Η Ανάληψη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Ανάληψη. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία."

Transcript

1 Η Ανάληψη Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 16 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο ΗΠΑ Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Θεό, την Ανώτερη Εξουσία. Η Ανώτερη Εξουσία σου μιλά τώρα, μιλώντας μέσω της Αγγελικής Παρουσίας, μιλώντας σε ένα μέρος του εαυτού σου που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο και την πηγή του Όντος σου, μιλώντας πέραν της κοινωνικής διαμόρφωσής σου, πέραν των ιδεών και πεποιθήσεών σου και τις ιδέες και πεποιθήσεις του πολιτισμού σου και μέχρι και της θρησκείας σου. Η Ανώτερη Εξουσία έχει ένα Μήνυμα για τον κόσμο και για το κάθε άτομο στον κόσμο. Το Μήνυμα είναι περισσότερο από μια ιδέα. Είναι μέχρι και περισσότερο από μια σειρά ιδεών. Είναι ένα κάλεσμα και μια επιβεβαίωση που σε καλούν ν αντιδράσεις, και επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μια βαθύτερη φύση μέσα σου και μέσα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Η επιβεβαίωση αποτελεί ένα σημείο καμπής στην ικανότητά σου να ανταποκριθείς. Η Δύναμη και η Παρουσία κυβερνούν το υλικό σύμπαν, ένα σύμπαν πολύ μεγαλύτερο και πιο επεκτατικό απ όσα θα μπορούσες πιθανώς να φανταστείς και μέχρι και πέρα από το υλικό σύμπαν, στα μεγαλύτερα βασίλεια της ίδιας της Δημιουργίας το οποίο είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν καν θεωρήσει δυνατόν.

2 Και όμως η Ανώτερη Εξουσία σου μιλά στο πιο προσωπικό σου σημείο, το κέντρο του Όντος σου, βαθιά κάτω από την επιφάνεια του νου σου. Αυτή είναι η πιο μεγάλη σου σχέση και η πηγή νοήματος και σκοπού σε όλες τις σχέσης σου με άτομα, με τόπους και μέχρι και με πράγματα. Χρειάζεσαι αυτήν την Ανώτερη Εξουσία να μιλήσει τώρα στο βαθύτερο μέρος του εαυτού σου, να σε εξοικειώσει με το βαθύτερο μέρος του εαυτού σου και να σε προετοιμάσει για να ζήσεις σ έναν νέο κόσμο και ν ασχοληθείς μ ένα σύμπαν νοήμονος ζωής, το οποίο είναι η Ευρύτερη Κοινότητα ζωής. Δεν ξέρεις περί αυτών των πραγμάτων, όμως αποτελούν μέρος σου. Ίσως να έχεις βιώσει τη βαθύτερή φύση σου σε περιόδους διαύγειας, περιόδους πρόγνωσης και μέχρι και περιόδους απογοήτευσης, όταν ήσουν ικανός ν ακούσεις πέρα από τις επιθυμίες και τους φόβους σου και τις επιθυμίες και τους φόβους των άλλων. Η Ανώτερη Εξουσία καλεί εσένα, σε καλεί μέσω των αρχαίων διαδρόμων του νου σου, σε καλεί ανεξαρτήτως των πεποιθήσεών σου και των απασχολήσεών σου. Διότι ο Θεός μίλησε ξανά και ο Λόγος και ο Ήχος είναι στον κόσμο. Είναι μια βαθύτερη επικοινωνία, πολύ βαθύτερη και πιο εμβριθής απ ο,τι η διάνοια μπορεί να κατανοήσει. Μιλά για έναν ευρύτερο σκοπό και μια βαθύτερη ευθύνη και μια ευρύτερη συσχέτιση, και εντός αυτού του κόσμου και εκτός. Και μέσω αυτής της συσχέτισης, γίνεσαι μια γέφυρα μια γέφυρα προς τον κόσμο, μια γέφυρα προς τον Αρχαίο Οίκο σου από τον οποίον ήρθες και στον οποίον θα επανέλθεις. Οι άνθρωποι θέλουν πολλά πράγματα. Έχουν μεγάλους φόβους τον φόβο της απώλειας, τον φόβο να μην έχουν, τον φόβο της στέρησης, τον φόβο της καταπίεσης, τον φόβο του πόνου και του βάσανου και του πόνου του θανάτου.

3 Όμως η Ανώτερη Εξουσία μιλά πέρα απ όλα αυτά τα πράγματα. Είναι ο Δημιουργός που μιλά στη Δημιουργία. Η Δημιουργία μέσα σου είναι ο βαθύτερος νους που Εμείς ονομάζουμε Γνώση. Είναι το μόνιμο μέρος του εαυτού σου. Είναι το μέρος σου που υπήρχε πριν από αυτήν τη ζωή και που θα υπάρχει μετά από αυτήν τη ζωή, ταξιδεύοντας διαμέσου των βασιλείων του Αποχωρισμού, καθοδηγούμενο μόνο από τη δύναμη της Φωνής. Οι άνθρωποι θέλουν πολλά πράγματα. Έχουν μεγάλους φόβους. Πολλοί άνθρωποι έχουν αμετάβλητες πεποιθήσεις. Όμως η Ανώτερη Εξουσία μιλά πέρα από αυτά τα πράγματα, σε όλους όσους μπορούν να δουν και ν ακούσουν και μπορούν ν ανταποκριθούν σ ένα βαθύτερο επίπεδο. Δεν μπορείς να το αποτιμήσεις αυτό. Είναι μεγαλύτερο από τον νου σου. Δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις, διότι κείται πέραν των ικανοτήτων σου. Είναι μυστήριο διότι είναι διαχυτικό. Η προέλευσή του κείται πέραν αυτού του κόσμο και όλων των κόσμων, άρα δεν μπορείς να το φανταστείς. Όμως η εμπειρία είναι τόσο βαθιά που μπορεί ν αλλάξει την πορεία της ζωής σου και να σε αφυπνίσει από το όνειρό σου Αποχωρισμού, καθώς σε καλεί να βγεις έξω από τις απασχολήσεις σου και τους συνειρμούς σου και όλα, ώστε ν ακούσεις την αρχαία Φωνή, τόσο αρχαία που μιλά για μια ζωή πέραν της εκτίμησής σου. Όμως μια ζωή που είναι η ζωή σου. Ο Θεός ξέρει τι έρχεται πίσω από τον ορίζοντα. Ο Θεός ξέρει γιατί είσαι εδώ. Ο Θεός σε έχει στείλει εδώ για έναν σκοπό. Τα σχέδια και οι στόχοι σου σπάνια λογοδοτούν γι αυτό. Είναι κάτι ευρύτερο. Είναι κάτι πιο απλό και λιγότερο μεγαλειώδες. Είναι κάτι ουσιώδες για το Ον σου και για τη φύση σου και για το σχεδιασμό σου.

4 Είναι η πιο πρωταρχική σχέση που έχεις, η βαθύτατη αγάπη, η βαθύτατη συγγένεια. Σε ενώνει με τον εαυτό σου και δίνει εστίαση στη ζωή σου. Σε καλεί να βγεις έξω από καταστάσεις που είναι βλαβερές ή που δεν φέρουν υπόσχεση για σένα. Σε καλεί προς μια μεγαλύτερη συμμετοχή στον κόσμο, καθοδηγούμενος από τη μυστήρια Αρχαία Φωνή, μια Φωνή ανόμοια με οτιδήποτε έχεις ακούσει ποτέ, βαθύτερη απ οτιδήποτε έχεις νιώσει ποτέ, μεγαλύτερη απ οτιδήποτε μπορείς να δεις ή να πιάσεις. Οι άνθρωποι θέλουν πολλά πράγματα. Οδηγούνται από μεγάλο φόβο. Μέχρι και οι ευχαριστήσεις τους είναι γεμάτες φόβο και αδημονία. Όμως η Αρχαία Φωνή είναι πέραν του φόβου, και όταν εσύ ανταποκρίνεσαι, είσαι πέραν του φόβου. Ποιος μπορεί να πει το τι είναι αυτό; Ποιος μπορεί να το αποτιμήσει; Μην είσαι ηλίθιος και σκέφτεσαι σε παραγωγικούς όρους. Μην είσαι αναλυτικός. Διότι αυτό λαμβάνει χώρα σ ένα βαθύτερο και πιο εμβριθή επίπεδο. Μην οπισθοχωρήσεις από αυτό. Διότι αυτό είναι η ζωή σου, ο σκοπός σου και το κάλεσμά σου. Η Παρουσία και η Χάρη είναι μαζί σου. Όμως εσύ κοιτάς άλλα πράγματα. Ο νους σου είναι αλλού. Αυτό που σε απολυτρώνει και αποκαθιστά είναι μαζί σου τώρα. Όμως εσύ κοιτάς προς την άλλη κατεύθυνση. Η Αποκάλυψη είναι στον κόσμο. Ο Θεός ήρθε ξανά μ ένα μεγαλύτερο Μήνυμα για την ανθρωπότητα και μια προετοιμασία για ένα δύσκολο και ριψοκίνδυνο μέλλον για την ανθρώπινη οικογένεια. Τι είναι αυτό; Τι σημαίνει; Γιατί συμβαίνει; Πώς προετοιμάζεσαι;

5 Μόνο η Αποκάλυψη μπορεί ν απαντήσει αυτές τις ερωτήσεις. Δεν μπορείς ν απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις θέτοντας τον εαυτό σου ξεχωριστό. Οι άνθρωποι θέλουν πολλά πράγματα. Είναι πολύ σαστισμένοι. Είναι πολύ απασχολημένοι. Αλλά δεν ξέρουν που βρίσκονται ή τι κάνουν. Οι στόχοι τους είναι ως επί το πλείστον οι στόχοι της κοινωνίας. Δεν ξέρουν που πάνε στη ζωή ή γιατί είναι εδώ ή ποιος τους έστειλε και τι θα τους επανορθώσει και θα τους πραγματοποιήσει και θα δώσει σκοπό και κατεύθυνση στη ζωή τους. Η Αρχαία Φωνή σου μιλά τώρα. Και θ ακούσεις την Αρχαία Φωνή ν ανταπαντά μέσα σου, διότι η σύνδεσή σου είναι πολύ βαθιά. Είναι σαν τους ποταμούς που ρέουν υπόγεια, κάτω από την έρημο, υπόγειοι ποταμοί με τα καθαρότερα νερά, που όμως είναι αθέατα από την επιφάνεια και που δεν εντοπίζονται παρά με άλλα μέσα. Ενώ ζεις τη ζωή σου στην επιφάνεια, βαθιά μέσα σου, είσαι συνδεδεμένος στο Θείο. Και βιώνεις αυτήν τη σύνδεση μέσω του καλέσματος και της ανταπάντησής, με το ν ακολουθείς μια βαθύτερη Φωνή και μια ευρύτερη κατεύθυνση. Οι Άνθρωποι ρωτούν: «Γιατί; Γιατί συμβαίνει αυτό;» Πρέπει να σταματήσουν και ν ακούσουν και να μάθουν ν ακούν, για να φέρουν την προσοχή τους τελείως σε αυτήν τη στιγμή ώστε να μπορέσουν ν ακούσουν και να αισθανθούν και να δουν ότι η Αποκάλυψη αναδεύεται μέσα τους. Έτσι η Αποκάλυψη αναδεύει την Αποκάλυψη μέσα σε κάθε πρόσωπο. Έτσι μιλά ο Θεός στον κόσμο στην εποχή της Αποκάλυψης. Αυτή είναι σχέση στο πιο βαθύ και σημαίνον επίπεδο. Δεν μπορείς να αποσπαστείς από τον Θεό. Διότι ο Θεός πάει παντού μαζί σου. Ο Θεός είναι μαζί σου κάθε στιγμή, σε κάθε δραστηριότητα που κάνεις.

6 Μόνο στις σκέψεις σου μπορείς να είσαι χωριστός, συσχετίζοντας τον εαυτό σου με άλλα πράγματα, ταυτιζόμενος με άλλα πράγματα. Όμως η Αρχαία Φωνή είναι μέσα σου, σε καλεί να ανταποκριθείς, σε καθοδηγεί, σε συγκρατεί. Για να καταλάβεις τα βαθύτερα προαισθήματά σου και τις παρορμήσεις της καρδιάς σου, πρέπει ν αρχίσεις ν ακούς. Άκουσε μέσα στον εαυτό σου. Άκουσε τον κόσμο χωρίς κρίση και καταδίκη. Άκουσε για σήματα του τι έρχεται. Άκουσε πώς πρέπει ν αντιδράσεις. Άκουσε με ποιους να είσαι και με ποιους να μην είσαι. Εδώ δεν ακολουθείς τον φόβο. Εδώ δεν υπάρχει καταδίκη. Εδώ υπάρχει μια μεγαλύτερη διάκριση και μια μεγαλύτερη αναγνώριση. Ο Θεός έχει βάλλει τη Γνώση μέσα σου για να σε καθοδηγεί και να σε προστατεύει και να σε οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη ζωή και συμμετοχή στον κόσμο. Κείται πέρα από το βασίλειο και την εμβέλεια της διάνοιας. Λαμβάνει χώρα σ ένα βαθύτερο επίπεδο. Αφού αρχίσεις να το βιώνεις αυτό, αρχίζεις ν αποκτάς περισσότερη διάκριση. Γίνεσαι προσεκτικός με όσα κάνεις και με ποιους συναναστρέφεσαι. Ακούς βαθιά τους άλλους για να δεις αν πρέπει να συμμετάσχεις μαζί τους και τι σου επικοινωνούν. Οι άνθρωποι πιστεύουν πολλά πράγματα, αλλά ξέρουν πολύ λίγα. Ζουν στην επιφάνεια του νου, η οποία είναι ταραχώδης και χαοτική και κυβερνείται από τους ανέμους και τα πάθη του κόσμου. Οι πεποιθήσεις τους είναι ένας αντικαταστάτης για τις βαθύτερες σχέσεις. Οι απασχολήσεις τους είναι μια διαφυγή της ευρύτερης ανάληψης που προορίζονται να έχουν. Στέκοντας παράμερα, δεν μπορούν να δουν. Δεν μπορούν να ξέρουν. Δεν μπορούν ν ανταποκριθούν. Κυριαρχούνται από τις σκέψεις τους, από τον νου τους, από τις αντιδράσεις τους. Είναι δούλοι, ζώντας δουλικά.

7 Όμως το Μυστήριο είναι μέσα τους. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Ανεξαρτήτως της επίτευξης στόχων, της εξασφάλισης πλούτου και συντροφιάς και αναγνώρισης στην κοινωνία, είναι το πιο σημαντικό πράγμα επειδή είναι η αρένα μιας μεγαλύτερης ανάληψης. Το Μυστήριο είναι η πηγή απ όλα όσα είναι σημαντικά. Όλες η μεγάλες εφευρέσεις και εισφορές, οι μεγάλες σχέσεις, οι μεγάλες εμπειρίες όλες προέρχονται από το Μυστήριο ποιος είσαι, γιατί είσαι εδώ, τι σε καλεί, η ευρύτερη συσχέτισή σου, το πεπρωμένο σου με ορισμένα άτομα στον κόσμο, η ικανότητά σου να βρεις τον δρόμο σου ενώ όλοι γύρω σου κοιμούνται, ονειρεύονται και δεν αντιδρούν. Αυτό είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις αλλιώς η ζωή σου θα είναι ένα ταραγμένο όνειρο και τίποτα άλλο. Όταν θα επιστρέψεις στην Πνευματική Οικογένειά σου, αφού φύγεις από αυτόν τον κόσμο, θα σε κοιτάξουν για να δουν αν πραγματοποίησες το έργο σου, αν έκανες τη βαθύτερη σύνδεση. Και θα ξέρεις αν το έκανες ή αν δεν το έκανες. Δεν υπάρχει κρίση και καταδίκη, μόνο αναγνώριση εδώ. Εδώ όσα ήταν μυστηριώδεις προηγουμένως γίνονται η ίδια η πραγματικότητα και οι προτεραιότητές σου είναι ξεκάθαρες. Δεν υπάρχουν αντιπερισπασμοί. Δεν υπάρχει αντίσταση. Και θα θέλεις να επιστρέψεις, λέγοντας στον εαυτό σου: «Αυτήν την φορά θα θυμηθώ. Ξέρω τώρα. Μπορώ να δω τώρα. Θα θυμηθώ.» Όμως πρέπει να θυμηθείς όσο είσαι εδώ. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Αυτή είναι η αρχή απ ο,τι είναι σημαντικό. Αυτό είναι το σημείο καμπής στη ζωή σου. Είναι μυστηριώδες μόνο επειδή έχεις χωριστεί από αυτό,

8 μπλεγμένος στον κόσμο της μορφής, χαμένος στον κόσμο, μεγαλώνοντας ως άτομο, προσαρμόζοντας τον εαυτό σου σ έναν δύσκολο και μεταβλητό κόσμο. Τότε, κάτι έρχεται να σου υπενθυμίσει, και αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι το Μυστήριο είναι μαζί σου και μέσα σου και σε επηρεάζει. Η Πηγή του βρίσκεται πέρα από την υλική πραγματικότητα διότι το ποιος είσαι κείται πέρα από την υλική πραγματικότητα. Εκεί που πας τελικά κείται πέρα από την υλική πραγματικότητα. Αλλά προτίθεσαι να είσαι εδώ, επειδή στάλθηκες εδώ για έναν σκοπό. Αυτό είναι το Μυστήριο. Μιλάμε γι αυτά τα πράγματα για να σε εμπλέξουμε σ ένα βαθύτερο επίπεδο, για να κάνουμε επίκληση σε ο,τι είναι αυθεντικό, για να μιλήσουμε σ ένα μέρος σου που γνωρίζεις ελάχιστα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μέρος σου. Και αυτό το μέρος σου θ ανταπαντήσει λόγω της κοινής αρχαίας δέσμευσής Μας. Το φοβάσαι αυτό, αλλά το επιθυμείς ταυτόχρονα. Είναι μια φυσική επιθυμία, πιο φυσική απ οτιδήποτε άλλο κάνεις ή θα μπορούσες να κάνεις στον κόσμο. Αυτή είναι η Ανάληψη.

Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση

Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 22 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός κινεί την ανθρωπότητα σε μια νέα κατεύθυνση, μια

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νυχτερινός Διαλογισμός

Ο Νυχτερινός Διαλογισμός Ο Νυχτερινός Διαλογισμός Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 8 Απριλίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Πλησίασε τη Δύναμη και την Παρουσία μέσα σου. Είναι τόσο κοντά αν απλώς επιτρέψεις

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος...

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος... Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο «Οι λαοί και τα έθνοι του κόσμου εισέρχονται σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών. Οι πόροι του κόσμου ελαττώνονται. Οι πληθυσμοί αυξάνονται. Και καθώς

Διαβάστε περισσότερα

«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

«Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» 27/11/2018 «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα»: 2η βιβλιοπαρουσίαση στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» / Νέοι και Εκκλησία Για να επικοινωνήσουμε, για να καταλάβουμε, για να συμπονέσουμε τον άλλον, χρειάζεται να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο

Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο Ένα Ευρύτερο Σκότος στον κόσμο ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ πρέπει να ανταποκριθεί σε μια μεγάλη ανάγκη, μια τόσο μεγάλη ανάγκη που η ανθρωπότητα δεν μπόρεσε να την καταλάβει, ή για την οποία δεν μπόρεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευλογία. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 20 Απριλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Ευλογία. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 20 Απριλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 20 Απριλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία έφτασε στην ανθρωπότητα, διότι αυτή είναι μια περίοδος Αποκάλυψης. Είναι η περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Η Ουσία και το Δώρο του Ανθρώπινου Σχεδιασμού. Συντάχθηκε απο τον/την Spyraggelos Marketos Vlaikoudis Τρίτη, 11 Οκτωβρίου :27

Η Ουσία και το Δώρο του Ανθρώπινου Σχεδιασμού. Συντάχθηκε απο τον/την Spyraggelos Marketos Vlaikoudis Τρίτη, 11 Οκτωβρίου :27 Μου κάνουν συχνά ερωτήσεις σχετικά με το Ανθρώπινο Σχέδιο. Και μια από τις πιο βασικές ερωτήσεις που κάνει κάποιος που πρωτακούει για το Ανθρώπινο Σχέδιο, είναι το τι κάνει πραγματικά, τι μπορεί να κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευλογία 20 Απριλίου 2007 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Ευλογία 20 Απριλίου 2007 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία 20 Απριλίου 2007 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία Η Ευλογία έφτασε στην ανθρωπότητα, διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο Αποκάλυψης. Είναι ο καιρός όταν ένα μεγάλο δώρο δίνεται στην ανθρωπότητα, ένα μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελευθερία Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 23 Φεβρουαρίου 2008 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ

Η Ελευθερία Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 23 Φεβρουαρίου 2008 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Η Ελευθερία Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 23 Φεβρουαρίου 2008 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Όλοι θέλουν ελευθερία, την ελευθερία να επιβιώσουν, την ελευθερία να είναι ασφαλείς, την ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ Την έρευνα για τη φύση του την αρχίζει ο άνθρωπος θέτοντας στον εαυτό του την ερώτηση: «Ποιός είμαι; Τι είμαι;» Στην πορεία της αναζήτησης για την απάντηση, η ερώτηση διαφοροποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω.

Επιλέγω τα συναισθήματα που βιώνω, και αποφασίζω για τον στόχο που θέλω να πετύχω. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ - Από το Κεφάλαιο 21, II. THE RESPONSIBILITY FOR SIGHT - 1. Έχουμε πει επανειλημμένα το πόσα λίγα σου ζητούνται για να μάθεις αυτά τα μαθήματα. Είναι η ίδια μικρή προθυμία που

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η Μύηση. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 28 Ιουνίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ

Η Μύηση. Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 28 Ιουνίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Η Μύηση Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 28 Ιουνίου 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ενώ ο κόσμος ασχολείται με τις καθημερινές του δουλειές, ο Αγγελιοφόρος πρέπει να προκηρύξει. Πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η Αποστολή του Αγγελιοφόρου

Η Αποστολή του Αγγελιοφόρου Η Αποστολή του Αγγελιοφόρου Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 10 Απριλίου 2012 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός έχει στείλει μια Νέα Αποκάλυψη στον κόσμο, ανόμοια με οτιδήποτε έχει σταλθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

Η Σφραγίδα των Προφητών

Η Σφραγίδα των Προφητών Η Σφραγίδα των Προφητών Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 21 Μαΐου 2014 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Είναι πολύ σημαντικό Εμείς να μιλήσουμε τώρα για τη Σφραγίδα των Προφητών ώστε οι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία 2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία Α Μέρος: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ Τα επίπεδα συνείδησης Ύπνος Μισοξύπνιο Αφύπνιση Ελάχιστη εργασία των εξωτερικών αισθήσεων Με εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. του Prem Rawat

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. του Prem Rawat ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του Prem Rawat TΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ σκεφτόμουν τι είναι η ειρήνη. Και κατάλαβα κάτι: η ειρήνη είναι το άρωμα. Όταν ο Θεός βρίσκεται κοντά σου, αναδύεται αυτό το άρωμα. Είναι εξαίσιο. Είναι όμορφο.

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου Οι τσακωμοί θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε μια σχέση. Θεωρείται το αλάτι και το πιπέρι σε αυτή. Ωστόσο, αν είναι συνεχόμενοι τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα 1 Ένα γόνιμο μέλλον Ένα γόνιμο μέλλον χρειάζεται μια καλή συνείδηση στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα Χρειαζόμαστε οι Έλληνες να συνδεθούμε πάλι

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα

Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις και μετά κύκλωσε την απάντηση που πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Για μαθητές Παράρτημα 1: συναισθήματα που βιώνεις στο σχολείο Στον παρακάτω πίνακα υπάρχουν μερικές δηλώσεις με αρίθμηση από το 1 μέχρι το 5. Πρώτα διάβασε και κατανόησε τις δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε.

πίστη είναι κάτι ανεξήγητο. Αυτός είναι ο Θεός στην Ευρύτερη Κοινότητα. Και από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ; ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι εμπειρία. Στην Ευρύτερη Κοινότητα, ο Θεός είναι επικοινωνία βαθιών ενοράσεων και αναγνώρισης του ενός

Διαβάστε περισσότερα

Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο

Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο Βρίσκοντας τον σκοπό σας στον κόσμο Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αντιπροσωπεύουν το κάλεσμά σας. Το κάλεσμά σας δεν είναι να ανταποκριθείτε σε όλες αυτές τις προκλήσεις, αλλά σε μια συγκεκριμένα. Πολλοί

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλείο Εκπαιδευτικής. στον Τοµέα της Επικοινωνίας

Εργαλείο Εκπαιδευτικής. στον Τοµέα της Επικοινωνίας Εργαλείο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης για Παιδιά µε Αυτισµό στον Τοµέα της Επικοινωνίας Ευδοκία Μητροπούλου Νικόλαος Απτεσλής - Καλλιόπη Τσακπίνη Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α σελ. Πρωτόκολλο Παρατήρησης 3 Λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το Φενγκ Σούι αποτελείται από δύο Κινέζικους χαρακτήρες, Feng 風 (Άνεμος) και Shui 水 (Νερό). Τι σημαίνουν λοιπόν;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το Φενγκ Σούι αποτελείται από δύο Κινέζικους χαρακτήρες, Feng 風 (Άνεμος) και Shui 水 (Νερό). Τι σημαίνουν λοιπόν; Κατ αρχάς τι είναι το Φενγκ Σούι; Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το Φενγκ Σούι αποτελείται από δύο Κινέζικους χαρακτήρες, Feng 風 (Άνεμος) και Shui 水 (Νερό). Τι σημαίνουν λοιπόν; Ο Πλανήτης μας είναι μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Θεός μίλησε ξανά. Ο Θεός μίλησε ξανά επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους μόχθους του, τις πιο δύσκολες προκλήσεις του.

Ο Θεός μίλησε ξανά. Ο Θεός μίλησε ξανά επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους μόχθους του, τις πιο δύσκολες προκλήσεις του. Ο Θεός μίλησε ξανά Όπως αποκαλύφθηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 24 Φεβρουαρίου, 2011 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Ο Θεός μίλησε ξανά. Ο Θεός μίλησε ξανά επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει τους μεγαλύτερους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό: Η Αυτοβιογραφία ιαπολιτισµικών Συναντήσεων, είναι ένα υλικό το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ευρύτερα από τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

«Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε»

«Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» της Άννας Κουππάνου Στις σελίδες που ακολουθούν υπάρχουν δραστηριότητες σχετικά με το βιβλίο: «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε» Οι δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος

Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα. Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του. Σχ.έτος Εφαρμόζοντας το Πρόγραμμα - - Ενδυναμώνω Παρουσίαση από μαθητές της Στ τάξης του 4 ου Δημοτικού Σχοελίου Αγίων Αναργύρων «Αδαμάντιος Κοραής» Σχ.έτος 2015 16 Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί Δακτυλίδης Σταμάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ <<ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ >> ΘΕΜΑ 1 <<ΣΧΗΜΑ ΓΗΣ ΜΕΡΑ & ΝΥΧΤΑ>>

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ <<ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ >> ΘΕΜΑ 1 <<ΣΧΗΜΑ ΓΗΣ ΜΕΡΑ & ΝΥΧΤΑ>> 1 ο Νηπιαγωγείο Βραχναιικων Νηπ/γος : Ανδριάνα Καρρά ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑ 1 Α2 ΤΜΗΜΑ : 17 ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΙΑ: 8 ΠΡΟΝΗΠΙΑ :9 ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 10 ημέρες 1η Δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ. Αναφορά Τέταρτη. Κρυφές Δυνάμεις

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ. Αναφορά Τέταρτη. Κρυφές Δυνάμεις ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ Αναφορά Τέταρτη Κρυφές Δυνάμεις Η ανθρωπότητα έχει μια δύναμη που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, μια δύναμη που μπορεί ν αντισταθμίσει την Επέμβαση, μια δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛGOOD. Review from 01/02/2016. Page 1 / 5. Customer: Rubric: ΚΥΠΡΙΑΚΟ Subrubric: Εκπαίδευση/Εκπαιδευτικοί. Articlesize (cm2): 2282

ΦΙΛGOOD. Review from 01/02/2016. Page 1 / 5. Customer: Rubric: ΚΥΠΡΙΑΚΟ Subrubric: Εκπαίδευση/Εκπαιδευτικοί. Articlesize (cm2): 2282 Review from 01/02/2016 Articlesize (cm2): 2282 ΦΙΛGOOD, από σελίδα 20 Customer: Author: ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Rubric: ΚΥΠΡΙΑΚΟ Subrubric: Εκπαίδευση/Εκπαιδευτικοί Mediatype: Print Page 1 / 5 ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Γενικά, εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί (ή μια ομάδα παιδιών) προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά

Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά Πάει τόσος καιρός από το χωρισμό σας, που δε θυμάσαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που έκλαψες για πάρτη του! Ωστόσο, ακόμα στοιχειώνουν κάποιες σκέψεις το μυαλό σου. Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες

Διαβάστε περισσότερα

20 Θετικοί γονείς Ευτυχισμένα παιδιά

20 Θετικοί γονείς Ευτυχισμένα παιδιά Η ανατροφή των παιδιών ώστε να γίνουν συναισθηματικά υγιείς, ευτυχισμένοι και υπεύθυνοι ενήλικες είναι ένα δύσκολο έργο. Οι γονείς έχουν την τάση να επικεντρώνονται σε εκείνες τις στιγμές κρίσης κατά τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ηλικία - Επιχειρηματικότητα

Ηλικία - Επιχειρηματικότητα Ηλικία - Επιχειρηματικότητα 40% 35% 34,3% 34,0% 30% 25% 20% 21,3% 15% 10% 5% 0% 1,3% 18-24 25-34 35-44 45-54 55+ 9,0% 1 Τι επιλέγει 84% επιλέγει την έναρξη νέας δραστηριότητας ανεξάρτητα επιπέδου εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα κινδυνεύουμε είτε να μας απορροφήσουν τα δεινά του βίου και να μας εξαφανίσουν κάθε

Σήμερα κινδυνεύουμε είτε να μας απορροφήσουν τα δεινά του βίου και να μας εξαφανίσουν κάθε Οι Έλληνες φώτισαν τον κόσμο με τα δικά τους έργα σήμερα πρέπει να βρούμε ξανά τις δικές τους ιδιότητες Περίληψη: Η σοφία της ψυχής είναι μια ξεχασμένη ιδιότητα που ο άνθρωπος πρέπει πάλι να την βρει για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre

ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΟΓΚΑ Atma Darshan Yoga Centre ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Μέσα σε μία δυνατή ενεργειακά ατμόσφαιρα που μας προσφέρανε οι απαγγελίες πανίσχυρων μάντρας, στολίσαμε το σύμβολο του

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους

Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους Συναισθήματα και η Διαχείρισή τους Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας, έχουμε έντονη σύγχυση σχετικά με τα συναισθήματά μας, νοιώθοντας την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλλον που ανήκει στους Έλληνες είναι συνδεδεμένο άμεσα με το παρελθόν τους

Το μέλλον που ανήκει στους Έλληνες είναι συνδεδεμένο άμεσα με το παρελθόν τους 1 Το μέλλον που ανήκει στους Έλληνες είναι συνδεδεμένο άμεσα με το παρελθόν τους Αν θέλουμε να βρούμε ξανά τις δυνάμεις της συλλογικής μας διανοίας και τα γόνιμα εδάφη της Ελληνικής μας ευφυΐας, χρειαζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Θεός και Σύμπαν. Source URL:

Θεός και Σύμπαν. Source URL: Θεός και Σύμπαν Source URL: http://ghz.gr/forum Θεός και Σύμπαν Source URL: http://ghz.gr/forum Η ύπαρξη τού Θεού και η σχέση του με το σύμπαν, είναι ένα θέμα που απασχολεί πλήθος ανθρώπων σήμερα. Ο Θεός

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ; ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα Βήματα της Γνώσης είναι ένα πρόγραμμα μελέτης ενός έτους και διαιρείται σε 365 βήματα ή μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνουν στους μαθητές την δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Σιδέρης. Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΤΥΠΑ

Νίκος Σιδέρης. Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 12.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ Νίκος Σιδέρης Μιλώ για την κρίση με το παιδί Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται Από τον συγγραφέα του μπεστ σέλερ Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. Κατά την απονομή των βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ποιητή το Γιάννης Μακρυγιάννης

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. Κατά την απονομή των βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ποιητή το Γιάννης Μακρυγιάννης ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Β ΚΥΚΛΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε ένα Ο εάν η απάντηση είναι λάθος.

Βάλε ένα Ο εάν η απάντηση είναι λάθος. Όνομα Ημερομηνία Μάθημα Υπακοή σε Ανθρώπους Διαγώνισμα 5 η Έκδοση Βαθμολογία Ερωτήσεις Σωστό-Λάθος (1 βαθμός η κάθε μια) Οδηγίες: Βάλε ένα X εάν η απάντηση είναι σωστή. Βάλε ένα Ο εάν η απάντηση είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης

Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Παπαγεωργίου Σοφία & Μαυρουδής Μιχάλης Η κρίση άγγιξε και εμάς με τη σύζυγο άνεργη, εμένα με μείωση αποδοχών 65% και δύο κόρες στο Δημοτικό. Ψάχναμε εναλλακτικούς τρόπους να ενισχύσουμε το εισόδημά μας

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν δεν με ρωτάει κανείς, το ξέρω. μα αν τύχει και κάποιος με ρωτήσει, αν τύχει και προσπαθήσω να του το εξηγήσω, τότε δεν το ξέρω.

Όταν δεν με ρωτάει κανείς, το ξέρω. μα αν τύχει και κάποιος με ρωτήσει, αν τύχει και προσπαθήσω να του το εξηγήσω, τότε δεν το ξέρω. Όταν δεν με ρωτάει κανείς, το ξέρω. μα αν τύχει και κάποιος με ρωτήσει, αν τύχει και προσπαθήσω να του το εξηγήσω, τότε δεν το ξέρω. Αυγουστίνος, «Εξομολογήσεις» Αυτό που γράφει ο Ιερός Αυγουστίνος για

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Αν ποτέ χρειαστείτε φροντίδα ηλικιωμένων, κοιτάξτε να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο σε βλέπουν ότι υπάρχεις, αλλά και ότι σε γνωρίζουν.

Αν ποτέ χρειαστείτε φροντίδα ηλικιωμένων, κοιτάξτε να βεβαιωθείτε ότι όχι μόνο σε βλέπουν ότι υπάρχεις, αλλά και ότι σε γνωρίζουν. Η ελληνική παροικία είναι σημαντική για μένα. Βοηθάω τους ανθρώπους ακούγοντας τις ιστορίες τους. Έχω κυψέλες και συλλέγω γνήσιο μέλι. Εγώ πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες. Έχω παίξει σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση του Τρίτου Ματιού. Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη

Ενεργοποίηση του Τρίτου Ματιού. Συντάχθηκε απο τον/την Νεφέλη Το Τρίτο μας Μάτι είναι ουσιαστικά μια «τυφλή» υπόφυση. Δηλαδή, είναι ένα «σωληνάκι» που δεν ξεκινά ούτε καταλήγει πουθενά, είναι αυτόνομο στο μέτωπό μας, και που σύμφωνα με την Ιατρική επιστήμη, δεν έχει

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

GEORGE BERKELEY ( )

GEORGE BERKELEY ( ) 42 GEORGE BERKELEY (1685-1753) «Ο βασικός σκοπός του Berkeley δεν ήταν να αμφισβητήσει την ύπαρξη των εξωτερικών αντικειμένων, αλλά να υποστηρίξει την άποψη ότι τα πνεύματα ήταν τα μόνα ανεξάρτητα όντα,

Διαβάστε περισσότερα