Ασφάλεια στο διαδίκτυο (Internet) και παιδική ηλικία. Μύθοι και πραγματικότητα. 23 Μαΐου 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ασφάλεια στο διαδίκτυο (Internet) και παιδική ηλικία. Μύθοι και πραγματικότητα. 23 Μαΐου 2012"

Transcript

1 Ασφάλεια στο διαδίκτυο (Internet) και παιδική ηλικία. Μύθοι και πραγματικότητα. 23 Μαΐου 2012

2 Ομιλητές Παπασταύρος Ευάγγελος Μηχανικός Πληροφορικής & Τεχνολογίας Η/Υ Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ε.Κ.Π.Α. Λίτσας Ανδρέας Μηχανικός Πληροφορικής Καθηγητής Πληροφορικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ε.Κ.Π.Α. Μάλλιαρης Κυριάκος Δ/ντής 24 ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου Μετεκπαιδευθείς Γενικής Αγωγής Διδασκαλείου Δ.Ε. Κρήτης «Μαρία Αμαριώτου» Μεταπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ε.Κ.Π.Α.

3 Ενότητες Τι είναι το διαδίκτυο; Η Πραγματικότητα Πώς αντιλαμβανόμαστε το διαδίκτυο; Οι Μύθοι Η συναναστροφή με άλλα άτομα στο διαδίκτυο Γονείς Παιδιά Εκπαιδευτικοί

4 Τι είναι το διαδίκτυο; Η Πραγματικότητα

5 Τι είναι το διαδίκτυο; Η Πραγματικότητα Το ιαδίκτυο (Internet) αποτελείται από εκατοµµύρια υπολογιστές, που βρίσκονται διασκορπισµένοι σε όλον τον πλανήτη και επικοινωνούν µεταξύ τους, ανταλλάσσοντας δεδοµένα.

6 Τι είναι το διαδίκτυο; Η Πραγματικότητα Το όνοµα ιαδίκτυο είναι µίαί σύνθετη ύθ λέξη που παράγεται από τις λέξεις ιασύνδεση ικτύων. Στα αγγλικά ο όρος Internet γεννήθηκε από τη συνένωση των λέξεων International Network ( ιεθνές ίκτυο Υπολογιστών). Η ιδέα του ιαδικτύου ξεκίνησε το 1969 ως ερευνητικό στρατιωτικό πρόγραµµα, µε την ονοµασία ARPANET, από το Υπουργείο Άµυνας των ΗΠΑ.

7 Τι είναι το διαδίκτυο; Η Πραγματικότητα Το 1974 σταµάτησε να είναι ερευνητικό πρόγραµµα του Υπουργείου Άµυνας και χρησιµοποιήθηκε από τα πανεπιστήµια για επιστηµονικές έρευνες. Το 1990 µετονοµάστηκε σε Internet το οποίο Το 1990 µετονοµάστηκε σε Internet, το οποίο αποδόθηκε στα ελληνικά ως ιαδίκτυο.

8 Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web WWW). To Web είναι η πιο δηµοφιλής υπηρεσία του ιαδικτύου, που µας επιτρέπει µε ιδιαίτερα εύκολο τρόπο να έχουµε πρόσβαση σε µια τεράστια συλλογή ψηφιακών εγγράφων, τις ιστοσελίδες (WebPages).

9 Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web WWW). Συχνά o Παγκόσµιος Ιστός λανθασµένα θεωρείται ταυτόσηµο µετοinternet. Ο Παγκόσµιος Ιστός είναι µία τεράστια συλλογή από ψηφιακά έγγραφα (τις ιστοσελίδες), που βρίσκονται αποθηκευµένα σε υπολογιστές του ιαδικτύου. Το ιαδίκτυο, αντίθετα, είναι ένα παγκόσµιο δίκτυο υπολογιστών συνδεδεµένων µεταξύ τους.

10 Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web WWW). Μία ιστοσελίδα (webpage) µπορεί να περιλαµβάνει κείµενο, εικόνες, ήχο ή βίντεο. Μία ιστοσελίδα του Web µεταφέρεται στο ιαδίκτυο «ταξιδεύοντας» από κάποιον κεντρικό υπολογιστή, στον οποίο είναι αποθηκευµένη, στον υπολογιστή µας. Οι περισσότερες πληροφορίες στον Παγκόσµιο Ιστό Οι περισσότερες πληροφορίες στον Παγκόσµιο Ιστό είναι δωρεάν.

11 Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web WWW).

12 Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web WWW). Οι ιστοσελίδες στον Παγκόσµιο Ιστό είναι συνδεδεµένες µεταξύ τους, έτσι ώστε µε τη βοήθεια του ποντικιού να µπορούµε εύκολα να περιηγούµαστε ανάµεσα τους. Για να έχουµε τη δυνατότητα να βλέπουµε το περιεχόµενο των ιστοσελίδων στην οθόνη του υπολογιστή µας και να πλοηγούµαστε ανάµεσα τους, πρέπει να έχουµε εγκαταστήσει στον υπολογιστή µας ένα Λογισµικό Πλοήγησης ή Φυλλοµετρητή (Browser).

13 Η επιτυχία του Διαδικτύου Η µεγάλη ά απήχηση του ιαδικτύου οφείλεται κυρίως: Στις τεράστιες δυνατότητες για πληροφόρηση και επικοινωνία. Στον εύκολο τρόπο χρήσης και πρόσβασης των υπηρεσιών του.

14 Η επιτυχία του Διαδικτύου Το ιαδίκτυο αρέσει στα παιδιά δά Αλληλεπιδραστικό περιεχόµενο. Η αίσθηση συµµετοχής σε οµάδα. Ψυχαγωγία.

15 Κίνδυνοι από την χρήση του Διαδικτύου ΠΡΟΣΟΧΗ : Ας µην ξεχνάµε ότι το διαδίκτυο είναι ένας δηµόσιος χώρος.

16 Κίνδυνοι από την χρήση του Διαδικτύου Ας µην ξεχνάµε ξχ µ ότι το διαδίκτυο είναι ένας δηµόσιος χώρος. Ακατάλληλο Περιεχόµενο. Αποξένωση και Εθισµός. Εκφοβισµός.

17 Κίνδυνοι από την χρήση του Διαδικτύου Παραβίαση ιδιωτικών δεδοµένων. Παραπληροφόρηση. Κλοπή προσωπικών στοιχείων. Κακόβουλο λογισµικό.

18 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Οι μύθοι

19 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Ξέρω με ποιον μιλάω στο Διαδίκτυο;

20 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Ξέρω με ποιον μιλάω στο Διαδίκτυο; Στο ιαδίκτυο δηµιουργούνται προφίλ προσώπων µε βασικά στοιχεία το όνοµα και µια φωτογραφία. Τα στοιχεία αυτά µπορούνύ κάλλιστα να µην αντιστοιχούν στο πρόσωπο που τα χρησιµοποιεί (πλαστά προφίλ κλοπή ταυτότητας). Μπορούµε να νιώθουµε µε σχετική ασφάλεια ότι γνωρίζουµε µε ποιον επικοινωνούµε, µόνο όταν πρόκειται για πρόσωπο που έχουµε συναντήσει από κοντά ή είναι γνωστός µας. ς

21 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Η αξιοπιστία της πληροφορίας

22 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Η αξιοπιστία της πληροφορίας Στους χρήστες του ιαδικτύου, συχνά εµφανίζεται η τάση να θεωρούν αξιόπιστη κάθε πληροφορία που βρίσκουν σε αυτό. Οποιοσδήποτε µπορεί να αναρτά πληροφορίες στο ιαδίκτυο, χωρίς απαραίτητα να είναι σχετικός µε το θέµα για το οποίο γράφει. Απαιτείται διασταύρωση των πληροφοριών και έλεγχος της προέλευσής τους, προκειµένου να θεωρηθούν έγκυρες.

23 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Η Δημοσιοποίηση των δεδομένων: Ιδιωτικότητα (1/3) Πολλές ιστοσελίδες επιτρέπουν την ανάρτηση δεδοµένων όπως φωτογραφίες και βίντεο. Κάθε δεδοµένο που δηµοσιεύεται, µπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε. Τα δεδοµένα που δηµοσιεύονται, µένουν στο ιαδίκτυο για πάντα.

24 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Η Δημοσιοποίηση των δεδομένων: Ιδιωτικότητα (2/3) Τα δδ δεδοµένα που αναρτώνται σε ιστοσελίδες µπορείί να γίνουν αντικείµενο επεξεργασίας µε σκοπό τη δηµιουργία καταναλωτικού προφίλ. Μπορεί ακόµη να πωληθούν σε τρίτους. Προσοχή στην Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης.

25 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Η Δημοσιοποίηση των δεδομένων: Ιδιωτικότητα (3/3) Η δηµοσιοποίηση του αριθµού τηλεφώνου, της ταχυδροµικής διεύθυνσης, του σχολείου που φοιτά κ.ά., κάνει τον εντοπισµό ενός ατόµου πολύ ευκολότερη. Τα παιδιά συχνά δεν συνειδητοποιούν τις επιπτώσεις της δηµοσίευσης δεδοµένων.

26 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Εικονικός και Πραγματικός κόσμος

27 Πώς αντιλαμβανόμαστε το Διαδίκτυο Εικονικός και Πραγματικός κόσμος Εικονικοί φίλοι στο ιαδίκτυο: άτοµα µε τα οποία δεν έχουµε συναντηθεί ποτέ. Σκηνές βίας στον εικονικό κόσµο: µπορεί να µεταφερθούν φρ στον πραγµατικό κόσµο. µ Second Life: ο χρήστης µπορεί να ζει µια δεύτερη ζωή στο ιαδίκτυο, όπου εκπληρώνει επιθυµίες που δεν µπορεί να ικανοποιήσει στον πραγµατικό κόσµο.

28 Η συναναστροφή στο Διαδίκτυο με άλλα άτομα

29 Η συναναστροφή στο Διαδίκτυο με άλλα άτομα Κοινωνική Δικτύωση: εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης Chat rooms: χώροι συγχρονισµένης γραπτής επικοινωνίας. Facebook Twitter Hi5 MySpace: Ιστοχώροι που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δηµιουργούν λογαριασµούς. Forums: Ιστοχώροι ασύγχρονης επικοινωνίας, όπου οι χρήστες χρησιµοποιούν ψευδώνυµα.

30 Η συναναστροφή στο Διαδίκτυο με άλλα άτομα Κοινωνική Δικτύωση: Γιατί είναι ελκυστική; ίνει την αίσθηση της συµµετοχικότητας και της κοινωνικότητας. ίνει πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας. ίνει τη δυνατότητα διαµοιρασµού φωτογραφιών και άλλων αρχείων.

31 Η συναναστροφή στο Διαδίκτυο με άλλα άτομα Κοινωνική Δικτύωση: Γιατί είναι επικίνδυνη; (1/2) Στηρίζεται στην ανταλλαγή προσωπικών δδ δεδοµένων που είναι δύσκολο να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους. Τα δεδοµένα γίνονται αντικείµενο επεξεργασίας µε σκοπό (κυρίως) ρ την εξατοµικευµένη µ µ διαφήµηση. η

32 Η συναναστροφή στο Διαδίκτυο με άλλα άτομα Κοινωνική Δικτύωση: Γιατί είναι επικίνδυνη; (2/2) Κίνδυνος σύγχυσης ανάµεσα στους ιαδικτυακούς και τους Πραγµατικούς φίλους. Κίνδυνος εµφάνισης απειλητικών συµπεριφορών από άλλα άτοµαµ πουαξιοποιούν τα δεδοµέναµ που δηµοσιεύει το θύµα τους.

33 Παραβατικές συμπεριφορές κακόβουλων ατόμων στο διαδίκτυο

34 Παραβατικές συμπεριφορές κακόβουλων ατόμων στο διαδίκτυο: Αποπλάνηση (1/2) Τα άτοµα που έχουν σαν σκοπό την αποπλάνηση, δηµιουργούν συνήθως µια πλαστή ταυτότητα χρήστη. Ο θύτης ανοίγει επικοινωνία µε το θύµα του µε σκοπό να κερδίσει την εµπιστοσύνη µ του. Αυτή η διαδικασία µπορεί να διαρκέσει µεγάλο χρονικό διάστηµα.

35 Παραβατικές συμπεριφορές κακόβουλων ατόμων στο διαδίκτυο: Αποπλάνηση (2/2) Γίνεται προσπάθεια να αποσπαστούν προσωπικές πληροφορίες για το θύµα. Ο στόχος είναι να εντοπιστούν χώροι στους οποίους θα µπορούσε ο θύτης να εντοπίσει το θύµα. Γίνεται απόπειρα συζήτησης µε σεξουαλικό περιεχόµενο και αποστολή αντίστοιχου υλικού. Ο θύτης προσπαθεί να κάνει το θύµα µ του να νιώσει ένοχο χ για να µην αναφέρει φρ σε άλλους το περιστατικό της µεταξύ τους συνοµιλίας.

36 Παραβατικές συμπεριφορές κακόβουλων ατόμων στο διαδίκτυο: Ηλεκτρονική Παρενόχληση (Cyberbullying) (1/2) Επιθετική συµπεριφορά από πρόθεση µε χρήση ηλεκτρονικών µέσων. Απόπειρα εξύβρισης ή εξευτελισµού ή ακόµη και απειλής µέσα από το ιαδίκτυο. Στόχος είναι ο εκφοβισµός. Η ηλεκτρονική παρενόχληση εκδηλώνεται από άτοµο γνωστό στο θύµα.

37 Παραβατικές συμπεριφορές κακόβουλων άτομων στο διαδίκτυο: Ηλεκτρονική Παρενόχληση (Cyberbullying) (2/2) Γίνεται µέσω έ µηνυµάτων ά κινητού τηλεφώνου (SMS), e mail ή σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Το θύµα µπορεί να χάσει την εµπιστοσύνη στον εαυτό του,, να µη θέλει να ξαναπάει στο σχολείο και να αποµονωθεί από το κοινωνικό του περιβάλλον.

38 ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

39 Ποιος έχει την ευθύνη; Εή Ενήλικας είναι σε θέση να κρίνει και να αποφύγει τους κινδύνους Παιδί δεν έχει αναπτύξει πλήρως την κριτική σκέψη Εκπαιδευτικός πρέπει να εκπαιδεύσει το παιδί να αναπτύξει την κριτική σκέψη

40 Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς; Η απάντηση: να τα µάθουµε ναείναιυπεύθυνα. να τα εφοδιάσουµε µε σωστή πληροφόρηση και εκπαίδευση. να τα βοηθάµε όποτεµας το ζητάνε, να είµαστε πάντα στο πλευρό τους, όχι µόνο µετονου µας, αλλά και ως φυσική παρουσία. να εµπνεύσουµεµ µ εµπιστοσύνη. µ να είµαστε ενηµερωµένοι και να καταβάλουµε προσπάθεια να µάθουµε µαζί µεταπαιδιά. *Το επιθυµητό δεν είναι ούτε η πλήρης απαγόρευση της πρόσβασης στους διαδραστικούς κόσµους που στερεί το παιδί από ανεκτίµητα εργαλεία, ούτε η παντελής απουσία επιτήρησης και κατά συνέπεια η στροφή προς τις ευχές για να µη συµβεί τίποτα κακό.

41 Τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά; Η απάντηση: Σκέψου πριν δηµοσιεύσεις! Προστάτευσε την ιδιωτική δωτκή ζωή, τη δική σου, της οικογένειάς σου, των φίλων σου. εν είµαστε ανώνυµοι στο ιαδίκτυο. Όλοι αφήνουµε ηλεκτρονικά ίχνη! Ό,τι ανεβαίνει στο ιαδίκτυο παραµένει εκεί για πάντα! Οι «φίλοι» φ που γνωρίζουµε µ µόνο µέσα από το ιαδίκτυο παραµένουν πάντα άγνωστοι! Έλεγξε την εγκυρότητα της πληροφορίας στο ιαδίκτυο. Σέρφαρε ηθικά και µε κριτική σκέψη. Μη ξεχνάς να ζεις στον πραγµατικό κόσµο για χάρη του ιαδικτύου

42 Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; 1/3 Η απάντηση: Μάθετε στους µαθητές θ έ σας να µην διακινούν πληροφορίες που: προπαγανδίζουν την επιθετική συµπεριφορά, το µίσος και το ρατσισµό προωθούν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια περιέχουν πορνογραφικό περιεχόµενο αναφέρονται σε παραβιάσεις ασφάλειας διαφόρων συστηµάτωνµ αφορούν στην παράνοµη διανοµή προγραµµάτων περιέχουν προϊόν πνευµατικής δηµιουργίας, που προστατεύεται αφορούν σε υλικό µε διαφηµιστικά banners

43 Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; 2/3 Η απάντηση: Προσπαθήστε να δηµιουργήσετε µία σχολική συµφωνία για τη χρήση του ιαδικτύου στο σχολείο λί και στο µάθηµα. Επιβλέπετε τους µαθητές σας κατά την πλοήγησή τους στο ιαδίκτυο και προβείτε βί σε συστάσεις αν χρειαστεί. ηµιουργήστε µία λίστα µε προτεινόµενους δικτυακούς τόπους που προάγουν το γνωστικό και πνευµατικό επίπεδο των µαθητών θ ώ και που αναδεικνύουν τις ανθρώπινες αξίες. Συστρατευτείτε στην καταπολέµηση του παράνοµου περιεχοµένου στο ιαδίκτυο καταγγέλλοντας τέτοιες ιστοσελίδες στην Ελληνική Γραµµή Αναφοράς Παράνοµου Περιεχοµένου στο ιαδίκτυο (

44 Τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί; 3/3 Η απάντηση: Φροντίστε να ενηµερωθείτε για το ιαδίκτυο, για τα οφέλη και τους κινδύνους. Αντιµετωπίστε το ιαδίκτυο ως ένα σύγχρονο αγαθό µε πολλές θετικές πτυχές και σαφώς λιγότερες αρνητικές. είξτε στους µαθητές σας πώς να χρησιµοποιούν το ιαδίκτυο µε ασφάλεια. Συζητήστε µαζί τους για τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν. Μάθετε στους µαθητές σας: Να µην δίνουν ποτέ προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες σε αγνώστους στο ιαδίκτυο. Να µην αποκαλύπτουν τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιµοποιούν. Να µην επιχειρούν αγορές µέσω ιαδικτύου και µην δίνουν στοιχεία που αφορούν πιστωτικές κάρτες. Να είναι επιφυλακτικά ως προς την αποδοχή όσων διαβάζουν στο ιαδίκτυο ή αυτών που τους λένε οι άλλοι χρήστες του, πριν το υποβάλουν στην κρίση τους. Να µην απαντούν ποτέ σε πρόστυχα ή δελεαστικά µηνύµατα. Εξηγήστε τους πως αν λάβουν τέτοια µηνύµατα ή µηνύµατα που δεν κατανοούν, δεν φταίνε αυτά και ότι θα πρέπει να σας ενηµερώσουν. Αναφέρετε φρ άµεσα µ τέτοια κρούσµατα µ στο Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο.( (

45 Συµπεράσµατα Το ιαδίκτυο διαθέτει τα βασικά εκείνα χαρακτηριστικά γνωρίσµατα, που το καθιστούν εργαλείο διδασκαλίας και µάθησης. Είναι εύκολα προσβάσιµο µ και υποστηρίζει πολλές επιλογές γς αποθήκευσης και απεικόνισης της πληροφορίας. Τα υπερµεσικά χαρακτηριστικά του (εικόνα, ήχος, βίντεο, κινούµενη εικόνα) έχουν ευρεία αποδοχή και αποτελούν εργαλεία µάθησης. Αποτελεί ένα περιβάλλον δηµιουργικότητας και ενεργητικής µάθησης, το οποίο ενθαρρύνει την εξερεύνηση και την περιήγηση, δράσεις που σχετίζονται άµεσα µε τη µάθηση. Είναι ένα καταπληκτικό επικοινωνιακό εργαλείο, που ενισχύει την επικοινωνία,, την αµοιβαιότηταµ και την ανταλλαγή, εκµηδενίζοντας τις χωρικές και τις χρονικές αποστάσεις και µε την κατάλληλη χρήση µπορεί να υποστηρίξει τη µάθηση.

46 Οκτώ βήµατα για την ασφάλεια του υπολογιστή Εγκαταστήστε και χρησιµοποιείστε κάποιο πρόγραµµα προστασίας από ιούς. Να το ενηµερώνετε συχνά (ακόµα και µια φορά τη µέρα), µε όλες τις νέες εκδόσεις ιών που κυκλοφορούν. Να κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας (backup)των αρχείων του υπολογιστή σας, ώστε ακόµη και αν συµβεί κάτι στον υπολογιστή σας, να µπορείτε να ανακτήσετε ξανά τα δεδοµένα σας. Να προστατεύετε τους κωδικούς ασφαλείας σας. Μην τους µοιράζεστε µε κανέναν, ακόµη και µε το φίλο σας ή το διαχειριστή του µηχανήµατος σας. Να είστε πολύ προσεκτικοί µε µηνύµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου ( ) ή ιστοσελίδες, που σας ζητούν να τους παραχωρήσετε προσωπικές πληροφορίες ή σας προτρέπουν να κατεβάσετε κάποιο αρχείο. Να κρατάτε το λειτουργικό σας σύστηµα πάντοτε ενηµερωµένο (updated). Εγκαταστήστε και χρησιµοποιείστε κάποιο τείχος προστασίας (firewall) στον υπολογιστή του σπιτιού σας. Χρησιµοποιείστε φίλτρα διαχωρισµού, για τα διαφηµιστικά µηνύµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (spam). Χρησιµοποιείστε τεχνολογίες κρυπτογράφησης (SSL) ή ψηφιακής υπογραφής σε υπηρεσίες όπως είναι το ηλεκτρονικό ταχυδροµείο.

47 Χρήσιµες ιστοσελίδες Το αλφαβητάρι του διαδικτύου Ge5 Ασφάλεια στο διαδίκτυο sk=blogcategory&id=109&itemid=210 Ελληνική Γραµµή Αναφοράς Παράνοµου Περιεχοµένου στο ιαδίκτυο Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο. Γραµµή Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς ιαδικτύου

48

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. http://internet-safety.sch.gr

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. http://internet-safety.sch.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr Θεμελιώδεις Αρχές (αναφορικά με τους μαθητές): Διαδίκτυο: Βασικά Σημεία Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Διαβάστε περισσότερα

Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr

Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Αξιοποίηση του ιστοχώρου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο τους γονείς και τα παιδιά Άρης Π. Λούβρης http://internet-safety.sch.gr Η Ασφάλεια στη χώρα του Διαδικτύου όλοι

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Μία υπηρεσία του ΠΣΔ ως εργαλείο Δια Βίου Μάθησης http://internet-safety.sch.gr http://internet-safety.sch.gr Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), εθνικό δίκτυο του ΥΠοΠαιΘ, εντείνει

Διαβάστε περισσότερα

«Στρατηγική και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

«Στρατηγική και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» «Στρατηγική και Δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://internet-safety.sch.gr Διαδίκτυο: Βασικά Σημεία Θεμελιώδεις Αρχές (αναφορικά με τους μαθητές): Τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ Ασφάλεια και Κοινωνικά δίκτυ Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Το να συκοφαντούμε ή να προσβάλουμε κάποιον στο Διαδίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση ή εξύβριση ή κακόβουλη πράξη Ενδέχεται να επισύρει τιμωρία

Το να συκοφαντούμε ή να προσβάλουμε κάποιον στο Διαδίκτυο, μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση ή εξύβριση ή κακόβουλη πράξη Ενδέχεται να επισύρει τιμωρία Το διαδίκτυο στη ζωή µας ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Φεβρουάριος, 2014 1 Θα µένατε ποτέ σε ένα πάρκο χωρίς επιτήρηση να συζητάτε, να παίζετε και δηµιουργείτε σχέσεις µε αγνώστους; 2 Θα µπαίνατε σε µια αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή;

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ένας κίνδυνος της συχνής χρήσης του υπολογιστή είναι ο εθισμός. Εθισμό παθαίνει κάποιος όταν μένει πολύ ώρα μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 4. Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Κείμενο 4. Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κείμενο 4 Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 1. Το Διαδίκτυο Η χρησιμότητα του Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής πλοήγηση: Συναλλαγές & ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο

Ασφαλής πλοήγηση: Συναλλαγές & ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο Ασφαλής πλοήγηση: Συναλλαγές & ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο Μιλούνε για το ίντερνετ μ άνθρωπος δε γνωρίζει φυτό αν είναι αγκαθωτό ή βιόλα που μυρίζει. (Αντώνης Κουράκης, μαθητής Γ Λυκείου του ΓΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Iστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Θα χρησιμοποιώ το διαδίκτυο στο σχολείο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού. Δεν θα αναρτώ προσωπικές μου πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ 1Τι είναι ο Παγκόσµιος Ιστός; Λόγω της µεγάλης απήχησης του Παγκόσµιου Ιστού πολλές φορές ταυτίζουµε τον Παγκόσµιο Ιστό µε το Διαδίκτυο. Στην πραγµατικότητα αυτή η αντίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.)

Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) Κατασκήνωση Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας CC BY-NC-SA 4.0 Τι μου αρέσει να κάνω στο Διαδίκτυο; Δυνατότητες Διαδικτύου Πληροφόρηση Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος

Διαδίκτυο. Νίκος Παπαδόπουλος Διαδίκτυο Τι είναι το διαδίκτυο; Υπηρεσίες του Διαδικτύου Παγκόσμιος ιστός (www) Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) Συνομιλία (chat) Τηλεδιάσκεψη (teleconference) Τι είναι η ιστοσελίδα; Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Παιδί και Internet Προβλήµατα και θέµατα ασφάλειας Τρόποι αντιµετώπισης. Εισηγητής: Καριπίδης Νικόλαος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ράµας

Παιδί και Internet Προβλήµατα και θέµατα ασφάλειας Τρόποι αντιµετώπισης. Εισηγητής: Καριπίδης Νικόλαος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ράµας Εισηγητής: Καριπίδης Νικόλαος Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ ράµας ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΓΑΘΟ ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τα περισσότερα παιδιά παραδέχτηκαν ότι έχουν επισκεφτεί ιστοσελίδα µε πορνογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κίνδυνοι για τον Υπολογιστή μας Ανεπιθύμητα Μηνύματα (Spam) Ανεπιθύμητα Μηνύματα θεωρούνται τα μηνύματα εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες οι χρήστες δεν θα επέλεγαν να δουν και τα

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης Οι υπηρεσίες και ο ρόλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη δομούμενη Κοινωνία της Γνώσης Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος 16.1 Ασφάλεια υπολογιστικού συστήματος Κακόβουλο λογισμικό: το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές Συμβουλές για την προστασία των παιδιών Εργαλεία Γονικού ελέγχου Σύντομη παρουσίαση δύο αντιπροσωπευτικών εργαλείων γονικού ελέγχου Πηγές Χρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου.

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου. Η χρήση των υπολογιστών με βάση την ηλικία των παιδιών Από 5 έως 6 ετών Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να θέλουν, να είναι ανεξάρτητα και να ζητάνε να εξερευνήσουν το διαδίκτυο μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ; Όταν πάω στον υπολογιστή, μπορώ να βρω τα πάντα εκεί. Όμως πρέπει να προσέχω, στο μυαλό πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές ασφαλείας του ΠΣΔ. Εισηγητής: Καριπίδης Νικόλαος - Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Δράμας

Πολιτικές ασφαλείας του ΠΣΔ. Εισηγητής: Καριπίδης Νικόλαος - Υπεύθυνος ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Δράμας ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΓΑΘΟ ή ΠΡΟΒΛΗΜΑ; ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ Μόνο το 27% των Ελλήνων γονιών απαγορεύει στα παιδιά να επισκέπτονται κάποιες ιστοσελίδες στο Ίντερνετ Μόνο το 31% των Ελλήνων γονιών βάζει κανόνες, όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου Αγαπητοί γονείς, H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει το Διαδίκτυο (internet) ένα "δυνατό"

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

21 Days of Y ello Care.

21 Days of Y ello Care. Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Team Plus Τετάρτη, 20 Ιούλιος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 21 Ιούλιος :58

Συντάχθηκε απο τον/την Team Plus Τετάρτη, 20 Ιούλιος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 21 Ιούλιος :58 Όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο Internet! Οι πιο έμπειροι είναι υποψιασμένοι για την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, όμως οι περισσότεροι δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ιδέα!!το ηλεκτρονικό έγκλημα,

Διαβάστε περισσότερα

Εκφοβισμός [CyberBullying]

Εκφοβισμός [CyberBullying] Εκφοβισμός [CyberBullying] Τι ονομάζουμε Διαδικτυακό Εκφοβισμό; Πού είναι πιθανό να συμβεί; Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση; 1. Ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός συνήθως έχει τη μορφή ενός εκφοβιστικού, ρατσιστικού,

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο με Ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαδίκτυο με Ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέχουμε Διαδίκτυο με Ασφάλεια Τι πρέπει να προσέχουμε Τι πρέπει να προσέχουμε; Κανόνες. Ποτέ δεν δίνω στοιχεία. Πνευματική ιδιοκτησία. Παραπληροφόρηση. Ιοί και διαδίκτυο. Περιεχόμενο. Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (Cyberbullying)

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 10. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://users.sch.gr/galexiad galexiad@gmail.com 2 Περιεχόμενα Επικοινωνία & Ιδιωτικότητα Πληροφορία στο Διαδίκτυο Παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 16/10/17 ΣΚΟΠΟΣ Οραματιζόμαστε ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές να μπορέσουν να καταστούν σωστοί "ψηφιακοί" πολίτες. Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι η ασφαλής πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος:

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος: Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ευφροσύνη Μπουρνού Έτος:2018-2019 Ασφαλής πλοήγηση Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη. Για όλους μας υπάρχουν πράγματα που δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜA (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ) ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι ένα συχνό φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Ασφάλεια

Κοινωνικά Δίκτυα & Ασφάλεια Ερευνητική Eργασία 2 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης Α τετράμηνο 2011_2012 Κοινωνικά Δίκτυα & Ασφάλεια Ομάδα 4 Σόνα Σαργκσιάν Κάτια Τιμόφτι Φώτης Παπαδάκης Μαριάννα Φεντόροβα Μαριάννα Ζαρκιά Νέα Σμύρνη, 17.01.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ποιες πληροφορίες είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα ήθελες να τα μοιραστείς με άγνωστα άτομα; Το όνομα σου Την ηλικία σου Τη διεύθυνσή σου Το σχολείο σου

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο Διαδίκτυο Διαδίκτυο Θετικά του Διαδικτύου Μη ενδεδειγμένη χρήση Χρήση χωρίς επιτήρηση από τους γονείς Χρήση για περισσότερη από 1,5 ώρα την ημέρα Ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα µπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας µιας και τα νέα δεδοµένα µαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούμε. Όλοι είμαστε χρήστες του διαδικτύου. Το Internet πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά προϋποθέσεις. Η ασφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Εργασία για το μάθημα: Τεχνολογίες Εκπαίδευσης Αλαμπάνου Αγγελική Απιτιαγοπούλου Αγγελική Κολιός Ιωάννης Κουμής Μιχαήλ Μαραβέλης Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο;

Ποιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά τη λήψη πληροφοριών από το Διαδίκτυο; Πληροφόρηση (α)τι λογισμικό θα χρειαστούμε για να επισκεφτούμε μια ιστοσελίδα και να πληροφορηθούμε για κάτι που μας ενδιαφέρει; (β) Πώς ονομάζονται τα προγράμματα που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις: Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let s create a

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνουµε τα παιδιά να χρησιµοποιούν τις νέες τεχνολογίες αποτελεσµατικά και µε ασφάλεια. Μαρία Ζάππα - Κασαπίδη

Μαθαίνουµε τα παιδιά να χρησιµοποιούν τις νέες τεχνολογίες αποτελεσµατικά και µε ασφάλεια. Μαρία Ζάππα - Κασαπίδη Μαθαίνουµε τα παιδιά να χρησιµοποιούν τις νέες τεχνολογίες αποτελεσµατικά και µε ασφάλεια Μαρία Ζάππα - Κασαπίδη Παλαιάκαινέαδεδοµένα 1. Νέοι όροι στο καθηµερινό µας λεξιλόγιο ιαδικτυακόραδιόφωνο, αναµετάδοσηεκποµπής,

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια!

Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια! 1 Μαθαίνοντας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από παιχνίδια! 2 3 ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ 5 1 2 3 4 Οριζόντια 1. Δωρεάν εφαρμογή για απευθείας μηνύματα για smartphones και tablets που αναπτύχθηκε από την Viber Media.

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητές: Λιάπη Αγγελική Μωυσής Δαυίδ Φρανσές Έστερ

Εισηγητές: Λιάπη Αγγελική Μωυσής Δαυίδ Φρανσές Έστερ Εισηγητές: Λιάπη Αγγελική Μωυσής Δαυίδ Φρανσές Έστερ ΟΡΙΣΜΟΣ «Ένας μαθητής εκφοβίζεται ή θυματοποιείται όταν υποβάλλεται κατ επανάληψη και κατ εξακολούθηση σε αρνητικές ενέργειες από έναν ή περισσότερους

Διαβάστε περισσότερα

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ GOOGLE Ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας με πρόσβαση στο διαδίκτυο ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια.

Διαβάστε περισσότερα

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Διατσέντα Παρίση Τιμή: 12 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΑ 4: Πώς κάποιος μπορεί να μας παρενοχλήσει διαδικτυακά και τι μπορούμε να κάνουμε για το θέμα αυτό; ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΒΕΙΣΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΜΟΙΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου Ο ρόλος της εκπαίδευσης

Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου Ο ρόλος της εκπαίδευσης Διαφάνεια 1 Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου Ο ρόλος της εκπαίδευσης Δρ. Ναλμπάντη Θεοδώρα Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης Σελ. 1 από 50 Διαφάνεια 2 Τα παιδιά σήμερα. Κινητό Κονσόλα παιχνιδιού Ποντίκι

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Απλές Συμβουλές για Παιδιά ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ 2017 Σελίδα 1 Συμβουλές - Προφυλάξεις για κίνδυνους στο Διαδίκτυο Είναι αρκετές οι προφυλάξεις που μπορεί να λάβει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ι. Τσιάντης MD, DPM, FRC Psych. Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής Πρόεδρος Ιατρικών

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας

Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας Δρ. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης Πληροφορικός Ελεγκτής klimniotis at dpa.gr Τι είναι προσωπικά δεδομένα; Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop

Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop Στη συνέχεια θα απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τα ψηφιακά μέσα και τις ψηφιακές συσκευές, που περιλαμβάνουν επιτραπέζιους υπολογιστές (desktop computers), φορητούς υπολογιστές (laptops ή notebooks),

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλές Διαδίκτυο. Safe internet

Ασφαλές Διαδίκτυο. Safe internet Ασφαλές Διαδίκτυο Safe internet Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων

Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου. Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Παιδιά και Γονείς μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του Διαδικτύου Νικολού Αγγελική, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1 ο ΠΠΔΣ Ιωαννίνων Για τους Γονείς Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εκπαίδευση των ανήλικων χρηστών γύρω από την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

GROOMING. help. Γραµµή Βοηθείας. www.help-line.gr. saferinternet. η «αποπλάνηση» µέσω Διαδικτύου PRIVACY

GROOMING. help. Γραµµή Βοηθείας. www.help-line.gr. saferinternet. η «αποπλάνηση» µέσω Διαδικτύου PRIVACY www.help-line.gr I need HELP I really need A FRIEND Who can I TRUST? PRIVACY GROOMING η «αποπλάνηση» µέσω Διαδικτύου Γραµµή Βοηθείας 210 6007686 (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Γραµµή Βοηθείας) Με

Διαβάστε περισσότερα

11/8/18. Κεφάλαιο 3. Συνεργασία και εργασία στο web. Χρήση του Internet: Πώς θα εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους πόρους του web.

11/8/18. Κεφάλαιο 3. Συνεργασία και εργασία στο web. Χρήση του Internet: Πώς θα εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους πόρους του web. A. EVANS, K. MARTIN, M. A. POATSY Εισαγωγή στην πληροφορική Θεωρία και πράξη 2 η έκδοση Κεφάλαιο 3 Χρήση του Internet: Πώς θα εκμεταλλευτούμε καλύτερα τους πόρους του web Συνεργασία και εργασία στο web

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΡΙΣΜΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Κράτησε µυστικό τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρονικού σου ταχυδροµείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ19 Ζητούμενο η θετική στάση... Λοιπον σήµερα ο µπαµπάς θα σε προστατέψει απο τον ηλεκτρονικό

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Έρευνα στάσεων και αντιλήψεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων Με σκοπό τον σχεδιασμό εξειδικευμένων επικοινωνιακών δράσεων για την εντατικοποίηση της ενημέρωσης των πολιτών, η Αρχή απευθύνθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση και Ανάπτυξη Ιστότοπων

Σχεδίαση και Ανάπτυξη Ιστότοπων Σχεδίαση και Ανάπτυξη Ιστότοπων Ιστορική Εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού Παρουσίαση 1 η 1 Βελώνης Γεώργιος Καθηγητής Περιεχόμενα Τι είναι το Διαδίκτυο Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου Προηγμένες Υπηρεσίες Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ III 18/11/2013 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ Το έργο αυτό βρίσκεται υπό άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη-Εμπορική 3.0 Ελλάδα ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Πληροφορίες για Μαθητές SOCIAL MEDIA Information Sheet for Μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική

Διαβάστε περισσότερα

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο με ασφάλεια

Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο με ασφάλεια Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο με ασφάλεια Συνάντηση με τους γονείς του 2ου Δημοτικού Κω 2010-11 Σταύρος Σαχτούρης, Πληροφορικός Ο ψηφιακός κόσμος Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση, GPS,

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ερευνητική Εργασία Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 1 Ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Τμήμα Α6 Κορωπί, 2012-2013 (Α τετράμηνο) Συντελεστές: ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΝΑΙ ΟΡΓΚΕΣΤΑ ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Μικροί Εκπαιδευτές για το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑ O Ποσοτική έρευνα, βάση ερωτηματολογίου O Ερωτήσεις κλειστού τύπου O Διαβαθμισμένες ερωτήσεις O Περίοδος διεξαγωγής έρευνας : Μάρτιος 2014 O

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο Λευκωσία Σεπτέμβριος 2010 ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σ.Π.Κ. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α. Περίληψη..3 Πρόλογος...5 Περιεχόµενα.. 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α. Περίληψη..3 Πρόλογος...5 Περιεχόµενα.. 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περίληψη..3 Πρόλογος...5 Περιεχόµενα.. 7 ΜΕΡΟΣ Α Α.1 Η Πληροφορική στην Α θµια Εκπαίδευση Α.1.1 Τι εννοούµε όµως µε τoν όρo «Πληροφορική στην Eκπαίδευση»; 12 Α.1.2 Γενικός σκοπός της εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ 14.000 Συμμετέχοντες από 400 Δημόσια Σχολεία Ηλικίας 10-17 ετών ΑΘΗΝΑ 40% ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20% ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑ 21% 11% ΠΑΤΡΑ 8% ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για Ασφάλεια στo

Συμβουλές για Ασφάλεια στo Συμβουλές για Ασφάλεια στo 1 Το Facebook, ως το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας, έχει διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία και έχει φέρει κοντά τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ενίσχυσης Ψηφιακής Εμπιστοσύνης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» 2007-2013 Υποέργο 1 ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Τι πρέπει να γνωρίζω! Ha!! your profile name password Ha!! η «αποπλάνηση» Ελληνικό µέσω Κέντρο Διαδικτύου Ασφαλούς Διαδικτύου Γραµµή Βοηθείας 210 6007686 (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπηρεσιών του διαδικτύου

Χρήση υπηρεσιών του διαδικτύου Χρήση υπηρεσιών του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο Χρήσης Υπηρεσιών του Διαδικτύου * Απαιτείται 1. Φύλο * Άνδρας Γυναίκα 2. Ηλικία - Τάξη * Α Λυκείου Β Λυκείου Γ Λυκείου 3. Από ποια ηλικία χρησιμοποιείς το

Διαβάστε περισσότερα

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση - 0 - Πίνακας Περιεχοµένων 1 Εισαγωγή.. 2 1.1 Σχολές/Τµήµατα

Διαβάστε περισσότερα

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου SOCIAL MEDIA Συμβουλές για σωστή χρήση! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα; Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία-Πρόνοια» Κ.Ε.Κ. Σωματείου «ΕΡΜΗΣ» Πρόγραμμα Κατάρτισης Εργαζόμενων σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας στις Νέες Τεχνολογίες ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

SafeLine. ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος

SafeLine. ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος SafeLine ΗΕλληνικήΑνοικτήΓραμμήπουδέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο που διακινείται στο Διαδίκτυο, Είδη ηλεκτρονικού εγκλήματος Μελτίνη Χριστοδουλάκη Aσφαλής Πρόσβαση στο Διαδίκτυο Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο

Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Πανελλήνιο Σχολικό ίκτυο Στόχος του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου Στόχος του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου είναι να διασυνδέσει όλα τα σχολεία της πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης σε ένα εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Σταθείτε στο ύψος σας παρά αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σταθείτε στο ύψος σας παρά αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Στόχοι Πλαίσιο του φαινομένου cyberbullying - τρέχουσα έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Έφηβοι και ψηφιακή φήμη ver. 3 Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας

Έφηβοι και ψηφιακή φήμη ver. 3 Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και ψηφιακή φήμη ver. 3 Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Άρης Λούβρης, Εθν. Συντονιστής esafety Label Περίγραμμα παρουσίασης Ταυτότητες και αποτυπώματα Θετική ψηφιακή παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παιδί και Διαδίκτυο στο Σχολείο και στο Σπίτι: Η Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του Διαδικτύου

Παιδί και Διαδίκτυο στο Σχολείο και στο Σπίτι: Η Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του Διαδικτύου Παιδί και Διαδίκτυο στο Σχολείο και στο Σπίτι: Η Εκπαιδευτική Αξιοποίηση του Διαδικτύου ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Εκπαιδευτικής Μηχανικής, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ» ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-13 Τάξη: Γ Λυκείου Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπακώστα Παναγιώτα, κλ. ΠΕ02 Σόρκου

Διαβάστε περισσότερα

Safer Internet Day 2017

Safer Internet Day 2017 Safer Internet Day 2017 Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου Κε.Πλη.Νε.Τ. Πιερίας Διαδικτυακός Εκφοβισμός Τι είναι ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός; Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying)

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του έργου. και η πιλοτική λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου σχολείων

Σκοπός του έργου. και η πιλοτική λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου σχολείων Σκοπός του έργου Σκοπός του έργου είναι, σε γενικές γραμμές, οσχεδιασμός, ηανάπτυξη και η πιλοτική λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου σχολείων αποτελούμενου από 3 σχολικά εργαστήρια - με ενσωμάτωση

Διαβάστε περισσότερα

12 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

12 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 28 Ι α ν ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 8 12 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη Photos: www.dpa.gr Πρέπει να προσέχουμε στο Διαδίκτυο γιατί όταν αναρτούμε φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

H άσκηση και η προστασία των δικαιωµάτων του παιδιού στο διαδίκτυο: ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού

H άσκηση και η προστασία των δικαιωµάτων του παιδιού στο διαδίκτυο: ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού H άσκηση και η προστασία των δικαιωµάτων του παιδιού στο διαδίκτυο: ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού Γιώργος Μόσχος Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα ικαιώµατα του Παιδιού Το διαδίκτυο είναι ένα σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ A Τετράμηνο ΤΙ ΕΙΝΑΙ ENAΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ; Τα Κοινωνικά ίκτυα είναι µία κοινωνική δοµή η οποία αποτελείται από συνδέσεις κόµβων και κόµβους

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΗΜΕΡΙ Α ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι µορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία» Πρακτικές Συµβουλές για Ασφαλή Χρήση του ιαδικτύου.

1 η ΗΜΕΡΙ Α ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι µορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία» Πρακτικές Συµβουλές για Ασφαλή Χρήση του ιαδικτύου. 1 η ΗΜΕΡΙ Α ΜΕ ΘΕΜΑ: «Οι µορφές βίας κατά των παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία» Πρακτικές Συµβουλές για Ασφαλή Χρήση του ιαδικτύου Γιάννης Νάνος Καθηγητής Mediterranean College Τµήµα Πληροφορικής Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Ως γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Προστατέψτε το παιδί σας από την επικίνδυνη πλευρά του internet

Προστατέψτε το παιδί σας από την επικίνδυνη πλευρά του internet Προστατέψτε το παιδί σας από την επικίνδυνη πλευρά του internet Για το internet δεν υπάρχει καμία αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης που να κρίνει την καταλληλότητα ή μη των websites, όπως γίνεται με τις ταινίες!

Διαβάστε περισσότερα

Εθισμός στο Διαδίκτυο

Εθισμός στο Διαδίκτυο Προβλήματα υγείας από τη χρήση Η/Υ Μια ειδική περίπτωση: Εθισμός στο Διαδίκτυο 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ Τμήμα Α1 Υπεύθυνοι Καθηγητές Π. Καπούλας (ΠΕ19), Μ. Καρτάκη (ΠΕ17.02) 1 Εισαγωγή Eθισμός στο διαδίκτυο Ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ONLINE GAMING. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

ONLINE GAMING. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου ONLINE GAMING Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Διαδικτυακό παιχνίδι Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και συνεχίζει να είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Εισαγωγή Η Υπηρεσία Διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ηλεκτρονική ιαχείριση Τάξης. Οδηγίες χρήσης για τον µαθητή.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Ηλεκτρονική ιαχείριση Τάξης. Οδηγίες χρήσης για τον µαθητή. ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ηλεκτρονική ιαχείριση Τάξης Οδηγίες χρήσης για τον µαθητή http://eclass.sch.gr Η υπηρεσία ηλεκτρονικής διαχείρισης τάξης αναπτύχθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών για λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2 Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2 Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας. Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2 Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Περίγραμμα παρουσίασης Ταυτότητες και αποτυπώματα Θετική ψηφιακή παρουσία «Όλοι

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Υλικό από τον ιστότοπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Καθηγ.

Διαβάστε περισσότερα