ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ

2

3 Περιεχόμενα 1 Πριν να βάψετε Συνθήκες Αερισμός Αφαίρεση παλαιού χρώματος...4 Καθαρισμός και αφαίρεση λιπαρών..... ουσιών...5 Λείανση Στοκάρισμα Υπολογισμός της επιφάνειας για βαφή... 9 Επαναβαφή Υφαλόχρωματα Επαναβαφή Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία.. 13 Πάχος στρώματος Πινέλα Ρολό βαφής Ταμπόν βαφής Σπρέυ Επιλέγοντας το σωστό σύστημα Βαφή & Προδιαγραφές Βαφή γενικές συμβουλές Βαφή πλαστικοποιημένων σκαφών (φάιμπεργκλας) Βαφή μετάλλου Βαφή και Βερνίκωμα ξύλου Σκάφη από πολυεθυλένιο Καταστρώματα, σεντίνες & χώροι φύλαξης Καρίνες Προπέλες εξωλέμβιες και μηχανικά μέρη πρύμνης Επαναβαφή όλων των υποστρωμάτων. 28 Κάτω από την ίσαλο Οσμωση Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα Οσμωση - Προστασία Οσμωση - Αντιμετώπιση Οσμωση - Θεραπεία Αστάρια...39 Στοκάρισμα & ευθυγράμμιση Τελικό χρώμα Βερνίκια...44 Ξύλο ΤΙΚ...47 Υφαλοχρώματα Διαλυτικά Συντήρηση Υγιεινή και ασφάλεια Προβλήματα-Αποκατάσταση Τεχνικοί όροι Ευρετήριο Περιεχόμενο Χρωματολόγιο Υφαλοχρώματα Χρωματολόγιο Τελικά χρώματα

4 2 HEMPEL HEMPEL Θέλουμε η εμπειρία σας από τα προϊόντα μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Ο οδηγός χρωμάτων αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Κι αυτό όχι μόνο επειδή περιέχει λεπτομέρειες για όλη τη γκάμα προϊόντων μας, αλλά επειδή αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό, ο οποίος θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά κάθε εργασία βαφής. Εμείς από πλευράς μας σας μεταβιβάζουμε τα χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσής μας, με δύο στόχους στο μυαλό: αφενός να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη και αφετέρου τα έργα σας να σημειώσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Τα προϊόντα μας είναι εύκολα στη χρήση. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες υποστρωμάτων, συνθήκες και τεχνικές. Με τη Hempel, μπορείτε να εμπιστεύεστε μια μόνο μάρκα για όλες τις απαιτήσεις σας δεν είναι ανάγκη να συνδυάζετε και να ταιριάζετε τα προϊόντα. Τα προϊόντα μας υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους και αναπτύσσονται σύμφωνα με τα υψηλότερα κριτήρια. Επιπλέον, πληρούν όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές και νομοθετικές απαιτήσεις. Όλα τα σκάφη χρειάζονται συντήρηση, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της σεζόν. Γι' αυτό το λόγο, η Hempel ανέπτυξε μια νέα σειρά προϊόντων συντήρησης σκάφους, τα οποία διασφαλίζουν ότι η συντήρηση του σκάφους σας γίνεται εύκολα και απλά. Η νέα γκάμα προϊόντων μας είναι αποτελεσματική και φιλική προς το χρήστη και καλύπτει όλες τις ανάγκες, σε ό,τι αφορά τη συντήρηση του σκάφους σας. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη περιγραφή των νέων προϊόντων στις σελίδες Η νέα σειρά προϊόντων συντήρησης σκάφους της Hempel κυκλοφορεί σε νέες συσκευασίες, πιο φιλικές προς το χρήστη. Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση και καλή σεζόν!

5 Πριν να βάψετε 3 Συνθήκες Ολα τα χρώματα HEMPEL είναι πολύ ανεκτικά στις συνθήκες εφαρμογής τους, που, όπως γνωρίζετε, μπορούν να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό. Ολοι οι χρόνοι σκλήρυνσης και επίστρωσης που αναφέρονται σ αυτό το βιβλίο υπολογίζονται με βάση την ακόλουθη υπόθεση: Θερμοκρασία 20 C Σχετική υγρασία (RH) 60-65% Καλά αεριζόμενος χώρος εργασίας Πριν να βάψετε Θερμοκρασία Η βαφή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλη ποικιλία θερμοκρασιών, ωστόσο θα πρέπει να προσαρμόσετε τον χρόνο στεγνώματος και σκλήρυνσης ανάλογα. Μια καλή συμβουλή είναι να διπλασιάσετε τον χρόνο στεγνώματος/σκλήρυνσης με πτώση 10 C και να τον περιορίσετε στο μισό με αύξηση 10 C (προσαρμοστείτε σύμφωνα με αυτές τις θερμοκρασίες). Οι ιδιότητες του χρώματος αλλάζουν με τις μεταβολές της θερμοκρασίας. Το χρώμα πήζει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες γεγονός που κάνει την εφαρμογή του πιο δύσκολη. Πάντοτε σημειώνετε τις σωστές/μέγιστες αναλογίες διαλυτικού και προσέξτε να μην προσθέτετε μεγαλύτερη ποσότητα απ όση συνιστάται. Σε υψηλές θερμοκρασίες, οι αυξημένοι χρόνοι στεγνώματος/σκλήρυνσης του χρώματος μειώνουν την ρευστότητα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ορατά σημάδια κακής επίστρωσης χρώματος κατά την εφαρμογή του. Αυτό επίσης ισχύει όταν η βαφή γίνεται σε άμεσο φως ημέρας όπου η επιφάνεια του σκάφους έχει πολύ πιο υψηλή θερμοκρασία από εκείνη του περιβάλλοντος. Η ελάχιστη θερμοκρασία εφαρμογής για τα περισσότερα προϊόντα της HEMPEL είναι 5 C. Οι εξαιρέσεις σ αυτόν τον κανόνα είναι το POLYBEST, το DIAMOND VARNISH και το ΗIGH PROTECT που δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε θερμοκρασία μικρότερη των 10 C. Aυτά τα όρια πρέπει να τηρούνται καθώς τα προϊόντα δεν θα σκληρύνουν όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από τις ενδεδειγμένες και θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία φτωχής στρώσης χρώματος και κακή πρόσφυση μεταξύ των στρωμάτων ºF ºC Σχετική υγρασία Σε ιδανικές συνθήκες η σχετική υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 65% (αυτό μετράται με την χρήση υγρασιόμετρου). Ενα καλό τεστ είναι να υγράνετε την επιφάνεια που θα βαφεί και αν στεγνώσει σε λεπτά, τότε είναι κατάλληλη για βάψιμο. Το βάψιμο σε εξωτερικό χώρο δεν πρέπει να γίνεται πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά στην διάρκεια της ημέρας όταν υπάρχει κίνδυνος υγρασίας ή δροσοσταλίδων.

6 4 Πριν να βάψετε Πριν να βάψετε Αερισμός Εσωτερικοί χώροι Ο άφθονος αερισμός είναι σημαντικός για να επιτρέψει στα διαλυτικά χρώματος να εξατμισθούν για να επιτρέψει στο χρώμα να στεγνώσει σωστά και να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες. Εξωτερικοί χώροι Οταν βάφετε σε εξωτερικό χώρο, επιλέξτε ημέρα χωρίς αέρα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να κολλήσει σκόνη στην επιφάνεια βαφής και να μπορέσουν τα χρώματα να στεγνώσουν φυσικά για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Αφαίρεση παλαιού χρώματος και υφαλοχρώματος Η ενδεχομένως δύσκολη δουλειά αφαίρεσης παλαιών χρωμάτων μπορεί να γίνει πιο εύκολη με την χρήση αφαιρετικών υλικών χρωμάτων και υφαλοχρωμάτων. Το PAINT STRIPPER είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αφαιρετικό χρώματος, με διαλυτικά, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες βαμμένες ή βερνικωμένες επιφάνειες. Το PAINT STRIPPER εφαρμόζεται με πινέλο ή ρολό σε στεγνή επιφάνεια. Αφήστε το να δράσει για 15 έως 30 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί ή να ανασηκωθεί το χρώμα. Ο χρόνος δράσης είναι σύντομος για υφαλοχρώματα, αλκυδικά χρώματα και βερνίκια, και μεγαλύτερος για χρώματα που περιέχουν σιλικόνη και εποξικά χρώματα. Να χρησιμοποιείται με προσοχή σε φάιμπεργκλας και πλαστικά (μπορεί να φθείρει ορισμένα θερμοπλαστικά). Πριν τη χρήση, δοκιμάστε 2.5l το σε μια μικρή επιφάνεια και καταγράψτε το χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία. Να αποφεύγετε την εφαρμογή σε περιοχές μεγάλης έκτασης με ένα μόνο πέρασμα. Συνιστάται η κάλυψη της περιοχής που επεξεργάζεστε με αλουμινόχαρτο, για την αποφυγή υπερβολικής εξάτμισης των ενεργών διαλυτικών. Ξύστε το παλιό χρώμα και καθαρίστε με ζεστό νερό και SHAMPOO. Παλιές επιστρώσεις και επιστρώσεις μεγάλου πάχους μπορεί να απαιτούν την επανάληψη της διαδικασίας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το PAINT STRIPPER μπορεί να φθείρει ορισμένα πλαστικά. Σας συνιστούμε πριν την εφαρμογή να δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικό αφαιρετικό, τότε οι ξύστρες χρώματος αποτελούν ένα πολύ καλό μέσο για την αφαίρεση χρωμάτων και βερνικιών (όχι υφαλοχρωμάτων). πιστόλια θερμού αέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση χρωμάτων και βερνικιών, αλλά όχι υφαλοχρωμάτων. προσέχετε πάντα να μην καταστρέψετε / κάψετε το υπόστρωμα. η λείανση (τρίψιμο) είναι μία καλή μέθοδος για την αφαίρεση όλων των χρωμάτων και υφαλοχρωμάτων για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, ίσως είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε επαγγελματία! Για την αφαίρεση χρωμάτων, να επιλέγετε πάντα χοντρό γυαλόχαρτο και να προσέχετε να μην καταστρέψετε το υπόστρωμα.

7 Πριν να βάψετε 5 Καθαρισμός και αφαίρεση λιπαρών ουσιών Η σωστή προετοιμασία της επιφάνειας είναι ουσιώδης για την επίτευξη αποτελέσματος καλής ποιότητας. Μέρος αυτής της προετοιμασίας είναι να βεβαιωθούμε ότι η επιφάνεια είναι καθαρή. Αφαίρεση λιπαρών ουσιών πριν από τη βαφή PRE-CLEAN Καθαριστικό υψηλής απόδοσης, για τον προκαταρκτικό καθαρισμό και την απομάκρυνση καυσίμων, λαδιών, γράσων, κεριού και σιλικόνης από επιφάνειες gelcoat και βαμμένες επιφάνειες. Να χρησιμοποιείται πριν τη βαφή και για βαθύ καθαρισμό. Αραιώστε 1 μέρος PRE-CLEAN με 20 μέρη νερού για γενικό καθαρισμό, και σε αναλογία 1:10 για πιο απαιτητικό καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε το για τον καθαρισμό πινέλων, τα οποία είναι καλυμμένα με χρώμα που εν μέρει έχει σκληρύνει. Να μην χρησιμοποιείται σε γυμνό ή ακατέργαστο ξύλο, το οποίο ενδέχεται να απορροφήσει το νερό. Πριν να βάψετε DEGREASER Xρησιμοποιείται για την αφαίρεση όλων των στοιχείων που ρυπαίνουν μια επιφάνεια ( περιλαμβάνονται κερί ή σιλικόνη πάνω σε καινούριο gelcoat) πριν από οποιαδήποτε βαφή. Πάντα χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πανί για να αποφεύγετε τη ρύπανση της επιφάνειας. Η αφαίρεση λιπαρών ουσιών πρέπει να γίνεται σε καλά αεριζόμενο χώρο με την χρήση καθαρού απορροφητικού πανιού βουτηγμένου σε DEGREASER. Χρησιμοποιήστε το μουσκεμένο πανί με κυκλικές κινήσεις καθαρίζοντας επιφάνεια 1m² κάθε φορά και αλλάζοντας επιφάνεια του πανιού πριν πάτε στο επόμενο τμήμα. Στην διάρκεια αυτής της διαδικασίας πρέπει να χρησιμοποιούνται γάντια προστασίας και προστατευτικά γυαλιά. Η ποσότητα DEGREASER που περισσεύει πρέπει να σκουπίζεται από την επιφάνεια με ένα άλλο στεγνό πανί. Μπορείτε να ελέγξετε την επιφάνεια για λιπαρές ουσίες ψεκάζοντας με νερό. Αν σχηματισθούν στρογγυλές σταγόνες, η επιφάνεια είναι ακόμα λιπαρή και χρειάζεται περισσότερο DEGREASER. Aν το νερό τρέξει ομοιόμορφα, τότε δεν έχει μείνει λιπαρή ουσία στην επιφάνεια. SHAMPOO Kαθαριστικό συμπυκνωμένο χωρίς διαλυτικά για χρήση στον καθημερινό καθαρισμό φάιμπεργκλας, βαμμένων και βερνικωμένων επιφανειών. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στον καθαρισμό καλυμμάτων του σκάφους και είναι βιοδιασπώμενο. Αραιώστε με γλυκό νερό σε αναλογία 1:10. Απλώστε με μαλακό πινέλο ή ύφασμα. Για καθαρισμό με μεγάλη πίεση αραιώστε 1:5. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε με γλυκό νερό. HEMPEL S ANTIFOULING REMOVER Αφαιρεί δραστικά υφαλοχρώματα, χλωριωμένο καουτσούκ, ακρυλικά υλικά και άλλα. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για την αφαίρεση υφαλοχρωμάτων από σκάφη από φάιμπεργκλας-πολυεστέρα. 750ml

8 6 Πριν να βάψετε - Λείανση Πριν να βάψετε Λείανση Για να επιτύχετε καλό αποτέλεσμα κατά την επίστρωση, η επιφάνεια που πρόκειται να βαφεί πρέπει να είναι στεγνή, καθαρή, χωρίς λιπαρές ουσίες, ομαλή αλλά όχι υπερβολικά λεία. Ξηρό γυαλοχαρτάρισμα Συνιστάται για την αφαίρεση στόκου ή παλαιού χρώματος (εκτός υφαλοχρωμάτων καθώς η σκόνη που παράγεται είναι τοξική) και την αρχική προετοιμασία ξύλου, αλουμινίου, μόλυβδου και πολυεστέρα. Το τρίψιμο με ξηρό γυαλόχαρτο προκαλεί πολλή σκόνη και πρέπει πάντοτε να φοράτε μάσκα καλής ποιότητας και προστατευτικά γυαλιά. Το ξηρό γυαλόχαρτο διατίθεται σε διάφορα νούμερα σε φύλλα ή ρολό. Για να επιτύχετε ομοιόμορφη λείανση τυλίξτε το γυαλόχαρτο γύρω από ένα τάκο από φελλό. Υγρή λείανση Στα υφαλοχρώματα πρέπει να γίνεται πάντα υγρή λείανση για να αποφεύγεται η εισπνοή σωματιδίων τοξικής σκόνης. Νέες επιστρώσεις HARD RACING μπορούν να λειανθούν για πολύ λείο αποτέλεσμα.. Το υγρό γυαλόχαρτο διατίθεται σε φύλλα διαφορετικού πάχους και πρέπει να χρησιμοποιείται γύρω από τάκο από φελλό για να επιτυγχάνεται ομοιόμορφα λεία επιφάνεια Επιλέγοντας το σωστό γυαλόχαρτο επιφάνεια για τρίψιμο Γυαλόχαρτο Υγρό γυαλόχαρτο Νο. Νο. στόκος δύο συστατικών N/A νέο gel coat πριν από το αστάρωμα και το υφαλόχρωμα Επιφάνειες ήδη βαμμένες Fiberglass πριν από το βάψιμο Χρώμα ή βερνίκι HARD RACING Υφαλοχρώματα (φινίρισμα αγώνων) Φθαρμένο gelcoat

9 Πριν να βάψετε 7 Μηχανική λείανση Οι κύριοι τύποι μηχανικής λείανσης είναι: Τριβείο με ιμάντα-belt Sander Επιτρέπει την γρήγορη αφαίρεση υλικού από επίπεδες επιφάνειες. Πριν να βάψετε Εκκεντρα παλμικά-διπλής δράσης τριβεία Επιτρέπει την γρήγορη αφαίρεση υλικού από τις περισσότερες επιφάνειες. Με προσεκτική επιλογή του κατάλληλου γυαλόχαρτου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόχειρο τρίψιμο μέχρι το τελικό γυαλοχαρτάρισμα των υποστρωμάτων πριν από την εφαρμογή της τελικής επίστρωσης χρώματος. Εκκεντρο τριβείο Μηχάνημα τριψίματος γενικής χρήσης για τα περισσότερα είδη προετοιμασίας. Λειτουργεί με απλό γυαλόχαρτο καθιστώντας το έτσι σχετικά οικονομικό μηχάνημα τριψίματος. Αμμοβολή Ο ψαμμίτης, ο πηλός τριψίματος, η άμμος χρησιμοποιούνται όλα για λείανση. Συνήθως, αυτός ο τρόπος αφαίρεσης χρώματος και επιστρώσεων χρησιμοποιείται από επαγγελματία που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να σας δώσει ιδανική επιφάνεια για επόμενες επιστρώσεις. Συμβουλή το γυαλόχαρτο να μην διαπεράσει το λεπτό στρώμα του καπλαμά. να χρησιμοποιείτε πιστόλια θερμού αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία και με μεγάλη προσοχή. εξαρτήματα μηχανημάτων διάτρησης και τροχιστικά μηχανήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για σκληρό τρίψιμο, καθώς ενδέχεται να διαπεράσουν την επιφάνεια και να αφήσουν σημάδια. η αμμοβολή με υλικά όπως ο αμμόλιθος και η άμμος αποτελεί την καλύτερη μέθοδο προετοιμασίας και χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες. H μέθοδος αυτή διασφαλίζει βέλτιστο προφίλ επιφάνειας για το σύστημα βαφής.

10 8 Πριν να Βάψετε Στοκάρισμα & ευθυγράμμιση Πριν να Βάψετε - Στοκάρισμα & ευθυγράμμιση Το στοκάρισμα και η ευθυγράμμιση θα δώσει αεροδυναμική στην επιφάνεια του σκάφους σας. Οταν το υπόστρωμα έχει υποστεί ζημιές, το γέμισμα (στοκάρισμα) και ίσιωμα θα είναι απαραίτητα. Πρόκειται για διαδικασία δύο σταδίων. Στοκάρισμα Το στοκάρισμα είναι η εφαρμογή κατάλληλου προϊόντος γεμίσματος σε τραχιά, καθαρή επιφάνεια είτε για να γεμίσει ένα μικρό ελάττωμα είτε για να γεμίσει η επιφάνεια ώστε να επιτευχθεί το απαιτούμενο προφίλ. Οταν στοκάρετε σε σημεία μόνο, ο στόκος πρέπει να απλώνεται με ειδικό μαχαίρι ή σπάτουλα. Για μεγάλες επιφάνειες είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια φαρδιά σπάτουλα. Προσέξτε να χρησιμοποιήσετε την σωστή ποσότητα στόκου, καθώς η υπερβολική ποσότητα θα χρειαστεί επί πλέον χρόνο για ευθυγράμμιση. Οταν στοκάρετε τρύπες με μεγάλο βάθος ή μεγάλες περιοχές σας συνιστούμε να απλώνετε αρκετές στρώσεις στόκου καθώς αυτό θα εξαλείψει την πιθανότητα υπεργεμίσματος ή κρεμάσματος σε κάθετες επιφάνειες. Το στοκάρισμα πρέπει να γίνεται ανάμεσα στις στρώσεις, κατά προτίμηση στρώσεις ασταριού. Ευθυγράμμιση Μόλις οι στοκαρισμένες περιοχές στεγνώσουν, μπορείτε να λειάνετε. Αυτό γίνεται με γυαλοχαρτάρισμα της στοκαρισμένης επιφάνειας και της γύρω περιοχής μέχρι να αποκτήσει ίσιο προφίλ. Τοπικό ίσιωμα Το τοπικό ίσιωμα γίνεται καλύτερα τρίβοντας με γυαλόχαρτο. Ευθυγράμμιση μεγάλων περιοχών Οι μεγάλες περιοχές μπορούν να ισιωθούν με διάφορα εργαλεία. Πρόχειρη λείανση μπορεί αρχικά να γίνει με χρήση γωνιακού τροχού με κατάλληλους δίσκους λείανσης και κατόπιν τριβείου. Για την χρήση αυτών των εργαλείων απαιτείται εμπειρία για την επίτευξη επίπεδης επιφάνειας. Συχνότερα, είναι πιο επιτυχημένη η διαδικασία με το χέρι, που είναι πιο αργή αλλά δίνει πιο ίσια επιφάνεια.

11 Πριν να βάψετε - Υπολογισμός της επιφάνειας για βαφή Υπολογισμός της επιφάνειας για βαφή Επιφάνεια Καταστρώματος και υπερκατασκευών (LOA + B) x (F x 2) = Εξαλα LOA x B x 0.75 = Κατάστρωμα Επιφάνεια κάτω από το νερό LWL x (B + D) x 0.85 = Υφαλα LWL x (B + D) x 0.75 = Υφαλα LWL x (B + D) x 0.50 = Υφαλα 9 Πριν να βάψετε - Υπολογισμός της επιφάνειας για βαφή Πίνακας Μετατροπής LOA= Ολικό μήκος 1 πόδι: 0,305 μέτρα LWL= Μήκος ισάλου 1 μέτρο: 3,28 πόδια B= Μέγιστο πλάτος 1 τετρ. Πόδι: 0,093 τετρ. μέτρα D= Bύθισμα 1 τετρ. Μέτρο: 10,763 τετρ. πόδια F= Εξαλα 1 γαλόνι UK.: λίτρα 1 λίτρο: 0,22 γαλόνι UK 1 γαλόνι USA.: 3,785 λίτρα 1 λίτρο: 0,264 γαλ. USA Απαιτούμενα λίτρα= Συνολική επιφάνεια Συνιστώμενο ποσοστό κάλυψης χρώματος

12 10 Υφαλόχρωμα Υφαλόχρωμα απαιτούμενο για 2 στρώσεις Πτερυγωτή τροπίδα Πλήρης τροπίδα Motor cruise 6m 7.5m 8.5m 10m 11.5m 13m m 18m 20m 23m 20ft 25ft 28ft 33ft 38ft 43ft 48ft 53ft 60ft 66ft 76ft 2x 750ml 3x 750ml 1x 2.5l 1x 2.5l 1x 750ml 1x 2.5l 3x 750ml 2x 2.5l 1x 750ml 2x 2.5l 3x 750ml 3x 2.5l 2x 750ml 1.5 l 2.25 l 2.5 l 3.25 l 4.75 l 5.75 l 7.25 l 9 l 1x 1x 1x 2.5l 2.5l 2.5l 2x 2.5l 2x 2.5l 3x 2.5l 4x 2.5l 1x 2x 1x 3x 2x 1x 750ml 750ml 750ml 750ml 750ml 750ml 1x 2.5l 2x 2.5l 2x 2.5l 2.5l 3x 1x 1x 3x 1x 750ml 750ml 750ml 750ml 750ml 2.25 l 2.5 l 3.25 l 5.75 l 7.25 l 8.25 l 10 l 12.5 l 15 l 17.5 l 21.5 l Καθώς τα σχέδια κελύφους και η παραμονή του σκάφους στο νερό ποικίλλουν αυτό μπορεί να είναι μόνο οδηγός. 3x 2.5l 4x 2.5l 5x 2.5l 5x 2.5l 4x 2.5l 3x 750ml 5x 2.5l 2x 750ml 6x 2.5l 2x 750ml l 14 l 16.5 l 2.5 l 3.25 l 4 l 5.75 l 7.25 l 9 l l 12.5 l l 20 l 24 l 1x 7x 2.5l 1x 750ml 6x 2.5l 8x 2.5l 7x 2.5l 9x 2.5l 2x 750ml 8x 2.5l 2x 750ml Υφαλόχρωμα

13 Πριν να βάψετε - Επαναβαφή 11 Χρόνος Επαναβαφής Min/Max. Προϊόν 10 C 20 C LIGHT PRIMER / LIGHT PRIMER 8 ώρες - 60 μέρες 4 ώρες - 30 μέρες LIGHT PRIMER / MILLE DYNAMIC 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / GLIDE SPEED 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / GLIDE CRUISE 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / GLIDE SPEED WHITE 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / ALUXTRA 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / CLASSIC 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / HARD RACING 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / HARD RACING WHITE 2 ώρες - 4 ώρες 1 ώρες - 2 ώρες LIGHT PRIMER / POLY BEST 8 ώρες - 6 μέρες 4 ώρες - 3μέρες Πριν να βάψετε - Επαναβαφή Επίστρωση υφαλοχρώματος Στο σύνολό τους, τα περισσότερα υφαλοχρώματα είναι συμβατά και μπορούν να επιστρωθούν εύκολα, όμως θα πρέπει να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες: Η επιφάνεια πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση δηλαδή, να είναι καθαρή και να μην παρουσιάζει ζημιές. Ένα σκληρό/ όχι λειαντικό υφαλόχρωμα θα αφήσει ένα μεγάλο στρώμα ρητίνης στο τέλος της σεζόν. Πριν εφαρμόσετε το καινούριο χρώμα, τρίψτε την επιφάνεια με νερό, για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απόδοση του υφαλοχρώματος. Υφαλοχρώματα Teflon ΜΠΟΡΟΥΝ να επιστρωθούν, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έχουν πλυθεί ΜΗΝ τρίψετε πριν εφαρμόσετε το καινούριο υφαλόχρωμα. Τα μαλακά/ παραδοσιακού τύπου υφαλοχρώματα πρέπει να ασταρώνονται με Yacht Primer (26030) πριν την επίστρωση σκληρών υφαλοχρωμάτων ή υφαλοχρωμάτων που διαβρώνονται. Συμβουλές Αν αλλάζετε το υφαλόχρωμά σας, ελέγξτε τις διαδικασίες εφαρμογής του, σε σχέση μ αυτό που ήδη είναι πάνω στο κύτος. Κρατήστε το υφαλόχρωμα σε εσωτερικό χώρο πριν πάτε να βάψετε το σκάφος σας, καθώς το υφαλόχρωμα απλώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Τα υφαλοχρώματα περιέχουν βαριές χρωστικές ουσίες που μπορεί να κατακάθονται, γι αυτό πρέπει να ανακινείτε καλά το χρώμα πριν να το απλώσετε. Απλώστε ένα επιπλέον στρώμα του υφαλοχρώματος που επιλέξατε κατά μήκος της ισάλου γραμμής και στις ακμές του σκάφους όπου η ροή του νερού είναι πιο δυνατή. Δεν συνιστάται να αραιώνετε τα υφαλοχρώματα, ωστόσο με εξαιρετικό κρύο, η αραίωση του υφαλοχρώματος κατά 5% μπορεί να βοηθήσει να το απλώσετε καλύτερα. Μην τρίβετε με στεγνό γυαλόχαρτο το παλαιό υφαλόχρωμα καθώς η σκόνη είναι τοξική.

14 12 Πριν να βάψετε - Επικάλυψη Πριν να βάψετε - Επικάλυψη Πληροφορίες επικάλυψης Ονομα προϊόντος Κάλ Xρόνος Διάλειμμα Διαλυτικά υψη στεγνώ- επανάληψης m²/ltr ματος C Min max Πινέ Ψεκαλο σμός DURA GLOSS VARNISH ώρες 4 ώρες 2 ημέρες DURA SATIN VARNISH ώρες 4 ώρες 2 ημέρες DIAMOND VARNISH 12 6 ώρες 16 ώρες 5 ημέρες 871 IMPREG 1 7 ώρες 24 ώρες Απεριόριστο IMPREG ώρες 12 ώρες Απεριόριστο ΥACHT PRIMER 8 3ώρες 4 ώρες 3 ημέρες ΑLKYD PRIMER 11 3 ώρες 4 ώρες 3 ημέρες SEATECH PRIMER 9 2 ώρες 2 ώρες 24 ώρες Νερό Νερό HIGH PROTECT ώρες 8 ώρες 5 ημέρες LIGHT PRIMER 8 4 ώρες 4 ώρες 30 ημέρες MULTI COAT 11 8 ώρες 8 ώρες 5 ημέρες ΒRILLIANT ENAMEL 13 5 ώρες 8 ώρες 3 ημέρες POLYBEST 15 6 ώρες 16 ώρες 5 ημέρες MILLE DYNAMIC 13 4 ώρες 4 ώρες Απεριόριστο GLIDE SPEED 12 4 ώρες GLIDE CRUISE 12 4 ώρες 4 ώρες- 1 ημέρα 5 ώρες- 1 ημέρα HARD RACING 13 4 ώρες 4 ώρες Απεριόριστο ALUXTRA 13 5 ώρες 5 ώρες Απεριόριστο CLASSIC 13 4 ώρες 4 ώρες Απεριόριστο ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η κάλυψη είναι θεωρητική. Για τον πρακτικό υπολογισμό των ποσοτήτων παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους προηγούμενουςπίνακες που αναφέρονται στη κάθε εργασία ξεχωριστά.

15 Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία 13 Πάχος στρώματος Το πάχος στρώματος της επίστρωσης χρώματος μετράται σε μικρά (1 μικρό:1/1000mm). Aν το πάχος της επίστρωσης είναι εξαιρετικά σημαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί παχύμετρο υγρού στρώματος. Συνήθως, η επιφάνεια που θα βαφεί πρέπει να υπολογισθεί ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί η συνιστώμενη ποσότητα του προϊόντος. Το ποσοστό διαλυτικού και στερεών ποικίλλει στα διάφορα προϊόντα και το πάχος υγρού στρώματος 100 μικρών στεγνώνει σε πάχος στρώματος μικρών ανά στρώση (ανάλογα με το προϊόν) καθώς τα διαλυτικά εξατμίζονται. Μην προσπαθείτε να απλώσετε περισσότερη ποσότητα προϊόντος απ ότι ορίζεται σε οποιαδήποτε επίστρωση καθώς αυτό θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στο στέγνωμα και εγκλωβισμό των διαλυτικών που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του χρώματος. Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία Το HIGH PROTECT είναι προϊόν χωρίς διαλυτικό και έτσι το πάχος του υγρού στρώματος είναι ίσο με το πάχος του στεγνού στρώματος καθώς δεν γίνεται εξάτμιση διαλυτικών. Για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την σωστή ποσότητα χρώματος για την επιφάνεια, οι προδιαγραφές μας δείχνουν τα λίτρα που απαιτούνται για κάθε τετραγωνικό μέτρο για να μπορέσετε να υπολογίσετε την ποσότητα που απαιτείται για να βαφεί όλη η επιφάνεια Το πάχος στρώματος κάθε επίστρωσης εξαρτάται από: Προφίλ επιφάνειας Μια ανώμαλη επιφάνεια έχει μεγαλύτερη έκταση και θα απαιτήσει περισσότερο χρώμα. Απορροφητικότητα επιφάνειας Κάποιες επιφάνειες απορροφούν περισσότερο χρώμα από άλλες. Θερμοκρασία Σε κρύο καιρό, το χρώμα γίνεται πιο παχύρρευστο και το ομοιόμορφο άπλωμά του δυσκολότερο. Προσθήκη διαλυτικών Μέθοδος εφαρμογής. Πιο κάτω θα βρείτε τα επίπεδα πάχους υγρού και στεγνού χρώματος (μικρά) που μπορείτε να αναμένετε να επιτύχετε με χρήση διαφόρων εργαλείων ανά επίστρωση. ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΜΕΘΟΔΟΙ υγρό Στεγνό Αφρώδες ρολλό * Τσόχινο ρολλό * Μάλλινο ρολλό Πινέλλο * Conventional spray HVLP spray Airless spray * ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το HIGH PROTECT μπορεί να επιστρωθεί σε πάχος 200 μικρά και άνω, με τα (*) εργαλεία εφαρμογής.

16 14 Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία Πινέλα Χρησιμοποιείτε πάντοτε πινέλο καλής ποιότητας που θα είναι όσο πιο μεγάλο γίνεται για την εργασία που θέλετε. Μην χρησιμοποιείτε καινούριο πινέλο για την τελική στρώση καθώς τα νέα πινέλα αφήνουν τρίχες. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε τεχνική σταυρωτής βαφής. Βάψτε επίσης απ άκρη σ άκρη και μετά πάνω-κάτω. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι το χρώμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στην περιοχή, με τις τελευταίες πινελιές να γίνονται πολύ απαλές. Βάψτε με το πινέλο υπό γωνία 45 για να ελαχιστοποιήσετε τα σημάδια από πινελιές. Στην διάρκεια του βαψίματος, το χρώμα θα αρχίσει να στεγνώνει στο πινέλο, έτσι για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη απόδοση καθαρίζετε το πινέλο, περίπου κάθε 30 λεπτά. Ρολό βαφής Η εφαρμογή χρώματος με ρολό είναι γρήγορη μέθοδος κάλυψης μεγάλων επιφανειών και η σωστή επιλογή του κατάλληλου μεγέθους μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπου είναι σημαντικότερη η ταχύτητα βαφής από το αποτέλεσμα στην επιφάνεια, συνιστώνται ρολλά μάλλινα μικρής διαμέτρου. Σ όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποιήστε την τεχνική σταυρωτής πινελιάς για να επιτύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Συμβουλή Οταν βάφετε με ρολό βαμβακερό, τυλίξτε χαρτοταινία γύρω από ένα καινούριο ρολό και μετά τραβήξτε για να αφαιρέσετε ίνες που εξέχουν.

17 Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία 15 Ταμπόν βαφής Με ταμπόν βαφής μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τόσο τα παλαιού τύπου όσο και τα υψηλής τεχνολογίας χρώματα είναι κατάλληλα για χρήση ταμπόν βαφής. Παρ όλο που το χρώμα μπορεί να απλωθεί απευθείας με το ταμπόν, είναι πολύ αποτελεσματικό για το ίσιωμα χρώματος που έχει απλωθεί με πινέλο ή ρολό. Το ταμπόν πρέπει να χρησιμοποιείται αμέσως μετά την εφαρμογή του προϊόντος. Μην χρησιμοποιείτε το ταμπόν προς δύο κατευθύνσεις μπροστά και πίσω αλλά μόνο προς μια κατεύθυνση με κάθετες κινήσεις για να αποφύγετε περίσσευμα χρώματος που μπορεί να κρεμάσει. Αυτή η τεχνική θα εξαφανίσει σχεδόν όλα τα σημάδια της εφαρμογής και το αποτέλεσμα θα είναι άριστο. Μέθοδοι εφαρμογής και εργαλεία Σπρέυ Είναι γενικά αποδεκτό ότι το χρώμα που εφαρμόζεται με πιστόλι ψεκασμού χρώματος, δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα με την προϋπόθεση ότι η βαφή θα γίνει από έμπειρο τεχνικό. Όταν είναι δυνατόν, βάψτε σε σταθερή θερμοκρασία με χαμηλή υγρασία και αυτό επιτυγχάνεται σε υπόστεγο. Πρέπει να φοράτε πάντα μάσκα αναπνοής. Αν δεν έχετε εμπειρία και τον απαραίτητο εξοπλισμό για ψεκασμό, είναι προτιμότερο να κάνει την διαδικασία κάποιος επαγγελματίας.

18 16 Επιλέγοντας το σωστό σύστημα Επιλέγοντας το σωστό σύστημα βαφής/βερνικώματος Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας και αφιερώνοντας λίγο χρόνο πριν ξεκινήσετε μπορείτε να αποτρέψετε ένα δαπανηρό λάθος. Σας συνιστούμε να μελετήσετε τα ακόλουθα πριν κάνετε την επιλογή σας. Κατασκευή υποστρώματος και ελαστικότητα Γενικά σε κατασκευές όπου η κίνηση της υποδομής είναι ελάχιστη, πρέπει να χρησιμοποιούνται συστήματα δύο συστατικών. Στα ξύλινα σκάφη δεν συνιστάται σύστημα δύο συστατικών καθώς απαιτούν το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ελαστικότητας που έχει το σύστημα ενός συστατικού. Οποιαδήποτε προηγούμενη επίστρωση Προϊόν δύο συστατικών πρέπει να καλύπτει μόνο άλλο προϊόν δύο συστατικών, ενώ προϊόν ενός συστατικού μπορεί να καλύπτει προϊόν είτε ενός είτε δύο συστατικών. Αν αποφασίσετε να αλλάξετε από προϊόν ενός συστατικού σε προϊόν δύο συστατικών, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το προϊόν ενός συστατικού για να αποφύγετε οποιονδήποτε κίνδυνο ασυμβατότητας. Περιβαλλοντικές συνθήκες Όλες οι βαφές επηρεάζονται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Ενός συστατικού μπορεί να εφαρμοσθεί σε θερμοκρασία άνω των 5 C. Το POLY BEST σε θερμοκρασίες πάνω των 10 C και συνιστούμε σχετική υγρασία όχι μεγαλύτερη από 65%. Σε ιδανικές συνθήκες απαιτείται μια ζεστή ημέρα χωρίς ανέμους ή χωρίς βροχή και η βαφή/βερνίκωμα δεν πρέπει να γίνει νωρίς το πρωί ή μετά το απόγευμα όταν οι υψηλές θερμοκρασιακές αλλαγές και η υγρασία στην ατμόσφαιρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα τελικά χρώματα. Εμπειρία εφαρμογής Τα προϊόντα δύο συστατικών μπορεί να είναι λίγο δύσκολα στην χρήση, αν δεν τα έχετε ξαναχρησιμοποιήσει. Ωστόσο, με προσεκτική προετοιμασία και σωστή τήρηση των οδηγιών του κατασκευαστή, μπορούν να είναι τόσο απλά στην χρήση όσο τα προϊόντα ενός συστατικού. Χρήση και ανθεκτικότητα Τι χρήση πρόκειται να κάνετε στην βαμμένη επιφάνεια; Ένα προϊόν δύο συστατικών θα αντέξει πολύ περισσότερη χρήση απ ότι ένα προϊόν ενός συστατικού. Διάρκεια ζωής Κατά μέσο όρο, προϊόν δύο συστατικών θα διαρκέσει διπλάσιο χρόνο απ ότι προϊόν ενός συστατικού.

19 Βαφή & Προδιαγραφές 17 Βαφή γενικές συμβουλές για όλα τα υποστρώματα Πριν βάψετε Καθαρίστε ή/και αφαιρέστε τις λιπαρές ουσίες από την επιφάνεια που πρόκειται να βάψετε. Tρίψτε την επιφάνεια, ύστερα ξεπλύνετε με γλυκό νερό και αφήστε να στεγνώσει. Στοκάρετε ρωγμές και ελαττώματα, πάνω και κάτω από την ίσαλο, με EPOXY FILLER. Ξεσκονίστε την επιφάνεια, πριν βάψετε. Γενικές συμβουλές για τη βαφή Η σωστή προετοιμασία της επιφάνειας είναι ουσιώδης για την επιτυχία του αποτελέσματος. Να διαβάζετε προσεκτικά όλες τις ετικέτες και να ακολουθείτε όλες τις συστάσεις υγιεινής & ασφάλειας και εφαρμογής Φύλλα Στοιχείων Προϊόντων είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση ή στον τοπικό αντιπρόσωπο της HEMPEL. Να ανακατεύετε πάντα καλά το χρώμα, μέχρι να είναι μια ομοιόμορφη μάζα. Στη διάρκεια της χρήσης, να ανακατεύετε το χρώμα ανά διαστήματα. Για να μην σηκώνεται σκόνη, βρέχετε το έδαφος πριν βάψετε. Πρέπει να έχετε διαθέσιμο αρκετό χρώμα για την εργασία σε ένα κατάλληλο δοχείο. Κλείνετε το καπάκι του δοχείου, ώστε το χρώμα να μην αλλοιωθεί και να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο μέλλον. Είναι συχνά πιο εύκολο η βαφή να γίνεται από δυο άτομα, ώστε ο ένας να απλώνει το χρώμα και ο άλλος να αφαιρεί το πλεόνασμα. Χαρτοταινίες πρέπει να αφαιρούνται πριν το χρώμα σκληρύνει εντελώς, ώστε να μην δημιουργούνται εξογκώματα στις άκρες. Βαφή & Προδιαγραφές Γενική καλή πρακτική Ανοίγετε τα δοχεία με προσοχή. Καθαρίζετε αμέσως τυχόν κηλίδες. Μην τρώτε ή πίνετε κοντά σε χρώματα που φυλάσσονται ή χρησιμοποιούνται. Φοράτε τα κατάλληλα ρούχα και γάντια. Φοράτε γυαλιά προστασίας. Εξασφαλίζετε καλό αερισμό όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε αναπνευστήρα. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα προσεκτικά και αν έχετε αμφιβολίες για το τι πρέπει να κάνετε, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της HEMPEL : ΔΗΛΟΣ A.Ε., Τηλ , Fax : , info@delos-co.gr Οποιαδήποτε επιφάνεια που πρόκειται να βαφεί πρέπει να καθαρίζεται πάντοτε καλά, και να ασταρώνεται όπως συνιστάται. Κατά την επαναβαφή, να ελέγχετε τη συμβατότητα και να τηρείτε τους παρακάτω πίνακες από το αντίστοιχο στάδιο.

20 18 Βαφή & Προδιαγραφές Βαφή & Προδιαγραφές Βαφή φάιμπεργκλας Το φάιμπεργκλας, ή GRP (πλαστικό ενισχυμένο με γυαλί), είναι πολυεστερική ρητίνη που ενισχύεται με ίνες ύαλου, δημιουργώντας ένα υλικό μικρού βάρους, με μεγάλη αντοχή, το οποίο απαιτεί λίγη συντήρηση. Στο εξωτερικό κέλυφος του φάιμπεργκλας υπάρχει ένα στρώμα gelcoat. Με τον καιρό, το gelcoat και το φάιμπεργκλας μπορούν να επηρεαστούν από φθορά UV (υπεριώδης ακτινοβολία) και γενική φθορά από σκληρή χρήση, πράγμα που μπορεί να καταστρέψει την εξωτερική εμφάνιση του σκάφους και να απαιτήσει τη βαφή για προστασία της επιφάνειας. Χρήσιμες συμβουλές για τη βαφή φάιμπεργκλας Όταν το gelcoat είναι καινούριο, περιέχει μεγάλα υπολείμματα κεριού και στοιχείων αφαίρεσης καλουπιού, τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν πριν τη βαφή. Τα υπολείμματα αυτά μπορεί να είναι πολύ επίμονα και το παλιό gelcoat πιθανότατα θα φέρει ακόμα ίχνη, άρα είναι σημαντικό να τα αφαιρέσετε με τη διαδικασία αφαίρεσης λιπαρών ουσιών. Το παλιό και φθαρμένο gelcoat και το GRP μπορεί να γίνουν πορώδη και να απαιτούν ειδική φροντίδα. Προϊόν Αρ. Χρόνος Κάλυψη Wft Dft Διαλυ- Στρω- Επανα- m²/ltr ανά Ανά τικά μάτων βαφής στρώμα C Πάνω από την ίσαλο ALKYD PRIMER 2 4 ώρες- 3 ημέρες BRILLIANT ENAMEL 2 8 ώρες- 3 ημέρες Κάτω από την ίσαλο YACHT PRIMER ώρεςαπεριόριστο HEMPEL Υφαλόχρωμα 2 δείτε συσκευασία 808 Σύστημα δύο συστατικών Προϊόν Αρ. Χρόνος Κάλυψη Wft Dft Διαλυ- Στρω- Επανα- m²/ltr ανά Ανά τικά μάτων βαφής στρώμα C Πάνω από την ίσαλο LIGHT PRIMER 2 4 ώρες- 30ημέρες LIGHT PRIMER/POLYBEST 4 ώρες- 3 ημέρες POLYBEST 2 16 ώρες- 851 (*) ημέρες ή 871 Κάτω από την ίσαλο LIGHT PRIMER 4 4 ώρες- 30 ημέρες LIGHT PRIMER (**)/ 1 ώρα- 2 Υφαλόχρωμα 2 ώρες HEMPEL Υφαλόχρωμα (***) 2 *THINNER 871, χρησιμοποιείται στην εφαρμογή με πινέλλο. Το THINNER 851, στην εφαρμογή με σπρέυ. **Περάστε το υφαλόχρωμα εντός δύο ωρών από την τελική στρώση του LIGHT PRIMER για να εξασφαλίσετε την καλύτερη πρόσφυση μεταξύ των στρωμάτων ***Τα σκάφη που έχουν χρησιμοποιήσει υφαλόχρωμα CLASSIC, πρέπει να καθελκυσθούν σε μέγιστο χρόνο 2 εβδομάδων. Τα άλλα εντός 3 μηνών.

Οδηγος βαφης και συντηρησης σκαφων

Οδηγος βαφης και συντηρησης σκαφων Οδηγος βαφης και συντηρησης σκαφων 2018 Περιεχόμενα TΣας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη Hempel 1 Περιεχόμενα 2 Γιατί χρειάζεται να βάψω το σκάφος μου? 3 Προετοιμασία για τη βαφή 4 Προγραμματισμός της εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Παρουσίαση της Hempel 2 Tρόπος χρήσης αυτού του βιβλίου 2 Πριν να βάψετε 3 Συνθήκες 3 Αφαίρεση παλαιού χρώματος κ υφαλοχρώματος 4 Καθαρισμός και αφαίρεση λιπαρών ουσιών 5 Λείανση 6

Διαβάστε περισσότερα

Metallic Base Coat / Clear Coat

Metallic Base Coat / Clear Coat 1. Εισαγωγή Το ALEXSEAL Metallic Base Coat έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντέχει στο σκληρό θαλασσινό περιβάλλον. Αποτελείται από µία στρώση βάσης δύο συστατικών που προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση µεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Sigma Multiprimer 3195

Sigma Multiprimer 3195 Sigma Multiprimer 3195 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μάιος 2013 Αντισκωριακό υπόστρωμα για εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες, με βάση καινοτόμο συνδυασμό συνθετικών ρητινών ΣΚΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Για αστάρωμα χάλυβα, γαλβανισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β Περιγραφή Προιόντος To Neopox Special είναι υψηλών επιδόσεων εποξειδική αντιδιαβρωτική βαφή κατάλληλη για επιφάνειες που δέχονται μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς και άλλες που βρίσκονται μόνιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 Precleaners P980-251/9010 E1300 Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 INTERNATIONAL MASTER ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ V Πολυεστερικοί Στόκοι 2 - συστατικών Προϊόν Περιγραφή P551-1050 Στόκος γενικής χρήσης (για

Διαβάστε περισσότερα

PROFESSIONAL ECO-LEADER

PROFESSIONAL ECO-LEADER PROFESSIONAL ECO-LEADER Οικολογικό, επαγγελματικό, πλαστικό χρώμα 04.05.2019 V02 Περιγραφή Εξαιρετικής ποιότητας, οικολογικό, πλαστικό χρώμα εσωτερικής χρήσης, κατάλληλο για όλων των ειδών τις επιφάνειες,

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό

PROTECT 321. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50. Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό Τεχνικό Φυλλάδιο Ακρυλικό Αστάρι ΗARD 10 ΤΗΙΝ 50 ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Καταλύτης Κανονικός & Γρήγορος Ακρυλικό διαλυτικό Κανονικό, Γρήγορο & Αργό ΧΡΗΣΗ Μέσα Μεταφοράς Μηχανήματα & Εξοπλισμός ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Epoxol Design. Eποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες, κατάλληλο για δημιουργία διακοσμητικών αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων

Epoxol Design. Eποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες, κατάλληλο για δημιουργία διακοσμητικών αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Eποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες, κατάλληλο για δημιουργία διακοσμητικών αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Design είναι κατάλληλο για δάπεδα πολυκαταστημάτων, χώρων εστίασης, ξενοδοχείων ή κατοικιών.

Διαβάστε περισσότερα

Neopox W. Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Χρήσεις. Ιδιότητες/ Πλεονεκτήματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Αναλογία ανάμιξης (κατά βάρος)

Neopox W. Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Χρήσεις. Ιδιότητες/ Πλεονεκτήματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Αναλογία ανάμιξης (κατά βάρος) Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών Χρήσεις Εφαρμόζεται σε δάπεδα και τοίχους εργοστασίων, καταστημάτων, εργαστηρίων, αποθηκών, κλιμακοστασίων, σφαγείων, σταθμούς αυτοκινήτων, πισίνες, ψυγεία (στις

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT

PROTECT 320 Technical Data Sheet LT Technical Data Sheet LT-02-12 22.06.2015 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ - ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΑΣΤΑΡΙ Χαρακτηρίζεται από το να μην κολλάει το γυαλόχαρτο ακόμα και με δυνατό τρίψιμο. Ανάλογα με την

Διαβάστε περισσότερα

Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P HS+ Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P

Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P HS+ Γεμιστικό Σουρφασέρ P , P & P Γεμιστικό Σουρφασέρ P565-5301, P565-5305 & P565-5307 Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY HS+ Γεμιστικό Σουρφασέρ P565-5301, P565-5305 & P565-5307 Προϊόντα P565-5301

Διαβάστε περισσότερα

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745

Spectral UNDER 385. Τεχνικό Φυλλάδιο. ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη. Spectral UNDER 385 Spectral H 6985 Spectral Extra 745 Τεχνικό Φυλλάδιο Δύο Συστατικών Εποξικό Αστάρι Spectral H 6985 Spectral Extra 745 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εποξικό Αστάρι Σκληρυντής Χρωστική Μαύρη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γρήγορο Στέγνωμα Πολύ καλή πρόσφυση σε μεταλλικές επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

Primer Surfacer EP II

Primer Surfacer EP II Περιγραφή Εποξικό αστάρι σουρφασέρ δυο συστατικών, χωρίς χρωµικά, που πληροί τις προδιαγραφές για πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) και µε καλές ιδιότητες πρόσφυσης και αντοχής στη διάβρωση σε όλα τα υποστρώµατα

Διαβάστε περισσότερα

Basecoat WB GT Δελτίο Τεχνικών Πληροφοριών Ιανουάριος 2015 L /L Χρώματα διπλής επίστρωσης

Basecoat WB GT Δελτίο Τεχνικών Πληροφοριών Ιανουάριος 2015 L /L Χρώματα διπλής επίστρωσης Περιγραφή Υδατοδιαλυτό χρώμα διπλής επίστρωσης τελευταίας τεχνολογίας, ενός συστατικού. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία μεταλλικών και μη μεταλλικών αποχρώσεων καθώς και αποχρώσεων πέρλας. Έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Βερνίκι HS Plus P Διαλυτικό Σβησίματος express

Βερνίκι HS Plus P Διαλυτικό Σβησίματος express Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2009 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊόντα Βερνίκι HS Plus P190-6676 Περιγραφή P190-6676 HS Plus Βερνίκι P210-870 2K HS Σκληρυντής Γρήγορος P210-872 2K HS

Διαβάστε περισσότερα

Όμορφος ύπνος Με την πολύ λεπτή μορφή του και τα δύο κομοδίνα βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο κρεβάτι μέσα στην τάση της μόδας.

Όμορφος ύπνος Με την πολύ λεπτή μορφή του και τα δύο κομοδίνα βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο κρεβάτι μέσα στην τάση της μόδας. Κρεβάτι με απλό ντιζάιν Όμορφος ύπνος Με την πολύ λεπτή μορφή του και τα δύο κομοδίνα βρίσκεται αυτό το ονειρεμένο κρεβάτι μέσα στην τάση της μόδας. 1 Εισαγωγή Το «απλό και χαμηλό» είναι η τάση, που συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 Product Name/Product Code Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Γεμιστικά Αστάρια/Υποστρώματα Σύστημα Υψηλών Στερεών P565-888 & P565-889 Προϊόν Περιγραφή P565-888

Διαβάστε περισσότερα

PROTECT WHAT YOU CARE FOR

PROTECT WHAT YOU CARE FOR PROTECT WHAT YOU CARE FOR 02 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ Περιεχόμενα Εισαγωγή σελ. 04 Γιατί Eumaria σελ. 05 Πλεονεκτήματα Υφαλοχρωμάτων σελ. 05 Προϊόντα Eumaria σελ. 06-13 Στάδια Εργασιών Συντήρησης σελ. 14-21

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου

Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου Εισαγωγή Τα αρχιτεκτονικά πολυεστερικά χρώματα πούδρας, όταν εφαρμόζονται σωστά σε μία καλά επεξεργασμένη επιφάνεια αλουμινίου, προσδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

Τοιχοποιία Ι Επισκευές

Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τα κατεστραμμένα ή φθαρμένα μέρη της τοιχοποιίας επισκευάζονται ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές. Ο τεχνίτης πριν ξεκινήσει πρέπει να έχει έτοιμα τα απαιτούμενα υλικά: πέτρες

Διαβάστε περισσότερα

Product Data Sheet Οκτώβριος 2011

Product Data Sheet Οκτώβριος 2011 Product Data Sheet Οκτώβριος 2011 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY H4700V Eco+ Αστάρια Σουρφασέρ P565-4471, P565-4475 & P565-4477 Προϊόν Περιγραφή P565-4471 Eco+ Αστάρι Σουρφασέρ Ανοιχτό

Διαβάστε περισσότερα

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β

Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών. Πυκνότητα (EN ISO ) 1,50±0,1kg/l (Συστατικό Α), 1,12±0,1 kg/l(συστατικό Β) 100Α:25Β Υδατοδιάλυτη εποξειδική βαφή δύο συστατικών Χρήσεις Εφαρμόζεται σε δάπεδα και τοίχους εργοστασίων, καταστημάτων, εργαστηρίων, αποθηκών, κλιμακοστασίων, σταθμούς αυτοκινήτων και χώρους που αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β

Δάπεδα εργοστασίων, αποθηκών, γκαράζ Πισίνες, δεξαμενές, σιντριβάνια, βάρκες Μεταλλικές κατασκευές. Τύπος Υποστρώματος 75Α:25Β Περιγραφή Προιόντος To Neopox Special είναι υψηλών επιδόσεων εποξειδική αντιδιαβρωτική βαφή κατάλληλη για επιφάνειες που δέχονται μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς και άλλες που βρίσκονται μόνιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΒΑΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΛΕΙΦΑΤΙΚΗ ΒΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

J2370V. Τεχνικές Οδηγίες Δεκέμβριος Βερνίκι HS P HS Clearcoat P INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY

J2370V. Τεχνικές Οδηγίες Δεκέμβριος Βερνίκι HS P HS Clearcoat P INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY HS Clearcoat P190-6550 Τεχνικές Οδηγίες Δεκέμβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊόν Βερνίκι HS P190-6550 Περιγραφή P190-6550 HS Βερνίκι P210-8632 HS Σκληρυντής - Γρήγορος P210-8633

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY H5870V Γεμιστικά αστάρια P565-4501, P565-4505 & P565-4507 Προϊόντα Περιγραφή P565-4501 Γεμιστικό αστάρι Λευκό Spectral Grey 01

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊόν Γρήγορο Αστάρι P565-5801, P565-5805 & P565-5807 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στα προϊόντα Eumaria

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στα προϊόντα Eumaria Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στα προϊόντα Eumaria Η Eumaria δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσει τις σύνθετες ανάγκες συντήρησης σκαφών μέσα από μια τελείως νέα, σύγχρονη γκάμα υφαλοχρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- ματ. Ι. Προϊόν

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- ματ. Ι. Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046 Aqua-Siegel Γυαλιστερό και Μεταξένιο- ματ Ι. Προϊόν Τύπος: Το προϊόν einza Aqua-Siegel είναι υδατοδιαλυτο, καθαρό βερνίκι ενός συστατικού για εμποτισμό/βαφη ξύλων και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Απολαυστικές στιγμές στη θάλασσα!

Περιεχόμενα. Απολαυστικές στιγμές στη θάλασσα! Απολαυστικές στιγμές στη θάλασσα! Η εταιρεία Jotun εξέδωσε αυτόν τον οδηγό με στόχο να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες σκαφών να απολαύσουν ανέμελα τη ναυσιπλοΐα. Η Jotun που ιδρύθηκε στη Νορβηγία αποτελεί πρωτοπόρο

Διαβάστε περισσότερα

Metal 3in1. απευθείας στη σκουριά. Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες

Metal 3in1. απευθείας στη σκουριά. Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες απευθείας στη σκουριά Αντισκωριακό Λείο Γυαλιστερό βερνικόχρωμα για μεταλλικές επιφάνειες Εμποδίζοντας τη διείσδυση της υγρασίας παρέχει μακροχρόνια αντισκωριακή προστασία. Υψηλή αντίσταση στην υπεριώδη

Διαβάστε περισσότερα

ιαλύεται στο νερό, δηµιουργεί λεπτό/φυσικό φιλµ, και έχει εφαρµογή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

ιαλύεται στο νερό, δηµιουργεί λεπτό/φυσικό φιλµ, και έχει εφαρµογή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.161 Aqua-Holzlasur Ι. Το προϊόν Είναι διαλυτό στο νερό, είναι κατάλληλο για εµποτισµό ξύλων µε ανοικτούς πόρους, και έχει γενική εφαρµογή σε όλες τις ξύλινες κατασκευές (εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Προϊον Γρήγορο Αστάρι P565-5801, P565-5805 & P565-5807 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ορυκτό ασβεστοκονίαμα σε παραδοσιακό μαροκινό στιλ για επιφάνειες ανθεκτικές στο νερό. Για χρήση σε εσωτερικούς χωρους.

Ορυκτό ασβεστοκονίαμα σε παραδοσιακό μαροκινό στιλ για επιφάνειες ανθεκτικές στο νερό. Για χρήση σε εσωτερικούς χωρους. Tadelakt Pro ΓΕΝΙΚΑ Ορυκτό ασβεστοκονίαμα σε παραδοσιακό μαροκινό στιλ για επιφάνειες ανθεκτικές στο νερό. Για χρήση σε εσωτερικούς χωρους. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 1. Ξηρό ασβεστοκονίαμα 2. Αμιγώς μεταλλικό 3. Εύπλαστο

Διαβάστε περισσότερα

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ. Ι. Προϊόν

Aqua-Siegel. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046. Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ. Ι. Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.046 Aqua-Siegel Γυαλιστερό και Μεταξένιο- µατ Ι. Προϊόν Τύπος: Το προϊόν einza Aqua-Siegel είναι υδατοδιαλυτο, καθαρό βερνίκι ενός συστατικού για εµποτισµό/βαφη ξύλων και

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου.

Διαβάστε περισσότερα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Ταινία κάλυψης από κορεσμένο ημιρυτιδωμένο (κρεπ) χαρτί, επικαλυμμένη με ειδικά ανεπτυγμένη συγκολλητική ουσία από φυσικό καουτσούκ με βάση διαλύτη. Συνιστάται

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Γυαλιστερό 2Α:1Β

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Γυαλιστερό 2Α:1Β Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track SF είναι ένα άκρως καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας χωρίς διαλύτες. Στεγνώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ 4 5 6 7 3 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ελαφρύς: 0,8 πυκνότητα Απλή αναλογία ανάμιξης 1 : 1 με το βάρος ή με τον όγκο Εύκολο με τη χρήση γυαλόχαρτου Γρήγορο στέγνωμα

Ελαφρύς: 0,8 πυκνότητα Απλή αναλογία ανάμιξης 1 : 1 με το βάρος ή με τον όγκο Εύκολο με τη χρήση γυαλόχαρτου Γρήγορο στέγνωμα RESOLTECH 8050 Εποξικός στόκος φινιρίσματος Ελαφρύς: 0,8 πυκνότητα Απλή αναλογία ανάμιξης 1 : 1 με το βάρος ή με τον όγκο Εύκολο με τη χρήση γυαλόχαρτου Γρήγορο στέγνωμα Το RESOLTECH 8050 / 8058 είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 3 4 5 6 7 8 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα.

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα. Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο ελαστικό σύστημα πολυουρίας κατάλληλο για δάπεδα. Περιγραφή προϊόντος Το Neodur FT Elastic είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου

Διαβάστε περισσότερα

ProColor ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΔΙΆΦΟΡΑ ΧΡΏΜΑΤΑ. Δεδομένα προϊόντων. Χρωματισμός χωρίς ανωμαλίες

ProColor ΤΕΧΝΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΔΙΆΦΟΡΑ ΧΡΏΜΑΤΑ. Δεδομένα προϊόντων. Χρωματισμός χωρίς ανωμαλίες Χρωματισμός χωρίς ανωμαλίες Χρωματισμός δαπέδων παρκέ με βάση διαλύτη. Για επαγγελματική βαφή παρκέ και ξύλινων δαπέδων. Στεγνώνει ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες σίγουρα και χωρίς ανωμαλίες και

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα:

Construction. Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond. Περιγραφή των Ασταριών Sika Primers. Περιεχόμενα: Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 19/11/2009 Κωδικός:02.02.030 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Ταινία κάλυψης από κορεσμένο ημιρυτιδωμένο (κρεπ) χαρτί, επικαλυμμένη με ειδικά ανεπτυγμένη συγκολλητική ουσία από φυσικό καουτσούκ με βάση διαλύτη. Συνιστάται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΒΕΡΝΙΚΙ Το βερνίκι δημιουργεί ένα σκληρό διαφανές προστατευτικό στρώμα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ματ, σατινέ ή γυαλιστερό φινίρισμα. Είναι ανθεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY

Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY Πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. AΝΩΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΑΠΟΔΟΣΗΣ MADE IN GERMANY 138 ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY Χρησιμοποιείτε γυαλιά προστασίας. Χρησιμοποιείτε μάσκα σκόνης. Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY

Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Τεχνικές Οδηγίες Οκτώβριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Self Levelling Αστάρι P565-5601, P565-5605, P565-5607 Προϊόν Περιγραφή P565-5601 Self Levelling Αστάρι - SG1 P565-5605 Self

Διαβάστε περισσότερα

Neodur Special. Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ

Neodur Special. Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ Πολυουρεθανική αλειφατική βαφή με διαλύτες, κατάλληλη για δάπεδα σε εξωτερικούς χώρους. Χρήσεις Ράμπες αποθηκών, γκαράζ Μεταλλικές κατασκευές, βεράντες Εξωτερικοί χώροι καταστημάτων Εξωτερικοί χώροι πλυντηρίων,

Διαβάστε περισσότερα

Aqua All-Grund. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A. Ι. Το Προϊόν

Aqua All-Grund. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A. Ι. Το Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A Aqua All-Grund Ι. Το Προϊόν Τύπος: Το einza Aqua All-Grund είναι αντισκωριακο αστάρι ενός συστατικού, υδατοδιαλυτο, µε καλό γέµισµα, συµβατό µε το περιβάλλον, για εσωτερική

Διαβάστε περισσότερα

resoltech 1010 Σκληρυντές Εποξικό σύστημα βάσης νερού

resoltech 1010 Σκληρυντές Εποξικό σύστημα βάσης νερού resoltech 1010 Σκληρυντές 1014-1016 Εποξικό σύστημα βάσης νερού Ματ ή Πολύ γυαλιστερό αστάρι & βερνίκι 1 / 1 Εύκολη αναλογία ανάμιξης κατά όγκο Καθαρίστε τα πινέλα και τα ρολά με νερό μόνο Εξαιρετικά λεπτόρρευστο,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ : Τ.Υ. Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Ε.Ε.Λ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΑΦΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων IR4

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων IR4 Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Floor S είναι κατάλληλη επίστρωση για δάπεδα εργοστασίων, βιοτεχνιών, πολυκαταστημάτων, αποθηκών,

Διαβάστε περισσότερα

VIMEPOX TOP-COAT. Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών

VIMEPOX TOP-COAT. Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών VIMEPOX TOP-COAT Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών Ιδιότητες Το VIMEPOX TOP-COAT είναι ένα έγχρωμο εποξειδικό σύστημα δυο συστατικών χωρίς διαλύτες. Το VIMEPOX TOP-COAT προσφέρει : Υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Επιπλοποιίας

Προϊόντα Επιπλοποιίας Προϊόντα Επιπλοποιίας Η Basic είναι μια εταιρία παραγωγής βερνικιών και χρωμάτων για ξύλο. Τα συστήματα της εταιρίας μας απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες επιπλοποιούς και ξυλουργούς. Με ενεργή παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Aqua All-Grund. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A. Ι. Το Προϊόν

Aqua All-Grund. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A. Ι. Το Προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 007A Aqua All-Grund Ι. Το Προϊόν Τύπος: Το einza Aqua All-Grund είναι αντισκωριακο αστάρι ενός συστατικού, υδατοδιαλυτο, µε καλό γέµισµα, συµβατό µε το περιβάλλον, για εσωτερική

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ -

ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ KORUND - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ - 1. Συνιστάμενος μηχανικός εξοπλισμός (Μηχανή ψεκασμού χωρίς αέρα Airless) 2. Εφαρμογή με πινέλο με μακριά μαλακιά φυσική τρίχα ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Spectral KLAR 535 MAT

Spectral KLAR 535 MAT Τεχνικό Φυλλάδιο KLAR 535 MAT Δύο Συστατικών Ακρυλικό Βερνίκι KLAR 535 Ματ H 6125 SOLV 855 PLAST 775 EXTRA 835 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Βερνίκι Ματ Σκληρυντής Standard, Γρήγορος, Αργός Διαλυτικό Standard, Γρήγορο, Αργό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ DIGITAL PRINT

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ DIGITAL PRINT ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ Βασικές παρατηρήσεις. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εφαρμογή των αυτοκόλλητων μεμβρανών ψηφιακής εκτύπωσης. Η ORAFOL διαθέτει μια ευρεία γκάμα αυτοκόλλητων ψηφιακής εκτύπωσης

Διαβάστε περισσότερα

Το einza All-Grund δεν περιέχει μόλυβδο και χρώμιο, και είναι χρωματισμένο με ενεργές αντισκωριακες πάστες για διαρκή αντισκωριακη προστασία.

Το einza All-Grund δεν περιέχει μόλυβδο και χρώμιο, και είναι χρωματισμένο με ενεργές αντισκωριακες πάστες για διαρκή αντισκωριακη προστασία. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο. 181 All-Grund Συνδυασμός χρωμάτων με einza mix Ι. Το Προϊόν Το einza All-Grund είναι ένα ισχυρό-ταχυστεγνωτο αντισκωριακο αστάρι, για γενική χρήση. Εξαιτίας του συνδυασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε ετήσια βάση ο Δήμος μας συντηρεί τα σχολεία του Δήμου,

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη βραδύκαυστη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας κατηγοριοποιημένο κατά ΕΝ 13501-1 ως κλάση Ε σε δοκιμή αντίδρασης στη φωτιά σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond

Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 24/11/2006 Κωδικός:E.01.14 Πίνακας Ασταριών Sika Primer για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Πίνακας Ασταριών για τα προϊόντα Sikaflex / SikaBond Περιγραφή των Ασταριών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ Α) ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ-ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΗ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 5 3 4 2 1 1. ΠΛΑΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ 2. ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ PLOTTER

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ PLOTTER ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ Βασικές παρατηρήσεις. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εφαρμογή αυτοκόλλητων μεμβρανών επιγραφοποιίας. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες μεμβράνες για

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006

Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 Τεχνικές Οδηγίες Ιούνιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY Γρήγορα Αστάρια HS Υγρό σε Υγρό P565-3030 & P565-3031 Προϊόν Περιγραφή P565-3030 Γρήγορο Αστάρι Υγρό σε Υγρό HS - Γκρι P565-3031

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2009

Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2009 Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2009 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY 2K HS Plus P471- σειρά Σύστημα Μονής Επίστρωσης Προϊόν Περιγραφή P471-2K HS Plus Βασικά Μονής P472-2K HS Plus Βασικά Μονής

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορές Μαρτίου Μέσα Συντήρησης

Προσφορές Μαρτίου Μέσα Συντήρησης Μέσα Συντήρησης www.eval.gr Οι προσφορές ισχύουν έως τις 31 Μαρτίου 2018 Η Moravia Paints ξεκίνησε την παραγωγή της στην Τεργέστη της Ιταλίας ως ένας από τους πρώτους παραγωγούς μουράβιας το 1863. Αφού

Διαβάστε περισσότερα

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών

Epoxy Aqua Paint. Epoxy Aqua Primer. Ειδικά Χρώματα. Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Ειδικά Χρώματα Epoxy Aqua Paint Εποξειδικό χρώμα νερού 2 συστατικών Εποξειδικό τελικό χρώμα νερού δύο συστατικών, εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης, κατάλληλο για την προστασία τσιμεντένιων, μεταλλικών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2015

Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2015 Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707 H5620V Τεχνικές Οδηγίες Ιανουάριος 2015 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY H5672V Αστάρι Premium Surfacer P565-5701, P565-5705 & P565-5707

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Χίου Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Αριθμός μελέτης:65/2017

Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Χίου Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Αριθμός μελέτης:65/2017 Ελληνική Δημοκρατία Δήμος Χίου Δ/νση Τεχνικής Υπηρεσίας Αριθμός μελέτης:65/2017 Προμήθεια με τίτλο ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 Τεχνική Έκθεση Με την μελέτη αυτή προβλέπεται να

Διαβάστε περισσότερα

Σε περιοχές που πιέζονται ιδιαίτερα από νερό, συνιστούμε την προκαταρκτική επεξεργασία του μετάλλου με primer V40.

Σε περιοχές που πιέζονται ιδιαίτερα από νερό, συνιστούμε την προκαταρκτική επεξεργασία του μετάλλου με primer V40. F L E X P R O T E C T L I Q U I D Γενικές Πληροφορίες Η θερμοκρασία υλικού του Aqua Protect Flex και του Aqua Protect Flex liquid πριν από τη χρήση πρέπει να είναι +15 C έως +25 C και η θερμοκρασία επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός. Για τι χρήση; ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ 1

Ορισμός. Για τι χρήση; ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ 1 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ 1 Ορισμός Διαφανές φινίρισμα (αποχρ.ξύλου ή άχρωμο) σατινέ, για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΞΥΛΕΙΑ σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ανανεώνεται εύκολα. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Αδιάβροχο - anti-uv - μικροπορώδες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ MADE IN GERMANY MADE IN GERMANY ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ H πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία σε συνδυασμό με το πάθος για καινοτομία έχουν καταστήσει την εταιρία Sonneflex ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο στον

Διαβάστε περισσότερα

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος

Neoproof PU W. Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης. Περιγραφή Προϊόντος Πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση, υδατικής βάσης Περιγραφή Προϊόντος To Neoproof PU W είναι ενός συστατικού τροποποιημένη πολυουρεθανική προστατευτική επίστρωση ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες.

Διαβάστε περισσότερα

Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών

Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών Κλασικό παιδικό όνειρο Ψηλό κρεβάτι για το δωμάτιο των παιδιών Είτε πρόκειται για κάστρο ή παραμυθένιο παλάτι - με το φανταστικά διαμορφωμένο ψηλό κρεβάτι τα όνειρα

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος Εφαρµογής Sika CarboShear L.

Μέθοδος Εφαρµογής Sika CarboShear L. Μέθοδος Εφαρµογής SikaCarboShear L 1/6 Έκδοση 11/2002 Μέθοδος Εφαρµογής Sika CarboShear L. Α) Προετοιµασία υποστρώµατος. 1. Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή από λάδια, σκόνες, βαφές, τσιµεντόνερα κτλ.

Διαβάστε περισσότερα

DESMOS LAC W. Σ. ΚΥΒΡΙΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) Φιλιππουπόλεως 30-561 23 Αµπελόκηποι Θεσσαλονίκη-Τηλ. 2310 730759.

DESMOS LAC W. Σ. ΚΥΒΡΙΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε (ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) Φιλιππουπόλεως 30-561 23 Αµπελόκηποι Θεσσαλονίκη-Τηλ. 2310 730759. Σελίδα 1 από 5 Πολυουρεθανική Λάκα Λευκή δύο (2)Συστατικών βάσης ρητινών ( πολυολών ) σε συνδυασµό µε κατάλληλα πιγκµέντα ( ιοξείδιο του τιτανίου ) απλωτικά µέσα,οργανσικούς διαλύτες ( αρωµατικοί υδρογονάνθρακες

Διαβάστε περισσότερα

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία

Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Δύο συστατικών επαλειφόμενη πολυουρία Περιγραφή Προϊόντος Πεδία εφαρμογών Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας, ιδανικό για ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές αντοχές. Κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Katymper Piscine. Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές

Katymper Piscine. Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές 1 Katymper Piscine Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές 2 Τσιμεντοειδούς Βάσης Έτοιμο προς χρήση Χρώματα: Λευκό, Μπλε, Γκρι, Κρεμ Μπορεί να χρωματιστεί με κατάλληλες χρωστικές

Διαβάστε περισσότερα

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο Χρώμα για εξωτερικές επιφάνειες με βάση τα πυριτικά άλατα : - φιλικό για το περιβάλλον - οικονομικό - - προστατευτικό - ανεξίτηλο Φιλικό για το περιβάλλον Το ΚΕΙΜ-Granital

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων <4% <70% IR4

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων <4% <70% IR4 Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Floor είναι κατάλληλη επίστρωση για δάπεδα εργοστασίων, βιοτεχνιών, πολυκαταστημάτων, αποθηκών,

Διαβάστε περισσότερα

Wood Professional Cosmetics

Wood Professional Cosmetics Wood Professional Cosmetics Βερνίκια Εμποτισμού & Επιφάνειας Εξωτερικής Χρήσης Βερνίκια Θαλάσσης Βερνίκια orma Wood Professional Cosmetics Βερνίκια Εμποτισμού & Επιφάνειας Εξωτερικής Χρήσης Καθαριστικά/Απορρυπαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Robert Bosch GmbH. X-ήκη εφημερίδων

Robert Bosch GmbH. X-ήκη εφημερίδων X-ήκη εφημερίδων Η έξτρα θέση για το «Έξτρα φύλλο» X-ήκη εφημερίδων Κάτι διαφορετικό από μια x-τυχαία θήκη εφημερίδων: Αυτό το όμορφο έπιπλο φυλάσσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά με ένα διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τεχνικών Πληροφοριών 1.0.3 Αστάρι / Σουρφασέρ

ελτίο Τεχνικών Πληροφοριών 1.0.3 Αστάρι / Σουρφασέρ Περιγραφή Το είναι ένα αστάρι σουρφασέρ ενός συστατικού µε βάση το νερό, και είναι κατάλληλο για συστήµατα επαναβαφής αυτοκινήτων. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί σε εφαρµογές µε τρίψιµο ή υγρό σε υγρό σε συνδυασµό

Διαβάστε περισσότερα

UV- Αστάρι για Μπαλώματα P

UV- Αστάρι για Μπαλώματα P Τεχνικές Οδηγίες Μάιος 2006 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY UV- Αστάρι για Μπαλώματα P110-5000 H5000V Προϊόν Περιγραφή P110-5000 UV- Αστάρι για Μπαλώματα Καθαριστικό Επιφανείας για το UV-

Διαβάστε περισσότερα

Aquabase Plus Διαδικασία Επισκευής Εσωτερικού Χώρου της Μηχανής H1500V. Aquabase Plus Διαδικασία Βαφής Εσωτερικού Χώρου της Μηχανής

Aquabase Plus Διαδικασία Επισκευής Εσωτερικού Χώρου της Μηχανής H1500V. Aquabase Plus Διαδικασία Βαφής Εσωτερικού Χώρου της Μηχανής Τεχνικές Οδηγίες Φεβρουάριος 2008 INTERNATIONAL MASTER FOR PROFESSIONAL USE ONLY H1500V Aquabase Plus Διαδικασία Βαφής Εσωτερικού Χώρου της Μηχανής Προϊόντα Περιγραφή P935-1135 Βασικό Συστήματος Engine

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμόζεται σε 2 λεπτές στρώσεις, το 1010 να χρησιμοποιηθεί ως φράγμα νερού για υλικά που χρειάζονται αναπνοή (ξύλο, σκυρόδεμα).

Εφαρμόζεται σε 2 λεπτές στρώσεις, το 1010 να χρησιμοποιηθεί ως φράγμα νερού για υλικά που χρειάζονται αναπνοή (ξύλο, σκυρόδεμα). RESOLCOAT 1010 Technical data sheet 12/05/011 See TechNotes N 3 et N 5 Υδατοδιάλυτη Εποξική ρητίνη Ματ ή Πολύ γυαλιστερό αστάρι & βερνίκι 1 / 1 Εύκολη αναλογία ανάμιξης κατά όγκο Καθαρίστε τα πινέλα και

Διαβάστε περισσότερα

Aqua- Kompaktlasur. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.121. Συνδυασµός χρωµάτων µε einza mix. Ι. Το προϊόν

Aqua- Kompaktlasur. ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.121. Συνδυασµός χρωµάτων µε einza mix. Ι. Το προϊόν ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Νο.121 Aqua- Kompaktlasur Συνδυασµός χρωµάτων µε einza mix Ι. Το προϊόν Το einza Aqua-Kompaktlasur είναι διαλυτό στο νερό, δηµιουργεί ένα µεταξένιο-γυαλιστερό διάφανο στρώµα/φιλµ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών

Οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής των ξύλινων παραθύρων και πορτών Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι, Καλορίζικα τα καινούρια σας παράθυρα και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Συντάξαμε τις οδηγίες χειρισμού, συντήρησης και επισκευής για να διατηρήσετε τα

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα

Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Επαλειφόμενο ταχυστέγνωτο αλειφατικό σύστημα πολυουρίας, κατάλληλο για δάπεδα Περιγραφή προϊόντος Το Neodur Fast Track είναι ένα καινοτομικό σύστημα επαλειφόμενης πολυουρίας υψηλών στερεών, βάσεως διαλύτου.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ Δέκα λόγοι μη επισκευής των ελαστικών και RunFlat 1 Υπερβολικά μεγάλη οπή στο πέλμα Μη επισκευάσιμη για τα επιβατικά ελαστικά είναι οπή μεγαλύτερη των

Διαβάστε περισσότερα