ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Στόχοι της έρευνας Οι βασικοί στόχοι της ad-hoc έρευνας για τη μετάβαση από την αγορά εργασίας στη σύνταξη είναι : Να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μετάβαση των ερευνόμενων από την αγορά εργασίας στη συνταξιοδότητση Να προσδιορίσει τους παράγοντες που οδηγούν τους ερευνόμενους να εξέλθουν από την αγορά εργασίας Να προσδιορίσει τους παράγοντες που θα οδηγούσαν τους ερευνόμενους να αναβάλουν την έξοδό τους από την αγορά εργασίας. Άτομα που καλύπτει η έρευνα Τα ερωτήματα της έρευνας απευθύνονται σε άτομα ηλικίας 50 έως και 69 ετών. Αυτό σημαίνει ότι θα ερευνηθούν όλα τα άτομα που έχουν γεννηθεί από το 1937 έως και το 1955, ανεξάρτητα από την ημερομηνία (μήνα και ημέρα) γέννησης. Επίσης, θα ερευνηθούν τα άτομα που έχουν γεννηθεί το 1936 μετά την εβδομάδα αναφοράς (αυτά θεωρούμε ότι δεν έχουν «κλείσει» τα 70 την εβδομάδα αναφοράς) καθώς και τα άτομα που έχουν γεννηθεί το 1956 πριν την εβδομάδα αναφοράς (αυτά θεωρούμε ότι έχουν «κλείσει» τα 50 την εβδομάδα αναφοράς). Περιγραφή των ερωτημάτων και οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το ad-hoc ερωτηματολόγιο της ΕΕΔ του 2006 είναι ατομικό: συμπληρώνουμε 1 ερωτηματολόγιο για κάθε άτομο που πρέπει να ερευνηθεί. Στην αρχή του ad-hoc ερωτηματολογίου υπάρχει το ΦΙΛΤΡΟ 1. Αυτό το φίλτρο δεν είναι ερώτημα που απευθύνουμε στον ερευνόμενο, αλλα μας βοηθά να ακολουθήσουμε τη σωστή «ροή» ερωτημάτων ανάλογα με την κατάστασή απασχόλησης του ερευνόμενου. Συγκεκριμένα, αν ο ερευνόμενος εργάζεται θα συνεχίσουμε με το ερώτημα 96, διαφορετικά θα συνεχίσουμε με το ΦΙΛΤΡΟ 2.

2 Συνοπτική περιγραφή των ερωτημάτων που θα απευθύνουμε σε εργαζόμενους. Με τα ερωτήματα επιθυμούμε να μάθουμε τα εξής για τους ερευνόμενους ηλικίας ετών που είναι εργαζόμενοι Α) Αν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος (δηλάδή, σύνταξη που κατοχύρωσαν από την εργασία τους, λόγω της ηλικίας τους). Σε περίπτωση που λαμβάνουν, θα ζητήσουμε να μάθουμε την ηλικία που άρχισαν να την εισπράτουν. Β) Σε περίπτωση που δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος, θα ζητήσουμε να μάθουμε αν έχουν τυχόν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης (και πάλι, από την εργασία τους). Γ) Αν ο ερευνόμενος λαμβάνει σύνταξη ή αν έχει κατοχυρώσει ένα τέτοιο δικαίωμα, θα ζητήσουμε να μάθουμε για ποιο λόγο συνεχίζουν να εργάζονται. Δ) Πόσα χρόνια εργάζονται στη ζωή τους συνολικά, και την ηλικία στην οποία σκοπεύουν να σταματήσουν να εργάζονται. Ε) Αν έχουν επιλέξει να δουλεύουν σε μερική απασχόληση (ή σκοπεύουν να εργαστούν σε μερική απασχόληση) σαν ένα «ενδιάμεσο» στάδιο πριν βγουν σε σύνταξη. ΣΤ) Αν κάποιοι παράγοντες θα συνέβαλαν στο να συνεχίσουν να εργάζονται περισσότερα χρόνια Αναλυτική περιγραφή των ερωτημάτων Λαμβάνετε κάποια σύνταξη; Ναι λαμβάνω σύνταξη Όχι δεν λαμβάνω σύνταξη Στο Ερώτημα 96 θα ζητήσουμε να μάθουμε αν ο ερευνόμενος, παρόλο που εργάζεται λαμβάνει (εισπράτει) κάποια σύνταξη. Αν λαμβάνει, θα συνεχίσουμε με το Ερώτημα 97, διαφορετικά θα συνεχίσουμε με το Ερώτημα Πως αποκτήσατε δικαίωμα σύνταξης; Εργάστηκα και κατοχύρωσα δικαίωμα σύνταξης γήρατος Λαμβάνω πρόωρη σύνταξη γήρατος Λαμβάνω σύνταξη λόγω χηρείας Λαμβάνω σύνταξη αναπηρίας Λαμβάνω πρόωρη σύνταξη λόγω ανικανότητας προς εργασία Λαμβάνω πρόωρη σύνταξη λόγω εργασιακών ρυθμίσεων Δεν απάντησε Στο Ερώτημα 97 θα ζητήσουμε να μάθουμε, τον τρόπο με τον οποίο κατοχύρωσε το δικαίωμα σύνταξης ο ερευνόμενος.

3 Οι πρώτοι δύο κωδικοί, αναφέρονται στις δύο μορφές «κλασικής» σύνταξης λόγω εργασίας. Ο κωδικός 1 θα τεθεί όταν ο ερευνόμενος συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα συντάξιμα χρόνια (ή ένσημα) ενώ ο κωδικός 2 θα τεθεί όταν ο ερευνόμενος λαμβάνει πρόωρη σύνταξη γήρατος. Οι άλλοι κωδικοί χρησιμοποιούνται σε άλλες μορφές συντάξεων και συγκεκριμένα: Ο κωδικός 3 όταν πρόκειται για σύνταξη χηρείας. Ο κωδικός 4 όταν πρόκειται για σύνταξη αναπηρίας. Ο κωδικός 5 όταν πρόκειται για πρόωρη σύνταξη λόγω ανικανότητας προς εργασία. Ο κωδικός 6 όταν πρόκειται για πρόωση σύνταξη λόγω εργασιακών ρυθμίσεων (π.χ. προγράμματα εθελουσίας εξόδου) Στη συνέχεια, θα ζητήσουμε να μάθουμε από τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος (Κωδικοί 1 ή 2) την ηλικία κατά την οποία άρχισαν να εισπράτουν αυτή τη σύνταξη (Ερώτημα 98). Τα υπόλοιπα άτομα (Κωδικοί 3 7) θα συνεχίσουν με το Ερώτημα Σε ποια ηλικία αρχίσατε να λαμβάνετε τη σύνταξή σας; Ηλικία την εποχή που άρχισε να λαμβάνει σύνταξη... _ _ 100 Στο ερώτημα αυτό θα συμπληρώσουμε την ηλικία συνταξιοδότησης του ερευνόμενου: δηλαδή την ηλικία που είχε όταν άρχισε να λαμβάνει τη σύνταξη. 99. Μήπως έχετε κατοχυρώσει δικαίωμα να εισπράτετε σύνταξη γήρατος (έστω και μειωμένη); Ναι Όχι Με το ερώτημα αυτό θα μάθουμε αν ο ερευνόμενος έχει κατοχυρώσει δικαίωμα να εισπράττει σύνταξη. (Με άλλα λόγια, αν έχει το δικαίωμα, αν ήθελε, να αρχίσει να εισπράττει σύνταξη γήρατος.) Επισημαίνουμε ότι το ερώτημα αυτό το απευθύνουμε και σε άτομα που λαμβάνουν κάποιο άλλο είδος σύνταξης, (όπως χηρείας κλπ), και αναφέρεται αποκλειστικά σε δικαίωμα σύνταξης λόγω εργασίας Ποιο είναι το βασικό κίνητρο που εξακολουθείτε να εργάζεστε; Για να στηρίξω το οικογενειακό/προσωπικό μου εισόδημα... 1 Για να εξασφαλίσω υψηλότερη σύνταξη όταν σταματήσω να εργαζομαι... 2 Άλλο... 3 Το ερώτημα αυτό απευθύνεται σε άτομα που είτε λαμβάνουν ήδη σύνταξη (λόγω εργασίας) είτε έχουν κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα. Μας ενδιαφέρει το βασικό κίνητρο: Δηλαδή ο κύριως λόγος είναι να στηρίξει το τρέχον εισόδημά του (κωδικός 1) ή το μελλοντικό (Κωδικός 2) ή κάποιος άλλος (Κωδικός 3). Αν ο ερευνόμενος δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιο είναι το βασικό κίνητρο, να τεθεί ο κωδικός 1 (το πρώτο στη σειρά) Πόσα χρόνια εργάζεστε συνολικά στη διάρκεια της ζωής σας;. Χρόνια που εργάζεται συνολικά ο ερευνόμενος... _ _ Στο ερώτημα αυτό θα γραφούν τα χρόνια που έχει εργαστεί συνολικά στη ζωή του ο ερευνόμενος. Θέλει προσοχή, ώστε η απάντηση να συμφωνεί με την ηλικία του ερευνόμενου και με τη χρονολογία που άρχισε να δουλεύει. Για παράδειγμα, αν ο ερευνόμενος είναι 52 ετών, δεν μπορεί να εργάστηκε συνολικά 48 χρόνια. Ή, αν άρχισε να δουλεύει στην τρέχουσα εργασία του το 1980 (δηλαδή πριν 25 χρόνια) δεν μπορεί να έχει εργαστεί συνολικά 22 χρόνια.

4 Αν ο ερευνόμενος είχε μια δουλειά, αλλά απουσίαζε λόγω άδειας μητρότητας, τραυματισμού ή ασθένειας, ή αν η επιχείρηση δεν λειτουργούσε για τεχνικούς λόγους, η περίοδος απουσίας θα πρέπει να περιληφθεί στα χρόνια εργασίας. Είναι ευνόητο ότι αν ο ερευνόμενος δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς, θα σημειωθούν τα χρόνια κατά προσέγγιση. Ευκαιριακές εργασίες (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των σπουδών) δεν θα πρέπει να περιληφθούν στα χρόνια εργασίας 102. Σε ποια ηλικία σχεδιάζετε να σταματήσετε να εργάζεστε; Ηλικία που σχεδιάζει να σταματήσει να εργάζεται... _ _ Δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά πριν τα Δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά μεταξύ 60 και 64 ετών... 2 Δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά από τα 65 και μετά/θα δουλεύει για όσα χρόνια είναι δυνατόν... 3 Δεν μπορεί καθόλου να το προσδιορίσει... 4 Δεν απάντησε... 6 Με αυτό το ερώτημα θέλουμε να μάθουμε την ηλικία που σχεδιάζει να σταματήσει να εργάζεται ο ερευνόμενος. Αν γνωρίζει ακριβώς την ηλικία, θα τη συμπληρώσουμε στο διθέσιο κτένι. Αν δεν τη γνωρίζει ακριβώς, αλλά μπορεί να προσδιορίσει αν θα είναι πριν τα 60, από 60 64, ή μετά τα 65, θα σημειώσουμε έναν από τους κωδικούς 1, 2, ή 3. Ο κωδικός 4 θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που δεν μπορεί να προσδιορίσει καθόλου την ηλικία που θα σταματήσει να εργάζεται Μήπως έχετε μειώσει τις ώρες εργασίας σας, σαν μια πρώτη κίνηση προς συνταξιοδότηση; Ναι Όχι Δεν απάντησε Σε αυτό το ερώτημα ο ερευνόμενος θα μας δηλώσει αν έχει επιλέξει να μειώσει τις ώρες εργασίας του, σαν ένα πρώτο βήμα προς συνταξιοδότηση. Επισημαίνουμε ότι αν ο ερευνόμενος εργάζεται σε μερική απασχόληση επειδή δεν μπορεί να βρει πλήρη, θα πρέπει να απαντήσει με ΟΧΙ στο Ερώτημα 103. Αν ο ερευνόμενος απαντήσει ΝΑΙ θα συνεχίσουμε με το Ερώτημα 105, διαφορετικά θα του θέσουμε το Ερώτημα Μήπως σχεδιάζετε να μειώσετε τις ώρες εργασίας σας, σαν μια πρώτη κίνηση προς συνταξιοδότηση, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια; Ναι... 1 Όχι... 2 Δεν γνωρίζω τις κινήσεις που θα κάνω τα επόμενα 5 χρόνια (ή αυτές δεν έχουν σχέση με την συνταξιοδότησή μου)... 3 Το Ερώτημα 104 είναι παρόμοιο με το Ερώτημα 103, με τη διαφορά ότι αναφέρεται στα σχέδια του ερευνόμενου μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

5 Τα επόμενα 3 ερωτήματα είναι παρόμοια. Με αυτά θέλουμε να μάθουμε αν ορισμένοι παράγοντες θα συνέβαλαν να παραμείνει ο ερευνόμενος στην αγορά εργασίας (να συνεχίσει να εργάζεται) για περισσότερα χρόνια. Επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να θέσουμε 1 ακόμα και αν ο παράγοντας θα συνέβαλε σε κάποιο μόνο βαθμό να παραμείνει στην αγορά εργασίας Αν είχατε περισσότερο ευέλικτο ωράριο εργασίας θα αποφασίζατε να εργαστείτε περισσότερα χρόνια; Στο ευέλικτο ωράριο εργασίας περιλαμβάνουμε και τις περιπτώσεις μειωμένου ωραρίου και εργασίας στο σπίτι Αν είχατε περισσότερες ευκαιρίες να βελτιώστε τα προσόντα σας ή να αποκτήσετε νέες γνώσεις θα αποφασίζατε να εργαστείτε περισσότερα χρόνια; 107. Αν υπήρχαν υγιεινότερες ή ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, θα αποφασίζατε να εργαστείτε περισσότερα χρόνια; Με το Ερώτημα 107 ολοκληρώνεται η έρευνα για τα άτομα που εργάζονται: Τα άτομα που εργάζονται δεν απαντούν στα επόμενα ερωτήματα. Τα επόμενα ερωτήματα (Ερώτημα 108 Ερώτημα 121) θα τα απευθύνουμε, υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε άτομα ηλικίας 50 έως και 69. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι: Α) Ο ερευνόμενος να έχει εργαστεί στο παρελθόν (δηλαδή να έχει απαντήσει με τον κωδικό 1 στο Ερώτημα 49) ΚΑΙ Β) Την εποχή που εργάστηκε τελευταία φορά, να ήταν τουλάχιστον 50 ετών Το έτος που εργάστηκε τελευταία φορά το έχουμε καταγράψει στο Ερώτημα 50 του δελτίου της έρευνας. Το έτος γέννησης του ερευνόμενου το έχουμε καταγράψει στο πρώτο μέρος του δελτίου, στη στήλη 8. Επομένως, για να θέσουμε τα ερωτήματα σε έναν ερευνόμενο που έχει εργαστεί στο παρελθόν, θα πρέπει: ΕΤΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ > 49 Αναλυτική περιγραφή των ερωτημάτων Πόσα χρόνια έχετε δουλέψει συνολικά στη ζωή σας; Χρόνια που εργάστηκε συνολικά ο ερευνόμενος... _ _ Στο ερώτημα αυτό θα γραφούν τα χρόνια που έχει εργαστεί συνολικά στη ζωή του ο ερευνόμενος. Θέλει προσοχή, ώστε η απάντηση να συμφωνεί με την ηλικία του ερευνόμενου και με τη χρονολογία που σταμάτησε να δουλεύει. Για παράδειγμα, αν ο ερευνόμενος είναι 52 ετών, δεν μπορεί να εργάστηκε συνολικά 48 χρόνια. Ή, αν σταματησε να δουλεύει 40 ετών, δεν μπορεί να έχει εργαστεί συνολικά 35 χρόνια.

6 Αν ο ερευνόμενος είχε μια δουλειά, αλλά απουσίαζε λόγω άδειας μητρότητας, τραυματισμού ή ασθένειας, ή αν η επιχείρηση δεν λειτουργούσε για τεχνικούς λόγους, η περίοδος απουσίας θα πρέπει να περιληφθεί στα χρόνια εργασίας. Είναι ευνόητο ότι αν ο ερευνόμενος δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς, θα σημειωθούν τα χρόνια κατά προσέγγιση. Ευκαιριακές εργασίες (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των σπουδών) δεν θα πρέπει να περιληφθούν στα χρόνια εργασίας 109. Ποια ήταν η κατάστασή σας αμέσως μόλις σταματήσατε την τελευταία σας εργασία; Πήρε κανονική ή πρόωρη συνταξη Πήρε σύνταξη ή επίδομα λόγω αναπηρίας Πήρε πρόωρη σύνταξη λόγω προβλημάτων υγείας Πήρε πρόωρη σύνταξη λόγω μέτρων στην αγορά εργασίας Ήταν άνεργος Είχε ανικανότητα για εργασία (χωρίς κάποια σύνταξη ή επίδομα) Άλλο Το Ερώτημα 109 αναφέρεται στην κατάσταση του ερευνόμενου, την εποχή που σταμάτησε να δουλεύει (δηλαδή την εποχή που έχει δηλώσει στο Ερώτημα 50 του δελτίου της ΕΕΔ). Όπως είναι ευνόητο, η κατάσταση αυτή δεν είναι υποχρεωτικά όμοια με την παρούσα κατάσταση του ερευνόμενου: για παράδειγμα, μπορεί την εποχή που εργάστηκε για τελευταία φορά να έψαξε για ένα διάστημα να βρεί εργασία, ενώ τώρα να είναι νοικοκυρά. Ανάλογα με την απάντηση του ερευνόμενου, θα συμπληρώσουμε έναν από τους κωδικούς 1 7. Επισημαίνουμε ότι ο κωδικός 1 θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που ο ερευνόμενος βγήκε σε σύνταξη (κανονική ή πρόωρη) στην οποία κατοχύρωσε δικαίωμα λόγω της εργασίας του. Τα άτομα που θα απαντήσουν με τον κωδικό 1 θα συνεχίσουν με το Ερώτημα 110 ενώ τα υπόλοιπα με το Ερώτημα Ποιος ο κύριος λόγος που βγήκατε στη σύνταξη; Έφτασε την υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης... 1 Κατοχύρωσε δικαίωμα σύνταξης και προτίμησε να σταματήσει να δουλεύει... 2 Έχασε τη δουλειά του... 3 Λόγω προβλημάτων υγείας... 4 Είχε τη φροντίδα άλλων ατόμων... 5 Προβλήματα στην εργασία... 6 Του προτάθηκαν συμφέροντες οικονομικοί όροι... 7 Άλλος λόγος... 8 Δεν απάντησε... 9 Στο Ερώτημα 110 θα ζητήσουμε τον κύριο λόγο για τον οποίο ο ερευνόμενος αποφάσισε να βγει σε σύνταξη.

7 Ο κωδικός 1 θα χρησιμοποιηθεί στις περιπτώσεις που δεν είχε πλέον (λόγω νομοθεσίας) να παραμείνει άλλο στην εργασία του. Σε ότι αφορά τους άλλους κωδικούς, επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση ο ερευνόμενος θα πρέπει να είχε κατοχυρώσει το δικαίωμα σε σύνταξη γήρατος, να είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει να εργάζεται αλλά για κάποιο λόγο (ασθένεια, απόλυση, κλπ) να επέλεξε να βγει σε σύνταξη Σήμερα, λαμβάνετε σύνταξη; Λαμβάνει κανονική ή πρόωρη συνταξη Λαμβάνει σύνταξη ή επίδομα λόγω αναπηρίας Λαμβάνει πρόωρη σύνταξη λόγω προβλημάτων υγείας Λαμβάνει πρόωρη σύνταξη λόγω μέτρων στην αγορά εργασίας Είναι άνεργος Έχει ανικανότητα για εργασία (χωρίς κάποια σύνταξη ή επίδομα) Άλλο Το Ερώτημα 111 είναι παρόμοιο με το Ερώτημα 109, με τη διαφορά ότι αναφέρεται στην τρέχουσα κατάσταση του εργαζόμενου. Αν ο ερευνόμενος μας δηλώσει ότι λαμβάνει κανονική ή πρόωρη σύνταξη θα συνεχίσουμε με το Ερώτημα 112, διαφορετικά θα συνεχίσουμε με το Ερώτημα Σε ποια ηλικία αρχίσατε να λαμβάνετε αυτή τη σύνταξη; Ηλικία την εποχή που άρχισε να λαμβάνει σύνταξη... _ _ 114 Στο ερώτημα αυτό θα συμπληρώσουμε την ηλικία συνταξιοδότησης του ερευνόμενου: δηλαδή την ηλικία που είχε όταν άρχισε να λαμβάνει τη σύνταξη για πρώτη φορά. Τα άτομα που απαντούν σε αυτό το ερώτημα θα συνεχίσουν με το Ερώτημα Μήπως έχετε κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης γήρατος; Με το ερώτημα αυτό θα μάθουμε αν ο ερευνόμενος έχει κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης. Επισημαίνουμε ότι το ερώτημα αυτό το απευθύνουμε και σε άτομα που λαμβάνουν κάποιο άλλο είδος σύνταξης, (όπως χηρείας κλπ), και αναφέρεται αποκλειστικά σε δικαίωμα σύνταξης λόγω εργασίας Σκοπεύετε να εργαστείτε ξανά; Ναι Όχι Δεν απάντησε Το Ερώτημα αυτό είναι απλό και απευθύνεται σε όλα τα άτομα, ακόμα και αν λαβάνουν σύνταξη. Όσοι σκοπεύουν να εργαστούν ξανά, θα συνεχίσουν με το Ερώτημα 116 ενώ όσοι δεν έχουν τέτοιο σκοπό θα συνεχίσουν με το Ερώτημα Μερικές φορές, σαν ένα πρώτο βήμα προς τη συνταξιοδότηση, οι εργαζόμενοι επιλέγουν να εργαστούν με μειωμένο ωράριο. Εσείς, την περίοδο που δουλεύατε, επιλέξατε μήπως να έχετε μερική απασχόληση σαν ένα βήμα προς τη συνταξιοδότηση;

8 Ναι Όχι Δεν απάντησε Το Ερώτημα 115 απευθύνεται σε άτομα που δεν σκοπεύουν να δουλέψουν ξανά. Θα ρωτήσουμε αν έτυχε να δουλέψουν ποτέ με μειωμένο ωράριο, σαν ένα βήμα προς τη σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι ένας ερευνόμενος που είχε μια μερική απασχόληση, επειδή δεν μπορούσε να βρει πλήρη, σε αυτό το Ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει με ΟΧΙ (κωδικός 2). Τα άτομα που απαντούν σε αυτό το ερώτημα (δηλαδή, τα άτομα που δεν έχουν σκοπό να εργαστούν ξανά) συνεχίζουν με το Ερώτημα Σε ποια ηλικία σχεδιάζετε να σταματήσετε να εργάζεστε; Ηλικία που σχεδιάζει να σταματήσει να εργάζεται... _ _ 1 Δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά πριν τα Δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά μεταξύ 60 και 64 ετών... 3 Δεν γνωρίζει ακριβώς αλλά από τα 65 και μετά/θα δουλεύει για όσα χρόνια είναι δυνατόν... 4 Δεν μπορεί καθόλου να το προσδιορίσει... 5 Δεν απάντησε... 6 Στο ερώτημα αυτό απαντούν τα άτομα που έχουν σκοπό να εργαστούν ξανά. Με αυτό, θέλουμε να μάθουμε την ηλικία που σχεδιάζει να σταματήσει να εργάζεται ο ερευνόμενος. Αν γνωρίζει ακριβώς την ηλικία, θα τη συμπληρώσουμε στο διθέσιο κτένι. Αν δεν τη γνωρίζει ακριβώς, αλλά μπορεί να προσδιορίσει αν θα είναι πριν τα 60, από 60 64, ή μετά τα 65, θα σημειώσουμε έναν από τους κωδικούς 1, 2, ή 3. Ο κωδικός 4 θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που δεν μπορεί να προσδιορίσει καθόλου την ηλικία που θα σταματήσει να εργάζεται Σχεδιάζετε μήπως να βρείτε μια μερική απασχόληση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια σαν ένα βήμα για να αποκτήσετε συνταξοδοτικό δικαίωμα ή για να αυξηθεί το εισόδημά σας από σύνταξη; Ναι... 1 Όχι... 2 Δεν γνωρίζω τις κινήσεις που θα κάνω τα επόμενα 5 χρόνια (ή αυτές δεν έχουν σχέση με την συνταξιοδότησή μου)... 3 Το Ερώτημα 117 απευθύνεται σε άτομα που σκοπεύουν να δουλέψουν ξανά. Θα ρωτήσουμε αν σχεδιάζουν να δουλέψουν με μειωμένο ωράριο, σαν ένα βήμα προς τη σύνταξη ή για να καταφέρουν να έχουν καλύτερη σύνταξη. Τα επόμενα 3 ερωτήματα είναι παρόμοια και θα τα απευθύνουμε σε όλα τα άτομα, είτε σχεδιάζουν να εργαστούν ξανά είτε όχι. Με αυτά θέλουμε να μάθουμε αν ορισμένοι παράγοντες θα συνέβαλαν να παραμείνει ο ερευνόμενος στην αγορά εργασίας (να συνεχίσει να εργάζεται) για περισσότερα χρόνια. Επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να θέσουμε 1 ακόμα και αν ο παράγοντας θα συνέβαλε σε κάποιο μόνο βαθμό να παραμείνει στην αγορά εργασίας Ένα περισσότερο ευέλικτο ωράριο εργασίας θα είχε συμβάλει να συνεχίσετε να εργάζεστε περισσότερα χρόνια;

9 Στο ευέλικτο ωράριο εργασίας περιλαμβάνουμε και τις περιπτώσεις μειωμένου ωραρίου και εργασίας στο σπίτι Αν σας είχαν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες για να βελτιώσετε τα προσόντα σας και να αποκτήσετε γνώσεις, θα συνεχίζατε να εργάζεστε περισσότερα χρόνια; 120. Αν υπήρχαν υγιεινότερες ή ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, θα συνεχίζατε να εργάζεστε περισσότερα χρόνια; 121. Λαμβάνετε κάποιο από τα επόμενα επιδόματα ή βοηθήματα; Παροχές παλινοστούντων... 1 Παροχές μεταναστών... 2 ΕΚΑΣ... 3 Άλλη παροχή (αποφυλακισμένων, τοξικομανών, κλπ)... 4 Καμία από αυτές τις παροχές... 5 Δεν απάντησε... 6 Το Ερώτημα 121 απευθύνεται σε όλους τους ερευνόμενους που απαντούν σε αυτό το τμήμα του ad-hoc ερωτηματολογίου. Με αυτό ενδιαφερόμαστε αν ο ερευνόμενος λαμβάνει κάποια ειδικά επιδόματα που δεν περιλαμβάνονται σε συντάξεις (γήρατος ή αναπηρίας ή χηρείας). Επισημαίνουμε ότι σε αυτό το ερώτημα είναι δεκτές πολλαπλές απαντήσεις.

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Σ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1. Στόχοι της έρευνας Η ad-hoc έρευνα για τη µετάβαση από την αγορά εργασίας στη σύνταξη έχει τέσσερις βασικούς στόχους: Να διερευνήσει τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2012 ΕΝΟΤΗΤΑ :

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2012 ΕΝΟΤΗΤΑ : ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2012 ΕΝΟΤΗΤΑ : «ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΗΣΗ» Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η ενότητα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ (AD HOC ΕΝΟΤΗΤΑ Ε.Ε., ΕΤΟΥΣ 2008) Η ad hoc έρευνα εργατικού δυναµικού έχει στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ. Στους οικογενειακούς λόγους περιλαµβάνεται και η φροντίδα παιδιών ή άλλων εξαρτώµενων µελών της οικογένειας.

Ο ΗΓΙΕΣ. Στους οικογενειακούς λόγους περιλαµβάνεται και η φροντίδα παιδιών ή άλλων εξαρτώµενων µελών της οικογένειας. Ο ΗΓΙΕΣ Το πρώτο ερώτηµα (Ερώτηµα 83) λειτουργεί σαν «φίλτρο» για να ξεχωρίσουµε τους εργαζόµενους και µπορούµε να το συµπληρώσουµε βάσει των απαντήσεων στο κυρίως ερωτηµατολόγιο. Αν ο ερευνόµενος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο κωδικός 1 θα χρησιµοποιηθεί σε περίπτωση που ο ερευνόµενος µπορεί να επιλέξει ελεύθερα την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης στην εργασία του.

Ο κωδικός 1 θα χρησιµοποιηθεί σε περίπτωση που ο ερευνόµενος µπορεί να επιλέξει ελεύθερα την ώρα προσέλευσης και αναχώρησης στην εργασία του. Το ad hoc ερωτηµατολόγιο του έτους 2010 για το συνδυασµό της οικογενειακής ζωής και της εργασίας έχει τρεις βασικούς στόχους: Να εξετάσει κατά πόσο τα άτοµα που έχουν µικρά παιδιά ή φροντίζουν εξαρτώµενους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ AD HOC ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟ Ο ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ AD HOC ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟ Ο ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ AD HOC ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟ Ο ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα Ερωτήµατα 1 έως 6 αναφέρονται στους γονείς του ερευνώµενου, και ειδικότερα στη

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο Υ Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Ο Υ Σ Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ο :

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο Υ Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Ο Υ Σ Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ο : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε Ν Τ Υ Π Ο Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κωδικός μονάδας Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Α/α Νοικοκυριού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α/α καταλόγου επιλεγμένης κατοικίας ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κωδικός μονάδας ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ: Σύνταξη από τα 52

ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ: Σύνταξη από τα 52 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ 650.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΚΑ: Σύνταξη από τα 52 Σύνταξη με χαμηλό όριο ηλικίας που ξεκινά από τα 52 μπορούν να κατοχυρώσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ επιλέγοντας τις προϋποθέσεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ Α/α 83 Είναι ο ερευνώµενος εργαζόµενος; ΝΑΙ 1 84 ΟΧΙ 2 103 ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 84-90 ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 15 ΕΩΣ 64 ΕΤΩΝ (Ερώτηµα

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ποιότητας για την ad hoc έρευνα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού 2012 Για τη μετάβαση από την εργασία στη σύνταξη

Έκθεση Ποιότητας για την ad hoc έρευνα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού 2012 Για τη μετάβαση από την εργασία στη σύνταξη Έκθεση Ποιότητας για την ad hoc έρευνα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού 2012 Για τη μετάβαση από την εργασία στη σύνταξη A0102_SJO25_MT_AH_00_2012_02_F_GR.xls\1 Σελίδα 1 of 13 Γενικές πληροφορίες για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α/α καταλόγου επιλεγμένης κατοικίας ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κωδικός μονάδας ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο βασικός στόχος της ειδικής έρευνας για την Απασχόληση των Ατόµων µε Προβλήµατα υγείας είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες για τη θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ατομικό Ερωτηματολόγιο

ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ατομικό Ερωτηματολόγιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ KAI ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 2006

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 2006 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Κωδικός Νοικοκυριού: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Νομός: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 3 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2007 ''ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝ ΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ''

ΕΝΟΤΗΤΑ 2007 ''ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝ ΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ'' Έντυπο ΕΕ ΕΝΟΤΗΤΑ 007 ''ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝ ΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ'' Α.Α. Ερωτηµατολογίου Α/α ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Α/α καταλόγου επιλεγµένης κατοικίας ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Κωδικός µονάδας ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων» 12 Ιουνίου 2014 Νομοθεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νομοθεσία H περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων νομοθεσία 17.1.1957 Πρώτο Σχέδιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων 5.10.1964

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡ.ΕΙΣ.4 ΕΡ.ΕΙΣ. 4 ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ

ΕΡ.ΕΙΣ.4 ΕΡ.ΕΙΣ. 4 ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ ΕΡ.ΕΙΣ.4 ΕΡ.ΕΙΣ. 4 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ & ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ _ _ ΤΜΗΜΑ: ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΤΗΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Α/α καταλόγου επιλεγµένης κατοικίας ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κωδικός µονάδας ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ- ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Επίδομα Ανεργίας Επίδομα Ασθενείας Επίδομα Μητρότητας Βοηθήματα Τοκετού και Γάμου Επίδομα Σωματικής Βλάβης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟ Α Α/α καταλόγου επιλεγµένης κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ KAI ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2104852173, 2104852928 2104852922,

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Του Μιχαλάκη Χρίστου

Του Μιχαλάκη Χρίστου Τρόπος υπολογισμού της σύνταξης γήρατος όπως αυτός καθορίζεται από τον Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμο τόσο στη βασική όσο και στη συμπληρωματική ασφάλιση Του Μιχαλάκη Χρίστου (e-mail:christoumic@yahoo.gr)

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στην άδεια µητρότητας

Αλλαγές στην άδεια µητρότητας Maternity leave changes - Greek PL507 (Rev 3) Αλλαγές στην άδεια µητρότητας Βασική περίληψη Η Κυβέρνηση έχει δεσµευτεί να βοηθήσει τους εργαζόµενους γονείς. Οι αλλαγές που αφορούν στα δικαιώµατα της άδειας

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων

ίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων Εργασιακά Θέματα ίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων «Αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης 3 1.1 Γενικά 6 1.2 Δικαιούχοι 6 α) Ιδιωτικοί

Διαβάστε περισσότερα

PAL_Roma_Questionnarie_Greek

PAL_Roma_Questionnarie_Greek PAL_Roma_Questionnarie_Greek Τα πεδία με αστερίσκο () είναι υποχρεωτικά. Το έργο «Καταπολέμηση των διακρίσεων και του αντι-αθιγγανισμού στον τομέα της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στην ΕΕ» (PAL)με κωδ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Β μέρος) Εποχή 6/5/2001

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Β μέρος) Εποχή 6/5/2001 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Β μέρος) Εποχή 6/5/2001 της Μαρίας Καραμεσίνη Λέγαμε στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου, στο προηγούμενο φύλλο της Εποχής, ότι εν όψει του διάλογου για το ασφαλιστικό, που

Διαβάστε περισσότερα

Μακροοικονομική Κεφάλαιο 4 Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση. 4.1 Κατανάλωση και αποταμίευση

Μακροοικονομική Κεφάλαιο 4 Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση. 4.1 Κατανάλωση και αποταμίευση Μακροοικονομική Κεφάλαιο 4 Κατανάλωση, αποταμίευση και επένδυση 4.1 Κατανάλωση και αποταμίευση 1) Χωρίς πληθωρισμό και με ονομαστικό επιτόκιο (i).03, κάποιος μπορεί να ανταλλάξει μια μονάδα σημερινής κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Project: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Project: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Project: COMPASS 510858-LLP-1-AT-LEONARDO-LMP ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αυτό το ερωτηµατολόγιο έχει σαν στόχο να εξασφαλίσει σηµαντικές πληροφορίες πάνω στις ειδικές ανάγκες υποστήριξης που έχει η νεολαία η

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η εργασία επηρεάζει τα οφέλη σας

Πώς η εργασία επηρεάζει τα οφέλη σας Πώς η εργασία επηρεάζει τα οφέλη σας 2012 Πώς η εργασία επηρεάζει τα οφέλη σας Μπορείτε να λάβετε παροχές συνταξιοδότησης ή επιβίωσης από την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα να εργάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιούχοι σύνταξης γήρατος

Δικαιούχοι σύνταξης γήρατος ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΧΗΡΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΡΦΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ Δικαιούχοι σύνταξης γήρατος Όλοι οι ασφαλισμένοι μισθωτοί αυτοτελώς εργαζόμενοι προαιρετικά ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τη συντάξιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Επεξήγηση των όρων που χρησιμοποιούνται Δικαιούχοι Πότε ο ασφαλισμένος μπορεί να αποταθεί για επίδομα ανεργίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων

Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων 1 1. Γενικά Χαρακτηριστικά Έρευνας Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας διενεργεί έρευνα απογραφής

Διαβάστε περισσότερα

Νοικοκυριό-ID. 50+ στην Ευρώπη. Η Έρευνα για την Υγεία, τη Γήρανση και τη Συνταξιοδότηση στην Ευρώπη

Νοικοκυριό-ID. 50+ στην Ευρώπη. Η Έρευνα για την Υγεία, τη Γήρανση και τη Συνταξιοδότηση στην Ευρώπη Νοικοκυριό-ID Ατομικό-ID Ημερομηνία Συνέντευξης: Ερευνητή ID: Όνομα Ερευνώμενου: 50+ στην Ευρώπη Η Έρευνα για την Υγεία, τη Γήρανση και τη Συνταξιοδότηση στην Ευρώπη Ερωτηματολόγιο για Συμπλήρωση από το

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας!

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας! Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας! Εκ μέρους των φορέων υλοποίησης του έργου «Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής στο πλαίσιο της αλλαγής στην οικογένεια και στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα (ΕΟΧ GR07/3939)»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡ.ΕΙΣ. 2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Δ/ΝΣΗ : ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ & ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 98(Ι)/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2758 της 11ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Γ.Ε.: Σ07/ΓΕΝ./

/ΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Γ.Ε.: Σ07/ΓΕΝ./ Συµπληρωµατικές οδηγίες για την εφαρµογή των Κοινοτικών Κανονισµών 1408/71 & 574/72 στις συνταξιοδοτικές υποθέσεις µε τα κράτη ΟΛΛΑΝ ΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ και ΤΣΕΧΙΑ /ΝΣΗ ΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Γ.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 2015 ΕΡ.ΕΙΣ. 2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΩ ΙΚΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ /ΝΣΗ : ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ & ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3487, 6/4/2001 Ο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2001 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

«Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής στο πλαίσιο της αλλαγής στην οικογένεια και στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα (ΕΟΧ GR07/3939)»

«Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής στο πλαίσιο της αλλαγής στην οικογένεια και στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα (ΕΟΧ GR07/3939)» «Ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής στο πλαίσιο της αλλαγής στην οικογένεια και στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα (ΕΟΧ GR07/3939)» Ακαδημαϊκή Έρευνα στους Τομείς Προτεραιότητας/GR07 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φορείς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 23 Νοεμβρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Έτος 2016 (προσωρινά στοιχεία) Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ

2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ 2η ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΙΜΙΟ 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Στην 2 η Ενότητα Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - αναφέρουμε τους ισχύοντες εργασιακούς νόμους που αφορούν στους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Φιλολογία Τμήμα Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής 1 Μελέτη απορρόφησης

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι. Δουλειά. Η γυναικεία υπαλληλία του δημόσιου τομέα και η δύσκολη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Σπίτι. Δουλειά. Η γυναικεία υπαλληλία του δημόσιου τομέα και η δύσκολη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής Σπίτι Δουλειά Η γυναικεία υπαλληλία του δημόσιου τομέα και η δύσκολη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τα μέτρα που θεσπίστηκαν σε σχέση με τη δημόσια

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1986L0378 EL 09.03.1997 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Ιουλίου 1986 για την εφαρµογή της αρχής της ίσης µεταχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL ΕΡΓΟ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL ΕΡΓΟ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ EQUAL ΕΡΓΟ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΛΕΣ Ή ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΙΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤ ΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA EΛΛΗΝΙΚΗ ΣTATIΣTIKH ΑΡΧΗ ΕΧΧ: EMΠIΣTEYTIKO ΓENIKH ΔIEYΘYNΣH ΣTATIΣTIKΩN EPEYNΩN ΔIEYΘYNΣH: ΣTATIΣTIKΩN ΠΛHΘYΣMOY KAI AΓOPAΣ EPΓAΣIAΣ TMHMA: EIΔIKΩN EPEYNΩN

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ερευνητής:

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 Υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες στην ΕΕ, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Τμήματα: ς, Ποιμαντικής & Κοινωνικής ς 1 Μελέτη απορρόφησης του

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Φιλολογία-Φιλοσοφία 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας. Η έρευνα για τη φτώχεια στην Ελλάδα αποτελεί ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2007. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Άδεια και επίδοµα πατρότητας

Άδεια και επίδοµα πατρότητας Paternity leave and pay - Greek PL514 (Αναθ. 1) Άδεια και επίδοµα πατρότητας Βασική περίληψη 1 Η Κυβέρνηση έχει δεσµευτεί να βοηθήσει τους εργαζόµενους γονείς. Καθιερώθηκε το δικαίωµα άδειας και επιδόµατος

Διαβάστε περισσότερα

η οποία συστάθηκε µε την απόφαση 89/382/ ΕΟΚ, Ευρατόµ του Συµβουλίου ( 3 ),

η οποία συστάθηκε µε την απόφαση 89/382/ ΕΟΚ, Ευρατόµ του Συµβουλίου ( 3 ), L 181/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1575/2000 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Ιουλίου 2000 περί εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 577/98 του Συµβουλίου, για τη διενέργεια δειγµατοληπτικής έρευνας εργατικού δυναµικού

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος υπολογισμού της Θεσμοθετημένης σύνταξης

Τρόπος υπολογισμού της Θεσμοθετημένης σύνταξης Τρόπος υπολογισμού της Θεσμοθετημένης σύνταξης όπως καθορίζεται από τον Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμο τόσο στη βασική όσο και στη συμπληρωματική ασφάλιση Του Μιχαλάκη Χρίστου (e-mail:christoumic@yahoo.gr)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2011 ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ''

ΕΝΟΤΗΤΑ 2011 ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ'' Έντυπο ΕΕ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2011 ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ'' Α.Α. Ερωτηµατολογίου Α/α Ερωτήσεις - Απαντήσεις Κωδικοί Ροή Ερωτήσεων Α ή α µέλους του νοικοκυριού Η ενότητα αυτή αφορά όλα τα άτοµα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, /..

Αθήνα, /.. Αθήνα, 4. 9. 1998 Θ Ε Μ Α : «Συνταξιοδότηση απολυομένων από επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.» ΣΧΕΤ.: Το με αρ. Α 23/266/1/16.1.98 Γ.Ε. της Δ/νσης Ασφάλισης-Εσόδων.

Διαβάστε περισσότερα

Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται με το επικαιροποιημένο μνημόνιο τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος ανεργίας.

Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται με το επικαιροποιημένο μνημόνιο τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος ανεργίας. Ακόμα πιο αυστηρά γίνονται με το επικαιροποιημένο μνημόνιο τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος ανεργίας. Πλέον ακόμα και για ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο

Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο Σύμβαση για την ίση μεταχείριση ημεδαπών και αλλοδαπών στην κοινωνική ασφάλεια, 1962 Νο. 118 1 Υιοθετήθηκε την 28η Ιουνίου 1962 από τη Γενική Συνδιάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κατά την 46η σύνοδό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛ0Λ-ΨΦ5. Α. Μειωμένη σύνταξη:

ΑΔΑ: ΒΛΛ0Λ-ΨΦ5. Α. Μειωμένη σύνταξη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 17 10-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αριθ.Πρ.Φ 10070/27320/1653 ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΡΟΣ: Oπως ο πίνακας διανομής ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ.ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ OΣ Πειραιάς, Αύγουστος 2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ Η Γενική Γραµµατεία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΤΟΥΣ 2016 (προσωρινά στοιχεία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΤΟΥΣ 2016 (προσωρινά στοιχεία) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 27 Μαρτίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΤΟΥΣ 2016 (προσωρινά στοιχεία) Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοποίηση Ερωτηματολογίου Έρευνας με θέμα:

Κωδικοποίηση Ερωτηματολογίου Έρευνας με θέμα: Κωδικοποίηση Ερωτηματολογίου Έρευνας με θέμα: «Σχέσεις και συνθήκες εργασίας - Ερωτηματολόγιο εργαζομένων» Μεταβλητή Ερώτηση Απάντηση Κωδικός E1 Φύλο Άνδρας 1 Γυναίκα 2 E2 Ηλικία Κάτω από 20 1 20-24 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3863/2010 ΚΑΙ 4093/2012 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ- (ΤΑΠ-ΟΤΕ)- ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3863/2010 ΚΑΙ 4093/2012 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ- (ΤΑΠ-ΟΤΕ)- ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3863/2010 ΚΑΙ 4093/2012 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ- (ΤΑΠ-ΟΤΕ)- ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ Γραμματεία Ασφαλιστικού Π.Ο.Σ.Τ. Υπεύθυνος ύλης ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΙΑΣ Νέα δεδομένα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Πριν την είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με την τελευταία έκδοση ( ).

Πριν την είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με την τελευταία έκδοση ( ). Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων του μενού Βιβλίο Υπερωριών-Τροποποίηση Ωραρίου για τις ανάγκες της εγκυκλίου Εγκ. 40090/Δ1.14024/19.7.2018 του Υπ. Εργασίας ως προς το νέο έντυπο Ε8 «Αναγγελία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟ ΟΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ Περιεχόμενα ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ... 2 Εισαγωγή... 2 1. Συντάξεις γήρατος... 3 1.1 Γενικό πλαίσιο... 3 1.2 Σύνταξη με 15ετία (4.500 ημέρες ασφάλισης)... 4 1.3 Καθεστώς συνταξιοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Απασχόληση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Μάθηση και επαγγελματική εξέλιξη. Μια δουλειά που αξίζει πραγματικά. Ένα ελκυστικό πακέτο.

Απασχόληση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Μάθηση και επαγγελματική εξέλιξη. Μια δουλειά που αξίζει πραγματικά. Ένα ελκυστικό πακέτο. Απασχόληση στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο Μια δουλειά που αξίζει πραγματικά Ένα ελκυστικό πακέτο Μάθηση και επαγγελματική εξέλιξη Πώς δουλεύουμε Τι λένε οι υπάλληλοί μας Αποδοχές Παροχές διευκολύνσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ερευνητής:

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από τα εννέα (9) μέλη βρέθηκαν παρόντα τα έξι (6) δηλαδή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π. ---------------------------------------------- Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 3 ης /2011 συνεδρίασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. Σήμερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) από 01/01/2012.

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (Ε.Κ.Α.Σ.) από 01/01/2012. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241) Πληροφορίες: Χ. Τσαμπανάκη Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215194 FAX: 2105230046 e-mail : diefpar@ika.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2005

ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 2005 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ Τ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τηλ.: 60, 6007 Έντυπο ΕΕ ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ 00 Κωδικός µονάδας ήµος ή Κοινότητα Νοικοκυριού: Κωδικός Απογραφέα: Βαθµός

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Επιστήμες Επικοινωνίας Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. 1 2 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης Ποσοτική Έρευνα με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων στο μισθωτό και άνεργο πληθυσμό της χώρας VPRC Δ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ VPRC

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Καποδιστρίου 96, 262 24 ΠΑΤΡΑ Τηλ.: 2613012630, Fax:2610315498 E-mail: info@apasxolisi-ellada.gr http://www.apasxolisi-ellada.gr ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό είναι εμπιστευτικό και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Ανθρωπίνων Πόρων. Η έρευνα γίνεται στα πλαίσια της διπλωµατικής εργασίας για την απόκτηση ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ανθρωπίνων Πόρων. Η έρευνα γίνεται στα πλαίσια της διπλωµατικής εργασίας για την απόκτηση ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ .Π.Μ.Σ. ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ µε εξειδίκευση στη ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων Η έρευνα γίνεται στα πλαίσια της διπλωµατικής εργασίας για την απόκτηση µεταπτυχιακού τίτλου. Σκοπό έχει τη µελέτη του θέµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ Φορέας Υλοποίησης Έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Ιδρυματικά Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ.: Νόρμα Βαβάτση - Χριστάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ερευνητής:

Διαβάστε περισσότερα

Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται Τα δικαιώματα στη δουλειά

Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται Τα δικαιώματα στη δουλειά Γίνε μέλος στη διεύθυνση byggnads.se/bli-medlem Grekiska Eλληνικά Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται Τα δικαιώματα στη δουλειά 2018-2020 1 Μην τους αφήνεις να σε εκμεταλλεύονται! Σίγουρα ξέρεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Η επαγγελµατική αποκατάσταση των αποφοίτων γεωγράφων στην ελληνική αγορά εργασίας (2011)

Η επαγγελµατική αποκατάσταση των αποφοίτων γεωγράφων στην ελληνική αγορά εργασίας (2011) Η επαγγελµατική αποκατάσταση των αποφοίτων γεωγράφων στην ελληνική αγορά εργασίας (2011) ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Φορέας υλοποίησης Παρατηρητήριο Απασχόλησης της Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ.) Περίοδος συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια ΕΓΓΡΑΦΟ 1 Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια 1. Την Τετάρτη 10/9/08, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισε η πρώτη φάση

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Για Την Εργοδότηση Ανέργων - Μάιος 2013

Σχέδια Για Την Εργοδότηση Ανέργων - Μάιος 2013 Σχέδια Για Την Εργοδότηση Ανέργων - Μάιος 2013 ΣΧΕΔΙΟ 1 ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Σύντομη Περιγραφή του Σχεδίου: Το Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΟΡΟΙ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΟΡΟΙ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΟΡΟΙ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 1) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του Δημοσίου Τομέα και τον ΟΤΑ για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (Προϋπολογισμός 120.000.000.).

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΚΑ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Οι αλλαγές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα 2017 Β ΕΚΔΟΣΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΚΑ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Οι αλλαγές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα 2017 Β ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΙΚΑ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ Οι αλλαγές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα 2017 Β ΕΚΔΟΣΗ 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο ανανεωμένος αυτός συνοπτικός ασφαλιστικός οδηγός έχει ως σκοπό την πληροφόρηση των μελών του Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

Αποκαλυπτική έρευνα της RE/MAX Europe για την κατοικία στην Ελλάδα

Αποκαλυπτική έρευνα της RE/MAX Europe για την κατοικία στην Ελλάδα Αποκαλυπτική έρευνα της RE/MAX Europe για την κατοικία στην Ελλάδα Οι κάτοικοι στην Ελλάδα μετακομίζουν κατά μέσο όρο 3 έως 5 φορές στη ζωή τους, διαμένουν σε ιδιόκτητη κατοικία σε ποσοστό περίπου 70%,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1. Ηλεκτρονική Έρευνα για το Ωράριο στις ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1. Ηλεκτρονική Έρευνα για το Ωράριο στις ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1 ΕΡΕΥΝΑ Ηλεκτρονική Έρευνα για το Ωράριο στις ελληνικές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2018 2 ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Αρ. πρωτ. 4825/ ΕΥΥΑΠ 4670/ για σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου με:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Αρ. πρωτ. 4825/ ΕΥΥΑΠ 4670/ για σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου με: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αρ. πρωτ. 4825/ ΕΥΥΑΠ 4670/ 06-12-2018 για σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου με: «Έναν Υπεύθυνο Έργου (Project Manager), ένα (1) Διοικητικό Στέλεχος (Administrative Staff),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡ.ΕΙΣ. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ

ΕΡ.ΕΙΣ. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΕΡ.ΕΙΣ. 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ /ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ & ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙ ΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των εργατοτεχνιτών/-τριών χαρτοποιίας, χαρτονοποιίας, χαρτοβιοµηχανίας και πολτού χάρτου όλης της Χώρας» (Πράξη Κατάθεσης Υπ. Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Θετικών Επιστημών 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ. Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας

ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ. Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΕΡΕΥΝΑ Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2018 2 ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι αλλαγές του Ν. 4336/2015 στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε ασφαλισμένους ιδιωτικού τομέα

Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι αλλαγές του Ν. 4336/2015 στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε ασφαλισμένους ιδιωτικού τομέα Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Οι αλλαγές του Ν. 4336/2015 στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε ασφαλισμένους ιδιωτικού τομέα Σεπτέμβριος 2015 Οι αλλαγές του Ν. 4336/2015 στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Πέρα από την τυπολογία της χρηματοδότησης, των εμπλεκόμενων ομάδων-στόχων και την διάρκεια, κάθε project διακρατικής κινητικότητας αποτελεί μια

Διαβάστε περισσότερα

3.2 Η εμπειρική προσέγγιση της προσφοράς εργασίας - Η επίδραση της ζήτησης επί της προσφοράς εργασίας

3.2 Η εμπειρική προσέγγιση της προσφοράς εργασίας - Η επίδραση της ζήτησης επί της προσφοράς εργασίας 3.2 Η εμπειρική προσέγγιση της προσφοράς εργασίας - Η επίδραση της ζήτησης επί της προσφοράς εργασίας Η νεοκλασική θεωρία της προσφοράς εργασίας που αναπτύξαμε προηγουμένως υποστηρίζει ότι οι επιλογές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 13.12.2016 COM(2016) 815 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 883/2004

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας

Μελέτη απορρόφησης αποφοίτων του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας των ετών 2005 & 2006 Μελέτη απορρόφησης του Α.Π.Θ. στην αγορά εργασίας Επιστημονικός Κλάδος: Τμήμα: Βιολογίας 1 Μελέτη απορρόφησης του ΑΠΘ στην αγορά εργασίας

Διαβάστε περισσότερα