Restoring vision. Changing lives.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Restoring vision. Changing lives."

Transcript

1 hybrid υβριδικοί contact φακοί lenses επαφής for για keratoconus κερατόκωνο Restoring vision. Changing lives. Επαναφέροντας όραση. Αλλάζοντας ζωές. πληροφορίες για ασθενείς µε κερατόκωνο

2 Μοιράζοντας το Όραµα Εάν έχετε κερατόκωνο, µία εξελισσόµενη κατάσταση των µατιών στην οποία ο κερατοειδής λεπταίνει και γίνεται κωνικός στην µορφή και ανώµαλος αντί για σφαιρικός όπως είναι φυσιολογικά, η ανάγκη σας να βρείτε µία λύση που µπορεί να διορθώσει το θάµβος και την παραµορφωµένη όραση, µε ένα άνετο, υγιή και πρακτικό τρόπο είναι εξαιρετικά κρίσιµη. Η SynergEyes, Inc µοιράζεται το όραµά σας. Η εταιρεία έχει αναπτύξει µία σειρά υβριδικών φακών επαφής που παρέχουν πρωτοφανή χαρακτηριστικά και οφέλη στην αντιµετώπιση του κερατόκωνου. Οι φακοί της εταιρείας SynergEyes εκπροσωπούν το ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τεχνολογία - επιτρέποντας σας να ζείτε µία παραγωγική ζωή µε σταθερή, υγιής όραση στην οποία µπορείτε να βασίζεστε. Η SynergEyes αξιοποιεί επαναστατική υβριδική τεχνολογία, συνδυάζοντας τις καλύτερες ιδιότητες των δύο κόσµων - τη διαυγή όραση ενός υψηλής οξυγόνωσης σκληρού αεροδιαπερατού (RGP) φακού επαφής µε την ολοήµερη άνεση και ευκολία χρήσης ενός µαλακού φακού επαφής. Κανένας άλλος φακός επαφής, προς το παρόν, δεν προσφέρει όλα αυτά τα προνόµια µαζί. Τι κάνει τη SynergEyes διαφορετική; Ανεξάρτητα από το στάδιο του κερατόκωνου από το οποίο πάσχετε, υπάρχει επιτέλους ένας εξατοµικευµένος σχεδιαστικά φακός επαφής που προσφέρει τα πλεονεκτήµατα των µαλακών και σκληρών φακών επαφής χωρίς κανένα από τα µειονεκτήµατα. Οι φακοί της SynergEyes είναι ο άνετος τρόπος για διαυγή όραση. Οι µαλακοί φακοί επαφής γενικώς δε µπορούν να διορθώσουν επαρκώς τις ανωµαλίες ενός κερατοκωνικού µατιού. Καθώς ο κερατόκωνος επιδεινώνεται, η επιτυχής διόρθωση µε µαλακούς φακούς επαφής περιορίζεται ακόµα περισσότερο, καθιστώντας τους RGPs ως τη µέχρι τώρα εφαρµοζόµενη επιλογή φακών επαφής για τα περισσότερα άτοµα µε κερατόκωνο. Ενώ οι RGPs παρέχουν καλύτερη όραση από τους µαλακούς φακούς, προκαλούν δυσανεξία, είναι πολύπλοκοι στη χρήση και φτωχά κεντραρισµένοι. Οι φακοί της SynergEyes παρέχουν καλύτερη άνεση, παραµένουν καλά κεντραρισµένοι και εξαλείφουν το πρόβληµα ερεθιστικών εναποθέσεων που µπορούν να συγκεντρωθούν κάτω από τους RGPs.

3 Ανεξάρτητα από τις καθηµερινές δραστηριότητες και τον ενεργητικό τρόπο ζωής σας, δε θα βιώνετε πλέον υπερβολική κίνηση ή µετατόπιση των φακών επαφής. Και δε χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα φύγουν από το µάτι στις πιο ακατάλληλες στιγµές. Πολύ συχνά οι επαγγελµατίες οφθαλµικής υγείας εφαρµόζουν RGP φακούς πάνω από µαλακούς φακούς για να παρέχουν µεγαλύτερη άνεση και αυξηµένο χρόνο χρήσης. Η προσέγγιση αυτή µπορεί να είναι πιο επιτυχής από µαλακούς ή RGP φακούς όταν χρησιµοποιούνται ξεχωριστά, όµως λόγω της πολυπλοκότητας των χειρισµών και της φροντίδας, των πιθανών επιπλοκών στην υγεία του µατιού, και της δυσκολίας κεντραρίσµατος, τα ποσοστά επιτυχίας είναι σηµαντικά µειωµένα. Είτε φοράτε παραδοσιακούς µαλακούς ή σκληρούς φακούς επαφής, ή εάν φοράτε και τους δύο ταυτόχρονα, οι πιθανότητες είναι να έχετε βιώσει... Ανεπαρκής, ασταθή όραση Ενόχληση Μετατόπιση/απώλεια του φακού Μειωµένο χρόνο χρήσης του φακού Φωτοφοβία και σκέδαση Πολυπλοκότητα στη χρήση Ανεπαρκής οφθαλµική υγεία Tired of compromising? Εκεί που η Τεχνολογία συναντά την Όραση Τώρα, µία τεχνολογικά επαναστατική εξέλιξη σας απαλλάσσει από τους συµβιβασµούς του παρελθόντος. Οι υβριδικοί φακοί επαφής της SynergEyes παρέχουν χαρακτηριστικά και πλεονεκτήµατα που καµία άλλη επιλογή δεν µπορεί να προσφέρει: Σκληρό αεροδιαπερατό κέντρο παρέχει ευκρινή, διαυγή όραση Μαλακή περιφέρεια παρέχει τέλειο κεντράρισµα και ολοήµερη άνεση Υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου και ροή δακρύων παρέχουν άριστη υγεία στον οφθαλµό Πατενταρισµένη HyperBond TM σύνδεση παρέχει µία πολύ δυνατότερη σύνδεση από προηγούµενους υβριδικούς φακούς επαφής. Ανεξαρτήτως του σταδίου του κερατόκωνου από το οποίο πάσχετε, η SynergEyes έχει ένα φακό για εσάς!

4 Οδηγίες για Εισαγωγή: Πριν εισάγετε τους φακούς σας, πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας µε ήπιο σαπούνι χωρίς λανολίνη και στεγνώστε τα µε µία καθαρή πετσέτα που δεν είναι λινή. Γεμίστε το φακό με φυσιολογικό ορό χωρίς συντηρητικά καθώς τον κρατάτε οριζοντίως σε μία DMV βάση εισαγωγής Ή σταθεροποιώντας τον φακό μεταξύ του αντίχειρα και μέσου δάχτυλου (DMV βάση εισαγωγής μπορείτε να προμηθευτείτε από τον επαγγελματία οφθαλμικής υγείας που σας παρακολουθεί). Είναι κρίσιμο να γεμίσετε την κοιλότητα του φακού πλήρως μέχρι την ΚΟΡΥΦΗ με όρο για να αποφύγετε την εισαγωγή φυσαλίδων αέρα. Η DMV βάση εισαγωγής επιτρέπει στον πλήρως γεμισμένο φακό να είναι καλά ισορροπημένος ώστε να μπορείτε με ευκολία να τον τοποθετήσετε στο μάτι. Θα γνωρίζετε εάν έχετε φυσαλίδα αέρα μετά την εισαγωγή εάν αντιληφθείτε μία παραμόρφωση στην περιφερειακή σας όρασης.

5 Σκύψτε μπροστά και ακουμπήστε το σαγόνι στο στέρνο σας. Η μύτη σας πρέπει να είναι κάθετη στο πάτωμα. Μπορεί να είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη επίπεδα στο τραπέζι ώστε να βλέπετε καθώς εισάγετε το φακό. Τραβήξτε προς τα πάνω το άνω βλέφαρο τοποθετώντας τα δάχτυλα στη βάση των βλεφαρίδων. Τραβήξτε προς τα κάτω το κάτω βλέφαρο με τον παράμεσο του χεριού που κρατάει το φακό, και εισάγετε το φακό. Καθώς το υγρό μετατοπίζεται, ο φακός θα εγκατασταθεί ήπια στην επιφάνεια του οφθαλμού. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

6 Οδηγίες για Αφαίρεση: Μη βάλετε λιπαντικές σταγόνες ή υγρό εντός του µατιού πριν την αφαίρεση του. Είναι σηµαντικό να είστε σίγουροι ότι τα χέρια σας είναι εντελώς στεγνά πριν να προσπαθήστε να αφαιρέστε τους φακούς σας. Αυτό θα βελτιστοποιήσει το αποτέλεσµα αδράγµατος των δαχτύλων στην άκρη του φακού. Δημιουργήστε μικρή σχισμή με τον αντίχειρα και δείκτη σας και περιστρέψετε το χέρι σας έως ότου ο κύκλος είναι κάθετα. Κοιτώντας ευθεία μπροστά, ή ελαφρώς προς τα πάνω, τοποθετήστε το μαλακό μέρος των δαχτύλων σας στην κατώτερη άκρη της μαλακής περιφέρειας του φακού, στην 6η ώρα. Χρησιμοποιώντας το μαλακό μέρος των δαχτύλων, όχι τα νύχια, εφαρμόστε ένα αρκετό σθεναρό τσίμπημα για να αναγκάσετε την άκρη του φακού να διπλώσει. Αυτό επιτρέπει αέρα να εισέλθει κάτω από τη μαλακή περιφέρεια με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί ο φακός από την επιφάνεια του ματιού. Τραβήξτε αργά την κάτω άκρη του φακού μακριά από το μάτι σας. Εάν τα δάχτυλα υγρανθούν από την αφαίρεση του πρώτου φακού, σιγουρευτείτε να τα στεγνώσετε πλήρως ξανά πριν την αφαίρεση του άλλου φακού.

7 Σηµαντικές Πληροφορίες Χρήσης SynergEyes Υβριδικών Φακών Δώστε στα µάτια σας χρόνο να προσαρµοστούν: Επειδή οι φακοί της SynergEyes είναι διαφορετικοί από άλλους φακούς που έχετε χρησιµοποιήσει, ενδέχεται να υπάρξει µία περίοδος προσαρµογής. Ο επαγγελµατίας οφθαλµικής υγείας που σας παρακολουθεί µπορεί να σας εξηγήσει τι να αναµένετε. Είναι σηµαντικό να αυξήσετε το χρόνο χρήσης σας: Ξεκινήστε µε 4 ώρες χρήσης και σταδιακά αυξήστε στο µέγιστο χρόνο που προτείνει ο επαγγελµατίας οφθαλµικής υγείας που σας παρακολουθεί. Ο επαγγελµατίας οφθαλµικής υγείας που σας παρακολουθεί µπορεί να προτείνει εξατοµικευµένο πρόγραµµα χρήσης για εσάς. Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κοιµάστε µε τους SynergEyes φακούς σας. Σιγουρευτείτε να καθαρίζετε τους φακούς σας καθηµερινά: 1. Κάθε µέρα µετά την αφαίρεση των φακών σας, πρέπει να τους καθαρίζετε πριν τη βραδινή αποθήκευση. 2. Για το ξέπλυµα των φακών σας χρησιµοποιείτε φυσιολογικό όρο χωρίς συντηρητικά όπως το Unisol 4 (Newsept). Ποτέ µη ξεπλύνετε ή αποθηκεύσετε τους φακούς σας µε νερό βρύσης. 3. Τοποθετήστε το φακό µε το κοίλωµα προς τα πάνω στην παλάµη σας και χρησιµοποιήστε µερικές σταγόνες ορού. Με την άκρη των δαχτύλων σας ήπια τρίψτε όλο το φακό µε κυκλική κίνηση πάνω στην παλάµη σας. Σιγουρευτείτε να καθαρίσετε ενδελεχώς όλο το φακό και µετά να το ξεπλύνετε καλά µε συνεχή ροή υγρού. 4. Για απολύµανση, χρησιµοποιείτε υγρά µε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Προσεκτικά ακολουθείστε τις οδηγίες του συγκεκριµένου συστήµατος απολύµανσης που χρησιµοποιείτε. 5. Χρησιµοποιείτε µόνο τη θήκη που παρέχεται µε τα συστήµατα απολύµανσης. Σιγουρευτείτε να χρησιµοποιείτε τα κατάλληλα δισκία ή ταµπλέτες και να αφήνετε τους φακούς στο υγρό για τουλάχιστον 6 ώρες πριν να τους ξαναφορέσετε. 6. Πάντα ανανεώνετε το υγρό όταν αποθηκεύετε τους φακούς σας. Ποτέ µη προσθέτετε επιπλέον ή χρησιµοποιείται παλιό υγρό. 7. Η SynergEyes συστήνει µόνο προϊόντα φροντίδας χωρίς συντηρητικά για χρήση µε τους φακούς της για κερατόκωνο. 8. Ακολουθείται πάντα τις οδηγίες του επαγγελµατία οφθαλµικής υγείας που σας παρακολουθεί. Προτεινόµενη αντικατάσταση: Κάθε έξι µήνες ή πιο συχνά σύµφωνα µε τις εντολές του επαγγελµατία οφθαλµικής υγείας που σας παρακολουθεί.

8 Οδηγίες Επαγγελµατία Οφθαλµικής Υγείας: Προτεινόµενο(α) Σύστηµα(τά) Φροντίδας: Πρόγραμμα Χρήσης Ημέρα 1η Ημέρα 2η Ημέρα 3η Ημέρα 4η Ημέρα 5η Για περισσότερες πληροφορίες για τους SynergEyes φακούς για κερατόκωνο παρακαλώ επισκεφτείτε: Για επιπλέον πληροφορίες εντός Ελλάδας και Κύπρου παρακαλώ επισκεφτείτε:

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α! DuetteTM. υβριδικός φακός επαφής για αστιγµατισµό

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α! DuetteTM. υβριδικός φακός επαφής για αστιγµατισµό Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α! DuetteTM υβριδικός φακός επαφής για αστιγµατισµό Μόλις σας συνταγογράφησαν τους πιο τεχνολογικά προηγµένους φακούς επαφής για να διορθώσετε την όραση σας! Χειρισµός Φακών και Φροντίδα

Διαβάστε περισσότερα

Επαναφέροντας όραση. Αλλάζοντας ζωές. ClearKone

Επαναφέροντας όραση. Αλλάζοντας ζωές. ClearKone Επαναφέροντας όραση. Αλλάζοντας ζωές. ClearKone ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ δες. άλλαξε. απόλαυσε όραση. ClearKone Restoring vision. Changing lives. Επαναφέροντας όραση. Αλλάζοντας ζωές.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εφαρμογής. Εφαρμογή σε μερικά λεπτά 2.0

Οδηγός Εφαρμογής. Εφαρμογή σε μερικά λεπτά 2.0 Οδηγός Εφαρμογής Εφαρμογή σε μερικά λεπτά 2.0 Εφαρμογή σε μερικά λεπτά 2.0 Καθημερινή επιτυχία με ευκολία! Ευχαριστούμε που εντάξατε τους Duette HD, από τη SynergEyes, στην άσκηση εφαρμογής φακών επαφής

Διαβάστε περισσότερα

Μυστικά οπτικής διόρθωσης και εφαρμογής φακών επαφής στον ανώμαλο αστιγματισμό Καραγεωργιάδης Ε. ¹ Βασιλείου Ν. ² Μουσαφειρόπουλος Θ.

Μυστικά οπτικής διόρθωσης και εφαρμογής φακών επαφής στον ανώμαλο αστιγματισμό Καραγεωργιάδης Ε. ¹ Βασιλείου Ν. ² Μουσαφειρόπουλος Θ. Μυστικά οπτικής διόρθωσης και εφαρμογής φακών επαφής στον ανώμαλο αστιγματισμό Καραγεωργιάδης Ε. ¹ Βασιλείου Ν. ² Μουσαφειρόπουλος Θ. ³ 1, 2, 3 EYEART Κέντρα εφαρμογής φακών επαφής και αποκατάστασης όρασης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Χειρισμός μαλακών φακών επαφής - Εκπαίδευση χρήστη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7. Χειρισμός μαλακών φακών επαφής - Εκπαίδευση χρήστη ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Χειρισμός μαλακών φακών επαφής - Εκπαίδευση χρήστη 7.1. ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΜΑΛΑΚΟΎ ΦΑΚΟΎ ΕΠΑΦΉΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΉ Τοποθέτηση του φακού επαφής στον δείκτη του δεξιού χεριού για τον δεξή φακό. Ζητάμε

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική Σχολή ΑΠΘ Οι 5 στιγµές ΥΓΙΕΙΝΗΣ των ΧΕΡΙΩΝ σας κατά τη διάρκεια της φροντίδας

Ιατρική Σχολή ΑΠΘ Οι 5 στιγµές ΥΓΙΕΙΝΗΣ των ΧΕΡΙΩΝ σας κατά τη διάρκεια της φροντίδας Ιατρική Σχολή ΑΠΘ Οι 5 στιγµές ΥΓΙΕΙΝΗΣ των ΧΕΡΙΩΝ σας κατά τη διάρκεια της φροντίδας 1 2 3 4 ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΣΗΠΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΥΓΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ 5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Κουρευτική μηχανή γενειάδας/μαλλιών

Οδηγίες Χρήσης Κουρευτική μηχανή γενειάδας/μαλλιών Οδηγίες Χρήσης Κουρευτική μηχανή γενειάδας/μαλλιών Αρ. μοντέλου ER2403 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Σημαντικές πληροφορίες Μέρη της συσκευής Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

OMEGA FAR OMEGA NEAR ΑΡΧΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ & ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

OMEGA FAR OMEGA NEAR ΑΡΧΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ & ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ OMEGA FAR OMEGA NEAR Μαλακοί πολυεστιακοί φακοί για την διόρθωση της πρεσβυωπίας Μοναδικός σχεδιασµός παραµετροποιήσιµος ανάλογα µε τις ανάγκες του χρήστη και τα κλιν ικά δεδοµένα ΑΡΧΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ & ΣΥΧΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πλύσιμο χεριών. 5. Στεγνώστε τα χέρια καλά με χαρτοπετσέτα ή φυσητήρα θερμού αέρα. Σταματήστε την εξάπλωση των μικροβίων

Πλύσιμο χεριών. 5. Στεγνώστε τα χέρια καλά με χαρτοπετσέτα ή φυσητήρα θερμού αέρα. Σταματήστε την εξάπλωση των μικροβίων Πλύσιμο χεριών 1. Βρέξτε τα χέρια. 2. Εφαρμόστε σαπούνι. 3. Κάνετε σαπουνάδα για 15 δευτερόλεπτα. Τρίψτε ανάμεσα στα δάκτυλα, τη ράχη των χεριών, τα δάκτυλα και κάτω από τα νύχια. 4. Ξεπλύνετε καλά κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο Κερατόκωνος?

Τι είναι ο Κερατόκωνος? Τι είναι ο Κερατόκωνος? Ο Κερατόκωνος είναι µια διαταραχή του κερατοειδούς - του διαφανούς προσθίου τµήµατος του οφθαλµού Ο κερατοειδής είναι εκείνος που εστιάζει το φως στο πίσω µέρος του µατιού. Έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τηλεσκόπια EyeZoom

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τηλεσκόπια EyeZoom Οδηγίες χρήσης Μεγεθυντικός φακός Orascoptic EyeZoom Ο μεγεθυντικός φακός EyeZoom διαθέτει τρία διαφορετικά επίπεδα μεγεθυντικής ισχύος, τα οποία σας επιτρέπουν να αλλάζετε την προοπτική θέασης μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Νέες εξελίξεις στους φακούς επαφής

Νέες εξελίξεις στους φακούς επαφής Νέες εξελίξεις στους φακούς επαφής ΚατσούλοςΚώστας Κώστας Αιτίες παύσης χρήσης φακών επαφής Ελλιπής πληροφόρηση του χρήστη Τορικοί Πολυεστιακοί Μεγάλες αµετρωπίες Κακή εφαρµογή Σφιχτή Οίδηµα Αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΝ ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Οδηγίες χρήσεως Αγαπητέ Πελάτη: Ευχαριστούμε που αγοράσατε προϊόντα LAFE. Είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για τη φροντίδα του δέρματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ ΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ ΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΠΤΙΚΗ ΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ Ε. Καραγεωργιάδης, Ε. Γεωργιάδου ΕΑΡΙΝΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2007 ΒΟΛΟΣ ΑΜΕΡΟΣ Ποσοτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΔΩΛΙΟ

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΔΩΛΙΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΔΩΛΙΟ Σε ποιες αισθήσεις αναφέρεται... 2 Στόχοι... 2 Υλικά... 2 Προεργασία... 3 Διαδικασία... 3 Τροποποιήσεις / Προσαρμογές... 4 Δυσκολίες λεπτής κινητικότητας... 4 Δυσκολίες στην

Διαβάστε περισσότερα

LEAF ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΙΑΣΤΡΟ POP UP. Στήσιμο σκιάστρου Δίπλωμα σκιάστρου

LEAF ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΙΑΣΤΡΟ POP UP. Στήσιμο σκιάστρου Δίπλωμα σκιάστρου ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΚΙΑΣΤΡΟ POP UP Στήσιμο σκιάστρου Δίπλωμα σκιάστρου Στο σάκο μεταφοράς περιλαμβάνονται: Αντηλιακό ύφασμα με ενσωματωμένη μπανέλα POP UP 1 Μπανέλα fiberglass Μεταλλική βάση στερέωσης (2 τμήματα)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό είναι το δεύτερο έντυπο της σειράς που αφορά θέματα σχετικά με τη ακοή από την εταιρία Widex.

Αυτό είναι το δεύτερο έντυπο της σειράς που αφορά θέματα σχετικά με τη ακοή από την εταιρία Widex. Το εκμαγείο 2 Το εκμαγείο αποτελεί ένα σημαντικό εξάρτημα του οπισθωτιαίου ακουστικού βαρηκοίας και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του ενισχυμένου ήχου. Αυτό είναι το δεύτερο έντυπο της σειράς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (ΣΥΧΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (ΣΥΧΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (ΣΥΧΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ 0086 Οι συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης αφορούν στα παρακάτω Εμπορικά Σήματα Φακών Επαφής ACUVUE τα οποία αναφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (ΣΥΧΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (ΣΥΧΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ (ΣΥΧΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ 0086 Οι συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης αφορούν στα παρακάτω Εμπορικά Σήματα Φακών Επαφής ACUVUE τα οποία αναφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Παθολογική Χειρουργική Νοσηλευτική ΙΙ

Εργαστήριο Παθολογική Χειρουργική Νοσηλευτική ΙΙ Εργαστήριο Παθολογική Χειρουργική Νοσηλευτική ΙΙ Οφθαλμολογικές & ΩΡΛ Διαδικασίες ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΚΙΝΙΤΙΚΟΙ ΜΥΕΣ ΕΝΣΤΑΛΛΑΞΗ ΚΟΛΛΥΡΙΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός. για χρήστες φακών επαφής

Οδηγός. για χρήστες φακών επαφής Οδηγός για χρήστες φακών επαφής Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για κάθε χρήστη φακών επαφής 3 Εντάξει, θέλω να δοκιμάσω αλλά πώς να διαλέξω; 4 Γιατί υπάρχουν τόσα υγρά για την συντήρηση των φακών 7 Πως

Διαβάστε περισσότερα

Contopharma. Ο µαλακός σφαιρικός φακός επαφής συχνής αντικατάστασης

Contopharma. Ο µαλακός σφαιρικός φακός επαφής συχνής αντικατάστασης Α. ΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Contopharma Ο µαλακός σφαιρικός φακός επαφής συχνής αντικατάστασης Ένας σφαιρικός φακός επαφής, µε ποσοστό υδροφιλίας 55%, µε βελτιωµένο σχεδιασµό και µια πρόσθετη προστασία αντί-uv.

Διαβάστε περισσότερα

Το υαλοειδές αφαιρείται, επίσης, εάν έλκει τον αμφιβληστροειδή από τη φυσική του θέση (έλξη αμφιβληστροειδούς).

Το υαλοειδές αφαιρείται, επίσης, εάν έλκει τον αμφιβληστροειδή από τη φυσική του θέση (έλξη αμφιβληστροειδούς). Γράφει: Ευστράτιος Β. Γκοτζαρίδης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Το υαλοειδές είναι μία διαυγής, σαν ζελέ ουσία, που αποτελεί το περιεχόμενο του ματιού, δίνοντάς του δομή και σχήμα πριν από τη γέννηση. Ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΤΡΕΙΝΕΡ, ΤΡΕΙΝΕΡ-1 Το σετ που έχετε αγοράσει περιλαµβάνει: 1 Easy Fit 5 Trainer 2 χειρολαβές 2 µπάλες αντίστασης επίπεδο εκγύµνασης 2: µεσαίο (πράσινο)

Διαβάστε περισσότερα

Επίστρωση Φυσικού Νυχιού με UV Gel

Επίστρωση Φυσικού Νυχιού με UV Gel ENHANCEMENTS 1 ώρα Μία επιλογή υπηρεσίας, που είναι ιδανική για υγιή, φυσικά νύχια των χεριών και των ποδιών, που χρειάζονται προστασία και ενίσχυση του χρώματος. Βήμα 1: Καθαρισμός 1. Παρακινήστε τον

Διαβάστε περισσότερα

FASIZ. Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452

FASIZ. Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452 FASIZ Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452 2 Γνωρίζοντας τη συσκευή Λίστα με μέρη Σακούλα μεταφοράς: Ασφαλής μεταφορά της συσκευής και των εξαρτημάτων της, όπου κι αν πάτε. Χτενάκι διαμόρφωσης: Ιδανικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη γυαλάδα από την επιφάνεια του νυχιού με ένα buffer.

Σημείωση: Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη γυαλάδα από την επιφάνεια του νυχιού με ένα buffer. Stp-by-Stp Color Shllac Εφαρμογή & Αφαίρεση Καλωσορίστε το ΠΡΩΤΟ υβριδικό βερνίκι νυχιών. Η νέα, κατοχυρωμένη πατέντα UV 3 συνδυάζει την ευκολία εφαρμογής του βερνικιού με τις επιδόσεις του gl. Μια καινοτομία

Διαβάστε περισσότερα

KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ KOYTIA ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Σε περίπτωση που έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση του θύματος ή αν δεν είστε βέβαιοι πώς να χειριστείτε την κατάσταση, καλέστε 166 ή αναζητήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟ Ι. ιάγνωση και Θεραπεία. Ενηµερωτικό Έντυπο

ΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟ Ι. ιάγνωση και Θεραπεία. Ενηµερωτικό Έντυπο ΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟ Ι ιάγνωση και Θεραπεία Ενηµερωτικό Έντυπο Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ακολουθώντας σύγχρονες διεθνείς πρακτικές στην παροχή υπηρεσιών υγείας, δηµιούργησε το Κέντρο Μεταβολισµού και ιαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα

CREATIVE PLAY Gel Polish

CREATIVE PLAY Gel Polish Step-by-Step Guide Polish Εφαρμογή & Αφαίρεση 45 ΛΕΠΤΑ Το CREATIVE PLAY Gel Polish παρέχει ζωντανό, εξαιρετικά έντονο χρώμα σε πολλαπλά φινιρίσματα, προκαλώντας τον πελάτη να είναι μοναδικός και εκφραστικός.

Διαβάστε περισσότερα

Μαλακοί φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους

Μαλακοί φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Μαλακοί φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους 5.1. Παράγοντες σχεδιασμού Ο πλέον κατάλληλος σχεδιασμός πρέπει να επιλεγεί από το πολύ μεγάλο εύρος των τύπων φακών που είναι πλέον διαθέσιμο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Θέση σε λειτουργία. Περιεχόμενα. Τοποθέτηση / αντικατάσταση μπαταριών. Ελληνικά

Οδηγίες χρήσης. Θέση σε λειτουργία. Περιεχόμενα. Τοποθέτηση / αντικατάσταση μπαταριών. Ελληνικά Οδηγίες χρήσης Ελληνικά Παρακαλούμε μελετήστε προσεκτικά ολόκληρες τις οδηγίες χρήσης πριν από την πρώτη ενεργοποίηση της συσκευής. Προσέξτε ιδιαίτερα την ενότητα "Υποδείξεις για την ασφάλεια". Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κερατόκωνος. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Κερατόκωνος. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Κερατόκωνος www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι o κερατόκωνος; Ο κερατόκωνος είναι μια οφθαλμική απρόβλεπτη και ποικιλόμορφη κατάσταση στην οποία η φυσιολογική δομή

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή φακών επαφής σε µετεγχειρητικές περιπτώσεις µεταµόσχευσης κερατοειδή. Θεωρία Παρουσίαση περιπτώσεων που έχουµε εφαρµόσει

Η εφαρµογή φακών επαφής σε µετεγχειρητικές περιπτώσεις µεταµόσχευσης κερατοειδή. Θεωρία Παρουσίαση περιπτώσεων που έχουµε εφαρµόσει Η εφαρµογή φακών επαφής σε µετεγχειρητικές περιπτώσεις µεταµόσχευσης κερατοειδή. Θεωρία Παρουσίαση περιπτώσεων που έχουµε εφαρµόσει Βασιλείου Ν, Οπτικός - Οπτοµέτρης Σχεδιαστής φακών επαφής Καραγεωργιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Panasonic. 4 a. Οδηγίες Χρήσης. 6 a b. 3 a b A B C + 3. Συσκευή για πεντικιούρ. Αριθμός μοντέλου ES2502. c d Β

Panasonic. 4 a. Οδηγίες Χρήσης. 6 a b. 3 a b A B C + 3. Συσκευή για πεντικιούρ. Αριθμός μοντέλου ES2502. c d Β Panasonic Συσκευή για πεντικιούρ Οδηγίες Χρήσης 1 A B C D E 4 a 1 2 b Αριθμός μοντέλου ES2502 1 2 F 5 1 2 2 + - 2 - + 3 1 6 a b A c d Β Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Μία επιλογή υπηρεσίας, που είναι ιδανική για υγιή, φυσικά νύχια, με ένα ελάχιστο ελεύθερο άκρο, που απαιτούν μάκρος και ενίσχυση του σχεδιασμού.

Μία επιλογή υπηρεσίας, που είναι ιδανική για υγιή, φυσικά νύχια, με ένα ελάχιστο ελεύθερο άκρο, που απαιτούν μάκρος και ενίσχυση του σχεδιασμού. ENHANCEMENTS 90 λεπτά Μία επιλογή υπηρεσίας, που είναι ιδανική για υγιή, φυσικά νύχια, με ένα ελάχιστο ελεύθερο άκρο, που απαιτούν μάκρος και ενίσχυση του σχεδιασμού. Βήμα 1: Καθαρισμός 1. Παρακινήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

Σκληροί & RGP φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους

Σκληροί & RGP φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους Dr. Πατέρας Ευάγγελος ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Σκληροί & RGP φακοί επαφής σχεδιασμός και εφαρμογή τους 11.1.Γεωμετρικός σχεδιασμός σκληρών και RGP φακών επαφής Η εφαρμογή των σκληρών και (RGP) φακών επαφής συχνά θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

tmstore.gr Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, Ν.Ιωνία

tmstore.gr Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, Ν.Ιωνία Οδηγίες Χρήσης Model: EPR-SH-HR2 Κωδ: ΠΕΙΝΤΠ Τηλεµάρκετινγκ Α.Ε. Σολωµού 56, 14234 Ν.Ιωνία 210-2708250 www.tmstore.gr Κατάλογος εξαρτηµάτων 5 6 9 4 7 8 1 3 11 2 10 Αρ. Περιγραφή Αρ. Περιγραφή Αρ. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ µυωπία υπερµετρωπία αστιγµατισµός πρεσβυωπία ξεχάστε τα γυαλιά σας ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που εφαρμόστηκε το excimer laser για τη διόρθωση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: /

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: / ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ Κωδικός προϊόντος: 107-48590 / 107-48593 Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καµία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη

Διαβάστε περισσότερα

VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ VAC'N PACK ΣΕΤ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΒΑΚΝΠ 3 Γ Περιεχόµενα προϊόντος A) 1 Χ Vac N pack τρόµπα Β) 1 Χ Vac N pack καπάκι για µπουκάλια Γ) 3 Χ 1.3 λίτρα Vac N pack αεροστεγείς

Διαβάστε περισσότερα

TWIST N SHAPE ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

TWIST N SHAPE ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΤΟΥΙΣΤΣΕΙΠ TWIST N SHAPE ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσετε. Μέγιστο βάρος χρήστη: 150 kg ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Πριν ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοεξέταση Μαστών : Οδηγίες κατά στάδια

Αυτοεξέταση Μαστών : Οδηγίες κατά στάδια Αυτοεξέταση Μαστών : Οδηγίες κατά στάδια Η αυτοεξέταση μαστών είναι η πρώτη ασπίδα που έχει η γυναίκα κατά του καρκίνου του μαστού. Η Αμερικάνικη Ογκολογική Εταιρία συστήνει στις γυναίκες να κάνουν κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Οπτοµέτρης, οπτικός

ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Οπτοµέτρης, οπτικός ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Οπτοµέτρης, οπτικός ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ Προ 40ετίας στα περισσότερα µάτια που

Διαβάστε περισσότερα

Cabrio Team 6.7/12 WG

Cabrio Team 6.7/12 WG Cabrio Team 6.7/12 WG Pyraclostrobin/Dimethomorph (πυρακλόστρομπίν/ντιμεθομόρφ) Εναιωρηματοποιήσιμοι κόκκοι (WG) μυκητοκτόνο μίγμα των δραστικών ουσιών pyraclostrobin και dimethomorph, για την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14. Φακοί επαφής για τον κερατόκωνο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14. Φακοί επαφής για τον κερατόκωνο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 Φακοί επαφής για τον κερατόκωνο 14.1. ΚΕΡΑΤΌΚΩΝΟΣ > Αμφοτερόπλευρη κωνική παραμόρφωση της κεντρικής ή παρακεντρικής περιοχής του κερατοειδούς. > Η εκτασία αυτή συνίσταται από μια ανώμαλη λέπτυνση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Ερεισίνωτο

Εγχειρίδιο Χρήστη Ερεισίνωτο Εγχειρίδιο Χρήστη Ερεισίνωτο Συγχαρητήρια για την αγορά σας. Τα προϊόντα µας είναι σχεδιασµένα και κατασκευασµένα σύµφωνα µε τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύµφωνα µε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση. και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΜΙΞΕΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: HM888 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική συσκευή, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser.

Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser. Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser. Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ Εάν ψάχνετε για μια ακριβή, ασφαλή και άνετη διαθλαστική επέμβαση με laser η Z-LASIK είναι η

Διαβάστε περισσότερα

SHELLAC Brand Εφαρμογή & Αφαίρεση

SHELLAC Brand Εφαρμογή & Αφαίρεση Οδηγίες Εφαρμογής SHELLAC Brand Εφαρμογή & Αφαίρεση 45 ΛΕΠΤΑ Το SHELLAC Brand 14+ Day Nail Color συνδυάζει την ευκολία εφαρμογής του βερνικιού νυχιών, με την αντοχή και την εκπληκτική κρυστάλλινη λάμψη.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TORTOLI

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TORTOLI ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TORTOLI Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650018656 / 5202650018663 / 5202650018670 2 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Κουρευτική μηχανή

Οδηγίες χρήσης Κουρευτική μηχανή Οδηγίες χρήσης Κουρευτική μηχανή Αρ.μοντέλου ER-GC20 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες χρήσης. Ευχαριστούμε που επιλέξατε αυτή τη συσκευή Panasonic. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ NITRO

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ NITRO ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ NITRO Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650017390 / 5202650017406 ΙΜ_2017_01 Σελ. 1 από 8 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως

Διαβάστε περισσότερα

Επιπεφυκίτιδα Φυσική Αντιμετώπιση

Επιπεφυκίτιδα Φυσική Αντιμετώπιση Επιπεφυκίτιδα Φυσική Αντιμετώπιση Ορισμός Ο επιπεφυκότας είναι η μεμβράνη που επενδύει το πρόσθιο τμήμα του βολβού του ματιού, συνεχίζοντας μέχρι και την έσω επιφάνεια των βλεφάρων. Οι φλεγμονές του επιπεφυκότα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, τη χρήση και τη φροντίδα. Φυλάξτε τις προσεκτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ 0086 Οι συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης αφορούν στα παρακάτω Εμπορικά Σήματα Φακών Επαφής ACUVUE τα οποία αναφέρονται ξεχωριστά στον

Διαβάστε περισσότερα

Φυσιολογικό και μυωπικό μάτι:

Φυσιολογικό και μυωπικό μάτι: ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΘΛΑΣΗ (ΘΕΩΡΙΑ) ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ: ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ & ΑΜΕΤΡΟΠΙΑ. ΜΥΩΠΙΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ Τσίτσας Θωμάς Καλιακούδας Μάριος Καραγιαννίδης Αλέξανδρος Μιχόπουλος Σπυρίδων

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000

Σύστημα σιδερώματος με βάση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL-DBST-1000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ RL- Παρακαλώ πριν τη χρήση διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες χρήσης προσεκτικά και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Οδηγίες Ασφαλείας Εάν το καλώδιο είναι κατεστραμμένο, πρέπει να αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN. Έπιπλα Μπάνιου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN. Έπιπλα Μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN Έπιπλα Μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε τα έπιπλα με ένα νωπό πανί με νερό ή ένα ήπιο καθαριστικό, έπειτα σκουπίστε τα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Μην αφήνετε σταγόνες επάνω στα έπιπλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER141/ER1411 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Καθαρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Trulicity 0,75 mg ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη πένα ντουλαγλουτίδη ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Ξεδιπλώστε το έντυπο και αφήστε το ανοιχτό

Οδηγίες χρήσης. Trulicity 0,75 mg ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη πένα ντουλαγλουτίδη ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Ξεδιπλώστε το έντυπο και αφήστε το ανοιχτό Οδηγίες χρήσης Trulicity 0,75 mg ενέσιμο διάλυμα σε προγεμισμένη πένα ντουλαγλουτίδη ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ξεδιπλώστε το έντυπο και αφήστε το ανοιχτό Διαβάστε και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ APIDRA ενέσιμο διάλυμα σε φιαλίδιο των 10 ml

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ APIDRA ενέσιμο διάλυμα σε φιαλίδιο των 10 ml Rev 02 - Final ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ APIDRA ενέσιμο διάλυμα σε φιαλίδιο των 10 ml To Apidra 100 Μονάδες/ml, ενέσιμο διάλυμα σε ένα φιαλίδιο των 10 ml είναι ένα διαυγές, άχρωμο, υδατικό διάλυμα χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση

Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση BLENDER Οδηγίες χρήσης Μοντέλο R-539 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την συσκευή και αποθηκεύστε για μελλοντική χρήση Σημαντικές οδηγίες προφύλαξης Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 1 ο - Άρθρο 13 o

Τεύχος 1 ο - Άρθρο 13 o Τεύχος 1 ο - Άρθρο 13 o ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ; Συγγραφέας: Μαργούτα Αναστασία Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το μάτι μας έχει τους δικούς του μηχανισμούς άμυνας απέναντι στις λοιμώξεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΑΣ MD, MSc, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ MASTER ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΑΣ MD, MSc, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ MASTER ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΑΣ MD, MSc, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ MASTER ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΡΑΣΗΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (COMPUTER VISION SYNDROME) H χρήση υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Kαταρράκτης. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Kαταρράκτης. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Kαταρράκτης www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι ο καταρράκτης; Ο καταρράκτης είναι η σταδιακή θόλωση του κρυσταλλοειδούς φυσικού φακού του ματιού που βρίσκεται πίσω

Διαβάστε περισσότερα

<< Προβλήματα που αφορούν την εστίαση>>

<< Προβλήματα που αφορούν την εστίαση>> > Όνομα : Ιωάννα Επώνυμο : Γ. Τάξη : Α1 Λυκείου Όραση ή οπτική αντίληψη ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις. Όργανο αντίληψης είναι τα μάτια, ενώ το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για το Feuerhand Baby Special 276

Εγχειρίδιο Χρήσης για το Feuerhand Baby Special 276 Εγχειρίδιο Χρήσης για το Feuerhand Baby Special 276! Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Feuerhand Baby Special 276. Η εταιρεία Feuerhand ακολουθεί μια παράδοση που είναι πάνω από 100 χρόνων. Τα Feuerhand

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Οπτικός, οπτομέτρης

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Οπτικός, οπτομέτρης ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ 4 η επιστημονική διημερίδα ΣΟΟΒΕ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Οπτικός, οπτομέτρης Δημογραφική ανάλυση του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Σειρά FLASH. FL-CIC Ενδοκαναλικό

Οδηγίες Χρήσης Σειρά FLASH. FL-CIC Ενδοκαναλικό Οδηγίες Χρήσης Σειρά FLASH FL-CIC Ενδοκαναλικό Το ακουστικό σας, το εκμαγείο αλλά και τα αξεσουάρ σας είναι πολύ πιθανό να μη μοιάζουν με αυτά που θα δείτε σε αυτές τις οδηγίες χρήσης. Η εταιρία διατηρεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ PLOTTER

ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ PLOTTER ΟΔΗΓΊΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ ΑΥΤΟΚΌΛΛΗΤΩΝ Βασικές παρατηρήσεις. Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εφαρμογή αυτοκόλλητων μεμβρανών επιγραφοποιίας. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες μεμβράνες για

Διαβάστε περισσότερα

μεταμόσχευση κερατοειδή

μεταμόσχευση κερατοειδή μεταμόσχευση κερατοειδή www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι ο κερατοειδής; Τι ακριβώς είναι η μεταμόσχευση κερατοειδή (κερατοπλαστική) και πότε πραγματοποιείται;

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΠΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ; ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ Τι κάνετε με την άδεια συσκευασία του αγροχημικού όταν αδειάσει; Άσχετα με το ποιο τρόπο μια άδεια συσκευασία αγροχημικού θα αποσυρθεί, θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

Χειρισμός και τοποθέτηση των πλακών

Χειρισμός και τοποθέτηση των πλακών Χειρισμός και τοποθέτηση των πλακών Προετοιμασία για τη νέα καλλιέργεια 3-3 Παράδοση 1 Η εξωτερική αποθήκευση δεν συνίσταται. Αποθηκεύστε σε χώρο καθαρό και στεγνό ξέχωρο από το χώρο παραγωγής. 3 Μην στοιβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9. Τορικοί μαλακοί φακοί επαφής

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9. Τορικοί μαλακοί φακοί επαφής ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Τορικοί μαλακοί φακοί επαφής 9.1. ΤΟΡΙΚΟΊ ΦΑΚΟΊ ΕΠΑΦΉΣ Οι τορικοί μαλακοί φακοί παρέχουν υψηλό βαθμό οπτικής οξύτητας, τον οποίο οι σφαιρικοί φακοί είναι ανίκανοι να πετύχουν. Πλεονεκτήματα:

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης. Οδηγός Χρήστη

Μονάδες µνήµης. Οδηγός Χρήστη Μονάδες µνήµης Οδηγός Χρήστη Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΓΡΑΦΗ ΚΟΥΜΠΙΩΝ 1. Γυάλινο καπάκι με πλαστική λαβή ανθεκτική στη θερμότητα 2. Επαφές για το θερμοστάτη 3. Υποδοχή για το θερμοστάτη 4. Κάλυμμα προστασίας 5. Ζεστή πλάκα 6. Θερμοστάτης 7. Αισθητήρας θερμοκρασίας-μετρά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΑΠΙΕΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLDM-400A Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε τις για μελλοντική χρήση H COLORATO συνιστά

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE

ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ TRIESTE Οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης 5202650077585 ΙΜ_2017_01 Σελ. 1 από 12 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

1 κιλό 70 WG. Delan ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ. Περιεχόμενο: Dithianon (ντιθιανόν) Βρέξιμοι κόκκοι (WG)

1 κιλό 70 WG. Delan ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ. Περιεχόμενο: Dithianon (ντιθιανόν) Βρέξιμοι κόκκοι (WG) Delan 70 WG Dithianon (ντιθιανόν) Βρέξιμοι κόκκοι (WG) Μυκητοκτόνο επαφής με προστατευτική και ειδικά για το φουζικλάδιο, θεραπευτική δράση. Αρ. Άδειας: 60565/09-11-2016 Περιεχόμενο: ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ ΚΑΤΟΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Οδηγίες χρήσης. Μοντέλο: VC1154. Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Οδηγίες χρήσης Μοντέλο: VC1154 Ευχαριστούμε για την αγορά των προϊόντων μας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Σελ. 1 από 7 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Διαθλαστικές επεμβάσεις

Διαθλαστικές επεμβάσεις Διαθλαστικές επεμβάσεις www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι εννοούμε με τον όρο «διαθλαστική χειρουργική»; Τι πετυχαίνουν οι διαθλαστικές επεμβάσεις; Με τον όρο διαθλαστική

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλή Προσαρμοστικό Φυσικό. proprio foot... επειδή ο κόσμος δεν είναι επίπεδος.

Ασφαλή Προσαρμοστικό Φυσικό. proprio foot... επειδή ο κόσμος δεν είναι επίπεδος. Ασφαλή Προσαρμοστικό Φυσικό proprio foot... επειδή ο κόσμος δεν είναι επίπεδος. εξυπνη τεχνολογια Η Össur προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τη λειτουργικότητα των προϊόντων της. Προβάλλοντας πολυάριθμες προόδους

Διαβάστε περισσότερα

*Γράφει ο Φώτης Βελισσαράκος

*Γράφει ο Φώτης Βελισσαράκος *Γράφει ο Φώτης Βελισσαράκος Πότε ένα παιδί βλέπει σωστά; Ποιές είναι οι δεξιότητες εκείνες που καθορίζουν την καλή λειτουργία της όρασης του; Πώς μπορεί μια δυσλειτουργία της όρασης να επηρεάσει την απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΥΩΝ BACK MAGIC PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΥΩΝ BACK MAGIC PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΜΥΩΝ BACK MAGIC PLUS Κωδ: ΜΠΑΚ-ΠΛ Προτού χρησιµοποιήσετε το BackMagic Plus, σας παρακαλούµε διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και ακολουθήστε τις για να µεγιστοποιήσετε τα οφέλη. Προσοχή: Αν

Διαβάστε περισσότερα