Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser."

Transcript

1 Η ομαλή μέθοδος αποκατάστασης της όρασης με το femtosecond laser.

2 Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΥΣΤΕΡΙ Εάν ψάχνετε για μια ακριβή, ασφαλή και άνετη διαθλαστική επέμβαση με laser η Z-LASIK είναι η καταλληλότερη επιλογή σας. Με τη Z-LASIK διορθώνεται η όρασή σας χρησιμοποιώντας laser από την αρχή μέχρι το τέλος της επέμβασης. Κανένα νυστέρι δεν θα αγγίξει τα μάτια σας. Το ρίσκο της επιπλοκής μειώνεται σε σύγκριση με τις προηγούμενες τεχνικές και η ποιότητα της μετεγχειρητικής όρασης είναι καλύτερη από κάθε άλλη μέθοδο. Διορθώστε την όρασή σας με τον πιο ήπιο τρόπο και επωφεληθείτε από την πιο καινοτόμο τεχνολογία που υπάρχει σήμερα στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser.

3 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί μέχρι σήμερα με πάνω από θεραπείες Z-LASIK, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ασθενών: κατά την επέμβαση δεν αισθάνθηκαν άβολα ή πόνο απέκτησαν άριστη όραση χωρίς γυαλιά είναι πιο ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα απ ότι περίμεναν βλέπουν καλύτερα σε σχέση με την προεγχειρητική τους όραση με γυαλιά θα διάλεγαν ξανά αυτή τη μέθοδο και την συστήνουν ανεπιφύλακτα και σε άλλους. «Το καλύτερο πρωινό ξύπνημα ήταν την ημέρα μετά την επέμβαση: δεν χρειάστηκε να αναζητήσω τα γυαλιά μου στο κομοδίνο. Έβλεπα καθαρά, ακόμα και την σκόνη που χόρευε με τις ηλιαχτίδες μπροστά στο παράθυρό μου!.»

4 Z-LASIK: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ LASER Στο παρελθόν: Δημιουργία κρημνού από λεπίδα μηχανικού μικροκερατόμου Μια παραδοσιακή μέθοδος διόρθωσης της όρασης με laser, είναι η LASIK η οποία απαιτούσε μια μηχανικά οδηγούμενη λεπίδα για να δημιουργήσει τομή στα υψηλότερα στρώματα του κερατοειδούς, προτού ξεκινήσει η διόρθωση του. Παρά το ότι εκατομμύρια επεμβάσεις έχουν ήδη γίνει με αυτή την τεχνική, κάποιες φορές αυτή η λεπίδα είναι πιθανό να δημιουργεί μια ανώμαλη επιφάνεια στον κερατοειδή που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της όρασης. Επίσης πολλοί ασθενείς αποφάσισαν να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία επειδή αισθάνθηκαν άβολα με την ιδέα ότι θα άγγιζε τα μάτια τους ένα νυστέρι. Στο παρόν: Δημιουργία μίσχου από σύστημα laser Εδώ και αρκετά πλέον χρόνια είναι δυνατό να δημιουργηθεί ο μίσχος χρησιμοποιώντας το λεγόμενο femtosecond laser. Αυτό σημαίνει ότι δεν εμπλέκεται πλέον νυστέρι στη διαδικασία. Οι ασθενείς αισθάνονται πιο άνετα και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο.

5 Ζ-LASIK: Το μέλλον των διαθλαστικών επεμβάσεων χωρίς λεπίδα Η Ζ-LASIK είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος διαθλαστικής επέμβασης χωρίς λεπίδα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα laser υψηλής συχνότητας, του οποίου η δέσμη λειτουργεί με 100 φορές λιγότερη ενέργεια από τα πρώτα femtosecond lasers. Ποτέ στο παρελθόν οι διαθλαστικές επεμβάσεις δεν είχαν τόση ασφάλεια, ακρίβεια και άνεση για τον ασθενή όπως έχουν οι επεμβάσεις με Z-LASIK. Ο μικροκερατόμος αποτελείται από μια μηχανικά οδηγούμενη λεπίδα η οποία κόβει τον κερατοειδή που έχει επιπεδωθεί και δημιουργεί τον αναγκαίο κρημνό για τη LASIK. Το femtosecond laser LDV χρησιμοποιεί εξαιρετικά μικρούς παλμούς στο φάσμα του μη ορατού φωτός για να διαχωρίσει απαλά τα στρώματα του κερατοειδούς. Είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί προεπιλεγμένους κρημνούς με ακρίβεια, ασφάλεια και χωρίς πόνο.

6 ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η Z-LASIK έχει εξαιρετικά χαμηλή επιρροή στα μάτια: Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά σε κάθε μάτι. Ο χρόνος επαφής του laser με το μάτι είναι ελάχιστος. Η Z-LASIK είναι άνετη και χωρίς πόνο: Ο ασθενής δεν αισθάνεται εγκλωβισμένος κάτω από ογκώδεις διατάξεις. Η Z-LASIK βοηθάει σε δύσκολα περιστατικά: Χάρη στην εξαιρετικά υψηλή συχνότητα λειτουργίας του laser, τα στρώματα του κερατοειδούς διαχωρίζονται με ακρίβεια δημιουργώντας έναν εξαιρετικά λεπτό κρημνό. Η Z-LASIK είναι επιπλέον αποτελεσματική σε ασθενείς που δεν ήταν υποψήφιοι για επέμβαση με laser. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς με εξαιρετικά μεγάλη μυωπία ή λεπτό κερατοειδή. Χωρίς φλεγμονές: Η ενέργεια του λέιζερ που χρησιμοποιείται στη Z-LASIK είναι σχεδόν 100 φορές λιγότερη απ ότι σε άλλες επεμβάσεις laser. Έτσι η Z-LASIK είναι ηπιότερη για τον ιστό του κερατοειδούς και αποτρέπει προσωρινές φλεγμονές από αντίδραση των ματιών. Γρήγορα αποτελέσματα: Ο χρόνος αποκατάστασης της όρασης είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με άλλες τεχνικές. Οι ασθενείς συνήθως μπορούν να δουν με ευκολία μόλις μέσα σε λίγες ώρες. Λιγότερες παρενέργειες: Η Z-LASIK επιτρέπει στον χειρουργό να μεγαλώσει τη ζώνη θεραπείας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών, όπως ξηροφθαλμία, μειωμένη νυχτερινή όραση ή haloes (δαχτυλίδια φωτός που περιβάλλουν σημειακές πηγές φωτισμού).

7 «Κατά την διάρκεια της επέμβασης αισθάνθηκα λίγο θαμπωμένος από την φως εργασίας του χειρούργου, αλλά δεν πόνεσα.» FEMTO LDV Femtosecond Laser by Ziemer Ophthalmic Systems AG

8 ΤΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Z-LASIK Βήμα 1: Προεγχειρητικές εξετάσεις Ο γιατρός σας, εκτελεί μια σειρά από εξετάσεις για να εξασφαλίσει ότι τα μάτια σας είναι κατάλληλα για τη διόρθωση της όρασης με laser. Κατόπιν γίνονται λεπτομερείς ηλεκτρονικές εξετάσεις των οποίων τα δεδομένα αναλύονται για να δημιουργηθεί μια ακριβής τρισδιάστατη εικόνα της επιφάνειας του ματιού. Από αυτήν την εικόνα ο υπολογιστής διαμορφώνει την πιο κατάλληλη θεραπεία laser για να διορθώσει το διαθλαστικό σας σφάλμα. Βήμα 2: Δημιουργία κρημνού Λίγα λεπτά πριν τη θεραπεία με το laser, ενσταλάσσονται αναισθητικές σταγόνες. Ένας βλεφαροδιαστολέας τοποθετείται για να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια και να εμποδίσει να τα ανοιγοκλείνετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Έπειτα διαχωρίζεται το υψηλότερο στρώμα του κερατοειδούς με το laser και αναδιπλώνεται. «Αισθάνθηκα λίγο ζαλισμένος στην αρχή. Αλλά μετά η διαδικασία προχώρησε τόσο γρήγορα και ανώδυνα που ήμουν εντελώς χαλαρωμένος.»

9 Βήμα 3: Σμίλευση του κερατοειδούς Το excimer laser σμιλεύει τον ιστό του κερατοειδούς μέσα σε δευτερόλεπτα με ακρίβεια εκατοστού του χιλιοστού. Μετά το τέλος της θεραπείας επανατοποθετείται ο κρημνός που προηγουμένως είχε αναδιπλωθεί και ο οποίος επουλώνεται πολύ γρήγορα. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο μερικά λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε να τα μάτια σας κανονικά. Βήμα 4: Εύκολη μετεγχειρητική φροντίδα Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν κριθεί απαραίτητο, τα μάτια προστατεύονται για μια μέρα με φακούς επαφής. Ειδικές οφθαλμικές σταγόνες επιταχύνουν την επούλωση. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ωρών μετά την επέμβαση δεν πρέπει να τρίψετε τα μάτια σας. Επίσης, για μερικές μέρες θα πρέπει να αποφύγετε να αποφύγετε τις δραστηριότητες με αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κτλ.), ζεστά μπάνια ή κολυμβητήριο. Στα διορθωμένα μάτια δεν υπάρχουν ορατά ίχνη επέμβασης. Ακόμη κι ένας οφθαλμίατρος, κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης, είναι πιθανό να μη το προσέξει! Εύκολη μετεγχειρητική φροντίδα 1 Προεγχειρητικές εξετάσεις 4 Δημιουργία κρημνού ΤΑ 4 ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Z-LASIK 3 Σμίλευση του κερατοειδούς 2

10 ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η Z-LASIK είναι κατάλληλη για τη διόρθωση των εξής διαθλαστικών σφαλμάτων: Μυωπία Υπερμετρωπία Αστιγματισμός Ειδικές περιπτώσεις υπερμετρωπικής πρεσβυωπίας «Όταν ένας φίλος μου με πήγαινε σπίτι μετά την επέμβαση, μπορούσα ήδη να διαβάσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου μπροστά μας.»

11 ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Όπως και σε κάθε άλλη επέμβαση, η Z-LASIK μπορεί να έχει κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Σε μερικούς ασθενείς παρουσιάζεται ξηροφθαλμία μετά την επέμβαση. Αυτή η παρενέργεια ωστόσο είναι πιο συχνή στις παλαιότερες συμβατικές μεθόδους θεραπείας. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις η συχνή ενυδάτωση των ματιών με σταγόνες προσφέρει ανακούφιση. Η υγρασία των ματιών ομαλοποιείται γρήγορα. Δεδομένου ότι κάθε μάτι δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στο laser η όρασή σας κάποιες φορές πιθανόν να είναι ελαφρώς υπέρ ή υπό διορθωμένη παρά τις εξαιρετικά ακριβείς επιδόσεις των συστημάτων. Αυτές οι αποκλίσεις μπορούν να διορθωθούν με μια επαναληπτική θεραπεία τις επόμενες εβδομάδες.

12 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Πολλές κορυφαίες οφθαλμολογικές κλινικές και διαθλαστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο προσφέρουν τη Z-LASIK ως τη καλύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία που είναι διαθέσιμη σήμερα, καθώς αποτελεί τη καλύτερη τους πρόταση για διόρθωση της όρασης. Επενδύουν συνεχώς στις πιο κορυφαίες τεχνολογίες laser και διαγνωστικά εργαλεία για να παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και ασφάλεια για τους ασθενείς τους. Αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην παροχή επαρκών ιατρικών συμβουλών, στον υψηλής ποιότητας σχεδιασμό και εκτέλεση των επεμβάσεων και στη σχολαστική μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η διαδικασία Z-LASIK αναπτύχθηκε από τη Ziemer Opthalmic Systems AG. Η Ziemer είναι μια εταιρεία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με έδρα στην Ελβετία, η οποία παράγει το FEMTO LDV TM Femtosecond Laser που χρησιμοποιείται στη Z-LASIK και ένα ευρύ φάσμα άλλων χειρουργικών και διαγνωστικών συσκευών που χρησιμοποιούνται για να πραγματοποιηθεί μια διόρθωση της όρασης με ασφάλεια, ακρίβεια και άνεση. Η ιστοσελίδα της Ζ-LASIK, έχει δημιουργηθεί και συντηρείται από τη Ziemer ως υπηρεσία προς τους αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη διόρθωση της όρασης με laser και να βρουν τους γιατρούς και τις κλινικές που εκτελούν τη Z-LASIK στην χώρα τους. 07/2011

Διαθλαστικές επεμβάσεις

Διαθλαστικές επεμβάσεις Διαθλαστικές επεμβάσεις www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι εννοούμε με τον όρο «διαθλαστική χειρουργική»; Τι πετυχαίνουν οι διαθλαστικές επεμβάσεις; Με τον όρο διαθλαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ µυωπία υπερµετρωπία αστιγµατισµός πρεσβυωπία ξεχάστε τα γυαλιά σας ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από τότε που εφαρμόστηκε το excimer laser για τη διόρθωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ. Laser. Mυωπίας - Υπερμετρωπίας - Αστιγματισμού

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ. Laser. Mυωπίας - Υπερμετρωπίας - Αστιγματισμού ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Laser Mυωπίας - Υπερμετρωπίας - Αστιγματισμού ιαθλαστική Χειρουργική στη M.H.N. EYE DAY CLINIC Οφθαλμοχειρουργική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας EYE DAY CLINIC p Η πιο σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Εξασθενημένη αντίληψη χρωμάτων. Ολα τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες όπως:

Εξασθενημένη αντίληψη χρωμάτων. Ολα τα παραπάνω συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν τις καθημερινές δραστηριότητες όπως: KATAΡΑΧΤΗΣ ΜΑΤΙΩΝ Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά

Διαβάστε περισσότερα

Διαθλαστικές ανωμαλίες και επεμβάσεις αντιμετώπιση - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Κυριακή, 14 Αύγουστος :31

Διαθλαστικές ανωμαλίες και επεμβάσεις αντιμετώπιση - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Κυριακή, 14 Αύγουστος :31 Mας εξηγεί ο Νίκος Γ. Τσιούμας, MD χειρουργός οφθαλμίατρος, εξειδικευμένος στο γλαύκωμα, στη μικροχειρουργική του καταρράκτη και τη διαθλαστική χειρουργική με laser Η αλματώδης εξέλιξη στα laser και στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο καταρράκτης και η σύγχρονη αντιμετώπιση του - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Μάιος :18

Ο καταρράκτης και η σύγχρονη αντιμετώπιση του - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 08 Μάιος :18 Συνέντευξη με τον κ. Γιώργο Τερζή, Οφθαλμίατρος Με την πάροδο του χρόνου είναι αλήθεια ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για αλλοίωση της όρασης μας. Μία από τις πιο συχνές παθήσεις των ματιών είναι ο καταρράκτης

Διαβάστε περισσότερα

❶ Ας ξεκινήσουμε. για το δακτύλιο KAMRA

❶ Ας ξεκινήσουμε. για το δακτύλιο KAMRA ❶ Ας ξεκινήσουμε. Συνήθεις Γιατί ο KAMRA είναι κατάλληλος για μένα; Ερωτήσεις Κάποια στιγμή στην ηλικία των 40 ή 50 ετών παρατηρήσατε μια αλλαγή στην κοντινή σας όραση, αυτό συμβαίνει γιατί ο φυσικός φακός

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΥ 001 - Υγεία και Τεχνολογία. Φως και Ίνες ( ιόρθωση οφθαλµολογικών προβληµάτων µε λέιζερ)

ΗΜΥ 001 - Υγεία και Τεχνολογία. Φως και Ίνες ( ιόρθωση οφθαλµολογικών προβληµάτων µε λέιζερ) ΗΜΥ 001 - Υγεία και Τεχνολογία Φως και Ίνες ( ιόρθωση οφθαλµολογικών προβληµάτων µε λέιζερ) Και η ιστορία της Κ.Μ. συνεχίζεται Ακόµα ένα τροχοπέδη, όµως, στα σχέδια της είναι τα χοντρά γυαλιά που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Διόρθωση Μυωπίας Υπερμετρωπίας και Αστιγματισμού με Laser

Διόρθωση Μυωπίας Υπερμετρωπίας και Αστιγματισμού με Laser Διόρθωση Μυωπίας Υπερμετρωπίας και Αστιγματισμού με Laser Ο κερατοειδής (πρόσθια επιφάνεια του ματιού) προσλαμβάνει το φώς που εισέρχεται στον οφθαλμό και εστιάζει στον αμφιβληστροειδή (οπίσθια, φωτοευαίσθητη

Διαβάστε περισσότερα

Η άριστη όραση ονομάζεται Εμμετρωπία. Τεχνικές επεμβάσεων για τις διαθλαστικές ανωμαλιες. Άλλες χειρουργικές επεμβάσεις

Η άριστη όραση ονομάζεται Εμμετρωπία. Τεχνικές επεμβάσεων για τις διαθλαστικές ανωμαλιες. Άλλες χειρουργικές επεμβάσεις Η άριστη όραση ονομάζεται Εμμετρωπία Τεχνικές επεμβάσεων για τις διαθλαστικές ανωμαλιες Εμμετρωπία Αυτό συμβαίνει όταν ο κερατοειδής και ο φακός, στο μπροστινό μέρος του ματιού διαθλούν τις ακτίνες του

Διαβάστε περισσότερα

*Γράφει ο Φώτης Βελισσαράκος

*Γράφει ο Φώτης Βελισσαράκος *Γράφει ο Φώτης Βελισσαράκος Πότε ένα παιδί βλέπει σωστά; Ποιές είναι οι δεξιότητες εκείνες που καθορίζουν την καλή λειτουργία της όρασης του; Πώς μπορεί μια δυσλειτουργία της όρασης να επηρεάσει την απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

με το δακτύλιο KAMRA

με το δακτύλιο KAMRA Επαναφορά της κοντινής όρασης. Ζήστε την εμπειρία της όρασης Εστιασμένα Αποτελεσματικό. Αποδεδειγμένο. Διακριτικό Ενώ τα γυαλιά και οι φακοί επαφής σας δίνουν μια προσωρινή βελτίωση της κοντινής όρασης,

Διαβάστε περισσότερα

ιόρθωση Μυωπίας Υπερµετρωπίας και Αστιγµατισµού

ιόρθωση Μυωπίας Υπερµετρωπίας και Αστιγµατισµού ιόρθωση Μυωπίας Υπερµετρωπίας και Αστιγµατισµού µε Laser Ο κερατοειδής (πρόσθια επιφάνεια του µατιού) προσλαµβάνει το φώς που εισέρχεται στον οφθαλµό και εστιάζει στον αµφιβληστροειδή (οπίσθια, φωτοευαίσθητη

Διαβάστε περισσότερα

Kαταρράκτης. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Kαταρράκτης. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Kαταρράκτης www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι ο καταρράκτης; Ο καταρράκτης είναι η σταδιακή θόλωση του κρυσταλλοειδούς φυσικού φακού του ματιού που βρίσκεται πίσω

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Οπτικός, οπτομέτρης

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Οπτικός, οπτομέτρης ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ 4 η επιστημονική διημερίδα ΣΟΟΒΕ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Οπτικός, οπτομέτρης Δημογραφική ανάλυση του

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο Κερατόκωνος?

Τι είναι ο Κερατόκωνος? Τι είναι ο Κερατόκωνος? Ο Κερατόκωνος είναι µια διαταραχή του κερατοειδούς - του διαφανούς προσθίου τµήµατος του οφθαλµού Ο κερατοειδής είναι εκείνος που εστιάζει το φως στο πίσω µέρος του µατιού. Έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ανάκτησης της Όρασής σας με το δακτύλιο KAMRA

Οδηγός Ανάκτησης της Όρασής σας με το δακτύλιο KAMRA Οδηγός Ανάκτησης της Όρασής σας με το δακτύλιο KAMRA TM Reverse to white and 25% Pantone process blue Βελτιώστε την καθημερινή σας όραση Ασφαλές. Aποδεδειγμένο.Aποτελεσματικό Φυσική Όραση χωρίς συμβιβασμούς

Διαβάστε περισσότερα

Bιοτεχνολογία κατά της εκφύλισης του κερατοειδούς (κερατόκωνος)

Bιοτεχνολογία κατά της εκφύλισης του κερατοειδούς (κερατόκωνος) 30 Οκτωβρίου 2014 Bιοτεχνολογία κατά της εκφύλισης του κερατοειδούς (κερατόκωνος) Επιστήμες / Ιατρική - Βιολογία Επιτυχής σε ποσοστό που ξεπερνά το 95% είναι η αντιμετώπιση του κερατόκωνου (εκφυλιστική

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών ΕΝ42.0-Α Έκδοση η / 6.04.208 ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ Ι Α/Α Τίτλος Θέματος Μέλος Ε.Π. Σύντομη Περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία Αριθμός Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος I. Εισαγωγικά Στοιχεία. Πρόλογος... xiii Συντομογραφίες...xv

Περιεχόμενα. Μέρος I. Εισαγωγικά Στοιχεία. Πρόλογος... xiii Συντομογραφίες...xv Περιεχόμενα Πρόλογος... xiii Συντομογραφίες...xv Μέρος I Εισαγωγικά Στοιχεία 1. Εισαγωγή... 3 1.1. Γνωσιολογική υποδομή...3 1.2. Ιστορία... 4 1.3. Τεχνολογία... 8 1.4. Χειρουργική τεχνική...9 1.5. Θεμελειώδη

Διαβάστε περισσότερα

Κερατόκωνος. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Κερατόκωνος. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Κερατόκωνος www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι o κερατόκωνος; Ο κερατόκωνος είναι μια οφθαλμική απρόβλεπτη και ποικιλόμορφη κατάσταση στην οποία η φυσιολογική δομή

Διαβάστε περισσότερα

Για όσους υποφέρουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία

Για όσους υποφέρουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία 1. ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ EXCIMER LASER Για όσους υποφέρουν από διαθλαστικές ανωμαλίες, δηλ. μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό, τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής που αναγκάζονται να φορούν, αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

LASER ιαθλαστική Χειρουργική

LASER ιαθλαστική Χειρουργική LASER ιαθλαστική Χειρουργική Γκορέζης Σπύρος, MD Επιστηµονικός Υπεύθυνος Κέντρου Όρασης Ηπείρου info@epirusvisioncenter.gr Οι διαθλαστικές ανωµαλίες αποτελούσαν και αποτελούν ένα από τα σηµαντικότερα κεφάλαια

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να ανακουφίσετε τα ερεθισμένα μάτια σας

Πώς να ανακουφίσετε τα ερεθισμένα μάτια σας Πώς να ανακουφίσετε τα ερεθισμένα μάτια σας 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Νεότερες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης της Πρεσβυωπίας ΤΗ πρεσβυωπία οφείλεται στη γήρανση του οπτικού συστήματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Το υαλοειδές αφαιρείται, επίσης, εάν έλκει τον αμφιβληστροειδή από τη φυσική του θέση (έλξη αμφιβληστροειδούς).

Το υαλοειδές αφαιρείται, επίσης, εάν έλκει τον αμφιβληστροειδή από τη φυσική του θέση (έλξη αμφιβληστροειδούς). Γράφει: Ευστράτιος Β. Γκοτζαρίδης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Το υαλοειδές είναι μία διαυγής, σαν ζελέ ουσία, που αποτελεί το περιεχόμενο του ματιού, δίνοντάς του δομή και σχήμα πριν από τη γέννηση. Ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

<< Προβλήματα που αφορούν την εστίαση>>

<< Προβλήματα που αφορούν την εστίαση>> > Όνομα : Ιωάννα Επώνυμο : Γ. Τάξη : Α1 Λυκείου Όραση ή οπτική αντίληψη ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις. Όργανο αντίληψης είναι τα μάτια, ενώ το αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Διαθλαστικές ανωμαλίες του οφθαλμού. Α Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ

Διαθλαστικές ανωμαλίες του οφθαλμού. Α Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ Διαθλαστικές ανωμαλίες του οφθαλμού Α Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ Διαθλαστικά μέσα οφθαλμού Εμμετρωπία Παράλληλες ακτίνες φωτός ( θεωρητικά άπειρο, πρακτικά >6μ) εστιάζονται επί του αμφιβληστροειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΑΣ MD, MSc, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ MASTER ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΑΣ MD, MSc, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ MASTER ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΑΣ MD, MSc, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ MASTER ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΡΑΣΗΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (COMPUTER VISION SYNDROME) H χρήση υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα Τηλ.: 2610. 464000

ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα Τηλ.: 2610. 464000 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα Τηλ.: 2610. 464000 ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΟΝΟΜΑ ΑΣΘΕΝΗ: ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Bιτρεκτομή. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Bιτρεκτομή. www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Bιτρεκτομή www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι η βιτρεκτομή (υαλοειδεκτομή); Βιτρεκτομή είναι ο τύπος της χειρουργικής επέμβασης κατά την οποία αφαιρείται το υαλοειδές

Διαβάστε περισσότερα

Χειρουργός Οφθαλμίατρος/Παιδοφθαλμίατρος. Consultant Paediatric Ophthalmologist/St James University Hospital/Leeds/UK

Χειρουργός Οφθαλμίατρος/Παιδοφθαλμίατρος. Consultant Paediatric Ophthalmologist/St James University Hospital/Leeds/UK Ευάγγελος Δρίμτζιας MD PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος/Παιδοφθαλμίατρος Consultant Paediatric Ophthalmologist/St James University Hospital/Leeds/UK Πώς αναπτύσσεται η πάθηση Οι οφθαλμοί αναπτύσσονται στη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Οπτοµέτρης, οπτικός

ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Οπτοµέτρης, οπτικός ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ Οπτοµέτρης, οπτικός ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΚΟΣΜΗΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ Προ 40ετίας στα περισσότερα µάτια που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΑΚΩΝ ΚAI ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

ΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΑΚΩΝ ΚAI ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΑΚΩΝ ΚAI ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ Σ. Πλαΐνης, MSc, PhD Ινστιτούτο Οπτικής και Όρασης, Σχολή Επιστηµών Υγείας, Πανεπιστήµιο Κρήτης O. Λουκαΐδης, MSc Optical House, Ρόδος 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά Γυαλιά για τη Θεραπεία της Αμβλυωπίας

Ηλεκτρονικά Γυαλιά για τη Θεραπεία της Αμβλυωπίας Ηλεκτρονικά Γυαλιά για τη Θεραπεία της Αμβλυωπίας Γυαλιά AMBLYZ Τα γυαλιά αµβλυωπίας AMBLYZ αποτελούν µια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία της αµβλυωπίας, εύκολα στη χρήση, πρακτικά, αποτελεσµατικά

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΕΜΜΟ. Διαθλαστικη Χειρουργικη

Ινστιτούτο ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΕΜΜΟ. Διαθλαστικη Χειρουργικη αι η όρασή μας και αυτά φώνουν την ψυχή μας, ή ας που επιθυμώντας να ς μάτια, διαμορφώνει την υρος στην περίπτωση του Ινστιτούτο α (εκείνου του προδρόμου ΟΠΤΙΚΗΣ μιζαν ότι πρόκειται είτε περί σοβαρές διαταραχές

Διαβάστε περισσότερα

Προς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Προς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Προς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Αξιότιμοι Κύριοι, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από 9 Απριλίου 2012 άρχισε την λειτουργία του στο νέο μας κτίριο επί της οδού Κατεχάκη

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών ΕΝ4.10-1Α Έκδοση 1 η /.10.014 ΣΧΟΛΗ: ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ: ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Π. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 1 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

CORPORATE PROFILE 2010

CORPORATE PROFILE 2010 CORPORATE PROFILE 2010 Η λειτουργία του LaserVision.gr ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2001 και αποτελεί πλέον ένα πρωτοπόρο Οφθαλμολογικό Κέντρο με επιστημονική ακτινοβολία όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Διαβάστε περισσότερα

Οφθαλµολογικές Παθήσεις

Οφθαλµολογικές Παθήσεις αφιέρωµα Οφθαλµολογικές Παθήσεις 50 Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος Κερατόκωνος ΑΡΘΡΟ Κερατόκωνος Γράφει ο ρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος Χειρουργός-Οφθαλµίατρος, Επιστηµονικός ιευθυντής Laservision. gr, Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το γλαύκωμα;

Τι είναι το γλαύκωμα; Τι είναι το γλαύκωμα; Το γλαύκωμα περιλαμβάνει μια ομάδα παθήσεων που βλάπτουν το οπτικό νεύρο, προκαλώντας διαταραχές όρασης, οι οποίες, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορούν να εξελιχθούν και να επιφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: Replete. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιά η επίδραση της ρομποτικής στην ιατρική; ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ: Σιούτης Δημήτρης

ΟΜΑΔΑ: Replete. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιά η επίδραση της ρομποτικής στην ιατρική; ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ: Σιούτης Δημήτρης ΟΜΑΔΑ: Replete ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιά η επίδραση της ρομποτικής στην ιατρική; ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ: Σιούτης Δημήτρης ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΙΑΤΡΙΚΗ Στον τομέα της ιατρική η ρομποτική παίζει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Φυσιολογικό και μυωπικό μάτι:

Φυσιολογικό και μυωπικό μάτι: ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΘΛΑΣΗ (ΘΕΩΡΙΑ) ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ: ΕΜΜΕΤΡΩΠΙΑ & ΑΜΕΤΡΟΠΙΑ. ΜΥΩΠΙΑ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ, ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ Τσίτσας Θωμάς Καλιακούδας Μάριος Καραγιαννίδης Αλέξανδρος Μιχόπουλος Σπυρίδων

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική πληροφορική. Β τάξη 3 ο Λύκειο Κομοτηνής 2013-2014

Ιατρική πληροφορική. Β τάξη 3 ο Λύκειο Κομοτηνής 2013-2014 Ιατρική πληροφορική Β τάξη 3 ο Λύκειο Κομοτηνής 2013-2014 Πληροφορική Πληροφορική είναι η επιστήμη που ερευνά την: Κωδικοποίηση Διαχείριση και Μετάδοση συμβολικών αναπαραστάσεων πληροφοριών Ιατρική Η Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

20. Μπορείτε να μου στείλετε με κάποιες πιο ειδικές απαντήσεις σε απορίες που αφορούν την προσωπική μου περίπτωση;

20. Μπορείτε να μου στείλετε με  κάποιες πιο ειδικές απαντήσεις σε απορίες που αφορούν την προσωπική μου περίπτωση; ματολογικών προβλημάτων και παθήσεων 1. Τι είναι ακριβώς η ακτίνα laser; 2. Υπάρχουν διάφορετικά είδη ακτινών laser; 3. Πόσο επικίνδυνο είναι το ιατρικό laser για την ανθρώπινη επιδερμίδα; 4. Σε ποιές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΕΡΓΙΚΗ & ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΕΙΡΙΗ ΣΗ ΞΗΡΟΥΘΑΛΜΙΑ: Ο ρόλος του Υαρμακοποιού

ΤΝΕΡΓΙΚΗ & ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΕΙΡΙΗ ΣΗ ΞΗΡΟΥΘΑΛΜΙΑ: Ο ρόλος του Υαρμακοποιού Financial Disclosure: No financial interest in any of the products mentioned in this talk ΞΗΡΟΥΘΑΛΜΙΑ ΤΝΕΡΓΙΚΗ & ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΕΙΡΙΗ ΣΗ ΞΗΡΟΥΘΑΛΜΙΑ: Ο ρόλος του Υαρμακοποιού Ντίνα Δουβή Hellas Pharm

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Femtosecond lasers και στη χρήση τους στην Οφθαλμολογία

Εισαγωγή στα Femtosecond lasers και στη χρήση τους στην Οφθαλμολογία 1 Εισαγωγή στα Femtosecond lasers και στη χρήση τους στην Οφθαλμολογία Αναστάσιος Ιωάννης Κανελλόπουλος, MD Καθηγητής Οφθαλμολογίας NYU Ιατρική Σχολή Νέας Υόρκης ΗΠΑ ιευθυντής: Laservision.gr Οφθαλμολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγεία μου & Εγώ. Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Γ.Ν.Α. Γ Γεννηματάς

Η Υγεία μου & Εγώ. Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Γ.Ν.Α. Γ Γεννηματάς Η Υγεία μου & Εγώ Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Γ.Ν.Α. Γ Γεννηματάς Η Υγεία Των Ματιών Μας Ο λαός μας χρησιμοποιεί πολλές εκφράσεις για να δηλώσει την ανεκτίμητη αξία της όρασης. Επειδή λοιπόν πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite

Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Στο βήμα του πρόσφατου 11ου Annual Refractive User s Meeting, ο Theo Seiler, MD, PhD είπε ότι αν και το FS200 laser βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρηση της μηχανικής ακρίβειας μικροκερατόμου με την χρήση υπερήχων κατά την διαδικασία LASIK

Μέτρηση της μηχανικής ακρίβειας μικροκερατόμου με την χρήση υπερήχων κατά την διαδικασία LASIK Μέτρηση της μηχανικής ακρίβειας μικροκερατόμου με την χρήση υπερήχων κατά την διαδικασία LASIK Παπουτσάκη Μαριάνθη Βασιλική Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Πανεπιστήμιο Πατρών ιαθλαστικό Οφθαλμολογικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ Αλλεργία και άσθμα; Αν πάσχετε από αυτές τις παθήσεις, θα υποφέρετε για όλη σας τη ζωή ; ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ. Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ CLEAR LENS EXTRACTION

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ CLEAR LENS EXTRACTION ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ CLEAR LENS EXTRACTION Δρ Αλέξανδρος Πολυχρονάκος Ινστιτούτο Ophthalmica 13 ο Επιστημονικό Συνέδριο Ο.Ε.Θ.Α.Μ.Β.Α. Σαμοθράκη - Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 Clear Lens extraction (CLE) Αφαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

Διόρθωση Πρεσβυωπίας μετά από Εγχείρηση Καταρράκτη Μέθοδος Monovision

Διόρθωση Πρεσβυωπίας μετά από Εγχείρηση Καταρράκτη Μέθοδος Monovision Διόρθωση Πρεσβυωπίας μετά από Εγχείρηση Καταρράκτη Μέθοδος Monovision Πέτρος Α. Ράσογλου, M.D. Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής Πρεσβυωπία Αποτέλεσμα βαθμιαίας

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α! DuetteTM. υβριδικός φακός επαφής για αστιγµατισµό

Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α! DuetteTM. υβριδικός φακός επαφής για αστιγµατισµό Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α! DuetteTM υβριδικός φακός επαφής για αστιγµατισµό Μόλις σας συνταγογράφησαν τους πιο τεχνολογικά προηγµένους φακούς επαφής για να διορθώσετε την όραση σας! Χειρισµός Φακών και Φροντίδα

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Γιώργος Νέος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Γράφει: Γιώργος Νέος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γράφει: Γιώργος Νέος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Η κοιλότητα του βολβού του ματιού μας είναι γεμάτη από ένα διαυγές και παχύρρευστο υγρό, σαν ζελέ, που ονομάζεται υαλώδες υγρό. Το υγρό αυτό είναι σε επαφή,

Διαβάστε περισσότερα

μεταμόσχευση κερατοειδή

μεταμόσχευση κερατοειδή μεταμόσχευση κερατοειδή www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Τι είναι ο κερατοειδής; Τι ακριβώς είναι η μεταμόσχευση κερατοειδή (κερατοπλαστική) και πότε πραγματοποιείται;

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ : ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ QIRC. επέµβαση

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ QIRC. επέµβαση 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ QIRC επέµβαση Καλώς ήρθατε στο QIRC, ένα ερωτηµατολόγιο που σχεδιάστηκε για τη µέτρηση της ποιότητας της ζωής ατόµων που επιθυµούν οπτική διόρθωση (γυαλιά, φακοί επαφής ή διαθλαστική χειρουργική)

Διαβάστε περισσότερα

Light Amplification by Stimulated Emission

Light Amplification by Stimulated Emission Light Amplification by Stimulated Emission Ο όρος λέιζερ προέρχεται από το αγγλικό ακρωνύμιο Laser: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) που αποδίδεται στα ελληνικά ως ενίσχυση φωτός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ 1 484 / VI /2010 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ Συνεδρίασε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του κτηρίου των γραφείων της, επί της οδού Κότσικα 1Α, Αθήνα, την 30η Απριλίου 2010, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Δακρύζετε χωρίς λόγο; Τα απρόσμενα δάκρυα δεν είναι αθώα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 11 Δεκέμβριος :39

Δακρύζετε χωρίς λόγο; Τα απρόσμενα δάκρυα δεν είναι αθώα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Σάββατο, 11 Δεκέμβριος :39 Συνέντευξη με τον Κο Νίκο Τράκο, Χειρουργό Οφθαλμίατρο Δακρύζετε χωρίς λόγο; Τα απρόσμενα δάκρυα δεν είναι αθώα! Πόσες φορές σας έχει συμβεί να δακρύζετε χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία; Είναι πολύ πιθανό

Διαβάστε περισσότερα

histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist

histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist histogenesis Dr.Stefanos Goudelas, Dermatologist histogenesis αισθητική προσώπου Dr. Stefanos Goudelas, Dermatologist η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης Dr. Stefanos Goudelas

Διαβάστε περισσότερα

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΩΤΟΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΩΤΟΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΩΤΟΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΘΗΛΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 Στοιχεία ανατομίας Στιβάδες κερατοειδούς : 1. Επιθήλιο, μη κερατινοποιημένο κυλινδρικό, πάχους 50μm. 2. Στιβάδα Bowman

Διαβάστε περισσότερα

ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. χειρουργική. δείτε τον κόσµο µε άλλα µάτια

ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. χειρουργική. δείτε τον κόσµο µε άλλα µάτια ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ χειρουργική δείτε τον κόσµο µε άλλα µάτια ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΩΝ Στα Οφθαλομολογικά Κέντρα ΟΡΑΣΙΣ θεραπεύουμε με σύγχρονες ασφαλείς ιατρικές μεθόδους

Διαβάστε περισσότερα

Επιπεφυκίτιδα Φυσική Αντιμετώπιση

Επιπεφυκίτιδα Φυσική Αντιμετώπιση Επιπεφυκίτιδα Φυσική Αντιμετώπιση Ορισμός Ο επιπεφυκότας είναι η μεμβράνη που επενδύει το πρόσθιο τμήμα του βολβού του ματιού, συνεχίζοντας μέχρι και την έσω επιφάνεια των βλεφάρων. Οι φλεγμονές του επιπεφυκότα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκειται για μια ανώδυνη αισθητική επέμβαση μεγάλης ακρίβειας, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία.

Πρόκειται για μια ανώδυνη αισθητική επέμβαση μεγάλης ακρίβειας, η οποία γίνεται με τοπική αναισθησία. Τεχνική Strip Micro Dense Packing ή FIT Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση, στην οποία με αισθητική άποψη και ακρίβεια στην εφαρμογή, η μεταμόσχευση μαλλιών αγγίζει την τελειότητα και το απόλυτα φυσικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ιωαννίδης Γεώργιος MD

Πρότυπο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ιωαννίδης Γεώργιος MD Femtosecond Laser και CCL Δύο χρόνια εμπειρία Μ. Μπαλίδης, Γ. Ιωαννίδης Διασύνδεση κολλαγόνου στον κερατόκωνο Κλασική μέθοδος διασύνδεσης κολλαγόνου Ενστάλαξη αλκαϊνης Απόξεση επιθηλίου (5-9mm) Ενστάλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών ΣΧΟΛΗ: ΣΕΥΠ ΤΟΜΕΑΣ: ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ Α/Α Τίτλος Θέματος Μέλος Δ.Ε.Π. Σύντομη Περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία Αριθμός Φοιτητών. «Εφαρμογές LASER στην Οφθαλμολογία: Ασφάλεια, Εργονομία & Υγιεινή»

Διαβάστε περισσότερα

Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο

Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο 25 Νοέμβριος 2014 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ da Vinci Si. Πρωτοπόρο το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Το Κέντρο διαθέτει το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο,

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Βλέπουμε; ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Βασιλική Κανελλοπούλου, ΠΕ 70

Πώς Βλέπουμε; ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Βασιλική Κανελλοπούλου, ΠΕ 70 Πώς Βλέπουμε; ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Βασιλική Κανελλοπούλου, ΠΕ 70 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 1. Συνοπτική περιγραφή της ανοιχτής εκπαιδευτικής πρακτικής Το θέματα της πρακτικής αφορούσε την ενότητα «Φως» από το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αναστάσιος - Ιωάννης Κανελλόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης

Γράφει: Αναστάσιος - Ιωάννης Κανελλόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης Γράφει: Αναστάσιος - Ιωάννης Κανελλόπουλος, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης Η θεραπεία της οπτική νευρίτιδας µπορεί να ξεκινάει από το θέµα της θεραπευτικής αγωγής για

Διαβάστε περισσότερα

Χ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 182 ΤΗΛ FAX

Χ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 182 ΤΗΛ FAX Χ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 182 Τ.Κ. 157 73 ΤΗΛ. 210 6436510 FAX 210 6436508 Email : info@globaldental.gr Σχεδιασμένο για το σύγχρονο Οδοντίατρο Σε

Διαβάστε περισσότερα

Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite

Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite Το νέο WaveLight FS200 femtosecond laser αποτελεί το ήμισυ της νέας ολοκληρωμένης συσκευής WaveLight Refractive Suite (Alcon Laboratories, Inc,

Διαβάστε περισσότερα

Οπή Ωχράς Κηλίδας. Τι είναι οπή της ωχράς;

Οπή Ωχράς Κηλίδας. Τι είναι οπή της ωχράς; Οπή Ωχράς Κηλίδας Τι είναι οπή της ωχράς; Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι το φωτοευαίσθητο στρώμα ιστού που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού. Μία ειδική περιοχή του αμφιβληστροειδούς, που ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΚΚΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΚΚΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΚΚΟΡΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ Οι οφθαλμοί αποτελούν τον καθρέφτη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου γεγονός που τους

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς

Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς Νέα Δεδομένα στην Αγγειοχειρουργική στην Κύπρο - Ενδοφλεβική Θεραπεία με λέϊζερ Μέθοδος EVLA Η πιολιγότερο ανώδυνη ιατρική πρακτική για Κιρσούς Πια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας; Κιρσοί είναι το αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream

Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream Ετερόλογη ή αυτόλογη; H δική µας δύναµη Μια από τις τελευταίες ανακαλύψεις της αναγεννητικής ιατρικής, είναι η ικανότητα των κυττάρων να

Διαβάστε περισσότερα

BREAST SCREENING The Facts

BREAST SCREENING The Facts BREAST SCREENING GREEK The Facts ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Τα στοιχεία Τι είναι η εξέταση µαστού; Η εξέταση µαστού (µαστογραφία) είναι µια ακτινογραφία των µαστών. Η εξέταση µαστού µπορεί να ανιχνεύσει όγκους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγίες για τη φροντίδα. Ασφάλεια

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγίες για τη φροντίδα. Ασφάλεια ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ασφάλεια Οι έγκυες και τα άτομα με καρδιολογικά προβλήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα γυαλιά 3D. Η παρακολούθηση τηλεόρασης με τρισδιάστατη εικόνα δεν συνιστάται για παιδιά. Μην χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ενηµερωτικό Έντυπο Ένα µόνο χαµόγελο είναι αρκετό για να οµορφύνει κάθε πρόσωπο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό, είναι η υγιής οδοντοστοιχία,

Διαβάστε περισσότερα

Χειρουργός Οφθαλμίατρος/Παιδοφθαλμίατρος. Consultant Paediatric Ophthalmologist/St James University Hospital/Leeds/UK

Χειρουργός Οφθαλμίατρος/Παιδοφθαλμίατρος. Consultant Paediatric Ophthalmologist/St James University Hospital/Leeds/UK Ευάγγελος Δρίμτζιας MD PhD Χειρουργός Οφθαλμίατρος/Παιδοφθαλμίατρος Consultant Paediatric Ophthalmologist/St James University Hospital/Leeds/UK Η αντιμετώπιση του στραβισμού διαφέρει ανάλογα τον τύπο,

Διαβάστε περισσότερα

parameters created with 2 femtosecond lasers.

parameters created with 2 femtosecond lasers. Laboratory evaluation of LASIK flap parameters created with 2 femtosecond lasers. Anastasios John Kanellopoulos, MD 1-3, From the 1 Department of Ophthalmology, Manhattan Eye, Ear and Throat Hospital,

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η αρθροσκόπηση του ώμου;

Τι είναι η αρθροσκόπηση του ώμου; Γράφει: Νικόλαος Τζανακάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Β ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου www.shoulder.gr Τι είναι η αρθροσκόπηση του ώμου; Είναι η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

kids για το παιδί! IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

kids για το παιδί! IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ για το παιδί! kids www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Στο Ινστιτούτο Ophthalmica λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα Ophthalmica για το παιδί, για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννης Θ. Νατσιόπουλος Χειρουργός Μαστού Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο

Ιωάννης Θ. Νατσιόπουλος Χειρουργός Μαστού Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Ιωάννης Θ. Νατσιόπουλος Χειρουργός Μαστού Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο 19 ος αιώνας Σήμερα Μαστεκτομή Τεταρτεκτομή Τμηματεκτομή Ογκεκτομή Ο Dr. Charles Hewitt Moore στα 1867 θέτει τις αρχές της χειρουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Luster 5,5 W (40 W) E14 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

kids για το παιδί! IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

kids για το παιδί! IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ για το παιδί! kids www.ophthalmica.gr IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Στο Ινστιτούτο Ophthalmica λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα Ophthalmica για το παιδί, για πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

Δύο αυτιά καλύτερα από ένα. Ακοή, όπως έχει προβλέψει η φύση

Δύο αυτιά καλύτερα από ένα. Ακοή, όπως έχει προβλέψει η φύση Δύο αυτιά καλύτερα από ένα Ακοή, όπως έχει προβλέψει η φύση Είναι καιρός να ακούσετε Η Phonak είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ακουστικών βοηθημάτων στον κόσμο. Με έδρα την Stäfa, στην Ελβετία, η εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Από: Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο LaserVision. Τι είναι το γλαύκωμα;

Από: Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο LaserVision. Τι είναι το γλαύκωμα; Από: Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο LaserVision Τι είναι το γλαύκωμα; Το γλαύκωμα αποτελεί βασικό αίτιο απώλειας της όρασης στις ΗΠΑ, και ιδιαίτερα ανάμεσα στα πιο ηλικιωμένα άτομα. Ωστόσο η απώλεια της οράσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΣΠΕΡΤ Τρίτη, 29 Δεκέμβριος :29 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 03 Μάρτιος :57

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΣΠΕΡΤ Τρίτη, 29 Δεκέμβριος :29 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 03 Μάρτιος :57 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Σοφίας 64, 115 28 Αθήνα www.eyecenter.gr Το ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ, το πρώτο στην Ελλάδα ιδιωτικό οφθαλμολογικό κέντρο, από το 1986 προσφέρει ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα για την

Διαβάστε περισσότερα

Μια ενημέρωση για ασθενείς και παρόχους φροντίδας

Μια ενημέρωση για ασθενείς και παρόχους φροντίδας Μια ενημέρωση για ασθενείς και παρόχους φροντίδας Τι είναι το FoundationOne ; Το FoundationOne είναι μια εξέταση που ανιχνεύει γενωμικές μεταβολές (π.χ. μεταλλάξεις) που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΚΗΣ Μάθημα προς τους ειδικευόμενους γιατρούς στην Οφθαλμολογία, Στο Κ.Οφ.Κ.Α. την 18/11/2003. Υπό: Δρος Κων. Ρούγγα, Οφθαλμιάτρου. 1. ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Όταν μια φωτεινή ακτίνα ή

Διαβάστε περισσότερα

1.Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί την επιτομή της μεσοθεραπείας στις μέρες μας και χρησιμοποιείται:

1.Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί την επιτομή της μεσοθεραπείας στις μέρες μας και χρησιμοποιείται: 1.Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί την επιτομή της μεσοθεραπείας στις μέρες μας και χρησιμοποιείται: Στο πρόσωπο: για σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, αντιμετώπιση μικρών ρυτίδων και ουλών (πχ. από ακμή),

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή

Σχεδίαση που τραβά την προσοχή PHILIPS LED Σφαιρικοί 7 W (60 W) E27 Ζεστό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Σχεδίαση που τραβά την προσοχή Γνώριμα σχήματα που έχετε αγαπήσει. Καταναλώνουν περίπου 80% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς

Διαβάστε περισσότερα

Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας»

Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας» Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας» Όσο πιο προσεκτικοί, ήπιοι και ευγενικοί είναι οι χειρουργικοί χειρισμοί, τόσο λιγότερος είναι ο μετεγχειρητικός πόνος του ασθενούς, πιο σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπη Κλινική. προτυπη ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ. H πιο σύγχρονη τεχνολογία για την αντιμετώπιση των χειρουργικών οφθαλμολογικών περιστατικών

Πρότυπη Κλινική. προτυπη ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ. H πιο σύγχρονη τεχνολογία για την αντιμετώπιση των χειρουργικών οφθαλμολογικών περιστατικών προτυπη ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ κλινικη H πιο σύγχρονη τεχνολογία για την αντιμετώπιση των χειρουργικών οφθαλμολογικών περιστατικών Κλείστε ραντεβού στο 210 4809174 Καθημερινά 8:00-15:00 Eθνάρχου Μακαρίου 9 & Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη CromoHEXAL eye drops Νατριούχος Χρωμογλυκίνη

Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη CromoHEXAL eye drops Νατριούχος Χρωμογλυκίνη Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη CromoHEXAL eye drops Νατριούχος Χρωμογλυκίνη Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο, διότι

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Γραμμικός σωλήνας 20 W (54 W) G13 Ψυχρό λευκό Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας

Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας PHILIPS LED Σφαιρικοί 10,5 W (75 W) E27 Ψυχρό φως ημέρας Χωρίς ρύθμιση έντασης Φως που είναι ευχάριστο για τα μάτια σας Η κακή ποιότητα φωτός μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια. Είναι πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα