ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 2ηΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 2ηΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 2ηΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΠΙΤΤΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΟΣ & ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕ ΙΩΝ «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» & «ΠΕΡΣΕΑΣ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ: από το πρωτότυπο κείµενο έχουν απαλειφθεί ονοµατεπώνυµα και τηλέφωνα εµπλεκοµένων.

2 Ο Πιττακός ο Μυτιληναίος (περ π.χ.) ήταν πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης της Μυτιλήνης, ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδος και μνημονεύεται μαζί με τον Θαλή, τον Βία και το Σόλωνα σε όλους τους σχετικούς καταλόγους. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η άσκηση θα πραγµατοποιηθεί στις 18/04/2019, ηµέρα Πέµπτη το πρωί και ώρα Α. Σκοπός της άσκησης εί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης : - Να εκτιµήσει της δυνατότητες του νοσοκοµείου προκειµένου να λειτουργεί και να εκπληρώνει την βασική αποστολή του, της παροχής υπηρεσιών υγείας. -Να εφαρµόσει στην πράξη τις ενέργειες αντιµετώπισης αναγκών. των εκτάκτων -Να ελέγξει τη δυνατότητα ειδοποίησης του προσωπικού µέσα και έξω από το νοσοκοµείο µε σκοπό τη µείωση του χρόνου απόκρισης του προσωπικού και την εποικοδοµητική συνεργασία όλων των εµπλεκοµένων. -Την προσοµοίωση σεναρίων διαδικασιών και αντιµετώπισης επειγόντων περιστατικών σε συνθήκες εκκένωσης του νοσοκοµείου µε σκοπό την βελτίωση ανταπόκρισης του προσωπικού στην αντιµετώπιση τους. -Την σωστή, ακριβή παρακολούθηση και διοίκηση της εύρυθµης λειτουργίας του νοσοκοµείου σε έκτακτες ανάγκες. -Την αποφυγή επικαλύψεων δράσεων και αυτόνοµων ενεργειών συνεργασία µε άλλους φορείς εκτός νοσοκοµείου. και την - Να αξιολογήσει τη δράση των υφιστάµενων ενδονοσοκοµειακών οµάδων και την εκπαίδευση τους µε τον καθορισµό επακριβώς των ενεργειών όλων των εµπλεκοµένων.( όπως αυτές ορίζονται στα σχέδια εκτάκτων αναγκών). Β. Προϋποθέσεις για την εύρυθµη λειτουργία του νοσοκοµείου λόγω της άσκησης Το νοσοκοµείο έχει καθηµερινή εφηµερία, καθώς εί το µοναδικό στο νησί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν κυκλοφοριακές ρυθµίσεις, ώστε να µην

3 υπάρξει πρόβληµα στην προσέλευση περιστατικών στο ΤΕΠ και στην Μαιευτική κλινική (σε χώρο της οποίας θα πραγµατοποιηθεί η άσκηση). Για τους λόγους αυτούς : Θα οριστούν υπάλληλοι που θα κατευθύνουν τα οχήµατα µε ασθενείς. Θα ενηµερωθεί το ΕΚΑΒ τις προηγούµενες ηµέρες για την οµαλή κίνηση των ασθενοφόρων. Θα ενηµερωθεί το προσωπικό φύλαξης του νοσοκοµείου, µέσω της Προϊσταµένης Επιστασίας για τις ενέργειες αρµοδιότητάς τους. εν θα παρκάρουν οχήµατα : 1. στο χώρο έξω από το ΤΕΠ 2. στο δρόµο που οδηγεί στο ΤΕΠ από 17/04/2019, ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης 3. ο χώρος διεξαγωγής της άσκησης (πάρκινγκ), θα εκκενωθεί από 17/04/2019 έως και 18/04/2019 και ώρα προκειµένου την προηγουµένη ηµέρα α) Ο στρατός να στήσει σκηνές β) Η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκοµείου να στήσει χηµική τουαλέτα και να τραβήξει γραµµές για ηλεκτρικό ρεύµα και ύδρευση. Παράλληλα θα σταλούν από την 15/04/2019 ηµέρα ευτέρα ενηµερωτικά σηµειώµατα στο προσωπικό των τµηµάτων για τη µη στάθµευση των οχηµάτων τους την 17/04/2019 και 18/04/2019, λόγω της άσκησης 4. στο δρόµο µέσα στο νοσοκοµείο που οδηγεί στο ΕΚΑΒ για να µπορούν να φεύγουν τα ασθενοφόρα σε περίπτωση ανάγκης, µε ταυτόχρονο άνοιγµα της πύλης παραπλεύρως της εκκλησίας / ή της κεντρικής πύλης, µε ταυτόχρονη εκκένωση των αντίστοιχων χώρων πάρκινγκ ) Θα υπάρξει άµεση συνεργασία µε την Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, προκειµένου να συνδράµουν στην άσκηση. Ενηµέρωση των νοσηλευόµενων και των συγγενών την προηγουµένη της άσκησης για την αποφυγή πανικού και τους τρόπους πρόσβασης στο νοσοκοµείο.

4 ΣΕΝΑΡΙΟ Την 18 Απριλίου 2019 και ώρα π.µ. σεισµός και πυρκαγιά έπληξαν το νοσοκοµείο Μυτιλήνης. Ενεργοποίηση Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Η εφηµερεύουσα ιατρός ( /ντρια Παθολογίας) ενηµερώνει άµεσα τηλεφωνικά την ιοικήτρια, η οποία προσέρχεται στο Νοσοκοµείο. Ενέργειες ιοικήτριας 1. Αποστολή SMS από το κινητό της τηλέφωνο ή του Αναπληρωτή της προς τα µέλη της Επιτροπής Εκκένωσης του Νοσοκοµείου /ντή Ιατρικής Υπηρεσίας /ντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Υπεύθυνο Τοµέα ιαχειριστικής Υποστήριξης Υπεύθυνη Τοµέα Σχεδιασµού Υπεύθυνη Τοµέα Οικονοµικού Υπεύθυνη Ασφαλείας, Προϊστ. Τµήµατος Επιστασίας Στο µήνυµα αναγράφεται : «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» Ύπαρξη Επικαιροποιηµένων Τηλεφωνικών Καταλόγων Ύπαρξη Προγραµµάτων Εφηµερίας (Ιατρικής, Νοσηλευτικής, κ.λ.π) Ύπαρξη δύο (2) τηλεφωνικών συνδέσεων στο Συντονιστικό Κέντρο 2. Τα άτοµα της επιτροπής προσέρχονται και γίνεται σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο (Γραφείο Πληροφορικής, ισόγειο Μαιευτικής Κλινικής) 3. Ενηµέρωση της ιοικήτριας και της Επιτροπής Εκκένωσης για ζηµιές/ προβλήµατα από τον Προϊστάµενο Τεχνικής Υπηρεσίας, που έχει ελέγξει τις

5 εγκαταστάσεις (υγραέριο, δεξαµενή οξυγόνου, δίκτυο οξυγόνου, ηλεκτρική εγκατάσταση), ο οποίος αναφέρει ότι: Στο κτήριο Ν2 λόγω της ισχύος του σεισµού εµφανίζονται εκτεταµένες βλάβες στον σκελετό του κτηρίου. Λόγω της έντονης µετασεισµικής δραστηριότητας και για λόγους ασφάλειας, έως ότου ελεγχθεί όλο το νοσοκοµείο, ως προς την στατικότητα, απαιτείται αρχικά η αποµάκρυνση από το κτήριο Ν2 των ασθενών και του προσωπικού. Τα περιστατικά που πρέπει να µεταφερθούν εί οκτώ (8) περιπατητικοί ασθενείς, επτά (7) συνοδοί τους και οκτώ (8) κλινήρεις ασθενείς. Οι χώροι και οι τρόποι µεταφοράς περιγράφονται πιο κάτω. Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ και την ΠΥ αναφέρουν ότι λόγω του σεισµού έχουν καταρρεύσει κτήρια και υπάρχει φόβος και για άλλα θύµατα εκτός νοσοκοµείου. Επιπλέον έχει προκληθεί πυρκαγιά σε πλοίο στο λιµάνι και πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι υπάρχουν θύµατα. Εξέλιξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης Η ιοικήτρια, µε την σύµφωνη γνώµη της Επιτροπής Εκκένωσης, ενηµερώνει το ιοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) για την υπάρχουσα κατάσταση και εισηγείται µερική εκκένωση του Νοσοκοµείου, λόγω των εκτεταµένων βλαβών στο κτήριο. ιοικητής του ΕΚΕΠΥ: Εντολή για εφαρµογή Σχεδίων «ΠΕΡΣΕΑΣ» και «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» (διαδικασία εκκένωσης/µετεγκατάστασης δυο (2) τµηµάτων του Νοσοκοµείου, ταυτόχρονα υποδοχή ασθενών/τραυµατιών από την πόλη, εφαρµογή σεναρίου ΣΤ Επ. Σχ., µεταφορά δεκαέξι (16) νοσηλευόµενων, ανάπτυξη πέντε (5) σκηνών ως θάλαµοι νοσηλείας (2), Υγειονοµικού Υλικού- Φαρµακείου- Αιµοδοσίας/ Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης (1 χωρισµένη), ΤΕΠ ιαλογής (1 χωρισµένη), Χειρουργείου (1), θάλαµος. ιοικήτρια : Εντολή για µερική εκκένωση και εφαρµογή σχεδίων δράσης έκτακτης ανάγκης (κόκκινος συναγερµός)

6 Αποστολή SMS σε όλους τους εργαζόµενους που συµµετέχουν στην αντιµετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων, σύµφωνα µε τα ονοµαστικοποιηµένα Επιχειρησιακά Σχέδια του Νοσοκοµείου εκτός νοσοκοµείου µέσω του κινητού της τηλεφώνου, µε το παρακάτω κείµενο «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΥΝΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.» Χώρος συγκέντρωσης : προαύλιο νοσοκοµείου Κλήση του Στρατού για να στήσει σκηνές. (Για οικονοµία χρόνου οι σκηνές θα έχουν στηθεί από την προηγουµένη) Κλήση ΕΛ.ΑΣ. για ρύθµιση της κυκλοφορίας των Πυροσβεστικών οχηµάτων και πεζών στον περιβάλλοντα χώρο και στην Κεντρική πύλη του Νοσοκοµείου. Επίσης για την τήρηση της τάξης και για την αποφυγή έκνοµων ενεργειών. Η ΕΛ.ΑΣ. θα οριοθετήσει τον χώρο µε σήµανση. Κλήση του Ε.Κ.Α.Β. για συνδροµή Οι σκηνές έχουν τις ακόλουθες λειτουργίες : - η 1η ως χώρος ιαλογή ασθενών -ΤΕΠ (χωρισµένη) - η 2η χρησιµοποιείται ως θάλαµος νοσηλείας - η 3η ως θάλαµος νοσηλείας για τους περιπατητικούς και περιστατικών που προσήλθαν από την πόλη - η 4η ως χειρουργείο - η 5η Υγειονοµικού Υλικού- Φαρµακείου- Αιµοδοσίας/ ψυχοκοινωνική υποστήριξη (1 χωρισµένη) Άφιξη του κληθέντος προσωπικού Άφιξη περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ στην πύλη του Νοσοκοµείου Άφιξη ασθενοφόρου του Ε.Κ.ΑΒ.

7 Ενηµέρωση προσωπικού από την ιοικήτρια ή τον αναπληρωτή της Εντολές σε κάθε οµάδα από επικεφαλής Τοµέων/ διανοµή διακριτικού ιµατισµού Ανάληψη καθηκόντων/ Οργανώνονται οι οµάδες, όπως αναφέρονται στα Επιχειρησιακά Σχέδια : Ασφάλειας Πυρασφάλειας Μεταφοράς ασθενών Μεταφοράς Υλικών Κλινικής φροντίδας ΤΕΠ Αποκατάστασης βλαβών Ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης Καθορισµός της πύλης για την είσοδο και έξοδο των οχηµάτων Αρχίζει ο εξοπλισµός των σκηνών Εξοπλίζονται από την οµάδα µεταφοράς Υλικών κατάλληλα, σύµφωνα µε τις οδηγίες των Επικεφαλής Ιατρικής και Νοσηλευτικής Φροντίδας και τροφοδοτούνται µε ηλεκτρικό ρεύµα, νερό από το πλησιέστερο σηµείο παροχής και οξυγόνο από τροχήλατες φιάλες, σύµφωνα µε τις οδηγίες του Επικεφαλή Τεχνικής Υπηρεσίας. Τµήµα Ιµατισµού : Παράδοση κλινοσκεπασµάτων και εξοπλισµού έκτακτης ανάγκης Ξενοδοχειακός εξοπλισµός, γραφική ύλη (καθίσµατα, γραφεία για την καταγραφή εισερχόµενων, φάκελοι, φύλλα νοσηλείας κλπ), είδη καθαριότητας Τµήµα Υγειονοµικού Υλικού: παράδοση υγειονοµικού υλικού έκτακτης ανάγκης Φαρµακείο: παράδοση φαρµακευτικού υλικού έκτακτης ανάγκης Στελέχωση και έναρξη λειτουργίας υπαίθριων θαλάµων : Ιατρική και Νοσηλευτική οµάδα (4-5 ιατροί, 8-10 νοσηλευτές)

8 Οµάδα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης : Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.λ.π Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισµός Ανάπτυξη κλινών εκστρατείας Τοποθέτηση χηµικής τουαλέτας από Τ.Υ. νοσοκοµείου Ολοκλήρωση µεταφοράς φαρµακευτικού και λοιπού εξοπλισµού. Περιγραφή συµβάντων/περιστατικών 1.Συµβάντα ασθενών που µεταφέρονται µε την παρακάτω σειρά από την οµάδα µεταφοράς ασθενών και προσέλευση τραυµατιών Μετά την ολοκλήρωση του εξοπλισµού των σκηνών αρχίζει η µεταφορά των ασθενών. α) 15 περιπατητικοί (8) ασθενείς και (7) συνοδοί από τις κλινικές Χειρουργική (4) και Ουρολογική (4) (1 ος όροφος). β) 2 ασθενείς µε τροχήλατη καρέκλα, ένας από την Χειρουργική και ένας από την Ουρολογική. (1 ος όροφος) γ) 1 ασθενής µε καρέκλα γραφείου, από την Χειρουργική κλινική (1 ος όροφος). δ) 1 ασθενής µε τροχήλατο φορείο, διασωληνωµένος από την Ουρολογική κλινική (1 ος όροφος). ε) 2 ασθενείς µε φορείο, (σπαστό) ένας από την Χειρουργική Κλινική και ένας από την Ουρολογική κλινική (ο ένας ασθενής θα εί πρόπλασµα για επίδειξη ΚΑΡΠΑ από το προσωπικό του Νοσοκοµείου). στ) 1 ασθενής µε «σκαµνάκι», από την Ουρολογική κλινική ζ) 1 ασθενής µε κουβέρτα, από την Χειρουργική Κλινική η) Απεγκλωβισµός ασθενή από την οµάδα Πυρασφάλειας του νοσοκοµείου (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), η οποία θα φέρει τον κατάλληλο εξοπλισµό. θ) Άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ µε ασθενή (πρόπλασµα) που φέρει πολλαπλές κακώσεις από πτώση λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε πλοίο στο λιµάνι της Μυτιλήνης. Αµέσως µετά την έξοδό του από το

9 ασθενοφόρο εµφανίζει ανακοπή. Το πλήρωµα του ΕΚΑΒ προχωρά σε ΚΑΡΠΑτοποθέτηση λαρυγγικής µάσκας. Ο ασθενής ανανήπτει, µεταφέρεται στη σκηνή ΤΕΠ, όπου λόγω της κρισιµότητας της κατάστασης (πιθανή εσωτερική αιµορραγία) οδηγείται τελικά στη σκηνή χειρουργείου για αντιµετώπιση). ι) Άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ µε τραυµατία από τη φωτιά στο πλοίο που φέρει εγκαύµατα στο πρόσωπο και στα άκρα. Φέρει κάταγµα κάτω άκρου που έχει αντιµετωπισθεί από το πλήρωµα του ΕΚΑΒ µε τοποθέτηση αεροθαλάµου. Φέρει κολάρο και οξυγόνο. (µεταφορά στη σκηνή ΤΕΠ και ιατρική αντιµετώπιση). κ) Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε πλοίο στο λιµάνι της Μυτιλήνης. Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. λ) Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή από το λιµάνι. Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. µ) Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή από το λιµάνι Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. ν) Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή από το λιµάνι Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. Οι υπεύθυνοι νοσηλευτές των τµηµάτων έχουν στη διάθεσή τους λίστα µε τους νοσηλευόµενους ασθενείς, την οποία αντιπαραβάλουν κατά την καταγραφή των ασθενών µετά την µεταφορά τους, ώστε να διασφαλιστεί ότι αποµακρύνθηκαν όλοι. Τέλος µεταφοράς ασθενών. Η ιοικήτρια καλεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία. (Σε καταστροφικό συµβάν η Πυροσβεστική καλείται άµεσα. Στην άσκηση όµως, επειδή θέλουµε να δούµε τις ενέργειες του προσωπικού που κατά κύριο λόγο θα ασκηθεί, καλείται σε αυτό το χρονικό σηµείο.)

10 3. Επέµβαση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. H Πυροσβεστική Υπηρεσία καταφθάνει άµεσα στον τόπο του συµβάντος. Αρµόδιο άτοµο του προσωπικού του Νοσοκοµείου καθοδηγεί τους Πυροσβέστες στο κτίριο Ν2 στον 1 ο όροφο όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά και ταυτόχρονα υπάρχουν εγκλωβισµένα άτοµα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιλαµβάνεται των συµβάντων µε ταυτόχρονη καταστολή της πυρκαγιάς και απεγκλωβισµό των εγκλωβισµένων ατόµων. Συµβάν 1 ο της Π.Υ.: Εκδήλωση πυρκαγιάς σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο. Έχει εγκλωβιστεί µια νοσηλεύτρια µε εγκαύµατα. Χρειάζεται επέµβαση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για κατάσβεση, απεγκλωβισµό. Μεταφορά στη σκηνή ΤΕΠ από την Οµάδα Μεταφοράς Ασθενών για αντιµετώπιση. Συµβάν 2 ο της Π.Υ.: Στο 1 ο όροφο (Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας) υπέστη ζηµιές θάλαµος µε αποτέλεσµα τον εγκλωβισµό ασθενούς από πόρτα που σφράγισε. (απεγκλωβισµός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εξωτερικά του κτιρίου µε πυροσβεστική σκάλα) Τέλος άσκησης. Μετά το τέλος της άσκησης ΟΛΟ το εµπλεκόµενο προσωπικό αλλά ΚΑΙ αυτοί που δεν συµµετείχαν ( χωρίς να κωλύεται η λειτουργία του Νοσοκοµείου) θα συγκεντρωθεί στο αµφιθέατρο για ολιγόλεπτη συζήτηση.

11 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Περιγραφή περιστατικών που μεταφέρονται ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ 1. ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ (8 ασθενείς - 7 συνοδοί) 1.Ον/μο -Ηλικία: Χ. Κωνσταντίνος - 25 ετών Χειρουργική χειρουργημένος με κήλη, 1η μτχ/κη ημέρα καλή γενική κατάσταση, δυσκολία στο περπάτημα, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του, παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 2.Ον/μο -Ηλικία: Β. Νικόλαος - 25 ετών Χειρουργική χειρουργημένος με σκωλικοειδεκτομή, 1η μτχ/κη ημέρα καλή γενική κατάσταση, δυσκολία στο περπάτημα, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του, ο οποίος παρουσιάζει κρίση πανικού

12 α), παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή β) ο συνοδός με την κρίση πανικού αντιμετωπίζεται από την ομάδα ψυχ/κής υποστήριξης 3.Ον/μο -Ηλικία: Β. Μαρία - 18 ετών Χειρουργική Θλαστικό τραύμα μετώπου μετά από τροχαίο ατύχημα όχι, 2η ημέρα νοσηλείας για παρακολούθηση καλή γενική κατάσταση, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του, παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 4.Ον/μο -Ηλικία: Ψ. Ελένη - 50 ετών Χειρουργική Χολοκυστίτιδα, προγραμματισμένο χειρουργείο όχι, Χειρουργείο επόμενης ημέρας καλή γενική κατάσταση, ιατρικός και νοσηλευτικός, από προσωπικό παραλαβή από νοσηλευτές, διαδικασία έκτακτου Εξιτηρίου

13 5.Ον/μο -Ηλικία : Σ. Παναγιώτης - 65 ετών Ουρολογική Υπερπλασία προστάτη, 3η ημέρα νοσηλείας για παρακολούθηση καλή γενική κατάσταση, παροχετεύσεις, ουροσυλέκτη, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του, παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 6.Ον/μο -Ηλικία: Λ. Βασιλική - 40 ετών Ουρολογική Κολικός νεφρού όχι καλή γενική κατάσταση, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του, παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή, διερεύνηση για διαδικασία εκτάκτου εξιτηρίου

14 7.Ον/μο -Ηλικία: Χ. Ελένη - 35 ετών Ουρολογική Λιθίαση νεφρού. Χειρουργική αφαίρεση λίθων, 4η ημέρα νοσηλείας καλή γενική κατάσταση, παροχετεύσεις, ουροσυλέκτη, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 8.Ον/μο -Ηλικία: Χ. Κωνσταντίνος - 25 ετών Ουρολογική Υπερπλασία προστάτη, διουριθρική εκτομή., 1η ημέρα νοσηλείας καλή γενική κατάσταση, παροχετεύσεις, ουροσυλέκτη, ιατρικός και νοσηλευτικός, από συγγενή του, παραλαβή από νοσηλευτές,συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή

15 2. ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ 2.1. Ασθενείς με τροχήλατη καρέκλα (2) 1.Ον/μο -Ηλικία : Α. Παναγιώτα - 20 ετών Χειρουργική Τροχαίο, κατάγματα πλευρών, κάταγμα σφυρών, 2η ημέρα νοσηλείας όχι καλή γενική κατάσταση, δυσκολία στην αναπνοή, αδυναμία βάδισης, ιατρικός και νοσηλευτικός από τραυματιοφορέα, χρήζει οξυγόνο κατά την μεταφορά, παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή, συνέχιση οξυγονοθεραπείας 2.Ον/μο -Ηλικία: φάκελος ασθενούς : Δ. Δήμητρα - 50 ετών Ουρολογική Ca Νεφρού, 2η μτχ/κα ημέρα. Νεφρεκτομή Γενικευμένη καταβολή, αδυναμία βάδισης ιατρικός και νοσηλευτικός Από τραυματιοφορέα

16 Ναι χρήζει οξυγόνο κατά την μεταφορά, παραλαβή από νοσηλευτές συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή, συνέχιση οξυγονοθεραπείας Ασθενής με καρέκλα (1 ) Ον/μο -Ηλικία : Α. Μυρσίνη 60ετών Χειρουργική Εμβολή άνω άκρου υπό αγωγή 2η ημέρα νοσηλείας. όχι καλή γενική κατάσταση, Δυσκολία στην βάδιση όχι, ιατρικός και νοσηλευτικός Από τραυματιοφορείς Λόγω έλλειψης τροχήλατης καρέκλα χρησιμοποιείται καρέκλα γραφείου Παραλαβή από νοσηλευτές συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 2.3. Ασθενής με τροχήλατο φορείο ( 1) Ον/μο -Ηλικία : Ζ. Αναστασία 22 ετών Ουρολογική Τροχαίο, κατάγματα πλευρών, νεφρεκτομή ρήξη ουροδόχου κύστεως Βαριά γενική κατάσταση. Λίγη ώρα πριν το συμβάν εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διασωλήνωση της. Το γεγονός της

17 άμεσης εκκένωσης του κτηρίου και οι τεχνικοί έλεγχοι που έπρεπε να γίνουν στην ΜΕΘ καθυστέρησαν την μεταφορά της σε αυτή. Η ασθενής μεταφέρεται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου έως ότου αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί., ιατρικός και νοσηλευτικός όχι Από τραυματιοφορείς και νοσηλευτή., χρήζει οξυγόνο κατά την μεταφορά. Ο νοσηλευτής παρέχει οξυγόνο στην ασθενή με ambu, παραλαβή από νοσηλευτές, συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή, συνέχιση χορήγησης οξυγόνου με ambu. Σύνδεση με φορητό αναπνευστήρα Ασθενείς με φορείο σπαστό scoop (2) 1.Ον/μο -Ηλικία : Μ.Γεώργιος 35ετών Χειρουργική Πτώση από δέντρο Οπισθοπεριτοκό αιμάτωμα, κάταγμα Ο5 όχι καλή γενική κατάσταση. Δυσκολία στην βάδιση, ιατρικός και νοσηλευτικός Από τραυματιοφορείς Λόγω της κατάστασης του

18 χρήζει προσεκτική μεταφορά με σπαστό φορείο Παραλαβή από νοσηλευτές συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 2.Ον/μο -Ηλικία : Α. Θεολόγος (πρόπλασμα) 60ετών Ουρολογική Αιματουρία. 2η ημέρα νοσηλείας. Βαριά γενική κατάσταση. Δυσκολία στην βάδιση. Βαρύ καρδιολογικό ιστορικό υπό αγωγή., ιατρικός και νοσηλευτικός Από τραυματιοφορείς, λόγω βαρύτητας Παραλαβή από νοσηλευτές για συνέχιση νοσηλείας. Στον αύλιο χώρο εμφανίζει ανακοπή. Γίνεται πρώτη αντιμετώπιση από νοσηλευτές. Συνεχίζεται ΚΑΡΠΑ με διασωλήνωση και απινίδωση με φορητό απινιδωτή. Ο ασθενής ανανήπτει. Συνεχίζεται η νοσηλεία του σε σκηνή 2.5. Ασθενής μεταφέρεται με τη μέθοδο σκαμνάκι ( 1 ) Ον/μο -Ηλικία : Γ. Ασπασία 60ετών Ουρολογική Αιματουρία. Χειρουργηθέν κάταγμα ισχίου από 20 ημέρου.4η ημέρα νοσηλείας. όχι

19 καλή γενική κατάσταση, Δυσκολία στην βάδιση, ιατρικός και νοσηλευτικός όχι Από τραυματιοφορείς. Λόγω έλλειψης τροχήλατης καρέκλας-φορείου χρησιμοποιείται η μέθοδος σκαμνάκι Παραλαβή από νοσηλευτές συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή 2.6. Ασθενής μεταφέρεται με κουβέρτα ( 1 ) Ον/μο -Ηλικία : Ε. Έλλη 43ετών Χειρουργική Διάτρηση στομάχου.1η μτχ/κή ημέρα νοσηλείας. Αδυναμία καταβολή. Δυσκολία στην βάδιση, ιατρικός και νοσηλευτικός όχι Από νοσηλευτές. Λόγω έλλειψης τροχήλατης καρέκλας-φορείου αποφασίστηκε η μεταφορά της εσπευσμένα με κουβέρτα, καθώς έχει σημειωθεί νέα σεισμική δόνηση Παραλαβή από νοσηλευτές συνέχιση νοσηλείας σε σκηνή

20 3. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΜΑ Α ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Απεγκλωβισµός ασθενή από την οµάδα Πυρασφάλειας του νοσοκοµείου (Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), η οποία θα φέρει τον κατάλληλο εξοπλισµό. Μεταφορά στο ΤΕΠ για αντιµετώπιση. 4. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ( Εφαρµογή Σεναρίου ΣΤ Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ». Μεγάλη Προσέλευση Συµβατικών Ασθενών ) 1. Άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ µε ασθενή (πρόπλασµα) που φέρει πολλαπλές κακώσεις από πτώση λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε πλοίο στο λιµάνι της Μυτιλήνης. Αµέσως µετά την έξοδό του από το ασθενοφόρο εµφανίζει ανακοπή. Το πλήρωµα του ΕΚΑΒ προχωρά σε ΚΑΡΠΑ- τοποθέτηση λαρυγγικικής µάσκας. Ο ασθενής ανανήπτει, µεταφέρεται στη σκηνή ΤΕΠ, όπου λόγω της κρισιµότητας της κατάστασης (πιθανή εσωτερική αιµορραγία) οδηγείται τελικά στη σκηνή χειρουργείου για αντιµετώπιση). 2. Άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ µε τραυµατία από τη φωτιά στο πλοίο που φέρει εγκαύµατα στο πρόσωπο και στα άκρα. Φέρει κάταγµα κάτω άκρου που έχει αντιµετωπισθεί από το πλήρωµα του ΕΚΑΒ µε τοποθέτηση αεροθαλάµου. Φέρει κολάρο και οξυγόνο. (µεταφορά στη σκηνή ΤΕΠ και ιατρική αντιµετώπιση). 3.Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή λόγω της πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε πλοίο στο λιµάνι της Μυτιλήνης. Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. 4.Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή από το λιµάνι. Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. 5.Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή από το λιµάνι Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση. 6.Άφιξη ασθενοφόρου ΕΚΑΒ µε ασθενή από το λιµάνι. Μεταφορά στη σκηνή ιαλογής/τεπ και ιατρική αντιµετώπιση.

21 5. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ Συµβάν 1 ο της Π.Υ.: Εκδήλωση πυρκαγιάς σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο. Έχει εγκλωβιστεί µια νοσηλεύτρια µε εγκαύµατα. Χρειάζεται επέµβαση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για κατάσβεση, απεγκλωβισµό. Μεταφορά στη σκηνή ΤΕΠ από την Οµάδα Μεταφοράς Ασθενών για αντιµετώπιση. Συµβάν 2 ο της Π.Υ.: Στο 1 ο όροφο (Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας) υπέστη ζηµιές θάλαµος µε αποτέλεσµα τον εγκλωβισµό ασθενούς από πόρτα που σφράγισε. (απεγκλωβισµός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εξωτερικά του κτιρίου µε πυροσβεστική σκάλα) Μετά τον απεγκλωβισµό του µεταφέρεται από την ΟΜΑ Α ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ στο ΤΕΠ για αντιµετώπιση

«ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε.Σ.Υ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

«ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε.Σ.Υ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ. «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε.Σ.Υ. Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΑΠΌ ΤΟ Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ΑΠΟΒΛΕΠΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Α. ΣΚΟΠΟΣ:

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Α. ΣΚΟΠΟΣ: ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Α. ΣΚΟΠΟΣ: Να παρέχει πληροφορίες, σε όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» (ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»), σχετικές με την ασφαλή και αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων Διαδραστικό Εργαστήριο Οργάνωση Ομάδων o Παρουσίαση Προβλημάτων o Επεξεργασία και παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων o Επεξήγηση σχεδιαστικών

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ:

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ 2η ενότητα: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ Ασφάλεια στον τόπο

Διαβάστε περισσότερα

«Βλάβες στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Λάρισας λόγω σεισμικής δόνησης»

«Βλάβες στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Λάρισας λόγω σεισμικής δόνησης» «Βλάβες στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Λάρισας λόγω σεισμικής δόνησης» Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στη Λάρισα, η 2η Άσκηση Ετοιμότητας για το έτος

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Προς: Όπως ο Π.Δ. Τηλέφωνο : 5238057 Πηροφ.:Ε. Γαβαλά ΦΑΞ: 5239238

Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Προς: Όπως ο Π.Δ. Τηλέφωνο : 5238057 Πηροφ.:Ε. Γαβαλά ΦΑΞ: 5239238 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα, 23/12/2010 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Υ4δ/Γ.Π.οικ.161698 Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ' Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Παροχή υπηρεσιών φύλαξης κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου.

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Παροχή υπηρεσιών φύλαξης κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ (CPV 79713000-5) ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Παροχή υπηρεσιών φύλαξης κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 1) ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ, 2)ΕΚΤΙΜΗΣΗ, 3)ΔΙΑΛΟΓΗ triage, 4) ANAZΩΟΓΩΝΗΣΗ και 5) ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ δηλ. εφαρμογή του κανόνα των 3 t (triage,treatment,transport), για ασφαλή μεταφορά στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Εποπτεία: Αντωνιάδου Μαρία. Επίκουρη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Ενέργειες σε περίπτωση σεισμού & πυρκαγιάς ΣΟΥΦΛΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 2 Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ Α. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

«Πυρκαγιά σε Σταθμό Διανομής» Πάρκο Αγίου Νικολάου, Καρδίτσα Δήμος Καρδίτσας

«Πυρκαγιά σε Σταθμό Διανομής» Πάρκο Αγίου Νικολάου, Καρδίτσα Δήμος Καρδίτσας «Πυρκαγιά σε Σταθμό Διανομής» Πάρκο Αγίου Νικολάου, Καρδίτσα Δήμος Καρδίτσας Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 στη Καρδίτσα, η 3η Άσκηση Ετοιμότητας για το έτος 2017 της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΑΚΟΜΙ Η ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙ ΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΚΑΒ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΑΚΟΜΙ Η ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙ ΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΚΑΒ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ΙΑΚΟΜΙ Η ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙ ΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΚΑΒ Η ενηµέρωση του ΕΚΑΒ συνήθως (98%) υλοποιείται από παρευρισκόµενους στο χώρο του ατυχήµατος,

Διαβάστε περισσότερα

3 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλίας

3 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλίας 3 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκη, 27.11.2018 1 Δομή Διαχείρισης Τοπικής/ Γενικής Κρίσης Υφιστάμενη δομή Διαχείρισης Τοπικής/ Γενικής Κρίσης Επικεφαλής Ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Προνοσοκοµειακή Επείγουσα Ιατρική

Προνοσοκοµειακή Επείγουσα Ιατρική Ο ιασώστης στην Προνοσοκοµειακή Επείγουσα Ιατρική Βάγγος Γεώργιος ιασώστης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Αναγκαιότητα Επείγουσας Ε. Σ. Υ. Προνοσοκοµειακής Φροντίδας Παγκοσµίως οι πολεµικές ανάγκες δηµιούργησαν την

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2017 ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Συντονιστής Δ/ντής : Ανεζίνης Πλούταρχος, Επίκ. Καθηγητής Ουρολογίας Ιατροί ΕΣΥ : Τζουλάκης Σταύρος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & Αθήνα 6/3/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & Αθήνα 6/3/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΦΕΚ 874/Β/12 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & Αθήνα 6/3/2012 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αριθμ. Πρωτ: Υ4δ/Γ.Π.οικ.22869 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ 8 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ α.-ενημερώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι σε περίπτωση σεισμού το γενικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ Τμήμα Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 1.Χώροι φύλαξης : Προβλέπεται η φύλαξη σε: α) Κεντρική είσοδο Νοσοκομείου β) Πίσω Πύλη γ)τεπ Παθολογικό δ)τεπ Καρδιολογικό ε)περίπολο στ) Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: " Λήψη μέτρων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης σε όλους τους Σχηματισμούς του Ι.Κ.Α."

ΘΕΜΑ:  Λήψη μέτρων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης σε όλους τους Σχηματισμούς του Ι.Κ.Α. ΘΕΜΑ: " Λήψη μέτρων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης σε όλους τους Σχηματισμούς του Ι.Κ.Α." ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Πυροσβεστική Διάταξη Νο 3 Π.Υ. β) Οδηγίες υπ αριθ. 107/1/54/24.11.75 Υπ. Δημ. Τάξεως. γ) Οδηγίες Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Α ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 1. Ο συντονιστής, που είναι η Διευθύντρια και σε περίπτωση απουσίας της η Υποδιευθύντρια κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

3 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλονίκης

3 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλονίκης 3 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκη, 21.11.2018 1 Δομή Διαχείρισης Τοπικής/ Γενικής Κρίσης Υφιστάμενη δομή Διαχείρισης Τοπικής/ Γενικής Κρίσης Επικεφαλής Ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>.

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΑΜΟΣ 10/09/2018 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΑΠ:16 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ: Κοινοβουλευτική ομάδα 1.ΣΥΡΙΖΑ 2.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3.ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 4.ΚΚΕ 5.ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 6.ΠΟΤΑΜΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑ ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ Πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιµασµένοι για την περίπτωση που θα ξεσπάσει φωτιά σε κάποιον από τους χώρους του

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας Οργάνωση, λειτουργία. Δρ. Σπύρου Σπύρος Υποδιοικητής ΕΚΕΠΥ

Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας Οργάνωση, λειτουργία. Δρ. Σπύρου Σπύρος Υποδιοικητής ΕΚΕΠΥ Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας Οργάνωση, λειτουργία και ρόλος του ΕΚΕΠΥ Δρ. Σπύρου Σπύρος Υποδιοικητής ΕΚΕΠΥ Ιστορική αναδρομή Απρ 2004 Νόμος περί ιδρύσεως ΣΟΤΥ για τις ανάγκες του Τομέα Υγείας για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

4 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλίας

4 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλίας 4 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων Διεύθυνση Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Διεύθυνση Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου Λάρισα, 19.12.2018 1 Με απόλυτη επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Γ.Ν ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Γ.Ν ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Γ.Ν ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» Με αφορμή την πάροδο 4μηνου από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διοικήτριας σας καταθέτω τα παρακάτω πεπραγμένα : Α. Με αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕ ΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕ ΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕ ΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Μάρτιος 2018 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των πολιτών

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς

Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς Οδηγίες πριν και κατά τη διάρκεια του σεισμού: Συμμετέχουμε στις ασκήσεις σεισμικού συναγερμού με σκοπό να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο!

Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο! Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο! Ο Όμιλος Όμιλος Ευρωκλινικής VIP services Σημείο Εξυπηρέτησης Νοσηλευομένων Ασθενών (Σημείο Ε.Ν.Α.) Προσωπικός Οδηγός για κάθε ασθενή Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097 e -mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Γιαννούλα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Γιαννούλα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Γιαννούλα Νταβώνη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» Η Νοσηλευτική είναι ανθρωπιστική επιστήμη αλλά και εξειδικευμένη τέχνη..

Διαβάστε περισσότερα

«Πυρκαγιά σε άλσος πλησίον Σταθμού Διανομής» Νικολάου Πλαστήρα 20Α, Σίνδος (ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Πυρκαγιά σε άλσος πλησίον Σταθμού Διανομής» Νικολάου Πλαστήρα 20Α, Σίνδος (ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Πυρκαγιά σε άλσος πλησίον Σταθμού Διανομής» Νικολάου Πλαστήρα 20Α, Σίνδος (ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, η 3η Άσκηση Ετοιμότητας

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασµός Θεσµικό πλαίσιο. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση σεισµού

Σχεδιασµός Θεσµικό πλαίσιο. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση σεισµού Σχέδια Εκκένωσης Κτιρίων Μέτρα Αντισεισµικής Προστασίας ρ Α. Κούρου Προϊσταµένη Τµηµ. Εκπαίδευσης - Ενηµέρωσης Ο.Α.Σ.Π. email: akourou@oasp.gr Ενηµερωτική Ηµερίδα: «ιαχείριση Κρίσεων Φυσικές Καταστροφές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ιστορία της Σ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70,

Διαβάστε περισσότερα

EKAB Κρήτης ηµή µ τρη ρ ς Β ο Β υρ υ β ρ α β χ α άκ ά η κ ς,, Εθ Ε νι ν κό κ Κ έν έ τ ν ρο ρ Άµε µ σ ε η σ ς Β ο Β ήθει ε ας α

EKAB Κρήτης ηµή µ τρη ρ ς Β ο Β υρ υ β ρ α β χ α άκ ά η κ ς,, Εθ Ε νι ν κό κ Κ έν έ τ ν ρο ρ Άµε µ σ ε η σ ς Β ο Β ήθει ε ας α Τροχαία ατυχήµατα σε τουριστικές περιοχές Κρήτη (1995-2005) ηµήτρης Βουρβαχάκης, MD Αναισθησιολόγος, ΕΚΑΒ Κρήτη: ονειρικός προορισµός Μόνιµος πληθυσµός ~600000 (2001) 8-µηνη τουριστική περίοδος 1000000

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Πολιτικός Μηχανικός Προϊσταμένη Τμήματος Αντισεισμικής Τεχνολογίας Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο, Υποδομών, Μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ 1. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου», που εδρεύει στο Βαθύ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης Πληροφορική Υγείας

ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης Πληροφορική Υγείας ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό Δίπλωµα Ειδίκευσης Πληροφορική Υγείας ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 27 Μαρτίου 2016 Ζητούµενα Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ Η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, θα πρέπει να εξασφαλίζει σε

Διαβάστε περισσότερα

4 η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 2016

4 η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 2016 4 η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 2016 «ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΝΤΑΣΗΣ 6,2 R ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ» ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 Με απόλυτη επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΤΕ 23813+50+το τριψήφιο νούμερο που θελετε

ΚΑΛΕΣΤΕ 23813+50+το τριψήφιο νούμερο που θελετε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Π 1 127 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Ν 2 177 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ Ν 2 276 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΓΡΑΜ. ΕΞ. ΙΑΤΡΕΙΩΝ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ Ν 0

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Την Α.Π. 14053/ΕΥΣ 1749/27.03.08 Υπουργική Απόφαση Συστήματος Διαχείρισης, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΑΠΟΦΑΣΗ. 4. Την Α.Π. 14053/ΕΥΣ 1749/27.03.08 Υπουργική Απόφαση Συστήματος Διαχείρισης, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΟΓΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Πυρκαγιά σε άλσος πλησίον Σταθμού Διανομής» Συμβολή των οδών Καπετάν Χάψα με επαρχιακή οδό Θέρμης-Τριαδίου, Θέρμη (ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ)

«Πυρκαγιά σε άλσος πλησίον Σταθμού Διανομής» Συμβολή των οδών Καπετάν Χάψα με επαρχιακή οδό Θέρμης-Τριαδίου, Θέρμη (ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ) «Πυρκαγιά σε άλσος πλησίον Σταθμού Διανομής» Συμβολή των οδών Καπετάν Χάψα με επαρχιακή οδό Θέρμης-Τριαδίου, Θέρμη (ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ) Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2018 στη Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες,

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, διέπεται από τις αρχές του προτύπου Beveridge. «το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ Οργανόγραμμα Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Εγκρίθηκε από την Ολομ. Δ.Σ. αριθμ. 21/16,17.9.2010) Ειδικές Επιτροπές & Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Γραμματείας & Επικοινωνίας Δ.Σ. Αντιπρόεδρος Α Επιστημονική Επιτροπή Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός πολιτών Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας Μονάδα Νάουσας

Οδηγός πολιτών Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας Μονάδα Νάουσας Οδηγός πολιτών Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας Μονάδα Νάουσας Καλωσόρισμα Αγαπητοί ασθενείς και επισκέπτες, Η Διοίκηση και το προσωπικό της Μονάδας Νάουσας του Γ.Ν. Ημαθίας σας καλωσορίζει και σας εύχεται καλή

Διαβάστε περισσότερα

Δεκάλογος της πρόληψης ή έστω της μείωσης του κινδύνου μιας πυρκαγιάς :

Δεκάλογος της πρόληψης ή έστω της μείωσης του κινδύνου μιας πυρκαγιάς : ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ --------------- ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ «ΛΟΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΕΤΩΝ» ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Σε περίπτωση που εκδηλωθεί πυρκαγιά στην κατασκήνωση ή κάπου κοντά

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 06/05/2019. Αρ. Πρωτ: 753. ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ κο Παναγιώτη Τζανετή

Αθήνα, 06/05/2019. Αρ. Πρωτ: 753. ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ κο Παναγιώτη Τζανετή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ- ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ν.Ε.)- Ν.Π.Δ.Δ. Ταχ. Δ/ση :Β. Σοφίας 47 Τ.Κ. :106 76 Αθήνα Τηλ. :210-3648044 :210-3648048 Φαξ :210-3648049 E- mail : info@enne.gr

Διαβάστε περισσότερα

4 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλονίκης

4 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Θεσσαλονίκης 4 η Άσκηση Ετοιμότητας Περιοχή Αδείας Διεύθυνση Εταιρικών Υποθέσεων Διεύθυνση Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Διεύθυνση Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου Θεσσαλονίκη, 18.12.2018 1 Με απόλυτη επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας»

Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας» Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας» Όσο πιο προσεκτικοί, ήπιοι και ευγενικοί είναι οι χειρουργικοί χειρισμοί, τόσο λιγότερος είναι ο μετεγχειρητικός πόνος του ασθενούς, πιο σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ Χαλκίδα, 22/06/2017 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ. Πληροφορίες: κος Κιούσης, τηλ.: Προς : Υπουργό Υγείας Κο Ξανθό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ Χαλκίδα, 22/06/2017 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ. Πληροφορίες: κος Κιούσης, τηλ.: Προς : Υπουργό Υγείας Κο Ξανθό ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΣΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ Χαλκίδα, 22/06/2017 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ Αρ. πρωτ:12 Πληροφορίες: κος Κιούσης, τηλ.: 6972031682 Προς : Υπουργό Υγείας Κο Ξανθό Θέµα : «Ενηµέρωση για τα προβλήµατα που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ Το Σχέδιο Αντιµετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ ή Σχέδιο) εκπονείται από µία Επιχείρηση ή Εγκατάσταση για να αποτελέσει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠ. Κτενίδου Βαλασία Φαφούτη Παναγιώτα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠ. Κτενίδου Βαλασία Φαφούτη Παναγιώτα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠ Κτενίδου Βαλασία Φαφούτη Παναγιώτα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΕΠ ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μελέτη των βασικών αξόνων που διέπουν την καλή Οργάνωση και Λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Νέο Κύκλο Σεμιναρίων Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2018»

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Νέο Κύκλο Σεμιναρίων Εφαρμοσμένης Εκπαίδευσης για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2018» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Λάρισα: 16/2/2018 5 η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ»

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α

Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 417 ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ Τ.Κ. 11143 ΑΘΗΝΑ (είσοδος από Κοκκινάκη) ΤΗΛ.: 2131311568-9, 2102517292 - FAX:2102517292 ΟΝΟΜΑ:. ΕΠΩΝΥΜΟ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΗΛ.: FAX:. Αφού έλαβα γνώση ότι το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Έχοντας υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Έχοντας υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αλυκές Ποταμού Ταχ. Κώδικας : 49100 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Το Υπουργείο Υγείας, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών

Διαβάστε περισσότερα

«Βλάβη σε μονωτικό σύνδεσμο στο Σταθμό Εισόδου Δικτύου Διανομής, Βόρειας Λάρισας - Έκτακτη τροφοδότηση Βιομηχανικού πελάτη με CNG»

«Βλάβη σε μονωτικό σύνδεσμο στο Σταθμό Εισόδου Δικτύου Διανομής, Βόρειας Λάρισας - Έκτακτη τροφοδότηση Βιομηχανικού πελάτη με CNG» «Βλάβη σε μονωτικό σύνδεσμο στο Σταθμό Εισόδου Δικτύου Διανομής, Βόρειας Λάρισας - Έκτακτη τροφοδότηση Βιομηχανικού πελάτη με CNG» Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση κρίσεων Τον Ιούνιο του 2018 στη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Θεσσαλονίκη 2011 Κανονισµός ιαχείρισης Παραπόνων και Καταγγελιών 1 Επιµέλεια: Χρήστος Ζηλίδης, ιοικητής 3ης

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης 1 η Δημόσια Λογοδοσία Δευτέρα 22 Ιανουαρίου Αχιλλέας Γερόπουλος Διοικητής Νοσοκομείου

Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης 1 η Δημόσια Λογοδοσία Δευτέρα 22 Ιανουαρίου Αχιλλέας Γερόπουλος Διοικητής Νοσοκομείου Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης 1 η Δημόσια Λογοδοσία Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 Αχιλλέας Γερόπουλος Διοικητής Νοσοκομείου Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης Δημόσια Λογοδοσία στο προσωπικό του Νοσοκομείου Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 15ο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ. Α. Τ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 15ο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ. Α. Τ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5ο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Κ. Α. Τ. ΕΙ ΟΣ CPV : 90900-8 : ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ Αριθµός αποασχολούµενων ατόµων σε ωρη βάση 0 Εργατοώρες ετησίως 6.70. ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες προς νοσηλευόµενους

Oδηγίες προς νοσηλευόµενους Oδηγίες προς νοσηλευόµενους Ο Ευρωκλής και η Νίκη σας δίνουν οδηγίες για τη διαµονή σας στην κλινική περιεχόµενα Διαδικασίες εισαγωγής...4 Τι θα πρέπει να γνωρίζετε κατά την διαµονή σας στην Ευρωκλινική

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΟΔΡΟΜΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΣΤΟΥΣΝΕΟΥΣ»

«ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΟΔΡΟΜΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΣΤΟΥΣΝΕΟΥΣ» «ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤΟΔΡΟΜΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΖΩΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΣΤΟΥΣΝΕΟΥΣ» ΕΚΑΒΠΡΙΝ& ΜΕΤΑ, ΓΙΑΜΙΑΖΩΗΜΕΤΑ Παπανικολάου Σπυρίδων Γενικός Χειρουργός, Εντατικολόγος ΙατρόςΕπείγουσαςΙατρικής (ΕΚΑΒ) Ε.Κ.Α.Β. Ι Είναι ο μοναδικός επίσημος

Διαβάστε περισσότερα

1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού

1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού 1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού α. Ενέργειες Εκπαιδευτικών και Διοίκησης Διατηρούν την ψυχραιμία τους. Ζητούν από τους μαθητές τους να καλυφθούν κάτω από τα θρανία τους, κρατώντας με το χέρι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ Σε περίπτωση προγραμματισμένης ή έκτακτης νοσηλείας Σας συστήνουμε να ανατρέξετε στον Οδηγό Μέλους Κανονισμό Παροχών του Ταμείου μέσω του οποίου θα λάβετε κάθε αναγκαία

Διαβάστε περισσότερα

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης.

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Γ.Ε.: Γ32/ 978/31-5-2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ, ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΕΣΩΤ. ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ- ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ, ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΕΣΩΤ. ΤΖΑΜΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ- ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ A-1. ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ) ΩΡΟΣ: ΚΩΔ.: ΗΜΕΡ/ΝΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΩΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡ. ΑΞΙΟΛ. ΠΡΟΓΡ. ΑΞΙΟΛ. ΘΑΛΑΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 15/2017

Α Π Ο Φ Α Σ Η 15/2017 Αθήνα, 01-02-2017 ΑΠ: Γ/ΕΞ/624-1/01-02-2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475600 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ Η 15/2017

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Νοσηλευομένου EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Σας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!

Οδηγός Νοσηλευομένου EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Σας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση! Οδηγός Νοσηλευομένου EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Σας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση! Πίνακας περιεχομένων Πρόσβαση στην κλινική... 3 Χάρτης... 3 Συγκοινωνία... 3 Χρήσιμα Τηλέφωνα... 3 Γενικές Παροχές...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόµενα Σελίδα 1. Εισαγωγή.3 2. Σύνταξη Σχεδίου ιαχείρισης κρίσεων 3 3. Κατάλογος της διαδικασίας διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. - Ε.Σ.Υ. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.-Ε.Σ.Υ.) Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΩΟ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

ΜΗΤΡΩΟ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ Βασιζόµενοι στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των προηγούµενων οµιλητών είναι εύκολο να αντιληφθούµε πόσο ουσιαστική και επιτακτική είναι η ανάγκη της δηµιουργίας ενός µητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 142 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1. Εισαγωγή Το 142 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17/1974 ως Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: 2η ενότητα: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ

Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: 2η ενότητα: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ Μετεκπαιδευτικά μαθήματα από τον Ι.Σ.Α. και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Β' ΚΥΚΛΟΣ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ 2η ενότητα: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ Σωστικές ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Βασιλικόπουλος Θεόδωρος, Μιχαλόπουλος Διονύσιος (Επικαιροποίηση Ιανουάριος 2016)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Βασιλικόπουλος Θεόδωρος, Μιχαλόπουλος Διονύσιος (Επικαιροποίηση Ιανουάριος 2016) ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΝΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ- ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μ.Τ.Ν. Σκοπός: Η ασφαλής διαχείριση των ασθενών υπο αιµοκάθαρση σε κατάσταση µαζικών καταστροφών ή έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ Π.

ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗΣ Π. Αναγκαιότητα ειδικότητας επείγουσας ιατρικής στην καθημερινή πρακτική του ΤΕΠ 10 ο Πανελλήνιο, 9 ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νοσηλευτικής Ηράκλειο 27 30 Απριλίου 2017 ΤΕΠ Κύρια Σημεία : Τι είναι το ΤΕΠ και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ - ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ - ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ Σκοπός Το παρόν αποτελεί το πλαίσιο που θα καθορίζει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών

Διαβάστε περισσότερα

Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ».

Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ». Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ». Με την υπ αριθμ. Α3α/οικ.4121/19-1-2017 εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΧΟΥ345ΥΤΟ-ΝΓΥ) του Υπουργείου Υγείας, καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

«Άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού»

«Άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού» «Άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού» Οδηγίες 1. Η έναρξη της άσκησης σηματοδοτείται από ένα παρατεταμένο κουδούνισμα, που ακολουθείται από το φωνητικό πρόσταγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ σε περίπτωση ΣΕΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ σε περίπτωση ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ σε περίπτωση ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ Τμήμα Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: Α) ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (Π.Γ.Ν.Λ., Γ.Ν.Λ.)

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: Α) ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (Π.Γ.Ν.Λ., Γ.Ν.Λ.) Λάρισα 28-04-2016 Αριθ. Πρωτ.: 22549 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (Π.Γ.Ν.Λ. ΚΑΙ Γ.Ν.Λ.) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1. Για τη σχετική προσέγγιση της ασφάλισης πρέπει να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. 2. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3878, 30/6/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3878, 30/6/2004 a Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3878, 30/6/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΉΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3878 της 30ής ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας)

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α (συμπληρώνεται από τους προϊσταμένους των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΑ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Β. Ψαριανός, Καθ. ΕΜΠ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Β. Ψαριανός, Καθ. ΕΜΠ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Β. Ψαριανός, Καθ. ΕΜΠ Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Οδική Ασφάλεια και ΕΚΑΒ Μετά το Ατύχημα ΤΙ; Αθήνα, 28.9.06 1 ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΛΩΡΟΣ -Φ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ!!

ΦΛΩΡΟΣ -Φ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ!! ΦΛΩΡΟΣ -Φ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ-ΕΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ-ΕΚΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ 25-4- 2014 1η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΦΥΛΑΞΗΣ Προς την Γραµµατεία ιοικητικού Συµβουλίου ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Τμήμα Πληροφορικής 2313-324 378 it2@psychothes.gr 2313-324 370 2313-324 109 Γραφείο Προσωπικού-Προϊστάμενος prosop_pr@psychothes.

ΠΥΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Τμήμα Πληροφορικής 2313-324 378 it2@psychothes.gr 2313-324 370 2313-324 109 Γραφείο Προσωπικού-Προϊστάμενος prosop_pr@psychothes. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ FAX E-MAIL 2313-324 314 2313-324 100 Τηλεφωνικό Κέντρο ΠΥΛΗ 2313-324 131 2313-324 245 Πύλη 2313-324 300 Προσωπικό Ασφάλειας (Security) ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2313-324 340 ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ dioikitis@psychothes.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. οικ. 824. Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Αριθ. Πρωτ. οικ. 824. Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-4-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Τμήμα: Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Πληροφορίες: Δρ Κούρου Α. e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κρίσιμα Σημεία Ανάπτυξης Προϋπολογισμού κατά Τμήμα, οι Απαντήσεις της Λογιστικής και η Πλευρά της Λήψης Αποφάσεων

Τα Κρίσιμα Σημεία Ανάπτυξης Προϋπολογισμού κατά Τμήμα, οι Απαντήσεις της Λογιστικής και η Πλευρά της Λήψης Αποφάσεων Τα Κρίσιμα Σημεία Ανάπτυξης Προϋπολογισμού κατά Τμήμα, οι Απαντήσεις της Λογιστικής και η Πλευρά της Λήψης Αποφάσεων Εισηγητής: Θωμάς Χ. Λάζαρης Οικονομολόγος Υγείας Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας 1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Θέκλα Θωμά Τμήμα Προγραμματισμού Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Α.Τ.Ε.Ι.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ι.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ Το δέρμα αποτελείται από 2 στιβάδες: i. Επιδερμίδα ii. Κυρίως δέρμα ή χόριο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Κυριότερες λειτουργίες δέρματος: i.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ Προϊσταμένη Τμήματος Αντισεισμικού Σχεδιασμού Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 2016

2 η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 2016 2 η ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ 2016 «Ταυτόχρονη Έλλειψη αερίου λόγω θραύσης αγωγού» Συμβάν Νο 1 Τρίκαλα Πάρκο Ματσόπουλου Συμβάν Νο 2 Λάρισα Τερψιθέα 21 Οκτωβρίου 2016 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Συμβάν

Διαβάστε περισσότερα