KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA"

Transcript

1 Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Újgörög nyelv középszint írásbeli vizsga I. Olvasott szöveg értése

2 Fontos tudnivalók írásbeli vizsga, I. összetevő 2 / május 25.

3 írásbeli vizsga, I. összetevő 3 / május 25.

4 1 ο θέμα Ο Ίστβαν λατρεύει την Ελλάδα και τις ελληνικές θάλασσες. Μετά τις απολυτήριες εξετάσεις θέλει να πάει διακοπές στην Κρήτη και θέλει να μάθει γουίντ-σέρφινγκ σε μια σχολή ιστιοσανίδας. Βοηθήστε τον να συμπληρώσει σωστά στα Ελληνικά το έντυπο συμμετοχής. Βρείτε τη σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση του εντύπου και σημειώστε το γράμμα (Α, Β, Γ κτλ.) της απάντησης όχι στο έντυπο, αλλά στα κενά του πίνακα που ακολουθεί τις απαντήσεις στην απέναντι σελίδα, κάτω από τον αριθμό (1, 2, 3 κτλ.) της ερώτησης. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Σχολή Ιστιοσανίδας «ΟΙ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΟΙ» ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε εντατικό τμήμα εκμάθησης ιστιοσανίδας 0. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 1. ΕΠΩΝΥΜΟ: 2. ΟΝΟΜΑ: 3. ΦΥΛΟ: 4. ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 5. ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: 6. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 7. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 8. ΜΟΡΦΩΣΗ: 9. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: 10. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ: 11. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 12. ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ: írásbeli vizsga, I. összetevő 4 / május 25.

5 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Α) Δύο εβδομάδες Β) Γ) Szentendre Ουγγαρίας, 1988 Δ) Αγγλικά, λίγα Ελληνικά Ε) Με επιταγή Ζ) Ουγγρική Η) Απόφοιτος Λυκείου Θ) István Ι) Άντρας Κ) Görög u. 6., Szentendre H-2000, ΟΥΓΓΑΡΙΑ Λ) Kovács Μ) Θαλάσσια σπορ, μουσική, μαστορέματα Ν) Ιστιοσανίδα N Max. Elért 12 írásbeli vizsga, I. összetevő 5 / május 25.

6 2 ο θέμα Το παρακάτω κείμενο αναφέρεται σε ένα τροχαίο ατύχημα. Σημειώστε Χ δίπλα σε κάθε φράση που ακολουθεί το κείμενο στην αντίστοιχη στήλη ανάλογα με το αν η φράση είναι σωστή ή λάθος. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Από την ολισθηρότητα του δρόμου που παρατηρήθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και από την καθυστέρηση επέμβασης στα σημεία που εμφανίστηκε επικίνδυνος πάγος, είχαμε τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, στη στροφή μπροστά από το ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ, επιβατικό αυτοκίνητο κινούμενο προς το κέντρο της πόλης, γλίστρησε στον διαφανή πάγο που υπήρχε πάνω στη στροφή και ξέφυγε από την πορεία του με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με διερχόμενο στο απέναντι ρεύμα αυτοκίνητο το οποίο εκινείτο κανονικά. Από τη δυνατή σύγκρουση το δεύτερο αυτοκίνητο άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να χτυπήσει "ξυστά" σε διπλανό αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν θύματα. Αμέσως έφτασε η αστυνομία, η οποία πήρε τα στοιχεία των δύο οδηγών και συνέταξε έκθεση. Επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι το σημείο εκείνο είναι πράγματι επικίνδυνο και φυσικά χρειάζεται περισσότερη προσοχή και από τους οδηγούς αλλά και από τους υπεύθυνους του Δήμου που έπρεπε να είχαν ρίξει αλάτι για να σπάσει ο πάγος, ο οποίος μάλιστα δε φαινόταν διότι είχε δημιουργηθεί από καθαρό νερό. Έτσι ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί από τους οδηγούς και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος με αποτέλεσμα αυτό που είδαμε. írásbeli vizsga, I. összetevő 6 / május 25.

7 0. Η παγωνιά δεν ήταν η μοναδική αιτία του ατυχήματος. Χ 13. Ο δρόμος γλιστρούσε στο σημείο όπου έγινε το τροχαίο. 14. Οι υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε δύο αυτοκίνητα. 15. Χτισμένο στη στροφή, το ξενοδοχείο εμπόδιζε την ορατότητα. 16. Το πρώτο αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. 17. Το δεύτερο αυτοκίνητο απομακρυνόταν από το κέντρο της πόλης. 18. Δεν πέθανε ούτε τραυματίστηκε κανείς. 19. Η αστυνομία έφθασε ταχύτατα επί τόπου. 20. Ο οδηγός δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για ό,τι συνέβη. 21. Το ρίξιμο αλατιού στον πάγο δεν ήταν υποχρέωση του ξενοδοχείου. 22. Πάγος από καθαρό νερό γλιστράει περισσότερο από τον πάγο από βρώμικο νερό. ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ Max. Elért 10 írásbeli vizsga, I. összetevő 7 / május 25.

8 3 ο θέμα Ούγγροι τουρίστες (σημειωμένοι με 23, 24, 25...) που πάνε για διακοπές στην Ελλάδα αναζητούν κατάλληλη στέγαση. Βρείτε στις αγγελίες (Α, Β, Γ...) τη λύση που ταιριάζει στις προτιμήσεις του καθενός και συμπληρώστε τον πίνακα κάτω από τις αγγελίες, βάζοντας στο τετραγωνάκι κάτω από τον αριθμό το γράμμα της λύσης που ταιριάζει στην περίπτωση. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. 0. Λάτρης του ελληνικού ηλιοβασιλέματος, ο Γκάμπορ θα πάει στα νησιά με τη φίλη του για να το απολαύσει από κοντά. Βρείτε το δωμάτιο που ταιριάζει στις προτιμήσεις του. 23. Η οικογένεια Σάμπο ετοιμάζεται να πάει διακοπές στην Ελλάδα για πρώτη φορά από τότε που απέκτησαν ένα χαριτωμένο σκυλάκι που δεν το αποχωρίζονται με τίποτα. 24. Η κυρία Βάργκα είναι πολύ καλή μαγείρισσα που μαθαίνει και δοκιμάζει επιτόπου τις σπεσιαλιτέ της χώρας όπου παραθερίζει. 25. Φέτος οι Κόβατς αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους και τη γιαγιά, η οποία έχει πρόβλημα με τα πόδια της και κυκλοφορεί με καροτσάκι. 26. «Οι δράστες επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος», κάτι που ισχύει και για το ζεύγος Μόλναρ που παραθερίζει κάθε χρόνο στην Κέρκυρα όπου είχαν κάνει τον μήνα του μέλιτος. Φέτος, εξάλλου, θα πάρουν μαζί τους και την Εύη, ηλικίας δύο ετών Εργασιομανής μέχρι τελικής πτώσεως, ο κ. Νάγκυ έθεσε ως όρο της συμμετοχής του στην οικογενειακή εξόρμηση να γίνουν οι διακοπές σε σουίτα που να έχει υποδοχή για υπολογιστές. 28. Φοβερά κρυουλιάρα, η Μαρία θέλει ζεστό μπάνιο και κάτω από τον καταγάλανο ουρανό της Ελλάδας. Λέτε να βρεθεί λύση για το πρόβλημά της; 29. Για τη Μαρίκα οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα και τις δουλειές του σπιτιού. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι για λίγες έστω μέρες θέλει να ξεχάσει τη σκούπα και το φαράσι. 30. Δύσπιστος για τις τράπεζες και το πλαστικό χρήμα, ο κ. Νέμετ κουβαλάει μαζί του ένα μάτσο ευρώ σε μετρητά όταν έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα. Και καλά όταν πάνε κάπου να φάνε το βράδυ, αλλά πού θα τα βάλει όταν πάνε παραλία; 31. Η Μάγδα ξέρει να εκτιμά την κομψή λιτότητα της αιγαιοπελαγίτικης κατοικίας. Όταν κατεβαίνει στην Ελλάδα για διακοπές, επιλέγει σχολαστικά, με αισθητικά κριτήρια το μέρος όπου θα μείνει. 32. Νερό, νερό, νερό οι Κότσις τρελαίνονται για το μπάνιο όπου κι αν βρίσκονται: στην παραλία, σε κάποιο κολυμβητήριο ή στην μπανιέρα. Βοηθήστε τους να βρουν το κατάλληλο μέρος για να απολαύσουν τις διακοπές! 33. Οι Κέρτες λατρεύουν τον ήλιο, αλλά δεν αντέχουν την αφόρητη ζέστη της νύχτας. írásbeli vizsga, I. összetevő 8 / május 25.

9 Α) Η πανσιόν διαθέτει 26 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με δορυφορική τηλεόραση, σύνδεση με το Internet, PC αν ζητηθεί, μίνι μπαρ και μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα ή την ενδοχώρα. Β) Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα ΓΑΛΗΝΗ βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι και το ιστορικό κέντρο. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με τα απαραίτητα σκεύη, πάρκινγκ, roof garden. Γ) Η πανσιόν δωμάτια, στούντιο και διαμερίσματα για 2 έως 5 άτομα, που διαθέτουν καθιστικό, μπάνιο, ψυγείο, τηλέφωνο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, μπαλκόνι με μοναδική θέα στη θάλασσα και κρεβατάκι μωρού κατόπιν συνεννοήσεως. Δ) Ένα πολύ αξιόλογο ξενοδοχείο ακριβώς δίπλα από το υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας του νησιού που προσφέρει αρκετές υπηρεσίες. Οι πελάτες του ξενοδοχείου έχουν έκπτωση 50% για την είσοδο στο πάρκο, και 30% στα μπάρ και τα εστιατόρια του πάρκου. Ε) Κάθε σουίτα έχει τη δική της προσωπικότητα. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων αντανακλά τον ελληνικό νησιώτικο χαρακτήρα. Τα χειροποίητα έπιπλα αποπνέουν μια μοναδική αίσθηση που γοητεύει τον επισκέπτη. Ζ) Το συγκρότημα διαθέτει 10 ολοκαίνουργια στούντιο με τηλεόραση και ψυγείο. Διαθέτει ακόμα καφέ-μπαρ, υπηρεσία courier, πάρκινγκ, όργανα γυμναστικής και άλλες ανέσεις. Παρέχει και πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η) Το ξενοδοχείο μας 32 δωμάτια και 10 διαμερίσματα δυο δωματίων με μπάνιο, ζεστό νερό, τηλεόραση, ψυγείο και κουζίνα. Στη ρεσεψιόν υπάρχει χρηματοκιβώτιο για τη φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων. Στο εξωτερικό δροσερό μπαρ δίπλα στην πισίνα μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας ή το πρωινό σας. Θ) Το ξενοδοχείο έχει το δικό του κήπο με πισίνα και εστιατόριο. Διαθέτει δροσερά δωμάτια και διαμερίσματα με κλιματισμό και μπαλκόνια. Ι) Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και roof garden με θέα στο λιμάνι και την γύρω περιοχή. Παρέχει μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών όπως υπηρεσία δωματίου, καθημερινό καθαρισμό δωματίου και στεγνό καθάρισμα κατόπιν αιτήσεως. Κ) Το συγκρότημα προσφέρει πολυτελή στούντιο, διαμερίσματα και σουίτες. Το ξενοδοχείο διαθέτει υπηρεσία δωματίου, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πλυντήριο και πάρκινγκ. Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα. Λ) Τα 14 διαμερίσματα, σουίτες και στούντιο του ξενοδοχείου διαθέτουν μπάνιο, τηλεόραση, τηλέφωνο. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης 2 βίλες, η μία με θερμαινόμενη μίνι-πισίνα και η άλλη με θερμαινόμενο εσωτερικό τζακούζι. Μ) Η πανσιόν αποτελείται από 24 στούντιο και 6 διαμερίσματα, όλα εξοπλισμένα με καθιστικό, τηλέφωνο, δορυφορική TV, μίνι μπαρ, σεσουάρ και υπέροχο μπαλκόνι με θέα το φημισμένο ηλιοβασίλεμα και το Αιγαίο Μ Max. Elért 11 írásbeli vizsga, I. összetevő 9 / május 25.

10 írásbeli vizsga, I. összetevő 10 / május 25.

11 írásbeli vizsga, I. összetevő 11 / május 25.

12 I. Olvasott szöveg értése maximális pontszám 1. feladat feladat feladat 11 ÖSSZESEN 33 elért pontszám javító tanár I. Olvasott szöveg értése pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a II. írásbeli összetevő megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga az I. összetevő teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a II. összetevővel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, I. összetevő 12 / május 25.

13 Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 II. Nyelvhelyesség Időtartam: 30 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Újgörög nyelv középszint írásbeli vizsga II. Nyelvhelyesség

14 Fontos tudnivalók írásbeli vizsga, II. összetevő 2 / május 25.

15 írásbeli vizsga, II. összetevő 3 / május 25.

16 1 ο θέμα Από το παρακάτω κείμενο λείπουν κάποια αριθμητικά, τα οποία δίνονται σε ορθογώνιες αγκύλες δηλ. με [...] πριν από τα κενά, τα οποία με τη σειρά τους είναι σημειωμένα με αραβικούς αριθμούς σε παρένθεση. Βρείτε ποιος τύπος του αριθμητικού ταιριάζει σε κάθε κενό και συμπληρώστε τον με γράμματα («ολογράφως») όχι στα κενά του κειμένου, αλλά στον πίνακα που ακολουθεί το κείμενο. Προσοχή, μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Ο χρόνος έχει [365:] (0) μέρες. Αν βγάλουμε τις 52 Κυριακές μας μένουν [313:] (1) μέρες. Οι 50 μέρες του καλοκαιριού παραείναι ζεστές για να διαβάσουμε, άρα μένουν μόνο [263:] (2). Κοιμόμαστε 8 ώρες τη μέρα, συνεπώς σε [1:] (3) χρόνο αυτό σημαίνει [122:] (4) ημέρες ύπνου. Μας υπολείπονται λοιπόν [141:] (5) μέρες. Αν χαζεύουμε μόνο για [1:] (6) ώρα καθεμιά από αυτές τις μέρες χάνουμε άλλες [15:] (7) μέρες και έτσι μένουμε μόνο με 126 ημέρες ελεύθερες. Τρώμε 2 ώρες την ημέρα, δηλαδή 35 ημέρες. Με αυτό τον τρόπο μας μένουν 46 ημέρες ελεύθερες. Αν αφαιρέσουμε όμως τις συνολικά 40 ημέρες διακοπών και αργιών θα μας μείνουν μονάχα 6 ημέρες. Κι αν αρρωστήσουμε τις μισές από αυτές μένουν [3:] (8) μέρες. Κι αν βγούμε 2 μέρες μας μένει μόνο [1:] (9). Ε... αυτή η μέρα είναι τα γενέθλιά μας!!! írásbeli vizsga, II. összetevő 4 / május 25.

17 0. τριακόσιες εξήντα πέντε Max. Elért 9 írásbeli vizsga, II. összetevő 5 / május 25.

18 2 ο θέμα Από το παρακάτω κείμενο λείπουν κάποιες αντωνυμίες. Βρείτε ποιος από τους τέσσερις (α, β, γ, δ) τύπους αντωνυμιών ταιριάζει στα κενά που είναι σημειωμένα με αραβικούς αριθμούς (10, 11...) και σημειώστε το γράμμα της αντίστοιχης περίπτωσης όχι στα κενά του κειμένου, αλλά στα αντίστοιχα τετραγωνάκια της δεύτερης σειράς του πίνακα που βρίσκεται κάτω από τις λέξεις. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Η Σοφία ήταν ένα κορίτσι οχτώ χρονών, παραχαϊδεμένη από τη μαμά της, που (0) άφηνε πάντα να κάνει (10) θέλει. Όταν (11) ζητούσε να (12) βοηθήσει σε μια δουλειά, η Σοφία σούφρωνε τα φρύδια της, κατέβαζε το κεφάλι και απαντούσε πάντα «Δεν θέλω!». «Τι κακότροπο παιδί!», μουρμούριζαν όλοι πίσω (13). «Τι κακομαθημένο.» Η κακομοίρα η μανούλα της μάταια προσπαθούσε να τη διορθώσει και της μιλούσε άλλοτε αυστηρά και άλλοτε με το καλό. Σοφία, της έλεγε, δεν είναι σωστό να μιλάς έτσι. Πρέπει να διορθωθείς. Μια μέρα η Σοφία είχε βγει περίπατο στην εξοχή και κατά λάθος πήρε ένα δρόμο που δεν (14) γνώριζε. Σε λίγο σταμάτησε μπροστά σ ένα παράξενο σπιτάκι. Στον κήπο υπήρχε ένα πηγάδι και μια γριούλα προσπαθούσε να βγάλει από μέσα έναν κουβά με νερό. Έλα, κοριτσάκι μου, να (15) βοηθήσεις, (16) παρακαλώ, είπε στη Σοφία. Δεν θέλω! απάντησε εκείνη. Η γριούλα έσμιξε τα φρύδια και συνέχισε την προσπάθειά της. Στο τέλος κατάφερε να ανεβάσει τον κουβά και να τον ακουμπήσει στο πεζούλι. Είμαι πολύ κουρασμένη σήμερα, είπε. Μπορείς, σε παρακαλώ, να μου φέρεις τον κουβά στο σπίτι; Δεν θέλω, ξανάπε η Σοφία. Τι κακό παιδί! φώναξε τότε η γριούλα. Φαίνεται ότι δεν ξέρει να λέει τίποτε (17) από «δεν θέλω». Πολύ γρήγορα όμως θα μετανιώσει για (18)! írásbeli vizsga, II. összetevő 6 / május 25.

19 0. α) τον 10. α) όπου 11. α) στην 12. α) στην 13. α) του β) την β) ό,τι β) στη β) στη β) της γ) το γ) αυτού γ) της γ) της γ) τους δ) τη δ) αυτό δ) τη δ) τη δ) μας 14. α) της 15. α) μένα 16. α) σε 17. α) αλλά 18. α) αυτό β) την β) εμένα β) σου β) άλλα β) εκείνο γ) του γ) με γ) με γ) αλλού γ) το δ) τον δ) μου δ) μου δ) άλλο δ) τι β Max. Elért 9 írásbeli vizsga, II. összetevő 7 / május 25.

20 II. Nyelvhelyesség maximális pontszám 1. feladat 9 2. feladat 9 ÖSSZESEN 18 elért pontszám javító tanár I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a III. írásbeli összetevő megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga a II. összetevő teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a III. összetevővel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, II. összetevő 8 / május 25.

21 Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 III. Hallott szöveg értése Időtartam: 30 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Újgörög nyelv középszint írásbeli vizsga III. Hallott szöveg értése

22 Fontos tudnivalók Καλωσορίσατε στην ενότητα της κατανόησης προφορικού λόγου των απολυτηρίων εξετάσεων. Η ενότητα αυτή αποτελείται από τρία θέματα και διαρκεί 30 λεπτά. Οι οδηγίες και τα κείμενα είναι ηχογραφημένα. Οι οδηγίες, μαζί με τις ασκήσεις που θα λύσετε, είναι τυπωμένες επίσης στο εξεταστικό τετράδιο. Κάθε θέμα αρχίζει από σύντομη μουσική και μετά θα ακούσετε (και μπορείτε επίσης να διαβάσετε) τις οδηγίες των ασκήσεων. Ακολουθεί διάλειμμα για να προλάβετε να μελετήσετε την άσκηση πριν ακούσετε το κείμενο. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά και χωρίς διακοπή. Μετά από σύντομο διάλειμμα θα ξανακούσετε το κείμενο για δεύτερη και τελευταία φορά, αλλά τώρα σε τρεις συνέχειες για να προλάβετε να σημειώσετε τις απαντήσεις. Στο τέλος κάθε θέματος θα έχετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις απαντήσεις σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. írásbeli vizsga, III. összetevő 2 / május 25.

23 1 ο θέμα Θα ακούσετε το πρόγραμμα μιας τριήμερης εκδρομής Ελλήνων τουριστών στην Ουγγαρία. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σημειώσετε ένα Χ στην αντίστοιχη στήλη δίπλα σε κάθε φράση ανάλογα με το αν είναι σωστή ή λάθος, όπως βλέπετε στην πρώτη περίπτωση (με 0) που είναι απλώς παράδειγμα. Στην αρχή θα έχετε 30 δευτερόλεπτα για να μελετήσετε τις ερωτήσεις. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά, χωρίς διακοπή. 0. Το γκρουπ κανόνισε συνάντηση στο αεροδρόμιο. Χ 1. Ο ξεναγός ζει στην Ουγγαρία. 2. Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Πέστη. 3. Το γκρουπ θα πάρει μαζί του φαγητό από το νησί της Μαργαρίτας. 4. Οι τουρίστες θα απολαύσουν τη θέα της πόλης πρώτα από το Κάστρο. 5. Το πρώτο βραδυνό φαγητό θα είναι μια σπεσιαλιτέ του τόπου. 6. Την επόμενη μέρα το γκρουπ θα πάει στην επαρχία. 7. Η εκδρομή στην επαρχία θα διαρκέσει μια ολόκληρη ημέρα. 8. Στο Σέντεντρε δεν επιτρέπονται τα ψώνια. 9. Το δεύτερο βράδυ το γκρουπ θα πάει σ ένα ιστορικό εστιατόριο. 10. Η επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο είναι προαιρετική. 11. Για την επιστροφή τα μέλη του γκρουπ θα ορίσουν συνάντηση και πάλι στο αεροδρόμιο. 12. Η ουγγρική αεροπορική εταιρία θα μεταφέρει το γκρουπ στην Ελλάδα. ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ Max. Elért 12 írásbeli vizsga, III. összetevő 3 / május 25.

24 2 ο θέμα Θα ακούσετε ένα παραμύθι του Αισώπου. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε, δηλαδή να ταιριάξετε, το πρώτο μέρος κάθε φράσης (σημειωμένο με αραβικούς αριθμούς: 13, 14, 15...) με το δεύτερο μέρος, δηλαδή τη συνέχεια της ίδιας φράσης (σημειωμένη με κεφαλαία γράμματα: Α, Β, Γ...) και συμπληρώστε τον πίνακα κάτω από τις φράσεις, βάζοντας στο τετραγωνάκι κάτω από τον αριθμό το γράμμα της συνέχειας που ταιριάζει. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Στην αρχή θα έχετε 30 δευτερόλεπτα για να μελετήσετε τις ερωτήσεις. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά, χωρίς διακοπή. Πρώτο μέρος της φράσης 0. Η ιστορία αυτή Α) να μπει μέσα. Συνέχεια της φράσης 13. Όταν τον είδε το λιοντάρι Β) ο ταύρος είδε μια σπηλιά. 14. Το λιοντάρι ρίχτηκε πίσω από τον ταύρο Γ) και επιτέθηκε στον ταύρο με τα κέρατά του. 15. Με την άκρη του ματιού του Δ) μίλησε και εξήγησε στον τράγο τον λόγο του φόβου του. 16. Ο κάτοικος της σπηλιάς Ε) ο ταύρος στην αρχή αδιαφορούσε και σιωπούσε. 17. Ο ταύρος δεν ζήτησε άδεια Ζ) ο τράγος νόμιζε ότι τον φοβόταν. 18. Ο τράγος ρώτησε τον ταύρο Η) για να τον φάει. 19. Πρώτα ο τράγος προσπάθησε να διώξει τον άλλον Θ) με παρακάλια. 20. Βλέποντας ότι ο άλλος δεν απαντούσε Ι) τι γύρευε στη σπηλιά του. 21. Πήραν τα μυαλά του τράγου αέρα Κ) ο ταύρος έβοσκε στο δάσος. 22. Όταν τον χτυπούσε ο τράγος με τα κέρατα Λ) ήταν ένας τράγος. 23. Μόνον όταν έχασε την υπομονή του Μ) είναι ένα παραμύθι Μ Max. Elért 11 írásbeli vizsga, III. összetevő 4 / május 25.

25 3 ο θέμα Θα ακούσετε ανθρώπους να μιλάνε για τη δουλειά που κάνουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σημειώσετε δίπλα σε κάθε όνομα το αντίστοιχο επάγγελμα, όπως βλέπετε στην πρώτη περίπτωση (με 0) που είναι απλώς παράδειγμα, επιλέγοντας το επάγγελμα από τον αλφαβητικό κατάλογο που ακολουθεί. Στην αρχή θα έχετε 30 δευτερόλεπτα για να μελετήσετε τις ερωτήσεις. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά, χωρίς διακοπή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: αθλητικός συντάκτης, αρχαιολόγος, γκαρσόνι, εκπαιδευτικός, επιστήμονας, μάγειρας, ξεναγός, οδηγός φορτηγού, πιλότος, πυροσβέστης, υδραυλικός 0. ΚΩΣΤΑΣ 24. ΝΙΚΟΣ 25. ΦΩΤΗΣ 26. ΓΙΩΡΓΟΣ 27. ΓΙΑΝΝΗΣ 28. ΛΕΥΤΕΡΗΣ 29. ΣΤΑΘΗΣ 30. ΣΤΕΦΑΝΟΣ 31. ΘΑΝΑΣΗΣ 32. ΒΑΣΙΛΗΣ 33. ΣΗΦΗΣ Εκπαιδευτικός Max. Elért 10 írásbeli vizsga, III. összetevő 5 / május 25.

26 írásbeli vizsga, III. összetevő 6 / május 25.

27 írásbeli vizsga, III. összetevő 7 / május 25.

28 III. Hallott szöveg értése maximális pontszám 1. feladat feladat feladat 10 ÖSSZESEN 33 elért pontszám javító tanár I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség III. Hallott szöveg értése pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a IV. írásbeli összetevő megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga a III. összetevő teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a IV. összetevővel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, III. összetevő 8 / május 25.

29 Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00 IV. Íráskészség Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Újgörög nyelv középszint írásbeli vizsga IV. Íráskészség

30 Fontos tudnivalók írásbeli vizsga, IV. összetevő 2 / május 25.

31 írásbeli vizsga, IV. összetevő 3 / május 25.

32 1 ο θέμα ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Απαντήστε μαζί με την παρέα σας με ηλεκτρονικό μήνυμα (40 80 λέξεις) στην παρακάτω αγγελία, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αλληλογραφία. Παρουσιάστε εν συντομία τα μέλη της παρέας, το σχολείο σας και εξηγήστε τους λόγους για τους οποίους μαθαίνετε Ελληνικά. ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ Μαθητές Λυκείου της Θεσσαλονίκης ζητούν φίλους για αλληλογραφία μέσω Διαδικτύου από σχολεία του εξωτερικού όπου διδάσκονται τα Νέα Ελληνικά. írásbeli vizsga, IV. összetevő 4 / május 25.

33 írásbeli vizsga, IV. összetevő 5 / május 25.

34 2 ο θέμα Γράψτε ένα κείμενο ( λέξεις) για ένα από τα παρακάτω θέματα: Θέμα 2/Α Το αγαπημένο μου βιβλίο Παρουσιάστε στον φίλο (φίλη) σας από την Ελλάδα σε ένα γράμμα ή ηλεκτρονικό μήνυμα το βιβλίο που αγαπάτε περισσότερο από όλα. Εξηγήστε τους λόγους της προτίμησής σας και εάν πρόκειται για έργο με πλοκή, αφηγηθείτε εν συντομία την υπόθεσή του. Θέμα 2/Β Το αγαπημένο μου ζώο Γίνατε μέλος σε ελληνικό διαδικτυακό φόρουμ ζωόφιλων. Παρουσιάστε στους συν-φορουμίτες σας το ζώο (άγριο ή κατοικίδιο) που αγαπάτε ιδιαίτερα. Περιγράψτε τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του καθώς επίσης τον ρόλο που παίζει στη φύση ή στο ανθρώπινο περιβάλλον. írásbeli vizsga, IV. összetevő 6 / május 25.

35 írásbeli vizsga, IV. összetevő 7 / május 25.

36 Feladat Értékelési szempont elérhető pont A feladat teljesítése és a szöveg hosszúsága 5 1. Érthetőség, nyelvi megformálás 5 Íráskép 1 Összesen 11 A feladat teljesítése, a megadott szempontok követése 5 Hangnem, az olvasóban keltett benyomás 2 2. Szövegalkotás 4 Szókincs, kifejezésmód 5 Nyelvhelyesség, helyesírás 5 Íráskép 1 Összesen 22 IV. Íráskészség pontszáma 33 elért pont javító tanár I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség III. Hallott szöveg értése IV. Íráskészség pontszáma programba beírt pontszám javító tanár jegyző írásbeli vizsga, IV. összetevő 8 / május 25.

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 24. 8.00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. november 3. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Újgörög nyelv középszint

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 26. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati ΕMΒERI ERŐFORRÁSΟΚ MINISZTÉRIUMΑ

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 21. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 21. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2006. november 3. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2006. november 3. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. november 3. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2007. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2007. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 19. 14:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2010. május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2010. május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2012. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2012. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 27. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 27. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati ΕMΒERI ERŐFORRÁSΟΚ MINISZTÉRIUMΑ

Διαβάστε περισσότερα

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2013. május 27. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2013. május 27. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 27. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 27. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2014. május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2014. május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 26. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. május 26. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 21. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. október 21. 14:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω αγγελίες και σημειώστε αν οι προτάσεις που ακολουθούν συμφωνούν

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Γεια σου, Πέδρο! Με χαρά θα σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου στη Ρόδο. Μου είπε η Πιλάρ πως θα έρθετε με την

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος THOMAS HOTEL 2*

Μύκονος THOMAS HOTEL 2* Μύκονος THOMAS HOTEL 2* Κατόπιν της υψηλής ζήτησης των καταλυμάτων στην χώρα του νησιού με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και τη δυσκολία στη διαθεσιμότητα, αποφασίσαμε να εξασφαλίσουμε δωμάτια για εσάς

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ALEXANDRA HOTEL Κτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, ακριβώς πάνω από την παραλία της μαύρης άμμου στο Καμάρι, το Hotel Alexandra, βρίσκεται στα προάστια του Καμαρίου. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 1 Επίπεδο Α1 ιάρκεια: 30 λεπτά Πρώτο µέρος (12 µονάδες) Ερώτηµα 1 (6 µονάδες) Ένας φίλος σας σάς προσκαλεί στη βάφτιση της κόρης του. ιαβάστε το προσκλητήριο και σηµειώστε στις προτάσεις που πιστεύετε

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια.

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια. Μόλις 300μ. από την αμμώδη παραλία Αμμουδάρα, το Hotel Handakas βρίσκεται στη μέση ενός καταπράσινου αμπελώνα. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και πισίνα. Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωριστούμε Ενότητα: Χαιρετισμοί, συστάσεις, γνωριμία (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα:

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel Πάρος Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την EASST, μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 στην Αγγλία με

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1

Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή. Επίπεδο Α1 Συγγραφέας Αλεξίου Θωμαή Επίπεδο Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ο Λάμπης ο κούνελος έμαθε ελληνικά! Μας έγραψε ένα γράμμα για να το διαβάσουμε παρέα και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας.

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας. Περιγραφή 1 Το ξενοδοχείο Elounda Ilion, βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα θέρετρα

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Újgörög nyelv középszint 0511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI MINISZTÉRIUM I. Olvasott

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9).

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9). Αγαπητοί πελάτες! Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Ξενοδοχείο Kosmitis για τις διακοπές σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι παροχές του ξενοδοχείου μας προορίζονται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο. Όνομα: Ημερομηνία: Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου

Διαγνωστικό Δοκίμιο. Όνομα: Ημερομηνία: Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου Διαγνωστικό Δοκίμιο Στ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Διάβασε το κείμενο και απάντησε στις ερωτήσεις. Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου Ο κύριος Νικολάου είναι δικηγόρος. Είναι πολύ δραστήριος. Κάθε πρωί ξυπνά

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Μάθημα: Ελληνικά για ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Πικρίδου-Λούκα. 2014 Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε

Διαβάστε περισσότερα

Nikolas Hotel 2* Arkas Inn 4* Παροικιά. Λογαράς. 3 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. 2 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 16/07-29/07 25/08-31/08. 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10/06-15/07 01/09-30/09 ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Nikolas Hotel 2* Arkas Inn 4* Παροικιά. Λογαράς. 3 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. 2 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 16/07-29/07 25/08-31/08. 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10/06-15/07 01/09-30/09 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Nikolas Hotel 2* Παροικιά EARLY BOOKING 285 315 375 369 415 515 429 495 619 ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 325 355 415 409 455 555 469 535 659 1o ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ 239 259 299 239 259 299 279 309 369 Το Nikolas Hotel απέχει

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους;

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους; Τι έχει τέσσερις τοίχους; Ένα δωμάτιο. Τι υπάρχει απέναντι από το πάτωμα; Το ταβάνι η οροφή. Πού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα; Στον κήπο. Πού μπορώ να μαγειρέψω; Στην κουζίνα. Πού μπορώ να κοιμηθώ; Στο

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA

AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA Το 18 ο Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2017 Που θα γίνει το συνέδριό µας Η Στέγη Ποντιακού Πολιτισµού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior)

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Να ξεκινάς πάντα απο το κείμενο μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιστορία (coursebook), το λεξιλόγιο και η γραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Η ιστορία του Φερδινάνδου Συγγραφέας: Μούνρω Λιφ. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου Μια φορά κι έναν καιρό στην Ισπανία υπήρχε ένας μικρός ταύρος που το όνομά του ήταν Φερδινάνδος. Όλοι οι άλλοι μικροί

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Δεύτερη διδακτική πρόταση Ξενοδοχεία Ενδεικτική διάρκεια: 1 διδακτική ώρα Ομάδα στόχος: παιδιά ή ενήλικες Διδακτικός στόχος: προγραμματισμός διακοπών Στρατηγικές:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή προφορικού λόγου

Παραγωγή προφορικού λόγου Παραγωγή προφορικού λόγου Επίπεδο Β Δεύτερη διδακτική πρόταση Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 30 λεπτά παιδιά και ενήλικες Ενοικίαση διαμερίσματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σαντορίνη µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σαντορίνη µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΤΡΙΤΗ) - 8 Μέρες Ένα νησί µοναδικό που όµοιο του δεν υπάρχει σ' ολόκληρο τον κόσµο. ιαθέτει άγρια φυσική οµορφιά µε µοναδικές τοποθεσίες και γκρεµούς που µοιάζουν σχεδόν πρωτόγονοι

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα

Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα Ενότητα 3 - Σελίδα 1 Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα Διάλογος 5: εύματα 2 Α2 Α2 Β1 Β1 Διάλογος

Διαβάστε περισσότερα

ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου

ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου ασκάλες: Ριάνα Θεοδούλου Αγάθη Θεοδούλου Με αφορµή το εκαπενθήµερο Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε στο σχολείο µας µε θέµα «Μαθαίνω να περπατώ µε ασφάλεια στο δρόµο», τα παιδιά της Β 2 αποφάσισαν να

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας

Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας aan.ac.cy Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας Εισαγωγικές Εξετάσεις 2014 Ελληνικά Α Γυμνασίου Διάρκεια Εξέτασης 1 ώρα Οδηγίες Να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις. Απαντήστε όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση. Κατανόηση Γραπτού Λόγου. Η ζωή έξω

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση. Κατανόηση Γραπτού Λόγου. Η ζωή έξω Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση Κατανόηση Γραπτού Λόγου Η ζωή έξω Με λένε Δημήτρη. Βγαίνω κάθε βράδυ. Δεν μου αρέσει να μένω στο σπίτι. Έχω πολλούς φίλους.

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αρχικής Διάγνωσης Γνώσεων Ελληνικών ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ

Δοκίμιο Αρχικής Διάγνωσης Γνώσεων Ελληνικών ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ Όνομα μαθητή/τριας: Χώρα Καταγωγής: Χρονιά Ενίσχυσης: Τμήμα: Εκπαιδευτικός: Βαθμός:../25 1. Βάλε τον αριθμό της εικόνας που ταιριάζει σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά. 3,6 & 8 ημέρες. Ξενοδοχεία. Μπροστά είναι η θάλασσα και πίσω τα Βουνά σου, Χανιά μου με σκλάβωσες με την πλούσια ομορφιά σου..

Χανιά. 3,6 & 8 ημέρες. Ξενοδοχεία. Μπροστά είναι η θάλασσα και πίσω τα Βουνά σου, Χανιά μου με σκλάβωσες με την πλούσια ομορφιά σου.. Μπροστά είναι η θάλασσα και πίσω τα Βουνά σου, Χανιά μου με σκλάβωσες με την πλούσια ομορφιά σου.. Διακοπές - Fly & Drive Κρητική μαντινάδα Χανιά 3,6 & 8 ημέρες Ξενοδοχεία HOTEL THEO 4* Βρίσκεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Ε Τάξη Όνομα: Ημερομηνία 1. Ορθογραφία 2. Άκουσε και βάλε στο φαγητό που αρέσει στη Μαρίνα. 1 3. Σημείωσε με το ζώο που έχει το κάθε παιδί. Μαρίνα Γάτα σκύλος κουνέλι χρυσόψαρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Ionia Suites στο Ρέθυμνο.

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Ionia Suites στο Ρέθυμνο. ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Καλώς ήρθατε στο ξενοδοχείο Ionia Suites στο Ρέθυμνο. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκεστε στο ξενοδοχείο μας. Είτε σας φιλοξενήσουμε για μια νύχτα, μια εβδομάδα ή ένα μήνα το Ionia Suites

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν: Αναχώρηση με λεωφορείο από την πόλη μας για το λιμάνι του Βόλου με συνοδό του γραφείου, ο οποίος θα σας καθοδηγεί μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο και θα σας περιμένει στην επιστροφή.

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ. summer. paradise. ΓΡΑΦΙΚΑ σοκάκια ΠΑΡΑ ΕΙΣΟΣ. Γαλαζοπράσινες ΣΠΟΡΑ ΕΣ. Κρυστάλλινα νερά. Εκεί που θα χαλαρώσεις...

ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ. summer. paradise. ΓΡΑΦΙΚΑ σοκάκια ΠΑΡΑ ΕΙΣΟΣ. Γαλαζοπράσινες ΣΠΟΡΑ ΕΣ. Κρυστάλλινα νερά. Εκεί που θα χαλαρώσεις... ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΓΡΑΦΙΚΑ σοκάκια Ένας επίγειος ΠΑΡΑ ΕΙΣΟΣ summer paradise Εκεί που θα χαλαρώσεις... Κρυστάλλινα νερά Γαλαζοπράσινες ΣΠΟΡΑ ΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ Το Skiathos Club βρίσκεται σε απόσταση 800µ. από την

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν: Αναχώρηση με λεωφορείο για το λιμάνι του Βόλου με συνοδό του γραφείου, ο οποίος θα σας καθοδηγεί μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο και θα σας περιμένει στην επιστροφή. Ακτοπλοϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης

Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Β Τάξη Όνομα Ημερομηνία 1. Ακούω και γράφω GeΓεΓεγειαΓεξξηη... 2. Ακούω το τραγούδι Παπαγάλος και Πεπόνι (στην ιστοσελίδα: https://www.youtube.com/watch?v=lr3bas1jq20 ). Διαβάζω

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος

Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Ξενοδοχείο Royal Apollonia, Λεμεσός, Κύπρος Το Royal Apollonia βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού. Αν δεν έχεις μείνει εκεί -και έχεις πάει Λεμεσό- σίγουρα θα έχεις περάσει από μπροστά. Τότε σίγουρα σε μάγεψε

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους

Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους Παιχνίδι ρόλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Compasito «Μικρή Πυξίδα» Εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα