ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/09, 23:59

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/09, 23:59"

Transcript

1 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Προθεσµία: 15/11/09, 23:59 Στόχοι Χρήση συναρτήσεων Χρήση µονοδιάστατων πινάκων Διαχείριση συµβολοσειρών Φορµαρισµένη έξοδος δεδοµένων Χρήση σχολίων και αναγνωσιµότητα προγράµµατος Συµµόρφωση µε προδιαγραφές εισόδου/εξόδου Πριν ξεκινήσετε Κατεβάστε και αποσυµπιέστε το αρχείο hw2tests.tgz το οποίο περιέχει ενδεικτικές εισόδους και εξόδους για κάθε στάδιο. Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας στο χαρτί. Αποφασίστε τι µεταβλητές θα χρειαστείτε, τι ονόµατα θα τους δώσετε, αν χρειάζονται σταθερές κι αν ναι για ποιες ποσότητες και τι δοµές θα χρησιµοποιήσετε για κάθε λειτουργία. Μη διστάζετε να ζητήσετε βοήθεια! Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το forum προγραµµατισµού ( και φυσικά . Μην προσπαθήσετε να γράψετε το πρόγραµµα ολόκληρο από την αρχή. Για κάθε στάδιο που ολοκληρώνετε, βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και µετά να προχωράτε στο επόµενο στάδιο. Σε κάθε στάδιο σας δίνουµε µια εκτίµηση της δυσκολίας του (διαβάθµιση απο 1 έως 4). Η εργασία αυτή είναι ατοµική. Μπορείτε να συζητάτε τις ασκήσεις µε συµφοιτητές σας αλλά δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή κώδικα µε οποιοδήποτε τρόπο. Ξεκινήστε νωρίς! Ο προγραµµατισµός είναι πάντα ΠΟΛΥ πιο χρονοβόρος από ό,τι περιµένετε. Εκπρόθεσµες ασκήσεις δε γίνονται δεκτές.

2 'Ασκηση: Αυτόµατος διορθωτής διαγωνισµάτων Θα γράψετε ένα πρόγραµµα το οποίο χρησιµοποιείται για να κάνει αυτόµατη διόρθωση ενός τεστ πολλαπλών απαντήσεων. Το πρόγραµµα διαβάζει τις σωστές απαντήσεις, διαβάζει τις απαντήσεις των φοιτητών και υπολογίζει το σκορ κάθε φοιτητή και στοιχειώδη στατιστικά για την απόδοση της τάξης. Ακολουθούν λεπτοµερείς οδηγίες για το πώς πρέπει να λειτουργεί το πρόγραµµά σας και στάδια κατασκευής του. ΜΗΝ προσπαθήσετε να γράψετε όλο το πρόγραµµα σε ένα βήµα γιατί θα κάνετε λάθη και θα σας πάρει πολύ περισσότερο χρόνο. Κάθε στάδιο χτίζει πάνω στο προηγούµενο. Υπάρχει περίπτωση ένα στάδιο να µεταβάλλει τον κώδικα προηγουµένου σταδίου. Στάδιο 1: Εισαγωγή δεδοµένων και έλεγχος απαντήσεων ( ) Γράψτε ένα πρόγραµµα το οποίο διαβάζει και βαθµολογεί τις απαντήσεις που έδωσαν 15 φοιτητές σε ένα τεστ που πολλαπλών απαντήσεωντο πρόγραµµά σας πρέπει να εκτελεί τις εξής λειτουργίες: Διαβάζει από το πληκτρολόγιο µια συµβολοσειρά η οποία αποτελείται από χαρακτήρες 'Α', 'Β', 'C' και 'D' και αναπαριστά τις σωστές απαντήσεις. Μπορείτε να θεωρήσετε ότι υπάρχουν ακριβώς 20 ερωτήµατα. Για κάθε φοιτητή, διαβάζει από το πληκτρολόγιο ένα τετραψήφιο ακέραιο ο οποίος αναπαριστά τον αριθµό µητρώου ενός φοιτητή και µια συµβολοσειρά η οποία αποτελείται από 20 χαρακτήρες που αναπαριστούν τις απαντήσεις που έδωσε ο φοιτητής. Μπορείτε να θεωρήσετε ότι ο φοιτητής απάντησε όλα τα ερωτήµατα και οι απαντήσεις είναι πάντα 'A' ή 'B' ή 'C' ή 'D'. Κάθε φορά που διαβάζει τις απαντήσεις ενός φοιτητή, τις συγκρίνει µε τις σωστές απαντήσεις και αποθηκεύει το σκορ του φοιτητή (πλήθος απαντήσεων που δόθηκαν σωστά) Στο τέλος, εκτυπώνει για κάθε φοιτητή τον αριθµό µητρώου, ο οποίος καταλαµβάνει 4 θέσεις (µε µηδενικά στην αρχή αν χρειάζεται), άνω-κάτω τελεία και τέλος το σκορ, το οποίο πρέπει να είναι ένας ακέραιος που καταλαµβάνει 3 θέσεις. Οι πληροφορίες για κάθε ένα φοιτητή εµφανίζονται σε νέα γραµµή. Το πρόγραµµά σας πρέπει να χρησιµοποιεί τα εξής: Ένα string (πίνακα χαρακτήρων) στο οποίο αποθηκεύονται οι σωστές απαντήσεις Ένα πίνακα ακεραίων στον οποίο αποθηκεύονται τα ΑΕΜ των φοιτητών Ένα πίνακα ακεραίων στον οποίο αποθηκεύονται τα σκορ των φοιτητών. Θεωρείστε ότι το ΑΕΜ και το σκορ κάθε φοιτητή βρίσκονται σε αντίστοιχες θέσεις στους δύο πίνακες. Εκτός από τα παραπάνω θα χρειαστείτε και άλλες βοηθητικές δοµές και µεταβλητές. Δείτε τα παραδείγµατα ενδεικτικής εισόδου και αντίστοιχης εξόδου γι'αυτό το στάδιο στο φάκελο stage1tests. Παρατηρείστε πώς δεν υπάρχουν µηνύµατα που ενηµερώνουν το χρήστη για το τι δεδοµένα πρέπει να δώσει.

3 Για να µπορέσετε να εµφανίζετε µηδενικά στην αρχή κάποιου ΑΕΜ που τα πρώτα του ψηφία είναι 0, υπάρχει ένας ειδικός κωδικός στο printf. Θα πρέπει να βρείτε µόνοι σας ποιος είναι αυτός. Ολοκληρώστε αυτό το στάδιο και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά πριν προχωρήσετε στο επόµενο. Στάδιο 2: Μεταβλητός αριθµός φοιτητών/ερωτήσεων ( ) Στο προηγούµενο στάδιο θεωρήσατε ότι ο αριθµός των ερωτήσεων είναι πάντα 20 και ο αριθµός των φοιτητών πάντα 15. Σε αυτό το στάδιο θα αλλάξετε το πρόγραµµά σας ώστε να µπορεί να λειτουργήσει για µεταβλητό αριθµό ερωτήσεων και φοιτητών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν ξεπερνούν το 20 και το 15 αντίστοιχα. Προσθέστε κώδικα στην αρχή του προγράµµατος ο οποίος: διαβάζει το πλήθος των ερωτήσεων αν το πλήθος υπερβαίνει το 20 ή είναι µικρότερο του 1, το ξαναδιαβάζει έως ότου δοθεί αριθµός στο σωστό εύρος διαβάζει το πλήθος των φοιτητών αν το πλήθος υπερβαίνει το 15 ή είναι µικρότερο του 1, το ξαναδιαβάζει έως ότου δοθεί αριθµός στο σωστό εύρος µεταβάλλει τον υπόλοιπο κώδικα του πρώτου σταδίου ώστε να λειτουργεί για το συγκεκριµένο αριθµό φοιτητών και ερωτήσεων. Οι θέσεις των πινάκων που "περισσεύουν" µένουν κενές και δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται πουθενά. Δείτε τα παραδείγµατα ενδεικτικής εισόδου και αντίστοιχης εξόδου γι'αυτό το στάδιο στο φάκελο stage2tests Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση καθολικών µεταβλητών. Ολοκληρώστε αυτό το στάδιο και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά πριν προχωρήσετε στο επόµενο. Στάδιο 3: Εισαγωγή συναρτήσεων ( ) Στο πρώτο στάδιο, ο έλεγχος ορθότητας των απαντήσεων κάθε φοιτητή έγινε µέσα στη main. Σε αυτό το στάδιο θα µεταβάλλετε το πρόγραµµά σας ώστε αυτός ο έλεγχος να γίνεται µέσω µιας συνάρτησης την οποία καλείτε από τη main. Γράψτε µια συνάρτηση η οποία συγκρίνει τις απαντήσεις που έδωσε ένας φοιτητής µε τις σωστές απαντήσεις και υπολογίζει και αποθηκεύει το σκορ του στον αντίστοιχο πίνακα. Η συνάρτησή σας πρέπει οπωσδήποτε να παίρνει ως παραµέτρους τον πίνακα των σκορ και τον πίνακα που περιέχει τις σωστές απαντήσεις. Θα χρειαστούν κι άλλες παράµετροι - πρέπει να αποφασίσετε ποιες. Η συνάρτηση δε χρειάζεται να επιστρέφει τίποτα. Καλέστε τη συνάρτησή σας στο κατάληλο σηµείο της main. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση καθολικών µεταβλητών. Για τον έλεγχο του προγράµµατός σας µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τα ίδια παραδείγµατα εισόδου/

4 εξόδου µε το στάδιο 2. Ολοκληρώστε αυτό το στάδιο και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά πριν προχωρήσετε στο επόµενο. Στάδιο 4: Υπολογισµός στατιστικών ( ) Γράψτε µια συνάρτηση η οποία παίρνει ως παραµέτρους τον πίνακα των σκορ και ό,τι άλλο χρειάζεται και κάνει τους εξής υπολογισµούς: Μετρά πόσοι φοιτητές έχουν απαντήσει σωστά τουλάχιστον το 90% των ερωτήσεων Μετρά πόσοι φοιτητές έχουν απαντήσει σωστά τουλάχιστον το 70% των ερωτήσεων, αλλά λιγότερο από το 90% Μετρά πόσοι φοιτητές έχουν απαντήσει σωστά τουλάχιστον το 50% των ερωτήσεων, αλλά λιγότερο από το 70% Μετρά πόσοι φοιτητές έχουν απαντήσει σωστά λιγότερο από το 50% των ερωτήσεων Μετά τους υπολογισµούς, η συνάρτησή σας πρέπει να εκτυπώνει τα αποτελέσµατα ως εξής: Στην πρώτη γραµµή εµφανίζεται ο βαθµός Α, άνω-κάτω τελεία, και το πλήθος των φοιτητών της πρώτης κατηγορίας. Το πλήθος καταλαµβάνει 2 θέσεις. Στη δεύτερη γραµµή εµφανίζεται ο βαθµός B, άνω-κάτω τελεία, και το πλήθος των φοιτητών της δεύτερης κατηγορίας. Το πλήθος καταλαµβάνει 2 θέσεις. Στην τρίτη γραµµή εµφανίζεται ο βαθµός C, άνω-κάτω τελεία, και το πλήθος των φοιτητών της τρίτης κατηγορίας. Το πλήθος καταλαµβάνει 2 θέσεις. Στην τέταρτη γραµµή εµφανίζεται ο βαθµός F, άνω-κάτω τελεία, και το πλήθος των φοιτητών της τέταρτης κατηγορίας. Το πλήθος καταλαµβάνει 2 θέσεις. Καλέστε τη συνάρτησή σας στο τέλος της main. Δείτε τα παραδείγµατα ενδεικτικής εισόδου και αντίστοιχης εξόδου γι'αυτό το στάδιο στο φάκελο stage4tests. Στάδιο 5: Επαλήθευση () Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραµµά σας διαβάζει την είσοδο και εκτυπώνει την έξοδο ακριβώς όπως περιγράφεται παραπάνω. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε και το διαθέσιµο εκτελέσιµο προγραµµα για να δείτε πώς πρέπει να λειτουργεί το πρόγραµµά σας. Χρησιµοποιήστε ανακατεύθυνση και την εντολή diff όπως περιγράφεται στο πρώτο σετ ασκήσεων.

5

6 Πώς να παραδώσετε τη δουλειά σας (Ακολουθείστε τις οδηγίες ακριβώς αλλιώς η άσκησή σας δε θα διορθωθεί και θα θεωρηθεί µη παραδοτέα) Αποθηκεύστε το πρόγραµµά σας σε ένα αρχείο µε όνοµα hw2.c Κατασκευάστε ένα φάκελο µε όνοµα επ ώνυμο_ όνομα_ ΑΕΜ _ και αντιγράψτε µέσα σε αυτόν το hw2.c Πηγαίνετε στο φάκελο µέσα στον οποίο βρίσκεται το επ ώνυμο_ όνομα_ ΑΕΜ _ που κατασκευάσατε και γράψτε την παρακάτω εντολή: tar czf epwnumo_onoma_aem_ .tgz epwnumo_onoma_aem_ Στείλτε στη διεύθυνση και ένα αντίγραφο (CC) στον εαυτό σας µε θέµα (subject) "CE120 hw2 tmimax " (όπου Χ είναι ο αριθµός του τµήµατος σας, δηλαδή 1-5) και επικολληµένο αρχείο το epwnumo_onoma_aem_ .tgz Όταν έρθει το αντίγραφο που στείλατε στον εαυτό σας, επιβεβαιώστε οτι περιέχει το σωστό αρχείο και ότι το αρχείο περιέχει τον κώδικά σας. Αν έχει γίνει κάποιο λάθος µπορείτε να ξαναστείλετε την άσκηση, εφόσον δεν έχει περάσει η προθεσµία.

7 Παράρτηµα Α: Ανακατεύθυνση στο Linux Μέχρι στιγµής, έχετε δεί πως να γράφετε ένα πρόγραµµα που διαβάζει από το πληκτρολόγιο και γράφει στην οθόνη. Αυτό που συµβαίνει στην πραγµατικότητα είναι ότι το πρόγραµµα διαβάζει από το λεγόµενο standard input (stdin, προκαθορισµένη είσοδος) και γράφει στο λεγόµενο standard output (stdout, προκαθορισµένη έξοδος). Τυπικά, το standard input είναι συνδεδεµένο µε το πληκτρολόγιο και το standard output µε την οθόνη. Στην πρώτη άσκηση του σηµερινού εργαστηρίου θέλουµε να διαβάσουµε από το πληκτρολόγιο 120 αριθµούς. Αυτό είναι αρκετά µεγάλο νούµερο - θα ήταν πιο πρακτικό αν είχαµε αυτούς τους αριθµούς σε ένα αρχείο και διαβάζαµε από το αρχείο. Το Linux µας επιτρέπει να επιτύχουµε κάτι τέτοιο µε την "ανακατεύθυνση". Όταν το πρόγραµµα παράγει έξοδο, µπορούµε να την ανακατευθύνουµε από την οθόνη σε ένα αρχείο. Οµοίως, όταν το πρόγραµµα θέλει να διαβάσει είσοδο, την ανακατευθύνουµε ώστε να γίνεται από αρχείο, αντί από το πληκτρολόγιο. Για να ανακατευθύνουµε την είσοδο χρησιµοποιούµε το ειδικό σύµβολο < Παράδειγµα:./myprogram < input Το πρόγραµµα myprogram παίρνει την είσοδό του από το αρχείο input. Για να ανακατευθύνουµε την έξοδο χρησιµοποιούµε το ειδικό σύµβολο > Παράδειγµα:./myprogram > output Το πρόγραµµα myprogram γράφει την έξοδό του στο αρχείο output. Παράδειγµα:./myprogram < input > output Το πρόγραµµα myprogram παίρνει την είσοδό του από το αρχείο input και γράφει την έξοδό του στο αρχείο output. Γράψτε σε ένα αρχείο µε όνοµα data.c το παρακάτω πρόγραµµα: #include<stdio.h> int main(int argc, char *argv[]) { int i; for (i=0; i<120; i++) { printf( %d\n, i); } return 0; } Κάντε compile κι εκτελέστε το. Θα δείτε να τυπώνει στην οθόνη 120 αριθµούς. Τώρα, εκτελέστε το µε ανακατεύθυνση εξόδου προς ένα αρχείο µε όνοµα data:./data > numbers.txt Δε θα εµφανιστεί τίποτα στην οθόνη, αλλά αν ανοίξετε το numbers.txt θα δείτε µέσα τους 120 ακεραίους.

8 Παράρτηµα Β: Σύγκριση αρχείων Η εντολή diff του Linux χρησιµοποιείται για να ελέγχουµε αν δυο αρχεία είναι ίδια. Δοκιµάστε τη! Φτιάξτε ένα αντίγραφο του αρχείου data.c από το προηγούµενο παράρτηµα και ονοµάστε το data2.c. Μετά, στη γραµµή εντολής γράψτε: diff -b data.c data2.c Δε θα βγεί τίποτα γιατί τα αρχεία είναι ίδια. Τώρα, κάντε κάποιες αλλαγές στο data2.c και ξαναδοκιµάστε. To diff θα παρουσιάσει όλες τις διαφορές ανάµεσα στα δύο προγράµµατα. Μπορείτε να χρησιµοποιείτε ανακατεύθυνση για να εκτυπώνετε την έξοδο ενός προγράµµατός σας σε αρχείο, να κάνετε το ίδιο και για την έξοδο του εκάστοτε εκτελέσιµου που σας δίνουµε και µετά να χρησιµοποιήσετε diff για να δείτε αν τα αποτελέσµατα είναι ίδια. Με τον ίδιο τρόπο θα ελέγχουµε κι εµείς τα αποτελέσµατα των προγραµµάτων σας όποτε είναι δυνατό. Παράρτηµα C: Μαθηµατική βιβλιοθήκη Αν το πρόγραµµά σας χρησιµοποιεί συναρτήσεις από τη µαθηµατική βιβλιοθήκη (όπως οι sin, cos, round, κτλ), τότε πρέπει να κάνετε δύο πράγµατα για παραχθεί εκτελέσιµο: 1. Να προσθέσετε τη γραµµή #include<math.h> στην αρχή του προγράµµατος. 2. Όταν κάνετε compile να προσθέσετε την επιλογή -lm στο τέλος της εντολής (gcc)

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 6/11/11, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 6/11/11, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Προθεσµία: 6/11/11, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης Οδηγίες αποστολής άσκησης Παράρτηµα Α: Ανακατεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 5/12/10, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 5/12/10, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 Προθεσµία: 5/12/10, 23:59 Στόχοι structs Πίνακες Συναρτήσεις Συµβολοσειρές Χρήση µεταβλητών και σταθερών Χρήση τελεστών Χρήση δοµών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 10/11/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 10/11/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Προθεσµία: 10/11/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης 1 Εκφώνηση άσκησης 2 Οδηγίες αποστολής άσκησης Παράρτηµα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Προθεσµία: 10/12/2014, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Προθεσµία: 10/12/2014, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Προθεσµία: 10/12/2014, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας πριν ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 7/1/2014, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 7/1/2014, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Προθεσµία: 7/1/2014, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης 1 Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/10, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 15/11/10, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 Προθεσµία: 15/11/10, 23:59 Στόχοι Πίνακες Συναρτήσεις Συµβολοσειρές Χρήση µεταβλητών και σταθερών Χρήση τελεστών Χρήση δοµών ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 8/1/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 8/1/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Προθεσµία: 8/1/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 25/11/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 25/11/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Προθεσµία: 25/11/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης 1 Εκφώνηση άσκησης 2 Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 18/12/12, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: 18/12/12, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Προθεσµία: 18/12/12, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης 1 Οδηγίες αποστολής άσκησης Διαδικαστικά Η εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 27/11/11, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: 27/11/11, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Προθεσµία: 27/11/11, 22:00 Περιεχόµενα Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Εκφώνηση άσκησης Οδηγίες αποστολής άσκησης Πριν ξεκινήσετε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: Τρίτη 4/11/2014, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: Τρίτη 4/11/2014, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Προθεσµία: Τρίτη 4/11/2014, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας στο χαρτί.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Πέµπτη 17/12/2015, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Πέµπτη 17/12/2015, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Προθεσµία: Πέµπτη 17/12/2015, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 22/12/10, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 22/12/10, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 Προθεσµία: 22/12/10, 23:59 Στόχοι Λίστες Χρήση συναρτήσεων Χρήση δοµών ελέγχου Φορµαρισµένη είσοδος και έξοδος δεδοµένων Χρήση σχολίων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 13/1/13, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 13/1/13, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Προθεσµία: 13/1/13, 22:00 Περιεχόµενα Διαδικαστικά Εκφώνηση άσκησης (Στάδιο 0, Στάδιο 1, Στάδιο 2, Στάδιο 3, Στάδιο 4, Στάδιο 5) Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 25/11/13, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 25/11/13, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Προθεσµία: 25/11/13, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας στο χαρτί. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: Τρίτη 10/11/2015, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: Τρίτη 10/11/2015, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Προθεσµία: Τρίτη 10/11/2015, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας στο χαρτί.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσμία: Τετάρτη 9/11/2016, 21:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσμία: Τετάρτη 9/11/2016, 21:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Προθεσμία: Τετάρτη 9/11/2016, 21:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε ΟΛΗ την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραμμά σας στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσμία: 17/1/14, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσμία: 17/1/14, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Προθεσμία: 17/1/14, 22:00 Περιεχόμενα Διαδικαστικά Οδηγίες Αποστολής Εκφώνηση άσκησης (Στάδιο 0, Στάδιο 1, Στάδιο 2, Στάδιο 3, Στάδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσμία: Τετάρτη 23/11/2016, 21:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσμία: Τετάρτη 23/11/2016, 21:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Προθεσμία: Τετάρτη 23/11/2016, 21:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραμμά σας στο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Συµβολοσειρές, πίνακες Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο µε όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Τετάρτη 7/12/2016, 21:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3. Προθεσµία: Τετάρτη 7/12/2016, 21:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Προθεσµία: Τετάρτη 7/12/2016, 21:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε όλη την εκφώνηση προσεκτικά πριν ξεκινήσετε να γράφετε κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 22/12/2016, 21:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4. Προθεσµία: 22/12/2016, 21:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Προθεσµία: 22/12/2016, 21:00 Διαδικαστικά Η εργασία αυτή µπορεί να γίνει σε οµάδες µέχρι 2 ατόµων. Δεν είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 3/12/2018, 23:59

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1. Προθεσµία: 3/12/2018, 23:59 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 Προθεσµία: 3/12/2018, 23:59 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας στο χαρτί. Ίσως

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Δοµές ελέγχου (συνθήκες, επαναλήψεις) Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Συµβολοσειρές, πίνακες Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο µε όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Τελεστές, σταθερές Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο µε όνοµα lab2.

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Αναδροµή Σηµείωση: Απαγορεύονται static και global µεταβλητές. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Στόχοι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 Δοµές ελέγχου και επανάληψης Μεταβλητές/σταθερές Μορφοποιηµένη έξοδος Ανάπτυξη αλγορίθµων Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 13ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 13 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Αναδροµή Σηµείωση: Απαγορεύονται static και global µεταβλητές. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 6ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 6ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορµαρισµένη είσοδος και έξοδος Αριθµητική χαρακτήρων Δοµές ελέγχου Δοµές επανάληψης Πίνακες Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 6ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 6ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορµαρισµένη είσοδος και έξοδος Αριθµητική χαρακτήρων Δοµές ελέγχου Δοµές επανάληψης Πίνακες Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορµαρισµένη είσοδος και έξοδος Αλφαριθµητικά Δείκτες Προσοχή: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση goto. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Ποιος πρέπει να ολοκληρώσει αυτή την εργασία? Φοιτητές έτους >=2 που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Προθεσµία: 9/1/2015, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Προθεσµία: 9/1/2015, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Προθεσµία: 9/1/2015, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά. Ολοκληρώστε κάθε ένα στάδιο πριν προχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Στόχοι Δοµές ελέγχου (συνθήκες, επαναλήψεις) Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1: Πηγαίνετε στο φάκελο ce120 και κατασκευάστε µέσα σε αυτόν ένα φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 9ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορμαρισμένη είσοδος και έξοδος Αλφαριθμητικά Δείκτες Προσοχή: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση goto. Πριν ξεκινήσετε Πηγαίνετε στο

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 3ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 3ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Εξάσκηση στη βασική είσοδο / έξοδο Εξάσκηση στη χρήση µεταβλητών Δυαδικοί τελεστές Φορµαρισµένη έξοδος Πριν ξεκινήσετε Βήµα 1:

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 5ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 5ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Εξάσκηση στη βασική είσοδο / έξοδο Εξάσκηση στη χρήση μεταβλητών Φορμαρισμένη είσοδος και έξοδος Δομές ελέγχου Δομές επανάληψης

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 8ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 8ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορμαρισμένη είσοδος και έξοδος Πίνακες Αλφαριθμητικά Συναρτήσεις Προσοχή: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση goto. Πριν ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 8ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραμματισμός Ι Εργαστήριο 8ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Φορμαρισμένη είσοδος και έξοδος Πίνακες Αλφαριθμητικά Συναρτήσεις Προσοχή: Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση goto. Πριν ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

abistarakis PASS - Σωστή κατασκευή tgz και ονοµασία αρχείων

abistarakis PASS - Σωστή κατασκευή tgz και ονοµασία αρχείων Στις επόµενες σελίδες µπορείτε να δείτε ενδεικτικούς βαθµούς και σχόλια για το lab1. Επειδή αυτό ήταν το πρώτο εργαστήριο, οι βαθµοί δε θα µετρήσουν (δηλαδή όποιος βαθµολογήθηκε µε fail δε θα πάρει απουσία)

Διαβάστε περισσότερα

lab7: Συμβολοσειρές Συμβολοσειρές Ασφάλεια εισόδου Αναγνωσιμότητα κώδικα (σχόλια, στοίχιση, περιγραφικά ονόματα μεταβλητών, κτλ.)

lab7: Συμβολοσειρές Συμβολοσειρές Ασφάλεια εισόδου Αναγνωσιμότητα κώδικα (σχόλια, στοίχιση, περιγραφικά ονόματα μεταβλητών, κτλ.) 2016-2017: Προγραμματισμός 1 - Εργαστήριο 7 1 /5 Προετοιμασία: lab7: Συμβολοσειρές 1. Πλοηγηθείτε στον κατάλογο ce120 2. Κατασκευάστε μέσα στο ce120 ένα νέο κατάλογο με όνομα lab7 3. Ολοκληρώστε τις ασκήσεις

Διαβάστε περισσότερα

lab13grades 449 PASS 451 PASS PASS FAIL 1900 FAIL Page 1

lab13grades 449 PASS 451 PASS PASS FAIL 1900 FAIL Page 1 ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ 449 PASS 451 PASS 476-1733 PASS 1779-1899 FAIL 1900 FAIL Page 1 1901 PASS 1904 PASS 1908 PASS 1909 PASS 1910 - Page 2 1911 PASS 1914 Οριακό PASS 1915 PASS 1926 PASS Page 3 1927 PASS 1928 Οριακό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Ποιος πρέπει να ολοκληρώσει αυτή την εργασία? Φοιτητές έτους >= 2 που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ Γ'

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ Γ' ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ - ΜΕΡΟΣ Γ' ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 Προθεσµία : ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/09, 23:59 Στόχοι Οι στόχοι αυτού του τµήµατος της εργασίας είναι: Εισαγωγή κίνησης Αλληλεπίδραση

Διαβάστε περισσότερα

CE 120. Φροντιστήριο 14/10/2011

CE 120. Φροντιστήριο 14/10/2011 CE 120 Φροντιστήριο 14/10/2011 1 Απολογισµός εργαστηρίου Βρείτε το τµήµα σας στη σελίδα του µαθήµατος. Να ξέρετε τον Α.Μ. σας πριν το επόµενο εργαστήριο. Φτιάξτε ένα καλογραµµένο αρχείο σαν το errors.txt

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο VΙ: Προσπέλαση Αρχείων. 5.1 Αρχεία δεδομένων.

Κεφάλαιο VΙ: Προσπέλαση Αρχείων. 5.1 Αρχεία δεδομένων. Κεφάλαιο VΙ: Προσπέλαση Αρχείων. 5.1 Αρχεία δεδομένων. Έως τώρα σε ένα πρόγραμμα έχουμε μάθει να εισάγουμε δεδομένα από το πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας την συνάρτηση scanf() και να εκτυπώνουμε δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

lab2grades - Στη scanf υπολογίζετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες %5.2f προδιαγραφές που ζητούνται στην εκφώνηση. -

lab2grades - Στη scanf υπολογίζετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες %5.2f προδιαγραφές που ζητούνται στην εκφώνηση. - Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 1375 - Καλή στοίχηση, σωστά ονόµατα µεταβλητών, όµως δεν έχετε δηλώσει ως σταθερές το ΦΠΑ και την τιµή ανά τετραγωνικό µέτρο για τη µοκέτα. - Στη scanf υπολογίζετε τουλάχιστον 5 χαρακτήρες

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλια. lab5 PASS PASS PASS PASS PASS. Οριακά PASS - Καλή δουλειά

Βαθμός Σχόλια. lab5 PASS PASS PASS PASS PASS. Οριακά PASS - Καλή δουλειά Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 1194 1238 1239 1240 1241 - Καλή δουλειά 1242 1243 1244 1245 - Κακή χρήση συναρτήσεων. Κάνεις τον ίδιο έλεγχο και εντός και εκτός της συνάρτησης. Θα έπρεπε να έχεις βρεί ένα τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

scanf() scanf() stdin scanf() printf() int float double %lf float

scanf() scanf() stdin scanf() printf() int float double %lf float Εισαγωγή Στον Προγραµµατισµό «C» Είσοδος Δεδοµένων Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Τµήµα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Νικόλαος Δ. Τσελίκας Νικόλαος Προγραµµατισµός Δ. Τσελίκας Ι Η συνάρτηση scanf() Η συνάρτηση

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 18η: Διαχείρηση Αρχείων

Διάλεξη 18η: Διαχείρηση Αρχείων Διάλεξη 18η: Διαχείρηση Αρχείων Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης Εισαγωγή στην Επιστήμη Υπολογιστών Πρατικάκης (CSD) Αρχεία CS100, 2015-2016 1 / 24 Η βιβλιοθήκη Εισόδου/Εξόδου Στο stdioh

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η γλώσσα προγραμματισμού C ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: Εκφράσεις, πίνακες και βρόχοι 14 Απριλίου 2016 Το σημερινό εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Σχόλια. lab6 PASS PASS. - Πολύ καλή δουλειά, αλλά προσπάθησε να κάνεις την άσκηση χρησιµοποιώντας συναρτήσεις από το string.

Βαθμός Σχόλια. lab6 PASS PASS. - Πολύ καλή δουλειά, αλλά προσπάθησε να κάνεις την άσκηση χρησιµοποιώντας συναρτήσεις από το string. Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 1194 1238 1239 1240 1241 1242 1243 - Πολύ καλή δουλειά κατά τα άλλα, µπράβο. - Πολύ καλή δουλειά, αλλά προσπάθησε να κάνεις την άσκηση χρησιµοποιώντας συναρτήσεις από το string.h

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 4ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

Προγραµµατισµός Ι Εργαστήριο 4ο Ακαδ. Έτος ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 Στόχοι Εξάσκηση στη βασική είσοδο / έξοδο Εξάσκηση στη χρήση µεταβλητών Φορµαρισµένη είσοδος και έξοδος Δοµές ελέγχου Πριν ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι. Χαρακτήρες. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Προγραμματισμός Ι. Χαρακτήρες. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Χαρακτήρες Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Νικόλαος Προγραμματισμός Δ. Τσελίκας Ι Χαρακτήρες - Εισαγωγή Έως τώρα έχουμε κατά κύριο λόγο χρησιμοποιήσει τους αριθμητικούς τύπους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: Τετάρτη 25/11/2015, 22:00

ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2. Προθεσµία: Τετάρτη 25/11/2015, 22:00 ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Προθεσµία: Τετάρτη 25/11/2015, 22:00 Διαβάστε πριν ξεκινήσετε Διαβάστε την εκφώνηση προσεκτικά και σχεδιάστε το πρόγραµµά σας πριν

Διαβάστε περισσότερα

lab2 -Στην printf να βάζεις \n έτσι ώστε να αλλάζει γραµµή όποτε σου εµφανίζει κάποιο µήνυµα.

lab2 -Στην printf να βάζεις \n έτσι ώστε να αλλάζει γραµµή όποτε σου εµφανίζει κάποιο µήνυµα. Α. Μ. Βαθμός Σχόλιο 1183 lab2 - Πολύ καλή δουλειά κατά τα άλλα 1194 1238 1239 FAIL 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 - πολύ καλό (*υπάρχουν οι τελεστές = ). Ο κώδικας είναι καλά σχολιασµένος -

Διαβάστε περισσότερα

lab14grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ

lab14grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 00497 lab14grades - Σωστός έλεγχος του argc για όλες τις περιπτώσεις. - Θα έπρεπε να καλέσεις τη συνάρτηση strlen_r και στην περίπτωση του κενού string, strlen_r("\0"). - Σωστή χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Αρχείων Κειµένου

Επεξεργασία Αρχείων Κειµένου Επεξεργασία Αρχείων Κειµένου Στην ενότητα αυτή θα µελετηθούν τα εξής επιµέρους θέµατα: Αρχεία Κειµένου Γενικά Συναρτήσεις Επεξεργασίας Αρχείων Κειµένου ΕΠΛ 132 Αρχές Προγραµµατισµού ΙΙ 1 Αρχεία Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές λύσεις και στατιστικά

Ενδεικτικές λύσεις και στατιστικά Προγραμματισμός 1 Σύντομο Quiz 25/9/9 Ενδεικτικές λύσεις και στατιστικά Ερώτηση 1: Γράψτε παρακάτω συνάρτηση η οποία δέχεται ως παραμέτρους ένα string και ένα χαρακτήρα και επιστρέφει τον αριθμό των εμφανίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Α. unsigned int Β. double. Γ. int. unsigned char x = 1; x = x + x ; x = x * x ; x = x ^ x ; printf("%u\n", x); Β. unsigned char

Α. unsigned int Β. double. Γ. int. unsigned char x = 1; x = x + x ; x = x * x ; x = x ^ x ; printf(%u\n, x); Β. unsigned char ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Εξετάσεις Β Περιόδου 2015 (8/9/2015) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:................................................................................ Α.Μ.:...............................................

Διαβάστε περισσότερα

lab13grades Άσκηση 2 -Σωστά απελευθερώνετε ολόκληρη τη λίστα και την κεφαλή

lab13grades Άσκηση 2 -Σωστά απελευθερώνετε ολόκληρη τη λίστα και την κεφαλή ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ 00497 -Δεν ελέγχετε αν η createlist εκτελλέστικε σωστά και δεν τερµατίζετε το πρόγραµµα σε διαφορετική -Σωστά βρίσκετε το σηµείο στο οποίο πρέπει να προστεθεί ο κόµβος. -Σωστά τερµατίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ #4 «Προγραμματισμός Η/Υ» - Τετράδιο Εργαστηρίου #4 2 Γενικά Στο Τετράδιο #4 του Εργαστηρίου θα αναφερθούμε σε θέματα διαχείρισης πινάκων

Διαβάστε περισσότερα

Sheet1_2. - Δεν υπάρχουν σχόλια συναρτήσεων - Να χρησιµοποιείς πιο περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών (και σίγουρα όχι απλούς χαρακτήρες όπως c, d) Page 1

Sheet1_2. - Δεν υπάρχουν σχόλια συναρτήσεων - Να χρησιµοποιείς πιο περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών (και σίγουρα όχι απλούς χαρακτήρες όπως c, d) Page 1 AEM 0001 0002 0003 0004 0005 0006 0007 COMMENTS οριακά -Υπολογίζεις λάθος τα στατιστικά. -Δεν βάζεις τα σχόλια µε βάση τις προδιαγραφές του φυλλαδίου. -Πρόσεξε λίγο την στοίχιση σε κάποια σηµεία. - Τα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στον Προγραµµατισµό. Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ

Εισαγωγή στον Προγραµµατισµό. Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Εισαγωγή στον Προγραµµατισµό Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Συναρτήσεις 19.11.16 Β. Ντουφεξή 2 Προβλήματα: Οσο μεγαλώνουν τα προγράμματα, γίνονται πιο πολύπλοκα.

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι. Προχωρημένα Θέματα. Δημήτρης Μιχαήλ. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Προγραμματισμός Ι. Προχωρημένα Θέματα. Δημήτρης Μιχαήλ. Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Προγραμματισμός Ι Προχωρημένα Θέματα Δημήτρης Μιχαήλ Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Ανακατεύθυνση Εισόδου/Εξόδου Συνήθως η τυπική είσοδος ενός προγράμματος (stdin) προέρχεται

Διαβάστε περισσότερα

3ο σετ σημειώσεων - Πίνακες, συμβολοσειρές, συναρτήσεις

3ο σετ σημειώσεων - Πίνακες, συμβολοσειρές, συναρτήσεις 3ο σετ σημειώσεων - Πίνακες, συμβολοσειρές, συναρτήσεις 5 Απριλίου 01 1 Πίνακες Είδαμε ότι δηλώνοντας μία μεταβλητή κάποιου συγκεκριμένου τύπου δεσμεύουμε μνήμη κατάλληλη για να αποθηκευτεί μία οντότητα

Διαβάστε περισσότερα

lab5 -Ο κώδικάς σου είναι σωστός αλλά από εδώ και στο εξής προσπάθησε να βάζεις σχόλια στην µορφή που ζητάει το φυλλάδιο

lab5 -Ο κώδικάς σου είναι σωστός αλλά από εδώ και στο εξής προσπάθησε να βάζεις σχόλια στην µορφή που ζητάει το φυλλάδιο AEM 0001 0002 0003 0004 0005 0006 0007 0008 0009 0012 COMMENTS -Ο κώδικάς σου είναι σωστός αλλά από εδώ και στο εξής προσπάθησε να βάζεις σχόλια στην µορφή που ζητάει το φυλλάδιο commenting_standard.pdf.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν έστειλες την άσκηση 1, και αυτό που έστειλες ήταν σκέτο αρχείο, όχι το tgz που ζητούσε η εκφώνηση.

Δεν έστειλες την άσκηση 1, και αυτό που έστειλες ήταν σκέτο αρχείο, όχι το tgz που ζητούσε η εκφώνηση. Α.Μ. ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Οκ 321 PASS -Το σχόλιο στην αρχή του προγράµµατος δεν είναι περιγραφικό. -Προσπάθησε να χρησιµοποιείς πιο περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών για να αποφεύγεις και τα πολλά σχόλια στον κώδικα.

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δομημένος Προγραμματισμός Ενότητα 5(γ): Εργαστηριακή Άσκηση Αναπλ. Καθηγητής: Κωνσταντίνος Στεργίου Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην C. Μορφή Προγράµµατος σε γλώσσα C

Εισαγωγή στην C. Μορφή Προγράµµατος σε γλώσσα C Εισαγωγή στην C Μορφή Προγράµµατος σε γλώσσα C Τµήµα Α Με την εντολή include συµπεριλαµβάνω στο πρόγραµµα τα πρότυπα των συναρτήσεων εισόδου/εξόδου της C.Το αρχείο κεφαλίδας stdio.h είναι ένας κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Π. Σταθοπούλου ή Οµάδα Α (Φοιτητές µε µονό αριθµό Μητρώου ) ιδασκαλία : Παρασκευή 11πµ-13µµ ΗΛ7

Π. Σταθοπούλου ή Οµάδα Α (Φοιτητές µε µονό αριθµό Μητρώου ) ιδασκαλία : Παρασκευή 11πµ-13µµ ΗΛ7 Π. Σταθοπούλου pstath@ece.upatras.gr ή pstath@upatras.gr Οµάδα Α (Φοιτητές µε µονό αριθµό Μητρώου ) ιδασκαλία : Παρασκευή 11πµ-13µµ ΗΛ7 Φροντιστήριο : ευτέρα 11πµ-12πµ ΗΛ4 Προηγούµενη ιάλεξη Εισαγωγικά

Διαβάστε περισσότερα

printf Οι κωδικοί (format codes) του printf για διάφορους τύπους δεδοµένων είναι:

printf Οι κωδικοί (format codes) του printf για διάφορους τύπους δεδοµένων είναι: printf Οι κωδικοί (format codes) του printf για διάφορους τύπους δεδοµένων είναι: %d για ακεραίους (int) %lf για κινητής υποδιαστολής διπλής ακρίβειας (double) %f για κινητής υποδιαστολής απλής ακρίβειας

Διαβάστε περισσότερα

Sheet2 Α.Μ FAIL. οριακό PASS. - Έπρεπε να χρησιµοποιήσετε συναρτήσεις από τη string.h

Sheet2 Α.Μ FAIL. οριακό PASS. - Έπρεπε να χρησιµοποιήσετε συναρτήσεις από τη string.h Α.Μ. 1375 FAIL 1413 1417 1420 1421 FAIL 1422 FAIL 1424 1425 FAIL 1426 FAIL - Πρώτα να ελέγχετε αν η malloc επέστρεψε NULL και µετά να προσπαθείτε να προσπελάσετε τη δεσµευµένη µνήµη - Όταν διαβάζετε string

Διαβάστε περισσότερα

lab11 - Να εκτυπώνεις πιο κατατοπιστικά µηνύµατα λάθους. Αν είναι όλα ίδια, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο αρχείο έχει πρόβληµα.

lab11 - Να εκτυπώνεις πιο κατατοπιστικά µηνύµατα λάθους. Αν είναι όλα ίδια, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο αρχείο έχει πρόβληµα. Α. Μ. Βαθμός Σχόλια 1183 FAIL - Πρώτα ελέγχουµε το argc και µετά κάνουµε προσπάθεια να προσπελάσουµε το argv. - Λάθος στην ανάγνωση του πρώτου αρχείου. Κάθε φορά που κάνεις fgetc διαβάζεις τον επόµενο

Διαβάστε περισσότερα

lab9grades Άσκηση 1 - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της series_cosh.

lab9grades Άσκηση 1 - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της series_cosh. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ - Μέτρια σχόλια. 00497 PASS - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της factorial. - Σωστοί τύποι (παραµέτρων και επιστρεφόµενης τιµής) της series_cosh. - Καλά ονόµατα µεταβλητών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΜ ή username. Sheet2

ΑΕΜ ή username. Sheet2 ΑΕΜ ή username ΒΑΘΜΟΣ 357 ΣΧΟΛΙΑ - Σωστοί τύποι και περιγραφικά ονόµατα µεταβλητών. Αν το price_euro το είχατε price_euro_liter (όπως κάνατε και µε το price_dollar_gallon) δε θα χρειαζόταν καν διευκρινιστικό

Διαβάστε περισσότερα

επιστρέφει αριθµό που προκύπτει µε αντιστροφή των στοιχείων του πρώτου

επιστρέφει αριθµό που προκύπτει µε αντιστροφή των στοιχείων του πρώτου ΑΕσΠΠ-Κεφ.10 Υποπρογράµµατα 1 1. Να γραφεί µία συνάρτηση για κάθε ένα από τα παρακάτω: i. Να δέχεται την ακτίνα ενός κύκλου και να επιστρέφει το εµβαδόν του. ii. Να δέχεται την ακτίνα ενός κύκλου και να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/ Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ I, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Ποιος πρέπ ει να ολοκληρώσει αυτή την εργασία? Φοιτητές έτους >2

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη παράμετρος είναι ένα αλφαριθμητικό μορφοποίησης

Η πρώτη παράμετρος είναι ένα αλφαριθμητικό μορφοποίησης Η συνάρτηση printf() Η συνάρτηση printf() χρησιμοποιείται για την εμφάνιση δεδομένων στο αρχείο εξόδου stdout (standard output stream), το οποίο εξ ορισμού συνδέεται με την οθόνη Η συνάρτηση printf() δέχεται

Διαβάστε περισσότερα

lab7 PASS -Δεν έχεις καθόλου σχόλια! Διάβασε το φυλλάδιο. PASS -Πολύ καλή εργασία µε σωστά και επεξηγηµατικά σχόλια. -Πρόσεξε την στοίχισή σου!

lab7 PASS -Δεν έχεις καθόλου σχόλια! Διάβασε το φυλλάδιο. PASS -Πολύ καλή εργασία µε σωστά και επεξηγηµατικά σχόλια. -Πρόσεξε την στοίχισή σου! AEM 0001 0002 0003 COMMENTS -Δεν έχεις καθόλου σχόλια! Διάβασε το φυλλάδιο. -Πολύ καλή εργασία µε σωστά και επεξηγηµατικά σχόλια. -Πρόσεξε την στοίχισή σου! -Τυπώνεις 1,2,3 αντί για AVAILABLE, RESERVED,

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Επαγγελµατική Κατάρτιση Κορυδαλλού "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ" (Ερωτήσεις Πιστοποίησης στην γλώσσα προγραµµατισµού C)

Ινστιτούτο Επαγγελµατική Κατάρτιση Κορυδαλλού ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (Ερωτήσεις Πιστοποίησης στην γλώσσα προγραµµατισµού C) Ινστιτούτο Επαγγελµατική Κατάρτιση Κορυδαλλού "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ" (Ερωτήσεις Πιστοποίησης στην γλώσσα προγραµµατισµού C) ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙ ΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ (γλώσσα προγραµµατισµού

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασιακός Προγραμματισμός

Διαδικασιακός Προγραμματισμός Τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Διαδικασιακός Προγραμματισμός Διάλεξη 9 η Χαρακτήρες Οι διαλέξεις βασίζονται στο βιβλίο των Τσελίκη και Τσελίκα C: Από τη Θεωρία στην Εφαρμογή Σωτήρης

Διαβάστε περισσότερα

lab6grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: Όλα οκ.

lab6grades ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: Όλα οκ. ΑΕΜ ΒΑΘΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑ Διαδικαστικά: Όλα οκ. 449 451 οριακό PASS οριακό PASS, αλλά τα ονόµατα σταθερών γράφονται πάντα µε κεφαλαία για να ξεχωρίζουν. Το max έπρεπε να ήταν MAX. - Ονόµατα µεταβλητών: Καλά, εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9: Συμβολοσειρές και Ορίσματα Γραμμής Εντολής Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε πώς ορίζονται και πώς χρησιμοποιούνται οι συμβολοσειρές στην C. Επίσης, θα μελετήσουμε κάποιες από τις συναρτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Αλφαριθµητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings)

Κεφάλαιο Αλφαριθµητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) Κεφάλαιο 9.1-9.2 Αλφαριθµητικές Σειρές Χαρακτήρων (Strings) ( ιάλεξη 19) ιδάσκων: ηµήτρης Ζεϊναλιπούρ 1) Strings στη C Ένα string είναι µία ακολουθία αλφαριθµητικών χαρακτήρων, σηµείων στίξης κτλ. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Η γλώσσα προγραμματισμού C

Η γλώσσα προγραμματισμού C Η γλώσσα προγραμματισμού C Εισαγωγή στη C Λίγα λόγια για την C Γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Dennis Richie στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (Bell Labs). Η

Διαβάστε περισσότερα

Mεταγλωττιστές. 4 ο εργαστηριακό μάθημα Λεξική ανάλυση και flex. Θεωρία

Mεταγλωττιστές. 4 ο εργαστηριακό μάθημα Λεξική ανάλυση και flex. Θεωρία Mεταγλωττιστές 4 ο εργαστηριακό μάθημα Λεξική ανάλυση και flex Σκοπός: Το μάθημα αυτό αναφέρεται: στις κανονικές εκφράσεις στην δομή και το περιεχόμενο του αρχείου-εισόδου του flex Γενικά Θεωρία Κατά την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα και το Πρώτο Πρόγραμμα C

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα και το Πρώτο Πρόγραμμα C ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα και το Πρώτο Πρόγραμμα C Στο εργαστήριο αυτό, θα ασχοληθούμε με δύο προγραμματιστικά περιβάλλοντα της γλώσσας C, το Dev-C++, το οποίο είναι εφαρμογή που τρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός. Εργαστήριο 6 Εντολές Επανάληψης Τα Εργαστηριακά Προγράμματα. Η δομή Επιλογής στη PASCAL. H δομή Επανάληψης στη PASCAL. Η εντολή επανάληψης for

Σκοπός. Εργαστήριο 6 Εντολές Επανάληψης Τα Εργαστηριακά Προγράμματα. Η δομή Επιλογής στη PASCAL. H δομή Επανάληψης στη PASCAL. Η εντολή επανάληψης for Εργαστήριο 6 Εντολές Επανάληψης Τα Εργαστηριακά Προγράμματα Η δομή Επιλογής στη PASCAL H δομή Επανάληψης στη PASCAL Η εντολή επανάληψης for Σκοπός Η εντολή επανάληψης while. 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 6 Εισαγωγή στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ 23/04/2012. Α. Να απαντήσετε με Σ ή Λ στις παρακάτω προτάσεις:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ 23/04/2012. Α. Να απαντήσετε με Σ ή Λ στις παρακάτω προτάσεις: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ 23/04/2012 ΘΕΜΑ Α Α. Να απαντήσετε με Σ ή Λ στις παρακάτω προτάσεις: 1. Κάθε βρόγχος που υλοποιείται με την εντολή Για μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η γλώσσα προγραμματισμού C ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Πίνακες, βρόχοι, συναρτήσεις 1 Ιουνίου 2017 Το σημερινό εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες: μια σύντομη εισαγωγή. Πίνακες χαρακτήρων: τα "Αλφαριθμητικά"

Πίνακες: μια σύντομη εισαγωγή. Πίνακες χαρακτήρων: τα Αλφαριθμητικά Πίνακες: μια σύντομη εισαγωγή Πίνακες χαρακτήρων: τα "Αλφαριθμητικά" Πίνακες(Arrays): έννοιες και ορισμοί Ορισμός: Πίνακας (array) = σύνολο μεταβλητών του ιδίου τύπου (int, float, char,...) με ένα κοινό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΥ ΕΞΑΜΗΝΟ : Α. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΥ ΕΞΑΜΗΝΟ : Α. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΥ ΕΞΑΜΗΝΟ : Α ΦΥΛΛΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ : 11 Αρχεία κειµένου - Αρχεία µε τύπο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη Παρατηρήσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Προγραμματιστικό Περιβάλλον Προγραμματιστικό Περιβάλλον Προγραμματίζοντας τις βασικές αριθμητικές πράξεις 2 ο Γυμνάσιο Παλλήνης Καθηγήτρια: Ευφροσύνη Σκιαδά Πρόσθεση Αφαίρεση Πολλαπλασιασμός Σύμβολα αριθμητικών πράξεων Διαίρεση Τι

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 5. Εαρινό Εξάμηνο

Εργαστήριο 5. Εαρινό Εξάμηνο Τομέας Υλικού και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών ΗΥ134 - Εισαγωγή στην Οργάνωση και Σχεδίαση Η/Υ 1 Εργαστήριο 5 Εαρινό Εξάμηνο 2012-2013 Στό χόι τόυ εργαστηρι όυ Χρήση στοίβας Αναδρομή Δομές δεδομένων Δυναμική

Διαβάστε περισσότερα

#include <stdlib.h> Α. [-128,127] Β. [-127,128] Γ. [-128,128]

#include <stdlib.h> Α. [-128,127] Β. [-127,128] Γ. [-128,128] ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ Εξετάσεις Α Περιόδου 2017 (27/1/2017) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:................................................................................ Α.Μ.:...............................................

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120)

Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Προγραμματισμός Ι (ΗΥ120) Διάλεξη 3: Είσοδος / Έξοδος, Βασικοί Τύποι, Δήλωση Μεταβλητών Ένα Ακόμα Παράδειγμα #include int main(int argc, char* argv[]) { } putchar('h'); putchar('e'); putchar('l');

Διαβάστε περισσότερα

int array[10]; double arr[5]; char pin[20]; Προγραµµατισµός Ι

int array[10]; double arr[5]; char pin[20]; Προγραµµατισµός Ι Εισαγωγή Στον Προγραµµατισµό «C» Πίνακες Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Τµήµα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Νικόλαος Δ. Τσελίκας Νικόλαος Προγραµµατισµός Δ. Τσελίκας Ι Πίνακες στη C Ένας πίνακας στη C είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2017 http://eclass.duth.gr/courses/tme274 Human Resource Management - Fall 2017 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα