Ησημαντικότερη απόπειρα καινοτομικής δράσης της Δημόσιας Διοίκησης την τελευταία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ησημαντικότερη απόπειρα καινοτομικής δράσης της Δημόσιας Διοίκησης την τελευταία"

Transcript

1 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH 25 Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ - ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ Του: Θ. Δεβενέ 1. Η θέσπιση του νέου μέτρου Ησημαντικότερη απόπειρα καινοτομικής δράσης της Δημόσιας Διοίκησης την τελευταία πενταετία, είναι αναμφισβήτητα το μέτρο της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών. Όταν θεσπίσθηκε το ανωτέρω μέτρο, τον Μάιο του 2004, εύλογα θεωρήθηκε σαν μία «φυσική» συνέχεια των πρωτοποριακών διοικητικών μέτρων που είχαν εκπορευθεί τα τελευταία χρόνια από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης (και πάλι), δηλαδή. α) του μέτρου τηλεφωνικών αιτήσεων 1502 ( αιτήσεις στην εξαετία ). Για την άψογη λειτουργία του απονεμήθηκε στη χώρα μας το 2003 το βραβείο της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ, για την κατηγορία των αναπτυγμένων κρατών (Ευρώπη και Β,Αμερική) και β) των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), που σύντομα εξελίχθηκαν σε σημείο αναφοράς των πολιτών σε ό,τι αφορά τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους από τις δημόσιες υπηρεσίες. Με το άρθρο 5 του Ν.3242/2004 λοιπόν, που τροποποίησε διάταξη του Ν.2690/1999, ο- ρίσθηκε ότι «όταν για τη διεκπεραίωση υπόθεσης απαιτούνται δικαιολογητικά, πιστοποιητικά ή στοιχεία, που η έκδοσή τους δεν προϋποθέτει τη σύμπραξη του αιτούντος και τα οποία δεν συνυποβάλλονται με την αίτησή του, η αρμόδια υπηρεσία, για την έκδοση της τελικής πράξης, τα αναζητεί από τις οικείες υπηρεσίες του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου». Με το ίδιο άρθρο οριζόταν επίσης, ότι, προκειμένου να αναζητηθούν διοικητικά έγγραφα από μία δημόσια υπηρεσία, έπρεπε να υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση από τον ενδιαφερόμενο (η εξουσιοδότηση ήταν συνημμένη στην αίτηση). Επίσης, ότι οι υπηρεσίες για τις οποίες θα ίσχυε το νέο μέτρο, θα καθορίζονταν με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του αρμόδιου κατά περίπτωση Υπουργού. Ο Θ. Δεβενές είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απόφοιτος της Ε.Σ.Δ.Δ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον κλάδο οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

2 26 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH Η συμβολή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης στην προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας αναμενόταν να είναι εξαιρετικά σημαντική.τα προβλήματα στην εφαρμογή της όμως δεν άργησαν να φανούν (στα προβλήματα αυτά γίνεται αναφορά σε άλλο σημείο του άρθρου). Έτσι, μετά από μία διετία περίπου εφαρμογής της νέας διαδικασίας και προκειμένου να ενισχυθεί περισσότερο η λειτουργικότητά της, καθιερώθηκε με το άρθρο 16 του Ν.3448/2006 η υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση (ΦΕΚ 57/Α). Η εφαρμογή της άρχισε την 1 η Σεπτεμβρίου 2006 και αφορά δικαιολογητικά που ορίζονται και πάλι με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών. Όπως είναι προφανές, στις περιπτώσεις των δικαιολογητικών αυτών δεν απαιτείται εξουσιοδότηση του ενδιαφερόμενου πολίτη. Η δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να τον ενημερώσει για το ποια δικαιολογητικά θα αναζητήσει η ίδια για την οριστική διεκπεραίωση της υπόθεσής του (ενδεχομένως να πρόκειται και για το σύνολο των εγγράφων αυτών).υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία αυτή δεν συνεπάγεται οικονομικό κόστος για τον πολίτη. 2. Περιγραφή της διαδικασίας - Έγγραφα που αναζητούνται αυτεπάγγελτα Μετά την υποβολή της αίτησης του ενδιαφερόμενου, εξετάζεται αν απαιτούνται ενδιάμεσα δικαιολογητικά για τη διεκπεραίωσή της. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει, η υπηρεσία που απαιτεί το ενδιάμεσο δικαιολογητικό αποστέλλει σχετικό έγγραφο μέσω fax στην υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα έκδοσης του εγγράφου. Το fax πρέπει να σταλεί μέσα σε 24 ώρες από την παραλαβή της αίτησης. Η υπηρεσία που εκδίδει το ενδιάμεσο δικαιολογητικό (εφόσον αυτό εμπίπτει στη διαδικασία της αυτεπάγγελτης αναζήτησης), οφείλει να το αποστείλει με fax στην αρχική υπηρεσία, που είναι και η αρμόδια για την οριστική διεκπεραίωση της υπόθεσης, ε- ντός 48 ωρών. Επισημαίνεται ότι για τη διεκπεραίωση της αίτησης δεν απαιτείται να προσκομισθεί και το πρωτότυπο δικαιολογητικό (εκτός αν προβλέπεται κάτι τέτοιο, από ειδική διάταξη). Το δικαιολογητικό που αποστέλλεται με fax στην αρμόδια για την έκδοση της διοικητικής πράξης υπηρεσία επικυρώνεται από αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3230/2004 (άρθρο 10). Ο αριθμός των δικαιολογητικών που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο μέτρο της αυτεπάγγελτης αναζήτησης υπερβαίνει τα 210, εκ των οποίων τα 29 αναζητούνται υποχρεωτικά από τις υπηρεσίες. Ακολούθως παρατίθενται τα 29 αυτά έγγραφα, επειδή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ζήτησής τους. - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών: Έχουν ενταχθεί τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και εγγραφής ανδρών στα μητρώα αρρένων, καθώς και τα αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικής πράξης γέννησης, γάμου και θανάτου. - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: Bεβαίωση φορολογικής ενημερότητας - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης:

3 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH 27 Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής ή δικαστικής χρήσης, αντίγραφο καταστατικού εταιρείας ή σωματείου που έχει κατατεθεί στο οικείο Πρωτοδικείο, καθώς και τα πιστοποιητικά: Περί μη πτώχευσης, ότι δεν τελεί (μία επιχείρηση) υπό εκκαθάριση, ότι δεν τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση, περί μη έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού, περί μη κατάθεσης αίτησης για αναγκαστική διαχείριση, περί μη τροποποίησης καταστατικού εταιρείας ή σωματείου, περί καταχώρισης ή μη εταιρείας ή σωματείου στο οικείο βιβλίο (μητρώο) του Πρωτοδικείου, περί μη θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση. - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α και Β. - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: - Συνταξιοδοτική Απόφαση λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου όλων των ασφαλιστικών ταμείων (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. - Απόφαση αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. - Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τους φορείς κύριας ασφάλισης, αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. - Βεβαίωση ΥΕΝ/ΚΕΕΠ ότι το συγκεκριμένο κατάστημα πληροί τις απαιτήσεις του κανονισμού ενδιαίτησης επιβατών - Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εν ισχύει Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης. - Πιστοποιητικά μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΙΔΑΧ Υπουργείων, Αυτοτελών Δημοσίων Υπηρεσιών, Ο.Τ.Α. Α και Β βαθμού και ΝΠΔΔ: Βεβαίωση Προϋπηρεσίας, πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, βεβαίωση /πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης ή πιστοποιητικό Υπαλληλικής Ιδιότητας, βεβαίωση αποδοχών/μισθοδοσίας. Εκτός από τα ανωτέρω, στο μέτρο της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών έχουν εγγραφεί και 180 περίπου ακόμη έγγραφα (Υπουργείων, Οργανισμών, Ιδρυμάτων και Ταμείων) που αναζητούνται κατόπιν συναίνεσης του ενδιαφερομένου. Ανάμεσα στους φορείς που έχουν την αρμοδιότητα έκδοσης των εγγράφων αυτών, είναι: το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Ε.Α.Δ.Υ.), το Ταμείο Ασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.), ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε.Τ.Α.Μ (Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.), το Ταμείο Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Τ.Α.Δ.Κ.Υ.) κλπ. Προκειμένου να μπορέσει ο αναγνώστης να αποκτήσει μία σαφή εικόνα για τη δημοτικότητα του μέτρου μέχρι σήμερα, παρατίθενται κατωτέρω πίνακες με στοιχεία των ε- τών 2007 και 2008, καθώς και πίνακας με συγκριτικά στοιχεία για τα δύο έτη.

4 28 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πιστοποιητικό Αριθμός Ποσοστό Αυτεπάγγελτα επί συνόλου αναζητηθέντων εγγράφων (%) 1 Πιστοποιητικό Γέννησης (26,15) 2 Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (74,91) 3 Πιστοποιητικό Εγγραφής Ανδρών στα Μητρώα Αρρένων (16,79) 4 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης (51,09) 5 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου (56,56) 6 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου (67,49) 7 Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (92,33) 8 Πιστοποιητικό περί μη Πτώχευσης (28,4) 9 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Εκκαθάριση (4,85) 10 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Πτωχευτικό Συμβιβασμό (16,97) 11 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Αναγκαστική Διαχείριση (5,23) 12 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση (9,46) 13 Πιστοποιητικό Περί μη έκδοσης Απόφασης Αναγκαστικής Εκκαθάρισης Ή Αναγκαστικής Διαχείρισης Ή Πτωχευτικού Συμβιβασμού (6,99) 14 Πιστοποιητικό Περί μη κατάθεσης αίτησης Αναγκαστικής Διαχείρισης (7,01) 15 Πιστοποιητικό περί μη Τροποποίησης Καταστατικού Εταιρίας ή Σωματείου (11,01) 16 Πιστοποιητικό περί Καταχώρισης ή μη Εταιρίας ή Σωματείου στο Οικείο Βιβλίο του Πρωτοδικείου (6,46) 17 Αντίγραφο Καταστατικού Εταιρίας ή Σωματείου που έχει κατατεθεί στο Οικείο Πρωτοδικείο (6,49) 18 Πιστοποιητικό περί μη θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (52,44) 19 Συνταξιοδοτική Απόφαση λόγω Γήρατος Αναπηρίας και Θανάτου όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων Αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α (60,45) 20 Απόφαση Αναγνώρισης Στρατιωτικής Υπηρεσίας όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων Αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α (35,34) 21 Ασφαλιστική ενημερότητα (22,94) 22 Βεβαίωση προϋπηρεσίας (9,14) 23 Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (27,07) 24 Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής κατάστασης (38,58) 25 Βεβαίωση αποδοχών (39,29) 26 Βεβαίωση ΥΕΝ (6,26) 27 Αντίγραφο Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης (7,04) 28 Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης (43,32) ΣΥΝΟΛΟ (51,11)

5 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH 29 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Σύγκριση Ποσοστών Υποχρεωτικής Αυτεπάγγελτης 2007 (%) 2008 (%) Διαφορά Αναζήτησης διετίας (%) Πιστοποιητικό Γέννησης (8,7) (26,15) 66,74 Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (34,07) (74,91) 54,52 Πιστοποιητικό Εγγραφής Ανδρών στα Μητρώα Αρρένων (79,49) (16,79) -373,39 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης (30,69) (51,09) 39,93 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου (24,28) (56,56) 57,06 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου (8,45) (67,49) 87,48 Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (83,3) (92,33) 9,78 Πιστοποιητικό περί μη Πτώχευσης (57,24) (28,4) -101,56 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Εκκαθάριση (23,33) (4,85) -381,44 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Πτωχευτικό Συμβιβασμό (10,81) (16,97) 36,27 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Αναγκαστική Διαχείριση (13,9) (5,23) -165,85 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση (7,42) (9,46) 21,61 Πιστοποιητικό Περί μη έκδοσης Απόφασης Αναγκαστικής Εκκαθάρισης Ή Αναγκαστικής Διαχείρισης Ή Πτωχευτικού Συμβιβασμού (2,55) (6,99) 63,55 Πιστοποιητικό Περί μη κατάθεσης αίτησης Αναγκαστικής Διαχείρισης (5,77) (7,01) 17,70 Πιστοποιητικό περί μη Τροποποίησης Καταστατικού Εταιρίας ή Σωματείου (17,25) (11,01) -56,79 Πιστοποιητικό περί Καταχώρισης ή μη Εταιρίας ή Σωματείου στο Οικείο Βιβλίο του Πρωτοδικείου (8,76) (6,46) -35,54 Αντίγραφο Καταστατικού Εταιρίας ή Σωματείου που έχει κατατεθεί στο Οικείο Πρωτοδικείο (3,13) (6,49) 51,81 Πιστοποιητικό περί μη θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (69,48) (52,44) -32,48 Συνταξιοδοτική Απόφαση λόγω Γήρατος Αναπηρίας και Θανάτου όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων Αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α. (17,78) (60,45) 70,60 Απόφαση Αναγνώρισης Στρατιωτικής Υπηρεσίας όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων Αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α (14,43) (35,34) 59,18 Ασφαλιστική ενημερότητα (29,62) (22,94) -29,14 Βεβαίωση προϋπηρεσίας (3,4) (9,14) 62,83 Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (30,66) (27,07) -13,29 Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής κατάστασης (55,18) (38,58) -43,02 Βεβαίωση αποδοχών (3,8) (39,29) 90,33 Βεβαίωση ΥΕΝ (92,92) (6,26) -1383,29 Αντίγραφο Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης (0,43) (7,04) 93,88 Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης (52,93) (43,32) -22,19 ΣΥΝΟΛΟ (29,42) (51,11) 42,45

6 30 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πιστοποιητικό Σύνολο Αριθμός Ποσοστό πιστοποιητικών Αυτεπάγγελτα αυτεπάγγελτης αναζητηθέντων αναζήτησης 1 Πιστοποιητικό Γέννησης (8,7) 2 Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (34,07) 3 Πιστοποιητικό Εγγραφής Ανδρών στα Μητρώα Αρρένων (79,49) 4 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης (30,69) 5 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου (24,28) 6 Αντίγραφο ή απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου (8,45) 7 Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου (83,3) 8 Πιστοποιητικό περί μη Πτώχευσης (57,24) 9 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Εκκαθάριση (23,33) 10 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Πτωχευτικό Συμβιβασμό (10,81) 11 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό Αναγκαστική Διαχείριση (13,9) 12 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση (7,42) 13 Πιστοποιητικό Περί μη έκδοσης Απόφασης Αναγκαστικής Εκκαθάρισης Ή Αναγκαστικής Διαχείρισης Ή Πτωχευτικού Συμβιβασμού (2,55) 14 Πιστοποιητικό Περί μη κατάθεσης αίτησης Αναγκαστικής Διαχείρισης (5,77) 15 Πιστοποιητικό περί μη Τροποποίησης Καταστατικού Εταιρίας ή Σωματείου (17,25) 16 Πιστοποιητικό περί Καταχώρισης ή μη Εταιρίας ή Σωματείου στο Οικείο Βιβλίο του Πρωτοδικείου (8,76) 17 Αντίγραφο Καταστατικού Εταιρίας ή Σωματείου που έχει κατατεθεί στο Οικείο Πρωτοδικείο (3,13) 18 Πιστοποιητικό περί μη θέσεως σε δικαστική συμπαράσταση (69,48) 19 Συνταξιοδοτική Απόφαση λόγω Γήρατος Αναπηρίας και Θανάτου όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων Αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α (17,78) 20 Απόφαση Αναγνώρισης Στρατιωτικής Υπηρεσίας όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων Αρμοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α (14,43) 21 Ασφαλιστική ενημερότητα (29,62) 22 Βεβαίωση προϋπηρεσίας (3,4) 23 Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών (30,66) 24 Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής κατάστασης (55,18) 25 Βεβαίωση αποδοχών (3,8) 26 Βεβαίωση ΥΕΝ (92,92) 27 Αντίγραφο Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης (0,43) 28 Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης (52,93) ΣΥΝΟΛΟ (29,42)

7 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH Τα προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου Η διαδρομή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών δεν ήταν καθόλου εύκολη μέχρι στιγμής. Όπως προκύπτει από υπηρεσιακά έγγραφα και δημοσιογραφικές έρευνες που κάλυψαν το θέμα σχετικά, πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να ενημερωθεί σχετικά ικανός αριθμός πολιτών και να αποφασίσει να κάνει χρήση της. Κυρίως όμως προκύπτει ότι αιφνιδιάστηκε ο μηχανισμός της Διοίκησης, Κεντρικής και μη. Το γεγονός αυτό δεν εκπλήσσει τελικά, αν δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε το κρίσιμο πρώτο βήμα : αντί να υπάρξει εντατική διαβούλευση με τα στελέχη της Διοίκησης και η εκ του σύνεγγυς ενημέρωσή τους για το νέο διοικητικό μέτρο, ακολουθήθηκε ο παραδοσιακός τρόπος αποστολής εγκυκλίων προς τις δημόσιες υπηρεσίες, προς ενημέρωσή τους (μέθοδος του χαρτοπόλεμου ). Οι υπηρεσίες καλούνταν έτσι να υλοποιήσουν κάτι τελείως άγνωστο σ αυτές. Επιπλέον, η Διοίκηση κλήθηκε να εφαρμόσει την αυτεπάγγελτη αναζήτηση χωρίς να έχουν ρυθμιστεί άλλες κρίσιμες παράμετροι της λειτουργίας της, που θα μπορούσαν να τη συνδράμουν καίρια στο νέο εγχείρημά της, ό- πως: η δημιουργία ενιαίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων στην οποία θα είχε πρόσβαση όλη η Διοίκηση, η καθιέρωση της ψηφιακής υπογραφής, και η ευρεία χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών. Το φυσιολογικό αποτέλεσμα των όσων προααναφέρονται ήταν η δυσλειτουργία του συστήματος, εξαρχής. Η δυσλειτουργία αυτή έγινε ευρύτερα γνωστή για πρώτη φορά μετά από δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, με τίτλο Έγγραφα στα..αζήτητα. Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 18 Μαρτίου 2006 και ο ειρωνικός του τίτλος καταρχήν υπενθυμίζει ότι η Διοίκηση παραμένει ο εύκολος στόχος της κοινωνικής κριτικής, αφού πολύ σπάνια ακούγονται επιχειρήματα προς υπεράσπιση του έργου και του ανθρώπινου δυναμικού της. Οι πληροφορίες πάντως στις οποίες στηριζόταν, είχαν προέλθει από έρευνα που διενήργησε το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης την περίοδο Σεπτεμβρίου Νοεμβρίου Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή του ΥΠ.ΕΣ., ενάμισι χρόνο μετά τη θέσπιση του μέτρου το ποσοστό των δημοσίων υπηρεσιών που το αγνοούσαν, ή απέφευγαν τεχνηέντως να το εφαρμόσουν (αφού δεν γνώριζαν πώς), παρέμενε εξαιρετικά υψηλό. Οι μόνες υπηρεσίες που είχαν ανταποκριθεί απολύτως θετικά, ήταν οι Ανεξάρτητες Αρχές και οι φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Αναλυτικά, το ποσοστό εφαρμογής ανά κατηγορία δημοσίων υπηρεσιών: - Ανεξάρτητες Αρχές: 100% - Φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας: 80% - Νομαρχίες: 62% - Υπουργεία: 52% - Επιμελητήρια: 49% - Περιφέρειες: 43% - Ασφαλιστικά Ταμεία: 21% - Δήμοι Κοινότητες: 4% Όσο για το ποσοστό των πιστοποιητικών που αναζητούνταν με τον νέο τρόπο από τις υπηρεσίες, η εικόνα ήταν η ακόλουθη: - Ποινικό Μητρώο: 95% - Φορολογική ενημερότητα: 52% - Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης: 40%

8 32 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας: 28% - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών: 9% - Πιστοποιητικά αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: 0%. Από τα στοιχεία που παρατίθενται παραπάνω αξιοσημείωτη είναι η μικρή ανταπόκριση που επέδειξαν, αφενός τα Υπουργεία συνολικά, και αφετέρου οι φορείς που εμπίπτουν άμεσα στην εμβέλεια του (τότε) Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Περιφέρειες, Δήμοι). Είναι σαφές επίσης, ότι τα πιστοποιητικά της αρμοδιότητας του ίδιου Υπουργείου ελάχιστα ζητήθηκαν αυτεπάγγελτα μέχρι τα τέλη του Οι πληροφορίες αυτές που προέκυπταν από την έρευνα, δεν ερμηνεύτηκαν πάντως από την τότε πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υπουργείου ως ενδείξεις ελλιπούς συντονισμού και ανεπαρκούς ενημέρωσης και προετοιμασίας των υπηρεσιών, ό- πως προφανώς ήταν, αλλά ως επιβεβαίωση της επαγγελματικής ανεπάρκειας των δημοσίων υπαλλήλων. Σε πλήθος εγκυκλίων και εγγράφων του ΥΠΕΣΔΔΑ που συντάχθηκαν το διάστημα και είχαν σαν αποδέκτες είτε το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών, είτε μεμονωμένες υπηρεσίες αντίστοιχα, (όπως π.χ. την Ειδική Υπηρεσία του Ε.Π. Equal του Υπουργείου Απασχόλησης στις ), υπενθυμίζεται με στερεότυπο τρόπο στους παραλήπτες ότι, «..σύμφωνα με τα άρθρα 116 και 117 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007), η μη εφαρμογή των περί απλούστευσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας διατάξεων αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα το ο- ποίο ελέγχει πειθαρχικά και ο Υπουργός ΕΣΔΔΑ, αρμόδιο δε είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΥΠΕΣΔΔΑ».. Η προβληματική κατάσταση στο πεδίο της εφαρμογής της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών συνεχίστηκε σχεδόν αδιατάρακτα και τα επόμενα δύο χρόνια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται στο υπηρεσιακό σημείωμα που απέστειλε την 1 η Σεπτεμβρίου 2008 στον Υφυπουργό ΕΣΔΔΑ η αρμόδια Διεύθυνση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου το 2007 (4 ο χρόνο λειτουργίας). Στο έγγραφο αυτό τονίζεται καταρχήν, ότι για τη συλλογή των στοιχείων απαιτήθηκε η αποστολή δύο (!) εγκυκλίων, ε- πειδή η πλειονότητα των υπηρεσιών δεν απάντησε στην πρώτη (πρόκειται για τις εγκυκλίους ΔΙΑΔΠ/Α/1956/21/1/2008 ΚΑΙ ΔΙΑΔΠ/Α/18852/10/7/2008).Αναφέρεται κατόπιν, ότι: α) Μέχρι τη στιγμή σύνταξης του εγγράφου είχαν απαντήσει μόνο 851 Υπηρεσίες, σε σύνολο Υπηρεσιών που υπερέβαινε τις Η κατανομή τους ανά κατηγορία φορέων ήταν η εξής: 15 (από 16) Υπουργεία (93,8%) 12 (από 32) Γενικές Γραμματείες (37,5%) 13 (από 13) Περιφέρειες (100,0%) 39 (από 50) Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (78%) 590 (από 913 Δήμους και 123 Κοινότητες) Ο.Τ.Α. α βαθμού (57%) 1 (από 19) Επαρχείο (5,3%) 112 (από περισσότερα των 750) Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (15%) 5 (από 16) Ανεξάρτητες Αρχές (31,3%) β) Κατά το εξεταζόμενο χρονικό διάστημα (2007) αναζητήθηκαν συνολικά πιστοποιητικά των κατηγοριών που είχαν ενταχθεί στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση (υποχρεωτική ή κατόπιν συναίνεσης του πολίτη). Από αυτά, αναζητήθηκαν αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες, ενώ συντριπτικά περισσότερες ήταν οι περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αναγκάσθηκαν να τα προσκομίσουν μόνοι τους ( ).

9 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH 33 γ) Μόνο 299 από τις Υπηρεσίες που απάντησαν στο έγγραφο του ΥΠΕΣΔΔΑ (35,1%), δήλωσαν ότι είχαν τροποποιήσει κατάλληλα τα έντυπά τους για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή του νέου μέτρου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζουν και ορισμένες από τις παρατηρήσεις του συντάκτη του υπηρεσιακού σημειώματος, που παρατίθενται όπως ακριβώς διατυπώνονται στο έγγραφο: 1. «Η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών γενικά εφαρμόζεται σε χαμηλό βαθμό (περίπου 3 στα 10 πιστοποιητικά). Επίσης, είναι εμφανής η αρνητική στάση μεγάλης μερίδας των υπηρεσιών να εφαρμόσουν την αυτεπάγγελτη αναζήτηση, προβάλλοντας κατά περίπτωση διάφορα επιχειρήματα, όπως π.χ. κώλυμα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή της σε ορισμένες διαδικασίες συμμετοχής σε διαγωνισμούς προμηθειών του δημοσίου κλπ., καθώς και η απροθυμία τους να ενημερώνουν τον πολίτη για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση». 2. «Πολύ μικρό ποσοστό των υπηρεσιών έχει τροποποιήσει τα έντυπά του για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων (σχεδόν 1 στις 3 υπηρεσίες που έστειλαν στοιχεία.αν ληφθούν υπόψη και οι υπηρεσίες που δεν έστειλαν στοιχεία, το ποσοστό θα μειωθεί σε ακόμα σημαντικότερο βαθμό)». 3. «Η παρατήρηση πολλών Υπηρεσιών ότι σημαντικός αριθμός πιστοποιητικών προσκομίζεται από τους πολίτες λόγω συντόμευσης της διαδικασίας, έχουμε τη γνώμη ότι πραγματοποιείται κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας, προς αποφυγή εφαρμογής της αυτεπάγγελτης διαδικασίας, την οποία θεωρεί επιβαρυντική για αυτήν». Εμφανίζονται επίσης και διάφορα παράξενα αν και όχι δυσεξήγητα - στα στοιχεία των υπηρεσιών εκείνης της περιόδου: σε αρκετούς δήμους, η διακίνηση πιστοποιητικών εμφανίζεται μικρότερη από εκείνη ορισμένων Κοινοτήτων. Έτσι, ενώ τα πιστοποιητικά που αναζητήθηκαν αυτεπάγγελτα από το Δήμο Κηφισιάς είναι 18 και από το Δήμο Βύρωνα 21, ο αντίστοιχος αριθμός στην Κοινότητα Ομαλών είναι 59!. Τα εμπόδια στη λειτουργία του συστήματος δεν έλειψαν ούτε το 2008, παρά τη σαφή βελτίωση στην αποδοτικότητα του μέτρου. Έτσι, τον Οκτώβριο 2008 η ηγεσία του ΥΠΕΣΔΔΑ μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών κίνησε τη διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικής ευθύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 (παρ.1) του Ν.1892/1990, για 52 συνολικά Υπηρεσίες που δεν απέστειλαν στοιχεία στο οικείο Υπουργείο. Οι 35 από αυτές ανήκαν σε Περιφέρειες και οι 17 ήταν Ν.Π.Δ.Δ. (ανάμεσά τους και Α.Ε.Ι., όπως π.χ. το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Όσο για τα συνολικά αριθμητικά / στατιστικά στοιχεία του 2008, που επισφραγίζουν και την ανοδική πορεία του μέτρου, έχουν ως εξής (σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξε η αρμόδια Διεύθυνση τον Αύγουστο 2009): 1. Aπό την έως την , συνολικά αναζητήθηκαν πιστοποιητικά που είχαν ενταχθεί στην «αυτεπάγγελτη αναζήτηση» (υποχρεωτική ή κατόπιν συναίνεσης του πολίτη). Από τα πιστοποιητικά αυτά: - τα , αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες (50,3% έναντι 29,39% το 2007) και - τα προσκομίσθηκαν από τους αιτούντες (49,7% έναντι 70,61% το 2007). 2. Από το σύνολο των παραπάνω πιστοποιητικών, τα αφορούν πιστοποιητικά που είχαν ενταχθεί στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση. Αυτά αναζητήθηκαν ως εξής: - τα , αυτεπάγγελτα από τις Υπηρεσίες (57,3% έναντι 30,2% για το 2007) και - τα προσκομίσθηκαν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους (42,7%, έναντι 69,8% το 2007).

10 34 ΔIOIKHTIKH ENHMEPΩΣH 4. Σχόλιο Με την εφαρμογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών είναι σίγουρο ό- τι κέρδισε πόντους η Διοίκηση στην προσπάθειά της για ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών και περισσότερη διαφάνεια στη διοικητική δράση. Εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα αναζητήθηκαν ήδη από τις ίδιες τις υπηρεσίες ενώ πολλές α- κόμη παρόμοιες περιπτώσεις θα διεκπεραιωθούν στο μέλλον με τον ίδιο τρόπο, αφού η διοίκηση δείχνει να έχει αφομοιώσει το μέτρο. Η αφομοίωση αυτή όμως ήταν μάλλον αργή και κυρίως καταναγκαστική, όπως καταδείχθηκε και από τα στοιχεία που παρατέθηκαν παραπάνω.το ψυχολογικό κλίμα που έχει πλέον εδραιωθεί, πιθανότατα δεν επιτρέπει την περαιτέρω ένταξη εγγράφων στο μέτρο - πέραν δηλαδή των 210 περίπου με τα ο- ποία λειτουργεί σήμερα. Τι έφταιξε όμως και η πορεία της καινοτομίας αυτής ήταν τόσο προβληματική; Είναι σίγουρο καταρχήν, ότι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη νέα εφαρμογή ή- ταν πλημμελής. Η απαραίτητη διαφημιστική καμπάνια αναλήφθηκε βέβαια από το ΥΠ.ΕΣ. σε δεύτερο χρόνο, με έκδοση φυλλαδίων και ανάρτηση αφισσών και απέδωσε σύντομα καρπούς. Είναι βέβαιο επίσης ότι αρνητικό ρόλο διαδραμάτισε και η παράταση της εκκρεμότητας σε θέματα κρίσιμα, όπως η προώθηση της ψηφιακής υπογραφής και η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών. Εξίσου προφανές είναι όμως, ότι οι παράγοντες αυτοί δε θα μπορούσαν από μόνοι τους να υπονομεύσουν τη λειτουργία του νέου μέτρου. Η κύρια αιτία των προβλημάτων ήταν η έλλειψη διαβούλευσης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και των άλλων φορέων στο αρχικό και πιο κρίσιμο στάδιο. Η διαδικασία της διαβούλευσης θα επέτρεπε στους εμπνευστές του μέτρου να αναλύσουν με σαφήνεια τον τρόπο λειτουργίας του στο ανθρώπινο δυναμικό που επρόκειτο να το υλοποιήσει. Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της Διοίκησης θα είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις δικές τους παρατηρήσεις ή να εκφράσουν τις δικές τους επιφυλάξεις για ο- ρισμένα σημεία, με την ψυχολογική άνεση που δίνει ένα διάστημα προετοιμασίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ενώ ακόμη και τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονταν συχνά τα επόμενα χρόνια (όταν δηλαδή η εφαρμογή του μέτρου ήταν σε εξέλιξη), δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν το κενό που είχε δημιουργηθεί. Ο γράφων είχε την εμπειρία τέτοιας ενδοδιοικητικής διαβούλευσης μερικά χρόνια πριν, όταν 17 συνολικά Υπηρεσίες κλήθηκαν (σταδιακά) να συμμετάσχουν στο μέτρο των τηλεφωνικών αιτήσεων Η πρώτη εντύπωση που αποκόμιζε κάποιος που συμμετείχε στη διαδικασία αυτή, ήταν η ανησυχία και οι επιφυλάξεις ενός σημαντικού α- ριθμού υπαλλήλων μπροστά σε κάτι νέο και άγνωστο.τα συναισθήματα όμως αυτά αμβλύνονταν, μετά από εκ του σύνεγγυς (πάντα) συνεργασίες των υπαλλήλων με τα αρμόδια στελέχη του ΥΠ.ΕΣ. και τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις που τους δίνονταν.υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις Υπηρεσιών (π.χ. Δήμοι) που διατύπωσαν και δικές τους προτάσεις για επέκταση του μέτρου και σε άλλα έγγραφα της δικής τους αρμοδιότητας. Παρά τα προβλήματα πάντως που επισημάνθηκαν παραπάνω, η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών αποτελεί ήδη τμήμα της πολύτιμης εμπειρίας που έχει αποκτήσει η Διοίκηση από το 1998 μέχρι σήμερα, στο πεδίο των καινοτομικών εφαρμογών. Η ε- μπειρία αυτή έχει δημιουργήσει θυλάκους ανάλογα πεπειραμένων στελεχών που μπορούν με τη γνώση τους να συνδράμουν αποτελεσματικά και τις μελλοντικές προσπάθειες, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια της διοικητικής δράσης.

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 60/ Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτ

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 60/ Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτ Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 60/1.10.2014 Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2014 Αριθμ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛ54691ΩΓ-ΛΓΧ. Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΔΑ: ΒΛΛ54691ΩΓ-ΛΓΧ. Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013 Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHTIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Ε99/26 Βαθμός Προτ/τας Ε Γ Κ Υ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ( 3 Υπουργικών Αποφάσεων).

Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ( 3 Υπουργικών Αποφάσεων). Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών ( 3 Υπουργικών Αποφάσεων). /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 5/2007 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/2/9-1-2007 Σχετ. Εγκ. 42/05 ( και 48/05) πιστοποιητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛ54691ΩΓ-ΛΓΧ. Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013

ΑΔΑ: ΒΛΛ54691ΩΓ-ΛΓΧ. Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013 Βαθμός Ασφαλείας ΑΔΑ: ΒΛΛ54691ΩΓ-ΛΓΧ Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHTIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Ε99/26 Βαθμός

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 52/2006 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/18/30-8-2006

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 52/2006 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/18/30-8-2006 Αυτεπάγγελτη αναζήτηση έντεκα (11) Πιστοποιητικών, αρµοδιότητας Υπουργείου ικαιοσύνης, που απαιτούνται για την έκδοση διοικητικής πράξης από τις υπηρεσίες µας /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών-βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Θέμα : «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών-βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΘΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών- βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»

Θέμα : «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών- βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΕΘΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών

Τι είναι η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών Τι είναι η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών Αυτεπάγγελτη αναζήτηση σημαίνει ότι οι υπηρεσίες των Υπουργείων, των ΝΠ, των Περιφερειών, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των ήμων και των Κοινοτήτων,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Λειτουργικά και διαδικαστικά ζητήματα των ΚΕΠ»

Θέμα : «Λειτουργικά και διαδικαστικά ζητήματα των ΚΕΠ» , 22 Δεκεμβρίου 2005 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/ΟΔΕΚΕΠ/8913/29-12-05 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013

Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2013 Βαθμός Ασφαλείας ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHTIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας : 104 37 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α: «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου».

Θ Ε Μ Α: «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου». Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2014 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHTIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Ε99/12 Βαθμός Προτ/τας Ε Γ Κ Υ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Με την υπ αριθμ. Δ15/οικ/15658/2013 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2300

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ έχουμε δικαιώματα έχουν υποχρεώσεις ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ Πολίτη...6 1. ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ: Οι αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.2./19103/6-9-2010 και ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.2./19222/6-9-2010, εγκύκλιοι της υπηρεσίας μας

ΣΧΕΤ: Οι αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.2./19103/6-9-2010 και ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.2./19222/6-9-2010, εγκύκλιοι της υπηρεσίας μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

1042/ Β/1-8-06 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό εκκαθάριση.

1042/ Β/1-8-06 Πιστοποιητικό ότι δεν τελεί υπό εκκαθάριση. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΕΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΤΑ Α' ΚΑΙ Β', ΝΠΔΔ 1171/Β/11-7-07 Βεβαίωση Προϋπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993 Σύνταξη Αναπηρίας από κοινή νόσο Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος κριθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 17 Δεκεμβρίου 2013 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 17 Δεκεμβρίου 2013 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 17 Δεκεμβρίου 2013 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ.:152940 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Προμήθεια εκτυπώσεις διαφημιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 5-3-2009 Αριθμ.πρωτ.175 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Απόδειξη στοιχείων της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών Σχετικό: Το με αριθμ.πρωτ.18969/16-2-2009

Διαβάστε περισσότερα

Βασ. Σοφίας 15. Θέμα: «Επικαιροποίηση των δικαιολογητικών που έχουν ενταχθεί στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση»

Βασ. Σοφίας 15. Θέμα: «Επικαιροποίηση των δικαιολογητικών που έχουν ενταχθεί στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Δικαιώματα πολιτών - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Ν. 4325/2015».

ΘΕΜΑ: «Δικαιώματα πολιτών - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Ν. 4325/2015». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 15 Ταχ. Κώδικας: 106 74 Αθήνα FAX:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 43601 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3033 28 Νοεμβρίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/29718 Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών βεβαιώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Εφαρµογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών».

Θ Ε Μ Α : «Εφαρµογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών». Βαθµός Ασφαλείας Αθήνα, 11 Σεπτεµβρίου 2008 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών-βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων»

ΘΕΜΑ: «Υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών-βεβαιώσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ TMHMA ΜΕΘΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

, - 172, Β. Σοφίας 15, 10674, Αθήνα

, - 172, Β. Σοφίας 15, 10674, Αθήνα .. c.. ΕΜΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤιΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔIΟIΚΗΤιΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔIΟIΚΗΤιΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓιΑΣ ΚΕΠ ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓιΑΣ ΚΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ.7791/245/φ80321/09 (ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009): Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αριθμ. οικ.7791/245/φ80321/09 (ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009): Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. ΑΡΙΘ.: 7791/245/Φ80321/09 Είδος Εγγράφου: ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΕΚ: 596Β Αριθμ. οικ.7791/245/φ80321/09 (ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009): Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.»

Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Θ Ε Μ Α : «Επίσπευση διαδικασίας έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων- Έκδοση Προσωρινών Αποφάσεων-Ανακεφαλαιωτική Εγκύκλιος.» Σχετ.: Οι με αριθμ. 115/83,178/83,201/85,66/87,101/99 εγκύκλιες οδηγίες.» Στο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Αρ. Πρωτ.:.1838

Μαρούσι, Αρ. Πρωτ.:.1838 Μαρούσι, 27.07.16 Αρ. Πρωτ.:.1838 Τμήμα : Οικ. Διαχείρισης Γραφείο: Προμηθειών Πληροφορίες :Ι. Λέκκας Δ/νση: Αγράφων 3-5 Ταχ. Κώδικας: 15123 Μαρούσι Τηλέφωνο: 210 5212092 Φαξ: 210 5212091 Θέμα: Πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιολογητικά συμμετοχής-τεχνική προσφορά Δικαιολογητικά συμμετοχής 1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης από το οποίο να

Δικαιολογητικά συμμετοχής-τεχνική προσφορά Δικαιολογητικά συμμετοχής 1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης από το οποίο να Δικαιολογητικά συμμετοχής-τεχνική προσφορά Δικαιολογητικά συμμετοχής 1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ α. Απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικασθεί για αδίκημα σχετικό

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ

1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. 1. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ π.δ ,40 με το Φ.Π.Α.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ π.δ ,40 με το Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη 16-5-2016 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 1 ΑΔΑ: Β499Χ-8Τ9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ TMHMA

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΜΩΝ,ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΕΠ Πληροφορίες: Αλ. Παβέλη Τηλέφωνο: 213 1313-174, -172, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκδοση κανονιστικών πράξεων για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών (Ν. 3242/ )

ΘΕΜΑ: Εκδοση κανονιστικών πράξεων για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών (Ν. 3242/ ) Αθήνα, 17 Αυγούστου 2004 Αριθµ. Πρωτ.: ΙΑ Π/ Α/ 17825 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 07-10 -2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 07-10 -2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος 07-10 -2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αριθ. Πρωτ.:123342 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΥΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ) ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ) ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ : ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ : Α.Φ.Μ. : ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ : ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ : ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ : e-mail : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : FAX. : ΕΔΡΑ ΥΠΟΚΑ/ΤΟΣ : ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ : ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ : ΤΗΛΕΦΩΝΟ : FAX. :

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 7. 2.2.3 Εγκύκλιος ΔΙΑΔΠ/Α1/8249/10-4-2001 περί αρχειοθέτησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σελίδα 1 από 7. 2.2.3 Εγκύκλιος ΔΙΑΔΠ/Α1/8249/10-4-2001 περί αρχειοθέτησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σελίδα 1 από 7 2.2.3 Εγκύκλιος ΔΙΑΔΠ/Α1/8249/10-4-2001 περί αρχειοθέτησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αθήνα 10 Απριλίου 2001 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΑΔΠ/Α1/8249 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:11/2006

/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:11/2006 /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:11/2006 Θ Ε Μ Α : «Αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών από δέκα επτά (17) Ασφαλιστικούς Οργανισµούς αρµοδιότητας Γ.Γ.Κ.Α. του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και οι ιοικητικές ιαδικασίες που διεκπεραιώνουν.

Θέµα: Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και οι ιοικητικές ιαδικασίες που διεκπεραιώνουν. Αθήνα 7 Οκτωβρίου 2002 Αριθµ. Πρωτ.: ΙΑ Π/Α1/19442 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ /ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΥΠΕΣΔΔΑ (ΦΕΚ 373 Β/23-3-05) 1. Πιστοποιητικό γέννησης 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 3. Πιστοποιητικό εγγραφής ανδρών στα μητρώα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑIΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. 5586 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Σύμφωνα με τους παρακάτω όρους: ΆΡΘΡΟ 1 ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Οι θέσεις οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν, σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση είναι οι παρακάτω :

ΠΡΟΣ: Οι θέσεις οι οποίες πρόκειται να καλυφθούν, σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση είναι οι παρακάτω : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 - Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Υπηρεσιών ΟΑΕΕ για το έτος 2015.

Δράσεις Υπηρεσιών ΟΑΕΕ για το έτος 2015. Δράσεις Υπηρεσιών ΟΑΕΕ για το έτος 2015. Ο έγκαιρος προγραμματισμός των δράσεων των Υπηρεσιών κάθε Οργανισμού και Φορέα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΠ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Από τους προηγούμενους εισηγητές ακούσαμε μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους κατά τη διάρκεια των διαγωνιστικών διαδικασιών. Κυρίες και Κύριοι, Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου για την πρόσκλησή της ΕΜΕΔΙΤΕΚΑ και να τη συγχαρώ για την πρωτοβουλία της. Ελπίζω με τη σύντομη εισήγησή μου να συμβάλλω και εγώ από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κασσάνδρεια, 5/6/2014 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 12797 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Αρ. Απόφ.: 173

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κασσάνδρεια, 5/6/2014 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 12797 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Αρ. Απόφ.: 173 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κασσάνδρεια, 5/6/2014 ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 12797 ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Αρ. Απόφ.: 173 ΘΕΜΑ: Παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής εγγράφων ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

\\Gspafs\dolkep_doc\ΔΟΛ ΚΕΠ\F05 LEITOYRGIKA\F05_2011\F5_181_18006_Εφαρμογή παρ. 10 άρθρου 45 Ν.3979.doc

\\Gspafs\dolkep_doc\ΔΟΛ ΚΕΠ\F05 LEITOYRGIKA\F05_2011\F5_181_18006_Εφαρμογή παρ. 10 άρθρου 45 Ν.3979.doc ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 13-9-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΠ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Κεφαλληνίας 45 & Κόμνα Τράκα Τ.Κ. Πόλη: 112 57, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Στο πλαίσιο της λειτουργίας Κεντρικής Επιτροπής Απλούστευσης Διαδικασιών (ΚΕΑΔ) στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή ON LINE Αιτήσεων Πιστοποιηµένων ιαδικασιών µέσω Τηλεφώνου και ιαδικτύου.

Υποβολή ON LINE Αιτήσεων Πιστοποιηµένων ιαδικασιών µέσω Τηλεφώνου και ιαδικτύου. Υποβολή ON LINE Αιτήσεων Πιστοποιηµένων ιαδικασιών µέσω Τηλεφώνου και ιαδικτύου. /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ Γ.Ε.: Ε99/19/18-6-2007 ΣΧΕΤΙΚΟ:Το Ε99/4/8-3-07 Γεν. Έγγραφό µας. Σας διαβιβάζουµε την

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος

Ο Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2015 ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ. πρωτ.: Γ97612 ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Δ/ΝΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΎ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Καποδιστρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Κοζάνη 04 / 06 / 2015 Αρ. Πρωτ.: - 3225 - Ταχ. Δ/νση : ΖΕΠ Κοζάνης Προς Ταχ. Κώδικας : 50100 Όπως Πίνακας Αποδεκτών Πληροφορίες : Λουϊζα Ε. Κούτλου Ανδρέας Ι. Φιλιππόπουλος Τηλέφωνο : (24613) - 50900-2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΟ. Επιχείρηση Δήμου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΟ. Επιχείρηση Δήμου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΟΧΟ Ο παρακάτω πίνακας συμπληρώνεται ανάλογα με την νομική μορφή του φορέα με τον οποίο θα υπογραφεί

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α :«Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού σπουδών τέκνων ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την απονοµή σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

Θ Ε Μ Α :«Υποχρεωτική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικού σπουδών τέκνων ως απαραίτητο δικαιολογητικό για την απονοµή σύνταξης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ». Βαθµός Ασφαλείας Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2008 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Υποβολή αιτήσεων συνταξιούχων για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Κατ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων»

Θέμα : «Υποβολή αιτήσεων συνταξιούχων για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Κατ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» ΑΔΑ :Β4344691ΩΓ-ΖΗΨ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2012 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝ/ΧΩΝ Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας : 104 37 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή του άρθρου 1 του ν.4250/2014 σχετικά με την. κατάργηση υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή του άρθρου 1 του ν.4250/2014 σχετικά με την. κατάργηση υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων ΑΔΑ: ΩΥ8Ρ4691ΩΓ-8ΚΔ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛOΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ Αριθ. Πρωτ. 15.050 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η Αντιδήμαρχος Δελφών

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μονάδα Γ

Έχοντας υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μονάδα Γ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μονάδα Γ Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 119, ΑΘΗΝΑ Ταχ. Κώδικας: 101 92 Πληροφορίες: Ε. Μωραΐτου Τηλ: 210 69.69.768

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Γραφείο Δημοτικής Κατάστασης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Με την διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 16 του Ν. 3448/2006 (ΦΕΚ 57/Α )

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΜΗ. Νέες διατάξεις που θεσπίστηκαν ως προς το ΓΕΜΗ και τη λειτουργία του

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΜΗ. Νέες διατάξεις που θεσπίστηκαν ως προς το ΓΕΜΗ και τη λειτουργία του ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΜΗ Νέες διατάξεις που θεσπίστηκαν ως προς το ΓΕΜΗ και τη λειτουργία του 1. Θεσπίσθηκε, από 1/3/2015 «Η Ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΩΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 00905 ΕΩΣ 005 Τμήμα Κ.Ε.Π. Δ.Ε. Σπάτων (Κ.Ε.Π. 087 Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος) Αρ. Υποθέσεων ανά διαδικασία από 0/09/05 έως /0/05 Κωδικός Περιγραφή Πλήθος 0000 Υπηρεσία Γενικής Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.).

Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.). Υποχρεωτική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση δύο (2) δικαιολογητικών αρµοδιότητας του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γ.Γ.Κ.Α.). /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:Αριθµ.:37 Αριθµ. Πρωτ.: Ε99/7/21-3-2007

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α:«Εφαρµογή των διατάξεων και υποβολή στοιχείων που αφορούν την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών».

Θ Ε Μ Α:«Εφαρµογή των διατάξεων και υποβολή στοιχείων που αφορούν την αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών». Βαθµός Ασφαλείας Αθήνα, 12 Μαρτίου 2008 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Αθήνα, 12/09/2012 Αρ. Πρωτ: 602/13/48034 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων», το οποίο υλοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Μαρτίου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ:

EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Μαρτίου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ: EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Μαρτίου 2004. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ Αρ. Πρωτ: ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΙΑ Π/Α/5291 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την εφαρμογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών

Οδηγός για την εφαρμογή της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ IEYΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ Οδηγός για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ93Χ-Ζ3Ζ. Αθήνα,23 Σεπτεμβρίου 2013 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΕΚ/ΤΜ.Β/Φ.4.1/10/οικ

ΑΔΑ: ΒΛ93Χ-Ζ3Ζ. Αθήνα,23 Σεπτεμβρίου 2013 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΕΚ/ΤΜ.Β/Φ.4.1/10/οικ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα,23 Σεπτεμβρίου 2013 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΕΚ/ΤΜ.Β/Φ.4.1/10/οικ. 25699 ΠΡΟΣ :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 29541 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2129 28 Αυγούστου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 3332.2/03/13 Καθορισμός του τύπου και των στοιχείων της δήλω σης δρομολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αριθ.23204/13 07 2015 (ΦΕΚ 1475 Β/14-07- 2015) Καθορισμός Οργανικών Μονάδων για την Παροχή Υπηρεσιών Πιστοποίησης της Αρχής Πιστοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2006. Α.Π. 10433 Προς: Περιφέρειες της χώρας. Δ/νσεις Αλλοδαπών &

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2006. Α.Π. 10433 Προς: Περιφέρειες της χώρας. Δ/νσεις Αλλοδαπών & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ& ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας: 105 63,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜA: Βελτίωση των ιοικητικών ιαδικασιών (άρ.10 & 11 του Ν. 3230/ )

ΘΕΜA: Βελτίωση των ιοικητικών ιαδικασιών (άρ.10 & 11 του Ν. 3230/ ) Αθήνα, 5 Μαρτίου 2004 Αριθµ. Πρωτ.: ΙΑ Π/Α/5295 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

12. Τα αποδεικτικά μέσα γίνονται αποδεκτά κατά τον ακόλουθο τρόπο:

12. Τα αποδεικτικά μέσα γίνονται αποδεκτά κατά τον ακόλουθο τρόπο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Κεφαλληνίας 45 & Κόμνα Τράκα Τ.Κ. Πόλη: 112 57, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Απ:48 Αριθ.πρωτ:3507

Αριθ. Απ:48 Αριθ.πρωτ:3507 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Περαία, 07.02.2014 Αριθ. Απ:48 Αριθ.πρωτ:3507 ΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ Επαναπροκυρησσει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ Θέµα: ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ Θέµα: ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ Κύκλος Σχέσεων Κράτους Πολίτη ΣΥΝΟΨΗ ΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΕΩΝ Θέµα: ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΝΤΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ : ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΠΝΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Η υπηρεσία θα εκτελεσθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 σε συνδυασμό με αυτές του Ν. 3463/2006 και του 3852/2010.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Η υπηρεσία θα εκτελεσθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 σε συνδυασμό με αυτές του Ν. 3463/2006 και του 3852/2010. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βριλήσσια 9-04-2019 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. Α.Π.: 608 «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Προς: Κάθε ενδιαφερόμενο ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ» Δ/νση: Λ. Πεντέλης 62 15235 Βριλήσσια

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 15/2015. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 96/2015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 15/2015. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 96/2015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Από το πρακτικό της με αριθμό 15/2015 ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 96/2015 Γραφείο : Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.) Ν. Επιβάτες, 02/04/2013 Αρ. πρωτ. : 756 ΤΙΤΛΟΣ: Προμήθεια πλαστικών σωλήνων ύδρευσης και εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ /2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ /2016 ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ. 1113 /2016 Για την προμήθεια ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.» (Προϋπολογιζόμενη δαπάνη 12.000 ΕΥΡΩ) Κριτήριο κατακύρωσης:

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (αρ. 5 Ν. 1943/91).

Α. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (αρ. 5 Ν. 1943/91). ΘΕΜΑ : α) Προθεσμίες διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών αρ.5 Ν.1943/91. β) Προθεσμίες (ως εξαίρεση) ορισμένων κατηγοριών αιτημάτων (χώρος ΙΚΑ). γ) Διαδικασίες καταβολής χρηματικού ποσού στους πολίτες. ΣΧΕΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακεφαλαίωση οδηγιών για το θέµα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) - ιοικητικές διαδικασίες, που διεκπεραιώνονται και µέσω των Κ.Ε.Π..

Ανακεφαλαίωση οδηγιών για το θέµα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) - ιοικητικές διαδικασίες, που διεκπεραιώνονται και µέσω των Κ.Ε.Π.. Ανακεφαλαίωση οδηγιών για το θέµα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) - ιοικητικές διαδικασίες, που διεκπεραιώνονται και µέσω των Κ.Ε.Π.. /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ:120/2007 Α.Π.: Ε99/31/14-11-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναθεώρηση προτύπων διακηρύξεων συμβάσεων δημοσίων έργων Τύπου Α και Β».

ΘΕΜΑ: Αναθεώρηση προτύπων διακηρύξεων συμβάσεων δημοσίων έργων Τύπου Α και Β». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Κηφισίας 7 Τ.Κ. Πόλη: 115 23 Αθήνα Πληροφορίες: Σ. Παναγόπουλος, Σ. Καλογήρου Τηλέφωνo: 213

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Κρατική Βοήθεια: Πολιτική και Πρακτική Κρατικής Βοήθειας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Μια ολιστική και διαδραστική προσέγγιση (State Aid: State

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του νέου Υπαλληλικού Κώδικα: Κατάταξη υπαλλήλων βάσει των μεταβατικών διατάξεων Μονιμοποίηση

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του νέου Υπαλληλικού Κώδικα: Κατάταξη υπαλλήλων βάσει των μεταβατικών διατάξεων Μονιμοποίηση ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 27/07/2012 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αριθμ. Πρωτοκ: 2/87167 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 27/07/2012 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αριθμ. Πρωτοκ: 2/87167 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 27/07/2012 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αριθμ. Πρωτοκ: 2/87167 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Τηλ:22410-35445 e-mail: periousia@rhodes.gr

Διαβάστε περισσότερα

Η προσφορά θα συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά των άρθρων 7 & 9 του ΕΚΠΟΤΑ ήτοι:

Η προσφορά θα συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά των άρθρων 7 & 9 του ΕΚΠΟΤΑ ήτοι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση :Ακτή Κουντουριώτη 7,Κως Ταχ. Κώδικας :85300 Πληροφορίες :Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ IΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ HELLENICREPUBLIC UNIVERSITY OF CRETE SCHOOL OF MEDICINE Ηράκλειο 23/07/2018 Αρ. Γεν. Πρωτ. 10239 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Προσκαλείστε να υποβάλλετε σε σφραγισμένο φάκελο ή ηλεκτρονικά τα αναφερόμενα παρακάτω δικαιολογητικά όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 80 του Ν. 4412/2016. α. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Α Α: 79Μ54691ΩΓ-3ΒΤ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 10437 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.: Καταγραφή κοινωνικοοικονομικής κατάστασης (ανά περιοχή-στόχος), προσδιορισμός και τεκμηρίωση κριτηρίων αξιολόγησης και επιλογής των θέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ 4.500 ΗΜΕΡΕΣ {googleads left} ΑΝΔΡΕΣ Παραμένουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΓΑ ΕΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/10/2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ. : 47122 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Πληροφορίες: Φ. Ψαρομηλίγκου 213 1519233 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Απριλίου 6!"#$ Τα πιστοποιητικά δημιουργήθηκαν, ως ιδέα και ως πρακτική, την εποχή που η πληροφορία μεταφερόταν

Διαβάστε περισσότερα

13PROC001496467 2013-06-06

13PROC001496467 2013-06-06 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περαία 30/05/2013 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμός Πρωτοκόλλου: 15417 ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αριθμός Απόφασης: 212 Τίτλος: Προμήθεια λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων Αριθμός Μελέτης: 4/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ Έκδοση θεώρηση βιβλιάριου ασθενείας =====================================

ΙΚΑ Έκδοση θεώρηση βιβλιάριου ασθενείας ===================================== ΙΚΑ Έκδοση θεώρηση βιβλιάριου ασθενείας ===================================== Το ατομικό βιβλιάριο υγείας είναι η ασφαλιστική ταυτότητα για παροχές σε είδος και σε χρήμα του άμεσα ασφαλισμένου. Το οικογενειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 654 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 654 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Θεσσαλονίκη 26/7/2017 ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 654 ΦΡΑΓΚΩΝ 15 - Τ.Κ. 546 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ. 2310 522.157, 500.359 FAX 2310 522.158

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.Π.)

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.Π.) ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.Π.) Με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102/ τ. Α / 1-5-2002) «Αναβάθµιση της Πολιτικής Προστασίας και άλλες διατάξεις»

Διαβάστε περισσότερα

Σας κοινοποιούμε, φωτοαντίγραφο, του με αρ. πρωτ / έγγραφο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με αρ. ΑΔΑ 4ΙΦΙ469ΗΙΖ-Ο, που αφορά

Σας κοινοποιούμε, φωτοαντίγραφο, του με αρ. πρωτ / έγγραφο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με αρ. ΑΔΑ 4ΙΦΙ469ΗΙΖ-Ο, που αφορά Σας κοινοποιούμε, φωτοαντίγραφο, του με αρ. πρωτ. 502763/01-12-2010 έγγραφο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με αρ. ΑΔΑ 4ΙΦΙ469ΗΙΖ-Ο, που αφορά την πλήρωση τεσσάρων (4) οργανικών θέσεων με μετάταξη,

Διαβάστε περισσότερα