ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ"

Transcript

1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

2 Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Προμηθευτών 2014 των Δικηγόρων Με τις πολυγραφημένες υπουργικές εγκυκλίους ( ΠΟΛ) 1022/ όπως τροποποιήθηκε από την 1072/ και την 1078/ , που επικαλούνται την ανάγκη διασταυρωτικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ορίστηκαν οι επιτηδευματίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που από 01/01/2014, έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδυκτίου, στο Υπουργείο Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης των στοιχείων αυτών ( μηχανογραφικά ή χειρόγραφα ). Με τις ως άνω ΠΟΛ καθορίστηκαν, η έκταση εφαρμογής, το περιεχόμενο, ο τρόπος καταχώρισης, ο χρόνος υποβολής καθώς και τρόπος υποβολής των υπόψη καταστάσεων. Οι δικηγόροι σαν επιτηδευματίες εμπίπτουν στην υποχρέωση να υποβάλλουν αυτές τις καταστάσεις. Η ανάλυση που ακολουθεί επικεντρώνεται στις υποχρεώσεις των δικηγόρων σύμφωνα με τα συνήθη έσοδα και έξοδά τους. Στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα παραστατικά: Τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών που εκδόθηκαν για τους επιτηδευματίες εντολείς τους. Τα τιμολόγια αυτά καταχωρούνται στις καταστάσεις πελατών με δύο τρόπους. Είτε αναλυτικά ( ένα προς ένα ), είτε συγκεντρωτικά, ανά αφμ.

3 Στην πρώτη περίπτωση όταν καταχωρηθούν αναλυτικά ( ένα προς ένα ), πρέπει, μετά την ολοκλήρωση της καταχώρισής τους, να δοθεί εντολή στο πρόγραμμα, να κάνει την συγκέντρωση των τιμολογίων, ανά αφμ., αυτόματα. Στην ορολογία του προγράμματος που, οι δικηγόροι, θα υποβάλλουν τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών τους, το σύστημα, για λόγους κατανόησης από τον χρήστη, τα ονομάζει «κανονικά», για να τα ξεχωρίσει από τα «πιστωτικά» τιμολόγια που επίσης υποβάλλονται στην κατάσταση πελατών. Οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ( που για την φορολογούσα αρχή θεωρούνται λιανικές πωλήσεις ), θα υποβληθούν όλες μαζί συγκεντρωτικά χωρίς αναγραφή των αφμ των πελατών. Τα φορολογικά στοιχεία που εκδίδονται για τις ιδιοχρησιμοποιήσεις υπηρεσιών. Δεν καταχωρούνται στις καταστάσεις πελατών των Δικηγόρων : Οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές και οι υπηρεσίες τους προς εντολείς εκτός Ε.Ε. Το μέρισμα και ο διανεμητικός λογαριασμός των νέων δικηγόρων που χορηγεί ο Δικηγορικός Σύλλογος. Στις καταστάσεις προμηθευτών των δικηγόρων καταχωρούνται τα ακόλουθα παραστατικά: Τα ληφθέντα τιμολόγια ή παραστατικά που επέχουν θέση τιμολογίου, και τα πιστωτικά που εκδόθηκαν από τους προμηθευτές τους για τα έξοδά τους, ανά αφμ, συγκεντρωτικά. Οι τίτλοι κτήσης που οι ίδιοι οι δικηγόροι εξέδωσαν για δαπάνες που έκαναν, και αντισυμβαλλόμενοί τους ήταν μη επιτηδευματίες πχ ασκούμενοι, ανά αφμ, συγκεντρωτικά.

4 Οι αποδείξεις λιανικής που καταχώρησαν στα βιβλία τους για τα έξοδά τους ( όλες μαζί ) συγκεντρωτικά. Στις αποδείξεις λιανικής θα συμπεριλάβουν μόνο για τη χρήση 2014, και τις δαπάνες τους από κινητή και σταθερή τηλεφωνία, τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος ( ΔΕΗ) χωρίς να συμπεριλάβουν την αξία Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και Ε.Ε.Τ.Α που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έστω κι αν ο λογαριασμός δεν εκδίδεται στο όνομά τους αλλά επειδή κάνουν χρήση του ακινήτου έχουν συμπεριλάβει τον λογαριασμό αυτό στα έξοδά τους και εξέπεσαν τον ΦΠΑ που αναλογεί. Από 01/01/2015 όμως και οι δαπάνες αυτές ( για ΟΤΕ, ΔΕΗ, και κινητή τηλεφωνία ) θα καταχωρούνται συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ. Συναλλαγές που δεν καταχωρούνται στις καταστάσεις Προμηθευτών των δικηγόρων Τιμολόγια αγορών και παροχής υπηρεσιών από την ΕΕ και χώρες εκτός ΕΕ. Τα ενοίκια των γραφείων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδοτική μίσθωση αυτών. Αντίθετα η μίσθωση χώρων ( πχ. γραμματοθυρίδες ) περιλαμβάνονται στην υποχρέωση υποβολής. Τα εισιτήρια όλων των μεταφορικών μέσων στα οποία περιλαμβάνονται και οι ΑΠΕ των πρακτορείων και τα πιστωτικά όλων των παραπάνω της περιπτώσεως αυτής. Οι συνδρομές σε επαγγελματικές οργανώσεις, όπως ( πχ. ο Δικηγορικός Σύλλογος ). Οι συνδρομές και δωρεές σε συλλόγους και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τις οποίες δεν

5 εκδίδονται φορολογικά στοιχεία αλλά αποδείξεις είσπραξης. Τα έξοδα για τον μισθό υπαλλήλου ( με ένσημα ΙΚΑ) που, είναι δυνατόν να έχει ο δικηγόρος στο γραφείο του. Τις εισφορές του προς τα ασφαλιστικά του ταμεία Τα έξοδα από τα γραμμάτια προείσπραξης του δικηγορικού συλλόγου. Τα τέλη και δικαιώματα που εισπράττουν οι άμισθοι υποθηκοφύλακες, και για λογαριασμό τρίτων. Τα ασφάλιστρα και αντασφάλιστρα καθώς και οι επιστροφές και εκπτώσεις επί των ασφαλίστρων που αναγράφονται στα σχετικά ασφαλιστήρια ή στις πρόσθετες πράξεις. Οι κοινόχρηστες δαπάνες. Περιεχόμενο των καταστάσεων Στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών καταχωρούνται: O Α.Φ.Μ. του πελάτη ή του προμηθευτή Το πλήθος των εκδοθέντων και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων. Η αξία της συναλλαγής, προ ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τη συναλλαγή. Η ένδειξη για το εάν ο αντισυμβαλλόμενος είναι υπόχρεο πρόσωπο( εννοείται για υποβολή καταστάσεων ), μόνο για τους προμηθευτές και μόνο στις περιπτώσεις τίτλων κτήσης προς μη υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών.

6 Τρόπος καταχώρησης Στην κατάσταση Πελατών καταχωρούνται: Στην ιστοσελίδα διαλέγουμε Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις την εφαρμογή ΝΕΟ: Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών ΜΥΦ και αφού βάλουμε τους κωδικούς μας για να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του χρήστη. Εφόσον τα στοιχεία μας είναι αυθεντικά, οδηγούμαστε στην αρχική οθόνη Ενότητα 2.0 Αρχική οθόνη όπως εμφανίζεται παρακάτω:

7 Στο πάνω μέρος της αριστερής στήλης εμφανίζονται τα βασικά φορολογικά στοιχεία του υπόχρεου. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: Αλλαγή Αποσύνδεση 1.1 Αλλαγή Υπόχρεου Επιλέγοντας Αλλαγή μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία για κάποιον άλλο υπόχρεο, μόνο εάν έχετε εξουσιοδότηση από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η σύνδεση επιτυγχάνεται καταχωρώντας τον ΑΦΜ του υπόχρεου. 1.2 Αποσύνδεση Επιλέγοντας Αποσύνδεση το σύστημα σας προειδοποιεί για την αποσύνδεσή σας από το σύστημα. Με την επιλογή ΟΚ επιβεβαιώνετε την επιλογή σας και αποσυνδέεστε από το σύστημα. 4.0 Έσοδα 3.1 Τιμολόγια Εσόδων Ο υπόχρεος έχει την δυνατότητα να καταχωρήσει τιμολόγια εσόδων, επιλέγοντας από το μενού Τιμολόγια Εσόδων. Τα τιμολόγια εσόδων αποσκοπούν αποκλειστικά στη δημιουργία συγκεντρωτικών εσόδων, χωρίς να αποκλείουν τη δυνατότητα υποβολής απευθείας στο σύστημα των συγκεντρωτικών εσόδων. Η συμπλήρωση των τιμολογίων εσόδων δεν αποτελεί υποχρέωση των υπόχρεων και δεν υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

8 Με την επιλογή Νέο Τιμολόγιο ο υπόχρεος καλείται να συμπληρώσει ένα πίνακα με : Το αφμ του εντολέα Την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου Το καθαρό ποσό, προ ΦΠΑ Τον ΦΠΑ που αναλογεί Αν το τιμολόγιο είναι χρωστικό ή πιστωτικό. Χρεωστικό είναι το κανονικό στην ορολογία του προγράμματος. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή ο χρήστης επιλέγει Αποθήκευση. Μετά την επιτυχή αποθήκευση το τιμολόγιο εμφανίζεται στην λίστα των Τιμολογίων Εσόδων. Τα τιμολόγια που είναι καταχωρημένα σε αυτή τη λίστα, δεν υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, αλλά παραμένουν στη διάθεση του υπόχρεου για επεξεργασία. Τα τιμολόγια δεν διαγράφονται από το σύστημα με αυτόματο τρόπο Τροποποίηση τιμολογίου Ένα τιμολόγιο μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς περιορισμούς επιλέγοντας το εικονίδιο : Όταν επιλεγεί το εικονίδιο τροποποίησης εμφανίζεται ένα παράθυρο με τα στοιχεία του ήδη καταχωρημένου τιμολογίου για την επεξεργασία των πληροφοριών που έχουν καταχωρηθεί. Μετά το τέλος των αλλαγών πρέπει να επιλεγεί το κουμπί «Αποθήκευση» για να καταχωρηθούν οι τροποποιήσεις.

9 3.1.2 Διαγραφή Τιμολογίου Με όμοιο τρόπο γίνεται και η διαγραφή ενός τιμολογίου Αναζήτηση και Φιλτράρισμα Τιμολογίων Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανάκτησης τιμολογίων με βάση τον μήνα στον οποίο έχουν εκδοθεί. Επιλέγοντας το εικονίδιο του ημερολογίου στο πεδίο Επιλέξτε Μήνα και Έτος, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον μήνα και το έτος για τον οποίο επιθυμεί να ανακτήσει τα καταχωρημένα τιμολόγια. Επιπλέον, με επιλογή του εικονιδίου πάνω στις επιμέρους στήλες της λίστας αποτελεσμάτων, ο χρήστης μπορεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα. Εκτός από το φιλτράρισμα με βάση το ΑΦΜ μπορεί να γίνει φιλτράρισμα με βάση την ημερομηνία του τιμολογίου, το καθαρό ποσό, τον ΦΠΑ και την Χρέωση / Πίστωση. Όταν επιλέξουμε Έσοδα και μετά Τιμολόγια εσόδων, στο πάνω δεξιό μέρος της οθόνης που εμφανίζεται υπάρχει η ένδειξη Δημιουργία Συγκεντρωτικών Εσόδων. Με την επιλογή Δημιουργία Συγκεντρωτικών Εσόδων το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να δημιουργήσει αυτόματα τις Συγκεντρωτικές Εσόδων για το επιλεγμένο έτος και μήνα από τα Τιμολόγια που έχουν περάσει. Όλα τα δεδομένα των Συγκεντρωτικών Εσόδων του ίδιου έτους και μήνα θα διαγραφούν για όλα τα ΑΦΜ που περιέχονται στα

10 τιμολόγια. Ο χρήστης πρέπει να επιβεβαιώσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, με το πάτημα στο Δημιουργία Συγκεντρωτικών Εσόδων θα εμφανιστεί μια οθόνη που θα προειδοποιεί: Πρόκειται να δημιουργήσετε αυτόματα τις Συγκεντρωτικές Εσόδων για το επιλεγμένο έτος και μήνα από τα τιμολόγια που έχετε περάσει. Όλα τα δεδομένα των Συγκεντρωτικών Εσόδων του ιδίου έτους και μήνα θα διαγραφούν για όλα τα ΑΦΜ που περιέχονται στα τιμολόγια. Επιθυμείτε να συνεχίσετε? Η δημιουργία συγκεντρωτικής θα δημιουργήσει τόσες εγγραφές στην ενότητα Συγκεντρωτικές Εσόδων όσα είναι και τα διακριτά ΑΦΜ που περιέχονται στα τιμολόγια για τον συγκεκριμένο μήνα και έτος. Μετά την επιβεβαίωση γίνεται αυτόματη μεταφορά του χρήστη στην ενότητα Συγκεντρωτικές Εσόδων. 3.2 Συγκεντρωτικές Εσόδων Στην ενότητα Συγκεντρωτικές Εσόδων παρουσιάζεται η λίστα των συγκεντρωτικών για ένα συγκεκριμένο μήνα και έτος. Οι καταστάσεις των συγκεντρωτικών εσόδων είναι τρεις. Στα Πρόχειρα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί και τις οποίες ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τροποποιήσει χωρίς περιορισμούς.

11 Στα Υποβληθέντα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί στο σύστημα, αλλά δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη συστημικά ώστε να εγκριθούν. Στα Εγκεκριμένα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί και έχουν εγκριθεί από το σύστημα. Τα εγκεκριμένα στοιχεία είναι αυτά που λαμβάνονται υπόψη για τη διασταύρωση των υπολοίπων. Ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει μια νέα συγκεντρωτική επιλέγοντας από πάνω μενού την επιλογή Νέα Συγκεντρωτική. Με την επιλογή Νέα Συγκεντρωτική ο χρήστης μπορεί να υποβάλει απευθείας συγκεντρωτική, χωρίς να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των τιμολογίων εσόδων που έχει καταχωρήσει. Στην περίπτωση αυτή στον χρήστη θα εμφανιστεί μία οθόνη όπου καλείται να συμπληρώσει: Το έτος αναφοράς των εγγραφών Το μήνα Τον ΑΦΜ του εντολέα του Το καθαρό ( προ ΦΠΑ ) ποσό των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών που εξέδωσε προς τον συγκεκριμένο εντολέα Τον ΦΠΑ που περιλαμβάνεται στα δηλωθέντα Τ.Π.Υ. Τον αριθμό των τιμολογίων που εκδόθηκαν Αν είναι κανονικά ή πιστωτικά τα τιμολόγια αυτά. Την ημερομηνία αναφοράς ( που είναι η ημερομηνία του τελευταίου χρονικά ) τιμολογίου που εξέδωσε. Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών, για να καταχωρηθούν οι αλλαγές πρέπει να επιλεγεί το κουμπί Αποθήκευση.

12 3.2.1 Επεξεργασία / Διαγραφή Συγκεντρωτικών Εσόδων Μια συγκεντρωτική πριν υποβληθεί μπορεί να τροποποιηθεί επιλέγοντας το εικονίδιο τροποποίησης ( όπως περιγράφηκε και στην αναλυτική καταχώρηση των τιμολογίων ). Ο χρήστης μπορεί να τροποποιήσει τα δεδομένα που έχει καταχωρήσει και να αποθηκεύσει την συγκεντρωτική Υποβολή Συγκεντρωτικής Η υποβολή συγκεντρωτικών μπορεί να γίνει είτε μαζικά υποβάλλοντας όλες τις συγκεντρωτικές που είναι καταχωρημένες στο Πρόχειρο, είτε επιλέγοντας συγκεκριμένες συγκεντρωτικές από την λίστα. Υποβολή Επιλεγμένων Για την υποβολή ενός μέρους των συγκεντρωτικών ο χρήστης καλείται να επιλέξει τις συγκεντρωτικές από το check-box που βρίσκεται μπροστά από κάθε εγγραφή και στη συνέχεια να επιλέξει από το πάνω μενού Υποβολή Επιλεγμένων. Με την επιλογή Υποβολή Επιλεγμένων το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει τις επιλεγμένες Συγκεντρωτικές Εσόδων, οι οποίες για το ίδιο ΑΦΜ και χρήση θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ή θα προσθέσουν νέες αν δεν υπάρχουν. Στην περίπτωση στην οποία ο χρήστης επιθυμεί τη διαγραφή όλων των καταχωρημένων εγγραφών στον μήνα και έτος αναφοράς και την ενημέρωση με τα νέα δεδομένα, ο χρήστη θα πρέπει να τσεκάρει το check-box της Διαγραφής και Εισαγωγής όλων των υποβληθέντων.

13 Υποβολή Όλων Για να υποβάλει όλες τις συγκεντρωτικές που είναι καταχωρημένες για τον συγκεκριμένο μήνα και έτος, επιλέγει Υποβολή Όλων από το πάνω μενού. Το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει όλες τις Συγκεντρωτικές Εσόδων, οι οποίες για το ίδιο ΑΦΜ και χρήση θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ή θα προσθέσουν νέες αν δεν υπάρχουν. Επίσης, σε περίπτωση που θέλει να διαγράψει όλες τις καταχωρημένες εγγραφές και να τις αντικαταστήσει με τις επιλεγμένες πρέπει να τσεκάρει το check-box της Διαγραφής και Εισαγωγής όλων των υποβληθέντων. 3.3 Πωλήσεις Λιανικής Στην ενότητα Πωλήσεις Λιανικής ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει συγκεντρωτικές που αφορούν στις πωλήσεις λιανικής ( τις ΑΠΥ του δικηγόρου ) για τις οποίες έχει εκδοθεί χειρόγραφη απόδειξη. Οι καταστάσεις των συγκεντρωτικών πωλήσεων λιανικής είναι τρεις. Στα Πρόχειρα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί. Στα Υποβληθέντα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί στο σύστημα, αλλά δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη συστημικά ώστε να εγκριθούν.

14 Στα Εγκεκριμένα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί και έχουν εγκριθεί από το σύστημα Αναζήτηση συγκεντρωτικών Η αναζήτηση συγκεντρωτικών μπορεί να γίνει με βάση τον μήνα και το έτος, την κατάσταση της συγκεντρωτικής ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα φίλτρα (Αρ. Ταμειακής, Καθ. Ποσό, ΦΠΑ, Ημερομηνία Αναφοράς) Νέα Συγκεντρωτική Για την καταχώρηση νέας συγκεντρωτικής για τις πωλήσεις λιανικής ( ΑΠΥ ) πρέπει να επιλεγεί από το μενού Νέα Συγκεντρωτική. Με την επιλογή Νέα συγκεντρωτική ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει τα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη και ζητείται να συμπληρωθούν τα παρακάτω στοιχεία: Το έτος αναφοράς Ο Μήνας αναφοράς Η ένδειξη χωρίς ταμειακή ( για τους δικηγόρους) Η καθαρή αξία προ φπα για όλες τις ΑΠΥ ( που εξέδωσαν) Ο φπα αυτών των ΑΠΥ Η ημερομηνία ( δηλώνεται η ημέρα έκδοσης της, χρονικά, τελευταίας ΑΠΥ ) Μετά την ολοκλήρωση του πίνακα ο χρήστης επιλέγει αποθήκευση για να καταχωρηθούν οι εγγραφές.

15 3.3.3 Επεξεργασία / Διαγραφή συγκεντρωτικών πωλήσεων λιανικής Επεξεργασία και διαγραφή συγκεντρωτικών πωλήσεων λιανικής, ο χρήστης, μπορεί να κάνει με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε για τις συγκεντρωτικές των τιμολογίων Υποβολή συγκεντρωτικών Πωλήσεων Λιανικής Η υποβολή συγκεντρωτικών μπορεί να γίνει είτε μαζικά, υποβάλλοντας όλες τις συγκεντρωτικές που είναι καταχωρημένες είτε επιλέγοντας συγκεκριμένες συγκεντρωτικές από την λίστα. Υποβολή Επιλεγμένων Για να υποβάλει ένα μέρος των συγκεντρωτικών αρχικά ο χρήστης καλείται να επιλέξει τις συγκεντρωτικές από το checkbox που βρίσκεται μπροστά από κάθε εγγραφή και στη συνέχεια να επιλέξει από το πάνω μενού Υποβολή Επιλεγμένων. Με την επιλογή Υποβολή επιλεγμένων το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει τις επιλεγμένες Συγκεντρωτικές Πωλήσεων Λιανικής, οι οποίες για το ίδιο ΑΦΜ και χρήση θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ή θα προσθέσουν νέες αν δεν υπάρχουν. Επίσης, σε περίπτωση που επιθυμεί να διαγράψει όλες τις καταχωρημένες εγγραφές και να τις αντικαταστήσει με τις επιλεγμένες, πρέπει να τσεκάρει το check-box της Διαγραφής και Εισαγωγής όλων των υποβληθέντων.

16 Υποβολή Όλων Για να υποβάλει όλες τις συγκεντρωτικές που είναι καταχωρημένες για τον συγκεκριμένο μήνα και έτος, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει την Υποβολή Όλων από το πάνω μενού. Το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει όλες τις Συγκεντρωτικές Πωλήσεων Λιανική, οι οποίες για το ίδιο ΑΦΜ και χρήση θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ή θα προσθέσουν νέες αν δεν υπάρχουν. Επίσης, σε περίπτωση που θέλει να διαγράψει όλες τις καταχωρημένες εγγραφές και να τις αντικαταστήσει με τις επιλεγμένες πρέπει να τσεκάρει το check-box της Διαγραφής και Εισαγωγής όλων των υποβληθέντων. 5.0 Έξοδα 4.1 Συγκεντρωτικές Εξόδων Μια συγκεντρωτική εξόδων θεωρείται εμπρόθεσμη όταν έχει υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους. Οι καταστάσεις των συγκεντρωτικών εξόδων είναι τρεις. Στα Πρόχειρα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί. Στα Υποβληθέντα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί στο σύστημα, αλλά δεν έχουν εγκριθεί.

17 Στα Εγκεκριμένα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές οι οποίες έχουν υποβληθεί και έχουν εγκριθεί από το σύστημα Αναζήτηση συγκεντρωτικών Η αναζήτηση συγκεντρωτικών μπορεί να γίνει με βάση τον μήνα και το έτος για τα οποία έχουν καταχωρηθεί, την κατάσταση της συγκεντρωτική ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα φίλτρα (ΑΦΜ, Καθ. Ποσό, ΦΠΑ, Αρ. τιμολογίων, Χρ/Πίστ, Ημερομηνία αναφοράς, Μη υπόχρεος) Νέα συγκεντρωτική Για την προσθήκη νέας συγκεντρωτικής εξόδων ο χρήστης επιλέγει από το μενού Νέα συγκεντρωτική. Με την επιλογή Νέα Συγκεντρωτική ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει τα παρακάτω στοιχεία : Το έτος αναφοράς Το μήνα αναφοράς Το ΑΦΜ του προμηθευτή Το καθαρό ποσό των τιμολογίων προ φπα Τον φπα που αναλογεί στα τιμολόγια Τον αριθμό των τιμολογίων Την ημερομηνία αναφοράς (δηλώνεται η ημερομηνία έκδοσης του, χρονικά, τελευταίου ) τιμολογίου. Αν η καταχώρηση αφορά κανονικά ή πιστωτικά τιμολόγια. Αν ο αντισυμβαλλόμενος είναι υπόχρεος υποβολής. Με την ολοκλήρωση του πίνακα κάνει αποδοχή στην ένδειξη Αποθήκευση.

18 4.1.3 Επεξεργασία / Διαγραφή συγκεντρωτικών εξόδων Επεξεργασία Για να επεξεργαστεί ή να διαγράψει μια εγγραφή επιλέγει το εικονίδιο που βρίσκεται μπροστά από κάθε εγγραφή και κάνει αποθήκευση Υποβολή συγκεντρωτικών εξόδων Η υποβολή συγκεντρωτικών μπορεί να γίνει είτε μαζικά, υποβάλλοντας όλες τις συγκεντρωτικές που είναι καταχωρημένες, είτε επιλέγοντας συγκεκριμένες από την λίστα. Υποβολή Επιλεγμένων Για να υποβληθεί ένα μέρος των συγκεντρωτικών ο χρήστης καλείται να επιλέξει τις συγκεντρωτικές από το check-box που βρίσκεται μπροστά από κάθε εγγραφή και στη συνέχεια επιλέγει από το πάνω μενού Υποβολή Επιλεγμένων. Με την επιλογή Υποβολή επιλεγμένων το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει τις επιλεγμένες Συγκεντρωτικές Εξόδων, οι οποίες για το ίδιο ΑΦΜ και χρήση θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ή θα προσθέσουν νέες, αν δεν υπάρχουν. Επίσης, σε περίπτωση που επιθυμεί να διαγράψει όλες τις καταχωρημένες εγγραφές και να τις αντικαταστήσει με τις επιλεγμένες πρέπει να τσεκάρει το check-box της Διαγραφής και Εισαγωγής όλων των υποβληθέντων. Υποβολή Όλων Για να υποβάλει όλες τις συγκεντρωτικές που είναι καταχωρημένες για τον συγκεκριμένο μήνα και έτος, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το Υποβολή Όλων από το σχετικό μενού.

19 Το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει όλες τις Συγκεντρωτικές Εξόδων, οι οποίες για το ίδιο ΑΦΜ και χρήση θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες ή θα προσθέσουν νέες αν δεν υπάρχουν. Επίσης, σε περίπτωση που θέλει να διαγράψει όλες τις καταχωρημένες εγγραφές και να τις αντικαταστήσει με τις επιλεγμένες, πρέπει να τσεκάρει το check-box της Διαγραφής και Εισαγωγής όλων των υποβληθέντων. 4.2 Δαπάνες Οι συγκεντρωτικές δαπανών καταχωρούνται με βάση τον μήνα και το έτος της δαπάνης. Επί της ουσίας το σύστημα διατηρεί μια και μόνο συγκεντρωτική εγγραφή δαπανών ανά έτος και μήνα για κάθε υπόχρεο. Οι καταστάσεις των δαπανών είναι τρεις. Πρόχειρα Υποβληθέντα Εγκεκριμένα Στα Πρόχειρα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές δαπανών οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί. Στα Υποβληθέντα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές δαπανών οι οποίες έχουν υποβληθεί στο σύστημα, αλλά δεν έχουν εγκριθεί Στα Εγκεκριμένα είναι καταχωρημένες οι συγκεντρωτικές δαπανών οι οποίες έχουν υποβληθεί και έχουν εγκριθεί από το σύστημα.

20 4.2.1 Αναζήτηση συγκεντρωτικών Η αναζήτηση συγκεντρωτικών μπορεί να γίνει με βάση τον μήνα και το έτος αναφοράς, την κατάσταση της συγκεντρωτικής ή χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα φίλτρα (Καθ. Ποσό, ΦΠΑ. Ημερομηνία αναφοράς) Νέα συγκεντρωτική Για την προσθήκη νέας συγκεντρωτικής εξόδων ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από το μενού Νέα συγκεντρωτική. Με την επιλογή Νέα Συγκεντρωτική καλείτε να συμπληρώσει τα παρακάτω στοιχεία : Το έτος αναφοράς Το μήνα αναφοράς Το καθαρό ποσό ( συγκεντρωτικά ) προ φπα Τον φπα ( των ως άνω αξιών, που συμπεριέλαβε στην περιοδική του δήλωση φπα για το αντίστοιχο διάστημα ) Την ημερομηνία αναφοράς ( καταχωρείται η ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού με την, χρονικά, τελευταία ημερομηνία. Κατόπιν κάνει Αποθήκευση για να καταχωρηθούν οι εγγραφές Επεξεργασία / Διαγραφή συγκεντρωτικών δαπανών Επεξεργασία Για να επεξεργαστεί ή να κάνει διαγραφή ο χρήστης μια εγγραφή επιλέγει το εικονίδιο που βρίσκεται μπροστά από κάθε εγγραφή.

21 4.2.4 Υποβολή συγκεντρωτικών Δαπανών Για να υποβάλει τις συγκεντρωτικές δαπανών πρέπει να επιλέξει από το μενού Υποβολή. Με την επιλογή Υποβολή το σύστημα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να υποβάλει τη συγκεντρωτική δαπανών. Ο χρήστης πρέπει να επιβεβαιώσει την διαδικασία για να ολοκληρωθεί. 6.0 Ενέργειες 5.1 Υποβολή Αρχείου Αποστολή αρχείου Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το χειροκίνητο ανέβασμα αρχείου με δεδομένα συγκεντρωτικών σε μορφή xml ή zip. Το αρχείο πρέπει να ακολουθεί τις σχετικές προδιαγραφές που έχουν δημοσιευθεί από την Γ.Γ.Π.Σ. Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το αρχείο το οποίο επιθυμεί να υποβάλει επιλέγοντας το κουμπί Επιλογή στην οθόνη: Αποστολή αρχείου Για να ανεβάσετε χειροκίνητο ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας πατήστε «Επιλογή», επιλέξτε ένα αρχείο xml ή zip και πατήστε «Αποστολή»

22 Όταν ο χρήστης ακολουθήσει την επιλογή, του ζητείται το όνομα του αρχείου xml ή zip που ήδη έχει δημιουργήσει με τις εγγραφές των καταστάσεων πελατών και προμηθευτών και από την επιλογή Αποστολή, υποβάλει το αρχείο στην Γ.Γ.Π.Σ. 5.2 Ιστορικό Στην ενότητα ιστορικό παρουσιάζονται όλες οι υποβολές που έχουν πραγματοποιηθεί από το σύστημα. Περιλαμβάνονται κινήσεις υποβολών μέσα από τις σχετικές διαδικτυακές φόρμες υποβολής, κινήσεις υποβολών αρχείων με χειροκίνητο τρόπο καθώς και οι κινήσεις αυτοματοποιημένων υποβολών αρχείων με τη χρήση του web service. Μπορεί να γίνει αναζήτηση με βάση την ημερομηνία ή με βάση τον τύπο υποβολής σε να συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης να φιλτραριστούν τα αποτελέσματα με βάση τον Α/Α, την Ημερομηνία Υποβολής, τον Τύπο και την Κατάσταση της υποβολής. 6.1 Αποκλίσεις Στην ενότητα Αποκλίσεις παρουσιάζονται όλες οι αποκλίσεις των εγκεκριμένων συγκεντρωτικών εσόδων και εξόδων. Πιο συγκεκριμένα σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ένα έσοδο ή έξοδο από τον υπόχρεο ή από την επιχείρηση από/ στην οποία έχει κοπεί το τιμολόγιο εμφανίζεται στη λίστα αποκλίσεων. Υπάρχουν τα εξής είδη αποκλίσεων:

23 Μπορεί να γίνει αναζήτηση των αποκλίσεων με βάση το έτος, τον μήνα ή συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. (Έσοδα που δηλώθηκαν) στο πάνω μέρος της οθόνης παρουσιάζονται τα έσοδα που δηλώθηκαν από τον υπόχρεο αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως έξοδα από τον αντισυμβαλλόμενο. σοδα που δεν έχουν δηλωθεί από τον υπόχρεο, ενώ κάποια άλλη επιχείρηση τα έχει δηλώσει ως έξοδα (Έσοδα που δεν δηλώθηκαν). που δηλώθηκαν) παρουσιάζονται τα έξοδα που δηλώθηκαν από τον υπόχρεο αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως έσοδα από την επιχείρηση / επιτηδευματία που εξέδωσε τα σχετικά παραστατικά. έχουν δηλωθεί από τον υπόχρεο (Έξοδα που δεν δηλώθηκαν), ενώ η επιχείρηση / επιτηδευματίας τα έχει δηλώσει ως έσοδα. Σημαντική επισήμανση Μηδενικές καταστάσεις Πελατών και Προμηθευτών ΔΕΝ υποβάλλονται.

24 Χρόνος υποβολής των καταστάσεων Πελατών - Προμηθευτών Για το ημερολογιακό έτος 2014 Καταστάσεις πελατών Υποβάλλονται από τους εκδότες ανά τρίμηνο και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου, ανεξάρτητα από την υποχρέωση ή μη υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ από τον υπόχρεο. Οι καταστάσεις Πελατών Προμηθετών για το έτος 2014 υποβάλλονται: Για το 1 ο τρίμηνο μέχρι 31/05/2014 ( ήδη δόθηκε παράταση για το τέλος Ιουλίου) ΠΟΛ 1149/ Για το 2 ο τρίμηνο μέχρι 31/07/2014 Για το 3 ο τρίμηνο μέχρι 31/10/2014 Για το 4 ο τρίμηνο μέχρι 31/01/2015 Για όσες ημέρες της εκπνοής της προθεσμίας για την άσκηση του δικαιώματος της εκπλήρωσης της υποχρέωσης, έχουμε σύμπτωση με αργίες Σαββάτου ή Κυριακής ή επίσημης αργίας, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη ημέρα, κατά την οποία η Φορολογική Διοίκηση λειτουργεί για το κοινό. Καταστάσεις Προμηθευτών Υποβάλλονται από τους λήπτες που είναι υπόχρεοι σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ ( και οι δικηγόροι ), μέχρι το τέλος του μήνα που ακολουθεί το κάθε ημερολογιακό τρίμηνο του έτους.

25 Η υποβολή τους δηλαδή συμπίπτει με εκείνη των πελατών, που περιγράφεται ως άνω. Καταστάσεις Προμηθευτών για τη διόρθωση αποκλίσεων υποβληθέντων στοιχείων προμηθευτών. Προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής κατάστασης προμηθευτών για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών, μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους. Ενδεικτικά, στην κατάσταση αυτή, καταχωρούνται φορολογικά στοιχεία προμηθευτών που λαμβάνονται μετά την προθεσμία υποβολής της τελευταίας κατάστασης προμηθευτών του αντίστοιχου ημερολογιακού έτους, δηλαδή μετά το τέλος Ιανουαρίου του επόμενου έτους που αφορά. Συνεπώς οι καταστάσεις προμηθευτών του ημερολογιακού έτους 2014, για αυτήν την περίπτωση, υποβάλλονται μέχρι 31/03/2015. Για το χρόνο υποβολής των καταστάσεων Πελατών Προμηθευτών του ημερολογιακού έτους 2015, θα αναφερθούμε σε μελλοντική ενημέρωση, για να αποφύγουμε, τυχόν, παρανοήσεις και λάθη. Για τη χρήση 2013, οι καταστάσεις Πελατών και Προμηθευτών θα υποβληθούν μέχρι 25/06/2014 και σύμφωνα με όσα ισχύουν στο άρθρο 10 του Κ.Φ.Α.Σ. ( ισχύουν ακριβώς αυτά που ίσχυσαν και για την προηγούμενη χρήση ). Ήδη δόθηκε παράταση για 10/10/2014. ΠΟΛ 1148/ Από 01/01/2014 ΔΕΝ θα υποβάλλονται καταστάσεις φορολογικών στοιχείων και σε, ετήσια βάση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Κ.Φ.Α.Σ., δεδομένου ότι αυτή η υποχρέωση καλύπτεται με την υποβολή των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων σε συχνότερα διαστήματα, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 14 του Ν.

26 4174/2013, όπως ισχύουν και της απόφασης του Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ 1022/ , όπως ισχύει. Πρακτικές, παρατηρήσεις, επί των καταστάσεων Πελατών και Προμηθευτών: Ο χρήστης πρέπει συχνά να ελέγχει στο σύστημα τις καταστάσεις ώστε να ελαχιστοποιεί τις αποκλίσεις που πιθανόν έχει με τους αντισυμβαλλόμενους. Οι συναλλαγές που κάνει ο Δικηγόρος πρέπει να διέπονται από έναν προγραμματισμό και να αποφεύγονται οι προχειρότητες γιατί αυτό θα μεταφραστεί σε αποκλίσεις στην δήλωσή του, κυρίως, σε αυτήν, των Προμηθευτών. Ο δικηγόρος πρέπει να μεριμνά ώστε τα Τ.Π.Υ. που εξέδωσε, να παραλαμβάνονται από τον αντισυμβαλλόμενο έγκαιρα ώστε να καταχωρούνται και από αυτόν και να αποφεύγονται οι αποκλίσεις στις συγκεντρωτικές καταστάσεις των Πελατών. Ο δικηγόρος, συνιστούμε, να συγκεντρώνει τα παραστατικά του επαγγέλματός του ΟΛΑ και να τα παραδίδει ΕΓΚΑΙΡΑ στον λογιστή του, ώστε να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα αποκλίσεων με τους αντισυμβαλλόμενους, των καταστάσεων, κυρίως, των Προμηθευτών. Επιβάλλονται κυρώσεις για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, (πέραν των ημερομηνιών που προαναφέραμε), με τις τυχόν διορθώσεις, που «διάφοροι» λόγοι θα επιβάλλουν, να υποβάλλονται. Αν ένα παραστατικό ληφθεί μετά την ημερομηνία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ που αναλογούσε η ημερομηνία έκδοσής του, ο κανόνας είναι να ενταχθεί

27 στην ίδια περίοδο που θα εμφανιστεί σαν εισροή ή δαπάνη στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Ο δικηγόρος πρέπει να γνωρίζει ότι, τα ποσά που δήλωσε στην περιοδική δήλωση ΦΠΑ, τα σύνολα του τριμήνου του βιβλίου Εσόδων Εξόδων των πωλήσεών του που είναι ( παροχές προς επιτηδευματίες και ιδιώτες ), και τα σύνολα των συγκεντρωτικών δηλώσεων Πελατών πρέπει να συμπίπτουν. Πριν υποβάλει την δήλωση Πελατών και Προμηθευτών πρέπει, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να επικοινωνεί και να συμφωνεί με τους αντισυμβαλλόμενους των συναλλαγών του. Δεν πρέπει να παραλείπουμε να βάζουμε την ένδειξη Μη Υπόχρεος όταν πρέπει να δηλώσουμε την δαπάνη προς ασκούμενο που αμείβεται με «Τίτλο Κτήσης» και δεν είναι επιτηδευματίας, άρα δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης Πελατών και Προμηθευτών. Στην εφαρμογή υπάρχει καταγεγραμμένο «ιστορικό», με το αναλυτικό ημερολόγιο των υποβληθέντων δηλώσεών μας, εμπροθέσμων και εκπροθέσμων. Οι «εγκεκριμένες εγγραφές» σε κάθε κατηγορία ( έσοδα έξοδα δαπάνες λιανικές) ανεξαρτήτως υποβολών, είναι οι μόνες που γίνονται ορατές από τους αντισυμβαλλόμενους. Οι εγγραφές μπορούν να τροποποιηθούν μέσα στην εφαρμογή επιλέγοντας περίοδο και Εγκεκριμένα σε κάθε κατηγορία και πατώντας στο εικονίδιο τροποποίησης δίπλα από την κάθε εγγραφή. Για διαγραφή αρκεί να μηδενιστούν οι αξίες ( καθαρό ποσό και ΦΠΑ ) σε κάθε κατηγορία. Για διαγραφή συγκεντρωτικών τιμολογίων, μηδενίζετε τις αξίες για τον συγκεκριμένο αντισυμβαλλόμενο και εισάγετε πλήθος παραστατικών 1 ( κατά σύμβαση ). Δεν υπάρχει πρόβλημα αν παραμένουν

28 εγγραφές αντισυμβαλλόμενων με μηδενικές αξίες. Αποστολή Στοιχείων και Μορφότυπος Αρχείου. Από 01/01/2015 οι δαπάνες της ΔΕΗ, της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, της ΕΥΑΘ κλπ, θα δηλώνονται ανά ΑΦΜ συγκεντρωτικά, επομένως συνιστούμε, στους δικηγόρους που τώρα εκπίπτουν αυτού του είδους τις δαπάνες από λογαριασμούς που δεν έχουν μεταφερθεί στο όνομά τους, να φροντίσουν μέχρι 31/12/2014 να κάνουν την μεταφορά αυτή. Από 01/01/2015 ΔΕΝ θα μπορούν να εκπίπτουν δαπάνες και ΦΠΑ αυτών των ειδών δαπανών επειδή ο ΑΦΜ των λογαριασμών θα είναι διαφορετικός και οι πάροχοι των λογαριασμών αυτών θα τους δηλώνουν στην συγκεντρωτική δήλωσή τους, στο αναγραφόμενο επί αυτών ΑΦΜ. Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών, ζήτησε ήδη από το Υπουργείο την παράταση της υποβολής των καταστάσεων Πελατών και Προμηθευτών για το πρώτο τρίμηνο του 2014 να λήξει, στην ημερομηνία λήξεως των καταστάσεων για το δεύτερο τρίμηνο του ιδίου έτους. ( 31/07/2014 ). Η απάντηση του Υπουργείου αναμένεται Την προσπάθεια αυτή ενημέρωσης των δικηγόρων επιμελήθηκε το προσωπικό του λογιστηρίου του Δικηγορικού Συλλόγου

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή κάθε παραστατικό ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά;

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή κάθε παραστατικό ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά; Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά µήνα σύµφωνα µε την ΠΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 ΤΜΗΜΑ Β 2. Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. (14 ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΦ - Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών (από 01/01/2014) Ποιό είναι το περιεχόμενο αυτών των καταστάσεων;

ΜΥΦ - Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών (από 01/01/2014) Ποιό είναι το περιεχόμενο αυτών των καταστάσεων; ΣΥΧΝΣ ΡΩΤΗΣΙΣ - ΠΝΤΗΣΙΣ ΜΥΦ - Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών (από 01/01/2014) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Ποιό είναι το περιεχόμενο αυτών των καταστάσεων; Η κατάσταση περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΦ - Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών (από 01/01/2014) Γενικές ερωτήσεις

ΜΥΦ - Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών (από 01/01/2014) Γενικές ερωτήσεις Συναλλαγών (από 01/01/2014) Γενικές ερωτήσεις 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των καταστάσεων; Η κατάσταση περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία εκδοθέντων και ληφθέντων τιμολογίων και συγκεντρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η εξαγωγή αρχείου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατώνπρομηθευτών

Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η εξαγωγή αρχείου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατώνπρομηθευτών Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η εξαγωγή αρχείου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατώνπρομηθευτών (ΜΥΦ) Περιεχόμενα Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ 3 Πιθανά Σφάλματα 6 2 Εξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

!!!! Υπόχρεοι, Περιεχόµενο και Προθεσµίες. 1. Ποιό είναι το περιεχόµενο αυτών των καταστάσεων;

!!!! Υπόχρεοι, Περιεχόµενο και Προθεσµίες. 1. Ποιό είναι το περιεχόµενο αυτών των καταστάσεων; Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευµατίες να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται. Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά µήνα σύµφωνα µε την ΠΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.!!

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.!! Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευµατίες να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Η προηγούμενη (ετήσια) μορφή με τα αρχεία IL01 & IL01.pis θα υποβληθεί για τελευταία φορά για το έτος 2013 και μετά καταργείται.

Η προηγούμενη (ετήσια) μορφή με τα αρχεία IL01 & IL01.pis θα υποβληθεί για τελευταία φορά για το έτος 2013 και μετά καταργείται. Κεφαλληνίας 103 11251, Αθήνα Τηλ. 2108660903 Fax. 2108660905 http://www.panasoft.gr Αθήνα 07/04/2014 Αγαπητοί μας Πελάτες, Από το 2014, ως γνωστόν αλλάζει ο τρόπος που θα υποβάλλονται οι Συγκεντρωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1078/17.3.2014 Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014

ΠΟΛ.1078/17.3.2014 Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014 ΠΟΛ.1078/17.3.2014 Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014 Αθήνα, 17/3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Νέες διευκρινίσεις για τις συγκεντρωτικές - Σε πιλοτική φάση δοκιμών η Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ.

Νέες διευκρινίσεις για τις συγκεντρωτικές - Σε πιλοτική φάση δοκιμών η Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ. Νέες διευκρινίσεις για τις συγκεντρωτικές - Σε πιλοτική φάση δοκιμών η Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ. Προστέθηκαν νέες ερωτήσεις-απαντήσεις (με μπλέ χρώμα) για την

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ.

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. ΕΣΟΔΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (Υποβολή ανά ΜΗΝΑ) ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ: Η καταχώρηση των παραστατικών θα γίνει χρησιμοποιώντας σαν είδος παραστατικού

Διαβάστε περισσότερα

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.!!

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.!! Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά µήνα σύµφωνα µε την ΠΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΥΦ (ΚΕΠΥΟ 2014)

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΥΦ (ΚΕΠΥΟ 2014) Θεσσαλονίκη 14/5/2014 ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΥΦ (ΚΕΠΥΟ 2014) Αξιότιμοι συνεργάτες, Η υποβολή μηνιαίων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για

Διαβάστε περισσότερα

A. Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες

A. Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Λογιστικές Εφαρμογές ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Λογιστικές Εφαρμογές ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Λογιστικές Εφαρμογές ver. 6.0.2.0175 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver. 6.0.2.0175 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ Κ.Φ.Α.Σ. Αναρτητέα στο διαδίκτυο Αθήνα, 21/12/2015

Διαβάστε περισσότερα

ASTbooks Επικαιροποίηση βιβλίου Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών

ASTbooks Επικαιροποίηση βιβλίου Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών taxpress.gr http://taxpress.gr/archives/14834 ASTbooks Επικαιροποίηση βιβλίου Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών Admin ASTbooks Επικαιροποίηση βιβλίου Κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΔ Θ 464/2019 Υποβολή αρχείου συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) για διόρθωση αποκλίσεων εξόδων το οποίο συμπεριλαμβάνει και τα έσοδα

ΔΕΔ Θ 464/2019 Υποβολή αρχείου συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) για διόρθωση αποκλίσεων εξόδων το οποίο συμπεριλαμβάνει και τα έσοδα Πίνακας περιεχομένων ΔΕΔ Θ 464/2019 Υποβολή αρχείου συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) για διόρθωση αποκλίσεων εξόδων το οποίο συμπεριλαμβάνει και τα έσοδα Θεσσαλονίκη 25/2/2019 Αριθμός απόφασης: 464 ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

A. Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες

A. Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Point of Sale ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Point of Sale ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Point of Sale ver. 3.0.3 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους

Διαβάστε περισσότερα

ΘEMA: «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΘEMA: «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑ Β 2. Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. (14 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Ταχ. Δ/νση : Καρ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης. Παρουσιάζονται οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΘEMA: «Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014»

ΘEMA: «Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η) ΤΜΗΜΑ: Β Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

A2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.

A2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται. Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ

Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική ή από

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από τα Έσοδα Έξοδα και από την διαχείριση παγίων

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP Α. ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η έκδοση 5.91.00 του WinEra ERP υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να υποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ - ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις συναλλαγών (ΜΥΦ) 2016 Σε εξέλιξη, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων συναλλαγών που αφορούν το 2016. Η καταληκτική

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ΜΥΦ

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ΜΥΦ ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. 1 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ΜΥΦ Οι µηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ έρχονται να αντικαταστήσουν από 1/1/2014 τις ετήσιες καταστάσεις ΚΕΠΥΟ και περιλαµβάνουν: 1. Χονδρικές πωλήσεις, που υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Σύντομες Οδηγίες Χρήσης 1/4/2014 Σελίδα 1 από 12 8 2014 Rowega Consulting Ltd. i. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κατά την εκκίνηση της εφαρµογής, εµφανίζεται στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

A. Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες

A. Υπόχρεοι, Περιεχόμενο και Προθεσμίες Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ Σύμφωνα με την εφαρμογή επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ο υποκείμενος στο φόρο, μη εγκατεστημένος στο κράτος μέλος επιστροφής μπορεί να απευθύνει ηλεκτρονική αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. 1 Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ έρχονται να αντικαταστήσουν από 1/1/2014 τις ετήσιες καταστάσεις ΚΕΠΥΟ και περιλαµβάνουν: 1. Χονδρικές πωλήσεις, που υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ

Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ Για το σωστό υπολογισµό των µηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων, στο Soft1 απαιτείται παραµετροποίηση στο αρχείο συναλλασσοµένων καθώς και στις Σειρές των παραστατικών. Αν αποστείλετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης V 1.02

Οδηγίες Χρήσης V 1.02 e-myf εφαρμογή διαχείρισης Συγκεντρωτικής Τιμολογίων σύμφωνο με τον ΚΦΑΣ Οδηγίες Χρήσης V 1.02 Περιεχόμενα Σελίδα Έναρξη εφαρμογής 2 Παραστατικά Εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εξόδων 6 Συγκεντρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ . 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 1 3 Συγχρονισμός Λογιστικού Σχεδίου... 5 4 Υπολογισμός Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α.... 6 4.1 Αυτόματη Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Υποβολής Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ στην εφαρμογή extra

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Μιχελινάκης. Λογιστής - Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Βαγγέλης Μιχελινάκης. Λογιστής - Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων 1 of 13 Βαγγέλης Μιχελινάκης Λογιστής - Φοροτεχνικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Παρουσίαση των υποχρεώσεων των φορολογουμένων με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όσον αφορά την υποβολή των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Σε οποιοδήποτε σημείο του Ημερολογίου και με διπλό κλικ του ποντικιού σας έχετε την δυνατότητα να καταχωρήσετε ένα Νέο Συμβάν στο Ημερολόγιο.

Σε οποιοδήποτε σημείο του Ημερολογίου και με διπλό κλικ του ποντικιού σας έχετε την δυνατότητα να καταχωρήσετε ένα Νέο Συμβάν στο Ημερολόγιο. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Έσοδα - Έξοδα > Megasoft Megasoft Ημερολόγιο F9 Με την επιλογή της εργασίας αυτής έχετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Διαχείρισης Γραφείου.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΕΝΤΥΠΟ 6)

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΕΝΤΥΠΟ 6) Οδηγίες Χρήσης της εφαρμογής https://apps.edeil.ntua.gr/public ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Ε.Μ.Π. ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΕΝΤΥΠΟ 6) Έκδοση 1.0 Ημερομηνία 21/6/2019 1.Πίνακας περιεχομένων 1. Περιεχόμενα...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PBS ΚΕΠΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PBS ΚΕΠΥΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PBS ΚΕΠΥΟ Βήμα 1 Ο :Από το tab "πληροφορίες" στο πεδίο έτος χρήσης επιλέγετε την χρήση για την οποία επιθυμείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ.

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. ΕΣΟΔΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (Υποβολή ανά ΜΗΝΑ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ: Ότι χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα για τις Χονδρικές Πωλήσεις (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 8. Άρθρο 10. ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-8)

Ενότητα 8. Άρθρο 10. ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-8) Ενότητα 8 Άρθρο 10 ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-8) ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών 1. Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών και τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 υποβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ»

ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Για τον έλεγχο των συνταγών (Χειρόγραφων και Ηλεκτρονικών) επιλέξτε από το μενού εργασιών το . ΓΕΝΙΚΑ Η οθόνη εργασίας αυτής της επιλογής προσφέρεται για:

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Οδηγίες Χρήσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΒΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εισαγωγής νέου λογαριασμού καθώς και την παραμετροποίησή του. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Οδηγίες Χρήσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΒΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 18/09/2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 4134 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 2131604534 ΦΑΞ :2131604567 ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Οδηγίες Χρήσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΒΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Λογαριασμών Οδηγίες Χρήσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΒΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 2 η / Νοέμβριος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ. 1052/04.04.2017 ΠΟΛ. 1052/04.04.2017 Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, για διαφορές που σχετίζονται με τον ΦΠΑ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α'

Διαβάστε περισσότερα

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 10:48 UPD:11:02 Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις Όλη η διαδικασία 10/03 19:30 Νέα λίστα με ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής 1 Προϋποθέσεις έναρξης ατομικής επιχείρησης (μικρής οντότητας) με κύκλο εργασιών 1.500.000 -απλογραφικό λογιστικό σύστημα 1. Εύρεση ΚΑΔ (Κωδικοί Αρίθμησης Δραστηριότητας). Αφορά τον κωδικό της επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών

Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών Εφαρμογή Διαχείρισης Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών Οδηγίες Χρήσης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Α.Α.Δ.Ε.) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 41 η. Προς όλους τους Συμβολαιογράφους της χώρας. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 41 η. Προς όλους τους Συμβολαιογράφους της χώρας. Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 41 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19 Μαρτίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 157 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ.

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Οι διατάξεις ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται από 01/08/2017 βάσει των Ν. 4484/2017 - ΠΟΛ. 1134/217

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Αποθήκη... 6 Διαθεσιμότητα... 7 Προϊόντα με παραστατικά... 9 Πωλήσεις... 9 Έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης... 9 Τιμολόγιο... 11 Δελτίο αποστολής... 12 Αναφορές... 16

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωση εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ δικηγόρου με βιβλία Β κατηγορίας (Εσόδων - Εξόδων)

Συμπλήρωση εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ δικηγόρου με βιβλία Β κατηγορίας (Εσόδων - Εξόδων) Συμπλήρωση εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ δικηγόρου με βιβλία Β κατηγορίας (Εσόδων - Εξόδων) 1. Τρίμηνο: 1.7-30.9.2010 Α. Εκροές (Αμοιβές) 1. Παράσταση σε δικαστήριο, για ιδιώτη. Ελάχιστη αμοιβή 500. Κράτηση

Διαβάστε περισσότερα

Στο αριστερό τμήμα της οθόνης εμφανίζεται ο προς υποβολή κατάλογος (π.χ. 2016) και η αρχή ελέγχου στην οποία θα υποβληθεί (π.χ. FIU...).

Στο αριστερό τμήμα της οθόνης εμφανίζεται ο προς υποβολή κατάλογος (π.χ. 2016) και η αρχή ελέγχου στην οποία θα υποβληθεί (π.χ. FIU...). ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟ Η σύνδεση του χρήστη στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των προσωπικών TAXISnet κωδικών του στη διεύθυνση h ps://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public Στη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ Πίνακας περιεχομένων ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 5.1...2 1. Δημιουργία του αρχείου Excel για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών από επιχειρηματική δραστηριότητα... 3 Ο τρόπος δήλωσης της παρακράτησης...

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά για το έτος 2014, οι αποδείξεις αυτές µπορεί να καταχωρούνται µαζί µε τις λοιπές αποδείξεις, χωρίς αναγραφή του αριθµού µητρώου της Φ.Τ.Μ.

Ειδικά για το έτος 2014, οι αποδείξεις αυτές µπορεί να καταχωρούνται µαζί µε τις λοιπές αποδείξεις, χωρίς αναγραφή του αριθµού µητρώου της Φ.Τ.Μ. Άρθρα (Ενηµερωµένο) Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προµηθευτών - Τριµηνιαίες Συγκεντρωτικές καταστάσεις - Βοηθήµατα - Ερωτήσεις και απαντήσεις Συνοπτική παρουσίαση ερωτήσεων και λοιπών βοηθηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εξαγωγής & Υποβολής Συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ 1 Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρα Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών-προμηθευτών ημερολογιακού έτους

Άρθρα Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών-προμηθευτών ημερολογιακού έτους Άρθρα Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών-προμηθευτών ημερολογιακού έτους 2012-2013 Ανανέωση 16.03.2014 Υπόχρεοι σε υποβολή Συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών. - Οι επιτηδευματίες

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων

Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων 1 Λήψη Στοιχείων από τη ΓΓΠΣ Εχει ενεργοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα λήψης στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για Φυσικά και Μη Φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης. Υποβολή αναλυτικών καταστάσεων για τις πωλήσεις του είδους αυτού.

Έκδοση αποδείξεων για τις λιανικές πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης. Υποβολή αναλυτικών καταστάσεων για τις πωλήσεις του είδους αυτού. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,12 Οκτωβρίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.:1096529 /673/0015 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΛ: 1132 ΤΜΗΜΑΤΑ Α - B

Διαβάστε περισσότερα

εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Page 1 of 10 (εικόνα 1)

εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Page 1 of 10 (εικόνα 1) εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Οδηγίες δημιουργίας ειδικών παραστατικών και ηλεκτρονικής υποβολής κινήσεων στο σύστημα Ήφαιστος, για διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης. πολ.: 1018-30/01/2008 (Προσοχή οι οδηγίες αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Διασφάλιση συναλλαγών και Διαφύλαξη Δεδομένων

Διασφάλιση συναλλαγών και Διαφύλαξη Δεδομένων Αρθρο 9 Διασφάλιση συναλλαγών και Διαφύλαξη Δεδομένων 1. Η αυθεντικότητα των στοιχείων διακίνησης διασφαλίζεται με τη χρήση θεωρημένων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντύπων, επί χειρόγραφης έκδοσής τους, ή με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. 4308/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Άρθρο 8: Τιμολόγιο πώλησης 1. Τιμολόγιο είναι το στοιχείο που εκδίδεται από την υποκείμενη σε αυτό το νόμο οντότητα για κάθε πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα