«Και της λέω βούλωσε το στόµα σου, αν ακούσω ότι είπες τίποτα σε κανέναν, σε κανάλι δηµοσιογράφο τηλεφωνικώς ή µη... Θα κατέβω στην Κόρινθο...

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Και της λέω βούλωσε το στόµα σου, αν ακούσω ότι είπες τίποτα σε κανέναν, σε κανάλι δηµοσιογράφο τηλεφωνικώς ή µη... Θα κατέβω στην Κόρινθο..."

Transcript

1 «Και της λέω βούλωσε το στόµα σου, αν ακούσω ότι είπες τίποτα σε κανέναν, σε κανάλι δηµοσιογράφο τηλεφωνικώς ή µη... Θα κατέβω στην Κόρινθο...» Στον αποµαγνητοφωνηµένο διάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί συγγενής του Γ. Ρουπακιά µε κάποιον ονόµατι Λ.Ζ - Οπου (Α) η καλούσα, αδελφή Ρουπακιά, Χρύσα Ρουπακιά - Οπου (Β) ο καλούµενος Λ.Ζ... Ηµεροµηνία: Εναρξη: 15:6:18 / Λήξη: 15:07:05 Α: Ελα. Β: Χρύσα, το λαβράκι το µεγάλο που είναι για τις δύο και µισή πού θα το πάµε; Α: Α, δίπλα από το κρεοπωλείο. Β: Ναι, το κρεοπωλείο; Α: Απέναντί µας δεν είναι το κρεοπωλείο διαγώνια; Β: Ναι το µεγάλο, ναι. Α: ίπλα είναι µια µεγάλη πολυκατοικία που έχει και ένα µεγάλο ενοικιάζεται. Β: Ωραία. Α: Αµα κοιτάξεις, στον 1ο όροφο Πασαλόγλου. Β: Πασαλόγλου. Α: Πα-σα-λο-γλου ο Πάσσαλος. Β: Είναι πληρωµένος; Α: Ναι, ναι όπως είναι τον πας τον αφήνεις και φεύγεις. Β: Ωραία, εντάξει το πάω, έλα γεια. Α: Ελα γεια. Ηµεροµηνία: Εναρξη: 16:49:40 / Λήξη: 17:07:04 Α: Ποιος είναι; Πας εδώ µέσα αλλά δεν τα µαζεύεις, έλα µάζεψέ τα. Β: εν ακούγεται καθαρά. Α: Ελα αγάπη µου. Β: Νόµιζα ότι κοιµάσαι γι' αυτό το έκλεισα. Α: Οχι καρδούλα µου δεν κοιµάµαι ακόµα.

2 Β: Α, πήγα αλλά δεν άφησαν να τη δω τη Ρίτα. Α: Γιατί; Β: Ε, µόνο 1ου βαθµού συγγένεια και ευτυχώς εκείνη την ώρα ήρθε και ο ηµήτρης µε την Ανθή και ήταν και η τέτοια µαζί η Αννα. Β: Ε, εντάξει είχα πάει ό,τι είχα στην Ανθή αλλά µου είπε ότι δεν την αφήνουν, δεν της αφήνουν τα πράγµατά της να της πάνε, δεν αφήνουν να πάρει πράγµατα τέλος πάντων και πως το λένε. Ηρθαν τα παιδιά, έκατσα εκεί 5 λεπτά µαζί τους και έφυγα, δεν µε άφησαν να µπω µέσα, µόνο 1ου βαθµού συγγένεια λέει. Α: ηλαδή εµένα στη Ρίµα µε πιάνει, εγώ πιάνοµαι 1ου βαθµού συγγένειας; Β: Στη Ρίτα δεν θα σε αφήσουνε να πας άµα θες, θα σε αφήσουνε να δεις τον Γιώργο όµως άµα πας ότι πεις ότι πας σήµερα ή αύριο επειδή είσαι η αδερφή του. Α: Φοβάµαι ρε γαµώτο, ειλικρινά φοβάµαι. Β: Τι φοβάσαι να πας ρε συ; Γιατί φοβάσαι; Α: Επειδή, παιδί µου, έχουµε ιστορίες στα µαγαζιά µε δαύτους. Β: Με ποιους, ρε; Α: Με τους φίλους του. Προχθές ρωτάγανε το..., καλά στον Παναγιώτη πήγανε και τον στείλανε µε 25 πίεση στον Ευαγγελισµό έτσι. Β: Ποιοι πήγανε; Η αστυνοµία; Α: Πήγε φίλος του, όχι φίλος του Β: Του Γιώργου; Α: Οχι ρε του αλλουνού. Β: Ποιανού ρε; Α: Του παιδιού που σκοτώθηκε. Β: Που πήγε στο µαγαζί του Παναγιώτη; Β: Και τι ήθελε; Α: Του έκανε ιστορία. Β: Ελα ρε! Α: Ούρλιαζε στη γειτονιά, θα σας φέρω τα κανάλια, και µη λέτε ότι δε το γνωρίζετε. Που ο Παναγιώτης δεν έχει πει τίποτα. Β: Εντάξει τώρα. Α: Και θα σας κάψω το µαγαζί και θα περιµένεις είναι και η σειρά σου και κάτι τέτοια. Β: Ε, ωραία αν είναι να µου το κάνεις να ξέρω και πού θα απευθυνθώ πες του ρε που απειλείς. Γιατί ήρθαν και σε σένα; Α: Την επόµενη ηµέρα το απόγευµα, πάνε στο µαγαζί το δικό µου του Παγκρατίου. Α: Εχω κλείσει εγώ το µαγαζί, είναι τρία άτοµα έξω από το περίπτερο.

3 Α: Και ρωτάνε τη Φωτεινή, της λέει: Αυτή η Αιγινίτισσα είναι η ίδια µε την κάτω; Και του λέει η Φωτεινή: Απ' ό,τι ξέρω δεν είναι η ίδια, απλώς την επωνυµία έχουν την ίδια. Β: Και πού ξέρουν ότι εσύ είσαι η αδερφή του Γιώργου ρε; Α: Πώς δεν τον ξέρουν; Οι δηµοσιογράφοι πώς το ξέρουνε; Β: Εντάξει, οι δηµοσιογράφοι το ξέρουνε. Καλά δεν ακούγεται καθαρά θα σου πούνε ρε αυτοί ψάχνουνε οι µαλάκες. Α: Μέσα από την αστυνοµία βγαίνουν οι µαλακίες. Β: Και τι ήρθαν 3 τύποι στο σπίτι σου, στο µαγαζί το δικό σου δηλαδή; Α: Ναι και σήµερα τους περίµενα, σήµερα είχα δώσει εντολή και στις δύο τις αστυνοµίες όπως δεν ακούγεται καθαρά το συναγερµό. Α: Να κάνουνε βόλτες πάνω κάτω. Β: Καλά εξηγιέσαι, έχεις και παιδιά ρε, τι λες τώρα, έχεις και παιδιά. Α: Εγώ τον ενηµέρωσα τον άλλον το πρωί, όταν χτυπήσω πανικό δεν µε παίρνετε τηλέφωνο, σε δυο λεπτά να είναι το 100 εκεί. Β: Καλά το 100 τι να κλάσει ρε, µια ΜΑΤ, µια κλούβα θέλει. Τέλος πάντων εγώ δεν µε άφησαν να δω και τη Ρίτα. Εντάξει, τον Γιώργο δεν θα µε άφηναν να τον δω, αλλά έλεγα αν µε άφηναν να δω τη Ρίτα, µπας και µε άφηναν να δω και τον Γιώργο. Τέλος πάντων δεν ακούγεται καθαρά είχα πάρει και ένα πακέτο τσιγάρα και τα έδωσα στην Ανθή και τον ηµήτρη. Α: Χµµ. Β: Εντάξει, καλά είναι µου λέει, µόνο καπνίζει τίποτα άλλο. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στην ασφάλεια να τον δω. Α: εν ακούγεται καθαρά. Β: Γιατί πήγε η Αννα, ήθελε η Αννα να δει τη Ρίτα αλλά εγώ έφυγα, δεν έκατσα. Και της είπε κάτω ο φύλακας ότι µόνο 1ου βαθµού συγγένεια και είπε αυτή ότι είµαι η γυναίκα του αδερφού της και της λέει ότι θα πρέπει να τηλεφωνήσω επάνω στην ασφάλεια. Α: Χµµ. Β: Εντάξει τώρα στην είσοδο σου λέω αυτό το σκηνικό, να τηλεφωνήσω επάνω στην ασφάλεια και να δω αν θα µου επιτρέψουνε να µπεις. Εγώ έφυγα, εντάξει τώρα δεν ξέρω αν την αφήσανε να µπει ή όχι. Ο ηµήτρης µένει στην Αννα και η Ανθή µένει στη γιαγιά της, µου είπε η Αννα. Ετσι µου είπε αυτή. Α: Λοιπόν, να σου πω και τα νέα; Β: Για πες. Α: Ακούγεται ότι καλύπτει άτοµο; Β: Οτι; Α: Το συγκεκριµένο άτοµο. Β: Τι; Α: Ακούγεται πολύ έντονα από πολλούς ότι καλύπτει συγκεκριµένο άτοµο.

4 Ποιος είναι; Α: Ο Πατέλης. Β: Ποιος; Α: Ο Πατέλης. Β: Καλά σίγουρα (γέλια). Α: Και του στέλνω παραγγελία λοιπόν µε την Ανθή, επειδή η αδερφή σου έµαθε το ποιον καλύπτεις. Α: Αλίµονό σου. Β: Στον Γιώργο να το πει αυτό; Β: Ναι και; Θα ανατριχιάσει ο Γιώργος. Α: Καταστρέφεις την οικογένειά σου για τον φίλο; Β: Την κατέστρεψε τώρα. Α: Και για τον οποιονδήποτε; Β: Τελείωσε. Α: Ε; Β: Την κατέστρεψε. Α: Λοιπόν. Β: Μα και να πει τώρα αυτόν θα σώσει κάτι. Α: Εχω πληροφορία από τον Κορυδαλλό. Α: Από πολύ γνωστό άτοµο, τον περιµένουνε πώς και πώς. Β: Τον Γιώργο. Β: Να του κάνουν τι; Α: Μου λέει θα δεις τι θα του κάνουν αν δεν µπει εκεί που θα πάω. Β: Τι να κάνει; Α: Αµα δεν καταφέρει να µπει εκεί που θα πω. Στη ΣΤ πτέρυγα που είναι της προστασίας που ήταν ο Γαβαλάς, ο Τσοχατζόπουλος και όλοι οι υπόλοιποι. Α: Αµα δεν καταφέρει ο δικηγόρος να το κάνει, θα τα ακούσουµε τα µαντάτα. Εγώ τους το ξαναείπα πάλι σήµερα. Εχε το νου σου για το πού θα πάει. Μην µάθω σε 5, 10, 15, 20 µέρες ότι αυτοκτόνησε. Β: Οτι τελείωσε. Α: Τον φάγανε ή οτιδήποτε, καήκατε. Β: Τι ήθελα να σου πω; Και ο ηµήτρης κάνει κινήσεις, έχει κάποιους ανθρώπους µέσα, προσπαθεί και ο ηµήτρης. Αµα θα πάει στον Κορυδαλλό. Α: Ρε ανθρώπους από µέσα δεν µπορεί. Β: Θα τον έχουνε από δίπλα του. Ετσι µου είπε και ο ηµητράκης: Κυρία Γιώτα, πέστε στον κύριο ηµήτρη µου λέει επειδή έχουµε κάποιες διασυνδέσεις, να πει για τον µπαµπά µου να τον προσέχουνε.

5 Α: Ακούς; Β: Προσπαθεί και ο ηµήτρης. Α: Ακούς καρδούλα µου. Και αυτός είναι µέσα, αν δεν το ζητήσει ο ίδιος να πάει στη συγκεκριµένη πτέρυγα, δεν µπορούν οι από µέσα να κάνουν και πολλά πράγµατα, δεν µπορούν να είναι πάντα µαζί του. Β: Η αδερφή µου εκεί που δουλεύει γνώρισε µια κοπέλα, ο µπαµπάς της είναι αστυνοµικός, έχει σουβλατζίδικο στον Πειραιά, πώς το λένε, ο άνθρωπος έχει βγει µε σύνταξη. Β: Και της είπε ότι πρέπει να προσπαθήσει δικηγόρος, να είναι τσακάλι δικηγόρος. Α: Εντάξει. Β: Για να τον κρατήσουνε στον Κορυδαλλό µέσα, αυτό της είπε. Α: Να πάει, αυτό µου είπε, µου τόνισε να πάει στη ΣΤ πτέρυγα. Α: Που είναι της προστασίας. Α: Εκεί που λέει πήγε ο Τσοχατζόπουλος, εκεί που πήγε ο Γαβαλάς εκεί που πάνε αυτοί. Β: Να πάει. Η δικηγόρος αυτή είναι δική σου; Β: ική σου, δικός σου άνθρωπος, δεν είναι τυχαία και ανέλαβε την υπεράσπιση του Γιώργου. Α: Οχι, δεν είναι τυχαία. Β: Είναι δική σου, την πληρώνεις εσύ δηλαδή. Β: Εντάξει, αυτό µας ενδιαφέρει. Τι άνθρωπος είναι η δικηγόρος. Τέλος πάντων τι να πούµε, ούτε ούτε αδερφός µου ρε, ούτε αδερφός µου. Α: Εµένα δεν µε ενδιαφέρει για την προανάκριση, δεν µε ενδιαφέρει η προανάκριση, το είπα και στα παιδιά το λέω και σε σένα. Στη δίκη θα υπάρχει ή άλλος ένας ή άλλοι δύο δικηγόροι. Β: Μακάρι, µακάρι. Α: Οχι µακάρι, έχω ήδη κανονίσει. Β: Μακάρι να είχα και εγώ λεφτά να βοηθήσω, ειλικρινά σου µιλάω, ειλικρινά σου µιλάω. Α: Ούτε εγώ ρε Γιώτα µου τα έχω, υπολογίζω ότι έχω µήνες µπροστά µου να µαζέψω. Β: Εντάξει ο πατέρας σου τι κάνει; Α: Τι να κάνει ο πατέρας µου µε 200 ευρώ που παίρνει τη βδοµάδα, εγώ δεν του δίνω λεφτά. Β: Είναι και αυτό, είναι και αυτό, είναι και αυτό. Α: Εγώ, έχει να µου δώσει λεφτά ενάµισι χρόνο. Β: Εντάξει, είναι εντάξει ο κάθε ένας έχει τα δικά του τώρα στο σπίτι, εγώ δεν µπορώ να επέµβω, δεν ξέρω τι προβλήµατα έχετε στο δικό

6 σας, εγώ έχω στο δικό µου, έτυχε τώρα και αυτό, ήρθε και ταίριαξε. Α: εν ξέρω αν το ξέρει ο ηµ..., εγώ έχω φάει ένα αγγούρι 100 χιλιάρικα και προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια να τα µαζέψω. Β: Ρε ο ηµ... τα ξέρει όλα, του τα 'πε ο Γιώργος. Α: εν ακούγεται καθαρά. Β: Του τα έχει πει, το ξέρω, ο ηµήτρης τα λέει όλα µε τον Γιώργο, αφού ξέρεις τι σχέση έχει τώρα ο ηµήτρης µε τον Γιώργο, µην τρελαίνεσαι, την ξέρεις και που µια φορά ήτανε κάτω στην Κόρινθο, ήταν στην Κόρινθο µε το που πήγαµε εµείς ήρθε και ο Γιώργος µε τη Ρίτα και τον ηµήτρη και κάναµε µπάνιο, κάτσανε, φάγαµε. Β: Και µετά φύγανε. Τι λες τώρα. Τέλος πάντων, εντάξει πες τη δικηγόρο σου εκεί να το παλέψει να τον κρατήσει κοντά. Γιατί δεν το πήγαν στην ασφάλεια στην άκρη στο... στις φυλακές; Α: εν ξέρω µήπως δεν παίρνουν Σαββατοκύριακο; Β: Τι να ξέρω; Γιατί έχει συγκεκριµένη µέρα που πας στον Κορυδαλλό; Α: Πού να ξέρω, µήπως προσπαθούν να τον κρατήσουν λίγο παραπάνω να ετοιµάσουν το πού θα πάει και όλα τα υπόλοιπα; Β: Τι να σου πω; Μπορεί; Α: Ούτε εγώ ξέρω. Β: Η δικηγόρος τι λέει; Α: Τη δικηγόρο που την πήρα και της είπα πρόσεξε το που θα πάει. Α: Μου λέει το έχω υπόψιν µου. Α: Αλλά επειδή είµαι πολύ πτώµα από την όλη τη διαδικασία τη σηµερινή, τη χθεσινή και την προχθεσινή θα πούµε µου λέει ή αργά το απόγευµα ή τη ευτέρα. Β: Τι ήθελα να πω, πάντως η τηλεόραση έχει πει ότι έχουν ανοίξει τα κινητά, το έχουν βρει ότι έχει µιλήσει µε αυτόν τον Πατέλη το ξέρουνε ότι έχει µιλήσει µε αυτόν. Α: Τον ψάχνουνε και ψάχνουν και ελάχιστα άτοµα. Β: Γιατί αυτός κρύβεται; Α: εν ξέρω, από ό,τι διάβασα στο Ιντερνετ, στις ειδήσεις δεν άκουσα. Β: Ναι, δεν έχω διαβάσει, τον ψάχνει η αστυνοµία δηλαδή; Β: Μακάρι να τον βάλει να κάτσει δίπλα, τέλος πάντων. Α: Οτι θα κάτσει δίπλα θα κάτσει, γιατί αν είναι αυτός θα είναι ηθικός αυτουργός. Β: Αλλιώς ποιος τον περιµένει στις φυλακές που δεν το χεις πει στο Γιώργο, ποιος τον περιµένει; Α: εν ξέρω αγάπη µου, δεν ξέρω καρδούλα µου. Β: Τι να πω τέλος πάντων. Εντάξει ρε Χρ... Α: Ειδοποίησαν την οικογένεια να προσέξουν πού θα τον βάλουν, γιατί

7 τον περιµένουν πώς και πώς. Β: Αυτό µου είπε και η αδελφή του ότι έγραφε η µάνα του στο Ιντερνετ, ότι εγώ θα τον θέλω, τον θέλω, κάπως κάτι µου είπε δε θυµάµαι, πριν λίγο, πριν 2 λεπτά. Μου το έλεγε πριν πάρει τηλέφωνο µιλάω και της λέω κλείσε γιατί µε παίρνουνε τηλέφωνο. Οτι έχει γράψει ότι τον θέλει τον θέλει τον Γιώργο. Α: Καλά τα ίδια έλεγε και χθες που βγήκε δεν και της είπαν πως έχει και βίντεο η αστυνοµία, δεν έχει τίποτα τελικά. Β: Τέλος πάντων. Α: Εχετε εκεί τον νου σας εκεί στα παιδιά σας, εντάξει; Α: Γιατί αυτοί ξέρουν πού θα βαρέσουν. Β: ΟΚ. Α: Εντάξει έγινε. Β: Και πήγε στο νοσοκοµείο ο αδελφός σου δηλαδή. Β: Ελα ρε. Α: Με λεξοτανίλ ήτανε. Β: Τι είπες τώρα; Α: 180 παλµούς, 13 µε 25. Β: Τι λες ρε (δεν ακούγεται καθαρά) πήγανε στα µούτρα και του την πέσανε; Β: Αυτά δεν τα λέει η τηλεόραση όµως. Α: Ετυχε για 3 λεπτά έφυγε ο πατέρας µου να του πάει µια παραγγελία (µιλούν ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχει καθαρός ήχος). Περίµενε, περίµενε και εν τω µεταξύ φεύγει προς τα κάτω τη Φιλολάου και σταµατάει περιπολικό δίπλα του, τους λέει παιδιά αυτός που πάει τώρα προς τα κάτω, µου έκανε αυτό και αυτό και του λένε δεν µπορούµε να σας κάνουµε τίποτα πήγαινε στο σπίτι και κάνε καταγγελία. Β: Είναι µόνο, δεν µπορούσε στο αυτοκίνητο της τέτοιας δεν µπορεί, µόνο στο τµήµα πρέπει να πάει να κάνει καταγγελία, κάλεσε και εσύ. Α: Τα κανάλια και τηλεφώνησε και πες οι φίλοι του τάδε µε απειλούνε για να δεις απίδια βάζει ο σάκος και ξεφώνησε τους και εσύ. Την επόµενη µέρα (δεν ακούγεται καθαρά). Β: Για να πουν και αυτά που κάνουν και αυτοί όχι αυτά που έκανε ο Γιώργος. Να πούνε και τα δικά τους. Β: Ετσι πρέπει. Α: Ακούς, η Τατιάνα µε ψάχνει. Β: Ποιος; Α: Η Τατιάνα στο Μίλα. Β: Ναι βγες και µίλα µπορείς να βγεις να µιλήσεις χωρίς να έχεις πρόσωπο, µπορείς.

8 Α: Μου είπε µε πλάτη. Β: Ναι βγες µε πλάτη και µίλα. Βγες και µίλα µε πλάτη και πες, πες τι άνθρωπος ήταν ο αδελφός σου. Α: εν µε αφήνουνε. Β: Ποιος δεν σε αφήνει ο άντρας σου. Α: Σιγά µην πάω στην κωλοαριστερή την πατσαβούρα. Β: Εντάξει πες του ρε (γέλια). Θα πάω να υπερασπιστώ την οικογένειά µου ρε πες τον δεν θα πάω να ζητήσω αυτόγραφο. Α: Λοιπόν, την επόµενη µέρα πάνε στο Παγκράτι και κολλάνε αφίσες του ΚΚΕ. Α: Αυτός είναι ο δολοφόνος του άτυχου Παύλου Φύσσα. Α: Και κάνουµε συλλαλητήριο εκεί. Β: Ελα ρε. Α: Με τη φωτογραφία του Γιώργου. Β: Ναι ναι, πήγαινε εγώ σου λέω άµα θες πήγαινε µε πλάτη και πες, γιατί στην τηλεόραση τον παροµοιάζουν ότι είναι τέρας, εντάξει όσοι τον ακούν και δεν τον ξέρουν έτσι νοµίζουν ότι είναι τέρας, δεν είναι έτσι όµως τα πράγµατα. Α: Και πότε έχουν βγει συνάδελφοί του και από την οικογένεια και έχουνε πει ότι δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν. Β: Ε, βέβαια, βέβαια. Α: Το ίδιο είπα και εγώ, και εγώ το ίδιο είπα στη δηµοσιογράφο που µου έστειλε η Τατιάνα. Β: Ναι βγες µια µε πλάτη µη κωλώνεις. Α: Ακούς, off the record της έδωσα εγώ χαρτί της πήρα το κινητό πρώτα από όλα. Α: Για να µην µε ηχογραφεί. Β: Ναι ναι. Α: Της έδωσα εγώ χαρτί από το µαγαζί ένα λευκό µε ένα στιλό να της πω τι θα γράψει. Β: Ναι ναι. Α: Τα ίδια πράγµατα της είπα. Εγώ της λέω περιµένω το βίντεο που έχει η Αστυνοµία στα χέρια της. Β: εν έχει τίποτα ρε, µόνο αυτό που δείχνει απλανές, δεν δείχνει τίποτα στην ουσία είναι σκοτεινό και δεν δείχνει τίποτα. Α: (δεν ακούγεται καθαρά) βγαίνει ρε χαζή. Β: Καλά εντάξει. Α: Αµα το βγάλουνε πάρε µε τηλέφωνο, δεν θα το βγάλουνε. Λοιπόν, τους λέω περίµενε να δω το βίντεο που έχουν οι αρχές στα χέρια τους. Και την άρση απόρρητου και θα τα πούµε µετά. Β: Ναι ναι, να πας µε πλάτη, δεν είναι ανάγκη να βγεις µε πρόσωπο, να

9 πας. Α: Θα τα πούµε µετά της λέω. Β: Ντάξει, ντάξει. Απλώς να ξέρεις αυτή τηλεθέαση θέλει, για να ξέρεις έτσι (γέλια). Α: Ναι, τέλος πάντων, εντάξει ρε κορίτσι µου, έγινε να προσέχεις. Η δηµοσιογράφος µου το πε χθες και µε ξαναπήρε πάλι σήµερα η δηµοσιογράφος στο µαγαζί µου λέει θέλει να σου µιλήσει, πάρτη ναι. ος µου το τηλέφωνο, το κινητό σου οποιαδήποτε στιγµή θέλεις να σε πάρει τηλέφωνο που θα έχεις τελειώσει από τη δουλειά σου. Β: Ναι, ναι. Α: Καλά της λέω θα σου πω. Αυτή να Β: Να πας, να πας να δείξεις ότι δεν είναι το τέρας που παροµοιάζει η τηλεόραση, έτσι θα ξεκινήσεις, ότι δεν είναι το τέρας που παροµοιάζει η τηλεόραση γιατί εσείς που δεν το ξέρετε έτσι τον βλέπετε και σίγουρα πες το σωστό, αυτό είναι πρέπει, και εγώ άµα δεν το ήξερα αυτό θα έλεγα, πω πω τι έχει κάνει ο άνθρωπος το τέρας της φύσεως, ποια µάνα τον γέννησε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά δεν είναι έτσι όµως. Α: Μου λέει πατέρας - µάνα. Της λέω δεν υπάρχουν είναι µέσα δεν ακούγεται καθαρά (µε ξένους έχει) µεγαλώσει. εν ξέρει τίποτα αυτή, έµαθε; Ε; Εµαθε τίποτα; Α: Πώς δεν έµαθε ρε, της πουτάνας έγινε σήµερα τη διαολόστειλα πάλι. Β: Σε πήρε τηλέφωνο. Α: Ναι µε έχει µιλήσει και µε τον Γιώργο από προχθές το βράδυ, ξέρει και για τα πέντε χιλιάρικα της Ρίτας, τα ξέρει όλα. Β: Α, µάλιστα. Α: Μου δεν ακούγεται καθαρά (σβήσε) και τα τηλέφωνα, που τον βρήκες και που ζητάς να συνδεθείς, όλα Β: Ναι, ναι, κατάλαβα, εντάξει, τέλος πάντων. Α: Και της λέω βούλωσε το στόµα σου, αν ακούσω ότι είπες τίποτα σε κανέναν, σε κανάλι δηµοσιογράφο τηλεφωνικώς ή µη... Θα κατέβω στην Κόρινθο της λέω. Β: Εκεί είναι; Β: Καλά της είπες, πολύ καλά της είπες, εντάξει να πάει να τον δει πες άµα θέλει, µόνο να τον δει, τίποτα άλλο, εντάξει ρε κορίτσι. Πρόσεχε τα παιδιά σου εσύ, προσέξτε λίγο. Α: Εντάξει. Β: Γιατί αυτοί δε µασάνε, έχουν θέµατα. ΟΚ; Α: Εχουνε θέµατα, να τα λύσουν µε αυτούς που τα έχουν τα θέµατα, δε τα έχουν µαζί µου τα θέµατα. Β: Εντάξει αλλά εσένα παίρνει η µπάλα, έτσι είναι, έτσι πάει, έτσι πάει. εν θα βαρέσουν τους συγγενείς θα βαρέσουν, αυτά έτσι πάνε αλυσίδα ρε. Α: Εσύ δε το ξέρεις αυτό που πήρα τα παιδιά τηλέφωνο και τους λέω

10 µπείτε σε µια συγκεκριµένη σελίδα να δείτε τη µούρη του ηµήτρη. Β: Ποιανού ηµήτρη; Α: Του ανιψιού µου. Β: Που τον δείχνει; Α: Τώρα δεν µπορείς να τον δεις, στο 'πα χθες. Α: Εδώ φαίνονται οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και έχει δύο φωτογραφίες του ηµήτρη και µε ειδοποιούνε και µπαίνω ο Σωκράτης, και µου λέει ναι έχει µια µακρινή, µια κοντινή. Β: Είναι µια που είναι µε τον Γιώργο, δίπλα δίπλα. Είναι ο ηµήτρης, ο Γιώργος, εσύ και ο άντρας σου, αυτή που έδειξε η τηλεόραση η συγκεκριµένη. Α: Οχι ο ηµήτρης δεν ήτανε, µόνος του ήτανε; Β: εν ξέρουν ποιος είναι ο γιος του γι' αυτό δεν µπορούν να πούνε ρε Α: Η µία λέει είναι σε ένα δέντρο µε µια µπλούζα µόνστερ. Β: Ε, αυτή σου λέω, αυτή σου λέω, αυτή τη φωτογραφία σου λέω αυτή που δείχνει η τηλεόραση και δείχνει και εσένα ναι. Α: Οχι αγάπη µου, την ώρα που ήµασταν εµείς ο ηµήτρης δεν είναι κοντά µας. Στο Μελιγαλά εκεί που δείχνουν εµένα. Β: Η φωτογραφία που είχανε, που δείχνει και λένε εµπρός εµπρός παιδιά. Α: Εκεί δεν ήταν ο ηµήτρης µαζί µας. Β: Αφού τον δείχνει. Α: εν είναι ο ηµήτρης µαζί µας παιδί µου. Β: Σε µια άλλη µου λέει ο Νίκος, σε µια άλλη που είναι όλοι µαζί. Α: Είναι ο Γιώργος, είµαι εγώ, είναι ο άντρας µου και από κάτω έχουµε ένα άλλο παιδί. Β: Αυττό µου λέει φοράει µια µπλούζα Μόνστερ λέει ο ηµήτρης. Αυτό µου λέει ο Νίκος την έχει δει τη φωτογραφία στον υπολογιστή. Α: Και βάζουµε µαζικές αναφορές και ειδοποιούµε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήµατος και µέσα σε µισή ώρα έχει πέσει η σελίδα. Β: Ναι ναι. Α: Αν µου είχανε πει ότι δεν έχουνε κλείσει και το BF του Γιώργου, πάλι µε τον ίδιο τρόπο. Β: Είχε πέσει κάποια στιγµή προχθές, είχε πέσει που το κοιτάξαµε και µετά το ξανά ανεβάσαµε, το ξανανοίξανε. Α: Ποιος; Β: εν ξέρω πώς έγινε αυτό, δεν ξέρω, γιατί µάλλον το κλείσαν τα παιδιά και µετά που το ξανά ανοίξανε πήρα εγώ την Ανθή, την Πέµπτη το βράδυ, την Πέµπτη ή την Τετάρτη το βράδυ, την Τετάρτη ή την Πέµπτη, την Τετάρτη το βράδυ. Α: Την Τετάρτη το απόγευµα τους λέω κλείστε τα FB όλα, όλα µα όλα. Β: Το πρωί ήταν ανοιχτό, είχε κλείσει. Α: εν είχαν τον κωδικό να το κλείσουµε.

11 Β: ε ξέρω µε τι τρόπο είχε πέσει και πήρα εγώ την Ανθή την Πέµπτη, το πρωί την Πέµπτη και λέω, Ανθή κλείστε του µπαµπά το Facebook και µου είπε, κυρία Γιώτα δεν τους ξέρουµε τους κωδικούς µας. Πότε σε πήρα εσένα την Πέµπτη, µιλήσαµε εκείνη την ώρα το πρωί και µου λέει δεν τους ξέρουµε τους κωδικούς µας κυρία Γιώτα. Και την Παρασκευή το βράδυ έπεσε το Facebook του Γιώργου, έκλεισε Α: Την Παρασκευή το βράδυ, το ρίξαµε εµείς. Β: Το κλείσατε εσείς; Β: Α, εντάξει εντάξει εντάξει. Α: Μα σκοπός ήταν όταν τους το είπα να το κάνουνε, δεν είχαν τον κωδικό γιατί δεν µε ενηµερώσανε; Β: Γιατί δεν είχε πάει η Ανθή στον πατέρα της. Την Τετάρτη το βράδυ, την Πέµπτη το βράδυ, πήγε στον πατέρα της. Α: ε χρειαστήκαµε κωδικό αγάπη µου για να το κλείσουµε. Β: Α, δεν το ξέρω, δεν ξέρω πώς γίνεται. Α: Οχι δεν χρειαζόµασταν κωδικό. Β: εν ήξερα, τέλος πάντων εντάξει ρε κορίτσι. Α: ε θα έβγαιναν ούτε οι φωτογραφίες αυτές ούτε µαλακίες, η µία µαλακία πάνω στην άλλη είναι. Β: Αυτά έτσι πάνε, έτσι πάνε, οπότε έχετε και εσείς τον νου σας. Α: Εντάξει. Β: Εντάξει έγινε θα ξαναµιλήσουµε, έλα γεια.

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω»

«Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» «Το θέµα είναι που θα πάει; Τουλάχιστον µετά να πήγαινε Μαλανδρίνο, δεν ξέρω» Στον αποµαγνητοφωνηµένο δάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί συγγενής του Γ. Ρουπακιά (Α) µε τον (Β) - Οπου Α η καλούσα - Οπου Β

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

«Συγνώµη ρε παιδί µου, οι Χρυσαυγίτες τώρα θέλουν να τον φάνε; Εφόσον δεν τους. πρόδωσε»

«Συγνώµη ρε παιδί µου, οι Χρυσαυγίτες τώρα θέλουν να τον φάνε; Εφόσον δεν τους. πρόδωσε» «Συγνώµη ρε παιδί µου, οι Χρυσαυγίτες τώρα θέλουν να τον φάνε; Εφόσον δεν τους πρόδωσε» Στον αποµαγνητοφωνηµένο διάλογο που ακολουθεί µιλάει η (Α) συγγενείς του Ρουπακιά, µε τη Β - Οπου Α η καλούσα - Οπου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές...

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές... 1.... εξ ουρανού... στο δωμάτιό του... ακατάστατο. Ακούει μουσική δυνατά... παίζει ηλεκτρική κιθάρα... χτυπιέται [πλάτη στο κοινό]... πόρτα κλειστή... ανοίγει... μπαίνει η μάνα του... σάντουιτς σε πιάτο...

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του:

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: -Σότε, μ' απατάς; Ναι η Ου; - Ουουουου!!! Σοτός: Έλα να κάνουμε ερώτα μέχρι το πρωί Αννούλα: Σι λες ρε βλάκα,

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 21-09-2013

Ημερομηνία: 21-09-2013 1. Ημερομηνία: 21-09-2013 Β: Έλα μου Α: Έλα κοπέλα μου Β: Κοιμόσουνα Α: Όχι δε κοιμόμουνα, τώρα θα πάω για ύπνο γιατί είμαι κομμάτια Β: Κατάλαβα Α: Μέσα σε τρεις μέρες έχω χάσει τρία κιλά Β: Εντάξει καλό

Διαβάστε περισσότερα

Α ΜΕΡΟΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ

Α ΜΕΡΟΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ ΑΡΗΣ ΤΙΤΑ Α ΜΕΡΟΣ Μικρό, σύγχρονο οικογενειακό διαμέρισμα. Στο μπροστινό μέρος της σκηνής βλέπουμε δυο παιδικά δωμάτια, ένα στ αριστερά κι ένα στα δεξιά. Από το εσωτερικό τους καταλαβαίνουμε αμέσως ότι αριστερά

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 21-09-2013

Ημερομηνία: 21-09-2013 1. Ημερομηνία: 21-09-2013 Β: Έλα μου Α: Έλα κοπέλα μου Β: Κοιμόσουνα Α: Όχι δε κοιμόμουνα, τώρα θα πάω για ύπνο γιατί είμαι κομμάτια Β: Κατάλαβα Α: Μέσα σε τρεις μέρες έχω χάσει τρία κιλά Β: Εντάξει καλό

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 21-09-2013

Ημερομηνία: 21-09-2013 1. Ημερομηνία: 21-09-2013 Β: Έλα μου Α: Έλα κοπέλα μου Β: Κοιμόσουνα Α: Όχι δε κοιμόμουνα, τώρα θα πάω για ύπνο γιατί είμαι κομμάτια Β: Κατάλαβα Α: Μέσα σε τρεις μέρες έχω χάσει τρία κιλά Β: Εντάξει καλό

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λέει ο Σοτός στη μαμά του: - Μαμά, έμαθα να προβλέπω το μέλλον! - Μπα; Κάνε μου μια πρόβλεψη! - Όπου να είναι θα έρθει ο γείτονας να μας πει να πληρώσουμε το τζάμι που του έσπασα!!! Ενώ ο πατέρας διαβάζει

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1)

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) «Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) Πρόσωπα: Μαθητές ασκάλα Κύριος Τροχαιάκης (αστυνοµικός της τροχαίας) Παιδιά ΣΚΗΝΗ 1 (στην τάξη) Χτυπά κουδούνι και µπαίνει µέσα

Διαβάστε περισσότερα

μονόλογος. του γιώργου αθανασίου.

μονόλογος. του γιώργου αθανασίου. μονόλογος. του γιώργου αθανασίου. δεν μπορώ άλλο. δεν αντέχω. τι σ έπιασε αυτή τη φορά; δεν μπορώ. τρελαίνομαι. με τι; δεν ξέρω τι να γράψω. δεν ξέρω τι να δημιουργήσω. αυτό είναι μόνο; δεν καταλαβαίνεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ Βάζει η δασκάλα εργασία για το σπίτι, να ρωτήσουν πως γεννιούνται τα παιδιά. - Μαμά, μαμά, λέει ο Σοτός μόλις πήγε σπίτι, η δασκάλα μας είπε να σας ρωτήσουμε πως γεννιούνται τα παιδιά. - Δεν μπορώ τώρα,

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Άσε με τώρα, δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ήταν ο Σοτός στην τάξη και η δασκάλα σηκώνει την Αννούλα στον χάρτη και τη ρωτάει: Αννούλα, βρες μου την Αμερική. Σην βρίσκει η Αννούλα και ρωτάει μετά τον Σοτό η δασκάλα: -Σοτέ, ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Σκηνή 1 η Μουσική... ανοίγει η αυλαία σιγά σιγά... projector τοπίο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου... στη σκηνή τέσσερις καρεκλίτσες, η καθεμία ζωγραφισμένη με την αντίστοιχη εποχή... Μπαίνει η πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση Η δύναμη της εικόνας Μετάφραση #SID 2019 Μετάφραση #SID 2019 Ο Smartie ο Πιγκουίνος ανέλαβε να κάνει μια σχολική εργασία για το αγαπημένο του ζώο. Ο Smartie αγαπάει τα ζώα, αλλά το αγαπημένο του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Διασκευή για Παιδικό Θέατρο Χαραμή Ευγενία Αύγουστος 2008 Επικοινωνία: echarami@yahoo.gr Περιεχόμενα ΕΙΚΟΝΑ 1- Ένα ορφανό στα σκαλιά της Εκκλησιάς...3 ΕΙΚΟΝΑ 2- Οι καμπάνες...7 ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) 1 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ (στρατιώτες) Σήµερα θα πάµε µαζί να κάνουµε ασκήσεις και θεωρία. Για κάντε γραµµή. Αρχίζω. Προσέξτε. Πρώτα πρώτα ν ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 1 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 1 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ την τάξη του Σοτού έχουν μαθηματικά. Ρωτάει η δασκάλα: - Είναι 3 πουλάκια σ' ένα δέντρο. Πυροβολούμε το ένα. Πόσα θα μείνουν; - Κυρία Κυρία!!, φωνάζει ο Σοτός. - Ναι, Σοτέ, πες μας. - Κανένα κυρία! - Μα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Γεια σας! Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα... Οι φίλοι μου είναι πολύ απρόσεκτοι όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

KEΦΑΛΑΙΟ 1 AN HMΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ. Όταν είσαι μικρός ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θέλεις να μεγαλώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

KEΦΑΛΑΙΟ 1 AN HMΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ. Όταν είσαι μικρός ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θέλεις να μεγαλώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. KEΦΑΛΑΙΟ 1 AN HMΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ Όταν είσαι μικρός ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θέλεις να μεγαλώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο μπαμπάς μου λέει ότι αυτά είναι χαζομάρες και ότι όταν μεγαλώσω θα θέλω να ήμουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν.

Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν. Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν. Μεγαλώσαμε λίγο και υπήρξαμε παιδιά. Φωνάζαμε, τσακωνόμασταν, γνωρίζαμε, βρίζαμε, παίζαμε, χαιρόμασταν,

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε το νησάκι αυτό βρίσκεται ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Κάρολου Ντίκενς. Διασκευή - Διάλογοι: Αμάντα Ηλιοπούλου

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Κάρολου Ντίκενς. Διασκευή - Διάλογοι: Αμάντα Ηλιοπούλου 1 ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Κάρολου Ντίκενς Διασκευή - Διάλογοι: Αμάντα Ηλιοπούλου ΠΡΟΣΩΠΑ: Εμπενίζερ Σκρουτζ Τζέικομπ Μάρλεη (συνέταιρος του Σκρουτζ) Μπομπ Κράτσιτ (υπάλληλος του Σκρουτζ) Η γυναίκα

Διαβάστε περισσότερα

Ειρήνη Τσιτυρίδου, «Οι ξένες γλώσσες για τους μεγάλους»

Ειρήνη Τσιτυρίδου, «Οι ξένες γλώσσες για τους μεγάλους» ΚΟΖΑΝΗ 10/3/2015 8 Ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης Ειρήνη Τσιτυρίδου, «Οι ξένες γλώσσες για τους μεγάλους» Σε ένα σχολείο, ο δάσκαλος προσπαθούσε να μάθει στα παιδιά να μιλούν σωστά ελληνικά. Όμως ο Πέτρος,

Διαβάστε περισσότερα

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ

ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ Η Μελίνα µπορεί να τον ακολουθήσει χωρίς να φοβάται. Και, το κυριότερο, η µα- µά της είχε πει πως πρέπει να τον περιµένει. Άργησες πολύ, τον µαλώνει η Μελίνα. Έβγαλα ρίζες εδώ πέρα! Συγγνώµη, αδελφούλα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

Κάποτε θα ρθουν. και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!!

Κάποτε θα ρθουν. και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!! Κάποτε θα ρθουν και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!! 1 / 6 (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ) Αφού πρώτα μάς έχωσαν μέσα στα σπίτια μας στερώντας μας την εργασία, αφού μετά μάς έβαλαν ενοίκιο προς το κράτος

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή της Θείας Λένας. Η γιαγιά μου εξέδωσε αυτό το βιβλίο το 1964. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, με

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Β 1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα πηγαίναμε στην πλατεία. Εκεί είχε κόκκινο φανάρι. Και ο πίσω μας ο Ηλίας επειδή ήθελε να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Υπεύθυνοι Καθηγητές Κοκκίνου Ελένη Παπαζέτης Κωνσταντίνος Καϊµακάµης Αθανάσιος Συγγραφική Οµάδα Τσιρίδης Νίκος Ραχωβίτσας Δηµήτρης Σιέλης Χρίστος Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

9. Τι ακριβώς θέλεις να πεις;

9. Τι ακριβώς θέλεις να πεις; 9. Τι ακριβώς θέλεις να πεις; Τι νομίζεις ότι συζητάνε τα κορίτσια; Τι φαντάζεται ο Δημήτρης; Έχεις κι εσύ μυστικά από τους φίλους σου; Ο Φίλιππος έχει γενέθλια! Η Μαρία και η Χριστίνα αποφάσισαν να του

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γ ΤΑΞΗ) ΟΝΟΜΑ; ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ρήμα) Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Βρέχει.

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου Χρόνια ήρθαν, χρόνια πάνε, και στη ζούγκλα κάποτε, ζούσε ένα μικρό λιοντάρι, ο Λεωνίδας που όμως είχε μια μεγάλη οικογένεια. Ο μπαμπάς, η μαμά, οι θείοι και οι θείες, οι παππούδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. Για την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και τη Δράση Saferinternet.gr

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ. Για την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και τη Δράση Saferinternet.gr 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΝΔΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ Για την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2016 και τη Δράση Saferinternet.gr Τα δύο ποιήματα που επιλέχθηκαν και στάλθηκαν στη δράση Στο διαδίκτυο Στο διαδίκτυο αν

Διαβάστε περισσότερα

Αυήγηση της Οσρανίας Καλύβα στην Ειρήνη Κατσαρού

Αυήγηση της Οσρανίας Καλύβα στην Ειρήνη Κατσαρού Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας χωριάτης κι ήτανε φτωχός. Είχε ένα γάιδαρο και λίγα τάλαρα. Εσκέφτηκε τότε να βάλει τα τάλαρα στην ουρά του γαϊδάρου και να πάει να τον πουλήσει στο παζάρι στην πόλη. Έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους

Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους Διονύσης Γούτσος ΕΚΠΑ, 01/03/2019 ) Ε ναι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ / Και για συνεχίστε... Να σου πω ήμασταν την αλήθεια τόσο κουρασμένοι από Ιταλίας κατάγεται; Μήπως είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ Η μέρα που γεννιέμαι! Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια σκυλίτσα, από βασιλική οικογένεια. Η μαμά της ήταν μοντέλο και η γιαγιά της,τι να σας πω είχε ολόκληρο οίκο

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα...

Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα... Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα... Αμέσως έβγαλα το κινητό από τη θήκη και έστειλα μήνυμα στο κινητό της μαμάς πού

Διαβάστε περισσότερα

Γίργκεν Μπανσέρους. Mικρά και. μεγάλα ψάρια

Γίργκεν Μπανσέρους. Mικρά και. μεγάλα ψάρια Γίργκεν Μπανσέρους Mικρά και μεγάλα ψάρια Προς περίπτερο Όλγας 1 χλμ. Στο σκέιτμπορντ δεν τα καταφέρνω. Οι διπλές στροφές και τα ακροβατικά σάλτα δεν είναι για μένα. Αλλά να φτάσω ως το περίπτερο της

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά 1 Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά με τη μουσούδα μου στο πρόσωπό της, τόσο όσο χρειαζόταν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα