Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2014. május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc"

Transcript

1 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Újgörög nyelv emelt szint írásbeli vizsga I. Olvasott szöveg értése

2 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 2 / május 26.

3 Fontos tudnivalók Ebben a vizsgarészben szótár nem használható! Mielőtt a feladatokat megoldaná, figyelmesen olvassa el az utasításokat! Jó munkát! írásbeli vizsga, I. vizsgarész 3 / május 26.

4 1 ο θέμα Παρακάτω βλέπετε ένα κείμενο για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σημειώσετε ένα Χ στην αντίστοιχη στήλη δίπλα σε κάθε φράση ανάλογα με το αν είναι σωστή ή λάθος, όπως βλέπετε στην πρώτη περίπτωση (με 0) που είναι απλώς παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Πάντα έχουμε μαζί μας αλυσίδες, άσχετα αν φοράμε χειμερινά λάστιχα. Δεν χρησιμοποιούμε τις παλιές ίσιες αλυσίδες που χρειαζόταν να κυλίσουμε το αυτοκίνητο πάνω τους και που μας ταλαιπωρούσαν με τους κραδασμούς. Αγοράζουμε νέου τύπου αλυσίδες που κουμπώνουν χωρίς μετακίνηση του αυτοκινήτου και δεν έχουν έντονους κραδασμούς. H τοποθέτηση του κοινού τύπου αλυσίδων εν συντομία: - Περνάμε την αλυσίδα πίσω από το λάστιχο, την σηκώνουμε και την ασφαλίζουμε στο πάνω μέρος. - Κουμπώνουμε το αντίστοιχο μπροστινό επάνω μέρος. - Περνάμε την αλυσίδα τεντώματος στο κάτω μέρος και σφίγγουμε. Μετά από μερικές εκατοντάδες μέτρα καλό είναι να κάνουμε και ένα τελικό έλεγχο ότι η αλυσίδα είναι κεντραρισμένη, σφιγμένη και περιστρέφεται ανεμπόδιστα. Χαλαρή αλυσίδα συνεπάγεται φθορά ελαστικού στην καλύτερη περίπτωση, μπλοκάρισμα τροχού ή και έξοδο από τον δρόμο στην χειρότερη. Δοκιμάζουμε να βάλουμε βγάλουμε αλυσίδες πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας, για να μάθουμε την διαδικασία. Στις πραγματικές συνθήκες έχουμε ελάχιστα λεπτά πριν παγώσουν τα χέρια μας, οπότε καλό είναι να ξέρουμε επακριβώς τι κάνουμε. Μια καλή λύση είναι να φοράμε ένα μάλλινο γάντι κάτω από ένα μεγαλύτερο μέγεθος γερό γάντι κουζίνας, συνδυασμός που μας κρατάει σχετικά ζεστούς και με καλή αφή. Βγάζουμε τις αλυσίδες όταν δεν τις χρειαζόμαστε! Οι αλυσίδες στην στεγνή άσφαλτο καταστρέφουν τα λάστιχα και μπορούν να κοπούν με δυσάρεστες συνέπειες για εμάς και τους γύρω. Αν κυκλοφορούμε αρκετό καιρό τον χειμώνα σε χιονισμένους παγωμένους δρόμους, προτιμούμε ένα σετ από χειμερινά ελαστικά που είναι ασύγκριτα πιο ασφαλή σε γλιστερούς δρόμους από τα καλοκαιρινά. Επίσης είναι πιο βολικά από το βάλε-βγάλε αλυσίδες, ειδικά αν ταξιδεύουμε πολύ σε δρόμους που εναλλάσσονται χιονισμένη και καθαρή άσφαλτος. Ωστόσο, ακόμα και το καλύτερο χειμερινό λάστιχο μπορεί να μην τα βγάλει πέρα σε απότομες ανηφόρες κατηφόρες. Πριν αποθηκεύσουμε τις αλυσίδες, τις ξεπλένουμε από λάσπες και αλάτια και τις στεγνώνουμε πριν τις βάλουμε στο κουτί για να μην σκουριάσουν. írásbeli vizsga, I. vizsgarész 4 / május 26.

5 0. Τον χειμώνα πρέπει να είμαστε εξοπλισμένοι με αλυσίδες. Χ 1. Οι νέου τύπου αλυσίδες είναι πιο περίπλοκες και πιο θορυβώδεις. 2. Πριν σηκώσουμε το λάστιχο, μπορούμε να περάσουμε την αλυσίδα στο πίσω μέρος. 3. Μετά από μια μικρή απόσταση είναι καλό να τσεκάρουμε αν είναι σωστά τοποθετημένη η αλυσίδα. 4. Η χαλαρή αλυσίδα δεν προκαλεί καμία σοβαρή ζημιά. 5. Για να ξέρουμε τη διαδικασία καλά, πρέπει να κάνουμε λίγη εξάσκηση στο κρύο προηγουμένως. 6. Είναι σημαντικό να φοράμε χοντρά και αδιάβροχα γάντια αλλιώς δε θα μπορέσουμε να πιάνουμε καλά. 7. Εάν βγάλουμε τις αλυσίδες, τα λάστιχα θα γλυστράνε στην στεγνή άσφαλτο. 8. Τα χειμερινά λάστιχα είναι πιο βολικά σε διάφορες οδικές συνθήκες. 9. Δεν καθαρίζουμε τις αλυσίδες με νερό γιατί θα σκουριάσουν. ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 9 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 5 / május 26.

6 2 ο θέμα Παρακάτω βλέπετε ένα κείμενο για μεταμόσχευση ήπατος. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ταιριάξετε τις φράσεις που συνοψίζουν το περιεχόμενο κάθε τμήματος (σημεωμένες με αριθμούς: 10, 11, 12..) με τα αντίστοιχα τμήματα του κειμένου στα οποία αναφέρονται (σημειωμένα με κεφαλαία γράμματα: Α, Β, Γ..) και να συμπληρώσετε τον πίνακα κάτω από τις φράσεις, βάζοντας στο τετραγωνάκι κάτω από τον αριθμό το αντίστοιχο γράμμα. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Α) Η μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να διενεργηθεί σε κέντρα με γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, άριστη τεχνογνωσία, ύπαρξη όλων των υποστηρικτικών υπηρεσιών και εμπειρία στο δύσκολο αυτό τομέα. Ο κάθε ασθενής υποψήφιος για μεταμόσχευση, υποβάλλεται σε πλήρη έλεγχο και μετά την αξιολόγηση της κατάστασης γίνεται λίστα αναμονής. Β) Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταμόσχευση ένα μέρος του ήπατος από υγιή συγγενή του ασθενούς. Σε μια πρώτη επέμβαση αφαιρείται μέρος του ήπατος από τον υγιή συγγενή δότη και στη συνέχεια αυτό μεταμοσχεύεται στον ασθενή. Γ) Το συκώτι προσφέρει στον οργανισμό μας βασικές λειτουργίες απαραίτητες για τη ζωή. Είναι εργοστάσιο σύνθεσης σημαντικών πρωτεϊνών και χρήσιμων ουσιών. Αποθηκεύει ενέργεια, αφαιρεί από την κυκλοφορία του αίματος άχρηστες ουσίες, εξουδετερώνει τοξικούς παράγοντες και έχει καθοριστικό ρόλο για το μεταβολισμό πολλών φαρμάκων. Δ) Η μεταμόσχευση ήπατος είναι μεγάλη και δύσκολη χειρουργική επέμβαση.οι δότες είναι λίγοι και έτσι δεν μπορούν όλοι οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια να υποβληθούν σε μεταμόσχευση ήπατος. Ε) Οι συνέπειες μόλυνσης σε ασθενείς που μεταμοσχεύτηκαν και λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι σε άλλα άτομα χωρίς ανάλογα προβλήματα υγείας. Έτσι οι ασθενείς αυτοί δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με άλλους ασθενείς που έχουν μολυσματικές μεταδοτικές ασθένειες. Ζ) Μετά από τη μεταμόσχευση ήπατος, ο ασθενής θα πρέπει για όλη του τη ζωή να παίρνει φάρμακα για την αποφυγή απόρριψης του οργάνου που μεταμοσχεύθηκε. Οι δόσεις των εν λόγω φαρμάκων χρειάζονται συχνά αναπροσαρμογή. Παράλληλα η ηπατική λειτουργία παρακολουθείται κατά τακτικά διαστήματα. Η) Όταν το συκώτι προσβληθεί από ασθένειες που επηρεάζουν ουσιαστικά τη λειτουργία του, είναι δυνατόν εφόσον η πάθηση είναι προοδευτική, η ζωή του ασθενούς να τίθεται σε κίνδυνο. Εάν τα φάρμακα και οι υπόλοιπες θεραπευτικές αγωγές δεν καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα και η ηπατική λειτουργία επιδεινώνεται προοδευτικά, τότε για να σωθεί ο ασθενής, είναι απαραίτητο να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. írásbeli vizsga, I. vizsgarész 6 / május 26.

7 Θ) Δίνεται προτεραιότητα για παροχή μοσχεύματος από δότες που θα παρουσιαστούν ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε ασθενούς και το βαθμό συμβατότητας που θα υπάρξει μεταξύ δότη και ασθενούς. Οι δωρητές οργάνων που προσφέρουν δώρο ζωής μετά από το θάνατο τους σε συνάνθρωπους τους που πάσχουν είναι λίγοι, οι λίστες αναμονής μεγάλες και η αγωνία των ασθενών και των συγγενών τους για εξασφάλιση μοσχεύματος είναι βασανιστική. Ι) Χρειάζεται προστασία των μεταμοσχευθέντων ασθενών από τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Τα φάρμακα που δίνονται για την αποτροπή απόρριψης του οργάνου που μεταμοσχεύτηκε, μειώνουν την άμυνα του οργανισμού στα μικρόβια. Κ) Κίρρωση ήπατος που μπορεί να προκληθεί από το αλκοόλ, συγγενείς παθήσεις του ήπατος, πρωτογενή χολική κίρρωση. Ηπατική ανεπάρκεια που προκαλείται από τοξικούς παράγοντες όπως τα δηλητηριώδη μανιτάρια ή τη λήψη υπερβολικής δόσης ορισμένων φαρμάκων όπως η ακεταμινοφένη. 0. Το σηκώτι είναι μηχανισμός αποτοξίνωσης. 10. Δεν μπορούμε να επιζήσουμε αν το σηκώτι μας πάθει κάποια σοβαρή ζημιά. 11. Η μεταμόσχευση ήπατος δεν είναι προσβάσιμος για όλους τους ασθενείς. 12. Η μεταμόσχευση ήπατος θέλει έμπειρους γιατρούς και καλά εξοπλισμένο νοσοκομείο. 13. Υπάρχουν λίστες αναμονής αφού οι δότες είναι λίγοι. 14. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να προσφέρει βοήθεια ένα συγγενικό πρόσωπο. 15. Τοξικές ουσίες μπορούν να προκαλούν σοβαρές ζημιές στο ήπαρ. 16. Οι ασθενείς μετά την επέμβαση λαμβάνουν ισόβια φαρμακευτική αγωγή. 17. Λόγω του αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματος, οι ασθενείς πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. 18. Οι μεταμοσχευθέντες πρέπει να έχουν ειδική προσοχή με άλλους ασθενείς να μην κολλήσουν κανένα μικρόβιο Γ Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 9 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 7 / május 26.

8 3 ο θέμα Παρακάτω βλέπετε μια σύντομη βιογραφία. Βρείτε τις φράσεις (σημειωμένες με Α, Β, Γ...) που ταιριάζουν στα κενά του κειμένου και σημειώστε το γράμμα της φράσης όχι στο κείμενο, αλλά στα τετραγωνάκια του πίνακα που ακολουθεί τις φράσεις, κάτω από τον αντίστοιχο αριθμό. Προσοχή όμως : υπάρχουν δύο επιπλέον φράσεις που δεν ταιριάζουν πουθενά. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Η Σωτηρία Μπέλλου υπήρξε μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου. Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1921 στα Χάλια, και ήταν (0) τέσσερα αδέρφια της. Ονομάστηκε Σωτηρία από τον παππού της Σωτήρη Παπασωτηρίου, ιερέα στο Σχηματάρι. Κοντά του, στην εκκλησία, θα ζυμωθεί με τη βυζαντινή μουσική και τους εκκλησιαστικούς ήχους. (19) αργότερα η Σοφία Βέμπο την οποία μιμείται σε παιδική ηλικία προκαλώντας τις αντιδράσεις της αυστηρής μητέρας της Ελένης Μπέλλου. Ο ισχυρός χαρακτήρας και η έντονη προσωπικότητά της αποκαλύπτονται πολύ νωρίς: σε ηλικία μόλις 17 ετών, το 1938, θα γνωριστεί με τον ελεγκτή λεωφορείων Βαγγέλη Τριμούρα με τον οποίον θα παντρευτεί, (20). Ο γάμος θα κρατήσει μόλις έξι μήνες, με ομηρικούς καυγάδες και ένα επεισόδιο που σημάδεψε τη ζωή της Μπέλλου. Σε κάποια έντονη σύγκρουση θα ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο του άντρα της με αποτέλεσμα να (21) τριών ετών και έξι μηνών. Εξαργύρωσε την ποινή και γύρισε στη Χαλκίδα, όπου οι συγκρούσεις και «το ξύλο» από τους γονείς (την αποκαλούσαν «η βιτριόλισσα») ήταν σχεδόν καθημερινό. Η Μπέλλου θα εγκαταλείψει (22) (ο πατέρας της διατηρούσε μεγάλο κατάστημα τροφίμων σε κεντρικό δρόμο) για να ακολουθήσει τα όνειρά της στην Αθήνα. Ήταν 28η Οκτωβρίου του Οργανώθηκε στις τάξεις του ΕΑΜ. Συνελήφθη, βασανίστηκε από τους Γερμανούς. Από το 1940 έως το 1945 θα κάνει οποιαδήποτε σχεδόν δουλειά (23): λαντζέρισσα, πωλήτρια τσιγάρων, αχθοφόρος. Η επιτυχία θα έρθει απρόσμενα: το 1945 θα την ακούσει τυχαία να παίζει ερασιτεχνικά κιθάρα σε μία ταβέρνα ο θεατρικός συγραφέας Κίμων Καπετανάκης. Δύο μέρες αργότερα ο Καπετανάκης θα φέρει μαζί του τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης θα μαγευτεί από την Σωτηρία και θα (24). Η συγκεκριμένη μέρα (25) μιας λαμπρής πορείας. Η Μπέλλου θα τραγουδήσει κάποια από τα πιο γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια όπως τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Τα Καβουράκια», «Οταν πίνεις στην Ταβέρνα», «Γύρνα στη Ζωή την Πρώτη», «Κάνε Κουράγιο Καρδιά Μου» κι άλλα. Τα τελευταία χρόνια, παρά τη λαμπρή πορεία της, θα είναι δύσκολα. Το 1993 διαγνώστηκε ότι (26) καρκίνο του πνεύμονα. Λίγο αργότερα χάνει τη φωνή της. Στις 27 Αυγούστου του 1997 θα αφήσει την τελευταία της πνοή, ξεχασμένη, αλλά έχοντας πίσω της ένα τεράστιο κεφάλαιο στο ελληνικό ρεμπέτικο τραγούδι. írásbeli vizsga, I. vizsgarész 8 / május 26.

9 A) παρά τις αντιδράσεις των γονιών της B) της προτείνει συνεργασία. Γ) την πλούσια πατρική οικία Δ) επειδή ήταν φτωχός Ε) πάσχει από Ζ) η μεγαλύτερη από τα άλλα Η) για να επιβιώσει: Θ) καταδικαστεί σε φυλάκιση Ι) αποτελεί την απαρχή Κ) πρότυπο της θα αποτελέσει Λ) τον άντρα της Ζ Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 8 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 9 / május 26.

10 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 10 / május 26.

11 írásbeli vizsga, I. vizsgarész 11 / május 26.

12 maximális pontszám 1. feladat 9 I. Olvasott szöveg értése 2. feladat 9 3. feladat 8 Feladatpont összesen 26 VIZSGAPONT ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a II. írásbeli vizsgarész megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga az I. vizsgarész teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a II. vizsgarésszel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, I. vizsgarész 12 / május 26.

13 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00 II. Nyelvhelyesség Időtartam: 50 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Újgörög nyelv emelt szint írásbeli vizsga II. Nyelvhelyesség

14 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 2 / május 26.

15 Fontos tudnivalók Ebben a vizsgarészben szótár nem használható! Mielőtt a feladatokat megoldaná, figyelmesen olvassa el az utasításokat! Jó munkát! írásbeli vizsga, II. vizsgarész 3 / május 26.

16 1 ο θέμα Από το παρακάτω κείμενο λείπουν κάποια ρήματα, τα οποία δίνονται μετά το κείμενο με τέσσερις διαφορετικούς τύπους (α, β, γ, δ). Βρείτε ποιος τύπος ταιριάζει στα κενά (σημειωμένα με αριθμούς) και συμπληρώστε το γράμμα της αντίστοιχης περίπτωσης όχι στα κενά του κειμένου, αλλά στα αντίστοιχα τετραγωνάκια της δεύτερης σειράς του πίνακα που βρίσκεται κάτω από τις λέξεις. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Θεσσαλονίκη: Πατείς με, πατώ σε, για ένα κεσεδάκι δωρεάν γιαούρτι και λίγο γάλα Εκατοντάδες άτομα, κάθε ηλικίας (0) σήμερα το μεσημέρι ουρές στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, για να (1) ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα μπουκάλι γάλα ή λίγο τυρί στο αλουμινόχαρτο, που (2) δωρεάν κτηνοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την καθυστέρηση στις πληρωμές τους από τις γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες παράλληλα (3) για χαμηλότερες τιμές στο γάλα. Η διαμαρτυρία κτηνοτρόφων της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και άλλων περιοχών της Μακεδονίας, αυτή τη φορά λόγω κρίσης (4) σε δωρεάν συσσίτιο, αφού τα δωρεάν προϊόντα (5) ανάρπαστα από ανθρώπους που (6) πλέον να (7) τα απαραίτητα. Ηλικιωμένοι, αλλά και νέοι, γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, οικογένειες και μοναχικά άτομα, (8) τα τρία φορτηγάκια από τα οποία οι κτηνοτρόφοι (9) και μοίραζαν περίπου μπουκαλάκια γάλα του μισού λίτρου, σχεδόν 900 κεσεδάκια γιαούρτι και 200 κιλά τυρί, συνολικά περίπου 1 τόνο γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία (10) σε λιγότερο από μία ώρα. írásbeli vizsga, II. vizsgarész 4 / május 26.

17 0. α) σχημάτιζαν 1. α) έπαιρναν β) σχημάτισαν β) πήραν γ) σχηματίστηκε γ) παίρνουν δ) σχηματιζόταν δ) πάρουν 2. α) μοίραζαν 3. α) πίεσαν β) μοίρασαν β) πίεζαν γ) μοιράστηκαν γ) πιέζουν δ) μοιράζονταν δ) πιέσουν 4. α) εξελίχθηκε 5. α) γίνονταν β) εξελισσόταν β) γίνουν γ) εξελίσσεται γ) γίνονται δ) εξελιχθεί δ) έγιναν 6. α) δυσκολευτούν 7. α) προμηθεύουν β) δυσκολεύονται β) προμήθευαν γ) δυσκολεύτηκαν γ) προμηθευτούν δ) δυσκολεύονταν δ) προμηθεύονται 8. α) περικύκλωσαν 9. α) ξεφόρτωσαν β) περικύκλωναν β) ξεφόρτωναν γ) περικυκλώσουν γ) ξεφορτώθηκαν δ) περικυκλώνουν δ) ξεφορτώνονταν 10. α) εξαφάνιζαν β) εξαφάνισαν γ) εξαφανίζονταν δ) εξαφανίστηκαν β Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 10 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 5 / május 26.

18 2 ο θέμα Από το παρακάτω κείμενο λείπουν κάποιες προθέσεις, τον κατάλογο των οποίων μπορείτε να δείτε μετά τις οδηγίες αυτές. Βρείτε ποια από τις προθέσεις ταιριάζει στα κενά που είναι σημειωμένα με αραβικούς αριθμούς (11, 12...) και σημειώστε την πρόθεση όχι στα κενά του κειμένου, αλλά στα αντίστοιχα τετραγωνάκια της δεύτερης σειράς του πίνακα που βρίσκεται στην απέναντι σελίδα. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ: από, κατά, για, χωρίς, εκτός, πριν, με, σε, στα, στο, στην Απλές συμβουλές (0) την παιδική ασφάλεια το καλοκαίρι: Α) Έχετε μαζί σας ένα παιδικό φαρμακείο, το οποίο να περιέχει (11) των άλλων: αντισταμινική κρέμα, επιδέσμους, χανζαπλάστ αλλά και τζελ (12) του τσιμπήματος εντόμων, τσούχτρων κλπ. Β) Εφοδιαστείτε (13) αντιηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, και περιορείστε όσο μπορείτε την έκθεση των παιδιών στον ήλιο, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Προμηθευτείτε μετρητή έκθεσης (14) ακτινοβολία UV για να σας ειδοποιεί για τυχόν υπερέκθεση. Γ) Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά στην θάλασσα ή την πισίνα (15) επιτήρηση. Δ) Η άμμος και τα βότσαλα αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες και είναι ικανά να προκαλέσουν έγκαυμα (16) τρυφερά πέλματα των παιδιών. Προστατέψτε τα βάζοντας ειδικά παπουτσάκια μπάνιου, ή βοηθώντας τα να φτάσουν (17) ακροθαλασσιά χωρίς να πατήσουν κάτω. Ε) Εφαρμόστε τα μέσα επίπλευσης (μπρατσάκια, κουλούρες, σωσίβια κλπ.) (18) μπει το παιδί στο νερό. Μην ξεχνάτε: Ένα μωρό μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο (19) πέντε εκατοστά νερό! Ζ) Αν παρατηρήσετε εξανθήματα (20) δέρμα του παιδιού ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας. írásbeli vizsga, II. vizsgarész 6 / május 26.

19 για Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 10 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 7 / május 26.

20 3 ο θέμα Από το παρακάτω κείμενο λείπουν κάποιοι σύνδεσμοι και επιρρήματα, τον κατάλογο των οποίων μπορείτε να δείτε μετά τις οδηγίες αυτές. Βρείτε ποια από τις λέξεις αυτές ταιριάζει στα κενά που είναι σημειωμένα με αραβικούς αριθμούς (21, 22...) και σημειώστε τη λέξη όχι στα κενά του κειμένου, αλλά στα αντίστοιχα τετραγωνάκια της δεύτερης σειράς του πίνακα που βρίσκεται στην απέναντι σελίδα. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ: παντού, μόλις, επίσης, απαλά, πάντα, λίγο λίγο, κατά μήκος, αφού, επάνω, τέλος, πρώτα, όσο Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλια Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε (0) τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε (21) και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C, στον αέρα, για 10 λεπτά. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουμε το μισό από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και τη βανίλια, αφού (22) τη χαράξουμε κατά μήκος. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Αφαιρούμε τη βανίλια και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνουμε τον καρπό της και τον ρίχνουμε στο γάλα. (23), και (24) ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. (25) δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει (26) είναι ζεστή. Ανακατεύουμε με σύρμα. Τη βάζουμε σε μπολ φαρδύ και καλύπτουμε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Χτυπάμε την κρέμα βανίλιας, (27) κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει, μετά ανακατεύουμε (28) με σπάτουλα. Κόβουμε (29) την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή κρέμα, βάζουμε το δεύτερο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και (30) καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Καλό είναι να στήνουμε το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίζουν τα μπισκότα. (31). írásbeli vizsga, II. vizsgarész 8 / május 26.

21 επάνω Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 11 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 9 / május 26.

22 4 ο θέμα Στο παρακάτω κείμενο βλέπετε κάποια ουσιαστικά και επίθετα σε ονομαστική πτώση ενικού αριθμού που δίνονται σε παρένθεση. Συμπληρώστε τα κενά (σημειωμένα με αραβικούς αριθμούς 32, 33...) γράφοντας αυτές τις λέξεις στην κατάλληλη πτώση και στον κατάλληλο αριθμό και σημειώστε τες όχι στα κενά του κειμένου, αλλά στα αντίστοιχα τετραγωνάκια της δεύτερης σειράς του πίνακα που βρίσκεται στην απέναντι σελίδα. Προσοχή όμως: τα άρθρα δεν χρειάζονται σε κάθε περίπτωση. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μη γράφετε στον πίνακα με το γκρίζο φόντο κάτω-κάτω στη σελίδα, διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Στο ανατολικό τμήμα (0) (νησί), πάνω σ έναν απότομο βράχο με εξαιρετική θέα προς το πέλαγος, είναι χτισμένο το ιστορικό χωριό Κάστρο. (32) (τείχος) που το περιβάλλουν το προστατεύουν από (33) (αέρας) του Αιγαίου και από (34) (πειρατής) που του επετίθεντο στα παλιά χρόνια. Πάνω στην αρχαία πρωτεύουσα (35) (Σίφνος), το 1635 χτίστηκε ένα βενετσιάνικο οχυρό και στη συνέχεια αναπτύχθηκε ο οικισμός που υπάρχει μέχρι σήμερα. Γι αυτό, άλλωστε, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα (36) (μεσαιωνική πολεοδομία). Ο επισκέπτης μπαίνει ακόμη και σήμερα στο Κάστρο από (37) (παλιά είσοδος), τις «λόζιες», που κάποτε κλείδωναν για λόγους (38) (ασφάλεια). Η διάταξη των επιπέδων των δρόμων είναι τέτοια, ώστε πολλές φορές η διέλευση εξασφαλίζεται με μικρές γέφυρες. Τα παλιά σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια, τα οικόσημα, (39) (αρχαίος κίονας) που χρησιμοποιήθηκαν ως (40) (αρχιτεκτονικό μέλος) μεταγενέστερων κτιρίων, οι μαρμάρινες σκαλιστές ρωμαϊκές λάρνακες που συναντά κανείς στα σοκάκια συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία. írásbeli vizsga, II. vizsgarész 10 / május 26.

23 του νησιού Διασκευή αυθεντικού κειμένου Eredeti szöveg átdolgozása Max. Elért 9 írásbeli vizsga, II. vizsgarész 11 / május 26.

24 maximális pontszám 1. feladat 10 II. Nyelvhelyesség 2. feladat feladat feladat 9 Feladatpont összesen 40 VIZSGAPONT ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a III. írásbeli vizsgarész megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga a II. vizsgarész teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a III. vizsgarésszel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, II. vizsgarész 12 / május 26.

25 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00 III. Hallott szöveg értése Időtartam: 30 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Újgörög nyelv emelt szint írásbeli vizsga III. Hallott szöveg értése

26 Fontos tudnivalók Καλωσορίσατε στην ενότητα της κατανόησης προφορικού λόγου των απολυτηρίων εξετάσεων. Η ενότητα αυτή αποτελείται από τρία θέματα και διαρκεί 30 λεπτά. Οι οδηγίες και τα κείμενα είναι ηχογραφημένα. Οι οδηγίες, μαζί με τις ασκήσεις που θα λύσετε, είναι τυπωμένες επίσης στο εξεταστικό τετράδιο. Κάθε θέμα αρχίζει από σύντομη μουσική και μετά θα ακούσετε (και μπορείτε επίσης να διαβάσετε) τις οδηγίες των ασκήσεων. Ακολουθεί διάλειμμα για να προλάβετε να μελετήσετε την άσκηση πριν ακούσετε το κείμενο. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά και χωρίς διακοπή. Μετά από σύντομο διάλειμμα θα ξανακούσετε το κείμενο για δεύτερη και τελευταία φορά, αλλά τώρα σε τρεις συνέχειες για να προλάβετε να σημειώσετε τις απαντήσεις. Στο τέλος κάθε θέματος θα έχετε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις απαντήσεις σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.. írásbeli vizsga, III. vizsgarész 2 / május 26.

27 1 ο θέμα Θα ακούσετε ένα κείμενο για δημοπρασίες στο διαδίκτυο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απαντήσετε στις ερωτήσεις που ακολουθούν, σημειώνοντας την απάντηση δίπλα στην ερώτηση, όπως βλέπετε στην πρώτη περίπτωση (με 0) που είναι απλώς παράδειγμα. Μην γράφετε στον πίνακα με γκρίζο φόντο διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Στην αρχή θα έχετε 30 δευτερόλεπτα να μελετήσετε τις ερωτήσεις. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά, χωρίς διακοπή. 0. Τι ακριβώς συμβαίνει σε μια δημοπρασία στο διαδίκτυο; Πωλούνται και αγοράζονται προϊόντα. 1. Για ποιο λόγο διαλέγουν οι χρήστες να μπαίνουν στο παζάρεμα; Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες όταν αγοράζουν κάτι από έναν άγνωστο; Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα είδη που αλλάζουν χέρια; Πώς μπορούν να κάνουν αναζήτηση οι χρήστες στην κεντρική σελίδα; Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να κάνει εγγραφή ένας χρήστης στην ιστοσελίδα; Με ποιο τρόπο γίνεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων; Χρειάζεται να πληρώνουν οι χρήστες όταν βάζουν αγγελίες; Τι ποσοστό παίρνει η ιστοσελίδα επί των πωλήσεων πάνω από 100 ευρώ; Πώς γίνεται η πληρωμή στη σελίδα; Max. Elért 9 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 3 / május 26.

28 2 ο θέμα Τώρα θα ακούσετε ένα κείμενο με σύμβουλες κηπουρικής. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σημειώσετε ένα Χ στην αντίστοιχη στήλη δίπλα σε κάθε φράση ανάλογα με το αν είναι σωστή ή λάθος, όπως βλέπετε στην πρώτη περίπτωση (με 0) που είναι απλώς παράδειγμα. Μην γράφετε στον πίνακα με γκρίζο φόντο διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Στην αρχή θα έχετε 30 δευτερόλεπτα για να μελετήσετε τις ερωτήσεις. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά, χωρίς διακοπή. 0. Τον Δεκέμβριο φροντίζουμε τον λαχανόκηπο να είναι έτοιμος για φύτευση. 10. Αν δεν αρχίσουμε να σπέρνουμε πριν από 15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να αγοράσουμε έτοιμα φυτά. 11. Όταν σπέρνουμε, βάζουμε τον σπόρο όσο πιο βαθιά γίνεται. 12. Οι σπόροι θα φυτρώσουν πιο γρήγορα εάν βάλουμε κοπριά μέσα στην κασέλα. 13. Από τον Ιανουάριο θα περάσουνε δύο μήνες μέχρι να φυτέψουμε. 14. Πριν σκάψουμε, τραβάμε το χώμα με τη τσουγκράνα αριστερά και δεξιά. 15. Τα παρτέρια θέλουν δύο βδομάδες να πάρουν αρκετό αέρα και βρόχινο νερό. 16. Τα ξεραμένα φύλλα τα βάζουμε μεταξύ της στρώσης κοπριάς και κομπόστας. 17. Με το φτυάρι θα βγάλουμε λίγο χώμα από το παρτέρι να μην υψωθεί τόσο. 18. Το αφράτο χώμα είναι κατάλληλο για την σωστή ανάπτυξη των φυτών. ΣΩΣΤΟ ΛΑΘΟΣ Χ Max. Elért 9 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 4 / május 26.

29 3 ο θέμα Τώρα θα ακούσετε ένα κείμενο για σκύλους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε, δηλαδή να ταιριάξετε, το πρώτο μέρος κάθε φράσης (σημειωμένα με αριθμούς: 19, 20, 21...) με το δεύτερο μέρος, δηλαδή τη συνέχεια της ίδιας φράσης (σημειωμένα με κεφαλαία γράμματα: Α, Β, Γ...) και συμπληρώστε τον πίνακα κάτω από τις φράσεις, βάζοντας στο τετραγωνάκι κάτω από τον αριθμό το γράμμα της συνέχειας που ταιριάζει. Η πρώτη περίπτωση (με 0) είναι παράδειγμα. Μην γράφετε στον πίνακα με γκρίζο φόντο διότι αυτός προορίζεται για τον καθηγητή. Στην αρχή θα έχετε 30 δευτερόλεπτα για να μελετήσετε τις ερωτήσεις. Μετά θα ακουστεί το κείμενο για πρώτη φορά, χωρίς διακοπή. 0. Το κείμενο μιλάει για Α) πιο μεγάλους σκύλους του εκτροφέα. 19. Ένα καθαρόαιμο σκυλάκι Β) μπορεί να έχει αρνητικά χαρακτηριστικά. 20. Καλό είναι να δείτε Γ) βρίσκετε σκύλους που τους δίνουν δωρεάν. 21. Μπορεί να αλλάξετε γνώμη Δ) να σκεφτείτε δύο φορές την τελική απόφαση. 22. Σε μικρές αγγελίες Ε) διάφορους τρόπους απόκτησης σκύλου. 23. Ένας δωρεάν σκύλος Ζ) αν πραγματικά θέλετε αυτό το είδος. 24. Πάντα Η) θέλει ψάξιμο να ξέρετε αν υπάρχουν εκτροφείς E Max. Elért 6 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 5 / május 26.

30 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 6 / május 26.

31 írásbeli vizsga, III. vizsgarész 7 / május 26.

32 maximális pontszám 1. feladat 9 III. Hallott szöveg értése 2. feladat 9 3. feladat 6 Feladatpont összesen 24 VIZSGAPONT ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség III. Hallott szöveg értése pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... Megjegyzések: 1. Ha a vizsgázó a IV. írásbeli vizsgarész megoldását elkezdte, akkor ez a táblázat és az aláírási rész üresen marad! 2. Ha a vizsga a III. vizsgarész teljesítése közben megszakad, illetve nem folytatódik a IV. vizsgarésszel, akkor ez a táblázat és az aláírási rész kitöltendő! írásbeli vizsga, III. vizsgarész 8 / május 26.

33 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00 IV. Íráskészség Időtartam: 90 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Újgörög nyelv emelt szint írásbeli vizsga IV. Íráskészség

34 Fontos tudnivalók Nyomtatott szótár használható! írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 2 / május 26.

35 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 3 / május 26.

36 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 1ο θέμα Παρακάτω βλέπετε μια ανακοίνωση από την τηλεόραση. Γράψτε μια αίτηση συμμετοχής στον Αρχισυντάκτη της εκπομπής ( λέξεις) συμπεριλαμβάνοντας τα βασικά προσωπικά στοιχεία, εξηγώντας τα κίνητρά σας και περιγράφοντας τις ικανότητες που έχετε. Δήλωστε σημμετοχή στη νέα σεζόν του τηλεοπτικού διαγωνίσματος ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ! Οι δηλώσεις γίνονται δεκτές σε κάθε μορφή διασκέδασης στο χώρο του θεάματος. Έφτασε η μεγάλη στιγμή να ανακαλυφθεί το ταλέντο σου πάνω στη σκηνή! írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 4 / május 26.

37 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 5 / május 26.

38 2ο θέμα Γράψτε ένα κείμενο ( λέξεις) για ένα από τα παρακάτω θέματα: Θέμα 2/A «Πολιτική κουζίνα» Πρόσφατα είδατε μια ελληνική ταινία που σας πήγε σε ένα γευστικό ταξίδι στους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Αυτό σας έκανε να σκεφτείτε για το ποιο ρόλο παίζει η γαστρονομία στη ζωή του Έλληνα. Αφού θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, γράψτε για τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας (διατροφικές συνήθειες, φαγητά, μυρωδικά, τρόποι μαγειρέματος κτλ.) σε ένα τουριστικό φόρουμ στο διαδίκτυο. Θέμα 2/B «Το καλύτερο σχολείο» Θέλετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό ενός ελληνικού περιοδικού με θέμα «Το καλύτερο σχολείο». Εάν βγείτε πρώτος, θα κερδίσετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα με όλη την τάξη σας. Κάντε μια λεπτομερή παρουσίαση του σχολείου σας (τοποθεσία/τύπος σχολείου, σύνολο των μαθητών/τάξεων, ποικιλία/επίπεδο των μαθημάτων, διάφορες ιδιαιτερότητες κτλ.). Επίσης γράψτε εν συντομία για την ιστορία του σχολείου και προσπαθήστε να κάνετε την καλύτερη δυνατόν εντύπωση δίνοντας έμφαση στις πιο θετικές πλευρές. Σας παρακαλώ να σημειώσετε εδώ ποιο θέμα διαλέξατε. írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 6 / május 26.

39 írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 7 / május 26.

40 Feladat Értékelési szempont maximális pontszám A feladat teljesítése és a szöveg hosszúsága 4 1. Érthetőség, nyelvi megformálás 5 Íráskép 1 Összesen 10 A feladat teljesítése, a megadott szempontok követése 5 Hangnem, az olvasóban keltett benyomás 2 Szövegalkotás 4 2. Szókincs, kifejezésmód 4 Nyelvhelyesség, helyesírás 4 Íráskép 1 Összesen 20 VIZSGAPONT ÖSSZESEN 30 elért pontszám javító tanár Dátum:... I. Olvasott szöveg értése II. Nyelvhelyesség III. Hallott szöveg értése IV. Íráskészség pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... írásbeli vizsga, IV. vizsgarész 8 / május 26.

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 26. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati ΕMΒERI ERŐFORRÁSΟΚ MINISZTÉRIUMΑ

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2012. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2012. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 19. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 19. 14:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 21. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 21. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2013. május 27. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2013. május 27. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 27. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 27. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2016. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2016. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2018. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2018. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. november 3. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2010. május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2010. május 25. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc

ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 27. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 27. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati ΕMΒERI ERŐFORRÁSΟΚ MINISZTÉRIUMΑ

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2007. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2007. május 24. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 24. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2006. november 3. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc

Azonosító jel: ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. 2006. november 3. 8:00. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 70 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. november 3. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. november 3. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA. I. Olvasott szöveg értése. Időtartam: 60 perc ÉRETTSÉGI VIZSGA 2005. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI MINISZTÉRIUM Újgörög nyelv középszint

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 26. 8:00. I. Olvasott szöveg értése ÉRETTSÉGI VIZSGA 2017. május 26. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2017. május 26. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Név:... osztály:... ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 24. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2007. május 24. 8.00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Διαβάστε περισσότερα

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése

Azonosító jel: ÉRETTSÉGI VIZSGA május 23. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 23. 8:00. I. Olvasott szöveg értése ÉRETTSÉGI VIZSGA 2019. május 23. ÚJGÖRÖG NYELV EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2019. május 23. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 70 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 25. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 25. 8:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS

Διαβάστε περισσότερα

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 21. ÚJGÖRÖG NYELV KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. október 21. 14:00 I. Olvasott szöveg értése Időtartam: 60 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI ERŐFORRÁS

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com!

Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Ανάποδο προφιτερόλ, από τον Ακη και το akispetretzikis.com! Aνάποδο προφιτερόλ ή αλλιώς Paris-Brest! Το γλυκό αυτό φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1910 για να τιμήσουν τον αγώνα ποδηλάτου Παρίσι Brest Παρίσι

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr!

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Όλοι μας γνωρίζουμε το πάθος των Αμερικάνων για την κολοκύθα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Halloween εμφανίζεται και γιορτάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό Μπουγάτσα σοκολάτας Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη, χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα σοκολατίνα (Black beauty) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που μας έλειπε.. Black beauty. Συνήθως ανεβάζω συνταγές για τούρτες λίγο πρωτότυπες και αρκετά φανταστικές.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με τρεις κρέμες. Για τους πολύ απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!!

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα triple delight από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τριπλή ηδονή από σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας, μους καραμέλας, και μους φυστικοβούτυρου. Επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικά όργανα. Κουδουνίστρα. Υλικά κατασκευής: Περιγραφή κατασκευής: Λίγα λόγια γι αυτό:

Μουσικά όργανα. Κουδουνίστρα. Υλικά κατασκευής: Περιγραφή κατασκευής: Λίγα λόγια γι αυτό: Μουσικά όργανα Κουδουνίστρα Υλικά κατασκευής: 5 άδεια κουτιά από φωτογραφικό φιλμ ένα παλιό ξύλινο σκουπόξυλο 5 καρφάκια με κεφάλι σποράκια πετραδάκια, χάντρες σέγα σφυρί Περιγραφή κατασκευής: Με τη σέγα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty»

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Υλικά : 1 παντεσπάνι κακάο 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής Για το σιρόπι : 200 γρ. ζάχαρη 200

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ (με ΜΟΝΟ 3 υλικά)

Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ (με ΜΟΝΟ 3 υλικά) Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ (με ΜΟΝΟ 3 υλικά) Ξέρω πως ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και ψάχνετε εύκολα και γρήγορα πράγματα. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε την ζωή σας ευκολότερη και να φτιάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»!

Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Σαρλότ Σοκολάτας, απίθανη, υγιεινή, ξεχωριστή, και συνταγή για μπισκότα Σαβαγιάρ, από το «Γλυκοπλαστείο Νεανικόν»! Πάντα μου άρεσαν οι τούρτες Σαρλότ. Όχι τόσο οι «σπιτικές», αυτές δηλαδή με τα ετοιματζίδικα

Διαβάστε περισσότερα

Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr!

Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr! Κέικ με Nutella και Ferrero Rocher, από το sintayes.gr! Ένα υπέροχο κέικ με Nutella και σοκολατάκια Ferrero Rocher!! Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα τέλειο σοκολατένιο κέικ με κρέμα σοκολάτας και Νουτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Βασιλόπιτα joconde, από τον εκπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φέτος σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη βασιλόπιτα, για αλλιώτικα γούστα.

Διαβάστε περισσότερα

Κρύο..καιρός για πάγο! Δραστηριότητα 1:

Κρύο..καιρός για πάγο! Δραστηριότητα 1: Κρύο..καιρός για πάγο! Περιβάλλον : Εικονικό Εργαστήριο Υλικά : Δοχεία 100 ml, Θερμόμετρα, Νερό, πάγος. Περιγραφή - στόχοι Στις δραστηριότητες αυτές οι μαθητές θα μετρήσουν τη θερμοκρασία κάποιας ποσότητας

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα. Παπαχαραλάμπους steliosparliaros.gr!

Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα. Παπαχαραλάμπους steliosparliaros.gr! Χριστουγεννιάτικο χωριό βήμα βήμα, από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους και το steliosparliaros.gr! Ώρα για χειροτεχνία με ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο χωριό από μπισκότα και γλάσο! Η Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα

Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα Ενότητα 3 - Σελίδα 1 Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα Διάλογος 5: εύματα 2 Α2 Α2 Β1 Β1 Διάλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα μους σοκολάταφουντούκι, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα με διπλή μους. Με αφράτο μπισκότο από καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια μους από σοκολάτα, και καρδιά από μους φουντουκιού.

Διαβάστε περισσότερα

Συζητήστε με τον εξεταστή / την εξετάστρια για το παρακάτω θέμα: Πηγαίνουν τις μέρες μας οι νέοι στην όπερα;

Συζητήστε με τον εξεταστή / την εξετάστρια για το παρακάτω θέμα: Πηγαίνουν τις μέρες μας οι νέοι στην όπερα; ΤΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ / ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗΣ Οι προφορικές εξετάσεις αποτελούνται από τρία αξιολογούμενα μέρη. Στα θέματα Β και Γ ο εξεταζόμενος / η εξεταζόμενη έχει 30 δευτερόλεπτα να σκέφτεται τα

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Επίπεδο Β2: Δομή Εξέτασης 9

Περιεχόμενα. Επίπεδο Β2: Δομή Εξέτασης 9 Περιεχόμενα B 2 Επίπεδο Β2: Δομή Εξέτασης 9 1ο Δείγμα Κατανόηση γραπτού λόγου 13 Χρήση γλώσσας 21 Κατανόηση προφορικού λόγου 29 Παραγωγή γραπτού λόγου 33 Παραγωγή προφορικού λόγου 37 2ο Δείγμα Κατανόηση

Διαβάστε περισσότερα

Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα

Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα Μυστικά για Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα Τι σας έχω; δεν είναι συνταγή αλλά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τέλεια τσουρέκια. Θα σας πω όλα τα μυστικά, για τα τσουρέκια μου χωρίς ζύμωμα. Ότι μπορώ να σκεφτώ, που

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα φαντασίας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με υλικά τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από άλλα γλυκά. Συνδύασα με την φαντασία μου, τα υλικά που

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φανταστικά παστάκια σοκολάτας, με παντεσπάνι σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας, και τέλος με επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας. Η αποθέωση

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!

Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Βασιλόπιτα τσουρέκι, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr! Μπορεί το τσουρέκι να θέλει την ώρα του, αλλά αυτή η συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι είναι εύκολη! Είναι αφράτη, με μοναδική υφή και γεύση και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Διάλογος 4: Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης Ενότητα 4 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Ένεση ινσουλίνης Διάλογος 2: Φροντίδα πληγής και καθαρισμός Διάλογος 3: Δοσολογία των φαρμάκων Διάλογος 4: Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης Διάλογος 5: Είσοδος και έξοδος στο

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Η χρήση της σοκολάτας ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ & ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ 1. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Όλες οι σοκολάτες γενικά είναι πολύ ευαίσθητες

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Γεια σου, Πέδρο! Με χαρά θα σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου στη Ρόδο. Μου είπε η Πιλάρ πως θα έρθετε με την

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Αγαθοπούλου Θεωρία: Στόχος δραστηριότητας: Περίσταση: Επίπεδο: Πιθανή διάρκεια: Διδακτικό υλικό:

Ελένη Αγαθοπούλου Θεωρία: Στόχος δραστηριότητας: Περίσταση: Επίπεδο: Πιθανή διάρκεια: Διδακτικό υλικό: Ελένη Αγαθοπούλου Θεωρία: Η προσέγγιση που ακολουθείται είναι επικοινωνιακή, καθώς χρησιμοποιεί την τεχνική των «κενών πληροφορίας» (π.χ. Richards 2006: 17). Συγκεκριμένα, οι μαθητές/ήτριες πρέπει να συμπληρώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα Gianduja από τον καταπληκτικό Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο

Διαβάστε περισσότερα

Κωκ σπιτικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Κωκ σπιτικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Κωκ σπιτικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Το κωκ είναι ένα από τα γλυκά που σε κάνουν να νοσταλγείς το παρελθόν, να γίνεσαι πάλι παιδί και να ξανακάθεσαι νοερά στις ξύλινες ανατρεπόμενες θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο και σημειώστε αν οι προτάσεις που ακολουθούν συμφωνούν (Σ) ή όχι (Λ) με τo κείμενo.

Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο και σημειώστε αν οι προτάσεις που ακολουθούν συμφωνούν (Σ) ή όχι (Λ) με τo κείμενo. υγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αφήγηση Θεματική: Ελεύθερος χρόνος, διασκέδαση, καθημερινή ζωή Άσκηση κατανόησης Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

Μεταμόσχευση νεφρού Για αρχή θα αναφέρουμε την λειτουργία των νεφρών και τις επιπτώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ανθρώπου.

Μεταμόσχευση νεφρού Για αρχή θα αναφέρουμε την λειτουργία των νεφρών και τις επιπτώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ανθρώπου. Μεταμόσχευση νεφρού Για αρχή θα αναφέρουμε την λειτουργία των νεφρών και τις επιπτώσεις στο λειτουργικό σύστημα του ανθρώπου. Τα νεφρά είναι τα όργανα του ανθρώπινου σώματος που φιλτράρουν το αίμα και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Η κατασκευή του φωτοβολταικου πάνελ βήμα προς βήμα Η κατασκευή αυτή προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και χρήση ενός ηλεκτρικού κολλητηριού οπωσδήποτε 40 ή 60

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ 12 o Δημ. Σχ. Αθηνών Τάξη Δ 7/4/2014 ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ Α. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Β. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ 1. 2. Συμπληρώνω τα κενά με Παρακείμενο ή Υπερσυντέλικο: Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι... (αναπτύσσω)

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω αγγελίες και σημειώστε αν οι προτάσεις που ακολουθούν συμφωνούν

Διαβάστε περισσότερα

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian with chocolate sauce. Μία ακόμα υπέροχη συνταγή για επιδόρπιο. Η συνταγή είναι δικιά

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY

Διαβάστε περισσότερα

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα, αυτό άλλωστε εννοείται,

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»!

Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! Τούρτα MALTESERS από τις «Γλυκές Τρέλες»! ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ Υλικά 200γρ (καστανή ζάχαρη 185ml (3/4 φλιτζανιού) γάλα 125 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο 115γρ (3/4 φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει 75 γρ 1/2 φλυτζάνι)

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior)

Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Πώς να διαβάζεις στο σπίτι γρήγορα και αποτελεσματικά για μαθητές τάξης Teens 2 & 3 (B & C Senior) Να ξεκινάς πάντα απο το κείμενο μέσα στο οποίο βρίσκεται η ιστορία (coursebook), το λεξιλόγιο και η γραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Ενότητα 7 πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Αφηγούμαστε πώς περάσαμε σε μια συναυλία Περιγράφουμε μουσικά όργανα και πώς κατασκευάζονται Απαγγέλλουμε και τραγουδάμε στίχους Περιγράφουμε έργα τέχνης Αναγνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο!" Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 4 Διάρκεια; 2.30 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα