λικέρ / σιρόπι / αρωματισμένη ζάχαρη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "λικέρ / σιρόπι / αρωματισμένη ζάχαρη"

Transcript

1 λικέρ / σιρόπι / αρωματισμένη ζάχαρη

2 / για εμάς Το ποτοποιείο βρίσκεται στις Γούρνες Πεδιάδος Ηρακλείου. Από το 2009 παράγει φυσικά λικέρ και από το 2013 φυσικά σιρόπια και αρωματισμένη ζάχαρη, χωρίς αρώματα, πρόσθετα και συντηρητικά. Αυτά τα φυσικά και αγνά προϊόντα, απευθύνονται στους σεφ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, στους μπαρτέντερ για την παρασκευή των κοκτέιλ, στους πελάτες των καταστημάτων ντελικατέσεν και υγιεινής διατροφής. / για τα λικέρ μας Τα λικέρ περιέχουν φρούτα, λουλούδια και βότανα με φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες εδώ και χιλιάδες χρόνια έδωσαν και δίνουν ανακούφιση και θεραπεία. Οι αρωματικές και χρωστικές ουσίες των φυτών είναι επιπροσθέτως οι προμηθευτές της γεύσης, του αρώματος και του χρώματος του λικέρ. Ένα καλό λικέρ ζει από την αρμονία του. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, σε ζάχαρη και η φρουτένια νότα, όλα αυτά πρέπει να βρίσκονται σε μια ισορροπημένη σχέση. Δεν είναι μόνο οι πρώτες ύλες που αποφέρουν εξεζητημένα λικέρ, συχνά είναι ο συνδυασμός διαφόρων συστατικών, που επιφέρουν μια εξαιρετική γεύση. Τα βότανα και τα φρούτα συλλέγονται ένα-ένα από τα βουνά των Αστερουσίων και από βιοκαλλιέργειες, γιατί την ποιότητα ενός προϊόντος την κρίνουμε από τις πρώτες ύλες και από την διαδικασία παραγωγής. Οι πρώτες ύλες καθαρίζονται, πλένονται και στη συνέχεια τοποθετούνται μαζί με τσικουδιά σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Τα φρούτα παραμένουν στην τσικουδιά για αρκετές εβδομάδες, η αλκοόλη παίρνει τις ουσίες, το χρώμα και το άρωμα της πρώτης ύλης. Ακολουθεί η προσθήκη του σιροπιού για να γίνει η σύνθεση του λικέρ. Με την ποσότητα της ζάχαρης είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί, παρόλο που η ζάχαρη είναι ένας από τους κυριότερους προμηθευτές ενέργειας, σκεπάζει τα πλούσια αρώματα των καρπών. Το λικέρ παραμένει για πολλούς μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις. Αφού φιλτραριστεί, το λικέρ, εμφιαλώνεται.

3 / για το σιρόπι μας Το σιρόπι χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα, στην ιατρική, σαν βάση μεταφοράς διαφόρων ωφέλιμων ουσιών των φρούτων και των βοτάνων. Το φυσικό σιρόπι είναι δηλαδή συμπυκνωμένες ουσίες και αρώματα σε γλυκιά βάση. Μέχρι και τη δεκαετία του εβδομήντα, τα σιρόπια χρησιμοποιούνταν στην δυτική Ευρώπη, αραιωμένα με νερό ως αναψυκτικό ή χωρίς αραίωση ως φάρμακο. Μετά ξεχάστηκαν για αρκετά χρόνια. Ώσπου ξεκίνησε η στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τρόφιμα, που δεν έθεταν σε ρίσκο την υγεία τους. Σήμερα, μία κοινωνική τάση είναι η ανάγκη για φυσικά, τοπικά, αυθεντικά και χειροποίητα ποτά. Η ανησυχία της κοινής γνώμης για το τι καταλήγει στο πιάτο και στο ποτήρι της, καθιστά την επιλογή φυσικών ποτών πρώτης προτεραιότητας και όχι πολυτέλεια. Το ποιο ποτό ή αναψυκτικό θα πιει κανείς, δεν είναι μόνο θέμα δίψας, αλλά είναι και μια έκφραση τρόπου ζωής. Είναι επίσης κοινά αποδεκτό το γεγονός, ότι η οικονομική κρίση έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών προς τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία πολλές φορές είναι πιο ποιοτικά και φθηνότερα, από αυτά που εισάγουμε. Τα φυσικά σιρόπια και η αρωματισμένη ζάχαρη, παρασκευάζονται με φυσικό και παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο. Είναι ένας συνδυασμός, από παλιές παραδοσιακές συνταγές και συνταγές άλλων πολιτισμών με προσωπική δημιουργικότητα. Η προσεχτική διαλογή φρέσκων, τοπικών λουλουδιών και βοτάνων, άριστες πρώτες ύλες και χειροποίητη παραγωγή, εγγυώνται κορυφαία ποιότητα και μια ιδιαίτερη εμπειρία γεύσης. Η επεξεργασία των λουλουδιών και βοτάνων γίνεται εξαιρετικά ήπια, χωρίς χρωστικές, χημικές και συντηρητικές ουσίες. Τα φρέσκα άνθη και βότανα δίνουν το υπέροχο άρωμα. Στην συντήρηση του σιροπιού χρησιμοποιείται η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φυσική θερμική μέθοδο. Τα πλεονεκτήματα του σιροπιού ως αναψυκτικό Οι καταναλωτές δημιουργούν τα αναψυκτικά μόνοι τους, μπορούν να επιλέξουν πόσο γλυκό ή ελαφρύ θέλουν το αναψυκτικό τους. Έχει το όφελος της εξοικονόμησης κόστους (σε σύγκριση με συσκευασμένα αναψυκτικά) και της ευκολίας, διότι δεν χρειάζεται να μεταφερθούν πολλά μπουκάλια από το κατάστημα. Έτσι είναι φιλικό στο περιβάλλον (λιγότερα μπουκάλια και λίγες μεταφορές).

4 / λικέρ / γεύσεις Κάθε γεύση διατίθεται σε 500ml, 200ml και 100ml ρόδι-τσίλι φασκόμηλο πορτοκάλι ελιά Το λικέρ ρόδι- τσίλι είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός λεπτής πικάντικης γεύσης και φρούτου. Το ρόδι καταπολεμά την υπέρταση, είναι αφροδισιακό και αντικαρκινικό. Το τσίλι είναι αντικαταθλιπτικό και διεγερτικό για ολόκληρο το σώμα. Το λικέρ φασκόμηλο, είναι ένας ισορροπημένος συνδυασμός θεραπευτικών βοτάνων, που για πολλά χρόνια θεωρούνταν, αμιγώς, φάρμακο. Πίνεται ως χωνευτικό, μετά το φαγητό ή σε ζεστό τσάι. Στη μαγειρική, χρησιμοποιείται σε σάλτσες που συνοδεύουν το χοιρινό. Το λικέρ πορτοκάλι είναι ένας εξισορροπημένος συνδυασμός των ήπιων όπως και των έντονων αρωμάτων του πορτοκαλιού, νεραντζιού, λεμονιού, μανταρινιού και γκρέιπφρουτ. Το νεράντζι και το πορτοκάλι ηρεμούν το στομάχι και καταπολεμούν την ανορεξία. Το λικέρ ελιά περιέχει καρπούς ελιάς, φύλλα ελιάς, βότανα και άνθη και αυτά τα συστατικά είναι που καθορίζουν την γεύση και τον Κρητικό χαρακτήρα του. Έχει την τυπική αλλά ελαφρά πικρή γεύση ενός χωνευτικού bitter. εσπεριδοειδή-τσίλι αρμπαρόριζα μύρτο μέλι Το λικέρ εσπεριδοειδή- τσίλι είναι, χάρη στα άφθονα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα εσπεριδοειδή, εξαιρετικά αρωματικό. Περιέχει μελισσόχορτο που θεωρείται χαλαρωτικό και αντικαταθλιπτικό, ενώ το τσίλι είναι αντικαταθλιπτικό και διεγερτικό για ολόκληρο το σώμα. Το λικέρ αρμπαρόριζα έχει την ιδιαίτερη γεύση της αρμπαρόριζας. Ωστόσο, λουίζα, μελισσόχορτο και τριαντάφυλλο συμπληρώνουν τη γεύση. Η λουίζα, το μελισσόχορτο και το τριαντάφυλλο έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες και ευεργετική δράση στα νεύρα και το άγχος. Το λικέρ Μύρτο είναι ένα βελούδινο λικέρ με έντονο άρωμα, με δυναμωτικές και χωνευτικές ιδιότητες. Το μύρτο είναι ένα άγριο φυτό της Μεσογείου. Στην αρχαιότητα παρασκεύαζαν με μύρτα ένα αρωματικό κρασί, καθώς και αρωματικό λάδι. Το λικέρ αυτό μοσχοβολά και έχει έντονα τη γεύση μελιού. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται άνθη, μέλι άριστης ποιότητας, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την μελιστάλαχτη υφή του. Το χρυσαφί του χρώμα και το μέλι στην ετικέτα, καταδεικνύουν το άριστης ποιότητας μέλι, που είναι η βάση σε αυτό το λικέρ.

5 / σιρόπι / γεύσεις Κάθε γεύση διατίθεται σε δυο μεγέθη: 500ml και 250ml αρμπαρόριζα μέντα- λουίζα πεντάνευρο βασιλικός Το σιρόπι Αρμπαρόριζα, φέρνει έναν δροσιστικό αέρα κήπου στο ποτήρι. Η αρμπαρόριζα, έχει σωματική και πνευματική επίδραση, τονώνει την πνευματική λειτουργία και το νευρικό σύστημα, είναι αντιβακτηριακή, καταπραϋντική, ανακουφίζει από τις ημικρανίες και μειώνει την χοληστερόλη. Χαρακτηριστικό για την φρέσκια μέντα, είναι η έντονη αρωματική νότα. Με την φρέσκια γεύση της μενθόλης το σιρόπι αυτό είναι ένα πραγματικό ξεδιψαστικό και δροσίζει την αναπνοή με φυσικό τρόπο Εδώ η μέντα συνδυάζεται με το διακριτικό άρωμα λεμονιού της λουίζας. Το πεντάνευρο το λογχοειδές, είναι ένα απ αυτά τα άγρια χόρτα, που όλοι γνωρίζουν, αλλά ελάχιστοι ξέρουν την ονομασία του. Το ότι ανήκει στα πιο χρησιμοποιημένα θεραπευτικά βότανα, οφείλεται στην δραστική του αντιβιοτική δράση, είναι ιδανικό για τον επίμονο βήχα και μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό. Σιρόπι με ήπιο άρωμα βασιλικού και λεμόνι. Ή βάση για ένα καλοκαιρινό απεριτίφ. Ταιριάζει στο ντρέσινγκ σαλάτας, στις μαρινάδες, συνδυάζεται με κατσικίσιο τυρί και στις σάλτσες με ντομάτα. Ο βασιλικός τονώνει τον οργανισμό και είναι εξαιρετικά χωνευτικός, βοηθά σε προβλήματα μνήμης και στην κατάθλιψη, καταπολεμά το άγχος. ιβίσκος Τα γοητευτικά, εξωτικά άνθη του ιβίσκου αιχμαλωτίζουν με το έντονο χρώμα και το φρουτώδες άρωμα. Η γεύση του ιβίσκου συνδυάζεται εδώ με δεντρολίβανο. Πίνεται στο ζεστό τσάι τον χειμώνα. Ως επιδόρπιο, συνδυάζεται χρωματικά και γευστικά, με παγωτό κρέμα. λεβάντα Το σιρόπι λεβάντα έχει ένα εκπληκτικό λουλουδένιο άρωμα, που θυμίζει άνοιξη και καλοκαίρι. Η λεβάντα βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας, ηρεμεί, χαλαρώνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη μαγειρική στο κρέας, στο ψάρι και στις σάλτσες. Στη ζαχαροπλαστική, αρωματίζει την σαντιγί, το παγωτό και το κέικ. μύρτο Γεύση ασυνήθιστη και αρωματική. Έχει βαθύ μοβ χρώμα και προσθέτει γεύση του δάσους σε σαλάτες, σάλτσες και ψητά λαχανικά. Χρησιμοποιείται για το υπέροχο χρώμα του σε γλυκά και σε παγωτά. Εξαιρετικό για μαρινάδες κρέατος. Δοκιμάστε το ως αναψυκτικό ή ως φάρμακο σε ζεστό τσάι. Τα μύρτα ανακουφίζουν από στομαχικά προβλήματα.

6 / ζάχαρη αρωματισμένη / γεύσεις Κάθε γεύση διατίθεται σε δοκιμαστικό σωλήνα, 45gr και σε βάζο, 70gr σοκολάτα-τσίλι Άρωμα κρεμώδες σοκολατένιο και διακριτικά καυτερό. Χρησιμοποιείται, για να εμπλουτίσει την καυτή σοκολάτα, τον καπουτσίνο, το μιλκσέικ. Τα σοκολατένια γλυκά και τα επιδόρπια φρούτων, αποκτούν μια ελαφριά καυστικότητα με την χρήση της. εσπεριδοειδή Η ζάχαρη εσπεριδοειδών εξ αιτίας του ερεθιστικού αρώματός της, χρησιμοποιείται πολύπλευρα. Στο χείλος του ποτηριού ενισχύει τη γεύση των κοκτέιλ, σε επιδόρπια, φρουτοσαλάτες, κρέμες, γιαούρτι και σαντιγί. Ακόμα και στην μαγειρική μπορεί να μπει σε σάλτσες, στο κοτόπουλο και στο κρέας. μύρτο Εμπλουτισμένη με φρέσκα, άγρια μύρτα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για το υπέροχο μοβ χρώμα στο χείλος του ποτηριού των κοκτέιλ. Για ένα φρουτένιο και γλυκό σνακ, πασπαλίστε καθαρισμένα κομμάτια φρούτων, με ζάχαρη μύρτου. μέντα Μια χρονοβόρα χειρονακτική διαδικασία, είναι το μυστικό που κάνει αυτή τη ζάχαρη να έχει τόσο έντονο, φυσικό άρωμα μέντας. Χρησιμοποιείται στο τσάι, σε κοκτέιλ και στην δημιουργική ευρωπαϊκή, αλλά και στην ανατολίτικη κουζίνα. Δεν είναι μόνο μια ευχάριστη εμπειρία για τον ουρανίσκο, αλλά και για το μάτι, στο χείλος του ποτηριού. τριαντάφυλλο Αποκλειστικά ευωδιαστά τριαντάφυλλα δίνουν στη ζάχαρη ένα έντονο άρωμα, η ζάχαρη αυτή γίνεται πραγματικό κέντρο προσοχής. Χρήση: στην σαντιγί, πάνω από παγωτά και κρέπες, σε κοκτέιλ ή επιδόρπια, σε γιαούρτι και σε φρέσκο τυρί

7 / χρήση λικέρ - Τα λικέρ, συνοδεύουν επιδόρπια, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος - Σερβίρονται ως χωνευτικό, συνδυάζονται με τον καφέ ή με μια ζεστή σοκολάτα - Λόγω του ότι τα λικέρ δεν είναι πολύ γλυκά, πίνονται ως ορεκτικά, μαζί με παγωμένη σαμπάνια, προσέκο ή λευκό κρασί και σε συνδυασμό με χυμούς ή αναψυκτικά στην αρχή του γεύματος. Επίσης, στη σύνθεση πολλών κοκτέιλ - Χρησιμοποιούνται σε φρουτοσαλάτες, στη ζαχαροπλαστική μπορούν να γίνουν βάση για παγωτό ή να ποτίσουν το παντεσπάνι της τούρτας - Στη μαγειρική σε σάλτσες, μαρινάδες και για το «σβήσιμο» του κρέατος σιρόπι (με αραίωση 1:5 ως 1:8) - Ως αναψυκτικό, με φυσικό ή ανθρακούχο νερό, είναι χωρίς συντηρητικά, κι έτσι κατάλληλο και για παιδιά - Τον χειμώνα με καυτό νερό ή στο τσάι - Με σαμπάνια ή λευκό κρασί και κοκτέιλ σιρόπι (χωρίς αραίωση) - Ως φάρμακο - Στη γλυκόξινη κουζίνα: γλασάρισμα ψητών, λαχανικών - Για χρώμα και άρωμα στην σαντιγί και στο γιαούρτι - Σε επιδόρπια, φρουτοσαλάτες, παγωτά αρωματισμένη ζάχαρη - Γλυκάνετε τσάι, σοκολάτα, γιαούρτι και σαντιγί με μια ιδιαίτερη νότα στην σαλάτα - Γαρνίρετε φρουτοσαλάτες επιδόρπια - Καλύψτε το χείλος του ποτηριού στο κοκτέιλ

8 / συνταγές Cocktail Herbal Julep 10ml σιρόπι Μέντα-Λουϊζα Dinapoja 10ml λικέρ Πορτοκάλι Dinapoja 1 bar spoon μαρμελάδα πορτοκάλι 50ml London dry gin 5-6 φύλλα δυόσμου Γαρνιτούρα: δυόσμος, αποξηραμένη φέτα σανγκουίνι, ζάχαρη άχνη Δενδράκης Γιώργος (The Art Of Cocktail) Μπύρα με σιρόπι 1 σφηνάκι σιρόπι Dinapoja 1 μπύρα παγωμένη Βάζουμε σε ένα ποτήρι πρώτα το σιρόπι, προσθέτουμε τη μισή μπύρα, για να έχουμε πλούσιο αφρό, στη συνέχεια προσθέτουμε αργά την υπόλοιπη μπύρα και σερβίρουμε. Κοκτέιλ με λικέρ και με σαμπάνια 1 φέτα λεμόνι 2-4 cl λικέρ Dinapoja 2 φύλλα μέντα ή βασιλικό 150 ml σαμπάνια, προσέκο ή λευκό κρασί παγάκια Συμπληρώνουμε με λίγη σόδα. Dressing από σιρόπι για σαλάτα μαρουλιού Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά: 50 ml σιρόπι ιβίσκου Dinapoja 40 ml ελαιόλαδο 50 ml ξύδι 10 γραμμάρια αλάτι πιπέρι σχοινόπρασο προσθέτουμε το μείγμα στη σαλάτα και σερβίρουμε. Ξερά σύκα σε σιρόπι Αρμπαρόριζας Σε ένα βάζο τοποθετείτε εναλλάξ μια στρώση σύκα που τα έχετε αφήσει στον ήλιο για 3 ημέρες και μια στρώση σουσαμιού και χοντροκομμένων ασπρισμένων αμυγδάλων. Πριν από κάθε στρώση ρίχνετε σιρόπι αρμπαρόριζας Dinapoja. Ο σκοπός είναι να καλυφθούν όλα τα υλικά με το σιρόπι. Ταιριάζει ωραιότατα με τυρί, γιαούρτι, παγωτό βανίλια και ρυζόγαλο. Μαριάνα Καβρουλάκη (History of greek food) Ποτό Λάσι Σιρόπι Dinapoja γιαούρτι ανθρακούχο νερό Ανακατέψτε το σιρόπι μας με γιαούρτι, προσθέστε ανθρακούχο νερό και παγάκια.

9 / επικοινωνία Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση και τη σελίδα μας στο facebook Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Τ.Θ. 1424, Τ.Κ Γούρνες Πεδιάδος, Ηράκλειο Κρήτης Τηλέφωνο

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών «Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών Ανακατεύοντας υλικά φτιάχνουμε λικέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Stilvi Lager Μπύρα με λαμπερό χρυσό διαφανές χρωμα, δροσιστική με μεταξένια υφή και αρωματισμένη με τις καλύτερες ποικιλίες λυκίσκου του κόσμου που τις προσδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ Η εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ιδρύθηκε το 1926 και δραστηριοποιείται εδώ και τρείς γενεές στην παραγωγή και διάθεση Γλυκών Κουταλιού, Λουκουμιών, Μαρμελάδων, Βανίλιας-Μαστίχας και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ. Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων

Τα κρασιά μας DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.  Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων Τα κρασιά μας Κεφαλονιά π. Ιονίων Νήσων DIVINO WINES & VINEGAR ΠΕΣΣΑΔΑ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Οίνοι Λευκοί ROBOLA DE CEPHALONIE ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Παράγεται από την μοναδική ποικιλία ρομπόλας Κεφαλονιάς και από επιλεγμένους

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Σημ.: Προσθέσθε άνηθο στο φαγητό σας αφού τελειώσει το μαγείρεμα γιατί ο βρασμός το καταστρέφει

Σημ.: Προσθέσθε άνηθο στο φαγητό σας αφού τελειώσει το μαγείρεμα γιατί ο βρασμός το καταστρέφει There are no translations available. ΑΝΗΘΟΣ 50ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ - Καλή πηγή ανόργανων συστατικών, όπως ασβεστίου, μαγγανίου, σιδήρου, μαγνησίου. Ο άνηθος εμποδίζει ή γενικότερα ρυθμίζει τη βακτηριακή ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Corfu ACORDO - Corfu Specialty Foods Artisan + natural

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 1,88 1,50 Ταχίνι 1,88 1,50 Ταραμοσαλάτα 1,88 1,50 Γιαούρτι 2,00 1,60 Τζατζίκι 2,00 1,60 Τυροκαφτερή 3,13 2,50 Λουκάνικο Χωριάτικο 3,13 2,50

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη Καλή σας όρεξη! Το Νοέμβριο του 2007 ξεκινήσαμε μια πορεία που στόχο είχε τη διαφορετικότητα της εστίασης στην πόλη μας. Βασικοί άξονες του εγχειρήματός μας ήταν η χρησιμοποίηση κορυφαίων πρώτων υλών,

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21 Αποστάγματα O γλυκάνισος στα ποτήρια μας Ούζο από την Ελλάδα, παστίς από την Γαλλία, αράκ από τη Μέση Ανατολή, ρακί από την Τουρκία, σαμπούκα από την Ιταλία. Η παγκοσμιοποίηση έχει γεύση γλυκάνισου...

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht βραδινό Τρώω µε τον πατέρα µου στις 18 ώρα βραδινό.τρώµε ψωµί µε τυρί και αλλαντικά. δείπνο Παίρνω µε τον πατέρα µου δείπνο στις 18 ώρα. Τρώµε σούπα µε µακαρόνια. κούπα οι κούπες Πίνω νερό από την κούπα.

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι και δίαιτα; Πώς θα τα καταφέρω χωρίς να πάρω κιλά;

Καλοκαίρι και δίαιτα; Πώς θα τα καταφέρω χωρίς να πάρω κιλά; Καλοκαίρι και δίαιτα; Πώς θα τα καταφέρω χωρίς να πάρω κιλά; Κατερίνα Πέλκα BSc (Honrs) Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τομεάρχης Διαιτητικής ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ pelka@logodiatrofis.gr Οι διακοπές είναι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Μους σοκολάτας με γιαούρτι

Μους σοκολάτας με γιαούρτι Μους σοκολάτας με γιαούρτι Η μους σοκολάτας είναι ένα εντελώς ενοχοποιημένο επιδόρπιο το οποίο ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε. Τίποτα άλλωστε δεν είναι βλαβερό αν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά και τρώγεται

Διαβάστε περισσότερα

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING#

A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING# A NEW SENSE IN HO.RE.CA PROMOTION #FOOD BRANDING# Δώστε στη γεύση... το όνομά σας! Κρασί από βιολογικούς αμπελώνες Δοκιμάστε το! Χαρακτηριστικά λευκού κρασιού Χρώμα λευκόχρυσο με πρασινωπές ανταύγειες.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα μενού για τη δεξίωση Γάμου

Προτεινόμενα μενού για τη δεξίωση Γάμου Ya Cafe Restaurant Προτεινόμενα μενού για τη δεξίωση Γάμου Λ. Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 -Τ.Θ. 14185 - Τηλ.: 210-7711480, fax:210-7711674 Mail : yarest@tenet.gr -1- Εναλλακτική πρόταση 1η - Menu Buffet (min 60

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΣΗ 1 Η... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η κουζίνα της Μακεδονίας αντανακλά την πολιτισμική και γαστρονομική

Διαβάστε περισσότερα

Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο. Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου

Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο. Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου Mικρές Μπουκιές Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου 1,00 1,00 Απάκι με γραβιέρα Κρήτης και πιπεριά σουβλάκι 1,50

Διαβάστε περισσότερα

Το μυστικό της επιτυχίας για σίγουρα αποτελέσματα!

Το μυστικό της επιτυχίας για σίγουρα αποτελέσματα! trend Collection CASCADA & CASCADINO Το μυστικό της επιτυχίας για σίγουρα αποτελέσματα! Ενδείκνυνται και για καλλωπιστικά φυτά Σίγουρα αποτελέσματα χωρίς κόπο Εντυπωσιακή χωρητικότητα για περισσότερα φυτά

Διαβάστε περισσότερα

gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 1 L O U N G E B A R C A F E R E S T A U R A N T

gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 1 L O U N G E B A R C A F E R E S T A U R A N T gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 1 L O U N G E B A R C A F E R E S T A U R A N T gefyri:layout 1 5/26/14 1:31 PM Page 2 Ορεκτικά... Χωριάτικη πίτα ηµέρας (κασιόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα)... 4,00 Τηγανητές

Διαβάστε περισσότερα

Jukeros by Dimitris Chomatas ISO 22000:2005 HACCP χειροποίητων προϊόντων να σας κάνουν να τα ερωτευθείτε

Jukeros by Dimitris Chomatas ISO 22000:2005 HACCP χειροποίητων προϊόντων να σας κάνουν να τα ερωτευθείτε Σχετικά με εμάς: Η εταιρία Jukeros by Dimitris Chomatas ιδρύθηκε το 2015 και εδρεύει στην Καλλιθέα, στην οδό Γρυπάρη 52 όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής καθώς και η κεντρική διάθεση. Τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Dinner Menu. Από 18.00 έως 20.45 sales 20% στις τιμές του καταλόγου με τηλεφωνική κράτηση.

Dinner Menu. Από 18.00 έως 20.45 sales 20% στις τιμές του καταλόγου με τηλεφωνική κράτηση. Dinner Menu Το βραδινό μενού σερβίρετε μετά της 18.00μ.μ Από 18.00 έως 20.45 sales 20% στις τιμές του καταλόγου με τηλεφωνική κράτηση. Από 18.00 έως 20.45 fix menu 2 πιάτων : 16.50 Ορεκτικά Ωμοί μίσχοι

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar!

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Η Fresh Line μεταμόρφωσε τις πιο γλυκές και φρουτένιες συνταγές ζαχαροπλαστικής σε εντυπωσιακά γιορτινά σετ περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις & Εφαρμογές Φρουτοπαρασκευασμάτων

Χρήσεις & Εφαρμογές Φρουτοπαρασκευασμάτων Χρήσεις & Εφαρμογές Φρουτοπαρασκευασμάτων ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ Ιστορικό Η ΑΚΤΙΝΑ προσφέρει μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ποιοτικών προϊόντων και εκτός από την πρωταγωνιστική παρουσία της στις κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά -Βότανα

Αρωματικά φυτά -Βότανα Αρωματικά φυτά -Βότανα Στις μέρες μας έχουν χαθεί οι γνώσεις για τα φυτά - βότανα που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές στην μαγειρική Αρκετά φυτά βότανα εκτός από τη κουζίνα δίνουν ρεσιτάλ και στην ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!

Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Απίθανη, θεϊκή σοκολατόπιτα από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr! Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα θα εντυπωσιάσει όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Έψαχνα καιρό για μία μοναδική συνταγή ενός

Διαβάστε περισσότερα

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σπανάκι & ρικότα Φωλιά σφολιάτας βουτύρου carbonara Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σολωμό και κρέμα γάλακτος Πλούσιες και

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές!

Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές! Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές! Έφτασε η εποχή που περιμέναμε με ανυπομονησία για να ξεκουραστούμε και να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην παραλία! Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 2,25 1,80 Ταχίνι 2,25 1,80 Ταραμοσαλάτα 2,25 1,80 Γιαούρτι 2,38 1,90 Τζατζίκι 2,38 1,90 Τυροκαφτερή 3,75 3,00 Λουκάνικο Χωριάτικο

Διαβάστε περισσότερα

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας!

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας! 1. Βρέστε την άσχετη λέξη 2. Μήλο/ κιμά/ αχλάδι/ σταφύλι/ καρπούζι 3. Μουσακάς/ γεμιστά/ τζατζίκι/ γάλα/ φασολάδα 4. Μοσχάρι/ χοιρινό/ ψάρι/ κοτόπουλο/ μπριζόλα 5. Αλάτι/ λάχανο/ μαρούλι/ κρεμμύδι/ σκόρδο

Διαβάστε περισσότερα

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος εκφράσεις περιεκτικότητας

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος εκφράσεις περιεκτικότητας 2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος εκφράσεις περιεκτικότητας 2.3.1 Περιεκτικότητα διαλύματος στα εκατό κατά βάρος προς βάρος (% w/w) 2.3.2 Περιεκτικότητα διαλύματος στα εκατό κατά βάρος προς όγκο (%w/v) 2.3.3

Διαβάστε περισσότερα

GOURMET SALAD PACK ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Γνήσιες Γεύσεις

GOURMET SALAD PACK ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Γνήσιες Γεύσεις GOURMET SALAD PACK ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πρόταση: Ετοιμάστε μια σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι και λίγο μαρούλι κομμένα και στις αναλογίες που προτιμάτε προσθέτοντας λεπτοκομμένες φέτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑπολαυστικάΤαξίδια. συνταγές. Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο. και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς

ΑπολαυστικάΤαξίδια. συνταγές. Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο. και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς συνταγές Από τον Βασίλη Δημαρά Φωτογραφίες: Μιχάλης Ζόργιας ΑπολαυστικάΤαξίδια Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς μπροστά στις γευστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Γαρίδες* σαγανάκι σε πήλινο 9,50 Ελαιόλαδο, κρεµµύδι, σκόρδο,

Διαβάστε περισσότερα

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5

Τα κρασιά μας. Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml: ml:5.5 1l:7.5 Τα κρασιά μας Λευκός ξηρός μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Ροδίτη 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5 Ροζέ ημίξηρος μονοποικιλιακός οίνος Τύρναβου ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου 250ml:3.5 500ml:5.5 1l:7.5

Διαβάστε περισσότερα

Wedding Buffet. Ποτό υποδοχής Kir Royal & Fruit Punch

Wedding Buffet. Ποτό υποδοχής Kir Royal & Fruit Punch Wedding Buffet Ποτό υποδοχς Kir Royal & Fruit Punch Περαστά Baby πατάτα με chorizo και μους πατάτας Κατίκι Δομοκού, chutney σύκου με τζίντζερ και δυόσμο Σαλάτες Σαλάτα ελληνικ με τομάτα, αγγούρι, φέτα,

Διαβάστε περισσότερα

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»! Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα, αυτό άλλωστε εννοείται,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ. Παραγγελίες: 2810 287875 ή. info@eventcatering.gr

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ. Παραγγελίες: 2810 287875 ή. info@eventcatering.gr ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ Παραγγελίες: 2810 287875 ή info@eventcatering.gr Γαρίδες σωτέ με σως vin-blanc, πάνω σε φύλλα γαλλικής σαλάτας και iceberg.γαρνίρεται με ρουμπίνια από μπρικ 3,90 / *Μερίδα

Διαβάστε περισσότερα

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 07 June 2017 1. Καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων 2. Βασίστε τη δίαιτά σας σε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες 3. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα με τα ακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

πεντανοστιμη υγιεινη διατροφη Ακαταμάχητα και υγιεινά τρόφιμα

πεντανοστιμη υγιεινη διατροφη Ακαταμάχητα και υγιεινά τρόφιμα πεντανοστιμη υγιεινη διατροφη Ακαταμάχητα και υγιεινά τρόφιμα καλωσορισατε στα Marks and Spencer Food Το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου, είναι η ιδανικότερη στιγμή για μια νέα αρχή- και η φροντίδα της υγείας

Διαβάστε περισσότερα

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής

για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής για τους µαθητές της 1ης ηµοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τµήµα Ιατρικής Τοµέας Κοινωνικής Ιατρικής Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και ιατροφής ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2006 1 Αυτό το βιβλίο εργασίας ανήκει στ... µαθητ Αντώνης

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι δεν είσαι κρητικός. θέλω να το θυμάσαι. η Κρήσσα γη είναι κοντά. όσο μακριά και να σαι. Καλώς ήρθατε.

Είσαι δεν είσαι κρητικός. θέλω να το θυμάσαι. η Κρήσσα γη είναι κοντά. όσο μακριά και να σαι. Καλώς ήρθατε. Είσαι δεν είσαι κρητικός θέλω να το θυμάσαι η Κρήσσα γη είναι κοντά όσο μακριά και να σαι Καλώς ήρθατε www.krissagi.com /KrissaGi Ορεκτικά Μαραθόπιτα (στο τηγάνι)*... Καλτσούνια (μυζηθρένια, χορτάρινα,

Διαβάστε περισσότερα

Ορεκτικά 4,50 4,50 4,00 7,50 4,00 2,80 3,10 3,40 2,60 4,50 3,50 3,50 3,40 2,00 0,30 0,50. Στο Κυρ Αρίστο όλα είναι Αρίστης ποιότητας!

Ορεκτικά 4,50 4,50 4,00 7,50 4,00 2,80 3,10 3,40 2,60 4,50 3,50 3,50 3,40 2,00 0,30 0,50. Στο Κυρ Αρίστο όλα είναι Αρίστης ποιότητας! Ορεκτικά Παστουρμάς με πίτα, ντομάτα & μαϊντανό Παστουρμαλί χειροποίητο Σουτζούκι με πίτα, ντομάτα & μαϊντανό Σουτζούκι - Παστουρμάς με πίτα, ντομάτα & μαϊντανό Λουκάνικο μοσχαρίσιο χειροποίητο με χωριάτικο

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Η Χημεία δημιουργεί: λικέρ-ηδύποτο... όταν η παράδοση συμπορεύεται με την κουλτούρα

Η Χημεία δημιουργεί: λικέρ-ηδύποτο... όταν η παράδοση συμπορεύεται με την κουλτούρα Η Χημεία δημιουργεί: λικέρ-ηδύποτο... όταν η παράδοση συμπορεύεται με την κουλτούρα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 8-Ι0

Διαβάστε περισσότερα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα DORIAN ZEST Exclusive Business Gifts Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Έτοιμες Συνθέσεις Δώρων Lunch Break..4 Taste and Colour..5 Tomato the Antioxidant..6 A Big Mediterranean

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια

Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια Εύκολη Μους Σοκολάτας με στέβια Και ποιος δεν αγαπάει τις σοκολάτες; Και για την ακρίβεια ποιος δεν αγαπάει τις μους σοκολάτες; Πόσο μάλλον όταν είναι με στέβια. Όταν δηλαδή το γευστικό και αμαρτωλό συναντάει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 1,88 1,50 Ταχίνι 1,88 1,50 Ταραμοσαλάτα 1,88 1,50 Γιαούρτι 2,00 1,60 Τζατζίκι 2,00 1,60 Τυροκαφτερή 3,13 2,50 Λουκάνικο Χωριάτικο 3,13 2,50

Διαβάστε περισσότερα

MENU. Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο

MENU. Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο MENU Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο ΟΡΕΚΤΙΚΑ Τορτίγια με κοτόπουλο, τραγανό μπέικον & καπνιστό τυρί... 3,00 Μανιτάρια σωτέ με φύλλα δάφνης, γκροτιναρισμένα με γραβιέρα Κρήτης... 3,00 Πατάτα γεμιστή

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Σπιτικά ποτά Αλκοολούχα (ηδύποτα) Ζαχαρούχοι συμπυκνωμένοι χυμοί Ηδύποτα Παρασκευάζονται με την προσθήκη ζάχαρης

Διαβάστε περισσότερα

Amadeus cake. Συνταγές Ho.Re.Ca

Amadeus cake. Συνταγές Ho.Re.Ca Amadeus cake Συνταγές Ho.Re.Ca Λάδι (ηλιέλαιο/αραβοσιτέλαιο) 380 gr 380 gr Πορτοκάλι ξύσμα (προαιρετικά) 1 τμχ. Αυγό (προαιρετικά) Βασική συνταγή Αυθεντική σπιτική γεύση. Αφράτο, με έντονη υγρασία και

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις Μεσογειακή διατροφή Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν

Διαβάστε περισσότερα

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Χάρις Μαραθεύτη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος τηλ: 99-720235 email: harismaratheftis@hotmail.com Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Τα τελευταία 50 χρόνια οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν δραστικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας

γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας γάμος καθιστής δεξίωσης menu 1 στην είσοδο Sangria με κύβους από φρέσκα φρούτα tortilla rolls γεμιστά με τυρί κρέμα και άπαχο φιλέτο γαλοπούλας salad bar σαλάτα του καίσαρα δροσερή χωριάτικη σαλάτα με

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα Menu Βάπτισης:

Προτεινόμενα Menu Βάπτισης: Ya Cafe Restaurant Προτεινόμενα Menu Βάπτισης: Για min 40 άτομα Για min 50 άτομα Για min 60 άτομα. -1- Menu 1β, buffet (min 40 άτομα) - Υποδεχόμαστε τους καλεσμένους σας, με: o SANGRIA και φρέσκα φρούτα

Διαβάστε περισσότερα

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO!

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO! Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! EUPHORIA Green tea Πράσινο τσάι Gunpowder Φύλλα τσαγιού με verbena, λεμονόχορτο, λεμονόφλουδα, πέταλα ηλιοτρόπιου και γεύση λεμονιού Μία αυθεντική σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις προϊόντων σε κομψές ξύλινες συσκευασίες που κάνουν το δώρο

Διαβάστε περισσότερα

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds Zωμοί Kονσομέ Fonds ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΖΩΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ. Με προσήλωση στα αγνά υλικά μοναδικής ποιότητας, σε

Διαβάστε περισσότερα

handmade flavours

handmade flavours 1 TABLE OF CONTENTS Ταυτότητα-Ιστορία: Το DeliRoom ξεκιναέι την παρουσία του στον χώρο των τροφίμων το 2014 από τον Τεχνολόγο Τροφίμων (Ανέστης Ρουσόδημος) και την Ηλεκρολόγο Μηχανικό (Βούλα Γάλλου). Τα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα Υπολιπιδαιμική Δίαιτα ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, φρυγανιές, ρύζι Κρουασάν, τσουρέκι, ζαχαρωμένα δημητριακά ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Αποβουτυρωμένο γάλα, άπαχα τυριά, άπαχο γιαούρτι, ασπράδια αυγού,

Διαβάστε περισσότερα

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ ΜΑΓΕΙΡΕμΑ ΣΤΟΝ ΑΤμΟ, μια ΒΕΛΤΙΣΤΗ μεθοδοσ μαγειρεματοσ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙμΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια

ορεκτικά ντάκος 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο 9,80 φέτα 5,80 ψητά μανιτάρια ορεκτικά ντάκος κρίθινο παξιμάδι με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, πηχτόγαλο χανίων, ελαιόλαδο και ελιές 4,80 γαύρος μαρινάτος με αγουρίδα και σαλάτα από κρίταμο 4,90 καρπάτσιο μοσχαρίσιο φιλέτο, άγριες αγκινάρες

Διαβάστε περισσότερα

Mr. JUKE S. Mr. Juke s handmade creations

Mr. JUKE S. Mr. Juke s handmade creations Mr. JUKE S Mr. Juke s handmade creations Γλυκά και σάλτσες με... φωτεινή ενέργεια About us: O chef Δημήτρης Χωματάς και η επιχειρηματίας Μαύρα Γομοστιώτη συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Φρέσκα Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια κ.α. Παστέλι. Μπάρες Δημητριακών

1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Φρέσκα Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια κ.α. Παστέλι. Μπάρες Δημητριακών Menu 16-Ιουνίου έως 4-Ιουλίου 2014 1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών Συσκευασμένο κοκτέιλ Φρούτων σε χυμό. Ροδάκινο, Αχλάδι, Σταφύλι, Ανανάς,Κεράσι, Παπάγια σε χυμό φρούτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Το τσάϊ παγωμένο

Το τσάϊ παγωμένο Το τσάϊ παγωμένο Το καλοκαίρι είναι πάντα τόσο συναρπαστικό, ατελείωτες βόλτες έξω, παραλία, φίλοι στην βεράντα, υπαίθρια σινεμά, εκδηλώσεις. Ευκαιρία να πιούμε, να φάμε, να διασκεδάσουμε. Το τσάϊ παγωμένο

Διαβάστε περισσότερα

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 1. Πράσινο Τσάι Περιγραφή: Με την αντιοξειδωτική του δράση και της μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων στο αίμα, το

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. 1. Ενυδάτωσε σωστά τον. 2. Ένταξε «έξυπνα γεύματα» στην. οργανισμό σου! διατροφή σου! Αφυδατωμένο δέρμα, σημαίνει θαμπό και

10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. 1. Ενυδάτωσε σωστά τον. 2. Ένταξε «έξυπνα γεύματα» στην. οργανισμό σου! διατροφή σου! Αφυδατωμένο δέρμα, σημαίνει θαμπό και 10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Αφυδατωμένο δέρμα, σημαίνει θαμπό και γερασμένο δέρμα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε! Ο οργανισμός μας λοιπόν για να παραμείνει υγιής χρειάζεται 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Τα κύρια θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν καθημερινά τη Λιλιπούπολη, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, είναι το όραμα και η φαντασία. Με συνταγή την πίστη και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΑΛΑΤΕΣ Χωριάτικη 6.00 (Ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, κάπαρη, φέτα, ελαιόλαδο) Ντάκος 5.50 (Κριθαροκούλουρο Κρήτης, ντομάτα τριμμένη, ξινομυζήθρα, κάπαρη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΑΦΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Υλικά: 1 ½ ποτήρι κριθαράκι 4 ποτήρια νερό 2 ντοµάτες τριµµένες αλάτι 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο λίγο χαλούµι Βάζετε το νερό να βράσει µαζί µε το λάδι και ρίχνετε τις τριµµένες ντοµάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μαθητές: Σαγιόγλου Σάββας,Ορφανίδου Μαρία, Πλατής Βασίλης, Μπορμπόκη Αγγελική, Νουλίκα Μαρία, Τριανταφυλλίδης Ιωσήφ

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μαθητές: Σαγιόγλου Σάββας,Ορφανίδου Μαρία, Πλατής Βασίλης, Μπορμπόκη Αγγελική, Νουλίκα Μαρία, Τριανταφυλλίδης Ιωσήφ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μαθητές: Σαγιόγλου Σάββας,Ορφανίδου Μαρία, Πλατής Βασίλης, Μπορμπόκη Αγγελική, Νουλίκα Μαρία, Τριανταφυλλίδης Ιωσήφ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κ. Ελένη Κοκκίνου Σχολικό Έτος: 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτα ala Casa. Πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών 7,90 με σωταρισμένα μανιτάρια και βαλσάμικο

Σαλάτα ala Casa. Πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών 7,90 με σωταρισμένα μανιτάρια και βαλσάμικο Σαλάτες Σαλάτα ala Casa. Πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών 7,90 με σωταρισμένα μανιτάρια και βαλσάμικο Σαλάτα του Καίσαρα 8,20 Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, φλοίδες παρμεζάνας, 7,50 λιαστή ντομάτα και βινεγκρέτ βαλσάμικου

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο της φύσης

Το φαρμακείο της φύσης Το φαρμακείο της φύσης Οι φαρμακευτικές ιδιότητες των φυτών, είναι σε χρήση εδώ και χιλιάδες χρόνια. Περνώντας κάτω από το μικροσκόπιο της επιστήμης, παίρνουν τώρα πια, τα διαπιστευτήρια και αναγνωρίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ Ροφήματα Καφέδων Espresso Single / Double Espresso Freddo Espresso Tonic Espressone Praline Macchiato Single / Double Cappuccino Medium / Regular / Large Cappuccino Latte Freddo

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

ENΘΥΜΙΟΝ. Ορεκτικά. Antipasto μοτσαρέλα & προσούτο, baby ρόκα, παξιμάδια χαρουπιού, σύκα αποξηραμένα & βινεγκρέτ θυμαρίσιου μελιού

ENΘΥΜΙΟΝ. Ορεκτικά. Antipasto μοτσαρέλα & προσούτο, baby ρόκα, παξιμάδια χαρουπιού, σύκα αποξηραμένα & βινεγκρέτ θυμαρίσιου μελιού ENΘΥΜΙΟΝ Το ENΘΥΜΙΟΝ άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο το 1995. Επηρεασμένο από την γαλλική γαστρονομική κουλτούρα, ξεκίνησε ως κρεπερί. Με το πέρασμα των χρόνων, το μενού μας εμπλουτίστηκε με γκουρμέ πινελιές.

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1 SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SLIMMER Α Διατροφικό πρόγραμμα: Το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα! Β Σύστημα διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία πίσω από το

Η ιστορία πίσω από το Naturally fun! Η ιστορία πίσω από το Το 1969 δημιουργήθηκε το Capri-Sun! Για πρώτη φορά, τα φρουτοποτά με την μοναδική συσκευασία που τα χαρακτηρίζει άρχισαν να πωλούνται στη Γερμανία με πρώτη γεύση λεμόνι-πορτοκάλι.

Διαβάστε περισσότερα