2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ε Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ε Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα"

Transcript

1 2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ε Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα Μαρτίου 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ To 2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνουν τους Ε Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές Γυμνασίου. Οι αγώνες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Στους Αγώνες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος τα Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων ή στο ατομικό ρητορικό αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν: Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο κτίριο του 2 ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Κλεάνθους 30 (όπισθεν ΟΤΕ Παπάφη)

2 ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 1. Δήλωση Συμμετοχής Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους Ε Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως συμμετοχή έως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου Όπως και στις διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, δεν θα υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους διαγωνιζομένους. Στη δήλωση συμμετοχής, η οποία επισυνάπτεται, πρέπει να αναφέρονται: 1. Τα ονόματα των διαγωνιζομένων σε κάθε ρητορικό αγώνισμα, 2. οι χρονομέτρες 3. οι κριτές και 4. ο/η καθηγητής/τρια σύνδεσμος επικοινωνίας με την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων. Η ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, στις οποίες μπορείτε να αποστείλετε τις συμμετοχές σας, είναι: Α. Για τους Διττούς Λόγους: 2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κλεάνθους Θεσσαλονίκη mail@2gym-peir-thess.thess.sch.gr Τηλεομοιότυπο: Β. Για τον Αυθόρμητο Λόγο: Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας Περιοχή Στρεμπενιώτη, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη mail@gym-peir-uom.thess.sch.gr Τηλεομοιότυπο:

3 Υπεύθυνοι Ρητορικών Αγώνων: 2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Αλεξάνδρα Μάρα (Διευθύντρια), Δημήτρης Χατζημιχαήλ (Υποδιευθυντής) και Μπετσάκος Βασίλειος (Φιλόλογος) Τηλ Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Μαρία Κελεπούρη (Φιλόλογος) και Κωνσταντίνα Γακοπούλου (Φιλόλογος) Τηλ Διαγωνιζόμενοι μαθητές Κάθε σχολείο δικαιούται να δηλώσει για κάθε ρητορικό αγώνισμα μέχρι τρεις (3) μαθητές και δύο (2) αναπληρωματικούς. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε ένα μόνο ρητορικό αγώνισμα (Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος). Ο διαγωνιζόμενος μαθητής μπορεί να αντικατασταθεί από αναπληρωματικό μαθητή του ίδιου σχολείου, εφόσον κρίνεται αναγκαίο από την Οργανωτική Επιτροπή. Για να διευκολυνθεί ο καταρτισμός των ομάδων, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να εντάξει και αναπληρωματικούς μαθητές στους διαγωνιζόμενους. 3. Κριτές Κάθε σχολείο που συμμετέχει υποχρεούται να στείλει τουλάχιστον δύο κριτές. Οι κριτές με μικρή ή μηδενική εμπειρία υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που θα διεξαχθεί στο Γραφείο Καθηγητών του 2 ου Πειραματικού Γυμνασίου, Πέμπτη 10 Μαρτίου, μμ. Οι κριτές οφείλουν να βρίσκονται εγκαίρως, πριν από κάθε γύρο, στις καθορισμένες -για κάθε αγώνισμα- αίθουσες και να συμπληρώνουν επιμελώς και εγκαίρως τα φύλλα αξιολόγησης των διαγωνιζομένων. Στην κριτική επιτροπή προΐσταται ο πρόεδρος. Στο αγώνισμα των Διττών Λόγων η επιτροπή των κριτών πρέπει να συνεργάζεται για τα αποτελέσματα. Στον Αυθόρμητο Λόγο οι κριτές βαθμολογούν ατομικά.

4 Στους Διττούς Αγώνες ο πρόεδρος διευθύνει τον αγώνα, φροντίζει να εφαρμόζονται οι κανόνες του αγωνίσματος και να τηρείται ο ορισμένος χρόνος, δίνει το λόγο σε κάθε ομιλητή, επαναφέρει στην τάξη αγενείς ομιλητές, ελέγχει τον χρονομέτρη, προΐσταται στην έκδοση της βαθμολογίας, συμπληρώνει το ταχυέγγραφο, το μεταφέρει στη Γραμματεία και ενημερώνει την Οργανωτική Επιτροπή για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει. Στον Αυθόρμητο Λόγο ο πρόεδρος διευθύνει τον αγώνα, φροντίζει να εφαρμόζονται οι κανόνες του αγωνίσματος και να τηρείται ο ορισμένος χρόνος, δίνει το λόγο σε κάθε ομιλητή, επαναφέρει στην τάξη αγενείς ομιλητές, ελέγχει τον χρονομέτρη, συγκεντρώνει τα έντυπα αξιολόγησης, τα μεταφέρει στη Γραμματεία και ενημερώνει την Οργανωτική Επιτροπή για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει. Όλα τα φύλλα αξιολόγησης παραδίδονται έγκαιρα στη Γραμματεία από τον πρόεδρο. Στους προκριματικούς γύρους η κριτική επιτροπή είναι τριμελής, στους ημιτελικούς πενταμελής και στους τελικούς επταμελής. 4. Χρονομέτρες Κάθε σχολείο οφείλει να δηλώσει τουλάχιστον ένα χρονομέτρη. Οι χρονομέτρες θα ενημερωθούν με ένα σύντομο σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου. 5. Πρόγραμμα Αγώνων Σάββατο 19 Μαρτίου: προκριματικοί αγώνες Ώρα προσέλευσης μαθητών - καθηγητών/κριτών: 9.00 π.μ. Κυριακή 20 Μαρτίου: τελικοί αγώνες Ώρα προσέλευσης μαθητών-καθηγητών/κριτών: π.μ. 6. Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Ρητορικών Αγωνισμάτων Κατά τη διάρκεια των προκριματικών γύρων δεν θα ανακοινώνονται αποτελέσματα.

5 Στο τέλος των προκριματικών γύρων θα ανακοινωθούν οι ομάδες Διττών Λόγων και οι ομιλητές των ατομικών αγωνισμάτων που θα έχουν προκριθεί στους ημιτελικούς. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Στους νικητές θα δοθούν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα. Μετά τη λήξη των αγώνων θα δοθεί στα σχολεία φάκελος με τα ομαδικά και ατομικά αποτελέσματα, τα φύλλα αξιολόγησης και τις βεβαιώσεις συμμετοχής.

6 2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ε ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2016 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΤΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (Αποστέλλεται στο 2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Όνομα: Διεύθυνση: Φαξ: Τηλ.: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ονοματεπώνυμο: Κινητό τηλέφωνο: Τηλέφωνο: Φαξ: ΚΡΙΤΕΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (μεγάλη, ικανοποιητική, μικρή, καμία) ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (Σάββατο, Κυριακή) ΒΟΗΘΟΙ (Χρονομέτρες)

7 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (Ναι / Όχι) ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ Α. Β. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Τάξη Εμπειρία Αναπληρωματικοί (χρόνια) Ικανότητα (1-10)

8 2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ε ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2016 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΛΟΓΟ (Αποστέλλεται στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Όνομα: Διεύθυνση: Φαξ: Τηλ.: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ονοματεπώνυμο: Κινητό τηλέφωνο: Τηλέφωνο: Φαξ: ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ Α. Β. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Αναπληρωματικοί Τάξη

9 2 ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΤΤΩΝ ΛΟΓΩΝ 1 Η μορφή των Αγώνων 1. Διαγωνίζονται μαθητές των τριών τάξεων Γυμνασίου. 2. Δύο τριμελείς ομάδες αντιπαρατίθενται σε ένα θέμα που έχει ανακοινωθεί 20 λεπτά νωρίτερα. 3. Κάθε ομάδα επιλέγει την ονομασία της. 4. Παρίσταται Κριτική Επιτροπή, η οποία αποφασίζει τη νικήτρια ομάδα, και χρονομέτρης που καταγράφει και σημαίνει ηχητικά το πέρασμα του χρόνου. 5. Επιτρέπεται η παρουσία ακροατηρίου. 6. Οι αγώνες διακρίνονται σε προκριματικούς και τελικούς. 7. Στους προκριματικούς γύρους συμμετέχουν όλες οι ομάδες. Ο πρώτος γύρος προκύπτει από κλήρωση, ενώ οι υπόλοιποι προκριματικοί γύροι προκύπτουν από ισοδύναμη κατανομή, με βάση την έως τότε βαθμολογία των ομάδων. 8. Οι τέσσερις (4) καλύτερες ομάδες προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο. 9. Οι δύο (2) καλύτερες ομάδες αγωνίζονται στον τελικό. Οι ομάδες 1. Η ομάδα η οποία λαμβάνει πρώτη τον λόγο ονομάζεται Λόγος και η δεύτερη Αντίλογος. 2. Οι ομιλητές ανεβαίνουν στο βήμα με την εξής σειρά: 1ος: 1 ος ομιλητής Λόγου 1 Οι Κανόνες Διττών Λόγων αποτελούν προσαρμογή των Κανόνων του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Αντιλογίας (Debate). Η αρχική δημιουργία τους προέκυψε από συνεργασία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με μέλη του Ρητορικού Ομίλου Πανεπιστημίων Αθηνών.

10 2ος: 1 ος ομιλητής Αντίλογου 3ος: 2 ος ομιλητής Λόγου 4ος: 2 ος ομιλητής Αντίλογου 5ος: 3 ος ομιλητής Λόγου 6ος: 3 ος ομιλητής Αντίλογου 3. Οι δύο πρώτοι ομιλητές κάθε ομάδας εκφωνούν λόγο μέγιστης διάρκειας πέντε (5 ) λεπτών. 4. Στους δύο πρώτους ομιλητές κάθε ομάδας μπορούν να υποβληθούν σύντομες ερωτήσεις από τα μέλη της «αντίπαλης» ομάδας, μετά το 1 ο λεπτό και πριν από το 5 ο λεπτό της ομιλίας τους. 5. Οι τρίτοι ομιλητές των δύο ομάδων κάνουν αντίκρουση επιχειρημάτων και σύνοψη των επιχειρημάτων της ομάδας τους σε τέσσερα (4 ) λεπτά. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους δεν επιτρέπεται η υποβολή ερωτήσεων. 6. Οι ομιλητές θα εναλλάσσονται σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια των προκριματικών γύρων. Η Χρονομέτρηση των ομιλιών 1. Υπεύθυνος για τη χρονομέτρηση είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, ο οποίος αναθέτει στον χρονομέτρη την τήρηση και την καταγραφή των χρόνων. 2. Ο χρονομέτρης ανακοινώνει με καρτελάκι το χρόνο των ομιλητών. 3. Ο χρονομέτρης οριοθετεί ηχητικά με ένα χτύπημα του χεριού στο θρανίο τον προστατευμένο χρόνο των ομιλητών για την υποβολή ερωτήσεων (μετά το 1 ο λεπτό και πριν από το τελευταίο λεπτό της ομιλίας των δύο πρώτων ομιλητών κάθε ομάδας). 4. Ο χρονομέτρης οριοθετεί ηχητικά με δύο χτυπήματα του χεριού στο θρανίο το τέλος του χρόνου των ομιλιών. 5. Ο χρονομέτρης καταγράφει στο φύλλο χρονομέτρη τους συνολικούς χρόνους κάθε ομιλίας. Τα Θέματα του αγώνα 1. Η Επιστημονική Επιτροπή των Αγώνων θα καταρτίσει θέματα για τους Διττούς Αγώνες, τα οποία αντλούνται από την επικαιρότητα και την ύλη των σχολικών βιβλίων (κυρίως από τη Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο).

11 2. Τα θέματα για τους προκριματικούς γύρους και τους ημιτελικούς θα κληρωθούν ενώπιον των διαγωνιζομένων μαθητών. 3. Το θέμα του τελικού θα επιλεγεί από την Επιστημονική Επιτροπή την ημέρα διεξαγωγής του τελικού. Η προετοιμασία των μαθητών πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων 1. Αφού δοθεί το θέμα, οι μαθητές αποσύρονται στις ορισμένες αίθουσες, για να προετοιμαστούν. Τους δίνεται χρόνος είκοσι (20) λεπτών. 2. Η κριτική επιτροπή πρέπει να βρίσκεται στην αίθουσα, όπου ορίστηκε, τουλάχιστον πέντε (5 ) λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. 3. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας οι μαθητές δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα (ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο κ.λ.π.) ούτε οποιασδήποτε μορφής υλικό, έντυπο ή χειρόγραφο. Στη διάρκεια του αγώνα επιτρέπεται μόνο η χρήση των χειρόγραφων σημειώσεων της προετοιμασίας σε λευκά φύλλα που θα δοθούν από την οργανωτική επιτροπή. 4. Οι ομάδες αναλαμβάνουν να αναγράψουν στον πίνακα της αίθουσας το θέμα τού γύρου, το όνομα της ομάδας τους και τα ονόματα των μελών τους με τη σειρά που θα μιλήσουν. Τα στοιχεία της ομιλίας 1. Ο πρώτος ομιλητής του Λόγου οφείλει να ορίσει το θέμα με σαφήνεια, θέτοντας περιορισμούς και εξηγώντας όσες λέξεις απαιτούν διευκρίνιση. Επίσης, πρέπει να λάβει σαφή θέση για το ζήτημα, όπως το έχει ορίσει. 2. Ο πρώτος ομιλητής του Αντίλογου μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του ορισμού, εφόσον δεν τηρεί κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις, και, σε αυτή την περίπτωση, οφείλει εξ αρχής να δηλώσει ρητά ότι προσβάλλει την εγκυρότητά του και να δώσει νέο ορισμό. 3. Το περιεχόμενο της ομιλίας πρέπει να είναι σχετικό με το θέμα, λογικό και να χαρακτηρίζεται από συνέπεια. Αποτελείται από τα επιχειρήματα, τα παραδείγματα και οποιοδήποτε άλλο υλικό τεκμηρίωσης αξιοποιεί ο ομιλητής, για να υποστηρίξει τη θέση του. Επίσης, οι ομιλητές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις θέσεις της αντίπαλης ομάδας και να τις αντικρούουν.

12 4. Οι τέσσερις πρώτες ομιλίες πρέπει να έχουν νέο περιεχόμενο που να προωθεί τη θέση της ομάδας ή και να ανασκευάζει τις θέσεις της αντίπαλης ομάδας. Οι δύο τελευταίες ομιλίες, που θα συνοψίζουν, δεν πρέπει να παρουσιάζουν νέα επιχειρήματα. Μπορεί, όμως, να περιέχουν ανασκευές για τα επιχειρήματα της «αντίπαλης» ομάδας. 5. Το υλικό που αποτελεί το περιεχόμενο των ομιλιών πρέπει να είναι δομημένο με τρόπο, ώστε: α) η ομιλία να έχει εισαγωγή, ανάπτυξη επιχειρημάτων και συμπέρασμα, και β) να γίνεται καλή χρήση του χρόνου, ώστε ο ομιλητής να κινείται μέσα στο χρονικό περιθώριο και να κατανέμει τον χρόνο ανάλογα με τη σημασία του περιεχομένου. 6. Μια επιτυχημένη εκφορά της ομιλίας χρησιμοποιεί κατάλληλα το ύφος του λόγου, τη διακύμανση της φωνής, τις κινήσεις του σώματος, την οπτική επαφή με το ακροατήριο και χαρακτηρίζεται από ευφράδεια και άνεση στον χειρισμό των ερωτήσεων. Ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας 1. Οι ερωτήσεις υποβάλλονται απευθείας στον ομιλητή από τα μέλη της «αντίπαλης» ομάδας, εφόσον εκείνος το επιτρέψει. Μπορούν να υποβληθούν μετά το πέρας του πρώτου (1 ου ) λεπτού ως το τέλος του τέταρτου (4 ου ) λεπτού της ομιλίας. 2. Κάθε μέλος της «αντίπαλης» ομάδας έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υποβάλει ερωτήσεις στον ομιλητή. Σ αυτή την περίπτωση οφείλει να σηκώσει το χέρι του και να δηλώσει ότι επιθυμεί να υποβάλει μία ερώτηση ή να ζητήσει μια διευκρίνιση. 3. Ο ομιλητής που έχει το λόγο αποφασίζει εάν θα επιτρέψει την υποβολή ερώτησης ή όχι. Έχει, επίσης, το δικαίωμα να διακόψει τον «αντίπαλο», όταν αντιληφθεί ότι κάνει τοποθέτηση ή κατάχρηση του επιτρεπόμενου χρόνου της ερώτησης. 4. Η ερώτηση δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 15 και πρέπει να είναι σχετική με όσα λέγονται τη στιγμή που διατυπώνεται. 5. Κάθε ομιλητής καλό θα είναι να αποδεχθεί δύο ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του (και να επιχειρήσει και ο ίδιος να απευθύνει ερωτήσεις στους «αντιπάλους»).

13 Η αξιολόγηση των ομιλιών 1. Μετά το τέλος του αγώνα οι κριτές πρέπει να αξιολογήσουν τις ομάδες και τους ομιλητές και να αναδείξουν την πιο ικανή ομάδα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα κρατούν προσωπικές σημειώσεις και, αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία κρίσης, συμπληρώνουν το φύλλο κριτή. 2. Η αξιολόγηση πρέπει να αναφέρεται στα στοιχεία της ομιλίας, δηλαδή στον ορισμό, το περιεχόμενο, τη δομή, την εκφορά και τις ερωτήσεις, με βασικό κριτήριο κατά πόσο τα στοιχεία αυτά συνέβαλαν ή έβλαψαν την πειστικότητα της θέσης της ομάδας. Αγενής συμπεριφορά πρέπει να αξιολογείται αυστηρά. 3. Ομιλίες που υπερβαίνουν τα 5 και 15 ή είναι κάτω από 4 και 30 μπορεί να βαθμολογηθούν αυστηρά. 4. Η ομιλία πρέπει να έχει οργάνωση, αρχή μέση και τέλος. 5. Κάθε ομάδα οφείλει να κατανέμει τα επιχειρήματα μεταξύ των δύο πρώτων ομιλητών της, εκφράζοντας έτσι τη συνεργασία των μελών της. 6. Η εκφορά πρέπει να αξιολογείται ως προς το αν συνέβαλε στην πειστικότητα του λόγου ή αν ζημίωσε την ισχύ του. 7. Οι ερωτήσεις συνυπολογίζονται στο περιεχόμενο των ομιλιών αυτού που τις έθεσε και αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητά τους στην εξέλιξη του αγώνα. 8. Αποτελεί θετικό στοιχείο για κάθε ομιλητή να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, καθώς και να επιχειρήσει να κάνει τουλάχιστον μία ερώτηση σε κάθε αγόρευση της «αντίπαλης» ομάδας. 9. Κάθε ομιλητής βαθμολογείται με βαθμούς. Η ομάδα βαθμολογείται με το σύνολο των βαθμών των ομιλητών της από τους τρεις κριτές. Κατά τους δύο πρώτους Προκριματικούς Γύρους Διττών Λόγων απαγορεύεται η βαθμολογία των κριτών να κυμαίνεται κάτω του 55 και άνω του 90. Έτσι, προστατεύονται οι διαγωνιζόμενοι από τυχόν ακραία βαθμολόγηση. 10. Στην αξιολόγηση το Περιεχόμενο βαθμολογείται με 1-50 Μονάδες, η Δομή με 1-20 μονάδες και η Έκφραση με 1-30 μονάδες. Ερμηνεία : Η αγόρευση / περίληψη ήταν Άριστη. Υπάρχουν μόνο θετικά στοιχεία : Η αγόρευση / περίληψη ήταν Πολύ καλή. Κάποιες μικρές αδυναμίες δεν είναι αρκετές για να μειώσουν τα πολλά θετικά στοιχεία.

14 70-79: Η αγόρευση / περίληψη ήταν Καλή. Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες αλλά περισσότερα θετικά στοιχεία : Η αγόρευση / περίληψη ήταν Μέτρια. Υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία αλλά και σημαντικές αδυναμίες : Η αγόρευση / περίληψη ήταν Αδύναμη. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές αδυναμίες και ίσως κάποια θετικά στοιχεία. 11. Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής καλείται να συντονίσει τη διαδικασία αξιολόγησης μέσα σε κλίμα συνεργασίας, όπου όλοι οι κριτές έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους πριν από την τελική απόφαση. Εάν υπάρχει ομοφωνία, το ύψος των ατομικών βαθμών καθορίζεται από κοινού, με συντονισμό του Προέδρου. Εάν υπάρχει διαφωνία, που δεν μπορεί να επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, η απόφαση για το ποια ομάδα νίκησε βγαίνει πλειοψηφικά. Στην περίπτωση αυτή ο ατομικός βαθμός κάθε ομιλητή προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών όλων των κριτών. Ο κριτής που διαφωνεί έχει δικαίωμα να σημειώσει τη διαφωνία του στο Φύλλο Αξιολόγησης αλλά πρέπει να αλλάξει τις ατομικές βαθμολογίες, ώστε η ομάδα που ήρθε δεύτερη να μην έχει περισσότερους συνολικούς βαθμούς. Συμπερασματικά, δεν είναι δυνατόν να νικήσει ομάδα, της οποίας το σύνολο των βαθμών είναι μικρότερο ή ίσο με τους βαθμούς της αντίπαλης ομάδας. 12. Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής συμπληρώνει το ταχυέγγραφο, όπου πρέπει να φαίνεται ευκρινώς το σύνολο των ομαδικών βαθμών και η νικήτρια ομάδα, και το παραδίδει στη Γραμματεία των Αγώνων. 13. Οι κριτές σημειώνουν ευκρινώς στα Φύλλα Αξιολόγησης σχόλια χρήσιμα για τους διαγωνιζόμενους, τα οποία τεκμηριώνουν την αξιολόγησή τους. Τα Φύλλα Αξιολόγησης τα παραδίδουν στον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του Αγώνα πριν από την έξοδό τους από την αίθουσα.

15 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 2 1. Δίνονται στους διαγωνιζόμενους τρία (3) θέματα, από τα οποία πρέπει να επιλέξουν ένα (1). 2. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν ενάμιση (1,5) λεπτό να επιλέξουν ένα θέμα, να το προετοιμάσουν και να κρατήσουν σημειώσεις, τις οποίες, εάν θέλουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά την ομιλία τους. 3. Κάθε ομιλία έχει ελάχιστη διάρκεια δύο (2) και μέγιστη τρία (3) λεπτά. 4. Τα θέματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Ι. Λέξεις ή συναισθήματα ή οικείες έννοιες (π.χ. αστέρια, φιλία, χαρά). ΙΙ. Φράσεις ολόκληρες ή μισοτελειωμένες ή σειρά λέξεων (π.χ. όταν άνοιξε η πόρτα.., πρόσεχε, αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα ) ΙΙΙ. Παροιμίες ή αποφθέγματα ή γνωμικά (π.χ. όποιος βιάζεται σκοντάφτει / όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι / όπου υπάρχει θέληση, εκεί υπάρχει κι ένας δρόμος ). 5. Οι κριτές θα λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω κριτήρια: Σχέση με το θέμα (1-10 βαθμοί): συνάφεια και νοηματική σύνδεση, επαρκής ανάπτυξη των διαστάσεων του θέματος. Ποιότητα των ιδεών (1-10 βαθμοί): επαρκής ανάλυση ή αφήγηση της ιδέας ή του ζητήματος, ανάδειξη των πιο σημαντικών σημείων του, πρωτοτυπία, ευρηματικότητα. Διαύγεια και Συνοχή του λόγου (1-10 βαθμοί): καθαρότητα και σαφήνεια, αλληλουχία, σύνδεση και ομαλή μετάβαση από τη μια ιδέα στην άλλη. Παρουσία του ομιλητή (1-20 βαθμοί): εκφραστικότητα, στάση και κινήσεις του ομιλητή, ευφράδεια, άνεση, συνεχής ροή του λόγου, καλή οπτική επαφή με το ακροατήριο. 6. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε δύο προκριματικούς γύρους. Στον ημιτελικό θα προκριθούν οι οκτώ (8) καλύτεροι ομιλητές. Από αυτούς οι τρεις (3) καλύτεροι θα προκριθούν στον τελικό. 2 Πρόκειται για έναν σύντομο αυτοσχέδιο λόγο, στηριζόμενο κυρίως στη συνειρμική έκφραση

Α Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα. Απρίλιος 2012

Α Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα. Απρίλιος 2012 2 ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα Απρίλιος 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ To 2o Πρότυπο-Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κανόνες ρητορικών αγωνισμάτων ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κανόνες ρητορικών αγωνισμάτων ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2018 «ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΗΤΕΣ»

ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2018 «ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΗΤΕΣ» ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 17-18 Μαρτίου 2018, Θεσσαλονίκη Κοιν.Σ.Επ. «ΡΟΗ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικές Πληροφορίες Σελ. 3 1.1. Τι είναι διττοί λόγοι; 1.2. Τι είδους θέματα θα αντιμετωπίσουν οι αγωνιζόμενοι; 1.3.

Διαβάστε περισσότερα

4 οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2019 ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ

4 οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2019 ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ Κανονισμοί

ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ Κανονισμοί ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ Κανονισμοί Ορισμός: Πρόκειται για ένα ομαδικό αγώνισμα προφορικού λόγου στο οποίο δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίων ή Λυκείων διαφορετικών σχολείων αντιπαρατίθενται δημόσια με επιχειρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνας επιχειρηματολογίας

Αγώνας επιχειρηματολογίας Αγώνας επιχειρηματολογίας Αγαπητοί μαθητές, καλώς ήρθατε στον πρώτο αγώνα επιχειρηματολογίας (αντιλογίας) της τάξης μας! Σκοπός Σκοπός μας είναι η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Α ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

1 ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Α ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1 ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Α ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βασικός στόχος των Ρητορικών Αγώνων είναι να εξοικειώσουν τους μαθητές στη χρήση του προφορικού λόγου, να συμβάλλουν στην καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

2 Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΠΛΑΙΣΙΟ

2 Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΠΛΑΙΣΙΟ 2 Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΠΛΑΙΣΙΟ Η Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens» προσομοιώνει, μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών και ζητάει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 3 οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΠΛΑΙΣΙΟ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΠΛΑΙΣΙΟ Η Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens», προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών, τοποθετεί τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΟΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΣΤ ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΟΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1 ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤ ΔΙΑΛΥΚΕΙΑΚΟΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βασικός στόχος των Ρητορικών Αγώνων είναι να εξοικειώσουν τους μαθητές στη χρήση του προφορικού λόγου, να συμβάλλουν στην καλλιέργεια των διανοητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS»

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ «CONSEIL DES JEUNES CITOYENS» Η Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens», προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών, τοποθετεί τους μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!»

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» 1 ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 «Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» Προκήρυξη Φιλολογικών Αγώνων «ΔΕΛΑΣΑΛ» Το Τμήμα Φιλολογικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τα σχολεία, που δείχνουν ενδιαφέρον για τη Μαθητική Συνάντηση, «Conseil des Jeunes Citoyens», υποχρεούνται : Πρώτα, να στείλουν ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συμμετοχής στη Δ.Δ.Ε στην οποία

Διαβάστε περισσότερα

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!»

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» 2 ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 «Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» Προκήρυξη Φιλολογικών Αγώνων «ΔΕΛΑΣΑΛ» Το Τμήμα Φιλολογικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Κωτσελένη Σοφία Μητρούλια Σοφία

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ. ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Κωτσελένη Σοφία Μητρούλια Σοφία ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Κωτσελένη Σοφία Μητρούλια Σοφία Σκοπός του Ομίλου Ρητορικής είναι : α) η καλλιέργεια του «καλώς λέγειν», δηλαδή του λόγου, και μάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Διαγωνισμός Διαλογικών Συζητήσεων στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές Β και Γ Λυκείου

Θέμα: Διαγωνισμός Διαλογικών Συζητήσεων στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές Β και Γ Λυκείου ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.10/5 Αρ. Τηλ.: 22800895/22806319/22800903 Αρ. Φαξ: 22800862 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: 112

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: 112 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΔΙΑΛΤΚΕΙΑΚΟΙ ΡΗΣΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕ ΕΙΑΓΩΓΗ

Ζ ΔΙΑΛΤΚΕΙΑΚΟΙ ΡΗΣΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕ ΕΙΑΓΩΓΗ 1 1 ο ΓΕΛ ΣΡΙΚΑΛΩΝ Ζ ΔΙΑΛΤΚΕΙΑΚΟΙ ΡΗΣΟΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕ ΕΙΑΓΩΓΗ Βασικός στόχος των Ρητορικών Αγώνων είναι να εξοικειώσουν τους μαθητές στη χρήση του προφορικού λόγου, να συμβάλλουν στην καλλιέργεια των διανοητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ) ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ) ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αντιλογία συχνά συγχέεται με την ανούσια ανταλλαγή λεκτικών διαξιφισμών, με την εριστικότητα και την αυθάδεια. Ωστόσο, η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ 1η ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΩΤΑ ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΘΩΜΑΣ Μ. ΤΣΟΥΛΙΑΣ 1 Σειρά: ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Τίτλος: ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Συγγραφείς: ΓΙΩΤΑ ΣΚΙΑΘΙΤΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομες συμβουλές για τα ρητορικά αγωνίσματα Βάλια Λουτριανάκη φιλόλογος εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Ρητορικής, DEA, υπ. Δρ Ρητορικής στην Εκπαίδευση

Σύντομες συμβουλές για τα ρητορικά αγωνίσματα Βάλια Λουτριανάκη φιλόλογος εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Ρητορικής, DEA, υπ. Δρ Ρητορικής στην Εκπαίδευση Σύντομες συμβουλές για τα ρητορικά αγωνίσματα Βάλια Λουτριανάκη φιλόλογος εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια Ρητορικής, DEA, υπ. Δρ Ρητορικής στην Εκπαίδευση Οι Διττοί Λόγοι σε 10 λεπτά! Σε έναν Αγώνα Διττών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 1 ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ. 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ (για την εκπροσώπηση του σχολείου στους Αγώνες) Α Β Γ Λυκείου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ (για την εκπροσώπηση του σχολείου στους Αγώνες) Α Β Γ Λυκείου ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ: Δρ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕ02 - ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ (για την εκπροσώπηση του σχολείου στους Αγώνες) ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Αθήνα, 12/01/2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2017 έως 31-12-2017 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Το 2 ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 2 ο Γυμνάσιο Πυλαίας και με τη συμβουλευτική συνεργασία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει τον 3 ο Διαγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος, με δημιουργικότητα κι επιτυχία στο εκπαιδευτικό μας έργο!

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας και εύχομαι καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος, με δημιουργικότητα κι επιτυχία στο εκπαιδευτικό μας έργο! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2019 έως 31-12-2019 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες σωματείων μελών της,

Διαβάστε περισσότερα

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!»

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» ΚΟΛΕΓΙΟ «ΔΕΛΑΣΑΛ» Τ. Θ. 06 Τ.Κ. 57010, Πεύκα Θεσσαλονίκης Γυμνάσιο Λύκειο Τηλ. 2310 673252, 673191 Fax 2310 673348 mail@lyk-delas.thess.sch.gr mail@gym-delas.thess.sch.gr www.gymlyk.delasalle.gr 4 ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ»: ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ»: ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Μπρούφα 12, 546 41 Θεσσαλονίκη Τηλ.& φαξ: 2310 888035 Ηλεκτρονική διεύθυνση: filologos1962@yahoo.gr Ιστοσελίδα: www.philologos.gr «Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί/ Αγαπητές Συνάδελφοι,

Αγαπητοί/ Αγαπητές Συνάδελφοι, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: 220

Ηράκλειο, Αρ. Πρωτ.: 220 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018

Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018 Αθήνα,10.04.2018 Αριθμ. πρωτ.: Α 81/10.04.2018 Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2018, το οποίο αποτελεί Περιφερειακό Κύπελλο του 36ου

Διαβάστε περισσότερα

2) Εξεταστικά Κέντρα:

2) Εξεταστικά Κέντρα: Εγκύκλιος της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών για την Συνεργασία με τους Αρμόδιους Φορείς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τον Πανελλαδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Έβδομος Ετήσιος Μαθητικός Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία»

ΘΕΜΑ: «Έβδομος Ετήσιος Μαθητικός Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.24.01.3 Αρ. Τηλ.:22809541/22800903 Αρ. Φαξ:22800862 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 10 Δεκεμβρίου 2007 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2016 ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΛΙΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2016 ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΛΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2016 ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΛΙΟΥ Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 13 ου Δημοτικού Σχολείου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON Προκριματική Φάση θα διεξάγουν τρεις σύλλογοι, η Ελληνική Ομοσπονδία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON Προκριματική Φάση θα διεξάγουν τρεις σύλλογοι, η Ελληνική Ομοσπονδία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON 2018-19 (12 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 3 ο Πρωτάθλημα υπό τη Διοικούσα Επιτροπή) ΓΕΝΙΚΑ 1. Προκηρύσσεται, από τη Διοικούσα Επιτροπή για τη Δημιουργία Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

1ος γύρος: Κυριακή 31/03/2019 ώρα 11:00 φάση των 64 2ος γύρος: Κυριακή 07/04/2019 ώρα 11:00 φάση των 32

1ος γύρος: Κυριακή 31/03/2019 ώρα 11:00 φάση των 64 2ος γύρος: Κυριακή 07/04/2019 ώρα 11:00 φάση των 32 Αθήνα, 13.03.2019 Αριθμ. πρωτ.: Α 102/14.03.2019 ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2019 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2019, το οποίο αποτελεί Περιφερειακό Κύπελλο του 37ου

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ένας από τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ».

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ξενοδοχείο «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ». ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΣΘΧ: 26/12.11.2015 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Site: http://theschess.wordpress.com e-mail: saeakeam@hotmail.com Β. ΌΛΓΑΣ 285-546 55 ΤΗΛ : 2310-419 269, ΦΑΞ: 2310-417

Διαβάστε περισσότερα

«ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «Α» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ»

«ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «Α» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «Α» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» Στο εγκεκριμένο Πλαίσιο Αρχών, Στόχων και Δράσεων της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη χρονική περίοδο 2010-2013, της 3

Διαβάστε περισσότερα

2016 Mediterranean Yacht Show Chefs Competition

2016 Mediterranean Yacht Show Chefs Competition 2016 Mediterranean Yacht Show Chefs Competition Στο πλαίσιο του Mediterranean Yacht Show διοργανώνεται ο καθιερωμένος διαγωνισμός Chefs Competition με τη συμμετοχή των Chefs των σκαφών που λαμβάνουν μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Προς όλα τα Σωματεία μέλη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/2017 51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. 31/17/ΕΑ/λζ Προκηρύσσεται το 51

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» Πεύκα, 31-10-2014 Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα» Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» Το Δημοτικό Σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προκηρύσσει Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Ε και της ΣΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Διαγωνισμός Μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ http:///pythagoras/index.html ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» α) Γενικές πληροφορίες Εξεταστικά κέντρα θα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων (Δ.Ε.Σ.) ξεκίνησε ως ιδέα με το γεγονός της διακοπής των μεταφορών το Δεκέμβριο του 2011. Αρχικά ως προσπάθεια να ενώσουν τα σχολεία τις φωνές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016 2017 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Θα πραγματοποιηθούν 4-6 περιφερειακοί ατομικοί γύροι στις περιφέρειες με αδειοδοτημένες αίθουσες, που θα αποδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων τύπου Baker για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 2013-2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 2013-2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 2013-2014 ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΤΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΕΤΕΚ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

14ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 13ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2015)

14ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 13ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2015) ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΣΘΧ: 26/10.11.2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Site: http://theschess.wordpress.com e-mail: saeakeam@hotmail.com Β. ΌΛΓΑΣ 285-546 55 ΤΗΛ : 2310-419 269, ΦΑΞ: 2310-417

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2017 2018 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σε όλους τους Ομίλους, θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε (5) περιφερειακοί ατομικοί

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Γενικοί Κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Γενικοί Κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) 2018 2019 1. Στόχοι Οι γενικοί στόχοι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμοί διεξαγωγής Πρωταθλήματος Αεροράλλυ. Ένωση Αεροπορίας Ιανουάριος 2004 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑEΡΟΠΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2010 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2010 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Άρθρο 1: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

16 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015

16 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2015 Αρ. Πρωτ: 132 Περιστέρι, 02 Φεβρουαρίου 2015 Προς: - Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Κολυμβητικά Σωματεία (μέλη της Κ.Ο.Ε.) - Ο.Π.Α.Α.Π. - Περιφερειακή Επιτροπή Αττικής - Σύνδεσμο Κριτών Χρονομετρών Κοινοποίηση:-

Διαβάστε περισσότερα

INTERSPORT TENNIS OPEN Ο.Α.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οκτωβρίου 2016

INTERSPORT TENNIS OPEN Ο.Α.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Οκτωβρίου 2016 INTERSPORT TENNIS OPEN Ο.Α.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 23 Οκτωβρίου 2016 Ημερομηνίες αγώνων Μονά Έναρξη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου Λήξη Κυριακή 23 Οκτωβρίου (ημερ. παράτασης: Δευτέρα 24 Οκτωβρίου) Διπλά Έναρξη Πέμπτη 13

Διαβάστε περισσότερα

ΙΓ' ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Πρώτη Σερρών, Μαϊου 2018 ΣΤΙΒΟΣ. Προκήρυξη Αθλήματος Στίβου

ΙΓ' ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Πρώτη Σερρών, Μαϊου 2018 ΣΤΙΒΟΣ. Προκήρυξη Αθλήματος Στίβου ΣΤΙΒΟΣ Α. Αγωνίσματα Δρόμος 80 μ. Αγοριών Κωδ. 104. Δρόμος 350 μ. Αγοριών Κωδ. 105. Δρόμος 1000 μ. Αγοριών Κωδ. 106. Μαραθώνιος Δρόμος Αγοριών Κωδ. 107. Βάδην Αγοριών Κωδ. 108. Άλμα εις Μήκος Αγοριών Κωδ.

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.E. ΤΜΗΜΑ Γ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνίας» ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ «Εργαστήρι Δημιουργικού Λόγου και

Επικοινωνίας» ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ «Εργαστήρι Δημιουργικού Λόγου και ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ «Εργαστήρι Δημιουργικού Λόγου και Επικοινωνίας» ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Γενικοί κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Γενικοί κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) 2017 2018 1. Στόχοι Οι γενικοί στόχοι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Γ ΦΑΣΗΣ (FINAL FOUR) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Γ ΦΑΣΗΣ (FINAL FOUR) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Βέροια 13-03 - 2016

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ε.Ο.Υ.Δ.Α. ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΝΟΙΑΣ 2015 O παρών κανονισμός ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες, που διοργανώνονται με την έγκριση της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Α. Εισαγωγή Οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής, προκειμένου να αποκτήσουν το πτυχίο τους, εκπονούν υποχρεωτικά πτυχιακή εργασία, υπό

Διαβάστε περισσότερα

2) Εξεταστικά Κέντρα:

2) Εξεταστικά Κέντρα: Εγκύκλιος της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών για την Συνεργασία με τους Αρμόδιους Φορείς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τον Πανελλαδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων 2άδων τύπου «9 no-tap»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Αθήνα, 23.09.2018 Αριθμ. πρωτ.: Α 89/23.09.2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ κάτω των 16 ετών Αττικής 2018. 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Μονά. Κατηγορία γυναικών 1 14 έως και 29 (από 2000 έως και 1985) Κατηγορία γυναικών 2 30 και άνω (από 1984)

Κατηγορίες Μονά. Κατηγορία γυναικών 1 14 έως και 29 (από 2000 έως και 1985) Κατηγορία γυναικών 2 30 και άνω (από 1984) Ημερομηνίες αγώνων Μονά Έναρξη Σάββατο 26 Απριλίου Λήξη Κυριακή 11 Μαΐου (ημερ. παράτασης: Δευτέρα 12 Μαΐου) Διπλά Έναρξη Σάββατο 26 Απριλίου Λήξη Σάββατο 10 Μαΐου (ημερ. παράτασης: Κυριακή 11 Μαΐου) Λόγω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩN ΑΡΡΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩN ΑΡΡΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΕΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΟΕΣΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩN ΑΡΡΕΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα - Η διαδικασία του αγώνα - Βαθμολόγηση και κατάταξη - Έξτρα δοκιμασία - Board βαθμολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «FILOTHEI TENNIS ΟΡΕΝ 2011» 9 25Σεπτεµβρίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «FILOTHEI TENNIS ΟΡΕΝ 2011» 9 25Σεπτεµβρίου 2011 Χώρος και οργάνωση ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «FILOTHEI TENNIS ΟΡΕΝ 2011» 9 25Σεπτεµβρίου 2011 Έδρα Αττικός Όµιλος Αντισφαίρισης Φιλοθέης, Π. Καλλιγά & Δάφνης, Φιλοθέη Τηλέφωνα 210 6812557, 210 6821726, 210 6890070 (τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΟΕΣΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΕΟΕΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ. Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ 2016-2017 Κανονισμός Λειτουργίας Εργαστηρίου Κορμού ΙΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ 17ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2019 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Φάρσαλα, 30/01/2019 Καναδά 9 Φάρσαλα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Διοργάνωσης Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) ELSA GREECE 2015

Κανονισμός Διοργάνωσης Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) ELSA GREECE 2015 Κανονισμός Διοργάνωσης Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) ELSA GREECE 2015 Πίνακας Περιεχομένων Ι. Γενικοί Κανόνες... 3 ΙΙ. Οργανωτικές Προβλέψεις... 4 ΙΙΙ. Δομή της Διοργάνωσης.... 6 IV. Δικόγραφα...

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα - Η διαδικασία του αγώνα - Βαθμολόγηση και κατάταξη - Έξτρα δοκιμασία - Board βαθμολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016/17 (Περιγραφή και βασικοί κανονισμοί) - Οι χώροι διεξαγωγής θα ανακοινωθούν αργότερα. Ημερομηνία: 21/11/2016 1) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ MTC OPEN 2017 Το Maroussi Tennis Club σε συνεργασία με τον ΣΒΑΕ, προκηρύσσει το πρώτο βαθμολογούμενο τουρνουά Βετεράνων Ανδρών-Γυναικών, από 26 Αυγούστου έως

Διαβάστε περισσότερα

«ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «Α» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ»

«ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «Α» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «Α» ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» Στο εγκεκριμένο Πλαίσιο Αρχών, Στόχων και Δράσεων της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τη χρονική περίοδο 2010-2013, της 3

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 2 ΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ ELSA GREECE 2016 15-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Συγγραφή: Αναστασία Κονταξή, Πηνελόπη Μπρίφα Επιμέλεια: Σοφία Παπασπυροπούλου Περιεχόμενα I.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 Αθήνα, 21.09.2017 Αριθμ. πρωτ.: Α 36 / 21.09.2017 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017 Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων Αττικής 2017, το οποίο αποτελεί και προκριματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΛΙΟΥΓΚΕΙΑ 2013»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΛΙΟΥΓΚΕΙΑ 2013» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ «ΛΙΟΥΓΚΕΙΑ 2013» ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ έχει την τιμή και χαρά να σας προσκαλέσει στους αγώνες «ΛΙΟΥΓΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Διεξαγωγής 4 ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης ELSA Greece. Ακαδημαϊκό Έτος 2017/2018

Όροι Διεξαγωγής 4 ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης ELSA Greece. Ακαδημαϊκό Έτος 2017/2018 Όροι Διεξαγωγής 4 ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης ELSA Greece Ακαδημαϊκό Έτος 2017/2018 Ομάδες O 4ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης της ELSA Greece, θα προσομοιώσει τον Απρίλιο του 2018, δύο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ & PLAY OFFS ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ & PLAY OFFS ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ & PLAY OFFS ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ Ο Πανελλήνιος Ομιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ / ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ Τ.Θ. 23931, 1687 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τηλ: +357 22 449864, Φαξ:+357 22 449865 Ηλεκτρονική. Διεύθυνση: cusf@cytanet.com.cy Ιστοσελίδα: www.cusf.org.cy ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ /

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II Θεσσαλονίκη 17 Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ RALLY ΑΙΓΑΙΟΥ II 2016-2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή του Εσωτερικού Προκριματικού για το Rally Αιγαίου II 2016-2017, με ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

TEXNIKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

TEXNIKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ TEXNIKΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Κανονισμοί Εθνικού Πρωταθλήματος Κριτήρια επιλογών Εθνικών Ομάδων 2014-15 Κανονισμοί Οργάνωσης Εθνικού Πρωταθλήματος Α. Είδος αγώνων-αγωνίσματα 1.Αγώνας Σκι

Διαβάστε περισσότερα

FILOTHEI TENNIS OPEN Σεπτεμβρίου 2018

FILOTHEI TENNIS OPEN Σεπτεμβρίου 2018 FILOTHEI TENNIS OPEN 2018 14 30 Σεπτεμβρίου 2018 Ημερομηνίες αγώνων Μονά Έναρξη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου Λήξη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου (ημερ. παράτασης: Δευτέρα 1 Οκτωβρίου) Διπλά Έναρξη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις

Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις Σύμφωνα και με την παρ.3 του άρθρου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 4 ης Δεκεμβρίου 2012 (ΦΕΚ 237 Α/5.12.2012) «Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

20 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2019

20 ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2019 Περιστέρι, 30 Ιανουαρίου 2019 Προς: -Κ.Ο.Ε. - Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Κολυμβητικά Σωματεία (μέλη της Κ.Ο.Ε.) - Ο.Π.Α.Α.Π. - Περιφερειακή Επιτροπή Αττικής - Σύνδεσμο Κριτών Χρονομετρών Κοινοποίηση: - Δήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2019» ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

«ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2019» ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2019» ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η Περιφερειακή επιτροπή κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε.Κ.Ο.ΑΝ.ΜΑ.Θ) σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας τη Δημωφέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ Διοργάνωση ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Κ.Ο.ΜΠΟ. 2016 Ημερομηνία Προκριματική Φάση: 6/10/16, Τελική Φάση 8 & 9/10/16 Ωρα έναρξης Προκρ.Φ.

Διαβάστε περισσότερα

2 nd Greek Padel Academy League

2 nd Greek Padel Academy League 2 nd Greek Padel Academy League Φεβρουάριος 2017 Η Greek Padel Academy προκηρύσσει το 2 nd Greek Padel Academy League, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Φεβρουαρίου 2017 έως τις 7 Μαΐου 2017. Οι δηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ) Αξιολογημένα Ατομικά Πρωταθλήματα:... 1

1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΝΟΥΑ) Αξιολογημένα Ατομικά Πρωταθλήματα:... 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑ 1. ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες της προηγούμενης χρονιάς και 4 ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ «2019» ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθμ.πρωτ..5149/Ε Αθήνα 25/10/2018 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ «2019» ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθμ.πρωτ..4681/Ε ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα