Θέμα: Οδηγίες για τη Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Αγωγή στα σχολεία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Θέμα: Οδηγίες για τη Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Αγωγή στα σχολεία"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 25 Αυγούστου 2008 Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης Θέμα: Οδηγίες για τη Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Αγωγή στα σχολεία Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας αποστέλλονται συνημμένες Οδηγίες, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) στο σχολείο σας. Συναποστέλλονται επίσης οι ακόλουθοι Τύποι και Ερωτηματολόγια, η διαχείριση των οποίων να γίνει όπως περιγράφεται πιο κάτω. Τύποι 1. Στοιχεία Γραφείου Σ.Ε.Α.(Υ.Σ.Ε.Α. 5/2008) Να επιστραφεί το συντομότερο δυνατό συμπληρωμένο ένα αντίγραφο στην Υ.Σ.Ε.Α., Υ.Π.Π., Κίμωνος και Θουκυδίδου, 1434 Λευκωσία. 2. Στοιχεία Καθηγητή Σ.Ε.Α.(Υ.Σ.Ε.Α. 6/2008) Να επιστραφεί το συντομότερο δυνατό συμπληρωμένο στην Υ.Σ.Ε.Α. ένα αντίγραφο. 3. Ωράριο εργασίας Καθηγητή Σ.Ε.Α.(Υ.Σ.Ε.Α. 7/2008) Να επιστραφεί συμπληρωμένο στην Υ.Σ.Ε.Α. ένα αντίγραφο μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του σχολείου. Τονίζεται ότι για κάθε αλλαγή στο ωράριο εργασίας του Καθηγητή Σ.Ε.Α. πρέπει να ενημερώνεται αμέσως η Υ.Σ.Ε.Α. 4. Ατομικό Δελτίο Συνέντευξης (Υ.Σ.Ε.Α. 4/2008) Στο Ατομικό Δελτίο Συνέντευξης καταγράφονται τα απαραίτητα στοιχεία μετά από κάθε συνέντευξη ή άλλη απασχόληση με θέματα που αφορούν το μαθητή.

2 5. Βεβαίωση Συνέντευξης μαθητή (Υ.Σ.Ε.Α. 30/2008) Η βεβαίωση συμπληρώνεται από τον καθηγητή Σ.Ε.Α. και παραδίδεται από το μαθητή στον καθηγητή του μαθήματος από το οποίο απουσίασε για να συνομιλήσει με τον καθηγητή Σ.Ε.Α. 6. Τύποι παραπομπής μαθητή σε άλλους ειδικούς (Παράρτημα Β, Υ.Σ.Ε.Α. 12Β/2008, 12Γ/2008, 12Δ/2008). Όσον αφορά τις παραπομπές μαθητών για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σημειώνονται τα ακόλουθα: α) Την ευθύνη για την παραπομπή περιπτώσεων στις Υπηρεσίες Κλινικών Ψυχολόγων και Ψυχιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, έχει η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (Υ.Ε.Ψ.) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. β) Οι καθηγητές Σ.Ε.Α. θα χρησιμοποιούν το έντυπο «Παράρτημα Β», όταν παραπέμπουν στην Υ.Ε.Ψ. Επιπλέον θα χρησιμοποιούν τους κάτωθι διαφορετικούς τύπους παραπομπών, απευθυνόμενοι ξεχωριστά σε κάθε Υπηρεσία που παραπέμπουν (Τύπος 12Β/2007: Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας, Τύπος 12Γ/ 2008: Σχολιατρικές Υπηρεσίες, Τύπος 12Δ/2007: Οποιαδήποτε άλλη Υπηρεσία, πλην των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας). γ) Οι καθηγητές Σ.Ε.Α. θα αποστέλλουν τις παραπομπές, μέσω του Διευθυντή του Σχολείου, απευθείας στις διάφορες υπηρεσίες με ταυτόχρονη κοινοποίηση στoν Προϊστάμενo της Υ.Σ.Ε.Α. 7. Κατάλογοι Θεμάτων και Συνεργαζομένων Ατόμων (ΥΣΕΑ 8/2008) με βάση τους οποίους ενημερώνεται ο Γενικός Φάκελος Συμβουλευτικής και συντάσσεται η Ετήσια Εκθεση. 8. Ερωτηματολόγια Σ.Ε.Α. Α Γυμνασίου, Γ Γυμνασίου, Α Ενιαίου Λυκείου/Τεχνικής Σχολής, Β Ενιαίου Λυκείου/Τεχνικής Σχολής, Συστήματος Μαθητείας, Εσπερινού Γυμνασίου Τα ερωτηματολόγια διανέμονται στους μαθητές και συμπληρώνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Δρ Ζ. Πουλλή Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Χ. Κωνσταντίνου Διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης

3 /ΧΧ-ΥΣΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 25 Αυγούστου 2008 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Α ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Σ.Ε.Α. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥΣ 1. Καθήκοντα 1.1. Απασχολούνται με τη Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Αγωγή ΟΛΕΣ τις ώρες λειτουργίας του σχολείου Είναι στη διάθεση των μαθητών κατά τα διαλείμματα Διδάσκουν το μάθημα της Επαγγελματικής και Κοινωνικής Αγωγής Τηρούν Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων (Η.Δ.) στο οποίο καταγράφουν τις συνεντεύξεις και τις άλλες υπηρεσιακές τους δραστηριότητες. Στο Η.Δ. καταγράφονται και τα ονόματα των μαθητών και άλλων με τους οποίους είχε συνέντευξη ο Σύμβουλος. Συνιστάται η χρήση τυπωμένου ημερολογίου που να διαθέτει μια σελίδα για κάθε μέρα Τηρούν Αρχείο Εκπαιδευτικών Πληροφοριών καθώς και Αρχείο Επαγγελματικών Πληροφοριών, το οποίο εμπλουτίζουν συνεχώς με αποκόμματα εφημερίδων, φυλλάδια και άλλο σχετικό ενημερωτικό υλικό Λειτουργούν Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικής και Επαγγελματικής Πληροφόρησης την οποία εμπλουτίζουν με σύγχρονο πληροφοριακό υλικό. Τηρούν επίσης Τετράδιο Δανεισμού των βιβλίων σε μαθητές Αλληλογραφούν με εκπαιδευτικά και άλλα ιδρύματα, φορείς και υπηρεσίες με σκοπό τον εμπλουτισμό των Αρχείων και της Βιβλιοθήκης, μέσω του Διευθυντή του Σχολείου Επισκέπτονται τις τάξεις, είτε για ολόκληρη περίοδο είτε για μέρος της, με σκοπό την ενημέρωση των νέων μαθητών για το σχολείο, την πληροφόρηση των μαθητών για σημαντικά θέματα που αφορούν την προσωπική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία, τη συγκέντρωση ατομικών στοιχείων των μαθητών, την ενημέρωση για το Career Gate Test k.17 και για άλλα θέματα για τα οποία κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των μαθητών.

4 Η απόκτηση πληροφοριών από τους μαθητές για τον τύπο μεταγυμνασιακής εκπαίδευσης, τα προσφερόμενα μαθήματα στο Ενιαίο Λύκειο και στις Τεχνικές Σχολές καταλήγει τελικά σε εκπαιδευτικές επιλογές, ή και σε αιτήσεις για πρόσβαση σε συγκεκριμένες Σχολές ΑΑΕΙ της Κύπρου, της Ελλάδας ή και του εξωτερικού. Οι καθηγητές Σ.Ε.Α. αφού ολοκληρώσουν το συμβουλευτικό τους έργο, ελέγχουν τις εκπαιδευτικές επιλογές των μαθητών ή τις επιλογές τους για σκοπούς πρόσβασης στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας, προτού οι αιτήσεις υποβληθούν ηλεκτρονικά στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (Κ.Σ.Α). Τα γραφειακού και διοικητικού τύπου καθήκοντα, όπως για παράδειγμα ο καταρτισμός και ο προγραμματισμός λειτουργίας τμημάτων του σχολείου σύμφωνα με τις δηλώσεις των μαθητών κ.ά., είναι έργο της διοίκησης του σχολείου και όχι έργο των καθηγητών Σ.Ε.Α. Όσον αφορά τα Γυμνάσια, οι Καθηγητές Σ.Ε.Α. βοηθούν, μέσω της ατομικής / ή και ομαδικής Συμβουλευτικής και του μαθήματος της Επαγγελματικής και Κοινωνικής Αγωγής, τους μαθητές να επιλέξουν τον τύπο Σχολείου που θα παρακολουθήσουν μετά το Γυμνάσιο. Στη συνέχεια οι Διευθυντές των σχολείων μεριμνούν για την ενημέρωση των σχολικών εφορειών Βοηθούν, μέσω της Συμβουλευτικής παρέμβασης, τους μαθητές για την αντιμετώπιση των προσωπικών, οικογενειακών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών προβλημάτων τους. Στις περιπτώσεις που χρειάζεται γίνεται και οικογενειακή Συμβουλευτική. Οι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν τον καθηγητή Σ.Ε.Α. και κατά τη διάρκεια μαθήματος κατόπιν άδειας του καθηγητή που διδάσκει το μάθημα Μετά από κάθε συνέντευξη ή απασχόληση με θέματα που αφορούν το μαθητή καταγράφουν περιληπτικά τα απαραίτητα στοιχεία στο Ατομικό Δελτίο Συνέντευξης Βοηθούν τους μαθητές, τους γονείς και τους αποφοίτους του σχολείου στην εξασφάλιση εκπαιδευτικών και επαγγελματικών πληροφοριών Οργανώνουν διαλέξεις από ειδικούς σε θέματα εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, και κοινωνικά που απευθύνονται στους μαθητές όλων των τάξεων. Όσον αφορά τα εκπαιδευτικά / επαγγελματικά θέματα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους μαθητές της Γ τάξης Γυμνασίου, όπως επίσης της Α και Γ τάξης Ενιαίου Λυκείου και Τεχνικών Σχολών Οργανώνουν επισκέψεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και τόπους εργασίας, ιδιαίτερα για την Γ τάξη Γυμνασίου και την Α και Γ τάξη Ενιαίου Λυκείου Τηρούν φακέλους τμημάτων στους οποίους τοποθετούν τα Ερωτηματολόγια Σ.Ε.Α. των μαθητών, τα Ατομικά Δελτία Συνέντευξης, καθώς και αντίγραφα, αν είναι δυνατό, των Δελτίων Προόδου με τους βαθμούς του Α τριμήνου.

5 1.15. Τηρούν Γενικό Φάκελο Συμβουλευτικής που περιέχει τους καταλόγους των μαθητών, κατά τμήμα, όπως επίσης και σημειώσεις για τα θέματα στα οποία βοηθήθηκαν οι μαθητές καθώς και τα άτομα με τα οποία συνεργάστηκαν για να βοηθηθούν οι μαθητές, σύμφωνα με σχετικούς καταλόγους της Υ.Σ.Ε.Α. (Επισυνάπτονται). Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται και για τη σύνταξη της Ετήσιας Εκθεσης. Στο Γενικό Φάκελο τοποθετούνται επίσης ειδικοί κατάλογοι π.χ. απόρων μαθητών, μαθητών με προβλήματα υγείας κ.λ.π., πληροφορίες από επισκέψεις του καθηγητή Σ.Ε.Α. στα τμήματα, τις Τεχνικές Σχολές, σε τόπους εργασίας κ.ά. Στο Γενικό Φάκελο τοποθετούνται επίσης κατάλογοι διδασκόντων κατά τμήμα Είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή φύλαξη των φακέλων που περιέχουν στοιχεία για τους μαθητές. Η διαχείριση των φακέλων και του περιεχομένου τους γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες των Περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως 1999, ή/και άλλης σχετικής Νομοθεσίας του Κράτους Μετέχουν στην Επιτροπή Πρόνοιας του Σχολείου στην οποία παρέχουν ανακοινώσιμες πληροφορίες που κατέχουν για καταρτισμό καταλόγου απόρων μαθητών. Διευκρινίζεται ότι η απόφαση για χαρακτηρισμό ενός μαθητή ως άπορου καθώς και ο βαθμός απορίας του είναι έργο της Επιτροπής Πρόνοιας του σχολείου Συνεργάζονται με τους Βοηθούς Διευθυντές που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή του θεσμού της Εβδομάδας Εργασίας στη Β τάξη του Ενιαίου Λυκείου. Η πιο πάνω συνεργασία εστιάζεται κυρίως στην παροχή εκπαιδευτικής / επαγγελματικής Συμβουλευτικής προς τους μαθητές, ώστε να επιλέξουν τον κατάλληλο χώρο εργασίας και όχι σε θέματα διοικητικά που αφορούν την οργάνωση της δραστηριότητας Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς υποβάλλουν μέσω του Διευθυντή του Σχολείου στον Προϊστάμενο της Υ.Σ.Ε.Α. Ετήσια Εκθεση Δραστηριοτήτων Φροντίζουν για τη διατήρηση και ανάπτυξη του καλού ονόματος της Υ.Σ.Ε.Α. στο σχολείο τους Φροντίζουν διαρκώς για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ενημέρωσης και επάρκειας Συνεργάζονται με τους άλλους καθηγητές, ιδιαίτερα τους Καθηγητές Υπεύθυνους Τμημάτων, τους Εκπαιδευτικούς Ψυχολόγους, τους Συνδετικούς Λειτουργούς παιδιών με ειδικές ανάγκες, τους Κλινικούς Ψυχολόγους και τους Ψυχιάτρους του Υπουργείου Υγείας, τη Σχολιατρική Υπηρεσία, το Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, την Αστυνομία ή/και άλλους νομικά κατοχυρωμένους ειδικούς για την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων των μαθητών.

6 1.23. Συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια της σχολικής μονάδας για την παροχή βοήθειας / στήριξης προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες Εκτελούν οποιαδήποτε άλλα καθήκοντα τους ανατεθούν που είναι σχετικά με την αποστολή τους και προάγουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μαθητών, του σχολείου και της εκπαίδευσης γενικά, σύμφωνα πάντοτε με τα ισχύοντα Σχέδια Υπηρεσίας Οι Καθηγητές Σ.Ε.Α. συνεργάζονται με άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες μέσα στα πλαίσια των σχεδίων υπηρεσίας τους και των σχετικών εγκυκλίων που καθορίζουν και οριοθετούν τόσο το ρόλο και τις ενέργειες, όσο και την ανεξαρτησία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών. 2. Βασικές αρχές που διέπουν την άσκηση των καθηκόντων των Καθηγητών Σ.Ε.Α, όπως αυτά περιγράφονται πιο πάνω Σέβονται την ατομικότητα, την υπόληψη και την ελευθερία βούλησης των μαθητών Εξυπηρετούν χωρίς καμιά διάκριση όλους ανεξαίρετα τους μαθητές του σχολείου Προάγουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μαθητών και συντελούν στη διασφάλιση της σωματικής, της ψυχοσυναισθηματικής και της πνευματικής τους υγείας Χειρίζονται θέματα, τα οποία τους εμπιστεύονται οι μαθητές, πάντοτε σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και μέχρι το βαθμό που τους επιτρέπει η εμβέλεια της επιστημονικής τους κατάρτισης Οι καθηγητές Σ.Ε.Α. είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται και να ενημερώνουν το Διευθυντή, τους Βοηθούς Διευθυντές, τους Καθηγητές Υπεύθυνους Τμημάτων, ή/και άλλους καθηγητές, για περιπτώσεις που κατά την άποψή τους επιβάλλεται και στο βαθμό που δικαιολογεί η θέση, ο ρόλος και η αρμοδιότητα του καθενός, με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας/στήριξης στους μαθητές. Η εξασφάλιση της συγκατάθεσης του μαθητή επιβάλλεται, όταν η ενημέρωση αναφέρεται σε θέματα απόλυτα εμπιστευτικά. Η προϋπόθεση αυτή δεν ισχύει σε περιπτώσεις κινδύνου για τη ζωή του μαθητή ή άλλων ή/και όταν απαιτείται συνεργασία με άλλους νομικά κατοχυρωμένους ειδικούς Νοείται, τέλος, ότι το δικαίωμα της διαχείρισης θεμάτων που άπτονται της σωματικής, πνευματικής και ψυχοσυναισθηματικής υγείας των μαθητών, (π.χ. 1.16, 1.22, 2.4, 2.5 πιο πάνω) εκχωρείται από την Αρμόδια Αρχή και διέπεται πάντοτε από τις σχετικές διατάξεις των Περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως 1999, ή/και άλλων σχετικών νόμων του κράτους. Σημείωση: Η αρίθμηση των πιο πάνω καθηκόντων και αρχών ουδόλως εξυπακούει ιεράρχηση ως προς τη βαρύτητα, τη σοβαρότητα ή/και τη σημασία τους.

7 Β ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ α ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Το μάθημα της Επαγγελματικής Αγωγής διδάσκεται κατά το πρώτο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς για μια ώρα τη βδομάδα στους μαθητές της Γ τάξης του Γυμνασίου. Το μάθημα αυτό διδάσκεται, κυρίως, εργαστηριακά (π.χ. ομαδική εργασία - βιωματική προσέγγιση, συζήτηση, παρουσίαση θεμάτων / προβλημάτων και διαδικασία επίλυσής τους μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους κ.λ.π.) και δε βαθμολογείται. Οι βασικοί στόχοι του μαθήματος είναι οι πιο κάτω: α) Οι μαθητές να αποκτήσουν σχετική αυτογνωσία που να τους επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ικανότητες, τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, ώστε να προχωρήσουν στις κατάλληλες εκπαιδευτικές / επαγγελματικές επιλογές. β) Οι μαθητές να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά του κόσμου της εργασίας. γ) Οι μαθητές να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές λύσεις που τους προσφέρει το Εκπαιδευτικό Σύστημα. δ)οι μαθητές να μάθουν να επισημαίνουν, να αξιολογούν, να χρησιμοποιούν ορθά και να συνυπολογίζουν τις πηγές εκπαιδευτικών και επαγγελματικών πληροφοριών. ε) Οι μαθητές να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν τη διαδικασία λήψης απόφασης, ώστε να είναι σε θέση να πάρουν κατάλληλες για τον εαυτό τους εκπαιδευτικές / επαγγελματικές αποφάσεις. Για τη διδασκαλία του μαθήματος χρησιμοποιείται το ειδικό διδακτικό βιβλίο «Επαγγελματική και Κοινωνική Αγωγή». Το βιβλίο αυτό περιέχει κατάλληλο διδακτικό υλικό και ασκήσεις. Είναι δε χωρισμένο στα ακόλουθα κεφάλαια: 1. Συμβουλευτική και Επαγγελματική Αγωγή Να διδαχθεί σε μια περίοδο με σκοπό να γίνει μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με το μάθημα αλλά και με το θεσμό της Συμβουλευτικής και της Επαγγελματικής Αγωγής. Να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Συμβουλευτικής για τη διερεύνηση του εαυτού μας. Nα τονιστεί επίσης η σημαντικότητα της όλης διαδικασίας για το άτομο, που έχει στόχο την παροχή των αναγκαίων εφοδίων ώστε να είναι σε θέση να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές που του προσφέρονται. 2. Αυτογνωσία Να διδαχθεί σε δύο ή τρεις περιόδους. Το περιεχόμενο και οι ασκήσεις στοχεύουν στο να βοηθήσουν τον κάθε μαθητή ξεχωριστά να κατανοήσει τα χαρακτηριστικά του εαυτού του και τη σχέση που μπορεί να έχουν με τα επαγγέλματα που τον ενδιαφέρουν. Οι Καθηγητές Σ.Ε.Α. μπορούν να εμπλουτίζουν τις ασκήσεις του βιβλίου με επιπρόσθετες ασκήσεις για το σημαντικό αυτό θέμα της διερεύνησης του εαυτού μας.

8 Τα Κεντρικά Γραφεία της Υ.Σ.Ε.Α. μπορούν να βοηθήσουν όσον αφορά στην παροχή επιπρόσθετου υλικού, στην αξιολόγηση προσωπικού υλικού ή την παρουσίαση δειγματικών διδασκαλιών. Για τη διευθέτηση των θεμάτων αυτών μπορούν οι Καθηγητές Σ.Ε.Α. να επικοινωνούν με τα Κεντρικά Γραφεία της Υ.Σ.Ε.Α. 3. Ο κόσμος της Εργασίας Να διδαχθεί σε τρεις περιόδους. Περιέχει αρκετό διδακτικό υλικό, που θα βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της εργασίας, να κατανοήσουν τη σημασία της εργασίας και τις μεταβολές που υφίσταται με τα δεδομένα του σύγχρονου κόσμου για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Στόχος επίσης αποτελεί η απόκτηση γνώσεων και βιωμάτων σχετικών με την είσοδό στον κόσμο της εργασίας γενικά και ειδικά σε συγκεκριμένα επαγγέλματα. Οι ασκήσεις του κεφαλαίου αυτού στοχεύουν κυρίως στην εμπέδωση των γνώσεων που αποκτήθηκαν και στην αξιολόγηση του βαθμού στον οποίο επιτεύχθηκε η απαιτούμενη μάθηση. 4. Το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα Να διδαχθεί σε τρεις ή τέσσερις περιόδους. Στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για τις εναλλακτικές εκπαιδευτικές επιλογές που προσφέρονται μετά την Γ τάξη του Γυμνασίου, όπως αυτές διαμορφώνονται ή/και θα έχουν διαμορφωθεί. Στην περίπτωση εκτάκτων αλλαγών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα, καλούνται οι καθηγητές Σ.Ε.Α. όπως προμηθεύσουν τους μαθητές με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό που θα αποσταλεί από το Υ.Π.Π. Το κεφάλαιο αυτό στοχεύει επίσης στο να βοηθήσει τους μαθητές σε θέματα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και να προσφέρει γενικές γνώσεις για Μεταλυκειακές Σπουδές στην Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες. 5. Διαδικασία Λήψης Απόφασης για τις Επιλογές μετά την Γ Γυμνασίου Να διδαχθεί σε δύο περιόδους. Αποτελεί το επιστέγασμα του όλου μαθήματος. Συγκεκριμένα στοχεύει στην εκμάθηση της διαδικασίας λήψης απόφασης κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της αυτοπεποίθησης στην πορεία αυτή. Απώτερος στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι η προετοιμασία των μαθητών για επιλογή της κατάλληλης, για τον καθένα, εκπαιδευτικής πορείας για την επόμενη χρονιά. Μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Επαγγελματικής Αγωγής θα πρέπει να οργανωθούν από τον Καθηγητή Σ.Ε.Α. του σχολείου, στον κατάλληλο χρόνο, διάφορες δραστηριότητες. Ως ιδιαίτερα σημαντικές θεωρούνται: α. Επίσκεψη των μαθητών σε Τεχνική Σχολή β. Επίσκεψη των μαθητών σε χώρους εργασίας γ. Επαφή των μαθητών με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων Ιδιαίτερα χρήσιμες δραστηριότητες θεωρούνται οι διαλέξεις από εκπροσώπους επαγγελμάτων, οι συνεντεύξεις των μαθητών με επαγγελματίες, οι προβολές κατάλληλων ταινιών ή διαφανειών κ.ά. Τονίζεται ότι ενθαρρύνεται πάντοτε από

9 την Υ.Σ.Ε.Α. η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους καθηγητές Σ.Ε.Α. που έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη διδασκαλία του μαθήματος. Επισημαίνεται και πάλιν ότι για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου είναι χρήσιμη η συνεργασία / καθοδήγηση με τα Κεντρικά Γραφεία της Υ.Σ.Ε.Α. β ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Το μάθημα της Κοινωνικής Αγωγής διδάσκεται τις τέσσερις τελευταίες περιόδους του μαθήματος της «Επαγγελματικής και Κοινωνικής Αγωγής». Στόχος της Κοινωνικής Αγωγής, που χρήζει ιδιαίτερης έμφασης από πλευράς Συμβουλευτικής, είναι η διδασκαλία και η εκμάθηση δεξιοτήτων για σκοπούς πρόληψης σε θέματα όπως η ουσιοεξάρτηση, η αντικοινωνική συμπεριφορά ή άλλες ανεπιθύμητες συμπεριφορές κ.τ.λ. Η «Κοινωνική Αγωγή» χωρίζεται στα ακόλουθα κεφάλαια: 1. Εφηβεία Να διδαχθεί σε δύο περιόδους. Ένας κύριος στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι η γνωριμία των μαθητών με τις πολυεπίπεδες αλλαγές που επιτελούνται στην περίοδο της εφηβείας και αφορούν τις σωματικές, ψυχοσυναισθηματικές και πνευματικές πτυχές του εαυτού μας. Ένας άλλος στόχος που απορρέει από τα πιο πάνω είναι η κατανόηση των επιπτώσεων αυτών των αλλαγών στην προσωπική, σχολική και κοινωνική ζωή των μαθητών. Παράλληλα, χρειάζεται να τονιστούν οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι μαθητές σ αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, με απώτερο σκοπό την εκμάθηση των αναγκαίων δεξιοτήτων για διαφύλαξη του εαυτού τους από τους διάφορους κινδύνους. 2. Αυτοπεποίθηση Να διδαχθεί σε δύο περιόδους. Στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των μαθητών. Συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στην εκμάθηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων που συντελούν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του ατόμου. Ένας άλλος κύριος στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι η εμπέδωση της διαδικασίας λήψης απόφασης - που διδάχτηκε σε προηγούμενο κεφαλαίο υπό το πρίσμα αυτή τη φορά της προετοιμασίας του μαθητή για προστασία του εαυτού του από τους διάφορους κινδύνους που ελλοχεύουν στην περίοδο της εφηβείας. Ιδιαίτερη σημασία αποκτούν οι ασκήσεις του κεφαλαίου αυτού για τη βιωματική προσέγγιση του όλου θέματος, που θεωρείται πολύ σημαντικό, και στο οποίο θα πρέπει να αποδοθεί ιδιαίτερη σημασία.

10 Γ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 1. Στέγαση Για την καλή αξιοποίηση του χρόνου των Καθηγητών Σ.Ε.Α. και την επίτευξη των σκοπών της Συμβουλευτικής και της Επαγγελματικής Αγωγής είναι απαραίτητη η ύπαρξη σε κάθε σχολείο Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής. Το Γραφείο Σ.Ε.Α. πρέπει να στεγάζεται σε ιδιαίτερα φωτεινό δωμάτιο, το οποίο να προσφέρει ευχέρεια πρόσβασης και να διασφαλίζει διακριτικότητα προσέλευσης. Οπου είναι δυνατό, συνιστάται η δημιουργία ειδικής αίθουσας δίπλα από το Γραφείο Σ.Ε.Α. για να χρησιμοποιείται ως αναγνωστήριο από τους μαθητές, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και πρωτοβουλίες για την ανεύρεση των κατάλληλων εκπαιδευτικών και επαγγελματικών πληροφοριών. 2. Επίπλωση Σε κάθε Γραφείο Σ.Ε.Α. πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, επίπλωση και πινακίδες ανακοινώσεων μέσα και έξω από το Γραφείο. 3. Εξοπλισμός Το Γραφείο Σ.Ε.Α. δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, αν δεν είναι εξοπλισμένο με το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό, όπως είναι οι έγκυροι και πρόσφατοι Οδηγοί Σπουδών και Επαγγελμάτων, κ.λ.π. Μερικοί από αυτούς αποστέλλονται στα σχολεία δωρεάν από την Υ.Σ.Ε.Α. ή από την αποθήκη του Υπουργείου. Αλλοι όμως Οδηγοί, όπως και άλλες πολύ βασικές πηγές πληροφόρησης θα πρέπει να αγοράζονται από τα ίδια τα σχολεία. Ανάμεσα στα βιβλία τα οποία θεωρούνται απολύτως απαραίτητα για τα Γραφεία Σ.Ε.Α. όλων των σχολείων είναι τα ακόλουθα: 3.1. Οδηγοί Επαγγελμάτων International Standard Classification of Occupations (ISCO) Εκδότης: International Labour Office, Publications CH-1211 Geneve 22, Switzerland Occupations Εκδότης: Careers and Occupational Information Centre P.O.Box 298a Thames Ditton, Surrey KT7 0ZS, U.K Οδηγοί Σπουδών Ηνωμένο Βασίλειο The Big Official UCAS Guide to University and College Entrance Εκδότης: Kogan Page Ltd

11 Which Degree (2 τόμοι) Εκδότης: CRAC 120 Pentoville Road London N1 9JN, U.K. Good University Guide Εκδότης: Times Books Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Lovejoy s College Guide Εκδότης: Prentice Hall/Macmilan Company Index of Majors and Graduate Degrees Εκδότης: College Board 45 Columbus Avenue New York, N.Y , U.S.A. Applying to Colleges and Universities in the United States Εκδότης: Thomson, Peterson Ελλάδα Χρήστου Κάτσικα Οδηγός Σπουδών και Επαγγέλματος ΑΕΙ Εκδότης: Σαββάλας Χρήστου Κάτσικα Οδηγός Σπουδών και Επαγγέλματος ΤΕΙ Εκδότης: Σαββάλας Ευρώπη Higher Education in the European Community The Student Handbook Οι μαθητές των Ενιαίων Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών χρειάζονται ασφαλώς και άλλους Οδηγούς για να μπορέσουν να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που τους απασχολούν. Οι Καθηγητές Σ.Ε.Α. των σχολείων αυτών μπορούν να απευθύνονται στην Υ.Σ.Ε.Α. για βιβλιογραφία που αναφέρεται σε ειδικά θέματα Λεξικά σχετικά με το έργο του καθηγητή Σ.Ε.Α. Νίκου Γ. Παπαδόπουλου, Λεξικό της Ψυχολογίας, Αθήνα Κεντρική διάθεση-παραγγελίες: Τηλ. ( ) ***************** Στον εξοπλισμό των Γραφείων Σ.Ε.Α. των σχολείων, εκτός από τα πιο πάνω βιβλία, πρέπει να περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα: Στατιστικές εκθέσεις (φοιτητών, ανεργίας, αναγκών της οικονομίας σε εργατικό δυναμικό κ.ά.), ειδικοί οδηγοί σπουδών συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αρχείο ανακοινώσεων που ενδιαφέρουν τους μαθητές (εξετάσεις, κενές θέσεις, υποτροφίες κ.ά.) καθώς και άλλες πληροφορίες που συλλέγονται, ταξινομούνται και

12 τηρούνται από τον Καθηγητή Σ.Ε.Α. Αριστες πηγές πληροφοριών είναι ο ημερήσιος τύπος, η Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας κτλ Χρήσιμες Ιστοσελίδες: Κύπρος: 1. Κυπριακή Δημοκρατία 2. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου (Υ.Π.Π.) 3. Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (Υ.Σ.Ε.Α.) ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ Σ.ΕΚ.Α.Π ΕΑΙΠ 7. ΕΕΥ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας 8. Πανεπιστήμιο Κύπρου Cyprus Fulbright Commission British Council Cyprus Ploteus Cyprus Government Gazette: ΤΕΠΑΚ Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

13 Ελλάδα: 16. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ελλάδας) Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ελλάδος AEEI & TEI Τμήματα Ελλάδας & Κύπρου Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Eθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ε.Κ.Ε.Π Ο.Ε.Ε.Κ. Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Δίκτυο e-paideia.net Διεθνώς: 24. The Estia European homepage BRAINTRACK University Index Τhe European Commission European Governments Fedora-A European Association UCAS In the U.K. The Open University (For Distant Education) UK-DfES Student Support Times ONLINE - Education Education Guardian Unlimited Hobsons Education Services

14 34. McGraw Hill Education (Europe, Middle East & Africa) Student Award Agency for Scotland USA Peterson s Homepage USA College Board US News- Rankings Occupational Outlook Handbook Edition (Πληροφορίες σχετικές με τα επαγγέλματα που ασκούνται στην Αμερική) International Directory of Education Transworld Education Study Abroad Education Graduate Programs & Postgraduate Courses Study in Australia: Study in U.S.A Study in Italy Study in Germany (ιστοσελίδα Γερμανικής Πρεσβείας) Graduate Careers Council of Australia MBA Courses Worldwide The Canadian Association of Career Educators and Employers American Counseling Association French Universities: Swedish Universities Studies in Holland

15 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 5/2007) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Λευκωσία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολική χρονιά Σχολείο:. Τηλ.: Αριθμός μαθητών και μαθητριών κατά τάξη: Γυμνάσιο Ενιαίο Λύκειο ή Τεχνική Σχολή Α Β Γ Σύνολο Α Β Γ Σύνολο Σύστ. Μαθ. Γεν. Σύνολο Αριθμός τμημάτων Γ τάξης Γυμνασίου: Ονοματεπώνυμο Καθηγητή Σ.Ε.Α. Αρ. ωρών Γραφείου Αρ. τμημάτων Επ. Αγωγής Σημειώστε όπου ισχύει: ΝΑΙ ΟΧΙ Υπάρχει ειδική αίθουσα για το Γραφείο Σ.Ε.Α.; Συστεγάζεται το Γραφείο ΣΕΑ με ποιους; Στην αίθουσα υπάρχει τηλέφωνο; Στην αίθουσα υπάρχει Η/Υ; Υπάρχει εκτυπωτής; Αν ναι, διευκρινίστε τα ακόλουθα: (α) Από πού προμηθευτήκατε τον Η/Υ; (β) Μοντέλο / Προδιαγραφές (γ) Προγράμματα / Εξοπλισμός. Υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο; Υπάρχει πινακίδα ανακοινώσεων; Υπάρχει δεύτερη αίθουσα για δεύτερο καθηγητή Σ.Ε.Α.; Υπάρχει προθάλαμος-αναγνωστήριο για τους μαθητές; Παρατηρήσεις: (Συνθήκες Γραφείου):. Υπογραφή Διευθυντή Υπογραφή Καθηγητή ΣΕΑ..

16 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 6/2008) Π.Μ.Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Λευκωσία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Σ.Ε.Α. Σχολική χρονιά Ονοματεπώνυμο:. Πλήρης Ταχυδρομική Διεύθυνση :. Σχολείο/α στο/α οποίο/α υπηρετεί: αρ. τηλ.:.. αρ. τηλ.:. αρ. τηλ.:. Συγκεκριμένη Ειδικότητα πρώτου πτυχίου: Πανεπιστήμιο και χώρα σπουδών: Ακριβής Μεταπτυχιακός Τίτλος, Πανεπιστήμιο και χώρα σπουδών:.... Ωρες διδασκαλίας του μαθήματος της Επαγγελματικής Αγωγής στην Γ τάξη (Μισή ώρα για κάθε τμήμα):. Ωρες που δόθηκαν για Συμβουλευτική (Γραφείο):. Ωρες που δόθηκαν για ΟΕΛΜΕΚ ή Συντονισμό ή Μετακίνηση ή άλλο λόγο (δηλώστε το λόγο):.. Σύνολο εργασίμων ωρών:..... Συμπληρωμένα έτη υπηρεσίας την : Μόνιμος : Διευθυντής/τρια Βοηθός Διευθυντής/τρια Καθηγητής/τρια Επί Δοκιμασία Με Σύμβαση Ημερομηνία Υπογραφή Καθηγητή Σ.Ε.Α....

17 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 7/2008) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Λευκωσία ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ Ονοματεπώνυμο Καθηγητή Σ.Ε.Α.: Σχολείο:.. Τηλ.:..... Τηλ. Οικίας:. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΩΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΜΕΧΡΙ Σημειώστε τις περιόδους κατά τις οποίες διδάσκετε το Μάθημα της Επαγγελματικής Αγωγής (ΕΠ. ΑΓΩΓΗ) ή άλλα μαθήματα. Ο κοινός χρόνος των Καθηγητών Σ.Ε.Α. για σκοπούς συμμετοχής σε σεμινάρια ή/και άλλες συναφείς δραστηριότητες κατά επαρχία έχουν ως εξής: Λευκωσία: Τρίτη, μ.μ. Λεμεσός: Τετάρτη, μ.μ. Πάφος: Πέμπτη, μ.μ. Λάρνακα-Αμμόχωστος: Παρασκευή, μ.μ. Σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος ενημερώνεται αμέσως η Υπηρεσία. Ημερομηνία Υπογραφή Καθηγητή Σ.Ε.Α....

18 ( Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 4 /2008 ) Σχολείο:... Σχολική Χρονιά : Ημερομηνία:... /... /... ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας:... Αριθμός:... Τάξη / Τμήμα:... A. Συνέντευξη με: 1. Μαθητή/τρια 2. Πατέρα Μητέρα 3. Άλλο (σημειώστε ποιο)... Β. Διευθετήθηκε συνάντηση μετά από: 1. δικό του/τους αίτημα 2. εισήγηση Συμβούλου 3. παραπομπή του/της μαθητή/τριας από τον/την μετά από μελέτη του ερωτηματολογίου Γ. Θέματα που συζητήθηκαν: Οικονομικές δυσκολίες... Πρόβλημα Υγείας... Οικογενειακό Πρόβλημα (σημειώστε αν χρειάζεται)... Επίδοση (σημειώστε λεπτομέρειες)... Αδιαφορία στο μάθημα... Πρόβλημα Πειθαρχίας και οριοθέτησης... Πρόβλημα σχέσεων με καθηγητές... Πρόβλημα σχέσεων με συμμαθητές/άλλους μαθητές... Δυσκολία συγκέντρωσης... Μαθησιακές δυσκολίες... Δυσκολίες σε συγκεκριμένο μάθημα... Επιθετική συμπεριφορά... Μελαγχολική διάθεση... Εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές... Δοκίμιο Αυτογνωσίας... Σχολική Φοβία... Άλλο (σημειώστε)...

19 Δ. Περιεχόμενο συνέντευξης:... E. Καταλήγοντας συμφωνήθηκε να: ΣΤ. Ενέργειες καθηγητή ΣΕΑ μετά τη συνέντευξη (με ημερομηνίες):

20 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 8/2008) ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Α Κατάλογος θεμάτων για τα οποία βοηθούνται οι μαθητές και τα οποία καταγράφονται στον κατάλογο των μαθητών του τμήματος. 1. Οικονομικά θέματα 2. Θέματα υγείας του μαθητή 3. Οικογενειακά θέματα (εκτός από Οικονομικά και θέματα άσκησης σωματικής/ σεξουαλικής βίας εναντίον του μαθητή) 4. Θέματα απειθαρχίας του μαθητή στο σχολείο 5. Θέματα σχέσεων του μαθητή (εκτός από οικογενειακά) 6. Θέματα επίδοσης (κυρίως χαμηλής επίδοσης) 7. Θέματα σταδιοδρομίας (Εκπαιδευτικών-Επαγγ. Επιλογών) 8. Θέματα παραβάσεων του Νόμου εκτός του σχολείου (εκτός από χρήση ουσιών εξάρτησης) 9. Θέματα χρήσης ουσιών εξάρτησης από το μαθητή 10. Θέματα άσκησης σωματικής/σεξουαλικής βίας κατά του μαθητή εντός του σχολείου 11. Θέματα άσκησης σωματικής/σεξουαλικής βίας εκτός του σχολείου Β Κατάλογος ατόμων με τα οποία συνεργάστηκε ο καθηγητής Σ.Ε.Α. για να βοηθηθούν οι μαθητές και τα οποία καταγράφονται στον κατάλογο των μαθητών του τμήματος 1. Πατέρας 2. Μητέρα 3. Κηδεμόνας 4. Καθηγητής (ένας ή περισσότεροι), Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής 5. Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος 6. Κλινικός Ψυχολόγος 7. Ψυχίατρος 8. Κοινωνικός Λειτουργός 9. Σχολιατρικές Υπηρεσίες 10. Αστυνομία 11. Αλλοι (Ποιοι) Υπογραφή Καθηγητή Σ.Ε.Α......

21 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 30 / 2008) ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ημερομηνία:../../.. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ Αγαπητέ/ή συνάδελφε/ισσα, Βεβαιώνεται ότι οι πιο κάτω μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το γραφείο Συμβουλευτικής από τις. μέχρι τις. Παρακαλώ δεχτείτε τους στην τάξη. Ευχαριστώ. ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Καθηγητής / τρια Συμβουλευτικής Σημείωση: Το παρόν έντυπο να παραμένει στο απουσιολόγιο για σκοπούς ενημέρωσης του ΒΔ και του Υπ. Τμήματος.. (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 30 / 2008 ) ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ημερομηνία:../../.. ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ Αγαπητέ/ή συνάδελφε/ισσα, Βεβαιώνεται ότι οι πιο κάτω μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το γραφείο Συμβουλευτικής από τις. μέχρι τις. Παρακαλώ δεχτείτε τους στην τάξη. Ευχαριστώ. ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Καθηγητής Συμβουλευτικής Σημείωση: Το παρόν έντυπο να παραμένει στο απουσιολόγιο για σκοπούς ενημέρωσης του ΒΔ και του Υπ. Τμήματος.

22 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 30 / 2008 ) Σχολείο:... ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ημερομηνία:../../.. ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ Αγαπητέ/ή συνάδελφε/ισσα, Σας παρακαλώ να επιτρέψετε στους πιο κάτω μαθητές/τριες να επισκεφθούν το γραφείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής κατά την διάρκεια της διδακτικής περιόδου. Παρακαλώ να μην καταχωρηθεί απουσία στους πιο κάτω μαθητές. ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Ο χρόνος παραμονής τους στο γραφείο Συμβουλευτικής δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων. Μπορεί να κυμανθεί από 10 λεπτά μέχρι και ολόκληρη την περίοδο (ή/και περιόδους) ανάλογα με το θέμα της συζήτησης. Ευχαριστώ Υπογραφή Εκπαιδευτικού Καθηγητής Συμβουλευτικής ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ Βεβαιώνεται ότι οι πιο πάνω μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το γραφείο Συμβουλευτικής από τις. μέχρι τις. Παρακαλώ δεχτείτε τους στην τάξη Ευχαριστώ..... Καθηγητής Συμβουλευτικής Σημείωση: Το παρόν έντυπο να παραμένει στο απουσιολόγιο για σκοπούς ενημέρωσης του ΒΔ και του Υπ. Τμήματος.

23 ( Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 3α / 2008 ) ΓΥΜΝΑΣΙΟ:... Ημερομηνία συμπλήρωσης:... /... /... Αριθμός μαθητή/τριας στο τμήμα : ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (Προαιρετική) Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΤΑΞΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α. Προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία: 1. Επώνυμο:... Όνομα: Τάξη και τμήμα: Ημερομηνία γέννησης:... /... /... Τόπος γέννησης: Διεύθυνση διαμονής:... Πόλη/Χωριό: Τηλέφωνο οικίας:... Άλλο τηλέφωνο: Όνομα και επώνυμο κηδεμόνα:... τηλ:... 7α. Στοιχεία γονιών: ( Συμπλήρωσε τα στοιχεία των γονιών σου ) Στοιχεία Πατέρα Μητέρας Όνομα Επώνυμο Καταγωγή Επάγγελμα Τηλέφωνο Εργασίας Κινητό Τηλέφωνο 7β. Στοιχεία γονιών: ( Σημειώστε όπου ταιριάζει ) Στοιχεία Πατέρα Μητέρας Επίπεδο μόρφωσης Διαμονή Δημοτικό Σχολείο Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο / Λύκειο / Τεχνική Σχολή / Ιδιωτικό Σχολείο) Σχολείο Ανώτερης Εκπαίδευσης (Κολλέγιο, Α.Τ.Ι, Τ.Ε.Ι, Αστυνομική Ακαδημία κ.α.) Σχολείο Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο) Μένει μαζί με την οικογένεια Δε μένει μαζί με την οικογένεια Δε ζει.../2

24 8. Πόσα αδέλφια έχεις;... Πόσα μένουν μαζί σας;... (Χωρίς τον εαυτό σας) (Αφαιρέστε μόνο όσα έχουν παντρευτεί) Σημ. : Οι ερωτήσεις 9, 10 και 11 πιο κάτω είναι προαιρετικές και μπορείς, αν θέλεις, να μην τις απαντήσεις. Είναι όμως προς όφελος σου να ξέρει ο/η Σύμβουλός σου για θέματα που σε απασχολούν για να μπορέσει να σε βοηθήσει. 9. Έχεις εσύ κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας; ΝΑΙ ΟΧΙ 10. Έχει η οικογένειά σου σοβαρές οικονομικές δυσκολίες; ΝΑΙ ΟΧΙ 11. Έχει η οικογένειά σου ή εσύ κάποια άλλα σοβαρά προβλήματα; ΝΑΙ ΟΧΙ Β. Εκπαιδευτικά στοιχεία: 12. Από ποιο δημοτικό σχολείο αποφοίτησες; Σε ποια γλώσσα ξέρεις να γράφεις και να διαβάζεις καλύτερα; Ανάφερε μερικά μαθήματα στο σχολείο που σου αρέσουν περισσότερο; Ανάφερε τα μαθήματα στο σχολείο που σε δυσκολεύουν πάρα πολύ; Παρακολουθείς μαθήματα το απόγευμα, και ποια; Ανάφερε μερικές δραστηριότητές σου, εκτός από τα μαθήματα, είτε στο σχολείο είτε έξω από αυτό, που σου αρέσουν Θα ήθελες να κουβεντιάσεις με το Σύμβουλο Καθηγητή του σχολείου σου για κάποιο θέμα που σε απασχολεί; ΝΑΙ ΟΧΙ Σημείωση: Να ξέρεις, ότι ο/η Σύμβουλός σου θα είναι στη διάθεσή σου όποτε τον χρειαστείς. Απλά ζήτα συνάντηση!

25 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 3β/2008) Σχολείο:. Ημερομηνία συμπλήρωσης:.../.../... ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α. Προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία 1. Επώνυμο:.. Ονομα:. 2. Τάξη/τμήμα:. 3. Συμπλήρωσε τα πιο κάτω: α. Διεύθυνση διαμονής:... β. Τηλέφωνο εργασίας πατέρα:. μητέρας:... γ. Ονομα και επώνυμο κηδεμόνα:.. τηλ.:... (αν είναι άλλος από τους γονείς) Β. Ενδιαφέροντα 4. Γράψε τρία μαθήματα που σου αρέσουν περισσότερο και τρία που σου αρέσουν λιγότερο. Περισσότερο Λιγότερο (1). (1). (2). (2). (3). (3). 5. Ανάφερε με τι σου αρέσει να ασχολείσαι τις ελεύθερές σου ώρες: Γ. Κλίσεις Ικανότητες/Ταλέντα 6. Ανάφερε μερικές δραστηριότητες στις οποίες νομίζεις ότι τα καταφέρνεις καλύτερα παρά σε άλλες... Δ. Επαγγελματικά Γνωρίσματα 7. Ποια από τα πιο κάτω θα ήθελες να χαρακτηρίζουν το μελλοντικό σου επάγγελμα (ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ) Ασφάλεια Δουλειά Ρουτίνας Ανεξαρτησία Γόητρο Ποικιλία-εναλλαγές Συνεργασία με άλλους Ψηλός μισθός Δημιουργικότητα Υπευθυνότητα Απουσία πιέσεων Πνευματική εργασία και έντασης Χειρωνακτική εργασία../2.

26 Ε. Επαγγελματική Επιλογή Ανάφερε μέχρι 3 επαγγέλματα που σου αρέσουν και που θα ήθελες να ακολουθήσεις:

27 ( Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 3γ / 2008 ) ΛΥΚΕΙΟ:... Ημερομηνία συμπλήρωσης:... /... /... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (Προαιρετική) Αριθμός μαθητή/τριας στο τμήμα : Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΤΑΞΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ / ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α. Προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία: Επώνυμο:... Όνομα: Τάξη και τμήμα: Ημερομηνία γέννησης:... /... /... Τόπος γέννησης: Διεύθυνση διαμονής:... Πόλη/Χωριό: Τηλέφωνο οικίας:... Άλλο τηλέφωνο: Όνομα και επώνυμο κηδεμόνα:... τηλ:... 7α. Στοιχεία γονιών: ( Συμπλήρωσε τα στοιχεία των γονιών σου ) Στοιχεία Πατέρα Μητέρας Όνομα Επώνυμο Καταγωγή Επάγγελμα Τηλέφωνο Εργασίας Κινητό Τηλέφωνο 7β. Στοιχεία γονιών: ( Σημειώστε όπου ταιριάζει ) Στοιχεία Πατέρα Μητέρας Επίπεδο μόρφωσης Διαμονή Δημοτικό Σχολείο Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο / Λύκειο / Τεχνική Σχολή / Ιδιωτικό Σχολείο) Σχολείο Ανώτερης Εκπαίδευσης (Κολλέγιο, Α.Τ.Ι, Τ.Ε.Ι, Αστυνομική Ακαδημία κ.α.) Σχολείο Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο) Μένει μαζί με την οικογένεια Δε μένει μαζί με την οικογένεια Δε ζει 8. Στοιχεία άλλων μελών της οικογένειας (Συμπλήρωσε στοιχεία που αφορούν τα αδέλφια σου)..../2

28 Πόσα αδέλφια έχεις;. (μη συμπεριλάβεις τον εαυτό σου) Ηλικία Ασχολία Σημ. : Οι ερωτήσεις 9, 10 και 11 πιο κάτω είναι προαιρετικές και μπορείς, αν θέλεις, να μην τις απαντήσεις. Είναι όμως προς όφελός σου να ξέρει ο/η Σύμβουλός σου για θέματα που σε απασχολούν για να μπορέσει να σε βοηθήσει. 9. Έχεις εσύ κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας; ΝΑΙ ΟΧΙ 10. Έχει η οικογένειά σου σοβαρές οικονομικές δυσκολίες; ΝΑΙ ΟΧΙ 12. Έχει η οικογένειά σου ή εσύ κάποια άλλα σοβαρά προβλήματα; ΝΑΙ ΟΧΙ Β. Εκπαιδευτικά / επαγγελματικά στοιχεία : 12. Από ποιο γυμνάσιο αποφοίτησες;... 13α. Επίδοση περσινής χρονιάς: (Συμπλήρωσε όσους από τους βαθμούς σου θυμάσαι:) Νέα Ελληνικά Μαθηματικά Α τρίμηνο Β τρίμηνο Γ τρίμηνο Εξετάσεις 13β. Σε πόσα περίπου μαθήματα είχες: Α... Β... Γ... Δ... Ε Σημείωσε με αν στο γυμνάσιο παρακολουθούσες μαθήματα Στήριξης ή Αλφαβητισμού. 15. Ποια μαθήματα σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα; Παρακολουθείς μαθήματα το απόγευμα, και ποια; Ανάφερε μερικές δραστηριότητές σου, είτε στο σχολείο είτε έξω από αυτό, που σου αρέσουν α. Εργάζεσαι τον ελεύθερό σου χρόνο είτε με αμοιβή είτε χωρίς αμοιβή; ΝΑΙ ΟΧΙ 18β. Αν ΝΑΙ περίγραψε τι εργασία κάνεις και πόσες ώρες εργάζεσαι Θα ήθελες να έχεις συνάντηση με το Σύμβουλο Καθηγητή του σχολείου σου για κάποιο θέμα που σε απασχολεί; ΝΑΙ ΟΧΙ

29 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 3δ / 2008) ΛΥΚΕΙΟ:... Σχολική χρονιά: / Ημερομηνία Συμπλήρωσης:... /... /... ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ / ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α. Προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία: 1. Επώνυμο:... Όνομα: Τάξη και τμήμα:... Περσινό Τμήμα: Διεύθυνση διαμονής:... Πόλη/Χωριό: Τηλέφωνο οικίας:... Άλλο τηλέφωνο: Όνομα και επώνυμο κηδεμόνα:... τηλ: Στοιχεία γονιών: ( Συμπλήρωσε τα στοιχεία των γονιών σου ) Όνομα Επώνυμο Επάγγελμα Στοιχεία Πατέρα Μητέρας Τηλέφωνο Εργασίας Κινητό Τηλέφωνο Σημείωση: Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι προαιρετικές. Στόχο έχουν να δώσουν τη δυνατότητα στο Σύμβουλο Καθηγητή να παράσχει βοήθεια όπου χρειάζεται. 7. Επιθυμείς να έχεις συνάντηση με το Σύμβουλό σου για ένα από τα πιο κάτω θέματα; ΝΑΙ ΟΧΙ Βάλε bόπου ισχύει: Αλλαγές στο οικογενειακό περιβάλλον: Οικονομικές δυσκολίες: Μαθησιακές δυσκολίες: Προσωπικό θέμα: Εκπαιδευτικές/Επαγγελματικές επιλογές: Άλλο θέμα: 8. Αν εργάζεσαι περίγραψε τη φύση της εργασίας και πόσες ώρες την εβδομάδα εργάζεσαι;

30 .../2 Β. Εκπαιδευτικά / επαγγελματικά στοιχεία : 1. Μαθήματα Κατεύθυνσης που επέλεξες στη Β Λυκείου: Μαθήματα που σκοπεύεις να επιλέξεις στη Γ Λυκείου: Ποιοι είναι οι άμεσοι εκπαιδευτικοί και επαγγελματικοί σου στόχοι μετά το Λύκειο/ Τεχνική Σχολή (να εργοδοτηθείς αμέσως, να συνεχίσεις σπουδές, κ.λ.π.) Σημείωσε τους κλάδους σπουδών που σε ενδιαφέρουν: Σημείωσε τις χώρες σπουδών που σε ενδιαφέρουν Συμμετοχή σε εξετάσεις (GCE, IGCSE, TOEFL, SAT, κ.λ.π.)

31 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 3ε/2008) Σχολείο:.. Ημερομηνία συμπλήρωσης:.../.../... ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α. Προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία μαθητή/τριας: 1. Επώνυμο: Ονομα: Αρ. Ταυτ.:.. 2. Ετος φοίτησης (1ο, 2ο, 3ο):.. Ειδικότητα/Κώδικας:. 3. Ημερομηνία/τόπος γέννησης:.../.../ Διεύθυνση διαμονής:. τηλ.:. 5. Τηλέφωνο εργασίας πατέρα:. μητέρας: Στοιχεία γονιών (Σημειώστε όπου ταιριάζει): Στοιχεία ΠΑΤΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑ Όνομα Επώνυμο Επάγγελμα ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΡΦΩΣΗΣ Δημοτικό Σχολείο Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης Σχολή Ανώτερης Εκπαίδευσης Σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης ΔΙΑΜΟΝΗ Μένει μαζί με την οικογένεια Δε μένει μαζί με την οικογένεια Δε ζει 7. Πόσα αδέλφια έχεις;... Πόσα μένουν μαζί σας;. Σημείωση: Οι ερωτήσεις 8, 9 και 10 πιο κάτω είναι προαιρετικές και μπορείς, αν θέλεις, να μην τις απαντήσεις. 8. Εχεις εσύ σοβαρό πρόβλημα υγείας; ΝΑΙ ΟΧΙ 9. Εχει η οικογένειά σου σοβαρές ΝΑΙ ΟΧΙ οικονομικές δυσκολίες; 10. Εχει η οικογένειά σου άλλα ΝΑΙ ΟΧΙ σοβαρά προβλήματα;../2.

32 - 2 - Β. Εκπαιδευτικά: 1. Μέχρι ποια τάξη φοίτησες; (Σημείωσε όπου ταιριάζει): Δημοτικό: Α Β Γ Δ Ε Στ Γυμνάσιο: Α Β Γ 2. Για ποιους λόγους επέλεξες την Ειδίκευση που παρακολουθείς τώρα; 3. Ποια μαθήματα σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα;.. 4. Ανάφερε μερικές δραστηριότητές σου, εκτός από τα μαθήματα, είτε στο Σχολείο είτε έξω από αυτό, που σου αρέσουν;. 5. Συμπλήρωσε τον πιο κάτω πίνακα με τους βαθμούς που πήρες στο τελευταίο σου Δελτίο Προόδου/Ενδεικτικό. ΜΑΘΗΜΑ Α. Νέα Ελληνικά Β. Μαθηματικά Γ.. (Το μάθημα που πήρες το χαμηλότερό σου βαθμό) Δ.. (Το μάθημα που πήρες τον ψηλότερό σου βαθμό) ΒΑΘΜΟΣ Γ. Επαγγελματική απασχόληση: 1. Ονομα Επιχείρησης/Εργοδότη: 2. Διεύθυνση:. Τηλ.: 3. Φύση Εργασίας:. 4. Σύνολο ωρών εργασίας κατά εβδομάδα: 5. Ημερομηνία πρόσληψης:. Δ. Θα ήθελες να κουβεντιάσεις με τον Καθηγητή Σ.Ε.Α. ΝΑΙ ΟΧΙ του Σχολείου σου για κάποιο θέμα που σε απασχολεί;

33 (Tύπος Υ.Σ.Ε.Α. 3στ/2008) Σχολείο: Ημερ.συμπλήρωσης ερωτηματολογίου: / /... ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ Α. Προσωπικά και οικογενειακά στοιχεία μαθητή/τριας: 1. Επώνυμο: Ονομα: Αρ. ταυτ.:.. 2. Τάξη και τμήμα:.. 3. Ημερομηνία και τόπος γέννησης: 4. Διεύθυνση διαμονής: 5. Τηλέφωνο οικίας:.. εργασίας: 6. Επάγγελμα: 7. Οικογενειακή κατάσταση (υπογραμμίστε): Εγγαμος/η, Διαζευγμένος/η, Χήρος/α, Αγαμος/η 8. Αριθμός τέκνων : Β. Εκπαιδευτικά: 1. Από ποια τάξη άρχισες τη φοίτησή σου στο Εσπερινό Γυμνάσιο; 2. Ποια μαθήματα σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα;. 3. Συμπλήρωσε τον πιο κάτω πίνακα με τους βαθμούς που πήρες στο τελευταίο σου Ενδεικτικό. ΜΑΘΗΜΑ Α. Νέα Ελληνικά Β. Μαθηματικά Γ. (Το μάθημα που πήρες το χαμηλότερο βαθμό) Δ. (Το μάθημα που πήρες τον ψηλότερο βαθμό) ΒΑΘΜΟΣ../2.

34 - 2 - Γ. α) Θα ήθελες να μιλήσεις με το Σύμβουλο Καθηγητή του σχολείου σου ΝΑΙ ΟΧΙ β) Αν Ναι, σε ποιο από τα ακόλουθα θα ήθελες να συνομιλήσεις με το Σύμβουλο Καθηγητή -- Πληροφορίες σχετικά με επαγγέλματα και προοπτικές εργοδότησης. -- Πληροφορίες σχετικά με σπουδές σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου ή του Εξωτερικού. -- Αμεση εργοδότηση μετά το Εσπερινό Γυμνάσιο (Συμπλήρωση αίτησης για εργοδότηση, συμμετοχή σε συνέντευξη, ετοιμασία βιογραφικού σημειώματος κλπ.). -- Συμπλήρωση αίτησης για υποτροφία/εισδοχή σε σχολή/συμμετοχή σε εξετάσεις. -- Αντιμετώπιση προσωπικού προβλήματος -- Αλλο θέμα (περίγραψε)

35 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β» ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ/ΔΗΜΟΤΙΚΟ/ΓΥΜΝΑΣΙΟ/ΛΥΚΕΙΟ/ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.. Αρ. τηλ.. Ημερομηνία Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας 1434 Λευκωσία Παρακαλώ να επισκεφθεί το σχολείο μας Εκπαιδευτικός/ή Ψυχολόγος για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που σχετίζονται με το πιο κάτω παιδί: Στοιχεία παιδιού 1. Ονοματεπώνυμο:.. 2. Τόπος και ημερομηνία γέννησης:. 3. Τάξη και Τμήμα:.. 4. Περιγραφή του προβλήματος: Στοιχεία για το οικογενειακό περιβάλλον, τις συνθήκες διαβίωσης, την κατάσταση της υγείας του και οτιδήποτε άλλο κρίνετε σκόπιμο να αναφερθεί: 6. Γιατί ζητείται η βοήθεια του / της Εκπαιδευτικού Ψυχολόγου:.. Υπογραφή εκπαιδευτικού:. Υπογραφή Συμβούλου Καθηγητή:. (για Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση) Υπογραφή Διευθυντή:. Υπογραφή Γονέα: Τηλ. Γονέα:.

36 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 12Δ/2008) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Προϊστάμενο/η (Μέσω Διευθυντή/ντριας) Ημερομ... Παρακαλώ να προωθηθεί παραπομπή της περίπτωσης του/της μαθητή/τριας. στην Υπηρεσία σας. Κοιν.: Προϊστάμενο ΥΣΕΑ Στοιχεία μαθητή/μαθήτριας Σχολείο:.. Επώνυμο και όνομα: Τόπος και ημερομηνία γέννησης:... Τάξη και τμήμα:.. Επίδοση:.. Λόγοι παραπομπής:.... Ονοματεπώνυμο Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής: Αρ. τηλ. Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής: Εγκριση συνεργασίας από το γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας: Ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα Αρ. Τηλ. Υπογραφή γονέα/κηδεμόνα:.. Υπογραφή Καθηγητή ΣΕΑ

37 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 12Γ/2008) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σχολιατρικές Υπηρεσίες (Μέσω Διευθυντή/ντριας) Ημερομ. Παρακαλώ να προωθηθεί παραπομπή της περίπτωσης του/της μαθητή/τριας... στην Υπηρεσία σας. Κοιν.: Προϊστάμενο ΥΣΕΑ Στοιχεία μαθητή/μαθήτριας Σχολείο:.. Επώνυμο και όνομα: Τόπος και ημερομηνία γέννησης:... Τάξη και τμήμα:. Επίδοση:. Λόγοι παραπομπής: Ονοματεπώνυμο Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής: Αρ. τηλ. Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής: Εγκριση συνεργασίας από το γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας: Ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα Αρ. Τηλ. Υπογραφή γονέα/κηδεμόνα:.. Υπογραφή Καθηγητή ΣΕΑ

38 (Τύπος Υ.Σ.Ε.Α. 12Β/2008) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας (Μέσω Διευθυντή/ντριας) Ημερομ. Παρακαλώ να προωθηθεί παραπομπή της περίπτωσης του/της μαθητή/τριας. στην Υπηρεσία σας. Κοιν.: Προϊστάμενο ΥΣΕΑ Στοιχεία μαθητή/μαθήτριας Σχολείο:.. Επώνυμο και όνομα: Τόπος και ημερομηνία γέννησης:.. Τάξη και τμήμα:. Επίδοση:. Λόγοι παραπομπής: Ονοματεπώνυμο Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής: Αρ. τηλ. Καθηγητή Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής: Εγκριση συνεργασίας από το γονέα/κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας: Ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα Αρ. Τηλ. Υπογραφή γονέα/κηδεμόνα:.. Υπογραφή Καθηγητή ΣΕΑ

31 Μαΐου Θέμα: Ετήσια Έκθεση για τη Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Αγωγή

31 Μαΐου Θέμα: Ετήσια Έκθεση για τη Συμβουλευτική και την Επαγγελματική Αγωγή ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/4 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/4 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Ε.Α.)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Ε.Α.) ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Σ.Ε.Α.) Με τον όρο «συμβουλευτική» αναφερόμαστε στην επιστήμη η οποία στοχεύει να προσφέρει σ ένα άτομο εξειδικευμένη βοήθεια και στήριξη, έτσι ώστε το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/4 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117

Διαβάστε περισσότερα

Προς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ τάξης Γυμνασίου. Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Προς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ τάξης Γυμνασίου. Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες, Προς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Γ τάξης Γυμνασίου Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες, Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, θέλοντας να βελτιώσουν τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/3 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /3 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου 2009

Αρ. Φακ.: /3 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.1.10.2/3 Αρ. Τηλ.:22800632 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 27 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ. *Συμπληρώνεται, αν η υπηκοότητα δεν είναι κυπριακή.

Ζ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ. *Συμπληρώνεται, αν η υπηκοότητα δεν είναι κυπριακή. ΥΠΠ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ζ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΕΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2018-2019 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση δύο (2) κενών θέσεων Νηπιαγωγού με σύμβαση στο Νηπιαγωγείο

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ιδιαίτερη πολιτική του σχολείου τους. Η έρευνα αυτή εξετάζει, κυρίως, την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012 2013

ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012 2013 Αρ. Εντύπου: 1 ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Λεµεσός, 17 εκεµβρίου 2012 Προς τους Γονείς / Κηδεµόνες των µαθητών και µαθητριών. Αγαπητοί γονείς, Σας πληροφορούµε ότι µε απόφαση του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ. E-mail: ysea@moec.gov.cy

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ. E-mail: ysea@moec.gov.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/6 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117 E-mail: ysea@moec.gov.cy 2 εκεµβρίου 2014 ιευθυντές / ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Φεβρουαρίου 2019

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Φεβρουαρίου 2019 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22800662 E-mail:mousikascholeia@schools.ac.cy 5 Φεβρουαρίου 2019 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων και εξατάξιων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2018

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22800662 E-mail:mousikascholeia@schools.ac.cy 30 Ιανουαρίου 2018 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων και εξατάξιων Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου, 2008

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου, 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.16.16.2 Αρ. Τηλ.:22800632 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 25 Αυγούστου, 2008 Δ/ντες, Δ/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Θεσμού του «Διήμερου/Τριήμερου Εργασίας» για τους/τις μαθητές/τριες Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου (Ιούλιος 2016)

Αξιολόγηση του Θεσμού του «Διήμερου/Τριήμερου Εργασίας» για τους/τις μαθητές/τριες Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου (Ιούλιος 2016) Αξιολόγηση του Θεσμού του «Διήμερου/Τριήμερου Εργασίας» για τους/τις μαθητές/τριες Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου (Ιούλιος 2016) 1. Ταυτότητα της έρευνας Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια (με εξαίρεση τα Εσπερινά

Διαβάστε περισσότερα

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ. : 22800698 Αρ. Φαξ : 22428268 E-mail : dde@moec.gov.cy 23 Ιανουαρίου 2018 Διευθυντές/ντριες Δημοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά 2008 2009

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά 2008 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.11.11.2.8 Aρ. Τηλ.: 22800661 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: 10 Δεκεμβρίου 2007 Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων Θέμα: Εγγραφές μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης Δημοτικών Σχολείων με μεγάλο αριθμό/ποσοστό παιδιών με αυξημένες πιθανότητες για λειτουργικό αναλφαβητισμό

Αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης Δημοτικών Σχολείων με μεγάλο αριθμό/ποσοστό παιδιών με αυξημένες πιθανότητες για λειτουργικό αναλφαβητισμό Αξιολόγηση του Προγράμματος Στήριξης Δημοτικών Σχολείων με μεγάλο αριθμό/ποσοστό παιδιών με αυξημένες πιθανότητες για λειτουργικό αναλφαβητισμό 1. Ταυτότητα της έρευνας Κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: /698 Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2017

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: /698 Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800630/698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 13 Ιανουαρίου 2017 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση

Προγράμματα Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση Προγράμματα Ειδικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά από πολύχρονες προσπάθειες που χρονολογούνται από το 1991, πέτυχε τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου που να ρυθμίζει

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματική Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στο Σχολείο

Αποτελεσματική Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στο Σχολείο Αποτελεσματική Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στο Σχολείο Τα προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς που παρουσιάζουν οι μαθητές σημειώνουν αυξητικές τάσεις, στις οποίες ο Διευθυντής του σχολείου και

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων 16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας έχει ως κύριο μέλημά του τη συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2015-2016 ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΈΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΔΙΚΉΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (EEEAE)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο δεύτερο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2012-2013) με θέμα το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛ.: ΦΑΞ:

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛ.: ΦΑΞ: ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛ.: 22434830 ΦΑΞ: 22348421 ΤΑΧ. ΚΙΒ. 29076, 1621 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ e-mail: lyk-palouriotissa-lef@schools.ac.cy Καθήκοντα και αρμοδιότητες Βοηθών Διευθυντών/τριων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.13.10 Αρ. Τηλ.: 22 800651 Αρ. Φαξ.: 22 428273 Email: 2 Φεβρουαρίου 2011 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Ημερίδα: «Αξιολόγηση Μαθητή. Σύγχρονες Τάσεις Πρακτικές Εφαρμογές» 4 Απριλίου 2015 και 25 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική Ημερίδα: «Αξιολόγηση Μαθητή. Σύγχρονες Τάσεις Πρακτικές Εφαρμογές» 4 Απριλίου 2015 και 25 Απριλίου 2015 ΕΝΔΟΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Εκπαιδευτική Ημερίδα: «Αξιολόγηση Μαθητή. Σύγχρονες Τάσεις Πρακτικές Εφαρμογές» 4 Απριλίου 2015 και 25 Απριλίου 2015 Εργαστήριο 6: Το Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση Σχολικών Συντονιστών

Ενημέρωση Σχολικών Συντονιστών Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) Ενημέρωση Σχολικών Συντονιστών Δομή της συνάντησης Η έρευνα TIMSS 2015 Καθήκοντα Σχολικού Συντονιστή Περίοδος και χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.13.10 Αρ. Τηλ.: 22 800651 Αρ. Φαξ.: 22 428273 Email: 18 Φεβρουαρίου 2009 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Αρ. Φακ.: 7.2.33 Αρ. Τηλ.: 22 800 642 Αρ. Φαξ: 22428268 Email: santonellos@schools.ac.cy 11 Οκτωβρίου 2019 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect

Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect 23 Ιουλίου 2009 Θέμα: Συμμετοχή εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης σε ενημερωτική ημερίδα για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα CoReflect Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Ψηφιακή υποστήριξη για διερώτηση,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2011-2012

Θέμα: Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία για τη σχολική χρονιά 2011-2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.11.11.2.10, 7.10.06 Aρ. Τηλ.: 22800723 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: dde@moec.gov.cy 17 Δεκεμβρίου 2010 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

11 Ιανουαρίου 2012. Θέμα: Ερευνητικό Πρόγραμμα «Η δική μου Ιστορία: Κατασκευή γενεαλογικού δέντρου μαθητών/τριών της Β Γυμνασίου»

11 Ιανουαρίου 2012. Θέμα: Ερευνητικό Πρόγραμμα «Η δική μου Ιστορία: Κατασκευή γενεαλογικού δέντρου μαθητών/τριών της Β Γυμνασίου» Αρ. Φακ.: 7.7.02/10 Αρ. τηλ.: 22800770/949/896 Αρ. τηλεομ.: 22800862 Ηλεκτρ. διεύθ.: circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ (ΠΛΑ) ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ (ΠΛΑ) ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ (ΠΛΑ) ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ 2013-2014 1. Γενικές πληροφορίες Tο πακέτο που αποστέλεται στις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά 2015-16 Ξεκινώντας... Ενημέρωση Διεύθυνσης Ενημέρωση & Έγκριση από Καθηγητικό Σύλλογο Σύσταση Ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008)

Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008) Ερευνητικό Πρόγραμμα Αξιολόγησης των Εσπερινών Σχολών Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (2007-2008) 1. Ταυτότητα της Έρευνας Ο Τομέας Έρευνας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μετά από οδηγία του

Διαβάστε περισσότερα

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων) Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 201., - 201..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 201., - 201.. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές του νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 201., - 201.. θα πραγματοποιούνται από την. έως τις. Ιουνίου 201. τις παρακάτω ώρες:.... Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφα των πιο πάνω εντύπων θα πρέπει να φυλαχθούν στο αρχείο του νηπιαγωγείου σας.

Αντίγραφα των πιο πάνω εντύπων θα πρέπει να φυλαχθούν στο αρχείο του νηπιαγωγείου σας. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.10.29/5 Αρ. Τηλ.: 22800706 Αρ. Φαξ. 22800869 E-mail: dde@moec.gov.cy Διευθύντριες/Διευθύνουσες Κοινοτικών Νηπιαγωγείων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια ΕΓΓΡΑΦΟ 1 Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια 1. Την Τετάρτη 10/9/08, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισε η πρώτη φάση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Λειτουργία Τμημάτων Ένταξης στις Σχολικές Μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας»

Θέμα: «Λειτουργία Τμημάτων Ένταξης στις Σχολικές Μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας» Page1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 10 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ:

Αρ. Πρωτ / Γ7 ΦΕΚ τ. Β 2985/ Βαθ. Προτερ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 ΘΕΜΑ: «Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακα Αποδεκτών ΠΡΟΣ : ΘΕΜΑ: Οργάνωση Εκδηλώσεων με θέμα «Ημέρες Σταδιοδρομίας» στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πίνακα Αποδεκτών ΠΡΟΣ : ΘΕΜΑ: Οργάνωση Εκδηλώσεων με θέμα «Ημέρες Σταδιοδρομίας» στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α' ΓΡΑΦΕΙO ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ( ΣΕΠ ) Ερμού 15 101 85 Αθήνα Tηλέφωνο : 3230332

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Πώς διδάσκεται το μάθημα στην πράξη Στέλλα Μαρκάκη, Εκπαιδευτικός ΠΕ 1812 Το μάθημα της Τεχνολογίας Αναγκαιότητα Το μάθημα της Τεχνολογίας, ως το κύριο μέσο εκπαίδευσης των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

που θα δηλώσουν συµµετοχή για το απογευµατινό πρόγραµµα πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

που θα δηλώσουν συµµετοχή για το απογευµατινό πρόγραµµα πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.11.15 Αρ.Τηλ.: 22809543 Αρ.Φαξ:22800802 E-mail:oloimero@paideia.org.cy 15 Μαΐου 2009 ιευθυντές/ ιευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Μόνικα Δημοσθένους, Β.Δ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ημέρα Εκπαιδευτικού Γενικά - Εθνική Στρατηγική 2009-2012 για την Πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη

Φεβρουάριος ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Π.2: Αξιολογήσεις ανά Πράξη Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης των Πράξεων με τίτλο «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με MIS 303169 και 303167 Στο

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία

Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας Β Η δική μας πρόταση- εμπειρία Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΡΑΣΗΣ Σχολική χρονιά: 2015-2016 ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: Π.Ι. 5.2.05.3 Ηλ. Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 7.7.09.7.10 Αρ. Τηλ.: 22 402370 Αρ. Φαξ: 22 402398 e-mail: infotpe@cyearn.pi.ac.cy 7 Απριλίου 2009 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: 58 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Διαγωνισμός Τέχνης

Θέμα: 58 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Διαγωνισμός Τέχνης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800755/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 305117 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy 25 Νοεμβρίου 2010 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

«Βελτιώνω τη φυσική κατάσταση, προάγω και προασπίζω την υγεία μου» Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

«Βελτιώνω τη φυσική κατάσταση, προάγω και προασπίζω την υγεία μου» Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ενδεικτικό σχέδιο δράσης Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο «Βελτιώνω τη φυσική κατάσταση, προάγω και προασπίζω την υγεία μου» Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Η βασική ιδέα της δράσης Να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου. Φεβρουάριος 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου. Φεβρουάριος 2010 ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Φεβρουάριος 2010 Α.Π.Θ Ιδρυματικά Υπεύθυνη Βαβάτση Χριστάκη Νόρμα, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής. Επιμέλεια/ Συντονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Πρωινού και Απογευματινού Προγράμματος Αλφαβητισμού. στο Γυμνάσιο

Αξιολόγηση του Πρωινού και Απογευματινού Προγράμματος Αλφαβητισμού. στο Γυμνάσιο Αξιολόγηση του Πρωινού και Απογευματινού Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο 1. Ταυτότητα Έρευνας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.), στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για αντιμετώπιση της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 10.04.7 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 15 Σεπτεμβρίου 2008 Προς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα PROFILES (www.cut.ac.cy/profiles) ανακοινώνει τη δυνατότητα δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο βιωματικών εργαστηρίων (2013-2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Ανάθεσης της εργασίας οργάνωσης και λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.06.16 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 16 Ιουνίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 2.10.04 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 21 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Τετραμήνων για μαθητές και μαθήτριες Α Λυκείου και Τεχνικών Σχολών

Αξιολόγηση Τετραμήνων για μαθητές και μαθήτριες Α Λυκείου και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Aρ. Φακ.:7.2.03.22 Αρ. Τηλ.: 22 800 630, 22 800 631 Αρ. Φαξ: 22 428268 2 Σεπτεμβρίου 2019 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ/ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ/ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης στη Λεμεσό Κτήριο Ανδρέα Θεμιστοκλέους (Πρώην Κτήριο Κτηματολογίου) Τηλ.: 25 002710/11, 25

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Τα στοιχεία που υποβάλλονται είναι αυστηρά ανώνυμα και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση Εισδοχής. στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA (Ελληνόφωνο Πρόγραμμα) Ακαδημαϊκό Έτος Ονοματεπώνυμο

Αίτηση Εισδοχής. στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA (Ελληνόφωνο Πρόγραμμα) Ακαδημαϊκό Έτος Ονοματεπώνυμο Αίτηση Εισδοχής στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA (Ελληνόφωνο Πρόγραμμα) Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012 Ονοματεπώνυμο 2 Αίτηση Εισδοχής στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα MBA Η αίτηση υποβάλλεται για το Επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.3 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΙΤΗΣΗ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΟ (Αναφέρεται): ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ (ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΣ. Η ΑΛΛΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ) ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Κ.Λ.Π.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά

Θέμα: Εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.11.11.2.10 Aρ. Τηλ.: 22800723 Αρ. Φαξ: 22428277 E-mail: dde@moec.gov.cy 17 Δεκεμβρίου 2009 Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Αρ. Φακ. 7.2.25.9.6. 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Αρ. Φακ. 7.2.25.9.6. 20 Ιανουαρίου 2011 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ. 7.2.25.9.6 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής/Eπαγγελματικής Εκπαίδευσης 20 Ιανουαρίου 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αθήνα 12/09/2011 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων είναι ένα κατ εξοχήν Χριστιανικό Σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Στο έργο τους περιλαμβάνεται η διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή Μαθημάτων. Γ Λυκείου

Επιλογή Μαθημάτων. Γ Λυκείου Επιλογή Μαθημάτων Γ Λυκείου Μαθήματα Κοινού Κορμού Γ τάξη Νέα Ελληνικά 5 Μαθηματικά 2 Ιστορία 2 Θρησκευτικά 2 Πολιτική Αγωγή 1 Γυμναστική 1 Υποχρ. Ξένες γλώσσες 4 Σύνολο 17 Υποχρεωτικές Ξένες Γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α Γ2/6646/ Επιµόρφωση καθηγητών στο ΣΕΠ και τη Επαγγελµατική Συµβουλευτική

Υ.Α Γ2/6646/ Επιµόρφωση καθηγητών στο ΣΕΠ και τη Επαγγελµατική Συµβουλευτική Υ.Α Γ2/6646/20-11-97 Επιµόρφωση καθηγητών στο ΣΕΠ και τη Επαγγελµατική Συµβουλευτική ΥΠΕΠΘ-Γ2/6646120.Ι 1.97 Ενηµέρωση για το πρόγραµµα επιµόρφωσης Καθηγητών στο Σχολικό Επαγγελµατικό Προσανατολισµό και

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.12.09/3 24 Φεβρουαρίου 2017 Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θέμα: Λήξη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 10.04.7 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 23 Σεπτεμβρίου 2014 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση

Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΟΥ-ΛΑΠΠΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΑΤΕΠ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση Επαγγελματικός

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης στη Λεμεσό Κτήριο Ανδρέα Θεμιστοκλέους (Πρώην Κτήριο Κτηματολογίου) Τηλ.: 25 002710/11, 25

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Σίππη Χαραλάμπους ΕΔΕ Παναγιώτης Κύρου ΕΔΕ

Ελένη Σίππη Χαραλάμπους ΕΔΕ Παναγιώτης Κύρου ΕΔΕ Ελένη Σίππη Χαραλάμπους ΕΔΕ Παναγιώτης Κύρου ΕΔΕ Δομή παρουσίασης Εισαγωγή Έννοια της διαφοροποιημένης διδασκαλίας Γιατί διαφοροποίηση διδασκαλίας; Θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της διαφοροποιημένης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΚΦΕ : Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΦΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 211-212 ΕΚΦΕ : Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΦΕ (όνομα - ειδικότητα) : ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ 1.Επικαιροποιημένα στοιχεία του ΕΚΦΕ. Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Είδος

Διαβάστε περισσότερα