Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ1. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ1. Στοιχεία Δικαιούχου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ1. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ1. Στοιχεία Δικαιούχου"

Transcript

1 1η Σελίδα Δήλωσης Δ1 Στοιχεία Δικαιούχου

2 Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ ή ΣΚΥΔΡΑΣ (ανάλογα με το που βρίσκεται το ακίνητο που δηλώνουμε) Συμπληρώνεται από την υπηρεσία Τσεκάρουμε με Χ το αντίστοιχο κουτάκι ανάλογα με το εάν ο δηλών είναι κάτοικος Ελλάδας ή εξωτερικού.

3 Γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ το επίθετο του δικαιούχου, όπως είναι στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο επίθετα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΓΙΑΝΝΙΟΥ-ΞΕΝΟΥ. Για αλλοδαπούς δικαιούχους γράφουμε τα στοιχεία όπως είναι στο έγγραφο που προσκομίζεται αλλοδαπή ταυτότητα ή διαβατήριο π.χ. SMITH Γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ το όνομα του δικαιούχου, όπως είναι στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ονόματα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ. Για αλλοδαπούς δικαιούχους γράφουμε τα στοιχεία όπως είναι στο έγγραφο που προσκομίζεται αλλοδαπή ταυτότητα ή διαβατήριο π.χ. JOHN Γράφουμε το ΑΦΜ του δικαιούχου όπως αυτό φαίνεται στο έγγραφο που προσκομίζεται. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ΑΦΜ αφήνουμε κενό το πεδίο και συνυποβάλλεται ΥΔ όπου βεβαιώνει ότι στερείται ΑΦΜ. Σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται από πληρεξούσιο θα πρέπει στην ΥΔ να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής.

4 Όπως αυτός εμφανίζεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο Όπως αυτή εμφανίζεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο με την μορφή ΗΜ/ΜΗΝΑΣ/τα δύο τελευταία ψηφία του έτους γέννησης. Συμπληρώνουμε Χ σε περίπτωση ανηλίκου. Γράφουμε τον αριθμό της ταυτότητας π.χ ΑΑ ή του διαβατηρίου π.χ.κρ Στην περίπτωση ανήλικου δικαιούχου, γράφουμε ΑΝ και αφήνουμε κενά τα διπλανά πεδία. Συμπληρώνουμε την ημερομηνία που εκδόθηκε το έγγραφο ταυτότητα, διαβατήριο κλπ με την μορφή ΗΜ/ΜΗΝΑΣ/τα δύο τελευταία ψηφία του έτους έκδοσης. Γράφουμε την υπηρεσία από την οποία εκδόθηκε η ταυτότητα π.χ. ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ή ΑΤ ΤΟΥΜΠΑΣ κλπ

5 Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο επίθετα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΓΙΑΝΝΙΟΥ-ΞΕΝΟΥ Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ονόματα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ ή π.χ. ΜΑΡΙΑ-ΑΝΤΙΓΟΝΗ Στα στοιχεία επικοινωνίας γράφουμε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας δι αλληλογραφίας ή τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

6 Τοποθετούμε Χ σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται από άτομο που εκπροσωπεί των πολίτη με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο και συμπληρώνουμε τα στοιχεία του πληρεξουσίου. Τοποθετούμε Χ σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται για ανήλικο δικαιούχο και συμπληρώνουμε τα στοιχεία των γονέων. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα παραπάνω πεδία τα συμπληρώνουμε μόνο όταν έχουμε συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή ανήλικο δικαιούχο. Δεν τα συμπληρώνουμε όταν έχουμε απλή εξουσιοδότηση.

7 Τοποθετούμε Χ στο αντίστοιχο κουτάκι ώστε να μας ενημερώσετε πως προτιμάτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας: Τοποθετούμε Χ εάν η επικοινωνία θα γίνεται στα στοιχεία του δικαιούχου. Γράφουμε το επικοινωνίας σε περίπτωση που η επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τοποθετούμε Χ εάν η επικοινωνία με τον δικαιούχο θα γίνεται στα στοιχεία που δηλώνονται παρακάτω.

8 Γράφουμε αριθμητικά τον αριθμό των δικαιωμάτων. (π.χ. δηλώνεται ένα δικαίωμα ψιλής κυριότητας και ένα πλήρους κυριότητας γράφουμε 2) Γράφουμε το συνολικό αριθμό των εγγράφων, δηλαδή, πόσα συνημμένα υποβάλλουμε μαζί με τη δήλωση. Προσμετρούνται όλα τα συνυποβαλλόμενα εκτός από την δήλωση Δ1. π.χ. Αν μας προσκομίζετε τα εξής: Δήλωση (δεν προσμετράται) 1. Αντίγραφο ταυτότητας 2. Αντίγραφο αποδεικτικού ΑΦΜ 3. Τίτλος και Πιστοποιητικό μεταγραφής του τίτλου Συμπληρώνουμε αριθμό συνημμένων εγγράφων: 3 Συμπληρώνονται από την υπηρεσία. Συμπληρώνονται από τον δικαιούχο. Προσοχή! Υπογράφει ο δηλών/ούσα και όχι το πρόσωπο που φέρνει τη δήλωση με εξουσιοδότηση

9 2η Σελίδα Δήλωσης Δ1 Στοιχεία Ακινήτου

10 Γράφουμε την οδό του ακινήτου (διαμερίσματος, μονοκατοικίας κλπ) Όταν η οδός αποτελείται από ονοματεπώνυμο πρώτα γράφουμε το επίθετο και μετά το όνομα π.χ. Σεμερτζίδης Δ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ονοματοδοσία της οδού ή είναι αγροτεμάχιο συμπληρώνουμε την λέξη ΑΝΩΝΥΜΟΣ Αν πρόκειται για αδόμητο γεωτεμάχιο σε συμβολή οδών γράφουμε και τις 2 οδούς, π.χ. Παπαδοπούλου και Παπαϊωάννου. Για την υπηρεσία: Απαραίτητο να συμπληρωθεί το ΚΑΕΚ όπως θα προκύψει από τον εντοπισμό. Αναγράφουμε τον ΤΚ της περιοχής του βρίσκεται το ακινήτου που δηλώνουμε. πχ. Για ακίνητο που βρίσκεται στα Γιαννιτσά ΤΚ ενώ για ακίνητο που βρίσκεται στην Λάκκα ΤΚ Αν πρόκειται για κτίριο σε γεωτεμάχιο σε συμβολή 2 οδών, γράφουμε την οδό όπου έχει είσοδο. Αν δεν είμαστε σίγουροι ή αν έχει πολλαπλές εισόδους, γράφουμε και τις 2 οδούς, π.χ. Παπαδοπούλου και Παπαϊωάννου. Αναγράφεται η αρίθμηση που έλαβε το ακίνητο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ονοματοδοσία της οδού ή είναι αγροτεμάχιο το πεδίο παραμένει κενό. Σε περίπτωση αστικού ακινήτου (διαμέρισμα, μονοκατοικίες κλπ) γράφουμε τον αριθμό του Οικοδομικού Τετραγώνου και εφόσον υπάρχει και αριθμός οικοπέδου γράφουμε πρώτα τον αριθμό του ΟΤ /Αρ οικοπέδου π.χ οικόπεδο που βρίσκεται στο ΟΤ 13 και έχει αρ. Οικοπέδου 107 γράφουμε 13/107. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και το τοπωνύμιο της περιοχής π.χ. Τσαλί ή Παλιά Σφαγεία. Κλπ Σε περίπτωση που δηλώνουμε αγροτεμάχια ή κληροτεμάχια γράφουμε πρώτα τον αριθμό του αγροτεμαχίου όπως είναι στην διανομή ή τον αναδασμό και μετά την διανομή κλπ. π.χ. 261 ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όταν έχουμε εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία να τονιστεί ότι στο πεδίο Β1 αναγράφεται το συνολικό εμβαδό του γεωτεμαχίου και στο Γ1 το ποσοστό συνιδιοκτησίας. π.χ. Για αγροτεμάχιο 5000 τ.μ, αν έχετε ως δικαιούχος 20% εξ αδιαιρέτου που μεταφράζεται σε 1000 τ.μ., Τότε γράφουμε στο Β1: 5000 τ.μ. και στο Γ1: 20%. Το 1000 τ.μ. δεν το συμπληρώνουμε κάπου. Αναγράφουμε το εμβαδόν του ακινήτου όπως αυτό φαίνεται στον τίτλο μας (συμβόλαιο, παραχωρητήριο κλπ) Αν είναι διαμέρισμα γράφουμε το εμβαδόν όλου του οικοπέδου Αν είναι αγροτεμάχιο γράφουμε το εμβαδόν του γεωτεμαχίου Αναγράφουμε την χρήση του ακινήτου Ενδεικτικά: Για όσα είναι εντός σχεδίου: κατοικία, αστικός αδόμητος (για τα οικόπεδα που δεν έχουν κτίσμα) κτλ Για όσα είναι εκτός σχεδίου: Καλλιέργεια Ακάλυπτη έκταση κλπ. Επιλέγουμε με Χ το αντίστοιχο κουτάκι, ανάλογα εάν βρίσκεται εντός ή εκτός οικισμού π.χ. διαμέρισμα Χ στο ΝΑΙ, αγροτεμάχιο Χ στο ΟΧΙ.

12 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ για κτίρια που ΔΕΝ έχ Γράφουμε τον αριθμό των ορόφων π.χ. ισόγεια κατοικία αριθ. Ορόφων 1 διώροφο κτίσμα αριθ. 2 Ορόφων κλπ Γράφουμε τον αριθμό των υπογείων (ΑΝ υπάρχει) π.χ. εάν το κτίριο έχει ένα υπόγειο γράφουμε 1 εάν έχει δύο (πρώτο και δεύτερο υπόγειο) τότε γράφουμε 2 κ.ο.κ. (Το πεδίο συμπληρώνεται από την Υπηρεσία) Γράφουμε το εμβαδόν του κτιρίου εκτός από το εμβαδόν των υπογείων. Γράφουμε την χρήση των υπογείων π.χ. χώρος στάθμευσης, αποθήκη, κλπ Αν υπάρχουν δύο υπόγεια με διαφορετικές χρήσεις, βάζουμε την χρήση του -1, και γράφουμε στις παρατηρήσεις αναλυτικά τις χρήσεις για κάθε υπόγειο. Συμπληρώνουμε το έτος κατασκευής του κτιρίου σύμφωνα με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Εάν το κτίσμα είναι προ του 1955 γράφουμε προ του Σε περίπτωση που έχουμε περισσότερες οικοδομικές άδειες αναγράφουμε την ημερομηνία της παλαιότερης. Γράφουμε την χρήση του κτιρίου π.χ. κατοικία, εμπόριο (για καταστήματα), αποθήκη κλπ Αν υπάρχουν δύο όροφοι με διαφορετικές χρήσεις (π.χ. ισόγειο κατάστημα και 1ος κατοικία, βάζουμε την χρήση κατοικία, και γράφουμε στις παρατηρήσεις αναλυτικά τις χρήσεις για κάθε όροφο.) Γράφουμε το συνολικό εμβαδόν των υπογείων όπως προκύπτει από τον τίτλο. π.χ. πρώτο υπόγειο 15 τμ και δεύτερο υπόγειο 10 τμ συνολικά 25 τμ

13 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Όταν δηλώνεται ένα κτίριο-κτίσμα χωρίς ποσοστό στο γεωτεμάχιο δηλώνονται καταρχήν τα τ.μ. της οικοδομικής αδείας. Εάν το κτίσμα είναι χωρίς οικοδομική άδεια καταγράφεται κατά δήλωση του δικαιούχου. Διευκρινίζεται ότι η δήλωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο δεν νομιμοποιεί τα κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια. Εάν έχουν νομιμοποιηθεί με τους σχετικούς νόμους το αναγράφουμε στις παρατηρήσεις ως εξής: με τον νόμο...νομιμοποιήθηκαν...τ.μ..

14 Τσεκάρουμε αντίστοιχα το κουτάκι ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ή ΚΑΘΕΤΗ ή και τα δύο ανάλογα με το τι αναφέρεται στον τίτλο κτήσης. Όταν έχουμε οριζόντια επί καθέτου οπότε τσεκάρονται και τα δύο κουτάκια. ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: Τσεκάρουμε το κουτάκι όταν π.χ. αναφέρεται στον τίτλο: διηρημένη οριζόντια..., διαμέρισμα ορόφου..., οροφοδιαμέρισμα..., οριζόντια /διαμέρισμα... οι σχετικοί νόμοι οριζοντίου ιδιοκτησίας (ΑΚ 1002, 1117 και ο ν. 3741/1929)..., διαμέρισμα/μεζονέττα της οικοδομής που εκτείνεται σε δύο ορόφους 3ου και 4ου με ποσοστό συγκυριότητας..., όταν έχουμε οριζόντια επί καθέτου..., εργατιές κατοικίες... Ενδέχεται στο συμβόλαιο να μην αναφέρεται αριθμητικά το ποσοστό συνιδιοκτησίας της διηρημένης ιδιοκτησίας αλλά να περιέχει τη φράση μετά του αναλογούντος ποσοστού. Στην περίπτωση αυτή δηλώνεται με την παρατήρηση ότι δεν προκύπτει το ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου. Ειδικές περιπτώσεις ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη και εάν δεν έχει υλοποιηθεί η οριζόντια, εφόσον αναφέρονται τα παραπάνω καταχωρίζεται παρατήρηση: ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΗΡΗΜΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

15 Για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου με ποσοστό στο οικόπεδο ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ή ΚΑΘΕΤΗ Τσεκάρεται όταν πρόκειται για τράπεζα, χώρο υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης, επιστήμης, κοινωφελής υπηρεσία Τσεκάρεται εάν πρόκειται για διαμέρισμα με ποσοστό στο οικόπεδο Αποθηκευτικός χώρος με ποσοστό στο οικόπεδο Για επαγγελματική στέγη με ποσοστό στο οικόπεδο (π.χ. κατάστημα, ιατρείο, δικηγορικό γραφείο κλπ) Τσεκάρεται όταν αναφέρεται η φράση: δικαίωμα υψούν, αέρινη στήλη/αέρας/μελλοντική δόμηση με ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο. Προσοχή εδώ πολλές φορές γίνεται σύγχυση με το ποσοστό δικαιώματος του δικαιώματος υψούν στο γεωτεμάχιο με το ποσοστό συγκυριότητας στο γεωτεμάχιο. π.χ. Αν υπάρχει ποσοστό 33.33% ποσοστό του δικαιώματος υψούν στο γεωτεμάχιο, Και ο καθένας οικοπεδούχος έχει αρχικό ποσοστό στο οικόπεδο 25%. Τότε στο ποσοστό συγκυριότητας καταχωρίζεται 33.33% και στο ποσοστό δικαιώματος 25%. Όταν στο συμβόλαιο αναγράφονται τα τ.μ. αέρινης στήλης που θα υλοποιηθούν τσεκάρετε το κουτάκι με την ένδειξη ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ή ΚΑΘΕΤΗ (ανάλογα με το τί είναι) και μετά το κουτάκι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΨΟΥΝ, αναγράφετε τα τ.μ. στο κουτάκι «Εμβαδόν σε τ.μ.» και στις παρατηρήσεις «Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ».

16 Αν έχουμε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ. Στα παραχωρητήρια του ΟΕΚ ο αριθμός στοίχου είναι ο αριθμός κτιρίου στον τίτλο και αυτό καταχωρίζεται. Αναγράφεται μόνο εάν αναφέρεται στον τίτλο είτε σε γράμμα, είτε σε αριθμό ή και τα δύο. π.χ. αριθμός εσωτερικής αρίθμησης Δ1 ή 1. για υπόγειο -1, για ημιυπόγειο ΗΜΥΠ για ισόγειο ΙΣ, για ημιόροφο ΗΜ, για πρώτο 1, για δεύτερο 2 κ.ο.κ. Ειδική περίπτωση Στη μεζονέτα σε πολυκατοικία αναγράφεται ως όροφος ο χαμηλότερος με σχετική παρατήρηση ότι η μεζονέτα εκτείνεται στους ορόφους π.χ. 1 και 2.

17 Αν έχουμε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ. Ενδέχεται στο συμβόλαιο να μην αναφέρεται αριθμητικά το ποσοστό συνιδιοκτησίας της διηρημένης ιδιοκτησίας αλλά να περιέχει τη φράση μετά του αναλογούντος ποσοστού. Στην περίπτωση αυτή δηλώνεται με την παρατήρηση ότι δεν προκύπτει το ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου. Ειδική περίπτωση Αναγράφεται το έτος οικοδομικής αδείας εφόσον προκύπτει. Αναγράφεται το ποσοστό συγκυριότητας της διηρημένης επί του γεωτεμαχίου όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο: π.χ. σε εκατοστά 50%, σε χιλιοστά 500, σε κλάσμα 1/3. Αναγράφεται το καθαρό εμβαδόν της διηρημένης και όχι το μικτό. Εάν δεν αναφέρεται το καθαρό στον τίτλο, αναγράφεται το μικτό με σχετική παρατήρηση κάτω από το χωρίο Δ-2.2 ΜΙΚΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ Εάν πρόκειται για μεζονέτα τότε αναγράφουμε το άθροισμα των εμβαδών των ορόφων και στις παρατηρήσεις αναγράφουμε αναλυτικά το εμβαδόν του κάθε ορόφου. Εάν είναι μεζονέτα, αλλά ο κάθε όροφος έχει ποσοστά συγκυριότητας σαν ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, τότε είναι δύο οριζόντιες και αποτελούν δύο ακίνητα ξεχωριστά. Στην περίπτωση που έχουμε χώρους στην οριζόντια που έχουν νομιμοποιηθεί τότε καταχωρίζονται μόνο εφόσον αναγράφονται στο συμβόλαιο ως συνολικό εμβαδόν τελικής ιδιοκτησίας. Άλλως αναγράφουμε το εμβαδόν του χώρου που νομιμοποιήθηκε με τους σχετικούς νόμους στις παρατηρήσεις.

18 Αν έχουμε ΚΑΘΕΤΗ. ΚΑΘΕΤΗ: Τσεκάρουμε το κουτάκι όταν αναφέρονται στον τίτλο κτήσης τα εξής: συστήνουν κάθετη ιδιοκτησία..., διηρημένη ιδιοκτησία σε εξ αδιαιρέτου έκταση του όλου οικοπέδου..., οικοδομή σε τμήμα με εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης..., οικοδομή σε τμήμα του οικοπέδου εμβαδού...,, με ποσοστό συγκυριότητας όλης της οικοδομής επί του ακινήτου..., σε εξ αδιαιρέτου τμήμα στη βορειοδυτική πλευρά..., Γίνεται αναφορά στους σχετικούς νόμους καθέτου ν.δ. 1024/1971 και ΑΚ 1002, 1117 και ο ν. 3741/1929, Ειδική περίπτωση ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη και εάν δεν έχει κτίριο υλοποημένο στην κάθετη εφόσον αναφέρονται τα παραπάνω είναι κάθετη και καταχωρίζεται παρατήρηση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ.

19 Αν έχουμε ΚΑΘΕΤΗ. Συμπληρώνεται μόνο και εφόσον αναγράφεται ο αριθμός στον τίτλο είτε σε γράμμα είτε σε αριθμό. Αναγράφεται μόνο εάν αναφέρεται στον τίτλο είτε σε γράμμα, είτε σε αριθμό ή και τα δύο. π.χ. αριθμός εσωτερικής αρίθμησης Δ1 ή 1. (αφορά τις οριζόντιες επί καθέτου) Γράφουμε τον αριθμό των ορόφων της κάθετης π.χ. ισόγεια κατοικία αριθ. Ορόφων 1 διώροφο κτίσμα αριθ. Ορόφων 2 κλπ Στα περισσότερα κτίρια εντός μίας καθέτου με ένα ενιαίο ποσοστό, δηλώνεται το ένα κεντρικό κτίριο με το ποσοστό συγκυριότητας στο γεωτεμάχιο και όλα τα υπόλοιπα κτίρια στις παρατηρήσεις.

20 Αν έχουμε ΚΑΘΕΤΗ. Ενδέχεται στο συμβόλαιο να μην αναφέρεται αριθμητικά το ποσοστό συνιδιοκτησίας της διηρημένης ιδιοκτησίας αλλά να περιέχει τη φράση μετά του αναλογούντος ποσοστού. Στην περίπτωση αυτή δηλώνεται με την παρατήρηση ότι δεν προκύπτει το ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου. Ειδική περίπτωση Αναγράφεται το έτος οικοδομικής αδείας εφόσον προκύπτει. Αναγράφεται το ποσοστό συγκυριότητας της διηρημένης επί του γεωτεμαχίου όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο: π.χ. σε εκατοστά 50%, σε χιλιοστά 500, σε κλάσμα 1/3. Αναγράφεται το εμβαδόν της διηρημένης. Εάν πρόκειται για πολλούς ορόφους τότε αναγράφουμε το άθροισμα των εμβαδών των ορόφων και στις παρατηρήσεις αναγράφουμε αναλυτικά το εμβαδόν του κάθε ορόφου. Στην περίπτωση που έχουμε χώρους στην κάθετη που έχουν νομιμοποιηθεί τότε καταχωρίζονται μόνο εφόσον αναγράφονται στο συμβόλαιο ως συνολικό εμβαδόν τελικής ιδιοκτησίας. Άλλως αναγράφουμε το εμβαδόν του χώρου που νομιμοποιήθηκε με τους σχετικούς νόμους στις παρατηρήσεις. Στις παρατηρήσεις αναγράφουμε Εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης... τ.μ. ή Δεν προκύπτει το εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης, ανάλογα με το τι αναφέρεται στο συμβόλαιο.

21 Αν έχουμε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ή ΚΑΘΕΤΗ. Τσεκάρεται εφόσον υπάρχει αποθηκευτικός χώρος χωρίς ποσοστό στο οικόπεδο και ο οποίος αποτελεί παρακολούθημα-βοηθητικό χώρό σε προηγούμενη δηλωθείσα οριζόντια στο πεδίο Β-3. Πάντα συμπληρωμένη η ενότητα Β-3 για να είναι συμπληρωμένη και η Β4. Τσεκάρεται εφόσον υπάρχει πατάρι, πλυσταριό, playroom κτλ και η λέξη πατάρι ή πλυσταριό ή playroom αντίστοιχα, αναγράφεται στις παρατηρήσεις Τσεκάρεται εφόσον έχουμε θέση στάθμευσης χωρίς ποσοστό στο οικόπεδο και ο οποίος αποτελεί παρακολούθημα-βοηθητικό χώρό σε προηγούμενη δηλωθείσα οριζόντια στο πεδίο Β-3. Πάντα συμπληρωμένη η ενότητα Β-3 για να είναι συμπληρωμένη και η Β4. Εδώ καταχωρίζεται και ο χώρος στάθμευσης σε πυλωτή.

22 Αν έχουμε ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ή ΚΑΘΕΤΗ. Καταχωρίζεται ο όροφος στον οποίο βρίσκεται το παρακολούθημα, όπως έχει αναλυθεί η συμπλήρωση ορόφου παραπάνω στο Β-3. Καταχωρίζεται το εμβαδόν όπως αναγράφεται στον τίτλο. Εάν δεν αναγράφεται μένει κενό. Καταχωρίζεται ο αριθμός χώρου όπως αναγράφεται στον τίτλο ως εσωτερική αρίθμηση

23 Τσεκάρουμε το κουτάκι στην περίπτωση που ο δηλών έχει την πλήρη κυριότητα σε οποιοδήποτε ποσοστό σύμφωνα με τον τίτλος κτήσης. (Αφορά και τις περιπτώσεις συγκυριότητας σε διαφορετικό ποσοστό.) Ειδική περίπτωση Όταν δηλών έχει με το συμβόλαιο ψιλή κυριότητα και προσκομίζει ληξιαρχική πράξη θανάτου του επικαρπωτή, τότε δηλώνει ένα δικαίωμα πλήρους κυριότητας και με τα δύο έγγραφα. Σε αυτήν την περίπτωση η ληξιαρχική πράξη θανάτου γράφεται στις παρατηρήσεις στο τέλος του εντύπου. Τσεκάρουμε το κουτάκι στην περίπτωση που ο δηλών έχει την ψιλή κυριότητα σε οποιοδήποτε ποσοστό και άλλος δικαιούχος την επικαρπία.

24 Τσεκάρουμε το κουτάκι για δικαίωμα επικαρπίας σε οποιοδήποτε ποσοστό. Ειδικές περιπτώσεις Αν σε συμβόλαιο γονικής παροχής παρακρατείται η επικαρπία για τον παρέχοντα και για το σύζυγό του που δεν συμβάλλεται, ο σύζυγος υποβάλλει δήλωση μόνο εάν και εφόσον αποδεχθεί με συμβολαιογραφικό μεταγεγραμμένο έγγραφο την πρόταση δωρεάς που του γίνεται. Αν υπάρχει συμβόλαιο προίκας, όπου εμφαίνεται ο σύζυγος να έχει την επικαρπία, δεν καταχωρίζεται ως επικαρπία στο σύζυγο αλλά ως πλήρη κυριότητα στη σύζυγογυναίκα. (Η προίκα έχει καταργηθεί) Αναγράφουμε το ποσοστό όπως προκύπτει από τον τίτλο κτήσης, είτε σε ποσοστό επί τοις εκατό, είτε σε κλάσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όταν έχουμε εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία να τονιστεί ότι στο πεδίο Β1 αναγράφεται το συνολικό εμβαδό του γεωτεμαχίου και στο Γ1 το ποσοστό συνιδιοκτησίας. π.χ. Για αγροτεμάχιο 5000 τ.μ, αν έχετε ως δικαιούχος 20% εξ αδιαιρέτου που μεταφράζεται σε 1000 τ.μ., Τότε γράφουμε στο Β1: 5000 τ.μ. και στο Γ1: 20%. Το 1000 τ.μ. δεν το συμπληρώνουμε κάπου. Τσεκάρουμε το κουτάκι Στο δικαίωμα οικήσεως, η οποία προκύπτει από τίτλο κτήσης και αναγράφουμε στο κενό πλαίσιο από κάτω τη λέξη ΟΙΚΗΣΗ. Στην πραγματική δουλεία, στην οποία αναγράφουμε στο κάτω κενό πλαίσιο π.χ. ΔΙΟΔΟΥ.

25 Αναγράφουμε Σ.Ε για συμβολαιογραφικό έγγραφο, Δ.Α για δικαστική απόφαση, ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ στην περίπτωση παραχώρησης ακινήτου από το Δημόσιο, ΕΑΚ για Έκθεση Αποδοχής Κληρονομιάς, «Πρακτικό Συμβιβασμού (όταν δεν αφορά περίπτωση χρησικτησίας) κλπ. Σε συμβόλαιο που παραχωρείται η ψιλή κυριότητα πχ με γονική παροχή δεν απαιτείται και ο προηγούμενος τίτλος κτήσης. Σε συμβόλαιο που παραχωρείται η επικαρπία (π.χ. σύσταση επικαρπίας) δεν απαιτούμε την προσκόμιση και του τίτλου κτήσης. Αναγράφουμε το όνομα είτε της εκδούσας αρχής είτε του συμβολαιογράφου ανάλογα με τον τίτλο κτήσης και κυκλώνουμε αντίστοιχα. Συμπληρώνεται μόνο στην περίπτωση που ο τίτλος δημοσιεύεται σε ΦΕΚ π.χ. στο είδος τίτλου ΝΟΜΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. Αναγράφεται ο αριθμός που φέρει το έγγραφο του τίτλου Αναγράφεται η πλήρης ημερομηνία ( ΗΜ/ΜΗΝ/ΕΤΟΣ). Εάν προκύπτει μόνο ο μήνας και το έτος αναγράφουμε αυτά. Εάν προκύπτει μόνο το έτος αναγράφουμε μόνο το έτος

26 Καταχωρούμε το όνομα του Υποθηκοφυλακείου στο οποίο έχει μεταγραφεί το συμβόλαιο στη γενική για την περιοχή μελέτης μας είναι π.χ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΣΚΥΔΡΑΣ, ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ. Προσοχή όταν το ίδιο έγγραφο έχει μεταγραφεί σε διάφορα Υποθηκοφυλακεία λόγω διαφορετικών ακινήτων τα οποία αναφέρονται σε αυτό, να καταχωρείται ΜΟΝΟ το Υποθηκοφυλακείο το οποίο αφορά το ακίνητο που έχει καταχωρισθεί. Αναγράφεται η πλήρης ημερομηνία μεταγραφής του εγγράφου, την οποία θα τη βρείτε στο σχετικό πιστοποιητικό μεταγραφής. Δεν συμπληρώνεται ποτέ Αναγράφεται ο τόμος μεταγραφής του εγγράφου στο Υποθηκοφυλακείο όπως αυτός αναγράφεται στο πιστοποιητικό μεταγραφής. Αναγράφεται ο αριθμός μεταγραφής του εγγράφου στο Υποθηκοφυλακείο. Εάν το ίδιο έγγραφο έχει μεταγραφεί στον ίδιο τόμο και σε δύο αριθμούς π.χ. ως σύσταση και διανομή, τότε καταχωρούμε όλα τα στοιχεία μεταγραφής δύο φορές, μία στην πρώτη σειρά με τον ένα αριθμό μεταγραφής και την αιτία κτήσεως και μία στη δεύτερη σειρά με τα ίδια στοιχεία και τον διαφορετικό αριθμό μεταγραφής και αιτία κτήσεως.

27 Το ποσοστό του δικαιώματος που έχει ο δικαιούχος με βάση το αντίστοιχο έγγραφο. Αναγράφεται η αιτία κτήσης του εγγράφου η οποία κατά κανόνα αναφέρεται στο έγγραφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: πώληση δωρεά εν ζωή: όταν αναφέρεται στο έγγραφο και όταν έχουμε γονικής παροχής προς τέκνο για το γονέα που παρακρατεί την επικαρπία δωρεά αιτία θανάτου: για συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς αιτία θανάτου με προϋπόθεση την αποβίωση του δωρητή γονική παροχή: όταν αναγράφεται στο συμβόλαιο και στην περίπτωση της προίκας για τη γυναίκα, διανομή: όταν αναγράφεται στο συμβόλαιο και σε δικαστική απόφαση που το αναγράφει, Κληρονομιά: και για την περίπτωση που ελλείπει η αποδοχή κληρονομιάς καταδίκη σε δήλωση βουλήσεως: όταν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση πράξη εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης: στην περίπτωση της πράξης εφαρμογής, διορθωτική πράξη: στην περίπτωση της διορθωτικής πράξης εφαρμογής, πλειστηριασμός στην περίπτωση κατακυρωτικής έκθεσης παραχώρηση από δημόσιο φορέα: στην περίπτωση του παραχωρητηρίου από υπουργείο γεωργίας, νομαρχία δ/νση γεωργίας, Νόμος: στην περίπτωση που ο τίτλος κτήσης είναι νόμος, προεδρικό διάταγμα ή νομοθετικό διάταγμα χρησικτησία σύσταση δουλείας

28 Τσεκάρουμε το κουτάκι ΕΑΝ το δηλούμενο δικαίωμα αποκτήθηκε ΜΕ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ. Η δικαστική απόφαση χρησικτησίας (ακόμη και μεταγεγγραμένης) αναγράφεται εδώ και όχι στο πεδίο Γ-2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΤΛΩΝ εάν το δηλούμενο δικαίωμα αποκτήθηκε με χρησικτησία και καταχωρούνται τα στοιχεία μεταγραφής της δικαστικής απόφασης μετά το έγγραφο της δικαστικής απόφασης ως εξής: Τ..., Α..., ΗΜΕΡ... -Απαιτούνται δύο από τα ενδεικτικά αναφερόμενα έγγραφα, το ένα 20ετίας οπωσδήποτε και το άλλο μπορεί να είναι και λιγότερων ετών. Ποτέ όμως μόνο ένορκη βεβαίωση. -Το συμβολαιογραφικό προσύμφωνο πλέον 20ετίας αποτελεί έγγραφο αποδεικτικό χρησικτησίας για τον β συμβαλλόμενο και μαζί με ένα ακόμη αποδεικτικό χρησικτησίας ακόμη και κάτω 20ετίας καταχωρίζονται εδώ. Τσεκάρουμε το κουτάκι όταν δεν υπάρχει συμβολαιογραφική αποδοχή κληρονομιάς, κληρονομητήριο, έκθεση αποδοχής κληρονομιάς, και υπάρχουν τα έγγραφα με τα οποία προκύπτει η κληρονομική διαδοχή π.χ. ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομιάς κλπ. Στην κληρονομιά για θάνατο που συνέβη πριν το 1946 τσεκάρουμε αυτό το κουτάκι και προσκομίζουμε όλα τα σχετικά έγγραφα για την υποβλή δήλωσης χωρίς αποδοχή κληρονομιάς και αναγράφεται η σχετική παρατήρηση ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1946 ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Σημείωση: Το ΓρΚΤ κατά τον έλεγχο δίπλα στο κάθε έγγραφο να αναγράφει αριθμό και ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου πχ 13/ Όταν έχουμε τις παραπάνω περιπτώσεις (την περίπτωση εκτάκτου χρησικτησίας ή κληρονομιά χωρίς πράξη αποδοχής ή άλλη ισοδύναμη πράξη), καταγράφουμε ένα-ένα τα έγγραφα που προσκομίζουμε, το καθένα χωριστά σε κάθε σειρά 1,2,3,4 κ.ο.κ.

29 3η Σελίδα Δήλωσης Δ1 Εντοπισμός Ακινήτου & Πρόσθετες Πληροφορίες

30 Τσεκάρουμε και συμπληρώνουμε το παρόν πεδίο αν προσκομίζεται τοπογραφικό που αναφέρεται στο συμβόλαιο. Τσεκάρουμε και συμπληρώνουμε το παρόν πεδίο αν προσκομίζεται τοπογραφικό που ΔΕΝ αναφέρεται στο συμβόλαιο. Τσεκάρουμε και συμπληρώνουμε το παρόν πεδίο αν έχουμε συντεταγμένες από GPS χειρός. Τσεκάρουμε το παρόν πεδίο συμπληρώνεται αν προσκομίζεται εκτύπωση από την Υπηρεσία Θέασης της ΕΚΧΑ.

31 Τα παρόντα πεδία δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά είναι καλό να συμπληρωθούν. Γράφουμε τα στοιχεία των γειτόνων μας εφόσον τα γνωρίζουμε. Κάνουμε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα ώστε να φανεί η τοποθεσία του ακινήτου. Για την υπηρεσία: Στις κάθετες ή στα γεωτεμάχια με παραπάνω από ένα κτίσματα, η υπηρεσία πρέπει να αριθμήσει ψηφιακά τα κτίρια (ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόχειρο σχεδιάγραμμα στη δήλωση) Γράφουμε τα στοιχεία των ατόμων που έχουν κάποιο δικαίωμα στο ακίνητο που δηλώσαμε. π.χ. δηλώθηκε ψιλή κυριότητα στο πεδίο αυτό γράφουμε τα στοιχεία του επικαρπωτή, δηλώθηκε το 1/2 ακινήτου στο πεδίο αυτό γράφουμε τα στοιχεία του δικαιούχου του άλλου 1/2 εφόσον τα γνωρίζουμε. Γράφουμε οποιαδήποτε πληροφορία δεν αναγράφεται στα προηγούμενα πεδία και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη.

Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ2. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ2. Στοιχεία Δικαιούχου

Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ2. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ2. Στοιχεία Δικαιούχου 1η Σελίδα Δήλωσης Δ2 Στοιχεία Δικαιούχου Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ ή ΣΚΥΔΡΑΣ (ανάλογα με το που βρίσκεται το ακίνητο που δηλώνουμε) Συμπληρώνεται από την υπηρεσία Τσεκάρουμε με Χ το αντίστοιχο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Ν2308/95

Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Ν2308/95 Έντυπο Δ1 Έντυπο Δ2 Έντυπο Δ1 ψηφιακή συμπλήρωση Έντυπο Δ2 ψηφιακή συμπλήρωση Δυνατότητα διόρθωσης στοιχείων δηλώσεων που υποβλήθηκαν είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης / Ενημέρωσης είτε ηλεκτρονικά Στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1 Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1 Το έντυπο αποτελείται από 4 ενότητες «Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ» (συµπληρώνεται µία φορά) «Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ» (συµπληρώνονται τόσες φορές όσα και τα «Γ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95 Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95 α. Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση Όλα τα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα που έχουν εµπράγµατο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωµα σε ακίνητο υποχρεούνται να υποβάλουν

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΟΥ 308/995 (Δ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΣ :... ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ * ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ :... A Κάτοικος εσωτερικού A- Επώνυμο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 5. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται με κεφαλαία γράμματα. Τα πεδία με γκρι χρώμα συμπληρώνονται από τον παραλήπτη της Δήλωσης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 5. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται με κεφαλαία γράμματα. Τα πεδία με γκρι χρώμα συμπληρώνονται από τον παραλήπτη της Δήλωσης. / TOPMAPS ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Το έντυπο αυτό παρέχει οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες και τους χρήστες των εκτάσεων που επηρεάζονται από την διέλευση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) για τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο. Τέτοια δικαιώματα είναι:

1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο. Τέτοια δικαιώματα είναι: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Μέρος Ι) Ποιοι υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης Σε υποβολή δήλωσης υποχρεούνται: 1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1. Γενικά 1.1. Τίτλοι ιδιοκτησίας. Αυθαίρετα. Στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων αναγράφονται όλα τα εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής

Διαβάστε περισσότερα

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ (ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ,ΟΙΚΗΣΗ,ΣΥΝΟΙΚΗΣΗ), ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ Υποβάλονται απλά αντίγραφα (όχι επικυρωμένα)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE Ανοίγουμε την εφαρμογή των ενεργών τίτλων της ΕΚΧΑ. Επιλέγουμε Παραλαβή Δήλωσης από το μενού Γραφείο Κτηματογράφησης. Στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε YES Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 --------------------- Παρακάτω, τίθενται ορισμοί και έννοιες που συνήθως χρησιμοποιούνται από τους Τεχνικούς και αφορούν σε ακίνητα εμπράγματα δικαιώματα ΑΚΙΝΗΤΟ Ακίνητο πράγμα είναι το έδαφος και τα συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου ΠΟΛ. 1111/22.09.06 Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου απολογιστικού κόστους οικοδομής. Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2006 Αρ.Πρωτ.: 1083443/7053/1343/0014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Οδηγός επιβίωσης από τον γρίφο του Ε9. Της Μαρίας Βουργάνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Οδηγός επιβίωσης από τον γρίφο του Ε9. Της Μαρίας Βουργάνα ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγός επιβίωσης από τον γρίφο του Ε9 Της Μαρίας Βουργάνα Οι δηλώσεις Ε9 που θα υποβληθούν φέτος, αλλά και αυτές της

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου προϋπολογιστικού κόστους οικοδομής».

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου προϋπολογιστικού κόστους οικοδομής». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Aθήνα 2 Μαΐου 2006 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. 1041499/ 3113/ 694/0014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ 14 η ΦΠΑ ΠΟΛ. 1065 ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Tαχ. Kώδ. : 106

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Σεπτέμβριος 2018 Περιεχόμενα ΜΕΡΟΣ Ι) ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ... 4 ΜΕΡΟΣ ΙΙ) ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΦΟΡΑ... 4 1. Είδη Κτιρίων... 5 2. Βοηθητικοί Χώροι...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Κατά την υποβολή της δήλωσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης θα πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά τα εξής: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Συμπληρωμένη και νόµιµα υπογεγραμμένη ήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου απολογιστικού κόστους οικοδομής».

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου απολογιστικού κόστους οικοδομής». ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2006 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 1083443/7053/1343/0014 Δ/ΝΣΗ 14 η ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α ΠΟΛ. 1111 Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Tαχ. Kώδ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Ε9)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Ε9) ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Ε9) Άννα Αδάμ - Κόλλια ` Αθήνα, Δεκέμβριος 2015 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1.Από το έτος 2014 και επόμενα έτη για την αναγραφή των

Διαβάστε περισσότερα

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 6

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 6 --129 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: 1013730/32/Γ0013 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1037 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (13Η)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1037/ Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 Αριθ.Πρωτ.: /32/Γ0013

ΠΟΛ.1037/ Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 Αριθ.Πρωτ.: /32/Γ0013 ΠΟΛ.1037/4.2.1997 Συμπληρωματικές οδηγίες του εντύπου Ε9 Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 Αριθ.Πρωτ.: 1013730/32/Γ0013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Συντάσσεται και εκτυπώνεται ο Προσωρινός Κτηματολογικός Πίνακας Ανάρτησης κατά ΚΑΕΚ. Με την παρούσα οδηγία περιγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις Κτηματολογίου: 15 πιθανά προβλήματα και εφικτές λύσεις

Δηλώσεις Κτηματολογίου: 15 πιθανά προβλήματα και εφικτές λύσεις Δηλώσεις Κτηματολογίου: 15 πιθανά προβλήματα και εφικτές λύσεις Της Γραμματής Μπακλατσή, Τοπογράφου Πολεοδόμου Μηχανικού baklatsi@yahoo.gr Η σύνταξη Κτηματολογίου συνεχίζεται στη χώρα, αλλά η προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων έτους 2010»

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων έτους 2010» ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: 4Ι01Η-ΙΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29/11/2010 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ BACKOFFICE

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ BACKOFFICE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΝΑΡΞΗ... 2 2. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ / ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ... 7 3. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΟΥ... 10 3.1. Γεωτεμάχιο χωρίς κτίσμα... 15 3.2. Γεωτεμάχιο με κτίσμα... 16 3.3. Οριζόντια Ιδιοκτησία...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ SENATUS

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ SENATUS ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ SENATUS ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ: Με τον όρο «αγοραπωλησία» αποκαλούμε την αμφοτεροβαρή σύμβαση με την οποία ο αφενός (πωλητής) μεταβιβάζει την κυριότητα επί ενός ακινήτου και παραδίδει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ.: Είναι η Δ.Ο.Υ. της εν ζωή κατοικίας του αποβιώσαντος. Για τους κατοίκους εξωτερικού αρμόδια Δ.Ο.Υ. είναι η Δ.Ο.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα. για την υποβολή Δήλωσης Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Η διαδικασία υποβολής δήλωσης συνοψίζεται σε 3 απλά βήματα:

Ενημερωτικό Σημείωμα. για την υποβολή Δήλωσης Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Η διαδικασία υποβολής δήλωσης συνοψίζεται σε 3 απλά βήματα: Ενημερωτικό Σημείωμα για την υποβολή Δήλωσης Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Στις περιοχές που έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλούνται όσα φυσικά ή νομικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Με το νόµο 3983/2011 «Θαλάσσια Στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος- Εναρµόνιση µε την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /1/0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /1/0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1000659/1/0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. 1001 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. ΘΕΜΑ: Υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Μαΐου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ. 1070 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ -14 η Δ/νση ΦΠΑ Αρ.Πρωτ.:1042614/3111/ 696/0014 Τμήμα Α -13 η Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ; ΝΑΙ : ΟΧΙ: ΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Προσκοµίζεται τοπογραφικό διάγραµµα: ΝΑΙ : ΟΧΙ:

Το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ; ΝΑΙ : ΟΧΙ: ΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Προσκοµίζεται τοπογραφικό διάγραµµα: ΝΑΙ : ΟΧΙ: Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α ΤΟ Λ Ο Γ Ι Ο ΗΜΟΣ / ΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΝΟΜΟΥ... ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 2308/1995 (Ε.2) Α.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ.. ΚΩ ΙΚ. ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΠΟ ΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ Α.1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 1) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΙΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ/ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΝΟΜ/ΜΟ: ΦΕΚ: ΕΔΡΑ: Τα παρακάτω πεδία συμπληρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2008;

1. Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2008; Τ ί πρέπει να γνωρίζεται για το Ε9 και τον ενιαίο τέλος ακινήτων 1. Ποιοι έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2008; Υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων για το έτος 2008

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ )

Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ) ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΛΔΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ) Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις 1. Πώς αναγράφεται το εργολαβικό

Διαβάστε περισσότερα

Εντολή: αγορά ακινήτου στο (τοποθεσία)

Εντολή: αγορά ακινήτου στο (τοποθεσία) Εντολή: αγορά ακινήτου στο (τοποθεσία) Σύνοψη Αναφορικά με την υπόθεση που μας ανατέθηκε από τον εντολέα μας (όνομα) του (όνομα πατρός) και της (όνομα μητρός) σχετικά με την αγορά ακινήτου στην θέση (τοποθεσία)

Διαβάστε περισσότερα

Data Communication A.E.

Data Communication A.E. 1. Δημιουργία Έργου Το πρώτο βήμα για την παρακολούθηση του κόστους ενός έργου (οικοδομής) είναι η δημιουργία του έργου από το μενού «Διαχείριση Έργων\Πίνακες\Έργα». Πεδία Στα πεδία αναγράφονται: Τετραγ.

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ Α.1.1 ΚΑΙ Α.1.2 :ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ(Πεδία 1-14) / ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (Πεδία 15-20) Πεδία 1-14: Συµπληρώνονται τα στοιχεία του δικαιούχου εάν πρόκειται περί φυσικού προσώπου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Ιουνίου 2004 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. : 1051240 / 385 /Α 0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (Δ. 13) ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β ΠΟΛ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1151 23 Ιανουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 83 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ. 3465/80/12-12-2017 Σύσταση αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών οικισμού Άνω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1079/ Ημερομηνίες Υποβολής

ΠΟΛ.1079/ Ημερομηνίες Υποβολής ΠΟΛ.1079/18.4.2008 Οδηγίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Ενιαίου Τ έλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) Νομικών Προσώπων έτους 2008 σύμφωνα με το ν. 3634/2008 (ΦΕΚ 9Α/29-1-2008) Ημερομηνίες Υποβολής Αθήνα, 18 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Α. Έλεγχος ως προς την υποχρέωση μνημόνευσης και επισύναψης του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Α. Έλεγχος ως προς την υποχρέωση μνημόνευσης και επισύναψης του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο συμβολαιογραφικό έγγραφο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 8 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση: Ερµού ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών Ταχ. Κώδικας: Αθήνα Τηλέφωνο:

Ταχ. /νση: Ερµού ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών Ταχ. Κώδικας: Αθήνα Τηλέφωνο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 1000659/1/0013 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. ΠΟΛ: 1001 Ταχ. /νση: Ερµού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Η δήλωση Ν. 2308/1995 µπορεί να υποβληθεί µε δύο (2) τρόπους: είτε προσερχόμενος στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης είτε ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων»

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων» ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. Αθήνα, 25-6-2010 ΠΟΛ: 1102 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑ - 605 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 23 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (Δ13) ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β Αθήνα, 21 Ιουνίου 2004 Αριθμ.Πρωτ.: 1051240/385/Α

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα,13-11-2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 4407 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Σ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Σ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2008 Αρ. Πρωτ.: 1009952/319πε/0013 ΠΟΛ 1013

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων»

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων» ΠΟΛ.1118/13.8.2008 Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τ έλους Ακινήτων φυσικών προσώπων Αθήνα, 13 Αυγούστου 2008 Αριθ. Πρωτ: 1085787/888/0013

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο. Σας κοινοποιούμε τα με αριθμ.πρωτ.712053/2007

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 16/07/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 3063 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) - Περιουσιολόγιο

Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Έντυπο Ε9) - Περιουσιολόγιο ΓΕΝΙΚΑ Είναι κοινή αντίληψη ότι στη Χώρα μας είναι απαραίτητη η καταγραφή των ακινήτων, στην οποία πρέπει να προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου και ο ιδιοκτήτης του, έτσι ώστε να δημιουργηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ

ΠΟΛ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ Αθήνα, 18 Απριλίου 2008 1. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. Αριθ. Πρωτ. 1046152/467/0013 ΠΟΛ 1079 2. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ.

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συµπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιµότητας

Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συµπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιµότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α ΑΙΤΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο.

Διαβάστε περισσότερα

-- 193 -- *ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 18

-- 193 -- *ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 18 -- 193 -- *ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 1996 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 1023290/68/Β0013 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ & Δ.Π. ΠΟΛ. : 1050 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (13Η)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΦΕΚ: 389 /B / 19-2-2014 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Αθήνα, ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΘΕΣΗ:... Αριθ. Πρωτ.:... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ:... Κωδικός... ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ:... Αριθ. Πρωτ.:... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ:... Κωδικός... ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:... Αριθ. Πρωτ.:... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ:... Κωδικός... ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: ΕΤΟΣ 2013 1. Στοιχεία του ή της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1251/ Συμπληρωματικές οδηγίες και. φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας

ΠΟΛ.1251/ Συμπληρωματικές οδηγίες και. φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας Πίνακας περιεχομένων ΠΟΛ.1251/5.12.2014 Συμπληρωματικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 58485 14 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4405 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ. Δ.Σ. ΟΑΕΔ 3269/74/21-11-2017 Ανάκληση και επανάληψη της σύστασης αυτοτελών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤ ΓΕΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ... 9

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤ ΓΕΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ... 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 8 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ... 9 2.1 ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΣΑΛΙ (ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΤΙΚΟ)... 9 2.2 ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΩΜΝΗΣ... 9 2.3 ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Μετατροπής Διενέργειας Πλειστηριασμού σε Ηλεκτρονικό κατόπιν της με αριθμό 34310/ πράξης μου.

Αναγγελία Μετατροπής Διενέργειας Πλειστηριασμού σε Ηλεκτρονικό κατόπιν της με αριθμό 34310/ πράξης μου. Αναγγελία Μετατροπής Διενέργειας Πλειστηριασμού σε Ηλεκτρονικό κατόπιν της με αριθμό 34310/13-12-2017 πράξης μου. Ο επί του πλειστηρισμού υπάλληλος Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντίνου αναγγέλω τη μετατροπή διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις Υποβολής Αντιρρήσεων επί του Δασικού Χάρτη Αριστείδης Μίχος Δασολόγος

Συχνές Ερωτήσεις Υποβολής Αντιρρήσεων επί του Δασικού Χάρτη Αριστείδης Μίχος Δασολόγος Συχνές Ερωτήσεις Υποβολής Αντιρρήσεων επί του Δασικού Χάρτη Αριστείδης Μίχος Δασολόγος Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Ηλείας Σελίδα 1 A. Γενικές Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης Ποιος έχει δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...9 1. Υποβολή δήλωσης και συνυποβαλλόμενων εγγράφων... 9 α. Ποιοι έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 23/04/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 1688 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 η. Προς όλους τους. Συµβολαιογράφους της χώρας. ΘΕΜΑ: Ενηµέρωση σε θέµατα πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 η. Προς όλους τους. Συµβολαιογράφους της χώρας. ΘΕΜΑ: Ενηµέρωση σε θέµατα πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Αθήνα, 24 Μαρτίου 2016 ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αρ. Πρωτ. 156 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

9.ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

9.ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 9.ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Ν. 3427/2005 (ΦΕΚ 312 Α ) ΦΟΡΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΑΤΟΣ (Άρθρο 2) Αντικείµενο του φόρου 1. Επί ακινήτου ή ιδανικού µεριδίου αυτού ή εµπράγµατου δικαιώµατος επί ακινήτου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3941 1 Φεβρουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 239 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ.: 3466/80/12-12-2017 Σύσταση αυτοτελών οριζοντίων ιδιοκτησιών οικισμού Λαμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 24/03/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 607 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Π.Α.

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Π.Α. ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ α/α Κατάθεσης Ειδικής ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Επώνυμο ή Επωνυμία Διεύθυνση Αρμόδια της έδρας ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕ- ΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (Συνοπτική περιγραφή της σελ. 3 της δήλωσης)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ερμού ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών Ταχ. Κώδικας: Αθήνα Τηλέφωνο:

Ταχ. Δ/νση: Ερμού ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών Ταχ. Κώδικας: Αθήνα Τηλέφωνο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 1025108/84/0013 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. ΠΟΛ:1047 Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις για τον Ειδικό Φόρο Ακινήτων (Ε.Φ.Α.) Νομικών Προσώπων 1. Ποιο θεσμικό πλαίσιο διέπει την επιβολή Ειδικού φόρου επί των ακινήτων Ε.Φ.Α Με τις διατάξεις του άρθρου 57 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/ Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/ Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/1995 - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_01-12-2008 1. Νοµοθετικό πλαίσιο Σύµφωνα µε το άρθ. 2 παρ. 1 του Ν. 2308/1995 όλοι όσοι έχουν εµπράγµατο ή

Διαβάστε περισσότερα

Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ.

Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ. Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟΣΤΟ Καταχωρούμε το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Σε περίπτωση περισσοτέρων εκμισθωτών, πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσοστών να είναι 100%.

ΠΟΣΟΣΤΟ Καταχωρούμε το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Σε περίπτωση περισσοτέρων εκμισθωτών, πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσοστών να είναι 100%. Α.Φ.Μ πεδία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Καταχωρούμε τον Α.Φ.Μ του εκμισθωτή ή σε περίπτωση περισσοτέρων, τον ΑΦΜ ενός εκάστου. Για να καταχωρήσουμε επόμενο ΑΦΜ εκμισθωτή πατάμε το σημάδι με τον πράσινο σταυρό

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας

Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας ΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ Η πορεία της κτηματογράφησης μέχρι σήμερα 1995-1999 Ξεκινά πιλοτικά η κτηματογράφηση σε 340 προ- -Καποδιστριακούς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιδιότητες με τις

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 32: Προσδιορισμός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων

Άρθρο 32: Προσδιορισμός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων Άρθρο 32: Προσδιορισμός αξίας ακινήτων φυσικών προσώπων 1. Ως φορολογητέα αξία των ακινήτων ή των εμπράγματων σε αυτά δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων ορίζεται το γινόμενο που προκύπτει από τις τιμές εκκίνησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 8/2/2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α2 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 2131604521 ΦΑΞ : 2131604567

Διαβάστε περισσότερα

T op 5 Cl ooding Mistakes in Java Applications

T op 5 Cl ooding Mistakes in Java Applications www.blogica.gr B-foros : Φορολογία Κεφαλαίου T op 5 Cl ooding Mistakes in Java Applications Σεπτέμεβριος 2014 Μ Ε το B-foros μπορείτε να υπολογίσετε εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα φόρους Κληρονομιάς, Δωρεάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 1 η ομάδα διαφανειών. Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 1 η ομάδα διαφανειών. Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1 η ομάδα διαφανειών Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 95 η. της χώρας. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 95 η. της χώρας. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 95 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 526 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η

Διαβάστε περισσότερα

-- 209 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 20

-- 209 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 20 -- 209 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 1023038/332/A0012 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1047 I. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟ/ΓΙΑΣ ΕΙΣ/ΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

* ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 30

* ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 30 * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 16 Ιουνίου 1995 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.1071036/258/Γ0013 ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ & Δ.Π. ΠΟΛ.: 1162 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (13Η)-ΤΜΗΜΑ Γ' ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και αποστολή Ε9

Δημιουργία και αποστολή Ε9 Δημιουργία και αποστολή Ε9 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης και αυτόματης αποστολής εντύπου Ε9. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΛΑΛΑ ΔΑΦΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιδιότητες με τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Διδακτικές Ενότητες Προτεινόμενη Διάρκεια: 36 ώρες / 9 μέρες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Διδακτικές Ενότητες Προτεινόμενη Διάρκεια: 36 ώρες / 9 μέρες ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Διδακτικές Ενότητες Προτεινόμενη Διάρκεια: 36 ώρες / 9 μέρες Διδακτική Ενότητα (Τίτλος& Περιεχόμενο) Ώρες Εισηγητής 1. Εισαγωγή 2 Καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΑ... 6 1.1 ΡΟΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ... 6 1.2 ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΑ... 6 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ... 7 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 23.6.2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης : 2769 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΛΗ ΔΗΜΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ : Π.Δ. & ΦΕΚ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ (Οριστικός τίτλος μεταβίβασης κυριότητας ακινήτου)

ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΛΗ ΔΗΜΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ : Π.Δ. & ΦΕΚ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ (Οριστικός τίτλος μεταβίβασης κυριότητας ακινήτου) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Αριθμ. Παραχωρητηρίου: ΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΛΗ ΔΗΜΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ : Π.Δ. & ΦΕΚ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. ΠΟΛ.: Αθήνα, 18 Απριλίου 2008 Αριθ.Πρωτ.: /467/0013

- 1 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. ΠΟΛ.: Αθήνα, 18 Απριλίου 2008 Αριθ.Πρωτ.: /467/0013 - 1 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 71817 31 Δεκεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 6096 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ. 4758/102/18.12.2018 Τροποποίηση της υπ αριθμ. 08/01-04-2011 (Θέμα 14ο)

Διαβάστε περισσότερα