Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE. Ηράκλειο, 26 Απριλίου 2018 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE. Ηράκλειο, 26 Απριλίου 2018 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ"

Transcript

1 LIFE14 GIE/GR/ «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000 στην Κρήτη» [Ακρωνύμιο: LIFE Natura Themis] Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE Ηράκλειο, 26 Απριλίου 2018 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πληροφόρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ μέρος της ιδίας συμμετοχής των Συνδικαιούχων του έργου καλύφθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

2 LIFE14 GIE/GR/ LIFE Natura Themis «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Πρόγραμμα LIFE 2014 «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση» (Environmental Governance & Information) Συντονιστής Δικαιούχος: Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), Συνδικαιούχος / Εταίρος 1: Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων (ΔΣΧ) Συνδικαιούχος / Εταίρος 2: Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συνδικαιούχος / Εταίρος 3: ΥΠΕΝ Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) Συνδικαιούχος / Εταίρος 4: Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΔΣΗ)

3 LIFE14 GIE/GR/ LIFE Natura Themis «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Διάρκεια: 01/10/ /09/2020 (5 έτη) Συνολικός προϋπολογισμός: ,00 Συνολικές επιλέξιμες δαπάνες: ,00 Συγχρηματοδότηση Ε.Ε.: ,00 (60% των συνολικών επιλέξιμων δαπανών) Συγχρηματοδότηση φορέων και οργανώσεων: Πράσινο Ταμείο: ,00 Ίδιοι πόροι εταίρων έργου: ,00

4 LIFE14 GIE/GR/ LIFE Natura Themis «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» Αντικείμενο του έργου Καταγραφή και χαρτογράφηση της περιβαλλοντικής παραβατικότητας στην Κρήτη. Ενημέρωση και ενεργοποίηση των κοινωνικών εταίρων στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (Οδηγία 2004/35/ΕΚ, Ελλάδα: ΠΔ 148/2009) για την αποκατάσταση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας. Ανάδειξη του θέματος της περιβαλλοντικής ευθύνης, της πρόληψης και μείωσης της περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας, μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των εμπλεκόμενων κοινωνικών ομάδων.

5 Βασικοί στόχοι του έργου στόχοι του έργου Η συνειδητοποίηση εκ μέρους των φορέων ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα αποτελεί ένα ξεχωριστό πεδίο του Ποινικού Δικαίου και ότι υπάρχει ατομική ευθύνη για την πρόληψη και αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς. Η τεκμηρίωση ότι η ορθή εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Δικαίου προάγει την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την ορθή χρήση των φυσικών πόρων. Η καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε ομάδες άμεσα εμπλεκόμενες με το έργο, ώστε να ενσωματώσουν θέματα προστασίας της βιοποικιλότητας, πρόληψης & αποφυγής της περιβαλλοντικής ζημίας, αποτελεσματικής δίωξης και καλύτερης αποκατάστασης. Η ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 για την παράνομη δραστηριότητα στις περιοχές τους, που έχει επίπτωση στην τοπική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομική τους πρόοδο.

6 Κοινωνικοί εταίροι και εμπλεκόμενες ομάδες Προανακριτικοί υπάλληλοι Δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ Δικαστές Εισαγγελείς Στελέχη & υπάλληλοι ΑΔΚ, Περιφέρειας Κρήτης & ΟΤΑ Δικηγόροι Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) Επαγγελματίες Τουρισμού Αγροτικός πληθυσμός και ευρύ κοινό

7 Κύριες Δράσεις του έργου Ολοκληρώθηκε (Α1) Ολοκληρώθηκε (Α2) Ολοκληρώθηκε (Β1-Β2) Αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης όσον αφορά στο περιβαλλοντικό έγκλημα στην Περιφέρεια Κρήτης. Στρατηγική Επικοινωνίας για την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των κοινωνικών εταίρων του προγράμματος, όσο και του ευρύτερου κοινού. Δημιουργία 2 Παρατηρητηρίων Περιβαλλοντικού Δικαίου, ένα για την Ανατολική Κρήτη (Π.Ε. Ηρακλείου & Π.Ε. Λασιθίου) και ένα για τη Δυτική Κρήτη (Π.Ε. Χανίων & Π.Ε. Ρεθύμνου).

8 Δράσεις του έργου Σε εξέλιξη (Β3) Σε εξέλιξη (Β4) Σε εξέλιξη (Β5) Δημιουργία και λειτουργία εφαρμογής για έξυπνες συσκευές: ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2017 Εθνικό Συνέδριο για την Περιβαλλοντική Ευθύνη: πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, 8-10 Σεπτεμβρίου 2017 Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μέσω ΜΜΕ: 2 TV και 2 Radio Spots: ολοκληρώθηκαν και προβάλλονται ήδη Έχουν δημοσιευθεί 5 άρθρα Δελτία Τύπου Έχει πραγματοποιηθεί η 1 η Συνέντευξη Τύπου Εκπαιδευτικά Σεμινάρια: Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί: Για περιβαλλοντικές ΜΚΟ, Ηράκλειο, και Για δικηγόρους σε Ηράκλειο και Χανιά

9 Δράσεις του έργου Σε εξέλιξη (Β6) Τεχνικοί οδηγοί σε εξέλιξη. Παραγωγή 3 τεχνικών οδηγών για: 1) Δικαστικούς / Εισαγγελείς, 2) Δικηγόρους / Στελέχη υπηρεσιών Περιβάλλοντος Δημόσιας Διοίκησης, και 3) Ευρύ κοινό. Σε εξέλιξη (C1) Αξιολόγηση αποτελεσματικότητας έργου σε εξέλιξη. Έχει ολοκληρωθεί η 1 η έρευνα βάσης με ερωτηματολόγια. Έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα / συμπεράσματα. Σε εξέλιξη (D1-D5) Διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου και ανταλλαγή εμπειρίας μέσω της δικτύωσης με άλλα προγράμματα: Ολοκληρώθηκαν και τοποθετήθηκαν οι Ενημερωτικές Πινακίδες (D1), Ιστοσελίδα και face του έργου σε πλήρη λειτουργία (D2), Δικτύωση σε εξέλιξη (D4), και Δράσεις ενημέρωσης (D5) σε εξέλιξη.

10 Δράσεις του έργου Σε εξέλιξη (Ε1) Διαχείριση Έργου: Συστάθηκε η 3μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σε εξέλιξη (Ε2) Παρακολούθηση προόδου Έργου: Έχουν πραγματοποιηθεί 5 συναντήσεις της Επιτροπής Συντονισμού. Έχουν πραγματοποιηθεί 2 συναντήσεις της Επιτροπής Συντονισμού με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Παρακολουθούνται όλες οι δράσεις ανελλιπώς. Έχουν παραδοθεί δύο αναφορές προόδου. Σε εξέλιξη (Ε3) Σύνθεση δεικτών προόδου έργου και δράσεων: Παρακολουθούνται συστηματικά. Έγινε επικαιροποίηση τον Φεβρουάριο Αναμένεται επικύρωση.

11 Κυριότερες επικοινωνιακές δράσεις του έργου Σε εξέλιξη Σε εξέλιξη Σε εξέλιξη Ενημέρωση μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων, ενημερωτικού έντυπου υλικού, άρθρων και Δελτίων Τύπου, συνεντεύξεων, συμμετοχής σε ραδιοφωνικές / τηλεοπτικές εκπομπές, οργάνωση 24 ημερίδων / εργαστηρίων (επίκειται) και δημοσιοποίηση πληροφοριών μέσω των ηλεκτρονικών εργαλείων δημοσιότητας που διαθέτουν οι εταίροι του έργου. Εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εργαστηρίων, συνεδρίων, έντυπων & ηλεκτρονικών τεχνικών οδηγών, συμμετοχή σε ειδικές ομάδες / επιτροπές επεξεργασίας θεμάτων περιβαλλοντικής νομοθεσίας, λειτουργία δύο Παρατηρητηρίων Περιβαλλοντικού Δικαίου (ΠΠΔ) Ενθάρρυνση αλλαγής στάσης μέσω του ενημερωτικού έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, δωρεάν παροχή ειδικής εφαρμογής για έξυπνες συσκευές και νομική και διοικητική συμβουλευτική υποστήριξη μέσω των ΠΠΔ

12 Καινοτομίες και Νέες Τεχνολογίες Δύο (2) Παρατηρητήρια Περιβαλλοντικού Δικαίου (ΠΠΔ) ΠΠΔ Ανατολικής Κρήτης υπό την εποπτεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου (έδρα Ηράκλειο). ΠΠΔ Δυτικής Κρήτης υπό την εποπτεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων (έδρα Χανιά). Σκοποί: Συγκέντρωση, καταγραφή και επεξεργασία στοιχείων για τις τελούμενες περιβαλλοντικές παραβάσεις στην Κρήτη. Ανάρτηση και δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων στον γεωπληροφορικό χάρτη, στις υπηρεσίες και στο κοινό. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του νομικού κόσμου και του κοινού για θέματα περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της εφαρμογής της.

13 Παρατηρητήρια Περιβαλλοντικού Δικαίου

14 Ειδική εφαρμογή για έξυπνες συσκευές Η εφαρμογή LIFE NATURA THEMIS δίνει τη δυνατότητα: στους πολίτες να συμβάλουν στη δίωξη του περιβαλλοντικού εγκλήματος και στην αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας, και στις ελεγκτικές και προανακριτικές αρχές να αξιολογήσουν το περιστατικό, να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα της παράβασης και εφόσον απαιτηθεί, να στοιχειοθετήσουν έναν πληρέστερο φάκελο για την περαιτέρω δίωξη.

15 Η εφαρμογή LIFE NATURA THEMIS: Είναι εύχρηστη και λειτουργική. Υποστηρίζεται από Android & ios συσκευές. Για αρχάριους και πιο έμπειρους χρήστες. Βασικός στόχος της: Να συμβάλλει στην ενεργοποίηση των πολιτών αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών. Μακροπρόθεσμα η αποτροπή και μείωση του αριθμού των περιβαλλοντικών παραβάσεων.

16 Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας

17 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια / Συνέδρια / Εκδηλώσεις Ενημέρωσης

18 Διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου

19 Παρακολούθηση / αξιολόγηση εκστρατείας ενημέρωσης και αποτελεσματικότητας έργου

20 Παραγωγή Ενημερωτικών Πινακίδων (Notice Boards) Δράση D1 Οι Ενημερωτικές Πινακίδες ολοκληρώθηκαν κατασκευαστικά τον Δεκέμβριο του 2017 και τοποθετήθηκαν όλες μέσα στον Ιανουάριο του 2018: Λιμάνι Κισσάμου Χανίων Λιμάνι Ρεθύμνου Λιμάνι Κόκκινου Πύργου Πεύκος Βιάννου Λιμάνι Ιεράπετρας

21 Δικτύωση με άλλα έργα LIFE και μη Δράση D4 Δικτύωση με 4 έργα LIFE: LIFE14 GIE/UK/ LIFE ENPE LIFE13 NAT/CY/ LIFE-FORBIRDS LIFE13 INF/GR/ LIFE Natura2000 Value Crete LIFE13 NAT/GR/ LIFE ElClimA Με το LIFE14 NAT/MT/ LIFE Arcipelagu Garnija πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας στη Μάλτα στις Ιανουαρίου 2018 και αναμένεται η υπογραφή του DECLARATION. Σε συνεργασία με το LIFE14 GIE/UK/ LIFE ENPE (European Network of Prosecutors for the Environment) θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Οκτωβρίου 2018, στην Έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο) το Ετήσιο Συνέδριο του ΕΝΡΕ με τίτλο: Protecting habitats and endangered species in Europe through tackling environmental crime

22 Δικτύωση με άλλα έργα LIFE και μη Δράση D4 Συναντήσεις δικτύωσης/ανταλλαγής εμπειριών: Κύπρος, Φεβρουαρίου 2017, συνάντηση δικτύωσης με το έργο LIFE13 NAT/CY/ LIFE-FORBIRDS Μάλτα, Ιανουαρίου 2018, συνάντηση με BirdLife Μάλτας, επίδειξη App και δικτύωση με LIFE14 NAT/MT/ LIFE Arcipelagu Garnija

23 Διάχυση αποτελεσμάτων Δράση D5 Παράχθηκαν 5 banner. Το φυλλάδιο διανέμεται κανονικά απ όλα τα κανάλια επικοινωνίας του ΜΦΙΚ. Μέχρι σήμερα περίπου αντίτυπα (από τα ). Έχουν εκδοθεί και διανεμηθεί 4 e-newsletters και 1 ειδικό Newsletter (Ιούλιος 2017) για την προώθηση του Εθνικού Συνεδρίου και της εφαρμογής για έξυπνες συσκευές. Λίστα επικοινωνίας: διευθύνσεις. Έχουν εκδοθεί 6 Δελτία Τύπου έως σήμερα και το έργο έχει προβληθεί σε 11 τηλεοπτικές/ραδιοφωνικές εκπομπές και Δελτία Ειδήσεων. Συμμετοχές σε συνέδρια/workshop/στρογγυλά τραπέζια (με παρουσίαση/paper): 5+4 στο Εθνικό Συνέδριο. Προβολή του έργου σε 40 διαφορετικές εκδηλώσεις (οργανωμένες από τους εταίρους ή άλλους φορείς). Σε αυτές έχουν ενημερωθεί περισσότερα από άτομα.

24

25 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας! Δρ. Μιχάλης Προμπονάς Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη» LIFE14 GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας

Διαβάστε περισσότερα

LIFE14/GIE/GR/ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Δίκαιο και Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις»

LIFE14/GIE/GR/ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Δίκαιο και Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ LIFE14/GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την

Διαβάστε περισσότερα

Έργο LIFE Natura Themis LIFE14 GIE/GR/000026

Έργο LIFE Natura Themis LIFE14 GIE/GR/000026 «Περιβαλλοντική Νομοθεσία και Κοινωνία: Ευαισθητοποίηση για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη»

Διαβάστε περισσότερα

4 η Συνάντηση Επιτροπής Συντονισμού Έργου (PSC) & Επίσκεψη από την Εξωτερική Ομάδα Παρακολούθησης (ΕΜΤ) Ηράκλειο, 30 Ιουνίου 2017

4 η Συνάντηση Επιτροπής Συντονισμού Έργου (PSC) & Επίσκεψη από την Εξωτερική Ομάδα Παρακολούθησης (ΕΜΤ) Ηράκλειο, 30 Ιουνίου 2017 LIFE14/GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας

Διαβάστε περισσότερα

LIFE14/GIE/GR/000026

LIFE14/GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Κοινωνία: Η περίπτωση της Κρήτης

Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Κοινωνία: Η περίπτωση της Κρήτης Περιβαλλοντικό Έγκλημα και Κοινωνία: Η περίπτωση της Κρήτης Έργο: LIFE Natura Themis LIFE14/GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την

Διαβάστε περισσότερα

«Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE»

«Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE» «Εκδήλωση Ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE» Πρόγραμμα LIFE+ «Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές NATURA

Διαβάστε περισσότερα

LIFE14/GIE/GR/000026

LIFE14/GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: LIFE Natura Themis LIFE14/GIE/GR/ Το έργο LIFE NATURA Themis: κυριότερες δράσεις, στατιστικά στοιχεία και νομοθεσία

Έργο: LIFE Natura Themis LIFE14/GIE/GR/ Το έργο LIFE NATURA Themis: κυριότερες δράσεις, στατιστικά στοιχεία και νομοθεσία Ημερίδα «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον» Παλαίκαστρο Σητείας, Δημοτικό Σχολείο 26/02/2019 Περιβαλλοντική Νομοθεσία και Κοινωνία: Ευαισθητοποίηση για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας

Διαβάστε περισσότερα

«LIFE NATURA THEMIS- Δράσεις Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δεκέμβριος 2016-Ιούνιος 2017» Ηράκλειο, 30 Ιουνίου 2017

«LIFE NATURA THEMIS- Δράσεις Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δεκέμβριος 2016-Ιούνιος 2017» Ηράκλειο, 30 Ιουνίου 2017 «LIFE NATURA THEMIS Δράσεις Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Δεκέμβριος 2016Ιούνιος 2017» Ηράκλειο, 30 Ιουνίου 2017 Αντικείμενο του Έργου Α. Άμεσα εμπλεκόμενοι: Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του

Διαβάστε περισσότερα

LIFE14/GIE/GR/000026

LIFE14/GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας σε περιοχές του

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την υλοποίηση δράσεων από το ΣΥΓΑΠΕΖ, ως Συνδικαιούχος του Έργου LIFE NATURA THEMIS

Ενημέρωση για την υλοποίηση δράσεων από το ΣΥΓΑΠΕΖ, ως Συνδικαιούχος του Έργου LIFE NATURA THEMIS Ενημέρωση για την υλοποίηση δράσεων από το ΣΥΓΑΠΕΖ, ως Συνδικαιούχος του Έργου LIFE NATURA THEMIS Κουρεντή Χριστίνα 4 η Συνάντηση Επιτροπής Συντονισμού Έργου LIFE14/GIE/GR/000026 Life Natura Themis με

Διαβάστε περισσότερα

Φύση και Βιοποικιλότητα

Φύση και Βιοποικιλότητα Φύση και Βιοποικιλότητα Δρ. Μαρία Ζωμενή Εμπειρογνώμονας σε θέματα Φύσης και Βιοποικιλότητας mzomeni@environment.moa.gov.cy Info Day 25 Απριλίου, 2018 Λευκωσία ΟΕΒ Πανευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτες βοήθειες στην Άγρια Πανίδα και οργάνωση Δικτύου Εθελοντών

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτες βοήθειες στην Άγρια Πανίδα και οργάνωση Δικτύου Εθελοντών Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πρώτες βοήθειες στην Άγρια Πανίδα και οργάνωση Δικτύου Εθελοντών Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και Κυριακή 22 Απριλίου 2018 Άγρια πανίδα και περιβαλλοντικό έγκλημα: Εργαλεία αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΠΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, ΜΦΙΚ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΠΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, ΜΦΙΚ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΟΠΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ, ΜΦΙΚ Περίθαλψη και διατήρηση (προστασία) Μια στενή σχέση Η βιοποικιλότητα σήμερα χάνεται με ρυθμούς απίστευτα γρήγορους. Κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών «ilife-troodos»

Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών «ilife-troodos» Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους: Προώθηση φυσικών αξιών και οικοσυστημικών υπηρεσιών «ilife-troodos» ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: Κύπρος (ΕΔΠΤ) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Συνολικό ποσό: 1,313,826 Αιτούμενο ύψος χρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, 22/05/2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ηράκλειο, 23/05/2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο, 24/05/2017

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, 22/05/2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ηράκλειο, 23/05/2017 Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο, 24/05/2017 LIFE13 INF/GR/000188 «Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» (Ακρωνύμιο έργου: LIFE Natura2000

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιότητα & Πληροφόρηση

Δημοσιότητα & Πληροφόρηση Πρόγραμμα GR02: Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εσωτερικών & Θαλασσίων Υδάτων Δημοσιότητα & Πληροφόρηση Δήμητρα Κουμπάρου, Δρ. Περιβαλλοντολόγος, στέλεχος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑ (πρώην Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.) Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα

Οι δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του έργου LIFE PINUS

Οι δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του έργου LIFE PINUS Οι δράσεις πληροφόρησης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του έργου LIFE PINUS Συνάντηση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου LIFE PINUS Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Σπάρτη 15 Μαΐου 2013 Οι δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον: Το χρηματοδοτικό όργανο LIFE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον: Το χρηματοδοτικό όργανο LIFE Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον: Το χρηματοδοτικό όργανο LIFE 6ο Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον: βασικές αρχές Το 6 ο Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον καθορίζει ότι η περιβαλλοντική πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ)

Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας. & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ) Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας OBservatory of INNovation & Entrepreneurship of Crete (ΟΒΙΝΝΕ) Παρατηρητήριο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΟΒΙΝΝΕ) Συμμετέχοντες φορείς: Περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα

Η «ομπρέλα» της επικοινωνίας του ΕΣΠΑ Στόχοι και εφαρμογή

Η «ομπρέλα» της επικοινωνίας του ΕΣΠΑ Στόχοι και εφαρμογή Η «ομπρέλα» της επικοινωνίας του ΕΣΠΑ Στόχοι και εφαρμογή Γιάννης Φίρμπας Προϊστάμενος ΕΥΣΣΑΑΠ Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών Θεσσαλονίκη,, 10 Απριλίου 2008 Πληροφόρηση και Δημοσιότητα Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Ευκαιρίες Χρηματοδότησης

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή. Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE 2014-2020 για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Σπυριδούλα Ντεμίρη Εμπειρογνώμονας Κλιματικής Αλλαγής Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Προμπονάς Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) Συντονιστής έργου LIFE Natura Themis

Δρ. Μιχάλης Προμπονάς Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) Συντονιστής έργου LIFE Natura Themis Το Πανεπιστήμιο Κρήτης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υλοποιεί το έργο LIFE Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση» με τίτλο: «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Καλλία. Οδηγίες «Natura»: Έλεγχος εφαρμογής από τα Ενωσιακά Θεσμικά Όργανα

Αγγελική Καλλία. Οδηγίες «Natura»: Έλεγχος εφαρμογής από τα Ενωσιακά Θεσμικά Όργανα Οδηγίες «Natura»: Έλεγχος εφαρμογής από τα Ενωσιακά Θεσμικά Όργανα Αγγελική Καλλία Δρ. Νομικής, Δικηγόρος Εμπειρογνώμων Ενωσιακού Δικαίου Περιβάλλοντος 1 LIFE NATURA THEMIS: Ηράκλειο, 30.11.2017 2 Δομή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλίας Τζηρίτης Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς

Ηλίας Τζηρίτης Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς «Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζει με το μέλλον του τόπου σου» Εκστρατεία πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές σε Αχαΐα και Κεφαλονιά Ηλίας Τζηρίτης Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου Δασικό Πρόγραμμα-WWF Ελλάς Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Φύση και Βιοποικιλότητα

Φύση και Βιοποικιλότητα Φύση και Βιοποικιλότητα Δρ. Μαρία Ζωμενή Εμπειρογνώμονας σε θέματα Φύσης και Βιοποικιλότητας mzomeni@environment.moa.gov.cy Info Day 28 Μαρτίου, 2018 Λευκωσία Πανευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών

Διαβάστε περισσότερα

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12

PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453. 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 PLANT-NET CY LIFE+08 NAT/CY/000453 3 η Συνάντηση Συμβουλίου Ενδιαφερόμενων Φορέων του Έργου PLANT-NET CY 18/01/12 Διάρκεια: 01/01/10-30/06/13 Συνεργαζόμενοι φορείς: Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Frederick

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE Natura2000 Value Crete

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE Natura2000 Value Crete Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη 4 η Συνάντηση Ομάδας Κοινωνικών Εταίρων Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

LIFE Natura2000Value Crete

LIFE Natura2000Value Crete Έρευνα καταγραφής πεποιθήσεων, στάσεων και συμπεριφορών ως προς το Δίκτυο NATURA 2000 της Κρήτης, τις υπηρεσίες των οικοσυστημάτων και την ανάπτυξη πράσινης οικονομίας. «Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών»

«Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση προτάσεων για ανάπτυξη καλών πρακτικών» Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» «Αποτελέσματα δράσεων ψυχοκοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 2016 ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V-A Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων

Πίνακας Περιεχομένων 20 018 ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΣ INTERREG V-A

Διαβάστε περισσότερα

INFOIL Προώθηση αειφόρων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης με παράδειγμα το ελαιόλαδο

INFOIL Προώθηση αειφόρων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης με παράδειγμα το ελαιόλαδο LIFE08 INF/GR/000581 INFOIL Προώθηση αειφόρων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης με παράδειγμα το ελαιόλαδο Ευάγγελος Βαγγέλογλου Πολυτεχνείο Κρήτης Τμ. Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Ημερίδα PROSODOL,

Διαβάστε περισσότερα

1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης

1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης 1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 Στρατηγική Επικοινωνίας ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020 Δρ Μουρατίδης Ηλίας Προϊστάμενος Μον. Α1 Προγρ/σμούκαι Αξιολόγησης Προγράμματος Καν. 1303/2013 (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04-05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (Ιουλ. 2012) ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (http://www.greece-cyprus.eu)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική»

«Η Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική» LIFE14 GIE/GR/000026 «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αντιμετώπιση ζημιών έναντι της βιοποικιλότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ Β1 Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου Ανασκόπηση έργου 06/ /2017. Ανατολική Κρήτη

ΔΡΑΣΗ Β1 Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου Ανασκόπηση έργου 06/ /2017. Ανατολική Κρήτη ΔΡΑΣΗ Β1 Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου Ανασκόπηση έργου 06/2016-06/2017 Ανατολική Κρήτη Ημερολόγιο δραστηριότητας Τελευταίο project report Ιουνίου ενώπιον κ. Μουσούρη Ιούνιος - Δεκέμβριος Project

Διαβάστε περισσότερα

Ευθύνη των ρυπαινόντων και η επιστροφή του περιβαλλοντικού κόστους

Ευθύνη των ρυπαινόντων και η επιστροφή του περιβαλλοντικού κόστους Ευθύνη των ρυπαινόντων και η επιστροφή του περιβαλλοντικού κόστους Σταυρούλα Πουλή Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) Ειδική Γραμματεία Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: Βασικά Στοιχεία Πράξης

Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: Βασικά Στοιχεία Πράξης Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: 375417 Βασικά Στοιχεία Πράξης Εταιρικό Σχήμα «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» 1. Συντονιστής Εταίρος: ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε. 2. Εταίρος 1: Δήμος Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις προστασίας. Υποβοήθηση της αναγέννησης. Περιφράξεις νεαρών ατόμων

Δράσεις προστασίας. Υποβοήθηση της αναγέννησης. Περιφράξεις νεαρών ατόμων Δράσεις προστασίας Υποβοήθηση της αναγέννησης Περιφράξεις νεαρών ατόμων Δράσεις προστασίας Αποκατάσταση της χλωριδικής συνθεσης Φύτευση θηλυκών ατόμων Μοσχεύματα Δράσεις προστασίας Αποκατάσταση της χλωριδικής

Διαβάστε περισσότερα

Φύση και Βιοποικιλότητα

Φύση και Βιοποικιλότητα Φύση και Βιοποικιλότητα Δρ. Μαρία Ζωμενή Εμπειρογνώμονας σε θέματα Φύσης και Βιοποικιλότητας mzomeni@environment.moa.gov.cy Info Day ΟΠΟΚ, 15 Ιουνίου 2018, Χοιροκοιτία 2018-2020 Αύξηση χρηματοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα

2 o ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΚΟ ΔΕΛΣΙΟ. Βελτίωση της κατάστασης διατήρησης του οικότοπου προτεραιότητας 9560* στην Κύπρο LIFE10 NAT/CY/

2 o ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΚΟ ΔΕΛΣΙΟ. Βελτίωση της κατάστασης διατήρησης του οικότοπου προτεραιότητας 9560* στην Κύπρο LIFE10 NAT/CY/ 2 o ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΚΟ ΔΕΛΣΙΟ J U N I P E R C Y 1 www.junipercy.org.cy Βελτίωση της κατάστασης διατήρησης του οικότοπου προτεραιότητας 9560* στην Κύπρο LIFE10 NAT/CY/000717 Ιούνιος 2013 2 JUNIPERCY Το έργο με

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου Δυτικής Κρήτης. Μανιαδάκη Μαρία

Παρατηρητήριο Περιβαλλοντικού Δικαίου Δυτικής Κρήτης. Μανιαδάκη Μαρία «Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και Βάσεις Δεδομένων ως εργαλεία για την καταστολή και πρόληψη της Περιβαλλοντικής Παραβατικότητας», 13 Ιανουαρίου 2017, Αμφιθέατρο ΤΕΕ Τμήμα Η ελληνική πραγματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 ΞΑΝΘΗ 27 Μαρτίου Κατερίνα Κουτσοβούλου Εμπειρογνώμονας Φύσης/Βιοποικιλότητας Πρόγραμμα LIFE Αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 ΜΥΤΙΛΗΝΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ Κατερίνα Κουτσοβούλου Εμπειρογνώμονας Φύσης/Βιοποικιλότητας Πρόγραμμα LIFE Αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙ ΙΚΗ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πλάνο ενεργειών προώθησης της οικολογικής παραγωγής ελαιολάδου στα πλαίσια του προγράμματος INFOIL

Πλάνο ενεργειών προώθησης της οικολογικής παραγωγής ελαιολάδου στα πλαίσια του προγράμματος INFOIL DRAFT LIFE08 INF/GR/00581 Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Πλάνο ενεργειών προώθησης της οικολογικής παραγωγής ελαιολάδου στα πλαίσια του προγράμματος INFOIL

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ.

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ. Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Δ Ι Κ Τ Υ Ο Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ» Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 2 - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», Ανώγεια

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα LIFE - Στατιστικά

Το Πρόγραμμα LIFE - Στατιστικά Το Πρόγραμμα LIFE - Στατιστικά Αθήνα 2/4/18 Γιώργος Πρωτόπαπας Διευθυντής Πράσινου Ταμείου Εθνικό Σημείο Επαφής LIFE/Περιβάλλον Συντονιστής Έργου GR LTF Δημήτρης Νιαβής Εθνικό Σημείο Επαφής LIFE/Δράση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 319. ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 "ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" 320. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΣΗ 2 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ:

ΔΡΑΣΗ 319. ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 320. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΣΗ 2 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: 2014 2015 ΔΡΑΣΗ 319. ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 "ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" 320. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΔΡΑΣΗ 2 ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: 1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ 2.ΕΠΙΛΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα LIFE και ο Αγροτικός Τομέας

Το Πρόγραμμα LIFE και ο Αγροτικός Τομέας Γιώργος Πρωτόπαπας Διευθυντής Πράσινου Ταμείου Εθνικό Σημείο Επαφής LIFE/Περιβάλλον Συντονιστής Έργου GR LTF Το Πρόγραμμα LIFE και ο Αγροτικός Τομέας Αθήνα 01/06/18 Πρόγραμμα LIFE Αποτελεί το χρηματοδοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επικοινωνίας 2014-2020

Στρατηγική Επικοινωνίας 2014-2020 Στρατηγική Επικοινωνίας 2014-2020 2020 Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος Αντώνης Κρυσταλλίδης Γενικοί στόχοι επικοινωνίας Η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με τις ευκαιρίες

Διαβάστε περισσότερα

Οι συμβατικές υποχρεώσεις πληροφόρησης για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο

Οι συμβατικές υποχρεώσεις πληροφόρησης για τις οποίες είναι υπεύθυνος ο Οδηγός Επικοινωνίας προς ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων σχετικά με τις υποχρεώσεις τους για την πληροφόρηση και επικοινωνία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Επικοινωνιακό Σχέδιο ΕΠ ΜΔΤ Οι συμβατικές

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Χαμόγλου Μαρία MSc, Χατζηγούλας Αλέξανδρος, Δρ. Παπαδημητρίου Δότη Δράσεις εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα, πολλές όψεις» Συνέδριο ΓΓΙΦ-ΥΠΕΣ Αθήνα 25/11/2014 Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υπηρεσιών προς πολίτες και φορείς

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα LIFE

Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα LIFE Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και τη Δράση για το Κλίμα LIFE Χαρά Μαυρονικόλα Εμπειρογνώμονας σε θέματα Περιβάλλοντος και Αποδοτικότητας πόρων, LIFE Cyclamen 14 Μαΐου 2019, Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE ο Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας LIFE

Το πρόγραμμα LIFE ο Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας LIFE Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 2 ο Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας LIFE 2018-2020 Infoday για το πρόγραμμα LIFE Θεσσαλονίκη, 5 Απριλίου 2019 Σπυριδούλα Ντεμίρη Εμπειρογνώμονας για την Κλιματική Αλλαγή Greek LIFE

Διαβάστε περισσότερα

LIFE07NAT/GR/ JUNICOAST -

LIFE07NAT/GR/ JUNICOAST - Παραδοτέο D.7.1 Μετά-LIFE σχέδιο επικοινωνίας 2 LIFE07NAT/GR/000296 Δράσεις για την προστασία των παράκτιων αμμοθινών με είδη Juniperus στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Ελλάδα) - JUNICOAST - Δράση D.7:

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 Κατερίνα Κουτσοβούλου - Βιολόγος, PhD Εμπειρογνώμονας Φύσης/Βιοποικιλότητας Πράσινο Ταμείο, kkoutsovoulou@prasinotameio.gr Info Day 25 Ιουλίου, 2016 / Αθήνα, Ελλάδα Γιατί LIFE;

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Σχεδίου Επικοινωνίας

Αξιολόγηση Σχεδίου Επικοινωνίας Αξιολόγηση Σχεδίου Επικοινωνίας Επιχειρησιακά Προγραμμάτα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα» & «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή» 2007-2013 Επιτροπή Παρακολούθησης Iούνιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

«Οικοσυστημικές Υπηρεσίες & Οικοτουρισμός»

«Οικοσυστημικές Υπηρεσίες & Οικοτουρισμός» «Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Επαγγελματίες Τουρισμού «Οικοσυστημικές Υπηρεσίες & Οικοτουρισμός» Ομαλός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ 2000 2006 (Περίοδος Αναφοράς: 18/06/2001 έως 31/05/2002) 2 Η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο

Εθνικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο Εθνικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο Στοιχεία του Φορέα Επωνυμία Φορέα: Πόλη: Οδός: ΤΚ: Email: Αριθμός: Τηλέφωνο: Ιστοσελίδα: Στοιχεία υπεύθυνου του φορέα για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου Ονοματεπώνυμο: Θέση:

Διαβάστε περισσότερα

Φύση και Βιοποικιλότητα

Φύση και Βιοποικιλότητα Φύση και Βιοποικιλότητα Δρ. Μαρία Ζωμενή Εμπειρογνώμονας σε θέματα Φύσης και Βιοποικιλότητας mzomeni@environment.moa.gov.cy Short Info Day ΔΚΠΕ, 27 Σεπτεμβρίου 2018, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Λευκωσία Φύση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE AMYBEAR. Συνολικός προϋπολογισμός: ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ)

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE AMYBEAR. Συνολικός προϋπολογισμός: ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ) ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ LIFE AMYBEAR Συνολικός προϋπολογισμός: 3.000 ευρώ (μη περιλαμβανομένου ΦΠΑ). Σκοπός Ο παρόν διαγωνισμός αφορά την παροχή υπηρεσιών Δημοσιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 ΠΑΤΡΑ 13 Ιουνίου Δημήτρης Χωματίδης Εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος και Αποδοτικότητας Πόρων Πρόγραμμα LIFE Αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για το περιβάλλον και την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ηράκλειο 16-02-2016 Αριθμ.Πρωτ.: 841 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! Πλαίσιο Στόχοι Δράσεις

ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! Πλαίσιο Στόχοι Δράσεις ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό! Πλαίσιο Στόχοι Δράσεις ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Στόχος Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καταγραφή, η προώθηση και η ανάδειξη εκείνων των στοιχείων και δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

1 η Συνάντηση Επιτροπής Ενδιαφερόμενων Φορέων

1 η Συνάντηση Επιτροπής Ενδιαφερόμενων Φορέων 1 η Συνάντηση Επιτροπής Ενδιαφερόμενων Φορέων 30 Μαρτίου 2017 Ολιστική διαχείριση του οικοτόπου προτεραιότητας 9590* στην περιοχή του Δικτύου Natura 2000 «Κοιλάδα Kέδρων-Κάμπος» LIFE15 NAT/CY/000850 Νικόλας

Διαβάστε περισσότερα

Η Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΒΛΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑΣ

Η Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΒΛΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑΣ LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση Τίτλος Προγράμματος: Quarry Resource Efficiency Demonstration Project LIFE 11 ENV/CY/859 Ακρωνύμιο: QuaResE Η Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΔΑ:Β4ΣΩ469ΗΞΗ-45Χ Αριθμ. Πρωτ.: 3569 Χανιά, 13/11/2012 Πληρ. Ε.Μηλιδάκης τηλ.: 28210-29214 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τίτλος : «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Δημοσιότητας στα πλαίσια του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : 8ης Μεραρχίας 5-7 Ιωάννινα Ταχ.Κώδικας : 45445 Πληροφορίες : ΜΑΝΩΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Δίκαιο και Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» Ηράκλειο, 11 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Δίκαιο και Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» Ηράκλειο, 11 Μαρτίου 2017 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Περιβαλλοντικό Δίκαιο και Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» Ηράκλειο, 11 Μαρτίου 2017 Θεοδωροπούλου Δέσποινα Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE Κατερίνα Κουτσοβούλου Εμπειρογνώμονας Φύσης/Βιοποικιλότητας Σπυριδούλα Ντεμίρη Εμπειρογνώμονας Κλιματικής Αλλαγής

Το πρόγραμμα LIFE Κατερίνα Κουτσοβούλου Εμπειρογνώμονας Φύσης/Βιοποικιλότητας Σπυριδούλα Ντεμίρη Εμπειρογνώμονας Κλιματικής Αλλαγής Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 Κατερίνα Κουτσοβούλου Εμπειρογνώμονας Φύσης/Βιοποικιλότητας Σπυριδούλα Ντεμίρη Εμπειρογνώμονας Κλιματικής Αλλαγής Πρόγραμμα LIFE Αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α. Ανακοινώσεις εισηγήσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Επιτροπές

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α. Ανακοινώσεις εισηγήσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Επιτροπές Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Ε. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ανακοινώσεις εισηγήσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Επιτροπές Εισηγήσεις για θέματα πορείας υλοποίησης και ένταξης έργων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειριστικές δράσεις για τη διευκόλυνση της προσαρμογής του είδους Falco eleonorae* στην κλιματική αλλαγή - LIFE13 NAT/GR/000909

Διαχειριστικές δράσεις για τη διευκόλυνση της προσαρμογής του είδους Falco eleonorae* στην κλιματική αλλαγή - LIFE13 NAT/GR/000909 Διαχειριστικές δράσεις για τη διευκόλυνση της προσαρμογής του είδους Falco eleonorae* στην κλιματική αλλαγή - G.Katsadorakis/ HOS Στοιχεία προγράμματος Τίτλος: «Διαχειριστικές δράσεις για τη διευκόλυνση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφόρηση και Δημοσιότητα

Πληροφόρηση και Δημοσιότητα Πληροφόρηση και Δημοσιότητα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα Πέπη Γιαννουδάκου ΕΥΔ ΕΠΑΕ_Μονάδα Α1 Υπεύθυνη Πληροφόρησης και Δημοσιότητας Στόχοι Πληροφόρησης και Δημοσιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα MOFI. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες

Πρόγραμμα MOFI. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες Πρόγραμμα MOFI ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες Συμμετέχοντες WWF Ελλάς Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας Το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE Το πρόγραμμα LIFE 2014-2020 2 ο Πολυετές Πρόγραμμα Εργασίας LIFE 2018-2020 Θεσσαλονίκη 27 Μαρτίου 2018 Σπυριδούλα Ντεμίρη Εμπειρογνώμονας Δράσης για το Κλίμα Πρόγραμμα LIFE Αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικές αποτυχίες και κενά στη νομοθεσία

Διοικητικές αποτυχίες και κενά στη νομοθεσία Διοικητικές αποτυχίες και κενά στη νομοθεσία 13.03.2019 Γ. Σμπώκος, Δρ. Δημοσίου Δικαίου Συντονιστής Παρατηρητηρίου Περιβαλλοντικού Δικαίου Ανατολικής Κρήτης LIFE Natura Themis LIFE Natura Themis - LIFE14/GIE/GR/000026

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Καλλία. Οδηγίες «Natura»: Έλεγχος εφαρμογής από τα Ενωσιακά Θεσμικά Όργανα

Αγγελική Καλλία. Οδηγίες «Natura»: Έλεγχος εφαρμογής από τα Ενωσιακά Θεσμικά Όργανα Οδηγίες «Natura»: Έλεγχος εφαρμογής από τα Ενωσιακά Θεσμικά Όργανα Αγγελική Καλλία Δρ. Νομικής, Δικηγόρος Εμπειρογνώμων Ενωσιακού Δικαίου Περιβάλλοντος 1 LIFE NATURA THEMIS: Ηράκλειο, 30.11.2017 2 Δομή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ 2016-2017 Η ενθάρρυνση της καινοτομίας και η προώθηση της δικτύωσης αποτελούν βασικά μέσα για την επίτευξη των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (αρ. 138/2018)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (αρ. 138/2018) ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (Π. 1.3.3), ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Π. 2.3.2), ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡHΣΗΣ (Π. 2.3.3), ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΟΥ (Π. 2.3.4), WORKSHOP ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ, ΠΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οι διαστάσεις της ξενοφοβίας και η προώθηση πολυ- πολιτισμικών προτύπων

Οι διαστάσεις της ξενοφοβίας και η προώθηση πολυ- πολιτισμικών προτύπων Οι διαστάσεις της ξενοφοβίας και η προώθηση πολυ- πολιτισμικών προτύπων Συνθεση Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ ΚΕ.Σ.Υ.Υ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ K.E.K. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 1 ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 300,000 ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 100,000 Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE

Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE Αξιολόγηση της εκστρατείας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου LIFE+PURE Περιεχόμενα Περιεχόμενα Διαγραμμάτων...2 Εισαγωγή...3 Το δείγμα της έρευνας...3 Τα εργαλεία ενημέρωσης...4

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση και Λειτουργία της Ελληνικής Ομάδας Κρούσης για το Πρόγραμμα LIFE για την περίοδο «LIFE14 CAP/GR/ GR LTF»

Ίδρυση και Λειτουργία της Ελληνικής Ομάδας Κρούσης για το Πρόγραμμα LIFE για την περίοδο «LIFE14 CAP/GR/ GR LTF» Ίδρυση και Λειτουργία της Ελληνικής Ομάδας Κρούσης για το Πρόγραμμα LIFE για την περίοδο 2014-2017 «LIFE14 CAP/GR/000003 GR LTF» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Σύνολο: 1.304.708 Χρηματοδότηση Ε.Ε.: 953.600 ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , ,

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας Τοπικό Σχέδιο δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων που διαβιώνουν στην Β.Δ. περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμοι σταθμοί στήριξης (one stop shop) - Δίκτυο

Μόνιμοι σταθμοί στήριξης (one stop shop) - Δίκτυο Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Έργο: «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα