Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ2. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ2. Στοιχεία Δικαιούχου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ2. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ2. Στοιχεία Δικαιούχου"

Transcript

1 1η Σελίδα Δήλωσης Δ2 Στοιχεία Δικαιούχου

2 Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ ή ΣΚΥΔΡΑΣ (ανάλογα με το που βρίσκεται το ακίνητο που δηλώνουμε) Συμπληρώνεται από την υπηρεσία Τσεκάρουμε με Χ το αντίστοιχο κουτάκι ανάλογα με το εάν ο δηλών είναι κάτοικος Ελλάδας ή εξωτερικού.

3 Γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ το επίθετο του δικαιούχου, όπως είναι στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο επίθετα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΓΙΑΝΝΙΟΥ-ΞΕΝΟΥ. Για αλλοδαπούς δικαιούχους γράφουμε τα στοιχεία όπως είναι στο έγγραφο που προσκομίζεται αλλοδαπή ταυτότητα ή διαβατήριο π.χ. SMITH Γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ το όνομα του δικαιούχου, όπως είναι στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ονόματα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ. Για αλλοδαπούς δικαιούχους γράφουμε τα στοιχεία όπως είναι στο έγγραφο που προσκομίζεται αλλοδαπή ταυτότητα ή διαβατήριο π.χ. JOHN Γράφουμε το ΑΦΜ του δικαιούχου όπως αυτό φαίνεται στο έγγραφο που προσκομίζεται. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ΑΦΜ αφήνουμε κενό το πεδίο και συνυποβάλλεται ΥΔ όπου βεβαιώνει ότι στερείται ΑΦΜ. Σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται από πληρεξούσιο θα πρέπει στην ΥΔ να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής.

4 Όπως αυτός εμφανίζεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο Όπως αυτή εμφανίζεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο με την μορφή ΗΜ/ΜΗΝΑΣ/τα δύο τελευταία ψηφία του έτους γέννησης. Συμπληρώνουμε Χ σε περίπτωση ανηλίκου. Γράφουμε τον αριθμό της ταυτότητας π.χ ΑΑ ή του διαβατηρίου π.χ.κρ Στην περίπτωση ανήλικου δικαιούχου, γράφουμε ΑΝ και αφήνουμε κενά τα διπλανά πεδία. Συμπληρώνουμε την ημερομηνία που εκδόθηκε το έγγραφο ταυτότητα, διαβατήριο κλπ με την μορφή ΗΜ/ΜΗΝΑΣ/τα δύο τελευταία ψηφία του έτους έκδοσης. Γράφουμε την υπηρεσία από την οποία εκδόθηκε η ταυτότητα π.χ. ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ή ΑΤ ΤΟΥΜΠΑΣ κλπ

5 Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο επίθετα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΓΙΑΝΝΙΟΥ-ΞΕΝΟΥ Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ονόματα τα γράφουμε και τα δύο διαχωρισμένα με παύλα π.χ. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ ή π.χ. ΜΑΡΙΑ- ΑΝΤΙΓΟΝΗ

6 Γράφουμε το δ.τ. Γράφουμε την πλήρη επωνυμία του νομικού προσώπου π.χ. Α.Ε., Ε.Ε, Ν.Π.Ι.Δ κλπ Η έδρα του νομικού προσώπου Το ΑΦΜ της εταιρίας Η ημερομηνία σύστασης όπως προκύπτει από το έγγραφο ίδρυσης του νομικού προσώπου π.χ. καταστατικό, ΦΕΚ κλπ.

7 Στα στοιχεία επικοινωνίας γράφουμε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας δι αλληλογραφίας ή τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Τοποθετούμε Χ σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται για ανήλικο δικαιούχο και συμπληρώνουμε τα στοιχεία των γονέων Τοποθετούμε Χ σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται από άτομο που εκπροσωπεί τον πολίτη με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο και συμπληρώνουμε τα στοιχεία του πληρεξουσίου. Συμπληρώνουμε τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου του νομικού προσώπου (διαχειριστή για ΟΕ, Νομίμου εκπροσώπου για Α.Ε. κλπ)

8 Τοποθετούμε Χ στο αντίστοιχο κουτάκι ώστε να μας ενημερώσετε πως προτιμάτε να επικοινωνήσουμε μαζί σας: Τοποθετούμε Χ εάν η επικοινωνία θα γίνεται στα στοιχεία του δικαιούχου. Γράφουμε το επικοινωνίας σε περίπτωση που η επικοινωνία θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τοποθετούμε Χ εάν η επικοινωνία με τον δικαιούχο θα γίνεται στα στοιχεία που δηλώνονται παρακάτω.

9 Γράφουμε αριθμητικά τον αριθμό των δικαιωμάτων. (π.χ. δηλώνονται μία πλήρη κυριότητα και μία μακροχρόνια μίσθωση») Γράφουμε το συνολικό αριθμό των εγγράφων, δηλαδή, πόσα συνημμένα υποβάλλουμε μαζί με τη δήλωση. Προσμετρούνται όλα τα συνυποβαλλόμενα εκτός από την δήλωση Δ1. π.χ. Αν μας προσκομίζετε τα εξής: Δήλωση (δεν προσμετράται) 1. Αντίγραφο ταυτότητας 2. Αντίγραφο αποδεικτικού ΑΦΜ 3. Τίτλος 4. Πιστοποιητικό μεταγραφής του τίτλου Συμπληρώνουμε αριθμό συνημμένων εγγράφων: 4 Συμπληρώνονται από την υπηρεσία. Συμπληρώνονται από τον δικαιούχο. Προσοχή! Χρειάζεται Υπογραφή & Σφραγίδα!

10 2η Σελίδα Δήλωσης Δ2 Στοιχεία Ακινήτου

11 Γράφουμε την οδό του ακινήτου (διαμερίσματος, μονοκατοικίας κλπ) Όταν η οδός αποτελείται από ονοματεπώνυμο πρώτα γράφουμε το επίθετο και μετά το όνομα π.χ. Σεμερτζίδης Δ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ονοματοδοσία της οδού ή είναι αγροτεμάχιο συμπληρώνουμε την λέξη ΑΝΩΝΥΜΟΣ Αναγράφουμε τον ΤΚ της περιοχής του βρίσκεται το ακινήτου που δηλώνουμε. πχ. Για ακίνητο που βρίσκεται στα Γιαννιτσά ΤΚ ενώ για ακίνητο που βρίσκεται στην Λάκκα ΤΚ Αναγράφεται η αρίθμηση που έλαβε το ακίνητο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ονοματοδοσία της οδού ή είναι αγροτεμάχιο το πεδίο παραμένει κενό. Σε περίπτωση αστικού ακινήτου (διαμέρισμα, μονοκατοικίες κλπ) γράφουμε τον αριθμό του Οικοδομικού Τετραγώνου και εφόσον υπάρχει και αριθμός οικοπέδου γράφουμε πρώτα τον αριθμό του ΟΤ /Αρ οικοπέδου π.χ οικόπεδο που βρίσκεται στο ΟΤ 13 και έχει αρ. Οικοπέδου 107 γράφουμε 13/107. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και το τοπωνύμιο της περιοχής π.χ. Τσαλί ή Παλιά Σφαγεία. Κλπ Σε περίπτωση που δηλώνουμε αγροτεμάχια ή κληροτεμάχια γράφουμε πρώτα τον αριθμό του αγροτεμαχίου όπως είναι στην διανομή ή τον αναδασμό και μετά την διανομή κλπ. π.χ. 261 ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

12 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όταν έχουμε εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία να τονιστεί ότι στο πεδίο Β1 αναγράφεται το συνολικό εμβαδό του γεωτεμαχίου και στο Γ1 το ποσοστό συνιδιοκτησίας. π.χ. Για αγροτεμάχιο 5000 τ.μ, αν έχετε ως δικαιούχος 20% εξ αδιαιρέτου που μεταφράζεται σε 1000 τ.μ., Τότε γράφουμε στο Β1: 5000 τ.μ. και στο Γ1: 20%. Το 1000 τ.μ. δεν το συμπληρώνουμε κάπου. Αναγράφουμε το εμβαδόν του ακινήτου όπως αυτό φαίνεται στον τίτλο μας (συμβόλαιο, παραχωρητήριο κλπ) Αν είναι διαμέρισμα γράφουμε το εμβαδόν όλου του οικοπέδου Αν είναι αγροτεμάχιο γράφουμε το εμβαδόν του γεωτεμαχίου Αναγράφουμε την χρήση του ακινήτου Ενδεικτικά: Για όσα είναι εντός σχεδίου: κατοικία, αστικός αδόμητος (για τα οικόπεδα που δεν έχουν κτίσμα) κτλ Για όσα είναι εκτός σχεδίου: Καλλιέργεια Ακάλυπτη έκταση κλπ. Επιλέγουμε με Χ το αντίστοιχο κουτάκι, ανάλογα εάν βρίσκεται εντός ή εκτός οικισμού π.χ. διαμέρισμα Χ στο ΝΑΙ, αγροτεμάχιο Χ στο ΟΧΙ.

13 Γράφουμε τον αριθμό των ορόφων π.χ. ισόγεια κατοικία αριθ. Ορόφων 1 διώροφο κτίσμα αριθ. 2 Ορόφων κλπ Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ για κτίρια που ΔΕΝ έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ή κάθετης. Γράφουμε τον αριθμό των υπογείων (ΑΝ υπάρχει) π.χ. εάν το κτίριο έχει ένα υπόγειο γράφουμε 1 εάν έχει δύο (πρώτο και δεύτερο υπόγειο) τότε γράφουμε 2 κ.ο.κ. (Το πεδίο συμπληρώνεται από την Υπηρεσία) Γράφουμε το εμβαδόν του κτιρίου εκτός από το εμβαδόν των υπογείων. Γράφουμε την χρήση των υπογείων π.χ. χώρος στάθμευσης, αποθήκη, κλπ Αν υπάρχουν δύο υπόγεια με διαφορετικές χρήσεις, βάζουμε την χρήση του -1, και γράφουμε στις παρατηρήσεις αναλυτικά τις χρήσεις για κάθε υπόγειο. Συμπληρώνουμε το έτος κατασκευής του κτιρίου σύμφωνα με την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Εάν το κτίσμα είναι προ του 1955 γράφουμε προ του Σε περίπτωση που έχουμε περισσότερες οικοδομικές άδειες αναγράφουμε την ημερομηνία της παλαιότερης. Γράφουμε την χρήση του κτιρίου π.χ. κατοικία, εμπόριο (για καταστήματα), αποθήκη κλπ Αν υπάρχουν δύο όροφοι με διαφορετικές χρήσεις (π.χ. ισόγειο κατάστημα και 1ος κατοικία, βάζουμε την χρήση κατοικία, και γράφουμε στις παρατηρήσεις αναλυτικά τις χρήσεις για κάθε όροφο.) Γράφουμε το συνολικό εμβαδόν των υπογείων όπως προκύπτει από τον τίτλο. π.χ. πρώτο υπόγειο 15 τμ και δεύτερο υπόγειο 10 τμ συνολικά 25 τμ

14 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Όταν δηλώνεται ένα κτίριο-κτίσμα χωρίς ποσοστό στο γεωτεμάχιο δηλώνονται καταρχήν τα τ.μ. της οικοδομικής αδείας. Εάν το κτίσμα είναι χωρίς οικοδομική άδεια καταγράφεται κατά δήλωση του δικαιούχου. Διευκρινίζεται ότι η δήλωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο δεν νομιμοποιεί τα κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια. Εάν έχουν νομιμοποιηθεί με τους σχετικούς νόμους το αναγράφουμε στις παρατηρήσεις ως εξής: με τον νόμο...νομιμοποιήθηκαν...τ.μ..

15 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ όταν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας. ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: Τσεκάρουμε το κουτάκι όταν π.χ. αναφέρεται στον τίτλο: διηρημένη οριζόντια..., διαμέρισμα ορόφου..., οροφοδιαμέρισμα..., οριζόντια /διαμέρισμα... οι σχετικοί νόμοι οριζοντίου ιδιοκτησίας (ΑΚ 1002, 1117 και ο ν. 3741/1929)..., διαμέρισμα/μεζονέττα της οικοδομής που εκτείνεται σε δύο ορόφους 3ου και 4ου με ποσοστό συγκυριότητας..., όταν έχουμε οριζόντια επί καθέτου..., εργατιές κατοικίες... Ειδικές περιπτώσεις Ενδέχεται στο συμβόλαιο να μην αναφέρεται αριθμητικά το ποσοστό συνιδιοκτησίας της διηρημένης ιδιοκτησίας αλλά να περιέχει τη φράση μετά του αναλογούντος ποσοστού. Στην περίπτωση αυτή δηλώνεται με την παρατήρηση ότι δεν προκύπτει το ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη και εάν δεν έχει υλοποιηθεί η οριζόντια, εφόσον αναφέρονται τα παραπάνω καταχωρίζεται παρατήρηση: ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΗΡΗΜΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

16 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ όταν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας. Τσεκάρεται μόνο και εφόσον αναγράφεται στον τίτλο είτε σε γράμμα είτε σε αριθμό. Στα παραχωρητήρια του ΟΕΚ ο αριθμός στοίχου είναι ο αριθμός κτιρίου στον τίτλο και αυτό καταχωρίζεται. Αναγράφεται μόνο εάν αναφέρεται στον τίτλο είτε σε γράμμα, είτε σε αριθμό ή και τα δύο. π.χ. αριθμός εσωτερικής αρίθμησης Δ1 ή 1. Συμπληρώνεται από την υπηρεσία. Αναγράφεται το έτος οικοδομικής αδείας εφόσον προκύπτει. για υπόγειο -1, για ημιυπόγειο ΗΜΥΠ για ισόγειο ΙΣ, για ημιόροφο ΗΜ, για πρώτο 1, για δεύτερο 2 κ.ο.κ. Ειδική περίπτωση Στη μεζονέτα σε πολυκατοικία αναγράφεται ως όροφος ο χαμηλότερος με σχετική παρατήρηση ότι η μεζονέτα εκτείνεται στους ορόφους π.χ. 1 και 2

17 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ όταν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας. π.χ. κατοικία, κατάστημα, γραφείο, τράπεζα, σχολείο, κτλ. Αναγράφεται το καθαρό εμβαδόν και όχι το μικτό. Εάν δεν αναφέρεται το καθαρό στον τίτλο, αναγράφεται το μικτό με σχετική παρατήρηση κάτω από το Δ-2.2 ΜΙΚΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ Εάν πρόκειται για μεζονέτα τότε αναγράφουμε το άθροισμα των εμβαδών των ορόφων και στις παρατηρήσεις αναγράφουμε αναλυτικά το εμβαδόν του κάθε ορόφου. Εάν είναι μεζονέτα, αλλά ο κάθε όροφος έχει ποσοστά συγκυριότητας σαν ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, τότε είναι δύο οριζόντιες και αποτελούν δύο ακίνητα ξεχωριστά. Στην περίπτωση που έχουμε χώρους στην οριζόντια που έχουν νομιμοποιηθεί τότε καταχωρίζονται μόνο εφόσον αναγράφονται στο συμβόλαιο ως συνολικό εμβαδόν τελικής ιδιοκτησίας. Άλλως αναγράφουμε το εμβαδόν του χώρου που νομιμοποιήθηκε με τους σχετικούς νόμους στις παρατηρήσεις. Ειδική περίπτωση Αναγράφεται το ποσοστό συγκυριότητας της διηρημένης επί του γεωτεμαχίου όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο: π.χ. σε εκατοστά 50%, σε χιλιοστά 500ο/οο, σε κλάσμα 1/3 Ειδική περίπτωση Ενδέχεται στο συμβόλαιο να μην αναφέρεται αριθμητικά το ποσοστό συνιδιοκτησίας της διηρημένης ιδιοκτησίας αλλά να περιέχει τη φράση μετά του αναλογούντος ποσοστού. Στην περίπτωση αυτή δηλώνεται με την παρατήρηση ότι δεν προκύπτει το ποσοστό συγκυριότητας επί του γεωτεμαχίου.

18 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ όταν έχει γίνει σύσταση κάθετης. ΚΑΘΕΤΗ: Συμπληρώνουμε το συγκεκριμένο πεδίο όταν αναφέρονται στον τίτλο κτήσης τα εξής: συστήνουν κάθετη ιδιοκτησία..., διηρημένη ιδιοκτησία σε εξ αδιαιρέτου έκταση του όλου οικοπέδου..., οικοδομή σε τμήμα με εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης..., οικοδομή σε τμήμα του οικοπέδου εμβαδού...,, με ποσοστό συγκυριότητας όλης της οικοδομής επί του ακινήτου..., σε εξ αδιαιρέτου τμήμα στη βορειοδυτική πλευρά..., Γίνεται αναφορά στους σχετικούς νόμους καθέτου ν.δ. 1024/1971 και ΑΚ 1002, 1117 και ο ν. 3741/1929, Όταν έχουμε και οριζόντια επί καθέτου οπότε τσεκάρονται και τα δύο κουτάκια Ειδική περίπτωση ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμη και εάν δεν έχει κτίριο υλοποημένο στην κάθετη εφόσον αναφέρονται τα παραπάνω είναι κάθετη και καταχωρίζεται παρατήρηση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ.

19 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ όταν έχει γίνει σύσταση κάθετης. Γράφουμε τον αριθ. του κτιρίου εφόσον αναγράφεται στον τίτλο. Γράφουμε εμβαδόν αποκλειστικής χρήσης της κάθετου π.χ. 250 τ.μ. Γράφουμε το εμβαδόν της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ κάθετης π.χ. 120 τμ Το ποσοστό της κάθετης επί του γεωτεμαχίου π.χ. 500/1000 Αν είναι ισόγειο και πρώτος όροφος, γράφουμε 2 (προσμετράμε και το ισόγειο). Δίπλα συμπληρώνουμε το συνολικό εμβαδόν αυτών των ορόφων. Γράφουμε τον αριθμό των υπογείων (ΑΝ υπάρχει) π.χ. εάν το κτίριο έχει ένα υπόγειο γράφουμε 1 εάν έχει δύο (πρώτο και δεύτερο υπόγειο) τότε γράφουμε 2 κ.ο.κ. Δίπλα συμπληρώνουμε το συνολικό εμβαδόν αυτών των υπογείων. π.χ. αποθήκη

20 Τα παρόντα πεδία συμπληρώνονται ΜΟΝΟ όταν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας επί καθέτου. Γράφουμε τον αριθ. της οριζ. εφόσον αναγράφεται στον τίτλο. Γράφουμε το εμβαδόν της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ οριζόντιας. π.χ. 70 τμ Γράφουμε τον αριθ. του κτιρίου εφόσον αναγράφεται στον τίτλο. Γράφουμε τον όροφο όπου βρίσκεται η οριζόντια π.χ. 1 κλπ. Το ποσοστό της οριζόντιας επί του γεωτεμαχίου Το ποσοστό της οριζόντιας επί της καθέτου π.χ. 50% Γράφουμε το έτος κατασκευής εφόσον το γνωρίζουμε. π.χ. κατοικία, κατάστημα, γραφείο, τράπεζα, σχολείο, κτλ.

21 Συμπληρώνεται εφόσον υπάρχει αποθηκευτικός χώρος χωρίς ποσοστό στο οικόπεδο και ο οποίος αποτελεί παρακολούθημαβοηθητικό χώρο σε προηγούμενη δηλωθείσα οριζόντια (παραπάνω στο έντυπο). Αποθήκη, χώρος στάθμευσης, κτλ. Καταχωρίζεται ο όροφος στον οποίο βρίσκεται το παρακολούθημα. Καταχωρίζεται το εμβαδόν όπως αναγράφεται στον τίτλο π.χ. 5τ.μ. Εάν δεν αναγράφεται μένει κενό. Καταχωρίζεται ο αριθμός χώρου όπως αναγράφεται στον τίτλο ως εσωτερική αρίθμηση π.χ. 2, 5 κτλ.

22 π.χ. διαητρητέο κτίριο, μνημείο κλπ Γράφουμε το εμβαδόν του ειδικού ιδιοκτησιακού αντικειμένου. Γράφουμε την χρήση του π.χ. μνημείο κλπ Γράφουμε το έτος κατασκευής εφόσον το γνωρίζουμε. Γράφουμε το εμβαδόν του μεταλλείου π.χ. χρυσορυχείο, μεταλλορυχείο κλπ

23 3η Σελίδα (2ο φύλλο όπισθεν) Δήλωσης Δ2 Στοιχεία Δικαιώματος

24 Αν το δικαίωμα είναι κυριότητα, καταγράφουμε αν πρόκειται για Πλήρη κυριότητα Ψιλή κυριότητα Παρατηρήσει σχετικές με το δικαίωμα: π.χ. το όνομα του επικαρπωτή αν πρόκειται για ψιλή κυριότητα. Ειδικές περιπτώσεις Αναγράφουμε το ποσοστό όπως προκύπτει από τον τίτλο κτήσης, είτε σε ποσοστό επί τοις εκατό, είτε σε κλάσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όταν έχουμε εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησία να τονιστεί ότι στο πεδίο Β1 αναγράφεται το συνολικό εμβαδό του γεωτεμαχίου και στο Γ1 το ποσοστό συνιδιοκτησίας. π.χ. Για αγροτεμάχιο 5000 τ.μ, αν έχετε ως δικαιούχος 20% εξ αδιαιρέτου που μεταφράζεται σε 1000 τ.μ., Τότε γράφουμε στο Β1: 5000 τ.μ. και στο Γ1: 20%. Το 1000 τ.μ. δεν το συμπληρώνουμε κάπου. Αν σε συμβόλαιο γονικής παροχής παρακρατείται η επικαρπία για τον παρέχοντα και για το σύζυγό του που δεν συμβάλλεται, ο σύζυγος υποβάλλει δήλωση μόνο εάν και εφόσον αποδεχθεί με συμβολαιογραφικό μεταγεγραμμένο έγγραφο την πρόταση δωρεάς που του γίνεται. Αν υπάρχει συμβόλαιο προίκας, όπου εμφαίνεται ο σύζυγος να έχει την επικαρπία, δεν καταχωρίζεται ως επικαρπία στο σύζυγο αλλά ως πλήρη κυριότητα στη σύζυγο-γυναίκα. (Η προίκα έχει καταργηθεί) Ειδική περίπτωση Όταν δηλών έχει με το συμβόλαιο ψιλή κυριότητα και προσκομίζει ληξιαρχική πράξη θανάτου του επικαρπωτή, τότε δηλώνει ένα δικαίωμα πλήρους κυριότητας και με τα δύο έγγραφα. Σε αυτήν την περίπτωση η ληξιαρχική πράξη θανάτου γράφεται στις παρατηρήσεις στο τέλος του εντύπου.

25 Τοποθετούμε Χ στο ανάλογο κουτάκι Γράφουμε το είδος της δουλείας π.χ. επικαρπία, δουλεία διόδου κλπ Συμπληρώνεται από την υπηρεσία. π.χ. ισόβια, τριετής κλπ Περιεχόμενο δουλείας π.χ. διέλευση αγωγού, πυλώνες ρεύματος κλπ. Συμπληρώνεται μόνο όταν τσεκάρουμε την πραγματική δουλεία. Γράφουμε το ποσοστό του δικαιώματος σε ποσοστό ή με κλάσμα όπως εμφανίζεται στον τίτλο.

26 π.χ. προσημείωση, υποθήκη κλπ Το ποσό του δανείου και όχι το ποσό της προσημείωσης ή της υποθήκης. Σε περίπτωση υποθήκης με τίτλο δ/γή πληρωμής τα δύο ποσά ταυτίζονται. Το συνολικό ποσό για το οποίο εγγράφεται το βάρος και οπωσδήποτε το νόμισμα. Γράφουμε την ημερομηνία που λήγει το δάνειο. Τα στοιχεία του δανειολήπτη/οφειλέτη/καθού που αναγράφονται στο έγγραφο-μπορεί να είναι περισσότεροι τους ενός και αναγράφονται όλοι στην κάτω σειρά με αύξουσα αρίθμηση κ.ο.κ. και το/τα Α.Φ.Μ.

27 π.χ. συντηρητική ή αναγκαστική κλπ Γράφουμε το ποσό και οπωσδήποτε το νόμισμα. Τα στοιχεία του δανειολήπτη ή του οφειλέτη (καθού) και το ΑΦΜ του δανειολήπτη ή του οφειλέτη (καθού). π.χ. αγωγή, ανακοπή κλπ Αναγράφεται στο φύλλο που εκδίδεται από το Δικαστήριο που κατατέθηκε το δικόγραφο. Μονομελές Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, Ειρηνοδικείο Κρύας Βρύσης κλπ Προσοχή!!! Όχι την ημερομηνία του δικογράφου.

28 Γράφουμε το είδος της μίσθωσης π.χ. μακροχρόνια, χρηματοδοτική κλπ Όπως αναγράφεται στο έγγραφο Όπως αναγράφεται στο έγγραφο Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ακινήτου. ΑΦΜ Το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

29 Γράφουμε την διάρκεια π.χ. εικοσαετής κλπ Γράφουμε το ποσοστό ή το κλάσμα όπως εμφανίζεται στον τίτλο. Τα δύο πεδία συμπληρώνονται από την υπηρεσία Αναγράφονται τα τετραγωνικά μέτρα της μεταφερόμενης επιφάνειας π.χ. 40 τ.μ.

30 Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, δικαίωμα αποζημίωσης λόγω προσκύρωσης κλπ το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ακινήτου

31 Αναγράφουμε το όνομα είτε της εκδούσας αρχής είτε του συμβολαιογράφου ανάλογα ανάλογα με τον τίτλο κτήσης και κυκλώνουμε αντίστοιχα. Αναγράφουμε Σ.Ε για συμβολαιογραφικό έγγραφο, Δ.Α για δικαστική απόφαση, ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ στην περίπτωση παραχώρησης ακινήτου από το Δημόσιο, ΕΑΚ για Έκθεση Αποδοχής Κληρονομιάς κλπ. Συμπληρώνεται μόνο στην περίπτωση που ο τίτλος δημοσιεύεται σε ΦΕΚ π.χ. στο είδος τίτλου ΝΟΜΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ. Αναγράφεται ο αριθμός που φέρει το έγγραφο του τίτλου Αναγράφεται η πλήρης ημερομηνία ( ΗΜ/ΜΗΝ/ΕΤΟΣ). Εάν προκύπτει μόνο ο μήνας και το έτος αναγράφουμε αυτά. Εάν προκύπτει μόνο το έτος αναγράφουμε μόνο το έτος

32 Καταχωρούμε το όνομα του Υποθηκοφυλακείου στο οποίο έχει μεταγραφεί το συμβόλαιο στη γενική για την περιοχή μελέτης μας είναι π.χ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΣΚΥΔΡΑΣ, ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ. Προσοχή όταν το ίδιο έγγραφο έχει μεταγραφεί σε διάφορα Υποθηκοφυλακεία λόγω διαφορετικών ακινήτων τα οποία αναφέρονται σε αυτό, να καταχωρείται ΜΟΝΟ το Υποθηκοφυλακείο το οποίο αφορά το ακίνητο που έχει καταχωρισθεί. Αναγράφεται η πλήρης ημερομηνία μεταγραφής του εγγράφου, την οποία θα τη βρείτε στο σχετικό πιστοποιητικό μεταγραφής. Γράφουμε τον αριθμό του φύλλου του βάρους. Αναγράφεται ο τόμος μεταγραφής του εγγράφου στο Υποθηκοφυλακείο όπως αυτός αναγράφεται στο πιστοποιητικό μεταγραφής. Αναγράφεται ο αριθμός μεταγραφής του εγγράφου στο Υποθηκοφυλακείο. Εάν το ίδιο έγγραφο έχει μεταγραφεί στον ίδιο τόμο και σε δύο αριθμούς π.χ. ως σύσταση και διανομή, τότε καταχωρούμε όλα τα στοιχεία μεταγραφής δύο φορές, μία στην πρώτη σειρά με τον ένα αριθμό μεταγραφής και την αιτία κτήσεως και μία στη δεύτερη σειρά με τα ίδια στοιχεία και τον διαφορετικό αριθμό μεταγραφής και αιτία κτήσεως.

33 Το ποσοστό του δικαιώματος που έχει ο δικαιούχος με βάση το αντίστοιχο έγγραφο. Αναγράφεται η αιτία κτήσης του εγγράφου η οποία κατά κανόνα αναφέρεται στο έγγραφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: πώληση δωρεά αιτία θανάτου: για συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς αιτία θανάτου με προϋπόθεση την αποβίωση του δωρητή διανομή: όταν αναγράφεται στο συμβόλαιο και σε δικαστική απόφαση που το αναγράφει, Κληρονομιά: και για την περίπτωση που ελλείπει η αποδοχή κληρονομιάς πράξη εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης: στην περίπτωση της πράξης εφαρμογής, διορθωτική πράξη: στην περίπτωση της διορθωτικής πράξης εφαρμογής, πλειστηριασμός στην περίπτωση κατακυρωτικής έκθεσης παραχώρηση από δημόσιο φορέα: στην περίπτωση του παραχωρητηρίου από υπουργείο γεωργίας, νομαρχία δ/νση γεωργίας, Νόμος: στην περίπτωση που ο τίτλος κτήσης είναι νόμος, προεδρικό διάταγμα ή νομοθετικό διάταγμα σύσταση δουλείας

34 Τσεκάρουμε το κουτάκι ΕΑΝ το δηλούμενο δικαίωμα αποκτήθηκε ΜΕ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ. Η δικαστική απόφαση χρησικτησίας (ακόμη και μεταγεγγραμένης) αναγράφεται εδώ και όχι στο πεδίο Γ-2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΤΛΩΝ εάν το δηλούμενο δικαίωμα αποκτήθηκε με χρησικτησία. Τσεκάρουμε το κουτάκι όταν δεν υπάρχει συμβολαιογραφική αποδοχή κληρονομιάς, κληρονομητήριο, έκθεση αποδοχής κληρονομιάς, και υπάρχουν τα έγγραφα με τα οποία προκύπτει η κληρονομική διαδοχή π.χ. ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομιάς κλπ. Σημείωση: Το ΓρΚΤ κατά τον έλεγχο δίπλα στο κάθε έγγραφο να αναγράφει αριθμό και ημερομηνία έκδοσης του εγγράφου πχ 13/ Όταν έχουμε τις παραπάνω περιπτώσεις (την περίπτωση εκτάκτου χρησικτησίας ή κληρονομιά χωρίς πράξη αποδοχής ή άλλη ισοδύναμη πράξη), καταγράφουμε ένα-ένα τα έγγραφα που προσκομίζουμε, το καθένα χωριστά σε κάθε σειρά 1,2,3,4 κ.ο.κ.

35 4η Σελίδα (3ο φύλλο) Δήλωσης Δ2 Εντοπισμός & Πρόσθετες Πληροφορίες

36 Τσεκάρουμε και συμπληρώνουμε το παρόν πεδίο αν προσκομίζεται τοπογραφικό που αναφέρεται στο συμβόλαιο. Τσεκάρουμε και συμπληρώνουμε το παρόν πεδίο αν προσκομίζεται τοπογραφικό που ΔΕΝ αναφέρεται στο συμβόλαιο. Τσεκάρουμε και συμπληρώνουμε το παρόν πεδίο αν έχουμε συντεταγμένες από GPS χειρός. Τσεκάρουμε το παρόν πεδίο συμπληρώνεται αν προσκομίζεται εκτύπωση από την Υπηρεσία Θέασης της ΕΚΧΑ.

37 Τα παρόντα πεδία δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά είναι καλό να συμπληρωθούν. Γράφουμε τα στοιχεία των γειτόνων μας εφόσον τα γνωρίζουμε. Κάνουμε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα ώστε να φανεί η τοποθεσία του ακινήτου. Γράφουμε τα στοιχεία των ατόμων που έχουν κάποιο δικαίωμα στο ακίνητο που δηλώσαμε. π.χ. δηλώθηκε ψιλή κυριότητα στο πεδίο αυτό γράφουμε τα στοιχεία του επικαρπωτή, δηλώθηκε το 1/2 ακινήτου στο πεδίο αυτό γράφουμε τα στοιχεία του δικαιούχου του άλλου 1/2 εφόσον τα γνωρίζουμε. Γράφουμε οποιαδήποτε πληροφορία δεν αναγράφεται στα προηγούμενα πεδία και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη.

Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ1. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ1. Στοιχεία Δικαιούχου

Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Δ1. 1η Σελίδα Δήλωσης Δ1. Στοιχεία Δικαιούχου 1η Σελίδα Δήλωσης Δ1 Στοιχεία Δικαιούχου Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ Γράφουμε: ΠΕΛΛΑΣ ή ΣΚΥΔΡΑΣ (ανάλογα με το που βρίσκεται το ακίνητο που δηλώνουμε) Συμπληρώνεται από την υπηρεσία Τσεκάρουμε με Χ το αντίστοιχο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Ν2308/95

Οδηγίες Συμπλήρωσης Δήλωσης Ν2308/95 Έντυπο Δ1 Έντυπο Δ2 Έντυπο Δ1 ψηφιακή συμπλήρωση Έντυπο Δ2 ψηφιακή συμπλήρωση Δυνατότητα διόρθωσης στοιχείων δηλώσεων που υποβλήθηκαν είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης / Ενημέρωσης είτε ηλεκτρονικά Στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1 Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ 1 Το έντυπο αποτελείται από 4 ενότητες «Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ» (συµπληρώνεται µία φορά) «Β. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ» (συµπληρώνονται τόσες φορές όσα και τα «Γ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΟΥ 308/995 (Δ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΣ :... ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ * ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ :... A Κάτοικος εσωτερικού A- Επώνυμο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95 Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν.2308/95 α. Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση Όλα τα φυσικά ή νοµικά πρόσωπα που έχουν εµπράγµατο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωµα σε ακίνητο υποχρεούνται να υποβάλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 5. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται με κεφαλαία γράμματα. Τα πεδία με γκρι χρώμα συμπληρώνονται από τον παραλήπτη της Δήλωσης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 5. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται με κεφαλαία γράμματα. Τα πεδία με γκρι χρώμα συμπληρώνονται από τον παραλήπτη της Δήλωσης. / TOPMAPS ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Το έντυπο αυτό παρέχει οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες και τους χρήστες των εκτάσεων που επηρεάζονται από την διέλευση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) για τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο. Τέτοια δικαιώματα είναι:

1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο. Τέτοια δικαιώματα είναι: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Μέρος Ι) Ποιοι υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης Σε υποβολή δήλωσης υποχρεούνται: 1. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ (ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ,ΟΙΚΗΣΗ,ΣΥΝΟΙΚΗΣΗ), ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ Υποβάλονται απλά αντίγραφα (όχι επικυρωμένα)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Συντάσσεται και εκτυπώνεται ο Προσωρινός Κτηματολογικός Πίνακας Ανάρτησης κατά ΚΑΕΚ. Με την παρούσα οδηγία περιγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ; ΝΑΙ : ΟΧΙ: ΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Προσκοµίζεται τοπογραφικό διάγραµµα: ΝΑΙ : ΟΧΙ:

Το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ; ΝΑΙ : ΟΧΙ: ΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Προσκοµίζεται τοπογραφικό διάγραµµα: ΝΑΙ : ΟΧΙ: Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α ΤΟ Λ Ο Γ Ι Ο ΗΜΟΣ / ΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΝΟΜΟΥ... ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 2308/1995 (Ε.2) Α.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ.. ΚΩ ΙΚ. ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΠΟ ΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ Α.1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Κατά την υποβολή της δήλωσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης θα πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά τα εξής: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Συμπληρωμένη και νόµιµα υπογεγραμμένη ήλωση

Διαβάστε περισσότερα

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 --------------------- Παρακάτω, τίθενται ορισμοί και έννοιες που συνήθως χρησιμοποιούνται από τους Τεχνικούς και αφορούν σε ακίνητα εμπράγματα δικαιώματα ΑΚΙΝΗΤΟ Ακίνητο πράγμα είναι το έδαφος και τα συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE Ανοίγουμε την εφαρμογή των ενεργών τίτλων της ΕΚΧΑ. Επιλέγουμε Παραλαβή Δήλωσης από το μενού Γραφείο Κτηματογράφησης. Στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε YES Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εντολή: αγορά ακινήτου στο (τοποθεσία)

Εντολή: αγορά ακινήτου στο (τοποθεσία) Εντολή: αγορά ακινήτου στο (τοποθεσία) Σύνοψη Αναφορικά με την υπόθεση που μας ανατέθηκε από τον εντολέα μας (όνομα) του (όνομα πατρός) και της (όνομα μητρός) σχετικά με την αγορά ακινήτου στην θέση (τοποθεσία)

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις Κτηματολογίου: 15 πιθανά προβλήματα και εφικτές λύσεις

Δηλώσεις Κτηματολογίου: 15 πιθανά προβλήματα και εφικτές λύσεις Δηλώσεις Κτηματολογίου: 15 πιθανά προβλήματα και εφικτές λύσεις Της Γραμματής Μπακλατσή, Τοπογράφου Πολεοδόμου Μηχανικού baklatsi@yahoo.gr Η σύνταξη Κτηματολογίου συνεχίζεται στη χώρα, αλλά η προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ Α.1.1 ΚΑΙ Α.1.2 :ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ(Πεδία 1-14) / ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (Πεδία 15-20) Πεδία 1-14: Συµπληρώνονται τα στοιχεία του δικαιούχου εάν πρόκειται περί φυσικού προσώπου,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Σεπτέμβριος 2018 Περιεχόμενα ΜΕΡΟΣ Ι) ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ... 4 ΜΕΡΟΣ ΙΙ) ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΦΟΡΑ... 4 1. Είδη Κτιρίων... 5 2. Βοηθητικοί Χώροι...

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου προϋπολογιστικού κόστους οικοδομής».

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου προϋπολογιστικού κόστους οικοδομής». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Aθήνα 2 Μαΐου 2006 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. 1041499/ 3113/ 694/0014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ 14 η ΦΠΑ ΠΟΛ. 1065 ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Tαχ. Kώδ. : 106

Διαβάστε περισσότερα

1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1.5 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1. Γενικά 1.1. Τίτλοι ιδιοκτησίας. Αυθαίρετα. Στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων αναγράφονται όλα τα εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΚΩΔΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.2308/95

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΚΩΔΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.2308/95 ΕΝΤΥΠΟ Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ονοματεπώνυμο : Ονοματεπώνυμο Πατέρα: Ονοματεπώνυμο Μητέρας: Ημερομηνία & Τόπος Γέννησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου ΠΟΛ. 1111/22.09.06 Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου απολογιστικού κόστους οικοδομής. Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2006 Αρ.Πρωτ.: 1083443/7053/1343/0014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 1) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΙΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ/ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΝΟΜ/ΜΟ: ΦΕΚ: ΕΔΡΑ: Τα παρακάτω πεδία συμπληρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ BACKOFFICE

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ BACKOFFICE ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΝΑΡΞΗ... 2 2. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ / ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ... 7 3. ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΟΥ... 10 3.1. Γεωτεμάχιο χωρίς κτίσμα... 15 3.2. Γεωτεμάχιο με κτίσμα... 16 3.3. Οριζόντια Ιδιοκτησία...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Οδηγός επιβίωσης από τον γρίφο του Ε9. Της Μαρίας Βουργάνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Οδηγός επιβίωσης από τον γρίφο του Ε9. Της Μαρίας Βουργάνα ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγός επιβίωσης από τον γρίφο του Ε9 Της Μαρίας Βουργάνα Οι δηλώσεις Ε9 που θα υποβληθούν φέτος, αλλά και αυτές της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Ε9)

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Ε9) ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΤΥΠΟ Ε9) Άννα Αδάμ - Κόλλια ` Αθήνα, Δεκέμβριος 2015 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 1.Από το έτος 2014 και επόμενα έτη για την αναγραφή των

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο. Σας κοινοποιούμε τα με αριθμ.πρωτ.712053/2007

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου απολογιστικού κόστους οικοδομής».

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής του ειδικού εντύπου απολογιστικού κόστους οικοδομής». ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2006 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 1083443/7053/1343/0014 Δ/ΝΣΗ 14 η ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α ΠΟΛ. 1111 Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Tαχ. Kώδ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων έτους 2010»

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων έτους 2010» ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: 4Ι01Η-ΙΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29/11/2010 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα. για την υποβολή Δήλωσης Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Η διαδικασία υποβολής δήλωσης συνοψίζεται σε 3 απλά βήματα:

Ενημερωτικό Σημείωμα. για την υποβολή Δήλωσης Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Η διαδικασία υποβολής δήλωσης συνοψίζεται σε 3 απλά βήματα: Ενημερωτικό Σημείωμα για την υποβολή Δήλωσης Ιδιοκτησίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Στις περιοχές που έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλούνται όσα φυσικά ή νομικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ SENATUS

ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ SENATUS ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ SENATUS ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ: Με τον όρο «αγοραπωλησία» αποκαλούμε την αμφοτεροβαρή σύμβαση με την οποία ο αφενός (πωλητής) μεταβιβάζει την κυριότητα επί ενός ακινήτου και παραδίδει

Διαβάστε περισσότερα

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 6

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 6 --129 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: 1013730/32/Γ0013 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1037 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (13Η)

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Μετατροπής Διενέργειας Πλειστηριασμού σε Ηλεκτρονικό κατόπιν της με αριθμό 34310/ πράξης μου.

Αναγγελία Μετατροπής Διενέργειας Πλειστηριασμού σε Ηλεκτρονικό κατόπιν της με αριθμό 34310/ πράξης μου. Αναγγελία Μετατροπής Διενέργειας Πλειστηριασμού σε Ηλεκτρονικό κατόπιν της με αριθμό 34310/13-12-2017 πράξης μου. Ο επί του πλειστηρισμού υπάλληλος Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντίνου αναγγέλω τη μετατροπή διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1037/ Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 Αριθ.Πρωτ.: /32/Γ0013

ΠΟΛ.1037/ Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 Αριθ.Πρωτ.: /32/Γ0013 ΠΟΛ.1037/4.2.1997 Συμπληρωματικές οδηγίες του εντύπου Ε9 Αθήνα 4 Φεβρουαρίου 1997 Αριθ.Πρωτ.: 1013730/32/Γ0013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Η δήλωση Ν. 2308/1995 µπορεί να υποβληθεί µε δύο (2) τρόπους: είτε προσερχόμενος στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης είτε ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Μαΐου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ. 1070 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ -14 η Δ/νση ΦΠΑ Αρ.Πρωτ.:1042614/3111/ 696/0014 Τμήμα Α -13 η Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/ Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/ Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/1995 - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_01-12-2008 1. Νοµοθετικό πλαίσιο Σύµφωνα µε το άρθ. 2 παρ. 1 του Ν. 2308/1995 όλοι όσοι έχουν εµπράγµατο ή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 1 η ομάδα διαφανειών. Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 1 η ομάδα διαφανειών. Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1 η ομάδα διαφανειών Χριστοδούλου Κωνσταντίνος Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1151 23 Ιανουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 83 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ. 3465/80/12-12-2017 Σύσταση αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών οικισμού Άνω

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ )

Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ) ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΛΔΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Φορολογία Κατοχής Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, Ε9, ΦΑΠ, ΕΦΑ ) Συχνές Ερωτήσεις Απαντήσεις 1. Πώς αναγράφεται το εργολαβικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ.: Είναι η Δ.Ο.Υ. της εν ζωή κατοικίας του αποβιώσαντος. Για τους κατοίκους εξωτερικού αρμόδια Δ.Ο.Υ. είναι η Δ.Ο.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Ημερομηνία Έκθεσης: 27-3-2014 ΑΒΚ Ν/Α, Ακίνητα Λάρισας Κωδικός / Σύντομη Περιγραφή Ακινήτου: Φορέας Ακινήτου: Δικηγορική Εταιρεία: Συντάξαντες Δικηγόροι: Έξι οικόπεδα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Διδακτικές Ενότητες Προτεινόμενη Διάρκεια: 36 ώρες / 9 μέρες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Διδακτικές Ενότητες Προτεινόμενη Διάρκεια: 36 ώρες / 9 μέρες ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ Διδακτικές Ενότητες Προτεινόμενη Διάρκεια: 36 ώρες / 9 μέρες Διδακτική Ενότητα (Τίτλος& Περιεχόμενο) Ώρες Εισηγητής 1. Εισαγωγή 2 Καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Ιουνίου 2004 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. : 1051240 / 385 /Α 0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (Δ. 13) ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β ΠΟΛ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑ - 605 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 23 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (Δ13) ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β Αθήνα, 21 Ιουνίου 2004 Αριθμ.Πρωτ.: 1051240/385/Α

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Απόφασης 333 /2013 ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων)

Αριθμός Απόφασης 333 /2013 ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) Αριθμός Απόφασης 333 /2013 ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή Ελένη Παρπούλα, Πρόεδρο Πρωτοδικών, χωρίς τη σύμπραξη Γραμματέα. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ιδιότητες με τις

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Με το νόµο 3983/2011 «Θαλάσσια Στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος- Εναρµόνιση µε την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις Υποβολής Αντιρρήσεων επί του Δασικού Χάρτη Αριστείδης Μίχος Δασολόγος

Συχνές Ερωτήσεις Υποβολής Αντιρρήσεων επί του Δασικού Χάρτη Αριστείδης Μίχος Δασολόγος Συχνές Ερωτήσεις Υποβολής Αντιρρήσεων επί του Δασικού Χάρτη Αριστείδης Μίχος Δασολόγος Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων Δ/νσης Δασών Ηλείας Σελίδα 1 A. Γενικές Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης Ποιος έχει δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Α. Έλεγχος ως προς την υποχρέωση μνημόνευσης και επισύναψης του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Α. Έλεγχος ως προς την υποχρέωση μνημόνευσης και επισύναψης του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. στο συμβολαιογραφικό έγγραφο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 8 Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Παρουσίασης. Όνομα Επώνυμο Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός. Τίτλος και Τμήμα Διεύθυνση ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. email

Τίτλος Παρουσίασης. Όνομα Επώνυμο Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός. Τίτλος και Τμήμα Διεύθυνση ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. email Τίτλος Παρουσίασης Όνομα Επώνυμο Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός Τίτλος και Τμήμα Διεύθυνση ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. email ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Διεύθυνση Λειτουργούντος Κτηματολογίου Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 23/04/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 1688 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /1/0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ /1/0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1000659/1/0013 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. 1001 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. ΘΕΜΑ: Υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20... κατά το άρθρο 2 του Ν.3213 / 2003 (ΦΕΚ 309/A/31-12-2003) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20... κατά το άρθρο 2 του Ν.3213 / 2003 (ΦΕΚ 309/A/31-12-2003) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία : ΔΗΛΩΣΗ Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20... κατά το άρθρο 2 του Ν.3213 / 2003 (ΦΕΚ 309/A/31-12-2003) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει Παραλήπτης της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΣΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ & ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ τ. ΟΕΚ (ΟΑΕΔ)

ΑΡΣΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ & ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ τ. ΟΕΚ (ΟΑΕΔ) ΑΡΣΗ ΥΠΟΘΗΚΩΝ & ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ τ. ΟΕΚ (ΟΑΕΔ) (οδηγός για συμβολαιογράφους & δικηγόρους δικαιούχων) ΔΙΚΑΣΙΜΟΙ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΪΟΥ 2019 1. O τ. ΟΕΚ προς εξασφάλιση των απαιτήσεών του, ενέγραφε υποθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ περιουσιακής κατάστασης έτους 20... του Ν.3213 / 2003 (ΦΕΚ 309/A/31-12-2003) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

ΔΗΛΩΣΗ περιουσιακής κατάστασης έτους 20... του Ν.3213 / 2003 (ΦΕΚ 309/A/31-12-2003) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει Κατάθεση : Αριθμός Πρωτοκόλλου : Ταχυδρομικώς : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία : ΔΗΛΩΣΗ περιουσιακής κατάστασης έτους 20... του Ν.3213 / 2003 (ΦΕΚ 309/A/31-12-2003) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει Παραλήπτης

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας

Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας ΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ Η πορεία της κτηματογράφησης μέχρι σήμερα 1995-1999 Ξεκινά πιλοτικά η κτηματογράφηση σε 340 προ- -Καποδιστριακούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 58485 14 Δεκεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4405 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ. Δ.Σ. ΟΑΕΔ 3269/74/21-11-2017 Ανάκληση και επανάληψη της σύστασης αυτοτελών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΖΩΡΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : Ιδιότητες με τις οποίες υποβάλλεται η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1079/ Ημερομηνίες Υποβολής

ΠΟΛ.1079/ Ημερομηνίες Υποβολής ΠΟΛ.1079/18.4.2008 Οδηγίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης Ενιαίου Τ έλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) Νομικών Προσώπων έτους 2008 σύμφωνα με το ν. 3634/2008 (ΦΕΚ 9Α/29-1-2008) Ημερομηνίες Υποβολής Αθήνα, 18 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συµπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιµότητας

Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συµπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιµότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α ΑΙΤΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΘΕΣΗ:... Αριθ. Πρωτ.:... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ:... Κωδικός... ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ:... Αριθ. Πρωτ.:... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ:... Κωδικός... ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ:... Αριθ. Πρωτ.:... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ:... Κωδικός... ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: ΕΤΟΣ 2013 1. Στοιχεία του ή της

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Π.Α.

ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Π.Α. ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ α/α Κατάθεσης Ειδικής ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Επώνυμο ή Επωνυμία Διεύθυνση Αρμόδια της έδρας ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕ- ΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (Συνοπτική περιγραφή της σελ. 3 της δήλωσης)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα,13-11-2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 4407 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 24/03/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 607 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤ ΓΕΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ... 9

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΤ ΓΕΝΙΚΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ... 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 8 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ... 9 2.1 ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΣΑΛΙ (ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΤΙΚΟ)... 9 2.2 ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΩΜΝΗΣ... 9 2.3 ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...9 1. Υποβολή δήλωσης και συνυποβαλλόμενων εγγράφων... 9 α. Ποιοι έχουν

Διαβάστε περισσότερα

-- 209 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 20

-- 209 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 20 -- 209 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 1023038/332/A0012 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1047 I. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟ/ΓΙΑΣ ΕΙΣ/ΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1167 23 Ιανουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 84 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 3467/80/12-12-2017 Σύσταση αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών του οικισμού Ρέθυμνο

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία :

Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία : Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία : ΔΗΛΩΣΗ Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20... κατά το άρθρο 2 του ν.3213 / 2003 Όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 223 του ν.4281/2014 (Φ.Ε.Κ. Α 160/8.8.2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΛΑΛΑ ΔΑΦΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιδιότητες με τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Data Communication A.E.

Data Communication A.E. 1. Δημιουργία Έργου Το πρώτο βήμα για την παρακολούθηση του κόστους ενός έργου (οικοδομής) είναι η δημιουργία του έργου από το μενού «Διαχείριση Έργων\Πίνακες\Έργα». Πεδία Στα πεδία αναγράφονται: Τετραγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 16/07/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 3063 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων»

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων» ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. Αθήνα, 25-6-2010 ΠΟΛ: 1102 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων»

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων φυσικών προσώπων» ΠΟΛ.1118/13.8.2008 Καθορισμός συντελεστών προσδιορισμού αξίας ανά είδος ακινήτου ή κτιρίου για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τ έλους Ακινήτων φυσικών προσώπων Αθήνα, 13 Αυγούστου 2008 Αριθ. Πρωτ: 1085787/888/0013

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία :

Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία : Αριθμός Πρωτοκόλλου : Αριθμός Μητρώου : Ημερομηνία : ΔΗΛΩΣΗ Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20... κατά το άρθρο 2 του ν.3213 / 2003 Όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 223 του ν.4281/2014 (Φ.Ε.Κ. Α 160/8.8.2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20.. κατά το άρθρο 2 του Ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309/Α/31-12-2003)

ΔΗΛΩΣΗ Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20.. κατά το άρθρο 2 του Ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309/Α/31-12-2003) ΚΑΤΑΘΕΣΗ.... Αριθμ. Πρωτοκόλλου... ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ... Αριθμ. Μητρώου... Ημερομηνία:... 20. ΔΗΛΩΣΗ Περιουσιακής Κατάστασης έτους 20.. κατά το άρθρο 2 του Ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309/Α/31-12-2003) Παραλήπτης της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : Ιδιότητες με τις οποίες υποβάλλεται η δήλωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ περιουσιακής κατάστασης έτους 2010 κατά το άρθρο 2 του ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309 Α )

ΔΗΛΩΣΗ περιουσιακής κατάστασης έτους 2010 κατά το άρθρο 2 του ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309 Α ) ΔΗΛΩΣΗ περιουσιακής κατάστασης έτους 2010 κατά το άρθρο 2 του ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309 Α ) Παραλήπτης της δήλωσης: Επιτροπή Ελέγχου Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (άρθρο 3, παρ. 2 του ν. 3213/2003 (ΦΕΚ 309

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΛΑΛΑ ΔΑΦΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιδιότητες με τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ

ΠΟΛ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕΠΥΟ Αθήνα, 18 Απριλίου 2008 1. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. Αριθ. Πρωτ. 1046152/467/0013 ΠΟΛ 1079 2. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 η. Προς όλους τους. Συµβολαιογράφους της χώρας. ΘΕΜΑ: Ενηµέρωση σε θέµατα πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 η. Προς όλους τους. Συµβολαιογράφους της χώρας. ΘΕΜΑ: Ενηµέρωση σε θέµατα πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 14 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, Αθήνα, 24 Μαρτίου 2016 ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αρ. Πρωτ. 156 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : Ιδιότητες με τις οποίες υποβάλλεται η δήλωση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟΣΤΟ Καταχωρούμε το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Σε περίπτωση περισσοτέρων εκμισθωτών, πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσοστών να είναι 100%.

ΠΟΣΟΣΤΟ Καταχωρούμε το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Σε περίπτωση περισσοτέρων εκμισθωτών, πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσοστών να είναι 100%. Α.Φ.Μ πεδία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Καταχωρούμε τον Α.Φ.Μ του εκμισθωτή ή σε περίπτωση περισσοτέρων, τον ΑΦΜ ενός εκάστου. Για να καταχωρήσουμε επόμενο ΑΦΜ εκμισθωτή πατάμε το σημάδι με τον πράσινο σταυρό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1251/ Συμπληρωματικές οδηγίες και. φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας

ΠΟΛ.1251/ Συμπληρωματικές οδηγίες και. φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας Πίνακας περιεχομένων ΠΟΛ.1251/5.12.2014 Συμπληρωματικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΜΑΡΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ιδιότητες με τις οποίες υποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

-- 193 -- *ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 18

-- 193 -- *ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 18 -- 193 -- *ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 18 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 1996 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 1023290/68/Β0013 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ & Δ.Π. ΠΟΛ. : 1050 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Φ/ΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (13Η)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 3941 1 Φεβρουαρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 239 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. απόφ.: 3466/80/12-12-2017 Σύσταση αυτοτελών οριζοντίων ιδιοκτησιών οικισμού Λαμία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΑ... 6 1.1 ΡΟΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ... 6 1.2 ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΑ... 6 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ... 7 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΖΩΡΖΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : Ιδιότητες με τις οποίες υποβάλλεται η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1. Στοιχεία του ή της υπόχρεου 2. Στοιχεία του ή της συζύγου Επώνυμο : Όνομα : Όνομα πατρός : ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Επώνυμο: Όνομα: Όνομα πατρός : ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΩΤΙΟΣ Ιδιότητες με τις

Διαβάστε περισσότερα