποινιού-Ρένεση Copyright Σ. Πατάκης Α.Ε.Ε.Δ.Ε. (Εκδόσεις Πατάκη), Μαρία Αντωνοπούλου, Μαρίνα Αραπάκη, Εύη Παπαντωνίου και Ελένη Τσολακίδου, Αθήνα, 2005 Copyright για την εικονογράφηση Σ. Πατάκης Α.Ε.Ε.Δ.Ε. (Εκδόσεις Πατάκη), Αθήνα, 2016 Ο παρών τόμος αποτελεί αναμορφωμένη και εμπλουτισμένη έκδοση του ομώνυμου βιβλίου με ISBN , του οποίου η πρώτη έκδοση είχε γίνει από τις Εκδόσεις Πατάκη τον Οκτώβριο του 2006 Πρώτη έκδοση του παρόντος τόμου από τις Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, Ιούνιος 2018 ΚΕΤ Α894 ΚΕΠ 172/18 ISBN ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ 38, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: , , ΦΑΞ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 16, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: YΠOKΑΤΑΣΤΗMA: ΚΟΡΥΤΣΑΣ (ΤΕΡΜΑ ΠΟΝΤΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ Β ΚΤΕΟ), , ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τ.Θ. 1213, ΤΗΛ.: , , ΦΑΞ: Web site:

5 Λίγα λόγια για το βιβλίο... Το βιβλίο Γλώσσα Α Δημοτικού απευθύνεται στους μαθητές της Α τάξης, αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, με στόχο να τους βοηθά καθημερινά στο γλωσσικό μάθημα. Με ευχάριστο τρόπο οδηγεί τους μαθητές να αφομοιώσουν πιο αποτελεσματικά τις νέες γνώσεις και να οργανώσουν τον προφορικό και γραπτό λόγο τους. Ακολουθεί την εξής δομή: Ενότητες 1-6 Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει υπόδειγμα του νέου γράμματος ή του δίψηφου που θα μάθει ο μαθητής, καθώς και σειρές για να εξασκηθεί στη γραφή του. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι παρακάτω υποενότητες: Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Δίνονται ερωτήσεις με τις οποίες ο μαθητής επεξεργάζεται και κατανοεί την εικόνα που υπάρχει στην αρχή κάθε μαθήματος του Βιβλίου του Μαθητή. Οι ερωτήσεις αυτές βοηθούν τον μαθητή να αναπτύξει τον προφορικό λόγο του και τον προετοιμάζουν για την αποκωδικοποίηση του γραπτού κειμένου που υπάρχει στην αρχή κάθε μαθήματος μετά την εικόνα. Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω Παράλληλα με τη σχολική εργασία και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του μαθητή με παιγνιώδη τρόπο, τον καλούμε να ασχοληθεί με μια σειρά από πρωτότυπες εργασίες, που ακολουθούν τους στόχους του αναλυτικού προγράμματος και συμπληρώνουν τη σχολική εργασία. Έτσι, ο μαθητής γίνεται ικανός να διαβάζει, να γράφει, να διακρίνει, να ομαδοποιεί και να εφαρμόζει ό,τι καινούριο μαθαίνει κάθε φορά. Σε ορισμένα κεφάλαια υπάρχουν γραμματικά φαινόμενα που πρέπει να επισημανθούν. Αυτό γίνεται με: συννεφάκια που έχουν απλή και παιγνιώδη αναφορά του γραμματικού φαινομένου για τους μικρούς μαθητές πλαίσια στα οποία υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για δασκάλους και γονείς. Οι εργασίες ακολουθούν ένα σταθερό μοτίβο, για να είναι αναγνωρίσιμες από τους μαθητές, με αύξουσα δυσκολία. Οι δύο τελευταίες εργασίες αφορούν την εκμάθηση της ορθογραφίας. Επαναληπτικά μαθήματα Απαντώ στις εργασίες του Τετραδίου Εργασιών Δίνονται οι απαντήσεις στις εργασίες των επαναληπτικών κεφαλαίων του σχολικού εγχειριδίου, όταν αυτές εμφανίζουν κάποιο βαθμό δυσκολίας για τους μαθητές. Θυμάμαι ό,τι έμαθα και εξασκούμαι περισσότερο Δίνονται περισσότερες εργασίες για επανάληψη-εμπέδωση. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εκτενέστερη εφαρμογή των νέων γνώσεων που απέκτησαν οι μαθητές σε κάθε ενότητα. Σημείωση: Απαντήσεις, εκτός από τις εργασίες των επαναληπτικών μαθημάτων του σχολικού εγχειριδίου, δίνονται και σε εργασίες ορισμένων κεφαλαίων της 5ης και της 6ης ενότητας που παρουσιάζουν δυσκολία. Ο χρήστης θα τις βρει εύκολα κάτω από τους τίτλους: «Απαντώ στις εργασίες του Βιβλίου του Μαθητή» και «Απαντώ στις εργασίες του Τετραδίου Εργασιών».

6 Καταλαβαίνω το κείμενο Ενότητες 7-10 Ο μαθητής περνά από το επίπεδο της επεξεργασίας της εικόνας σε εκείνο της επεξεργασίας του κειμένου. Δίνεται ποικιλία προφορικών και γραπτών εργασιών για την επιτυχέστερη διερεύνηση του κειμένου. Η πρώτη μου γραμματική Σε ιδιαίτερο χώρο καταγράφεται και αναπτύσσεται το γραμματικό φαινόμενο που εμφανίζεται στο σχολικό εγχειρίδιο. Με έμμετρο λόγο (στιχάκια) και παραδείγματα οι μαθητές προσεγγίζουν πιο ευχάριστα και εύκολα τη νέα γνώση. Όπου κρίθηκε αναγκαίο, προστέθηκαν επεξηγηματικές πληροφορίες, τις οποίες γονείς και δάσκαλοι μπορούν να μεταφέρουν στα παιδιά. Μαθαίνω να... Σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα, οι μαθητές από την πρώτη κιόλας τάξη καλούνται να αναπτύξουν γλωσσικές δεξιότητες σε διαφορετικά κειμενικά είδη, όπως: να διαβάσουν έναν χάρτη να γράψουν μια πρόσκληση ή μια επιστολή. Θεωρήσαμε χρήσιμο για δασκάλους, γονείς και μαθητές να παραθέσουμε τα βασικά στοιχεία κάθε κειμενικού είδους του σχολικού εγχειριδίου καθώς και τα κατάλληλα παραδείγματα. Έτσι, οι μαθητές, κατανοώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κειμενικών ειδών, καθίστανται ικανοί να γράψουν με τον κατάλληλο επικοινωνιακό τρόπο. Απαντώ στις εργασίες του Βιβλίου του Μαθητή Δίνονται όλες οι απαντήσεις στις εργασίες που παρουσιάζονται στο Βιβλίο του Μαθητή. Απαντώ στις εργασίες του Τετραδίου Εργασιών Δίνονται όλες οι απαντήσεις στις εργασίες που παρουσιάζονται στο Τετράδιο Εργασιών. Σε ορισμένα κεφάλαια, εκτός από την καθημερινή ορθογραφία, προβλέπεται και μία επιπλέον. Την παραθέτουμε ως πρώτη άσκηση με την εκφώνηση: «Μάθε να γράφεις σωστά». Θυμάμαι ό,τι έμαθα και εξασκούμαι περισσότερο Από την 7η ενότητα, καθώς πλέον οι μαθητές έχουν κατακτήσει τις βασικές δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, παραθέτουμε περισσότερες εμπεδωτικές εργασίες ανά κεφάλαιο. Ακόμα, στα επαναληπτικά μαθήματα υπάρχουν εργασίες ανακεφαλαιωτικές των αντίστοιχων ενοτήτων. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει Παράρτημα με τις λύσεις όλων αυτών των ασκήσεων. Οι μαθητές μπορούν να τις συμβουλεύονται, για να ελέγχουν την ορθότητα των απαντήσεών τους στις εργασίες που συναντούν στις ενότητες 7-10 του βιβλίου αυτού. Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α τάξης... Ένα μικρό αστέρι κατεβαίνει στη γη. Γνωρίζει μια παρέα παιδιών. Μαζί τους θα ανακαλύψει πολλά καινούρια πράγματα. Θα μάθει να γράφει και να διαβάζει. Μπορείς κι εσύ να το βοηθήσεις, όποτε σε χρειάζεται, για να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο των ανθρώπων...

7 Περιεχόμενα Μαθήματα Α τεύχους 1η ενότητα: Πού είναι ο Άρης;... 9 Πού είναι ο Άρης; (1ο) Πού είναι ο Άρης; (2ο) Πού είναι ο Άρης; (3ο) Πού είναι ο Άρης; (4ο) Πού είναι ο Άρης; (5ο) Πού είναι ο Άρης; (6ο) Πού είναι ο Άρης; (επαναληπτικό μάθημα) η ενότητα: Η παρέα Αντίο, θάλασσα Τιτίνα, η κότα Πεπόνι, πεπόνι! Ένα χελιδόνι Τάσος, το σαλιγκάρι Ο κύριος με το καπέλο Όλοι στον κήπο Νυχτώνει Ρινόκερος και κόκορας Ιστορίες η Οκτωβρίου Το παπί (επαναληπτικό μάθημα) η ενότητα: Μια παράσταση στην πλατεία Θέατρο Σκιών Μύτη σαν σαλάμι Μήλα και καμήλα Γάτα και παπαγάλος Ένα λεμόνι με φτερά Χάσαμε τη γάτα Ένα ζιζάνιο στη ζύμη Στο ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου (επαναληπτικό μάθημα)

8 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 4η ενότητα: Το σύννεφο έφερε βροχή Μου χαρίζεις την ουρά σου; Με βάρκα και σωσίβιο Μόνος στο σκοτάδι Χωρίς φως Το παράξενο ταξίδι της Συννεφένιας Ψιχάλες Πουπουλένια σύννεφα (επαναληπτικό μάθημα) Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά Μαθήματα Β τεύχους 5η ενότητα: Σκανταλιές Το καπέλο περπατάει! Ένας καινούριος μαθητής Όλοι στο οικόπεδο Μπλε όνειρα Με πινέλα και φαντασία Οι δυο φίλοι (επαναληπτικό μάθημα) η ενότητα: Το χαμένο κλειδί Ο παπουτσωμένος χιονόδρακος Μην αγγίζετε! Έχει αγκάθια! Κοντά στο τζάκι Η ευχή Ο θείος Παύλος Για τ αγγελάκια τ ουρανού (επαναληπτικό μάθημα) η ενότητα: Καράβια Ένα γράμμα για την Ιωάννα Δώρα για την Ιωάννα Τι κρύβει το μπαούλο; Καράβια Παιχνίδια που ταξιδεύουν Το πετροκάραβο Η 25η Μαρτίου Μια Κυριακή του Μάρτη (επαναληπτικό μάθημα)

9 Περιεχόμενα 8η ενότητα: Άνοιξη Η μετακόμιση Η Αγγελική Παίζουμε παντομίμα; Βόλτα στο βουνό Το κοτσύφι Το ημερολόγιο της Μαρίνας Γεια σου, κότσυφα Πασχαλινό Πασχαλινά κουλούρια η ενότητα: Ο κόσμος των βιβλίων Στη βιβλιοθήκη Να σας διαβάσω; Το Αλφαβητάρι με τον Ήλιο Θα γράψουμε το δικό μας βιβλίο Έκθεση βιβλίου Αντίο, όνειρά μου (επαναληπτικό μάθημα) η ενότητα: Το κοχύλι Καλοκαιρινή εκδρομή Ίχνη στην άμμο Η χελώνα Καρέττα Καρέττα Αρχαίοι μύθοι Η σπηλιά Η μπουρού Τα τζιτζίκια Κοχύλι (επαναληπτικό μάθημα) Απαντήσεις στις ενότητες Καταλαβαίνω το κείμενο Θυμάμαι ό,τι έμαθα και εξασκούμαι περισσότερο 7

10 Γνωριμία με τους ήρωες Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι γνωρίζει τους νέους φίλους του. Ποιους μικρούς φίλους γνώρισε το αστεράκι; Πόσα αγόρια γνώρισε; Πόσα κορίτσια γνώρισε; Ποια λεξούλα υπάρχει πριν από το όνομα κάθε αγοριού; Ποια λεξούλα υπάρχει πριν από το όνομα κάθε κοριτσιού; Πριν από το δικό σου όνομα ποια λεξούλα υπάρχει; Βρες τι έχει πάνω του κάθε παιδί που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά. Έτσι, θα το θυμάσαι. Από τα ονόματα των παιδιών μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος από τους μικρούς μας φίλους κατάγεται από άλλη χώρα; Ποια ζωάκια είναι μαζί με την παρέα των παιδιών; Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω Το αστεράκι γνώρισε αγόρια και κορίτσια. Ένωσε με γραμμές τη λεξούλα που ταιριάζει στα αγόρια και τη λεξούλα που ταιριάζει στα κορίτσια με τις σωστές εικόνες. o η 8

11 Πού είναι ο Άρης;

12

13 Πού είναι ο Άρης; (1ο)! Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι βλέπει δυο παιδιά από την παρέα να παίζουν. Θυμάσαι πώς τα λένε; Πού βρίσκονται τα παιδιά; Ποια ζωάκια είναι μαζί τους; Τι άλλο υπάρχει στην παραλία; Με τι παίζει ο Άρης; Τι βρήκε ο Άρης στην άμμο; Ο Άρης βρήκε έναν αχινό. Η λέξη αχινός αρχίζει από α. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από α. Τι κρατάει η Μαρίνα; Η λέξη πίτα αρχίζει από πι. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από πι. Σε ποιον δίνει την πίτα η Μαρίνα; Η λέξη πάπια αρχίζει από πα. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από πα. Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω 1. Το αστεράκι δεν άκουσε τι είπε ο Άρης, όταν βρήκε τον αχινό. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας λέει τι είπε ο Άρης, για να βοηθήσεις το αστεράκι να το μάθει. Ε ε! Α α! Ο ο! 11

14 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 2. Το αστεράκι θέλει να μάθει τι φώναξε η πάπια. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας λέει τι φώναξε η πάπια. Πο πο πο Πα πα πα Πι πι πι 3. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα γράμματα που φτιάχνουν τη φωνούλα πα. Μπορείς να το βοηθήσεις να τα βρει; τ ι π ο α 4. Μάθε στο αστεράκι τι φωνάζει το παπί. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας λέει τι φωνάζει το παπί. Πι πι πι Πο πο πο 5. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα γράμματα που φτιάχνουν τη φωνούλα πι. Μπορείς να το βοηθήσεις να τα βρει; τ α π ε ι 12

15 Πού είναι ο Άρης; (1ο) 6. Γράψε πολλές φορές τι φωνάζουμε όταν βλέπουμε κάτι που μας ενθουσιάζει. 7. Γράψε πολλές φορές πώς κάνει η πάπια. 8. Γράψε πολλές φορές πώς κάνει το παπί. 9. Ένωσε το κάθε ζωάκι με τη φωνούλα που του ταιριάζει. Πι πι πι Πα πα πα 13

16 Πού είναι ο Άρης; (2ο) Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι έμεινε στην παραλία με τα παιδιά. Ποια παιχνίδια έχουν φέρει τα παιδιά μαζί τους στην παραλία; Τι κάνει ο Άρης; Τι λέει η πάπια στο παπί; Διάβασέ το δυνατά. Τι λέει το παπί στην πάπια; Διάβασέ το δυνατά. Τι δίνει η Μαρίνα στα παπάκια; Η λέξη πίτα τελειώνει σε τα. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να τελειώνουν σε τα. Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω 1. Το αστεράκι ακούει τον Άρη που τραγουδάει. Τι λέει; Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας λέει το τραγούδι του Άρη. Πα πα πα Πι πι πι Τα τα τα 2. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα γράμματα που φτιάχνουν τη φωνούλα τα. Μπορείς να το βοηθήσεις να τα βρει; π ο τ ι α 14

17 Πού είναι ο Άρης; (2ο) 3. Γράψε πολλές φορές τι λέει ένα μικρό παιδί που μαθαίνει να μιλάει. 4. Μάθε στο αστεράκι ποιος φωνάζει Πι πι πι. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. ίπαπ παπί απίπ 5. Μάθε στο αστεράκι τι ταΐζει τα παπάκια η Μαρίνα. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. ίταπ πίτα ατίπ 6. Βοήθησε το αστεράκι να κυκλώσει τη φωνούλα τα στο όνομα της κάθε εικόνας. γάτα κουτάλι πετσέτα πόρτα 15

18 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 7. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη παπί. Μπορείς να το βοηθήσεις; πα το πί πο 8. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη πίτα. Μπορείς να το βοηθήσεις; πί πο τα το 9. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του τα γράμματα από τη λέξη παπί, για να παίξει. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; α π ί π 16

19 Πού είναι ο Άρης; (2ο) 10. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του τα γράμματα από τη λέξη πίτα, για να παίξει. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; α τ ί π 11. Βοήθησε το αστεράκι να ενώσει με μια γραμμή την κάθε εικόνα με το όνομά της. π ί τ α π α π ί 12. Τα παιδιά έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο. Τι του έβαλαν στο στόμα; Βάλε τις σταγόνες στη σωστή σειρά, για να το μάθεις. πα πί 17

20 Πού είναι ο Άρης; (3ο)! Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι γελάει με τα παιχνίδια που κάνουν τα παπάκια. Τι τράβηξε την προσοχή της Μαρίνας; Πού είναι ανεβασμένο το παπί; Φτιάξε με τη φαντασία σου μια ιστορία για το πώς βρέθηκε η πατάτα στην παραλία. Η Μαρίνα φωνάζει Ο ο! Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από ο. Η Μαρίνα φωνάζει Πο πο. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από πο. Η λέξη τόπι αρχίζει από το. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από το. Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω 1. Δείξε στο αστεράκι πού είναι ανεβασμένο το παπί. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. π α π ί π α τ ά τ α π ί τ α 18

21 Πού είναι ο Άρης; (3ο) 2. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη πατάτα. Μπορείς να το βοηθήσεις; πα πι τά το τα 3. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του κάποια γράμματα από τη λέξη πατάτα, για να παίξει. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; α α ά π τ τ 4. Το αστεράκι θέλει να μάθει τι φωνάζει η Μαρίνα. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας λέει τι φωνάζει η Μαρίνα. Α α! Πα πα! Ο ο! Πο πο! Α α! Τα τα! 5. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα γράμματα που φτιάχνουν τη φωνούλα πο. Μπορείς να το βοηθήσεις να τα βρει; τ α π ι ο 19

22 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 6. Γράψε πολλές φορές τι λέει η μαμά, για να νανουρίσει το μωρό της. 7. Γράψε πολλές φορές τι λέμε, όταν βλέπουμε κάποιον να κάνει κάτι δύσκολο. 8. Γράψε πολλές φορές τη λεξούλα που βάζουμε πριν από τη λέξη παπί. 9. Βοήθησε το αστεράκι να κυκλώσει με κόκκινο χρώμα τη φωνούλα πο και με πράσινο τη φωνούλα το. ποτήρι τόξο ποντίκι τόπι 10. Βάλε μπροστά από κάθε εικόνα τη λεξούλα που ταιριάζει. τo 20

23 Πού είναι ο Άρης; (4ο) Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ! Το αστεράκι ακούει τη Μαρίνα να φωνάζει. Ποιον φωνάζει η Μαρίνα; Πού βρίσκεται ο Άρης; Τι κοιτάζει; Πού είναι τώρα ανεβασμένο το παπί; Τι λέει το παπί; Η Μαρίνα λέει στον Άρη «έλα». Η λέξη έλα αρχίζει από ε. Βρες όσο περισσότερες λέξεις μπορείς που να αρχίζουν από ε. Η Μαρίνα βάζει τα χέρια στο στόμα σαν χωνί, για να την ακούσει ο Άρης, που βρίσκεται μακριά. Ποιες κινήσεις κάνουμε με τα χέρια μας όταν θέλουμε: να δούμε κάτι που βρίσκεται μακριά; να ακούσουμε κάτι από μακριά; να χαιρετήσουμε κάποιον που βρίσκεται μακριά; Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω 1. Δείξε στο αστεράκι πού είναι ανεβασμένο το παπί. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. π α π ί τ ό π ι π ί τ α 21

24 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 2. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη τόπι. Μπορείς να το βοηθήσεις; πι τα τό πα 3. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του τα γράμματα από τη λέξη τόπι, για να παίξει. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; ό τ ι π 4. Μάθε στο αστεράκι τι φωνάζει η Μαρίνα. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. Α α! Ε ε! Ο ο! 22

25 Πού είναι ο Άρης; (4ο) 5. Το αστεράκι θέλει να μάθει τι τραγουδάει το κουρδιστό παπί. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. Τα τα τα Πα πα πα Λα λα λα 6. Το αστεράκι θέλει να μάθει τι φωνάζει η Μαρίνα. Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. πατάτα τόπι έλα 7. Γράψε πολλές φορές τι φωνάζουμε, για να μας ακούσει κάποιος που είναι μακριά. 8. Γράψε πολλές φορές τι τραγουδάει ένα μικρό παιδί. 9. Βοήθησε το αστεράκι να κυκλώσει με κόκκινο χρώμα τη φωνούλα ε και με πράσινο τη φωνούλα λα. ελάφι καμήλα ελικόπτερο ποδήλατο 23

26 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 10. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη έλα. Μπορείς να το βοηθήσεις; έ πα το πι λα 11. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του τα γράμματα από τη λέξη έλα, για να παίξει. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; α λ έ 12. Το αστεράκι πήρε με την αχτίδα του ένα κομματάκι από τη λέξη πιπίλα. Βρες το ανάμεσα στις σταγόνες και βάλε το στη θέση του. τα λα πα πιπί 13. Το αστεράκι πήρε με την αχτίδα του ένα κομματάκι από το όνομα Λέλα. Βρες το ανάμεσα στα συννεφάκια και βάλε το στη θέση του. τόπι έλα παπί Λ 24

27 Πού είναι ο Άρης; (5ο) Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι κοιτάζει προς τις καλαμιές, για να δει τι δείχνει ο Άρης. Τι βλέπουν τα παιδιά στις καλαμιές; Φτιάξε μια δική σου ιστορία για το πώς βρέθηκε το πανί στην παραλία. Ο Άρης δείχνει στη Μαρίνα το παπί και της λέει: «Α, να ένα παπί!». Δείξε κι εσύ διάφορα πράγματα στην τάξη σου, λέγοντας κάθε φορά «να ένα». Σήμερα το παπί παίζει με ένα πανί. Θυμάσαι με τι άλλο έχει παίξει στην παραλία; Προσπάθησε να βάλεις στα λόγια σου τη λεξούλα με. Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω 1. Το αστεράκι θέλει να μάθει ποια λεξούλα λέμε, όταν δείχνουμε κάτι. Για να το βοηθήσεις, χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. τα λα να 25

28 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 2. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα γράμματα που φτιάχνουν τη φωνούλα να. Μπορείς να το βοηθήσεις να τα βρει; π ο ν λ α 3. Το αστεράκι θέλει να μάθει πώς γράφεται με γράμματα ο αριθμός 1. Χρωμάτισε το σωστό συννεφάκι. έλα ένα τόπι 4. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη ένα. Μπορείς να το βοηθήσεις; έ τα να λα 5. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του τα γράμματα από τη λέξη ένα, για να παίξει. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; α έ ν 26

29 Πού είναι ο Άρης; (5ο) 6. Το παπί είναι στις καλαμιές με ένα πανί. Δείξε στο αστεράκι ποιο συννεφάκι έχει τη λεξούλα με. Χρωμάτισέ το. λα με πι 7. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα γράμματα που φτιάχνουν τη λεξούλα με. Μπορείς να το βοηθήσεις να τα βρει; τ π μ α ε 8. Το αστεράκι θέλει να μάθει με τι παίζει το παπί. Για να το βοηθήσεις, χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το λέει. παπί πανί πίτα 9. Βοήθησε το αστεράκι να κυκλώσει με κόκκινο χρώμα τη φωνούλα να και με πράσινο τη φωνούλα με. μέλισσα κανάτα μέτρο μπανάνα 27

30 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 10. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να γράψει τη λέξη πανί. Μπορείς να το βοηθήσεις; πα τα ε νί 11. Το αστεράκι σκόρπισε με την αχτίδα του τα γράμματα από τη λέξη πανί. Μπορείς να τα βάλεις στη σωστή σειρά; π ί α ν 12. Το αστεράκι θέλει να διαλέξει τις σταγόνες που του χρειάζονται, για να φωνάξει στα παιδιά πάμε. Μπορείς να το βοηθήσεις; λα πά νι με 13. Γράψε τις λέξεις που λείπουν και διάβασε τι λέει το αστεράκι. να με ένα Λένα, το παπί πανί. 28

31 Πού είναι ο Άρης; (6ο) Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι ψάχνει το παπάκι. Πού κρύφτηκε; Τα παιδιά ακολούθησαν το παπάκι στις καλαμιές. Τι ανακάλυψαν εκεί; Πώς είναι το σαλιγκάρι; Μπορείς να το περιγράψεις; Το σαλιγκάρι κουβαλάει το σπιτάκι του. Ξέρεις άλλο ζώο που κάνει το ίδιο; Διάλεξε ό,τι σου αρέσει από τα παιχνίδια των παιδιών στην παραλία και ζωγράφισέ το. 29

32 Πού είναι ο Άρης; (επαναληπτικό μάθημα) Θυμάμαι ό,τι έμαθα και εξασκούμαι περισσότερο 1. Μάθαμε ότι μπροστά από τα ονόματα των αγοριών βάζουμε τη λεξούλα ο και μπροστά από τα ονόματα των κοριτσιών τη λεξούλα η. Ένωσε με γραμμές τη λεξούλα που ταιριάζει στα αγόρια και τη λεξούλα που ταιριάζει στα κορίτσια με τις σωστές εικόνες. η o 2. Ο μικρός μας φίλος βρήκε στην παραλία έναν αστερία και ενθουσιάστηκε. Τι νομίζεις ότι φώναξε; Ένωσε την εικόνα με το συννεφάκι που μας το λέει. πα Α α! τα 30

33 Πού είναι ο Άρης; (επαναληπτικό μάθημα) 3. Το αγόρι φωνάζει τον φίλο του που βρίσκεται μακριά. Τι νομίζεις ότι του λέει; Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το δείχνει. το Ε ε! τα 4. Το αγόρι φωνάζει στον φίλο του να πάει κοντά. Τι νομίζεις ότι του λέει; Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το δείχνει. πίτα ένα έλα 5. Το αγόρι δείχνει στον φίλο του τον αστερία που βρήκε. Τι νομίζεις ότι του λέει; Χρωμάτισε το συννεφάκι που μας το δείχνει. τα να λα 31

34 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 6. Στα συννεφάκια ανακατεύτηκαν τα γράμματα. Σε κάθε συννεφάκι κρύβεται μια λέξη. Βάλε τα γράμματα στη σωστή σειρά, για να μάθεις τη λέξη που κρύβεται. α τ π α ά τ Την τρώμε και τηγανητή. ό π ι τ Το λέμε και μπάλα. ί π π α Παίζει ξέγνοιαστα στη λίμνη και φωνάζει πι πι πι. 32

35 Πού είναι ο Άρης; (επαναληπτικό μάθημα) τ ί α π Τη φτιάχνουμε στο ταψί με χόρτα ή τυρί. α ν έ Έτσι γράφουμε τον αριθμό 1. μ ά π ε Το λέμε με τους φίλους μας όταν ξεκινάμε για βόλτα. ί ν π α Έτσι λέμε αλλιώς το ύφασμα. 33

36 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 7. Ανάμεσα στα γράμματα κρύβονται λέξεις που ξέρεις. Μπορείς να τις βρεις, να τις κυκλώσεις και να τις τονίσεις; λ ε α τ α π α ν ι μ ε μ τ α ι ε ν α π ο ι ε λ α π ι τ α μ ε ο τ ν τ ο π ι μ ο λ α ε ν τ μ ε λ τ π α τ α τ α μ Διάβασε ανάποδα, για να τις δεις: πανί, ένα, πίτα, τόπι, πατάτα 34

37 Η παρέα

38

39 Αντίο, θάλασσα Παρατηρώ την εικόνα και συζητώ Το αστεράκι βρέθηκε σε μια παραλία. Ποιους από τους μικρούς μας φίλους γνωρίζει; Ποιος τους συνοδεύει; Ποια ζωάκια συναντά το αστεράκι; Πού βρίσκεται το καθένα από αυτά; Τι μπορεί να βρει το αστεράκι στην καντίνα; Προς τα πού θα πάει το αστεράκι, αν μπει με τα παιδιά στο αυτοκίνητο; Δείξε με το δάχτυλό σου την κατεύθυνση. Τι θα πουν τα παιδιά για να αποχαιρετήσουν τη θάλασσα; Η λέξη αντίο αρχίζει από α. Τι βλέπεις στην εικόνα που αρχίζει από α; 37

40 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος Μαθαίνω να γράφω και να διαβάζω 1. Το αστεράκι θέλει να κυκλώσει με την αχτίδα του τα α στα ονόματα των ζώων που γνώρισε. Μπορείς να το βοηθήσεις; αχινός αστερίας ψάρι παπαγάλος σαλιγκάρι 2. Το αστεράκι βούτηξε στο νερό και συνάντησε ζώα της θάλασσας που έχασαν τα α από τα ονόματά τους. Βοήθησέ το να τα συμπληρώσει. κ βούρι στ κός χελών κ ρχ ρί ς φ λαιν χτ πόδι 38

41 Αντίο, θάλασσα 3. Με τι μπορεί να παίξει το αστεράκι στην παραλία; Για να το μάθεις, ένωσε την εικόνα με το όνομά της. άμμος κουβαδάκι 4. Γράψε τα γράμματα που λείπουν και διάβασε, για να μάθεις τι ζωγράφισε το αστεράκι. ένα π λ τι 5. Ποιος συνοδεύει τα παιδιά στην παραλία; Βρες την απάντηση και κύκλωσέ την. η μέρα το παπί το αστέρι η μαμά η πίτα 39

42 Γλώσσα Α Δημοτικού - Α τεύχος 6. Το αστεράκι παίζοντας ανακάτεψε τα γράμματα. Γράψε τα στη σωστή σειρά και διάβασε τη λέξη. μ α α μ 7. Ανάμεσα στις συλλαβές κρύβονται λέξεις που ξέρεις. Μπορείς να τις βρεις, να τις κυκλώσεις και να τις τονίσεις; με το πι λα πο πα με τι τα πο με λι νο πι μα μα πα τα τα με το πα λα τι λα πι τα νο ε λα το μι Διάβασε ανάποδα, για να τις δεις: τόπι, πάμε, μέλι, μαμά, πατάτα, παλάτι, πίτα, έλα 8. Βάλε τα γράμματα στη σωστή σειρά, για να φωνάξεις με άλλο τρόπο τη μαμά σου. μ α α ν 40

43

ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 10-0003-02.indb 1 29/1/2013 12:09:51 μμ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ελένη Καραντζόλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Κύρδη,

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Κ. Αδάµου. Τα Μαθηµατικά µου. Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Σοφία Κ. Αδάµου. Τα Μαθηµατικά µου. Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας Σοφία Κ. Αδάµου Τα Μαθηµατικά µου Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας 1 Θέση υπογραφής δικαιούχου δικαιωµάτων πνευµατικής ιδιοκτησίας, εφόσον η υπογραφή προβλέπεται από τη σύµβαση. Το παρόν έργο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικοί Σύµβουλοι Π.Ε.

Σχολικοί Σύµβουλοι Π.Ε. Ηλίας. Αναγνώστου Σ. Κ. Κρασσάς Σχολικοί Σύµβουλοι Π.Ε. ΕΠΠΣ ΑΠΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΚΑΛΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΠΣ & ΑΠΣ 1. Επιστηµολογικό πεδίο [σ. 3745] 2. ιδακτική Μεθοδολογία [σ.3772] ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΣΚΑΛΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ 10-0005-02.indb 1 29/1/2013 12:27:00 μμ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ελένη Καραντζόλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Κύρδη,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ - ΕΦΗ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. τ... μαθητ... ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... Νέα Έκδοση

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ - ΕΦΗ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. τ... μαθητ... ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... Νέα Έκδοση ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ - ΕΦΗ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ τ... μαθητ...... ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... Νέα Έκδοση Çëßáò Ã. ÊáñêáíéÜò - Έφη Ι. Σουλιώτου Τετράδιο Πρώτης Γραφής Α Δημοτικού A ΤΕΥΧΟΣ 1 Νέα Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Α1. Πού είναι ο Άρης;

Α1. Πού είναι ο Άρης; Μάθηµα 1 Ασκήσεις 1 Γράψε κι εσύ τι λέει ο Άρης, η πάπια και το παπί. Αα... σελ. 10-11 Πα πα πα... Πι πι... 2 Τι συµβαίνει στις σελίδες 10-11 του ; Ο Άρης βλέπει κάτω από το κουβαδάκι του έναν αχινό και

Διαβάστε περισσότερα

Ελίζα. ή πώς ένα κορίτσι με τρεις φίλους και έναν παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της

Ελίζα. ή πώς ένα κορίτσι με τρεις φίλους και έναν παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της Ελίζα ή πώς ένα κορίτσι με τρεις φίλους και έναν παπαγάλο ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της Θέση υπογραφής δικαιούχου δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, εφόσον η υπογραφή προβλέπεται από τη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γεωργία Τσιφτελίδου Αναστασία Τουλούπη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες διδασκαλίας και αξιολόγησης Θέση υπογραφής δικαιούχων δικαιωμάτων πνευματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ. 1. Κυκλώνω με κόκκινο όπου υπάρχει Α και με μπλε όπου υπάρχει α :

ΑΝΤΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ. 1. Κυκλώνω με κόκκινο όπου υπάρχει Α και με μπλε όπου υπάρχει α : ΑΝΤΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ 1. Κυκλώνω με κόκκινο όπου υπάρχει Α και με μπλε όπου υπάρχει α : αδερφός, κουραμπιές, Αθήνα, ταξίδι, όμορφος, καλοκαίρι, και, ανοιχτός, Αντωνία, ΚΑΝΑΠΕΣ, εργασία, πόλη, κάστανο, Άρης 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ - ΕΦΗ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. τ... μαθητ... ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... Β Τεύχος

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ - ΕΦΗ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. τ... μαθητ... ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... Β Τεύχος ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ - ΕΦΗ Ι. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ τ... μαθητ...... ΤΑΞΗ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ... Β Τεύχος Çëßáò Ã. ÊáñêáíéÜò - Έφη Ι. Σουλιώτου Τετράδιο Πρώτης Γραφής Α Δημοτικού Β ΤΕΥΧΟΣ Απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Αρματάς Γιώργος Σγουρός

Ανδρέας Αρματάς Γιώργος Σγουρός Ανδρέας Αρματάς Γιώργος Σγουρός Στην Ελευθερία, που ήρθε από το πουθενά και μας πήρε τα μυαλά Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1 Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή Επίπεδο Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο Λάμπης ο κούνελος έμαθε ελληνικά! Μας έγραψε ένα γράμμα για να το διαβάσουμε παρέα και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

τα βιβλία των επιτυχιών

τα βιβλία των επιτυχιών Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Β Τάξη Όνομα Ημερομηνία 1. Ακούω και γράφω GeΓεΓεγειαΓεξξηη... 2. Ακούω το τραγούδι Παπαγάλος και Πεπόνι (στην ιστοσελίδα: https://www.youtube.com/watch?v=lr3bas1jq20 ). Διαβάζω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Oρθογραφία Λεξιλόγιο ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Γραμματική ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Ε Τάξη Όνομα: Ημερομηνία 1. Ορθογραφία 2. Άκουσε και βάλε στο φαγητό που αρέσει στη Μαρίνα. 1 3. Σημείωσε με το ζώο που έχει το κάθε παιδί. Μαρίνα Γάτα σκύλος κουνέλι χρυσόψαρο

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό ημερολόγιο για μαθητές Δημοτικού

Σχολικό ημερολόγιο για μαθητές Δημοτικού Σχολικό ημερολόγιο για μαθητές Δημοτικού 2017-2018 Tο παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (N. 2121/1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα)

Διαβάστε περισσότερα

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Σεπτέµβριος 2010 ΙSBN

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Σεπτέµβριος 2010 ΙSBN ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Tο πρώτο µου τετράδιο Mαθαίνω να γράφω µε τον Gummy Bear ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ FRANCO VOLPI ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ FRANCO VOLPI ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ FRANCO VOLPI ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΥΡΤΩ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

έξι Χρωµάτισε µε γαλάζιο τον αριθµό.

έξι Χρωµάτισε µε γαλάζιο τον αριθµό. έξι 6 6 Χρωµάτισε µε γαλάζιο τον αριθµό. 14 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το τετράδιο των πρώτων µου αριθµών ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ. Γραπτή Έκφραση. Όνομα:... Επώνυμο:...

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ. Γραπτή Έκφραση. Όνομα:... Επώνυμο:... ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γραπτή Έκφραση Όνομα:...................... Επώνυμο:................................................. Γραπτή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΛΙΤΣ Α ΡΑ Φ 6 ΕΤ. Παναγιώτα Πλησή ΣΙΑ ΓΝΩ ΑΝΑ ΦΙΛ ΖΩΝΗ. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΟΥ Θ ΓΙΑ ΜΑ. την οικογένεια

ΟΥΛΙΤΣ Α ΡΑ Φ 6 ΕΤ. Παναγιώτα Πλησή ΣΙΑ ΓΝΩ ΑΝΑ ΦΙΛ ΖΩΝΗ. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΟΥ Θ ΓΙΑ ΜΑ. την οικογένεια ΟΥΛΙΤΣ Α ΡΑ Φ 5-6 ΕΤ Παναγιώτα Πλησή EYEΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΙΛ ΑΝΑ ΓΝΩ ΣΙΑ ΩΝ ΟΥ ΑΙΝ ΜΕ Θ... ΓΙΑ ΜΑ Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός την οικογένεια ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο μπαμπάς που αγαπάει η μαμά μου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Παναγιώτα

Διαβάστε περισσότερα

8 Ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας. Α1 τμήμα. Δασκάλα: Παναγιώτα Νεοκοσμίδου

8 Ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας. Α1 τμήμα. Δασκάλα: Παναγιώτα Νεοκοσμίδου 8 Ο Δημοτικό σχολείο Καβάλας Α1 τμήμα Δασκάλα: Παναγιώτα Νεοκοσμίδου Θεματική ενότητα: Η παρέα Μάθημα: Ο κύριος με το καπέλο Διδακτικός χρόνος: Μάθημα 1 (2Χ45 ) Σκοπός του μαθήματος: Οι μαθητές να παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

Μαθηματικά Β Γυμνασίου

Μαθηματικά Β Γυμνασίου ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΝΑ ΗΣ Μαθηματικά Β Γυμνασίου Κριτήρια Αξιολόγησης Θέση υπογραφής δικαιούχου δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, εφόσον η υπογραφή προβλέπεται από τη σύμβαση. «Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 5 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 5 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 5 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 5 ετών Περιεχόμενα Χρήσιμες συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 5 και μπορώ!!!...10 Aς γνωριστούμε...12 H οικογένειά μου...13

Διαβάστε περισσότερα

Πόσα κεράκια έχει η τούρτα; Γράψε τη λέξη και τον αριθµό, και µετά χρωµάτισέ την! ένα. ένα. ένα. ένα

Πόσα κεράκια έχει η τούρτα; Γράψε τη λέξη και τον αριθµό, και µετά χρωµάτισέ την! ένα. ένα. ένα. ένα Πόσα κεράκια έχει η τούρτα; Γράψε τη λέξη και τον αριθµό, και µετά χρωµάτισέ την! ένα ένα ένα ένα 4 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Tο τετράδιο της πρώτης µου γραφής ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ Προφορική έκφραση Γραπτή έκφραση ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Σύνθεση κειμένων ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΣΥΠΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση.

Πώς λέμε ΟΧΙ; Μάθε να γράφεις σωστά την πρώτη πρόταση. Πώς λέμε ΟΧΙ; ΕΝΟΤΗΤΑ 7 Άσκηση 1 2 3 Βάλε τα σημεία στίξης στο παρακάτω κείμενο. Ο λαγός και η χελώνα Μια φορά κι έναν καιρό μάλωναν η χελώνα κι ο λαγός για το ποιος είναι πιο γρήγορος Εγώ είμαι ο πιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ας µιλήσουµε Ελληνικά

Ας µιλήσουµε Ελληνικά Ας µιλήσουµε Ελληνικά I Το όνοµά µου: Πόσων χρονών είµαι: Σε ποια τάξη πηγαίνω: Σε ποιο σχολείο πηγαίνω: Η πόλη µου / Το χωριό µου: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2011 Μέρος Α Κατανόηση προφορικού λόγου 1 Άσκηση 1 Άκουσε

Διαβάστε περισσότερα

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN 978-960-453-809-6

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN 978-960-453-809-6 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μαθαίνω µε τον Gummy Bear Το αλφάβητο ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΠ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΠ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ! ΔΩΡΑ ΔΟΡΙΖΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΜΠΙΠ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ! Εικονογράφηση Δανάη Κηλαηδόνη Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει

Διαβάστε περισσότερα

TAΞH B. 2ο Tετράδιο ασκήσεων

TAΞH B. 2ο Tετράδιο ασκήσεων 2B TET ASKISEON_XPress_Hamster_temp.qxp 27/04/2011 9:48 π.μ. Page 1 2ο Tετράδιο ασκήσεων TAΞH B Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης τα διδακτικά βιβλία του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου τυπώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN

& TM 2010 Gummybear International Inc./Christian Schneider. Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010 ΙSBN ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μαθαίνω µε τον Gummy Bear Οι αριθµοί ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ιονύσης Καραβίας ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ηλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΛΩΣΣΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Γράμματα Λέξεις Ιστορίες ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ 10-0004-02.indd 1 11/3/2013 1:01:02 μμ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ Ελένη Καραντζόλα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ A993 Kotoula films.indd 3 11/5/2017 5:35:54 µµ

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ A993 Kotoula films.indd 3 11/5/2017 5:35:54 µµ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ Δ Η Μ Η Τ ΡΑ Κ ΩΤΟΥΛ Α η επίμονη αφήγηση ΠΟΙΉΜΑΤΑ 2004-2014 Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ Ομάδα ανάπτυξης Μαρία Τσικαλοπούλου, Μαθηματικός Σ Κ Υ Δ Ρ Α / 2 0 1 5 Το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι τα μαθηματικά της

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Α+ Προχωρημένη Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Α+ Προχωρημένη Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Α+ Προχωρημένη Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία). 2. Ακούω τις προτάσεις και συμπληρώνω τις λέξεις που λείπουν. Η είναι χρονών. Μένει στην. Την παίζει

Διαβάστε περισσότερα

τα βιβλία των επιτυχιών

τα βιβλία των επιτυχιών Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΚΥΔΡΑ,2015 1. Συνοπτική περιγραφή της ανοιχτής εκπαιδευτικής Το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο. Οδηγός εκπαιδευτών ή γονέων. Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη

Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο. Οδηγός εκπαιδευτών ή γονέων. Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο Οδηγός εκπαιδευτών ή γονέων. Μαρία Ζάππα-Κασαπίδη Γλώσσα Α Δημοτικού Τεύχος 1ο Στην εισαγωγική ενότητα του βιβλίου τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με τους ήρωες που θα τους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟΤΕΤΡΑΔΙΑ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ by Τaλκ/ Αύγουστος 29, 2018/ Χωρίς σχόλια Οι εκπαιδευτικοί Ευαγγελία Δεσύπρη και Κωνσταντίνα Μάρκου υπογράφουν τη νέα,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΙΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ Δημοτικό σχολείο Σκύδρας ΣΚΥΔΡΑ,2015 1. Συνοπτική περιγραφή της ανοιχτής εκπαιδευτικής Το αντικείμενο με το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Άνθη ανάκατα και χιόνι Τις αμυγδαλιές φορτώνει. Κούτσα κούτσα κατεβαίνει, όλη η πλάση τον προσμένει! Μήνυμα πως δεν αργεί, φτάνει η Άνοιξη στη γη. Στο

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας μηνών

Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας μηνών Γλωσσικό τεστ για παιδιά ηλικίας 10-28 μηνών 1. Το παιδί σας Α. Βγάζει ήχους για να προκαλέσει την προσοχή όταν θέλει κάτι; Β. Λέει «κι άλλο» ή ζητάει κι άλλο με κάποιον αναγνωρίσιμο και κατανοητό τρόπο;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ. Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις... 7. Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου... 17

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ. Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις... 7. Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου... 17 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις................ 7 Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου.............. 17 Μαθαίνω να µεγαλώνω τις προτάσεις µου............... 25 Μαθαίνω να γράφω

Διαβάστε περισσότερα

3-5. ετών. Παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες για το καλοκαίρι. Για παιδιά. Σχεδιασμός. και γραφή. Μαθηματικά. Ανακάλυψη του κόσμου.

3-5. ετών. Παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες για το καλοκαίρι. Για παιδιά. Σχεδιασμός. και γραφή. Μαθηματικά. Ανακάλυψη του κόσμου. Περιλαμβάνει 100 αυτοκόλλητα Για παιδιά 3-5 ετών Παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες για το καλοκαίρι Σχεδιασμός και γραφή Μαθηματικά Ανακάλυψη του κόσμου Για παιδιά 3-5 ετών Παιχνίδια και ευχάριστες

Διαβάστε περισσότερα

Είμ ένα μικρό παιδάκι Έχω κόκκινο μαλλάκι Μπλε βουλάτο φουστανάκι. Με λένε Ζωζώ Και βρίσκομαι εδώ Μουσική να σας μάθω Στο βιβλίο να γράφω Που είν

Είμ ένα μικρό παιδάκι Έχω κόκκινο μαλλάκι Μπλε βουλάτο φουστανάκι. Με λένε Ζωζώ Και βρίσκομαι εδώ Μουσική να σας μάθω Στο βιβλίο να γράφω Που είν Κεφάλαιο I Γενικά περί μουσικής Είμ ένα μικρό παιδάκι Έχω κόκκινο μαλλάκι Μπλε βουλάτο φουστανάκι. Με λένε Ζωζώ Και βρίσκομαι εδώ Μουσική να σας μάθω Στο βιβλίο να γράφω Που είν παιχνίδια γεμάτο! Παρέα

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος Α. Παίζω, Σκέφτοµαι, Μαθαίνω. Τα Μαθηµατικά. Για παιδιά Α ΗΜΟΤΙΚΟΥ. Φύλλα εργασίας + ασκήσεων ... σελίδες

Τεύχος Α. Παίζω, Σκέφτοµαι, Μαθαίνω. Τα Μαθηµατικά. Για παιδιά Α ΗΜΟΤΙΚΟΥ. Φύλλα εργασίας + ασκήσεων ... σελίδες Τεύχος Α Παίζω, Σκέφτοµαι, Μαθαίνω Τα Μαθηµατικά µου Για παιδιά Α ΗΜΟΤΙΚΟΥ Φύλλα εργασίας + ασκήσεων... 100 σελίδες Τι θ α µάθω σε α υ τό το τεύχος: Να προσανατολίζοµαι στον χώρο. Να αναγνωρίζω και να

Διαβάστε περισσότερα

Xαράλαμπος Παπαθεοδώρου Φυσική Γ Λυκείου

Xαράλαμπος Παπαθεοδώρου Φυσική Γ Λυκείου Xαράλαμπος Παπαθεοδώρου Φυσική Γ Λυκείου Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας Θέση υπογραφής δικαιούχου δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, εφόσον η υπογραφή προβλέπεται από τη σύμβαση.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 3 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Α ΜΕΡΟΣ Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις................ 7 Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου.............. 17 Μαθαίνω να µεγαλώνω τις προτάσεις µου............... 25 Μαθαίνω

Διαβάστε περισσότερα

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς

Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Οι σημειώσεις του Ντόμινο & οι σημειώσεις για τους γονείς Καλώς ήρθατε στο littlebridge.com HomeBook 1. Εναρμονισμένο με τα 12 κεφάλαια του online υλικού, αυτό το βιβλίο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗς

ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗς ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗς ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΥΔΡΑΣ Ομάδα ανάπτυξης Μαρία Τσικαλοπούλου, Μαθηματικός Σ Κ Υ Δ Ρ Α / 2 0 1 5 Το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι τα μαθηματικά της

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior)

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Να ξεκινάς πάντα απο το κείμενο μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιστορία (coursebook), το λεξιλόγιο και η γραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού

Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού Çëßáò Ã. ÊáñêáíéÜò - Έφη Ι. Σουλιώτου Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού Α Τεύχος 1 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή µέρους ή του συνόλου του παρόντος έργου µε οποιοδήποτε τρόπο ή µορφή, στο πρωτότυπο ή σε

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΕΕΣ ΓΙΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Ι ΕΕΣ ΓΙΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Ι ΕΕΣ ΓΙΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΒΒΟΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ «Με το τηλεσκόπιό µου βλέπω µακριά. Βρίσκουµε λέξεις: Που αρχίζουν από... Που τελειώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Πέτρος Κλιάπης 3η Περ. Ημαθίας

ΓΛΩΣΣΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Πέτρος Κλιάπης 3η Περ. Ημαθίας ΓΛΩΣΣΑ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Πέτρος Κλιάπης 3η Περ. Ημαθίας ΗΔομή του Εκπαιδευτικού Υλικού Για τη διδασκαλία της Γλώσσας στην Γ τάξη του Δημοτικού χρησιμοποιείται το παρακάτω υλικό: Βιβλίο του Μαθητή, 3 τεύχη (240

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒΑ ΡΟΖΟΥ. Εμμανουέλα Κακαβιά ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος

ΑΒΑ ΡΟΖΟΥ. Εμμανουέλα Κακαβιά ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος ΑΒΑ ΡΟΖΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ Εμμανουέλα Κακαβιά ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος Τιτλος Τα φυλλαράκια Συγγραφέας Άβα Ρόζου Σειρα Παιδική λογοτεχνία Εικονογραφηση Εμμανουέλα Κακαβιά Copyright 2010 Άβα Ρόζου Πρώτη έκδοση Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ -ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ Ι ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ (ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΗΣ) ΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ -ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ Ι ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ (ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΗΣ) ΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ -ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ Ι ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ (ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΗΣ) ΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ Η αξιοποίηση του κειμένου «Ρινόκερος και κόκορας», στο βιβλίο του μαθητή της Α ημοτικού για τη διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα.

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα. Μια μέρα πήγαμε στην παιδική χαρά με τις μαμάδες μας. Ο Φώτης πάντα με το κορδόνι στο χέρι. Αν και ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερός μου, ένιωθα πως έπρεπε πάντα να τον προστατεύω. Σίγουρα δεν ήταν σαν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Aνδριάνα Ρούσσου

Εικονογράφηση: Aνδριάνα Ρούσσου ΜΠΑΝΑΝΑ Μαριλίτα Χατζημποντόζη 2-4 ΕΤΩΝ Εικονογράφηση: Aνδριάνα Ρούσσου ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... τη μουσειακή παιδεία ΤΙΤΛΟΣ ÂÉÂËÉÏÕ: Μια μέρα στο μουσείο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαριλίτα Χατζημποντόζη ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΥΠΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΝΙΑΤΗ Εικονογράφηση Λήδα Τσουχνικά EΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Περιεχόμενα Η παρέα στον παιδικό σταθμό Στον παιδικό σταθμό...6

Διαβάστε περισσότερα

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260

TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. Τηλ. 210 48 11 260 TECHNO ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ A.E. 25 ης Μαρτίου 12-177 78 Ταύρος Τηλ. 210 48 11 260 Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή του παρόντος βιβλίου με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή, τμηματικά ή περιληπτικά,

Διαβάστε περισσότερα

3ο Νηπ/γείο Κορδελιού Τμήμα Ένταξης

3ο Νηπ/γείο Κορδελιού Τμήμα Ένταξης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Περιεχόμενα Α ΕΠΙΠΕΔΟ (λεξιλόγιο) 1 ο ΣΤΑΔΙΟ : Ονοματοποίηση αντικειμένων και προσώπων 2 Ο ΣΤΑΔΙΟ: Ονοματοποίηση πράξεων 3 ο ΣΤΑΔΙΟ : Καθημερινές εκφράσεις και χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Μαρία Αργυρίου Ελένη Τσούτσια Λουλάκη Μαρία Μαγαλιού ΜΟΥΣΙΚΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Μαρία Αργυρίου Ελένη Τσούτσια Λουλάκη Μαρία Μαγαλιού ΜΟΥΣΙΚΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Μαρία Αργυρίου Ελένη Τσούτσια Λουλάκη Μαρία Μαγαλιού ΜΟΥΣΙΚΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΟΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΝΑΝΑ ΠΑ Μ 2-4 ΕΤ Μαριλίτα Χατζημποντόζη ΩΝ Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός ΟΥ ΑΙΝ ΜΕ Θ ΜΑ... ΓΙΑ την κοινωνική συμπεριφορά ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δε σου το δίνω! ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μαριλίτα Χατζημποντόζη ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ. Νάιμ 5-6 ΕΤΩΝ. Γιώργος Κατσέλης. Μόνο η αγάπη. Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού. τον σεβασμό στη διαφορετικότητα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ...

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ. Νάιμ 5-6 ΕΤΩΝ. Γιώργος Κατσέλης. Μόνο η αγάπη. Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού. τον σεβασμό στη διαφορετικότητα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ Γιώργος Κατσέλης 5-6 ΕΤΩΝ EYEΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ Νάιμ Μόνο η αγάπη Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού τον σεβασμό στη διαφορετικότητα ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ... ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Νάιμ Μόνο η αγάπη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη. Άμπρα. κατάμπρα. Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια. Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Ευθυμία Ανδριώτη Άμπρα Μαγικά γλωσσικά παιχνίδια κατάμπρα Δημιουργική γραφή και ανάγνωση στο Νηπιαγωγείο Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα... 7 Ας παίξουμε με τις λέξεις Το αρχικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός φιλίας. Ράνια Μπουμπουρή. Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ. Ράνια Μπουμπουρή, Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2019

Διαγωνισμός φιλίας. Ράνια Μπουμπουρή. Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ. Ράνια Μπουμπουρή, Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2019 Ράνια Μπουμπουρή, 2019/ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2019 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Διαγωνισμός φιλίας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ράνια Μπουμπουρή ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Χρύσα Σπυρίδωνος ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Αγγελική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Α τάξη. Βρες και κύκλωσε παρακάτω όλες αυτές τις λέξεις που είναι γραμμένες δίπλα:

Α τάξη. Βρες και κύκλωσε παρακάτω όλες αυτές τις λέξεις που είναι γραμμένες δίπλα: [ Στον τομέα των ερευνών, σ αυτή την ιστοσελίδα, μπορεί να δει κανείς μια μικρή μας έρευνα για τα ορθογραφικά λάθη στο δημοτικό σχολείο. Με βάση τη συχνότητα των λαθών που διαπράχτηκαν κατά τμήμα, καταρτίσαμε

Διαβάστε περισσότερα

Mαρία Πριοβόλου. Οδηγός προετοιμασίας. για τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια. Μαθηματικά

Mαρία Πριοβόλου. Οδηγός προετοιμασίας. για τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια. Μαθηματικά Mαρία Πριοβόλου Οδηγός προετοιμασίας για τα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια Μαθηματικά Θέση υπογραφής δικαιούχου δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, εφόσον η υπογραφή προβλέπεται από τη σύμβαση. Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα: 5 Ο στάδιο: γράφω και διαβάζω τρισύλλαβες λέξεις 6 ο στάδιο: γράφω και διαβάζω λέξεις που αρχίζουν µε φωνήεν 7 ο στάδιο: γράφω και διαβάζω λέξεις που έχουν τελικό σίγµα (-ς) 8 ο στάδιο: γράφω

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ. Οι φίλοι με φωνάζουν ΦΙΣΤΙΚΗ! Εικονογράφηση: Mαργαρίτα Ζεβελάκη

ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ. Οι φίλοι με φωνάζουν ΦΙΣΤΙΚΗ! Εικονογράφηση: Mαργαρίτα Ζεβελάκη ΜΑΝΟΣ ΓΑΒΡΑΣ Οι φίλοι με φωνάζουν ΦΙΣΤΙΚΗ! Εικονογράφηση: Mαργαρίτα Ζεβελάκη ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Φιστίκιος ο Αιγινήτης (Βιβλίο Α ) ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάνος Γαβράς ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μαργαρίτα Ζεβελάκη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Test Unit 1 Match 4 Match 3 Example: Complete: η, το 3 Example:

Test Unit 1 Match 4 Match 3 Example: Complete: η, το 3 Example: Test Unit 1 Σύνολο: /20 1 Match Βαθμοί: 4 2 Match Βαθμοί: 3 1. Μ κ 2. Α ω 3. Κ ε 4. Λ μ 5. Η α 6. Ω υ 7. Ν λ 8. Ε ν 9. Υ η Example: η μαμά 1. το νερό 2. το μήλο 3. το λεμόνι 4. η καρέκλα 5. η κότα 6. το

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

Τι να κάνω τι να μην κάνω για να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου

Τι να κάνω τι να μην κάνω για να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΑ-ΚΟΥΝΙΑΚΗ Τι να κάνω τι να μην κάνω για να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου Ένας εικονογραφημένος οδηγός διαπαιδαγώγησης για νέους γονείς ΕΙΚΟΝΟΓΡΆΦΗΣΗ Χλόη Φινν Το παρόν έργο πνευματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΩΣΣΑ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Ένας από τους σημαντικούς στόχους του Νηπιαγωγείου είναι και η ανάπτυξη του προφορικού και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ"

ΠΡΑΞΗ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΡΑΞΗ: "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ/ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΞΕΝΗΣ/ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙΑ. Ο Γκάρης

ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙΑ. Ο Γκάρης ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙΑ Ο Γκάρης Γεννήθηκα στη Σάμο. Μεγάλωσα στον Πειραιά. Το πρώτο παραμύθι που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια είναι Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι του Αισώπου. Μου το είχε διαβάσει η γιαγιά

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 1: Διάλεξε τη σωστή απάντηση, α,β ή γ! 1. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι: α. Ταινία β. Σειρά κινουμένων σχεδίων γ. Παιχνίδι στον υπολογιστή

Άσκηση 1: Διάλεξε τη σωστή απάντηση, α,β ή γ! 1. Η Πέππα το γουρουνάκι είναι: α. Ταινία β. Σειρά κινουμένων σχεδίων γ. Παιχνίδι στον υπολογιστή Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (ΖΩΑ) ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Θα διαβάσουμε ένα κείμενο για την αγαπημένη παιδική σειρά «Πέππα το γουρουνάκι». Διάβασε προσεκτικά το κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΣYΛΛOΓH ΣΠOYPΓITAKIA. Tο µακρύ ταξίδι του Aιµίλιου

ΣYΛΛOΓH ΣΠOYPΓITAKIA. Tο µακρύ ταξίδι του Aιµίλιου ΣYΛΛOΓH ΣΠOYPΓITAKIA Tο µακρύ ταξίδι του Aιµίλιου Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στο Βόλο. Είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τµήµα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. KΩΣTAΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ας θυμηθούμε τι μάθαμε φέτος!!! Όνομα: Τάξη: Α+

Ας θυμηθούμε τι μάθαμε φέτος!!! Όνομα: Τάξη: Α+ Ας θυμηθούμε τι μάθαμε φέτος!!! Όνομα: Τάξη: Α+ ΜΕΡΟΣ Α : ΑΚΡΟΑΣΗ (Listening) Άσκηση 1: Βάλε στα ζώα που ακούω. Εισήγηση: Να χρησιμοποιηθούν φωνές ζώων ή η δασκάλα/ο δάσκαλος να ετοιμάσει ένα μικρό διάλογο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίνα Πατσίδου, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής 7 ης Περιφέρειας Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος 38 ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης

Μαρίνα Πατσίδου, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής 7 ης Περιφέρειας Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος 38 ης Περιφέρειας Προσχολικής Εκπαίδευσης Η επιμόρφωση για την ένταξη και τη συνεκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσα από την τέχνη. Η περίπτωση της βιωματικής προσέγγισης μέσα από το εργαστήριο του «αντικειμένου κούκλα»

Διαβάστε περισσότερα

Τα βιβλία της σειράς «ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΙΑΒΑΖΩ µε µικρά βήµατα µέσα από συγκεκριµένους στόχους» πρώτο, δεύτερο και τρίτο µέρος, αποτελούν πολύ καλό βοήθηµα για την πρώτη ανάγνωση και γραφή. Οι µαθητές της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Tετράδιο Εργασιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Tετράδιο Εργασιών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ελένη Καραντζόλα Καλλιόπη Κύρδη Τατιάνα Σπανέλλη Θεοδώρα Τσιαγκάνη ΓΛΩΣΣΑ Α Δημοτικού Tετράδιο Εργασιών Πρώτο τεύχος ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Ανθολόγηση-Επιμέλεια Κυριάκος Αθανασιάδης Εικονογράφηση Αλέξανδρος Τζάλλας ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Συγγραφείς: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!»

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!» 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη «Το χάνουμε!» Σοφία Παράσχου Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου Σελ. 52 Δραστηριότητες για Α & Β τάξη Συγγραφέας: Η Σοφία Παράσχου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στην

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers

The G C School of Careers The G C School of Careers ΔΕΙΓΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ Δ ΤΑΞΗ Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά Αυτό το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής. Να απαντήσεις σε

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ Ανθολόγηση-Επιμέλεια Κυριάκος Αθανασιάδης Εικονογράφηση Αλέξανδρος Τζάλλας ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ Συγγραφείς: Χάρης Βλαβιανός, Λώρη Κέζα, Μιχάλης

Διαβάστε περισσότερα