ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ. (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 407 της 30ής Δεκεμβρίου 2006)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ. (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 407 της 30ής Δεκεμβρίου 2006)"

Transcript

1 L 44/3 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ Διορθωτικό στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1935/2006 της Επιτροπής, της 20ής Δεκεμβρίου 2006, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 794/2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 659/1999 του Συμβουλίου για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του άρθρου 93 της συνθήκης ΕΚ (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 407 της 30ής Δεκεμβρίου 2006) Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1935/2006 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1935/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Δεκεμβρίου 2006 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 794/2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 659/1999 του Συμβουλίου για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του άρθρου 93 της συνθήκης ΕΚ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, Έχοντας υπόψη: τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, τον κανονισμό (EΚ) αριθ. 659/1999 του Συμβουλίου, της 22ας Μαρτίου 1999, για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του άρθρου 93 της συνθήκης EΚ ( 1 ), και ιδίως το άρθρο 27, Μετά από διαβούλευση της συμβουλευτικής επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις, Εκτιμώντας τα ακόλουθα: (1) Με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 794/2004 της Επιτροπής ( 2 ) καθιερώθηκε ένα υποχρεωτικό λεπτομερές έντυπο κοινοποίησης των κρατικών ενισχύσεων. Ο εν λόγω κανονισμός ορίζει επίσης ότι η παροχή των συμπληρωματικών πληροφοριακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση ενός μέτρου κρατικών ενισχύσεων πραγματοποιείται υποχρεωτικά με χρήση των συμπληρωματικών δελτίων πληροφοριών που παρατίθενται στο παράρτημα του ίδιου κανονισμού. (2) Μετά την έκδοση από την Επιτροπή των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και δασοκομίας ( 3 ), έχουν τροποποιηθεί οι κανόνες που εφαρμόζει η Επιτροπή για την αξιολόγηση της συμβατότητας των μέτρων κρατικών ενισχύσεων με την κοινή αγορά. Δεδομένου ότι το έντυπο κοινοποίησης είναι ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο το οποίο βασίζεται στους εφαρμοστέους κανόνες, είναι απαραίτητο να τροποποιηθούν ορισμένα μέρη του. (3) Είναι επομένως απαραίτητο να τροποποιηθεί αναλόγως ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 794/2004, ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ: Άρθρο 1 Το παράρτημα I του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 794/2004 τροποποιείται σύμφωνα με το παράρτημα του παρόντος κανονισμού. Άρθρο 2 Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος. Βρυξέλλες, 20 Δεκεμβρίου Για την Επιτροπή Mariann FISCHER BO Μέλος της Επιτροπής ( 1 ) ΕΕ L 83 της , σ. 1. ( 2 ) ΕΕ L 140 της , σ. 1. Κανονισμός όπως τροποποιήθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1627/2006 (ΕΕ L 302 της , σ. 10). ( 3 ) ΕΕ C 319 της , σ. 1.

2 L 44/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 794/2004, τα μέρη III.12.Α έως III.12.Ρ αντικαθίστανται από τα ακόλουθα: «ΜΕΡΟΣ III.12 ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το παρόν έντυπο κοινοποίησης κρατικών ενισχύσεων αφορά μόνο δραστηριότητες συναφείς με την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, κατά τα προβλεπόμενα στο σημείο 6 των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας ( 1 ). Παρακαλούμε να σημειώσετε επίσης ότι οι ειδικοί κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας δεν ισχύουν για τα μέτρα που αφορούν τη μεταποίηση προϊόντων του παραρτήματος Ι σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι. Για τα μέτρα αυτά, οφείλετε να συμπληρώσετε το αντίστοιχο έντυπο κοινοποίησης. 1. Καλυπτόμενα προϊόντα 1.1. Αφορά το μέτρο κάποιο από τα ακόλουθα προϊόντα, τα οποία δεν υπόκεινται ακόμη σε κοινή οργάνωση αγοράς; γεώμηλα πλην των προοριζόμενων για παραγωγή αμύλου κρέας αλόγου καφές φελλός ξύδι παραγόμενο από αλκοόλη Το μέτρο δεν αφορά κανένα από τα ανωτέρω προϊόντα 2. Χαρακτήρας κινήτρου A. Καθεστώτα ενισχύσεων 2.1. Οι ενισχύσεις στο πλαίσιο καθεστώτος ενισχύσεων θα χορηγούνται μόνο για δραστηριότητες που αναλαμβάνονται ή υπηρεσίες που λαμβάνονται μετά τη θέσπιση του καθεστώτος ενισχύσεων και την κήρυξή του από την Επιτροπή ως συμβιβάσιμου με τη συνθήκη ΕΚ; Εάν όχι, παρακαλείσθε να ανατρέξετε στο σημείο 16 των κατευθυντήριων γραμμών Εάν το καθεστώς ενισχύσεων θεμελιώνει αυτομάτως δικαίωμα λήψης της ενίσχυσης, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σε διοικητικό επίπεδο, η ίδια η ενίσχυση μπορεί να χορηγείται μόνον για δραστηριότητες που αναλαμβάνονται ή υπηρεσίες που λαμβάνονται μετά τη θέσπιση του καθεστώτος ενισχύσεων και την κήρυξή του από την Επιτροπή ως συμβιβάσιμου με τη συνθήκη ΕΚ; Εάν όχι, παρακαλείσθε να ανατρέξετε στο σημείο 16 των κατευθυντήριων γραμμών Εάν το καθεστώς ενισχύσεων απαιτεί την υποβολή αίτησης στη σχετική αρμόδια αρχή, η ίδια η ενίσχυση μπορεί να χορηγείται για δραστηριότητες που αναλαμβάνονται ή υπηρεσίες που λαμβάνονται μόνον αφού έχουν εκπληρωθεί οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) το καθεστώς ενισχύσεων έχει θεσπιστεί και έχει κηρυχθεί από την Επιτροπή συμβιβάσιμο με τη συνθήκη ΕΚ β) έχει υποβληθεί δεόντως αίτηση ενίσχυσης στην αρμόδια αρχή γ) η αίτηση έχει γίνει δεκτή από την αρμόδια αρχή κατά τρόπο που να υποχρεώνει την εν λόγω αρχή να χορηγήσει την ενίσχυση, αναφέροντας σαφώς το ποσό της ενίσχυσης που θα χορηγηθεί ή τον τρόπο υπολογισμού του ποσού αυτού η εν λόγω αποδοχή από την αρμόδια αρχή μπορεί να γίνει μόνον εφόσον δεν έχει εξαντληθεί ο διαθέσιμος για την ενίσχυση ή το καθεστώς ενισχύσεων προϋπολογισμός; Εάν όχι, παρακαλείσθε να ανατρέξετε στο σημείο 16 των κατευθυντήριων γραμμών. ( 1 ) ΕΕ C 319 της , σ. 1.

3 L 44/5 B. Μεμονωμένες ενισχύσεις 2.4. Οι μεμονωμένες ενισχύσεις που δεν εντάσσονται σε καθεστώς ενισχύσεων θα χορηγούνται για δραστηριότητες που αναλαμβάνονται ή υπηρεσίες που λαμβάνονται μόνο εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στα σημεία 2.3 β) και γ) ανωτέρω; Εάν όχι, παρακαλείσθε να ανατρέξετε στο σημείο 16 των κατευθυντήριων γραμμών. Γ. Αντισταθμιστικές ενισχύσεις 2.5. Έχει το καθεστώς ενισχύσεων αντισταθμιστικό χαρακτήρα; Εάν ναι, τα ανωτέρω σημεία A και B δεν έχουν εφαρμογή. 3. Είδη ενισχύσεων Ποιο(-α) είδος(-η) ενισχύσεων αφορά το σχεδιαζόμενο μέτρο; ΜΕΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ A. Ενισχύσεις για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις B. Ενισχύσεις για επενδύσεις συναφείς με τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων Γ. Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις και ενισχύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων Γα. Ενισχύσεις Natura 2000 και ενισχύσεις που συνδέονται με την οδηγία 2000/60/ΕΚ ( 1 ) Δ. Ενισχύσεις για την αντιστάθμιση μειονεκτημάτων σε ορισμένες περιοχές Ε. Ενισχύσεις για την εκπλήρωση προτύπων ΣΤ. Ενισχύσεις για την εγκατάσταση νέων γεωργών Ζ. Ενισχύσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση ή για την παύση γεωργικών δραστηριοτήτων Η. Ενισχύσεις σε ομάδες παραγωγών Θ. Ενισχύσεις για αναδασμό Ι. Ενισχύσεις για την ενθάρρυνση της παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων ποιότητας ΙΑ. Παροχή τεχνικής υποστήριξης στον γεωργικό τομέα ΙΒ. ΙΓ. Ενισχύσεις στον κτηνοτροφικό τομέα Ενισχύσεις για τις άκρως απόκεντρες περιφέρειες και τις νήσους του Αιγαίου ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΙΔ. Ενισχύσεις για την αντιστάθμιση ζημιών στη γεωργική παραγωγή ή στα μέσα γεωργικής παραγωγής ΙΕ. Ενισχύσεις για την καταπολέμηση ζωικών και φυτικών ασθενειών ΙΣΤ. Ενισχύσεις για την πληρωμή ασφαλίστρων ΙΖ. Ενισχύσεις για την κατάργηση ικανότητας παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας ΑΛΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΙΗ. Ενισχύσεις για τη διαφήμιση γεωργικών προϊόντων ΙΘ. Ενισχύσεις που συνδέονται με φορολογικές απαλλαγές βάσει της οδηγίας 2003/96/ΕΚ ( 2 ) Κ. Ενισχύσεις στον δασικό τομέα ( 1 ) Οδηγία 2000/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2000 για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων (ΕΕ L 327 της , σ. 1). ( 2 ) Οδηγία 2003/96/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Οκτωβρίου 2003, σχετικά με την αναδιάρθρωση του κοινοτικού πλαισίου φορολογίας των ενεργειακών προϊόντων και της ηλεκτρικής ενέργειας (ΕΕ L 283 της , σ. 51).

4 L 44/ ΜΕΡΟΣ III.12.A ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ Το παρόν έντυπο κοινοποίησης πρέπει να χρησιμοποιείται για τις επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, τις οποίες αφορά το σημείο IV.A των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας ( 1 ). 1. Στόχοι της ενίσχυσης 1.1. Ποιος από τους ακόλουθους στόχους επιδιώκεται με την επένδυση; μείωση του κόστους παραγωγής; βελτίωση και αναδιάταξη της παραγωγής; βελτίωση της ποιότητας; διαφύλαξη και βελτίωση του περιβάλλοντος, τήρηση των προτύπων που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και την καλή διαβίωση των ζώων; διαφοροποίηση των γεωργικών δραστηριοτήτων; άλλοι (να διευκρινιστούν) Εάν με την επένδυση επιδιώκονται άλλοι στόχοι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση ενισχύσεων για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις που δεν επιδιώκουν κάποιον από τους ανωτέρω στόχους Αφορά η ενίσχυση απλές επενδύσεις αντικατάστασης; Εάν ναι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση ενισχύσεων για απλές επενδύσεις αντικατάστασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις Συνδέεται η ενίσχυση με επενδύσεις οι οποίες αφορούν προϊόντα υποκείμενα σε περιορισμούς της παραγωγής ή όρια της κοινοτικής στήριξης σε επίπεδο μεμονωμένων γεωργών, εκμεταλλεύσεων ή μεταποιητικών μονάδων στο πλαίσιο κοινής οργάνωσης αγοράς (συμπεριλαμβανομένων καθεστώτων άμεσης ενίσχυσης) που χρηματοδοτείται από το ΕΓΤΕ, και οι οποίες θα οδηγούσαν σε αύξηση της ικανότητας παραγωγής πέραν των εν λόγω περιορισμών ή ορίων; Εάν ναι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 37 των κατευθυντήριων γραμμών, δεν επιτρέπεται η χορήγηση ενίσχυσης για επενδύσεις αυτού του είδους 2. Δικαιούχοι Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης; γεωργοί; ομάδες παραγωγών; άλλοι (παρακαλούμε, διευκρινίστε) Ένταση της ενίσχυσης 3.1. Παρακαλείσθε να προσδιορίσετε το μέγιστο ποσοστό δημόσιας ενίσχυσης σε σχέση με τις επιλέξιμες επενδύσεις: α) των επιλέξιμων επενδύσεων στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 ( 2 ) (50 % κατ' ανώτατο όριο) β) των επιλέξιμων επενδύσεων στις άλλες περιοχές (40 % κατ' ανώτατο όριο) ( 1 ) ΕΕ C 319 της , σ. 1. ( 2 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου, της 20ής Σεπτεμβρίου 2005, για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) (ΕΕ L 277 της , σ. 1).

5 L 44/7 γ) των επιλέξιμων επενδύσεων, όταν αυτές πραγματοποιούνται από νέους γεωργούς σε μειονεκτικές περιοχές ή σε περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/ 2005, εντός πέντε ετών από την εγκατάστασή τους (60 % κατ' ανώτατο όριο) δ) των επιλέξιμων επενδύσεων, όταν αυτές πραγματοποιούνται από νέους γεωργούς σε άλλες περιοχές, εντός πέντε ετών από την εγκατάστασή τους (50 % κατ' ανώτατο όριο) ε) των επιλέξιμων επενδύσεων στις άκρως απόκεντρες περιφέρειες και στις μικρές νήσους του Αιγαίου, κατά την έννοια του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2019/93 ( 1 ) (75 % κατ' ανώτατο όριο) στ) των επιλέξιμων επενδύσεων όταν οι επενδύσεις συνεπάγονται πρόσθετες δαπάνες που συνδέονται με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ή την καλή διαβίωση των εκτρεφόμενων ζώων, και πραγματοποιούνται εντός των προθεσμιών συμμόρφωσης με προσφάτως θεσπισθέντα ελάχιστα πρότυπα (75 % κατ' ανώτατο όριο στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005, και 60 % κατ' ανώτατο όριο στις άλλες περιοχές) ζ) των επιλέξιμων επενδύσεων όταν οι επενδύσεις συνεπάγονται πρόσθετες δαπάνες που συνδέονται με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ή την καλή διαβίωση των εκτρεφόμενων ζώων, και πραγματοποιούνται εντός των τριών ετών που έπονται της ημερομηνίας κατά την οποία πρέπει να έχει εγκριθεί η επένδυση σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία (50 % κατ' ανώτατο όριο στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005, και 40 % κατ' ανώτατο όριο στις άλλες περιοχές) η) των επιλέξιμων επενδύσεων όταν οι επενδύσεις συνεπάγονται πρόσθετες δαπάνες που συνδέονται με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ή την καλή διαβίωση των εκτρεφόμενων ζώων, και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους που έπεται της ημερομηνίας κατά την οποία πρέπει να έχει υλοποιηθεί η επένδυση σύμφωνα με τις προθεσμίες που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία (25 % κατ' ανώτατο όριο στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005, και 20 % κατ' ανώτατο όριο στις άλλες περιοχές) θ) των επιλέξιμων επενδύσεων όταν οι επενδύσεις συνεπάγονται πρόσθετες δαπάνες που συνδέονται με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ή την καλή διαβίωση των εκτρεφόμενων ζώων, και πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του πέμπτου έτους που έπεται της ημερομηνίας κατά την οποία πρέπει να έχει εγκριθεί η επένδυση σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία (12,5 % κατ' ανώτατο όριο στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005, και 10 % κατ' ανώτατο όριο στις άλλες περιοχές, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι δεν επιτρέπεται καμία ενίσχυση για δαπάνες που πραγματοποιούνται μετά το πέμπτο έτος) ι) των επιλέξιμων επενδύσεων στα κράτη μέλη που προσχώρησαν στην Κοινότητα την 1η Μαΐου 2004 και την 1η Ιανουαρίου 2007 αντιστοίχως, προκειμένου για πρόσθετες επενδυτικές δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται για τους σκοπούς της εφαρμογής της οδηγίας 91/676/ΕΟΚ ( 2 ) (75 % κατ' ανώτατο όριο) ια) των επιλέξιμων επενδύσεων, προκειμένου για πρόσθετες επενδυτικές δαπάνες οι οποίες πραγματοποιούνται για τους σκοπούς της εφαρμογής της οδηγίας 91/676/ΕΟΚ και τυγχάνουν χρηματοδοτικής στήριξης βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 (50 % κατ' ανώτατο όριο στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005, και 40 % κατ' ανώτατο όριο στις άλλες περιοχές) ιβ). των επιλέξιμων επενδύσεων, προκειμένου για επενδύσεις που πραγματοποιούνται από νέους γεωργούς με σκοπό την εκπλήρωση των ισχυόντων κοινοτικών ή εθνικών προτύπων (60 % κατ' ανώτατο όριο στις μειονεκτικές περιοχές ή στις περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005, και 50 % κατ' ανώτατο όριο στις άλλες περιοχές) Στην περίπτωση επενδύσεων οι οποίες συνεπάγονται πρόσθετες δαπάνες που συνδέονται με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ή την καλή διαβίωση των εκτρεφόμενων ζώων, περιορίζεται η προσαύξηση σε επενδύσεις που υπερβαίνουν τα ισχύοντα κοινοτικά ελάχιστα πρότυπα ή σε επενδύσεις που πραγματοποιούνται με σκοπό τη συμμόρφωση σε προσφάτως θεσπισθέντα ελάχιστα πρότυπα, και μόνο στις πρόσθετες επιλέξιμες δαπάνες που είναι αναγκαίες για τους σκοπούς αυτούς, χωρίς να επιφέρουν αύξηση της παραγωγικής ικανότητας; 3.3. Στην περίπτωση επενδύσεων που πραγματοποιούνται για τους σκοπούς της εφαρμογής της οδηγίας 91/676/ΕΟΚ, η προβλεπόμενη ένταση ενίσχυσης περιορίζεται στις επιλέξιμες αναγκαίες πρόσθετες δαπάνες και δεν εφαρμόζεται σε επενδύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας; 3.4. Στην περίπτωση των επενδύσεων που πραγματοποιούνται από νέους γεωργούς με σκοπό τη συμμόρφωση προς τα ισχύοντα κοινοτικά ή εθνικά πρότυπα, περιορίζεται η ενίσχυση στις πρόσθετες δαπάνες που οφείλονται στην εφαρμογή του προτύπου και πραγματοποιούνται εντός των 36 μηνών που έπονται της εγκατάστασης; ( 1 ) Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2019/93 του Συμβουλίου της 19ης Ιουλίου 1993 για τη θέσπιση ειδικών μέτρων για ορισμένα γεωργικά προϊόντα προς όφελος των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους (ΕΕ L 184 της , σ. 1). ( 2 ) Οδηγία 91/676/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου 1991 για την προστασία των υδάτων από τη νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης (ΕΕ L 375 της , σ. 1).

6 L 44/ Κριτήρια επιλεξιμότητας 4.1. Χορηγείται η ενίσχυση μόνο σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες δεν είναι προβληματικές επιχειρήσεις; 4.2. Καλύπτει η ενίσχυση την παρασκευή και εμπορία προϊόντων απομίμησης ή υποκατάστασης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων; 5. Επιλέξιμες δαπάνες 5.1. Περιλαμβάνουν οι επιλέξιμες δαπάνες: την κατασκευή, την αγορά ή τη βελτίωση ακινήτων; την αγορά ή τη χρηματοδοτική μίσθωση με δυνατότητα αγοράς υλικών και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέχρι την αγοραστική αξία του περιουσιακού στοιχείου, και εξαιρουμένων των δαπανών που συνδέονται με σύμβαση μίσθωσης όπως φόρων, περιθωρίου κέρδους του εκμισθωτή, εξόδων αναχρηματοδότησης τόκων, γενικών εξόδων, ασφαλίστρων κ.λπ.; τις γενικές δαπάνες που συνδέονται με τις δύο προαναφερόμενες κατηγορίες δαπανών (π.χ. αμοιβές αρχιτεκτόνων, μηχανικών και εμπειρογνωμόνων, δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, για την απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και αδειών εκμετάλλευσης); 5.2. Καλύπτει η ενίσχυση την αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού; 5.3. Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης στην προηγούμενη ερώτηση, οι δαπάνες αγοράς μεταχειρισμένου εξοπλισμού είναι επιλέξιμες μόνο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν χαμηλό τεχνικό επίπεδο και λίγα κεφάλαια; 5.4. Αποκλείεται από την ενίσχυση η αγορά δικαιωμάτων παραγωγής, ζώων και μονοετών φυτών, καθώς και η φύτευση μονοετών φυτών; Εάν όχι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 29 των κατευθυντήριων γραμμών, δεν επιτρέπεται η χορήγηση ενίσχυσης για δαπάνες αυτού του είδους Για το μερίδιο της αγοράς γης εκτός οικοδομήσιμων οικοπέδων στις προβλεπόμενες επιλέξιμες επενδυτικές δαπάνες έχει καθοριστεί ως ανώτατο όριο ποσοστό 10 %; Εάν όχι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι αυτό το ανώτατο όριο του 10 % αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας δυνάμει του σημείου 29 των κατευθυντήριων γραμμών. 6. Ενισχύσεις για τη διατήρηση παραδοσιακών τοπίων και κτιρίων 6.1. Αφορά η ενίσχυση επενδύσεις ή κεφαλαιουχικό εξοπλισμό που αποσκοπούν στη διατήρηση μη παραγωγικών στοιχείων της κληρονομιάς που βρίσκονται σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις; Εάν ναι, ποιο είναι το προβλεπόμενο ποσοστό ενίσχυσης; (100 % κατ' ανώτατο όριο) Περιλαμβάνουν οι επιλέξιμες δαπάνες αποζημίωση για τις εργασίες που εκτελεί ο ίδιος ο κάτοχος της εκμετάλλευσης ή οι εργάτες του;

7 L 44/ Εάν ναι, το ανώτατο όριο της αποζημίωσης αυτής θα ανέρχεται σε ευρώ ετησίως; Εάν όχι, να αιτιολογήσετε την υπέρβαση του προαναφερόμενου ανωτάτου ορίου Αφορά η ενίσχυση επενδύσεις ή κεφαλαιουχικό εξοπλισμό που αποσκοπούν στη διατήρηση στοιχείων της κληρονομιάς που βρίσκονται σε παραγωγικά στοιχεία του ενεργητικού γεωργικών εκμεταλλεύσεων; Εάν ναι, η υπόψη επένδυση συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της γεωργικής εκμετάλλευσης; Ποια είναι τα ανώτατα ποσοστά ενίσχυσης που προβλέπονται για αυτό τον τύπο επενδύσεων; Επενδύσεις που δεν συνεπάγονται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας: Προβλεπόμενο ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης για μειονεκτικές περιοχές ή περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 (75 % κατ' ανώτατο όριο): Προβλεπόμενο ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης για τις λοιπές περιοχές (60 % κατ' ανώτατο όριο): Επενδύσεις που συνεπάγονται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας: Προβλεπόμενο ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης σε περίπτωση χρήσης σύγχρονων υλικών (για το ανώτατο όριο, βλέπε σημείο 3.1): Προβλεπόμενο ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης σε περίπτωση χρήσης παραδοσιακών υλικών, ως ποσοστό του πρόσθετου κόστους (100 % κατ' ανώτατο όριο): 7. Μετεγκατάσταση κτιρίων γεωργικών εκμεταλλεύσεων για λόγους δημοσίου συμφέροντος 7.1. Η μετεγκατάσταση είναι αποτέλεσμα απαλλοτρίωσης; 7.2. Η μετεγκατάσταση εξυπηρετεί δημόσιο συμφέρον το οποίο προσδιορίζεται στη νομική βάση; Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι η νομική βάση πρέπει να προσδιορίζει το δημόσιο συμφέρον που εξυπηρετεί η μετεγκατάσταση Συνίσταται η μετεγκατάσταση απλώς στην κατεδάφιση, μετακίνηση και εκ νέου ανέγερση υφιστάμενων εγκαταστάσεων; Εάν ναι, ποια είναι η ένταση της ενίσχυσης; (100 % κατ' ανώτατο όριο) 7.4. Έχει η μετεγκατάσταση ως αποτέλεσμα να αποκτήσει ο κάτοχος της γεωργικής εκμετάλλευσης πιο σύγχρονους εξοπλισμούς και εγκαταστάσεις;

8 L 44/ Εάν ναι, ποια είναι η απαιτούμενη συνεισφορά του κατόχου της γεωργικής εκμετάλλευσης, ως ποσοστό επί της αύξησης της αξίας των εν λόγω εγκαταστάσεων μετά την μετεγκατάσταση; σε μειονεκτικές περιοχές ή σε περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 (50 % κατ' ελάχιστο)... στις λοιπές περιοχές (60 % κατ' ελάχιστο)... νέοι γεωργοί σε μειονεκτικές περιοχές ή σε περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 (45 % κατ' ελάχιστο)... νέοι γεωργοί στις λοιπές περιοχές (55 % κατ' ελάχιστο) 7.5. Έχει η μετεγκατάσταση ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας; Εάν ναι, ποια είναι η συνεισφορά του κατόχου της γεωργικής εκμετάλλευσης, ως ποσοστό των δαπανών που συνδέονται με την αύξηση; σε μειονεκτικές περιοχές ή σε περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 (50 % κατ' ελάχιστο)... στις λοιπές περιοχές (60 % κατ' ελάχιστο)... νέοι γεωργοί σε μειονεκτικές περιοχές ή σε περιοχές που προβλέπονται στο άρθρο 36 στοιχείο α) σημεία i), ii) και iii) του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 (45 % κατ' ελάχιστο)... νέοι γεωργοί στις λοιπές περιοχές (55 % κατ' ελάχιστο) 8. Άλλες πληροφορίες 8.1. Συνοδεύεται η κοινοποίηση από τεκμηρίωση η οποία αποδεικνύει ότι η προβλεπόμενη κρατική ενίσχυση συνάδει με το ή τα σχετικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης; Εάν ναι, παρακαλείσθε να παραθέσετε κατωτέρω τη σχετική τεκμηρίωση ή να την επισυνάψετε στο παρόν συμπληρωματικό δελτίο πληροφοριών... Εάν όχι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 26 των κατευθυντήριων γραμμών, απαιτείται η υποβολή σχετικής τεκμηρίωσης Συνοδεύεται η κοινοποίηση από τεκμηρίωση η οποία αποδεικνύει ότι η ενίσχυση έχει σαφώς καθορισμένους στόχους που αντικατοπτρίζουν προσδιορισμένες διαρθρωτικές και τοπικές ανάγκες και διαρθρωτικά μειονεκτήματα; Εάν ναι, παρακαλείσθε να παραθέσετε κατωτέρω τη σχετική τεκμηρίωση ή να την επισυνάψετε στο παρόν συμπληρωματικό δελτίο πληροφοριών.... Εάν όχι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 36 των κατευθυντήριων γραμμών, απαιτείται η υποβολή σχετικής τεκμηρίωσης.

9 L 44/11 ΜΕΡΟΣ III.12.B ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Το παρόν έντυπο χρησιμοποιείται για την κοινοποίηση ενισχύσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση ( 1 ) και την εμπορία ( 2 ) γεωργικών προϊόντων, κατά τα προβλεπόμενα στο σημείο IV.B των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας ( 3 ). 1. Πεδίο και δικαιούχοι της ενίσχυσης 1.1. Παρακαλείσθε να προσδιορίσετε σε ποια διάταξη των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών εμπίπτει η παρούσα κοινοποίηση: σημείο IV.B.2.α) [κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 70/2001 της Επιτροπής ( 4 ) ή κάθε διάταξη που τον αντικαθιστά] σημείο IV.B.2.β) [κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1628/2006 της Επιτροπής ( 5 )] σημείο IV.B.2.γ) [κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα ( 6 )] σημείο IV.B.2.δ) [ενισχύσεις υπέρ ενδιάμεσων επιχειρήσεων σε περιοχές μη επιλέξιμες για περιφερειακές ενισχύσεις] 1.2. Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 70/2001 της Επιτροπής (κρατικές ενισχύσεις προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) Είναι οι δικαιούχοι ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης ή της εμπορίας γεωργικών προϊόντων; Εάν όχι, η ενίσχυση δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις βάσει του εν λόγω κανονισμού και, δυνάμει του σημείου IV.B.2.α) των κατευθυντήριων γραμμών, δεν μπορεί να κηρυχθεί συμβιβάσιμη με την κοινή αγορά. Εάν ναι, η ενίσχυση απαλλάσσεται της υποχρέωσης προς κοινοποίηση. Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε τους λόγους για τους οποίους οι αρχές σας επιθυμούν εν τούτοις να υποβάλουν κοινοποίηση. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το σχετικό τμήμα του γενικού εντύπου κοινοποίησης [παράρτημα I μέρη I και III.1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 794/2004 ( 7 ) ή οποιαδήποτε διάταξη το αντικαθιστά] Κανονισμός της Επιτροπής περί των επενδυτικών ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα Πληροί η ενίσχυση τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στον συγκεκριμένο κανονισμό; Εάν όχι, η ενίσχυση δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις βάσει του εν λόγω κανονισμού και, δυνάμει του σημείου IV.B.2.β) των κατευθυντήριων γραμμών, δεν μπορεί να κηρυχθεί συμβιβάσιμη με την κοινή αγορά. Εάν ναι, η ενίσχυση απαλλάσσεται της υποχρέωσης προς κοινοποίηση. Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε τους λόγους για τους οποίους οι αρχές σας επιθυμούν εν τούτοις να υποβάλουν κοινοποίηση. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το ειδικό έντυπο κοινοποίησης Κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα ( 6 ) Πληροί η ενίσχυση τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στις συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές; Εάν όχι, η ενίσχυση δεν πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις βάσει των εν λόγω κατευθυντήριων γραμμών και, δυνάμει του σημείου IV.B.2.γ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών, δεν μπορεί να κηρυχθεί συμβιβάσιμη με την κοινή αγορά. ( 1 ) Ως μεταποίηση γεωργικών προϊόντων νοείται κάθε επέμβαση σε γεωργικό προϊόν, στις περιπτώσεις που το προϊόν το οποίο προκύπτει από την επέμβαση παραμένει γεωργικό προϊόν, με εξαίρεση τις εργασίες εντός της γεωργικής εκμετάλλευσης που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία ενός προϊόντος ζωικής ή φυτικής προέλευσης για την πρώτη του πώληση. ( 2 ) Ως εμπορία γεωργικών προϊόντων νοείται η κατοχή ή έκθεση με σκοπό την πώληση, την προσφορά προς πώληση, την παράδοση ή οποιονδήποτε άλλον τρόπο διάθεσης στην αγορά, εκτός από την αρχική πώληση που πραγματοποιεί παραγωγός του πρωτογενούς τομέα σε μεταπωλητές ή μεταποιητές και κάθε δραστηριότητα προετοιμασίας προϊόντος για μια τέτοια αρχική πώληση η πώληση από παραγωγό του πρωτογενούς τομέα σε τελικούς καταναλωτές θεωρείται εμπορία, εάν πραγματοποιείται σε χωριστό και ειδικό για τον σκοπό αυτό χώρο. ( 3 ) ΕΕ C 319 της , σ. 1. ( 4 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 70/2001 της Επιτροπής της 12ης Ιανουαρίου 2001, ΕΕ L 10 της , σ. 33. ( 5 ) ΕΕ L 302 της , σ. 29. ( 6 ) ΕΕ C 54 της , σ. 13. ( 7 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 794/2004 της Επιτροπής της 21ης Απριλίου 2004 σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 659/1999 του Συμβουλίου για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του άρθρου 93 της συνθήκης ΕΚ, ΕΕ L 140 της , σ

10 L 44/ Εάν ναι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι η αξιολόγηση της ενίσχυσης αυτής θα διεξαχθεί βάσει των κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα. Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο τμήμα του γενικού εντύπου κοινοποίησης [παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1627/2006 της Επιτροπής ( 1 )] Ενισχύσεις σε περιοχές ΜΗ επιλέξιμες για περιφερειακές ενισχύσεις Στους δικαιούχους της ενίσχυσης συγκαταλέγονται ΜΜΕ; Εάν ναι, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το σημείο 1.2 ανωτέρω [σημείο IV.B.2α) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών] Στους δικαιούχους της ενίσχυσης συγκαταλέγονται μεγάλες επιχειρήσεις (δηλ. με 750 και άνω υπαλλήλους και με κύκλο εργασιών 200 εκατ. ευρώ και άνω); Εάν ναι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι, δυνάμει του σημείου IV.B.2δ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών, η ενίσχυση δεν μπορεί να κηρυχθεί συμβιβάσιμη με την κοινή αγορά Στους δικαιούχους της ενίσχυσης συγκαταλέγονται ενδιάμεσες επιχειρήσεις (δηλ. με λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή/και με κύκλο εργασιών κάτω των 200 εκατ. ευρώ); Εάν ναι, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το αντίστοιχο τμήμα του γενικού εντύπου κοινοποίησης [παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1627/2006 της Επιτροπής] όσον αφορά τις επιλέξιμες δαπάνες. 2. Ένταση της ενίσχυσης 2.1. Εάν οι δικαιούχοι είναι ΜΜΕ [κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 70/2001 της Επιτροπής ή κάθε διάταξη που τον αντικαθιστά]: Παρακαλείσθε να δηλώσετε τη μέγιστη ένταση ενίσχυσης για τις επιλέξιμες επενδύσεις: στις άκρως απόκεντρες περιφέρειες: (75 % κατ' ανώτατο όριο) στις μικρές νήσους του Αιγαίου ( 2 ): (65 % κατ' ανώτατο όριο) στις επιλέξιμες περιφέρειες δυνάμει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α): (50 % κατ' ανώτατο όριο) σε άλλες περιφέρειες: (40 % κατ' ανώτατο όριο) Εάν το ποσοστό ενίσχυσης υπερβαίνει τα προαναφερόμενα ανώτατα όρια, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 70/2001 της Επιτροπής Για ενισχύσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού της Επιτροπής περί των επενδυτικών ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα ή των κατευθυντήριων γραμμών της Επιτροπής σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα , παρακαλείσθε να δηλώσετε τη μέγιστη ένταση ενίσχυσης: υπέρ ΜΜΕ: προκειμένου για επιλέξιμες επενδύσεις σε περιοχές επιλέξιμες βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α) της συνθήκης: (50 % κατ' ανώτατο όριο, ή μέγιστο ποσό που καθορίζεται στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων που έχει εγκριθεί για το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος για την περίοδο ) προκειμένου για επιλέξιμες επενδύσεις σε άλλες περιοχές επιλέξιμες για περιφερειακές ενισχύσεις: (40 % κατ' ανώτατο όριο, ή μέγιστο ποσό που καθορίζεται στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων που έχει εγκριθεί για το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος για την περίοδο ) ( 1 ) ΕΕ L 302 της , σ. 10. ( 2 ) Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 2019/93 του Συμβουλίου (ΕΕ L 184 της , σ. 1).

11 L 44/ υπέρ ενδιάμεσων επιχειρήσεων κατά την έννοια του άρθρου 28 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/ 2005 ( 1 ) (όχι ΜΜΕ, αλλά επιχειρήσεις με λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή με κύκλο εργασιών κάτω των 200 εκατ. ευρώ): προκειμένου για επιλέξιμες επενδύσεις σε περιοχές επιλέξιμες βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α) της συνθήκης: (25 % κατ' ανώτατο όριο, ή μέγιστο ποσό που καθορίζεται στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων που έχει εγκριθεί για το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος για την περίοδο ) προκειμένου για επιλέξιμες επενδύσεις σε άλλες περιοχές επιλέξιμες για περιφερειακές ενισχύσεις: (20 % κατ' ανώτατο όριο, ή μέγιστο ποσό που καθορίζεται στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων που έχει εγκριθεί για το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος για την περίοδο ) Εάν τα ποσοστά ενίσχυσης υπερβαίνουν τα προαναφερόμενα ανώτατα όρια, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B.2.γ)ii) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών Πληρούν οι δικαιούχοι όλες τις άλλες προϋποθέσεις της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής ( 2 ); Εάν όχι, το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B.2.γ)ii) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών Υπάρχουν δικαιούχοι μεγαλύτεροι των ενδιάμεσων επιχειρήσεων που αναφέρονται στο σημείο (δηλαδή, μεγάλες επιχειρήσεις); Εάν ναι, η μέγιστη ένταση ενίσχυσης είναι ίση ή κατώτερη του μέγιστου ποσοστού που καθορίζεται στον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων που έχει εγκριθεί για το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος για την περίοδο ; Εάν όχι, η ενίσχυση δεν συμβιβάζεται με το σημείο IV.B.2.γ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών. Εάν ναι, παρακαλείσθε να αναφέρετε τη μέγιστη ένταση ενίσχυσης που καθορίζεται στον προαναφερόμενο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων. Η σχετική μέγιστη ένταση ενίσχυσης που καθορίζεται στον αντίστοιχο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων είναι % 2.3. Για επενδυτικές ενισχύσεις υπέρ ενδιάμεσων επιχειρήσεων σε περιοχές μη επιλέξιμες για περιφερειακές ενισχύσεις: παρακαλείσθε να δηλώσετε τη μέγιστη ένταση ενίσχυσης: (20 % κατ' ανώτατο όριο) Εάν τα ποσοστά ενίσχυσης υπερβαίνουν το προαναφερόμενο ανώτατο όριο, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B.2.δ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών Πληρούν οι δικαιούχοι όλες τις άλλες προϋποθέσεις της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής; Εάν όχι, το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B.2.δ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών. 3. Κριτήρια επιλεξιμότητας και δαπάνες 3.1. Αφορά η ενίσχυση την παρασκευή και εμπορία προϊόντων απομίμησης ή υποκατάστασης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων; Εάν ναι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B. των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών Αφορά η ενίσχυση την αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού από μεγάλες ή ενδιάμεσες επιχειρήσεις; Εάν ναι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B. των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών. ( 1 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) (ΕΕ L 277 της , σ. 1). ( 2 ) Σύσταση της Επιτροπής της 6ης Μαΐου 2003 σχετικά με τον ορισμό των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων (ΕΕ L 124 της , σ. 36).

12 L 44/ Προκειμένου για επενδυτικές ενισχύσεις σε περιοχές μη επιλέξιμες για περιφερειακές ενισχύσεις: Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι οι επιλέξιμες δαπάνες για επενδύσεις αντιστοιχούν πλήρως στις επιλέξιμες δαπάνες που παρατίθενται στις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα ; Εάν όχι: εφόσον οι δικαιούχοι δεν είναι ΜΜΕ, το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B.2.δ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών. εφόσον οι δικαιούχοι είναι ΜΜΕ, συμφωνούν οι επιλέξιμες δαπάνες με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 70/2001 της Επιτροπής; Εάν όχι, το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B.2.δ) των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών Ενδέχεται η ενίσχυση να στηρίξει επενδύσεις οι οποίες, παρότι υφίσταται μια κοινή οργάνωση αγοράς η οποία περιλαμβάνει καθεστώτα άμεσης στήριξης που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και η οποία θέτει περιορισμούς της παραγωγής ή όρια της κοινοτικής στήριξης σε επίπεδο μεμονωμένων γεωργών, εκμεταλλεύσεων ή μεταποιητικών μονάδων, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής πέραν των εν λόγω περιορισμών ή ορίων; Εάν ναι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το σημείο 47 των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών δεν επιτρέπει τη χορήγηση ενισχύσεων για τέτοιες επενδύσεις. 4. Άλλες πληροφορίες 4.1. Συνοδεύεται η κοινοποίηση από τεκμηρίωση η οποία αποδεικνύει ότι η στήριξη έχει σαφώς καθορισμένους στόχους που αντικατοπτρίζουν προσδιορισμένες διαρθρωτικές και τοπικές ανάγκες και διαρθρωτικά μειονεκτήματα; Εάν ναι, παρακαλείσθε να παραθέσετε κατωτέρω τη σχετική τεκμηρίωση ή να την επισυνάψετε στο παρόν συμπληρωματικό δελτίο πληροφοριών... Εάν όχι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 46 των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών, απαιτείται η υποβολή σχετικής τεκμηρίωσης Συνοδεύεται η κοινοποίηση από τεκμηρίωση η οποία αποδεικνύει ότι η κρατική ενίσχυση εντάσσεται και συνάδει με το ή τα σχετικά προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης; Εάν ναι, παρακαλείσθε να παραθέσετε κατωτέρω τη σχετική τεκμηρίωση ή να την επισυνάψετε στο παρόν συμπληρωματικό δελτίο πληροφοριών... Εάν όχι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 26 των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών, απαιτείται η υποβολή σχετικής τεκμηρίωσης. 5. Μεμονωμένες κοινοποιήσεις Οι επιλέξιμες επενδύσεις ή το ποσό της ενίσχυσης μπορεί να υπερβαίνουν αντιστοίχως τα 25 εκατομμύρια ευρώ και τα 12 εκατομμύρια ευρώ; Εάν ναι, η ενίσχυση θα αποτελέσει αντικείμενο μεμονωμένης κοινοποίησης; Εάν όχι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι το μέτρο δεν θα ευθυγραμμίζεται με το σημείο IV.B των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών.

13 L 44/15 ΜΕΡΟΣ III.12.Γ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Το παρόν έντυπο πρέπει να χρησιμοποιείται για την κοινοποίηση των μέτρων κρατικών ενισχύσεων προς υποστήριξη μεθόδων γεωργικής παραγωγής που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση του φυσικού χώρου (γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα) ή στη βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων, σύμφωνα με το σημείο IV.Γ. των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας ( 1 ) (στο εξής κατευθυντήριες γραμμές ) και τα άρθρα 39 και 40 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου ( 2 ). Το μέτρο αφορά την αποζημίωση γεωργών που αναλαμβάνουν εθελοντικά γεωργοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις [άρθρο 39 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου]; Εάν ναι, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το τμήμα του παρόντος ΣΔΠ που αφορά τις ενισχύσεις για την ανάληψη γεωργοπεριβαλλοντικών δεσμεύσεων. Το μέτρο αφορά την αποζημίωση γεωργών που αναλαμβάνουν εθελοντικά δεσμεύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων [άρθρο 40 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου]; Εάν ναι, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το τμήμα του παρόντος ΣΔΠ που αφορά τις ενισχύσεις για την ανάληψη δεσμεύσεων για την καλή διαβίωση των ζώων. Η ενίσχυση αφορά μόνο επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (σημείο 62 των κατευθυντήριων γραμμών); Εάν ναι, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το ΣΔΠ που αφορά τις επενδυτικές ενισχύσεις στον γεωργικό τομέα. Η περιβαλλοντική ενίσχυση επιδιώκει άλλους στόχους στήριξης όπως η παροχή κατάρτισης και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους παραγωγούς του γεωργικού τομέα (σημείο IV.IA των κατευθυντήριων γραμμών); Εάν ναι, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το ΣΔΠ που σχετίζεται με το σημείο IV.IA των κατευθυντήριων γραμμών. Άλλο; Παρακαλείσθε να παραθέσετε διεξοδική περιγραφή του(των) μέτρου(-ων) Συνοδεύεται η κοινοποίηση από τεκμηρίωση η οποία αποδεικνύει ότι η κρατική ενίσχυση εντάσσεται και συνάδει με το σχετικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης; Εάν ναι, παρακαλείσθε να παραθέσετε κατωτέρω τη σχετική τεκμηρίωση ή να την επισυνάψετε στο παρόν συμπληρωματικό δελτίο πληροφοριών... Εάν όχι, παρακαλείσθε να σημειώσετε ότι, σύμφωνα με το σημείο 26 των γεωργικών κατευθυντήριων γραμμών, απαιτείται η υποβολή σχετικής τεκμηρίωσης. ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ (ΣΗΜΕΙΟ IV.Γ.2 ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ) 1. Στόχος του μέτρου Ποιον από τους ακόλουθους ειδικότερους στόχους προωθεί το μέτρο στήριξης; τρόπους χρήσης των γεωργικών γαιών που είναι συμβατοί με την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, του τοπίου και των χαρακτηριστικών του, των φυσικών πόρων, των εδαφών και της γενετικής ποικιλομορφίας, και με τη μείωση του κόστους παραγωγής; μια ευνοϊκή για το περιβάλλον εκτατικοποίηση της γεωργικής δραστηριότητας και διαχείριση συστημάτων βοσκής χαμηλής πυκνότητας, και βελτίωση και αναδιάταξη της παραγωγής; τη διατήρηση απειλούμενων καλλιεργούμενων περιβαλλόντων υψηλής φυσικής αξίας και τη βελτίωση της ποιότητας; ( 1 ) ΕΕ C 319 της , σ. 1. ( 2 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 του Συμβουλίου για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) (ΕΕ L 277 της , σ. 1).

14 L 44/ τη διατήρηση του τοπίου και των ιστορικών χαρακτηριστικών των γεωργικών εκτάσεων; τη χρήση του περιβαλλοντικού σχεδιασμού στη γεωργική πρακτική; Εάν το μέτρο δεν επιδιώκει κάποιον από τους ανωτέρω στόχους, παρακαλούμε να αναφέρετε τους στόχους του μέτρου που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος. (Παρακαλείσθε να παραθέσετε λεπτομερή περιγραφή) Εάν το εν λόγω μέτρο έχει ήδη εφαρμοσθεί στο παρελθόν, ποια ήταν τα αποτελέσματά του όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος; Κριτήρια επιλεξιμότητας 2.1. Η ενίσχυση θα χορηγηθεί σε γεωργούς ή/και σε άλλους διαχειριστές γης [άρθρο 39 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005] που αναλαμβάνουν γεωργοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις για περίοδο μεταξύ πέντε και επτά ετών; 2.2. Όλοι ή ορισμένοι τύποι δεσμεύσεων είναι αναγκαίο να αναλαμβάνονται για μικρότερη ή μεγαλύτερη περίοδο; Εάν ναι, παρακαλείσθε να αναφέρετε τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη διαφορετική αυτή περίοδο Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε ότι δεν θα χορηγηθεί καμία ενίσχυση για την αντιστάθμιση γεωργοπεριβαλλοντικών δεσμεύσεων οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα σχετικά υποχρεωτικά πρότυπα που θεσπίζονται σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 5 και τα παραρτήματα III και IV του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 ( 1 ) ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη χρήση λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή άλλες σχετικές υποχρεωτικές απαιτήσεις που επιβάλλονται από την εθνική νομοθεσία και προσδιορίζονται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Εάν όχι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το άρθρο 39 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 δεν επιτρέπει τη χορήγηση ενισχύσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις που δεν υπερβαίνουν τα εν λόγω πρότυπα και απαιτήσεις Παρακαλείσθε να περιγράψετε ποια είναι τα προαναφερόμενα πρότυπα και απαιτήσεις και να διευκρινίσετε τους όρους και τη μορφή υπέρβασής τους από τις γεωργοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις Ποσό της ενίσχυσης 3.1. Παρακαλούμε να προσδιορίσετε το ανώτατο ποσό χορηγούμενης ενίσχυσης με βάση την έκταση της εκμετάλλευσης την οποία αφορούν οι γεωργοπεριβαλλοντικές δεσμεύσεις: για ειδικευμένες πολυετείς καλλιέργειες (ανώτατο ποσό 900 ευρώ/εκτάριο) για ετήσιες καλλιέργειες (ανώτατο ποσό 600 ευρώ/εκτάριο) για άλλες χρήσεις γης (ανώτατο ποσό 450 ευρώ/εκτάριο) για τοπικές φυλές ζώων που κινδυνεύουν να απολεσθούν για τη γεωργία (ανώτατο ποσό 200 ευρώ ανά μονάδα ζωικού κεφαλαίου) άλλες περιπτώσεις Σε περίπτωση υπέρβασης των προαναφερόμενων ανώτατων ποσών, παρακαλούμε να αιτιολογήσετε τη συμβατότητα της ενίσχυσης με τις διατάξεις του άρθρου 39 παράγραφος 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005. ( 1 ) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 του Συμβουλίου για τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα καθεστώτα άμεσης στήριξης στα πλαίσια της κοινής γεωργικής πολιτικής και για τη θέσπιση ορισμένων καθεστώτων στήριξης για τους γεωργούς (ΕΕ L 270 της , σ. 1).

15 L 44/ Είναι ετήσιες οι χορηγούμενες ενισχύσεις; Εάν όχι, παρακαλείσθε να αναφέρετε τους λόγους χρησιμοποίησης διαφορετικής περιόδου αναφοράς Το ποσό της ετήσιας ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση: το διαφυγόν εισόδημα, το πρόσθετο κόστος που απορρέει από τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, και την ανάγκη αντιστάθμισης του κόστους συναλλαγής Παρακαλείσθε να εξηγήσετε τη μέθοδο υπολογισμού που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του ποσού της ενίσχυσης και να προσδιορίσετε το διαφυγόν εισόδημα, το πρόσθετο κόστος και το τυχόν κόστος συναλλαγής Το επίπεδο αναφοράς για τον υπολογισμό του διαφυγόντος εισοδήματος και του πρόσθετου κόστους απορρέει από τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, τα πρότυπα και τις απαιτήσεις που αναφέρονται ανωτέρω στο σημείο 2.3; Εάν όχι, παρακαλείσθε να διευκρινίσετε το επίπεδο αναφοράς που λαμβάνεται υπόψη Οι πληρωμές καταβάλλονται ανά μονάδα παραγωγής; Εάν ναι, παρακαλείσθε να εξηγήσετε τους λόγους που δικαιολογούν τη χρήση αυτής της μεθόδου καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε να διασφαλισθεί η συμμόρφωση με τα ανώτατα ετήσια ποσά που θεωρούνται επιλέξιμα για κοινοτική στήριξη, όπως αυτά καθορίζονται στο παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/ Σκοπεύετε να χορηγήσετε ενίσχυση για το κόστος συναλλαγής που αφορά τη συνέχιση γεωργοπεριβαλλοντικών δεσμεύσεων που είχαν ήδη αναληφθεί στο παρελθόν; 3.7. Εάν ναι, παρακαλείσθε να αποδείξετε ότι θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται τέτοιες δαπάνες Σκοπεύετε να χορηγήσετε ενίσχυση για το κόστος μη παραγωγικών επενδύσεων που συνδέονται με την υλοποίηση γεωργοπεριβαλλοντικών δεσμεύσεων (λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μη παραγωγικές επενδύσεις είναι επενδύσεις που δεν οδηγούν σε καθαρή αύξηση της αξίας της γεωργικής εκμετάλλευσης ή της κερδοφορίας της); 3.9. Εάν ναι, ποιο ποσοστό ενίσχυσης θα εφαρμοστεί (100 % κατ' ανώτατο όριο);. ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ (ΣΗΜΕΙΟ IV.Γ.2 ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ) 1. Στόχος του μέτρου Σε ποιους από τους ακόλουθους τομείς οι δεσμεύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων αφορούν αναβαθμισμένα πρότυπα; συνθήκες σίτισης και ποτίσματος των ζώων που ανταποκρίνονται περισσότερο στις φυσικές τους ανάγκες συνθήκες στέγασης των ζώων, π.χ. διατιθέμενοι χώροι σταβλισμού, στρωμνή, φυσικός φωτισμός πρόσβαση των ζώων σε υπαίθριους χώρους

16 L 44/ απουσία συστηματικού ακρωτηριασμού, απομόνωσης ή μόνιμης πρόσδεσης πρόληψη παθολογιών που οφείλονται κυρίως στις κτηνοτροφικές πρακτικές ή/και στις συνθήκες εκτροφής. (Παρακαλείσθε να παραθέσετε λεπτομερή περιγραφή) Εάν το εν λόγω μέτρο έχει ήδη εφαρμοσθεί στο παρελθόν, ποια ήταν τα αποτελέσματά του όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων; Κριτήρια επιλεξιμότητας 2.1. Η ενίσχυση θα χορηγηθεί αποκλειστικά σε γεωργούς που αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων για περίοδο μεταξύ πέντε και επτά ετών; 2.2. Όλοι ή ορισμένοι τύποι δεσμεύσεων είναι αναγκαίο να αναλαμβάνονται για μικρότερη ή μεγαλύτερη περίοδο; Εάν ναι, παρακαλείσθε να αναφέρετε τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη διαφορετική αυτή περίοδο Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε ότι δεν θα χορηγηθεί καμία ενίσχυση για την αντιστάθμιση δεσμεύσεων για την καλή διαβίωση των ζώων οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα σχετικά υποχρεωτικά πρότυπα που θεσπίζονται σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 5 και τα παραρτήματα III και IV του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 ( 1 ) ούτε άλλες σχετικές υποχρεωτικές απαιτήσεις που επιβάλλονται από την εθνική νομοθεσία και προσδιορίζονται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Εάν όχι, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το άρθρο 40 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 δεν επιτρέπει τη χορήγηση ενισχύσεων για δεσμεύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα εν λόγω πρότυπα και απαιτήσεις Παρακαλείσθε να περιγράψετε ποια είναι τα προαναφερόμενα πρότυπα και απαιτήσεις και να διευκρινίσετε τους όρους και τη μορφή υπέρβασής τους από τις δεσμεύσεις για την καλή διαβίωση των ζώων Ποσό της ενίσχυσης 3.1. Παρακαλούμε να προσδιορίσετε το ανώτατο ποσό χορηγούμενης ενίσχυσης για την καλή διαβίωση των ζώων: (ανώτατο ποσό 500 ευρώ ανά μονάδα ζωικού κεφαλαίου) Σε περίπτωση υπέρβασης του ποσού των 500 ευρώ ανά μονάδα ζωικού κεφαλαίου, παρακαλούμε να αιτιολογήσετε τη συμβατότητα της ενίσχυσης με τις διατάξεις του άρθρου 40 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/ Είναι ετήσιες οι χορηγούμενες ενισχύσεις; Εάν όχι, παρακαλείσθε να αναφέρετε τους λόγους χρησιμοποίησης διαφορετικής περιόδου αναφοράς.. ( 1 ) ΕΕ L 270 της , σ. 1.

17 L 44/ Το ποσό της ετήσιας ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση: το διαφυγόν εισόδημα, το πρόσθετο κόστος που απορρέει από τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, και την ανάγκη αντιστάθμισης του κόστους συναλλαγής; Παρακαλείσθε να εξηγήσετε τη μέθοδο υπολογισμού που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό του ποσού της ενίσχυσης και να προσδιορίσετε το διαφυγόν εισόδημα, το πρόσθετο κόστος, το τυχόν κόστος συναλλαγής και το τυχόν κόστος οποιουδήποτε μη ανταποδοτικού κεφαλαιουχικού εξοπλισμού Το επίπεδο αναφοράς για τον υπολογισμό του διαφυγόντος εισοδήματος και του πρόσθετου κόστους απορρέει από τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, τα πρότυπα και τις απαιτήσεις που αναφέρονται ανωτέρω στο σημείο 2.3; Εάν όχι, παρακαλείσθε να διευκρινίσετε το επίπεδο αναφοράς που λαμβάνεται υπόψη Οι πληρωμές καταβάλλονται ανά μονάδα ζωικού κεφαλαίου; Εάν όχι, παρακαλείσθε να εξηγήσετε τους λόγους που δικαιολογούν τη χρήση της επιλεγείσας μεθόδου καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε να διασφαλισθεί η συμμόρφωση με τα ανώτατα ετήσια ποσά που θεωρούνται επιλέξιμα για κοινοτική στήριξη, όπως αυτά καθορίζονται στο παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/ Σκοπεύετε να χορηγήσετε ενίσχυση για το κόστος συναλλαγής που αφορά τη συνέχιση δεσμεύσεων για την καλή διαβίωση των ζώων οι οποίες είχαν ήδη αναληφθεί στο παρελθόν; 3.7. Εάν ναι, παρακαλείσθε να αποδείξετε ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι δαπάνες αυτές Σκοπεύετε να χορηγήσετε ενίσχυση για την κάλυψη του κόστους μη παραγωγικών επενδύσεων οι οποίες συνδέονται με την υλοποίηση γεωργοπεριβαλλοντικών δεσμεύσεων (λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μη παραγωγικές επενδύσεις είναι επενδύσεις που δεν οδηγούν σε καθαρή αύξηση της αξίας της γεωργικής εκμετάλλευσης ή της κερδοφορίας της); 3.9. Εάν ναι, τι ποσοστό ενίσχυσης θα εφαρμοσθεί (100 % κατ' ανώτατο όριο);. ΜΕΡΟΣ III.12.Γα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ NATURA 2000 ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ 2000/60/ΕΚ Το παρόν έντυπο πρέπει να χρησιμοποιείται από τα κράτη μέλη για την κοινοποίηση ενισχύσεων Natura 2000 και ενισχύσεων συνδεόμενων με την οδηγία 2000/60/ΕΚ ( 1 ), κατά τα προβλεπόμενα στο τμήμα IV.Γ.3 των κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας ( 2 ). 1. Στόχος του μέτρου 1.1. Στόχος του μέτρου είναι η παροχή στήριξης στους γεωργούς προς αντιστάθμιση του κόστους και του διαφυγόντος εισοδήματος λόγω μειονεκτημάτων στις αντίστοιχες περιοχές, τα οποία σχετίζονται με την εφαρμογή των οδηγιών 79/409/ΕΟΚ ( 3 ), 92/43/ΕΟΚ ( 4 ) και 2000/60/ΕΚ; ( 1 ) Οδηγία 2000/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2000 για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων (ΕΕ L 327 της , σ. 1). ( 2 ) ΕΕ C 319 της , σ. 1. ( 3 ) Οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 2ας Απριλίου 1979 περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (ΕΕ L 103 της , σ. 1). ( 4 ) Οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας (ΕΕ L 206 της , σ. 7).

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1935/2006 της Επιτροπής. της 20ής Δεκεμβρίου 2006

(Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1935/2006 της Επιτροπής. της 20ής Δεκεμβρίου 2006 30.12.2006 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 407/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1935/2006 της Επιτροπής της 20ής Δεκεμβρίου 2006 για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος III.12.β. Συµπληρωµατικό δελτίο πληροφοριών (Σ Π) για τη γεωργοπεριβαλλοντική ενίσχυση

Μέρος III.12.β. Συµπληρωµατικό δελτίο πληροφοριών (Σ Π) για τη γεωργοπεριβαλλοντική ενίσχυση Μέρος III.12.β. Συµπληρωµατικό δελτίο πληροφοριών (Σ Π) για τη γεωργοπεριβαλλοντική ενίσχυση Το εν λόγω Σ Π πρέπει να χρησιµοποιείται για την κοινοποίηση των µέτρων τα οποία αφορούν κρατικές ενισχύσεις

Διαβάστε περισσότερα

(Ανακοινώσεις) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ 2007 2013

(Ανακοινώσεις) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ 2007 2013 27.12.2006 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 319/1 I (Ανακοινώσεις) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑΣ 2007 2013 (2006/C

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 202/5

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 202/5 4.8.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 202/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 702/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Αυγούστου 2009 για τροποποίηση και διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 555/2008 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

C 390/4 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 390/4 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 390/4 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.11.2015 Ανακοίνωση της Επιτροπής για την τροποποίηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις στον γεωργικό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25 10.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/25 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 484/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9ης Ιουνίου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1975/2006 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/17

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/17 23.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/17 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 639/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Ιουλίου 2009 σχετικά με τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

L 243/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 243/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 243/6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 6.9.2006 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1320/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Σεπτεμβρίου 2006 για τη θέσπιση μεταβατικών κανόνων όσον αφορά τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΜΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΝΤΜΗΣΕΙΣ 1. Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΣΣΑΑ 2007-2013): Έγγραφο το οποίο εκπονήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε διάλογο με την

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος III.12.ιστ SIS για τις ενισχύσεις για την αναδιάρθρωση προβληµατικών εταιριών: Επιχειρήσεις στο γεωργικό τοµέα

Μέρος III.12.ιστ SIS για τις ενισχύσεις για την αναδιάρθρωση προβληµατικών εταιριών: Επιχειρήσεις στο γεωργικό τοµέα Μέρος III.12.ιστ SIS για τις ενισχύσεις για την αναδιάρθρωση προβληµατικών εταιριών: Επιχειρήσεις στο γεωργικό τοµέα Το παρόν παράρτηµα πρέπει να χρησιµοποιείται για την κοινοποίηση ενισχύσεων για την

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 111/5

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 111/5 5.5.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 111/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 363/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Μαΐου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1974/2006 για τη θέσπιση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ](2018) XXX draft ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1408/2013 σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/17

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/17 10.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/17 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 482/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Ιουνίου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1974/2006 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 178/4 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1242 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιουλίου 2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 809/2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.7.2018 C(2018) 4838 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30.7.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 808/2014 σχετικά με τη

Διαβάστε περισσότερα

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.6.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 641/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Ιουνίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3 9.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 473/2009 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Μαΐου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 για τη στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.3.2013 COM(2013) 159 final 2013/0087 (COD) C7-0079/2013 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.4.2018 C(2018) 2420 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26.4.2018 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 907/2014 όσον

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.3.2014 COM(2014) 175 final 2014/0097 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής για τις

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 185/57

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 185/57 15.7.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 185/57 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 679/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Ιουλίου 2011 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1974/2006

Διαβάστε περισσότερα

Κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα

Κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα Κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα Σκοπός των κρατικών ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα είναι η στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στις πλέον μειονεκτικές

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος III.12.ιζ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΣΕ, ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΟΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Μέρος III.12.ιζ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΣΕ, ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΟΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Μέρος III.12.ιζ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΣΕ, ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΟΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Το παρόν έντυπο κοινοποίησης πρέπει να χρησιµοποιείται για κρατικές ενισχύσεις µε αντικείµενο το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ 9. Ένταση της ενίσχυσης και επιλέξιμες δαπάνες 10. Σώρευση 11. Πεδίο εφαρμογής των περιφερειακών ενισχύσεων - Άρθρο 13 12. Πεδίο εφαρμογής των περιφερειακών ενισχύσεων - Άρθρο 14 13. Άρθρο 14 συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0079/124. Τροπολογία. James Nicholson εξ ονόματος της Ομάδας ECR

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0079/124. Τροπολογία. James Nicholson εξ ονόματος της Ομάδας ECR 6.3.2013 B7-0079/124 124 Αιτιολογική σκέψη 21 (21) Λόγω της διαδοχικής ένταξης διάφορων τομέων στο καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης και της επακόλουθης περιόδου προσαρμογής για τους γεωργούς, έχει καταστεί ολοένα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Βρυξέλλες, 31 Μαρτίου 2005 (OR. en) AA 21/2/05 REV 2 ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ : ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ: ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1.8.2014 L 230/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 834/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Ιουλίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με την εφαρμογή του κοινού πλαισίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.3.2016 COM(2016) 159 final 2016/0086 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής των άμεσων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Βρυξέλλες, 31 Μαρτίου 2005 (OR. en) AA 11/2/05 REV 2 ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ : ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 169/13

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 169/13 29.6.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 169/13 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 568/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουνίου 2012 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 555/2008

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ )

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΑΑ ) ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 19 του 1977 1 του 1978 11 του 1980 26 του 1980 12 του 1985 35 του 1987 235 του 1988

Διαβάστε περισσότερα

Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ 3.1.3. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ Άρθρα 52 (α) (iii) και 55 του Κανονισμού (EΚ) 1698/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει Σημείο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2005

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2005 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2005 Συνοπτικός τίτλος. 19 του 1977 1 του 1978 11 του 1980 26 του 1980 12 του 1985 35 του 1987 235 του 1988

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 8.8.2015 L 211/9 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1368 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Αυγούστου 2015 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.7.2013 COM(2013) 521 final 2013/0247 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.1.2018 C(2018) 46 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12.1.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 908/2014 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 168/62 7.6.2014 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 612/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαρτίου 2014 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 19.11.2014 L 332/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1232/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 215/2014 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.6.2018 C(2018) 3308 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7.6.2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.6.2018 C(2018) 3973 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27.6.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 181/2014 όσον αφορά ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. xxxx/2010 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. xxxx/2010 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.6.2010 COM(2010)336 τελικό 2010/0183 (COD) C7-0157/10 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. xxxx/2010 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της για την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 51 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 22 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) 2019/316 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (γεωργικό προϊόν)» ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.3.2014 COM(2014) 117 final 2014/0064 (CNS) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία επιτρέπεται στην Πορτογαλία η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 28.1.2019 A8-0018/2019/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση των

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1405 EL 03.10.2006 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Σεπτεμβρίου 2006 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

L 347/56 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 347/56 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 347/56 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.12.2005 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2183/2005 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2005 τροποποιητικός του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 του Συμβουλίου για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.8.2017 C(2017) 5518 final ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 9.8.2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 615/2014 για τις

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX COM(2018) 398 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1588 του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 2015, για την εφαρμογή των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

«ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α/Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο τέλος του 2013 ξεκινάει το πρόγραμμα για νέους αγρότες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1405 EL 07.02.2009 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Σεπτεμβρίου 2006 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, 24.X.2006 E(2006)4964 τελικό cor.

Βρυξέλλες, 24.X.2006 E(2006)4964 τελικό cor. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.X.2006 E(2006)4964 τελικό cor. Θέμα : Κρατικές ενισχύσεις αριθ. N 238/2006 - Ελλάδα Επενδυτικά σχέδια που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/14 16.5.2014 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 501/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαρτίου 2014 ο οποίος συμπληρώνει τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

L 116/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 116/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 116/20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 29.4.2006 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 659/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Απριλίου 2006 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 796/2004 σχετικά με τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 15.2.2017 EL L 38/37 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/256 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Φεβρουαρίου 2017 σχετικά με την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) 2016/1150 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2.6.2015 L 135/13 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/852 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Μαρτίου 2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 508/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ.

Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ. MEMO/08/31 Βρυξέλλες, 23 Ιανουαρίου 2008 Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/08/80) Είναι αναγκαία η έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4.11.2003 L 286/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1943/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Νοεµβρίου 2003 για τον καθορισµό λεπτοµερών κανόνων εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2200/96 του Συµβουλίου όσον αφορά τις ενισχύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος III.10. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις ενισχύσεις µε σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος

Μέρος III.10. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις ενισχύσεις µε σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος Μέρος III.10 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις ενισχύσεις µε σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος Το παρόν Συµπληρωµατικό ελτίο Πληροφοριών πρέπει να χρησιµοποιείται για την κοινοποίηση κάθε ενίσχυσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 2008/0105(CNS) 24.6.2008 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ]([ ]) [ ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΤΟΜΟΥ Ι Α. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Περιεχόμενα ΤΟΜΟΥ Ι Α. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Περιεχόμενα ΤΟΜΟΥ Ι Α. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 994/98 του Συμβουλίου της 7 ης Μαΐου 1998 για την εφαρμογή των άρθρων 92 και 93 της Συνθήκης για

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.9.2016 L 257/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1703 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Σεπτεμβρίου 2016 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1126/2008 για την υιοθέτηση ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξιμες δαπάνες στις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του μέτρου 19.2

Επιλέξιμες δαπάνες στις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του μέτρου 19.2 Επιλέξιμες δαπάνες στις παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα του μέτρου 19.2 Οι επιλέξιμες δαπάνες στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων για όλες τις κατηγορίες υποδράσεων εκτός των Υποδράσεων 19.2.1.1 και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 3.12.2008 E(2008) 7531 τελικό ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3.12.2008 σχετικά με την έγκριση, για την Ελλάδα, του πολυετούς προγράμματος για την περίοδο 2007-2013,

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.12.2014 C(2014) 10173 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18.12.2014 για την έγκριση ορισμένων στοιχείων του επιχειρησιακού προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» για στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξιμες και μη δαπάνες των Υποδράσεων & του ΠΑΑ

Επιλέξιμες και μη δαπάνες των Υποδράσεων & του ΠΑΑ Επιλέξιμες και μη δαπάνες των Υποδράσεων 19.2.2.1 & 19.2.2.2 του ΠΑΑ 2014-2020 19.2.2.1 Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν για

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2008R1145 EL 26.07.2009 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1145/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Νοεμβρίου 2008 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.12.2014 C(2014) 10170 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18.12.2014 για την έγκριση ορισμένων στοιχείων του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» για στήριξη από

Διαβάστε περισσότερα

L 331/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 331/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 331/8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 29.11.2006 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1754/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Νοεμβρίου 2006 για τους τρόπους χορήγησης της κοινοτικής χρηματοδοτικής ενίσχυσης στα κοινοτικά

Διαβάστε περισσότερα

ενισχύσεων 16. Α. Πεδίο εφαρμογής 17. Β. Αξιολόγηση της συμβατότητας των περιφερειακών 18. Γ. Χάρτες περιφερειακών ενισχύσεων εκλεξιμότητα

ενισχύσεων 16. Α. Πεδίο εφαρμογής 17. Β. Αξιολόγηση της συμβατότητας των περιφερειακών 18. Γ. Χάρτες περιφερειακών ενισχύσεων εκλεξιμότητα 16. Α. Πεδίο εφαρμογής 17. Β. Αξιολόγηση της συμβατότητας των περιφερειακών ενισχύσεων 18. Γ. Χάρτες περιφερειακών ενισχύσεων εκλεξιμότητα 19. Δ. Κοινοποίηση και ενδιάμεση επανεξέταση 20. Ε. Υποβολή εκθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

1o Συνέδριο «Η Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013»

1o Συνέδριο «Η Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013» 1o Συνέδριο «Η Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013» Πώς η ΚΓΠ θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις; Προκλήσεις Οικονομικές 3 στόχοι πολιτικής Βιώσιμη παραγωγή τροφίμων συμβολή στο γεωργικό εισόδημα και μείωση των

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρα 36 (α) (ii) και 37 του Κανονισµού (EΚ) 1698/2005 Άρθρο 64 και σηµείο 5.3.2.1.2 Παράρτηµα II του Κανονισµού (ΕΚ) 1974/2006

Άρθρα 36 (α) (ii) και 37 του Κανονισµού (EΚ) 1698/2005 Άρθρο 64 και σηµείο 5.3.2.1.2 Παράρτηµα II του Κανονισµού (ΕΚ) 1974/2006 5.3.2.1.2. Ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών µε µειονεκτήµατα, εκτός των ορεινών περιοχών ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ Ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών µε µειονεκτήµατα, εκτός των ορεινών περιοχών ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ Άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ L 326/34 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/2303 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Ιουλίου 2015 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2002/87/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.11.2014 COM(2014) 705 final 2014/0333 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1387/2013 για την αναστολή των αυτόνομων

Διαβάστε περισσότερα

L 222/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 222/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 222/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28.8.2007 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 993/2007 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 27ης Αυγούστου 2007 για τροποποίηση και διόρθωση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1973/2004 για τη θέσπιση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛ ΕΓΧ Ο ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (DE MINIMIS)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛ ΕΓΧ Ο ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (DE MINIMIS) 9778 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ Τεύχος Β' 819/08.03.2019 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛ ΕΓΧ Ο ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (DE MINIMIS) Η ακρίβεια των στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ Μονάδα Α, ΕΥΔ ΠΑΑ Θεοδώρα Παπανικολάου

Σοφία ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ Μονάδα Α, ΕΥΔ ΠΑΑ Θεοδώρα Παπανικολάου Ιστιαία, 25 Οκτωβρίου 2012 1o Συνέδριο «Η Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013» Σοφία ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗ Μονάδα Α, ΕΥΔ ΠΑΑ Θεοδώρα Παπανικολάου Μονάδα Α, ΕΥΔ ΠΑΑ Γιάννενα, 21 Σεπτεμβρίου 2012 Πώς η ΚΑΠ θα αντιμετωπίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.2.2017 C(2017) 805 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16.2.2017 σχετικά με την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 640/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.3.2019 C(2019) 1786 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8.3.2019 για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τις ειδικές απαιτήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξιμες και μη δαπάνες της Υποδράσης του ΠΑΑ

Επιλέξιμες και μη δαπάνες της Υποδράσης του ΠΑΑ Επιλέξιμες και μη δαπάνες της Υποδράσης 19.2.6.2 του ΠΑΑ 2014-2020 19.2.6.2 Επενδύσεις σε δασοκομικές τεχνολογίες και στην επεξεργασία, κινητοποίηση και εμπορία δασικών προϊόντων Στα πλαίσια της Υποδράσης

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 = = % 71,96% 28,04% 55,55% 44,45% 100%

1 2 3 = = % 71,96% 28,04% 55,55% 44,45% 100% 5.3.3.1.3. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ Άρθρα 52 (α) (iii) και 55 του Κανονισµού (EΚ) 1698/2005 Σηµείο 5.3.3.1.3 Παράρτηµα II του

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2336 EL 01.02.2010 002.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2336/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Δεκεμβρίου 2003 για καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1.7.2014 L 193/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 702/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουνίου 2014 για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων στους τομείς της γεωργίας και δασοκομίας

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2014R0947 EL 27.02.2015 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 947/2014

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση αριθ. N 24/2005 Ελλάδα Καθεστώς για την ανάπτυξη της βιοµηχανικής έρευνας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις (ΠΑΒΕΤ)

Ενίσχυση αριθ. N 24/2005 Ελλάδα Καθεστώς για την ανάπτυξη της βιοµηχανικής έρευνας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις (ΠΑΒΕΤ) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 08.IV.2005 C(2005)1154 Θέµα: Ενίσχυση αριθ. N 24/2005 Ελλάδα Καθεστώς για την ανάπτυξη της βιοµηχανικής έρευνας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις (ΠΑΒΕΤ) Κύριε Υπουργέ, Η

Διαβάστε περισσότερα

Έχω την τιµή να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή δεν προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το µέτρο αυτό δυνάµει των άρθρων 87 και 88 της Συνθήκης.

Έχω την τιµή να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή δεν προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το µέτρο αυτό δυνάµει των άρθρων 87 και 88 της Συνθήκης. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.04.2002 E(2002) 743 Θέµα: Κρατικές ενισχύσεις / Ελλάδα Ενίσχυση αριθ. N 139/00 Οικονοµική ενίσχυση στους γεωργούς οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζηµίες λόγω αντίξοων

Διαβάστε περισσότερα

16.12.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 358/3

16.12.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 358/3 16.12.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 358/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1857/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 87 και 88 της συνθήκης στις κρατικές

Διαβάστε περισσότερα

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7657/14 AGRI 211 AGRIFIN 38 AGRIORG 43 DELACT 60 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (3) Τα παραρτήματα I και II της οδηγίας 2000/25/ΕΚ είναι

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (3) Τα παραρτήματα I και II της οδηγίας 2000/25/ΕΚ είναι 1.3.2005 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 55/35 ΟΔΗΓΙΑ 2005/13/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Φεβρουαρίου 2005 για την τροποποίηση της οδηγίας 2000/25/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.10.2015 COM(2015) 546 final 2015/0254 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με την οποία επιτρέπεται στη Λετονία να εφαρμόσει ειδικό μέτρο παρέκκλισης από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 4 Σεπτεμβρίου 2007 (05.09) (OR. fr) 12585/07 Διοργανικός φάκελος: 2007/0177 (CNS) AGRI 260 AGRISTR 12

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 4 Σεπτεμβρίου 2007 (05.09) (OR. fr) 12585/07 Διοργανικός φάκελος: 2007/0177 (CNS) AGRI 260 AGRISTR 12 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 4 Σεπτεμβρίου 2007 (05.09) (OR. fr) 12585/07 Διοργανικός φάκελος: 2007/0177 (CNS) AGRI 260 AGRISTR 12 ΠΡΟΤΑΣΗ Της: Ευρωπαϊκής Επιτροπής Με ημερομηνία: 29 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2015/2303 της Επιτροπής της 28

Κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2015/2303 της Επιτροπής της 28 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 Άρθρο 5 Κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (ΕΕ) 2015/2303 της Επιτροπής της 28ης Ιουλίου 2015 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2002/87/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 17.12.2014

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 17.12.2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.12.2014 C(2014) 10138 final EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 17.12.2014 για την έγκριση ορισμένων στοιχείων του επιχειρησιακού προγράμματος "Μεταρρύθμιση Δημόσιου

Διαβάστε περισσότερα

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 1020/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Νοεμβρίου 2012 σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής, στα κράτη μέλη, των

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 19.6.2014 L 179/17 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 664//2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (EE) αριθ. 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

145 εκατ. ευρώ δίνονται για βιολογική - νιτρορύπανση και άλλα φιλοπεριβαλλοντικά!

145 εκατ. ευρώ δίνονται για βιολογική - νιτρορύπανση και άλλα φιλοπεριβαλλοντικά! Και επίσημα πιστώνονται 145 εκατ. ευρώ περίπου για πληρωμές σε βιολογικά, νιτρορύπανση και γενικά όλων των γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων, δικαιούχων έως και το 2009. Συνολικά εξασφαλίσθηκαν 850 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό

Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό Θέμα: Κρατικές ενισχύσεις - Ελλάδα Ενίσχυση αριθ. SA. 32733 (2011/NN) Μέτρα υπέρ των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Αττικής των οποίων οι κτηνοτροφικές

Διαβάστε περισσότερα