Ε-News. Σημαντικά έργα για το Τεύχος 57 Δεκέμβριος 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ε-News. Σημαντικά έργα για το Τεύχος 57 Δεκέμβριος 2011"

Transcript

1 Ε-News Τεύχος 57 Δεκέμβριος 2011 Σημαντικά έργα για το 2011 Το 2011 χαρακτηρίστηκε από έργα που είχαν ως κύριο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της χρονιάς στην Ελλάδα και στις χώρες που δραστηριοποιείται η ΑΗΙ Carrier SEE: ΟΤΕ DATA CENTER στην Αθήνα Το Κέντρο Φιλοξενίας Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αποθήκευσης Δεδομένων της OTEnet (Data Center) στην Αθήνα παρέχει ένα σύγχρονο περιβάλλον φιλοξενίας υπολογιστικών συστημάτων, δικτυακών υποδομών και εφαρμογών που εγγυάται τη μέγιστη διαθεσιμότητα και ασφάλειά τους. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και αναβάθμισης του κτιρίου επιλέχθηκαν 2 υδρόψυκτες μονάδες της σειράς Aquaforce 30XW1752 με συνολική ψυκτική ισχύ KW (980RT), οι οποίες συνοδεύονται από 2 νέους πύργους ψύξεως. Οι μονάδες τροφοδοτούν με ψυχρό νερό τις εσωτερικές μονάδες κλειστού ελέγχου (close control) ενώ ένα σύστημα κεντρικού ελέγχου BMS παρακολουθεί και συντονίζει την 24ωρη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία ενέργειας. AHI CARRIER N.A. ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Ε. Λ. Κηφισού 18, Αθήνα Τηλ. : , Fax: &

2 Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα η εγκατάσταση συστήματος αυτόματου καθαρισμού των εσωτερικών σωληνώσεων νερού των συμπυκνωτών. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει τη συνεχή συντήρηση των σωληνώσεων νερού και βελτιστοποιεί το βαθμό αποδοτικότητας του συστήματος. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Το Π.Γ.Ν.Ι λειτουργεί από το 1990 και διαθέτει όλα σχεδόν τα Τμήματα του Παθολογικού, Χειρουργικού, Ψυχιατρικού και Εργαστηριακού Τομέα της Ιατρικής. Μετά από 21 χρόνια λειτουργίας το Νοσοκομείο θα προχωρήσει σε άμεση ανακαίνιση και αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών του εγκαταστάσεων. Έτσι οι 3 φυγοκεντρικοί υδρόψυκτοι ψύκτες νερού θα αντικατασταθούν με 3 φυγοκεντρικούς ψύκτες 19ΧR, υψηλής ενεργειακής απόδοσης και συνολικής ψυκτικής ισχύος ΚW (1.350RT). Ένα νέο σύστημα παραλληλισμού, ελέγχου και διαχείρισης θα συντονίζει την εύρυθμη λειτουργία τους και θα εξασφαλίζει στο νοσοκομείο απρόσκοπτη λειτουργία με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση ισχύος. Νέα Καταστήματα Jumbo στην Ελλάδα Τα καταστήματα Jumbo αποτελούν τα μεγαλύτερα καταστήματα παιχνιδιών στη χώρα μας, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, με 55 καταστήματα: 46 στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 6 στη Βουλγαρία. Η ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων είναι συνεχής και ακολουθεί την ανοδική πορεία του ομίλου JUMBO. Έτσι μέσα στο 2011, παρά την οικονομική κρίση που χαρακτηρίζει το λιανικό εμπόριο, 3 νέα καταστήματα Jumbo κατασκευάστηκαν σε Ελευσίνα, Σπάτα και Γιαννιτσά και όλα εξοπλίστηκαν με μηχανήματα Toshiba και Carrier. Αναλυτικότερα: JUMBO ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: 6 μονάδες rooftop 50UZ Carrier και 1 σύστημα SMMSi της Toshiba 48HP, με συνολική ψυκτική ισχύ860kw. JUMBO ΣΠΑΤΩΝ: 8 συστοιχίες SMMSi της Toshiba 48HP, με συνολική ψυκτική ισχύ 1080 KW. JUMBO ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: 8 συστοιχίες SMMSi 48HP με συνολική ψυκτική ισχύ 1080 KW.

3 Ξενοδοχείο Levante στη Ρόδο Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα Levante στην περιοχή Κολύμπια Ρόδου, επέλεξε για τον κλιματισμό των πολυτελών της χώρων (κεντρικό κτίριο και δωμάτια) πολυδιαιρούμενα συστήματα SMMS-i της Toshiba. Συνολικά εγκαταστάθηκαν 400 εσωτερικές μονάδες που συνδέονται με 46 εξωτερικές μονάδες συνολικής ψυκτικής ισχύος KW (622HP). Μάλιστα για τις εφαρμογές άνεσης του ξενοδοχείου όπως την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, το spa, τη θερμαινόμενη πισίνα κλπ επιλέχθηκε η χρήση 7 αντλιών θερμότητας παραγωγής θερμού νερού της Carrier Ά ενεργειακής κλάσης τύπου 61AF εξασφαλίζοντας χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση με χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας του περιβάλλοντος. Η ολοκλήρωση της ανέγερσης του εν λόγω έργου αναμένεται τον Απρίλιο 2012 και υλοποιήται από τοσυνεργάτημαςστηρόδο,rodosairεπε. Ξενοδοχείο Robinson Club στη Ρόδο: Η Δύναμη του Θαλασσινού Νερού Ο όμιλος ξενοδοχείων ιδιοκτησίας Μαυρομάτη σε συνεργασία με το Robinson Club δημιούργησαν νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας στη Ρόδο, στη νότια άκρη του νησιού, στην περιοχή Πλημμύρι. Η υπερπολυτελής μονάδα με τις γνωστές απαιτήσεις του Robinson Club επέλεξε τα αξιόπιστα συστήματα νερού της Carrier σε γεωθερμικές εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σταθερής θερμο- κρασίας του θαλασσινού νερού έτσι ώστε ο ενεργειακός βαθμός απόδοσης του συστήματος να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συνολικά εγκαταστάθηκαν 11 υδρόψυκτοι ψύκτες της σειράς Aquaforce και Aquasnap Puron με συνολική ψυκτική ισχύ 3.500KW, καθώς και 20 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες της 38HQ και 500 τερματικές μονάδες fan coil units της Carrier. Η κατασκευή του έργου έγινε από την εταιρεία Ergoplan, ενώ τεχνική υποστήριξη και πώληση των μηχανημάτων έκανεηrodosairεπε.

4 Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ολύμπιον σε Ιωάννινα, Πάτρα, Θεσσαλία Τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας Ολύμπιον είναι υπερσύγχρονα ιατρικά κέντρα που παρέχουν εξειδικευμένη νοσηλεία και παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Στους χώρους τους απαιτείται η διαμόρφωση ειδικών συνθηκών άνεσης και γι αυτό επέλεξαν την υψηλή τεχνολογία που προσφέρει η Carrier σε ψυκτικά συγκροτήματα νερού, αντλίες θερμότητας, τερματικές μονάδες διανομής και κεντρικές κλιματιστικές μονάδες νερού αέρα Κάθε Θεραπευτήριο είναι επίσης εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα ελέγχου των μονάδων κλιματισμού και σύστημα διαχείρισης του εσωτερικού αέρα ώστε να υπάρχει η σωστή ενεργειακή διαχείριση και να εξασφαλίζεται η ζητούμενη άνεση με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Συγκρότημα Fort Noks στη Σόφια της Βουλγαρίας ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Το έργο Capital Fort Business Center είναι ένα εμπορικό κτίριο υψηλών προδιαγραφών στη Βουλγαρία. Ουσιαστικά είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στη Σόφια, ένα κτίριο ύψους 126 m, το οποίο θα είναι το ψηλότερο κτίριο σε όλα τα Βαλκάνια. Έχει 28 ορόφους και συνολική επιφάνεια τ.μ. Το κτίριο περιλαμβάνει επίσης άλλους 5 υπόγειους ορόφους, που θα χρησιμεύουν ως χώροι στάθμευσης. Για τον κλιματισμό του κτιρίου επιλέχθηκε το σύστημα VRF υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας της Toshiba. Συνολικά θα εγκατασταθούν 92 συστήματα (73xSHRM & 19xSMMSi) που θα αποτελούνται από 257 εξωτερικές μονάδες και εσωτερικές μονάδες (καναλάτες, κασέτες και τοίχου). Τέλος, οι εναλλάκτες ανάκτησης θερμότητας αέρα - αέρα θα εξασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα εσωτερικού αέρα με το χαμηλότερο δυνατό ενεργειακό κόστος.

5 To κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια Τα νέα γραφεία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην Βουλγαρία θα μεταφερθούν σε ένα νέο εντυπωσιακά μοντέρνο κτίριο στη Σόφια. Για την άνεση των χώρων του κτιρίου επιλέχθηκε σύστημα κλιματισμού της Carrier με αερόψυκτο ψύκτη 30RB372 και τερματικές μονάδες 42NM. Κλινική In-Vitro στη Βουλγαρία Για το νέο ιατρικό κέντρο In-Vitro επιλέχθηκαν για τον κλιματισμό του πολυδιαιρούμενα συστήματα SMMS-i και SHRM με ανάκτηση θερμότητας της Toshiba. Επιπλέον, ένας αερόψυκτος ψύκτης AquaSnap Puron 30XA802 της Carrier παρέχει κρύο νερό για εφαρμογές ψύξης ειδικών χώρων. Καταστήματα KAUFLAND στην Βουλγαρία Η Kaufland είναι μια γερμανική αλυσίδα υπερκαταστημάτων και ανήκει στο ίδιο όμιλο με τα καταστήματα Lidl και Handelshof. Στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της Kaufland στη Σόφια εγκαταστάθηκε κεντρικό σύστημα κλιματισμού με αερόψυκτο ψύκτη 30RB462 της Carrier και τερματικές μονάδες 42GWC. Για την ψύξη στους χώρους του τεχνικού εξοπλισμού έχουν εγκατασταθεί συστήματα SMMS-i της Toshiba. Εργοστάσιο FIAT στη Σερβία Με παράδοση 50 ετών, το εργοστάσιο αυτοκινήτων Zastava στο Kragujevac είναι το παλαιότερο βιομηχανικό συγκρότημα στη Σερβία. Από το 2008, όταν η Zastava εξαγοράστηκε από την ιταλική FIAT, ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου και η επέκταση των εγκαταστάσεων του. Στην αναβάθμιση του εργοστασίου ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε περιβαλλοντικά θέματα. Για τις ανάγκες ψύξης του εργοστασίου επελέγησαν ψυκτικά συγκροτήματα Aquaforce 30XA1352 για το τμήμα της παραγωγής και φυγοκεντρικοί υδρόψυκτοι ψύκτες 19XR για το τμήμα βαφής των οχημάτων λόγω της υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας τους.

6 Ιατρικό Κέντρο MEDLIFE στη Ρουμανία Ο Όμιλος MedLife στη Ρουμανία εγκαινίασε πρόσφατα τρεις νέες κλινικές στο Βουκουρέστι. Η έκταση τους είναι τ.μ., με συνολική χωρητικότητα 132 κλινών και κλιματίζονται με το τελευταίας τεχνολογίας πολύδιαιρούμενο σύστημα SMMSi και SHRM της Toshiba, καθώς και με ψυκτικά συγκροτήματα 30RBS AquaSnap Puron και κεντρικές κλιματιστικές μονάδες 39SQ AIROSTAR της Carrier. Πύργος PGV στο Βουκουρέστι Ο Πύργος PGV είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων στο Βουκουρέστι. Διαθέτει 15 ορόφους και επιφάνεια τμ. Το κτίριο ανακαινίστηκε πρόσφατα με την εγκατάσταση νέων ψυκτικών συγκροτημάτων 30XW AQUAFORCE, κεντρικών κλιματιστικών μονάδων 39SQ AIROSTAR και 4-σωλήνια fan coil της σειράς 42NF της Carrier. Κέντρο Ψυχαγωγίας Divertiland στη Ρουμανία Το Divertiland αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα αναψυχής στη Ρουμανία, ένα Πάρκο ψυχαγωγίας που με την ολοκλήρωσή του θα περιλαμβάνει ένα υδάτινο πάρκο, πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες spa. Για την άνεση των εσωτερικών χώρων του Divertiland επιλέχθηκαν ψυκτικά συγκροτήματα 30RB AquaSnap Puron, που συνδέονται με κεντρικές κλιματιστικές μονάδες 39HQ AIROVISION και καναλάτες τερματικές μονάδες 42DW της Carrier. Κέντρο Αποκατάστασης στο Μαυροβούνιο Το Κέντρο Υγείας & Αποκατάστασης στο Igalo είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα για φυσική και προληπτική ιατρική, για θεραπείες αποκατάστασης, ευεξίας και θαλασσοθεραπείας. Βρίσκεται σε ένα ελκυστικό θέρετρο της Αδριατικής ακτής, στο Μαυροβούνιο και είναι από τα σημαντικότερα διεθνή κέντρα αποκατάστασης παίδων, ενήλικων και ηλικιωμένων. Για την άνεση των χώρων του κέντρου έχουν εγκατασταθεί τρία υδρόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα Aquaforce της Carrier με συνολική ψυκτική ικανότητα 3600 MW. To E-News είναι μια μηνιαία ενημερωτική ηλεκτρονική έκδοση της AHI-Carrier Ν.Α Ευρώπης, για θέματα κλιματισμού και νέων τεχνολογιών, που αποστέλλεται σε μηχανικούς, μελετητές, εργολάβους, εγκαταστάτες και τεχνικούς ψύξης θέρμανσης αερισμού. Για να μπορείτε να λαμβάνετε, κάθε μήνα την ηλεκτρονική μας ενημέρωση, χωρίς να εμποδίζεται από spam-blocking software, προσθέστε την διεύθυνση μας: στις επαφές σας στο address book. Αν θέλετε να σταματήσει η αποστολή του σε σας, απαντήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση με τίτλο θέματος : Διαγραφή από Ε-Νews

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Τεύχος 71 Ιούλιος 2014 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Βασικότερα πλεονεκτήματα από τη χρήση αντλίας θερμότητας σε σχέση με τη χρήση λεβήτα: Στις μέρες μας, λόγω

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. συστηµάτων κλιµατισµού SMMSi, SDI, DI της Toshiba. Σε αυτό το Ε-News:

Ε-News. συστηµάτων κλιµατισµού SMMSi, SDI, DI της Toshiba. Σε αυτό το Ε-News: Ε-News Ιούλιος 2011 Αριθµός Φύλλου 53 Σε αυτό το Ε-News: Υπολογισµός Ετήσιας-Εποχιακής Ενεργειακής Απόδοσης συστηµάτων κλιµατισµού SMMSi, SDI, DI της Toshiba ΤΑ E-NEWS ΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ CARRIER WEB SITE

Διαβάστε περισσότερα

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά οφέλη των εναλλακτικών και πιο οικονομικών μορφών θέρμανσης.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά οφέλη των εναλλακτικών και πιο οικονομικών μορφών θέρμανσης. Μηνιαία έκδοση Σεπτέμβριος 2012 Τεύχος 63 Η AHI CARRIER θα συμμετέχει στην έκθεση «Οικονομική Θέρμανση» & σας προσκαλεί στο περίπτερό της. Συστήματα Θέρμανσης Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Λογισµικό Carrier Eco-Sim για εφαρµογές θέρµανσης. Σε αυτό το Ε-News: Ενδιαφέροντα Links στο ιαδίκτυο : Ιανουάριος 2011 Αριθµός Φύλλου 49

Ε-News. Λογισµικό Carrier Eco-Sim για εφαρµογές θέρµανσης. Σε αυτό το Ε-News: Ενδιαφέροντα Links στο ιαδίκτυο : Ιανουάριος 2011 Αριθµός Φύλλου 49 Ε-News Ιανουάριος 2011 Αριθµός Φύλλου 49 Σε αυτό το Ε-News: Λογισµικό Eco-Sim της Carrier για εφαρµογές θέρµανσης & ζεστού νερού ΤΑ E-NEWS ΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ CARRIER WEB SITE www.carrier.gr To E-News είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012,

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, Ε-News Τεύχος 58 Φεβρουάριος 2012 Συμμετοχή στην έκθεση Climatherm 2012 Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, που

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκός οικολογικός σχεδιασμός και ενεργειακή σήμανση για ψύκτες και αντλίες θερμότητας

Ευρωπαϊκός οικολογικός σχεδιασμός και ενεργειακή σήμανση για ψύκτες και αντλίες θερμότητας Τεύχος 79 Ιανουάριος 2017 Ευρωπαϊκός οικολογικός σχεδιασμός και ενεργειακή σήμανση για ψύκτες και αντλίες θερμότητας Η Carrier δεσμεύεται διαχρονικά για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες. ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για θέρμανση/ψύξη χώρων. παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τεύχος 75 Νοεμβριος 2015

Αντλίες. ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για θέρμανση/ψύξη χώρων. παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Τεύχος 75 Νοεμβριος 2015 Τεύχος 75 Νοεμβριος 2015 Αντλίες ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ για θέρμανση/ψύξη χώρων παραγωγή ζεστού νερού χρήσης & H χρήση αντλίας θερμότητας αποτελεί την ιδανική λύση για τις σημερινές ενεργειακές προκλήσεις, καθώς μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (BMS)

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (BMS) ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (BMS) Παρανυχιανάκης Νίκος Μηχ/γος Μηχ/κος ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΝΤΛΗΣΗ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME

AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INTEGRA ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME BARDOLINO, GARDA LAKE AQUALUX HOTEL SPA, SUITE & TERME Το Κτίριο Πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων που σχεδιάστηκε σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας

Στα βασικά χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν: - Νέο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου Touch Pilot - Εξαιρετικά αποδοτικούς εναλλάκτες θερμότητας Μηνιαία έκδοση Νοέμβριος 2012 τεύχος 64 Μονάδες θέρμανσης με κορυφαία ενεργειακή αποδοτικότητα Υδρόψυκτοι Ψύκτες Νερού με τεχνολογία inverter Οι υδρόψυκτες μονάδες νερού 30XW-V/ 30XWHV αποτελούν μια ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης κλιματισμού και παραγωγής Ζ.Ν.Χ. στον ξενοδοχειακό τομέα. Βαγγέλης Λαγός Μηχ. Μηχανικός Υπευθ.

Σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης κλιματισμού και παραγωγής Ζ.Ν.Χ. στον ξενοδοχειακό τομέα. Βαγγέλης Λαγός Μηχ. Μηχανικός Υπευθ. Σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης κλιματισμού και παραγωγής Ζ.Ν.Χ. στον ξενοδοχειακό τομέα Βαγγέλης Λαγός Μηχ. Μηχανικός Υπευθ. Τομέα Κλιματισμού ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Σεβασμός στο περιβάλλον / Ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

30RB/RQ. Γρήγορη εγκατάσταση Αποδοτικότερη Λειτουργία

30RB/RQ. Γρήγορη εγκατάσταση Αποδοτικότερη Λειτουργία 30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 17-33 kw Γρήγορη εγκατάσταση Αποδοτικότερη Λειτουργία Η μεγαλύτερη εικόνα Η αποστολή της Carrier είναι να συμβάλλει στην δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News Τεύχος. Νέα έκδοση HAP v4.60i για τον υπολογισμό ψυκτικών και θερμικών φορτίων & την ενεργειακή ανάλυση κτιρίων. Μάιος 2012

Ε-News Τεύχος. Νέα έκδοση HAP v4.60i για τον υπολογισμό ψυκτικών και θερμικών φορτίων & την ενεργειακή ανάλυση κτιρίων. Μάιος 2012 Ε-News Τεύχος 60 Μάιος 2012 Νέα έκδοση HAP v4.60i για τον υπολογισμό ψυκτικών και θερμικών φορτίων & την ενεργειακή ανάλυση κτιρίων To προγράμμα Ωριαίας Ανάλυσης της Carrier (HAP) είναι ένα εργαλείο πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Κλιματισμού

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Κλιματισμού ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 11 Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Κλιματισμού 1 ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Γραφείο-κτίριο υπηρεσιών Εκπαιδευτικό κτίριο: Πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News Τεύχος. Συμμετοχή της AHI-Carrier στην έκθεση Climatherm 2012. Mάρτιος 2012

Ε-News Τεύχος. Συμμετοχή της AHI-Carrier στην έκθεση Climatherm 2012. Mάρτιος 2012 Ε-News Τεύχος 59 Mάρτιος 2012 Συμμετοχή της AHI-Carrier στην έκθεση Climatherm 2012 Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της AHI Carrier Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Α.Ε. στην έκθεση CLIMATHERM, που πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο Βουλγαρία. Ανάπτυξη Καταστήματος

Ημερολόγιο Βουλγαρία. Ανάπτυξη Καταστήματος Κοπή Βασιλόπιτας 2007-2018 Ημερολόγιο 2018 Βουλγαρία Ανάπτυξη Καταστήματος Ημερολόγιο 2018 Βουλγαρία-Έργα Επισκευή & εγκατάσταση στο Keramo design στo BLAGOEVGRAND BULGARIA Ημερολόγιο 2018 Βουλγαρία-Έργα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δρ Δημήτρης Μακρής ZiMech engineers 54642 Θεσσαλονίκη Τ +30 2310 839039 Ε email@zimech.com www. zimech.com ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1952 - η Carrier είναι η πρώτη εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην Ελληνική αγορά.

1952 - η Carrier είναι η πρώτη εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην Ελληνική αγορά. 1952 - η Carrier είναι η πρώτη εταιρεία κλιματισμού που εισήχθη στην Ελληνική αγορά. 1996 δημιουργείται η Carrier Ελλάς Κλιματισμού Α.Ε 2009 η επωνυμία της εταιρείας μετατρέπεται σε Carrier Νότιας Ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 40-160 kw

30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 40-160 kw 30RB/RQ Αερόψυκτοι Ψύκτες Νερού και Αντλίες Θερμότητας ψυκτικής ισχύος 40-160 kw Αυξήστε την άνεσή σας Η μεγαλύτερη εικόνα Η αποστολή της Carrier είναι να συμβάλλει στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΟΤΗΤΑ ή ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;

ΑΠΛΟΤΗΤΑ ή ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; Τεύχος 74 Ιούνιος 2015 Αερόψυκτοι σπειροειδείς ψύκτες 160 kw - 520 kw 30RBM & 30RBP ΑΠΛΟΤΗΤΑ ή ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; AQUASNAP ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ GREENSPEED, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ. Οι ψύκτες

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας

Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας 25 ΧΡΟΝΙΑ... Συνέπεια - Εμπιστοσύνη Ποιότητα - Τεχνογνωσία Η AICO από το 1988 αποτελεί πρωτοποριακή εξειδικευμένη εταιρεία παροχής λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας, στον

Διαβάστε περισσότερα

Το µηχανοστάσιο του κτιρίου φιλοξενεί :

Το µηχανοστάσιο του κτιρίου φιλοξενεί : Εγκατάσταση συστήµατος γεωθερµίας µε κατακόρυφους γεωεναλλάκτες σε διπλοκατοικία στην Εκάλη, συνολικής θερµαινόµενης επιφάνειας 1.250 τµ µε Θέρµανση & Ψύξη Δαπέδου ERGON, µε ενίσχυση ψύξης και αφύγρανση

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακές εφαρμογές

Ξενοδοχειακές εφαρμογές ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ή ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ; CARRIER, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Ξενοδοχειακές εφαρμογές ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Carrier Από το 1902, όπου ο Willis

Διαβάστε περισσότερα

Παρούσα κατάσταση και Προοπτικές

Παρούσα κατάσταση και Προοπτικές Ημερίδα: Εφαρμογές Ηλιακών Συστημάτων: Κολυμβητικές Δεξαμενές και Ηλιακός Κλιματισμός Ηράκλειο 4 Νοεμβρίου 2008 Εφαρμογές των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΘΗΣ) στην Περιφέρεια Κρήτης: Παρούσα κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ;

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ή ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ; CARRIER, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Ξενοδοχειακές εφαρμογές ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ Carrier Από το 1902, όπου ο Willis

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Σε αυτό το Ε-News: Με βάση το ICAP Rating Score η Carrier SEE εντάχθηκε στην κοινότητα «STRONGEST COMPANIES IN GREECE»

Ε-News. Σε αυτό το Ε-News: Με βάση το ICAP Rating Score η Carrier SEE εντάχθηκε στην κοινότητα «STRONGEST COMPANIES IN GREECE» Ε-News Μάιος 2011 Αριθµός Φύλλου 51 Σε αυτό το Ε-News: Nέες τερµατικές µονάδες IDROFAN To E-News είναι µια µηνιαία ενηµερωτική ηλεκτρονική έκδοση της Carrier Ν.Α Ευρώπης, για θέµατα κλιµατισµού και νέων

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακά Θερμικά Συστήματα Στον Ξενοδοχειακό τομέα. Δημήτριος Χασάπης Μηχανικός Τεχνολογίας Α.Π.Ε. ΚΑΠΕ Τομέας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων

Ηλιακά Θερμικά Συστήματα Στον Ξενοδοχειακό τομέα. Δημήτριος Χασάπης Μηχανικός Τεχνολογίας Α.Π.Ε. ΚΑΠΕ Τομέας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων Ηλιακά Θερμικά Συστήματα Στον Ξενοδοχειακό τομέα Δημήτριος Χασάπης Μηχανικός Τεχνολογίας Α.Π.Ε. ΚΑΠΕ Τομέας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων Ανάγκες τουριστικού κλάδου σε ενέργεια Κατανάλωση Ενέργειας Το 75%

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Κλιματισμός

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Κλιματισμός Ενεργειακές ανάγκες εμπορικών κτιρίων 20% 25% Πηγή : U.S. Energy Information Administration, 2012 Commercial Buildings Energy Consumption Survey 3% 6% 10% 9% ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΧΩΡΩΝ ΨΥΞΗ ΧΩΡΩΝ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΖΕΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν

Heating 61AF Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Heating αντλία θερμότητας 61AF Αέρα/νερού Μ Ο Ν Α Δ Α Θ Ε Ρ Μ Α Ν Σ Η Σ Υ Ψ Η Λ Ω Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Κ Ρ Α Σ Ι Ω Ν Τεχνολογία και βιωσιμότητα SINCE 1902 Μια αξιόπιστη μάρκα Όταν ο Willis Carrier το 1902 έφηυρε

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας GRV Energy Solutions S.A Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας Ανανεώσιμες Πηγές Σκοπός της GRV Ενεργειακές Εφαρμογές Α.Ε. είναι η κατασκευή ενεργειακών συστημάτων που σέβονται το περιβάλλον με εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Κτίρια

Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Κτίρια Εξοικονόμησης Ενέργειας στα Κτίρια Γιώργος Μαρκογιαννάκης Διπλ. Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, Μ.Sc. ΚΑΠΕ Τομέας Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής Γενικά Υφιστάμενα Κτίρια Ανομοιομορφία στις Καταναλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

HVAC control. Κωσταντίνος Τριάντος Μηχανολόγος Μηχανικός

HVAC control. Κωσταντίνος Τριάντος Μηχανολόγος Μηχανικός HVAC control Κωσταντίνος Τριάντος Μηχανολόγος Μηχανικός Ποιος είμαι? Κωνσταντίνος Τριάντος 1998 Μηχανολόγος Μηχανικός 2000 BMS Engineer / Project Manager Johnson Controls 2007 KNX partner 2011 Sales Manager,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΔΟΧΟΥ Το αντικείμενο του αναδόχου είναι η συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Νέες ενεργειακές τεχνολογίες για κτίρια

Νέες ενεργειακές τεχνολογίες για κτίρια ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΗΡΙΟ Νέες ενεργειακές τεχνολογίες για κτίρια Αθήνα, 18 Σεπτεµβρίου 2008 Γενική περιγραφή 6όροφοι 2 όροφοιγραφείων 4 όροφοιδιαµερισµάτων Ενεργειακές απαιτήσεις τυπικού κτηρίου:

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όλοι οι άνθρωποι εκτιμούν την άνεση που παρέχουν τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού. Τα περισσότερα συστήματα που εγκαταστάθηκαν πρίν τη δεκαετία

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση και τον κλιματισμός του κτιρίου της ΙΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΥΚΑΙ ΑΕ με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας Μια Προ-μελέτη Εφαρμογής της BONAIR

Θέρμανση και τον κλιματισμός του κτιρίου της ΙΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΥΚΑΙ ΑΕ με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας Μια Προ-μελέτη Εφαρμογής της BONAIR Θέρμανση και τον κλιματισμός του κτιρίου της ΙΩΝΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΥΚΑΙ ΑΕ με τη χρήση της γεωθερμικής ενέργειας Μια Προ-μελέτη Εφαρμογής της BONAIR Σε αυτό το κεφάλαιο θα πραγματοποιηθεί μια μελέτη εφαρμογής σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων. Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μ Μ, ΣυνεργάτηςΚΑΠΕ Μαρία Κομπελίτου, Μηχ/γος Διαχ. Ενερ.

Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων. Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μ Μ, ΣυνεργάτηςΚΑΠΕ Μαρία Κομπελίτου, Μηχ/γος Διαχ. Ενερ. Οδηγία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα των κτιρίων Δρ. Ηλίας Σωφρόνης, Μ Μ, ΣυνεργάτηςΚΑΠΕ Μαρία Κομπελίτου, Μηχ/γος Διαχ. Ενερ. Πόρων Αθήνα 20-6-2008 Κατανομή κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρώπη 40% 32%

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΨΥΚΤΟΣ ΨΥΚΤΗΣ ΝΕΡΟΥ 30XW ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

ΥΔΡΟΨΥΚΤΟΣ ΨΥΚΤΗΣ ΝΕΡΟΥ 30XW ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΥΔΡΟΨΥΚΤΟΣ ΨΥΚΤΗΣ ΝΕΡΟΥ 30XW ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ CARRIER Η CARRIER, κορυφαίος κατασκευαστής μηχανημάτων κλιματισμού, ψύξης, θέρμανσης και αερισμού, παρουσιάζει την νέα

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Ενημέρωση ΣΥΓΚΡΙΣΗ ENEΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΚΤΩΝ με LG ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRF. LG Business Solutions

Τεχνική Ενημέρωση ΣΥΓΚΡΙΣΗ ENEΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΚΤΩΝ με LG ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRF. LG Business Solutions 01 τεύχος Τεχνική Ενημέρωση ΣΥΓΚΡΙΣΗ ENEΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΚΤΩΝ με LG ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRF Air Conditioning I Heating I Hotel TV I Lighting I Signage I Photovoltaic ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Transport for London (TFL), UK Gwent NHS Trust, Wales Lievensberg Hospitals, the Netherlands Atrium Hospital Complex,the Netherlands City of Berlin, Germany Gwent NHS Trust,

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση κτιριακού αποθέματος

Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση κτιριακού αποθέματος Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση κτιριακού αποθέματος Εξοικονόμηση Ενέργειας Στα Κτίρια Πάρος 15 Οκτωβρίου 2012 Ελπίδα Πολυχρόνη Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ REACH

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ REACH ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ και το ΕΡΓΟ GROUND-REACH REACH Δ. Μενδρινός, Κ. Καρύτσας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ref: http://www.groundreach.eu/ Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας αξιοποιούν την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 12. Μελέτη Περίπτωσης: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Εργαστήριο Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Επιλεγμένερ ευαπμογέρ Γεωθεπμικών Αντλιών Θεπμότηταρ

Επιλεγμένερ ευαπμογέρ Γεωθεπμικών Αντλιών Θεπμότηταρ Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας (ΓΑΘ) στην Ελλάδα: οφέλη, υποστηρικτικές δράσεις, εφαρμογές και μετρήσεις Ξενοδοχείο Αθηναΐς, Αθήνα - 16 Ιανουαρίου 2012 Επιλεγμένερ ευαπμογέρ Γεωθεπμικών Αντλιών Θεπμότηταρ

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών

Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών Γιώργος Μαρκογιαννάκης Διπλ. Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, Μ.Sc. ΚΑΠΕ Τομέας Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

LTD ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Ver

LTD ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Ver LTD m a n u fa c t u r e r s o f a ir-c o ndi t i o ning e q u i p m e n t ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ 2016 2018 Ve r. 1.01 01 _ 2016 Ver. 1.02-2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ... 3 ΟΡΑΜΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΞΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; AQUASNAP ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ GREENSPEED ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; AQUASNAP ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ GREENSPEED ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Τεύχος 78 Άυγουστος 2016 AQUASNAP GREENSPEED ΑΠΛΟΤΗΤΑ ή ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; AQUASNAP ΜΕ ΕΞΥΠΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ GREENSPEED ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ Νέα σειρά αντλιών θερμότητας νερού AquaSnap Greenspeed

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ. Κλιματιστικό τύπου ντουλάπα ΨΥΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ. MFE-60ARN1 R 410 a 60.000 60.500 1.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ. Κλιματιστικό τύπου ντουλάπα ΨΥΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ. MFE-60ARN1 R 410 a 60.000 60.500 1. ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕΙΡΑ Neola On / Off ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ (BTU/H) TIMH ( ) ΨΥΞΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ MS11D-09HRN1 Α/Α 9.000 9.500 348 4,30 MS11D-12HRN1 Α/Α 11.000 11.000 375 4,70

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τ.Σ. (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιλεγμένες εφαρμογές Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας

Επιλεγμένες εφαρμογές Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας 1 Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας (ΓΑΘ) στην Ελλάδα: οφέλη, υποστηρικτικές δράσεις, εφαρμογές και μετρήσεις Ξενοδοχείο Αθηναΐς, Αθήνα -16 Ιανουαρίου 2012 Επιλεγμένες εφαρμογές Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες LG MULTI V με KKM με στοιχείο απ ευθείας εκτόνωσης. LG Business Solutions ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Μονάδες LG MULTI V με KKM με στοιχείο απ ευθείας εκτόνωσης. LG Business Solutions ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 03 τεύχος Μονάδες LG MULTI V με KKM με στοιχείο απ ευθείας εκτόνωσης ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Air Conditioning I Heating I Hotel TV I Lighting I Signage I Photovoltaic Εισαγωγή ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΩΝ MULTI

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Λύσεις αντικατάστασης του R-22 από την Carrier. Σε αυτό το Ε-News:

Ε-News. Λύσεις αντικατάστασης του R-22 από την Carrier. Σε αυτό το Ε-News: Ε-News Μάρτιος 2011 Σε αυτό το Ε-News: Σύγχρονες λύσεις αντικατάστασης του R-22 από την Carrier Αριθµός Φύλλου 50 To E-News είναι µια µηνιαία ενηµερωτική ηλεκτρονική έκδοση της Carrier Ν.Α Ευρώπης, για

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμία. ογές εγκαταστάσεων στην πράξη 18/1/2013. Σαββανής Παναγιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ

Γεωθερμία. ογές εγκαταστάσεων στην πράξη 18/1/2013. Σαββανής Παναγιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ Γεωθερμία Εφαρμ ογές εγκαταστάσεων στην πράξη Σαββανής Παναγιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ Γεωθερμ ική Εγκατάσταση Θέρμ ανσης - Ψύξης Σκοπ ός της εγκατάστασης είναι π αραγωγή ενέργειας για ψύξη και θέρμ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΥ/ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΥ/ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΣΜΟΥ/ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=1-g73ty9v04 2 1 Τι είναι θερμική άνεση; 3 Θερμική άνεση: Η κατάσταση εκείνη του εγκεφάλου η

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. Υδρόψυκτες και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας. Heating

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. Υδρόψυκτες και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας. Heating ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Υδρόψυκτες και γεωθερμικές αντλίες θερμότητας Heating Νεα μονάδα από την Carrier σχεδιασμένη για θέρμανση Εμπιστευτείτε την πείρα της Carrier για τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου σας Η

Διαβάστε περισσότερα

HOTELS & SPA HOT WATER. L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική)

HOTELS & SPA HOT WATER. L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική) HOTELS & SPA HOT WATER L D Engineering Ltd (Λ Δ Μηχανική) 02.2012 ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΧΡΗΣΗΣ Η παραγωγή ζεστού νερού αποτελεί σημαντικό κόστος για την ξενοδοχειακή σας επιχείρηση 1000 lit /day 3.000 1000 lit /day

Διαβάστε περισσότερα

Rethymno Village ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΗΛΙΑΚΟΣ SOLE ΑΒΕΕ

Rethymno Village ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΗΛΙΑΚΟΣ SOLE ΑΒΕΕ Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση - ψύξη) με χρήση ηλιακής ενέργειας της μίας πτέρυγας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rethymno Village δυναμικότητας 260 κλινών

Διαβάστε περισσότερα

Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση. - ψύξη) με χρήση. ηλιακής ενέργειας. Κλιματιζόμενος χώρος:

Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ. Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση. - ψύξη) με χρήση. ηλιακής ενέργειας. Κλιματιζόμενος χώρος: Rethymno Village ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Κεντρικός κλιματισμός (θέρμανση - ψύξη) με χρήση ηλιακής ενέργειας της μίας πτέρυγας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Rethymno Village δυναμικότητας 260 κλινών Κλιματιζόμενος

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά R RTAC kw. Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A

Σειρά R RTAC kw. Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A Σειρά R RTAC 500-1500 kw Απαράμιλλη αξία σε αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα απόδοσης κλάσης A Αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα προσφέρει κέρδη Επιλέξτε τη σειρά αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων της Trane

Διαβάστε περισσότερα

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων

ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα» Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων 11.1 11. Μελέτη Περίπτωσης: Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Αθλητική Μονάδα Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr Εργαστήριο Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 12. Κατάλογος Ενδεικτικών Συστάσεων

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 12. Κατάλογος Ενδεικτικών Συστάσεων ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 12 Κατάλογος Ενδεικτικών Συστάσεων 1 Περιγράφονται ενδεικτικές συστάσεις επεμβάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν στο κτιριακό κέλυφος και στις Η/Μ εγκαταστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΑΞΗ:Β ΤΜΗΜΑ ΒΜ2 ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑ:ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Ξεμολιάρης Αντώνιος Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Πούλιος

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές αποκεντρωμένων γεωθερμικών συστημάτων σε πολυώροφα κτήρια. Παρουσίαση Εφαρμογής στo κτήριο «TΗΕ OVAL»

Εφαρμογές αποκεντρωμένων γεωθερμικών συστημάτων σε πολυώροφα κτήρια. Παρουσίαση Εφαρμογής στo κτήριο «TΗΕ OVAL» SYCHEM GROUP OF COMPANIES Εφαρμογές αποκεντρωμένων γεωθερμικών συστημάτων σε πολυώροφα κτήρια Παρουσίαση Εφαρμογής στo κτήριο «TΗΕ OVAL» Γεωθερμία και Αστικό Περιβάλλον Το αστικό περιβάλλον όπως εξελίσσεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΙΧΑΛΗΣ Π. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ Δρ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 1 ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Με βάση την εφαρμογή της οδηγίας του Νόμου 3661/2008

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του συστήµατος γεωθερµικών αντλιών του ηµαρχείου Πυλαίας

Παρουσίαση του συστήµατος γεωθερµικών αντλιών του ηµαρχείου Πυλαίας ηµήτρης Μπόζης ρ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Μελετητής Παρουσίαση του συστήµατος γεωθερµικών αντλιών του ηµαρχείου Πυλαίας Ηµερίδα «Κτίρια σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας - Από τη θεωρία στην πράξη»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ & ΑΦΥΓΡΑΝΤΩΝ:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ & ΑΦΥΓΡΑΝΤΩΝ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ & ΑΦΥΓΡΑΝΤΩΝ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Πρόγραμμα αντλιών θερμότητας REMKO ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 2. Πρόγραμμα καταλόγου HIDROS ΙΤΑΛΙΑΣ 1. Αντλίες Θερμότητας 2. Αφυγραντές ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης - Δημιουργία μιας αειφόρου Κοινότητας

Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης - Δημιουργία μιας αειφόρου Κοινότητας ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Η συμβολή των ΑΠΕ στη βιώσιμη ανάπτυξη Επιστημονικά Υπεύθυνος Παντελεήμων

Διαβάστε περισσότερα

Excel Energy Solutions

Excel Energy Solutions Excel Energy Solutions Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στόχος της εταιρείας Ecxel Energy Solutions Πετροπούλου Κ.- Μελισής Αθ. Ο.Ε. είναι: η ποιότητα σε όλα τα επίπεδα: προϊόντα, παρεχόμενες υπηρεσίες, τεχνική υποστήριξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΗΧ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΕ ΚΑΠΕ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΗΛΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΗΧ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΕ ΚΑΠΕ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΙΑΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΗΧ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΕ ΚΑΠΕ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Περιεχόμενα 1. Σχεδιασμός συστημάτων 2. Εγκατάσταση συστημάτων 3.

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας πολλαπλών πηγών (αέρας, γη, ύδατα) συνδυασμένης παραγωγής θέρμανσης / ψύξης Εκδήλωση ελληνικού παραρτήματος ASHRAE 16.02.

Αντλίες θερμότητας πολλαπλών πηγών (αέρας, γη, ύδατα) συνδυασμένης παραγωγής θέρμανσης / ψύξης Εκδήλωση ελληνικού παραρτήματος ASHRAE 16.02. Αντλίες θερμότητας πολλαπλών πηγών (αέρας, γη, ύδατα) συνδυασμένης παραγωγής θέρμανσης / ψύξης Εκδήλωση ελληνικού παραρτήματος ASHRAE 16.02.2012 Μητσάκης Ευάγγελος, Μηχανολόγος Μηχανικός Υπεύθυνος πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού. Α. Ευθυμιάδης,

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού. Α. Ευθυμιάδης, ΙΕΝΕ : Ετήσιο 13ο Εθνικό Συνέδριο - «Ενέργεια & Ανάπτυξη 08» (12-13/11-Ίδρυμα Ευγενίδου) Ενεργειακές Επιθεωρήσεις σε Λεβητοστάσια και Εγκαταστάσεις Κλιματισμού Α. Ευθυμιάδης, ρ. Μηχανικός, ιπλ. Μηχ/γος-Ηλ/γος

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. ιδρύθηκε το έτος 2000

Διαβάστε περισσότερα

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός 2η Ημερίδα Γεωθερμίας Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ Εμμανουήλ Σταματάκης Δρ. Χημικός Μηχανικός Τομέας Τεχνολογιών ΑΠΕ & Υδρογόνου email: mstamatakis@cres.gr Το έργο Το έργο «Πράσινο Νησί Αϊ Στράτης» αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Κατευθύνσεις και εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ΚΑΠΕ, 21 Ιουνίου 2016 Κωνσταντίνος Αλβανός, ΜΒΑ Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας Ανακαίνιση υφιστάμενης οικοδομής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ. Ν. ΚΥΡΙΑΚΗΣ, καθηγητής ΑΠΘ Πρόεδρος ΙΗΤ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ. Ν. ΚΥΡΙΑΚΗΣ, καθηγητής ΑΠΘ Πρόεδρος ΙΗΤ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Ν. ΚΥΡΙΑΚΗΣ, καθηγητής ΑΠΘ Πρόεδρος ΙΗΤ Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας Υδροηλεκτρική Κυμάτων Αιολική Βιομάζα Εξοικονόμηση (!) Αβαθής Γεωθερμία Υδάτινων μαζών Θερμοχωρητικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ Ειδικοτήτων Τ Ε Ε ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ Ειδικοτήτων Τ Ε Ε ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ Ειδικοτήτων Τ Ε Ε ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 1 Ο Μηχανολογικός Τομέας διαιρείται σε αρκετές ειδικότητες Στο 1 ο ΤΕΕ Αμπελοκήπων

Διαβάστε περισσότερα

Το smart cascade και η λειτουργία του

Το smart cascade και η λειτουργία του Καινοτομία HITACHI Έξυπνος διαδοχικός ψυκτικός κύκλος (Smart Cascade) Από τον Γιάννη Κονίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό Τομέας Συστημάτων Κλιματισμού ΑΒΒ Ελλάδος Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος θέρμανσης, με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Μιχ. Κτενιαδάκης Μηχ/γος - Ηλ/γος Μηχανικός ΤΕΙ Κρήτης, Τµήµα Μηχανολογίας Σταυρωµένος 71500, Ηράκλειο Ε-mail: mkten@stef.teiher.gr 1 Βασικές προϋποθέσεις ΠΡΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κατανομή των ελληνικών κτηρίων ανά χρονολογία κατασκευής για το 2001 ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ποσοστιαία κατανομή ελληνικών κτηρίων ανά τελική χρήση για το 2001 29,7

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος

Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος Σύστημα μετάδοσης κίνησης προσαρμοζόμενης συχνότητας Κορυφαία απόδοση ψυκτικού συγκροτήματος Λύσεις αναβάθμισης που προσαρμόζονται σε πολλά ψυκτικά συγκροτήματα Trane RTAD Trane RTAC Λειτουργικά οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ Έξυπνες λύσεις και πρακτικές οδηγίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση θερμοκηπίων με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας γεωθερμικές αντλίες θερμότητας

Θέρμανση θερμοκηπίων με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας γεωθερμικές αντλίες θερμότητας Θέρμανση θερμοκηπίων με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας γεωθερμικές αντλίες θερμότητας Η θερμοκρασία του εδάφους είναι ψηλότερη από την ατμοσφαιρική κατά τη χειμερινή περίοδο, χαμηλότερη κατά την καλοκαιρινή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 114 Αθήνα, 02/04/2018 Τ.Κ.:

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαδόπουλος. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π. Μέλος Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας Τ.Ε.Ε. Διαχειριστής «Δέκτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.

Γιώργος Λαδόπουλος. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π. Μέλος Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας Τ.Ε.Ε. Διαχειριστής «Δέκτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε. Γιώργος Λαδόπουλος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π. Μέλος Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας Τ.Ε.Ε. Διαχειριστής «Δέκτης Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε.» Ε www.dektis.gr Ενεργειακός Σχεδιασμός ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΕ : Απλή στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΟΥ Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΟΥ Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡ ΟΥΜΠΑΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ - ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προβλήµατα και Προοπτικές στην Αναβάθµιση Κοινωνικής Κατοικίας: Η Περίπτωση του Ηλιακού Χωριού

Προβλήµατα και Προοπτικές στην Αναβάθµιση Κοινωνικής Κατοικίας: Η Περίπτωση του Ηλιακού Χωριού Προβλήµατα και Προοπτικές στην Αναβάθµιση Κοινωνικής Κατοικίας: Η Περίπτωση του Ηλιακού Χωριού Νίκος Νταβλιάκος - Αριστοτέλης Μπότζιος-Βαλασκάκης Αθήνα 14 Οκτωβρίου 2004, Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ Ενότητα 2: Η ροή της θερμότητας από τον κλιματιζόμενο χώρο στο περιβάλλον Κωνσταντίνος Παπακώστας Μηχανολόγων Μηχανικών Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Ένας προορισμός... όλος ο εξοπλισμός!

Ένας προορισμός... όλος ο εξοπλισμός! Ένας προορισμός... όλος ο εξοπλισμός! Ένας προορισμός... όλος ο εξοπλισμός! Η TOTALINE με πολυετή παρουσία στην ελληνική αγορά έχει καθιερωθεί σαν τον απόλυτο προορισμό για τον επαγγελματία στο χώρο του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΜΣ: «Τεχνο-οικονομικά συστήματα»

ΠΜΣ: «Τεχνο-οικονομικά συστήματα» ΠΜΣ: «Τεχνο-οικονομικά συστήματα» ιαχείριση Ενεργειακών Πόρων 2.5. Μελέτη Περίπτωσης: : Ενεργειακή Επιθεώρηση σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Καθηγητής Ιωάννης Ψαρράς e-mail: john@epu.ntua.gr ρ. Αλέξανδρος Φλάμος

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας - Επεξεργασία Αέρα από την Toshiba

Εξοικονόμηση Ενέργειας - Επεξεργασία Αέρα από την Toshiba Εξοικονόμηση Ενέργειας - Επεξεργασία Αέρα από την Toshiba Φρέσκος Αέρας Εξαερισµός Σε ένα κλειστό θερμομονωμένο και κλιματιζόμενο κτίριο, εσωτερικός αέρας δεν μπορεί να ανανεωθεί από μόνος του, χωρίς μηχανικό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: Yr host 4 today: Νικόλαος Ψαρράς

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: Yr host 4 today: Νικόλαος Ψαρράς ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ: Γιατί να επιλέξει κανείς τη γεωθερµία ; Ποιος ο ρόλος των γεωθερµικών αντλιών θερµότητας ; Yr host 4 today: Νικόλαος Ψαρράς ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ( Με στόχο την ενηµέρωση περί γεωθερµικών

Διαβάστε περισσότερα

Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia

Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia Αντλία θερμότητας Αέρος - νερού Atlantia 2018-2019 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ Atlantia II + Αέρος - νερού Αντλία θερμότητας - Μονομπλόκ R410a Η μονομπλόκ αντλία θερμότητας αέρος-νερού της fluo αποτελεί την ιδανική

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ Η/Υ

ΛΥΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ Η/Υ ΛΥΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ Η/Υ Γιάννης Νικολάου Μηχανολόγος Μηχανικός Υπεύθυνος σχεδιασμού και εγκατάστασης συστημάτων κλιματισμοί σε χώρους IT. 31 / 05 / 2014 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ PRECISION VS COMFORT

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ REHAU Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ REHAU Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ REHAU Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ www.rehau.gr Κατασκευές Αυτοκινητοβιομηχανία Βιομηχανία ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΨΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας με εκμετάλλευση ομαλής γεωθερμίας στην πολυτεχνειούπολη ζωγράφου

Εξοικονόμηση ενέργειας με εκμετάλλευση ομαλής γεωθερμίας στην πολυτεχνειούπολη ζωγράφου Εξοικονόμηση ενέργειας με εκμετάλλευση ομαλής γεωθερμίας στην πολυτεχνειούπολη ζωγράφου Μιχ. Γρ. Βραχόπουλος, Φυτρολάκης Ν., Κυρούσης Ι. & Κραββαρίτης Ε.Δ. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα οι ενεργειακές ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας. Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου

Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας. Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας Γιώργος Κούρρης 18 η Φεβρουαρίου 2015 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΥΞΗΣ/ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ NEW TIMES Τώρα η θέρμανση είναι για όλους H NanoDomi έχοντας μακροχρόνια πείρα στα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και ακολουθώντας

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα γεωθερμικών αντλιών θερμότητας Οικονομικά & περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση τους

Συστήματα γεωθερμικών αντλιών θερμότητας Οικονομικά & περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση τους ΗΜΕΡΙΔΑ Ευρωπαϊκού Έργου REGEOCITIES Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας Τεχνολογία Αιχμής για το παρόν & το μέλλον 1 Συστήματα γεωθερμικών αντλιών θερμότητας Οικονομικά & περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες λύσεις. Energy Solutions & Industry

Από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες λύσεις. Energy Solutions & Industry Από τα προϊόντα στις ολοκληρωμένες λύσεις Energy Solutions & Industry 05.03.2015 To 2014 σε αριθμούς Πωλήσεις 98εκ 45 καταστήματα Δίκτυο Μερίδιο 32% Ανθρώπινο δυναμικό 620 To 2014 σε αριθμούς Νέοι κωδικοί

Διαβάστε περισσότερα

Αναλύοντας τις Δυνατότητες Εξοικονόμησης και Προσδιορίζοντας τους Στόχους

Αναλύοντας τις Δυνατότητες Εξοικονόμησης και Προσδιορίζοντας τους Στόχους Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Προώθηση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης Αναλύοντας τις Δυνατότητες Εξοικονόμησης και Προσδιορίζοντας τους Στόχους Contract No.EIE/04/211/S07.38673 Ιαν. 2005 Δεκ. 2007 (36 μήνες)

Διαβάστε περισσότερα