Εάν οι δύο αθλητές είναι ισόπαλοι και ταυτόχρονα λάβουν ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ, ο αθλητής με την καλύτερη κατάταξη της ΔΟΞ κερδίζει τον αγώνα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εάν οι δύο αθλητές είναι ισόπαλοι και ταυτόχρονα λάβουν ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ, ο αθλητής με την καλύτερη κατάταξη της ΔΟΞ κερδίζει τον αγώνα."

Transcript

1 Τ.124 Έλλειψη μαχητικότητας (Παθητικό παιχνίδι) Υπάρχει έλλειψη μαχητικότητας (παθητικό παιχνίδι) όταν παρέλθει ένα λεπτό αναμέτρησης χωρίς κτύπημα ή χωρίς να δοθεί κτύπημα εκτός της έγκυρης επιφάνειας. Όταν ο ένας ή και οι δύο αθλητές δείχνουν φανερή έλλειψη μαχητικότητας, ο διαιτητής δίνει αμέσως το πρόσταγμα Halte!. 1. Ατομικός αγώνας Άμεσος αποκλεισμός Όταν για πρώτη φορά, υπάρχει ένα λεπτό έλλειψης μαχητικότητας (παθητικού παιχνιδιού), ο διαιτητής τιμωρεί τον ένα ή και τους δύο αθλητές με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P, ως ακολούθως: α) Εάν οι δύο αθλητές είναι ισόπαλοι : ο διαιτητής τιμωρεί και τους δύο αθλητές με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P. β) Εάν οι δύο αθλητές δεν είναι ισόπαλοι : ο διαιτητής τιμωρεί με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P τον αθλητή με το πιο χαμηλό σκορ. Όταν για δεύτερη και τρίτη φορά, υπάρχει ένα λεπτό έλλειψης μαχητικότητας (παθητικού παιχνιδιού), ο διαιτητής τιμωρεί τον ένα ή και τους δύο αθλητές με ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P, ως ακολούθως: α) Εάν οι δύο αθλητές είναι ισόπαλοι : ο διαιτητής τιμωρεί και τους δύο αθλητές με ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P. β) Εάν οι δύο αθλητές δεν είναι ισόπαλοι : ο διαιτητής τιμωρεί με ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P τον αθλητή με το χαμηλότερο σκορ. Μετά την επίδειξη ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ Ρ λόγω έλλειψης μαχητικότητας, οι αθλητές αγωνίζονται μέχρι τη λήξη της περιόδου κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Ρ. Όταν για τέταρτη φορά, υπάρχει ένα λεπτό έλλειψης μαχητικότητας, ο ένας ή και οι δύο αθλητές που έχουν λάβει ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ, λαμβάνουν ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΤΑ Ρ. Εάν οι δύο αθλητές είναι ισόπαλοι και ταυτόχρονα λάβουν ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ, ο αθλητής με την καλύτερη κατάταξη της ΔΟΞ κερδίζει τον αγώνα. 2. Ομαδικός αγώνας Όταν για πρώτη φορά, υπάρχει ένα λεπτό έλλειψης μαχητικότητας, ο διαιτητής τιμωρεί τη μία ή και τις δύο ομάδες με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P, ως ακολούθως : α) Εάν οι ομάδες είναι ισόπαλες : ο διαιτητής τιμωρεί και τις δύο ομάδες με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P β) Εάν οι ομάδες δεν είναι ισόπαλες : ο διαιτητής τιμωρεί με ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P την ομάδα με το χαμηλότερο σκορ.

2 Όταν για δεύτερη και τρίτη φορά, υπάρχει ένα λεπτό έλλειψης μαχητικότητας, ο διαιτητής τιμωρεί τη μία ή και τις δύο ομάδες με ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P, ως ακολούθως: γ) Εάν οι ομάδες είναι ισόπαλες : ο διαιτητής τιμωρεί και τους δύο αθλητές με ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P. δ) Εάν οι δύο ομάδες δεν είναι ισόπαλες : ο διαιτητής τιμωρεί με ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ P την ομάδα με το χαμηλότερο σκορ. Μετά την επίδειξη ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ Ρ λόγω έλλειψης μαχητικότητας, οι αθλητές αγωνίζονται μέχρι τη λήξη του relais κατά τη διάρκεια του οποίου δόθηκε η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Ρ. Όταν για τέταρτη φορά, υπάρχει ένα λεπτό έλλειψης μαχητικότητας, η μία ή και οι δύο ομάδες που έχουν ήδη λάβει ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ, λαμβάνουν ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΤΑ Ρ. Η ομάδα που έχει λάβει ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΤΑ Ρ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αναπληρωματικό της εάν υπάρχει, και εφόσον δεν έχει γίνει προηγουμένως καμία αντικατάσταση για λόγους τακτικής ή ιατρικούς. Εάν έχει γίνει αντικατάσταση μετά τη λήψη ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΡΤΑΣ Ρ, καμία επιπλέον αντικατάσταση δεν μπορεί να γίνει ακόμη και για ιατρικούς λόγους. Εάν καμία αντικατάσταση δεν μπορεί να γίνει μετά τη λήψη ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΡΤΑΣ Ρ (επειδή δεν υπάρχει αναπληρωματικός αθλητής ή επειδή ο αναπληρωματικός αθλητής έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πριν), η ομάδα που έχει τιμωρηθεί με ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΤΑ Ρ χάνει τον αγώνα (match). Εάν οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες και λάβουν ταυτόχρονα ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΤΑ Ρ, η ομάδα με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη της ΔΟΞ κερδίζει τον αγώνα (match). 3. Σε ατομικούς και ομαδικούς αγώνες α) Οι ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ (προειδοποίηση) και οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ Ρ (ποινή κτυπήματος) που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια ενός match ή συνάντησης ισχύουν μόνο για το τρέχων match ή την τρέχουσα συνάντηση. Οι ποινές αυτές δεν μεταβιβάζονται στο επόμενο match ή συνάντηση. β) Η ΜΑΥΡΗ ΚΑΡΤΑ P σημαίνει αποκλεισμό για επαναλαμβανόμενη έλλειψη μαχητικότητας. Κατά την περίπτωση αυτή, δεν ισχύει ο αποκλεισμός των 60 ημερών, ο αθλητής ή η ομάδα που τιμωρούνται διατηρούν τη θέση τους στην κατάταξη καθώς και τους βαθμούς που έχουν λάβει μέχρι τη στιγμή του αποκλεισμού. γ) Ο διαιτητής πρέπει να καταγράψει αυτές τις κάρτες, ΚΙΤΡΙΝΕΣ P, ΚΟΚΚΙΝΕΣ P και ΜΑΥΡΕΣ P, ξεχωριστά στο φύλλο αγώνα. Οι κυρώσεις που επιβάλλονται για έλλειψη μαχητικότητας δεν είναι αθροιστικές με άλλες κυρώσεις που έχουν δοθεί. δ) Στους ατομικούς και ομαδικούς αγώνες, εάν, στο τέλος του κανονικού χρόνου, υπάρχει ισοβαθμία, θα εφαρμόζονται τα άρθρα Τ.40.3 και Τ.41.5.

3 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ) Οι εν λόγω ερωτήσεις αποσκοπούν στη διευκόλυνση της κοινής κατανόησης και εφαρμογής του νέου κανονισμού για την έλλειψη μαχητικότητας (Unwillingness to fight U2F) από όλους τους ενδιαφερόμενους. Ι. ΠΡΟΛΟΓΟΣ 1. Ορισμός των ΚΑΡΤΩΝ-P : Υπάρχουν τριών ειδών κάρτες-p : οι ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες-ρ, οι ΚΟΚΚΙΝΕΣ κάρτες-ρ και οι ΜΑΥΡΕΣ κάρτες-ρ. Η ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα-ρ σημαίνει προειδοποίηση. Η ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα-ρ σημαίνει ποινή κτυπήματος. Η ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ σημαίνει την επιβολή ποινής, συνέπεια της οποίας είναι η πιθανή απώλεια του αγώνα ή του match. Δεν ισχύει ο αποκλεισμός των 60 ημερών για τις ΜΑΥΡΕΣ κάρτες-ρ. 2. Χρήση των ΚΑΡΤΩΝ-Ρ: Οι κάρτες-ρ χρησιμοποιούνται μόνο εντός του πλαισίου του Τ.124. Οι ποινές που επιβάλλονται για την έλλειψη μαχητικότητας (U2F) δεν είναι συσσωρευτικές με άλλες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί. Στους ατομικούς αγώνες οι κάρτες-ρ δίδονται σε κάθε αθλητή ξεχωριστά αρχίζοντας με ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα-ρ. Εάν οι αθλητές λάβουν ταυτόχρονα ΜΑΥΡΕΣ κάρτες-ρ και τα σκορ τους είναι ισόπαλα, ο αθλητής με την υψηλότερη αρχική βαθμολογία εισαγωγής στη διοργάνωση, η οποία βασίζεται στην κατάταξη της ΔΟΞ, κερδίζει τον αγώνα. Στους ατομικούς αγώνες, εάν οι αθλητές λάβουν ταυτόχρονα ΜΑΥΡΕΣ κάρτες-ρ και τα σκορ τους δεν είναι ισόπαλα, ο αθλητής με το υψηλότερο σκορ κερδίζει τον αγώνα. Εάν δοθεί και στις δύο ομάδες ταυτόχρονα ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ και καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει αντικατάσταση και τα σκορ τους είναι ισόπαλα, η ομάδα με την υψηλότερη αρχική βαθμολογία εισαγωγής στη διοργάνωση, η οποία βασίζεται στην κατάταξη της ΔΟΞ, κερδίζει τον αγώνα. Εάν δοθεί και στις δύο ομάδες ταυτόχρονα ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ και καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει αντικατάσταση και τα σκορ τους δεν είναι ισόπαλα, η ομάδα με το υψηλότερο σκορ κερδίζει τον αγώνα. Στους ομαδικούς αγώνες, οι ΚΙΤΡΙΝΕΣ και ΚΟΚΚΙΝΕΣ κάρτες-ρ δίδονται σε κάθε ομάδα ξεχωριστά αρχίζοντας με την ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα-ρ. Στους ομαδικούς αγώνες, η ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ δίδεται στον αθλητή και όχι στην ομάδα. Μετά την αντικατάσταση ενός αθλητή που έχει λάβει ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ, περαιτέρω περίπτωση έλλειψης μαχητικότητας (U2F) οδηγεί σε πρόσθετη ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ και η εν λόγω ομάδα χάνει τον αγώνα. Σε ατομικούς και ομαδικούς αγώνες, η περίοδος/ relay συνεχίζει μετά την επιβολή της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ή ΚΟΚΚΙΝΗΣ κάρτας-ρ. Στους ομαδικούς αγώνες, μετά την αντικατάσταση που ακολουθεί τη λήψη ΜΑΥΡΗΣ κάρτας-ρ, το εν λόγω relais συνεχίζεται.

4 3. Εγκυρότητα των ΚΑΡΤΩΝ-Ρ : Οι κάρτες-ρ ισχύουν μόνο για τον εν λόγω αγώνα/ match ( καθόλη τη διάρκεια των 9 relais. Δεν μεταφέρονται στον επόμενο αγώνα/match. Αντικατάσταση αθλητών που έχουν λάβει ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ : Στον ομαδικό αγώνα ο αθλητής που έχει λάβει ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ μπορεί να αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό, εφόσον υπάρχει και εφόσον η αντικατάσταση δεν έχει ήδη γίνει για λόγους τακτικής ή ιατρικούς. 4. Απόφαση για έλλειψη μαχητικότητας (U2F) Σε περίπτωση έλλειψης μαχητικότητας (U2F), εναπόκειται στο διαιτητή να φωνάξει το πρόσταγμα «Αλτ» για την συγκεκριμένη απόφαση. Σε οποιοδήποτε επιπλέον λεπτό, όπως ορίζεται στο Τ.41, το Τ.124 δεν ισχύει, δεδομένου ότι η προτεραιότητα θα ορίσει το νικητή σε περίπτωση που δεν σημειωθεί κτύπημα κατά τη διάρκεια του λεπτού. 5. Κατάταξη και βαθμοί μετά την ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ Στους ατομικούς και ομαδικούς αγώνες, αθλητές/ ομάδες που χάνουν τη συνάντηση/ το match ως αποτέλεσμα της λήψης ΜΑΥΡΗΣ κάρτας-ρ, θα καταταχθούν στα τελικά αποτελέσματα σαν να έχασαν τον αγώνα/ match και θα λάβουν τους αντίστοιχους βαθμούς. ΙΙ. Ερωτήσεις 1. Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να αποφευχθεί αυτός ο κανονισμός? NAI Να μην χρησιμοποιείται «παθητικό παιχνίδι» U2F 2. Υπάρχει κάποιος ορισμός για το U2F? ΝΑΙ, ο ορισμός είναι, ένα λεπτό χρόνου αναμέτρησης χωρίς κανένα κτύπημα ή χωρίς κανένα κτύπημα εκτός της έγκυρης επιφάνειας. Προκειμένου να κερδίσει ένα match, ο αθλητής πρέπει να καταφέρει κτυπήματα 3. Τι σημαίνει «Όταν ο ένας ή και οι δύο αθλητές επιδεικνύουν προφανή έλλειψη μαχητικότητας»? Όπως ο κανονισμός ορίζει, σημαίνει ότι υπάρχει ένα λεπτό χωρίς κανένα κτύπημα ή χωρίς κανένα κτύπημα εκτός της έγκυρης επιφάνειας. 4. Εάν ο διαιτητής επιδείξει ΚΙΤΡΙΝΗ-Ρ ή ΚΟΚΚΙΝΗ-Ρ κάρτα, το match/ η συνάντηση προχωρά στην επόμενη περίοδο/ relais? OXI το match/ η συνάντηση συνεχίζεται και δεν προχωράμε πλέον στην επόμενη περίοδο/ relais.

5 5. Το άρθρο Τ.165 θα πρέπει να αναθεωρηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις νέες κάρτες-ρ? Ο κανονισμός που ψηφίστηκε ορίζει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται για την «έλλειψη μαχητικότητας» (U2F) δεν είναι αθροιστικές με οποιαδήποτε άλλη ποινή έχει επιβληθεί. Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση, το ακόλουθο κείμενο μπορεί να προστεθεί στο άρθρο Τ.165 : «Βλέπε εξαιρέσεις για τις κάρτες-ρ στο άρθρο Τ.124». 6. Παράδειγμα : Ο αθλητής Χ πρέπει να αντικαταστήσει το όπλο του κατά τη διάρκεια ενός match. Ο διαιτητής το έχει ελέγξει και δεν πέρασε τον έλεγχο. Ο αθλητής Χ έχει ήδη λάβει ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα-ρ. Θα πρέπει τώρα να λάβει ΚΙΤΡΙΝΗ ή ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα? Οι κάρτες-ρ δεν είναι αθροιστικές με οποιαδήποτε άλλη ποινή έχει επιβληθεί και συνεπώς ο αθλητής Χ λαμβάνει ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα (εφόσον είναι η πρώτη φορά που ο εξοπλισμός του απορρίπτεται και δεν έχει λάβει άλλη ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα προειδοποίησης). 7. Τι συμβαίνει όταν και οι δύο αθλητές δεν αγωνίζονται, πχ. υποχωρώντας στα αντίστοιχα άκρα της πίστας? Ο διαιτητής θα πρέπει να σταματήσει το match και να τιμωρήσει τους αθλητές σύμφωνα με το Τ.432 (αναίτια και καταχρηστική διακοπή της αναμέτρησης). Ξιφασκίας σημαίνει μαχητικότητα και όχι χαλάρωμα πάνω στην πίστα. Οι αθλητές πρέπει να αγωνίζονται καθόλη τη διάρκεια και όχι να αποφασίζουν μόνοι τους τη στιγμή που θέλουν διάλειμμα. Είναι καθήκον του διαιτητή να εφαρμόζει αυστηρά τους κανονισμούς. Οι διαιτητές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δέχονται να σταματούν οι αθλητές πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου και πρέπει συνεπώς να εφαρμόζουν τις κυρώσεις όποτε απαιτείται. 8. Μπορεί ο αθλητής Χ να λάβει ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα-ρ χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα-ρ? ΟΧΙ! 9. Μπορεί ο αθλητής Χ να λάβει ΜΑΥΡΗ κάρτα-ρ χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει δύο ΚΟΚΚΙΝΕΣ κάρτες-ρ? ΟΧΙ! 10. Λάθος διατύπωση στον αγγλικό κανονισμό που διορθώθηκε. 11. Με σκορ 14:14 ή 44:44, είναι δυνατόν να λάβει κάρτα-ρ σε περίπτωση «έλλειψης μαχητικότητας» (U2F)? Ο κανονισμός δεν ορίζει εξαιρέσεις ανάλογα με το σκορ. Για να υπάρχει συνέπεια με την αντιμετώπιση των «κανονικών» διπλών κτυπημάτων, δεν θα δοθεί ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα-ρ σε σκορ 14:14 ή 44:44. Ωστόσο, εάν και οι δύο αθλητές/ ομάδες έχουν ήδη λάβει δύο ΚΟΚΚΙΝΕΣ κάρτες-ρ, θα λάβουν ΜΑΥΡΕΣ κάρτες-ρ. 12. Πού θα πρέπει να τοποθετηθούν σε θέση φύλαξης όταν ξαναρχίσει το match αφού ο διαιτητής επιδείξει ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα-ρ? Το match θα συνεχιστεί στη θέση που κατείχαν οι αθλητές όταν ο διαιτητής διέκοψε το match με την εντολή «Αλτ».

6 13. Ο διαιτητής επιδεικνύει κάρτες-ρ για «έλλειψη μαχητικότητας» (U2F) σε αθλητές και ομάδες που γνωρίζουν αυτό που σημαίνουν και αυτό που υπονοούν. Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε τις κάρτες-ρ ορατές και κατανοητές για τα ΜΜΕ και το κοινό? Όπως και με κάθε νέο κανονισμό, θα πρέπει να ενημερώσουμε για το θέμα αυτό. Οι κάρτες-ρ σύντομα θα εμφανίζονται ξεχωριστά και στις οθόνες αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις)

Εξεταστικό Δοκίμιο. (ερωτήσεις-απαντήσεις) Εξεταστικό Δοκίμιο (ερωτήσεις-απαντήσεις) 1. Αντικανονικό επιθετικό χτύπημα από παίκτη της πίσω ζώνης και προσπάθεια για μπλοκ από το Λίμπερο. Τι πρέπει να κάνει ο 1ος διαιτητής; α) Να σφυρίξει διπλό σφάλμα.

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /10/2016 1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 4/10/2016 Γενική οδηγία (για όλες τις διοργανώσεις): Ο 1 ος διαιτητής δεν θα ακολουθεί τη χειροσήμανση του 2 ου διαιτητή για τάιμ-άουτ, ούτε θα κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ Οι Λίμπερο πρέπει να φορούν στολή (Η JACKET/BIB ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Κ.Ε.) EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Κ.Ε.) EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Κ.Ε.) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 27ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ 1. Ο παίκτης-προπονητής Β-9 ενώ είναι παίκτης, αποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Δ.Α.Π /10/2017

1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Δ.Α.Π /10/2017 1 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Δ.Α.Π. 2017-18 6/10/2017 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Η ομάδα Α έχει κάνει όλες τις κανονικές αλλαγές σε ένα σετ. Ο Λίμπερο είναι στον πάγκο. Ένας από τους παίκτες της εξάδας αποβάλλεται.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2016

ΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2016 ΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2016 Η ΙΑ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Νότια-Ανατολικής Αττικής προκηρύσσει Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING Οι αγώνες team racing θα γίνονται σύμφωνα με τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως αλλάζουν από αυτό το Παράρτημα. D1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ D1.1 Αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττού Παγκράτι - Τηλ. : SITE: h-enositennis.com -

ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττού Παγκράτι - Τηλ. : SITE: h-enositennis.com - ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττού 267 - Παγκράτι - Τηλ. :2107563170-2 SITE: h-enositennis.com - EMAIL: h_enosi@yahoo.gr ΑΡ.ΠΡΩΤ : 25 ΑΘΗΝΑ 30/11/2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ

Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Ετήσιο Σεμινάριο ΟΔΒΕ 2016 Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΛΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΠΕΡΟ Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει από τη λίστα των παικτών έως δύο εξειδικευμένους αμυντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΦΟΑ) ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α και Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017 Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στο Πρωτάθλημα της Α Εθνικής συμμετέχουν 12 ομάδες της προηγούμενης χρονιάς και 4 ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Β ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΩΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Β ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΩΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Β ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΩΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Κουτσούλας Μιχαήλ Καθηγητής Διαιτησίας Διεθνής Διαιτητής mihaliskoutsoulas@yahoo.gr Ο 1 ος διαιτητής πρέπει να ελέγχει και να υπογράφει τκανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΚΑΙ Β ΟΔΒΕ. Όπου απαιτείται επιλογή απάντησης ή απαντήσεων στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, σας παρακαλούμε να κυκλώσετε το γράμμα ή τα γράμματα της

Διαβάστε περισσότερα

6 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /4/2016

6 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /4/2016 6 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2015-16 5/4/2016 ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2016 3.10.3 Μπορεί ένας προπονητής, που στέκεται σε κανονική θέση στην ελεύθερη ζώνη του, να πιάσει την μπάλα που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττού Παγκράτι - Τηλ. : SITE: h-enositennis.com -

ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττού Παγκράτι - Τηλ. : SITE: h-enositennis.com - 1 ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττού 267 - Παγκράτι - Τηλ. :2107563170-2 SITE: h-enositennis.com - EMAIL: h_enosi@yahoo.gr ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2017

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2017 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2017-18 7/11/2017 Επιμέλεια: Νώντας Γεροθόδωρος 1.12 (νέα) Στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ανδρών, μια ομάδα είχε δύο παίκτες, οι οποίοι φορούσαν φανέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α. Τελικό αποτέλεσμα 1 Τελικό αποτέλεσμα (1X2) 1: να κερδίσει η εντός έδρας ομάδα 2: να κερδίσει η εκτός έδρας ομάδα 50,000

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α. Τελικό αποτέλεσμα 1 Τελικό αποτέλεσμα (1X2) 1: να κερδίσει η εντός έδρας ομάδα 2: να κερδίσει η εκτός έδρας ομάδα 50,000 Παράρτημα Α Ισχύει από 27/8/2013 Οι τύποι στοιχημάτων υπόκεινται σε αλλαγές Σημειώσεις, UNDER = LESS, OVER = MORE, ΚΔΑ: Κανονικη Διάρκεια Αγώνα, Odd - Even (Μονά - Ζυγά): το σκορ 0-0 θεωρείται πάντα ζυγό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττου 267 Παγκράτι- Τηλ : SITE: h-enositennis.com -

ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττου 267 Παγκράτι- Τηλ : SITE: h-enositennis.com - ΕΝΩΣΗ OΜΙΛΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Υμηττου 267 Παγκράτι- Τηλ :2107563170-2 SITE: h-enositennis.com - EMAIL: h_enosi@yahoo.gr ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α.Ο.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10 Έκδοση 2009 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ FIVB ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ I. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο σηµειωτής πρέπει να ελέγξει εάν έχουν συµπληρωθεί κατάλληλα οι γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.Σ.Μ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΘΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 2017-2018 OPEN ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΑΔΩΝ Κανονισμός Πρωταθλήματος 1. Έναρξη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

λεπτό του αγώνα» πρέπει να αντικατασταθεί με την φράση «στα τελευταία 30 του αγώνα».

λεπτό του αγώνα» πρέπει να αντικατασταθεί με την φράση «στα τελευταία 30 του αγώνα». Εισαγωγή: Η ομάδα επεξεργασίας των τροποιήσεων των Κανονισμών Παιδιάς της IHF εκπόνησε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του χάντμπωλ και την αύξηση της ελκυστικότητας της αθλήματός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ Θεσσαλονίκη 6 Οκτωβίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 4ΑΔΩΝ 2016-2017 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή του Κυπέλλου για τις ομάδες που μετέχουν στο Εσωτερικό Πρωτάθλημα 4άδων για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 BEACHVOLLEYBALL 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΜΕΝΕΣΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 1.1.6 (1.6) Ένας παίκτης, που ετοιμάζεται να σερβίρει, στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 26 ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ EΡΩΤΗΣΕΙΣ 1o ΓΚΡΟΥΠ 1. 2. 3. 4.- 5.- 6.- 7.- 8.- 9.- 10.- Η ομάδα Α διαπράττει παράβαση μπρος-πίσω. Πρέπει το παιχνίδι να ξαναρχίσει

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13

Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ 2012-2013 Τροποποιήσεις Κανόνων Ποδοσφαίρου 2012-13 126 η Ετήσια Γενική Συνάντηση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) 3 Μαρτίου 2012 Pennyhill Park Hotel, Surrey,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Παράρτημα Α Παράρτημα Α Τελευταία ενημέρωση - ισχύουν από 01/11/2015 Οι τύποι στοιχημάτων υπόκεινται σε αλλαγές Σημειώσεις, UNDER = LESS, OVER = MORE, ΚΔΑ: Κανονικη Διάρκεια Αγώνα, Odd - Even (Μονά - Ζυγά): το σκορ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης για τα άτομα με κινητική αναπηρία παίζεται από όρθια ή καθιστή θέση (δύο τύποι).. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Ω Ν Ω Ν. Ο.1 Oι επίσημοι αγώνες της Δ.O.Ξ. διοργανώνονται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες.

Α Γ Ω Ν Ω Ν. Ο.1 Oι επίσημοι αγώνες της Δ.O.Ξ. διοργανώνονται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες. Κ Α Ν Ο Ν Ε Σ Τ Ω Ν Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Kεφάλαιο 1ο - AΓΩNEΣ Ο.1 Oι επίσημοι αγώνες της Δ.O.Ξ. διοργανώνονται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες. Ο.2 1. Oι επίσημοι αγώνες της Δ.O.Ξ. είναι ανοικτοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Αθήνα, 23.09.2018 Αριθμ. πρωτ.: Α 89/23.09.2018 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (-16 ΕΤΩΝ) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ κάτω των 16 ετών Αττικής 2018. 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Ιούλιος 2006)

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Ιούλιος 2006) ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Ιούλιος 2006) Μ Ε Ρ Ο Σ Π Ε Μ Π Τ Ο ΠEIΘAPXIKOΣ KΩΔIKAΣ TΩN AΓΩNΩN 2 Kεφάλαιο 1ο - ΠEΔIO EΦAPMOΓHΣ Ποιοι υπόκεινται στον κώδικα Τ.81. 1. Oι διατάξεις του παρόντος μέρους εφαρμόζονται

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή:

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου Εισαγωγή: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ισχύουν από 1 η Ιουλίου 2016 Εισαγωγή: Η ομάδα επεξεργασίας των τροποποιήσεων των Κανόνων του Παιχνιδιού της IHF εκπόνησε τις ακόλουθες τροποποιήσεις, με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Τι έγινε τον μήνα που πέρασε. Ερωτήσεις γραπτής αξιολόγησης Κ.Ε.Δ. Αλλαγή παιχτών & συνεργασία διαιτητών

Τι έγινε τον μήνα που πέρασε. Ερωτήσεις γραπτής αξιολόγησης Κ.Ε.Δ. Αλλαγή παιχτών & συνεργασία διαιτητών Τι έγινε τον μήνα που πέρασε γραπτής αξιολόγησης Κ.Ε.Δ. Αλλαγή παιχτών & συνεργασία διαιτητών Διεθνείς ορισμοί διαιτητών μας 1ος διαιτητής, στον αγώνα, Champions League Γυναικών, μεταξύ των ομάδων, Ντιναμο

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο γραμματειών ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Δ.Α.Π. 11/11/2016

Σεμινάριο γραμματειών ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Δ.Α.Π. 11/11/2016 Σεμινάριο γραμματειών ΣΥ.Δ.ΠΕ.-Δ.Α.Π. 11/11/2016 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός σεμιναρίου Παρουσία στο γήπεδο Συνήθη λάθη στη συμπλήρωση του φ.α. Διαδικασία αλλαγής Λίμπερο Οδηγίες και κατευθύνσεις διαιτησίας Casebook

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ 2011 Αρ.Πρωτ.: Ημερομηνία: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ 2011 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Πρωτάθλημα ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ Ημερομηνίες πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΠΑΙΚ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΠΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1 NAI ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΗΝΑ 2 NAI ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΠΑΙΚ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΠΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1 NAI ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΗΝΑ 2 NAI ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΠΑΙΚ ΑΝΑ ΠΟΛΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΠΟΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 1 NAI ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΗΝΑ 2 NAI ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΡΟΥΜΠΙΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΗΝΑ 3 NAI ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΚΑΣ ΑΛΚΙΝΟΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) 1 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL) Ομαδική δουλειά,στρατηγική,ένταση Το άθλημα της πετοσφαίρισης στους παραλυμπιακούς αγώνες χωρίζoνταν σε δύο είδη : όρθια και καθιστή πετοσφαίριση. Μ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ω Ν Α Γ Ω Ν Ω Ν. Εφαρμογή από 01 Ιανουαρίου 2016 εκτός εάν οριστεί διαφορετικά.

Τ Ω Ν Α Γ Ω Ν Ω Ν. Εφαρμογή από 01 Ιανουαρίου 2016 εκτός εάν οριστεί διαφορετικά. Κ Α Ν Ο Ν Ε Σ Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Σ Τ Ω Ν Α Γ Ω Ν Ω Ν Μ Ε Ρ Ο Σ Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Εφαρμογή από 01 Ιανουαρίου 2016 εκτός εάν οριστεί διαφορετικά. Kεφάλαιο 1ο - AΓΩNEΣ Ο.1 Οι επίσημοι αγώνες της Δ.O.Ξ. διοργανώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Π E I Θ A P X I K O Σ K Ω Δ I K A Σ T Ω N A Γ Ω N Ω N 2

Π E I Θ A P X I K O Σ K Ω Δ I K A Σ T Ω N A Γ Ω N Ω N 2 Μ Ε Ρ Ο Σ Π Ε Μ Π Τ Ο Π E I Θ A P X I K O Σ K Ω Δ I K A Σ T Ω N A Γ Ω N Ω N 2 Kεφάλαιο 1ο - ΠEΔIO EΦAPMOΓHΣ Ποιοι υπόκεινται στον κώδικα Τ.81 1. Oι διατάξεις του παρόντος μέρους εφαρμόζονται σε όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Μάιος 2007)

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Μάιος 2007) Μ Ε Ρ Ο Σ Τ Ε Τ Α Ρ Τ Ο KANONEΣ ANAMETPHΣHΣ ΣTH ΣΠAΘH TPOΠOΣ ME TON OΠOIO ΔIΔONTAI TA KTYΠHMATA Τ.70. 1. H σπάθη είναι όπλο νύξης και σπαθισμών με την κόψη ή με τη ράχη. 2. Όλα τα κτυπήματα που δίδονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα

ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα Σελ. ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα 03-6 Περιεχόμενα: Σελ.. Πριν τον αγώνα. Μετά την κλήρωση 3. Έναρξη του αγώνα 4. Αλλαγή παίκτη 5. Τάιμ-άουτ 6. Αντικανονικό αίτημα 7. Προειδοποιήσεις Τιμωρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Στα βασικά στοιχεία του αθλήματος περιλαμβάνονται εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016

Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016 Προκήρυξη πρωταθλήματος S.P.M.L. CHAMPIONSHIP 2016 Ο Α.Σ.Μ. Γλυφάδας προκηρύσσει πρωτάθλημα που θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώρα 6:30 μμ στην αίθουσα του Blanos Bowling. Δικαίωμα συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν

ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ. Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ Επιμέλεια: Στεπάν Παρτεμιάν Άρθρο 1 Το γήπεδο ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟΥ 20 Χ 40 Το τέρμα ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΣ 3 Χ 2 Άρθρο 2 Ο χρόνος του παιγνιδιού Tοσήμα λήξης και Η διακοπή του

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-2011 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Super League Ελλάδα περιόδου 2010-2011 Η Super League Ελλάδα έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

Monitor Games BOWLING

Monitor Games BOWLING ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: BOWLING Αναπαράσταση παιχνιδιού Bowling με δύο εικονικούς παίκτες. Κάθε εικονικός παίκτης έχει δύο ευκαιρίες να ρίξει και τις 10 κορύνες ώστε να πετύχει τη μέγιστη βαθμολογία. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ D ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΩΝ TEAM RACING Οι αγώνες team racing θα γίνονται σύµφωνα µε τους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας όπως αλλάζουν από αυτό το Παράρτηµα. Αν χρησιµοποιηθούν διαιτητές πρέπει να δηλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ 2 Η εταιρεία M.V. TEAM European Football Activities ανακοινώνει την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος Ακαδημιών για την περίοδο 2014/15 υπό τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑ Α

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑ Α ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑ Α ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ 2007-2008 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Super League Ελλάδα περιόδου 2007-2008 Η Super League Ελλάδα έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5άδων BAKER ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων τύπου Baker για την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Μάιος 2007)

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Έκδοση Μάιος 2007) Μ Ε Ρ Ο Σ Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο ΚΑΝΟΝΕΣ ANAMETPHΣHΣ ΣΤΟ ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ TPOΠOΣ ME TON OΠOIO ΔIΔONTAI TA KTYΠHMATA Τ.46. 1. Tο ξίφος ασκήσεως είναι αποκλειστικά όπλο νύξης. H επιθετική ενέργεια του όπλου αυτού ασκείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Άρθρο 1ο ΤΟ ΓΗΠΕ Ο Ορθογώνιο παραλληλόγραµµο ιαστάσεις 20 Χ 40 µέτρα 2 περιοχές τέρµατος και το υπόλοιπο γήπεδο Οι µεγάλες γραµµές ονοµάζονται πλάγιες γραµµές Οι µικρές γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΠΑΛΑ Ξεφουσκώνει η μπάλα (αέρας 0,30 0,325 κιλά ανά τετρ. εκατοστό) (4,26 έως 4,61 psi) (294,3 έως 318,82 mbar) Είναι πλέον έγχρωμη ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ LEAGUE ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ M.V. TEAM 2014/15 2 Η εταιρεία M.V. TEAM European Football Activities ανακοινώνει την έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος Ακαδημιών για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ 2017

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΑΣ 2017 Αναγνωρισμένο ατύχημα. 3.2.021. Θεωρούνται ως αναγνωρισμένα ατυχήματα πραγματική πτώση (όχι προσχεδιασμένη) σκάσιμο λάστιχου σπάσιμο βασικού (ουσιώδους)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4ΑΔΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4ΑΔΩΝ Θεσσαλονίκη 9 Οκτωβρίου 2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4ΑΔΩΝ 2018-2019 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων 4άδων για την περίοδο 2018-2019, με ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑ Α

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑ Α ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ SUPER LEAGUE ΕΛΛΑ Α ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟ ΟΣ 2008-2009 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Super League Ελλάδα περιόδου 2008-2009 Η Super League Ελλάδα έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4ΑΔΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4ΑΔΩΝ Θεσσαλονίκη 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4ΑΔΩΝ 2017-2018 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων 4άδων για την περίοδο 2017-2018, με ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Παρακαλώ σημειώστε ότι το παρακάτω κείμενο αντικατοπτρίζει τις βασικές αρχές των αλλαγών του κανονισμού αλλά δεν παρουσιάζει τις αλλαγές λέξη προς λέξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 Ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2009 1 Άρθρο 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΡΘΡΟ 16 - ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Α. ΣΚΟΥΦΙΑ Η γηπεδούχος ομάδα θα φορά λευκά σκουφιά και η φιλοξενούμενη ομάδα διαφορετικού χρώματος σκουφιά, εκτός από κόκκινο, εγκεκριμένα από τους διαιτητές, αλλά και διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ιάλεξη Β Αργύρης Θεοδοσίου ΜΕΤΡΗΜΑ ΣΤΟ ΓΚΕΙΜ Όταν ένας παίκτης κερδίσει τον πρώτο πόντο, το σκορ είναι: 15-0 Εάν κερδίσει και δεύτερο πόντο, το σκορ είναι: 30-0 Όταν κερδίσει τον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

της βαθµολογίας του πρωταθλήµατος στο οποίο συµµετέχει.

της βαθµολογίας του πρωταθλήµατος στο οποίο συµµετέχει. υποχρεώσεις τους, µέχρι την ηµέρα της πρώτης κλήρωσης. Στην περίπτωση αυτή θεωρούνται ότι δεν υπέβαλαν τη δήλωση συµµετοχής τους και εφαρµόζεται η διάταξη της παρ. 3 του παρόντος άρθρου. Άρθρο 60 Τέλεση

Διαβάστε περισσότερα

NSA Team Championship

NSA Team Championship ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΜΑ ΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1. Το Οµαδικό Πρωτάθληµα Σκουός θα διεξαχθεί στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου του «Πανεπιστηµίου Κύπρου» από τις 7 έως τις 29 Ιουνίου, 2011 µεταξύ των ωρών 6:00 µ.µ. και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΙΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ Α) Α ΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕ ΩΝ. Β) Α ΕΙΑ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

4 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /1/2018

4 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /1/2018 4 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2017-18 16/1/2018 Γενικές ενημερώσεις: Δήλωση κωλυμάτων κάθε Δευτέρα μέχρι τις 12:00 Έγκαιρη ενημέρωση αποτελεσμάτων ΕΣΠΑΑΑ ( game manager ) Σχολή διαιτησίας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Οι τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς της IHF 2016 Το Shootout. Συζήτηση Μην ξεχνάτε

Εισαγωγή. Οι τροποποιήσεις των Κανονισμών Παιδιάς της IHF 2016 Το Shootout. Συζήτηση Μην ξεχνάτε Κανονισμοί Παιδιάς Αναπτυξιακών Ηλικιών 2016-17 Αλλάζει η μορφή του παιχνιδιού! Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΟΧΕ (ΚΕΔ/ΟΧΕ) Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Οκτ - Νοε 16 1 Θέματα Εισαγωγή Οι ρόλοι στις αναπτυξιακές

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ Ισχύς: Από 01-01-2019 έως 31-12-2019 Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (Ε.Γ.Ο.) διοργανώνει «Πρωταθλήματα Τραμπολίνο» για αθλητές και αθλήτριες σωματείων μελών της,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ Το φύλλο αγώνος, όπως παρουσιάζεται εδώ, είναι το μόνο εγκεκριμένο από την Τεχνική Επιτροπή της FΙΒΑ. 1. Αποτελείται από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ e-mail:info@eskase-basket.gr ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18 Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου 2725/99, του Καταστατικού και των Κανονισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: 1 ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης προκηρύσσει τον 1o Αγώνα Αναγραμματισμών Θεσσαλονίκης: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 19 Μαΐου 2019, Ώρα 18:00 ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Μ Ι Ν Ι Μ Π Α Σ Κ Ε Τ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ

ΕΙ ΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Μ Ι Ν Ι Μ Π Α Σ Κ Ε Τ ΑΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΙΝ ΑΡΟΥ & ΘΙΣΒΗΣ 2 ΘΗΒΑ 322 00 ΤΗΛ:22620-25959 ΦΑΞ:22620-25936 e-mail:eskase@ath.forthnet.gr Αρ.πρωτ: 72 Ηµερ: 10/02/2016 ΕΙ ΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1ος γύρος: Κυριακή 31/03/2019 ώρα 11:00 φάση των 64 2ος γύρος: Κυριακή 07/04/2019 ώρα 11:00 φάση των 32

1ος γύρος: Κυριακή 31/03/2019 ώρα 11:00 φάση των 64 2ος γύρος: Κυριακή 07/04/2019 ώρα 11:00 φάση των 32 Αθήνα, 13.03.2019 Αριθμ. πρωτ.: Α 102/14.03.2019 ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2019 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Η Ε.Σ.Σ.Ν.Α. προκηρύσσει το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2019, το οποίο αποτελεί Περιφερειακό Κύπελλο του 37ου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΜΙΝΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΜΙΝΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΜΙΝΙ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ Mini Handball (1) Τι είναι το mini handball ; Πρωταρχικός στόχος Προβάλλονται: το παιγνίδι και η αποκόμιση θετικών στοιχείων από αυτό Mini Handball (2) Προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark))

Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark)) Σεμινάριο Beach volley ΣΥΔΠΕΔΑΠ 2017 ΘΕΜΑ: Πρωτόκολλο Αποτυπώματος της Μπάλας (ΠΑΜ (ball mark)) Σκοπός του πρωτοκόλλου είναι να παρέχει στους διαιτητές μία τυποποιημένη και γρήγορη μέθοδο για να διεκπεραιώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ AΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ Ε.Ε.Ε.Π. 2015 2016

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ AΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ Ε.Ε.Ε.Π. 2015 2016 AΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ Ε.Ε.Ε.Π. 2015 2016 Η Ένωση Ελληνικού Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου είναι ένας οργανισμός όπου αποφασίζουν για όλα οι εκπρόσωποι των ομάδων. Την ευθύνη για τις διοργανώσεις που θα γίνουν θα

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6

51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Προς όλα τα Σωματεία μέλη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/2017 51ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ Γεώργιος Ράλλης 2017 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1-16, 1-11, 1-9, 1-6 Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. 31/17/ΕΑ/λζ Προκηρύσσεται το 51

Διαβάστε περισσότερα

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z.

Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. Ερώτηση 1 Ποια από τα παρακάτω επιτρέπονται στην ίδια διακοπή: Α. SA-SB-TA-TB-SA-SB Β. SA-TB-SB-TA-TTO-SB Γ. SB-TB-SA-SB Δ. TA-SA-TB-TA-SB E. SA-SB-TA-TB-TA-TB ΣΤ. TA-TTO-TB-SA-SB Z. TA-TA-TB-TB-SA-SB

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: B O C C I A

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΨΥΧΗ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: B O C C I A 1 B O C C I A Το Boccia είναι παραδοσιακά ένα παιχνίδι αναψυχής, ανατρέχοντας και στα αρχαία χρόνια. Το Boccia απαιτεί καλό έλεγχο των μυών και ακρίβεια, μεγάλη συγκέντρωση προσοχής και αυτοσυγκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κανόνων του Ποδοσφαίρου Άμμου 2019 Υπεύθυνος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Άμμου για την ΚΕΔ Καλύβας Δημήτριος 1 Ποιες είναι οι νοητές γραμμές του αγωνιστικού χώρου; Α. η διχοτόμος, αυτές

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 1. ΣΤΟΧΟΣ Το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τουρνουά ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ με την Αιγίδα της ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και στόχος του είναι η ψυχαγωγία και η άθληση των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

Οι ανατροπές και η λογική τους.

Οι ανατροπές και η λογική τους. Sotiris Drikos Οι ανατροπές και η λογική τους. Αν θέλαμε να έχουμε ένα ενιαίο κριτήριο για την αξιολόγηση 2 ομάδων στο πλαίσιο μίας διοργάνωσης πριν από μία μεταξύ τους αναμέτρηση θα μπορούσαμε να το αναζητήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ K. O. E. ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΑΝΔΡΩΝ «2017» ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Αριθμ.πρωτ.. 3373/Ε Αθήνα 03/07/2017 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ PLAY OFF Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015

Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 Κύπελλο Χριστουγέννων Βάρκιζας 2015 (Διασυλλογικός Αγώνας Optimist & Winter Games κατ. T293 -RS:X FREERIDE) 28 29 Δεκεμβρίου 2015 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Π Λ Ο Υ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάσει: o Των κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΑΚ) Με ισχύ από 01/01/2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΑΚ) Με ισχύ από 01/01/2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΑΚ) Με ισχύ από 01/01/2017 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διασωματειακό πρωτάθλημα (Διασωματειακό) διεξάγεται μεταξύ Ομίλων-Μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΟΣ Σελίδα ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Σελίδα. ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ 3. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4. ΑΛΛΑΓΗ 5. ΤΑΙΜ ΑΟΥΤ 6. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ 7. ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4 ΟΥ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ- ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2008 Άρθρο 1: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» Θεσσαλονίκη 23 Μαρτίου 2016 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2άδων «9 no-tap» ΑΣΜΘ Ο Μέγας Αλέξανδρος 2015-2016 Ο ΑΣΜΘ Μέγας Αλέξανδρος προκηρύσσει την διεξαγωγή Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ομάδων 2άδων τύπου «9 no-tap»

Διαβάστε περισσότερα

Προγνωστικά over 2,5 και Goal goal στο πρόγραμμα της Παρασκευής

Προγνωστικά over 2,5 και Goal goal στο πρόγραμμα της Παρασκευής Προγνωστικά over 2,5 και Goal goal στο πρόγραμμα της Παρασκευής Καλημέρα σας, ολοκληρώθηκαν χτες οι όμιλοι των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και πλέον Ευρωπαϊκά ματς θα έχουμε μετά τις γιορτές, τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 30 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ 8Χ8 ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ Το Lido Soccer θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του τουρνουά και γι αυτό αναθέτει σε μια 5μελή επιτροπή τη δυνατότητα να συντονίζει, καθώς και να επιλύει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ, BRIDGEMATE ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΙΟΣ 2019 1. ΚΟΥΤΙΑ ΑΓΟΡΩΝ Αν χρησιμοποιούνται χωρίσματα, δείτε την ενότητα 3. Ξεκινώντας με τον παίκτη που μοίρασε, οι δηλώσεις πρέπει να αφαιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα