Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω."

Transcript

1 Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται στο κέντρο, σε ίση απόσταση από όλους τους παίκτες, ώστε να μπορούν να το φτάνουν. Οι 80 κάρτες μοιράζονται, κλειστές, σε ίσο αριθμό, όσο γίνεται. Στους κανόνες του παιχνιδιού χρησιμοποιούνται οι παρακάτω όροι: Στοίβα: η κλειστή στοίβα καρτών μπροστά από κάθε παίκτη, Σκάρτα: η ανοιχτή στοίβα καρτών μπροστά από κάθε παίκτη, Αζήτητα: η στοίβα των καρτών που βρίσκεται κάτω από το Τοτέμ, Μονομαχία: ένας διαγωνισμός ταχύτητας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων παικτών.

2 Ο κάθε παίκτης στη σειρά, ξεκινώντας από αυτό που μοιράζει, ανοίγει την πρώτη κάρτα της Στοίβας του και την τοποθετεί ανοιχτή στα Σκάρτα του. Οι κάρτες πρέπει να ανοίγουν από τη μεριά των υπόλοιπων παικτών, όπως φαίνεται στα παρακάτω παραδείγματα. Το παιχνίδι συνεχίζεται δεξιόστροφα. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το ένα χέρι για να ανοίγουν τις κάρτες. Το άλλο χέρι δεν χρησιμοποιείται ποτέ, αν και μπορεί να βρίσκεται δίπλα στη Στοίβα. Έτσι Αλλά όχι έτσι! Μονομαχία Οποτεδήποτε δύο παίκτες εμφανίσουν κάρτες με το ίδιο σχέδιο (ασχέτως χρώματος) γίνεται μια Μονομαχία. Ο πρώτος από τους δύο παίκτες που θα αρπάξει το Τοτέμ κερδίζει τη Μονομαχία. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν πρέπει να παρέμβουν. Ο παίκτης που χάνει παίρνει τόσο τα δικά του Σκάρτα, όσο και του αντιπάλου του, αλλά και όσες κάρτες βρίσκονται στα Αζήτητα. Τις τοποθετεί όλες μαζί κάτω από τη Στοίβα του. Το παιχνίδι συνεχίζεται ξεκινώντας από τον παίκτη που έχασε τη Μονομαχία. Μερικές φορές όταν μια ειδική κάρτα ανοίγει, μια Μονομαχία μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερους από 2 παίκτες. Όπως και προηγουμένως, ο παίκτης που θα αρπάξει πρώτος το Τοτέμ κερδίζει. Αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας χαμένοι, ο κάθε ένας παίρνει τα Σκάρτα του, ενώ ο νικητής μοιράζει όπως θέλει τα Σκάρτα του και τα Αζήτητα στους χαμένους. Προσοχή! Μερικές κάρτες μοιάζουν ίδιες, αλλά διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε - Οι Μονομαχίες είναι διαγωνισμός ταχύτητας και όχι δύναμης! Τα αζήτητα Αν το Τοτέμ πέσει και δεν είναι προφανές ποιός έφταιγε (ίσως γιατί υπήρξε ομαδική μονομαχία) τα Σκάρτα όλων των παικτών τοποθετούνται ανοιχτά κάτω από το Τοτέμ, σχηματίζοντας τα Αζήτητα.

3 Ποινές Όταν ένας παίκτης κάνοντας λάθος πιάσει το Τοτέμ μαζεύει τα Σκάρτα όλων των παικτών αλλά και τα Αζήτητα και τοποθετεί όλες αυτές τις κάρτες κάτω από τη Στοίβα του. Αν κάποιος ρίξει το Τοτέμ κατά λάθος, δέχεται την ίδια ποινή. Οι ειδικές κάρτες δεν προκαλούν Μονομαχίες αλλά, αλλάζουν το παιχνίδι. Βέλη προς τα έξω Όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα ανοίγουν την πρώτη κάρτα της Στοίβας τους. Αν ταιριάζουν οποιαδήποτε σχέδια, μια Μονομαχία ξεκινάει αμέσως. Αν δεν γίνει μονομαχία, τότε ο παίκτης που άνοιξε την κάρτα Βέλη προς τα έξω παίζει ξανά και ανοίγει μια άλλη κάρτα του, συνεχίζοντας το παιχνίδι. Για να είστε σίγουροι ότι όλοι ανοίγουν ταυτόχρονα τις κάρτες τους, κάποιος μπορεί να μετρήσει ένα, δύο, τρία. Βέλη προς τα μέσα Όλοι οι παίκτες προσπαθούν να αρπάξουν το Τοτέμ. Ο παίκτης που θα το καταφέρει τοποθετεί τα Σκάρτα του στα Αζήτητα και συνεχίζει το παιχνίδι. Χρωματιστά Βέλη Μόλις αυτή η κάρτα εμφανιστεί, οι μονομαχίες ξεκινούν με το ίδιο χρώμα και όχι με το ίδιο σχέδιο, οπότε είναι πιθανό να ξεκινήσει μια μονομαχία άμεσα. Η ιδιότητα της κάρτας αυτής τελειώνει (δηλαδή, οι Μονομαχίες ξεκινάνε και πάλι από το ίδιο σχέδιο) όταν συμβεί ένα από τα εξής:

4 το Τοτέμ πέσει, μια Μονομαχία πραγματοποιηθεί ή μια άλλη ειδική κάρτα ανοίξει. Ειδικές Περιπτώσεις Αν μια κάρτα με Βέλη προς τα έξω προκαλέσει: το άνοιγμα άλλης μιας κάρτας Βέλη προς τα έξω, η κάρτα αυτή έχει το σύνηθες αποτέλεσμα, εκτός αν ταυτόχρονα ξεκινήσει μια Μονομαχία, το άνοιγμα μιας κάρτας Βέλη προς τα μέσα και ξεκινάει ταυτόχρονα και μια Μονομαχία, ο πρώτος παίκτης που θα αρπάξει το Τοτέμ, αποφασίζει τι από τα δύο θα συμβεί: η Μονομαχία (αν ο παίκτης συμμετείχε) ή η ειδική κάρτα, πολλαπλές Μονομαχίες ξεκινάνε μαζί, τότε ο παίκτης που αρπάζει πρώτος το Τοτέμ κερδίζει και όλες οι άλλες Μονομαχίες δεν ισχύουν. Όταν ένας παίκτης ανοίξει την τελευταία του κάρτα, οι υπόλοιποι συνεχίζουν κανονικά. Ο παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει μέχρι να ξεφορτωθεί όλα τα Σκάρτα του. Μόλις γίνει αυτό, είναι νικητής! Προαιρετικός Κανόνας: Το παιχνίδι μπορεί να συνεχιστεί για τη δεύτερη θέση κλπ. Ειδικές Περιπτώσεις αν η τελευταία κάρτα ενός παίκτη είναι η Βέλη προς τα μέσα και ο παίκτης δεν πάρει το Τοτέμ, τότε μαζεύει τα Σκάρτα όλων των παικτών και τα κρατάει στη Στοίβα του (αντί να τα τοποθετήσει ο νικητής της Μονομαχίας στα Αζήτητα). Το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. αν η τελευταία κάρτα είναι Βέλη προς τα έξω ο παίκτης κερδίζει. αν η τελευταία κάρτα είναι Χρωματιστά Βέλη τότε αντί για την ιδιότητα της κάρτας, ο παίκτης παίρνει τα Σκάρτα όλων των παικτών και το παιχνίδι συνεχίζεται.

5 Οι κάρτες Χρωματιστά Βέλη αφαιρούνται από το παιχνίδι. Αν οποιαδήποτε στιγμή οι πάνω κάρτες των Σκάρτων των τριών παικτών είναι του ίδιου χρώματος, οι παίκτες αντιδρούν όπως αν είχε εμφανιστεί μια κάρτα Βέλη προς τα μέσα και αρπάζουν το Τοτέμ. Οι παίκτες παίζουν με δύο χέρια. Τα δύο χέρια θεωρούνται ανεξάρτητα με το κάθε ένα να έχει τη δική του Στοίβα! Οι κάρτες Χρωματιστά Βέλη αφαιρούνται από το παιχνίδι και οι υπόλοιπες κάρτες χωρίζονται σε 4 ίσες Στοίβες. Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο, εναλλάσσοντας χέρια. Η σειρά είναι: Δεξί χέρι του Παίκτη 1, Δεξί χέρι του Παίκτη 2, Αριστερό χέρι του Παίκτη 1, Αριστερό χέρι του Παίκτη 2, και ούτω καθεξής... Αν ξεκινήσει Μονομαχία, μόνο τα χέρια που συμμετέχουν μπορούν να αρπάξουν το Τοτέμ και μόνο οι κάρτες των αντίστοιχων χεριών συλλέγονται μετά τη Μονομαχία από τον χαμένο. Αν μια Μονομαχία ξεκινήσει μεταξύ των δύο χεριών του ίδιου παίκτη, αυτός ΔΕΝ πρέπει να αρπάξει το Τοτέμ. Αν η κάρτα Βέλη προς τα μέσα εμφανιστεί είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί το χέρι με τα περισσότερα Σκάρτα για να πιάσει το Τοτέμ. Αυτό βέβαια πιο εύκολα λέγεται παρά γίνεται. Το παιχνίδι τελειώνει όταν και οι δύο παίκτες έχουν ξεφορτωθεί μία από τις δύο Στοίβες τους. Μετράνε τις κάρτες που τους έχουν μείνει και όποιος έχει τις λιγότερες κερδίζει. Αν ο ένας παίκτης ξεφορτωθεί και τις δύο Στοίβες του κερδίζει αμέσως. Οι υπόλοιποι κανόνες παραμένουν ίδιοι.

6 Η Επέκταση περιέχει 118 νέες κάρτες και 2 επιπλέον κάρτες Χρωματιστά Βέλη. Η ανάμιξη με τις κανονικές κάρτες σας δίνει 200 κάρτες για το παιχνίδι και περισσότερη διασκέδαση για ακόμη περισσότερους παίκτες. Σύμβολο της επέκτασης Προσέξτε τα σύμβολα στις γωνίες των καρτών. Σας επιτρέπουν να ξεχωρίζετε τις κάρτες των δύο σετ. Σύμβολο του βασικού παιχνιδιού Αν παίζετε με λιγότερους από 6 παίκτες προτείνουμε να αφαιρέσετε δύο οικογένειες σχεδίων ώστε να μην είναι πολύ μεγάλο το παιχνίδι (μια οικογένεια είναι όλα τα σχέδια του ίδιου τύπου στο κανονικό παιχνίδι και την επέκταση, όπως φαίνονται στο παρακάτω σχεδιάγραμμα). Ανάμεσα στις διαφορετικές παρτίδες μπορείτε να αλλάξετε τις οικογένειες ώστε να αλλάζει λίγο το παιχνίδι. Παράδειγμα οικογενειών που βγαίνουν από το παιχνίδι: Βασικό παιχνίδι Επέκταση Αστέρια Κύκλοι Χέρια προς τα μέσα Όλοι οι παίκτες ταυτόχρονα πρέπει να βάλουν την παλάμη τους πάνω στο Τοτέμ χωρίς να το ρίξουν. Ο πρώτος παίκτης που θα το καταφέρει κερδίζει και ο τελευταίος χάνει. Ο χαμένος είναι σαν να έχασε μια Μονομαχία από το νικητή και μαζεύει τόσο τα δικά του Σκάρτα όσο και του νικητή, αλλά και τα Αζήτητα. Αν το Τοτέμ πέσει, και είναι ξεκάθαρο ποιός έφταιγε, τότε

7 ο παίκτης αυτός μαζεύει τα Σκάρτα όλων των παικτών και τα Αζήτητα. Αν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έφταιγε, η ειδική κάρτα είναι άκυρη και το παιχνίδι συνεχίζεται. Προσοχή στον γείτονα Όταν αποκαλύπτεται η κάρτα αυτή, οι παίκτες δεν κοιτάζουν πια τα σχέδια των δικών τους Σκάρτων, αλλά αυτά του παίκτη στα αριστερά τους. Συμμετέχουν δηλαδή στις Μονομαχίες που ξεκινάνε από τις κάρτες του γείτονά τους. Ωστόσο στο τέλος μιας Μονομαχίας τα δικά τους Σκάρτα είναι αυτά που θα πάρει ο αντίπαλος. Ο παίκτης που αποκάλυψε την κάρτα Προσοχή στον γείτονα την τοποθετεί δίπλα στη Στοίβα του, αφήνοντας ανοιχτή την προηγούμενη κάρτα των Σκάρτων του και αμέσως μπορεί να ξεκινήσει μια Μονομαχία για τον παίκτη στα δεξιά του. Η ιδιότητα της κάρτας αυτής τελειώνει μόλις συμβεί κάτι από τα παρακάτω: το Τοτέμ πέσει (ή σπρωχθεί), μια Μονομαχία συμβαίνει, ή μια άλλη ειδική κάρτα αποκαλύπτεται. Ταυτόχρονα γεγονότα Όταν πολλά γεγονότα συμβαίνουν την ίδια στιγμή (πχ δύο ειδικές κάρτες, μια ειδική κάρτα και μια Μονομαχία κλπ) ο παίκτης που αρπάζει πρώτος το Τοτέμ ακυρώνει τα γεγονότα στα οποία δεν συμμετέχει. Αν δεν είναι ξεκάθαρο ποιός παίκτης ήταν πρώτος, όλες οι ενέργειες ακυρώνονται και το παιχνίδι συνεχίζεται σαν να μη συνέβηκε κανένα γεγονός. Αν η τελευταία κάρτα ενός παίκτη είναι τα Χέρια προς τα μέσα και δεν κερδίσει (δηλαδή να είναι ο πρώτος που θα βάλει την παλάμη του στο Τοτέμ) πρέπει να μαζέψει όλες τις ανοιχτές κάρτες (Σκάρτα και Αζήτητα) και το παιχνίδι συνεχίζεται. Αν η τελευταία κάρτα ενός παίκτη είναι η Προσοχή στον γείτονα, αυτή δεν έχει την συνηθισμένη της ιδιότητα. Ο παίκτης μαζεύει όλες τις ανοιχτές κάρτες (Σκάρτα και Αζήτητα) και το παιχνίδι συνεχίζεται.

8 Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 2 2. Περιεχόμενα... 2 3. Προετοιμασία... 3 4. Πορεία του Παιχνιδιού... 3 5. Παίξιμο Καρτών... 4 6. Επιχειρήσεις... 6 7. Γεγονότα... 8 8. Κατάσταση DEFCON και

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 72 κάρτες Φαγητών 32 κάρτες Απρόβλεπτοι. 10 κάρτες Τηλεφωνικής. Παραγγελίας. Παράγοντες

Περιεχόμενα. 72 κάρτες Φαγητών 32 κάρτες Απρόβλεπτοι. 10 κάρτες Τηλεφωνικής. Παραγγελίας. Παράγοντες Σ ολόκληρη την Ελλάδα, το σουβλάκι είναι η πιο εύκολη λύση όταν κάποιος θέλει να φάει έξω κάτι στα γρήγορα. Το να διαχειρίζεσαι όμως ένα σουβλατζίδικο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Τα λειτουργικά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο!

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο! Έτος 1729 στην προ-επαναστατική Γαλλία. Είστε ένας εύπορος, μορφωμένος αριστοκράτης, αλλά βλέπετε ότι η ιστορία πρόκειται να πάρει περίεργη τροπή και αποφασίζετε ότι για να παραμείνετε ισχυρός, η οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ FIDE 2009 - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ FIDE 2009 - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ FIDE 2009 - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κανόνες σκακιού FIDE 2009 - Μετάφραση Μετάφραση: Βύρων Τσορµπατζόγλου - Σάββας Μαυροµούστακος Φιλολογική επιµέλεια: Νίκος Λιάλιας (Φιλόλογος, Καθηγητής Κολεγίου «ΕΛΑΣΑΛ»)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ. Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ,

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ. Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ, μπλιμ, μπλομ. Παραδοσιακά παιχνίδια ονομάζονται τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page)

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page) Κεφάλαιο 9 ο : Αλλαγή σελίδας και Δημιουργία Κλώνων Μέχρι αυτό το κεφάλαιο, τα παιχνίδια μας είχαν δυο σταθερά στοιχεία: α) τη συμπεριφορά των αντικειμένων - την προσδιορίζαμε αρχικά και παρέμενε ίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ 1. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ - Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ 2. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ - ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ 3. ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ : TEXAS HOLD 'EM OMAHA HIGH LOW ΠΟΚΑ ΜΕ ΕΠΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΚΑ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων Κεφάλαιο 5: Κίνηση... Σε αυτό το κεφάλαιο: 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων 5.2 Κίνηση με συντεταγμένες 5.3 Ομαλή κίνηση 5.4 Ολοκληρωμένο παράδειγμα... Δώσε μου τόπο να σταθώ και κινώ και την γη ακόμα (Αρχιμήδης)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb]

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb] Κεφ.15: Παιχνίδια... Σε αυτό το κεφάλαιο: 15.1 Super Pong 15.1 Ναρκοπέδιο! 15.3 Σκοποβολή 15.4 Ο καρχαρίας 15.5 Παραλλαγή Pacman 15.6 Καροτοκυνηγός... 15.1 Super Pong [15_π01.sb] Στο παιχνίδι Super Pong

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση καθημερινών ημερίδων

Οργάνωση καθημερινών ημερίδων Οργάνωση καθημερινών ημερίδων 1) Αγώνες ζευγών 1α) Διαθέσιμες κινήσεις: Φιλοσοφία, μηχανισμοί και τα χαρακτηριστικά τους. Οι κινήσεις είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχει ένας διαιτητής στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και έπειτα είπε συνοφρυωμένος Με συγχωρείτε, Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν δέχεται επισκέπτες αυτή τη στιγμή. Είναι, σαφώς,

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2 Bάτραχοι στη λίμνη 1,2 Οργάνωση: Εργασία με όλη την τάξη. Τα παιδιά είναι γύρω από το αλεξίπτωτο, τη λίμνη και το κρατούν στο ύψος της μέσης. Τα σακουλάκια πάνω στο αλεξίπτωτο είναι οι βάτραχοι. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα